Det är inte meningen

Jag är så sugen på att spela Sims eftersom jag startade en familj igår som det dels gick jättebra för och som det dels var roligt att spela med. Ja, spela - inte bara bygga. Min "plan" för hur det skulle gå till gick skitbra och jag var lagom taggad, inte så att jag ville stanna hemma för att spela, men så att jag ville sätta mig nån timme nu ikväll.

Ja men då "krashar" det igen. Sist trodde jag att det berodde på att jag fuskat och jag fick radera det enda kvarterat jag spelat i = flera, flera, flera timmars husbyggande, familjeskapande och spelande. That's no fun. Men nu andra gången så kollade Oscar och tror att han kan fixa det. "Det positiva är att det förmodligen inte var fusket som gjorde det förra gången" säger Oscar. Mja, jag har svårt att se det positivt över huvudtaget, faktiskt.

Ett långt, jobb(igt) inlägg

Anneli: Nja, inte jättestor skillnad. Har nog inte ens varit en hel grad. Elementen, på? Det är ju bara det allra sista i oktober, man behöver väl inte stå på? Dom är på max men iskalla. Dock funderade pappa redan förra vintern om dom kanske inte var trasiga eller nåt fel på, så vi får väl se.

Nu är jag hemkommen, potatisgratängen står i ugnen och Oscar steker kassler till. Mumsibumsi säger jag om det för nu börjar min mage bli riktigt hungrig också!

Jag tycker det är så himla trevligt att åka till mitt jobb nu för jag får beröm mest hela tiden. Tre gånger denna veckan har jag fått uppskattning/beröm och det gör ju jobbet så mycket lättare också. Skriver ett långt inlägg först och i slutet en kortfattning för den som inte orkar/vill läsa allt tjötet.


Efter att Carina hade varit så snäll så kände jag att jag var tvungen att visa henne hur glad jag är att ha henne som chef så jag skickade ett SMS och tackade henne för att hon var den bästa chefen man kan ha och hon svarade tillbaka att jag måste vara en av de bästa extra anställda man kan ha. Sen när vi pratade i telefon dagen efter var hon jätteglad och chockad för det var ju liksom ingenting.

Sen under det samtalet tyckte hon också att jag hade varit jätteduktig när jag jobbat kvällen innan, som fyllt i att göra-pappret. Jag sa ju aldrig vad dom nya rutinerna innebar (och när jag letade efter inläget hittade jag ett där jag skrivit "gå till skolan" istället för till jobbet, hah!). Vi har ett papper med olika områden som ska checkas ett tag innan stängning och är det nåt som inte är okej, fyller man i det så dom som jobbar dagen efter vet vad som behöver göras. Går igenom nästan hela butiken, lagret och annat som vi ("vanliga") säljare annars kanske inte är så insatta i så det känns jättebra med lite mer inblick i det andra också.

I vilket fall så skulle vi köra stenhårt på det efter Carina varit på mötet och i onsdags när jag kom till jobbet såg jag inte att en sån var gjord men tänkte att jag skulle göra en ändå. Kunde ju varit så att den var klar eller bara att man missat dagen innan. Jag gjorde min i alla fall. Och då när jag pratade med Carina igår var hon så glad över att jag hade gjort det för dom andra tre (och hon själv, antar jag, hehe) har inte fått in det i rutin men nu minsann! Så jag hade varit jätteduktig som gjort den.

Och när jag kom idag var hon bara tvungen att visa mig det senaste provköpet, också från i onsdags, som jag hade gjort. Jag blev nervös men hon sa att det var jättebra och då kändes det bättre. Provköp är ju att en person kommer in och "låtsas" vara kund för att se hur vi är och gör. Dom ska typ testa oss inom ett visst område i butiken (täcke/kudd, trädgård, möbler, allt till fönster, sängar, madrasser) och det är olika varje gång. Det dom ska kolla, inom kundrelation, är att dom får nån slags hälsning vid ankomst (nick eller liknande räcker), om dom blir kontaktad av säljare inom 3 minuter, om säljaren ställer tillräckligt med frågor för att fastställa deras behov, om säljaren presenterar relevanta varor och sen även dyrare varor, om säljaren försöker merförsälja (påslakan eller lakan till täcken, madrassskydd till sängar). Inom butikupplevesen ska dom känna sig välkomna och uppskattade, att butiken är städad/uppfylld och att säljaren erbjuder "ett bra erbjudande".

Det är alltså nu 8 punkter man ska bli godkänd på, allt jag missade var 3 minuters-regeln och förmodligen för att jag var ensam i kassan. Patrik var på lunch och Jessica var på andra sidan butiken och jag hade förmodligen kunder i kassan eller (hrm, nej, så kan det inte vara, hehe) så missade jag bara. I vilket fall så hade den här provköparen kommenterat en hel del: Ställde säljaren tillräckligt med frågor för att fastställa dina behov: Jenni var kanon! Presenterade säljaren fler varor inom samma typ, dessutom bättre och dyrare: Mycket bra presentation! Kände du dig välkommen och uppskattad: Toppenbra tjej jag pratade med. Mycket t(trevlig, antar jag för att det ska stå, kom inte med i utskriften).

Så det var extremt trevligt, vanligtvis brukar dom inte utveckla så mycket så antingen är det för att det är lite nytt nu eller för att det är en ny provköpare. Och jag blir så irriterad för att jag inte kan komma ihåg att jag ens haft en provköpare. Man borde reagera om man blir utfrågad vid nu då täcken och kuddar, sen köper kunden nåt för en tia eller så. Dels för att kolla hur vi är i kassan och så att vi är rätt inloggade (så mitt namn står på kvittot). Det tråkiga är bara att hade jag tagit 3 minutaren också, hade jag fått en flaska vin eller en biobiljett, höhö. Vi har en sån tävling i vår butik för alla tjänar på bra provköp, på många sätt och vis.

Blev ett långt, jobb(igt) inlägg men vissa saker kräver ju lite förklaring och jag var ju tvungen att skryta. Men kortfattat: Min chef är mycket nöjd med mig, hon uppskattar att jag anammar det nya som dom andra inte riktigt fått med i rutinerna och jag har gjort ett killer-provköp. Kort och gott: JAG ÄR GRYM!

En nanodröm

När vi satt vid frukosten och pratade kom jag på att jag kom ihåg vad jag drömde i natt.

Jag hade kommit till jobbet och berättat att jag hade ont i armen för när jag skulle gå ut och hänga av mig ropade Carina efter mig att om det var så att jag kände att jag inte hade nån gripkraft i armen, för i så fall kunde vi stänga vid 18 och skriva på dörren att det var på grund av att personalen blivit sjuk.

Jag sa att det var ingen fara och så var drömmen över. En kortdröm, minidröm, atomdröm.

Det kanske är kylan?

Anneli: Hahaha! Klockren kommentar till klockrent inlägg, det gjorde nog fanmig dag, haha!

Chathrine: Ja, jo jag vet egentligen men nu bråkar vi om "störningen" först, så får vi ta kylan sen.

Ah, jag jublade lite här när jag ser att det är 20.9 grader här inne och sa att går man upp lite tidigare kanske det drar sig ner mot 19 då. Oscar, tråkmånsen, tyckte att det är ju så klart olika grader på morgonen och dagen så det gills inte. Men för bövelen, man måste väl kunna vara här vid 7-8 när man går upp för att göra sig klar för dagen eller? Man är ju inte mindre frösen för att det är morgon. Så det köper jag inte.

Sen ska det bli spännande på tisdag att se vad det är för grader när... ojdå, nej det var inget. Tänkte sagt på tisdag när Oscar kommer hem och lägenheten stått tom flera timmar, utan datorer, tv:s, lampor och sånt som ändå ger en del värme. Men då måste jag ju inte varit hemma, och det är jag nog. Så den tanken fick bara gå och lägga sig. Men det var bra tänkt i alla fall, får jag säga och klappa mig på axeln.

Fast nej, inte det heller. Jag har så ont i min arm. Har haft det sen igår, det bara kom sådär. Vet in om det var för att jag satt vid stora datorn och kanske sitter fel där. När vi var nere på Ica märkte jag att jag inte kunde lyfta min arm utan att det gjorde skit ont. Blev lite bättre efter jag duschade varmt men sen kom det tillbaka. Baklänges kan jag lyfta armen rakt ut och rakt upp men inte framifrån. Tokigt, tokigt.

Hum?

Chathrine: Jag vet väl egentligen att det behövs tätas här och var, framför allt ytterdörren, och jag har sagt till meeen, dom är ju inte så snabba på det här stället så jag tröttnar på att tjata. Tänkte börja med att kolla om vi har för kallt så får dom agera hur dom vill utifrån det i så fall.

Ah, nåt hade jag nog att säga men jag glömde det i så fall.

God natt.

Hur varmt det är när det är kallt

Jasas: Ja man blir ju aningens snurrig i dagarna när man inte har samma regelbundenhet som "vanliga" jobb - inte för att jag klagar för jag älskar att inte ha så strikta dagar, men man blir snurrig också.

Så typiskt, jag som trodde att vi faktiskt hade det kallt här hemma. Jag läste i Hem & Hyra att lägsta graden inomhus var 19 grader, 21 eller 22 (minns inte vilket) om man var äldre (pensionär stod det väl). Och vi har börjat mäta hur varmt/kallt vi har det. Här i vardagsrummet, på bordet, är det nu 21.7 grader och i sovrummet, på golvet under fönstret, är det 22.0 grader just nu.

Får se ikväll om det är nån skillnad. Jag menar, vaknar man av att man fryser så borde det ju vara kallt? Sen funderar jag på om man ska mäta vid fågel, fisk eller mittemellan? Känns ju som mittemellan för där "är" man ju mest, men man måste ju kunna ha fötterna på golvet också?

Snurra runt, runt

Marina: Jaa-a, minst sagt!

Vilken dum start på dagen, nu måste jag övertala mig själv att det är torsdag idag. Inte fredag eller nån annan dag. Det är torsdag.

När jag vaknade (av klockan) var första tanken "Måste komma ihåg nu att jag ska jobba idag" eftersom jag började 14 så jag inte snurrar iväg och glömmer tiden. Och så började jag fundera om det inte var torsdag så jag var ledig. Eller är det fredag? Eller onsdag?

Så nu känns allt bara förvirrande samtidigt som jag försöker titta på Grey's med nån mega olycka och bränoffer överallt, blah! Blod och brännskador och jag är glad att jag inte ätit frukost och nu vet jag varför jag gör annat när jag tittar på Grey's, hua!Och vaarför det är så viktigt att veta vilken dag det är, inte bara för att inte komma sent till jobbet och faktiskt få nåt gjort av den lediga dag än bara unda vilken dag det är. För att jag ska tvätta mina jobbkläder och det är ju lite dumt att göra OM jag skulle åka och jobba. Tokigt.

Det som gäller nu

Jasas: Hmm ja, dom "gnyr" ju typ. Minns inte om jag hört marsvin och dom pratar ju så extremt sällan så det skulle vara svårt att filma. Får försöka hitta nånstans hur dom låter!
Och nej det är verkligen inte alla som skulle göra så, det har vi också exempel av på jobbet.

Anneli: Nej, underbart att inte ha en chef med en påle där bak som gömmer sig på kontoret och inte kan vistas med oss "på golvet". SÅ skönt med en sån realtion, fast även med respekt och sånt också så klart.

Så tokigt när det är tre bra och en mindre bra. Grey's Anatomy sitter längst ner på min lista av bra saker för jag såg ikapp flera säsonger på väldigt kort tid och tröttnade rätt snabbt. Nu vill jag ju ändå veta vad som händer men tycker det mest är tjötigt och tråkigt. Och sjukhusserier är ju ganska uttjatat, faktiskt.

Sen har jag ju Despeserate Housewives som nummer... tre, blir det ju om man räknar baklänges. Och det är ju bra och mysigt. Lite halvtjötigt emellanåt men ändå så att den klassas som en av dom bättre.

Gossip Girl har ju letat sig upp till plats nummer två. Onsdag-onsdag och två säsonger var tittade så det blir på nå vis mysigt att titta på det nu. Får liksom en annan betydelse men samtidigt känns det konstigt att se den som alla andra serier. Mitt Gossip Girl liksom, så tokigt.

Numero uno är ju One Tree Hill. Favvo of all times. Just nu. Det är en karamell jag gärna suger länge på, sparar till allra sist och ser om om det nu är så. Även om det är lite tråkigt nu.

Så nu sitter jag med te och har sett ett Grey's och ett Despereate och är inne på Gossip nu. Med lite tur blir det lite Tree Hill också för Oscar ska passa på att spela med sin bror som åker på LAN imorgon och kommer hem till helgen igen. Så, det får vara färdigbloggat nu så jag hinner, iih!

Världens bästa chef

Jag har verkligen världens bästa chef.

Strax innan stängning kom Patrik på att vi inte hade nån kassaskåpsnyckel så han försökte ringa Carina och få tag på en. Till slut kom hon ner själv och när hon var på väg, ett par minuter över stängning, frågade hon om hon skulle vänta in nån som ville med bussen. Patrik tackade nej för han skulle få skjuts så hon hoppade iväg för då kunde hon ju åka. Men så frågade hon mig igen, som inte kunde med från början att be henne vänta bara för mig. Men så frågade hon igen om min buss gick 13 över och när jag sa ja sa hon att hon skulle vänta.

Vi skyndade oss med stängningen och jag kom ut i bilen och så tuffade vi upp. Innan jag hann försöka öppna dörren sa hon bara käckt "Jag kan vänta en stund till, det är jättekallt ute!" och så satt vi i bilen och pratade tills det var en minut kvar tills bussen skulle gå och jag blev så nervös att OM den skulle vara lite, lite tidig så väntade ingen annan och jag skulle missa den. Så domt det hade blivit då. Jag är bara så glad och tacksam över att ha en så bra chef som man kan prata med om allt, be om saker, fråga utan att skämmas och som alltid finns där för oss. Hon är helt enkelt det bästa chef man kan önsak sig och kan vilja ha.

Skulle bara säga att...

...nu kilar jag till jobbet och när jag kommer hem väntar Grey's Anatomy x2, Desperate Housewives x2, Gossip Girl x2 och One Tree Hill x2. När tiden och lusten finns, för Oscar väntar ju också.

Jag vill också vara med

Jasas: Haha vad glad jag blir att du fattade direkt (förlåt, var tvungen, hehe).

Så mystiskt, jag vill också prata chinchilla språket. Lova ramlade ner lite och "pratade" och då flög dom små runt i sin bur och satte sig på hyllan helt stilla. Kanske en tillfällighet eller så skrek hon kanske "Aj, helvetes skit vad jag är klantig, fan vad ont!" och så blev dom rädda? Eller så kanske det var en tillfällighet. Hade varit så spännande att höra vad dom säger. Och hur mycket dom säkert pratar när vi inte hör. Ibland hör man ju att dom sitter och typ gnyr eller piper för att liksom prata.


A penny for your thoughts.

Bättre än ingenting

Jag hörde inte exakt vilket tal hon sa, nåt runt eller över 20, och frågade om det var okej. Och ja det är det ju verkligen, jättebra. "Inte så illa för att inte ha några timmar alls".

16-19.15 igår, 14-19.15 idag, imorgon och fredag plus helgen (10-16.15 på lördag och 12-16.15 på söndag) istället för bara helgen, inte så illa pinkat? Inget lönekuvertet gråter över heller.

Säsong 3, avsnitt 2 och nu blir det natti natti. Skönt när man kan vara uppe lite längre och sova lite längre men ändå ha morgonen på sig. Me lajk. Tack och god natt!

Man får inte lov att göra så

Anneli: Absolut att man kan! I alla fall om man inte har skola att tänka på (så jag inte drar in dig i nåt som inte blir så bra sen, hehe).

- Aa det är Jenni.
- Hej det är Carna, vad göör du?
- Ehm, äter frukost.
- Frukost?! (10.30, så sent?!)
- Heh, ja...

Och så funderar jag på om jag skulle ha jobbat, att det är därför hon är så "agressiv" i tonen. Men så var det bara så att hon ville att jag skulle komma in och köra plock i turbofart, inget annat än turbofart. Och så tänkte jag lite och insåg att jag tänkte tokigt igår, men inte hela världen. Så frukost och dusch är avklarad. Nio avsnitt Gossip Girl kvar och så ska jag åka och jobba. Åh grymma öde.

Lägre än Glocalnet #2

Malin var nere och hälsade på på jobbet förut och ringde sin man för att be honom hämta henne på väg hem från jobbet. Och så är det ju lov. Och han frågar nåt om barn och sådär.
Det jag hör:

- Nej men vi har ju inga barn hemma i natt.
Han säger nåt.
- Okej, jag är beredd.

Sen gick vi och skrattade och skämtade om det ett tag, när jag berättade hur jag hörde det. Han hade sagt att han skulle hämta henne om en halvtimma, och hon var beredd. Men så lät det inte i min ände.

Jag sa inget

Jasas: Ne men, tack! På dig också sötöra!
Hehe ne jag kände igen att jag skulle ha läst att du tittat på det, men blev ändå lite "chockad".

Ja alltså jag vet inte vad jag ska säga längre. Har inte så mycket att dela med mig av, förmodligen för att det inte händer så mycket. Sova, titta GG, äta, titta GG, skita/jobba, titta GG, sova. Jag har till och med kommit på den underbara idén att jag kan titta GG medans jag skiter. Oscar har ju serier på sin telefon som han tittar istället för att ha med tidningen, jag plockar bara med mig min telefon.

Imorgon pratades det om att vi skulle städa och det har jag lite halvlust för idag. Vi är ändå hemma båda två och att få ett rent hem skadar ju aldrig. Är sugen på en ordentlig storstädning när vi tar upp julsakerna men städa kan man ju alltid göra. Ska se färdigt kvarten av Gossip Girl och läsa dom sista (och bästa) bloggarna och sen är det sängen som gäller för mig. Tack för idag, god natt!

