Det är nya tider

Jag vet inte alls om detta funkar, men jag kände att jag måste kanske förklara i alla fall att jag har bytt blogg, eller snarare köpt mig en domän.

Som det är nu kan man inte besöka jeinyn.blogg.se men jag hoppas att man ska kunna det i framtiden, även att inläggen som är postade här ska flyttas med till den nya bloggen. Så för att hitta mig i fortsättningen vänder man sig till jeinyn.se så enkelt är det!

Testing testing

Testing testing

När jag kom av mig lite

Tur i oturen, får man nästan säga. Jag är egentligen görtrött och ska upp tidigt imorgon, men jag har liksom ingen sovlust direkt?

Och det som är tur då är att det har varit lite si och sådär med sovande det senaste. Ibland kommer vi i säng vid 22-23 och ibland vid 1-2. Ibland går vi upp vid 7-8 och ibland vid 10-11.

Inga sovrutiner what so ever. Men som tur är då så .... tappade tråden.


Hamnade i en konversation med Oscar och HannaPannaBananKanna med bara 338 kommentarer. Så jag säger tack och god natt, och så ska jag skratta åt Oscar som ska få in djuren igen. Nu är det nanadags så man orkar med mötet imorgon, nyheter så det blir spännande!

Presentation

jeinyn.blogg.se det här är jeinyn.wordpress.com

jeinyn.wordpress.com det här är jeinyn.blogg.se

Grönare gräs

Jag har haft en affär.

Blogg.se har stött mig ifrån sig med allt strul och grejer så jag har vänt mig till Wordpress för att se om gräset är grönare på andra sidan. Just nu verkar det så.

http://jeinyn.wordpress.com/

Jag kommer nog vara så omständig att jag dubbelbloggar. Eller, det blir bara skriva blogg gånger en gång, men så publicerar jag det i båda, känns det som just nu. Ah, jag vet inte.

Jag vill ju inte tappa kommentarer eller så härifrån heller, för jag är så osäker på att byta till WordPress, det känns som jag kommer stanna här ändå.

Aaaah, ambivalent! Ett, två, tre!

Att det ska vara så svårt?! Jag kanske får börja kolla på egen domän direkt, så vet jag ju hur det blir. Men nääh, ahh! GAAAAH! Sliter av mig håret, över en blogg?!

Fegisarna

Det blev inte så mycket av upptäcksfärden i morse, eller i förmiddags eller när det nu var. När dom små tjejorna skulle få bege sig ut i stora världen aka. vardagsrummet.

Belinda vågade efter en lååång stund komma ut och hon sprang runt, hoppade in, sprang runt och hoppade in. Puck vågade sig inte ens ut. Men för att vara rättivs så var det ju relativt tidigt för dom, eller dom var nyvakna så han pratar om att ge dom ett nytt försök senare ikväll när dom är piggare.

Ja, jag säger bara att han får jaga råtta själv och tuggar dom för mycket är det han som har koll på det. Inte mer med det. Haha. Hahaha! Mouahahaha!

Ovanlig ovana

Vad läskigt det här var, satte mig precis vid stora datorn och skärmen är ju nåt enormt stor! Tror den ligger på 19" eller nåt men jämfört med lilla (ligger den på 8" eller nåt?).

Här ser man ju inte bara rutan man skriver i, utan allt ovanför och en bra bit under också, haha! Och bara allmänt att allt är så stort, sitter så brett ifrån och att man ser så mycket på en gång. Ovanligt. Sjukt hur lätt man vänjer sig vid en sak egentligen. Var ju inte längesen jag bara satt vid en stor dator.

Skönt dock att trycka på lite vanliga tangenter, dom på lilla datorn är hårdare och strävare, på nåt sätt. Men detta är ju som bombull för fingrarna. När jag ändå behöver plåster på höger ringfinger efter Ice Tower, har tryckt för mycket och snett så det har blivit typ nageltrång.

Ifall intresseklubben undrade liksom, haha!

Ny världar

Jasas: Mrs. päronhjärna med meganäsa, vad kan man ha för blomma där då? På köksbordet där det inte kommer in för mycket ljus? För jag vill ju gärna ha blomma där också (därför jag ställde den där, konstigt va? :P ) Men då ska jag försöka komma ihåg att flytta den!

Haha ja egentligen för trots att vi aldrig pratat så kände ju JAG igen HENNE, men att hon vet vem jag är, det är heelt omöjligt.

Det här ska bli spännande, Oscar försöker släppa ut djuren här i vardagsrummet. Han började med stora buren och det känns ju lyckat.

Han försöker med att bara ha dörren öppen och låta dom gå ut själva. Mm, när vi hade dom stora där i så visste dom att dom kunde gå ut, vilket betyder att dom ville gärna smita. Det var lite trögt för det är ju lite läskigt. Men dom här vet ju inte att man kan gå ut ur buren, dom har aldrig ens försökt rymma (därför tyckte jag också det var lite korkat att lära dom).

Så nu väntar vi och väntar. Jag tycker det är korkat att släppa ut dom här inne där dom har massa gömställen, Oscar tycker det är roligt att dom har att leka. Visst, fine men här kan man inte heller ha koll på att allt inte blir uppätet. Så jag har avsagt mig allt vad ansvar för att få in dom heter. Han ska allt få kämpa och jaga och ha sig, så får vi se hur roligt han tycker att det är sen!

Han tror att han ska kuna lära dom att gå in i buren sen, good luck säger jag till det. Vi försökte det med Gismo och Lova i början och när man fått in en så ska man ha in andra och då sticker förste ut igen. Eller så gör man en Lova och gömmer sig under buren där det nästan är omöjligt att få ut dom igen. Men men, det ska nog bli en intressant och spännande förmiddag, kan man ju lugnt säga då.

Världen när den är som minst

Det är lite roligt, hur lite världen ändå är.

Vi har en ny praktikant på jobbet, märkte jag i fredags när jag jobbade. Och jag kände igen henne men tyckte ändå att det kunde inte vara hon. Kunde ju bara vara ett lustigt sammanträffande att hon hade samma namn som den tjejen jag tänkte på, det kunde det ju varit.

Vågade inte fråga ifall jag var fel ute men när jag kom hem letade jag upp den jag trodde att det var, på Facebook och visst var det hon! Så jag skrev och förklarade lite vem jag var och sådär för jag hade ingen aning om hon kände igen mig.

Hennes storebror var bästa kompis med min kusin när dom var yngre. Och hennes mamma och min moster är jämngamla så hennes mormor och min farmor har varit kompisar i över 40 år. Men hon och jag har aldrig, vad jag vet, ens pratat med varandra. Men jag vet ju att hon är Tonys lillasyster då.

Men hon visste tydligen vem jag var, och hade vetat redan innan vi träffats när Carina gick igenom schemat och mitt namn står ju med där. Så det var lite roligt.


Sen har vi ju en kille här ute som bara jobbar utomhus, som förut jobbade på pappas område men dom behövde mer hjälp här så han fick komma hit.

Dels kom vi fram till igår att han är vår gamla granne, där vi bodde innan vi flyttade hit. Pappa har sagt förut att han bodde där i närheten men jag hade inte sett honom så så jag trodde inte att det var han, men nu har han ju kört snö emellanåt så jag har sett honom och igår sa vi att det var han.

Dessutom har han två bonusbarn, som kom med på köpet med hans tjej. Dom här två barnen är syskonbarn till en gammal kompis till mig. Som pappa också vet vem det är. Så det var lite halvsnurrigt när vi kom fram till att kompisens bror är pappa till den här killens plastbarn.


Inavel på hög nivå?

Strulirul

Jasas: Pik, pik, pik, haha! :P Men jag hade glömt, ska kolla på detta nu duuu!

Ja jag blev toppennöjd, tyckte bara allt var så himla fint och bra, bra val av pappa (eller Lena? :P )! Hoppas denna lever och håller sig fin länge, länge!

Haha ne så jättelänge har vi ju inte suttit såhär, två-tre veckor? Förut satt jag nästan alltid i soffan, eller i sovrummet vid stora då.

Jag många gånger kan man ju iaf säga "Tråkigt att höra :( " eller "Vad kul! :D " eller så, men jag känner lite att jag skriver så många gånger att ni är söta, fina, mysiga, gosiga och allt sånt så då känns det som lite mer variation att skicka kärleksgubben eller nåt också, haha!
Plus att dina är ju lite roliga så man kan ju hålla med bara genom en nickande eller skakande smilie (men det är ju när jag svarar på nån annans kommentar, inte ett helt inlägg?)

Haha ja det får du kolla på. Och i SMS! Man är bra koko vissa gånger, haha!

Jag håller på att bli tokig, varje gång jag går in på min blogg så kommer det upp en ruta om opåverkbart skript och först tänkte jag slänga iväg ett jätteargt mail till blogg.se men googlade emellan och det verkar vara Firefox som gör det.

Konstigt bara att det baaara händer när jag är inne i arkivet i min blogg, den jag såg när jag googlade fick så varje gång den startade ett nytt fönster.

Så jobbigt för hela skiten låser sig och så får man hålla på och mecka och ha sig. Blah! Men nu ska vi se om det inte är fixat, gjorde som det stod. Lite läskigt för när jag gick i typ "bakom inställningar" så stod det VARNING! Och massa sånt, haha!

Jag har blivit lurad, woow!

Tittar på Rivstart och dom har en programdel som heter "Fem tycker till" i frågan om man har blivit lurad, apropå telefonabonnemang, försäkringar och sådär.

"Ja tjena, det är jag som är Mange och vann biljetter till Frölunda av er (nervöst i studion) OCH SÅ FÖRLORADE JU FRÖLUNDA!"


