The sectret is out!

Så, det gick ju lite snabbare än vad jag tänkt och planerat, trots otroligt segt internet för tillfället.

Vad jag gjorde var att jag skapade en sidoblogg, som jag kommer ha som en viktblogg, kan man väl säga. Nu när vi ska köra hårt så kände jag att jag ville ha lite koll och kunna gå tillbaka och kolla och minnas och även kunna skriva mina tankar och så nu. Kanske bli platt fall eller skitbra, men jag lär ju inte glömma på detta viset i alla fall.

Har tänkt skriva mått och vikt och sådär och försöka få mig att våga lägga upp bilder så den kommer vara låst åtminstonde nu i början, hur det blir sen har jag ingen aning om, kanske vågar visa om/när det finns lite bättre att visa, hehe. Så för den som är intresserad går det bra att maila om lösen på egggulan@hotmail.com

Och självklart(!) kommer jag ju fortsätta blogga här. Det är ju därför jag ville göra en annan, för att kunna fortsätta med denna som innan, också. Inte bara för att jag inte vill visa och säga allt inför allt och alla.

Pillipilli

Nu har jag fått på Cascada och Britney Spears, eller ja så länge jag suttit med bilderna och så också faktiskt. Och så ska jag sätta mig och pilla med en grej. Vad säger jag inte riktigt än, det är en överraskning kan man säga. Vet inte hur kul det kommer bli när det blir klart, ni får helt enkelt vänta och se vad ni tycker.

Också matchens filmer

Också dagens filmer:Precis i början skrattar några, och jag säger "Fler som tog fel på sidbytet" för dom hade precis skrikit "neeej!" för det blev mål, tills dom kom på att det var ju deras lag som gjort målet, hah!
Och jag gjorde ju då, tvärtom.


Anton och hans bästis Felix som gör avsparken, tror jag det är i alla fall. Har precis varit mål och så "passar" dom varandra, ja jag har inte så stor koll på sånt.
Tror det är i denna flera ropar "naaej!" och jag säger yes för att... det var så!


Denna laddade jag bara upp för att jag tyckte det var snyggt spel av Anton flera gånger. Nu är jag ju inte så bra på sånt som skrivet, men jag tyckte det var snyggt.
Och det är viktigaste, vad storasyster tycker och tänker!

Bilder från dagens match

Bilder från dagens match.
Anton i orange väst och blå strumpor, om det är svårt att se skillnad på dom hehe.Morsdagen då

Anneli: Var det lika kul med näshåret idag också? Hahaha!

Chathrine: Mm, ett glas eller så är gott så här i värmen, sen blir det vatten igen!

Jasas: Haha ja det är ju tur att du inte drabbats av min frånvaro idag då!
Och det var nog mer så att ingen vågade ta sista biten, ja, hehe.

Marina: Det var det, han är en duktig tårtbakare! OCH VÄLKOMMEN HEM IGEN! Haft en bra resa?

Ojoj så var dagen så gott som till ända. Farmor stod i pyjamas när vi kom dit, vilket inte förvånade mig när pappa inte hade ringt och sagt att vi skulle komma så tidigt (var la 10.40 vi kom och han hade kommit något tidigare). Tjötade och fikade lite och gick hem för att äta lite innan fotbollen. Vi hade ju inte ätit nåt mer än lite kaka så det behövdes riktig mat i magen också.

Moster hade tydligen haft med sig singoalla med laktris smak också! Huga, smakade lite läskigt. Vet inte om dom finns ute än, hon jobbar ju på Göteborgs kex och jag har i alla fall inte sett dom i affären. Inte letat heller, men ändå.

Var ner och köpte blommor till mamma också. Hade sett i morse att Nobless fanns som hjärtformade så jag letade egentligen efter sånna, i mörk choklad. Men så fick det bli blommor och mamma blev glad!

Ja, sen var det fotboll. Antons lag var nästan dubbelt så många som dom andra så det blev inte lika mycket speltid för dom. Träffade några gamla kompisar till honom och mamma och Anders också, eftersom han mötte laget från där vi bodde innan. Vissa kom han ihåg och vissa inte. Och så är ju en liten från simmet med, och så är ju lillebrosan och tittar så det är kul. Tror det slutade 8-6 med förlust till Antons lag. Men grymma var dom!

Så det kan gå när papi inte är på

Nu ska jag ta och hoppa i kläder och se om jag kan äta nåt innan vi beger oss ner till farmor. Igår bestämde vi att vi skulle gå upp till mamma, åka med dom ner till Antons fotbollscup som är precis bredvid där pappa bor, gå till honom när det var klart och invänta kylan för att åka till farmor.

Men nej nej, varför göra som vi sagt? I morse messade han och sa att han skulle åka på snart för han skulle spela poker ikväll. Så för 20 minuter sen skulle han cykla hitåt, köpa med sig en blomma och gå till farmor. Så då får vi ju också göra det. Gå till farmor också.

Så får jag köpa en blomma till min mamma sen också, och se om vi kan följa med upp eller om vi bara är med på fotbollen. Det löser sig, men jag blir nog inte här på några timmar igen.

Tårtan var värd att minnasJag: Fota det du vill minnas från ditt kalas.
Anton: Finns tårtan kvar?
Jag: Njae, men jag har redan fotat den.
Anders: Den står i köket.
Och ja, här är ju resultatet!

Antons kalas

Kalaset igår gick fin fint, och varmt var det också.
Jag är så snabb och aktuell och lägger upp bilder redan idag!


"Jag vill ha kameran men kan inte bestämma om jag ska ta den eller posa för kameran!" (mitten)


"Viiiiiill inte" (yeah right :p)


Mina promenadskor och kritvita ben (mitten, och jag vet inte vad han ser på sista)


Present; en ihopvikbar pall


Present; in-och-utvikbar mössa


Present; en bok vars titel var svårläst på framsidan


Present; trycka, trycka, trycka, lysa-lampa


Anton gjorde tårtan själv, jag hjälpte med grädde på sidorna och några jordgubbar.
Kvällen slutade med lite bollekande (jag var med, faktiskt)

Jag är ju så modig idag!

Chathrine: Ja jag har också svårt för det. Men i detta fallet var det ju mer att jag trodde att han skojade. "Så sexigt du sitter med benen" - jag trodde på ironi haha!

Jasas: Jag brukar oftast svara nåt lite "skämtsamt" som "Ja, eller hur!" eller "Ja, jag vet" om nån säger nåt sånt, typ fint hår eller fina kläder. Ja, om det inte är Oscar.

Anneli: Haha ja, nåt sånt!

Jag har pratat med Jasas! :D Jag våååågade! Så sjukt, för jag säger/läser (jag vet inte vilket som är korrekt, tänker jag innan eller efter jag skrivit liksom?) det jag skriver, under tiden jag skriver. Och nu när jag skrev att jag pratat med Jasas, så lät det i huvudet som hon säger, och inte som jag gör. Jasas. Nej, nu är det Jasas i framtiden.

Haha, men ni hör ju inte hur det låter i mitt huvud! Jag får börja diktera, eller läsa högt och spela in och länka filmen, under inlägget. Så kan ni läsa det och få det uppläst ni också. Jasas.

Fick i alla fall ett "Vågar du ta det nu då?"-SMS och jag svarade "Ja!! :D ...tror jag? :p" haha, men jag vågade som sagt. Och hon var inte så farlig. Inte för att jag trott det heller. Men det var som ett ljud-blogginlägg. På så sätt att hon pratade väldigt likt hon skriver. Som ordet domt. Jag kan skriva domt eller nåt sånt, men säger det aldrig och tyckte det var så gullgt när hon sa det. Golligt är ju också ett sånt ord. Jag kan skriva det, men säger det inte.

Men det var kul, hoppas det blir fler gånger! Om vi vågar, haha! Det sjuka är att jag har sett bilden, hört rösten men sen när man ser henne framför ens egna tår, och hör pratet samtidigt. Toookigt!

Drömkåken går på TV igen så jag, Oscar och hans näshår ska ta och titta på den. Den kan man ju inte se för många gånger liksom. Goe filmen. Så kass och grym på samma sätt. Men den är gammal och go. Trött som ett as är jag också så jag lär ju somna snabbt och gott idag också, me like!

Vad var det? En komplimang!

- Vad sexigt du satt med benen.
- Va?
- Vad sexigt du satt med benen.
- Vaddådå?
- Nee... Du bara... satt sexigt... med benen...
- Men vad? Byxorna eller sättet eller vad?
- Men allt! Ihop där uppe och isär där nere. Du satt sexigt med benen!


Men förlåt mig då att jag inte vet när jag får en komplimang!

Dold talang?

- Älskling! Jag har upptäckt en dold talang!
- Mhmm..?
- Kolla mina näshår!
- Jag ser inte...?
Han kommer närmare och visar hur han får näshåren att gå (nästan) ner till munnen.
- Ehh, bra...
- Jag kanske borde klippa mina näshår? Överlyckligt.

Jahaja

Jasas: Ja, mer kunde jag ju inte göra men jag hade ju inte behövt bry mig om att hjälpa henne - att handla i en annan butik. Hoppas dom löste det, i vilket fall.
Haha sju år sen var jag 13, så liiiiten så.
Ja dom sitter ju vid olika bord och ju längre kvällen går och ju fler som åker ut samlas dom ju ihop till färre bord men pappa och Carina hade börjat på samma bord. Förra gången möttes dom tillslut vid samma bord.

Goddi, goddi morgon!

Jag har sovit prima men är så trött ändå. Hade gärna sovit några dygn till. Men jag somnade, i vilket fall, med ett leende på läpparna. Inte nog med att Jaaasass videobloggade igår och la upp söta bilder, sen messade vi och kom fram till att vi säger inte Jasas på samma sätt. Oscar sa det så spelade vi in och skickade. Och så spelade vi in mer och skickade. Och ännu mer, men medans vi lyssnade ringde Malin.

Pratade en stund, närmare bestämt 45 minuter, och sen somnade jag nog medans jag la på. Vet att vi la på och sa hej då, men minns nog inte inte att jag tryckte på lägga på, eller att jag la upp mobilen och somnade. Jag var lite trött, kan man säga. Men jag hoppas Jaaasass förlåter mig nu, när jag skickat.

Och idager är det kalaser. Och vi sitter och filar på present. Jag hade ju noll koll badboll på att det var redan nu han fyllde, och fick faktiskt veta förra söndagen att det skulle vara kalas idag. Men han fyller ändå inte förrän på tisdag, så då ska han få sin present istället. Och den kommer bli praaa. Oscar som kommer på speliga grejer, sånt lär ju uppskattas av den lille spelomanen!

P-p-pokerface

Det är lite lustigt faktiskt. Pappa tycker en hel del mycket om att spela poker och gör det en hel del. Och finns det en klubb här som spelar poker lite då och då, har väl varit två gånger i år.

Det lustiga är, jag vet inte riktigt hur dom kom fram till det, men när pappa satt och spelade på nätet så visade det sig att han satt och spelade mot min chef, Carina. Och hennes ex, hennes kille och hans bror. Brosan som pappa dessutom jobbar "med", samma företag och samma sak men annat område.

Men så förra gången det var den här riktiga turneringen, så visade det sig att Carina också skulle vara med (pappa har varit med i typ två år) och det var lustigt och vi var lite elaka, kanske.

Men så tänkte jag ikväll, att vem ska jag heja på? Carina var grym förra gången och alla tappade hakan och hon kickade dom flesta. Även pappa. Så det sårade väl den manliga stoltheten lite och så berättade hon en hel del "hur det egentligen var" och sådär. Lite elakt, kanske. Men bara kanske, och lite.

Men så messade jag nu både chefen och pappan och frågade hur det gick. Chefen svarade att båda var ute. Pappa gick längre än henne, men hon tog sitt ex, sin kille och hans bror. Yeeeah!

Makaroni smakaroni

OJ VAD JAG ÄR TRÖTT! Gott vare med mat i kistan också. Blev riktigt gott och nu kan jag nana riktigt gott. Oscar sa att kan jag inte sova ikväll, är det nåt fel på mig. Skönt att veta att det inte är det då, haha! Kan inte finnas en chans i makaroni att jag inte somnar snabbt och gott ikväll. En liten stund till, sen ska jag nana mig.

Sen äre helg, som Oscar tjatat om så länge. Inte just att det är helg snart men "göra det nån helg" och jag fattar inte varför det är så noga med helg. Han ska ju vara hemma tills skolan börjar så helg kommer ju inte existera, typ. Och jag jobbar vissa helger och sådär. Då kan man inte snöa in sig på helg, kan lika gärna vara vardag.

Sa du sju år?

Blö, jag har ingen matlust men börjar bli hungrig. Vi ska bara göra varma mackor, enkelt och bra och gott. Blir kanske lite... Prison Break till? Neh, Oscar har garanterat inte tankat nåt. Men den filmen, nåt med sol, som han ville att jag skulle se?

Efter historialektionen igår tyckte han det ännu mer, men eftersom klockan var efter 3 på morgonen vågade jag inte ifall det skulle vara pang pang eller annat läskigt. Men det ska det inte vara, säger han. Hans om vet.

Trött är jag också. Som ett as. Äta och nana känns det som. Och det behövs ju. Så orkar man busa och leka imorgon också. Fatta sjukt, ungen blir sju år. SJU år! Vart tog tiden vägen liksom? Sju år. Sju år? SJU ÅR?!

0, 2 och 7 årtalslista

Vad hände i mitt liv då årtalen slutade på 0, 2 och 7 ?

1990 - Mitt första år, eller jag blir ju så gott som andra. Kanske lärde mig prata och gå. Blev lite större och lite sötare. Det var länge sen, jag minns inte direkt.

1992 - Jag fyllde 3 år och kan tänka mig att då bör jag ha gått dagbarn hos min moster. Leka med kusinerna varje dag, livet var en fest! Och tiden gick på tok för fort.

1997 - 8 år och jag valde att gå kvar på min gamla skola när mina föräldrar gick isär. Bodde hos farmor med pappa och vinkade till pappa i fönstret efter han släppt av mig hemma hos mamma.

2000 - Milleniets första år och jag blev 11 år. Minns inte för mycket av denna tiden. Gick i femman det var sista året med vår goa lärare Marcela, innan bitch-Lotta kom.

2002 - Well, 13 år så det är väl det som är grejen: tonåring. Började högstadiet men vi var ju lilleputtarna ändå. Funderade på vad fan det skulle bli av mig en dag, kan jag tro.

2007 - Året jag blev myndig och som vi helt påbörjade vårat liv tillsammans i vår lägenhet. Jag fick praktik och jobb på Jysk och sumpade körkortet grymt bra.


Det var inte telefoni-mening

Jasas: Jag tycker det är lättare att trappa ner så att bara få äta godis en dag i veckan. Sen måste man ju inte äta bara för att man får, men jag tycker det är lättare att låta bli mitt i veckan när jag vet att jag får, om jag vill, till helgen. Well well, alla är vi olika och tur är ju det!

Är det inte så typiskt? Den dagen då allt smäller ihop sig så man skulle behöva fjorton öron och nitton telefoner för att hinna med allt man glömt och ska försöka komma ikapp och be och hälp och sådär. Då, just den dagen, har man glömt ladda sin mobil så man kan inte ringa ett endaste samtal och bara skicka några få SMS. Självklart.

Jag höll på och hjälpte en kund komma i kontakt med en annan butik (Anneli, you know vilken hehe) för hon kunde inte ringa dom och ville helst handla där. Jag skulle hinna torka av utemöblerna innan jag gick och ringde under tiden. Medans jag blev klar och skulle städa undan min hink och trasa och hämta mina grejer, hade Malin kommit ner. Så jag drog med mig henne för att köra mig till bussen, haha! "Kom! Nu åker vi!"

Sen kom jag på att jag glömde ringa kunden. Som behövde ha en halvtimmes förvarning för att hinna till oss. Och den andra butiken hade ganska garanterat inte det hon ville ha, och hon ville inte åka i onödan. Så jag SMS:ade Carina och bad henne ringa Jessica och säga massa. Men det hade hon typiskt nog glömt.

Tyvärr var jag ju inte i närheten av en telefon förrän det var för sent för kunden att komma till oss och Jessica hade inget hört. Men samtidigt hade dom fått upp över öronen att göra efter jag gick, så ja.

Och precis innan jag gick hade Pernilla ringt och ville att jag skulle jobba åt henne imorgon. Bara det att Anton ska ha sitt kalas så jag sa att jag var tvungen att kolla med mamma. Vilket jag inte kunde göra när jag inte kunde ringa på mobilen. Och när jag kunde ringa pratade Anders i telefon.

Var hos pappa en snabbis och Oscar skulle möta mig. Men mer än hälften fick jag gå själv och det var ju inte så kul när vi inte kunde messa. Suck. Det var verkligen en sån där allt-går-åt-pipsvängen-dag. Hoppas det går bättre för pappa och chefen på pokern idag! Men för att kunna heja på dom måste jag gå och ladda telefonen, och det ooorkar jag bara inte! Telifoni säger natti natti see you in an other life! Bajj bajj.

Försovit mig?

Chathrine: Tack! Ja nog kommer det bli jobbigt med sockret men nu när vi båda är med blir det ju lättare, när man inte läskas. Och så kan vi stötta varandra, så vi ska fixa det!
Hehe jasså, redan klockan 6? Hade nog ändå, inte kunnat med att börja bröta då hehe. Men då behöver jag ju inte vara dum som duschar viden den tiden då, haha!

Jaa, jag visste väl det. För nån timme sen, lite mindre, gick jag och skulle lägga mig och kramas lite. Var ju så himla gott så jag blundade lite också. Mm, sova gott. Men så kändes det så konstigt sen, för det kändes som jag försovit mig för jag skulle ju snart åka och bara gå och göra mig i ordning.

Så det är lite jobbigt. Känns fortfarande som det kommer bli knas. Men förhoppningsvis så kommer jag väl med rätt buss (mycket som ska till för att det inte ska bli så, då jag är klar nu) och är rätt ute så jag kommer i tid. Men ja, allt kan ju hända men det ska ju mycket till.

Hoppas ni alla får en fin dag med massa, massa sol! Hörs vidare ikvällen.