Mer svar än inlägg

Chathrine: Dom är väl inte så noga med sånt här, och skulle det sitta sånt i trappen tvivlar jag (tyvärr) på att nån skulle bry sig om att läsa. Och eftersom jag hörde folk här utanför kunde jag ju inte kolla var festen faktiskt var, lite väl odiskret att smyga upp där när dom står utanför hehe. Men som sagt, nån enstaka gång tycker jag är okej och det var väl mest där och då som det kändes som mycket mer än vad det var.

Jasas: Har du också sett/titta på Gossip Girl? Så chokad jag blev nu, haha! Och ja, det var väl inte dom mest spännande frågorna direkt, nej.

Jätte mycket god morgon. Även om det snarare är förmiddag nu, men ändå. Man måste säga god morgon i dagens första inlägg. Så länge klockan inte är mycket, mycket mer då, men det är den ju inte.

Vaknat, tittat Gossip Girl, ätit frukost och tittat Gossip Girl. Sen blir det väl lunch, Gossip Girl och jobb. Hem och äta och sen titta Gossip Girl. Blev sugen på kaffe nu också, kanske skulle koka mig lite? Dom gör ju inget annat än dricker kaffe i ena familjen, det är ju värre än att prata mat när man är hungrig!

Tjejsnack #29

Reflexer

1. Använder du reflexer, om ej varför?
På min vinterjacka hänger en grisreflex men jag borde ha mer med tanke på var jag går.
2. Vad har du/skulle vilja ha för typ av reflexer?
Well alltså, bara dom funkar till det dom ska göra så är det inte så noga, eller?
3. Hur reagerar du när det dyker upp någon i mörkret utan reflexer?
Om jag kör bil är det ju jobbigt, det är ju för både deras och min säkerhet man bör ha reflex.
4. Tycker du att skolan ska dela ut gratisreflexer till barnen?
Ja, och det har dom alltid gjort i skolan här? Västtrafik och Flexbert ("vem" det nu är).
5. När senast är du glad att du hade inbygda reflexer?
Öh? Alla gånger jag lyckats rädda nåt tack vare reflex, antar jag?


XOXO

Jasas: Förstår det :( Men en dag kommer ni ha det igen!

Anneli: Jo egentligen men det var bara nån enstaka gång dom skrek (går ju att säga nu, igår kväll kändes det som hela tiden) och det var lördagskväll så då är det väl egentligen okej nån gång ibland, tycker jag. Och jag somnade till slut, tror dom flesta hade dragit vidare vid 1 så då somnade jag gott.

And who am I? That's a secret I'll never tell. XOXO Gossip Girl.


Sweet söndag.

Det är ju så jag känner

"När är det okej, om man nu ska vara sån, att ringa störningsjouren?" frågade jag Oscar. Jag skulle aldrig gå och knacka på när det är en fest och man hör att det är många och det är lördagskväll. Annat om det är högr ljud på TV:n en onsdagskväll, liksom.

Då sa han i alla fall att det är ju om dom låter mycket under en längre tid, inte bara det här lilla. Men för mig handlar det ju mer om att jag tycker att det är obehagligt. Jag är jättemesig, men jag tycker inte om när folk skriker och gapar och lever om precis runt mig, och framför allt inte när jag ska sova. Jag kan inte sova om jag ska ligga och lyssna på deras skrik. Och det var ju utav den orsaken, jag tänkte så.

Tillbaka får jag frågan om jag inte är van att bo i "stan". Mjo, men jag har aldrig varit med om nåt sånt här, kanske därför jag tycker det är jobbigt. När vi bott i lägenhet har det aldrig varit såna fester och när vi bott i typ radhus hörde man nån enstaka gång ett gäng ungdomar som ändå drog vidare sen. Man hörde dom bara medans dom gick förbi, om man säger så.

Så vi får väl se. Trött är jag och klockan står på 8 och risken finns ju alltid att Anton vaknar innan dess så. Behöver ju sova snart så jag hoppas att dom lugnar sig eller drar vidare för nu vet jag ju att dom är i huset. Suck och stön, att det ska vara så här. En eremit ute i skogen, skulle man vara.

Som små toktrollen

Ja dessa djur alltså, vad ska man säga. Så söta och roliga. Vanligtvis tycker man/jag kanske att dom mest bara sitter och sådär. Men ibland märker man att det finns mer där, än bara ett gäng stenar som sitter i buren och äter, skiter och sover. Och då blir man så varm i hjärtat.

Det första var när vi hade hundarna här. Dom blev ju så klart nyfikna på vad det var för nåt i burarna och våra troll blev nyfikna på hundarna. Gismo tyckte dock det var lite läskigt när han skulle lukta på en nos - som var blöt! Haha, så klockrent. Men alla våra var liksom framme, i omgångar, och tittade och hade sig för det var ju nåt alldeles nytt för dom också. Men man såg nyfikenheten hos dom, undran.

Och idag körde Anton med en radiostyrd bil. Först var det ingenting men sen körde han under den stora buren, och då såg man hur Lova lyfte på huvudet. Och hon hoppade ner ett steg i taget. Vred på huvudet undrande och tittade vad det var för tokigt som åkte runt där. Söta lilla troll. Sen "testade" vi på lilla buren och samma sak där. "Vi måste testa när dom är ute!" tjöt Oscar.


Jag säger då det, älskade små djur, vad vore vi utan er? ♥

Denna kvällen

Jasas: Haha ja men samtidigt så vet jag ju inte vad dom har för rutiner och sånt, dom kanske ville "bli av" med honom tidigare än vad jag säger. Eftersom jag inte känner varken föräldrarna eller barnet. Blir ju annorlunda med sitt egna barn, vissa föräldrar tycker ett par timmar är okej, andra tycker hela dagen funkar. Lite därför jag tänkte att dom kör hem honom när det är okej för dom eftersom vi ändå är hemma.
Haha vad söt du är då! Men ja, han är riktigt charmig och sitter inne med en hel del, hehe.

Anneli: Haha, fast jag tror mer att han inte visste hur han skulle förklara Oscar, för det var dom hela tiden och sen frågade säkert kompisen "vilka dom" eller nåt, och då var det bara storasyster. Jag tror vi får gifta oss så han kan säga syster och hennes man, det förstår han på ett annat sätt än "syster och pojkvän/sambo". Och framför allt kompisarna då också. Om han nu pratar om oss så värst ofta, haha!

Nej men jag får väl säga god natt då. Sitter med Anneli på MSN och tittade samtidigt på Gossip girl så jag ljuger inte om jag säger att det tog 30-40 minuter bara att skriva svaren till Hanna och Anneli. Lyssna när dom sa nåt spännande i Manhattan, skriva till Anneli, titta mera, läsa vad hon skrev. And so on. Tog sin lilla tid men nu är det slut så nu ska jag passa på att skriva medans jag hinner, hehe.

Anton sover, förhoppningsvis gott, sen en timme tillbaka. Tiden lite sprang ifrån oss och så blev det ju lite tjat och sådär men han hann inte höra färdigt om Spinkis och Katta ändå. Inte idag heller. Vi läste den förra helgen, han fick med sig den från McDonald's men han hann inte höra klart. Frågade om han mindes nåt om vad vi läste och han sa bara att vi skulle börja om från början.

Vad djuren går på har jag ingen aning om. Dom små i alla fall, dom stora (nu stavade jag stora med å, ståra, hur illa är inte det? Dumma fingrar!) är väl som dom ska vara. Dom har röjt runt båda två här nu hela kvällen. Upp och ner, sprattel och hopp. Man undrar vad dom går på. Nu är det dock bara Puck. Belinda lägger sig, rättar till sig och så far Puck iväg och "skrämmer" Belinda som far upp och tittar sig omkring.

"Lägg dig och sov som din syster!" försöker jag säga till henne, för jag tycker synd om Lindis, men hon lyssnar bara inte. Och efter några varv blev Belinda SÅ lik sin mor. Hon är en riktig, äkta surkärring Lova. Ingen kan vara så sur som henne. Och så satt Belinda där och gav Puck the evil eye, haha! Och surade ihop sig ordentligt. Kanske därför Puck suttit stilla i säkert en hel minut nu?

Ska pilla ihop ett eget inlägg till djuren, det här blev ju lite allt möjligt men för att kategorierna ska funka får man ju egentligen inte göra så, hehe. Försöka komma i säng snart också om jag vågar. Är några antingen utanför eller hos grannarna som skriker och har sig och till sånt kan jag bara inte somna. Vet inte om det är i huset eller utanför. Usch, me no like, tycker sånt är obehagligt faktiskt. När det är så mycket.

Dessa barn, dessa barn!

Jag och Oscar skrattade en hel del genom samtalet mellan Anton och hans kompis tidigare. Vilket Anton uppfattade och även informerade sin kompis om: "Nu sitter dom här och skrattar i bakgrund. Dom... Min stora syster alltså."

Och när dom pratat lite tider och sådär och platser så vänder sig Anton till mig och säger "Jenni, jag måste ringa pappa!" och jag kopplar varför och frågar: "Ska du ringa nu? För att fråga om du får leka? Det är jaaag som bestämmer nu" och blev lite mallig, haha! Och han förklarade för sin kompis att han inte behövde ringa sin pappa för det var hans storasyster som bestämde. Dom sa nåt och sen vände han sig till mig igen: "Jenni?!" och jag vände mig mm:ande mot honon. Till telefonen säger han: "Det går bra! Går det bra för din mamma och pappa?"

Sen fick jag ju fråga vad som blev bestämt och det visste han inte riktigt, mer än att dom skulle hem till kompisen (under en stund i samtalet lät det som dom skulle ses nån annanstans). Livet blir ju lite mer spännande så.


Nu är han dock hemma, så vi spelar Toy Story och sen ska jag och Oscar äta tacogratäng. Dom hade ätit tacos hos kompisen så han var inte så han var inte så hungrig. Inte ens tachochips ville han ha för det hade han ätit många av där också. Jaha, tack för den? Men nu är han i alla fall hemma, lillskrutten!

Var går gränsen?

Räknas det som kidnappning när man själv lämnade dit barnet och sa "Ha honom tills ni tröttnar"? Jag bara undrar liksom, för jag börjar bli lite orolig och sakning?

Oscar hade hört Anton säga nåt om klockan sju när han pratade med kompisen i telefon, för jag kände att eftersom klockan var närmare 16.30 när han kom dit var 18 lite tidigt att gå hem, men 19 hade la passat bra. Men som jag sa till Oscar så behövde ju inte det vara nåt som kompisen pratat med sina föräldrar om, kanske bara nåt han själv slängde ur sig för att det lät bra.

Förmodligen, skulle jag tro. För klockan är 19.36 och ännu har jag inte hört att dom är på väg hem eller nåt annat. Och aldrig har här varit så tomt förr. Så tyst. Så inte roligt.

Totalt dissade

Eleonore: Mja, inget jag äter men lätt för dom som gör det, hehe.

Det var värst vad populära vi var då, schyrre. Ett nummer jag inte kände, men som var härifrån, ringde men jag hade missat det för telefonen var på ljudlöst. Ville inte ringa upp så jag tänkte att om det var viktigt så ringer dom igen. Och det gjorde dom, så läskigt.

Det var Antons kompis som ville leka. Så dom bestämde att dom skulle leka där, det var typ det. Inte när eller hur länge så vi klädde på oss gick eftersom klockan ändå var 16 och jag kollade med pappan att det var meningen att han skulle komma direkt, och det var det som tur var.

Så vi vandrade hem igen för att vandra vidare till Ica och handla och nu väntar jag på att pappan ska ringa och säga att han ska köra hem Anton igen. Hoppas han har lekt av sig ordentligt, hehe. Han frågade vilken tid jag ville ha tillbaka Anton, "När han eller ni tröttnat blir bra" svarade jag. Dels "kan" jag inte sånt och för min del gör det inte så stor skillnad när han väljer att komma igen.

Känns lite tokigt bara, hehe. Men han kommer nog snart så blir det lite Wii- och Körslaget mys. That's nice. Sen åker han tidigt som attans imorgon, 10.30 har han fotbollsträning men innan dess ska han säkert vara vaken. Nu, mera Gossip Girl!

Lite planer

Ibland känns det som om vi går på dagis, så låg nivå.

Ska kila in i köket och laga lite mat åt mig och lillebror, Oscar har ungspannkaka som ska ätas. Blir resterna från igår (bra idé, för övrigt) men det blir nog lite köttfärs i också, för att fylla ut. Och så ägg så klart. Mums på stekt äg, muuums!

Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Jag är sugen på att gå ut, får se hur det blir med det. Bad att han skulle ha med sig utekläder och det hade han tydligen men jag såg inga? Får titta sen vad som kom med. Funderar om vi ska gå bort där vi bodde förut för att leka. Lite småtrött på våra lekplatser här, it's all the same. Får kolla vad killarna känner för sen.

Det börjar inte så bra

Anneli: Haha nja, jag tittar ju på Gossip Girl!

Jag blir lite ledsen i ögat. Säsong två börjar inte alls bra. Dumma dom, jag som sett fram emot mera mys och så kommer det tusen andra och britisk dialekt. Blah! Men, jag ger inte upp än. Det kan bli bättre när dom tusen andra kanske ger upp så det blir som vanligt igen. Ja tack.

Maten var god i alla fall, med stekt ägg också, förutom att det var inte riktigt det min mage var sugen på. Blev lite mycket flottigt men man lever bara en gång?

Fram och tillbaka

Vilken mysmorgon! ...och förmiddag får man väl lov att säga? Så ingen tror att jag nyss vaknat för jag har ju trots allt varit uppe sen klockan 8 när Oscar gick till skolan. Han kört disk vs. Gossip Girl. Titta ett avsnitt, diska en disk och lägga en blöt. Titta ett till avsnitt, diska en till disk och lägga en till i blöt. And so on.

Kokade potatis så det ska bli stekt potatis, stekt falukorv och stekt lök till lunch. Så nyttig man kan bli med allt stekt. Ja, ironi. Och Oscar har kommit hem, hiho! Så nu ska jag titta säsongsavslutningen på första säsongen Gossip Girl och sen blir det mat. Och mera Gossip Girl. Hade jag fått en krona för varje gång jag skrev Gossip Girl skulle jag ha många kronor nu. Bah, fick lust att spela Sims mitt i allt.

En annorlunda kväll, stängning och leverans

Åh mamma mia vilken kväll, haha! Har aldrig varit med om dess like!

Jag började 14 idag. Då väntade vi fortfarande på sängleveransen och sa lite skämtsamt att hoppas inte den trillar in strax innan stängning men det bästa vore om den kom innan 16 då praktikanterna fortfarande var kvar eftersom det bara var jag och Pernilla förutom en praktiant vi har i kassan som var till 15.30 sååå... Ja. Vi önskade oss helt enkelt en smidig leverans när så många som möjligt var kvar för att hjälpa till.

15.30 går första praktikanten, då blir en av oss låsta i kassan men en halvtimme tills dom två andra går. Jah, heja heja! Dom gick och vi hoppades på en smidig och liten leverans. Skämtade igen om att bara den inte kommer nära stängning för igår hade dom haft ganska rush från 16.30 till stängning och ifall det skulle bli så idag också. Och så är det bara vi, hoppas den kommer innan det bara.

Nej men okej, ingen leverans. Runt 17.45 kom Malin ner och hälsade på och tappade hakan när jag sa att vi väntade leverans. Och hon hann gå hem utan att den kommit. Och vi började prata om när det är okej att säga att han får komma tillbaka imorgon, vid 18.50 säger Pernilla för då hinner man verkligen inte plocka av innan vi stänger. Vi har arbetstid till 19.15 men då ska man också räkna kassor och allt annat sånt innan dess, faktiskt.

19.40 ska hon kolla om vi har några bilar kvar och säger att en lastbil kommer, men hon vet inte om den ska hit. Jo, så klart den ska. Så hon blir förbannad och ska börja skälla ut chauffören för att han inte ens hör av sig när han blir så sen. Då kunde vi ringt in nån annan så vi hinner allt. Nej men när han kommer in och hon ska börja, visar det sig att han kan verkligen svenska eller engelska?! Okej, lätt.

Hon går bak med honom och ringer fem minuter senare och säger att han fortfarande backar och vi börjar funderar på att stänga så jag kan komma bak och hjälpa henne så vi kommer in snabbt. Så jag drar in grejerna och fem minuter innan stängning ska jag låsa men väntar för en bil svänger in. Men fortsätter till baksidan! Dra igen dörren fort och låsa, skynda bak till Pernilla!

När jag kommer närmare dörren hör jag hundar som skäller och skäller. Fattar ingenting och vet inte om jag ska visa mig eller vad jag ska göra. Kikar runt dörren och ser att Pernilla pratar med han som kommit ur bilen så tänker att det nog inte är så farligt. Visar sig att han var en väktare som var i krokarna och ville berätta att han igår morse jagat bort pundare som hängt runt butiken. Jättesnällt, men han var lite skum.

Han åkte och vi började vänta på att plocka av lastbilen men chauffören hade noll koll verkligen. Vanligtvis langar chauffören så han står och väntar när man kommer tillbaka efter att ha lastat in sängen. Men inte denna, nej han klarade knappt att ta två paket medar samtidigt. Och han hade verkligen noll koll på var grejerna fanns. Han hade dessutom sängar till två andra butiker bland allt.

När vi ser hur han jobbar förstår vi varför han är så sen. Han måste checka varenda grej ifall det är våran eller nån annan butiks. Han flyttade varje säng från ena enden av flaket/lastet till den andra för att hitta våra grejer. Och där ställer han ju huller om buller så jag förstår att han fick titta på varenda lapp om han röjt runt så vid varje butik han lämnat sängar hos. Ganska skrämmande faktiskt, för det var inte alls bra.