Sen passade det lite bra, jag letade efter en annan artikel i GT på nätet, men hittade denna istället. Och det var ju passande i temat att ha blivit lurad.

Tanten är 80 bast och hör väldigt dåligt. Nån från elbolaget Min El har ringt henne velat att hon skulle välja dom. Hon har försökt avböja men då har nån förfalskat hennes namnteckning.

När hon skulle betala räkningar fick hon betala 600 kronor till sin förra leverantör för att hon bytt kontraktet. Hur låt är man inte när man kan göra sånt mot äldre människor?

Besatt i traktorn

Anneli: Aha, jaha, haha! Det är klart det var det - tog ett litet tag innan jag kopplade också, haha!

Ja, det änna fladdrade på igår så nu har du nog en del att göra, och med lite otur kommer det kanske med under dagen också, haha!

Visst får man lov att gnälla lite tidigt på morgonen när man nyss vaknat? Och inte sovit göramycket?

Jag fattar inte varför vi alltid ska ha sån tur, säkert så att andra har lika mycket tur men det märker ju inte jag för vi bor ju här, men det borde teoretiskt inte vara omöjligt med tanke på att dom har fler traktorer. Fast bara en som bara jobbar med utomhusgrejs.

I alla fall så är det andra morgonen nu som jag vaknar av att traktorn kör och kör och kör. Undrade vad sjutton som kunde ha hänt så dom var tvugna att tokköra traktorn IGEN. Det kunde inte vara vatten, kunde varit snö men inte speciellt troligt. Besatt av traktorn och köra traktor?

Nej, nu sitter han och kör ut snö från olika ställen ut på vår gräsmatta här bakom, suck. Låter ju så jäkla trevligt när han brummar fram och tillbaka. Fast nu börjar jag ju vakna till så nu är jag inte lika sur på honom och traktorn, haha! Tur det.

Bekymmeribekymmera

Ameh, länkarna är ju redan understrukna, då vet jag inte riktigt vad jag ska göra för att det ska vara lättare att se att det är länkar..? Typ recept, när det står köttfäspaj så är det länk till receptet (dock inte denna gången för jag orkade inte leta länken :P ) eller liknande.

Eftersom två damor frågat efter det som stått i inlägget, med länk, så tänkte jag att jag skulle göra så länkar blev understrukna, men det var dom ju redan? Ska dom vara i en annan färg då? En lite mörkare eller ljusare kanske? Eller heelt annan färg? Tell me what you think.


Asch då, minns nån att jag skrev ett inlägg för ganska länge sen om en grej jag har för mig, framför allt när jag skriver SMS men även när jag skriver kommentarer i bloggar och på Facebook, med smilies. Att det helst ska vara text :) text ;) text för att jag ska må bra.

Jag tycker inte om om det bara är en smilie, eller om inlägget slutar med smilie och inte text. Och nu blir det ju samma i bloggen, jag vill inte ha ett inlägg med bara en smilie, då måste det vara en till. Och helst inte i slutet av meningen :P <-- Och så vill jag inte slänga in en, bara för att.

I'm a little bit kok, I know.

Nya place här hemma

Minns ni att jag för ganska länge sen sa att vi gjort nåt här hemma?
Och jag skulle visa sen när vi hade städat?
Bör ha varit strax innan vi fyllde år, men jag kan inte kolla.
Får upp nåt om nåt skript-skit när jag försöker.

I vilket fall så var det detta vi hade gjort.
Oscar har dels fått ett nytt, större skrivbord.
Och jag har hans gamla till min lilla dator.
Och vi är nöjda, förutom att Oscar tycker att man får städa, haha!
Men jag tycker det är skönt att ha nånstans att sitta ordentligt!

Ber om ursäkt för suddiga bilder.
Vet inte om det beror på att batteriet var nära slut,
eller om kameran bara var trött eller sur.
Men, bilder är ju bilder?

Ett nytt hopp


Gnäll

Chathrine: Bra tips! Får ju provas vid tillfälle när sånt görs. Det var farligt gott!

Blah, jag har så ont i min kropp idag. Vet inte riktigt vad jag gjort, eller inte gjort?

Värker i handlederna typ, fast det tror jag beror på att jag plattade ut pizzan igår och pajen idag, kände av det båda gångerna. Och i fingrarna. Som en gammal kärring, haha! Men så i benen och knänen också. Lite som växtvärk, eller... schh... förkylningsvärk.

Men nu SKA jag lägga upp bilderna, sluta förvirda mig till att göra annat så jag glömmer!

Det jag glömde

Anneli: Jag upptäckte det lite tidigare här ikväll, har inte kollat det innan men då fattar jag.

Haha ja, jag ville ju ha/behövde ju flaskan så så sett var det väl bra, men känns lite smådumt ändå. Men, vad ska dom göra åt det nu? Hämta den? DOM KAN JU FÖRSÖKA :P

Ja hua, jag tycker det är jobbigt nog att dom kommer en gång i kvartalet bara! Och att få en stor i slutet av året, det måste vara jobbigt. Man har lite andra utgifter då också, liksom.
Vi har en tvåa, ja. Har ingen aning om vad som är "normalt", eller vad vi låg på i ettan. Där förbrukade vi i alla fall som en ensamstående kille för det var ingen större skillnad på tidigare mätningar, vet jag. Och räkningen låg på ungefär samma som innan dom här två senaste höga. Så då kanske vi förbrukade extremt mycket där? Men jag vet inte hur mycket tvättmaskinen drar, sen har vi ju tre datorer, några TV och andra apparater till dom men ja, det är möjligt att vi ligger högt?

Vad var det förresten för svar på fråga du fick i "This is me"-inlägget? :D

Haha jag vet inte vad det var för kaniner, chinchillorna kanske ser ut som kaniner? Jag vet inte?

Jasas: Ja, för att inte tala om mina tusentals läsare som ser den här nu, haha! Ne men å andra sidan så var det nog många som körde på utan att ens bry sig så det är la lite lame att fortfarande få dåligt samvete, och meningslöst också!

Ja det var mysipys, älskar att hålla på med sånt, speciellt när det är så uppskattat! Nån dag ska vi flytta neråt landet tycker jag, så du får bjuda oss (och jag er) på middag, iih på det!

Hahaha, oh ja så rätt du har! Typisk Jenni-kommentar it so is! :D

Jo det är väl som alla andra dokusåpor - tyvärr. Nu när jag sett säsong eefter säsong så på raken (är ju typ sju säsonger eller nåt ändå, på rätt kort tid?) så blir det bara föör mycket. Ser man ett avsnitt i veckan och kanske en säsong om året så kanske man inte tänker på det men nu står det mig i halsen!

Jag känner att jag nog måste förtydliga när jag har länkar, haha :P Recept på pajen var i inlägget där det stod köttfärspaj. Ska nog göra så det blir understryket på länkar, så det syns tydligare (Anso frågade också en liknande fråga, så det är inte bara du).
Och JA, du kan gärna få låna min farmor, hon lånar ut sig själv ibland, haha! Både till mina kusiners syster (deras mamma är inte släkt med oss men har ett annat barn) och till mina andra kusiners kusins (på sin pappas sida, inte heller släkt med oss) barn och när Anton blir äldre, säkert till honom också. En av världens bästa farmorar - och till alla dessutom!

Tack sötmos!

Ah, jag glömde ju svara på kommentarerna :P Tankspridd, nääää.

Klantarsel #1

Puh, vilken kväll vi haft här idag!

Jag skulle fota blomman jag fick av pappa. Vet att det är minilite batteri kvar i kameran men jag vet inte riktigt var laddaren är men jag tänkte att ett litet foto ska jag la hinna med.

Startar kameran som säger "Slut på minne" vilket betyder att minneskortet sitter inte i och då ville jag slita av mig allt mitt hår och sätta mig i en pöl och lipa.

Men det gjorde jag inte, jag skrev till Hanna och förklarade eftersom jag skrivit innan att jag skulle lägga upp bild, och gör jag inte det veet jag att hon kommer fråga, men så hade hon läget på så vis.

Började fundera på vaar det kunde vara. Vet att sist jag hade det hade jag det i min lilla dator men tog ut det för att det inte skulle förstöras.

Tänkte jag på att lägga det på nåt bra ställe, till exempel i kameran, så jag visste var jag hade det sen? Nej, inte direkt. Men jag trodde mig veta var det var i alla fall.

Skulle bara lyfta på röva och kolla, men var lite upptagen så jag satt och surade på mig själv istället för min klantighet.

När jag väl lyfte på arslet och gick till första stället jag trodde den låg på, så låg den där. Så nu ska jag lägga in bilderna i ett nytt inlägg tänkte jag.

This is me

Jenni Nyman. Född tisdagen 21 februari år 1989 i Göteborg. Bor tillsammans med fästman i en tvåa inte tillräckligt stor för fyra godisälskande chinchillor. Jobbar på Jysk så fort hon får chansen. Bloggar i tid och otid, om allt och ingenting. Lever i väntan på framtiden. Tycker om choklad.

Dagens uppochner

:thumbdown: till djurägare som fysiskt eller psykiskt misshandlar sina djur och som inte kan ta sig i kragen och göra vad som är rätt för djuret, som inte har nåt val än att spela med.

:thumbup: till familjen med minnen, glädje, gemenskap och skratt. Att alltid finnas där och alltid bry sig var man än är. Todo para de famillia!

Det hanns innan 110221

Dom kom, dom åt, dom gick. Maah, inte riktigt så kanske, det blev en del tjöt och så också och det var faktiskt kul att ha dom här, inte ofta pappa och Lena tittar förbi direkt.

