Segare än segast

Anneli: Men åh, tack! Nu strålar jag som tomaten, hah!

Marina: Usch då, hoppas det känns bättre snart då!

Jasas: Njae jag har inte sett så många men tycker dom är kul så vi bestämde oss för att se alla. Eller ja, dom har ju hållt på i lite över 10 år så några har men ju sett och glömt.

Ne men blah! Så trött jag är och tänkte bara slänga in ett litet inlägg men så segade blogg.se värre än värst så jag har nog suttit i 20 och försökt komma in, få läsa era kommentarer och sen komma hit till att skriva.

Och jag som sen lite innan halv suttit och känt mig stressad för vi har en timme kvar att se och tänkte se färdigt. Men om en timme är klockan 22 och SÅ sent är ju inte det, hah! Men jag hade liksom riktat in min på 21.30 men så går det ju att pausa. För trött, det är jag. Och imorgon är det heldag.

Minns inte ens längre vad jag tänkte skriva nu. Var på Ica förut och en gubbe fick självscanning och blev sur för att det tog sån tid. Men vad hade det inte tagit om han behövt handla "vanligt"? Och... ja, alltså han fick utcheckning. Och dit är det ju inte ens kö så vad fan gormade han om liksom?

Det lustiga var att han handlat hos oss också och ja... Han... Nej, man ska inte säga så. Men jag blev inte så förvånad att han ställde till med sånt liv, för en sån sak.

Nu säger jag tack och god natt, faktiskt! Tack och god natt!

Hau en brau dau idau

Marina: Thank you, hoppas du får en bra dag också!

Jao, nu ska jag bege mig mot jobbet då. Chefen ringde förut, jag började fundera på om det blivit miss så jag började tidigare eller om hon bara ville att jag skulle komma när jag kunde. Men, hon skulle bara kolla så jag inte glömt eller så, eftersom det var så länge sen jag jobbade!

Men icke, jag kommer ihåg saker jag. Ibland. Vi har i alla fall haft en mysig morgon idag med lite slö och slapp innan frukost som dukades upp framför ytterligare en Stefan & Krister. Nu har vi la bara tre-fyra kvar och två som inte alls fanns att tanka. Men kul jul har det varit.

Nae, ska ta och kramas lite innan jag beger mig. Ha en brau dau!

Morgonkvist

Jasas: Jaa, så dom man är för egentligen vet man ju att han ska somna snart men så "måste" man bara säga det. "MEN DU FÅR INTE SOMNA NUU!" och så kan han inte vakna, hah!
Vad bra, nu får du läsa om det cirkus 14 söndagar fram då!

Göttilöttimorri. Typ så.

Idag är jag faktiskt rätt pigg. Vi blev lite sena i säng igår, så sent som 22.30 faktiskt! Blev att vi såg färdigt den där, vad den nu hette Stefan & Krister.

Så nu ska jag koka mig lite ägg och äta frukost om en stund så jag är mätt i magen fram tills lunch på jobbet. Önskar bara vädret kunde peppat lite mer men va fan, jag får väl stråla istället för solen då!

Jaao... (på lite skånska) Det var väl det (inte skånska). Hade inte så möe o säg, faktiskt. Ha en bra dag och sånt där. See you later alligater!

She's done it again!

Jag sitter här och skrattar och fnissar, kan liksom inte sluta. Varför? Spiderchick så klart!

Så klockrent, hade dagen varit piss hade kvällen blivit topp. Nu har dagen varit bra ändå, men kvällen är toppilopp ändå, så jävla bra!

Läs det >>hääär<<!

Första dagen

Badet gick bra. Första gruppen var lite blandat nya och gamla barn, andra gruppen var mestadels gamla och två nya och sista gruppen var bara nya. Saknade min lilla Klara, lilla solskensbarn. Men samtidigt skönt att inte behöva tjata och gnata på nån hela tiden, hah!

Och alla var så grymt duktiga. Var "rädd" att dom helt nya inte skulle kunna nånting, det är så mycket roligare när man kan köra på ganska hårt. Och det kan man nu för dom var som fiskarna i vattnet, häftigt! Nästan så den nya gruppen var bättre än våra gamla som tappat mycket under sommaren.

Och så har vi en Joel, hah! Jättejobbigt att tjata Joel hela tiden. Ja, min pappa heter ju det. Blir ju mer och mer vanligt nu men så udda att gå en halvtimma och fråga Joel hur det går, fråga om Joel kan ditten eller datten, säga att Joel är så duktig. Nu kallar jag ju inte min pappa Joel, men ändå.

All and all; mycket nöjd! Kände inte av nåt direkt efter eller så men nu känner jag hur trött jag är! Har varit en lång dag med många barn. 14 ungar på kalaset i morse och runt 20 ungar i våra grupper totalt. Plus föräldrar. Plus lika många med föräldrar på andra sidan. Massa folk.

Så nu ska vi slänga oss på soffan och se lite... Bröstsim & gubbsjuka, kanske? Nåt sånt heter den nog. Sen ska vi vidare till Nania och imorgon är det skola och jobb, hoppas jag på tills tummarna blir blå. Hoppas ni alla, tysta som otysta, har haft en bra dag. God natts!

Tjejsnack #21

Musik

1. Vad lyssnade/lyssnar du på i tonåren?
Sånt som spelades på radio och hamnade på Absolut Music-skorvorna.
2. Vilken artist såg du senast live?
Var förmodligen blandat på nån OKEJ-dag eller liknande.
3. Nämn fem artister du vill se live?
Idag finns det ingen direkt, alla låter förjävligt live. Möjligtvis Backstreet Boys for old times sake.
4. Vad brukar du lyssna på hemma?
Nu det senaste har det varit mycket gammalt, som jag lyssnade på förr.
5. Spelar eller har du spelat något instrument, vad?
Jag har gått i musikskola, en-två terminer, och då spelade vi tvärflöjt.
Piano kan jag litegrann tack vare mamma.


The old meDetta är ett låst inlägg.

Klar, färdig och redo

Så, nu är jag helt klar! Skönt att inte behöva stressa in i det sista sen. Ombytt, rakad, sminkad och det enda som är sisådär är håret. Men jag kände inte för att duscha nu och sen ikväll igen. För jag måste ju ändå tvätta håret efter badet. Så jag slängde på en "duk" och tänker att det jag inte ser störs jag inte av. Dom som står och glor mig i nacken får väl skylla sig själva.

Visade i alla fall för Oscar och han såg nöjd ut. Ja, med kläderna då (här vänder vi snabbare än vändningarna). Blev helsvart idag, ovanligt för att vara mig. Svarta leggings och en svart typ tunika. Allt från GeKå's sist vi var där. Och jag får nog säga att jag känner mig fin också.

Så nu ska jag bara vänta på att klockan ska bli tillräckligt för mig att kunna gå bort till mötesplatsen. Har ju liksom ingen lust att stå där i typ 20 minuter att vänta. Blir nog ett litet låst inlägg under tiden. Har inte så mycket bättre för mig ändå så.

LIte morgon babbel

Jasas: Awh, jag skulle "skällt" på dig för du skulle ju nana när du kom hem men bara för att du är så söt så slipper du skällningen! ;)
Mja, det är ju öppning-stängning sen finns det ju dom som går 8-19.15 eller längre om det är så. Jag är glad att det händer extremt sällan att jag går sådana dagar. Nästa måndag är det dock 9-19.15 men aj fix it!
Jaa, jag tror också på bananerna. Det liksom gjorde det hela. Hah, tack det är jag som lagt opp.
Jag ska gå ut och kolla exakt när det var, vänta. 2002 så jag var 13 så jag hoppas jag såg lite yngre ut, hihi.
DU! Jag tänkte precis samma sak när jag såg bilden! Men så kändes det så domt att säga, men dom är lika!
Haha ja jag freakar inte på "Du är som en groda utan ben - hopplös" så det måste nog vara hela meningen "Jag ska hoppa som en groda" haha! Om man nu ville säga det nån gång.

Ja se god morgon på er andra också!

Här sitter en som sovit extremt dåligt i natt. Av nån anledning kände jag för att berätta om min jättehemska dröm för Oscar, precis när han var i mellanlandet till att somna. Och det var en av dom värsta drömmarna jag kommit ihåg och sen berättade jag om en gammal dröm som jag mådde dåligt över.

Sen somnade han. Och jag låg där och mådde piss när jag tänkte på allt det där. Så jag fick titta på TV för att få ro på tankarna och det gick bra. Så jag la mig och somnade.

Tills jag drömde en ännu värre dröm i natt. Helt sjukt och äcklig och det var nästan så jag funderade på att gå upp klockan 4 för jag var så rädd. Var och kissade och hade en sån olustig känsla hela tiden, huga. Den drömmen satte sig verkligen.

Tänkte se på film på DVD:n om det inte kom nåt på TV:n så jag laddade ur Bernad & Bianca - för det skulle vara för läskigt. Satte i Happy Feet istället, puh.

Men jag fastnade i nåt engelskt auktionprogram som var lite spännande och roligt. Där fick dom träffa en av dom tre experterna, som la ett bud. Sen fick man förhandla om det var så, eller ta budet eller säga nej tack och chansa på auktionen.

Dom flesta som jag såg som gick till auktionen fick ungefär samma pris där som experten erbjudit men när man räknade av dom 25% som auktionen skulle ha så hade dom förlorat några pund.

Lite småtöntigt program på ett sätt men lite spännande på ett annat. Lugnt och fint att se när man är rädd, i alla fall. Och det var ju huvudsaken. Och så var det dessutom ingen reklam (trots att det var TV4+). Det var ju avbrott för den engelska reklamen, men det började direkt igen.

Så nu ska jag sätta fart. Ska äta lite och göra mig i ordning för jag ska åka med på Antons kalas. Han ska ha golfkalas så det kändes lite kul så jag kände att jag ville faktiskt vara med på det idag!

Hoppas bara vädret är lite bättre, eller att det åtminstonde bara småduggar så man kan vara ute ändå. Om föräldrarna tänkt till och klätt barnen med sånt som klarar sig i regnet. Och Anton är SÅ taggad! Ska bli så kul. Han fyllde ju ändå i juni, liksom.

Och tydligen hade alla föräldrar varit lite småsugna, och kanske rent av önskat att dom skulle få köra så dom kunde vara med, hah! Men då har dom ju nåt att hitta på hela familjen sen.

Ne, om jag skulle dra mig. Blir lite tomt här idag då för vid 10.40 går jag härifrån, är hemma nån gång vid 14 och då ska vi handla och sen åkver vi ju igen 16.40 till baaaadet! Och är hemma runt 20 nu eftersom vi kör tre pass denna terminen. Men så har ju dom flesta att läsa sen igår kanske. Förutom stackars Hanna då.

Tiden är ute

Chathrine: Hehe okej, tänkte att jag vet ju dels inte om andra läser det som är svar "till" nån annan, eller om man skulle orka läsa igenom allt det, så du fick en egen del för jag blev glad för hjälpen!
Jag vet inte vad jag fick, hette nåt liknande, hon på apoteket plockade fram en och så tänkte jag att den vart säkert jättebra, hah! Och det var den ju. Jag tror bara jag haft det två gånger sen vi bott här (över ett år nu då) och inte så många gånger innan dess så det behöver ju inte verka så värst länge, hehe.

Anneli: Danke!

Nej, nu har jag skrivit 13 inlägg på en och en halv timme så jag får ge mig. Dessutom hade jag sagt till Oscar att skulle han WoW:a så skulle han inte göra det en minut över 20 när han började 19 så nu pressar han mig, hah!

Men, jag kan väl tänka mig att umgås med honom dååå. Om jag måste. Istället för att blogga. Men då är det inte mitt fel att det tar slut. Och jag ska banne mig dra mig TRE MINUTER TIDIGARE! Hade han aldrig gjort, hah!


God natt, ifall att!

En till gammal goding med lillebror

Jag tänker och så tänker jag vidare och vissa saker har en sak att göra med men även en annan. Som Antons smärttröskel. Idag skrattar man ju åt just denna händelsen, men då var det ju inte så bra.
Och en unge med hög smärttröskel är ju inte så bra heller, men vad göra?


Mamma, Anders och Anton sitter och äter middag. Han är runt 2-3 år. Ingen som tänker på nåt direkt, förrän han förbannad kastar iväg gaffeln - bara sådär. Jaha, vaddå utbrott? tänker dom säkert.
Och när mamma ska prata med hon ser hon att armen är lite konstig?

Då visar det sig att han tidigare under dagen hade ramlat av stolen och förmodligen landat på armen så han brutit den. Men han hade inte sagt nåt så tänkte dom väl inte på det, hur ska man veta?
Så nu får man fråga väldigt, väldigt noga om nåt hänt "Gick det bra?!"

Dagens andra lillebrors minne

Den där påsen som han rotade i stod i kökssoffan som vi hade då och när vi bodde där. Soffan stod på ena långsidan av matbordet och så hade vi totalt fyra stolar runt om dom andra sidorna.

Antons plats var på ena kortsidan och just den gången satt jag på stolen bredvid honom. Annars var min plats i soffan men när det bara var vi så satt jag på stolen.

Jag hör vad han säger men min hjärna kopplar inte vad det är han ska göra - förrän det är för sent. Och egentligen måste man nog vara runt 3 år för att tänka så. Eller jävligt full.

"Jag ska hoppa som en groda!" säger ungen. Och tar sats från sin stol och hoppar till filten med grodor på. Som ligger på soffans armstöd. Och dönar in i armstödet.

Nu har han ju en smärttröskel upp till månen så det blev "bara" lite tårar och kramar från mamma så var det bra och som tur var så gick allt bra och inget gick sönder eller så. "Jag ska hoppa som en groda!" glömmer jag aldrig.

Rota #3 för idag

Ordet rota får mig nästan alltid att le, för det får mig att tänka på min lillebror.
När han var liten, mycket mindre än nu, hade han hittat en påse som var mammas. Så klart står han med näsan där i och letar runt vad för spännande som kan finnas där.

Mamma frågar om han har lov att rota i den påsen. Det går en liten stund och så ser man i hela ansiktet hur han tänker efter. "R-r-r.... Rot... Rota? Rotaaa...?" säger han helt oförstående och gulligt.

Så kunde man inte vara arg mer, och så fick vi skratta och förklara vad det betydde. Nästan så jag hade behövt filma hur han sa det för det framgår liksom inte i text, men så otroligt gulligt.

Redan på den tiden

Rota hit och rota dit. Nu blir det två rota-inlägg.
Ja tre, med det från innan.

Jag hittade en bild till från Finland.
När jag skulle hem,
och mummu och ukki köpte mig en kudde till båten.FRÅN JYSK!

Pizzabak

Igår blev den hemmagjord pizza till middag och Anton ville vara med och göra den så det fick han självklart. Han hjälper ju till med massor hemma och hos mummu bakar man ju i regel varje gång så han är ju haj på sånt så jag frågar alltid men oftast säger han nej. Men igår ville han vara med, iih!


Sen fick jag hjälpa istället för Oscar
och då ville jag inte fota - också.
Den där bokhyllan

Jag glömde faktiskt fota före-bild när jag städade bokhyllan.
Men så tänkte jag att har jag kameran i handen när jag är i soffan, fotar jag bokhyllan.
Men nu när jag titar så fotar jag bara vissa delar,
eller bara TV:n så det fanns inte så mycket bra före-bilder.
Oscar hade fotat för ett tag sen "det vi ska ändra på" och så hade jag fotat en bra här om veckan.
Så det blir både före och efter, ändå:

FÖRE:

EFTER:


Lilla lillebror

Apropå att min lillebror varit liten:Min konfirmation maj -04

Lilla moster Aino

När jag ändå var i fotoalbumet och rotade, när jag städade, hittade jag fler bilder från Finland.
Bland annat detta på mig och älskade moster Aino:Det var ju som sagt ett par år sen och nu, sen några färre år tillbaka, mår hon inte så bra.
Hon ligger på sjukhus för bland annat alzheimers.
Tankarna är hos henne titt som tätt och jag saknar henne som hon var då,
när hon mådde bra.
Även om det är värre för hennes barn och mamma som deras kusin.

Men minnena finns för alltid.

Dom hoppande fiskarna

En sommar när jag var med mummu och ukki till stugan i Finland byggde jag mig ett akvarium av stenar nere vid stranden. Jag hade fångat/fiskat några aborrar som bodde där och jag matade dom med kallkorv.
En morgon när jag kom ner så fanns det plötsligt ingen fisk där? Gissa om jag blev ledsen!
Men lyckan var total när jag lite senare på dagen kommer ner och ser att han har hittat tillbaka. Han hade bara varit ute och raggat för nu var dom TVÅ! Tänk att dom hade hoppat in och ut över stenarna.


(OBS! Inte den fisken på bilden!!)

Sen när vi kommit hem och sådär, fick jag dock höra sanningen.
När jag ledsen kommit upp och berättat att min fisk hade försvunnit hade mummu gått ner och när dom fått fisk i nätet eller fiskat, så hade hon slängt i två i mitt lilla akvarium.
Lite småtråkigt med sanningen, lite som tomten, men samtidigt en så fin grej av mummu att göra och ett fint minne som jag kan bära med mig nu, nästan 10 år senare.

Maten från hi... he... maten som var SÅ GOD!

Till att börja med då; MATEN! Alltid viktigast.

Här om dagen gjorde vi ju den Indonesiska kycklinggratängen som Jasas tipsat om. Jag säger så här; flygande Jacob är en av mina favoriträtter. Oftast, om man frågar vad jag gillar för mat så säger jag kött, men Jacob är verkligen rätt som jag gillar. Trots att jag är sådär glad i ris? Eller, jag började gilla den när jag var mindre glad i ris.

I vilket fall, back to vad du babblade om från början; detta är nog det närmsta jag kan komma Jacob i Oscars samtycke för Jacob SKA ha jordnötter i och det äter han inte! SÅ GOTT DET VAR! Och han kunde tänka sig att göra om det, så glad jag blev! Nej, vi tog oss varsinn extra portion, bara för att det var så gott!

Så jag får extremtacka Hanna för att hon la ut receptet för det kommer absolut användas igen. JAMMI!!!
Bloggning hit och bloggning dit

Ja sådär massa lust att blogga hade jag väl inte igår när Anton var här. Och inte idag, heller. Han åkte hem strax före 15 och efter det har jag och Oscar spelat Wii, sett lite mer Stefan & Krister och så har jag läst bloggar. Men nu ska jag lämna lite tid till min egna, och lägga upp lite bilder som jag kommit efter med.

Tänkte bara passa på (även om jag skrev bassa på, men jag är ju inte förkyld?) att nämna att jag jobbar en del dom två kommande veckorna så då kanske inte bloggningen (eller kommenterandet i andras bloggar) är i topp för ni vet ju hur jag blir när jag jobbar.

12-19.15 på måndag, 9.45-19.15 på tisdag, ledig onsdag och torsdag, nåt till stängning på fredag och ledig helg. Så så mycket är det ju inte, men tillräckligt för att risken finns att bloggningen dalnar. Så vet ni....för övrigt är det inte söndag idag (så jag behöver inte gå och vänta på Tjejsnack) så jag har ju det som finns kvar av dagen idag och hela dagen imorgon, kanske. Så ja.

En väldans massa svar

Anneli: Haha ne precis, komma där och störa när dom försöker sova! Man kan ju få dom att vända på dygnet också, men då måste man ju ha dom ute nästan hela dagen och hålla igång dom och det är ju ett litet projekt. Då får dom hellre vara som dom är, för det är ju så dom ska vara.

Ja, det är så typiskt! Då hade vi inte behövt tjöta på dom lata pojkvännerna utan kunde peppat varandra istället! Så typiskt!

Nej det är ju inte lätt att förstå, inte ens för mig. Men jag hoppas och tror att man kanske förstår att det i vanliga fall är jobbigt så att det är en stor grej för honom när han klarar sånt. För annars skiver man kanske inte om det? Om det inte är så att man har en väldigt lat sambo som aldrig gör det för att han aldrig vill, hah! Då är det ju enastående på ett annat sätt.

Jasas: Ja trygg känner jag mig egentligen, men jag skrämmer upp mig själv. Ett ljud, nån bryter sig in, dom ska döda oss. Men jag vet ju att stora, starka Oscar går upp och ryter och så springer dom och gömmer sig. Så det är bara det att jag överpsykar mig så jag blir rädd så.