Hela 40 minuter tog det honom att lasta av 19 kollin. I snitt lastar han av ett kolli på två minuter. Och då var sju-åtta av dom små lådor som man egentligen kan ta på en vända. Så Pernilla noterade det i hans papper som han ville att vi skulle fylla i, att det tagit 40 minuter. 19.20 var vi klara med leveransen och 19.35 kom vi där ifrån så det var ju inte så farligt, men sjukt ändå att det är så.

Så vi förstår att han inte hann till dom andra butikerna, för sen visade det sig att han hade en till som han inte hunnit till men med tanke på hur lång tid det tog att lasta av så förstår vi att han inte hann. Det är ju inte rimligt, och var han så okänd här så kanske han inte kunde vägen och körde fel och jag vet inte allt. Skulle inte förvåna mig alls men detta ska vi ju ta vidare för så kan det ju inte gå till.

Pernilla skulle tanka så hon var gullig och körde hem mig men jag var ändå hemma nästan vid vanlig tid. För kassor skulle ju räknas och allt sånt eftersom jag bara drog igen för att hjälpa henne och kolla vad det var för skum bil. Men som jag skrev till Pernilla här ikväll så kan det ju inte bli värre så så sett var det ju en rätt positiv händelse, haha! Man får ju se det så också.

Dock låg Oscar och sov på soffan när jag kom hem, damn Jysk! Och jag som var så hungrig. Så ja vi pillade ner till pizzerian och hämtade hem kebab, det förtjänar man efter en sån skum kväll? Och hungrig var jag ju, som en varg. Så nu kikar vi på Lyxfällan, också skrämmande, sen blir det nog ett Gossip Girl innan jag säger god natt. Det har jag ju inte sett på hela nio timmar, MAMMA MIA!

Neeext

Jasas: Haha han försökte övertyga henne om att det är fullt normalt att killen är lite sne åt höger, vänster, uppåt eller neråt men bruden verkade ju inte riktigt riktig, eller inte helt seriös.
Joo, jag smakade ju! Annat går ju inte, hehe. Men tog bara en i farten för att ha smakat.

Anneli: Tack, kram du också!

Asch så, jag skulle titta mer Gossip Girl men så skulle jag bara zappa TV:n ett varv bara för att och för att jag räknade med att inget skulle gå. Men just när jag kom till MTV började Next och jag fastnade. Självklart blir det reklam preciiis innan han ska säga om han vill fortsätta eller ha pengarna. Så nu får jag vänta lite till innan jag kan fortsätta titta. Är det inte typiskt, så säg?


För den som inte sett Next så är det ett slags datingprogram. Det kan vara en tjej eller en kille som ska få träffa fem tjejer eller killar, beroende på vad man gillar. Utgår man från idag så var det en tjej och fem killar. Dom får gå ut och träffa henne en i taget så länge hon vill träffa dom och duger inte killen säger hon "Next" och han får återgå till dom andra och näst på tur får gå ut och träffa tjejen.

Man får en dollar för varje minut som dejten går, även om man blir next:ad och trivs tjejen med en så frågar hon om man vill ha pengarna, brukar vara runt en timme plus-minus, eller gå på en andra dejt. Är det inte sista killen så får hon ändå inte fråga dom andra killarna. Så har man dejtat 49 minuter, som idag, får man 49 dollar eller en ny dejt men inga pengar. Hans val.


Men nu är det sluuut så får jag bara tyst på min toffssambo så ska jag se på Gossip Girl. Ja, jag har fastnat så jag hoppas att det fortsätter lika bra sen också, wiho! Eller ja, vi lagar lite mat först. Och vi ska la äta den också säkert, suck. Men sen, seen, blir det Gossip Girl för hela slanten, oh yees!

En lättnad och en nyhet

Anneli: Haha ja man tycker ju att folk kunde fundera på vettigare saker! Och trots att Olle försökte försäkra henne om att det var absolut ingen fara, alla (män) är lite snea, då började hon tjoa om att operera sig. Haha jag hade velat vara med och se läkarens min när hon rusar in och förklarar sitt ärende!

Pust, frust och tjut. Sommarens besvikelser rätas ut nu. Och jag som räknat med tidernas svåraste och mörkaste höst. Nu kan man andas igen. Dom lönerna jag saknade i sommar, som jag räknat med efter förra sommaren, trillar in nu och livet känns inte alls jättehopplöst.

Bara för det ska jag hoppa in i duschen och tvätta av mig pannkakasflottet och annat. Sen belöna min hungriga mage med lunch i form av rester från igår, lasangette. Och så åter till Gossip Girl. Flera gånger nu när jag zappat runt på TV:n har jag hittat nåt och undrat vad det var för spännande. Gossip Girl. Så jag antong att det var ödet. Men nåt Project Runway såg jag inte. Tänkte inte ens tanken mitt i Gossip Girl.

Diverse på lista

SAKER PÅ TEVE SOM FÅR MIG ATT …

Kräkas: Fettsugningar/insättning av brösttransplantat.
Gråta: Allt möjligt sorgligt (eller väldigt roligt).
Skratta: The Big Bang Theory och Scrubs.
Bli glad: One Tree Hill.
Bli uppgiven: Första halvan av Heroes säsongerna.
Byta kanal: Gudtjaffs, nyheter och svartvitt.
Inte zappa: Man hinner/kan alltid zappa!!
Gilla motorprogram: OCC och typ... Extrema bilar(?).

SENASTE …

Äckliga lukt du känt: Tallbarr i luktagott spray till toan.
Goda lukt du känt: Måste vart maten igår.
Gången jag kände mig lycklig: All the time?
Gången jag grät: Det måste varit riktigt längesen.
Inköpet: Shoppingen på Ica igår.
Spanet: Oscar innan han gick.
Biofilmen: Upp i lördags.
Palmen jag låg under: Har aldrig sett en sån live.
Person jag velat ge en käftsmäll: Vet faktiskt inte, en kund kanske, hehe.

PEST ELLER KOLERA …

Gå naken över Sergels torg/sjunga karaoke live i teve: Karaoken, får ju bjuda på mig lite.
Aldrig mer få äta på restaurang/aldrig mer få äta chips: Chips hade väl varit bra, hehe.
I en veckas tid vara inlåst i en skrubb med Linda Rosing el Helge Fossmo: Om jag tror rätt om Helge så väljer jag Linda.
Maratonlyssna i 24 timmar på Carola som talar i tungor/Ernst Kirchsteiger som drar sina bästa citat: Ernst, utan tvekan. Carola pallar jag inte.
Göra en tarmröntgen eller ha hemmorojder i ett år: Tarmröntgen tror jag allt.


Dagens oplaner

Jasas: Det var faktiskt helt okej, väldigt lik grekiska pytten som sagt!
Jasså? Det har undgått dig alltså, hmm. Det var ju ett tag sen nu, och innan min bloggkarriär, hehe.
Mja, vi får se om vi åker, lutar åt inte nu tydligen. Hehe njaa, jag tycker det tyder på att man har för mycket fritid när man kan tv-tablån så, haha! När jag jobbar har jag noll koll på TV:n och program.

"Hej då, vi ses imorgon" - känns inte så bra när Oscar säger så innan han går. Sen skrattar han lite och säger "Ehh nej, ikväll menar jag ju" och nu svarar han inte på SMS. Behöver jag bli orolig?

Nej, idag ska här... hmm, fixas i köket? Jag städade och donade så bra igår så det vart liksom inget över till idag? Tvätta lite, Oscar önskade en mörktvätt och jag behöver ju en ren skjorta imorgon när jag ska jobbaaa så det finns det ju också. För att jag inte gjorde det igår. Bra det.

Haha ne spännande med folk som ringer in till Fråga Olle-Olle Waller med udda frågor som om man som tjej blir sne inuti om man legat med samma kille hela livet som har sne snopp?

Lite mer hyllning

Jag slutar aldrig att förvånad när jag är runt och snurrar på Facebook. Dels över hur vissa som man aldrig väntade sig där har hittat dit. Eller hur de som aldrig pratade med nån utom det närmaste, är vän med i princip alla från den gamla goda tiden. Eller hur en person kan ha tre gemensamma vänner till mig i åldrarna 20, 30 och 40. Eller bara allmänt gemensamma vänner där jag trillar av stolen och Oscar bara kommenterar "Vi bor i ett litet samhälle...". Fast ibland är det ännu lite mer knepigt, men jag blir så full i fniss.

Jag säger då det, Facebook är ett häftigt påfynd. Så mycket man kan göra, så många man kan hitta. Finns ju sina nackdelar som allt annat men man får se till det roliga. Har man gett sig in i leken får man leken tåla. Haha nej men nu får det väl räcka med hyllningsinlägg till Facebook men jag tycker trots allt att det är en bra... grej? site? idé? Ah, what ever it is så är den/det pra, mycket pra.

Om dröm kunde bli verklighet


Detta är ett låst inlägg.

Som jag sa

Ha! Det var ju bra att jag skrev om det igår, kollade nu vad som kommer imorgon vid den här tiden eftersom det är sista avsnittet av Top Model idag. Guess what? Project Runway, precis. Och bara för det så åker vi till Västervik nästa vecka. Jaja, inte hela världen.

Men det ska bli kul att se i alla fall. Var ju sjukt längesen. Sista säsongen gick när pappa fortfarande bodde i lägenheten. Och därifrån flyttade vi våren -06 så det var ju ett tag sen.

Ne men disken ropar la. Såg det här avsnittet igår, visste inte att dom visade det lite efter reprisen och sen på morgonen efter, som repris då. Äta lite lunch sen och göra shoppinglista för idag. Matlistan till nästa vecka får vänta tills jag vet när vi är hemma, eller borta.

Följa farmor

Jag stod och diskade nyss och kom att tänka på min farmor. Hon har så mycket för sig och det finns så mycket runt mig som får mig att tänka på henne. Och det gör jag så gärna, vi har haft mycket kul och jag kan nog inte komma på ett tillfälle med farmor som jag känt mig obekväm eller inte helt 100.

Men det var inte det jag tänkte, så mycket. Mer sånt som hon gör, som förmodligen pappa tagit efter från henne, som jag sen tagit efter. Smågrejer men som är farmor för mig.

Till att börja med så är det farmor som klipper "hål" i locket till smöret, så man kan ha smörkniven i paketet när det står i kylen. Pappa gör det ibland och reagerar inte om man gör så hemma hos honom. Mamma tycker man är koko snurr i bollen och förstår liksom inte grejen. Fråga farmor, säger jag.

Och osten. Mamma blir fullkomligt galen när man hyvlar av minst ett lager uppepå osten och tar bort kanterna. Och hon gör det inte själv. Men pappa gör det och det har väl slått igenom för jag tycker inte om ost med kanter. Och så var jag hos farmor och skrek "DET ÄR DU SOM GÖR DET!" och hon tittade på mig och fattade ingenting. Det är därifrån det kommer, så fick jag förklarat det för mamma.

Eller lägga patians. Farmor har alltid gjort det och jag vill ju göra som farmor. "Neeej Jenni, det är farmors patians!" skriker hon när jag pekar vad hon kan göra när hon tänkt för länge. Och nu kan man spela på datorn, precis som farmor. Goa farmor, min farmor. Vem som helst får låna.

Putts väck

Anneli: Hehe okej, vad bra! För det är ju precis så det är också!

Jag försöker och försöker men blogg.se är så segt så det tar så lång tid att komma in på sidan, att logga in och att kolla kommentarer och sånt. Suck, man tappar ju lusten totalt.

Skulle egentligen inte säga nåt ens, hah! Maten blev helt okej. Påminde mycket om grekiska pytten och jag ska nog allt göra det igen men på mitt egna lilla vis.

Nu är det Grannfejden, sen blir det Roast på Berns. Helt galet vad jag tittar på TV när jag är hemma, hah! Ibland startar jag inte ens TV:n och idag har den gått varm.

Jajaja, så kan det vara. Lika bra att säga god natt för jag hade ju ändå inget att säga. Har glömt allt som varit nu medans jag koncentrerat mig på att logga in. Så god natt, tack för idag!

Det här med Top Model

Jag satt precis och kollade på Kanadas nästa topmodell. Oscar gav mig en konstig blick som tydligen inte berodde på programmet bara. Men saken är att jag tycker egetnligen om "såna" program. Första gången Project Runway gick satt jag spikad men sen började den gå antingen på eftermiddagen eller mitt i natten och då missade jag det. Och när trean har haft Top Model-maraton har jag suttit klistrad.

Och jag som är så totalt ointresserad av mode egentligen. Men det är nåt visst med dom där programen. Inte så att jag skulle orka sitter spikad en timme varje vecka men om jag råkar snubbla förbi det på TV:n så blir jag glad och stannar där. Som med det mesta, men ändå.

Hannas lista

Hanna hade knåpat ihop sin egna lilla lista, så det måste ju göras:

Vad kallar din närmsta dig?
Jenni kort och gott.
När fyller du år?
Tjugoförstaste februari.
Hur gammal (ung) blir du då?
The magic 21.

Har du något husdjur?
Japp, vi har fyra små troll a.k.a chinchillor.
Vad har du haft för djur?
En kisse och en vovve förutom trollen.
Vilket är ditt drömdjur?
Hund, kanske lite katt. Drömma går ju.

Är du nöjd över ditt leende?
Vissa dagar, ja.
Har du haft tandställning?  
Nej, jag har tuggat skedar dock.
Hur sköter du dina tänder?
Borstar dom morgon och kväll.

Vilken är din favoritpartfym?
Naomi Campbells Cat Delux.
Hur ofta duschar du?
I stort sett varannan dag.
Har du tillgång till badkar
Japps, ett eget och mammas om man så vill.

Har du glasögon?
Ja.
När använder du dem?
På morgonen och kvällen.
Hur länge har du haft det?
Hela 10 år räknade jag precis ut, shit!

Vem/vilka sover i din säng?
Jag och Oscar får man nog säga.
Vilken sida sover du på?
Nu på vänster (från fotändan) men vi skiftar.
Hur många kuddar har du?
En under huvudet och en i famnen.

Vilken är din favoritdryck?
Kallt, kallt vatten.
Vad dricker du till "fin mat"?
Cider gärna, får börja lära mig vin.
Vad beställer du för dricka på restaurang?
Cola oftast, plus vatten.

Vilka länder har du varit i?
Finland, Norge, Danmark och Polsk hamn.
Vilka länder vill du till?
Finland, mitt Finland.
Är du mycket för utlandet?
Nää. Nån gång hade jag kanske velat uppleva nåt annorlunda, kanske.

Kan du något bra citat?
"Var mor andra som du vill att dom ska vara mot dig", eller nåt?
Vilket är din motto?
Samma som ovan.
Har du något turnummer?
Njae, byter då och då. 2, 9, 19, 21 bland annat.

Är dina föräldrar gifta?
Inte med varandra, och har aldrig varit.
Vilken stad kommer du ifrån?
Göteborg får man väl säga.
Var har du bott i Sverige?
Här i vår lilla kommun utanför Göteborg.

Har du opererats någon gång?
Ja, när jag plockade ut gallblåsa och gallsten när jag var 15.
Har du brutit något ben i kroppen?
Nepp, aldrig.
Ska du vaccinera dig mot svininfluensan?
Har inte bestämt det än faktiskt.

Vad har du för frisyr just nu?
Halvruffsigt i diadem.
Hur långt har ditt hår varit som längst?
Typ till tuttarna eller nåt?
Och hur kort har du haft som kortast?
Precis under öronen.


Mat, mat, mat

Jag vill laga mat! Middagen ska bli nåt nytt och jag är pepp. Men än är det lite tidigt för mat och man vill ju gärna äta den varm och "färsk". Så jag får vänta. Men när det väl är dags, då... ja då!

Tjejsnack #28

Dagar

1. Vad gör du helst en fredagkväll?
Något mysigt med någon jag tycker om.
2. Vad gillar du måndagsmorgnar?
Varken mer eller mindre än andra morgnar.
3. Äter du “finare” mat någon speciell dag?
Nej, tisdag förtjänar "fin" mat likväl som söndag.
4. Vilken är din favoritdag?
Gillar alla lika mycket, faktiskt.
5. Är onsdag en lille-lördag för dig?
Brukar använda det som "ursäkt" för lite mys på jobbet, ja.


En bokstavsutmaning

Hanna utmanade mig och jag säger som hon, att även fast jag gjort den förr så antar jag utmaningen igen bara för att det är kul!


Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem plus den du fått det av. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på något ord. Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar på samma bokstav som ditt så får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får inte heller skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1).

01. Vad heter du: Jenni.
02. Ett ord på fyra bokstäver: Jobb.
03. Flicknamn: Jonna.
04. Pojknamn: Jesper.
05. Yrke: Jonglör.
06. Färg: Jasmin.
07. Klädesplagg: Jeans.
08. Mat: Jansons frestelser.
09. Sak i badrummet: Jordantandborste.
10. Plats/stad: Jönköping.
11. En orsak att vara sen: Jaktolycka.
12. Något man skriker: JAAAA!
13. Film: Just My Luck.
14. Något man dricker: Jäger.
15. Band: Judas Priest
16. Djur: Jordekorre.
17. Gatunamn: Jägaregatan.
18. Bil: Jaguar.
19. Sång: Jesus is My Friend.

Och jag utamanar den som vill göra denna, dels för att jag redan utamanat med denna och dels för att jag är så långt efter så alla har säkert redan blivit utmanade, haha!


Och WEIHO för att jag klarade hela listan, själv!


Hela helgen

Jasas: Tack, vad söt du är! Kommer hääär!

Anneli: Haha vad golligt, ska försöka sprida lite ljus och värme här nu!

Marina: Nej, inte förrän på torsdag vad jag vet nu.

Ja jag kan faktiskt börja med att förklara eller ursäkta mig med att blogg.se inte varit min vän i helgen. Jag har faktiskt försökt logga in nån gång men sidan kom inte fram.