Vi bjöd på köttfärspaj med sallad och creme fraise med tomat och chili. Kul att se att pappa har nåågra spärrar för han kunde inte med att ta sista biten :P Men han tog en bit till, och så en liten, och så en liten till haha! Så jag tolkar det som att det var gott, även Lena tog en bit till och det är ju bästa betyget man kan få, tycker jag allt.

Efter det blev det kaffe med en speciell kladdkaka. Eller ja, kladdkakan var den vanliga, med det receptet, sen hade vi choklad på också. Det skulle ju vara minttryffel med 1 dl. grädde, 2 msk. smör och 200 g. choklad och några droppar mint, men vi körde med marabous mintchoklad istället och det blev riktigt krämigt och gott, jämfört med blockchokladen. Smarrigt värre!

Rekomenderar detta starkt, det gifte sig perfekt i munnen och det kladdkakereceptet är nog det bästa jag nånsin gjort. Sen kan man ju variera sig i kladdkakan och vilken choklad man har på så klart. Men mm, detta måste ni testa!

Ska fota den fina blomman vi fick. Har en som vi fick för några år sen som håller på att ge upp, allt utom palmen har nog sjungit sista värsen men detta var tack och lov en kaktus, haha! Men den var riktigt fin så jag hoppas allt att den ska hålla ett tag, precis sån färg jag vill ha i köket dessutom!

Så nu är väl kalasandet över. Jag får ta med mig kaka ner till farmor en dag känner jag. Pappa blev lite sur för att jag inte varit nere och jag har väl ingen som helst bra ursäkt till att inte ha varit där heller. Ska bara få tummen ur, detta var en kaka hon inte kan få missa, haha!

Det lönar sig

Oj vilken chock jag fick! Såg inne hos Jasas-Hanna att hon skrivit om elräkning och då kom jag på att vi skulle kolla vår förbrukning från förra månaden.

Jag tyckte att vi hade en chockhög räkning i januari (oktober, november och december) men så hade vi tydligen en lika hög kvartalet innan, men den hade jag nog inte sett. Så vi bestämde oss för att tänka på hur mycket el vi använder.

Släcka lampor, tvätta fulla maskiner, stänga av datorerna på natten, inte låta kyl och frys stå öppna och lite sånt. Och nu blev jag tokglad när jag såg vilket resultat det gav, för det är ju så lätta saker om man bara tänker på det. När vi flyttade in ingick ju elen i hyran och i gamla lägenheten gjorde vi inte av med så mycket el så vi har väl aldrig tänkt på det så direkt, jag vet inte.

Juli: 464 kwh
Augusti: 415 kwh
September: 497 kwh
Oktober: 465 kwh
November: 488 kwh
December: 574 kwh
Januari: 462 kwh
Februari: 272 kwh

MAJ GAD sa jag när jag läste det! Jag tror dock inte mars kommer vara lika bra, men vi kommer nog ligga runt 300 tror jag. Men från att aldrig ha varit under 400, 415 kwh som minst, till att vara under 300 - där visar det hur mycket man KAN göra!

Trevligt som tusan, framför allt när räkningen ska betalas sen.

Tiden är slagen

Sårå, pratade med pappa förut så han sa att dom kommer vid 18-18.30 så nu har jag ju i alla fall en tid att gå på :D Frågade om han skulle köpa med mat men jag kände att dels ska dom ju hem till oss, då ska dom inte behöva ta med mat, och jag har ju ändå förberett. Men det var ju snällt att fråga!

Och när det blev den tiden hann jag titta på Top Model nu, haha! Jag hade planerat att börja typ nu men det är ju sant, Lena sitter ju i köerna hem från Göteborg så det tar ju lite tid för henne att komma hem, och hon kanske vill byta och så. Dom har ju också så snygga arbetskläder, lite som vi har. Och ja, nu vet jag så då har jag ju nåt att gå på.

I övrigt är det färdigt, vi är duschade, klädda, maten är förberedd. Fattas bara att ladda kaffekokaren och ta fram bestick och tallrikar. Meen, det är ju ett bra tag kvar. Stör mig lite på att jag glömde köpa dricka (läsk) dock. Men saft, vatten eller mjölk får funka :P

Sen vet jag inte, försöker titta på Top Model. Säsong 9 nu och jag känner att... Jag vet inte om det är så bra? Det i mitten var bäst för i början hade dom inte riktigt hittat vad dom skulle göra men nu blir det bara tjatigt. Och att veta att det finns minst fyra säsonger till efter denna, det är lite skrämmande nästan, haha! Bara massa tjaffs och bråk hela tiden känns det som, i alla säsonger.

En notis


Gimmie, gimmie, gimmie

När vi gick i ettan på gymnasiet så tyckte våra lärare att vi skulle gå på högskolemässan i Göteborg, vi gick ju trots allt samhäll och då ska man ju plugga vidare och vara duktig.

Dock var det inte riktigt så vi såg det; Vem kan få flest grejer med sig hem? Pennor och godis fanns det gott om, sen fanns det lite annat smått och gott och varje gång man mötte nån som hade nåt man inte hade själv "Var hittade du den??" och så sprang man dit.

Ett bås var dock lite hårdare. Det hade varit så många där och bara tagit grejer som inte ens visste vad dom höll på med men en kompis kom och sa att bara man låtsades veta vad dom gjorde så kunde man hämta nåt.

Vi gick dit och dom berättade att dom var från Naprapat högskolan, och frågade om vi visste vad en naprapat gjorde. "Håller på med nålar och sådär" svarade vi typ. Och dom blev så glada att det kom några som verkligen var intresserade av deras grejer och frågade vad vi ville ha.

Alla gjorde det och vi var ju inte så intresserade för högskolan verkade såå långt bort och dom flesta var väl skapligt trötta på att plugga. Men när flaskan står här framför mig får jag ändå lite dåligt samvete för att vi lurade dom så. Kanske borde satsa på att bli naprapat, för att gottgöra?

No smile

Det är så konstigt, för innan jag hämta smilies så har jag emellanåt känt att jag velat använda "vanliga" som ;-) eller så, för att man ska få fram hur man är när man skriver. Framför allt ironi kan ju vara svårt att få fram och bara allmänt så är smilies bra.

Men nu får jag liksom inte ut nåt där jag vill ha med dom. Men det kanske kommer, när jag vant mig vid att jag "får". Dagens I-landsproblem, men jag som sett fram emot att få använda dom små söta gobbarna och så vill det sig inte, hah!

Det börjar bli klart

Ann-Sophie: Det tycker jag, vi får ju stötta västlänningarna tänkte jag skriva, men västerboerna eller nåt, och inte stockholmarna, haha! Dom sänder ju via radio på Bandit Rock också, så dom spelar ju lite mer sån musik än The Voice (of hip hop and r'n'b) som mest spelar hiphop, hah!

Jää, men filbunken står där den ligger, det känns bra nu.

Oscar ligger lite off schema men det är hans problem och är han inte klar när dom kommer kommer jag stå rak i ryggen och förklara "Jag hade ansvar över köket, förutom golvet, resten av lägenheten är Oscars och jaaaag är minsann klar!" :P Det är ju ändå pappa.

Och kakan/tårtan är klar, ska bli spännande vad det blev av den för vi använde marabous mintchoklad istället för mörk choklad med mint i. Och pajdegen är degad så det övriga ska bara slängas ihop sen närmare tiden dom ska komma. Om cirkus tre timmar eller så.

Ska gå ut och kika på vad vi kan äta lite lätt innan ikväll för jag börjar bli hungrig. Lutar åt korv med bröd eller nåt :love: Jag är bara lite besatt, men det är framför allt i korvbröden. Jag älskar, tror det är Pågens, dom stora och fluffiga korvbröden!

Ett tag har jag faktiskt levt så gott som bara på dom. Ärligt, ja. När jag hade magkatarr kunde jag typ inte äta nånting, i alla fall inte i några mängder, men korvbröd åt jag ett när jag blev hungrig. Piffa. Men tröttnar, det gör jag inte. För det är gott, ge mig mer!

Bah!

Anneli: Som du kommit på själv då eller? Det känns lite omöjligt faktiskt, jag fastnar som sagt på 180 för då hinner jag inte mer. Och runt 130-160 är det oftast kört för jag blir så stressad, haha!

Det är det som är lite tråkigt i Rivstart mot Vakna! att Rivstart inte har så mycket gäster, eller roliga gäster. Dom är ju också två killar, Ingemar och Peter, och en tjej, Linda, och killarna är så väldigt sportintresserade så det är ju mycket sport. Som idag hade dom två gäster på den timmen jag tittat; en tjej som seglar och en kille från Norge som spelar hockey tror jag.

Men i övrigt, i själva programmet är dom bättre. Och Oscar blir inte så sur på att dom är så oallmänbildade, haha! Han blir alltid så sur på dom i Vakna! som inte kan saker eller säger fel eller så. Och jag tycker det är kul att dom har några korta inslag med nyheter emellanåt så hör man nåt vad som händer, även om jag egentligen inte är intresserad men det är precis lagom dos där.

Nu ska jag i alla fall försöka ta en dusch, hoppas på att varmvattnet inte ger upp. Ja, se färdigt på Rivstart i tio minuter till. Och sen får dagen bannemig bjuda på vad det vill. Lite handling blir det inför kvällens besök men det r det jag vet än så länge. Frukost ska väl trilla ner nån gång när jag är hungrig också. Sen dagen, gör vad du vill, jag är på!

Det flyter lugnt

Jasas: Jo så är det ju ofta att man har "upp till" men kan ha mycket mindre än det man betalar för. Men vi ska ha mer än när det är segt, säger Oscar. Men det där med upp till är ju riktigt fult som dom kör med.