Snurr på tiden

Nu skulle jag ha sett till att vara uppe och stå i duschen, så tokigt. Det är så roligt när det blir så här och man får så massa tid på sig med allt. Har precis fixat kaffe men det bidde tok varmt. Skönt ändå att ha gott om tid, minst sagt. Ska bara se till att inte komma sent nu bara, haha! Så lätt hänt, när man sitter och vet att man har så gott om tid så sölar man och helt plötsligt så vart det bråttom, bråttom.

LIte lagom ont i nacken. Kroppen vill ju vila och "läka" under natten men nu har jag i alla fall legat större delen av natten så det är ju positivt. Men nackont försvinner ju på jobbet, när man får saker att göra. Och idag ska vi ha att göra! Hah, självklart. Det ska ju ändå vara fint väder och nyss löning. Så vi hoppas på massa, massa att göra. Är sugen på en riktigt ordentlig dag, har pustat till ibland och så dött. Men idag ska det bli ös!

Vi är ju tre dessutom, så det är ju lugna puckar. Minns lite av vad vi hade att göra, hah! Tur att Carina har sina listor. Listor, listor, listor. Här sparar vi inte regnskog, inte!

Tingeling it was!

Där står jag i duschen och sjunger på Tingeling och Tingelino. Ja, tyst i mitt huvud då eftersom Oscar fortfarande sover och apropå att inte störa grannarna, för tidigt.

Då, kommer jag på att det var ju så klart vi kom in på krig och så, i natt (nu får ni inte läsa åt fel håll, uppifrån och ner that is för nu har jag bloggat massa idag och då blir det knasigt. Så nerifrån och upp, för att det inte ska bli tokigt för er). Dom sjunger ju om Putin och Lenin och då blev det rabalder i Ryssland.

Så jag frågade om vilka snubbarna var och Sovjet tror jag vi kom in på och sådär. Sen rullade det bara på om varför saker var som det var eller varit och så blev det historialektion.

Jag menar det, inte pratar vi sånt, bara sådär. Ska ju till nåt som Tingeling, då.

Semester bröd

Så gott var det förut när jag skulle ta en macka. Hade köpt typ frallor och när jag öppnade påsen och doften av gott slog emot mig så tänkte jag bara semester! Typ plastbestick och papperstallrikar, en rastplats och dom bröden. Fick som en flasback även om jag inte ens vet om jag ätit dom tidigare?

Men mysigt var det, kändes som jag satt på den där bänken med mjukost bredvid mig och skulle bre med min plastkniv, på dessa smarriga mackor. Lustigt, ändå.

Funderar på om det hänger ihop med ett minne jag har. Minns inte var vi hade varit, men det var jag, mamma och pappa. Vi var på väg till min kusins kalas så det var sommar. Men det var en bit kvar så vi gick in och köpte hönökaka (hönekaka?) och mjukost för att äta. På vägen, fast i gräset när vi var stilla lite.

Bara det att när vi satt oss kommer vi på att, hmm, hur brer man mjukost utan kniv? Tänkte ju att hön*kakan var smidig att äta så, men kniven hade vi inte en tanke på, hah!

Jag har blivit skippad!

Oscar fick sig ett ryck förut när vi gick hem från pappa, och bestämde sig för att skippa mig. Från Anna Skipper då, inte hoppa över mig eller nåt annat sånt, hehe. Tror han ska skippa och skippad.

Vi gick och pratade om att jag inte vill slösa pengar på mig själv. Finns egentligen ingenting jag vill köpa, förutom kläder till den dagen jag gått ner. Vill inte bunkra upp med "stora" kläder och köper bara om jag måste. Apropå att jag var på Mary Kay-party och inte bestämt om jag ska handla eller inte.

Medans han redan raddar upp vad han ska önska i julklapp och vill ha så himlans massa. Medans jag vill köpa saker till oss som ny bur, soffa och fixa ordning här hemma. "För att jag inte vill slösa på mig själv".

Och så sa jag ju det, att när jag är mindre kan jag slösa mängder av pengar, på kläder, om han så gärna vill. Så nu fick han eld i baken och vi skulle köra "som fan" får jag nog lov att säga. Promenader, mattider, icke-data-tider, slopa allt sött under veckorna och bara allmänt taggad för att skippa mig.

Men på måndag då, för att få det gamla ur systemet och för att få en början på veckan. Även om jag kunde kört från idag, men det är väl Skipper som bestämmer?

Varje morgon ska vi gå upp vid 8 och gå ut och gå i 60-90 minuter (har rutten avklarad, får se hur lång tid den tar men det blir väl runt 90 minuter, skulle jag tro) och sen komma hem och äta frukost. Spendera dagen som vi vill, tills lunch och efter det har vi minst en timmes tid då datorn inte är tillåten, förutom för PhotoShop.

Middag vid 19-20 men som är lättare, och mer mastigt till lunch. Och egentligen ska man inte äta så sent, men jag tänker på när jag jobbar och för att det inte ska bli för olika tider.

Så vi får väl se hur länge det håller. Jag är, i vilket fall, glad att han fick sån fart och att han är så taggad nu. Inget godis förutom på lördagar och "inga mängder för det". Sen kanske inte allt kommer bli spikat och samma för alltid, men en bra början kan jag tro. Ska bli spännande, måndag morgon klockan 8.

Lägenhetshyffs

Hur mysig är inte sommaren? Klockan är 5.30 och det är ljust ute! Så underbart! Minns i vintras då när jag började 8 ibland, och gick hemifrån efter 7 och det var svaaart. Det började ändå ljusna vid 4-5 om inte tidigare. Och nu är det verkligen ljust ute. Lite halvdaskigt som en morgon när det regnat. Men ljust.

Ska snart hoppa in i duschen, när jag kan med att gå in i duschen. Vi hann prata om det i natt också, hyffs i lägenhet. Jag tycker inte att man går in och duschar klockan 4 på morgonen, om man inte måste. Som idag hade jag tänkt gå upp efter 7 så då kan jag gott vänta med att dusha.

Eller tvätta. Jag föredrar att inte starta tvätten förrän 8 som tidigast så den centrifugerar 9.30-10. Även om det är vid 8 eller nåt man "får" börja låta (har ingen aning egentligen, vet bara att man ska dämpa sig vid 22). Jag försökte ju liksom make my case men Oscar tyckte bara att är det 8 är det 8, men man kan ju gott starta maskinen 8 också.

Medans jag tänker att det kan ju finnas folk som jobbar skift till exempel. Då måste man ju inte börja låta prick klockan 8. Eller som jag hade känt om jag jobbat en vecka och sen är ledig med sovmorgon en vardag, då uppskattar man också om det är lugnt en tid in på förmiddagen. Fast här är ju ingen fara med sånt.

Sen är ju grejen också att om jag nu av nån anledning ska starta tvätten så tidigt så den börjar låta lagomt till 8, då ska jag också ha lust att hänga den när den är klar. Så risken att det är akut att det måste vara klart till 8 är ju inte stor. Äh va fan, jag bara babblar. Skit samma, eller hur??

Frukost del 1

Japp, den slank precis ner. Åt inte ordentligt igår och blir alltid så hungrig när jag är vaken så här länge. För magen kunde det ju lika gärna varit dag och då hade det garanterat var matdags.

Vi låg ju och babblade och sen ville Oscar gå upp och dricka. Klockan var runt 1 eller närmare 1.30 men jag tänkte väl inte på det så uppe i varv jag var. Prata, prata, prata och så vart klockan 3.30 och jag var inte trött. Kände att sova var nog inte dagens grej, och startade TV:n medans Oscar somnade på två röda.

Men då fick jag ju snart tid till bloggar, heh. Så länge jag kan släppa min egna. Koka lite kaffe sen. Hoppa in i en dusch. Jag kommer bli människa även idag, yepp yepp!

Historia

Jasas: Det var ju samma kaka jag pratade om här om dagen, och vi hade inte ens smakat på den innan! Haha ja det hade varit illa om hon glömt det, lite panik och sådär med att få dit folk.

Anneli: Jasså, det är ett "välkänt" faktum? Haha ja, kan tänka mig.

Ja, här sitter hon som är lite koko i bollen. Hej, hallå och god dag!

Kunde inte somna och för en timme sen var det ju ingen idé att försöka, snart god morgon på riktigt ändå. Har haft historia lektion med Oscar i några timmar. Egentligen är jag totalt ointresserad, eller snarare så att jag tycker det är så tråkigt att bara sitta och läsa och rabbla. Att lyssna på Oscar där emot, kan jag göra i timmar!

...bevisligen! Haha! Trots att han var supertrött. Minns inte hur vi började men så kom vi in på Nord Korea med bomber, Andra Världskriget och de senaste krigen Finland varit med i. Nu minns jag inte vilket krig, kanske Kalla Kriget, som det var mycket i Kajaani, och det är ju därifrån delar av släkten kommer.

Lite skamligt är det ju ändå att jag inte vet nånting varken om släkten eller dom närmaste. Jag vet ju bara att farfar var ett... finnebarn? Minns inte vad dom kallades, men dom forslades ju hit för som i farfars fall, dom inte hade råd att ha honom och hans bror hemma. Men så blev han sjuk i polio och hamnade på sjukhus istället.

Han har berättat sen jag var liten att han låg på sjukhus i fyra år (om inte mer, men fyra tror jag) och fick inte ett enda besök och bara två år. Liten som jag var blev jag helt förskräkt och tänkte att hur kunde dom inte ens komma och hälsa på?! Nu vet jag ju, och förstår. Men det är ju den historian jag kan.

Tror att farmor var här en vända också (farfar är ju -36:a och farmor 37:a) för jag minns nåt om att hon "kom tillbaka" när hon var 18-19 år. "Men du kan alltid komma hem eller höra av dig om du får problem" hade hennes pappa sagt. Så fint, så varm i hjärtat blir man när man hör det. Inte undra på att hon är så fin, min farmor!

Men som jag sa till Oscar, jag har verkligen iiingen aning om vad som hänt med mummu och ukki (mummu är 37:a och ukki är 38:a) mer än att dom tog sitt pick och pack som gick i bilen, och flyttade hit. Men då var dom ju över 30 år. Farfar var skeppare, och kom på så sett hit igen. För han kom ju hem, till slut.

Får fråga mamma. Jag måste ju kunna berätta för mina barn också. För det var ju tydligen mäktigt och stort det som hände. 40.000 finländare som dog där i Kajaani, men 200.000 ryssar. Men Ryssland är ju något större än Finland så ändå var det inte lika stor förlust för Ryssland, och dom vann också. Men vi kämpade!

Eller ja, vi och vi. Jag var ju inte med men när vi pratade om det så kände jag mig varm i magen. Glad och stolt. Som Oscar gnäller över Sverige nationaldag, man vet ju inte allt eller knappt varför för det var så länge sen, men vi "firar" ju Finlands självstädighetsdag. Och då borde jag ju veta mer, för det betyder ju ändå.

Nej, jag får ta och lära mig så Oscar slipper lära barnen om mammas släkt. Han sa ju det att äntligen fick han lite släkt med historia och är ändå stolt över oss. Ja, snurrigt men genom att se hur häftigt han tycker att det är så förstår ju jag också att det är viktigt och något jag ändå borde lägga ner tid på att bry mig och lära mig om.

Och nej, inte bara för att jag bör och sådär, utan för att jag faktiskt är inresserad nu också. Framför allt om farmors, farfars, mummus och ukkis historier och så. Så mysigt att höra om vad dom gjort, innan dom blev dom dom är idag. Men så är det ju intressant och kul att lära sig om bakgrunden, varför det blev som det blev för dom.

Nej, nu ska jag sluta. Det bara sprudlar och jag ville prata mer men Oscar ville sova. Han får sluta veta så mycket så han kan berätta så mycket så jag kan fråga så mycket. Inte ofta han säger "vet inte", ibland blir det "jag tror" men oftast är det svar. I love! Så underbart, när man är så lost och koko själv.

Snurriga goe chefen

Det roliga var också att när vi satt där, så ringde Carina. Hon skulle berätta att min kod till butiken nu fungerade och jag skämtade med att säga "Jaha, och ska jag få användning för den snart?" och hon sa nåt med jag och babblade vidare. Sen pratade hon igen om att jag var så garderad med koder och nycklar och hela fadderallan och igen fällde jag in att "Jaa, bra om hon fick användning för det också!" och hon svarade att ja imorgon, och att hon skrivit en lång lista till mig och Patrik och att Jessica började 12. Ehh, jaha..?

Jaa, inte lång men en lista på vad ni har att göra, säger hon. Hah! Då hade du nog missat att berätta nåt säger jag och hon blir så förvånad och jag funderar och tänker för jag kände igen tiden, men det var förra fredagen. Eller ja, förra fredagen var 9.45-19.15 och tisdagen samma vecka minns jag inte när jag började men jag slutade "redan" 18. Och tiden imorgon var 9.45-18 så nej, det ringde ingen klocka. "Men oj, har jag missat? KAN du jobba imorgon??" och det kunde jag ju, haha! Hade bara lite tankar på promenad och sådär, men ingen fara.

Ibland är hon bra snurrig, goe chefen. Inte första gången och garanterat inte sista gången heller. Ibland har det ju hänt att jag missat också, att kolla fram på schemat. Men nu var det ju en vecka sen jag var där och så klart kunde jag kollat men jag antog faktiskt att hon inte planerat in några tider på schemat, utan att säga nåt eller fråga först. Så denna gången var det inte mitt fel, hah! Så tur verkligen att hon fick beskedet idag så hon ringde, annars hade Patrik stått där bra förvånad och ensam när vi öppnar, hah!

Gott och fix

Jaa, kul att innan vi gick konstaterade Karl och Oscar att det var så krångligt det här med pentagram så Oscar skulle minsann inte orka hjälpa till, pappa skulle få göra det själv. Okej sa jag, men du får ju säga det då. Vi kan ju inte gå dit och låtsas som det regnar liksom.

Så sa jag det till pappa, att det var krångligt. "Ja, jag släppte det. Jag ska bara ha fyra nu!" svarar han, haha! Tack, snällt. Skönt så sett, men ja. Lilla pappsen.

Men kakan vart uppskattad i alla fall, vilket var kul. Så det som vart över blev kvar hos dom, hah! När vi alla tagit en bit sa pappa att bara han fick ta en bit till, sen fick ingen röra kakan för resten skulle han ha imorgon, hah! Liiite torr blev den, inte lika seg och go som förra gången men fortfarande smaskens.

Sen blev det att vi blev kvar några timmar, hah! Vi var där runt 16.20 och pappa kom 10 minuter senare och Lena ytterligare 20 minuter senare. Viiid... Typ 20.15 började vi gå hem, hah!

Fick i alla fall kollat det med lampan över diskbänken så det ska vi fixa. Tydligen är det så att hyresgästen står för det. Men han visade i alla fall hur det funkar och att man skulle byta en till grej. Tändningsgrejen. För antingen är det lampan eller den som är slut. Tur att jag har honom!

Pappa pentagram

Jasas: Haha! Tur att Björn litar på dig då, när du är där nere alldelese ensam med maskinen, haha!

Anneli: DET kan jag förstå, så tradigt med tvättstuga. Och det är ju så mycket lättare med en egen.

Ja men sedär, dagen gick idag också. Nu är den ju inte slut än, men lär vara när vi kommer hem. Jag bestämde lite snabbt och lätt (även om jag började prata om det redan igår, och vi var typ överrens) att vi skulle ta med oss kladdkakan från igår till pappa idag. Ska vispa lite grädde så vi har och mumsa sen.

Tror jag hittat det här med pentagram också. Ska kolla med Oscars lillebror som läser rätt långt i matten och kolla exakt hur det funkar. Ska skicka med mig några länkar, en uppsats (eller nåt?), en Flashback tråd och den som ser mest ljus ut; Wikipedia! Ska bara förstå mig på formeln.

Oscar bara stirrade på mig när jag förklarade vad pappa skulle ha det till. Han har gjort nån platta, i taket där han har gjort en vindstrappa. Där ska han sätta spots, fem stycken egentligen. Och då vill han ha det som ett pentagram och vill ha formeln för att få det jämnt. Och Oscar bara stirarrar och gapar.

"Kunde han inte gjort det med ögat bara?!" utbrister han sen. Ehh? Har du träffat min pappa? Han som är perfektionist ut i fingerspetsarna? Tror du på fullaste allvar att han skulle göra en sån sak "bara sådär"? Glööööm det. Blir nåt tokigt så går man ju och stör sig sen och så är det kört.

Tvätta, tvätta, tvätta

Jasas: Vi eller "nån annan" ;) Som hänger tvätt och äter kakor, hehe. Men ja, det kommer väl tillbaka när jag vant mig igen.

Ja, jag startade faktiskt en tvätt nu när vi gick upp, bara för att faktiskt. Inte för att jag har lust eller nåt men för att vi har en tvättmaskin och för att vi hade lite tvätt. Men men, en dag blir jag nog tvätt-sugen igen. I vilket fall är det skönt att ha tillbaka tvättmaskinen så man kan tvätta när det behövs, och bara en tvätt om det är så.

Dessutom har den massa coola funktioner. Fördröjning på två, fyra eller åtta timmar. "Natt centrifug" som kör saktare och nåt mer så inte tvätten ligger och blir fuktig. Paus. Eko-tvätt. Välja antal snurr på centrifugen. Hmm ja, lite sånt. Och att man ställer in programmet typ "60 bomull" så man slipper ha en bok varje gång för att se vilken bokstav som är vilket program. Och på den gamla kunde man inte ställa in graderna själv.

All and all så är det bra ändå. Och nu ska jag återgå till min frukost. Tog en blogg-paus men magen säger huuuungrig! Så det är väl bäst att lyssna. Har lite halvplaner för dagen men det är väl bäst att hålla tyst med så länge så får vi se vad det blir. Det ska väl bli en bra dag, vad som än händer och fötter här! Yeehaaw!

Hjärnan som inte kunde tänka

Så konstigt när det är ljust ute, man fattar inte att tiden går. Klockan är snart 22 och natti natti. Jaja, hoppas det slutat blåsa tills imorgon (ja, jag måste ju också nämna blåsten).

Konstigt det där med tvätten. Har längtat efter att tvätta i flera veckor, så länge den varit paj. Mycket för att jag var på sånt tvätthumör dagen den pajade, tror jag. Men nu har jag liksom ingen lust att hänga upp och ha mig, haha! Inte för att det tar så lång tid ändå. "Stor" tvätt dessutom, med tröjor och byxor.