Helgen har varit toppenmysig! Anton kom hit rätt tidigt, vid 10-11 om jag inte minns helt fel. Började så klart att spela Wii och jag gick mest runt och mös eftersom vi inte hade nåt bråttom eller så. Malin kom sen och lämnade kläder som hon rensat till Anton och dessutom en spelstol som Jessica hade tänkt slänga! En del sliten men dom har ju använt den och fungerade så det tackar man ju verkligen inte nej till!

Sen möttes vi på Ica faktiskt. Hon skulle ändå ner och handla och vi skulle ju ha med oss lite gott till bion. Hem igen en liten stund för att göra oss iordning och så iväg. Gick rätt snabbt in och vi hade precis lagom tid. Oscar började innan tjata om att vi kanske inte skulle hinna men det gick som räls. Vi hann allt och fick till och med vänta ett par minuter innan vi fick gå in, grejt!

Filmen var väl dock sådär. Lite konstig för att vara barnfilm och mycket sorgligt och hemskt. Och dom använde inte 3D så bra och mycket som man hoppats. Reklamen innan var roligare med 3D:t än själva filmen. Men den var helt okej ändå och vi skrattade en hel del. Vi ska se den på engelska sen, Disney har ju en förmåga att vara så mycket bättre på engelska och dom nya filmerna kan jag se på engelska. Så vi får se.

Vi stannade på McDonald's på vägen hem, vilket var tur. Anton höll på att somna efter 3 minuter på bussen men så "hotade" jag honom att om han somnade blev det inget McDonald's och då höll han sig faktiskt vaken, hah! Men klockan var 18.20 och somnar han då i en halvtimma så är det ju bara lycka till att få honom att sova under natten sen. Efter powernap:en på vägen in också så.

Hem igen och vi spelade lite Wii innan jag hoppade in i sovrummet för att titta på Körslaget. Oscar kom också in efter en stund och sen Anton så det var riktigt mys. Tillhör ju inte direkt vanligheterna att ligga så och mysa med honom, det gjorde helgen. Så en stund före 22 la vi oss och läste i boken han fick från McDonald's och vi somnade båda två. Så gott att somna ordentligt i tid. Oscar satt och spelade så vi bredde ut oss.

Var lite brötigt och trångt men vi överlevde. Hellre lite trångt än övervarmt. Som det blir när man ligger tre under ett dubbeltäcke, där den i mitten svettas för dom två värmeelementen hon har på var sida om sig. vid 6.40 gick Oscar och Anton upp och jag fick sova till 8 eftersom jag glömt stänga av mitt larm och då kom Anton in och väckte mig. Lite mys igen, till Bumbibjörnarna.

Sen får jag nog säga att dagen var toppenmysig en bra bit in. Vi åt frukost, spelade alle sammen och när vi var på väg upp fastnade vi framför YouTube och busade. Filmade lite så jag får se om det blev nåt som man kan visa upp. Sen traskade vi upp till mamma för att äta lunch och stannade där tills det var dags för badet. Samtidigt som Anton skulle cykla till en kompis kom grannens barn med jultidningar.

Jag som var sugen på att köpa "riktiga" jultidningar men det kändes ännu lite bättre när det var Pandaförsäljning (eller vad man kallar det?) som stödjer WWF. Så jag köpte en sån hållare för löste med kopp till (vi har ingen, för vi dricker aldrig löste) och... JO! Sånadär påsar för metall, papper och plast eller nåt sånt. 69 spänn för tehållaren och 99 för tre påsar och fyra-fem kronor från varje gick till WWF - dagens goda gärning!

Killen som sålde var jätteglad för han hade sålt bra förra året och trodde minsann han sålde bättre i år. Och det är ju positivt när det är för nåt bra. I vilket fall så åkte vi till badet sen och ja... vi får bli hårdare på det här med att bråka och störa så vi får lite ordning för det tar ju bara tid från dom själva och alla andra. Så vi får se nästa söndag vad det blir av allt. Det löser sig alltid.

Har varit ett väldans flängande på nåt sätt, dörren har varit som en svängdörr - in och ut, in och ut. Men så himla mysigt också, nåt att leva på resten av tiden. Som sagt, precis vad jag behövde! Riktig batteriladdning - mer sånt åt folket! Och åt mig och oss så klart. Nu näst, frukost! Mastig uppdatering gör en hungrig!

I'm the boss

Jasas: Du är inte korkad! Frågar man inte får man inget veta, så är det! Vet inte exakt hur man förklarar vad ett kolli är, men som på en sängleverans så är en säng ett kolli, ett paket medar är ett kolli, varje grej är ett kolli. Sen kan man ju köpa en garderob som kommer i tre-fyra delar och då är varje del också ett kolli. Så exakt vad kolli står för och betyder kan jag inte säga, men jag hoppas du förstod hur jag menar!

Åh så mysigt! Imorgon ska jag, Oscar och Anton gå på bio! Vi ska se på Upp! i 3D och svenskt tal. Kändes som jag verkligen behövde nåt sånt. En mysig dag men dom fina killarna. Sen ska han sova här, det ingick i planen att vi skulle på bio men så visade det sig att mamma och Anders skulle iväg imorgon kväll så det passade ju väldigt bra då att vi tänkte gå på bio denna helgen.

Dagen idag har gått jättebra. Vi blev två praktikanter kort men det gick så bra ändå. Småpraktikanterna fixade och donade så bra och jag och Carina gick egenom nya rutiner så nu kommer vi ha ännu bättre ordning på butiken och grejerna och allt. Toppen! Bra när chefen åker på möte och kommer tillbaka full av nya idéer och intryck. Så vi har haft att göra, hela dagen lång. På mina order dessutom, lite coolt.

Så trött jag är nu. Ska ta mig lite o'boy för godissuget och sen blir det att krypa till kojs. Blir nog nästan att vi lägger oss samtidigt som Anton imorgon, haha! Nej, tack och god natt. Har röjt mig slut så det ska bli så skönt att krypa in mellan lakanen sen. Hoppas ni haft en fin vecka!

Lite jobbsnack

Chathrine: Hehe ja det är klart, fast samtidigt så kanske det finns nåt man tycker mycket om men som är så dyrt så man kände att man hade bara råd den gången, då hade man kanske kunnat unna sig det om man fick lite rabatt. Fast helt klart borde man ju få på det man köper mer av.

Jasas: Ja eftersom dom inte lyssnar heller, då hade dom ju förstått vad han menade och då hade det inte behövt bli sån rabalder? Idioter, bara.
Hihi du får ju komma hit och hålla då, dom är såå mjuka och goa! Man fattar inte förrän man håller i dom.

Anneli: Haha jo men en hade ju frågat "Hur menar du, såhär eller sådär?" och han förklarade, han hade försökt för klara sig på tre olika sätt men dom hade ju bara bestämt sig för att inte lyssna, han är ju rasist. Och sen stod dom och sa samma sak själv också, fast på ett annat sätt. Så komiskt egentligen.
Så är det på våran också, den är adresserad till Oscar men båda står med på lappen. Tokigt.

Marina: Väldigt svårt tydligen, dom hade ju bara bestämt sig att han var dum. Är ju tur att det var Oscar bara så han bara skrattar och går vidare. Nån annan kunde ju blivit jätteledsen av sån utfrysning och inte kunnat gå till skolan för den mådde så dåligt.

Idag känns inte som en bra dag att gå till skolan. Eller ja, inte just dagen men för att jag ska börja med och ringa ett lite halvjobbigt samtal. Det var ju lite strul förra veckan som blev "löst" i måndags men när vi pratade med kunden igår så blev hon inte nöjd. Och det förstår jag faktiskt så nu blir det till att ringa telefonen idag. Men gärna innan vi öppnar och praktikanter börjar komma. Så dumt att stå ute i butiken och skrika, hah.

Nej, lite frukost nu till Vakna! (som vanligt) så jag kommer iväg sen. Heldag med Carina och totalt sex praktikanter som droppar under dagen. Full bemanning kan man säga då ja.

Ja och så klart kom det sängleverans igår. När det bara är jag eller jag och några praktikanter kommer det alltid fler än 50 kollin, gärna upp emot 80-90 så blir det allra bäst. Nej men igår var både jag och Pernilla där och då kom så många som... bamparabampara... TRETTON KOLLIN! Så orättvist, så orättvist. Eller när Patrik är där kommer det typ 20 kollin. Men ja, nog tjatat nu, ha en bra dag så hörs vi när vi ses!

Vi har en praktikant vars mamma pr

0-16ca0739041e6497f2901ba7129a6695.png

Vi har en praktikant vars mamma praktiserar på ett bageri. Det gör ingenting alls, ska smaka på rulltårtan med nåt vaniljkräm och grädde sen, mums!


Jobb och knasiga djur

Chathrine: Ja vi har ju sen en tid tillbaka nästan alltid det hemma också så det var ju inte så konstigt. Aj lajk dom grejerna, skit samma att dom "kollar" mig men jag tjänar ju också på det?

Nu kilar jag på jobb. Jessica blev hemma med sin lille sjuke son så jag fick ta hennes heldag och hon ta min halvdag. Me lajk that two.

Och djuren har puttat ner sin hylla. Inte så smart, den hängde så dom gled ner så jag fick plocka ut den så dom inte skulle skada sig på ena eller andra sättet. Nu hoppar dom som dårar istället för dom fattar ju inte att hyllan är borta. Eller dom tror att den kommer om man hoppar "på" den?

Jaja, det är kul att se och dom pratade med mig när jag satte mig där. "Hylla, snälla?". Ne, nu ska jag bege mig. Ha en fin dag så hörs vi nog ikvällen!

Dumhetstest


(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
( ) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(x) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig
( ) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
( ) du testade precis om du klarade det
( ) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(x) ditt hår är/har varit blont
( ) folk har kallat dig långsam
( ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
(x) du har nån gång somnat på en lektion
(x) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(x) du använder dina fingrar när du ska räkan enkla mattetal.
( ) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
( ) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
( ) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
(x) du råkar göra sönder väldigt många saker
( ) du har trillat av stolen då den stått helt still
( ) du använder ordet ”eh” väldigt många gånger om dagen

Summa: 9

18 eller mindre betyder att du inte är dum.
Min summa: Halvdum?? Haha!

Lycklighetstest


[x] Du har en pojkvän.
[/] Du har ett eget rum.
[x] Du har en mobil.
[x] Du har en iPod/MP3 spelare.
[ ] Dina föräldrar är fortfarande tillsammans.
[/] Du har fler än 2 bästa vänner.
[ ] Det finns en pool i din gård.
[x] Du klär dig som du vill.
[ ] Du hänger med kompisar mer än en gång i veckan.
[x] Det finns en dator/laptop i ditt rum.
[x] Du har aldrig blivit nedslagen.
[x] Du gråter aldrig mer än 3 gånger i månaden
[/] Du får lyssna på vilken musik du vill lyssna på.
[x] Ditt rum är stort nog för dig.
[?] Människor använder dig inte för den du är.
[x] Du har varit på konserter.
[ ] Du samlar på något normalt.
[ ] Du längtar till skolan.
[x] Du önskar inte att du var någon annan.
[ ] Du spelar någon sport.
[ ] Du brukar göra något efter skolan.
[x] Du äger en bil.
[x] Du brukar inte bråka med dina föräldrar.
[ ] Du är nöjd med ditt utseende.
[ ] Du har inget självförtroende alls.
[x] Du har aldrig fått IG.
[ ] Du vet vad som händer i världen.
[x] Du bryr dig om folk.
[x] Du är nöjd med ditt liv.
[x] Du kan mer än ett språk.
[/] Du har ett smeknamn.
[x] Du har ett husdjur.
[x] Du kan hela orden från 10 låtar.
[x] Du har inga “fiender”.
[x] Du är en ganska snäll person.

Total : 22

0-10 - Du mår inte bra, du är inte lycklig.
10-20 - Du är inte jättelycklig men det duger. Du kan du känna dig ensam och sviken ibland.
20-35 - Du mår toppen, du är lycklig!

Behövs tas i örat

Jasas: Det med mousse måste jag testa, tack för tipset!!
Det finns ju såna ljud för djur också, och när dom spelade det i Vakna! så reagerade hunden som är med där. Så helt ute är du ju inte, hehe.
Vad tokigt med statistikmätaren! Det har jag inte sett innan men nu såg jag det också. Skumt.

Så trött jag blev nu. Sitter och kollar på Efterlyst för jag hörde Hasse Aro i morse på Vakna! att dom skulle prata om en man med typ minnesförlust (antar jag?) som inte vet varför han är här i Sverige, eller hur han kom hit. Orkade inte läsa det själv, men Aftonbladet har skrivit om det HÄR.


Är sur på Oscars klass också. Dom håller på och dummar sig och jag ångrar mig att jag inte började där. Lyssnar inte alls på hans åsikter utan väljer hellre att ignorera honom eller nästan kalla honom idiot. Även om dom idag hade hållt med honom om dom valt att lyssna på honom istället för att missuppfatta.

Dom håller på med invandring i skolan och hade kommit in på raser. Han börjar med att säga att en ras är ju inte sämre än den andra, men han tror att det finns olika raser eftersom vi lever på olika ställen på jorden vilket gör att våra kroppar får olika förutsättningar. Vissa från en del av jorden är bättre än några från en annan del, för att det blir så naturligt för vi har olika förutsättningar beroende på var vi lever och hur vi levt. Och det gör att vi är olika raser (i brist på bättre ord) och då skriker dom rasist åt honom?

Så jävla korkat för han är ju så tvärt emot man kan bli, men realist. Och jag hade aldrig varit tillsammans med honom om han varit rasit. Jag har redan varit med om en som bett alla mina och då våra vänner dra hem och vilken svikare jag var som älskade mitt land (men att det inte var samma som hennes) så nej tack.

Blir så trött och ledsen. Omogna idioter.

Statistiken

Vad läskigt, jag har inte kollat statistiken på länge. Till skillnad mot förut då jag kollade på kvällen hur många som varit inne under dagen. Men nu har det liksom inte varit så noga. Det var det ju inte förut heller men jag tyckte det var lite spännande.

Men så fick jag för mig att gå in nu bara för att se. Och blev faktiskt rätt chockad över dels hur det kunde variera från 5 till 20 besökare och allt där emellan på tre månader bara. En dag var det till och med uppe i 34 unika besökare, och jag undrar vad det var med den dagen egentligen?

Sen ser jag ju också hur många gånger folk kommer tillbaka, samma dag då. Kan väl vara en som är inne många, många gånger men jag tror väl att det borde vara några som gör alla dom sidträffarna? I vilket fall är det ju kul att det är så många som kikar in, vilka dom/ni än är. Vissa visar sig ju, och det är otroligt roligt!

Statistiken

Vad läskigt, jag har inte kollat statistiken på länge. Till skillnad mot förut då jag kollade på kvällen hur många som varit inne under dagen. Men nu har det liksom inte varit så noga. Det var det ju inte förut heller men jag tyckte det var lite spännande.

Men så fick jag för mig att gå in nu bara för att se. Och blev faktiskt rätt chockad över dels hur det kunde variera från 5 till 20 besökare och allt där emellan på tre månader bara. En dag var det till och med uppe i 34 unika besökare, och jag undrar vad det var med den dagen egentligen?

Sen ser jag ju också hur många gånger folk kommer tillbaka, samma dag då. Kan väl vara en som är inne många, många gånger men jag tror väl att det borde vara några som gör alla dom sidträffarna? I vilket fall är det ju kul att det är så många som kikar in, vilka dom/ni än är. Vissa visar sig ju, och det är otroligt roligt!

Våra egna varor

Anneli hade skrivit ett inlägg om dom personliga rabatterna man får från Ica, Chathrine brukar också göra det så jag tänkte att när jag öppnade lilla Buffé och tyckte att allt var bra, så ska jag dela med mig:

Ica/Ica Asia grönsakskonserver 20% - skitbra, bambu here I come!
Cloetta chokladkakor 20% - Oscar lär jubla, kexchoklad på bilden.
Ica müsli 20% - vi har inte ätit det så mycket det senaste, men det håller ju i skåpet.
Ohoj dessertsåser/-strössel 20% - sånt som alltid går, toppen!
Ica fruktyoghurt 20% - toppen det också, så lätt att bara svälja ner för den som inte äter frukost.
Sana Maria kryddor i stor glasburk 10% - ja, ytterligare nåt som alltid är bra att ha och som går!

Dock rynkade jag lite på näsan när jag såg att den enbart var adresserad till Oscar? Vad är det för diskriminering då? Vi har ju kortet och kontot tillsammans. Jaja, jag fick öppna den i alla fall, höhö!

När jag kände mig gammal

Det finns ju lite olika toner eller läten som man bara hör i vissa åldrar. Jag vet i alla fall när vi gick i skolan så kunde man ju ha det ljudet som ringsignal för läraren hörde den ju inte. Och det var inte jättelängesen vi var hos mamma och jag vet inte varifrån vi fick signalen men det var bara jag och Anton som hörde den.

Igår hade dom nån sån apparat på Vakna! med the Voice som hade från massa olika åldrar och Oscar stannade la på 34 år eller nåt sånt. Sen kom dom till typ under 24 år och jag hörde inte? Försöker leta lite nu och se om jag är så gammal som det lät, haha!

PC för alla hade en som jag tack och lov hörde. Beta Alfa hade en annan, jobbigare. På YouTube hittade jag vad jag fruktade, ljudet som spelats hela tiden men som jag inte hört.

Jaja, det finns för många olika. Det borde ju bara finnas en, nu blev det ju att på vissa ljud hörde jag och på andra inte. Så man kanske inte ska bli så deprimerad för att man är för gammal för att höra ungdomsljud? Ja, jag vet att det är världens I-landsproblem men så är jag inte full seriös heller.

ASCH DÅÅ!