Ja, speciellt som jag drömde i natt där jag inte förstår vad jag fick allt ifrån? I såna drömar som jag skrev om där, är det ju inte så konstigt egentligen, eller man kan förstå det när man tänkt på det. Men drömmar är ju så häftigt egentligen!

Haha okej, nej alla fiskbullar är ju inte likadana, dessa var inte lika goda som dom vi fick i skolan men så gott ändå!

Det med bomull har jag inte tänkt på! På paketet till salvan stod det att man kunde ha kompress på så jag hade lite plåster och redan morgonen efter märkte jag SÅN skillnad! Har inte gjort ont och idag är det nästan helt läkt. Så jävla wonderbart verkligen! Och nu har jag ju till nästa gång!

Jo det blir ju så att dom vågar sig fram som dom gjorde förut. Man kan ju bara tänka själv om nån hälsar på så kommer man och hälsar och sådär. Men har man några som springer framför fötterna, hoppar och tjattrar och tar upp all plats, då drar man sig (kanske) bakåt i skymundan. Så dom behövde verkligen separationen, ser man ju nu! Vill dom så är dom snabba. I vändningarna och allt. Dom är ju inte så lätta att fånga (för större djur, tänker jag då) ute i det vilda. För dom är ju bara hälften så stora under all päls så när det stora djuret biter tag "hähä, lunch!" så piper chinchillan iväg för tänderna hade inte ens nuddat dens riktiga kropp och så drar den som ett skott.

Sorry, jag trodde jag hade bloggat på bra men sen hade jag ingen lust när Anton var här. Men nu ska jag försöka slänga in några inlägg så har du att läsa imorgon eller när du är ledig nästa vecka!

Marina: Tack, hoppas du också haft det sötis!

Chathrine: Ville bara slänga in en tanke och ett tack för att du uppmärksammade och kommenterade om min lilla fossing. Som jag skrev till Jasas (tänkte att du kanske inte orkade läsa allt, eller ens läser nåt) så blev det bra redan dagen efter och det är nästan helt läkt idag (två dagar med salva då). Så stort TACK! Nu vet jag precis vad jag ska göra om det blir en nästa gång!

Ja alltså Jasas hade ju kommenterat så jeffla mycket så det blev liksom ett stort inlägg bara med hennes svar, hah! Men TACK för alla kommentarer, så glad jag blev när jag kom in och tänkte "Säkert ingen som saknat mig nu heller..." och så var alla dom där!

Så det känns inte som jag gör ett inlägg av det här, mer än detta då. More to come, liksom.

...och så tappade jag vad jag skulle skriva?

Ja, nåt tänkte jag på men det minns jag inte nu.

Ska i alla fall hoppa ur handdukarna och i kläderna så vi kan hämta lillbror. Blir inte så tidigt som jag tänkt men så brukar det bli. Nån dag får jag bstämma en tid då vi ska hämta honom. Idag var det ju bara innan 17.30.

Då mamma senast ska hämta honom. Så lite tidigare blir det ju.

Tjötet om bokhyllan

Faktiskt så märkte han att jag städat nästan direkt när han kom hem. Kanske för att jag med mening gick in i sovrummet när han var på väg så han kom in och sa hej. Och på väg ut till köket hör jag bara "OJ!" Haha! "Har vi köpt ny bokhylla? Vi har faktiskt delad ekonomi så du får inte gå ut och köpa sånt bara sådär"

Jag tror det blev lite skillnad?

Och jag får säga att det är trevlig som fan att det är ordning där nu. Nu vill jag bara ha bort skiten, bokhyllan alltså, men nu vet jag att det inte är omöjligt att tömma den, YEAH!

Dagen dagen

Ett fack kvar och det som inte är inne ska tillbaka. Och det som blev av med sin plats ska väl ha en ny då. Men det känns skönt. Bara det uppe på som är bomben fortfarande men det klarar inte min näsa. Dammet yr och där är det värst. Men det är inte lika jobbigt som allt annat så det kan jag leva med ett tag till.

Ja, ne om man skulle försöka samla krafter till slutspurten också? Oscar är ju hemma om en timme och då får det gärna vara klart. Ska bli spännande att se om han ens ser nåt, hah!

Sen ska vi faktiskt hämta Anton också. Han ska sova här tills imorgon. Ikväll skulle mamma iväg med jobbet så hon bad oss sova där så Anton inte behövde vara ensam när Anders skulle hämta henne i natt. Men jag tänkte att han kunde ju lik väl vara här? Hon skulle ändå upp och iväg imorgonbitt också, så.

Men det verkar inte som vädergudarna är på min sida för det blåser och är grått på himlen. Jag som ville att vi skulle kunna vara ute och leka. Inte bara sitta inne hela dagen. Men men.

Kanske skulle passa på att ta ut odjuren när han är här. Han tycker det är så kul och det var länge, länge sen han fick vara med med dom ute. Och så får jag lite hjälp att hålla koll så inte hela köket blir uppätet. Lite lättare när man bara behöver hålla koll på två, men ändå. Tugga inte sa jag, tugga in då! Snälla?

Lilla Lova

Man ska inte säga så egentligen, men nu när vi delat upp burarna så hinner man liksom ta vara på alla fyra på ett annat sätt. Förut pratade man med och om dom som var mest vakna och framme; dom små. Så nu är jag lite nykär i Gismo och Lova för man liksom har upptäckt dom på ett annat sätt. Och dom ser jag ju alltid här ute.

Så förut när jag satt i soffan och skulle gå ut i köket så jag gick förbi buren. Tyckte Lova tittade upp och blängde på mig så jag gick tillbaka och skulle fråga vad hon ville, muttertanten. Men då hade hon redan lagt sig för att sova igen. Hon undrade väl bara vad som hände "mitt i natten" och så kommer jag och ska skälla.

Lilla älskling. Som sitter halvvägs i matskålen med ögonen halvöppna ♥

Herre gutt!

Jag är ju så duktig! Jag kände att jag orkade inte med våran bokhylla längre, den är verkligen hej-kom-och-hjälp-mig-fort-som-fan och jag orkar inte ens titta på den. Vi bara öser in grejer där. Jag har borstar, toffsar, klämmor, parfym, deo, halsband och sånt bra där i. Och MASSA skräp, tydligen.

Och snart har Oscar ett helt bibliotek av Historie-, Illustrerad vetenskaps-, och datatidningar. Kollegieblock ska vi inte ens prata om, vi skulle kunna dela ut så det räckte till hela kommunens ungar.

Sen alla filmer, skivor, böcker, album som "ska" vara där men som står huller om buller och lite överallt. GAH! Jag vill kunna tända ljus i höst och ha mysigt men det går ju inte när det ligger hår och papper och grejer överallt. Brandfarligt till tusen. Men nu jävlar, nu ska här kunna tändas ljus!

Får som om Oscar känner igen sig när han kommer hem. Kanske vänder han i dörren för att han inte känner igen sig? Jag kanske får ställa tillbaka allt igen, så jag inte riskerar nåt?

Nääh, då får han hellre gå. Jag har ju en ren bokhylla i så fall!

Det går framåt

Anneli: Men det har ju gått bättre för dig i det stora hela så jag behöver ju en vecka utan fusk, hehe.

Jag är så imponerad av min sambo. Hela veckan har han imponerat och chockat.

Idag vaknade han en timme för sent, lite mer än en halvtimme innan han ska gå. Vanligtvis betyder det att man drar täcket över huvudet och sover till 11 eftersom varje dag kräver så mycket planering och allt ska vara som det brukar. Måste man stressa och rutinerna sabbas, då är det kört. Mår man dåligt så gör man.

Men idag väcker han mig och säger att det blir ingen dusch. Varför, frågar jag. "Jag vaknade och var kissnödig och såg att klockan var halv åtta" och då tänkte jag att piss, helvette och skit, nu är det kört och så blir det ingen skola idag. Men ändå frågade jag om han inte skulle gå ändå.

Gissa om jag blev förvånad när han svarade jo helt lugnt och gick upp? Och rakade sig och klädde sig och nu har han börjat? Det var inte vad jag väntade mig, kan man lugnt säga.

Sen är det ju sånt som jag har lite svårt att sätta mig in i eftersom det är sånt som pågår i hans hjärna men jag får ju lyssna på det han säger. Och då har han inte varit nervös alls på hela veckan. I måndags tror jag dock att det var en del, men annars tror jag på att det varit lugnt, för det har märkts. Och det är lite speciellt.

Eller att det inte är jobbigt att åka buss. Nu är det lite strul för dom gör om och sådär. Men själva åkandet och folket där har inte varit jobbigt. Och det är ju SÅ skönt.

Så jag kan ju inte annat än bli glad, stolt och chockad. Sen då dessutom att han var och handlade själv förra veckan. Kaka på kaka och med tanke på hur skönt det känns i min mage kan jag bara tänka mig hur det känns i hans. Det kanske börjar ordna sig och han kanske kan må bra snart. "Som alla andra".

Men jag älskar dig precis som du är, hur du än är! Även om jag är glad att du kan bli den du vill vara!

This is it

Chathrine: Med tanke på hur jag svettas och går i täta dojjor hela dagarna på jobbet är det inte konstigt då, med andra ord! Får bli bättre på att hålla koll där då och se till att bli torr!
Maten är klar, nu åker den fram. Tårarna kommer nästan. Om jag dör, så dör jag lycklig!

Mat och shopping

Chathrine: Oj, hade jag ingen aning om... Var på apoteket och frågade men hon verkade inte riktigt förstå (kände inte för att langa upp foten på disken) så jag köpte en salva så får vi hoppas att det hjälper. Tack!

Mååh, det vattnas i min mun och jag vill börja med maten nu och på en gång! Idag blir det Indonesisk kycklinggratäng som Hanna tipsat om. Lät bara så jättegott så jag var tvungen att göra det så fort som möjligt. Vilket blev idag.

Djuren är också hungriga, i alla fall dom stora. Sitter faktiskt och äter tillsammans för en gångs skull. Annars brukar dom sova och äta i skift, hah! Eller ja, sova gör om ju tillsammans men sällan dom äter samtdigt, alltid en av dom som sover. Ja, av dom stora då för nu sitter jag ju här ute.

Hungrig är jag också men känner att för tidigt kan vi inte äta. Inte för att det finns så mycket att småäta ikväll men det går ju alltid att hitta på nåt om man är tillräckligt sugen/hungrig.

Och nu har jag faktiskt klarat mig hela veckan utan nåt fusk. Eller jo, för att vara ärlig har jag ätit några Bentol (som Läkerol, typ). Så egentligen har jag syndat men vi har handlat två gånger utan att få med nåt godis hem. Tänkte köpt till helgen men tänkte att är det så viktigt då, kan jag gott gå och handla det då. Så så blev det.

Det roliga var att vi handlade för lika mycket på Ica som på apoteket. Dock var ju allt sånt där ifrån sånt som håller i evigheter så det är ju en liten utgift, i det stora hela.

Varning för känsliga läsare

Mååh, det är så jobbigt. Ibland får jag som små skärsår mellan tårna. Fattar inte var dom kommer ifrån. Och igår gick jag och hade ont hela dagen och tänkte att det var skit att jag fått det igen.

När jag la mig kollade jag där det gjorde ont, men hittade inget? Nehe? Kände mellan nästa par och hittade ludd och tänkte att ja, kanske har det legat så helknasigt så det gjort ont? Låter lite knäppt men inte omöjligt.

Sen, av en slump. Hittade jag såret ändå. Under tån eller vad man ska säga. Om man liksom rullar ihop tårna så försvinner såret, precis där tån sitter ihop med foten.

Ne, hugabuga. Ont gör det och jag som inte ens tycker om fötter blir äcklad av att skriva det här, hah! Eller mer att ni ska läsa det? Eller att jag tvingas tänka på mina tår? Nej, nu lägger vi ner det här.

Vad jag gör när jag är ensam hemma

Fy mummlan vilken god mat jag ätit! Hade helt glömt att jag köpte mig potatis och fiskbullar igår. Så jag hade tänkt värma gårdagens lasange! Ve och fasa sicken tabbe, liksom. Men så var jag inne hos Hanna som skrev att hon ätit köttfärslimpa. Och så tänkte jag att det är så gott men det gillar ju inte Oscar. Och så tänkte jag att det är så synd att han inte gillar annat som jag gillar, som fisk till exempel. Framför allt eftersom han inte gillar lukten så jag brukar försöka att inte äta det när han är hemma. Och så plingade det till. Fisk. Lukt. Fiskbullar! Så det var ju bara att studsa upp och ut i köket och börja med maten för då var det ju inte klart på några minuter. Vilken tur ändå, att jag läste det hos Hanna, och att hon skrev om det.


D-d-delisious!

Kalas och flytt

Ja min dröm då, helt sjuk var den. Passade på medans jag somnade så gott då Oscar gick upp.

Pappa hade flyttat tillbaka till våran gamla lägenhet och det var som i början, innan han byggde om så jag hade mitt rum där nere. Och så skulle vi dit. Minns inte riktigt varför, men det blandades liksom ihop med en dröm som jag hade för länge, länge sen som också var där. Men ja.

Jag hade sett på TV eller kanske lyssnat lite musik där på kvällen. På morgonen när tidningen ligger innanför dörren så sitter det en lapp instucken, om att vi har stört. Och jag blir så sur och undrar vem fan som anmäler istället för att komma och säga till. Och vi hade inte ens högt ljud?!

Så ska jag ut och göra nåt och möter en granne. Vi pratar lite och sen nämner jag störningen och han menar att det nog är grannarna brevid oss. Dom som fått bebis (-VA?! Har dom fått barn? -Ja, men det var ett tag sen. -Undra om hon inte var gravid när vi bodde här sist?) men dom kunde ju ändå kommit och sagt till. Kom några andra grannar och sådär och alla sa att dom bredvid oss liksom förstört stämningen nu med sitt gnäll.

Och så var dom inte när vi bodde där sist. Dock minns jag inte vilka dom var, men det var några vi kände på riktigt. Fast som kanske inte är såna i verkligheten, jag minns inte.

Sen skulle vi i alla fall ha kalas för mig som fyllt/fyllde år. Trots att det inte verkade vara så värst vinter, men ja. Då hade pappa bjudit in en tjej jag inte sett på år och dar men som är året äldre än mig så vi har liksom "följts" genom skolorna och sådär. Och hennes kille, som hon var tillsammans med sist jag såg dom i alla fall.

Massa konstigheter med att dom skulle hitta dit och dom hade med sig nån mer och jag satt mest inne på mitt rum. Eller jag sprang dit för att göra nåt och alla liksom väntade på mig. Helsnurrigt.

Det roliga är att jag låg och tänkte på lägenheten innan jag somnade och störningarna är väl inte så konstigt att dom förföljer mig. Men resten vette katten, hah! Kan säga att jag var något förvirrad när jag vaknade. Hände en del mer som jag inte direkt kommer ihåg nu, bara snurrar runt.

Jag vet inte riktigt varför men...

Men herre gud, han gnäller på att jag fäller så det blir stopp i duschen eller så man kan göra en peruk av att sopat en kvadratmeter av golvet. Men jag lägger ändå inte skäggstrån som timmerstockar över hela tangentbordet!

Så, nu har vi avklarat det. Inget mer gnäll på mig och min hårfällning så länge man är minst lika fällande själv. Så det så.

Kom på att jag måste berätta om min dröm sen. Helt sjukt. Sen har jag dealat med mig själv att jag ska vara i köket tills jag ska äta. Det är där musiken är på och då är det ju onödigt att sitta här. Och bestämmer jag inte det så kommer jag hit ändå. Jag är så lurig. Men, än har jag inte gått så jag får vara kvar lite till. Men så så, då jävlar om jag inte lyder!

Sova?

Jaha, så vart jag ensam igen. Inte för att det gör så värst mycket men bara att jag är det. Äh, snacka blaj i nattmössan.

Sovit kan man nog inte påstå att jag har gjort i natt. Tog ett bra tag innan jag somnade. Som alltid när jag är sådär trött och Oscar sover så ligger jag och lyssnar på ljud och ser ljus så jag måste öppna ögonen hela tiden för att kolla så det inte är nån här. Vad jag vet har det aldrig varit det, men man kan ju aldrig vara helt säker.

Sen har jag sovit så lätt så jag har vaknat av minsta vink Oscar gjort. Och minsta vink jag gjort också, för den delen. Känns knappt som jag sovit nåt alls. Mer än den timmen från att han gick upp till att han väckte mig. Eller halvtimme eller nåt? Jag sov väldigt gott där i alla fall, och var svårväckt.

Hatar när det blir så. Det är en sak att inte kunna somna men när man nästan bara ligger i dvala istället för att sova, då är det inte det minsta roligt. Men, kanske somnar gott och lätt i natt istället då? Och inte i eftermiddag.

Mobilbloggning

JAHA, DET HäR FUNKADE JU OCKSå. DOCK MED STORA BOKSTäVER FöR ANNARS MåSTE JAG TRYCKA IN EN KNAPP FöR VARJE BOKSTAV. SOM MED å ä ö MEN DOM BLIR AV NåN ANLEDNING SMå. HAH, SKULLE SAGT ATT JAG LETADE EFTER ENTER BLAND SYMBOLERNA MEN HANS TELEFON äR JU SåN MED TANGENTBORD Så ENTER FINNS MED DäR. DUMMA MIG, LIKSOM. MEN Så FUNKADE INTE DET! Så DET BLIR LA INTE Så MYCKET MER. äR Så JOBBIGT ATT LäSA EN LåNG TEXT, äNNU VäRRE UTAN STYCKEN, HEHE. OCH Så MED STORA BOKSTäVER DESSUTOM. NEJ JAG SKULLE BARA SE OMM DET FUNKADE OCH HUR DET BLEV. LITE TIDSFöRDRIV NäR JAG, SUPRISE SUPRISE, INTE KAN SOVA. FöRDELEN äR JU ATT VI LA OSS Så TIDIGT Så äVEN OM DET DRöJER LITE BLIR DET HYFFSAT TIDIGT. NEJ, JAG TACKAR FöR MIG IGEN OCH öNSKAR GOD NATT OXH GOD MORGON!

Mage, eller nåt

Anneli: Nej, sömnen behövdes väl men tyvärr hamnade den på fel tillfälle. Peppar, peppar så är jag fortfarande trött men det ska ju hålla i sig tills jag hamnar i säng också. Rätt snart, men ändå. Jaja, ibland är man pappskalle.

Chathrine: Gu så bra! Nu ska jag försöka komma ihåg det (inte för att jag kom ihåg att fråga Oscar, hehe) men då har jag koll för stunden. Är så värdelös på geografi och vad som är vad när man säger sånt.

Uuuj vad det bubblar i min mage. Har haft ont i den hela kvällen nu tycker jag. Tänkte först att det var för att jag inte ätit men då brukar det gå över sen. Blah.

Hoppas det inte var för att jag åt en gammal naturdiet till lunch. Tänkte att ah, det var ju maj 2009 den gick ut så hur jävla farligt kan det vara? Det är ju obruten förpackning, hähä men det känns inte som att det borde bli så här? Och den smakade inget konstigt? Ja, inte mer än vanligt.

Ne, nu tänkte jag hoppas att Framville blir klart asap så jag kan hoppa i bingen för än så länge är jag trött. Konstigt nog, men trött. Och så glömde jag igen, så nu tackar jag för mig och säger natti!

Continue:et

- Tänk om jag glömde sätta på ugnen....
- VA?!
- Ja det gjorde jag.
- Glömde du? Sätta på ugnen? På allvar?
- Ja, så typiskt nu när jag fick i ordning på allt det andra...
- Eller att vi får mat imorgon.

Ett ganska så väldigt dumt byte

- Skulle vi göra lasange?
- Ja det kan vi väl göra, om du börar med köttfärsen så gör jag såsen sen. Orkar inte börja nu direkt när jag är så trött.
- Okej! Men du kan väl sitta här så länge?
- Visst, fine.