Nu känner jag för en städ- bak- och tvättdag! Fast slippa göra allt själv. Lite plock och rensning hade inte suttit fel också. Jag kan börja, så kan nån annan avsluta. Goodie.

En kvällslista

DIG:
fullständigt namn - Ji-ee-en-en-ii.
exakt ålder - 20 år, 3 månader och 6 dagar.
Vart bor du - I vår egna lägenhet.
Bor tillsammans med - Oscar, Gismo, Lova, Puck och Belinda.
Husdjur - Chinchillor.
Färg på ditt hus -Ehh, gult tegel tror jag?
När är du född - En tisdag tidigt år 1989.
Klass - Topp!
Vilket år fyller du 100 år - 2089.
Något jobb - AVA på Jysk.
när gick du upp i morse - 8-tiden.
när ska du sova ikväll - När jag kramats klart.
Duschat idag - Nepp, och tänker inte göra det heller.
kramat någon idag - Mm-hm!
pussat någon idag - Jaa!
Vad har du ätit idag - Knäckebröd med ägg, macka med skinka, chips, minutstek med pommes och beasås och nu choklad.
Dagens klädsel - Blå t-shirt, gråa bralls och gul-rosa randiga strumps.
dagens smink - Naada.
dagens sötnos - Min mamma!
dagens roligaste - Alla felsägningar?
hur många vänner - Man kan väl aldrig ha för många?
hur många har du kysst - Räknade på en hand.
Vem pussa du senast - Puss så man nuddades: Oscar. Puss genom luften: djuren.
Hur många har du pussat idag - En eller fem (läs ovan).
Har du sovit själv den senaste natten - Neeei!
Har du pojkvän - Det är han, bland annat.
Vem pratade du med i telefon senast - Mummy.
vem fick du senast sms från och vad stod det - Mamma: "Du får säga du till mig".

FAVORIT:
Film - Grease!
Låt för tillfället -  Sims theam.
Mat -  Kylling eller kött.
Dryck -sprite
Färg - Blå. Och grön.
Stad -Göteborget!
Land - Finlandet!
ämne i skolan - Syslöjd.

SENASTE:
Personen du tänkte på: - Pappsi.
Personen du kysste - Oscari.
Gången du spydde - En morgon för länge, länge sen.
gången du grät - Ett tag sen, när jag skrattade.
Pizzan du åt - Förmodligen en tomat, ost, skika och köttfärs med vitlökssås, men minns inte.
Gången du var i göteborg - I lördags.
Gången du var i stockholm - 4-5 år sen tror jag.
Gången du var kär - I am now.
Personen som såg dej gråta - Oscar.

ANTINGEN ELLER:

Svart eller vit - Schwarz, men weiss funkar också!
Hund eller katt - Vovve.
Tvspel eller datorspel - Data nu, men TV I like too.
Ut och festa eller hemma och mysa - Myyyys.
singel eller upptagen - Väldigt upptagen.
Hångla eller ha sex - Beror på humör och "sug".
Lunarstorm, helgon eller playahead - Bloggkoll.
Ragga eller bli uppraggad - Ingenting, helst.
Big brother eller paradise hotel - BB.
har du svart hår eller blondt - Brunt.
Har du blåa eller bruna ögon - Blå/gröna.
Choklad eller lakrits - Bah! Choklad, liiite mer.
Gbg eller stockholm -Göööteborrrg!
Högerhänt eller vänster -Höger.
Coca cola eller fanta - Coca Cola.
Pizza eller kebab - Beror också på humör och sug.
Prickigt eller randigt - Randigt.
Älska eller älskas - Älska, men helst båda.
Leva eller dö - Leva!

ANTAL:
Personer du älskar - Ett par styckna.
Personer du hatar - Ogillar några, ja.
Pojkvänner du haft - Två mer riktiga, ett antal andra.
Personer du hånglat med inom en 24 timmar period - One at a time.
Glassar du ätit på en dag - Haha hur ska man minnas sånt?
festivaler du har varit på eller ska på under detta året - Inga vad jag vet.
Gånger du haft minnesluckor - Glömmer jämt, hah!
Gånger du varit full - Vem räknar?
Personer du saknar just nu - Några stycken där too.
Gånger ditt hjärta brustit - Ingen som det inte gått att laga efter.

VEM:
Vill du kyssa nu - The one and only.
Ska du träffa imorgon - Det får vi se då, mouahaha!
Sjöng du senast för - Sture, på hans kalas (sjunger ju jämt, men inte "för" nån).
Hade du senast en msn- konveration med - Haha, Oscar!
Spelade du tvspel med senast - Oscar eller Anton.
Vill du på med på en romantisk resa - Öhh..? Hmm, låt mig fundera. Oscar, kanske?
Vill du kasta en hård sten i huvudet på - Bah!
Förtjänar att dö - Sånt säger man inte.
Är söt - Anton.
Vill du sova jämte inatt - Ooooscaaaar!

VAD:
gör dej glad - Mina nära och kära.
Gör dej lessen - Jobbiga människor runt mig.
Vill du helst göra nu - Redan ha hängt upp tvätten, hah!
Önskar du att du slapp göra - Gå ner i vikt.
Vill du ha nu - Ett litet mysigt hus.
Önskar du dej i födelsedagspresent - Så lång tid tänker jag inte, kommer på det tills jag fyller år!
Längtar du till - Framtiden.
Tycker du om dina betyg - Jodå, förutom att dom inte är färdiga.
Ångrar du i ditt liv - Inte speciellt mycket.
Är det bästa som har hänt dej - Oscar, bland annat.
Hur mycket är klockan - 20.51 - whoops!


Chokladen som äntligen hamnade på rätt ställe

Jasas: Ja, det är ju bara ni som är lite udda och kör på M ;)

Mmmhm. Maten är äten, disken är diskad, kakan är bakad, tvätten är tvättad. Ja, kakan står i ugnen ett tag till och tvätten har väl en 20 minuter kvar i maskinen, men ändå.

Vi bakade äntligen den där kladdkakan. Vi hade ju tänkt baka rätt nära inpå förra gången, men så har det inte blivit av. Och då gjorde vi ju en kladdkaka med mörkchoklad på, så nu skulle vi göra med mjölkchoklad för det blev så chokladigt och mustigt för själva kakan är så chokladig. Men god.

Men så har vi köpt hem chokladen för "nu ska vi baka" och så har chokladen tagit slut? Eller ja, vi har tagit det som inte ska gå i kakan och efter några dagar tänkt "äh, vi hinner handla innan vi bakar".

Men nu så! Köpte ny choklad idag och så tänkte jag att nee nu får vi banne mig baka den där kakan för annars åker ju bara chokladen ner i magen - igen! Men inte denna gången. Nu ligger den på kakan, som är i ugnen. Mouahaha! Så den kakan har jag allt planer för, mouahaha igen!

What's up with all the A's?

Ja man kan ju lätt säga att man snubblar på namnen och kommer säga fel ett antal gånger, garanterat.

Jag som tyckte det var krångligt i badet bara, när vi hade Saga, Stina och Samuel. Många S och även om Samuel aldrig fick fel namn så fick Stina och Saga bytt några gånger.

Men nu! Börjar vi fundera. A-namn är sjukt vanligt i våran släkt tydligen. För att börja med min lillebror Anton. Vi har en kusin som heter Alva. Hon i sin tur har en kusin som heter Alfred. Oscars syster har ju sin första lilla kotte som heter Algot, som nu blivit storebror till Alfons. Hur ska man hålla reda på alla? Anton, Alva, Alfred, Algot och Alfons.

Skulle det bli en flicka hos Malin skulle hon bli en Alma. Aaaaaaaaa.

High tech och orange

Jasas: Vi har faktiskt en garderobsblomma! :D Och den har överlevt i över två år, jag är så imponerad va, haha! Men jag vill ju egentligen ha fina blommor, dom är ju rätt tråkiga. Men, vad göra?

Pratade nyss med Electrolux-killen och dom skulle komma snaaart, wiha! Skönt när det blir närmare 14 än 16. Därför ogillar jag sånna tider, bättre med en halvtimme eller nåt (även om jag självklart förstår att dom behöver lite svängrum) så man vet mer. Men som sagt, nu är det på G!

Sa precis till Oscar att dom satt nog och kollade klockan och tänkte "Jag sa ändå 14-16 så jag väntar... väntar... NU är den två minuter över så jag ringer!" för det var nåt sånt, 14.02, som han ringde. Haha nej då, dom jobbar nog så snabbt dom kan och hade han kunnat komma hit tidigare, hade han ringt.

Jag önskar bara att vi hade en tvättstuga, i lägenheten alltså. För jag har tokont i min mage och hade gärna besökt toaletten (ja, intresseklubben antecknar) (och så kom det massa saker emellan så en halvtimme hann gå) men det känns ju lite dumt när han ska vara där och greja.

Men, nu har han kommit hit och lämna våran hight tech-maskin. Orange vridknapp, så fult! Haha :p Det första jag såg typ. Men det ska väl gå att överleva. Så har han varit och lämnat grejer hos en granne och nu skulle han ner och lämna nycklar, sen kommer han tillbaka. Så så tidigt blev det ändå inte.

Inte så konstigt

Ja just det, jag tänkte på inlägget jag skickade igår kväll, om ungen i leksakslådan. Jag visste ju att hon kunde leka där i och sådär, men föräldrarna låg och sov och lillebror också så då trodde jag hon hade blivit lagd också så det var mest det som var så chockerande. Och gulligt.

Ska jag ha tur så ska jag

Jasas: Ja suck, men står blommor i fönstret och hälsar på solen dör dom ändå. Det är ingen idé att ge mig blommor som inte dör självmant efter en vecka. Har snart dödat födelsedags ordkidén också. Plastblommar, ja tack!

Jag sa till Oscar i morse att garanterat kommer dom precis innan "stängning", vilket är vid 16 när alla vill gå hem, och så ska man säkert köra ett startprogram när den är ny (tvättmaskin pratar vi nu, ifall nån glömt) som lär ta en och en halv-två timmar kanske. Så hinner man med lite tur en maskin med tvätt idag. När man ändå väntat i två veckor och är så grymt taggad på att tvätta! Det är ju så kuuuul! ...ibland.

Och så ringde dom här för ett tag sen. "Hej, vi tänkte komma i eftermiddag..... Runt 14-16" JAHA! Tack för den. Sist till oss nu igen. Jaja, jag vet att man inte ska gnälla när man får en ny tvättmaskin men hela dagen blir ju blaha då, man kan ju göra nåt nu innan men måste ju vara hemma till före 14 ifall dom får för sig att komma lite tidigare. Aja, det löser sig la. Nu ska jag sluta gnälla, promise!

Gissa om...

39ea56ccd267dcd6bed2b14d992f71ec.png

Gissa om jag blev förvånad? Jag skulle bara kolla vad alla simmar gjorde innan jag avslutade, och så hittade jag dottern i leksakslådan! Haha, på tokigt. (och hon är inte rädd, hon leker. Såg rädd ut så bilden dock)


Mattesnille, någon?

Ja jag undrar om någon har en aning om hur man räknar ut ett pentagram? Vinkelsumman eller vad man vill kalla det. Hur man gör för att räkna ut så alla trianglar, sträck och tjofräs blir jämnt och bra?

Jag fick i uppdrag av pappa att hitta det men jag blir så dum i huvudet av allt matte så jag bli bara trött. Så, vet någon eller kan hänvisa nånstans (som man vet är rätt, jag hittar ju sidor men förstår ju knappt språket på dom) så skulle jag bli så glad och tacksam! Pappa också, så klart.

Just visiting

Chathrine: Ne det är lite så jag känner också, att vad ska dom göra liksom? Därför jag tänkte börja med att prata med pappa, han måste ju veta nåt i alla fall.

Jasas: Jo det är ju loftgång. Men han bor ju i lägenheten precis ovanför våran. Därför Oscar öppnade innan han kanske fick för sig att slå sönder köksfönstrena eller nåt. Man vet ju inte alls vad dom kan hitta på i det "tillståndet". Huga!
Haha jaa, DET hade du garanterat varit rätt kvinna för!

Jag är på besök i köket. Diskar lite och medans det låg i blöt (=vila) satte jag mig här, fast i köket. För "här" brukar ju annars vara soffan. Men kände att ryggen behövde räta sig lite och då är det gott att sitta här. Oscar som brukar gnälla "hade inte du bärbar dator?" för att jag sitter med sladdar, men det är ju det här som är bärbart, att jag kan sitta var jag vill. Och då vill jag helst sitta i soffan. Med nätkabel och strömkabel. Men ändå.

Imorgon hoppas jag att Electrolux ringer, så nya tvättmaskinen kommer, iih! Lite ledsen är jag ändå, eftersom det gick en vecka längre än vad som "var sagt" från början. Fastighetsskötaren sa ju att den skulle komma nästa vecka, och det var förra veckan. Men ändå, ny maskin. Så tröttsamt bara.

Nu har för övrigt min avslutningsblomma dött :( Kom jag på nu när jag satt här eftersom den står på köksbordet. Jag har nog så ogröna fingrar man kan ha. Det var ju liksom inte många veckor sen vi fick dom? Två, kanske? Mamma levde i söndags i alla fall. Usch vad tråkigt, blö. Lite ledsen i hjärtat nu. Lilla gollongarnas ju. Eller det var väl föräldrarna, men det är ju tack vare gollongarna som dom köpte presenter. Uh.

Välkommen nya, ljusa dag!!

Anneli: Jag är faktiskt inte säker på att han var kapabel att läsa i det tillståndet han tydligen var i. Men man tycker ju det. Eller att han lär sig efter alla dessa gånger....

Ann-Louise: Jaa, det var/är ju det...!! :D

Jasas: Det var så hon började, hade 75% vanligt jobb och 25% MK. Fast hennes barn var dock lite äldre. Men men, jag försöker inte övertala dig jag ville bara ha sagt att jag tror du hade passat som säljare, haha!
Hmm jaa, kanske sätta en bild på mig och Oscar och texten "VI BOR HÄR" under?

Japp, nu är det äntligen en ny dag. Hade så svårt att somna igår då jag låg och tänkte på annat. Speciellt eftersom dom möblerade om även igår kväll så det var svårt att låta bli.
Har sovit väldigt oroligt och vaknat hela tiden, huga. Stod i duschen precis och hörde bankanden och grejer. Säkert inget över det vanliga, men nu blir det ju en annan sak, helt plötsligt.

Ska prata med pappa vad som händer och så. Jag börjar ju bli rädd för att vara hemma, rädd för att inte vara hemma. Rädd för att gå hemifrån, rädd för att komma hem.
Jag vill ju inte vara hemma när han blir sur för att hans nykel inte fungerar och han slår in fönstret, men jag vill ju inte heller att det händer när vi inte är hemma egentligen och på nåt vis.
Sen vill jag ju inte möta honom i trappen (igen) eftersom han alltid är full eller hög och nån gång kanske han glömmer att han gått fel och undrar vad fan jag ska inte till honom för?

Säkert jag som spär på lite men i vilket fall så ska man väl ändå inte behöva gå hemma och vara rädd för sin granne, eller? Eller rädd på dom övriga visen, heller.

Inte demon, bara finskBild lånad från Oscars Facebook

Grin-Olle

Maten var banne mig så god så jag fick tårar i ögonen! Ja, eller kanske varm eller stark men vi säger att det var för att det var så gott! Köttfärsås med makaroner ála Jenni.

Mätt som en gös och nu ska jag kolla bloggar, kissa och spela. Kuuuul, kul, kul! Och hoppas på att vi får vara ifred och själva ikväll och att jag slipper mardrömmar av detta nu.

Fyllekajen

Jasas: Hehe jag tror allt du hade passat som säljare! Och man måste ju inte sluta med sitt vanliga jobb, hon hade kombinerat i... Ett och ett halvt år tror jag och sen kände hon att det var dags att gå vidare och gå upp i fulltid med Mary Kay. Men ja , uska och säljare är ju inte riktigt samma sak så jag förstår dig!

Anneli: Mouahaha, jaaaa! :p

Asså fan vad jag stör mig och vill dänga en tidning i skallen på honom!! Nej, inte Oscar men grannen. Flera, flera gånger har han varit på väg in till oss för han tror att han bor här men ska egentligen en trappa upp.

Minns inte om jag skrev det men för ett tag sen höll jag på att skita ner mig när jag kom hem från jobbet. Hade plockat fram nycklarna för att gå in och så hör jag nån i trappan bakom mig. Sen ser jag att han typ står bakom och så frågar han om jag ska in "där" (till oss) och jag svarar "ehh... jaa...." och då kommer han på att han ska upp en trappa till!

Han pratade med min faster när dom var här när vi fyllde år, så jag har alltid trott att dom känner varandra men nu kan det ju likväl varit så att han gick fel då också. Även om det inte är omöjligt att dom känner varandra om han är ursprungsbo för då känner säkert pappa och farmor honom också.

Men i vilket fall så idag stod han och bankade på våran dörr! Jag hörde inte att det var på våran och när det redan var försent hade Oscar gått och öppnat. Där hade han stått, hög som ett hus och saliv ner för hakan och inte fattat han gått fel - IGEN! Dom pratade nåt litet, sen skulle Oscar stänga dörren och då öppnade han den! För att typ säga att det inte var första gången han tagit fel. Nej, tack vi har märkt det!

Och igår när jag gick utanför dörren kom han ner stapplandes för trappan, full som fan. Så man får ju fan vara noga med att låsa dörren. Usch, jag som hatar sånt! Så typiskt, varför inte liksom?

Äntligen mitt lilla stora hus!

Nu äntligen går det lite bättre för min familj.
De har lyckats tjäna ihop tillräckligt med pengar för att göra sig av med allt på ett hus.
Mitt hus, närmare bestämt.
Eller ja, ett som jag har byggt till förste köpare, typ.

Och när jag i morse såg att Anneli lagt ut Sims bilder på sin BDB ville jag också visa.
Dock är jag så tråkig att jag lägger upp dom här också.
Men, den som inte är intresserad kan ju hoppa över eller kolla ändå.
Här kommer dom, i vilket fall:


Utsidan, cykelparkering och dörren in.