Jag som trodde det var nån av djuren som snarkade! Men så är det bara nåt som susar utanför. Jag som tänkte att det var så gulligt med nån som sussade så gott. Lurendrejeri!

Detta håår

Det tåls att sägas igen, bara för att jag tycker att det är så otroligt skönt att ha hela morgonen på mig att göra allt när jag känner för det! Hallelujah! Även om jag absolut inte har nåt emot att göra allt "på schema" för att börja tidigt heller, framför allt inte om man nån gång skulle få gå hem tidigt då.

Men jag sitter här och funderar på om det är dags att kludda in ansiktet och ploppa i linser. Ta lite pö om pö så jag inte kommer på sen att jag har glömt allt. Fundera ut vad jag ska göra av håret. Vetti katten hur jag ska hantera det. Om jag är ute i regn blir det lockigt när det torkar. Nu har jag låtit det torka i handduk och sen självtorka så får vi se. Vill inte att det ska vara rakt och tråkigt bara, lite liv i form av lockar är helt okej.

Förutom när det blir småå krullor längs pannan så jag aldrig längre kan ha uppsatt hår. Det är lite tråkigt. Funderar på om jag ska sätta saxen i det själv eller vänta tills mamma kan hjälpa mig. Kanske göra det så kort så det inte syns eller gör nån skillnad om det bli ojämnt?

Väckt av telefonen

Marina: Nej och jag var ju verkligen inte otrevlig eller nåt, frågade bara om dom hade den och då kollade hon upp det en stund, sen när hon sa att dom skulle kolla upp det mer för ingen visste så sa jag bara typ "Då vet jag, tack så mycket för hjälpen" och log och gick där ifrån. Jag är en snäll kund!

Haha Jessica ringde precis för att fråga om jag kunde komma in en halvtimma tidigare än tänkt. Så klart. Men det roliga är att hon, efter vi sagt hej, frågar om hon väckte mig. Vet inte om jag lät lite nyvaken eftersom jag legat och tittat film och var lite trött. Men dom hade diskuterat om det var okej att ringa klockan 11 och Catharina hade sagt att om hon inte är vaken så är det dags att vakna klockan 11 ändå. Och det håller jag sannerligen med om! Dock är jag ju så gott som varje dag vaken klockan 8 eftersom jag ska säga hej då till Oscar. Det senaste har det ju varit mer 7 eller 7.30 istället för 8.

Sen är inte jag den som blir arg om nån ringer och väcker mig. Så länge det inte är nåt totalt meningslöst men jag kan inte ens komma på vad det skulle vara så det är nog ingen fara. Ringer man nån klockan 8 på morgonen vet man att man kanske väcker den personen och då får man ju ta det men måste man så måste man.

Det är som ibland när dom ringt från jobbet vid 8 eller nåt, kanske lite tidigare, för att fråga om jag kan gå in rätt snart och jobba för nån är sjuk. Ring hellre en-två timmar innan jag ska börja för att jag ska hinna i rätt tid än vänta en stund för det är mer okej att ringa då och sen säga "kom så fort du kan". Tycker ju jag då. Även om jag nu blev lite nervös att jag fått fel tid av Carina, haha! Sånt är ju verkligen inte ovanligt eller omöjligt men jag hade allt rätt tid. Nu blir det bara sådär töntigt att min buss åker när Oscars kommer in om allt går som det ska. Typiskt. Men men, jag får ju sällskap via telefonen ändå!

Det kan inte alltid bli rätt

Det var så lustigt igår när vi var och handlade på Ica. Man får ju sånadär erbjudanden om man drar Icakortet, och då var Marabous nyheter med, den där en är med frukt och en med nötter, så vi tänkte vi skulle testa dom när man ändå fick lite rabatt.

Vi kom fram till godiset och jag hade väntat mig att dom skulle skyltat ordentligt med det, men vi hittade ingenting? Till slut frågade jag en som jobbar där och hon hade inte ens hörttalas om att det skulle komma in en ny sort (vadå hänga med, hehe) men ringde runt till olika personer i butiken för att hjälpa mig så servicen gick ju inte att klaga på. Underbart med folk som hjälper och inte bara rycker på axlarna.

I alla fall så visste tydligen inte han som ansvarade över godiset att det skulle komma nya sorter? Och Marabou-killen hade varit där förra veckan utan att säga nåt? Och jag visade ändå det "kvittot" man får ut ur automaten så hon såg ju att dom hade det på erbjudande.

Tokigt tyckte jag, men det är ju inte så mycket att göra åt. Oscar tyckte det var så dåligt att dom hade reklam för det men inte ens hade fått in det men jag vet ju att vi kan få så ibland också och det är ju sällan butikens fel. Just den här rabatten är väl bara i vår butik, som jag fattat det (klart den kan finnas i andra också ändå), och det bestäms säkert långt innan också så om det blivit fel kan ju inte dom göra nåt åt det.

Får hoppas att dom får in den i alla fall och gärna under tiden rabatten fortfarande gäller, eller så att det blir rabatt igen. Får höra med dom vad som gäller när det blir så. Herre gud vad gnällig jag är för några kronor? Haha! Nej, vi köper den ändå, med eller utan rabatt.

Lite av varje lista

Matvanor:

Bästa maträtt? Kött eller kycklingfilé, hur som än.
Bästa dryck? Kallt vatten.
Hat dryck och maträtt? Vin och ärtsoppa.
Bästa alkoholdryck? En riktigt kall cider (eller liknande).
Använder du smör på smörgås? Japp.
Smågodis eller färdiga påsar? Lösgodis så man får exakt det man är sugen på.
Favoritglass?
Lidls chokladglassmed chokladkross.

Shoppingvanor:

Hur mycket shoppar du för varje månad?
Blir inte många kronor alls (mat och liknande räknas inte som shopping, enligt mig).
Har du mer skor än kläder? Haha nej, verkligen inte.
Favoritplagg? Ett par jeans som sitter tight om benen men bra om magen, tack.
Hatplagg? Kan inte komma på nåt?

Arbete, utbildning:

Jobbar eller pluggar du? Jobbar.
Vad vill du bli? Har inte kommit på det än.
Trivs du med ditt jobb/din utbildning? Absolut, toppen!
Är lönen viktigast? Nej, att man trivs med jobbet och dom man jobbar med.

Boende:

Lägenhet eller hus? En lägenhet.
Framtidsplaner med boende? Hus, förhoppningsvis.
Litet eller jätte stort? Vi har en lagom stor lägenhet, för det vi behöver.
Drömboende? Ett eget hus.
Landet eller mitt i stan? Mittemellan är bäst.
Mysigt eller sterilt? Mysigt, helt klart!

Lite allt möjligt:

Har du barn? Nope, troll.
Är otrohet okej? Aldrig!
Älskar du någon? Ja, flera.
Betyder familjen mycket för dig? Ja det gör dom verkligen.
Är du lojal? Ja.
Tycker du om att dricka dig full? Nej, ser inte meningen med det.
Hemmafest eller gå ut på krogen fest? Hemmafest i så fall.

En kort dag

Mm, idag är det dags för jobb! Börjar inte förrän 16 så det blir inte massa timmar idag just men så blir det några imorgon också istället för heldag imorgon.

Ja, Oscar gick till skolan för mindre än en halvtimme sen. Och han hinner nog hem så vi antingen möts i dörren eller så går jag och möter honom vid hållplatsen så får han hålla mig sällskap där.

Så nu ska jag väl... ja, göra vad jag vill? Se klart Vakna! och sen kanske se lite One Tree Hill? Äta och åka och jobba sen är det ju nanadags igen.

Diskussioner

En sån lugn och go dag. Vi har spelat lite Wii, handlat, tittat på TV, lagat och ätit mumsig mat och bara varit. Jag fortsätter med att lägga mig och kollar på Äntligen hemma. Sen blir det nog lite Heroes innan vi säger tack för idag och nanar. Om inte Malin ringer, hon såg våra diskussioner på Facebook som jag och Oscar haft ikväll. Man skulle nog inte tro att vi sitter ett par meter ifrån varandra.

Ne, får publicera nu med Malin i örat. God natt så länge.

Facebook är lag

Facebook, detta Facebook. Det senaste är att man kan göra olika "test" för att se hur många procent man är lycklig, sugen på sex just nu, hur full man kommer bli eller hur stor chansen är att man kommer få ligga till helgen, eller hur ond eller god och allt möjligt. Alla gör dom och vissa gör dom varje dag. Självklart följer man dom slaviskt. Får man 4% lycklig en dag är det ju inte meningen att man ska gå upp ur sängen och får man att man är mer ond än god snor man en unges godispåse på väg till bussen. Så är det bara.

Så idag gjorde både jag och Oscar hur sugen man är på sex just nu. Oscar fick 4% vilket vi var rätt eniga om att det säkert inte stämmer, men ändå. Man får ju inte svara på en enda fråga, resultaten bara slumpas ut så det är ju sådär kul. I alla fall så fick jag 87% så nu sa vi att jag får ju ta och spana på Facebook efter nån som är lika sugen som jag är efter att Oscar kommenterade mitt resultat med "Synd att jag inte var lika sugen".

Den stora lille

Min bror håller verkligen på att bli stor. Tiden bara springer iväg, det är rätt skrämmande egentligen.

I fredags var han på sitt första disco. Hur stort är inte det då? Jag minns hur det var på discona och nu springer han på sånt. Det roliga var bara att när jag frågade vad dom gjort så berättade han först att dom hade massa saker man kunde köpa, som chips och popcorn och sånt. Det var det viktigaste, haha!

Och så hade det varit nån danslek, det var det enda om dans jag hörde. Fast mamma skvallrade innan att det verkade som Anton inte hade haft nåt emot att dansa med tjejerna men eftersom inga utav kompisarna vågade göra det så ville inte han heller göra det. Så är det väl i den åldern. "Det kommer väl sen" sa mamma.

O NEJ! Killarna sitter oftast och tittar på medans tjejerna dansar i grupp tillsammans vill jag minnas. Möjligtvis om några var ihop så dansade dom nån dans när det var tävling men annars inte. Fast hon menade att det kommer sen att man kommer på att man kan umgås med tjejer, och även om kompisarna inte vill.

Det får vi ju hoppas. Eller ja, så är det ju och redan nu har han ju inga problem med tjejer, så det löser sig säkert.

En vanlig morgon

Kan man säga god morgon vid den här tiden? God förmiddag säger man kanske? Hej, funkar väl det också? Tjabba!

Jag tycker verkligen om att ha en lugn morgon och äta i lugn och ro och bara ha det bra. Även om dagen inte började så bra med Oscar som väckte mig när klockan ringde med att han inte skulle gå. Men jag säger inget om det, så har jag inget sagt. Jag vaknade ändå med Vakna! med the Voice efter att ha blundat en stund till och gick sen upp och åt med Paul, Jakob och Josefin. Mina smarriga frallor sitter som ett smäck på morgonen.

Sen såg jag faktiskt på Mammas pojkar, missade det förra veckan så jag spelade in reprisen i helgen och ja, vad ska man säga? Inget att hänga i granen direkt men man kanske kan få sig några skratt, om man kommer ihåg att se det när det går. Inte så att jag kommer sitta bänkad varje vecka, det orkar jag inte.

Så nu ska jag se lite Våra bästa år innan vi ska gå och handla. Vi gick ju upp till mamma igår så vi varken handlade eller lagade middag. Ser lika fint ut ute idag som igår, men det var ju inte alls lika mysigt när man väl kom ut så vi får väl se om jag låter mig luras idag igen. Fanns tydligen nåt nytt Wii spel vi skulle testa. Det senaste körde vi Mario & Sonic winter olympics som var rätt kul, vi har kört dom vanliga olympics innan. Får se sen vad detta är.

Vilka man inte kan lita på

Jag blev så arg här om dagen, och när jag berättade det för mamma sa hon "Ja, och det ska ju mycket till för att du ska bli arg" och det stämmer, framför allt att jag blir så arg så jag låter det gå ut över nån som egentligen är oskyldig. Så fick jag skällt lite på nån som inte förtjänade det, som kompensation för förra veckan.

I vilket fall så hade vi in en kund för ett tag sen som hade en reklamation på en trädgårdsstol. Vi hade redan sålt slut på alla och vi ringde runt i distriktet och hittade en hyffsat nära så vi sa att om en personal från oss eller kunden själv har vägen förbi så skulle stolen hämtas och dom skulle lägga undan den och så.

Sen var ju cheferna runt för ett tag sen och byggde om dom olika butikerna. Och då skulle dom till den butiken och vi kollade i datorn och såg att dom hade en stol kvar så vi ringde upp bara för att dubbelkolla så att den fanns där eftersom kunden stod där framför oss i butiken.

Då säger personen jag pratar med att dom visst råkat sälja stolen eller nåt, för den finns inte. Måste vara fel i lagerbehållningen för han letar men hittar ingen stol. Både jag och kunde blir sura och besvikna och undrar what to do? Lite pinsamt att stå där med kunden och förklara att dom sålt hans stol.

Ringer en annan butik som har rätt många men som ligger ganska långt här ifrån men där Jessicas svärföräldrar bor så det skulle inte vara helt omöjligt att få hit den, bara inte på momangen. Kan vara nån annan som har vägarna förbi, men inte lika troligt som den andra, men den fanns.

Och jag sa till han jag pratade med att han absolut inte fick lov att sälja den för det var en kund som skulle byta sin reklamation och att en annan butik redan sålt den dom hållt åt oss och han var jättehjälpsam och förstod verkligen och skulle se till att märka upp den.

Så sa Jessica i förrgår att hennes svärföräldrar skulle komma hit så dom kunde ta med sig stolen. Vi kollar i datorn, bara på skoj för stolen finns ju, men så visar den att dom inte har nån? Vi ringer för att kolla, dom kan ju ha skrivit ner den eftersom det är en reklamation som ska bytas, inte så konstigt.

Men när tjejen jag pratar med letar och letar och sen säger att den nog tyvärr inte finns så blir jag tokig. Ett djuptandetag och sen börjar jag skälla. Vad ska jag säga till kunden? Ja, men det är inte hennes fel för det är inte hon som sålt den. Det är ANDRA butiken som gör så nu! Ja, men hon vet inte vad som har hänt.

Till slut lugnar jag mig och säger att jag vet att det inte är hennes fel men att det inte blir så jäkla kul att ringa kunden och säga att ytterligare en butik har sålt hans stol som dom lovat att hålla. Sen började hon tjaffsa om "men den kanske inte var uppmärkt" och så högg jag tillbaka att JO det var den!

Annars är det ju ändå deras butik som gjort fel. Men det spelar ju inte så stor roll vems fel det är och jag förstår att hon går i försvarställning men samtidigt så borde hon förstå mig. Jag ber lite om ursäkt och vet ju att det inte är hennes fel, men det är ju jag som får förklara för kunden.

Som sista utväg kollar vi datorn igen, ifall inte nån har nån eller har fått in. Då ser vi att första butiken fortfarande har kvar än och vi börjar undra varför dom inte skrivit ner den på alla dessa veckorna, eller om dom kanske fått in nån då? Med en gnutta hopp ringer jag upp.

Men jo, där står ju stolen! Han jag pratade med skrattade och sa att det var ju ett tag sen dom la undan stolen när jag berättade varför jag ringde. Men ja, ni sa ju att ni inte hade nån? Då ringer man ju inte en gång i veckan och frågar om den verkligen inte finns? Haha jaja, den finns det är ju det viktigaste.

Så nu mår magen bra och vi kan förhoppningsvis i veckan ringa kuden och säga att han kan hämta sin stol! Tjo-fucking-ho!

Ut, ut, uuut!

Anneli: Ja egentligen är inte knäckebröd nåt jättelyx för dom får också det lite då och då men i lördags fick dom en liten större bit, hehe. Russin är ju annars crem de la crem, men magarna pallar ju inte för mycket så det brukar bli lite gott då och då.
Haha ja man lär sig efter tre år? Do's and don't's.

Jasas: Hihi jaa, jag satt och tittade när dom åt och lyssnade när dom tuggade just för att det var så golligt.

Åhh jag har sån lust att gå ut idag! Är så jättefint väder och färgerna är så vackra så jag vill bara uuut! Hoppas Oscar inte är helt förslöad efter skolan för i så fall så funderar jag på att ta en tripp upp till mamma! Kolla ifall nån annan vill följa med runt, annars om vi går runt och går förbi dom på vägen.

Jaha, så skriver man en mening och solen gick i moln så det var inte alls lika mysigt nu, haha! Men jag känner ändå för en frisk och vårig promenad. Heeja!

Jag tittar ut och leeer. Härliga f

0-25abf63a06c3cad9dbbd6d353d373916.png

Jag tittar ut och leeer. Härliga färger, underbart väder så kan man annat än le och bara må bra?


Det blev så det blev!

Ojoj det blev en lagomt improviserad lunch. Kom på att det inte fanns så mycket hemma, varken färdigt eller att göra. Ah, en en slatt falukorv är väl inte så mycket att hurra för. Men steker man den i bitar med en gullök och steker ett ägg bredvid så är man en god bit på vägen. Tänkte för att få lite mer slängde jag i lite pasta i vatten och kokade. Lite småudda blandning men det gick ner utan problem.

Jag är ju bara klantig som fan och det får jag skylla mig själv för. Lyckades paja ett glas förut. Ställde det på diskbänken för att slänga nästa gång jag går ut. När jag skulle skölja av pastan tittade jag inte var jag viftade när jag skulle sätta på vattnet, missade kranen och drog i fingret i en spets på glaset. Blev sur på mig själv och blodet forsade så jag lyckades tydligen pricka bra. Klantars!