En stund senare:

- Men om du delar upp köttfärsen så gör jag såsen sen.
- Måste jag sitta här under tiden?
- Nej.
- Vilket vill du att jag gör?
- Det är bäst om du delar upp köttfärsen.
- Okej *dela, dela, dela*

När Jenni satt sig vid datorn:

- Men nu kom jag på en sak!
- Vadå?
- Eftersom jag inte kan göra såsen samtidigt tar det lite längre tid.
- Och varför kan du inte göra såsen samtidigt?
- Jag blir förvirrad. Jag är förvirrad nu. Vet inte vad jag ska göra?

Grattis, kuckeliku elller...

Chathrine: TACK! Precis ett sånt svar jag ville ha. Ne när du säger det så låter det så självklart med kläderna, men inte då förut, hah! Och att det är västerländskt. Exakt vad det innebär ska jag fråga Oscar strax, jag är så himlans dålig på sånt. Tur att man har lite uppslagsverk här och där! :)

...tjollahopp? Jag vet inte vad man säger till den som lyckas med konstverket att somna vid 17-tiden och vakna strax efter 19? Förmodligen nåt i stil med "Lycka till att somna innan 22 idag, bastard!"

Vi låg i soffan och kollade på TV tillsammans. Sen ville Oscar pausa för att inte somna. Så jag låg kvar med min dator. Och somnade. Blev så nedrans trött så det gick bara inte. Så när han sen säger "Älskling, klockan är tio över sju" och jag morrar för att han inte väckt mig tidigare, då har han mage att säga att han försökt!

Ja, svarar jag surt, två gånger. Nehedå, ännu fler säger. Pah! Tror jag vad jag vill om. Mitt morgonhumör är så fantastiskt så jag skulle vinna Nobelpris i grinighet. Och trött var jag inte så nej, han ljuger.

Där emot blir kvällen spännande. För nu går jag och är sådär dåsig och det känns som jag kan somna när som helst. Men så fort jag fått lite mat i magen kommer jag granterat piggna till. Och gör jag inte det, kommer det väl när jag lägger mig i sängen. Så good luck säger jag bara. Att sova i tid idag är som... ja, omöjligt.

Blogghumör nu igen

Ahh, är det nån som märkt att jag varit på blogghumör idag? Har liksom haft massor att säga. Ja, ibland ingenting men skrivit ändå. Men jag har verkligen känt för att skriva och dela med mig av saker idag.

Och det beror inte bara på att jag borde gjort annat. Nej, jag har faktiskt suttit här av egen fri vilja också och inte bara som en ursäkt för att inte göra annat just då. En eller två gånger i alla fall.

Nu där emot borde jag slänga på mig ett ansikte (lika bra att använda det hela tiden när man ändå betalt för det) och skriva i ordning matlistan så jag kan gå och möta Opscar (hah, oopscar) om nån halvtimma lite drygt.


...för övrigt! Eh nej, vi tar det i ett annat inlägg.

Man kan bara inte lita på mig

Bara för det måste jag ju berätta om det ultimata, apropå förra inlägget, jag gjorde mot Oscar.

Jag hade tidigare i veckan fått frågan om att jobba på lördagen och sagt ja och även berättat detta för Oscar. Minns inte riktigt i vilken ordning det skedde sen, men mamma frågade om jag kunde hoppa in på badet (då hade hon lördag, innan vi började tillsammans) och jag fick veta att jag skulle byta lördag.

Inga problem, då fick jag ju jobbat lördag ändå men kunde också följa med mamma.

Bara det att på lördagsmorgonen klädde jag på mig Jysk-skjortan, packade väskan medans Oscar sov och åkte med mamma. Som tur var var det rätt samtidigt så jag gick som om jag skulle med bussen och fick bara vänta på mamma en stund sen. Allt liksom funkade så jäkla bra, som om det var meningen.

Sen i vilket fall kom jag hem. Typ vid 11-12 och vi stänger 16. Han blev lite chockad, ja.

Och lite fundersam och tjatade i några veckor om att han kanske inte alls kunde lita på mig att jag ska jobba när jag säger det för jag kan ju vara varsom helst när jag säger att jag ska jobba, hah! Ja, så kan det vara när man är tillsammans med mig. Man vet aldrig vad som händer eller vad man ska vänta sig.

Just därför, kan jag vänta mig vad som helst från honom också nu.

Skräm, skrämma, skrämd

Nåt som jag verkligen inte gillar med att vara ensam hemma och Oscar är i skolan är att han kommer hem. Inte så att jag inte vill ha hem honom men jag är så rädd att han ska göra som jag gör ibland - överraska.

Två gånger idag har jag skitit ner mig för jag tror att nån ska bryta mig in. Först var det Biltema-katalogen och sen var det nån "Köp 5 betala för 1 - BARN DVD!". Men ingen skulle bryta sig in, dom trillade in genom brevlådan bara. Men det låter ju som världens projekt för att ta ner hela dörren.

Och jag är experten på att inte säga "Oj, gick jag hem en timme tidigare än vad jag trott" och sen bara stå utanför dörren eller klampa in. Och jag vet att Oscar gärna "ger  igen". Så jag väntar.

Men nu ska vi mötas ute och han skickade precis att han nyss slutat så jag vet, med största säkerhet, att han inte kommer skrämmas idag. Inget som är säkert med det så sett. Jag har skickat till honom "suck, vänta en halvtimma idag igen" fast jag satt på bussen så han kanske planerar nåt, ändå.

Fast jag tror ändå att han är snällare än vad jag är. I alla fall i den mån att han är ärlig. Säger han att han väntar på bussen så gör han det. Tror jag.

Hur var det med håret?

Anneli: Jo det är klart det blir lite annorlunda när man får allt samlat så :) Jag kände bara att när det var 2007-2009 "Varför bara den tiden?" "Jo, för jag hade inte annat" :p Ne jag vet inte, får fundera mera!

Jasas: Det är nog mest att jag vill lägga mig med honom för att sova med honom och myset innan. Plus att jag inte gillar att lägga mig efter när han redan ligger och snarkar för då känner jag mig så ensam :p Vill han sova så lägger han sig, hah!
Haha jag tror faktiskt dom var i Australien? Dom var på asiatiska restaugraner, men poliserna lät som dom var från Australien men jag vet faktiskt inte.

Ne, om man skulle ta och svassa in på toaletten. Pälsen ska av så jag kan gå ut i leggings om en stund. I såna lägen önskar jag lite, lite, liiite att jag var kille. Bara dra på sig kortbyxor och knalla ut.

Bara för det så blir jag så fundersam, hur gör man typ i Afrika? Inte för att jag studerar deras ben med förstoringsglas om jag ser en bild, men jag tänker ju att dom bär saker på huvudet då borde man ju reagera på hår under armarna? För jag tänkte sagt att det var ett sånt I-landsproblem. Men kanske inte bara?

Rakar man sig över hela världen? Så klart att inte alla i Sverige gör det, men många(?) och är det lika "vanligt" i alla delar av världen? Eller finns det nånstans det anses fel eller fult att raka sig?

Varför är inte Oscar hemma när man behöver honom? Inte för att jag tror att han vetat detta, men han vet det mesta andra. Förutom saker om sin bror. Som varför han heter som han gör på WoW, varför han är den gubben han är och sånt. Men i alla fall, hår? Nu kan jag ju inte släppa det, hah!

Typ eskimåer? Samer? För mig är ju liksom världen Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Ryssland, Estland och Polen. Australien också. Det var liksom dom länderna jag kom på nu.

Låt det inte vara som jag säger!

Jag behöver hitta på nåt att blogga om. Jag har ingen lust att börja städa nu. None what so ever. Så jag satte mig här och skulle bara kolla Facebook. Försökte till och med kolla Framville trots att jag vet att det är två timmar kvar tills nåt händer där. Och så tänkte jag, blogga går ju alltid!

Men, jag har inte direkt nåt att säga. Får gå in och se om Hanna skrivit nåt än, annars får jag skicka ett SMS och fråga om hon lever. Nog för att hon kanske dött med ett leende på läpparna efter igår, men det hade varit ytterst tråkigt ifall hon gått och dött. Ännu mer, om jag skriver det och så är det sant?

Nej fy, nu måste jag kolla!

Polisen jagade snäckor

Jag såg nyss nåt program på Kanal 9, vet inte riktigt vad men det var typ poliser som åkte runt till restauranger och kontrollerade skaldjur. Missade början så jag vet inte riktigt mer än jag såg.

I vilket fall så var på dom en restaurang där ägaren med stor sannolikhet köpte nån (ätbar) snäcka svart. Och det var ju inte bra. Var lite lustigt hur dom blev tokiga över att dom köpt svart och hur viktigt det var att dom hade papper med korrekta priser och kilon dom köpt och sådär.

Men som polisen sa, att får man stoppat dom som köper så måste ju dom som tjuvfiskar sluta också eftersom dom inte har nån att sälja till. Så det är ju bra, egentligen.

Bara att jag satt och tänkte hela tiden "Men herre gud, lite snäckor, vad är grejen?" men det kanske är viktigt. Om inte annat så olagligt, och då är det ju inte mer än rätt att dom sätter dit dom. Även om dom var snälla också, eller ja det var väl mer att det var svårt att konstatera nåt, så vad gör man då?

En restaurang som verkade toppen hela vägen, tills dom hittade misstänkta snäckor i frysen. Men det gick inte att bevisa att dom var legala, men inte att dom inte var det. Men dom lät det vara, eftersom allt annat varit bra.

Ja, inget program jag annars skulle titta på men kul när man halkar in sådär.

Är du här nu igen?

En grej jag funderar på ibland på jobbet är "stammisar". Vissa när dom kommer in igen så (HAH! Så kom Jysk-reklamen på TV:n nu bara för det, timeing eller vad?!) tänker jag att jisses, är dom här nu igen? och så kommer jag på att dom måste ju tycka att jag är här hela tiden eftersom jag alltid jobbar när jag är inne.

Sen, kommer jag på att dom kanske är där ett antal gånger då när jag inte jobbar - också. Eller folk jag känner eller ja, bara man känner igen dom. Men jag har ju ingen aning om vilka som springer där när jag inte är där. Kanske finns det dom som tycker att jag "aldrig" är där?

Fördröjning

Chathrine: Ja, det var lite så jag tänkte men samtidigt har dom ingen bra kamera, och dom fotar aldrig med den, och har förmodligen bilder själva innan dess för då använde dom den. Och jag har själv inga bilder på honom från tidigare, och dom har bara såna "riktiga" i album. Så det var ju det alternativet jag hade. Så typiskt för det kändes skitbra innan, sen när jag satte mig så blev jag så tveksam, hah!

Goddeligoddelimorgon!

Lite joddel så här på morgonen är väl aldrig fel? Känns lite avigt att jag är vaken, duschad, äten, påklädd och klar med alla bloggar, och klockan är inte ens 9 än. Och jag har inga andra planer med än att städa och tvätta idag.

Men, så är det. Ville ha lite tid och mys innan han försvann till skolan. Dessutom somnade vi så tidigt igår. Oscar hade tänkt titta lite SG1 innan han somnade, men jag ville mysa så han bestämde att vi skulle sova. Då var la klockan 21.30? Pratade lite och i morse såg jag att 22.12 hade jag fått meddelande, men det har jag inte hört.

Men han behövde somna så tidigt så han kom upp lättare idag. Jag också, för den delen. Men man känner sig ju som en pensionär, hah! Nu kan vi ju dock inte störa nån om kvällarna i så fall. Om vi somnar innan det ska vara tyst.

Hungrig är jag. Åt bara yoghurt och müsli men ingen macka till frukost. Får se om jag stoppar nåt mer i magen innan lunch, inte omöjligt. Ska skriva shoppinglista också för idag måste vi komma iväg och handla. Ska sätta mig och bröta lite i kontona också, tänkte jag nog. Det är ju den tiden igen, suck. Så tråkigt.

Det är verkligen nåt jag hatar att göra och får gärna Oscar att göra det om det bara är möjligt. Blah. Vet inte varför för så värst komplicerat är det ju inte. Jaja, sluta fördröj nu och gör bara, kvinna!

Hur ska vi göra då?

Jasas: Ett spel på Facebook, du har en farm och sår, skördar och plogar. Antingen flera gånger om dagen eller med några dagars mellanrum. Så kan du ha djur och pyggnader. Tjäna pengar och få experiencepoints (XP) är det väl det går ut på. Jag tycker i alla fall det är rätt kul, och just att man inte måste sitta i flera timmar eller varje dag!
Konserter menade jag. Vet inte vad det är för några men jag har hört det båda dom terminerna Oscar gått där "...och imorgon är det konsert igen" och alla tycker det är pisstråkigt och skobbar? Bah!

Anneli: Vad kul! Kan tänka mig att det var uppskattat!

NU! tröttnade jag på fotoboken. Eller tröttnade, men kände att engagemanget och kreativiteten behövde vila för lite förändring. Blev liksom samma om igen. Men kul var/är det!

Börjar dock känna hur bra idé det egentligen var? Hade du tyckt det var kul att få en bok med bilder på ditt 7-åriga barn, med bilder från de tre senaste åren?

Kändes så bra först men nu blev jag tveksam, hah! Vet inte riktigt varför så vi får väl se. Får göra klart den och se vad Oscar säger och så sen också. Eller hitta det där "Jah! Detta blir grymt!" igen.

[Tomt]

Maten gick ner, utan problem. Nu ska bara tvätten hängas och disken blötas. Men idag är ingen sån dag, bara tråååkigt. Vill ju hellre pilla med fotoboken.

Kanske ringa mannen om han är på väg hem? Antingen är han hemma om en halvtimma-timma eller typ vid 17-18? Förstår inte vad man ska ha massa konster för - hela tiden.

Lillebror

Jag... råkade? hitta lite bilder.
Och jag kände min plikt att dela med mig.


Bara för att storasyster älskar lillebror.
Och för att han är så jättesöt!

Dec. -05 och feb. -06

Tiden den gick

Jasas: Ja, ibland är jag lite tokig!

Anneli: Jasså? Till vem? Eller till dig kanske? Tyckte det var überhäftigt - scrapping på datorn som jag sa till Oscar!

Jag kom på att jag var lite hungrig. Vid 9 eller så blev jag suuuperhungrig, men skulle bara. Och så gick det över och så kom jag på nu att jag aldrig åt nåt. Och gick upp 8. Inte undra på att magen suger efter tacos nu. Fast, när det är tacos på tapeten så suger den väl alltid, mah! ...på tapeten?

Nu ska jag i varje fall lägga in lite bilder, frama Farmville och sen får det kanske bli lite mat.

Fotoboken

Jasas: Ja, i ärlighetens namn har jag funderat ett antal gånger på hur dom klarat sig innan? Vad gjorde dom då? Och vad skulle dom gjort nu? Satt in nån annan förmodligen, men ja.
Jaa, han har en liten flicka som han känt sen mammorna gick i bäbugrupp ihop. Så över 7 år. Och dom kommer så bra överrens och har alltid gjort så jag tror hårt på att dom en dag kommer bli ett par! ...eller bara skitbra bästisar? Men än så länge tror jag på par, hah! Så hennes föräldrar, då.
Haha var du övertrött eller var det så roligt? Hösten 1873, lalalala... Hösten 1873!

Jaha, här har det legat ett inlägg och väntat på mig i typ en timme. Började och glömde sen när jag gjorde annat. Ovanligt? Inte direkt, men i alla fall.

Ska sätta mig och leka vidare med fotoboken. Tankade det man behövde för att testa och jag är SÅ nöjd! Helt galet vad bra och lätt allt var.

Så en sån ska jag beställa, närmare jul. Men innan dess kan man ju greja lite, hah. Lär väl ha ett tjugotal på lager, när det väl är dags att beställa.

Dom sista orden

Anneli: Tack, ja den kom fram! Så nu har jag fixat - och sparat!

Nu är det natti natti. Oscar tittar lite SG1 medans jag ska läsa dom sista bloggarna. Imorgon är jag förmodligen ledig. Eller out of work. Eller hur man nu ska säga det. Jag jobbar troligtvis inte, kan man säga.

Oscar ska till skolan dock, så jag ska få lite ensamtid. Sist var väl höst 1873 eller så. Så jag ska väl springa naken och... äh, bättre att göra saker jag inte burkar göra när han är hemma.

Kan man så kan man

Anneli: Man tackar!

Den som har lösen till min låsta blogg kan gärna få maila mig det, haha! Har visst inte sparat det själv och nu har jag ju ingen aning om vad det är. Så, ja. Haha!


Förresten så får ni gärna skriva här om ni mailar, så slipper alla maila och så slipper jag gå in på mailen i minut och parti. Tack, så länge.

Är det tisdag idag?

Jag vet egentligen inte hur en tisdag känns, men så här måste det vara!

Det är tisdag idag, det bara är så.

Försöker övertala mig att vi får leverans på måndagar, men det funkar inte.

Det bara är tisdag idag.

En helt vanlig tisdag

Jag kom på att i lördags fick jag vet att Antons svärföräldrar gift sig! Bara sådär, hemma i trädgården i tisdags! Förmodligen på deras 20-års dag. Så coolt!

Vet att Cecilia tjatat på sin man huur länge som helst på att hon vill gifta sig men han har inte velat. Och så har det förmodligen varit tjat om stället så hemma i trädgården var väl för att han ens skulle gå med på det. Och efternamn, eftersom han är finsk ville hon inte ha hans krångliga så han tog faktiskt hennes.

Så hennes syster och bror var bjudna. Syrran hade dock inte kunnat låta bli att berätta för mamman, så hon var också där, hah! Kan bara tänka mig hur glada dom var nu, äntligen!


Så ja, egentligen ville jag väl bara säga GRATTIS TILL FAMILJEN HENRIKSSON!!

Landet ligger där det ska igenDetta är ett låst inlägg.

Så tokigt!

Jasas: Jo jag vet, Marina sa det när jag ändrade design förra gången och jag skulle ändra men så blev det inte av. Har legat och grott länge så nu kände jag att nåt rakt och rent fick det bli!
Haha det är faktiskt helt okej att höra, för jag ser det också! Och smart är ju ungen också så han lär väl ha hela kommunens flickor efter sig, en dag, HAH!
Aww, tack för att du blev så glad! ...kan man säga så? Ne men som jag sa igår så är det så klart kul när läsarna blir nödja - och det kan man ju MINST SAGT säga att du blev! Iiih!

Marina: Nej, jag tog bort kommentarerna för att man inte skulle få för mycket inspiration från andra och låsa in sig på det (nej inte en pik mot dig, ditt svar var helt okej!). Anneli hade också kommenterat innan er.

Ja-a, tokigt minsann. Det vart att jag hamnade på jobbet idag! Vi gick upp vid 8 för Oscar började senare. Vi hade precis kommit ut ur duschen och så fick jag meddelande från chefen som undrade om jag inte ville jobba. Och det är ju klart man vill det! Hon var überförkyld med astma och grejer, stackarn.

Och nu väntar jag bara på att grisarna ska börja falla från himelen för jag är redan hemma. Jag slutade faktiskt redan klockan 17 - läs och häpna! Jag frågade Carina om jag skulle gå som för henne, till 17 eftersom dom ändå var tre till stängning. Och det lät ju bra, tyckte dom.

Så dagen har gått sååå långsamt, hahah! Jag pratade med Jessica om det; varför går tiden så långsamt bara för att man inte går till stängning? Hon kom på det smarta att då ställer man in sig att dagen är lång. Slutar man tidigare så... ja, jag minns inte riktigt men ni kanske förstår?

Jag var där till 10, snabba puckar på mig (en timme efter SMS:et var jag på väg till bussen) och vid 12 började jag bli hungrig, som tur var gick klockan snabbt till 14.15 när det äntligen var tid för mig att äta. Och sen bara stannade den och dog totalt. Tack för den, liksom.

Så nu har vi faktiskt redan ätit middag, ska bli spännande hur kvällen ska gå sen. Tacos vart det eftersom vi hade tagit fram köttfärs till tacopaj men ingen orkade göra paj idag. Men det var goooott! Ska starta en tvätt inom det närmsta, kolla bloggar och bara njuta av några timmar till denna dagen.