Haha jo så tänker man nog om man inte sett det innan, men jag tror att Rivstart (hetter förut Morrongänget på Mixmegapol tror jag? Eller nån annan radiokanal) hållt på bra mycket längre än Vakna! men sen vem som var först av dom två och FixFM med att sända i TV vet jag inte. Men jag tycker att i Vakna! handlar allt bara om Stockholm och det är så tråkigt, Rivstart är ju i Göteborg så man känner igen sig. Dock har ju Vakna! nån gäst varje morgon, det har ju tyvärr inte Rivstart.

Så vart man utan varmvatten ett tag då ja, lite koko där. Det kom lite i början men ju mer man spolade så försvann det. Har aldrig varit med om att varmvattnet försvunnit så här.

På vissa ställen får man ju "dela", som där Oscars mamma bodde förut gällde det att vara snabb, framför allt på måndags morgon för annars var det slut för hela huset delade på varmvattnet. Men, visste inte att vi gjorde det här. Säkert nåt fel som var trasigt nånstans, ska höra med pappa imorgon vad som kan ha varit fel. Det har kommit tillbaka i alla fall.

Blev ingen Alice heller, men vi ska ju inte på bio än på ett tag så det är lugnt. Tappade lusten lite, hah! Funderar på att fixa lite med receptboken. Vi har en sån där man ska fylla i recept själv, men vi har skrivit ut dom recept vi använt det senaste så jag tänkte jag skulle klippa och klistra in dom i boken istället för att sitta och skriva varje för hand. Känns lättare.

Oopsi..!

Anneli: Då lämnar jag den i botten (violence) men Knowing får jag nog se själv för Oscar hade tydligen sett den redan, schystot.

Du måste göra massa vägghopp och såntdär för att ta dig så långt?? :O Jag har har kommit nån nivå över 180 och där är det stopp för mig för jag hinner verkligen inte, har inte riktigt fått kläm på det med att ta flera våningar i taget än.

Det var inte riktigt meningen, eller så värst välbehövligt, att ta en tuppis på si sådär tre timmar plus/minus nån halvtimme. Ingick heller inte i beräkningarna.

Och när jag vaknade hade Oscar lagt sig och somnat för han tyckte att han hade försökt väcka mig men jag blev bara sur. Jag la mig annorlunda vid ett tillfälle, låg på soffan och helt knöligt, och när han säger god morgon så tycker han att jag grymtar "Vi får väl se" och jag tyckte jag sa det helt vanligt, men hade ont lite här och var på grund av hur jag låg, med kuddar och filtar och grejer under mig.

Somnade om och nu när jag vaknade ville jag grina, har legat med knäna lite åt fel hål, istället för böjda åt rätt håll har dom varit böjda uppåt typ, inåt med knät. Nästan så jag inte vill stå upp och ont gör det. Men jag har lärt mig min läxa, aldrig sova på halva soffan "bara sådär".

Aja, det är la inte hela världen. I värsta fall blir det väl att dygna i natt men då har jag ju massa bra film att titta på, haha! :thumbup: Men men, lite pizza i magen så dagen kommer igång, inte en favorit i repris dock, så vi kan titta på första otecknade Alice in Wonderland för jag är sugen på att se den som går på bio nu som Oscar kallar tvåan, och han har inte sett den första. Das is got, eller nåt :P

Bara för att...

...jag vill ha fram inlägget om filmerna!

Best of 2009 i filmer

Jag är på filmhumör men vet inte vad vi ska se men jag vet ju att det finns massor jag tänkt att jag ska se men glömt av. Började googla "top 50 filmer 2009" och kom till TimesOnline och dom som verkade sevärda, från deras lista, från 2009 (hittade inga i 2008) var:

- Knowing
- A Perfect Getaway
- The Curious Case of Benjamin Button

Sen hittade jag även en lista på årtiondets bästa filmer 2000-2009 och hittade många filmer jag hörttalas om men inte sett, och några som jag egentligen tyckte man "bör" ha sett men inte tyckte verkade bra och därför inte orkade ha med, men dessa blev det i alla fall:

- A History of Violence
- Memento
- Juno
- Eternal Sunshine of the Spotless Mind

The search continues till Inside Movies lista över 2009s bästa filmer och där var en hel del bra men lite tråkigt att "handlingen" mest var vad dom som skrivit tyckte om filmen så man fick IMDB:a dom som såg spännande ut, men jag hittade ju flera ändå:

- Cloudy With a Chance of Meatballs
- It's Complicated
- World's Greatest Dad
- Sherlock Holmes
- The Cove
- Up in the Air

Så nu ska vi väl hitta nåt att titta på. En stund, beroende på hur många av dom Oscar vågar sig igenom, jag valde ändå bort alla tjejfilmer han säkert inte vill se, men som jag vill se för att ha sett, typ.
Alla länkar till filmerna går till deras sida på IMDB.

En bra rivstart!

Nu har morgonen börjat bra! Jag kom äntligen ihåg att starta TV6 i morse för att titta på Rivstart istället för femmans Vakna! och det är jag glad för.

Kändes skönt att höra vår goa dialekt igen, haha! Och så pratar dom om Frölunda (hockey) och annat i Göteborg. Hellre det än när det bara är Stockholm. Fast det kanske är så i Rivstart, fast bara om Göteborg. Men, då är det ju inte så konstigt om det är roligare för mig som bor här och inte i Stockholmo :P Aja, what ever det var bra som tusan i vilket fall och jag har saknat dom! Var ett tag sen dom började men jag har glömt men nu, nu ska jag minnsan komma ihåg!

Kändes som dom utvecklats en del också, jämfört med Vakna! som jag tycker står och stampar på samma spår som dom gjort sen ett år tillbaka eller nåt. Minns inte hur länge jag tittat, när Lokal kanalen la ner och Rivstart bara sändes i radio. Och efter Vakna!s jullov så kände jag bara bläää vad tråkigt allt var när man inte var uppe i ruset, typ.

Så idag ska bli en glad dag då, haha! Fick dessutom ett fint SMS av Carina i natt som jag läste när jag vaknade idag och då blidde jag glader :D Hon tackade för att jag fixat allt hon bett om i söndags. Lite småklurigt nämligen, och sånt som andrechefen ska fixa men jag gjorde't. Och medans jag väntade på mamma gjorde jag kassarapporterna, dom ska skickas en gång i veckan och man ska ha checkat så allt är med och ifyllt rätt och sådär, så det pillade jag med i väntan.

Lite städ och fix idag för det ena och det andra och hoppas på att det blir av att pappa och dom kommer imorgon. Skulle inte förvåna mig om nåt kom emellan, för nån av oss. Men, det är fortfarande 11 månader till nästa födelsedag och damnd om vi inte hinner tills dess.

Gött mos

Det var lite roligt, tidigare ikväll. Jag hade kommenterat inne hos Jasas-Hanna och hon svarade "Gott mos med lingonsylt" och lite senare när vi pratar på MSN skriver hon nåt och jag svarar med ett av de mest positiva kommentarerna jag kan: "Gött mos med lingonsylt"

När jag sen lite senare går in och ser att hon har svarat mig så tyckte jag det var lite roligt att vi skrev samma, fast vi inte visste om det. Och sen när hon såg att jag hade svarat det skrev hon på MSN att hon trott att jag skrivit det för att hon svarat så. Snurrig, ja. Komiskt, ja.

Och det får mig många gånger att tänka på min kusin som så klart ska vara värst, för honom räckte det inte med mos och sylt, nej han körde lite extra på sin tallrik: "Gött mos med lingonsylt och stekt bacon - mcfeast!" Ja, jag säger då det då det!

Segt internet, oh yes

"Ironi när man hittar en sida som kan lösa varför internet är så segt, men man kommer inte in på den för internet är så segt"


Jag fick mig ett flipp förut för internet har segat/strulat sen ett bra tag tillbaka och kände bara att nä-ä, ska det vara såhär så ringer jag och säger upp internetet imorgon! Va fan ska vi sitta och betala för skit som inte funkar, vi har gjort det nog.

Vi har ju IP-telefoni och den funkar som den vill och jag fattar inte att vi sitter månad efter månad och betalar för nåt som vi egentligen inte får. Eller ja, jag får inte allt jag betalar för. Och då blir jag sur och tycker att vi behöver fan inte ha nåt som inte funkar.

Men, vi behöver ju internet och telefonen är bra att ha också eftersom alla inte har Tele2 som vi och många vill hellre ringa på hemtelefon än till mobil. Men det ska bli bättre när vi får fiber, när vi nu får det. För han har inte ringt.

Snö här och snö där

Chathrine: Jag måste nog in på Wordpress och kika lite jag också då. Och fundera vidare.

Nu kör vi efter receptet som kom med till bakmaskinen, då tar den en och en halv timme med all ihoprörning och jäsning i maskinen, sen ska man kavla ut den och låta den jäsa i 30 minuter till. Så förutom det man gör själv med att ha på saker, tar två timmar.

Anneli: Haha okej, ja det lät ju inte så trevligt. Vi hör ju när grannarna går och lättar på trycket, men inte så att man vaknar av det. Jag funderade innan på om vi har extremt lyhört, men då har ni nog värre, haha!

Jasas: Ja vi har det ibland men det är väl bara så att vi alltid måste ha det, för att dom inte ska komma tillbaka. Och till vissa har vi plastburkar också och det är ju nästan det bästa, tycker jag.