Den bra och lata matlistan

Ojojoj så avancerat och duktigt jag har gjort det med matlistan denna veckan. Inte nog med att jag har gjort för hela veckan, hela nästa vecka är också med. Förutom att jag har det på pappret jag skrev som sitter på kylen sen skrev jag det här på datorn, med länkar till recepten som behövdes, och så skickade jag det till Oscar så har vi båda recepten och vi vet vad som ska göras lätt utan att lyfta på röven.

Ne men mer så att om jag åker och jobbar när han är i skolan behöver jag inte mötas av ett SMS när jag slutar "Hittade inte recepetet, vad ska vi äta?" eller nåt sånt. Och om man sitter mitt inne i nåt och funderade på om man behövde ta ut nåt ur frysen till middagen, så kan man titta medans man sitter här så man inte glömmer det innan man kommer ut i köket och så blir det pannkaka (inte bokstavligen, men). Vi är bra på att vara lata.

Så nu ska jag diska vidare. Oscar gnällde över att det var så stökigt och mycket disk men man behövde bara ställa i ordning allt så såg det jättebra ut, haha! Problemet kommer bara sen när man behöver just den skålen, som låg underst i högen, som man måste diska. Så det är lika bra att ta tag i det nu och inte fastna framför One Tree Hill på femman. Så blir Oscar imponerad när han kommer hem. Trodde han nog inte.

Kvällens melodi

 

Denna låten förföljde mig/oss hela dagen igår, och stämde så bra.

Det blev en good, good night men vad annat när man laddat med den hela dagen?

Världens mysigaste kväll med världens mysigaste sambo


Mindre lillebror

Slog på MTV och möttes av denna låten:

Kom att tänka på när den kom, då lillebror var runt 4-5, och gick och sjöng med

I got the craaazy!


Tjejsnack #27

Förväntan

1. Vad väntade du senast på?
Natti natti igår, inte van att vara hemma så tidigt och ha så långt till läggdags.
2. Vad ser du fram emot just nu?
Morgondagen, måndag = en ny grejt vecka!
3. Vem längtar du efter?
Alla nära och kära, man kan inte träffa dom nog.
4. Vad saknar du?
Dom som inte längre finns, på alla de olika sätt och vis.
5. Vad gjorde du förra veckan?
Minns jag inte, var ju över en vecka sen?


Är det lördag så är det det för al

068da3f49d64c563545fe11f9b871d52.png

Är det lördag så är det det för alla! Puck bakom Belinda med varsin knäckebrödsbit.


Dial a friend

Inne hos jasas.se hittade jag mycket viktig information:


Nu finns ett telefonnummer man kan ringa om man är ute och går på kvällar / nätter och vill ha sällskap i luren medan man går. Man talar om var man är och vart man ska och så har man linjen öppen medans man går och om något skulle hända så ser personen i andra änden till, som följer dig på en karta, att du får omedelbar hjälp.

Vidarebefoga detta meddelande till alla tjejer [och killar] du känner, och knappa in detta nummer på din mobil.

Telefonnummer, nattknappen, polisens jourtelefon:
08-50446666


Listäää

HAR DU..?
Folköl i kylen : Nepp, har vi inte om nån annan inte ställt där.
Något husdjur : Ja, fyra troll.
Någon favoriträtt : Brukade alltid svara KÖTT förr, men kyckling(filé) börjar ta sig upp också!
Någon flick/pojkvän : Ja, det var han ju i början.
Puder på dig : Det som sitter kvar, hahah!
Några framtidsplaner : Svensson FTW.
Någon sjukdom : Lite koko är väl alla då och då.
Gymkort : Nej, det kostade bara pengar, haha.
Några kärleksproblem : Vi kör med raka puckar!
En homosexuell kompis : Före detta vän (tyvärr) kan man säga?
Duschat idag : Hmm, yeah, det gjorde vi ju!
Någon kompis som snarkar : Kompis vet jag inte, men sambo så JA!
Någon vän som spelar i ett band : Vän och vän, folk jag känner.  
Några mvg:n : Två från högstadiet, eftersom gymnasiet inte är klart.
Någon som förstår dig : Haha beror på dag.
Tuff kompis som kan försvara dig : Jag är tuff!
Något beroende : Kärlek/nära och kära. Jobbet - tydligen.
Fikat idag : Nej, druckit kaffe bara.
Nagellack : Nepp, bara skit under naglarna.
Någon vän som bor i ett annat land : Ähum, nej?

VEM..?
Avskyr du : Avsky är så konstigt, ingen.
Hånar du : Dumma kunder (NÄR DOM GÅTT, NÄR INGEN ANNAN KUND ÄR I NÄRHETEN!)
Delar du mest minnen med : Åh, alla di mesta människor.
Längtar du mest efter : Dom som var förr, som inte är längre.
Stör du dig på : Griniga och otrevliga människor.
Gosar du med : Min lille Orre-Borre, always!
Lagar mat : Oscar har övertaget, ganska starkt också.
Diskar : Mjaaa, det är nog rätt lika mellan oss!
Tror att den är någon : Änte vät ja?

VILKEN..?
Tidning läser du : Ingen alls.
Buss åker du oftast : Lilan.
Frisyr har du : En tråkig en.
Dag fyller du år : Vet inte vilken dag det blir, är född en tisdag.
Årstid föredrar du : Vår och sommar mest, men höst och vinter funkar oschkå.
Stad är du uppväxt i : För att säga en stad får det bli Göteborg.

VAD..?
Gör du nu : Svarar på frågorna, pratar på MSN och säger att det piper. Hör att det piper, också.
Gör dig till en bra människa : Att jag är så positiv och stöttande.
Gör dig till en dålig människa : Att jag är så långsynt ibland.
Vill du arbeta med : Vet inte än?
Är roligast just nu : Hård humor, retsam humor.
Har du på dig nu : Jeans och en röd t-shirt.
Har du för smink idag : Mineralpuderfoundation och mascara.
Äger du för skor : Sådana som passar mina fossingar.
Har du för storlek i skor : 40-43? Eller ja, beror ju på.
Läser du för bok : Har nog flera igång lite överallt.
Ska du göra nu : Kolla Facebook, släcka skrämen och mysa i soffan!

Det är inte lätt när det är svårt

Jag och Catharina har pratat en del om serier det senaste. Idag frågade hon mig:

- Jaha, vad såg du på TV igår då?
- Öhh. Minns inte.
- Menar du att du inte såg på TV igår?!
- Nja, jag tror inte det. Vadå, vad gick då?
- Ingenting, det var just det, jag bara undrade om du hittade nåt som jag missade.

Det gick inte som tänkt

Jag som köpte med mig chips, dip och cola hem så vi kunde mysa ikväll men så är jag så trött? Känner inte att jag måste lägga mig inom tio minuter för morgondagen är så kort, även om vi börjar som vanligt. Men jag är supertrött? Mja, en liten stund, ett avsnitt Warehouse 13 ungefär, får jag norka (nog orka) håller mig uppe så det hinns lite mer mys än bara puss god natt och kram till snark.

Mycket lägre än Glocalnet

Catharina berättade igår att hon på morgonen hade berättat för sin sambo Kristian att hon skulle till jobbet för att kolla om Christian hade nån stake. Han hade kommenterat nåt och hon hade sagt till det dumma fan'et att det var en byrå hon snackade om. I humorns banor då, så klart.

Idag stod jag och Dessi och monterade en bokhylla och Catharina säger till oss att visa våra "hålfärdigheter" när vi ska försöka få en skiva med hål, att passa in i andra skivor med plugg.

"Inte förrän vi får se på Christians stake" svarade jag och sen skrattade Catharina i en mindre evighet. Var det fredag? Var vi trötta? Var humorn låg? Svar ja.

Nu vill jag inte mer

Jasas: Hoppas 3 räcker här nu också för det är inte kul.

Malin: Haha ja du konkurrerade bra, allt för bra telefonstatistik eller hur? Jag håller med, hur svårt kan det va?! Inte alls!

Bläää vilken dag! Säger som på Facebook, vem ska jag nu få skälla ut som egentligen inte gjort nåt fel så jag får ur mig all skit jag stått och tagit emot trots att jag inte gjort nåt?!

Att folk ens kan med att bete sig så. Att dom inte fattar själva hur dom beter sig. Det är fan skrämmande. Den ena efter den andra. Kan inte ens minnas att det varit nån trevlig inne för att väga upp det hela. Bara skit och gnäll, hela jävla dagen! Så mycket så jag känner inte ens för att jobba imorgon? Då är det illa.

Tur att man kunnat prata och skratta med tjejerna där emllan all skit och att det är jag också Jessica imorgon. Och att imorgon inte är 9 timmars skittagande, bara 6!

En som inte ska sätta sin fot i en Jysk-butik igen eftersom hon inte får reklamera utan kvitto. En som var spydig som fan för att jag inte visste vad han hette(?). (Kom på! *) En som kom in och klagade för vi tagit för mycket betalt för en vara, men själv missat att vi bara stämplat in två istället för tre, så han fick punga ut med 42 kronor extra. And so on, and so on. Lägg till gårdagen och förrgår.

* JO! En trevlig karl som var och hämtade en säng som visslade och var så glad och positiv för livet var bra. Det var fredag, han var pensionär och bara njöt. HAN, var trevlig. En på 9 timmar.

Så imorgon hoppas jag att det bara kommer in trevliga och snälla kunder. Garanterat är det massor som ska lämnas ut men då kan man i alla fall stå där ute/bak och skrika så det inte går ut över andra kunder. Inte för att det gör det utan att skrika men ändå. Jag ska börja röka för att kunna avreagera mig på så vis, har jag tänkt. Plus för det sociala då.

10 SMS - åt andra hållet

1) Gå in på Inkorgen och tryck uppåt två gånger.
Vad står det i det sms:et?
Dålig stil av henne...ja lite mjölk o kanske nått fredags gott?

2) Tryck därefter uppåt 13 gånger.
Vem har skickat det sms:et?

.-..-. hjärta

3)Vad står det i sms:et under?
Vi äta potatis imorgon

4) Vem skickade det sms:et?
.-..-. hjärta

5) Vad anser du om personen som skrivit sms nr 4 till dig?
Hon är nog banne mig den bästa chef man kan ha!

6) Vad står det i ditt 34:e sms?
Men kan messa lite på bussen

7) Vem är ditt 36:e sms ifrån?
.-..-. hjärta

8) Nu när du ändå är där mitt i allt.. tryck neråt 5 gånger. Vad står det?
Måste hållas koll på...plus att jag inte är världens förtjust i de...den måste ju skalas med

9) Vad står det i det 15:e mottagna sms:et?
Jao...men vi får köpa vetemjöl så jag kan göra klar pannkakan

10) Och i det 3:e?
Dålig stil av henne...ja lite mjölk o kanske nått fredags gott?

10 SMS

1) Gå in på Inkorgen och tryck uppåt två gånger.
Vad står det i det sms:et?
Hehe smart :P

2) Tryck därefter uppåt 13 gånger.
Vem har skickat det sms:et?

.-..-. hjärta (vem det är får nu gissa själva)

3)Vad står det i sms:et under?
Ja :)

4) Vem skickade det sms:et?
Smart tänkt

5) Vad anser du om personen som skrivit sms nr 4 till dig?
Jag älskar honom väldigt, väldigt mycket.

6) Vad står det i ditt 34:e sms?
Samma sak?

7) Vem är ditt 36:e sms ifrån?
.-..-. hjärta

8) Nu när du ändå är där mitt i allt.. tryck neråt 5 gånger. Vad står det?
Hittade just parkering! Massor med folk!

9) Vad står det i det 15:e mottagna sms:et?
Vi får se :P

10) Och i det 3:e?
Tack för att du tog soporna

Ananas, pricken över i:et

Vi gjorde ju här om dagen Karibisk kokoskassler - på ganska rätt vis. Vi hade inte i paprika men slängde istället i en banan. När vi satt och åt så chockade jag tydligen Oscar lite när jag kommenterade ananasen som var i.

- Det måste vara därför den är så god nu då!


För övrigt är det roligt med både banan och ananas. Finns det mer?

En död kommer sällan ensam

Nu är vi uppe i tre runt omkring.

Låt det vara nog nu.

Jag kan, jag vill, jag gör!

Jasas: Aww, jag blir bara glad av att du tänkte på mig, tack!
Allt smakade toppen och Oscar blev jätteglad för att jag gjort det! Frallor var ordet jag sökte. Det ville bara inte vara med mig den dagen, tappade det hela tiden.
Haha jo men det var ju det han skulle, torka sig i öronen. Det var därför dom var tvugna att vara så tunna, haha! Viktiga grejer vettu!
Haha ja men det är klart, ingen ska ju egentligen klå mig, bara om telefonen bråkar med mig.

Sofia: Ja ett tag var det gulligt men efter alla gångerna och springa hit och dit för han vill känna igen så tröttnar man lite. Men, jobbar man inom service är det bara att bita ihop och se glad ut och dessutom gjorde han det ju inte för att jävlas bara, det får man ju komma ihåg!

Anneli: Hehe mjo, hoppas väl att dom haft för som sagt så får man ju försöka tänka att han inte gör det för att bråka, utan för att han är gammal och glömsk och inte minns vad han känt på för två sekunder sen.

Jag blev lite sådär "Ja men jo, det är väl klart?" när Carina förut sa hur duktig jag var som tog tag och redde ut problemen. Glad också så klart, men lite sådär att det var väl självklart?

En kund ringde nämligen och hade strul med sin GE. (Vi har ju ett avtal med GE Moneybank där man kan få avbetalning) Så efter jag kollat i våran pärm och kollat med Pernilla som sist haft hand om kunden ringde jag GE och det var snurrigt värre. Jag ville/trodde att han skulle kunna hjälpa mig mer efter vad jag hört från förra gången men så gick tydligen inte, vilket jag förstod varför sen så sett men ändå.

Ringde Carina och var måttligt förvirrad och vi enades om att jag skulle ringa upp GE igen och säga såhär och såhär och frågade det och det. Så jag ringer och lyckas hitta killen eftersom han skrivit en anteckning i kundens "fil" (eller så, antar jag för jag vet inte hur det funkar i deras datasystem?) för när jag frågade tjejen som svarade om man kunde hitta killen jag pratade med innan skrattade hon lite. Men jag visste ju inte om dom satt 10 pers och svarade i telefon eller 100 men det trodde kanske hon var självklart.

Vi kliade oss i huvudet några gånger och flera gånger under båda samtalen bad han mig "vänta två sekunder" som aldrig var bara två sekunder men jag väntade. Samtidigt som jag hade en till två praktikanter som stod med frågor varje gång telefonen gick igång, lustigt. Men så enades vi till slut att kollegan som kunde såna problem som vi hade var där på måndag, så jag skulle checka med Carina så jag inte ljög för killen så vi kunde börja lösa allt idag och annars hör dom av sig på måndag. PUH!

Och när jag ringde och talade om läget för Carina igen, och för att checka, (ledig, vadå?) så sa hon just det att jag hade varit så duktig som tagit tag i det. Men så kände jag, vad skulle jag annars gjort? Sagt till kunden att hon får vänta till imorgon när Jessica är på plats? Vad kan Jessica som inte jag kan? Ingenting! Jag kan också använda en telefon och prata. Inte så att det inte var gulligt sagt och att jag inte blev glad för det var det och det blev jag, bara att det var så självklart.

Och lite skönt var det att det var så självklart, för lik väl så kunde jag bara sagt till kunden att vi återkommer imorgon eller på måndag när annan personal är på plats. Men istället valde jag, utan att fundera på det, att ta tag i det själv och göra nåt åt det och för det är till och med jag stolt över mig själv!

Så klockrent

Tänkte på att jag hade en rubrik här om dagen som var typ "Jenni direkt, kan jag stå till tjänst med något?" och den hade ju passat idag egentligen.

Jag är sån att ringer det på jobbet så slänger jag mig på telefonen. Det värsta är om man står och pratar med nån, typ kollega, och inte vill bryta egentligen men så viiiill man ju svara i telefonen. Inte riktigt lika jobbigt i ett samtal med en kund men då svarar jag gärna och ber dom vänta.

Det började väl egentligen när Malin jobbade hos oss för då tävlade vi om vem som kunde svara först, egentligen med alla men ingen annan var på, tråkigt.

Och då fick jag ändå kommentaren när jag praktiserat ett tag "Vi måste verkligen lära dig att svara i telefon!" för jag svarade aldrig om det ringde utifrån utan tog en telefon och letade upp nån ordinarie. Vet inte varför, för jag hjälpte ju kunder i butik och allt?

I vilket fall ringde en butikschef från en annan butik idag och vi har pratat en hel del det senaste när hon ringt, för att jag svarat då så klart - som alltid.

Så idag när jag svarade så frågade hon om det alltid var jag som svarade i telefonen? Det är väl klart! Jag är ju anställd bara för att svara i telefon! Ne, men så länge telefonerna funkar som dom ska och jag inte står och pratar med nån så svarar jag.

Det positiva är att dom andra har sen ett tag reagerat på det, så nu lite småtävlar ju dom med mig haha! Eller mobbar mig om telefonen inte funkar så dom hinner före.

Ett lustigt sammanträffande

För ett ganska bra tag sen var det inne en gammal farbror. Han skulle ha handdukar men som inte fick vara för tjocka för han skulle torka sig i öronen med dom, men heller inte för dyra. Tur då att dom billigaste också då är dom tunnaste. Vi tittade på den ena efter den andra efter den tredje, tillbaka till den första och den andra och så den första igen. Han ville känna och titta hela tiden, och fråga om storlek och pris. Men jag står där, med ett leende på läpparna och alltid villig att hjälpa.

I morse tänkte jag på det och fnissade lite. Tänkte stackars farbror för han var så gammal så han kunde knappt gå, eller det gick väldigt långsamt. Och andades inte alls bra så jag tyckte väl egentligen mest synd om honom. Till slut fick vi ta det billigaste och näst billigaste eftersom allt annat var "oj så dyrt" och stappla oss till kassan och så har jag inte tänkt på det förrän i morse igen.