Nedan- och ovanvåningen.


Hall, matsal, kök och matplats.


"Hänga" rum (utfyllnad), toa och vardagsrum.


Hallen där uppe, gästrum, aktivitetsrum och sovrummet.


Gästtoan, master bathroom och toan till aktivitetsrummet (det suddiga är en lampa).


Omgivningen, till vänster ligger två obyggda tomter.
Och utsikten, uppskattas då humöret alltid stiger lite då de kommer hem.


Och varför jag la alla badrum där uppe samtidigt, och gjorde dom likadana,
är för att nu finns sååå många olika möjligheter så det är lättast.
Man kan göra precis vad man vill,
inom dom mått dom har lagt in då så klart.
Men färger, material och allt möjligt bestämmer man så det blir nästan jobbigt.
Ja men det var the Sims 3 - dårå!

Muuuums!


Joooordgubbståååårta!

Cykelkörkort lördagen 23/5


Vänta, vänta, vänta....


Många instruktioner var det.


Cykla rakt och sakta.


Balanstest och cykla runt-runt.


Slalom, gick galant!


Lite regler och skyltar man ska kunna.


Cykla på tills STOP-skylten, och stanna där med hjulen rätt.


Killen, kortet och "vinnar" saften!

Vad en liten mic faktiskt kan göra

Det var inte första, och garanterat inte sista gången jag fick påminna Oscar som sitter och pratar med sin bror över skype:

- Vännen, du har en mic framför munnen, den gör att du inte behöver skrika tvärs över landet. Karl hör dig hela vägen dit även om du bara pratar lugnt och fint, i micen.

Mary Kay

Jasas: Ja men hon var ju lite koko och förstöde ju det hela, men ja den kommentaren var så korkad så jag är bara glad att jag inte tog åt mig mer (mer än blev irriterad) men ja. Hon var dum, bara.

Anneli: Haha ja jag tror nån antytt nåt sånt till pappa också, änna "är det tjejen?" haha! Men mamma till Andreas lät ju lite... Ja jag vet inte, konstigt? Hur kan man ta fel? Anton är ju ändå liten, haha!

Det blev ett långt party. Det var beräknat på 2-3 timmar och totalt var det fyra och en halv timme hon blev där. Och det var inte smink, utan hudvård. Smink ska vi på om ett par veckor, haha!

Ska kolla igenom katalogen lite, för jag är grymt sugen och nyfiken på deras produkter. Mary Kay var det ju vi var på. Har bara hört tidigare att dom framför allt är dyra, men en hel del att dom är bra också. Och mamma är ju riktigt nöjd med det hon har. Och jag får nog intstämma, även om vi bara testade en liten del.

Började med en fet kräm till händerna, sen en peeling kräm (med små korn i, som "skrapar" bort smuts och gammal hud) och sen övergick vi till ansiktet. Lite samma där, fast vi gick direkt på peeling och sen en fukgörande kräm och en att ha runt ögonen, eftersom huden där är tunnare.

Hon förklarade så fiffigt att porerna runt ögonen är så mycket mindre än övriga porer i ansiktet så smörjer man in med samma kräm (i alla fall deras) så är det så stora molekyler i den, så den täpper igen porerna.

Och så fick mamma och moster testa på anti rynk tjofräs men det var ju inget för oss ungdomar, hehe. Eller vissa fick vi testa och vissa fick vi en fuktgörande för ungdomar, i förebyggande syfte liksom.

Sen fick vi testa foundation, som hon sa var en viktig del i att sköta sit utseende/sitt ansikte. Eftersom det skyddar för smuts utifrån. Till skillnad från vad jag alltid trott, att det täpper till och förstör och sådär. Jag har alltid trott att jag varit duktig som inte använder det, haha. Men tji fick jag!

Fick testa i både puder och kräm, foundation alltså. Och jag var tydligen naturbegåvning med krämen för hon blev så glad och tyckte det var så bra och så fint - och det var första gången jag gjorde det!

Så det kommer stå på morgon-to-do-listan. Jag får lätt rodnad på kinderna så det ser ut som jag varit ute i 30 minusgrader så det bleknade lite, samtidigt som huden inte ska bli så fet och man ser så mycket fräschare ut. Så det blev lite handlande, men visst är dom dyra. Nu hoppas jag bara att det är värt det.

Verkade dock som att dom hade nån "garanti" typ så om man köper en produkt som inte passar en eller man inte är nöjd med, får man byta. Typ om man köpte en foundation som inte funkar med ens hy/färg så får man byta till nån ny, tills man är nöjd. Och hon som sålde var jätteduktig.

Ser verkligen fram emot smink-partyt. Då ska vi vara hemma hos säljaren så hon slipper ta med sig allt småplotter - och så att verkligen allt finns tillgängligt. Både att titta på och att köpa. Idag var det typ samma saker som gick åt, så jag som var sist blev utan det mesta, men som hon skickar sen eftersom det finns hemma.


Hon frågade dessutom om jag var intresserad av att bli säljare men jag kände att det kommer inte gå nånvart. Det hade varit skitkul men ja, ett tag hade det nog hållt i sig.

Om det inte är så att man blir avskriven efter för lång frånvaro så är jag säljare av Party Lite. Har varit det i typ två år och haft... två partyn? Blev inte så mycket mer än introduktionspartyt och dom man var tvugna att ha för att tjäna av startpaktet. Så jag sa att jag var intresserad, men trodde inte det skulle bli nåt.

Och jag tycker man behöver bil och körkort för att kunna åka runt, även om hon sa att man kan ju även hyra nån lokal en-två dagar i veckan och hade det där så får dom som kan komma dit. Men ja... Sen sa hon även att det ena kan ju leda till det andra så att jobba för det kunde betala körkortet så småningom.

Men ja vet ju var hon finns och jag kan ju hoppa på när och var som helst egentligen. Men inte nu och idag. Men vem vet var framtiden har att erbjuda? Kanske kan jag, som hon, en dag jobba heltid med Mary Kay?

Nu, är jag färdig med detta meeeega inlägg, haha! Blev inte så litet och kort som jag trott och tänkt men jag tror allas vår Jasas är nöjd för vad jag hört fåglar vissla, så gillar hon långa inlägg!

Tjejsnack #7

Fåfänga

1. Hur ofta klipper du dig?
Förr var det stadigt var fjärde månad, nu är det när jag har tid eller lust, och mamma då som klipper.
2. Hur ser dina naglar ut?
Skapligt korta.
3. Hur ofta använder du make up?
Så gott som aldrig, nå lite till jobbet eller om det är nåt lite roligare vi ska iväg på.
4. Hur ofta köper du nya kläder?
Händer inte speciellt ofta alls.
5. Hur länge står du framför spegeln när du fixar dig?
5-15 minuter, beror på vad som ska göras.

Bara mammor får fota här

Jasas: Men åh, så domt. Jordgubbar som är så gott, och stackars tjej som satt där vid sån stor väg! Men, snart måste dom ju börja ramla in så alla står överallt och säljer, muuuums!!

En rolig grej igår också, med hon som inte var så bra när vi var och tog cykelkörkortet.

Först, när han ska börjar instruerar hon att mamma och pappa får inte gå över den här linjen. Sen tittar hon på oss och rättar sig med att mamma inte får gå över där.

Sen står hon och tjoar och frågar om inte mamma ska testa också (och hon säger då "Ska inte mamma testa?") och mamma skrattar lite och säger att hon har inte ens en cykel. Kvinnan svarar att det och hjälm finns att låna. Och sen snäser hon lite "hon lyssnar inte ens på det örat".

Jag fotar vidare och hon hjälper Anton, sen kommer hon fram och tittar på mig och säger "Ska inte mamma också testa?" och jag pekar på mamma och säger att det är hon som är mamman.

"Jahaaa, jag tänkte eftersom du stod och fotade och sådär.. Ja, men du kommer också bli mamma en dag!" och blev typ sur på mig för att jag fotade min lillebror, så hon trodde jag var mamman. Men vad är det för kommentar? Nu har jag bättre kamera än mamma och fotar mer än vad hon/dom gör, vad gör det?

Och bara kommentaren "Ja, men du kommer också bli mamma en dag!"  fick mig att bli tokig. Sånt är så jäkla känsligt för vissa, hon vet ju liksom inte om vi försökt få barn i flera år (eftersom hon trodde jag var mamma till en sexåring, antar jag att hon trodde jag var lite äldre) eller vem som än får den kommentaren.

Ne, hon var inge bra så det var synd att det var just hon som var där, då.

Visste du...

att jag vill ha - en hund
att min senaste kyss - skrattade jag före, under och efter
att jag lyssnar mest på - datorsurr
att jag pratar - inte gärna bland folk jag inte känner
att jag inte gillar - morotslåda
att min bästa vän är - en jag litar på
att min första riktiga kyss - fick jag av en raggare
att jag avskyr när folk snackar - så tyst så jag precis inte hör
att kärlek är - helt jävla underbart
att jag gillar att - kramas
att jag alltid kommer att - sätta mina nära först
att jag är hemligt förälskad i - Oscar
att sist jag grät var - igår för att jag skrattade så mycket
att min mobil är - kokobäng
att när jag vaknar på morgonen - sköljer sig drömen/drömmarna över mig
att innan jag går o lägger mig - vill jag stå och kramas en stund
att idag har jag - gjort en jordgubbstårta
att jag just nu tänker på - om jag ska äta mer eller klä på mig nu
att ikväll ska jag - se Da Vinci koden, för första gången, om den kommit ner
att imorgon kommer jag - tvätta på kvällen
att jag hoppas - att ni alla haft en bra helg, trots min frånvaro
att jag verkligen vill - blogga nu

Det blev kort

Marina: Det förstår jag och tack för att du säger till! Ska kolla på det, vill ju att det ska vara så lätt som möjligt för er som läser!

Anneli: Ja, massor. Helt sjukt. Men så länge det är inte är så otrevligt är det okej.

Nu har lillebrosan cykelkörkort, lille Korvas. Var lite småkul men "personalen" var helt kass så det förstörde det hela lite. Eller gjorde det mindre bra i alla fall. Men Anton tyckte det var kul och fick ju som skrivet sitt kort.

Kollade skor som båda grabbarna (han hade med sig sin kompis och hennes mamma) fick och sen släppte dom av mig vid Lidl och Oscar kom och mötte mig så vi handlade. Fick vi det gjort.

Och faktiskt, så köpte jag en ask jordgubbar för att göra en tårta sen! Oscar undrade varför, jo för att det är gott. Så dagen har allt gått på nåt sätt. Lite Sims bör det väl hinnas med också, höhö och trallala.

Nu får det vara slut

Nåt jox gör så jag kommer ihåg väldigt mycket av mina drömmar nu och det senaste har det ju mest varit positiva och inte så läskiga drömmar. Tills i natt, huga.

Vi har nog sett för mycket serier med bad guys. Både Jericho och Lost var ju så att det alltid kom nån eller nåt som var elak (och helst i armé-kläder) och ställde till det för alla.

Så i natt bodde vi i nån liten by, fast det låg här, med en lång radda med lägenheter. Minns inte alls vad som hände och sådär, förrän det blev typ krig och dom där dummingarna i armé-kläderna kom och förstörde vår fina lilla idyll. Kändes som "filmen" skulle varit svartvit, gammal.

I slutet, när jag vaknade, så var det en gammal gumma dom varit hos och vänt upp och ner på allt. Sen ser jag ett par kängor utanför hennes dörr när jag ska gå ifrån henne, och skriker.

Men det var ingen dumming, det var en granne (för övrigt Cain Dingle i Hem till gården) som kom med kött, följd av massa andra grannar med gåvor, som jag grät!

Biip-biip, dags att vakna. Ridå!

En ny morgon

Jasas: Så brukar jag känna också, mest eftersom jag är ersättaren när andra är sjuka. Då är det ju oftast inte så lätt att vara sjuk om alla andra upptagna. Men ja, sällan nån annan behöver oroa sig för det.

Åh så mysigt, tänkte jag. Fåglarna kvittrar, det blir nog en fin dag. Sen kom jag på att jag öppnade aldrig dörren så fågelkvittret kom från TV:n. TIttade ut där det inte såg allt för kul ut. Skulle tydligen inte bli fint väder i helgen, men ändå. Jaja, så får man vara inne då, inte mer med det.

Så skönt när jag var så trött igår och trots att det blev ett Lost och sådär så somnade jag nästan direkt och sov såå gott! Kände mig riktigt utvilad trots att klockan var 8.21. Tänkte det var bäst att gå upp i tid ifall, ifall och bättre att inte sova hela dagen, speciellt om vi ska iväg sen. Yes, god morgon här!

Nu är det på riktigt

Marina: Inte för tillfället, men har gjort till och från hela dagen. Hade ett litet, litet uns av hopp på sol men icke. I Lysekil har det tydligen varit sitta-ute-och-fika-väder idag!

Nu har jag några få favorit-inlägg kvar (vet inte varför en kategorin alltid har mindre uppdateringar än de övriga?) och sen ska vi nog se Lost. Om inte Oscar startade nåt spel med sin lillebror, för då lägger jag mig.

Nu/nästa vi ska se är det sista jag har sett. Gick rätt fort ändå. Så förutom det är det tre avsnitt kvar tills säsongen är slut, bara sådär! I helgen, är vi färdiga i alla fall och det är nice.

Frågan är bara, vad ska vi se sen? Jag har föreslagit 24 men det tyckte inte Oscar var bra, han tyckte inte den verkade bra längre, så vi får se. Har ju masas Heroes, Prison Break, Samantha Who? och 2½ Men att komma ikapp också. Men efter det då? Jaja, det löser sig, men kom med tips om ni har!

Imorgon ska jag antingen jobba om inte Carina mår bra, men räknar med att åka på det där med cykelkörkort med Anton, om inte mamma och dom hade annat för sig, vi skulle se imorgon.

Jobbelibobbelibobbob

Jasas: HAHA tänkte inte ens på att jag skrev så! Jo men bärs till frulle, äter inte ni det? Haha, jag säger då det!

Kattis: Hmm jaa... Det är ju faktiskt sant. Det hade jag ingen tanke på, bara på månadskortet :p Haha jag blev så sur för det så jag hade inte en tanke på att jag faktiskt åkt som vuxen på hundrakort i flera år :p Haha jaja, jag hade feeeel.

Anneli: Nej, det var ju bara jag som var ute och snurrade. Vetti katten vad jag tänkte men ja, haha.

Mm, hemma och mätt i magen. Sen ett tag tillbaka. Pernila var så snäll så hon körde hem mig för dom skulle ner hit och handla så jag kom allt hem några minuter tidigare och Oscar hade maten klar. Så gott. Kött och pommes med kall beasås. Har totalt fastnat för det efter att ha ätit det hos pappa ett par gånger.

Träffade honom idag också. Han var inne med sin kompis Carina/sin kompis och jobbarkompis Morgans fru Carina (puh!) som skulle handlat. Men så blev det inte.

Nu har jag SMS:at med Carina en stund. Så skönt med en så avslappnad och go chef. Hon har ju varit sjuk så jag ville bara tala om att hon inte behövde känna imorgon att hon var tvungen att jobba fastän hon mådde kass, bara för att hon sagt nej idag. Och som jag skrev, det var inte fjäsk för timmar utan jag är bara så snäll, haha!

Fast det är sant, jag är snäll. Så jag ska se hur länge jag orkar sitta här, och om jag orkar spela lite sen, annars blir det bingen på en gång. Så trött jag är, gotteligottgott! Nattis.

Det verkade bra till en början

Anneli: Tack, jag ska försöka! Hoppas du får det också!

Jasas: Jaa, egentligen. Eller ha koll på tider och dagar, för jag brukar annars vara gaaanska bra på att komma ihåg sånt. Så skönt att bara sitta och torka och surfa.

Goder morgen glada och sura!

Här sitter jag och börjar piggna till med hjälp av frukost. Än så länge (sommarbärs) yoghurt som jag slängt i banan och russin i, mm. Så igår fick dom små djuren färska, goa russin och det var mumsigt i dom små magarna, tror jag allt. Även om det var svårt att locka bort Gismo från höet, men russinet vann till slut.

Lite plats har jag sparat till macka sen också. Eller ja, så snart yoghurten är slut (och ja, det hade visst gått snabbare om jag inte suttit här, men jag har inte bråttom) vilket den nu är så jag ska "bara" avsluta. Eller hur, haha.

Kom att tänka på att jag glömde hälften igår när jag skrev om busskortet. Jag blev så ledsen. Sist jag åkte så tjoade jag så glatt till Oscar att en resa som annars kostar runt 21-22 kronor nu kostade runt 18-19 så det är ju jätte positivt att dom faktiskt sänkt priserna eftersom dom alltid går upp annars.

Tills igår, när jag såg att jag var vuxen, och nu kostar det runt 25-26 kronor minst. Hur kul var det? Här tror man att dom gått och gjort nåt bra, så är det precis tvärtom.

Ne, nu ska jag fortsätta äta innan jag beger mig till jobbet. Blir heldag, och förmodligen bara jag och Pernilla verkar det som. Så det blir praa. Bara jag får rett ut håret och kan se någorlunda ut så. Men ah, jag är ju snygg hur jag än ser ut och det är ju faktiskt inte jag som ska titta på mig idag, så jag överlever ju.

Är jag vuxen? Är jag ungdom?

Fan vad sjukt, allvarligt talat.
Västtrafik har börjat med ett nytt sätt av "hundrakort" så man laddar på pengar på ett vanligt kort, eller sitt månadskort, och så dras summan efter hur långt man åker.

Jag köpte nytt i veckan och tyckte allt lät så bra.
Tills hon frågade "vuxen eller ungdom" och tyckte det var lite lustigt för gränsen går ju vid 26. Svarade av reflex ungdom och viftade bort tanken på att fråga, var gränsen gick.

Idag går jag in på hemsidan, och läser detta:


Enkelbiljett och kontoladdning är då hundrakort.
Områdesladdningar är månadskorten. Så när jag köper hundrakort/fyller på så är jag vuxen och när jag köper månadskort är jag ungdom?

Så struligt, konstigt och ologiskt.
Så, nu får jag gå och ändra det också. Nog för att det är bra med utveckling och modernisering, men vad detta skulle vara bra för har jag ingen aning om?