Ne det är kanske inte så med vaccinet då, hah! Men jag tror ändå att kroppen behöver sånt för att bygga upp sig igen, men du har ju haft tur som inte blivit sjuk alls, med Mio på dagis och så dessutom!

Öh ja, precis vad jag tänkte också. Hade jag i alla fall fått ett vettigt svar så hade jag kanske lugnat mig och tänkt att det ska ju bli bättre, men eftersom svaret var så dåligt så blev jag ju ännu surare och fick ännu mer lust att flytta mig här ifrån!

Jaa, jag hoppas du ska vänja dig! :D Och jag också, haha! Eller i alla fall komma ihåg att använda dom, eftersom jag är lite "emot" vanliga smilies i min text, men jag tycker det är okej med såna här "riktiga" eller vad man ska säga :P

Ann-Sophie: Haha ja då är det tur att ni inte har nån vägg i vägg då, haha!

Jaa, just nu är internet inte det snabbaste i världen.

Började spela Icy Tower som Anneli tipsade om och så fastnade jag lite. Först kom jag knappt till 50, sen tog jag mig till 100 och nu kommer jag inte mycket längre, haha! 124 tror jag är högsta våningen jag har kommit till, det är farligt det här!

Och så fick jag för mig att tanka Nerf Arena Blast. Ett slags skjutarspel men inte sådär direkt att man ska gå och döda och det sprutar blod, man ska typ samla poäng också. Spelade det när jag var mindre men hade bara demo och tyckte det var skit kul.

Oscar också, första gången han såg mig spela det när jag skriker "Dö då ditt aaaas!!" för det är ju inte riktigt jag, haha! Men det är på en mer lekfull nivå, tycker jag allt.

Så får väl se om det hinner bli klart innan jag somnar. Annars får jag testa imorgon, jag har ju Icy Tower att roa mig med annars, hah! Och att prata, så roligt när rösten håller på att försvinna eller hackar sig på nåt vis.

Lista aka tidsfördriv

Inne på jasas.se hittade jag en lista, aka tidsfördriv:

Vilken svordom använder du mest? Fan ploppar nog ut här och var.
Äger du en iPod? Nej, och kommer nog aldrig göra heller.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Ett larm 8.00 och ett 8.15.
Hur många resväskor äger du? En resväska, en sportbag, en mindre sportbag, en strandväska, två ryggsäckar, en väska, en annan slags väska. Och lite så.
Använder du flip-flops? Ibland, om det "passar".
Var köper du dina matvaror ifrån? Ica mestadels och Lidl i övrigt, extremsällan Willys.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Jag står oftast bakom, men försöker lära mig att stå framför också. Igen.
Vilken var den senaste filmen du såg? Tack och lov var det nyss så jag kommer ihåg: Ocean's Twelwe!
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Alltså, jag har absolut inget emot att umgås med såna som har barn, men jag tycker det är trevligt att en av 365 dagar få träffa personen innan dom blev mamma/pappa. Sen kan vi ses 364 dagar med barn.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Ta körkort, och sen bil då.
Har någon någonsin kallat dig lat? Minns jag inte, säkert nån gång.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Bara naturläkemedel, te och bad. Innan jag skulle göra min galloperation och fattade att det var tankarna som förstörde min sömn. Men det hjälpte dock inte.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? The Corrs - Best of.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Finns ingen sån just nu, där emot saknade jag tiden då jag var tokig i Backstreet Boys igår när jag hörde en gammal låt på radion, så nästan så dom är det för att jag har så mycket minnen och glädje i deras musik.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Det är ju bara måndag, men på sätt och vis hörde jag väl en i fredags i alla fall.
När var senast någon stötte på dig? Fråga mig inte, fråga dom som är runt mig för jag ser inte sånt, haha!
Vad åt du till middag senast?
Pasta med pastasås med kassler.
Använder du huvtröjor? Ja, har "alltid" gjort, älskar dom verkligen!
Kan du vissla? Ja, ibland även utan mening när jag står och pratar.
Vem var den senaste som ringde dig? Jessica faktiskt, haha! "Klarar dom sig inte en minut utan dig?" frågade Oscar, velpannor som dom är.
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Jag minns bara Liseberg, och där är det... Slänggungorna? FARFARSBILARNA!!
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Absolut, alla gör det om alla.
Vilket riktnummer befinner du dig i? 0707?
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja, Bamse och Bumbibjörnarna är sånt som jag verkligen vet att jag tittade på, men mycket annat också.
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Vårt lilla torg är väl inte så stort, ska det vara köpcentrum får jag väl säga Nordstan i Göteborg, och det är ju rätt stort, haha!
Hur många syskon har du? En liten bror.
Är du blyg inför det motsatta könet? Nej, inte mer än det samma.
Vilken film kan du alla replikerna till? Om jag ser den, kan jag nog fortfarande alla till Grease, dom flesta i alla fall. Den jag kan flest till.
Äger du några band t-shirts? Flera Backstreet Boys, sen har jag även Five, Magnus Uggla+The Ark+Håkan Hellström och det var nog dom med band, tror jag. Städer och Suomi har jag en del.
När flög du senast? Aldrig gjort in all my life.
Hur många stolar står kring ditt köksbord? Fyra, och två som väntar på montering.
Läser du för skojs skull?
Det är väl bloggar då, och nöjesdelarna i tidgningarna om dom är i närheten, sen försöker jag ju komma ihåg att läsa i min bok "Min bästa väns dotter".
Pratar du några andra språk? Engelska mest/bäst. Förstår liite spanska och kan typ jag heter, är gammal och så. Och så förstår jag betydligt med finska än vad jag kan prata.
Diskar du din egen disk? Och Oscars, ja.
Har du gråtit offentligt? Ja, en gång vad jag kan minnas.
Har du en stationär dator eller en laptop? En av varje men nu har jag inte suttit vid den stora/stationära på bra länge faktiskt.
Försöker du alltid lära dig nya saker? På jobbet i alla fall, önskar att jag hade nån slags regelbundehet i mina timmar så jag kunde få mer ansvar, men än så länge gör jag det jag kan!
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Jag har länge, länge funderat på piercing i naveln, tungan eller näsan men just för att jag funderat så länge så tror jag inte att det blir av. Tatuering kan jag tänka en stund att jag vill ha, men det försvinner rätt snabbt igen.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Känner han för det så fine, skulle aldrig kräva att nån nån gång skulle betala för mig, och jag vill alltid betala igen i så fall.
Kan du kasta macka? Kan ska man väl inte säga, jag vet ju hur man ska göra men lyckas väl inte alltid så bra, haha!
Har du någonsin varit på Jamaica? Nepps.
Vad har du med dig in på bion? (Snor Jasas svar) sällskap,
Vem var din favoritlärare och varför? Jag gillade min lärare vi hade i sista halvan av lågstadiet för hon var så snäll, haha! Och läraren i första halvan av lågstadiet; en äldre, kort, tjock och go chilenare.
Har du dejtat någon av en annan religion? Nej, det kan jag inte påstå.
Vad har du för väder? Mörka natten, eller nästan mörka natten i alla fall.
Har du en blogg? Hahaha, ja det har jag.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Engelska, i första ring.
Gillar du att flyga? Sådär när Oscar snurrar runt med mig, ja.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Ja.
När sov du senast på golvet? Haha, nån gång när jag var beebis kanske?
Vilken är din favoritdrink? Oboy!
Gillar du din boende-situation? Jovars, tak över huvudet.
Vilken är din mammas hemstad? Suomussalmi, eller Göteborg.
Din pappas hemstad? Ehh, han har änna hattat runt lite.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Fler än 2-3, kanske?
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Sällan, men det händer nån gång per år.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej, fanns dom som var värre.
Vilken är din favoritfrukt? Mjuka päron, bra apelsiner och ananas.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nope, aldrig gjort.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? Hela 22 år.
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Nja, en del ändå?
Tror du på liv på andra planeter? Kanske? Haha, har inte riktigt bestämt mig?
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? riktigt arg? Kan faktiskt inte minnas.
Tror du att Gud är man eller kvinna? En Det, kanske?
Vad var det senaste du åt? En apelsin (inte bra dock).
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Lika bra med båda.
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Pappa som bestämde, för han säger att det var det finaste namn han visste. Sen visade det sig att farfar hade en faster med samma namn, iih!
Gillar du senap?
Nä blä! Har det inte ens på julskinkan, huga!
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
"Det löser sig alltid", "Det kunde varit värre" eller "Det reder sig"
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Jag vill gärna tro att jag skulle våga, och vilja.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Jag vet inte, jag är mig själv?
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Har aldrig ens varit inne på den sidan.
Tycker du om att krama folk?
Oja, så länge det är "äkta" och inte "bara för att".
Skulle du säga att du är trendig?
Haha, neeej!
Äger du en digitalkamera?
Att jag gör, ett av mina bästa köp!
Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Kan inte komma på nån, kör igen på "Jag är mig själv":
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Beror väl på, om det är så att vi skulle prata om nåt viktigt, eller jag hade nåt viktigt att säga, eller bara ville prata med personen så ja. Men då får jag la ringa själv i så fall, så nä då, haha!
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Några ur Sagan om Isfolket, framför allt en men jag minns inte vilken där en kvinna skulle gå ut och leta efter sin man (som dött tidigare? Och hon blev förstörd) och dog i snön. Uscha mig. Och så lipade jag till "Min bästa väns dotter" sist jag läste.
Tycker du att du är attraktiv?
Oscar säger att jag är det och det är det viktigaste, sen är det klart att jag vissa/många gånger kan känna mig fin också!
Vad är du allergisk mot?
Pollen, hö, pälsdjur och sånt i ananas-familjen.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Möjligtvis för att jag inte ätit mer, haha!
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Vet jag faktiskt inte, men jag måste fråga.
Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
Jag tycker att alla som vill tar och gör den, och så klart skriver att den är gjord så jag får läsa!