Gissa vem som gick in genom dörren i förmiddags? Jajjemen, lille stora farbrorn! Och idag skulle han ha sängöverkast. Vi tittade och tittade men allt var ju "så dyrt" igen. Tittade först på ett för 200 och sen ett på 300 men det var ju så dyrt så jag visade ett för 150. Han höll på och velade fram och tillbaka och ville känna på dom hela tiden men egentligen vet jag ju att det är plånboken som styr, det märkte jag ju redan förra gången han var inne och kollade på handdukar. Men jag visade och visade och till slut bestämde han sig för en sort. Innan han lämnar butiken ändrar han sig och vill byta, till den billigaste vilket inte var så värst chokerande. Så vi gjorde retur och sålde den nya.

Ett tag senare kommer han in igen, stånkandes. Då går ränderna inte åt samma håll så han vill byta. Visst, fine. Vi går bort och tittar igen och då finns det ju fler alternativ men allt är "så dyrt" hela tiden. Men nu ligger allt i samma prisklass, nåt lite över och nåt lite under. Ne men då ska han inte ha nåt alls för han var ju inte nöjd med ränderna och det fanns ju inga bra priser och hej och hå. Tycker ändå man stått där och pratat och visat och hållt på ett bra tag och så blir det inget.

Well well, man kan inte glädja alla och jag kan inte trolla fram det perfekta överkastet till rätt pris. Men gissa hur förvånad jag blir när han kommer in - igen! Då hade han tydligen tappat hemmanyckeln när han var hos oss sist när han tog ut bilnyckeln. Och så ville han se på dom där överkasten igen. Och dom hade som tur var inte kommit längre än bakom kassan eftersom jag precis packat in dom igen. Till slut, slut så tog han dom ändå för antingen fick det inte störa att ränderna gick åt olika håll eller så skulle han vända så den mönstrade sidan var uppåt, och då spelar det ingen roll.


Hugabuga, hoppas jag aldrig tänker på honom igen!

Lite bara

Marina: Tanks!

Åhå, det nästan pirrar i min mage! Haha, sa jag att jag tycker om mitt jobb? Dock är mitt huvud inte riktigt med för att hinna med den tidiga bussen men jag är så ju naturligt fin så jag behöver ju inte fixa så mycket. Ska hoppa i lite kläder, borta lite hår, sminka lite ansikte och packa lite väska och sen ska jag bege mig.

Lika bra att publicera så jhar jag nåt mer att säga om jag hinner, så gör jag det sen. Ha en bra dag!

Trollungar

Haha vilka galenpannor! ♥

Puck skuttar runt och hoppar och har sig så Belinda springer och gömmer sig i höhållaren. WHAT TO DO skriker hon och springer iväg. Pucks tur att få fnatt bara.

En dag i ugnen

Har en runda... fattar inte varför jag tappar ordet hela tiden... brullar? Muffins? Scones? Baguetter? Nej, det vill sig inte, sånt jag gjorde förut av pizza deg, en runda sånt som står och svalnar. En limpa i ugnen tillsammans med den Karibiska koksosananaskasslergratängen, fast utan kokos men med ananas. Hehe, funderade nu på om den smakar av sig nåt till brödet, kan ju bli spännande sen att testa.

Ja, så ugnen har fått veta att den lever idag. Två omgångar sånadär brödbullar, omelett, limpa och gratäng. Hade tänkt göra kladdkakemuffins också men hann inte riktigt med och jag har inte ens kommit in i duschen än. Men, då får den nog vänta till imorgon faktiskt. Nu har jag ingen ork eller lust att gå in och så får jag vänta så håret torkar men så ska vi också äta och... Ja, jag dushar imorgon helt enkelt.

Nu är det bara några minuter kvar på maten så jag får börja göra allt redo för att äta, ska bli spännande med ananas i. Hade faktiskt banan i också. Vi ska äta den med kyckling, fast det "riktiga" kycklingreceptet då och inte bara byta kassler mot kyckling, här i veckan och jag kunde inte riktigt vänta så jag körde med banan redan idag. Spännande värre. Oj, nu piper det!

Jenni direkt, kan jag stå till tjänst med något?

Anneli: Haha nej, där har dom ju Kungälvs-Posten! Och jag tycker man får lov att spela utan att ha varit så värst duktig, du har säkert varit det en annan dag utan att spela!

Mm så gott vi sovit. Oscar ville se på Heroes så jag slocknade. Sa jag att jag tycker den serien är så tråkig under första halvan av säsongen? Minns inte vad klockan var när jag/vi somnade men jag vaknade och såg att klockan redan var 15! Sen var det 15.45 och när jag sa det till Oscar sa han att han tänkt ställa klockan på 16. Jag somnade nog först, men vid 15 sov han så det var lite väl länge, kan jag tycka.

Sen ringde Carina och då vaknade jag ordentligt. Hon frågade vad jag gjorde så jag fick ju erkänn att jag låg och höll på att vakna. Ljuger man och säger att man tittar på TV så tror den andre alltid att den väckt en och så var inte fallet här, tror jag vaknade precis innan och i vilket fall så skulle jag ju vakna då så det gjorde ju inget att hon ringde. Så brukar det ju vara OM nån nån gång ringer och väcker mig.

Hon frågade om jag inte ville komma och jobba med henne och jag halvskrek JA! Heldag frågade hon och jag skrek JA igen, jag går ju bara här och bakar hela dagarna så det är klart att jag vill komma och jobba! Ja, ja, jaaaa! Så imorgon ska vi leka. Med alla praktikanter också då. Men det går ju det också. Pernilla var sjuk, fast det visste jag ju tack vare Facebook, så då får jag gå in. Då kan hon ha hur många praktikanter hon vill men det måste ändå vara minst två ordinarie på schemat. Så imorgon ska jag jobbaaaaaaa....!!

Så huslig man kan vara

Chathrine: Det går ju alltid att frysa in det extra, gör vi alltid om vi inte har till matlådor direkt.

Oscar blev lite chockad när han kom hem. Två timmar tidigare dessutom. Dels hade jag ju gjort dom fantastisk goda frallorna på pizzadeg och så hade jag gjort hans omelett med champinjonstuvning. Jag äter ju inte svamp men så hade vi köpt massa ägg för att han skulle göra det och ugnspannkaka så jag tyckte det var bäst att göra det innan äggen blev dåliga. Så han kom hem till färdig mat och blev både glad och överraskad.

Frågan är bara vad jag ska hitta på nu. Har ingen lust alls med den där hallen. Lutar åt Sims men då flyger timmarna iväg och så blir det inget mer. Ja vi får la se. Är väl egentligen inte så farligt att sitta där några timmar när man egentligen inte har nåt annat viktigt att göra? Och har gjort annat bra under dagen? Ja, det tycker jag.

JA JUST DET!

Jag har ju faktiskt lite namnsdag idag! Jag har ju aldrig namnsdag i Sverige på riktigt eftersom jag stavar med bara i och jag vet i ärlighetens namn in om det är Jennie eller Jenny som har namnsdag idag, men jag kör på den litegrann ändå. Mest för att jag inte vet längre vilken dag jag har namnsdag i Finland längre eftersom dom ändrar hela tiden. Men nån gång under sommaren, brukar det vara.


Sååå, ett stort grattis till lilla mig och alla andra Jenni, Jennie, Jenny idag! Och Jennifer?

What to do?

Kattis: Haha jag går också på serierna det första jag gör! Och så brukar jag läsa trean baklänges till nöjes delen är slut och sen viker jag ihop den. Jag ser alltid på TV till frukost ändå så.

Jasas: Då borde du ju köpa dun, eller åtminstonde downfeel om du inte vill ha just dun men känslan! Men det är ju tyvärr inte så ofta man unnar sig nya täcken/kuddar faktiskt.
Haha ja vi sa också det att skulle man bli inringad så är man ju rätt säker i vattnet ett tag. Men det är ganska bra med nödutgångar och många stora fönster så man ska nog lyckas ta sig ut OM det skulle bli på riktigt!
Jag brukar ögna igenom våran lokaltidning om det är nåt intressant, den kommer en gång i veckan. Men GP är ju så mycket mer och utrikes och allt möjligt. Fast lokaltidningen är gratis.

Blah, jag får alltid klagomål från Oscar att mina sladdar ligger över hela golvet. Jag brukar ha både nätkabel och strömkabel i till datorn, och uttagen sitter vid TV:n och jag sitter i soffan så sladdarna ligger över hela golvet. Och nätkabeln är lååång dessutom, massa sladd. Han tycker att han man en bärbar så ska man inte ha massa sladdar, haha! Så nu försöker jag att köra utan nätet och ström när det behövs men det blir så segt. Värre än kola eller en deg man inte haft tillräckligt med mjöl i. Lite tokig blir man.

Aporpå deg så har jag en sån på jäsning. Vi säger alltid när vi bakar pizza att degen är så god och att vi borde göra bröd på den nån gång. Igår gjorde vi pizza och då tänkte jag att idag ska jag bannemig göra bröd på degen! Har ju liksom inget bättre för mig. Jo, städad det där skåpet men jag vill ha bättre/annan lösning för handdukar och sånt så det är liksom inte roligt att städa där. Funderar på att ta ett röj i hela hallen där men det är ju så nedrans kallt där så vi får väl se. Jag sitter ju ändå i t-shirt och upprullade jeans.

Ska jag ut dit får nästan vantar och overallen åka på. Mössa och halsduk för att vara säker. Dom vill ju aldrig komma och täta dörren men det är jättebra om man behöver kyla ner nåt, typ man bakar och ska kleta på nåt på den kalla kakan, då är kakan kall på ett litet kick om man ställer ut den i hallen.

Ajajajaj... Jag som hade sån tvättlust, hah! Men nu har jag inget som blir en full maskin kvar att tvätta. Förutom sängkläder men hur kul är det? Lite gardiner också. Så käckt när man inte har plats att förvara sakerna när dom är rena för då får man vänta med att tvätta dom så dom kan ligga i tvättkorgen. Blah. Vill ha min byrå på plats, och köpt, så jag kan få in sängkläderna där och handdukar och gardiner där det ligger sängkläder idag. Eftersom vi har dubbeltäcke så tar ju påslakanen ganska stor plats.

Jaja, what to do, what to do? Ingen idé att gnälla, inget blir bättre av det men det hade varit trevligt men lite ordning och reda. Så nu ska jag sätta på ugnen så det blir nåt bröd. Tack och adjö!

En sån här kväll

Jag sitter faktiskt och kollar på Svenska Hollywoodfruar. För att veta vad allt fuss was about och det var inte så mycket. Tänkte sett efter att ha sett trailern men det blev inte av och så blev det ett sånt jäkla liv runt det. Men det var inte mycket att hänga i granen då nej. Men rätt underhållande.

Pratar samtidigt med Anneli på MSN, en hel del Sims hehe. Men kul att prata lite för det var alldelse för länge sen sist. Inte för att det gör nåt för samtalets skull men det är klart att man vill passa på och prata med nån man tycker om (att prata med) eftersom det inte blir så ofta tyvärrrr.

Hann bli lite Roast på Berns också, med tråkiga Peter Wahlbäck just nu. Snark. Så efter det blir det nattinatti för imorgon är det ju skola för vissa av oss. Ne, ingen idé att sitta kvar här, hade nåt på tungan att skriva men blir lite mycket att se både TV och prata med Anneli så tack och god natt.


4 minuter senare: Ja just det! Jag har varit så duktig att jag tvättat idag! När vi hämtade soffan passade jag på att plocka med mig ett till torkställ för när man har lust att tvätta räcker det inte med ett bara och idag blev det en hel vit tvätt på ena och sen handdukar och några röda tröjor på den andra. Skönt det, annars hade det ju bara blivit en tvätt. Imorgon blir det mer, om jag får städat i garderoben i hallen bara. Kanske.

GP nu igen

Anneli: Haha det är illa. Men så känner jag lite också även om Nyman inte är superfinskt så är det alltid nåt. Men jag är så fruktansvärt glad att Oscar heter Lindeberg så det inte är nåt tråkigt son-namn som jag är så allergisk mot, hehe. Då hade det nog varit lättare för mig att välja pappas efternamn för då hade det kanske/förhoppningsvis inte betytt lika mycket för honom. Men ja, han pratade om mellannamn, jag vet inte. Det är ju en tid kvar tills det blir aktuellt, som tur är, så vi har ju tid att fundera så så länge säger jag bara GAH!

Jag har sagt upp våran GP idag - igen. Det ringde ju en tjomme efter vi sagt upp den sist och ville att vi skulle börja igen och gav oss rabatt eftersom det blev strul förra gången så vi betalade för mycket. För det handlar ju "bara" om dom kronorna så dom tycker ju jämt att vi kan börja prenumerera igen. Blir så trött på att dom jämt använder ordet bara för dom har ingen aning om våran ekonomi och vad som är bara för oss.

När vi dessutom bara samlar tidningen på hög i hallen i väntan på att komma till sophuset så är det är väldans massa pengar vi snackar om. Vi får hem reklam gratis och den behandlas på samma sätt så jag fick nog och kände att det blir inget av det. Vi skulle testa nu när vi fick så bra pris och se ifall Oscar fick in det i sin morgonrutin att läsa tidningen för jag gör det inte. Men han läser på nätet så nej, det får vara.

Det roliga är bara att jag ringer numret som står på fakturan, till kundtjänst. När man har valt att man har GP idag så får man välja lite olika grejer vad det gäller. Utebliven tidning, adressändring eller uppehåll och nåt mer tror jag, förutom övrigt också då. Så jag valde övrigt vilket verkade fel för jag fick bli kopplad. Och där i kön säger dom "Förlåt för att du får vänta men om du har tillgång till internet kan du göra alla dina ärenden gällande prenumeration på gp.se" eller nåt. Allt utom att avsluta prenumereringen. Jääh, brah!

- Välkommen till GP du pratar med Namn.
- Hej, jag heter Jenni och vill säga upp min prenumeration.
- Det var tråkigt att höra...
- Ja, det förstår jag att du tycker.

Han blev lite ställd, hah! Men jag är SÅ trött på dom och deras tjöt. Att man kan ju testa för det kostar bara si och så mycket och att man inte får samma information i nättidningarna och att det inte är samma sak, bla bla bla. Blir så trött, är väl mest han som ringde förra eller förr förra gången (ja, dom har ringt så många gånger att jag inte minns hur många det är eller vilken gång dom sagt vad) som nästan var tyken och nervärderande mot mig och jag kände att det är ju ingen bra säljteknik. Även om jag "gick på" det ändå, haha!


Men nu är det i alla fall slut och det ska mycket till för att vi ska hoppa på en ny prenumeration. 100 dagar för 100 kronor kan ju komma ibland och då brukar mamma eller pappa fråga om vi vill ha och då är det ju okej men 200 i månaden för att bara slänga skiten sen, nej det går jag inte med på. Nog om detta, haha!

Ska det bråka så ska det

Gah, min nacke håller på att ta kål på mig! Hade så massa ont förut så jag visste inte riktigt vart jag skulle bli av. La mig i perfekt ställning på sidan i soffan med en kudde och ett armstöd under huvudet och en kudde framför mig med datorn på. Det gick över då men kom så sakta tillbaka under dagen och nu gör det göront igen. På vänster sida. Annars brukar det vara höger (musarm) men nu är det på vänstersidan om nacken, nästan mot halsen. Men en bra ursäkt för att ligga på soffan hela dagen imorgon, för att inte få ont i nacken? Lika bra att börja nu, tror jag minsann. Finns mycket att se på TV:n ikväll, inbillar jag mig.

Lögner hit och dit

Idag har vi fått massa bevis på att TV ljuger. Eller dom i TV gör det.


Första var när jag lyssnade och tittade på Vakna! med the Voice och Jingelmannen gör lite reklam för sin blogg och när jag tittar in där och läser hans första inlägg så hittar jag en rapattack, från 1 mars, som var nästan identisk med en annan dom gjorde för en-två veckor sen.
Det roliga är dessutom att den här andra dom gjorde för ett litet tag sen sa dom att dom "knåpat ihop lite snabbt på en eftermiddag" eller nåt sånt. Jakob försov sig och kom inte till programmet alls men sen fixade han och Jingelmannen ihop den när han väl kom dit. Wow, säger jag.

Och sen var det Caroline af Ugglas i lördags (men jag såg det idag) som stod och sa att hon och hennes kör skrivit den svenska versionen till The Ketchup Song under deras första repetion.
Bra jobbat med tanke på att det måste varit i våras, eller förra hösten, som vi hörde henne sjunga den i Så ska det låta (hittade dock ingen länk, möp). Dom kanske skrivit om låten nåt för att passa Körslaget och det här, men då säger man det inte att man översatt den "bara sådär".


Det var mest "roligt" för att det var två så övertydliga grejer på samma dag.

Efternamn

Pappa har ett ganska ovanligt finskt efternamn och i princip så kan vi vara släkt (även om det på många ställen är på långt, långt avstånd) med alla som heter samma efternamn. När man släktforskat så har man kommit så långt bak att det finns två grenar av familjen, vår och en annan. Men man har aldrig kommit så långt bak för att se om vi kommer från samma från början, men det är ju inte omöjligt.

Så fick jag mig idén att googla och se vad som fanns att läsa. Dels finns det ju en by med samma namn, men det visste jag för där har vi varit. Där ifrån kom även några från bröllopet vi var på i somras, för dom kände till både stället och hade barn som spelade bandy med killar med samma namn. "Jaha dom!" var det liksom när mamma berättade att vi kom där ifrån.

Men så kom jag in på en statistiksida, eller vad man ska kalla det. Där står det att det finns 48 personer i Sverige med det efternamnet, Västragötaland och Stockholm är dom länen där "dom" bor. I Göteborg finns 8 personer, i Ale finns också 8 och i Nacka finns 6 personer (top 3 kommuner alltså). Och det roliga att dom 8 är bara min familj. Ja, här då alltså. Och tre från Stockholm så 11 av 48 är ju min släkt, garanterat.