Vart tog dagen vägen?

Ja, vad har vi gjort idag? Jag har då ingen aning.

Tycker inte jag har spelat mycket ändå. Vi har sett typ två avsnitt Lost. Handlat lite. Pratat med pappa en stund. Duschat. Sett på TV nu och surfat. Men ändå har dagen sprungit på och klockan är redan 22.

Lite dålig planering dock för även om jag suttit i handduk i typ en timme, så gör jag fortfarande det och med en turban på huvudet så håret är sådär torkat. Oj då. Whops?

Tänkte att det är ju ingen panik eftersom jag inte börjar SÅ tidigt imorgon ändå. Men så kom jag på att jag fick ju gå heldag eftersom Carina var sjuk, så jag ska ju upp tidigt imorgon!

Jaja, jag fixar det här utan problem. Vaddå I-landsproblem?

Klockan lunch på eftermiddagen

Tisdagen var en så himla lustig dag, eller förmiddag i alla fall.

Jag vaknade runt 8 och gick upp och duschade och sådär. Väckte Oscar som också gick in i duschen innan vi gick ner och handlade och sådär. Åt lunch och såg Lost och myste innan jag åkte till jobbet.

Jag började klockan 12. Dagen hade inte ens börjat!

Ja, nu är det ju snart en vecka sen (typ) så det är ju inte så aktuellt, men det var så lustigt bara. Klockan var inte ens 12 men kändes som det var natti natti. Eller, åtminstonde 15-tiden.

Vad är det för dag idag?

Åh vad rädd jag blev! Jag har ju noll koll badboll på vad det är för dag idag. Jag såg på Facebook igår att typ alla skulle ut, varför har jag ingen aning om? Pingst eller kristiflygare eller nåt säkert, ingen aning.

Men så kom jag på att när jag jobbade sist, och hade den lite små jobbiga reklamationen, så frågade hon sen "när stänger ni imorgon?" och jag svarade 19. Men så kom jag på nu att shiiit, idag har vi säkert öppet som söndag..! Men det var ju i tisdags jag jobbade, och igår hade vi öppet vanligt, puh!

Kul om jag sagt fel och så kommer dom tre timmar efter stängning. Pja, annars brukar kunderna vara bra på att fråga "Vaddå? 1 maj också?!" och då kommer jag på att shit nej, tur att du frågade igen!

Så, vad är det för dag idag? Mer än torsdag, då.

Hur snurrigt får det vara?

Chathrine: Sånna är ju värst, eller ja alla som står ute så och säljer på provision. Telenor ville hoppa på oss så för ett tag sen. "Japp, vi har två mobiler var, en Tele2 och en med 3" svarade vi och dom tappade hakan och försökte inte sälja nåt. Men dom säger ju verkligen allt dom kan för att sälja.

Jasas: Ja men då var det ju du som lurade dom :) För då fick du ju rabatt också. Jag tänkte bara på då när vi pratade med dom och dom fick allt att låta så billigt och bra, men så var det deras vanliga erbjudanden som jag kunde fått om jag fixade en telefon hos dom, på andra vis också. Men heja Hanna då, haha!

Kattis: Nja jag vet inte, jag har nog aldrig haft det problemet med Tele2 heller, hehe. Så många som har det så blir det gratis och dom enstaka som inte har, ja får man väl skita i :p Ne men ja, det är kanske olika från person till person, och abonnemang till abonnemang, helt enkelt.

Anneli: Hehe jo, det blev ju det även om det inte riktigt var "meningen".

Sa jag inte igår att jag saknade jobbet? Visst gjorde jag? Gissa vad jag gjorde i natt? Jo men självklart drömde jag om jobbet och att jag var på jobbet, och jobbade. Haha!

Började med att det var två som var inne när jag kom, jag trodde jag var extra och sen för att nån skulle kunna gå hem. Sen ramlade det in fler och fler och det var så kul för vissa har jag inte sett eller inte jobbat med på så länge. Självklart när man sagt att man saknar jobbet, och drömmer om det sen, är alla där.

Minns inte vad vi skulle göra, men vet att en punkt på listan var att ringa alla kunder vi inte fått tag på, som fått varor på leveransen. Och det hade jag gjort, innan. Sen var det nåt med gardinerna och nåt mer som vi höll på med. Jag fick lite småbråttom för jag stod och typ drömde, sen ramlade ju folk in hela tiden, och då fick jag ju sätta igång och göra nåt istället, hehe. Kan ju inte så där och var inaktiv.

Mamma var där ett tag också, haha! Hon vek ett tyg och jag bad henne att "bara vika ihop det" men hon fixade och donade och hade sig och häftade och ojojoj. Tills hon bad mig om hjälp och jag sa att hon skulle ju bara vika ihop det och så tog jag det och gjorde det. Fy på mig, när hon var snäll!

Så jag vet inte, kan man ringa Carina och be om lön efter allt slit i natt? Vi har även limmat på det mjuka på handtagen till barnvagnar, haha! Så sjukt. Det var bara stången, sen kom Jessica och slängde på lim och jag frågade om hon ville ha hjälp så vi satte på det skummet, eller vad det är. Blev så fint så, tror jag?


Nee, jag skulle aldrig börjat fundera på vad som hände och vad jag drömde. Sicket jäkla halabaloo det varit hela natten. Hur har jag orkat? Inte undra på att jag är trött, så aktiv som jag varit.

Varför jag var ute och gick, på arbetstid tror jag dessutom, har jag ingen aning om. Hade kommit en bra bit från jobbet också. Men varför jag gick? Ne, kanske att jag slutat, men det kändes och verkade som jag ville tillbaka till jobbet, men jag gick från jobbet och hem. Men jag mötte i alla fall Jessica, i sin bil.

Fast hon sa att hon hade lånat Malins. Dom har likadana minibussar, fast Jessica har blå och Malin grön. Men detta var Jessicas. I vilket fall så kom hon körandes och jag hoppade in och frågade om jag skulle köra henne. Trots att jag visste att jag inte hade körkort. Men jag ville köra och ja... Följa med.

Jessica skulle nämligen iväg och tatuera sig! En sån grej som jag aldrig tror skulle hända. Jessica + tatuering går liksom inte ihop bara. Men i alla fall, så hoppade jag in bredvid henne, i baksätet. Och började köra. Men så började jag svära över hur svårt det var att köra när man inte såg nåt eftersom sätet framför var ivägen. Gick inge bra alls, men Jessica sa att jag kunde ju hoppa fram och sätta mig - smart!

Försöker lära mig hur knapparna och så funkar. Man stoppade in knapparna i panelen, och körde sen på nåt vis där. I vänsterhandens fack hade man gas och i höger broms. Vänster funkade i alla fall, hehe. Jag råkade komma emot den så vi stack änna iväg, och innan jag fattade att bromsen var på andra sidan och inte i botten som vanligt (varför nu den skulle vara en pedal när inte gas var det, har jag ingen aning om).

Fick stoppat och hejdat och så fick jag känna på hur det var. Kom till en backe som i verkligheten är ganska brant och det går lite trögt upp. Men i natt var den nästan rakt upp och mycket högre, mer som skidbacken. Och det var inte asfalt utan stora, fyrkantiga stenblock som låg utlagda som väg.

Gick dessutom två vägar upp, en lite bättre och bredare som blev asfalt sen till vänster, från vårat håll, och en som vi bara kunde se var dessa stenarna, till höger. Jag frågade Jessica om inte höger var vår väg men det trodde hon inte. Ja, inte förrän vi var precis så uppe så jag inte kunde svänga och byta "fil", men som tur var fick vi inte möte. Men gu vad segt bilen gick! Jag frågade om det inte gick att gasa på nåt annat sätt, en den knappen.

Sen minns jag inte hur eller varför jag kom ut ur bilen, men jag skulle ändå följa efter Jessica, och vara med där. Träffade en gammal kompis som jag inte pratat med sen... åtta år tillbaka eller nåt eftersom vi blev ovänner. Men hon bor där vi var så jag gick med henne och frågade om hon visste om och var det fanns så man kunde tatuera sig här där vi var. Sen, finally vaknade jag!

Så nu vet ni vad jag pysslat med i natt, puh! Jag tycker att jag har all rätt i världen att bara ta det lugnt idag då, hehe. Ne, vi ska faktiskt gå ner och se om det finns tvättid för vår tvättmaskin kommer inte förrän onsdag nästa vecka. Sen funderade vi på att baka innan också. Men men, nu Sims!

Lostililost

Jasas: Dom är ganska bra på 3 att få det att låta som att man får världens erbjudande, men egentligen är det ett vanligt erbjudande. Inte att du fick det så, men jag vet när vi skaffade dessa telefonerna (blev på sprugna på stan) så drog dom på som om vi fick sååå billigt, sen när vi kom hem såg vi att vi fick ju ingen extra rabatt eller så (som det lät på dom) utan bara några av deras vanliga erbjudanden. Typ som när GP-killen säger att jag var nästan ensam om att få rabatten i ett och ett halvt år istället för max ett år. Jaja, grattis du har vunnit dagens längsta kommentar!

Anneli: Jag har alltid haft Tele2 innan 3 och ville egentligen inte byta men Oscar fick den mobilen han suktat efter så länge - till ett bra pris. Och vi vill ju ha samma för att få gratis SMS och samtal, så ja. Inget val direkt. Men, tji fick jag!

Bah, nu blir det sådär igen så jag kommer in och har kommentarer att svara på och så gör jag det och sen har jag inget mer att säga :p Ja, jag är så duktig ibland.
Frågade Oscar för typ två timmar sen om han kunde säga till när han ville titta Lost och han har inte sagt nåt än så jag tolkar det som att han inte vill, så jag fåt hitta på nåt själv.

Till exempel se sista Lost som gått i USA. Jag lovade att vänta med att se säsongsavslutningen (totalt dom tre sista avsnitten) OM vi såg fyra avsnitt om dagen.
Och idag har vi inte sett fyra, även om vi kunnat, och så är det nog nån dag mer vi inte sett fyra. Så jag är nog så ond så jag kommer se mina avsnitt.

Oscar blir väl inte så glad. För vi har ändå bara typ 10 avsnitt kvar, tills vi är där jag är. Meeen så kan det vara, jag är elak när jag vill och jag är ju nyfiken!
Sen kan vi ju se resten av säsongerna tillsammans. Det ska ju ändå hålla på till 2012, suck. Ska bli spännande och se hur dom lyckas, men efter fyra säsonger blev Oscar fast.

Papper och telefoner

Förresten, så måste jag ju berätta att vi har fått reklam! Wiiha! Redan i fredags, hehe. Farmor hade också fått i fredags och några andra i hennes hus så det ser ljust ut, men som hon sa så ropar vi inte hej än. Och skulle det bli en vecka nån blir utan, ringer vi igen. Nu kan vi det här, hehe.

Och GP slutade här i dagarna också, niiice. Reklamen kan jag leva med, men GP fyller ju upp kassen till soprummet så fort och plus att vi betalar för nåt vi egentligen inte använder så det är skönt att slippa ha det hängandes över mig och oss längre. Några hundra i månaden "extra" att tacka och ta emot.

Pratade med 3 tidigare idag. Hörde först att dom ringde Oscar för hans abonnemang gick ut igår. Hörde att han sa nåt om att han måste ha samma operatör som sin flickvän eftersom dom ringer och SMS:ar varandra så mycket, och att 3 inte fungerade på hennes jobb.

Tre minuter senare ringde dom. Och jag sa att jag är skit missnöjd för "jag hade hört att 3 hade typ världens bästa mottagning, haha. Men den är värdelös" och att jag inte kan använda telefonen varken inne på jobbet, eller ibland ens utanför. Och varför ha kvar 3 när jag vet att Tele2 funkar okej, och Telia skit bra? Nu ska vi ju inte ha Telia, kommer inte på frågan, men jag vet att dom funkar bättre än 3.

Så vi får se om vi byter till Tele2 igen, om dom får in Noka N97 som Oscar vill ha, eller om det blir vad Vodafone nu heter, minns jag aldrig. Telenor? I vilket fall så var det nån operatör som kunde garantera ett datum när N97:an kommer in, dom andra kan inte svara.

Några ord

Jasas: Joooo, det är ju sant... Men nu var det ju inte bara mitt fel, som tur var.

Såå, nu har jag läst bloggar så ögonen höll på att trilla ut, hah! Ne inte riktigt, men vissa har jag ju inte kommit in på på ett par dagar så det fanns allt att komma ikapp.
Oscar blev så chockad när jag satt här framför datorn (han ser ju inte om jag sitter vid den stora och surfar) och undrade varför jag inte spelade Sims, hehe. Då är det illa. Och han sitter och spelar med Challe-Balle. Snart är det allt dags för Lost, tycker jag mig känna i ena knäskålen.

Eller rycka liv i djuren? Ne, dom ligger och nanar sig. Får lust att sitta uppe i natt och titta på dom när dom busar. Dom är ju nattdjur så man missar ju så mycket av deras aktivitet.
Här om kvällen när vi blev sena med Lost så tappade jag greppet om Lost och satt bara och kollade i buren. Dom är ju så goa och det är faktiskt tråkigt att dom mest sover på dagarna. Även om jag älskar dom så hjärtat verkar vara på väg att brista snart, så väger det ju över det "tråkiga".

Ne, sitter och tänker på jobbet efter lite kommentarer och så på Facebook och längtar och saknar lite. Ibland känner man att det bara är jobb, men annars saknar man det.
Fast som tur är så ska jag in redan på fredag, wiiha! Tror jag jobbar med chefinnorna, så det blir trevligt. Eller ja, det är ju så klart trevligt med vem som än blir. Hoppas vi på fint väder under långhelgen och mycket att göra på fredag, heja heja! Jysk-Jenni är redo, yes she is!

Repeate

Anneli: Skönt att nån har saknat mig i alla fall, tihi!

Jasas: Förlåt, men lite hade du ju ändå att komma ikapp.

Ooooooj vad skönt det är! Jag känner mig faktiskt som en 20-åring, för första gången i mitt liv? Okej, inte riktigt så men nästan. Var hur skönt som helst på massagen idag.

Mamma hämtade mig så efter en timme på bänken har ryggen inte behövt anstänga sig ett dugg och det känns... Ingenting. Känns riktigt bra. Och själva massagen i sig är ju så skön. Ja, jag vet inte vad jag ska säga för jag kan bara komma på "så skönt" och "känns bra" och "så skönt".

Tur att jag har en så gullig mamma!

Det var inte jag!

Min dator vill att jag ska spela Sims, jag lovar. Det är inte enbart jag som gjort att jag varit så frånvarande. Jag har kunnat ha det som ursäkt, men jag har faktiskt försökt och försökt.

I... var det söndags? Månadags var det nog va? När blogg.se inte funkade alls. Jag kom inte in på bloggar och jag kunde inte logga in här. Läste det som inte var blogg.se och sen var det inte mer att göra.

Sen jobbade jag ju igår, och så var Anton här och sådär så så mycket hann jag inte förrän på kvällen, då vi i morse kom på att Oscar råkat rycka ut min nätkabel. Hela kvällen igår försökte jag komma runt på nätet men ingenting funkade, varken på Firefox eller Explorer, och det förstår vi ju nu.

Men nu kommer jag ju in, men nu har jag ingen lust, tss. Men jag ska sätta mig lite senare, för dom som undrar varför jag inte varit inne hos dom. Om nån nu undrar. Eller undrar var jag hållt hus.

Det blev en lång dag på jobbet

Anneli: Men, vilka muppar! Det ska ju vara tvärtom, att dom inte ger ut folk! Dessutom, så skulle dom nu hitta er kan dom inte bevisa om det är du eller Andreas som tankar (säger Oscar, när det gäller oss då) så då kan dom inte dömma. Å andra sidan, när jag tänker nu, så varför inte dömma båda? Jaja, i vilket fall så förstår jag och ja...Jag förtår, helt enkelt.

Jaha, så var jag hemkommen då. Har vart en mycket lustig dag idag, minst sagt!
Som vanligt händer allt som "ska" hända när båda cheferna är borta. Men vi fixar ju allt, hujedamig!

Slutade lite lustigt med att moster och hennes man kliver innanför dörrarna fem minuter innan jag slutar. Dom hade tänkt vänta om jag gick till 18.30 men istället blev det jag som fick vänta, hähä. Dom gick och tittade och jag hade ju inte bråttom hem eller så, så sen fick jag skjuts hem.

Och då, i bilen, fick jag veta att Oscar var barnvakt, haha. Mamma och Anders är på föräldramöte så vi sitter här och "väntar" på att dom ska hämta.

Så dumt bara, för jag var en snabbis på Lidl förut, och sen när jag kom så kom jag på att vi har ju ingenting alls färdigt som fem pers kan äta. Vi har rester från lunchen, varsinn liten portion liksom. Annars kunde vi ju haft middagen klar när dom kom för den ska dom ju äta när dom kommer hem.

Och så hade mamma trott att det skulle ta runt en timme på mötet, och det började 18. Så när jag kom hem för nån timme sen, tänkte jag att vi inte hann gå ner och fixa och så.

Men tji fick jag, för än han ju kvar och mamma har fortfarande inte hört av sig att dom är klara. Så visst hade vi ju hunnit. Men nu är det ju så att går jag nu, så kommer mamma ringa när jag kommer ner för trappen och säga att dom är på väg. Vi får väl se, kanske springer ner och handlar ändå.

En liten tid lämnade jag här

Anneli: Haha nej, jag saknar mina som jag har i tvåan också, det blev inte lika personligt i trean faktiskt. Hon jobbar, kommer hem och sätter sig framför TV:n, äter och sover. Sen börjar det om. Men det fanns en hel del balla grejer, när man bygger hus! Wiha!

Marina: Hehe ja idag är det ju jobb dessutom, så spela, jobba, spela. Får se om jag hinner blogga också hehe ;)

Jaha, jag trodde inte mitt inlägg kom fram igår. Blogg.se strulade som vanligt. Gick inte att komma in på nån blogg.se blogg ett tag, och det blev typ "fel sidvisning" när jag publicerade. Men det var ju tur att den kom in då, så ni visste var jag tagit vägen!