Äntligen pizza

Chathrine: Jo, men det är ju roligare ju mer som är samlat på samma ställe, och skulle jag då dessutom skaffa en egen domän en dag så blir det ju i så fall två ställen att länka till. Plus att jag tycker ju om min blogg här och såhär, bara blogg.se jag inte gillar, haha!

Nu ska här göras pizza. Vi har pratat om det sen förra veckan men kommit på alldeles för segt att det tar över två timmar med all jäsning och sådär.

Men idag kom vi ihåg i tid - ja, såhär sent är i tid för oss. För nu är det bara runt 45 minuter tills det är klart, 30 minuter jäs på plåten och om jag inte minns fel, 15 minuter i ugnen. Jääs. Har ju bara varit sugen på det i en vecka nu, haha!

Men nu är bajsnisse färdig och han tjatar som ett jag vet inte vad. Så jag drar mig. nt

Störande toabesök

Ann-Sophie: Det tänkte jag också, men jag provade att publicera ett annat först och då kom båda direkt. Helkok.

Jag tänkte "Det var väl lite väl...?" men ah, folk stör sig ju på allt.

I ett nummer av Hem&Hyra läste jag en undersökning "Störs du av grannens toabesök?" där 0% av villaägare störs, 8% av hyresgäster störs.

Här hör vi ju hur grannen tar sina besök, men att säga att vi störs är väl att ta i lite. Och när jag läste bildtexten (till diagramet med procenten) där det står nåt i stil "Så många störs av grannens rök" så blev jag lite äckad, DET var ju att ta i och då får man ju kontakta hyresvärden omgående!

Tills jag läser om rubriken: "Störs du av din grannes tobaksrök?" och blev lugn i galosherna igen. Okej, det kändes några nivåer bättre.

Ännu mer strul

Jag måste testa, jag gjorde veckans Tjejsnack igår, sju minuter efter det senast publicerade inlägget och det har inte ÄNNU kommit upp! Hur arg blir man inte på jävla blogg.se ibland?? :mad: Blä, nu känner jag för att stänga ner hela skiten men det är ju här jag har bloggat i snart två - TYVÄRR!!

En dag kommer jag nog vilja ha en egen domän och då vill man ju ha tidigare bloggar på så få ställen som möjligt. Jag har funderat på wordpress, där har jag sött på minst problem (aldrig några) även om jag tror att jag bara följer en blogg där ifrån så man får ju se det så också. Men då ska man ha två års bloggande här, resten på wordpress tills man får tummen ur. Så, nja.

Där emot önskar jag mig av sommartomten att blogg.se ska fixa sina problem och bli en bra... portal(?) igen. Jag kan inte minnas att det strulade såhär i början? Eller så har jag valt att inte komma ihåg det, haha! Men oavsett, så är det inte okej som det är nu, inte nånstans.

Tjejsnack #47

Filmer

1. Ser du helst en film på bio eller hemma, varför?
Är det 3D så är det klart det är bio, annars ser jag heller nåt hemma i soffan för då kan man välja precis vad man vill, sitta hur man vill, äta vad man vill och bara göra som man vill.
2. Din favoritgenre?
Gosh, I don't know. Jag kan nog se det mesta oavsett om det är action, romantik, komedi, drama, sci-fi eller skräck. Kanske inte musikal (om inte Grease).
3. Tittar du på en film flera ggr?
Grease, Remeber the Titans och Vid din Sida är några jag kan se om och om igen. Grease såg jag flera gånger om dagen och kunde dom flesta replikerna till, under en period när jag var yngre.
4. Nämn någon film du tyckte var dålig, varför?
Moulin Rouge skulle jag vilja säga, men egentligen är det lite fel för jag har ju aldrig sett den, men att man somnar är ju inte så bra betyg. Minns inte dåliga filmer så väl.
5. Några serier som du kan rekommendera?
Hmm ja, alla jag ser? The New Adventures of Old Christine, Garry Unmarried, Cugar Town, Heroes, Lost, 2½ Men, The Big Bang Theory, Desperate Housewives för att nämna några.


Dagens uppochner

:thumbdown: till dom som beter sig på ett sätt (grinigt, översittande och otrevligt) mot en "liten tjej" och på ett annat (underlägset, mesigt och oförstående) mot en "stor kille".


:thumbup: till att vara älskad och älskad, oavsett om det är från partner, familj, vänner, eller utomstående. Mer kärlek till folket!

Habbalababbala

Ann-Sophie: Jaa, verkligen! Vi kommer inte ha en chans så länge det är samma skit som röstas vidare. Jag tycker väl att många har varit okej och som man kanske kan lyssna på sen, men inget WOW och inget som man skulle vilja skicka till Norge.

Haha ja jag ska leverera detta till dig då. Och smilies hittar du bakom länken (där det står DDB i det inlägget) och så står det precis hur man gör, pice of cake!

Ahh, både för att det är kul att jobba och för plånboken (eller kontot dårå) - jobb is greeejt!

Ja, så var en söndag förbi. Jobbet gick bra får man väl ändå säga, vi var som oftast två och det blev lite rush men vi överlevde det också.

Och på badet hade mamma vikarie eftersom hon opererade foten i onsdags och har stygn och så. Det gick bra. Blev inte mycket som det brukar och det känner jag att vi nog får ändra på till nästa vecka, men många bra tips också som vi får ta med oss.

Jag ska sätta mig och planera lite på en typ hinderbana, fast man ska flyta igenom den, eller klara olika stationer där man ska träna på att flyta på olika sätt. Kan bli bra, och det måste vara variation så dom inte tröttnar.

Nu ska vi titta lite film. Känner att jag vill myyysa. Det blev rätt sent (som tur var?) innan jag åkte till mamma igår, runt 16.30 och sen kom jag ju hem vid 9 för att göra mig klar och åka och jobba vid 10.30 igen. Och så kom jag hem för en timme sen eller nåt sånt.

Blev ju så tokigt, men å andra sidan behövde mamma den hjälpen eftersom hon var själv och det var många hopp hon slapp. Och vi gör nytt försök med kalas på onsdag, haha! Vi ger inte upp, men det verkar ju inte vara meningen.

Fast å andra sidan, det resulterar ju i jobb så det är ju positivt så sett. Men det hade ju faktiskt varit kul om det blev av. Men, det är ju lite mer än 11 månader tills jag fyller år igen, innan dess ska vi nog hinna? Så, god natt och tack för denna veckan, hoppas nästa blir ännu bättre!

Back in the old days

Anneli: Haha ja nu lär det bli en hel del över så du ska nog få dig en bit du också, hahah! :D

Vi har haft det mysigt här idag. Mest suttit och tjötat faktiskt, sånt är vi bra på. Har försökt hjälpa där jag kan och får, men envis är man/hon.

Vart la sådär nöjd med andra chansen, men jag tror inte vi har en chans i år ändå. Och inte dom kommande heller, om vi fortsätter såhär. Men vi hade en bra dag i alla fall, eller eftermiddag/kväll, och det är ju huvudsaken. Hatten på skallen, liksom.

Pratar med Oscar på MSN, känns helknasigt dels att jag ligger här och han sitter hemma (hos oss) men också att skriva men inte kunna prata :P Annars kan jag ju prata samtidigt som vi skriver, men det känns så udda att inte kunna nu. Så back to the beginning, även om jag nog aldrig bodde här innan Oscar flyttade hit, vad jag minns.

Men jag ska la försöka sova, klockan har sprungit på ser jag. Pernilla ringde förut och frågade om jag inte ville jobba imorgon :thumbup: för det med :thumbdown: för att det inte blir nåt "kalas" denna helgen heller, haha! Det var bara inte meningen, helt enkelt.

Och så bad på det, seen får jag hem och mysa. Hinner hem cirka två timmar imorgon innan jag ska till jobbet, och då ska det kramas och pussas!

Kvällen och imorgonen

Nu har vi shoppiloppat! Imorgon ska vi ha eftersläntskalas med pappa och Lena. Blev lite fundersam på vad jag skulle bjuda på, men nu har jag bestämt mig.

Orkade inte göra ännu en smörgåstårta, och när det bara är dom två dröjer det ju ytterligare innan den är slut. Och vi har köpt såna färdiga (Frödinge?) prinsesstårtor nu innan men dom var inte så goda så jag kände för nåt annat.

Kladdkaka, mums! Och så med mintchokladtryffel på och mellan. Det blir nog smarrigt, chokladigt och sött. Just the way we like it :P Och så bestämde jag att nåt liite matigt ville jag ändå bju på så till slut kom jag på att man kan ju faktiskt göra det lätt med en vanlig köttfärspaj, och sallad.

Så det har vi shoppat. Kakan är färdig, Oscar ska göra galsyren imorgon och även pajdegen. Och jag åker upp till mamma och håller henne sällskap, tittar Melodifestivalen och sover där :D Sen är det kalande, bad på kvällen och en ny vecka.

Jag räknar ner till fredag då vi har personalmöte! Tjoho på det! Älskar verkligen personalmöte, koko som jag är. Och vecka efter jobbar jag torsdag-söndag och det är också nice. Det är dom timmarna jag har denna månaden, förutom igår då. Höll på säga "lagom", men det är det ju inte, men det räcker.