Tjejsnack #20

Gäster

1. Hur ofta brukar du ha gäster?
Inte speciellt ofta, faktiskt.
2. Vad brukar ni göra då ni har gäster?
Beror ju på varför dom är här.
3. Hur känns det att ha andra människor sovandes i ditt hem?
Lite "nu måste vi vara jättetysta, skönt imorgon när vi kan leva om igen". Jag blir sådär väldigt att inte störa nån. Och så blir man låst för man inte kan göra som man vill. Men mysigt, också!
4. Vad är det jobbigaste med att ha gäster?
Hah, allt utom sista meningen i svaret ovan.
5. Vad gillar du att sova hemma hos någon annan?
Beror på hos vem, men det funkar.


Lillskrutten


Men lillskrutten då, hur liten var du inte här?

November 2007

Lugn och fin

Marina: Tack, och tack! Dock var det ju ett tag sen jag skrev det och handstilen har tyvärr lagt av sig lite sen dess. Men den kan ju, bara den vill, hah!

Anneli: Haha nej, försöka går ju!

Ahh, jag blev rätt nöjd ändå, när allt var på plats. Hah!


Eller vad säger ni?

Pissråtta!

Men åååååååååååååååååååååååååh!!!! Snart ryker håret!

Har suttit och fixat med en ny design nu och tyckte det blev så bra. Har kopierat och klistrat in HELA stilmallen och kodmallen. Raderat den som fanns innan, för att inget skulle spöka kvar.

Går in nu, bara för att kolla. Och vad ser jag? JO MEN TRO FAN ATT ALLT FORTFARANDE FUCKAR NÄR MAN GÅR IN PÅ KATEGORIER ELLER SPECIELLA INLÄGG!! Blöö.

Jag vill ju inte ha det så. Och när jag är inne i testbloggen blir det inte så? Jag fattar inte? Man kan väl inte ändra designen nån mer stans? Varför vill det inte som jag vill? Känner för att lägga ner hela skitbloggen nu, bara för det.7 minuter senare:
Inte för att jag trodde att det kunde ha så stor betydelse, men förmodligen är det för att jag skulle göra så att headern blev länk till startsidan, och när jag bara ändrade så det var så på startsidan så buggade det.
Förstår ni?

Man måste i kodmallen ändra startsidan, där man går in och kommenterar, arkriv-sidan och kategori-sidan. Och jag hade bara ändrat startsidan. Därför buggade det. Så knasigt, ändå. Hade inte en tanke på det. Men nu så, wiih! Nu behöver jag inte ta bort nån skitblogg, hah!

Tjurpuppa

Kände bara att jag var tvungen att lägga upp detta.

Det är från helgen vi var ute på Holmen/Orust. När vi kom var Anton något grinig. Men vem kan låta bli att skratta när man hela tiden från en kamera i fejjan?


GISSA VEM SOM VANN, HA!

Det är vi mot världen


Med er vid min sida,
är jag oslagbar!

Handskrivet

En gång hade jag tänkt att jag skulle göra en skriven design men det gick inte att fota bra och så blev det inte fint när jag la upp det.

Men jag tyckte, i vilket fall, att det var en rolig tanke så jag får tänka om och göra om.

Och så träna upp min handstil igen, för den är verkligen inte vad den varit! Upptäckte jag efter vi rotat i förrådet och jag hittade gamla block.

Some help, please

Jag har två saker jag skulle vilja att ni hjälpte mig med:

- Beskriv mig med ett ord
- Beskriv min blogg med ett ord


Och ett ord enbart, not more not less.

Under sommaren 2009 har jag...

...druckit alkohol - Ja
...rökt - Nej
...varit full - Nej
...däckat - Nej
...varit på fest - Njae
...fått minneslucka - Nej
...varit kär - Ja
...älskat någon - Ja
...haft ett förhållande - Ja
...fått ett sugmärke - Nej
...gjort ett sugmärke - Nej
...kysst en främling - Nej
...sovit i samma säng som någon av samma kön - Nej
...sovit i samma säng som någon av motsatt kön - Ja
...gråtit dig till sömns - Ja
...vaknat av att du gråter - Nej
...skrikit ord som hora och slampa till någon - Nej
...slagit någon på skoj - Ja
...Blivit slagen på skoj - Ja
...lärt känna över 10 stycken nya människor - Nej
...varit på solsemester  - Nej
...badat i havet - Nej
...sett en hel fotbollsmatch - Ja
...inte sovit på en hel natt - Nej
...varit på sjukhuset - Ja
...sovit i över 12 timmar - Nej
...spytt - Ja
...sett en film mer än 10 gånger - Nej
...tagit någon på asset - Ja
...velat dö - Nej
...åkt buss i över 10 timmar - (Totalt) ja
...varit ute en hel natt - Nej
...blivit tagen av polisen - Nej
...svikit en vän - Nej
...varit sjuk - Ja

Mamma mia - på ett bra sätt

Jag måste ju dela med mig av lite glädje här och nu. "Hittade" precis min lönespec och öppnade den. På riktigt allvar så skrek jag bara "Åh mamma mia!" när jag öpnnade den. Oscar undrade från toan vad jag gjorde. "Jag har precis fått min största lön nånsin!" ropar jag tillbaka.

Den kittlade dödskönt i kistan, kan jag tala om. Det löser ju inte allt, men mycket och många månader. Man får bara spara, helt enkelt. Hörde ni stenen när den föll?

Uppe lite efter tuppen

Anneli: Tror han trodde lite fel, för Arkiv X är väl om aliens? Och detta är mer om saker som... gör saker? Hah, jag har inte riktigt förstått men det finns ju lite förklaring på TV.com och IMDB. Men jag känner faktiskt nu efter att ha sett ett normallångt avsnitt, att jag gärna vill se mer. En stund i alla fall.
Det blev bara barn! Om jag inte minns fel så tror jag det blev två grupper med barn som redan har gått i simskola (minst en termin då, förhoppningsvis så många som möjligt från dom två vi haft innan) och en grupp med små nybörjare som ska börja vara utan föräldrar.

Jasas:Tack för dina ord! Sa åt honom att läsa inlägget och sen din kommentar så har har sett det! Och tack för allt ditt stöd, i tid och otid!

Hujedamig, jag förstår inte varför jag gör såhär mot mig själv. Jag har varit uppe i en timme snart. Oscar i 20 minuter. Och då är det han som börjar skolan på måndag och måste komma in i rutinen att vara vaken vid 6.30. Även om jag tänkte försöka komma upp vid 7 kanske, så vi kan äta frukost, men jag måste inte vara pigg då.

Men men, han börjar ju inte förrän på måndag.

Var nåt jag tänkte på här men har glömmit. Ska koka mig några ägg till frukost så jag står mig genom mötet. 11.30 var en lite mysko tid. För sent för att äta frukost precis innan (när man vänjer sig att gå upp tidigit) och för tidigt för att äta lunch. Men ah, men våra rejäla frukostar så står man sig ju ett tag. Och ägg, mumma!

Ser kanske rätt illa ut med två sm

0-1387945b33f9cc6b64327814ca6f1752.png

Ser kanske rätt illa ut med två små blåmärken så, på samma sätt på båda armarna. Men är man ovan och otränad så är man!


Det var tur!

Fick SMS från mamma nyss. Hon undrade om jag visste vilken tid mötet på badet var imorgon. SAY WHAT?! Det hade jag totalt glömt, att det ens var imorgon. Så det var bra tur att hon undrade, trots att det är "sent" och hon inte ville väcka nån. Nu var vi ju uppe och det hade inte varit en trevlig överraskning imorgon.

Eller ännu hellre, om hon ringt vid 11 och frågat om jag var klar att åka. Mötet börjar ju 11.30 så det är ju inte säkert att man varit presentabel tills dess annars, liksom.

Jag som tänkte att vi skulle gått upp imorgon, om min fot orkade, men då kan vi ju åka med om dom inte har andra planer efter. Puh jaha. Då var det natti här alldeles strax då!

Aj aj i foten

Jag har gjort nåt knasigt med min fot, jag vet inte riktigt vad. Kände efter en stund på jobbet igår att det var som om foten blivit dubbelt så stor så den fick nästan inte plats i skon och så gjorde det ont att gå på den. Inte alls kul.

Försökte ta det lugnt och gick utan skor ett tag men det gjorde liksom ingen skillnad. Höll på att lipa när jag skulle trycka ner foten i skon igen bara. Not good.

Samma idag fast det kändes lite bättre. Tills vi var ut och jag skulle ha i foten i skon igen. Efter det kan jag knappt gå på foten. Helt sjukt för jag har liksom inte gjort nåt med den alls?

När jag var liten stukade jag fötterna var och varannan dag så det var inget ovanligt att halta eller ha ont. Men nu var det år sen sist, mycket mysko det här.

Mm, fresch

Sitta och lyssna på alkisarna på loftgången när dom hostar lungorna ut sig - precis vad jag önskade att denna fredagskväll skulle innehålla! Must be my luckyday.

Tillbaka, igen

Chathrine: Nu är hon ju grymt duktig och en sån som alla vill ha på sin arbetsplats :) Så det var ju inget dåligt drag och hon hade garanterat tagit in henne, släkt eller inte. Hon blev ju inte fastanställd, "bara" visstidsanställd.

Anneli: Haha jo det brukar jag faktiskt ta när det är kris men mjölken var slut så det var därför grädden hade fått bli nödlösning, men det blev det inget av, som tur var! Haha!

Jasas: Shit vad kul, och vilket flyt! Men det är ju så, kontakter är bäst!

Annika: Haha då förstår du mig då. Men jag klarade mig faktiskt, fick stå ut. Blev lite utäcklad av tanken på vad jag höll på med, hah! Hur gick det för dig? Blev det nån smet?

Jahadå, så har man jobbat igen. Märks det? Hah! Jag blir visst frånvarande, minst sagt. Måndag 12-19.15 och heldagar onsdag och torsdag så det blev några timmar, gott!

Och idag har jag SÅN träningsvärk, HAH! Inte varje dag jag tar emot sängleverans och egentligen var det inte så farligt för det var bara 20 90-sängar och 2 stycken 120-sängar. Och 25 medar. Jag har räknat, hah! Så först skulle dom bort från lastbilen och sen skulle dom ju in på lagret. Hade dock lite hjälp av Maria när dom skulle in sen men nu var det ett tag sen jag bärde så så det var väl inte så konstigt. Men skönt, också.

Och igår fick jag världens överraskning när jag kom hem. Oscar hade varit och handlat! Kanske inte är välrdens grej för alla andra men för honom med socialfobi som varit en gång och hämtat pizza själv under våra 3 år tillsammans och aldrig handlat själv så vart jag grymt glad, stolt och överraskad när jag kom hem och såg att han faktiskt varit och handlat! Så resten av kvällen bestod av myyyys, helt klart!

Idag har vi diskuterat framtiden men jag kan väl inte påstå att vi kommit fram till nåt vettigt, direkt. Hah. Men nu ska det bli lite serie tittande och mysande. Oscar vill att vi ska se Wearhouse 13 och vi såg piloten förut men det verkade inte riktigt vara min grej. "Ska vara typ som Arkiv X" sa han när han förklarade (tänkte på dig då, Anneli). Så vi får väl se. Första avsnittet var dubbelt och rätt långdraget så den får allt en chans till!

Apropå inavel

Dom senate dagarna har vi pratat en del här hemma om den inavel som råder i vår butik. Inte nog med att vi är en liten butik, alla känner alla på nåt sätt och vis. Och nyss ringde telefonen och det var han som har jouren som varit här och fixat vattnet och talade om det. Sen när  jag berättade för Oscar vem det var, med namn, och han undrade vem det var och får svaret "Carinas svåger!" så kom jag på att jag nästan måste berätta.


Carina är väl länken hos oss alla i princip.

Den som var först in i gänget var lilla Malin och jag ska inte svära på att det var så att Carina känner hennes föräldrar och på så vis fick hon extrajobb hos Carina. Nåt på det viset, i alla fall.

Sen kom Jessica, Carinas lillasyster. Nån närmare förklaring på det behövs kanske inte?

Filip, även om han inte jobbar hos oss längre men inom Jysk och fortfarande ses om en av oss, började praktisera eftersom hans mamma jobbar på samma ställe som Carinas mamma. Efter praktiken var han, som en annan ni känner, fast och har gått där i ett par år nu.

Carinas mamma drog in ytterliggare en; sina grannars dotter Rebecca som blev anställd efer en prao.

Sen kom lilla jag! Dock utan nån connection vad jag då visste. Men lite senare i historien visar det sig att Carina spelar poker med min pappa, både på nätet (utan att först veta om det) och även i verkligheten. Och att hennes sambos bror jobbar för samma företag som pappa, företaget vi bor hos, fast på ett annat område.

Stora Malin har ju slutat men är ju Carinas föredetta svägerska. Och kom på så vis in när Carina var i en annan butik. Dom behövde mer folk och Carina ringde Malin och så blev det några år.

Strax efter jag började började även Lena, en kompis till Carina som behövde extrajobb när vi behövde extrapersonal. Ytterligare senare visade det sig även att hon bott granne med pappas Lena och att hennes son gått i samma klass som pappas Lenas son.

Och så finns det ju dom två, Patrik och Pernilla, som inte har eller hade nån anknytning till nån annan varken vid början eller nu. Men inavel, ja för fan!

Är det illa?

Om man är så gottesugen så man funderar på att vispa grädde, blanda det med o'boy och äta med sked, är det illa då?

Fy bubblan vilken dag!

Ja, dagen fortsatte faktiskt bra.

Jag och Oscar har en grej som vil hållt på med i år och dar och i korta ord är det att man ska vara först med att skicka ett SMS när nån av oss lämnat lägenheten. I morse skulle Oscar fuska för att vinna. Men så tappade han den när vi stängt dörren så jag vann ändå. Mouahaha!

Dessutom hade inte mitt månadskort gått ut än så jag slapp betala för att åka till jobbet - och hem sen. Det om nåt är flyt och tur, så det tackar vi för.

Gick skitbra att öppna och allt och dom första timmarna byggde jag och Rebecca en ny soffa. Vi har fått in en bygg-din-egna-soffa-soffa men vi hade dock bara en del av varje, HAH! Blev inte mycket att bygga av så det blev en liten soffa men så ser man ju i alla fall vad det är och hur det ser ut.

Och dom övriga delarna stod på lagret, på en pall som såg ut att säga "Hej, kom och kör ut mig med trucken" vilket jag tog mig mod att göra, JIHA! Har ju inte kört på evigheter så det var lite nervöst, men gick grymt!

Och sen har jag monterat en ny, jättesöt byrå. Flöt på bra med en miss men eftersom den var så grymt bra uppbyggd så var det lätt att fixa misstaget, GÖTT! Och så hjälpte Carina i slutet för hon slutade "hitta på" saker att göra för att slippa hjölpa, haha!

Dagen har flytit på grymt och jag fick en heldag imorgon också. Sen kom jag på bussen hem och Oscar säger att vi inte har nåt varmvatten. Där gick det ju inte så bra för mig.

Men Farmville har gått bra, maten var god och om en stund ska vi nana tycker jag. Och jag tycker att man kan kalla den här dagen fy jävla bra! Inte ofta jag känner så om dagar men idag har allt faktiskt flytit min väg och dom små mesförsöken att gå emot mig, känns som en fis i rymnden.

YEAAAAH!!!

Det här skulle kunna bli en bra dag!

Tjejorna: Tack för kommentarerna :) Var bara in och såg att ni kommenterat, hinner inte riktigt sätta mig och läsa och ta till mig dom nu men ska försöka mig på det ikväll. Ville bara säga tack, ändå!

Dagen började så bra. Klockan skulle ringa 6.58 och 6.49 vaknade jag och trodde jag försovit mig. La mig och försökte lugna mig så inte morgonen och dagen skulle börja i panik. Slumrade till i några minuter och så ringde klockan och jag kände att det var dags att gå upp. Dessutom var det ju skördetider!

Allt flöt på i Framville, fick dessutom glädjande nyheter där så det kändes verkligen att dagen skulle gå braaa! Inte var jag trött heller och ute i god tid.

Gick in i duschen i godan tro. Tills jag skulle vrida huvudet åt vänster, lite snabbt kanske, och kände att ojdå, så här långt kunde jag inte vrida huvudet utan att det gjorde ont och tog tillbaka det. Tänkte bara nej nej nej, inte nackspärr för det orkar jag inte på jobbet. Men det varma vattnet rann och så var det som om inget hänt.

Jag orkade inte köra hela varianten av att raka benen, bara det som syns där jag inte har byxor. Glömde stänga locket när jag langade upp benet på toan och undrade varför. Tills jag "spillde" och det damp ner i holken. Ha ha, nu vet jag tänkte jag stolt och hejade på dagen ännu lite mer. Tills jag spillde mer, på mattan. Blö på dig då och så fortsatte jag. Bytte ben och spillde igen, på mattan igen. Var är den bra dagen?

Känner mig i rytm nu, måste börja med frukosten strax bara så fixar det sig. Skönt att vara ute i god tid så jag slipper stressa. Är ju dumt om jag, som är den med nyckel, inte kommer i tid. Annars har ju alla andra nycklar så det är ju inte bra att bli sen efter öppning, men det går ju. Men inte idag så inte ska jag bli sen heller då!


42 minuter senare:

Frukosten gick toppen. Åt i rätt så lugn och ro även om jag funderade om jag skulle vara två-tre minuter sen ner, eller en halvtimma tidig och valde det första.

När jag sminkade gjorde jag det i fel ordning, skit också. Brukar ta mascara först och mineralpuderfoundation sen för ifall mascaran kletas ut slipper jag kleta på mineralpuderfoundationet också. Men inte idag. Bara för det så kletade sig inte mascaran allt idag, hej och hå! Det är nog första gången.

Ja, nu hoppas jag bara att ingen står och väntar på mig när jag är ett fåtal små minuter sen så ska jag fixa allt innan folket ramlar in. Ja, det funkar.

Så...

...Hanna, nu har du att läsa, puh! ;)

Så...

...Hanna, nu har du att läsa, puh! ;)

Let's go onDetta är ett låst inlägg.

Some updateDetta är ett låst inlägg.

På begäran!

Jasas: Aww, tack :) Jag tyckte faktiskt också att det blev himla bra! Egentligen vill jag ha liiiite kortare, men det får bli nästa gång det ska klippas. Och tack för alla söta kommentarer, gulle!

Ojdå, här var det inte mycket bloggat ser jag. Whops?

Jag har liksom fastnat i Sims och Farmville. Har suttit och buggit i båda, hah! Både hus och gubbar i Sims dock. Så tråkigt i trean bara att man inte bara kan "ploppa in" och ge dom massa pengar och bygga ett hus som passar dom (nu när man kan göra personligheter på ett annat sätt) så man blir så begränsad.

Annars så gick dagen igår rätt bra. Kändes konstigt på nå vis när jag inte varit där på en vecka. Och man hänger ju inte med, det kommer in eller ringer kunder och man har ingen aning om vad det handlar om.

Ska faktiskt jobba imorgon också, heldag dessutom. Hujedamig! Öppnar med Rebecca och stänger med chefen. En speciell blandning, kan man säga. Och så är Maria där, vår "praktikant". Minns inte exakt, hon var där i våras också, men hon går nån skola om eget företagande och är hos oss för att lära sig om stuff.

Så, är du nöjd Hanna? :) Så mycket annat på hjärnan nu så det blir tomt när jag ska skriva här.....

Ordenltig frukost

Mm vilken frukost! Älskar att kunna äta länge och mycket och olika.

Idag bjöds det på:
- ett mörkt och ett ljust bröd eller rostbröd
- apelsinjuice, varm eller kall o'boy, varm eller kall mjölk eller saft
- olika skinkor, marmelad, ost, kaviar och ägg
- müsli eller puffar
- vaniljyoghurt eller honungsyoghurt

Tror det var allt och gott var det också! Annars äter vi ju likadan frukost varje morgon; två smörgåsar med skinka och en tallrik yoghurt med müsli och ett glas juice.
Så det blev ju lite samma, men med lite annat också. Och Anton blev nöjd och mätt så det är ju det viktigaste. Nu har han massa energi att spela, yeehaaw!

Men unge, sov!

Anton väckte mig i morse. Så klart kunde han inte vänta på klockan som skulle ringa 8 - nej då. Inte för att han visste det, men ändå. "Ni kanske får sovmorgon" sa mamma. Yeah right!

Jag råkade, dumt nog, öppna ögonen lite försiktigt, och där satt han helt klar vaken och sken upp och sa god morgon! Jag svarade god morgon och hade nog somnat om innan jag sa punkt.