Ja, ibland krävs det inte så mycket för att göra mig glad. Jag tjöt av lycka och nästan så tårarna kom, när jag såg igår att det fanns väggskåp!! Och även dubbelsidiga. Så jävla nice, nåt jag alltid saknat i tvåan! Och massa fiffiga grejer och hur man kan färglägga allt. I love it.

Att bygga alltså. Spela var inte lika kul, hehe. Bygga hus och simmar var hur coolt som helst, jämfört med tvåan. Men spela, nej det blev så opersonligt. Kanske för att jag inte kommit in i det eller så än, men nej. Det var väldigt jobbigt så det skulle inte förvåna mig om jag startar tvåan om en dag eller två.

Men, i vilket fall. Idag ska jag jobba. 12-18 och jag blev så chockad när jag inte gick stängning, hehe. Men jag tror jag jobbar för Carina som är på möte, så det är hennes tider. Och så skulle Malin försöka komma ner och hälsa på och dricka kaffe sen, det hoppas vi på!

Whoho, tjoho, hej hej och skit i brallan

Anneli: Det är ju en sån grej vi måste kolla upp innan, men skulle det vara överkomligt just när den fäller så kan ju alltid Oscar ta hand om det, för att inte förvärra. Men ja, vi får se. Och jag har också gått och sjuungt på den hela dagen idag, haha! Så den kanske var rätt bra, ändå?

Chathrine: Hehe ja det är ju sant. Egentligen är väl han, så sett, den mest värdiga vinnaren. Men jag undrar hur många där ute som känner så, och röstade på honom av den anledningen? Men ja...

Ohh, hihi, haha, hoho, trallala, TJOHO!!! Eller nåt sånt.

Oscar har fixat The Sims 3 till mig idag! Var bra läskigt, huga buga. På många sätt super mycket bättre och på många sätt super mycket jobbigare. Tar nog sitt lilla tag att lära sig hur allt funkar och så, för även om det är likt 2:an på vissa sätt, är det mycket nya saker också.

Men ja, ingen behöver ju undra varför jag är frånvarande då, hehe.

Come to mama

Det är ju livsfarligt att gå in på Blocket, man blir som förtrollad.

Utan problem hade jag kunnat bli kaninägare idag. Ja, det hade jag lätt. Jag har nog fastnat på samma sort och färg, men hur söta ÄR dom inte..?!

Och jag vet, man kan ine köpa en kanin (eller något djur) bara för att den är söt. Och vi har ju våra fyra troll. Men Oscar har ju alltid haft djur och vill ha fler, men hund och katt går ju inte eftersom jag är allergisk.

Hur det är med kaniner har jag ingen aning om, men det är ju ytterligare en grej man får kolla upp innan. Men en dag blir det nog en kanin här. Om så om flera år, men en dag tror jag allt.

Och när jag funderar så tror jag att jag alltid velat haft en kanin. Sen vet jag att det inte varit nån idé att tjata och sådär. Men ja, först ska vi ju kolla upp allt och sådär, men titta kan man ju alltid göra.

Nej, det går inte in

Jag sitter och funderar på det här med Melodifestivalen. Jag har fortfarande svårt att fatta att lille hoben vann och Finland faktiskt kom sist. Och han vann så överlägset också.

Dom flesta låtarna lät ju rätt lika hitan och ditan. Visst var ju Norges bidrag väldigt annorlunda mot dom andras, men det var väl Sveriges också i så fall? Så varför var det bara fyra bidrag som var sämre än Sveriges? Medans alla länder gav Norge poäng? Ja, nu var ju inte Sveriges låt och Norges låt lika så sett.

Men jag fattar bara inte, vad som tilltalade alla så? Det är ju ändå väldigt speciell musik. Och för att få poäng från alla. Jag fattar det inte. Och Finland kom sist. What?

Tomt

Anneli: Du får börja fundera och skriva ner nu då, hehe. Eller sno från när Hannas alla frågestuder ;p

Jasas: Haha då är ju frågestund ett måste, blir ju nyfiken på dina frågor!

Jaa, jag vet inte vad jag ska säga? Skulle bara kika in och så hade jag fått några kommentarer och ja... Så tänkte jag svara på det. Men ja. Alltså. Nej, det var inget.

Mera Tjejsnack

Ah, jag tänkte att varför inte göra dom övriga listorna från Tjejsnack, när jag ändå är igång.


#1 Våren - från 13 april

1. Vad är det bästa med våren?
Att det blir ljusare, grönare och varmare. Underbart!
2. Vad är det sämsta med våren?
Kli i näsan, men det får man ta. Men det är sämst.
3. Har du/vill du köpa nya vårkläder, vad?
Neh, köper inte kläder efter säsong utan efter behov.
4. Har du sett några vårtecken än, vad?
Humlor, blommor och gräsklippning.
5. Brukar du göra nåt speciellt på våren, vad?
Vara ute mer? Hah! Njuuuta.


#2 TV - från 19 april

1. Vad för typ av program ser du helst på TV?
Serier som typ One Tree Hill, Desperate Housewives, Lost, Heroes, Grey's Anatomy.
2. Följer du någon TV-serie, vilken?
Haha ja, ovanstående och Two & a Half Men, Samantha Who?, Prison Break.
3. Finns det någon kanal du klarar dig utan, varför?
Ja, jag tankar ju allt jag vill se.
4. Finns det någon kanal du inte klarar dig utan, varför?
Nja, jag ser oftast på trean, femman eller sexan, men tankar ju som sagt.
5. Har du platt-TV eller tjock-TV?
Platt i vardagsrummet och liten tjock i sovrummet.


#3 Kärlek - från 26 april

1. Berätta om din första kärlek?
Men jisses, det minns jag inte? Kär var man ju var och varannan vecka förr.
2. Vad är kärlek för dig?
Omtanke, ärlighet, närhet. Ja, kärlek som förhållande/partner då.
3. Vad är det mest romantiska någon gjort för dig?
Friat, pratat om framtiden vi tänkt dela tillsammans.
4. Hur ser ditt drömbröllop ut?
Jag vet inte, skiftar till och från hur jag vill ha det.
5. Är du kär nu?
Japp, massor och ännu mer!


#4 Datorn - från 3 maj

1. Finns du med på Facebook?
Jajjemen, I do.
2. Hur länge har du funnits i blogg/hemsideform?
Blogg, som i denna, har jag haft sen april -08.
3. Vad har du för startsida/sidor?
Min kalender på TVtorrents.
4. Vad har du för skrivbordsbakgrund?
En bild på Korvas från när han var här sist.
5. Hur många timmar/dygn ägnar du åt datorn?
I prinicp varje dag i veckan, timmar varierar. Från en till... många?


#5 Snabbmat - från 10 maj

1. Hur ofta äter du snabbmat?
Inte alls lika ofta nu, så duktiga är vi.
2. Vad äter du helst på Mc Donalds?
McChinken med cola och pommes, vitlöksdip om det är så då.
3. Vad vill du ha på din pizza?
Beror helt på humör och sådär.
4. Vad väljer du för kinamat?
Beror på, oftast kyckling.
5. Kan du tänka dig att arbeta på något av ovanstående ställen, motivera gärna lite?
Njae..? Är inte riktigt mitt drömjobb inom mat/restaurang.

Tjejsnack #6

Hanna tipsade, på sätt och vis, för ett tagsen om Tjejsnack. Varje vecka ställs fem frågor som man svarar på här i sin blogg, och länkar självklart till varifrån man hittat dom. Tidigare ämnen som varit är våren, TV, kärlek, datorn, snabbmat och nu denna veckans ämne; Ditt hem. Så vi kör:


1. Hur bor du?
I en tvåa på 64 kvadrat med en sambo och fyra chinchillor.
2. Hur ser det ut hemma hos dig?
Antingen lite småstökigt eller superstädat, lite lagom kaos.
3. Föredrar du nya eller gamla möbler, motivera gärna lite?
Både och, allt har sin charm, men det beror på var det står, och övriga möbler där.
4. Vad är du mest nöjd med i ditt hem?
Köket! Det blev det tipptopp och verkligen superfint.
5. Om du fick ändra en sak hemma hos dig, vad?
Hela vardagsrummet, få ordning med rätt möbler och så.

Fråga en fråga

Goder morgon, goder morgon.

Sitter här, lite för mig själv men ändå så att jag hör snarkningar/susningar/andningar så gott som hela tiden. Vaknade för nån halvtimme sen, ungefär. Oscar ligger kvar och sover så jag satte mig och läste bloggar och sånt annat lite mer tyst, så kan jag hitta på nåt låtit sen, snart, när det är dags att vakna.

Sitter och försöker komma på frågor till Hannas frågestund. Igår hade jag 27 att ta, och kom till 23. Tänkte nu att det kan ju inte vara så svårt att ta. Kommer in och ser att nästa är 35, hoho. Men jag har fått till tre frågor till idag, haha! Plus att en till frågat, som jag inte har en aning om hur många frågor hon fått till.

Jaja, jag tror Hanna blir glad i vilket fall, även om jag inte slår nån av dom andra. Hon har ju säkert fått minst 70, men säkert närmare/över 100 frågor, ändå. Och så blir jag så sugen på det också, för jag har börjat tröttna på alla listor med samma, samma frågor. Men min fråga är, är nån intresserad?

Är jag glömsk eller?

Ja just det, jag skulle ju skriva om varmvattnet, haha! Tur att jag gick ut och kollade ifall jag fått kommentarer efter jag publicerade förra inlägget (inte alltid jag gör det) för då hade ju Jasas frågat.

Ja! Vi har fått tillbaka varmvattnet. Jag tror att det var nån gång då grannen spolade, att de gick och duschade då. För det höll i sig ett bra tag och Oscar sa att han trodde dom spolade efter varmvatten och jag kom på att jag skulle ju kollat om det kommit igång, vilket det då hade. Så, allt löste sig ju då.

Ännu mera Melodifestival

Chathrine: Jag sa faktiskt det till Oscar, men han tyckte det var en bra ursäkt att slippa :p Men baket springer ju inte iväg, så det blir bara till en annan dag.

Anneli: Jag hade faktiskt hoppats på mer från Finland, den var inte alls så bra som jag trott. Inte dålig direkt, men inte så bra. Men den förtjänade absolut inte en sista plats, heller.

Jag hittade Finlands bidrag, med video och inspelad då. Kändes bättre, lät det så här på TV:n också? Eller lyssnade jag dåligt? Nu känns den mycket, mycket bättre. Är det samma låt?
Sen tyckte jag Englands låt var värdelös. Hon bara tjatade och tjatade och det tjöt i mina öron när hon sjung, huga! Oscar skrattade när jag stängde av ljudet på henne, det gick inte att lyssna!! Ändå låg hon i toppen.
Men dagens låt blir nog ändå When You Say Nothing At All, tack vare Danmarks bidrag som Ronan då skrivit. Och Baby Can I Hold You och Life is a Rollercoster och sådär. Nostalgi, oh yes.


Haha ja, varför inte?

Jasas: Nu har nog inte vi samma "vi" :) Finland kom sist, Sverige på på 21:e plats eller nåt sånt (av 25). Tihi. Men kul att du är tillbaka, håller tummarna för att blogg.se ska sluta bråka nu!

Det är ju inte sant. Jag kan inte annat än skratta. Gissa vad vi upptäckte tidigare idag? Vi har inget varmvatten! Det är ju så man vet inte vart man ska bli av. När jag går och säger "nu finns det i princip iiingenting mer som kan bli fel" så slutar vattnet funka, haha! Det är ju för fan hopplöst.

Men jag kör en latis och väntar tills imorgon. Dels för att se om det kommer upp nån info i trappan eller på hemsidan ifall nån annan felanmäler (inte värt att vi gör det, så får vi vänta flera veckor). För jag hoppas att det inte är bara vi som drabbas nu, haha! Fast jag hör en dusch/massa vatten som spolas.

Kanske borde kolla om det börjat igen. Eller så spolar dom i hopp om att det ska komma varmt. Ja, annars får jag ringa nån imorgon. Så bak blev det inte då. Kändes dumt när man inte kan diska och diska av och sådär. Men pizza har vi bakat som blev mumsas!

Gjorde med skinkspill, spännande! Mamma som kom med tipset. Blir ju massa olika smaker och billigare också. Enda nackdelen, som Oscar sa, är ju att man aldrig kan göra en exakt likadan igen, hehe. Och det var goare än nån skinka vi köpt innan, körde med kassler sist för jag vart så missnöjd med skinka hela tiden.

Blah, dålig förlorare

Ska man i alla fall se det lite positivt, så kom vi ju först från andra hållet.

Jaja, poängrekord och nationaldag, så jävla grattis dårå. Men lite deppig blev jag faktiskt över den värdelösa kvalitén i övrigt, och så kommer vi sist. Så skämmigt.

Men inte sist!

Men åh :( Läste precis att Finland kom sist. Jag som har 12 länder kvar och fortfarande hoppet uppe om att gå om Sverige. Baj, baj, baj. Det förstörde resten av min titt.Fast nu ligger vi bara tre poäng efter Sverige? Och åtta poäng efter Litauen som är sist. Är det möjligt att vi verkligen kom sist?

Ent

Oscar är så bra på att få snurr på det där med en och ett. Det blir ofta fel där, och det brukar alltid vara lika kul.

Här om dagen blev det det igen, om det var ett blomma eller nåt sånt. Då fick han en briljant idé, medans jag försökte gå och skratta samtidigt.

- När jag blir president ska jag komma på ett ord som man kan använda på allt. Ent. Ent blomma, ent träd.

No more snurr, absolut.

Det måste varit ett skämt

Jag kan ju inte annat än skratta när Finland går på scen. Vad tänkte dom?

En snubbe på 50+ som tror han är 17. Och jag hade nog mer jämfört honom med Markoolio, speciellt när han har "snygga tjejer" som sjunger refrängerna. Påminde en hel del om Markoolio, tycker jag.

Men nej, det var ingen hit det heller. Ingen chock att vi inte vann.

Där emot så vet jag inte varför Norge vann? Inte heller vem som skulle vunnit istället. Ingen som jag kände var sådär WOW! Inte för att jag tittat och lyssnat så jättenoga heller, men ändå. Hade det var bra hade jag märkt det.

Sen måste jag säga att jag tyckte inte Sherly (stavas?) var jättebra heller, som kommentator.

Back to the 90's

Men suck, hade det varit 1998 så hade Danmark kunnat vinna men nu är det ändå 2009 och då kan man inte skicka Ronan Keating #2. Han lät ju så jäkla likt Ronan, som skrivit låten.

Men lite nostalgisk blir man ju, så sen får jag nog lyssna på When You Say Nothing At All.

Enimen

När vi pratade om Finlands bidrag igår, sa jag att Patrik jämfört honom med E-Type och sagt att gillar man E-Type så gillar man Finlands bidrag. Mamma höll inte riktigt med.

- Jag tycker mer han påminde om Enimen. En... Eni... Eminem!

Ett sånt problem!

Nackdelen med att se på Melodifestivalen när Oscar pratar med Karl är att jag har ganska högt ljud för att överrösta dom och kunna höra musiken och allt, men då kan jag inte tjuvlyssna på deras samtal.
Ayayay....

Ser inte ljust ut

Anneli: Jodå, jag har ju inte hört nåt bidrag så det är ju kul i alla fall.

Annika: Hade nog inte tänkt med kanel och choklad, var mest nyfiken på om det gick.

Chathrine: Okej, får se om vi gör det då, men då vet jag att det går :D Haha vaddå jag partisk? :p Lite kanske?

Oscar som hört Norges bidrag förstår varför dom vann för alla var lika (dåliga) allihop. Men jag kan inte påstå att jag tycker det var toppen bra heller. Fast vi har ju bara kommit till bidrag 7 än. Men nje.

Jag har ju inte sett än

Anneli: Missa och missa, jag ser idag :p Jag är något störd, ifall det inte framkommit här tidigare ;D Lite tråkigt att folk bloggat om vinnaren bara, kunde inte alla väntat tills jag sett också? Hehe.

Chathrine: Ahh, det där kan jag ju inte hålla med om :p Stockholmska kan jag gå med på att det är jobbigt, och att Göteborgska är fiiiint (dalmål kan jag inte säga, vet knappt hur det låter) men skånska är baj och finska är fint! Haha, jaa, det är ju tur att smaken är som baken!

Ja uscha mig vad bloggvärlden ser på Eurovision då! Jag som tänkt banna Oscar från aftonbladet.se till vi sett det (13.30 på SVT1) men så hade ju maaaassa skrivit om det igår och så. Asch. Jag skulle satt mig och spelat, men när jag började läsa bloggar igår och inte blev klar, ville jag fortsätta idag.

Men men, det roliga var att mamma och moster pratade om just Norges bidrag igår. Min kusin bor ju där nu, men var här för att fira sin far igår och hade sin norrman med sig. Och alla hade ju hört att Norges låt skulle vara sååå bra (även jag, även om jag inte hört den) med Ia, kusinen, hade sagt att den var väl inget speciellt direkt. Och det höll mamma och moster med om när dom hade hört den.

Så det ska faktiskt bli spännande att höra sen, eftersom det var så överlägset han vann också. Och han var ju segertippad, men det kanske var nåt vi finnar inte förstod? :p Och så är jag nyfiken på hur det gick för Finland och Sverige. Finlands bidrag har det varit delade meningar om också.

Tänkte vi skulle prommenerat upp till mamma sen, och ta en prommis runt sjön, men vi får helt enkelt se hur det blir med det. ESC håller på till 16.55 (varför den är 25 minuter längre än igår, har jag ingen aning om?) och det är ju en stund tills dess. Har ju ingen aning om vad man är på för humör eller vilket väder det är då, nu är det faktiskt rätt mulet. Men men, det är sen det.Förresten, jag fick en tanke. Nån kanske kan svara om det blir tokäckligt eller tokgott, eller bara helt fel och ett bit NO! Vi ska baka idag. Och när vi bakade bullar sist fick jag idéen.

Kan man riva choklad och ha som fyllning i bullar? Kanske inte enbart, men också?

Nu är vi hemma

Jasas: Ja, det var bara på skoj :) Men jag saknar så klart dina inlägg lika mycket som dina kommentarer!

Chathrine: Haha så tokigt! Skånska som är så hemskt, haha!

Nu är vi rätt nyss hemkomna från kalaset. Var lite folk och gott att äta, vilket jag gjort för nån vecka fram. Födelsedagsbarnet verkade nöjd, sen blev folk trötta och sugna på Melodifestivalen.