Hihi, söta smilies! :love:

Flumidum

Haha, jag måste ju testa att blogga med smilies :D Så jäkla kul, jag är så nöjd! Och så var dom dessutom väldigt söta, det är ju alltid ett plus! :love:

Sitter och funderar på hur långt dagen ska gå innan vi får tummen ur. Frukosten väntar, men nu blir det väl mer brunch. Sen vill jag börja bege mig till mamma. Oscar ska eventuellt inte med för han hade date med sin lillebror. Men, jag säger att så många gånger och nätter han har lämnat mig, kan han gott ligga själv och gråta i den stora sängen ikväll, haha!

Nej, jag är inte van vid att blogga med smilies :P I MSN-konversationer och kommentarer på Facebook överanvänder jag dom, ibland i SMS också men i bloggen, där har dom vara portade. Men nu ska jag försöka få in att jag kan använda dom här också, i lagom mängd, haha!

Har haft en lång och go morgon, solen brände lite och nu har den gått förbi så det är änna lite kallt. Men jag har Anneli på MSN sen ett bra tag tillbaka så det värmer! Just nu glädjs vi åt smilisarna på våra bloggar, haha! :thumbup: Och jag flummar som en dåre, men det kanske beror på att jag inte får tillräckligt med syre till hjärnan, när jag inte kan andas genom näsan?

Ne, frukost var det gott folk :rolleyes: Så vi kan ta och göra nåt av den här dagen, yiihaa! Och, viktigast av allt, snart är Melodifestivalskarusellen över, snart är det finaldefinal och sen är det sluuut! Haha, ja. :P Ha en brau dag, förhoppningsvis i solen!

Goa nyheter

Jag fick förresten glada besked på jobbet igår. Carina hade fixat schema till mig så jag har för mars och april i och med lite ledigheter över påsk och lite annat.

Görtrevligt tycker jag då jag räknade timmar och tog i lite i underkant (som alltid, för att få en trevlig överraskning istället för tvärtom) och det såg mycket trevligt ut, slipper vi gå i april och maj med samma kommentar som denna månaden "Får man ens kalla det lön?"

Så det är lättande, och det blev ju en hel del jobb i februari också. Såpass att jag tappat räkningen på hur många dagar det var, i januari var det ju två, men nu känns det bättre. Och när schemat går ut har vi ju våren runt hörnet, hallelujah på det!

Testing

:) :( :P :D :O ;) :S ;( :| ;p :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown:


And yeeees! Tackar DDB otroooligt mycket, för även om blogg.se strular så är smilies nåt jag velat ha här och nu har jag det, tjoho! Ska försöka att inte överanvända dom, haha! :thumbup:En halvtimme senare:
Ser det rörigt ut när man ska kommentera? Och förstår man överhuvudtaget vad som pågår? För man kan använda smilies i kommentarerna också. Nån som hänger med där?

Det känns ju bra, not

Blah, det tyckte jag var lite mesigt. I förrgår mailade jag blogg.se om att det är så struligt här inne och på andra blogg.se-bloggar. Enough is enough liksom.

"Hej,

jag har en blogg hos er och har sen en tid tillbaka haft problem med den.
Eller det är väl mer mina läsare som har det, men jag har haft detta problemet hos andra blogg.se-bloggar också.

Titt som tätt får man felmeddelande "404 Not Found" och det har under en längre tid varit problem med att kommentera, vilket är tråkigt både för mig och för dom som vill kommentera.
Tidigare var det vartannat inlägg som man fick felmeddelande på, nu ser jag inte att det är det men ett exempel där det blir så är ett inlägg jag skrev i februari: http://jeinyn.blogg.se/2010/february/utkast-feb-18-2010.html

Är detta något ni hört innan, och har planer på att göra nåt åt?
För övrigt tycker jag det är mycket som strular till och från och det är tråkigt för alla. Ibland går det inte att logga in på bloggen, ibland kommer man inte runt där inne, och framför allt är det svårt för läsarna.
Jättetråkigt när man är på humör för att blogga och så strular det bara.

Hälsingar
Jenni på jeinyn.blogg.se"


Det jag fick till svar var endast:

"Hej.

Vi är medvetna om detta problemet och våra tekniker håller på fixa det.

Mvh Nina, blogg.se"

En så toppendag!

Anneli: Haha ja det finns så många måsten och ska:n, men jag tror att kroppen och generna rakt ut sagt skiter blanka fan i det, haha!

Ja, världen är bra liten ibland.

Pernilla ringde och väckte mig i morse, hon behövde vara hemma så jag åkte och jobbade. Heldag med goa chefen och en del praktikanter. Riktigt kul och vi är mega förberedda inför sommarförsäljningen nu. Vecka 11 ska allt vara klart, och i år känner jag att det är ett tecken på att det snart är vår och sommar. Dom andra känner som jag känt förut; "Är dom koko, det är ju snö ute!"

Sen frågade chefen om jag inte ville följa med ut och äta, hon och hennes familj (dotter, sambo, ex, och sambos föräldrar) skulle äta och på det stället har dom ät två betala för en på fredagar och dom var ojämnt antal (inte som på Jysk, är det 1 för 10 och 2 för 16 får man 3 för 24 och inte 26) så jag ringde och checkade läget med Oscar och hakade på.

Fy bubblan vad jäkla gott! Oxfilé i beasås, några goda grönsaker och klyftpotatis, satt som ett smäck! Några smuttar jäger också, men det får jag inte skriva på Facebook så pappa inte skäller ut Carina, haha! Även om hennes svärmor, när dom pratade om dricka och Carina frågade om jag ville ha öl, så frågade hon "Är hon gammal nog att dricka öl?" med en blink. Haha, den tackar vi faktiskt för!

Och som om det inte vore nog så var Malin nere och hälsade på och drack lite kaffe. Som grädde på moset. Sen gick jag på middag med hennes bror. Lite inavel här och där har väl ingen dött av? Så jag är bra nöjd med min dag, absolut.

Får se vad helgen har att erbjuda. Går nog upp och sällskapar mamma som är ensam med sina kryckor i helgen. Anton och Anders åker tiiidigt imorgon bitti och kommer hem på söndag kväll. Dom ska ju hjälpa till vid Vasaloppet. Så slipper hon vara helt ensam, ska bara inte glömma av eller komma på nåt annat som "måste" göras. Det löser sig, jag tackar för idag i alla fall!

Förkylningar hit och förkylningar dit

Ja men varför inte, man säger väl inte nej till en liten förkylning bara sådär?

Det var ju ändå rätt längesen sist. Lite över två veckor, så nu är jag ju taggad igen. Fast det är inte så farligt, kände i förrgår hur ont jag hade i svalget, tror jag. Mellanlandet mellan mun, hals och näsa. Har haft riktigt ont i halsen och näsan varit sisådär. Idag är det lite bättre, men jag låter om en björn som precis kommit ur målbrottet, värre basröst än innan alltså.

Bara för att jag berättade för Oscar igår om en av alla tankar jag och Malin hade för ett tag sen när vi pratade. Om förkylningar och svininfluensan med tillhörande vaccin. Hon vaccinerade sig och har varit lite små sjuk med både toppar och dalar sen i november tror jag hon sa. Och nu är en dust feber ingenting längre, inget att stanna hemma från jobbet för eller ens att bry sig om, efter så lång tid.

Och så sa hon nåt om att ta vaccinet, kroppen får inte det immunförsvar det behöver när man inte får dessa sjukdomar som är lite kraftigare, som sen bygger upp immunförsvaret när man kommit över det. Och det kan jag nog hålla med om. Oscar påstår ju att han i alla fall haft den, och kanske jag också. Jag tror inte på det men oavsett har jag inte tagit vaccinet, och varit frisk hela vintern.

Tills nu i februari då. Men jämfört med att ha varit konstant sjuk i flera månader, och dom som ändå varit sjuka i omgångar under vintern, så tycker inte jag att det är så farligt faktiskt. Så det ligger nog nåt i det ändå. Och det ska jag ju bara vara glad för.

Kan man, går det?

Jag har en fundering och undran; kan man frysa in mjöl?

Har man kryp i skåpen, typ mjölbaggar, så kan man ju frysa in mjölet för att ta död på dom men det kanske bara var för att man inte ska sprida vidare, eller också för att man ska kunna typ sila bort ("på egen risk") krypen? Eller bara om man köper mycket som inte går åt innan det går ut?

För det jag tänker är ju att mamma är glutenintolerant. Och ibland köper jag ju av "hennes" mjöl för att baka så hon kan äta. Och ICA har ju sånadär "Dina erbjudanden" och jag tänkte om, jag vet inte ens om dom ingår i sånt man kan få, man skulle få sånt mjöl lite billigare så hade ju det varit fiffigt att passa på. Men inte för att köpa för att det är billigt, och slänga sen.

Men det hade ju varit fiffigt, fast jag känner att mjölet kan ju inte vara lika bra och fräscht i så fall? Om det blir blött och sen torkar? Men som när vi bakar i bakmaskinen kanske inte det spelar så stor roll? Eller så går det helt enkelt bara inte, men jag undrade i alla fall lite bara.

Det löser sig

Anneli: Grönt diskuterade vi faktiskt aldrig i skolan, var dock bara på högstadienivå (ja, i högstadiet - onödigt förtydligande kanske, haha), där hade vi bara blåa och bruna som exempel. För att göra det lätt, antar jag. Men det är ju som Chathrine också skrev, att man kan ju bära på gener till blåa ögon fastän man har bruna själv, så det är klart att två blåögda kan få barn med gröna ögon!

Chathrine: Ne det är ju så, man vet ju inte förrän ungen ploppar ut, och sen kan det väl ändras lite också? Kanske inte från blått till brunt men lite? Men så är det ju med det mesta genetiska, att vi bär med oss från tidigare generationer och bara för att det inte "slått ut" på mig, min mamma, min mormor eller hennes mamma, så kanske mamman innan hade fräkar och då får mitt barn det.