Tittade upp en stund senare, såg att klockan var 6.48, och han frågade nåt jag inte minns. "Du får gå upp och spela om du vill" sa jag i alla fall. Han mumlade nåt till svar och jag skulle sagt att titta på TV går ju också bra, men jag hade redan somnat om.

Sen kom han in och sa att Wii:t inte startade. Hjälpte honom hur han skulle göra. Sen kom han in med fjärren, som jag bad om, för jag skulle visa var han skulle trycka för att byta till Wii kanalen. Jag hann dock inte för han hade redan fingret på knappen och sa "Jag har tryckt på den två gånger!"

Sa åt honom att trycka lite till, tills spelet startade och så gjorde han det. Sen har han vart in nån gång och sagt att han inte kommer vidare. Men eftersom han spelar Lego Iniana Jones skulle jag säga till Oscar för jag kan ingenting om det och är kass. Men jag somnade om.

Sen kom han in precis innan klockan ringde och då tänkte jag att då var det lika bra att gå upp. Vilket jag gjorde. Och skördade igen. Sen har jag kokat ägg, rakat benen och duschat.

Ska gå om två timmar eller så. Innan dess ska vi väl ha fått lite frukost i magarna och jag bör väl ha fått lite kläder på mig. För idag ska jag ju jobba, tror kläder är uppskattat då.

Nu är jag how ever inte speciellt trött längre. Piggnade till av duschen och att jag gick upp direkt, eller ja andra ringningen. Har två larm på, ett 7.59 och ett 8.02 och 8.02 gick jag upp. Ingen znoosning här inte, upp och hoppa!

Förresten så vann jag igår på Bingolotto. "Tjoho!" skrek jag. En ny lott till nästa vecka, yeaah! Tänkte sagt att vi kunde haft Anton här igen men då är det ju skola igen. Som börjar på onsdag. Och idag hade dom studiedag(?) så det var därför han blev här. Slapp dom leta barnvakt.

Ne, nu går det av sig självt så bäst att avsluta. Har ni ju lite mer att läsa, ni som inte varit in på hela helgen. Bara Anneli som är ikapp men jag hoppas du har fullt upp idag, hehe.

Smärtfritt

Det gick förvånandsvärt bra ändå, får jag lov att säga.

Jag behövde bara säga till ett par gånger, sen avslutade han spelet. Funderade en stund på om vi skulle läsa eller se film. Det slutade på det senare alternativet, Bernad och Bianca. Vi har typ fyra barnfilmer ute just nu, så han kan se i sängen så det är inte så mycket att välja på egentligen.

Han tittade en kvart och jag frågade om han skulle sova. Nej, han skulle minsann säga till när han var trött men jag bestämde att tio minuter till räckte, sen skulle filmen vara av och han skulle försöka sova. Han skulle, hörde jag nåt innan jag kopplade bort honom och återgick till filmen. Nej, jag är inte så elak som det låter.

Ganska precis tio minuter senare ropade han och frågade när det gått tio minuter och undrade när vi skulle komma och lägga oss. Han ligger ju emellan oss, andra alternativet är soffan och det tycker jag inte är riktigt okej. Då visade det sig i alla fall att han inte vill somna själv.

Vad gör man inte, liksom. Klart jag la mig bredvid i några minuter så han fick somnat i godan ro. Runt två timmar sen nu så jag ska bara farma på Facebook och sen ska vi joina honom och John Blund. Känner att jag behöver det eftersom klockan står på 8 imorgon. Men jag är somna gott imorgon kväll, no doubt!

Tror det får räcka såhär för idag, så jag säger god natt och vi ses när vi ses. Imorgon jobbar jag 12-19.15 och Anton är, så klart, här imorgon bitti så det finns ju att fixa med både med honom och med mig så vi får helt enkelt se när det bli bloggning nästa gång. Finns ju en del från idag, så ni ska nog överleva morgondagen också.

God natt, puss och kram!

Hur ska nu detta gå?

Anneli: Taack! :D Dock tycker jag det är finare när det torkat så det blir lite lockigt, det blev så väldigt rakt och konstigt där. Men det blir en annan dag.

Jag kör mammas grej, även om Anton säger att hon bara gjorde så en gång.

Hon sa att antingen spelar du färdigt banan eller så har du en kvart på dig. Så får han välja själv om han vill avsluta när det är sparat, eller riskera att det inte sparas för kvarten har gått.

Så slapps allt tjat, tydligen. Och än så länge går det bra. Jag har sagt till efter fem minuter och efter tio. Tre kvar nu så får vi se då. Tänderna är borstade och pyjamasen är på, bums i säng sen!

Oooch så får vi se vad vi ska göra. Se film eller nåt. Jag ska farma om... drygt tre timmar.

Bamparampam...!

Det som var så otroligt spännande så ni bara spricker...........jag har klippt mig!!


Eller ja, egentligen mamma då, för att vara petig.
Och så måste jag ta en lite-kortare-för-att-det-är-lockigt-bild.

Det är så vi gör det

Jag kände att jag behövde få en riktig bild som visade hur galna dom små är.
Vi har kommit fram till att Puck och Belinda har samma favoritplats,
och den som kommer sist dit får helt enkelt sätta sig på den som kom först.

Så efter lite meck och glömma-att-låsa-buren-och-gå-där-ifrån-grej,
så fick jag till det och jag tror nog att ni kan se.
Har vi fått dom för våra synders skull, eller är det tvärt om?Och så måste man så klart bli nyfiken
på vad det är för stort och svart som kommer infarandes.
Blinkar och låter gör den också.
Bry sig om att det inte går att ta en visa-bild,
det gör vi inte det minsta.
Det kan ju faktiskt vara godis!!!

Smaskens, mums och fillibabba!

Anneli: Haha, du har så rätt! Jag satt precis och la in bilder i datorn, så det kommer, I promise!


Maten blev skeeeetago!
Så god att Anton tog påfyllning,
och det är inte ofta!

Det är nära nu

Anneli: Då är vi två - TVI!

Är jag hungrig nu eller är jag hungrig nu? Lite mer än 3 minuter tills klockan piper, sen är det ytterligare 3 minuter tills det egentligen är klart, jag ville bara ha en kik på grädden.

Vi gjorde det lite special. Jag trodde vi skulle behöva två formar, så det blev en del grädde he he he. Värsta nyttiga med (vit!!) pasta, bacon och fet grädde, jummi!

Kolla, en minut har gått, snart min kära mage, snart ska du få maten!

En hel del

Marina: Jag kan inte direkt säga att du "måste" åka dit eller vad du ska dit och göra (jag är egentligen superdålig på vad man kan titta på eller göra när man är där) för det som drar mig är ju släkten och stugorna. Och det är väl framförallt det jag hade velat att alla kunde uppleva; fridfullheten och att sova ett stenkast från sjön, springa ner till bastun och slänga sig i vattnet. I övrigt vet jag inte om landet är så värst bra, hahah!

Dom är inte så snabba dom där, hemma hos min mamma. Hon har en inte allt för ny mobil så den kan bara ta emot ett visst antal SMS, sen är det fullt och inga nya kommer in. Därför lånar hon Oscars gamla som kan lagra tusentals meddelanden, så nu ska hon se om hon vill ha/låna den mer på riktigt.

Bara det att under helgen har den ena mobilen varit full i inkorgen, den andra har förmodligen varit avstängd av nån anledning och jag fick bara leveransrapport när jag skickade till jobbmobilen. Sen ringde jag hennes vanliga och efter en stund damp det ner leveransrapporter och sen ringde hon.

Inte för att det var det jag skulle skriva egentligen, men ändå. Det jag tänkte på var att jag pratade med henne för 35 minuter sen och då skulle dom greja lite och packa ihop sig och komma ner. Men jag har inte fått nåt samtal att dom är på väg så vi kan komma ner och mötas? Än är dom inte på väg.

"Är det någon tid som passar er mer eller mindre bra?" frågade hon. Njaa, vi ska ju spela Bingolotto klockan 19 och innan dess tänkte vi ta ut odjuren och städa, och att han kunde vara med på det. Så då skulle dom bara packa ihop sig men jag vet inte. Dom kom på nåt annat att göra, kanske?

Dom hade tydligen tänkt att alla skulle komma med och spela Bingolotto här, men Anders hade fått nåt vajsing med sina fötter så dom svullnade tydligen massor så han ville ha dom högt. Inte för att man inte kan ha det här, men jag förstår honom så mamma skulle köra ner Anton bara. När dom var klara. Sa hon.

Och så börjar jag bli hungrig. Ska nog börja med maten strax också. Vi ska göra Hannas Karibiska kokoskassler. Fast på vårat eget lilla vis, som vanligt. Och med kyckling och bacon idag faktiskt. Kände för att prova nåt nytt och med kyckling kan det ju bara inte bli fel. Så det ska vi göra.

Råkade dessutom, i jakt (nu, sex minuter efter jag började på inlägget, ringde hon. Så 40 minuter tog det bara) på receptet snubblade jag förbi ett annat. Ajajaj, nu måste jag nog göra sådana också för det lät bara så himlans gott! För ananaspajen kan jag ju se mig i stjärnorna efter, säger Oscar.

Tjejsnack #19

Ledighet

1. Vad har du gjort på ledig tid (semester, helger etc) i år?
Varit hos mamma, måste jag nog svara. Eller träffat nån annan eller bara slappat. Men vi har absolut varit mest hos/med mamma under dom lediga dagarna (då jag jobbade) som jag hade.
2. Ett semesterminne som du än i dag blir glad när du tänker på?
Alla resorna till Finland. Som varit i semestersyfte då. Det är den ultimata semestern för det finns ingen annanstans man kan ladda batteriet på samma sätt och man mår bara så bra! I love, love, love!
3. Var föredrar du att sova; tält, husvagn, hotell, vandrarhem etc?
Tält kan jag tänka mig att sova i nån natt på skoj. Husvagn hade jag gärna haft och åkt runt i Sverige ett par veckor, perfecto! Hotell är jag inte så noga med, vandrarhem eller stuga funkar minst lika bra.
4. Vilka andra länder har du besökt?
Finland, Norge och Danmark. Har dock varit, bara med båt, i Polens ena hamn så jag har andats polsk luft när vi var ute på däck men aldrig satt foten i landet.
5. Nämn något speciellt du köpt på en resa?
Det jag kan komma på är min Suomi-tröja. Annars har jag aldrig köpt nåt så direkt, vad jag kan minnas. Annars är det väl min rosa väska jag köpte på Danmarksbåten. Jag har en deal med mig själv att en väska inte får kosta över 100 kronor (annars skulle jag ha för många, och för lite pengar) och hittade en sån söt handväska men över 100 spänn. På båten tillbaka hittade jag samma fast i "pås-modell" och köpte den men ville haft handväskan också.


Marley & me

Uh, det var jobbigt. Som jag gråtit.

Mer än än halvtimma nu har jag gråtit, bölat, snyftat och torkat snor och annat rinnande. Jag hade inte väntat mig att det skulle bli så jobbigt, faktiskt.

Jag vet inte riktigt vad boken och filmen har för handling. Jag har ju sett filmen nu, men det brukar ju alltid finnas en beskrivning av dom båda. Den läste väl Oscar på IMDB. Men jag ville se den för att jag hört mycket om boken, och gick nog in med rätt blinda ögon. Det är nästan så jag ångrar mig.

Han dör ju till slut. Och inte bara pang bom, nej det dras ut i över en halvtimma så man sitter och är ledsen hela den tiden. För man förstår ju vad som händer.

Och så tänker man på det hjärtetrollet man själv saknar så det gör ont vissa gånger. Speceillt i en viss scen, när det vara nära slutet, och han låg så gott på golvet framför brasan. Och husse la sig bredvid. Det finns en bild på oss när vi gör likadant. Vid första, och sista, besöket.

Han berättade om att Marley hade vaktat hans son i nio timmar när han hade kolik. Och jag tänkte på alla gånger jag hört om hur Lissi satt och vaktade mig när jag låg ute i vagnen.

På nåt sätt är jag så glad att jag aldrig var med helt i slutet. Jag träffade henne en gång och då hade hon ändå en stund kvar. Men jag hade nog inte orkat gå igenom det som dom, och många andra, fick göra. Det var ändå 10 årsen, men minnena vill inte bege sig av.

Och just nu vill jag inte ha dom här för dom får bara tårarna att rinna. Varför? Mitt hjärtegull. Åh vad jag saknar! Allt bus och stoj, min bäste vän. Kom tillbaka, snälla. Snälla.

När man inte kan stå för vad man sagt

Vi kunde inte se film för Oscar skulle spela så vi var ner till förrådet för att hämta kablar och kopplade in så jag kan se film från min dator. För att Oscar skulle spela och kunde inte se film med mig.

Först såg jag Bride Wars, inte jättebra men ja... det var en film. Typisk amerikansk film på nå vis. Dom är kompisar, dom bråkar och dom blir sams. Oscar satt vid sin dator och såg den.

Sen startade jag Marley & me. Den är pausad nu för att Oscar är och bajsar och inte vill missa, denna har han dock sett med mig i soffan hela tiden. Förutom när han IMDB:ade den för att se om den var värd att se.

När han gick skrattade han att vi skulle haft kvar det på hans dator, för nu måste man in i sovrummet och pausa. Ja det var inte jag som sa att vi inte kunde se film för jag hade annat för mig.

Det är så det är

Skojar du att vi som är så unga och vilda har det kul här ikväll! Världens röj, verkligen. Hela huset skakar och polisen har redan varit här tre gånger men skiiit i dom!

Eller så sitter Oscar med hörlurar vid sin dator och spelar nåt, eller surfar vad vet jag? Och jag ligger i soffan och ser på film. Djuren ligger och sover eller kramas kanske.

Men vi är ju 20 år och det är lördagskväll så självklart är det det första som stämmer och det är världens party. Självklart, så är det när man är ung.

Det har sina fördelar

Ibland, ibland säger jag, är det grejt att ha ett teknikfreak till pojkvän.

Som när man själv är väldigt filmsugen och har massa filmer han inte har så stort nöje av, men som man vill se själv, och han kan koppla in så man kan se film från ens egen dator.

Eftersom man annars ser från hans dator, men det blir lite svårt kanske att höra vad filmen säger när han sitter och spelar nåt på hans dator. Så nu kan jag göra det från min dator, vipsvips!

Är det inte bra, så säg.

En ny erfarenhet

Nehe, mamma stod inte där nere. Nej, Anton var inte själv utan Anders var med honom. Men jag köpte lotter till oss ändå. Mig och Anton då, för Oscar vill inte vara med. Neheee, skit i det då!

Lotterna kostade 40 kronor styck, jag köpte två och lämnade en 100-lapp till kassören. Det började funderas och räknas på vad jag skulle få tillbaka, till slut kom han fram till 20 kronor.

"Fyra femmor då! Eller en 20-lapp?" och jag svarade att det gick så bra med en 20-lapp så det fick jag. Sen fick man dra lotter, lika många som bingolotter man köpte, för att se om man skulle vinna en Sverigelott.

Dock var inte detta något man fick göra själv, utan det skötte kassören. Inga vinstlotter tog han heller, världens fusk tycker jag. Sen ville han inte ge sig heller.

När vi skulle gå sa vi hej då, ses imorgon och sådär. Då ropar han efter oss "Men skulle ni inte köpa några Sverigelotter då?" som om han var en försäljare ute på stråken i Turkiet.

Allt för att vi skulle ha lite smör, pellets och godis.

Lite snurrig?

Jasas: Jaa! Eller soppa och soppa, soppa med köttfärs(sås) och makaroner som jag i alla fall förknippar med skolan. Så egentligen är det ju bara köttfärssås med makaronerna iblandade.
Vi brukar egentilgen inte se på film så heller, men nu har jag verkligen varit på se-på-film-humör!

Anneli: Jo Uninvited hade vi också sett. Det var lite så vi kände med Valkryria; man vet ju att han inte kommer lyckas och man vet hur det kommer sluta. Kändes lite... meningslöst?
Men i slutet på Barnhemmet, var inte det sött? När alla samlades igen och blev så glada? Det var ju mest det som var sött (förutom spanskan) själva filmen var ju ledsam igenom, huga.

Veckovill? Vem, jag? Neej? Jo! Skapligt.

Jag har hela dagen igår tänkt att imorgon ska mamma och Anton sälja Bingolotter, imorgon är det. Sen när jag vaknade idag så var det ju söndag men skulle dom inte sälja på lördagen? Har vi missat det?

Skickade ett SMS och frågade mamma om jag var snurrig, men var det igår eller idag dom skulle sälja. Fick inget svar ännu och sen när jag pratade med Oscar kom vi fram till att det var ju lördag, så det är idag.

Så vi ska ner och handla lite vanligt först, sen ska vi köpa Bingolotter. Dom står ju där för fotbollen, så det är klart man får stödja dom då. Och så tycker säkert Anton att det är kul.

Nu ska jag dock göra färdigt hemligheten del 2 innan vi ska börja bege oss neråt för att.. handla! På en lördag. När dom ska sälja lotter. Och Anton kommer hit imorgon. På söndag. Dagen innan måndag.

Filmkv... dag...ar!

Ja, denna veckan har vi verkligen kollat på film. I princip en om dagen, men fler än så vissa dagar.
Ska se hur bra jag är att komma ihåg vad vi sett. I ordning, blir det dock inte - kan jag lova!


Barnhemmet
Det var lite mysigt att lyssna på spanska igen och inte riktigt lika störande som jag trodde. Lite jobbigt dock när man inte vet om dom översätter fel (som man märkt ett antal gången, när man ser nåt där dom pratar engelska) men det är ändå ett gulligt språk så det var helt okej att se och lyssna på.
Sjäva filmen var också söt. Lite konstig av och till men så slutade det så himla gulligt. Och den var verklig istället för massa hokuspokus som egentligen inte hörde dit. Men inte så, BRA!

Ice Age 3 - Blabla dinosaurier
Lockade oss båda till skratt flera gånger och oftast samtidigt. Bäst var "Earthquake! kadonk!" - ja, har man sett den eller ser man den så förstår man.
Ganska förutsägbar men man kan ju inte inte gilla Disney's filmer så den är ju helt klart söt och bra.

The Unborn
Jag tycker inte om filmer där man nästan hela tiden sitter och frågar "hur funkar det?" eller "varför är det så?" och liknande. Och det gjorde jag genom denna filmen. Känns som det kunde blivit bra men så var det nån som ville ha det annorlunda. Inte speciellt läskig, men väldigt... mysko.

Rallybrudar
Kändes mest fattig och svensk. Utspeade sig i Värmland, men det var bara en som hade lagt på sig dialekten - dåligt dessutom. Och så kändes det som att den slutade med ett jaha.
Svensk film är väl inte min favorit direkt för det brukar inte bli jättebra.

Sauna
Finsk rysare skulle det vara, men jag tyckte inte det var speciellt rysligt. Oscars förklaring var att jag är van vid amerikanska rysare och i Finland gör man inte på samma sätt, tydigen.
Dock gillade jag att det var finnar och ryssar med och inte ett ord engelska talades. Ryssen kunde kommunicera med finnarna på finska men när ryssarna skulle prata med varandra var det ryska dom pratade. Dock ville jag bara skrika "WHAT?!" när den slutade, så igen så var det väl inte jättebra, där heller.

Changeling
Den var faktiskt baserad på en verklig händelse vilket gjorde det hela ännu värre, men också bättre. Och vi visste aldrig hur det skulle sluta, som Oscar annars listar ut efter tio minuter.
Det var en riktigt fin hisotria och jag tyckte verkligen man rycktes med och blev förbannad när man skulle och glad när man skulle, som om man stått där när det hände och skrikit.

Valkyria
Vi började titta men tröttnade rätt snabbt och har ännu inte försökt fortsätta titta. Jag är inte så mycket för filmer om krig och så, så det är om Oscar vill se den så får han göra den.
Men, han verkade inte så pepp på den heller.


Jag insåg idag att vi mest sett filmer som utspelar sig för längesen. Vissa var ju nyare och vissa var äldre, men dom flesta utspelade sig faktiskt för 40-50 år sen i alla fall.
Så jag känner att eftersom ingen direkt varit sådär WOW (som ni kan läsa också, hehe) så kanske vi borde så nån som är lite nyare även i storyn för att vi ska gilla den mer. Vi har några på lager; Killing Room, The House On the Left, Knowing och Obsessed. Sen vill jag se PS. I Love You - bara för att ha sett den liksom. Men jag försöker övertala Oscar att han inte behöver se den för jag tror inte han kommer gilla den.