Och då blir man sådär nipprig och känner att namnet inte ska få dö ut. Jag har tre kusiner som har efternamnet, alla tre tjejer. Så om dom en dag gifter sig så är det ju inte säkert att namnet finns kvar. Jag har ju velat byta efternamn eftersom mamma gifte om sig så vi inte har samma och då är det jag och min mormor och morfar som har gemensamt så jag ville hellre heta nåt som resten av den andra släkten heter. Gemenskap, kanske?

Men ju äldre jag blev desto mer kände jag att ska jag byta namn för att snart kanske gifta mig och byta igen? Och jag ville ju byta för att föra namnet vidare, från våran sida, och då gör det ju ingen skillnad om jag byter en liten stund. Och jag är så extremt anti att inte byta efternamn när man gifter sig och egentligen gillar jag inte dubbelnamn heller. Samtidigt som Oscar är jättestolt över sitt efternamn och jag kan inte "kräva" eller be att han ska byta till ett konstigt, finskt efternamn.

Haha ja, från det ena till det andra? Får helt enkelt ta mig en fundilerare så får vi se vad det blir. Men vi har ett himla fint namn som vi ska vara stolta över, helt klart!

Tjejsnack #26

Lärdom

1. Vad vill du lära dig?
Att prata finska.
2. Vad lärde du dig senast?
Hur man kollar raderade varor utan att återskapa dom.
3. Vad känns onödigt att kunna?
Hela världens huvudstäder.
4. Vad lärde DU senast någon annan?
Jag lärde Carina hur man gör samma som 2:an men i beställningsläget,
5. En lärdom du fått med dig från din barndom?
Var mot andra som du vill att andra ska vara mot dig?


En liten Lovaälskling som sitter o

0-48395c7c71b8f98209da4b3483c886d6.png

En liten Lovaälskling som sitter och håller mig sällskap <3


Suprise suprise!

Jasas: Haha ja, han tyckte jag var lite klänigig/hoppig/skakig på grund av överskottsenergi/tristess så han önskade mig massa, massa jobb igen.

Ja, badet gick bra idag. Inga som drunkade heller, det är ju alltid positivt.


Där emot gick brandlarmet, falskt som tur var. Men vi blev lite chockade för vi visste inte vad vi skulle göra. Det var precis i slutet av lektionen, vi skulle precis säga hej då, så alla föräldrar tog ju med sig barnen lite halvt i panik och gick bara. Kvar stod jag och mamma, "jaha, vad gör vi nu då?".

Men vi gick där dom andra ledarna var, precis vid en nödutgång och så checkade dom läget och allt var lugnt och vi hann till vår andra lektion, lite sena bara. Men det får vi kolla upp vad vi ska göra, vem har ansvaret över barnen och så. Hade det varit på riktigt och nån frågat oss hur många som fanns kvar i byggnaden hade vi bara ryckt på axlarna. Samtidigt som man inte kan veta hur många som kommit och börja byta om.

Vi tappade två i alla fall, kanske tre, till den gruppen som kom men gick igen under larmet. Lite synd men vad ska man göra? Vi försökte i alla fall. Och vi körde igång sen och så gick det toppenbra. Ja, det får jag nog lov att säga varje gång då ingen drunknar. Och inte ens är nära på!

Nu ska jag hoppa ner i nya, goa soffan med lite kakor (inga kanelbullar på kanelbullens dag, oh nej!) och kika lite TV innan vi ska säga natti natti. Och som jag längtar! Sover som på moln under duntäcke i bomullssatinpåslakan, på memoryskummade sängar. Man vill inte göra annat än sooova. Jam!

Ett litet nummer eller två

Det är så skönt, mamma hade tryckt upp visitkort till badet så föräldrarna kunde få våra mobilnummer och ringa ifall dom ville nåt; sjukanmäla, ställa frågor eller vad det kan vara.

Och det har börjat funka. Eller i alla fall med dom som inte har kompisar som är där eller som är bortresta men nu har det varit några som hört av sig när barnen varit sjuka och det är så skönt att veta från början att Nisse inte kommer istället för att undra eller börja innan han kommer.

Men ja, det är ju inget måste och vad jag vet är det bara vi som gjort så men det är ju bra att ha. Och då kan man kanske slippa frågor eller så som annars tar tid från lektionen.

It's goodie goodie. Och nu är det bara ett tag kvar innan det är simsim.

Mutter butter

Anneli: Det inte är inte lätt när det är svårt? ;)

Jag förstår mig verkligen inte på varför ungarna måste använda vårat trapphus som lekstuga? Nu har dom sluat springa upp och ner i trappan och fram och tillbaka längs loftgången, och slutat helt trodde jag, men nu står dom istället och smäller i dörren där nere. Tror nån sa till dom när dom sprang runt. Har dom inget bättre för sig än att springa här? Vad är det som är så roligt med det?

Dessutom har jag ont i min armbåge. Och jag vet att det är armbåge för vi pratade om det länge och flera gånger igår, vad som är amrbåge och vad som är axel och så vidare. Det liksom isar i den och gör ännu mer ont när jag rör på den i fel lägen. Får simma bort det?

Två sidor av samma händelse

Chathrine: Haha, äran är väl en fin pokal i sin låtsashylla?

Anneli: Nej, det brukar ju tyvärr vara så. Sist så var det den ena efter den andra som droppade, inte bara såna som stod mig nära eller som jag kände dock. Samma dag som jag fick reda på det, i torsdags, var en kollega på begravning. Hoppas det räcker där.

Jasas: Tack och tack!

Ja jag försöker tänka på annat. Även om jag inte minns när jag sist träffade honom, eller ens att har har träffat honom så är det så jobbigt när nån i familjen försvinner. Inte minst när det är bland de äldre, jag blir varje gång uppmärksammad om att det snart kan vara mina gamla som står på tur.

Dagen på jobbet gick bra ändå. Efter ett tag lyckades jag koppla bort och tänka på jobbet. Var rätt skönt. Gick dock inte ner till farfar för jag kände att jag inte kunde stå där nere och gråta, vilket jag hade gjort. Men farmor var ute när jag gick hem så jag fick höra lite mer. Även om det var väntat, eller mer att han varit sjuk i två år och man egentligen inte borde bli förvånad, så blev den en sån chock.

Men livet går vidare. För de närmsta som varit där, hans fru framför allt men även hans son, är det ju så klart jättejobbigt men samtidigt en slags lättnad för att slippa allt jobb. Även om jag inte tvivlar en sekund på att hon valt att fortsätta kämpa och driva vidare, om hon bara fick ha kvar honom här.

Nu ska här handlas och ätas innan det är dags för bad igen. Och så får vi ta en dag i taget och se vad som händer med allt. Man får se det från den positiva sidan och slänga en tår när man behöver.

Jobbigt hit och jobbigt dit

- Jag hoppas du får jobba mer!
- Varför då?
- Det är så jobbigt när du är hemma.

...

- Men det är väl jobbigt när jag inte är hemma?
- Mjoo...
- Vilket är värst, att det är jobbigt när jag inte är hemma eller att jag är jobbig när jag är hemma?
- ...
- ...
- Jag vet inte...

50 genom 10

Senaste
1. Kompis(ar) du träffade: Vi är ju kompisar på jobbet. Eller Oscar. Annars Malin.
2. Personen du pratatade med: Oscar.
3. Du fick SMS av: Samma som fråga 2.
4. Du kramade: Samma som fråga 2 och 3.

Idag
5. Kläder: En stor t-shirt och trosor än så länge.
6. Bättre än igår: Att man glömmer mer och mer.

Imorgon
7. Är det: Söndag.
8. Planer: Badet är spikat, resten får vi se.
9. Något tråkigt som händer imorgon: Förhoppningsvis ingenting.

Favorit
10. Nummer: 2.
11. Färg: Varierar från dag och humör.
12. Årstid: Alla har sin charm men vår och sommar står lite högre.
13. Saknar du någon? Ja (inte för att jag har nån favorit att sakna?).
14. Humör för tillfället? Trött och lite uttråkad (inte heller en favorit).

Frågor och svar
15. Det första du gjorde: Idag var det att öppna ögonen, få panik ont och springa och kissa.
16. Vad åt du sist? Hmm, popcorn igårkväll tror jag?
17. Vad irriterar du dig på? Just nu, ingenting.
18. Tror du på distansförållanden? Tror och tror, vissa får det att funka så ja då tror jag la.
19. Vem tänker du på just nu? Tänker massa snurrsnurr.
20. Tror du att personen tänker på dig med? Hoppas att nån, nån gång, tänker på mig.
21. Vart reste du sist? Reste? Måste varit Umeå.
22. Vad gjorde du igår kväll? Myste, åt popcorn och drack o'boy till... Made in Heaven.
23. Liknar du din mamma eller pappa? Båda två på olika sätt och vis, både i sätt och utseende.
24. Ler du ofta? Inte så att jag alltid sitter och flinar men som på jobbet står man ju och ler hela tiden.
25. Välj en (kärlek, skönhet, kreativitet)? Kärlek.
26. Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna? Ja, det får man ju göra.
27. I vems säng sov du i igår natt? Min/vår.
28. Vilken färg har din tröja? Grå men färgkludd.

Sorg
29. Har du någonsin gråtit tills tårarna tagit slut? Ja.
30. Har du någonsin gråtit dig till sömns? Ja.
31. Gråter du när du skadar dig? Beror på hur jag skadat mig men egentligen inte.

Lycka
32. Är du en glad person? Ja, eller positiv.
33. Vad gör dig glad? Att glädja andra och kärlek.
34. Önskar du att du var lyckligare? Nej, I'm happy as it is.
35. Är lycka överskattat? Nej, det är viktigt.
36. Kan musik göra dig glad? Ja, verkligen om det är rätt musik.

Kärlek
37. Har någon annan än din familj sagt ”Jag älskar dig”? Ja.
38. Har du någonsin sagt ’’Jag älskar dig’’ och menat det? Säger det inte om jag inte menar det.
39. Har du en flick/pojkvän? Ja och en fästman och sambo.
40. Är du nöjd med det? Haha jo, går ju att bli mer men det kommer ju.
41. Är du kär? Massor!

Hat
41. Vem hatar du verkligen? Har nog slutat hata nu.
42. Har du någonsin gjort en hat-lista? Hehe, nej.
43. Är du en mobbare? Aldrig i mitt liv!
44. Har du varit så arg på någon så du börjat gråta? Ja.
45. Har du blivit sviken någon gång? Ja.

Skolan
46. Gillar du skolan? Nej, nej, nej.
47. Favoritämne? Rast?
48. Värsta ämne? Matte.
49. Har du spytt i skolan nån gång? Inte vad jag kan komma ihåg.
50. Är skolmaten god? Ibland, viss mat var toppen och viss var skit.

Fler och fler

One by one... Alla försvinner. Fick precis veta att farfars bror gått bort igårkväll. Tappade all lust med att jobba. Måste ringa och kolla så pappa hört också, om hans farbror.

R.I.P Jouku, hoppas du har det bättre nu.

Det var ju så det var!

Chathrine gissade faktiskt rätt:


Nya soffan har flyttat in!


Den där natten och morgonen

Jasas: Förloooooot! Trodde jag hade svarat på det och JO du gissade mycket pra, rätt på sätt och vis till och med!
Jobbigt det måste vara när man får såna påminnelser, förlåt för det också :( Tror dock han hade rockat Facebook totalt!

Chathrine: Jag läste också det, men om jag inte minns fel så stod det att det inte var överallt? Eller ja, har för mig Oscar läste det och sa det till mig. Men om dom inte ringer på kan dom inte konstatera varifrån störningen kommer och hur många som varit i lägenheten?

Jag skulle skrivit i morse, men jag hann inte riktigt.

Det har varit en lite udda natt och morgon. Jag försökte gå och lägga mig ganska i tid igår eftersom jag skulle upp 6 idag. Oscar blev kvar ett tag för att spela och jag somnade ju inte förrän han la sig.
Minns inte allt vad det var men han höll på och bröta och dona så jag blev mäkta irriterad. Tjaffsade och hade sig (enligt trötta mig) och mitt i en uppläxning somnade jag om.

Sen vaknar jag av att han sitter vid datorn. Frågade om han inte kom och la sig men han hade tydligen gått upp igen. Frågade vad klockan var, halv fem svarade han. Ne men okej, visst.

En timme senare gick han och la sig så då låg jag och snurrade för han helt plötsligt bestämde sig för att lägga sig på MIN sida! Bara för att jag låg snett över hela sängen.
Morr och gnorr över det och så låg jag och vred mig sista halvtimmen och snoozade 20 minuter till. Kom upp, klädde på mig och gjorde mig i ordning sen var det nästan dags att gå, bara sådär.

Som tur var var Pernilla tidig så hon hade kommit när jag kom som tog en tidigare buss för att inte bli sen. Och så hade vi möte. Pratade och lekte. Hujedamig.

Jag hade sån tur att jag fick vara säljare när Jessica var kunden som skulle ha sitt första barn och inte hade nånting. Fick liksom blackout på vad man ska erbjuda för det finns ju så mycket!
Samtidigt känner man sig så fjantig när man står där och larvar sig, så är man ju aldrig med kunder och man kan ju inte få den närvaron på en sån lek. Men ja, skrattat har vi gjort.

Nu ligger sjuke Oscar på soffan, jag som hade lust med IKEA idag när jag ändå var uppe och igång, och dessutom är klockan inte ens 11 än. Men så blir det nog inte då, nej.


The day earth stood still?

Åh herre min skapare, vart är världen på väg?


Jag minns när jag fick sitta och lägga in ikoner på skrivbordet till min farfar för att han skulle hitta in till hotmail och andra viktiga sidor han besökte. Finska tidningar och sånt. Schack var det nånstans. Och annat spel.

För Favoriter gick inte, nej det skulle bara vara så man kunde klicka och komma in.

Och vad ser jag nu när jag ska tacka av Facebook för dagen. Jo att lille farfar har gått och skaffat sig en profil, HAHA! Jag måste ju tro att det är nån kusin som hjälpt honom men som jag skrattat här nu, haha!

Ska det så ska det!

Anneli: Vi ska gifta oss! ...en dag ;) Så det var tyvärr inte hemlisen men bra gissat, haha!

Juheda mig vilken dag! Antingen är man trött som ett as för att man jobbar 9-11 timmar per dag och är ledig en-två dagar i veckan - eller så är man trött för att man varit ledig en vecka och sen går in och jobbar 9 timmar. När fan ska man orka jobba då, är det tänkt? Eller leva, förutom jobbet?

Dagen började fint med att bussen var 10 minuter sen så nu har jag bestämt att jag måste sätta i system att jag tar den tidiga bussen. Jag är där runt 20 minuter innan den jag jobbar med men hellre det än att riskera att inte hinna till öpnning. Och då hinner man fixa kassorna, sätta på kaffe och allt sånt.

Var så bra också att Jessica som jag jobbade med inte hade nån kassaskåpsnyckel för alla som har hade åkt hem och där stod vi med skägget i brevlådan. Och jag kom inte "i tid". Dessutom satt där inte mindre än tre praktikanter när jag kom, en fjärde kom som tydligen gått och flåsat mig i nacken och strax efter öppning kom en femte. Helt galet vad folk vi var, hah! Som på måndag är dom 10 pers, inte illa.

Sen kom det så smidigt en sängleverans på 89 kollin (typ dubbelt så mycket som jag/vi är vana vid) precis när Carina ringt och sagt att hon är framme om 20 minuter. När lastbilen åker och hela lagret är fullt av kaos och lite på utsidan ringer jag och frågar var hon är - på parkeringen på framsidan!

Fick hjälp av dom grymma praktikantkillarna, dom var riktigt duktiga hela dagen (och hade tydligen varit hela veckan). Jag sa åt dom att ta en säng var men chauffören som var ett stressat as tyckte gott dom kunde ta en säng var. Men jag sa till dom flera gånger, blir det jobbigt så säger ni till eller hjälps åt!

Sen så klart ringde vi kunderna som skulle ha sängar. Och dom två som kom idag (trots att fler "lovat" att göra det) hade inte sagt att dom skulle göra det när vi ringde så sängarna stod inte jättebra till, plus att lagret då var mega fullt så det var ju inte det lättaste att få fram grejerna. "Ne, men jag slänger iväg den här continental sängen som om det vore en påse bomull, lätt som en plätt!" väger ingenting.

Ett tag var det verkligen det ena efter det andra efter det tredje efter det fjärde. Dagen slutade bra med att en som typ jobbat där för länge, länge sen kom in och då glappade det käftar så tiden sprang iväg. Inte mycket att göra. Och hem kom jag ju faktiskt till slut också, så jag ska la inte klaga egentligen, hehe.

Fick även veta att det var möte imorgon 8-9.30 och lite ledsen i ögat blev jag när två praktikanter fick vara med, men inte jag. Men det fick jag ju, visade det sig sen. "Om du kan" sa Carina. Inte så ofta man har planer en fredagsmorgon vid 8 - men visst det kan ju faktiskt hända.Glömde så klart när jag konstaterade i morse, med hjälp av Anna-Lena, att fy helvette vad kallt det är! "Men det var ingen frost i morse!" tjoade hon lite glatt. Mja, spela roll när man står och ska låsa upp en bråkig container med TRE hänglås som alla är iskalla och det blåser kallt och man står där i sin tunna skjorta.

Sen när sängarna kom höll jag på att frysa ihjäl så jag gick in i jakt på en tjockare tröja för att klara av att vara där ute och hittade till slut en gooo jacka! Hann få på mig den, ringa Carina, gå runt lite och försöka visa henne vart vi plockat in vad sen skulle jag gå in. Pöh.

RSS 2.0