Nu har mamma & co begett sig sen en tid tillbaka. Mamma och Anders var här strax innan 20 och maten var klar strax efter. Det blev biffar och potatis gjorda i ugnen, men jag glömde zucchinin som ska vara i, och hade morötter. Mycket lätt eftersom allt sköter sig själv i ugnen, tror jag skrivit om detta innan?

Till kaffet blev det en smarrig kladdkaka som Anton hjälpte mig att baka. Sen var familjen redo för refrängen, klockan hann bli 20.30 och Anton ska ju sova och till skolan imorgon, och mamma mådde inte så värst bra och hade väldigt ont i stackars tossingen.

Så nu har jag erbjudit hjälpen, så gott jag kan. Tyvärr har jag ju inte körkort så jag kan hjälpa med sånt men som på fredag ska Anton på finskalektion i en skola en bit bort, dit kan han och jag ta bussen utan problem om mamma inte kan köra.

Imorgon har han fotboll, ett stenkast hemifrån och relativt nära från skolan men behövs ju ändå köras bil så jag sa att vet jag bara innan så kan jag ju hämta honom och så promenerar vi upp. Om inte Anders skulle hinna eller vad det nu kan vara, bara hon inte behöver köra.

Så får vi se hur det blir i helgen. Anders skulle ju eventuellt vara med och hjälpa till i Vasaloppet men det beror på hur mamma mår. Just nu är det lite sisådär med hur vi ska ta oss till badet på söndag, just för att jag inte har körkort.

Men allting löser sig, jag är flexibel och ska säkert inte jobba nåt denna veckan och förutom att jag inte kan köra själv så kan jag fixa. Och så ofta och mycket som mamma ställer upp för mig och oss så är det klart att jag gör allt jag bara kan för att hjälpa och underlätta för henne nu.

Det gick bra

Strax efter 15 hade ukki fått komma upp på avdelningen så det tolkade vi som att allt gått bra men mamma hade inte hunnit prata med nån än, när jag pratade med henne nyss.

Och mamma hade det gått bra för. Hon sa inte så mycket, men hon hade fått vänta till 16.20 och hade egentligen tid 13. Och så tog det ju bara 20 minuter för hela operationen.

Men det hade gått bra för dom båda tolkar jag det hela som, och det var ju skönt!

Ja, det var på skoj

Vi sitter och diskuterar ögonfärger, riktigt varför vet jag inte för Oscar pratade om nåt jag inte lyssnade på. Men han frågade om mina var blå-gröna och det är dom.

Hans är blåa och då började han fundera på vad våra barn skulle få för ögonfärg, och jag gissade på blå. Och så pratade vi om mina föräldrars ögonfärger och sådär. Sen kommer cleaverboy med en så klockren kommentar:

"Om man har färgade linser på sig när barnet blir till, vad får den för ögonfärg då?"

Är nog lite orolig

Anneli: Nej, lite så jag känner också, men alla skriver "Nu känns det som vår" men jag passar på att njuuta ifall det snöar imorgon typ, haha!

Haha ne men eftersom jag hade med mig extra strumpor och skor så gick det bra att bli blöt även på ditvägen men det var väl inte nån hit egentligen.

Jasas: Ja, vi pratade om det på jobbet för där ligger det ju megamycket på parkeringen, så innan nån druttar omkull på det liksom. Haha, hade ju vart så jävla typiskt!

Ann-Sophie: Tack, det hoppas vi! Och för din ex svägerska också!

Det är ju inte lite nervös man blir när man står i duschen, hör mobilen ringa, hör hemtelefonen, hör mobilen igen och sen får ett meddelande.

Ukki ligger på operationsbordet med hjärtat, är ju skapligt orolig och det känns som att vad som helst kan hända. Och han hade tid klockan 8 i morse, kan ju blivit framflyttat och jag vet inte hur lång tid det skulle ta, men det känns som han borde vara klar nu.

Mamma med sin fot, som ändå åkt ner till Halmstad för att fixa det och Anders är med henne. Tänk om det inte hade blivit av, eller framflyttat jättelänge, eller så hon måste sova där? Eller tänk om det inte ens blir av idag?

Och så stackars Anton då, som vi ska hämta. Tänk om det har hänt honom nåt på fritids nu. Då är ju vi närmast och eftersom vi ska hämta hade dom kanske ringt oss först också. Eller ringt Anders som ringer oss sen då. Mycket kan hända.

När jag kom ut såg jag att det var tre missade samtal på mobilen (inte två som jag hört), ett på hemtelefonen och ett meddelande på telefonsvararen. Men från Jysk allihop. Dom letade efter uppgifter till en kund jag hade i helgen. Var det bara det?

Dagens tankar

Idag tänker jag tänker jag på min ukki/morfar som ligger på operationsbordet för att fixa med hans hjärta så vi får ha kvar honom här ännu lite längre.

Sen tänker jag på mamma som ska få sin fot (förhoppningsvis) fixad efter ett halvårs problem.

Sounds so good

Huuur fint väder är det inte idag då? Nästan så man måste ta sig ut då faktiskt. Och igår pratade jag och Jessica om att det är bäst att hålla sig inne i snöyran?

Oscar satt här förut och konstaterade att snön solen faktiskt värmde! Och det gör den också, en hel massa. På Facebook läser man massa statusar om vårhopp och solglasögon. Skulle det inte komma mer snö och mer minusgrader?

Jag vill faktiskt inte hoppas och stå och säga att nu är våren här. Istället säger jag det är jättemysigt att solen skiner idag och så får vi se vad som blir sen. Vi har ju verkligen märkt att man inte kan ta nåt för givet och tro sig veta vad som ska bli efter denna vintern, så jag låter vädergudarna jobba på sitt sätt.

Annars händer inte allt för mycket. Jag räknar inte med jobb under veckan alls, och det känns på sitt sätt rätt skönt. Även om jag aldrig känner att det är så skönt att vara ledig, för jag vet inte om dom ringer lite senare, men det är helt okej med mig.

Imorgon ska mamma ner till Halmstad och operera i sin fot. På grund av vårdgarantin fick det bli där nere och Anders ska vara volontär (eller nåt sånt?) på Vasaloppet i helgen verkar det som, och i så fall ska jag eller vi vara uppe hos mamma den tiden för att hjälpa henne med allt.

Lika or what


Oscar tycker att dessa två pojkar är lika, så lika att har man inte sett den ena nyligen skulle man kunna missta den andre för honom, och tvärtom.

Även om han nu, när han såg att jag la upp det här, säger att det inte gills med dom här bilderna (även om när han såg dom tyckte att blickarna var så lika) för då är dom inte alls lika, och att han till vänster är mer lik när han gör den karraktären Oscar känner igen honom från.


Lånade bilderna från IMDB.com och det är Colin Cunningham och Nestor Carbonell.

Vatten, vatten, bara massa vatten

Nu ska vi försöka få ordning på detta, jag blev nämligen ganska frustrerad på hemvägen i lördags.

Oscar mötte mig i fredags och sa att han gått isgatan (mellanblå, längst till höger, närmast texten) och då tyckte jag det var bättre att ta min väg (grön linje). Baaara det lilla problemet att det visade sig vara en megapöl (läs: liten sjö, det lite mörkblå, lodräta närmast texten) just där. Vi bestämde oss för att trotsa den och det gick ändå rätt bra.

På lördag morgon hade jag med mig två par skor och två par strumpor ifall ifall (hade ju så klart ett par av varje på mig) och trotsade igen pölen men med dessa skorna gick det inte så bra så klaffs klaffs till bussen för mig. Istället för att bara gå runt, men nej.

Men på kvällen när jag skulle hem tänkte jag att vad tusan, då får jag gå runt! Men döm min förvåning när det är en lika stor pöl på andra sidan också (den andra diagonala, mörkblåa). Jaja, tänkte jag att då får jag väl ta andra sidan om det huset, men när jag kom förbi gaveln kom jag på att det var ju där dom lagt en snöhög (grå, liten plupp) och började fundera på vilken pöl jag skulle trotsa.

Till slut så fortsatte jag till nästa gång (den röda linjen) och där var en liten pöl men då var jag så frustrerad och undrade hur långt jag skulle behöva gå för att få komma hem. Vägen Oscar går (den gråa lodräta bredvid isgatan) har dom plogat från bilvägen till trottoaren så jag tänkte inte ens på att gå där, innan jag började fundera på pölerna. Men jag kom hem, torr dessutom.


Och den vågräta mörkblå är där dom höll på i morse, kunde lika gärna slänga ut den också när jag satt och höll på. Så, fattade ni nånting? Haha!


Sjöutsikt

Vi satt precis och åt frukost, och när jag går ut ur köket hör jag traktorn som kör. Undrar om dom veeerkligen inte kan gör det mer tydligt att dom inte vill jobba. Sitta och köra traktor nu? När det inte ens har snöat? För jag hörde skopan i marken, så det var inte sandning.

Och så kommer jag ut till fönstret och ropar till Oscar "Shiiit!" så mycket vatten! Längs hela gångbanan utanför vårt hus är det vatten. Och en stoor pöl i en änden så en sitter i traktorn och kör och kör vatten. Måste ligga en brunn i andra änden så han för dit vattnet.

Vi kom på efter en stund att den andra brunnen, som ligger under pölen, nog är täppt och därför blir det en sån minisjö. Oscar trodde det var en vattenläcka också men jag tror det räcker med en täppt brunn, en kille står och hackar i vad jag tror är brunnen. Så det var lite spännande, en morgon så.

RSS 2.0