Så vi har lite att göra.
Och har ni filmer att tipsa om, gör det! Gamla som nya, tipsa på!Ähh, jag glömde länka alla titlar till IMDB så man kunde fått läsa vad dom handlar om, och inte bara vad jag tycker. Men så kom jag på det nu och då bestämde internet sig för att vara extremt segt, så det får vara!

Jag vill bara....

Jag sitter och kikar på Facebook och känner att det är nåt jag måste göra.

Jag läser boggar och känner att det är nåt jag måste göra.

Jag sitter och tittar på TV och känner att det är nåt jag måste göra.

Jag står i duschen och känner att det är nåt jag måste göra.

Jag sitter och bajsar och känner att det är nåt jag måste göra.

Jag vaknar på morgonen och känner att det är nåt jag måste göra.

Jag står och lagar mat och känner att det är nåt jag måste göra.


Hela tiden känner jag att det är nåt jag måste göra.

Jag får det på tungan men kan inte riktigt få fram det till hjärnan.

Det ligger där bakom och trycker.

Jag försöker komma på det men det tar ett litet tag.


Sims! Jag vill spela Sims!

Det är inte ofta storgrytan kommer

0-12412f9416425711487f544b0bff7d0b.png

Det är inte ofta storgrytan kommer fram, men till dagens middag kände jag att det är bättre med en för stor än en en för liten gryta, helt enkelt.


Överklassens ungar

Vi satt och tittade på Madicken, och så utbrister Oscar en undran om varför alla Astrid Lindgrens figurer tillhör överklassen. Jag försökte säga emot men det gick sådär.

Madicken var vi överrens om.
Lotta är väl lite mittemellan.
Emil, tyckte jag men så sa han att dom har ju både dräng och piga.
Ronja, tyckte jag men så sa han att hon är ju hövdingens dotter.
Rasmus på luffen stämde ju inte riktigt.
Pippi tyckte inte jag men så är hon ju hövdingens dotter och har gott om pengar.
Lillebror i Karlsson på taket, var väl sådär.

Fler kommer jag inte på just nu. Varken överklass eller nån där under. Nu har han ändrat sig till att dom flesta är överklass, eftersom jag överbevisade "alla".


Håller ni med om att dom flesta av Astrids karaktärer, kommer från välbergade hem?

I'm moving onJag vill flytta, typ nu.

Ingen som råkar ha 70.000;- över?

Till mig?

SMS-lista

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga


1. Vad skulle du säga om din pojkvän/ var otrogen mot dig?
Klart det är ok, farfar tycker säkert att det är ännu roligare ju fler som är med.
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Och prata om våran höst.
3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Jävligt dålig stil av dem...
4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Varför kan inte du lägga ner då?
5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Japp samma...
6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Det glömde jag :p
7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Men om jag fantiserar åt dig då?
8. Vad vill du höra mest av allt?
Ont fortfarande....
9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Ne började lite smått innan...
10. Din romantiska replik?
Kinky...
11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Ne kom hem istället och kramas.


Ber om ursäkt

Det blev ju världens ramaskri här för att jag inte bad (den som vill) att gissa vad hemligheten handlade om.

Så jag gör det nu då, den som vill får gärna gissa på vad som kommer, med bildbevis, att avslöjas idag eller imorgon!

Goooood luck!

Jag gör en Jasas

Jasas: Om jag säger som så att han hade i snitt per set 190 poäng, Mattias som är bäst efter honom hade väl 110 och vi som inte var riktigt lika bra hade runt 60-70 ;) Tror nåt runt 250-270 är max. Men jag vet inte vad en bra spelare har i snitt. Men han är ju inte helt ovan.

Mouahaha ja, nu är det min tur att ha en hemlis!
Kommer bilder imorgon eller på lördag.

Nu ska jag nana.

Storfiskare som är liten

MSN-"konverstation" (snarare monolog, men ändå):

MrLindeberg säger: http://www.break.com/index/five-year-old-catches-very-large-fish.html Där har vi en stor fiskare
MrLindeberg säger: Storfiskare
MrLindeberg säger: :p

Sen skrattade jag åt honom för att han skrivit stor fiskare först, när jag hade sett filmen.

Hans krok har ramlat ner men min ä

0-6b2cceac84da70ad36ca40443606e691.png

Hans krok har ramlat ner men min är kvar. Limmet fäste inte så bra på ojämn yta.


Barn och tidsuppfattning

Det var så lustigt förut, jag var inne på Spiderchicks blogg. Och så hade hon skrivit ett inlägg om att hon hade svårt att uppdatta tiden när hon var liten. Och en såå lik händelse hände förut när vi var hos mamma, med Anton. Så gå in och läs hennes berättelse, efter ni läst min:


Telefonen ringde hos mamma och Anton sprang för att svara. Det var en kompis till Anders som sökte... Anders, ja.

Anton: Han är ute och klipper gräset, han är nog klar om två minuter eller så.
Mamma: Det tar nog lite längre tid.
Anton: ...två minuter, dryyygt.

Snabba vändningar

Jaha, här sitter jag med världens finaste två killar i min soffa. Oscar och Anton alltså.

Efter bowlingen skulle det handlas på Willys och på väg där ifrån frågade mamma om hon fick låna en laddare. Jag sa att vi kunde hämta Anton och sen åka med upp så det har vi gjort. Nån timme kvar tills mamma och Anders kommer och så åker vi upp och Oscar gissade att vi skulle grilla.

Jag kom på att jag ska nog ha med mig mina byxor som jag ska be mamma sy in och upp! Oj då, så tokigt, haha! Men så har hon att göra, om hon skulle sakna nåt att göra nån gång. Liksom.

Bowingen gick för övrigt bra. Inte så bra som jag hoppats men pappa och Mattias spelade på en bana (pappa gjorde över 550 poäng på tre omgångar) och jag, Lena och Oscar på en. Det var ju ingen idé för oss att försöka komma ikapp, men bland oss tre vann Oscar totalet, jag vann andra omgången.

Så det var kul. Dom hade dock totalrenoverat hela stället 2006 så både jag och pappa blev ju överraskade när vi kom in, dom andra hade aldrig varit där innan.

Nu är vi skapligt trötta. Oscar ligger här bredvid och hjälper Anton som spelar Lego Indiana Jones och jag funderar faktiskt på att lägga mig och blunda lite när jag skrivit klart här. Och försöka komma i säng i rimlig tid ikväll. Kanske se färdigt Valkyria, men jag tror inte nån av oss orkar se den.

Ne, sov så gott till mig en liten stund så hörs vi säkert senare!

Atjo prosit, på engelska

Anneli: Jag stör mig faktiskt lite i filmer och serier där dom åker till säg Tyskland, men så pratar alla tyskar engelska? Då tycker jag att dom ska prata tyska med varandra (och engelska då, om inte personen i fråga kan tyska också). Det är helt okej men en hel film på ett annat språk är lite tråkigt.
Vi har en finsk rysare på datorn som vi ska se men jag har liiite svårt för det. Och så känns det som att den kommer vara så dålig, haha! Ne, men är det språk jag kan blir det lite halvjobbigt men har jag ingen aning om vad dom säger är det också jobbit? Gu vad veligt, haha!

Jasas: Mjaa, okej det kan jag ju förstå. Pappa struntade ju i skolan (inte för att det är samma sak, jag bara pratar på :p) och det ångrar han idag, framför allt engelskan som han då tyckte bara var skit, hade han gärna velat ha med sig idag. Han kan nästan ingenting, mer än basic som han lärt sig från andra eller filmer.

Jag kom precis att tänka på när pappa och Lena var utomlands. Pappa kan ju då ingen engelska iprincip. Han kan ju "aj lav jo" och ja, basic helt enkelt. Men så när dom var där då så blev Lena förkyld så pappa skulle köpa halstabeltter och näsdukar till henne. Men utan engelska?

Han går ner till affären, hittar inte det han letar efter. Går fram till kassören och börjar hosta och hålla sig för halsen. Han fattar och visar halstabletterna. Sen håller pappa upp händerna vid näsan, som när man snyter sig, och gör ett "snyt-ljud" och blir visad till näsdukarna. Så man klarar sig ju utan också.

Var bara så klockrent, och typiskt honom!

Frukosttalk

Jasas: Hahaha! Det vill jag höra mer om!

Uh, frukosten blev lite väl mastig. Jag har gång på gång försökt lära mig äta yoghurt till frukost men jag tröttnar direkt. Och så försöker jag ha i crunchy och nån frukt, men jag tröttnar. Men så började Oscar ha i müsli med lite olika grejer i, och där kan man ju variera sig rätt bra, så det har funkat ett tag nu.

Men jag som är van vid att möla i mig macka efter macka blir så förvånad när jag inte ens får i mig två mackor efter en tallrik yoghurt. "Ät bara en macka då! Som du sa till mig när jag lämnade!" sa Oscar, haha! Men jag som brukar bre mina mackor när jag ska äta dom, just för att jag inte vet hur många jag vill ha. Men han tycker jag ska göra som honom: bre dom jag ska ha och så är det bra sen. Men, då får man trycka i sig och ändå slänga.

Alla gör på sitt sätt, känns bäst så faktiskt.

Svårt att avsluta

Jasas: Haha vi får väl se vad som händer med det ;) Men då vet jag i alla fall att det finns nån som längtar efter en tvåa!

Chathrine: Det var smart! Lite lurigt med ord kanske, men smart.

Nu ska vi se på disc två av Barnhemmet. Jag har lite svårt för filmer som inte är på engelska (eller svenska) och denna är på spanska. Och så satt jag och städade min farm på Farmtown under första discen så jag är sådär med, men nu är det resten kvar så får vi se vad vi säger om den sen då.

Har ju egentligen velat se den sen innan den kom ut, men sen när jag fick veta att den var på spanska var det inte lika kul. Dock var det rätt kul för mig, som läste spanska i högstadiet, för man fick lite sådär "aha, där sa dom det" och "ja just det, det betydde så" och sådär, så det var i alla fall kul.

Min dator har fått nana sig. Den var så seg nu det sista så jag frågade om jag fick låna Oscars dator till att fixa min Farmville (både Farmtown och Farmiville är Facebook) för den är seg annars, ännu värre när datorn är seg också. Och det gick bra, så jag passade på med dagens sista inlägg, också.

Så, nu ska vi då se filmen (skrev jag inte det nyss, hehe) och sen nana. Känns bra. Ännu bättre att se en spansk film sent på kvällen för då behöver man inte ha så högt ljud och störa grannarna. Sen blir det upp i tid, försöka vid 8-9 imorgon. Sen ska vi iväääg, så får vi se vad dagen har att bjuda på.

Känns som jag inte vill avsluta detta, haha! Väntar på Oscar som tvättar ansiktet och borstar tänderna (dock inte samtidigt) så jag har ju lite tid på mig, ändå. Men jag får väl hämta mig lite vatten så jag bli kissnödig till morgonen. Så nu går jag, på riktigt. God natt och sov så gott. Eller god morgon, om det är så! HEJS!

Skräääp

Oj vad det ramlat in massa inlägg i stil med "Hej, kom och läs min blogg" eller "Jag har tävling, kom och var med!" idag. Vissa låter jag vara kvar. Reklam är ju inte kul men fine, alla vill vi ha fler läsare. Vet inte riktigt vart gränsen går, men vissa kan jag ändå tycka är okej och jag kan förstå.

Dock var det lite roligt att få en kommentar "Låst ju" till det låsta inlägget. Ja, det är därför det står att det är ett låst inlägg, hah! Det enda som står också. Jaja, kuligt.

Matdeal

Vi har dealat. Oscar tjatar om pizza, och jag vet inte om han pratar om "vanlig" pizza från pizzerian, eller Grandiosas som man värmer själv i ugnen för det kan liksom vara vilket som.

Men idag ska ha få sin Grandiosa som jag är så trött på. För jag kom på att man får köpa Icas små baguetter som man gör i ugnen, två sex-pack för 22 kronor. Och dom är så gooooda.

Speciellt med vitlök, så det ska jag föräta mig på idag. Eller bara fyra-fem, vi får se hur många jag orkar knö ner. Mm, me like. Så får morgondagens mat bli morgondagens problem.

Ne, nu ska jag hoppa ur handduken, hoppa i anständiga kläder och ta oss ner till Ica för klockan hade visst redan sprungit på till 18.30 och det är ju inte, inte alls, bra det. Nu, går vi.

Fram och tillbaka, fram och tillbaka

Beslutsångest har vi inte alls, oh nej det har vi inte.

Imorgon ska vi åka och bowla med pappa & co. Nån gång. Klockan 14. Jag menar 12. Tror jag.

Gott det, bowla är kul och komma ut är ännu roligare. Hoho!

Hey ho, let's go!Detta är ett låst inlägg.

Den var ju inte så pjåkig

Anneli: Jag försöker att inte lyssna på Oscars trash talk och tycker faktiskt filmen var helt okej. Eller själva berättelsen var rätt söt och fin, men själva filmen var inte riktigt lika bra. Tror jag hellre skulle ha läst böckerna, men så bra som alla verkar tycka att den är, kan jag inte hålla med om. Men när jag såg trailern till tvåan, kände jag att den måste ses också, hehe!

Jasas: Duktig kicka!! Mja, Oscar ratade den ju totalt, redan innan och hela filmen igenom. Så jag lyssnar ju lite för mycket på honom men när jag stänger av tyckte jag den var okej. Men helt klart kan man se den om man är nyfiken, jag ville mest se den just för att alla säger att den är så himla bra.
Aww, tack! Tyvärr kommer det nog ingen del två eftersom jag inte ens kommer ihåg att jag har skrivit den, eller vad jag ens tänkte när jag gjorde det. Vad det var för trollformel eller vem han var, jag har ingen aning? Haha! Men jag vet att min lågstadielärare sa att jag skulle bli författare när jag blev stor. Har tappat en hel del av den talangen tyvärr, men tack vad glad jag blir av dina ord! Var ju knappt 12 år så det var ett tag sen, hehe.

Ja, jag får nog säga att Twilight var helt okej. Oscar ratar den ju men så är han ju så petig med sånt som gäller vampyrer. Ska inte säga för mycket för den som inte sett men han tyckte inte alls den gick med i hans banor om vampyrer och det var väl det som förstörde det hela för honom.

Jag tyckte dock, som jag skrev till Anneli, att själva berättelsen var väldigt fin men jag tror filmen (och skådisarna) förstörde den lite så jag hade nog hellre läst boken. Men tvåan ska jag se. Man måste ju få veta hur det fortsätter, hur det går för alla och vad som händer. Jag blir en sån tjeja när jag ser sånt romantiskt, haha!


Funderar också på vad det ska bli för mat idag. Jag har varit så sugen på gulash med köttefärs och igår åt vi väldigt blöt köttfärssås med makaroner så jag blev sugen på köttefärs- och makaronsoppa (eller om den har nåt finare namn?) men Oscar tycker inte han är sugen på nåt av det.

En kompromiss hade varit bra. Vet bara inte vad, i så fall.

What about Twilight?

Vi ska försöka titta färdigt på Twilight. Oscar var skeptisk redan innan för "alla tjejer älskar den - den kan inte vara bra" och sen visade det sig att vampyren kunde vara ute i dagsljus och det kan dom ju inget egentligen och en sån sak fååår man ju bara inte ändra på.

Så vi avbröt tittandet igår för att spela kort istället, för Oscar tröttnade och orkade inte se mer. Men jag vill se färdigt och se vad allt fuss is about. Men, den verkar inte vara så bra? Vi får väl se, än är den inte slut och det kanske artar sig. Man kan ju alltid hoppas.


Har ni sett den? Vad tyckte ni?

Vad sa han, sa han?

Jasas: Men om du ska ljuda bokstäverna säger du ju inte elll, du säger du bara lll. Så det blir tvålllll :) Han har ju precis lärt sig läsa så han ljudar allt och säger precis som det står.

Anneli: Ja, i en text med annars bara små bokstäver så blir ju stora nåt man menar JÄTTEMYCKET, men skriver man enbart med stora så tycker jag bara det är fint. Men ja, alla är ju olika och tycker olika! :) Spännande dag idag då, hoppas på att få läsa om det ikväll då!

Oscar påstår att jag har morgonhumör, jag förstår inte vad han pratar om?

"Precis så är du på morgonen!" säger han, glad att jag inte är nyvaken för då hade nåt åkt i väggen.

Jag förstår inte vad han pratar om, alls.

Whops..!

Ojdå, hoho, novellen blev lite lång kanske.
Minns att det var nåt skolarbete. Januari -01, då skulle jag snart fylla 12 så vad gick man i då? Femman. Ja, det är mycket möjligt att det var så då.

Så ja, lite nattaläsning om inte annat, haha!

Det mystiska telefonsamtalet

Jenni Nyman
6 januari 2001

Det var en sval, men skön julikväll. Sussan Larsson skulle precis gå ut och sätta sig på terassen när telefonen ringde.
"Jag tar det!", ropade hon till sin mamma. "Hallå? Vem där?"
"Hej gumman!", sa en främmande mansröst.
"Vem är det?"
"Gumman, lyssna på mig, Arjminskaprimanskri", uttalade som någon slags trollformel.
"Vad gör du? Hallå! Svara mig!", sa hon med oro i rösten.
"Möt mig vid restaurangen Sjöhästen om några minuter."
"Visst!", svarade hon, utan att tänka en sekund på att hon inte visste vem han var, och ännu mindre på vad han heter.
"Ta på dig din svarta klänning med midjekedja runt, och dina svarta, höga, lackade klackskor. Sätt inte upp håret, men be din mamma hjälpa dig att göra två flätor i luggen", beordrade han.
"Hur vet jag vem du är?", frågade hon, men det var som att hon redan visste svaret.
"Det vet du inte", sa dom i mun på varandra.
"Det räcker med att du vet vem jag är. Eller hur? Det var det du tänkte säga?", frågade hon osäkert, men ändå lite stolt.
"Ja precis. Du har fattat." "Och blivit påverkad av min formel", tänkte han för sig själv. "Vi ses!" sa han sedan och lade på.

Det tog en stund innan Sussan hade förstått att han hade lagt på luren, och att hon inte kunde prata med sin nya förälskelse.
"Sussan! Vem var det som ringde?", undrade hennes mamma.
"Äh... Det var... det var bara Anna. Hon ville att vi skulle gå ut. Jag skall bara gå upp och byta kläder, sedan sticker jag" "Snälla mamma säg inget mer! Säg inget mer!", tänkte hon.
Och som om någon hade hört hennes bön, sa hennes mamma bara:
"Visst! Men glöm inte att du skall vara hemma INNAN jag åker till jobbet imorgon. ch jag jobbar tidigt, så senast till fem. Kom ihåg det nu Sussan."
"Ja mamma", svarade hon och sprang med små lätta steg uppför trappan för att snabbt byta om.
"Förresten mamma, kan du hjälpa mig att göra två flätor med luggen?"
"Ja visst gumman."
"Tack för hjälpen mamma!"
"Det var så lite så."
"Hej då!"
"Ha så kul gumman."

Utanför restaurangen Sjöhästen:
"Där står en man lutad mot en porche. Det kanske är han. Jag ställer mig här, en bit ifrån honom, men ändå så han kan se mig.", tänkte hon.
"Hej gumman! Är du hungrig?"
"Wow! Han är ju en riktig läckerbit!!" tänkte hon när hon såg på honom.
"Vad tittar du på?", undrade han när hon insåg att hon hade sått och bara titta på honom, men inte sagt något.
"Åh, förlåt! Det var inte meningen att stirra!", fick hon försöka förklara sig lite generat.
"Skall vi gå in tycker du?"
"Ja! Eller... jag menar... det kan vi göra. Det blir bra.", hon var fast. Hon visste att hon aldrig skulle glömma honom.