Vi kom hem mitt i Marlenas låt och då är det förbjudet att börja titta, när vi inte hört de första låtarna. Samma med en film, max 3 minuter får den ha varit igång annars är jag allergisk mot att hoppa in i, om jag inte sett den innan. Oscar blir skapligt sur, men så kan det vara.

Är så trött så ögonen går i kors. Blev inget att hälsa på dom som sprungit. Var en bit till Slottsskogen tydligen, och vi hade ju tårtorna, och sen vart det så sent. Men, dom klarade sig nog.

Dataduktig

Gu så duktig jag varit denna morgon! Ja, dataduktig i alla fall.

Jag har läst alla nya blogginlägg. Kontrollerat allt som hänt på Facebook sen sist. Gått igenom alla 43 mail. Svarat, ett långt svar, på Annelis mail. Bloggat en del. Ehh, ja. Allt det!

Så nu ska jag gå och kolla vad jag ska ha på mig idag. Det lutar åt naken. Eller kanske kjol med leggings och resten naken? Vi får se. Nåt ska jag väl hitta, som jag får på mig.

Och så ska vi se vart i stan vi ska, det är ju Göteborgsvarvet idag och tre från våran butik ska springa, och ett antal från andre butiker i distriktet, så hinner och kan vi så får vi åka förbi och heja!

Grötgrötgröt, tryck 1

Jag har kommit fram till att en nackdel med att jobba för ett danskt företag är att supporten allt som oftast är dansk eller skånsk, vilket ställer till det en hel del.

- Hej jag heter Jenni och vill ha lite hjälp.
- Okej, grötgrötgröt?
- Ehh, hehe, vad sa du nu?
- Jag sa att jag heter Torbjörn.
- Okej, jo mitt problem är... bla blal bla.
- Ja men då grötgrötgröt.
- Okeeeej....?

Och jag tycker verkligen att danska är helt omöjligt att förstå. Men dom brukar vara rätt bra på att tala så man förstår, men ibland känns det verkligen omöjligt. Eller om man ringer automatsvar.

Telefonsvararen: Grötgrötgröt, tryck 1. Grötgrötgröt, tryck 2. Grötgrötgröt, tryck 3.
Jenni: Ehh, var det nån annan som ville ringa, kanske?

Som tur är jobbar jag med folk som har jobbat ett tag och förstår sig på danska/skånska bättre än mig och kan faktiskt lösa de flesta situationer! Men jag, jag är lost.

Här var det släckt

Oj vad jag sovit i natt! Oscar tjatatde igår om att han skulle lägga sig vid 21.30 och var helt uppspelt på det och var på väg att lägga sig vid 20.40 men fastnade vid datorn. 22.10 sa jag att han missat sin läggdags och fick mest "mmh" till svar. Satte mig vid datorn lite och när han frågade om vi snart skulle sova la jag mig i sängen med TV-sällskap.

Tog ett tag och så kom Oscar också och jag slocknade rätt snabbt. Kändes inte alls som jag skulle somna. Minns att jag frågade Oscar om han var trött/skulle kunna somna och han svarade nej och frågade mig och jag sa också nej. Sen minns jag inte mer, hah. Men han hade också somnat rätt snabbt.

Sen fick jag en chock när jag vaknade. Hade ingen aning om vad klockan var så jag somnade om lite och sen var det dags att gå upp. Och klockan var 9! Men jag är utvilad i alla fall. Ska fundera ut vad jag ska ha på mig och om jag ska sitta här vid TV:n eller spela. Sen är det bara att vänta på att vi ska åka i eftermiddag.

Favorit flickor

Lite tråkigt är det faktiskt när två av mina favorit bloggare och vänner ligger lite på is nu. Hanna och Anneli. Eller ja, lite tunnt på uppdateringsfronten, i alla fall. Inte så att jag klagar eller så, jag är väl inte direkt rätt att göra det, hehe. Men jag ville bara påpeka att jag tycker det är tråkigt, för jag tycker om dom och deras bloggar.

Så, när ni är redo igen flickor, tar jag emot er med öppna armar!....men tills dess, glöm inte att komma in hit och kommentera :p

Jysk-mannen, that's me!

Det är både mer och mindre kul ibland med busschaufförernas kommentarer. Jag byter inte om på jobbet, jag går hemifrån i Jysk-skjorta och jag åker hem i den också. Vilket busschaufförerna så klart måste kommentera titt som tätt. Inte det faktum att jag åker hem i skjortan, utan nåt om Jysk.

- Hej.
- Hej hej!
- ...Jysk-mannen!
- Mmh...


Jysk-mannen?! Okej (och inte för att vara sån, men ändå, faktum är faktum) för att han inte var svensk, men ändå. Mannen? Hade varit bättre om han varit tyst.

Några dagar för tidigt

Anneli: Jag hade ju hundrakort på mig, annars hade jag köpt innan. Hade inte vågat chansa annars.

Det var lite roligt, som jag kom att tänka på nu. Apropå busskortet och så. Jag tänkte innan att om nu inte månadskortet hade funkat så hade jag hundrakort (100 kronor och något billigare pris när man stämplar det är betalar med kontanter) och hade den inte räckt hem också, skulle jag ringt mamma.

Men eftersom månadskortet pep så fint, var det ju ingen fara.

Fast jag ringde mamma ändå, men när jag satt på bussen. Så vi sa typ hej, jag frågade om hon var upptagen för hon lät lite stressad och hon sa nej och tjöt sen "skulle jag hämtat dig?!" och jag blev förvirrad men svarade nej. "Nehej, jag mindes att vi hade pratat om det" och jag sa att det var onsdag, och jag ringer och påminner innan.

Lilla mamma, I know you.

Flyt och otur

Japp, bara för att jag tog med mig jackan när jag gick till jobbet eftersom det blåste och inte såg allt för trevligt ut, så var det superfint väder när jag väl skulle hem! Då önskade man sig nåt att kunna sitta ute på och njuta av vädret. Hade jag inte haft mamma i örat på vägen hem, hade jag hamnat på farmors balkongaltan.

Men, jag hade ändå tur med busskortet. Jag stämplade det det 16 april och det gäller i 30 dagar så idag var sista dagen. Flyt eller flyt? Ibland behöver även jag det.

Imorgon skulle vi åka vid 16. Det börjar 17 men mamma har med sig smörgåstårtorna och sådär, så hon tyckte det var bra att vara bland de första. Så nu får jag sätta mig och spela, det hinner jag ju inte imorgon, hehe. Sen är det ju Melodifestivalen som jag får se, om vi är hemma tills dess.

Anton ska ju med så han bestämmer när vi åker hem. Eller ja, mamma och Anders i alla fall. Vill vi stanna så tar vi ju oss alltid hem på ett eller annat sätt. Men, det är morgondagens funderingar.

Litegrann i alla fall

Så, nu har jag spelat lite mer, ätit mat i form av tacos och samtidigt sett på Lost så nu är det strax dags att bege sig. Har jag tur, går mitt mångadskort ut idag/imorgon - men så jag kan åka på det idag.

Ska fundera ut vad Oscar ska ha färdigt när jag kommer hem, men nu känns det inte som jag kommer vara så värst hungrig när jag kommer hem. Men två avsnitt Lost ska vi hinna se.

Ja, det finns väl inte så himla mycket att säga egentligen. Har inte hänt så mycket det senaste så jag känner inte att jag har så mycket att säga då heller. Men, kanske händer nåt kul på jobbet idag?

Det slår aldrig fel

Chathrine: Jaa, baj på dom!

Marina: Det är nog rätt vanligt idag, beroende på vad man jobbar med och så så sett. Jag har ju två olika privata mobiler så jag har väl tre jag med då, hemnummer också.

Ann-Lousie: Skönt att höra!!

Jasas: Tur att jag inte var ensam om att kalla dom det då, hehe. Men jag tycker det verkar som att ALLA nu säger krokar. Men jaja, var bara nyfiken. Och ja, hon är larvig.

Ja, jag lever. Idag också.

Hade en såndär skumme natt i natt. Kunde bara inte sova. Vi såg på Lost till klockan 1. Oscar la sig och jag fastnade här så han gick upp igen. Runt 2.20 gick vi och la oss igen och han somnade efter att ha väckt mig med massa diskussioner om Lost. Så jag låg och lyssnade på alla ljud.

TV:n gick på, stängde av den när jag gick upp i morse. Så den stängde ut alla jobba ljud som jag inte visste om det var från buren eller från nån som försökte bryta sig in, hua. Men en 5-6 timmar blev det ändå, så det var inte så farligt. Men självklart, ska jag jobba sen.

Brukar alltid vara så om jag sovit lite en natt så blir det jobb dagen efter. Inte för att det gör nåt, och det är bara fyra timmar, men ändå. Det slår aldrig fel. Men, jag lär ju somna gott ikväll i vilket fall. Kom på att vi ska ju på Stures 50-års kalas imorgon också. Mmh, det också.

I vilket fall, ha en bra dag!

Hur många nummer har du?

Jag SMS:ade mamma om det här med maskinen. Avslutade med "Jag skickade till alla tre telefonerna, visste inte vilken jag kunde nå dig på" för hon har en privat telefon, ett jobbnummer och ett som heter Mami2.

Hon frågade då vilken den tredje var, för hon hade bara fått på den privata och jobbtelefonen. Så jag skrev numret som ligger under Mami2 och hon svarar att det är jobbnumret ju, vilket är det tredje?

Ehh, jaha? Och jag skriver det som jag kallat för Mami jobb och skojar att "är det nån som har för många nummer? ;)" men får till svar att det är samma?

Mami jobb är när den används som fast telefon (vilket numret visar också, riktnumret är ett fast och Mami2 är ett mobil) och Mami 2 är när den används som mobil. Så tokigt!

Nu är här vitt, vitt, vitt!

Chathrine: Nu var det nog så, att kommentaren syns inte ute i bloggen, men jag ser den här :) För du har skrivit två om krok, hehe. Men nu vet jag, du säger krok!

Såå, det var ju nice. "Jag kommer i eftermiddag" ringde han ju och sa i morse. Ganska prick klockan 15 ringde han på dörren, precis när vi plockade undan fikat.

Han gick in och satte sig, frågade lite och jag svarade och sa att jag dessutom gjort rent var än jag kunde hitta och kom åt och han sa mm, bra. Sen sa han att han skulle kolla vad han hade för delar hemma, annars beställa men i vilket fall så borde han komma imorgon, annars skulle han ringa.

En kvar senare ringde han. "Jag beställer en ny maskin, det blir du väl inte så lesen för? Den är ändå 12-13 år gammal och jag visste inte riktigt vad som var fel, blir kanske att vi får byta massa grejer".

Oh no, det är ju Elektrolux som levererar så det blir nog att dom kommer förrän nästa vecka. Gu, vi gråter floder. Den nya maskninen kommer inte förrän nästa vecka! Ne okej, inte riktigt så. Vi får en ny maskin, man kan inte klaga om det tar en vecka innan den kommer, det är förståeligt.

Men vi sa att nästa hyresgäst lär bli glada. Spis från sommar -08, kyl och frys från vinter -08 och tvättmaskin från vår -09. Dessutom får dom ju nytt golv i v-rum och sovrum, förmodligen renovera hela lilla hallen och övriga väggar i lägenheten målade och tapetserades ju sommar -08 så bara tapeterna passar och så.

Lite skillnad mot vad vi flyttade in i. Tårarna flödade ju nästan när jag kom in i lägenheten första gången, när det var helt tomt och lägenheten var vår. Renoveringsobjekt var allt jag kände.

Jag menar det...

Jaha, så tokigt. Jag räknade hur många inlägg, enligt datumet, jag skrivit idag. "Bara sju?!" för jag hade ju gjort massa listor också. Men dom la sig ju efter datumet jag sparat utkastet, även om det står i bloggen att det publicerades idag. Men dåå är det ju okej med "bara sju". Så det blir åtta.

Ostkrokar?

Nu ser jag bara ostkrokar överallt.


Vad säger du? Ostkrokar eller ostbågar?

Blandad lista

DIG SJÄLV
vad heter du? Jenni.
hur gammal är du? 20 bast.
vart är du född? Göteborget.
vad heter din mamma? Mirja.
vad heter din pappa? Joel.
har du några syskon? Yes, en liten bror.

SENASTE GÅNGEN
du rökte? Never, ever?
du snusade? 5 år sen.
du färgade håret? Mitten av april.
du grät? Minns jag inte.
du tränade? På gym? Två-tre år? Promenerade igår.
du solade solarium? Never ever, där också.
du skällde på någon? Haha idag, några gånger.
du var utomlands? Finland förr, förra sommaren.
du duschade? Igår.
du köpte nya kläder? Nån gång i år, hah!
du åkte buss? Första maj.
du åkte taxi? Oj... Sommaren -06.
du åkte tåg? I julas!
du smsade någon? Igår.
du ringde någon? I morse/förmiddags.
du camade med ngn? Här om veckan.

HAR DU NÅNSIN
hoppat studsmatta? Yes.
ätit fiskbullar? Mm, gott!
tagit kort på dig själv? Haha, ja!
skrattat så du började gråta? Jaa.
skolkat mer än 3 skoldagar i rad? Mjo.
sovit mer än 10 st i ett tält? Hah! Ja.
badat mitt i natten? Nae, men sent på kvällen och tidigt på morgonen.
åkt berg och dalbana och spytt efter det? Nej, men släggungorna och mått illa.
spytt för att du var full? Näj.
trillat när du åkt skidor? Gjorde jag säkert.
gråtit till en bok? Ja, schnöft.
varit rädd för tomten? Tror jag inte.
har du sjungit kareoke? Ja, tyvärr hehe.
fastnat med tungan på en lyktstolpe? Inte vad jag kan minnas.

En lista

Hur många gånger har du varit kär? På riktigt? En. På låtsas? Miljoner.
Favoritgodis: Marabous mjölkchoklad och saltlaktris.
Coolaste stad du har besökt: Göteborg?
Action eller Skräck? Skräck.
Ville bli när du var liten: Tennisproffs, doktor och lärare.
När fick du din första kyss: När jag var... runt 10?
Hur var du i mellanstadiet/högstadiet? Mellanstadiet: svärande. Högstadiet: Pajas.
Vad är du beroende av? Nära och kära.
Dagens roligaste händelse: Att tvättmaskinen ska bli fixad? Haha!
Dagens tråkigaste händelse: Torra händer efter disken.
Dagens humör: Go och gla, kexchoklad!
Vilka tv-program följer du? One Tree Hill, Lost, Desperate Housewives och Grey's Anatomy (på datorn).
Vad gillar du mest med dig själv? Att jag är bra på att lyssna och finnas där för andra. Sätta andra främst.
Vad gillar du minst? Att jag är så lat och inte tar tag i min vikt.
Vad är det roligaste du vet? Att skratta med någon.
Har du något motto? Ja, men jag minns det inte längre :(
Hemlig hobby? Naj? Hemlig hobby, hah.
Något vi inte vet om dig? Nej, jag fläker ut hela mitt liv här :p
Vad ångrar du? Att jag inte gick ut gymnasiet.
Vad önskar du? Att framtiden ska bli en bra tid.
Vad klarar du inte dig utan? Mina nära och kära, att få prata.
Vad gör du helst en vardag? Allt möjligt, vad som faller in eller är planerat.
Vad gör du helst en lördagskväll? Myyyyyser.
Vad har du mest av i din garderob? Kläder.
Drömjobb? Nåt som har med människor att göra.

En ny lista

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Hah, ja. Ibland i alla fall :p

Har du sett din bästa vän gråta?
Ja.

Vilka vitaminer åt du när du va liten?
Fråga mamma.

Vad åt du senast?
Frukost, macka med skinka och gurka.

Har du fått någon komplimang idag?
Jag tror det? Hah, kanske?

Har du varit med i en rättegång?
Nej.

Är du polare med grannarna?
Nej, kan man inte påstå.

Vilka språk talar din mamma?
Finska, svenska, engelska, sen kan hon lite italienska och spanska, vad jag vet. Säkert mer ändå.

Vilka länder har du bott i?
Sverige.

Senaste piercingen?
Öronen, och bara öronen.

När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
Iiii.... Söndags?

Gay?
No sir.

Har du däckat/spytt för att du druckit?
No. No.

Har du äggat ngn?
Nej, jag är en snäll kicka, haha!

Har du täckt någons hus med toalettpapper?
Nepp, inte det heller.

Suger det här?
Nej då, this is fun.

Har du varit på stranden? 
Det har nog hänt, ja.

Har du haft en stalker?
Räknas Oscar?

Minns du din/dina musiklärares namn?
Nej. Om man räk... Nej. Bara den sista: Kjell.

Hur bra är din syn?
Beror på om jag har linser/glasögon på mig :p

Har du varit på ett party?
Jorå.

Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Ehh, nej :)

Vad skulle du säga om jag sa att jag va kär i din bror?
Beroende på din ålder: ställ dig i kö eller vänta några år.

Har du varit utomlands?
Om Finland, Norge och Danmark räknas, så ja.

Har du sett din bästa vän naken?
Jäss, mm.

Vilket är de bästa bröllopet du vart på?
Har bara varit på tre, två som jag kan minnas.

Var är dina syskon just nu?
Skolan har slutat så fritids förmodligen.

Vad var den senaste drömmen du minns?
Uscha, helsnurrig (i natt).

Vilken tid gick du upp i morse?
9 :O

Vad ska du göra i helgen?
50-års firande denna helgen också.

Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
Jasså? Jag är här

När va du riktigt sjuk senast?
Jag är alltid sjuk. Men sjuk, dålig? Minns jag inte? Bra!

Vem är den senaste kändisen du tog på?
Farmor, hon är känd här i alla fall, haha.

Vad finns i din bakficka?
Papper från jobbet, haha.

Har du färglinser?
Nej, dom är bara med styrka.

Vad gjorde du kl 2 inatt?
Nanade.

Vad är det första du gör på morgonen?
Pratar eller kissar. Helst kissar.

Vad ska du göra efter det här?
En till lista


Minneslista

1. Vad lyssnade du på för musik under din högstadietid resp. gymnasietid?
Högstadiet? Typ radiopop? Samma på gymnasiet. Har i stort sett haft samma musikstil hela tiden. Förutom en tur i mellanstadiet när det var hiphop som gällde, som hänger kvar lite idag också.