"Vi vill ha en hel meny var." beställde hennes drömkille.
"Och vad får det lov att vara till dig lilla damen?", frågade kyparn snällt.
"Hörde du inte att jag sa VI tar hela menyn?! Tro inte att jag menade dig och mig! Jag menade mig och min tjej!", gapade han till kyparen.
"Sa han mig och min tjej?", drömde Sussan
"Tröttar jag ut dig Sussan?", undrade han när dom hade ätit upp maten. "Jag menar, du sitter bara och kollar rakt ut i rymden."
"Nej! Förlåt! Det var inte meningen."
"Ingen fara. Så länge jag vet att du njuter precis så mycket som jag gör."
"Det gör jag! Det gör jag verkligen! Jag har aldrig haft det så här trevligt! Inte med någon!"
"Men! Oj, vad klockan är mycket!", sa han och lätinte riktigt så förvånad som han försökte.
Men Sussan märkte inget.
"Hur mycket är den?" frågade hon till slut.
"Den är redan halv åtta!", sa han lite mer övertygande än förra gången, men det hade han inte behövt, Sussan märkte inget.
"Oj! Är klockan så mycket! Då måste vi väl åka?"
"Ja, tyvärr. Men jag har haft jättetrevligt."
"Jag med", sa hon drömmande.

"Ok, då var vi framme."
"Ja, tack så mycket för middagen. Det var jättegott... och trevligt!"
"Ja, jätte. Hoppas vi ses igen."
"Du har ju mitt nr."
"Ja det har jag."
"Hej då!"
"Hej då gumman! Arjminskaprimanskri.", hörde hon honom säga när hon klev ur bilen.
Sen vände hon sig om för att gå in, när hon kom på att hon inte fått hans namn. När hon vände sig om, var han och bilen borta!
"Konstigt, jag hörde inte att han åkte ens!", sa hon lågt och gick in.
Nä hon var inne och tagit av sig skorna och jackan skyndade hn sig upp för trappan upp till sitt rum. Hon antog att hennes mamma sov, så hon ville inte väcka henne.
När hon var uppe på rummet tog hon fram sin dagbok och började skriva:

Hej Kära Dagbok!
Du kan aldrig gissa vad som hände idag! Det var någon kille som ringde och sa till mig vad jag skulle ha på mig och var jag skulle träffa honom, på restaurangen Sjöhästen. Sen uttalade han något, jag vet inte vad, han kanske kommer från något avigt land eller något, jag vet inte.
När vi väl var där, blev jag som förtrllad, jag bara stod och glodde på honom! Snacka om pinsamt! När vi var inne och hade satt oss, kom en kypare, och min "date" började skälla lite på kyparen, men det gjorde inget, för det fina var, att han kallade mig hans tjej! Helt underbart! Han var JÄTTESNYGG!!!!! Gud!
Jag hade ju inget emot att bli kallad hans tjej, men han kallade mig gumman hela tiden, och det drev mig inte direkt på nerverna, men jag hade föredragit om han kallat mig Sussan eller Suss, som alla andra. Men han är ju inte som alla andra. Inte alls som Peter, Mikael, Krisitan, Simon och alla andra killar jag haft.
Det riktigt pirrade i kroppen när jag kollade på honom. Dagboken! Jag tror jag är KÄR!!!
Men en sak var lite konstig, han visste det mesta om mig, men jag visste inget om honom! Jag skäms faktiskt lite över det här, men jag vet inte ens vad han heter...! Men det var faktiskt inget jag tänkte på. Inte förrän han släppte av mig, i sin porche!
Mamma sover och jag skall nog vila lite, jag också. Har jag tur kanske jag somnar och frömmer om honom! Jaja!

Hej då Dagboken! Kram //Sussis!


Hon lade undan dagboken på det vanliga, hemliga stället, och lade sig på sängen. Efter bara några minuter somnade hon. Som hon ville, drömde hon.
Men där var det slut på önskningar tydligen. Hon drömde inte om sin kille, bara att någn pratade med honom. Det var en mystisk kvinna, Sussan fick inte se hennes ansikte, men kvinnan varnade henne för killen hon fallit för tidigare idag.
I drömmen hörde hon som en klocka som ringde med jämna mellanrum, men hon kunde inte förstå vad det var!
Då vaknade hon och förstod att det var dörrklockan. När hon lunkade ner för trappan, tänkte hon på sin konstiga dröm. Vad ville den där kvinnan? Varför varnade hon Sussan? Det var något som fattades men hon kunde inte förstå vad...

Sussan hoppade till! Den personen som hon hade haft oturen att drömma om, hon som varnat henne om hennes nya kille, det var hon som hade ringt på dörren! Nu började det bli läbbigt tyckte Sussan.
"Hhhhej...", klämde hon fram. "Vvemm ärr ddu?"
Kvinnan svarade inte.
Efter att ha stått och iakttagit kvinnan, märkte hon, kvinnan skakade! Det var ju inte kallt ute. Vinden blåste lite svalt, men det var ju bara skönt. Varför skakade hon?
Efter en lång stund började kvinnan göra rörelser mot dörren, och Sussan släppte in henne. Sussan kunde inte riktigt förstå hur hon kunde låta en vildt främmande människa, bara komma in!
Kvinnan började sakta ta av sig sin kappa som skymde ansiktet. Det hade varit vackert, om hon inte varit likblek i ansiktet.
"Hon måste vara rädd, eller blivit skrämd", tänkte hon tyst.
"Ja.", svarade kvinnan utan att ens ha fått en fråga.
"Vad menar du?", frågade Sussan osäkert.
"Eller snarare nej, jag har blivit hotad av en man, en man som både du och jag känner, och DET skrämde mig."
"Vem är det som har hotat dig?", frågade Sussan osäkert på om hon syftade på hennes kille.
"Han har kört med samma stil med dig som han körde med mig", förklarade hon. "Bjuder på middag, smickrande ord, konstiga formler, när han ringer bestämmer han över dig. Inte sant?"
Kvinnan visste ju allt!
"Kan det vara som hon säger? Att han har gjort samma sak mot henne? Hur skulle hon annars kunna veta? Det här stämmer inte... Jag fattar inget! Snälla! Det är läbbigt! Jag vill inte vara med om det här mer!", tänkte hon knappt, så att kvinnan inte skulle kunna läsa hennes tankar.
"Du skall inte behöva vara med om det här längre.", sa kvinnan. Hon hade läst hennes tankar, IGEN!
"Arjminskaprimanskri", nu var det kvinnan som sa det!

Sussan ryckte till. Hon låg i sängen!
Men... Vad var det egentligen som hade hänt? Hon mindes inte riktigt. Var det bara en dröm? Ja, det måste det ha varit.
Hon hade ju faktiskt inga sådana kläder som han hade sagt åt henne att ha på sig.
För säkerhetsskull, kollade hon i garderoben. Där hängde det! Allt, klänningen, skorna, till och med tofsarna!
Sussan var inte säker på vad som hade hänt, men vad som än hånde, så var det över nu, och den enda som visste att det hade hänt, var bara hon och hon skulle alltid minnas honom, och gör att inte glömma, behöll hon kläderna.
Trots allt, så var dom ju ganska snygga...

Lite svar till Jasas

Jasas: Oj, bara lite du kommenterat! Haha, gooott!

För att börja med tvål då; 2L, om du säger tvååå, sen l så får du ju tvål :) Haha, så svårt att förklara i skrift. Men du säger bara två och sen L, tvål.

Ja det tar la en kvart, med karta, för att ta sig genom källaren? Haha ne inte riktigt, men det är inte bara ner för trappan och så är man där. I gamla lägenheten låg förrådet i svalen, så där var man aldrig rädd.

Jag har haft mina perioder där jag skriver med bara stora bokstäver (i skolan och så då) men nu skriver jag så sällan men jag börjar inse att det blir betydligt finare med stora bokstäver.

Haha det är helt okej, du kan ju tro att jag skrattade när jag hittade det också!

Ja, jag ville bara svara på Jasas söta kommentarer! :)

Lördag hela veckan

Det är visst nån här som vill skapa osämja i huset. Igårkväll vid 23-tiden var det nån som dönade på musik. Jag hörde lite och somnade sen.
Oscar berättade dock idag att i en kvart cirka hade dom spelat så högt på rutorna skallrade, sen hade dom spelat ytterligare en halvtimma-timma så att man hörde, men rutorna var stilla.

Sen en kvart tillbaka, eller halvtimma, har någon börjat spela musik så det skallrar och golvet vibrerar, i knappt en minut och sen sänker dom eller stänger av.
Fram och tillbaka så, fattar inte vad dom gör. Hörde precis grannarna utanför som tyckte att "så här kan det inte hålla på" och jag förstår dom. Ska man upp är det inte kul.

Får väl se vad som händer, om det blir mer ikväll eller om det lugnar sig. Förhoppningsvis dimper det inte ner nåt brev i vår brevlåda imorgon i alla fall.
Grannarna på båda sidor om oss, var nämligen med i diskussionen. Så dom vet ju att det inte är vi. Vi tror det är nån på ovanvåningen, men exakt vem går inte att säga.

Boys Are Only Toys In This World For Girls

Boys are only toys in this world for girls
You know it! I know it!
Boys are only toys in this world for girls

Everyone who's heard what I'm thinking
just saing: No, no it can't be right!
But everyone knows what I'm thinking
and I know I'm thinking that

Boys are only toys in this world for girls
You know it! I know it!
Boys are only toys in this world for girls

Everybody who's heard what Im thinking
just saing: Yes, yes it's right, yes it's so right!
But everyone knows what I'm thinking
and I know I'm thinking that

Boys are only toys in this world for girls

But everyone know that I'm thinking right
and everyone starts thinking just like me
and the whole world starts thinking right
They're thinking that

Boys are only toys in this world for girls.


En "låttext" jag skrev i kanske fyran eller så.
Var mycket sång och sånt på den tiden och jag skrev mycket texter.
Mer bra och mer dåliga.

Old stuff

Marina: Det blev potatissallad och skinka, bättre än pizza hehe!

När vi var nere i förrådet hittade jag massa gamla papper.
Oscars kommentar var "Det var tiden innan du började blogga!" och ja, det kan man ju lugnt säga. Papper efter papper med text och åter text. Jag föredrar helt klart att skriva på papper, än på datorn.

Allt från kärleksbrev till noveller/sagor till låttexter till tankar och dravel.
Lite teckningar och annat kul också. Så så mycket som vi kunde hitta fick följa med upp och så tänkte jag dela med mig av det jag hittade, som jag kan med att visa upp, haha!

Nu är det gjort

OJ vad vi varit duktiga nu! Slängde massor, packade om en del och har nu koll på vad som finns där nere. Så skönt. Nu ska här bara rensas här uppe i bokhyllan och klädkammaren, sen ska vi ner en vända till. Men inte idag, oh nej.

Oscar sitter och försöker övertala mig till pizza idag. Han kollade på Mythbusters och då gjorde dom nåt med pizza och vi blev såå sugna. Men jag tycker det är onödigt och dumt, men blev ju så sugen!

I think I'm back

Elsa: Tack!

Anneli: Haha jag tror att jag skummat ganska mycket igenom dom som inte varit så intressanta :p Och alla skriver inte långa inlägg så det gick rätt snabbt när jag väl hade tid att bara sitta och läsa.

Jag känner mig så pepp idag! Har sovit gott och trots att jag var trött, trött, trött när jag vaknade vid 8 i morse så bestämde jag mig för att ta mig upp då. Vill inte vända på dygnet helt och känner kroppen att den är klar 8 så får den vara det också. Och jag var faktiskt bara trött dom tre första stegen utanför sängen, efter det har jag varit pigg!

Oscar frågade förut om vi skulle ner i källaren idag, och det kan jag faktiskt tänka mig. Vi har sagt att vi ska göra i ordning där så vi kan få ordning här uppe. Vi har egentligen ett megastort förråd, som är överfyllt. Det roliga i är att i gamla lägengeten hade vi hälften så stort, men mer tomt utrymme?

Mestadels är väl för att jag jobbade när vi flyttade det mesta så folk som hjälpte till ha bara öst in och vi har typ ingen aning om vad som står där, eller var. Jo, det mesta av julsakerna har vi koll på för dom har vi ju haft upp och sen ner igen. Så jag känner verkligen för att ta tag i det idag. Gärna allt på en gång, uppe och nere.

Men sån är jag, allt ska bli klart i ett lite poff och så levde alla lyckliga i alla sina dar. Lite så. Ne, dags att sätta Oscar i arbete. Själv ska jag stå och hålla koll på ljusknappen så vi inte står i mörker. Vi har ett så otroligt läskigt källarförråd så man går inte gärna ner själv, eller är där inte länge om man inte måste.

Man går in på gaveln, sen går man en ganska trång gång till mitten av huset. Där är en stor dörr, en "hall" (eller sluss) och en stor dörr till. Sen är det en smal gång till höger och en sväng till vänster. Där svänger man sen höger till den smala gången till vårt förråd. Och slocknar det så blir det svart. Och läskigt. Det har varit skyddsrum förut.

Och jag har spelat Farenheit. Då är man en polis som är och ska prata med en fånge på ett mentalsjukhus, eller mentalfängelse? Eller nåt sånt? I vilket fall så när man går där ifrån så går strömmen och alla fångar släpps lösa - i mörkret. Hon flåsar och är rädd och allt påminner om våran källare.

Nej, jag spelar inte det spelet längre för jag vågar oftast inte längre än dit. Eller ja, precis innan dit eftersom jag inte vill komma till det läskiga. Och det som är skit, är att spelet faktiskt är rätt kul och jag har "varvat" det tre-fyra gånger. Nej, skulle vi inte gå ner? Jo, kläder och linser på, sen går vi. Kameran, kanske törs följa med?

Det står nåt i stil med "Olästa in

0-5893cc01dc7c58552558c7a2f1c437a1.png

Det står nåt i stil med "Olästa inlägg (50)" vilket betyder att jag har kommit ner i bara 50 nya inlägg på Bloggkoll, wiho! Jag börjar komma tillbaka!


Jag är så nöjd

Mm-mm, det är jag verkligen. Jag ligger på mage i soffan, med några kuddar under hakan och datorn framför mig och har det bara allmänt bra. Ena benet lite upp och ut och lite luft som fläktar ibland.

Jag har en av världens underbaraste män vid min sida, i vått och torrt. Det är inte mycket vi kommer överrens om, men det är inte mycket vi inte kan enas om. Han finns alltid här, vad jag än gör eller vad jag än inte gör. Jag vet inte vad jag ska behöva göra för att skrämma iväg honon - måtte jag aldrig komma på det heller!

Jag har en så otroligt söt lillebror så det hoppar i magen på mig när jag är med honom. Resten av familjen går inte av för hackor heller och dom jag tycker om, älskar jag verkligen. Resten, bara är där.

I två burar bor det två chinchillor var. Dom skuttar, hoppar, äter, dricker, busar, stökar och leker. Och jag vet inte vad livet skulle vara utan dom. Ibland blir man så hopplöst trött på dom, men en sorgsen dag räcker en blick eller ett litet snabbt samtal och så är jag back on track och med hjärtat fyllt av kärlek och glädje.

Jag är så glad för allt jag har! Livet kunde varit bättre, helt klart. En bygel har fastnat i tvättmaskinen, vi vill ha nya möbler, jag behöver loosa fett, framtiden är oviss. Men, det kunde varit fan så mycket värre!


Tack för att ni finns, alla ni - stora som små, håriga som släta - som förgyller mitt liv!

Tjejsnack #18

Möbler

1. Beskriv din säng?
Själva sängen är så gott som bara Sensus (Jysks motsvarighet till Tempur) och helt uuunderbar vilket min faster ska märka imorgon då hon ska hämta sin. Den är även brun i tyget. Ramen är en svartbrun i serien Malm, 160 då eftersom vi har två stycken 80 madrasser. Hel bäddmadrass, ett dubbeltäcke och två plus två kuddar ligger i/på.
2. Vad har för för typ av sittplatser i TV-rummet?
Vi har en hörnsoffa, som vi ärvt från mamma (och pappa, men mamma hade den sist) med sju-åtta platser (plus-minus, beroende på hur man vill trängas) som är mainplatsen. Oscars gamla datastol i form av en fåtölj står här i hörnet också, om man vill sitta där. Sen har han ju sin nuvarande datastol, som är en datastol. Är vi många kan man också hämta köksstolarna, eller min datastol. Och så finns ju golvet.
3. Vad har du för köksmöbler?
Vi har superfina och fräscha ekmöbler som vi är toppennöjda med! För tillfället har vi bara fyra köksstolar hemma, men två väntar hos svärmor som köpte dom i present (eller julklapp?) när dom såldes ut och vi inte hade några kvar här i Göteborg, så hon köpte dom enda borta i Västervik. Därför, är dom där.
4. Hur förvarar du dina filmer, skivor & böcker?
Filmerna står/ligger i tv-bokhyllan (här kunde en länk funnits, men vi har slutat sälja den så jag kan tyvärr inte länka..... eller vänta lite! Johodå!) men vi har inte så många filmer. Mina skivor står också i tv-bokhyllan, än så länge för dom ska nog bli skickade till ett köksskåp. Böcker ligger liiite i tv-bokhyllan men de som inte ligger i förrådet, står i den provesoriska hyllan som TV:n i sovrummet står på. En liten hemmagjord grej, två föredetta nattduksbord, på höjden, på varandra.
5. Du måste köpa en ny möbel, vad vill du ha då?
Soffa! Eller soffgrupp, jag har inte bestämt oss klart än. Är det bara en grej så kommer fåtöljen senare, men den är ett måste - har aldrig suttit bättre tror jag! Sen en tv-bänk, fast inte högglans förmodligen. Och ett vitt soffbord. Och så en grå matta under. Sen ska ju Oscar ha ett nytt, vitt, databord. Det är vardagsrummet vi vill göra om nu, ja.

 

 

...hoppas nu varenda en klickar på varenda av länkarna, så som jag slitit med dom ;)


Så klart, tvål

När jag frågade mamma förut om det fanns nåt att dricka, svarade hon "Ja, tvål" och så fnissade hon och Anton. Jag tittade oförstående på henne och undrade om dom mådde riktigt bra.

"Ja, två 'l' blir ju tvål" säger hon då och jag fattar fortfarande inget. Två 'l'? Ll? Va? Tills Anton pekar på cola-flaskan och säger: "Ja! 2l - tvål!" haha, goingen som läser som... en läsare!

Lite mellansnack

Jaha, här sitter man och är klar och är nån annan det då? Ne, skulle inte tro det. Haha, men jag blir ju inte förvånad. Vi sa klockan 9 igår, möjligtvis lite försenade (från mammas håll) och alldeles nyss skickade hon att hon höll på med maten så snart var dom på G. Jaja, bättre att vi väntar än att dom gör det.

Lite domt var det dock med ena tröjan jag köpte på GeKås. Kom mitt i allt ihop på att jag inte skrivit vad jag köpt än, men mest för att jag tänkte fota men det blev inte bra. I vilket fall tog jag en ganska mycket större storlek, för jag tänkte att det skulle sitta löst. Bara det att själva tröjan i sig redan var så, haha. Så den sitter väldigt löst och stort.

Men det är skönt att ha idag när vi ska sitta i bil ett par timmar och sen känns det som snart-är-det-regn-men-ingen-åska-men-ändå-klibbigt-väder idag, och då är det skönt att vara påklädd men inte för mycket. Och så leggings till det då. Funderar på om jag ska ha tjocktröja eller jacka med mig.

Jag köpte faktiskt en jacka, läs och häpna. Vinterjacka har jag ju så klart. Men från ingen jacka till vinterjacka är ett ganska långt steg har jag insett sen, så nu har jag köpt en tunnare jacka till höst och vår. Det har jag nog inte haft sen mamma köpte kläder åt mig, för annars går jag i tjocktröjor efter linnen och innan dunjackan.

Dessutom var det regnbyxor med, ifall man skulle behöva. Men jag menar ett sånt set för 189 kronor kan ju inte bli mycket billigare. Och så hade dom andra jackor för typ 399 kronor, kändes lite meninglöst. Så ett set. Och två par byxor som mamma ska få sy in och upp. Två tröjor/tunikor. En tjocktröja. Trosor och strumpor.

Tror det var det som kom med i klädväg. Nej, två BH:ar också. Jag har äntligen fattat att jag behöver gå upp en storlek så nu sitter dom bra och tuttarna är så glada över lite andrum! Men sen var det nog inga mer kläder. Lite småplock och massa duschtvål typ. That's about it. Skor köpte vi utanför GeKås.

Så nu har Oscar dessutom både hela och nya vanliga skor (som han köpte veckan innan) och även ett par vintekängor som inte är för små. Perfekt! Nu ska han bara ha ett eller två par byxor nere på Dresmann så är han också fulländad. Liksom jag, känner mig ändå. Nu ska bara lägenheten bli det också, en dag.

Nu i vilket fall, ska jag passa på att läsa lite till bloggar innan vi ska åka. 190 var jag nere i sist jag slutade i morse, så förhoppningsvis är det inte så mycket mer än det nu när jag ska fortsätta. Och med lite tur har det inte tagit sig över 250 när jag kommer hem, eller det är väl trevligt det också.

Ha en trevlig dag allihoppana! Hoppas ni får massa sol och gott sällskap! Haregötthaj!

Ett ord-listan

När du svarar, kom ihåg att du bara får använda ETT ord som svar.
Bara ett. Det är inte så lätt som det verkar!

1. Var är din mobiltelefon?: Vardagsrumsbordet.
2. Var är din äkta hälft?: Soffan.
3. Ditt hår?: Oborstat.
4. Din mamma?: Bästaste.
5. Din pappa?: Bästaste.
6. Det bästa du vet?:
Choklad.
7. Din dröm inatt?: Nada.
8. Din dröm/ditt mål?: Mindre.
9. Rummet du är i?: Sovrummet.
10. Din hobby?: Bloggar.
11. Din skräck?: Mördare.
12. Var vill du vara om 6 år?: Hemma.
13. Var var du igår kväll?: Soffan.
14. Vad du inte är?: Sovig.
15. En sak du önskar dig?: LägenhetEN.
16. Var du växte upp?: Skogen.
19. Det sista du gjorde?: Skrev.
20. Dina kläder?: Tröja.
21. Din TV?: Svart.
22. Ditt/dina husdjur?: Odjur.
23. Din dator?: Vilken?
24. Ditt humör?: PåG!
25. Saknar någon?: Alltid.
26. Din bil?: Pärlan.
27. Något du inte har på dig?: Byxor.
28. Favoritaffär?: -censur-
29. Din sommar?: Uppochner.
30. Älskar någon?: Många.
31. Favoritfärg?: Flera.
32. När skrattade du senast?: Igår?
33. När grät du senast?: Dunno?


Hans och jag har fått krokar

För ett tag sedan var vi i mini staden, staden är ju Göteborg.
Det var jag och Oscar, mamma med Anders och Anton.
Vi gick om varandra lite i affärerna men möttes när det var dags för lunch.

Hon pratar om en affär vi båda gillar, och nåt hon sett.
"Ja, dom var lite roliga, såg du dom krokarna?" frågar hon.
"Dom här?" svarar jag, och fiskar upp mina nya badrumskrokar:"Jodå, dom såg jag allt!"

The change of badrummet


Före, och väldigt och mycket ostädat.


Mellan, tomt och städat (vad vi har, som jag tänkte igår).


Efter, rent och städat och färdigt upptill.
För den som undrar vad för rosa sak man skymtar där uppe:
jag har köpt mig en sminkväska för att slippa ha med mig allt "nödvändigt" i en fryspåse.

Holmen, I'm back!

Jasas: Haha nej, det var verkligen inte synd! Och du får gärna gosa så mycket dom bara vill! Om inte annat så är Lova snäll oftast och bara lägger sig till rätta på armen så kan man klappa (nästan) hur länge som helst. Dom andra vill mest ut och upptäcka världen.

Anneli
: Ja, och nu när det är rea får det ju gärna vara så städat som möjligt där kunderna är och röjer för att andra sedan ska vilja köpa. Och nu ligger allt på hyllan så man slipper leta om man har nån annanstans, gott!

Richard: Ja, det är så det ska vara! :D En tjock chinchilla är en glad chinchilla! Dock är dom ju mindre än hälften så stora innanför pälsen, men ändå.

God morgon, så väldigt mycket! Här sitter en glad och pigg Jenni som bara väntar på att dagen ska dra igång! Strax ska vi äta frukost, sen ska jag lägga upp bilder. Eller så görs det tvärtom.

Sen ska jag fundera på om det verkligen räcker med en lång, tunn t-shirt och leggings idag eller om man behöver mer kläder. Har du varit så soligt men idag ser det lite veligt. Blir väl att jag frågar mamma.

Vi ska nämligen ut till Orust idag! Eller Holmen som vi säger. Anders familj har ju ett lantställe där som gått i familjen sen i alla fall Anders momor, och nu då till Anders bror.

Otroligt mysigt litet ställe. Eller, hus. Själva huset är bara en liten hall, ett litet sovrum, ett litet kök och ett något större allrum/sovrum. Plus en vind som är avlastningsplats mer, men inte så att den används till nåt (sist jag var där).

Sen finns det huuur mycket tomt som helst, och gångavstånd till berget och havet på... två-tre minuter? Okej, eftersom man ska ta sig neråt så fyra då kanske. Nära är det, i alla fall.

Och så ladan med gäststugan, garage och utedass som jag dock tror är något moderniserat sen jag sist var där. Då var det, kort och gott, ett ute dass. Men vi får se idag.

Jag har nämligen inte varit där sen nån gång innan Anders mamma gick bort. Vilket väl börjar närma sig fem år. Och jag minns inte hur länge innan dess, som jag inte var med dit. Så det var ett tag sen.

Men nu är det dags igen då. Oscar var nyfiken på stället. Och jag också faktiskt. Vet inte varför jag inte varit där på så länge? Det har liksom inte blivit av, eller nåt?

Sambolistan


- Diskar:
Nu har det bara varit Oscar, annars brukar han bara leda.
- Tvättar kläder: Jag brukar bestämma att det ska tvättas, vem som startar är olika, sen hänger Oscar den oftast.
- Sitter mest vid datorn: Oscar, får jag allt säga.
- Pratar mest: Beror på, har det hänt nåt är vi lika tjötiga. Rätt lika annars också tror jag.
- Matar odjuren: Den som ser att matskålen börjar bli tom.
- Rengör toaletten: Den som städar badrummet; båda alltså.
- Dammsuger:
Oscar, jag sopar bara för dammsugaren suger bara.
- Bäddar sängen:
Vi bäddar rent tillsammans, bäddar med överkast gör vi inte.
- Tittar mest tv:
Det är rätt lika, men vi ser ju vid datorn också.
- Vaknar först på morgonen: Beror på vem som ska upp först.
- Tömmer soppåsen:
Oscar som tar ut påsen och byter, jag pressar.
- Pratar mest i telefon: Jag pratar väl längst när jag väl pratar.
- Fixar bilen:
Eftersom det är mamma och Anders som använder den, så är det Anders.
- Betalar mest för att allt ska gå runt:
Oftast Oscar som betalar räkningar, alltid jag som betalar när vi handlar (dock har vi gemensam ekonomi, så vems konto som används när är inte så noga).
- Lagar mat:
Oscar leder rätt stort nu.
- Äter mest: Oscar äter oftast något mer, om han tycker det är gott. Inte ofta vi äter sånt han inte gillar.
- Tar hand om odjurens hygien/pälsvård:
Det gör vi båda genom att städa buren/burarna och tömma badet.
- Dammtorkar:
När det händer är det jag som gör det.
- För ut soporna:
Den som hinner när den ska ut.
- Klagar mest över vädret: Oscar, i alla fall om det är varmt. Jag om det snöar.
- Pratar mest i sömnen:
Tror inte vi pratar så värst. Oscar snarkar där emot (och påstår att jag gör det = lögn).
- Byter toarullar:
Moi, eller ja han vet ju hur man tar fram en ny och ställer den på badkarskanten.
- Läser flest böcker:
Oscar faktiskt.
- Dricker mest kaffe:
Jag dricker nog nån kopp mer.
- Skvallrar mest:
Beror på med vem och om vad, men jag är nog snäppet värre som känner folket här.
- Går ut med odjuren:
Dom får inte gå ut, så ingen.
- Veckoplanerar:
Det gör vi tillsammans, om det är matlistor då?
- Tar mest ansvar för att allt går runt:
Det gör vi tillsammans, på våra egna sätt och vis.
- Umgås med vännerna mest:
Det är nog rätt lika, på sätt och vis.
- Laddar ner mest musik på datorn: Jaaaao.
- Tittar mest film:
Oscar, aaabsolut!
- Duschar längst: Haha, det är verkligen jag!
- Slösar mest pengar:
Oscar, kan jag väl tycka om man menar slösa verkligen.
- Kommer ihåg allas födelsedagar: Jag kommer ihåg "mina" och Oscar kommer knappt ihåg "sina".
- Spelar musik högst: Jag! Oscar sänker och jag höjer!
- Lagar grejer i ex. boendet som går sönder:
Beror väl på, men Oscar fixar bra.
- Går och lägger sig först om kvällarna:
Vi lägger oss nästan alltid samtidigt, annars är det olika vem som är först.
- Ser till att allt är på sin rätta plats:
Haha, vi har olika platser för samma saker så det är svårt att säga.
- Latar sig mest: Varierar, men vi båda kan lata till oss.
- Inhandlar mat:
Jag gör det nån enstaka gång mer, annars gör vi det tillsammans.
- Skurar:
Oftast Oscar för jag tycker det är så tråkigt.
- Tjatar mest: Jag säger Oscar, Oscar hade nog sagt jag.
- Tränar med odjuren:
Oscar är bäst på det, ja.
- Viker kläder & stoppar dom i garderoben: 
Jag, verligen!

Syskonkärlek?

6ed482ea3f84ad6b75993b26072f0583.png

Syskonkärlek?


Nu kör vi så dammet yr och svetten sprutar

Strax, pyttestrax ska jag sätta på musik och börja städa. Min resa börjar i badrummet och Oscars har redan börjat i köket. Jag har nog inte lyft en hand för att städa dom senaste veckorna, det är Oscar som skött det. På gott och ont - haha!

Vi är väl kanske inte riktigt överrens om hur saker ska göras, och när dom behövs göras. Men nu är jag back on track och efter att allt blivit i ordning, orkar jag ha koll så han gör rätt i fortsättningen.

Städlusten försvann, men nu vill jag städa för att få rent och fint så vi får väl se hur länge jag vill det? Jaja, annars får man köra på ren envishet. Och svett, för varmt är det idag också. Men helt okej,

Morgonens outfit

Boxer och lite för liten t-shit gånger två. Ja, vi är ju två som bär kläder här hemma. Och idag har det matchat sig så att trots att vi har våra egna kläder (annars kan jag låna Oscars, inte så ofta tvärtom) så är dom väldigt lika.

Bilen kan ni ju fantisera ihop själva - om ni vill.

Nummer ett

Jasas: Thank you, jag så duktig! Hah!

Ne, ville bara säga hej och god natt.

Har sån städlust men den lär vara borta till imorgon, inga problem. Nu ska jag krypa till kojs och nana tills imorgon och så får vi se vad dagen blir av. Helst gräsklippning hos mamma.

Och så måste jag ju skriva att jag är glad över det med dynorna :) Det såg verkligen ut som hej kom och hjälp mig över allt, och jag rensade och städade och fixade skyltar. Malin kom med tummarna upp och sa att det var skitsnyggt och sen kom kunden som var inne igår. Iih, vad glad jag blev i min mage då!

Dock inte lika kul när ett äldre par kommer till mig i kassan, efter ha gått ett varv i butiken, och säger att det är lite tomt på utegården. Jag trordde dom skämtade och skrattade om att vi haft rea i en vecka, men frun avbröt mig med att "så är det väl när det snart är höst" och så gick dom.

Men, det var inte så noga för dagen gick bra och jag levde på det med dynorna. Oscar hade spagetti och köttfärsås till oss när jag kom hem, lite godis och soffmys på det och jag när nöööjd!

Så Hanna, varsi till dig! Mer blir det imorgon, AJ PJOMISS!

Gissa hur glad och stolt jag blev

0-551709b51bf5f7695cddb4ad5b38c915.png

Gissa hur glad och stolt jag blev förut när jag stått och städat bland dynorna idag, och en kund som var inne igår och kollade på dynor, kommer in idag och säger "Oj, här har nån städat fint!". Ja, jag sträckte lite extra på mig och log, stort!


Mer av det ena

Jasas: Men skojar du med mig?! Så klart jag inte kan göra så! Ska det rensas så ska det rensas bland dom sämre bloggarna, inte bland dom bästa! Och nu har jag ju att göra, när schemat är slut. Vem behöver böcker när man har bloggar?

Nja, man vet ju aldrig om han mer tyckt att jag får skylla mig själv som åker dit, eller nåt. Men icke, han blev väldigt oroad och så vilket var rätt skönt, ändå. Hu vad jobbigt att du fick en sån, skönt att tabletterna hjälpte dock!

Marina: Nej precis. Och som Oscar sa, Alfred gråter ju inte över det direkt.

Anneli: Haha jag tycker det är helt okej att köpa nu om man inte vill ta allt i december eller hittar nåt som passar (som jag gjorde på Ullared, till min lillebror) men jag tycker inte att det är okej att göra reklam om det. Just nu.

Låter lite konstigt med din kompis, att dom har det så när hon är allergisk. Men ja, vet man inget annat så vill man ju kanske inte heller byta bort alla djur? Sen för min del så är det ju bara hos svärmor som det är så jobbigt. Hos andra går det ju att vara ett par timmar. Tror helt det beror på mig den dagen, katten, hur städat/ostädat det är och sånt. Så besök är ju verkligen inte omöjligt! ...för den sakens skull, hehe.

Nu är det en sista dag kvar, och det känns lite tråkigt. Skönt dock då jag hoppas att vi kommer i säng lite tidigare ikväll och så kan jag sova lite längre imorgon så blir jag lite pigg. Blir förmodligen en tur upp till mamma och försöka få gräset klippt där.

Jaa, lite Weeds till kvällen och sen är det nana som gäller. Kommentarerna får leda inlägget ikväll, hehe.

När inget räcker till

Det blir för övrigt inget dop för varken mig eller Oscar.

Jag var hos fabbro doktorn i tisdags och han blev väldigt bekymrad över att det var som det var. Han frågade om vi inte tänkt på att bo på hotell, tälta eller nåt annat. Kunde vi inte bo hos nån annan?

Nej, varenda en har katter så det är lite kört. Och starkare medicin finns inte, han kunde bara höja dosen på den ena. Och så fick jag nässpray som kunde lätta andningen också.

Min värsta allergi är ju katter, och när jag är hos Oscars mamma så blir jag så fruktansvärt dålig. Jag kommer innanför dörren och sen är det kört, andas kan jag inte göra förrän några dagar efter vi kommit hem.

Känns som jag har världens värsta influensa, gånger tio. Därför jag försöker undvika att åka dit, men nu får jag ju testa en gång i framtiden med all medicin och se vad det ger.

Dock blev jag rätt orolig när jag berättade att jag inte kan sova om nätterna för att jag inte kan andas, oftast somnar jag sittandes av ren utmattning för att vakna strax där efter igen.

Hans kommentar var att är det så illa, ska jag ju egentligen uppsöka sjukhus. Så jag testar en gång till med all medicin, blir det samma så är det slut med långa besök för min del.

Han frågade också om man inte kunde städa ur ett rum, men det har vi också försökt men det hjälper inte. Jag sover med fönstret öppet (även på vintern) för att få frisk luft, men det hjälper inte.

Och det är verkligen bara där, hos svärmor, som det är så illa. Hade det inte varit för att jag sov i samma säng som katten brukar ligga i, så hade jag klarat mig två dagar hos Malin - utan nån medicin alls.

Hos min moster kan jag i alla fall sitta ett par timmar innan jag börjar känna av det. Sen när det kliar för mycket efter ytterligare några timmar så är det dags att åka hem.

Men hos svärmor, där räcker det att nån stänger dörren bakom mig så kliar det, luften tar slut och jag hostar som en dåre. Så jävla typiskt. Speciellt med dopet. Men vi får hälsa på en annan gång hos dom själva.

Detta är inte okej som reklam i en

0-644744026eb54da53b92c963c089f17c.png

Detta är inte okej som reklam i en blogg. Nej, det är det inte.


En uppdatering, oj!

Chathrine: Min faster har alla av dom tre serierna så det är så jag läst dom. Men dom är ju hennes, jag vill ha mina egna.

Anneli: Ja, något eftersom man hittade betydligt mycket billigare (och dyrare, hehe) på Blocket.
Och tack, ska försöka vara mindre frånvarande.

Jasas: Vad tråkigt att det inte blev go värme hos er då. Här blev det bara kvavt/fuktig fram mot kvällen.
Och tack till dig också!

Marina: Hehe brukar ju vara så; sol innan semester, regn på semester och sen sol efter semester.

Jao, dålig närvaro här, eller vad säger ni? Har helt enkelt inte haft tid, ork eller lust. Jobbar heldagar och så har vi varit upp till mamma ibland på kvällarna och dom lediga dagarna har jag i princip spenderat lika mycket hemma som dagarna när jag har jobbat.

Idag har jag dock sovmorgon, vilket är rätt skönt. Börjar inte förrän 12 idag, och imorgon. Och så till stängning. Sen är schemat slut och fem veckor har bara spungit på så jag vet inte riktigt vart dom tagit vägen? Inte hit i alla fall, hah.

Dock känner jag att jag har lite att göra här. Ni som har bloggar som jag läser och kommenterar har ju kanske märkt att jag varit frånvarande där också. Well, låt mig säga att det står 418 olästa inlägg på Bloggkoll. Så jag kommer dit så småningom. Det tar lite tid kanske bara.

Nu ska jag hoppa mig in i duschen för att äta frukost och vänta på att mamma ska komma ner med min väska (med mitt busskort) som jag glömde där igår. Sen är det ju då dags för jobb igen, tyvärr är det sol idag så det blir nog rätt lugnt.

Så fint väder det blev idag, det g

0-67a0b74822cb5fde91ed28b07cfe6403.png

Så fint väder det blev idag, det gillar vi. Soligt och blå himmel, nu tror jag på att det är sommar! Har ni andra fint väder?


Kompisaj

0-689b49cd85908b687d56e4f882ab0ac4.png

Kompisaj


Allmosor?

Om någon råkar ha 4105 kronor över så skulle jag tacksamt ta emot dem alla. Jag råkade (tyvärr) springa på alla delar av Sagan om Isfolket, Häxmästaren och Ljusets rike i pocketform i bokaffären vid GeKås.

55 kronor per bok eller 150 för 3 böcker, 47 delar av Sagan om Isfolket, 15 delar av Häxmästaren och slutligen 20 delar av Ljusets rike. Me want. Även om Oscar tyckte vi skulle leta billigare på Blocket.

Och, jag vill ju egentligen helst ha dom inbundna. Men jag blev så glad av att se dom där!

Tjejsnack #17

Känslor

1. Är du svartsjuk, på vilket sätt?
Nej, jag känner inte att jag har nån anledning till det.
2. Hur kärleksfull är du?
På en skala på 1-10 eller vad..? 11! ...vissa dagar, hah!
3. Är det svårt för dig att glömma & förlåta?
Beror ju heeelt på vad det handlar om. Och vem. Och varför.
4. Vad får dig att gråta?
Sorgliga saker, om jag inte gråter av skratt.
5. Hur blir du vid stress?
På jobbet är jag cool och fixar situationen, hemma blir jag rätt irriterad.


Landet ligger inte så stilla

Jasas: Tack och jag ska häsa!

Emma: Sorry, du får ta dig dit också.

Kände att jag skulle sätta mig här lite, men vet inte riktigt vad jag ska skriva.

Har vara lite mycket det senaste. Känns som jag mellanlandar hemma mellan jobbet och allt som är där emellan. Är mest trött och går bara på av farten. Men på fredag är min sista schemalagda arbetsdag.

Dessutom har det varit bråk här hemma, som varit jobbigt.

Rangordningen skulle bestämmas så det var full rulle och håren rök i buren. Så nu är dom uppdelade och får vara tills den nya buren är gjord och på plats. Om dom bara kunde väntat några veckor.

Men men, allt löser sig men det är lite jobbigt ett tag först innan.

Som sagt...

...fullt ös, medvetslös

RSS 2.0