2. Beskriv dig själv under högstadie-tiden.
Började väl hitta mig själv, umgås med folk och våga spela ut. Älskade att vara pajasen, i alla fall bland kompisarna. Försökte plugga och det gick okej. Tröttnade på skolan, fort som attans.

3. Din första bästis?
Josse, fast jag var inte hennes bästis hon var bara min. Inte så att jag låtsades och aldrig pratat med tjej, nej hon hade redan en bästis och man kunde inte ha två. Så hon var min, Evelina var hennes.

4. Första köpta skiva?
Tror det var Spice Girls första, HAHA!

5. Klädstil i 16-20 årsåldern?
16-18 var det mycket jeans och inte så mycket påklätt, eller tjocka lager kanske man ska säga, när jag vågade visa mig och tyckte jag var fin. 19-20 blev det som innan 16: lager på lager på lager.

6. Ett riktigt pinsamt minne från tonåren?
Jag letar och letar i minnena men kommer inte på något. Får åter komma.

7. Ett roligt minne?
Träffa Oscar och alla följder av det. Sen blev jag ju faktiskt, under första tonårsåret, storasyster. Det är också rätt roligt. Ibland.

8. Något som får dig att bli varm inombords när du tänker på det?
Alla vänner genom tiderna.

9. Första ensamma äventyr? (Semester eller dylikt)
Måste ju varit när jag åkte till Finland (med mummu och ukki så sett) när jag var... 12-13? Har aldrig varit själv iväg så direkt, men där åkte jag båt från Finland till Sverige, själv i alla fall.

10. Första bil?
En vit Hyundai Accent LS 96:a. Står parkerad hos mamma och väntar på att vi ska komma och hämta hem henne. I framtiden en dag.

11. Skulle du göra om allt, om du fick chansen?
Gärna, och framför allt inte ge upp och hoppa av gymnasiet.

12. Lägg ut tre bilder på dig själv (Liten, tonåring och en färsk bild)
Har ju inga sånna bilder på denna datorn...


Om farmor vore lika cool som Malin

När jag var inne hos Jasas hittade jag ett inlägg om Malin, och jag tänkte inte så långt när jag läste Malins inlägg, men Jasas fick mig att tänka lite.

Egentligen är det ju häftigt med en tjej på strax över 20 som utan problem lägger ut i sin blogg (med många läsare, dessutom) att hon nu använder sig av en rullstol. Jag kan tänka mig att den hjälper henne enormt mycket, och det ska ju inte vara nåt att skämmas över. Men jag kan också tänka mig, att många hade gjort det.

Som min farmor till exempel. Tanten är ju liksom över 70 bast, ingen som tycker det är konstigt om hennes kropp börjar bli lite trött och sådär. Och hon har ju lite problem med balansen ibland, och blir yr och vinglar till. Så doktorn har gett henne en käpp som hon kan ha med sig när hon är ute själv.

Men tar hon med sig käppen? Nej, hon skäms över att använda den så hon går inte ut om ingen annan är med henne, som hon kan ta stöd av om hon vinglar. Förutom när hon är ute med hunden. Så då sitter hon inne istället. Och om hon nu går ut, och vinglar till trots stöd, tror hon att alla tror att hon är full mitt på ljusa dagen.

Ne, lilla farmor, nu är det dags att du lär dig av Malin och plockar med dig din käpp och går ut när du vill och behöver. Du är gammal, men det kunde varit betydligt värre. Var glad för det du har och ingen tycker nåt varken om du vinglar eller går med käpp, så ut och rasta apostlarna och då menar jag nu!

Det här med diskmaskin

Asså det är ju jävla typiskt. När man har ett guldtillfälle att börja kräva saker, så är det kört innan tanken är tänkt.

Jag vet inte vad jag gjort för ondt i mitt förra liv, men sen ett bra tag tillbaka har jag fått så torra händer. Jag måste alltid smörja in dom efter duschen och sånt för annars känns dom som sandpapper halva dagen. Hmm, kanske bara är så att jag är en torris? Torrkärring, finns det nåt som heter så?

I vilket fall, så diskade jag förut. Inte bara en utan tre diskar (en med glas, en med bestick och en med bunkar från baket, många små diskar, istället för en stor, så torkar det snabbare) vilket självklart resulterade i torra händer och på med kräm och hela fadderullan. Hade vi levt i en perfekt värld, hade detta varit ett snart uppkommande samtal här hemma:

- Älskling, nu måste vi köpa diskmaskin!
- Jasså, varför då menar du?
- Mina händer blir torra av allt diskande.
- Mhm, mhm... Det säger du ja.
- Annars får du börja diska.
- Nej nej, men vet du, vi köper diskmaskin!

Men nu är det ju så att det är HAN som tjatat på mig i... två(?) om att köpa diskmaskin. Men jag tycker det är så onödigt, varför kan vi inte göra det för hand? Visst är det skönt men bah, jag vill inte ha en stor klump som förstör atmosfären i köket (en bänkis, alltså) och... Nej, jag vill bara inte.

Jag tror helt enkelt att jag får sluta diska, och så får Oscar göra det. Alltid.

Kläder? Vad är det?

Jaha, då måste jag klä på mig idag då... Sicket jävla sätt asså.

Fastighetsskötaren Mr. Sunshine ringde precis. Han ska komma idag. Wow, två och en halv veckor bara! Det är ju typ... rekord. Nej, en gång kom han på en dag, när Oscar sommarjobbade där.

Men han skulle inte komma förrän i eftermiddag, nu skulle dom till stan. Eller nåt? Så en stund till kan jag ju vänta med att klä på mig. Men stinka oreagno och shit, det tänker jag göra!

Gårdagens massage

Okej, nu har jag pratat av mig med mamma så jag kanske inte skriver världens inlägg om igår. Finns så mycket att säga, gärna om och om igen. Men jag ska försöka hejda mig, hehe.

Hon använde åtta olika oljor, somalla hade en (eller flera) egen funktion. Smärtstillande, mot hosta, mot virus och så. Dom började hon att "massera" in i fötterna, i fothålet heter det väl? Insidan av foten, där det går upp lite. Fotvalv?
I vilket fall så gjorde hon på ett visst sätt, med naglarna, så det skickade impulser till ryggraden. Väldigt, väldigt speciellt. Och behagligt. Och spännande.

Sen använde hon oljorna på ryggen och gjorde lite olika rörelser, kan man säga, främst med naglarna. Det var så skönt, låg och rös(te) hela tiden och bara njöööt. Så otroligt skönt!
Cirka en timme låg jag är och ville bara ha mer, hehe. Hon var otroligt duktig och i början, första foten, förklarade hon hela tiden vilken olja hon använde och vad den var bra för. Väldigt intressant.

Så jag bokade en tid till nästa onsdag. Sen lär det väl bli glesare men jag har ju fem gånger att utnyttja, som mamma betalt. Så jag får spara lite, hehe. Tills efter sommarn eller så.
Och det kändes verkligen skillnad. Hela kvällen igår och även idag känns det inte som vanligt. En liten stund känner man sig som vem som helst och inte som 20-åringen med ryggproblem. Trevligt.

Nackdelen dock, är att oljorna är väldigt starka och en av dom är oregano. Så sen igår har Oscar tjatat om att jag luktar pizza och att han vill ha pizza, haha! Pizza is all he's got on his mind.
Men, jag sa att pizza kan vi ju inte äta varje gång jag varit där. Mamma sa så sett att man kan ju göra sin egna, och det kan man ju. Med mycket oregano, hehe.


Nu, när jag sökte på regndroppstekniken istället för regndropps massage så gick det att hitta lite, med hjälp av farbror google så klart. Men på sin hemsida, har hon skrivit detta om regndropps massage:

Regndroppstekniken baseras på de många vetenskapliga studier som visat att flera typer av skolios och andra ryggbesvär beror på inflammation som orsakas av virus eller bakterier som ligger ”sovande” längs ryggraden. Ryggradsinflammationen gör att svagheter uppstår i ryggraden som kan leda till ryggbesvären. Genom att på rätt sätt applicera eteriska oljor som är virusdödande, antibakteriella och antiinflammatoriska kan man hjälpa kroppen att korrigera dessa förskjutningar i ryggraden. De eteriska oljorna har också en stärkande effekt på immunsystemet och påverkar även känslocentrum i hjärnan via doftsinnet. Därmed är regndroppstekniken också en mycket välgörande behandlingsform för att avhjälpa oro och stress och åstadkomma känslomässig läkning. Oljorna är ekologiska och mycket varsamt framställda så att de har kvar mycket av läkeväxternas verksamma beståndsdelar.
 

S.W.A.T.

Ibland är jag så smart.

- Super Wäldiga Agent Teamet.
- Vad är det?
- S.W.A.T.
- Eller Special Weapons And Tactics.
- Nej, Super Väldiga Agent Teamet.

Skägg och skägg

Skägg master är igång igen:

- Du borde skaffa skägg.
- Why?
- Så du inte har så liten haka!

Ett ämne i taget, tack

Vi pratade med varandra, men om olika saker, på vägen hem:

- Jag skulle nog sett rätt rolig ut.
- Men man ser dig ju inte.
- Va?
- Du har ju ansiktet ner i bordet.
- Va?!
- Vet du inte hur ett massagebord ser ut?
- Jo...
- Då ser man dig ju inte.
- Jag menade Robinson...

Jag pratade om min massage och Oscar om att söka till Robinson.

Lite, och lite Sims

Anneli: Men då tjänar ni ju ändå, på sätt och vis :) Annars får du väl ha miniräknare med dig, hehe. Sa det till Oscar igår, att jag tror det var Netto eller Konsum här, som hade minräknare på vagnarna ett tag.

Ja alltså, hej.

Ska göra mat strax och sen bege mig.


Måste bara, hur ointressant det än är för vissa, prata lite Sims. Det är trots allt min blogg och det jag gör just nu så ja, here it goes.

Jag var lite trött på att bara spela och spela, så jag gjorde ett par som jobbade upp sina karriärer och skaffade barn. Under tiden var pappan otrogen, för att dom sen skulle bråka och göra slut, och så skulle mamman och barnet bo i en lägenhet och pappan flytta in hos sin tjej i samma hus, och få massa barn.

Men, så blev det så knasigt så trots att pappan var otrogen, så kunde bara han göra slut men inte mamman. Så jag tänkte att jaja, låt gå. Men, vad händer? Jo MAMMAN flyttar ut! Bah, jag blir tokig, så skulle det ju inte alls vara.

Sen lyckades jag idag igen. Glömde ringa att en barnvakt skulle komma medans jag var på jobbet, en timme innan båda föräldrarna kom hem kom socialen och hämtade barnet, blöh. Men nu är dom gravida igen, hah! Funderar dock på om mamman ska flytta in nånstans, och adoptera dottern.

Så, nu fick jag sagt det och ska lämna det nu. Tack!

Det blev en del

Jasas: Så kan det ju vara, men jag tycker det står titt som tätt och överallt om dessa undersökningar. Kanske anmäler man sig til "vad som helst" då? Hmm, ja... Vem vet? Och JA du måste testa, det var hur enkelt som helst, gick snabbt som attans och så är ju allt färdigpackat när man går ut!
Absolutly! Jag tror jag ska ordna bullkalas för det var visst fler som var intresserade, haha!

Anneli: Ja men eller hur! Och hade jag varit med hade det sått "Vi frågade detta, då tyckte så många så här och si många så där, Jenni tyckte detta". Får maila och klaga.

Marina: Hehe ja brukar vara så, du får komma tillbaka när du mår bra istället, hehe.

Det är en ny morgon med sol och lite, lite blåst! Jag har drömt helt tokigt och jobbigt, men nåt positivt var att dom höll på och byggde om på Ica, haha! Allt blev mycket bättre, så jag blev lite ledsen när jag kom på att jag var där igår, och då såg det inte ut så, så det var bara en dröm.

Tänkte på det, när jag skrev till Jasas om självscanning. Det jag gillade var att dels så ser du ju priserna direkt när du scannar in, vara för vara (bara rabatter som inte går inte om det är "Ta 3 betala för 2" men det kan inte bli dyrare, i alla fall) och det totala summan. Det tyckte jag var görfiffigt för vissa grejer kanske man inte tänkt på vad dom kostar eller så, och så ser man det på den. Plus att man har summan, då.

Sen dessutom ska jag jag inte ens förklara hur snabbt det gick i "kassan". Nu var det väl så att många inte vågade testa självscanningen för det var lång kö i dom två vanliga kassorna, och bara en före oss när vi skulle betala själva. Och då la man bara tillbaka blipparen, drog Ica-kortet, betalade och så var det klart!

Blev bara lite tokigt för nån hade trollat bort våran jäst när vi skulle baka. Så jag tog ju med mig dom få mynten jag hade (12 kronor totalt) för jag var inte hundra på vad dom kostade, eller om jag skulle ha fler. Och så sprang jag bara och kikade i kassan om det var fullt i vanliga, eller om vi skulle ta självscanning, haha! Men det kändes lite larvigt med en liten jäst på 2 kronor. Så vi hoppade faktiskt det.

Nu ska vi snart äta frukost och se på Lost, så får vi se vad dagen har att erbjuda. I eftermiddag ska jag ju i alla fall på massagen. Blev aldrig att vi gick igår, men Oscar kom hur vi kunde gissa tiden, och så går jag lite tidigare bara. Eller så får vi gå innan jag ska dit, och sen igen. Det löser sig alltid.

God morgon!

Fråga mig då!

Är det förresten nån mer än mig, som ibland kan undra när man läser olika statistik grejer eller undersökningar, vem det är dom frågat och varför dom aldrig frågar mig?

Titt som tätt läser eller hör man ju att det eller det företaget gjort en undersökning om nåt, där dom frågat si och så många människor och då blev resultatet detta.

Men, varför är det aldrig nån som frågar mig för?

Dagens bakbilder

Marina, jag hoppas du överlever om jag lägger upp bilderna nu, annars får du återkomma ;) Och du, krya på dig!


Här är i alla fall bilderna från dagens bak, i ordningen de kom ut ur ugnen:


Kladdkaka, äppelkaka, vaniljbullar och kanelbullar.


Och så Oscars big papa bulle.

Nu har vi minsann bakat!

Marina: Säger till dig som till Anna: ska det vara lite kladdkaka och äppelpaj också? ;) Med grädde och vaniljsås (inte blandat dock, hehe. Om man inte vill!)

Mmh, godarna blev bull!

Ehh ja, bullarna blev gott menade jag ju, typ. Blev en kladdkaka med choklad på som får vänta till imorgon, så vi ställer in den i kylen sen så den stelnar ordentligt. Och så äppelkaka, med smuldeg. Smuldegen blev SÅ god så jag har suttit och ätit bara det medan vi väntat. Och så en sats vaniljbullar och en sats kanelbullar. Oscar tog precis ut dom sista bullarna. Gott gotti gott gott!! Mm, luktar så gott här också.

Så snart får han plats och tid att börja med maten. Han ville ha köpeköttbullar och så har vi mos från en annan dag, fort och lätt. Så får vi se om det blir lite äppelkaka till efterrätt, men det blir nog bara nån bulle. Men, äntligen har jag fått bakat i alla fall! Så länge som jag varit sugen på det, mamma mia!


Och jag ska försöka fota och lägga in här ikväll om jag kommer ihåg, annars kankse det blir imorgon. Jag ska försöka så gott jag bara kan!

Det går bra

Woh! Självscanning var ju inte så farligt som det kändes. Registerade oss, fick en genomgång om hur allt funkar och så var det bara att tuta och köra. Vissa grejer var liksom "jaja, move on" för det är ju sånt som vi också har, men självklart måste dom ju gå ingenom samma för alla kunder och hon visste ju inte att jag visste.

Lite ovant dock eftersom på denna blippen trycker man på en knapp uppe på, som dessutom håller i sig en stund. Vi trycker under, liksom mer naturligt, och så håller vi inne knappen tills den blippat eller slocknat. Men ja, världens i-lansproblem men det var liksom bara en tanke, eller två.

I vilket fall så hoppade/hoppar vi tvätten idag. Var ändå bara "stora saker" som överlever till nån dag senare i veckan. Så blir det bak resten av kvällen/natten istället. Kanelbullar, kladdkaka och äppelpaj. Och så promenaden, icke att förglömma! Viktigt, viktigt. Och så lite Desperate Housewives på det, jammi.

Baka baka liten kaka

Marina: Han har nog tänkt lite och glömt att säga :p Eller sagt nåt så han trott att jag fattat. Eller ja, det var nog inte menat så illa som det kändes ett tag :p

Kom på att vi måste ju ner och handla innan vi kan baka, för Oscar drack den sista mjölken igår. Inte hans fel så sett, han visste ju inte att vi skulle baka idag.

Och så vart han tydligen sugen på äppelkaka och kladdkaka också, hah! När man ändå håller på, liksom. Tillsammans med tvättstuga ikväll då. Får väl se med det.

Men, så måste vi ju ner och handla. Så läsktigt, Ica har börjat med självscanning så vi måste registerar det och ha oss. Läskigt, läskigt men vi måste ju vara morderna!

Så nu ska jag kolla recept och sen får vi bege oss. Ska ju hinna promminixa också, det är det viktigaste! Hah. Neh, nu fick han eld i baken så vi får gå!

Tack för att jag fick veta

Oscar tänkte att nu när han snart slutade skolan så kunde han åka till Västervik och hälsa på. Vanligtvis så följer jag med men jag orkar inte när hans mamma har tre katter och hans pappa har en hund så mår jag baj bara jag står på gatan utanför huset, känns det som.

Så han ska "få" åka själv, en vecka eller så. Kan ju liksom inte hålla honom här, ifrån sin familj, för att jag inte kan åka. Hans pappa har inte träffat på ett år och sådär. Men i alla fall, jag trodde vi pratade om i sommar när han igår säger "Ja men åker jag runt 25:e så är jag ju där när Karl fyller år!"

Ehh, Karl fyller år? Som i 25:e nu? Som i maj? Karl fyller år i maj. Ja, men han tänkte typ åka från avslutningen till busstationen, eller nåt. Jaha, hyggligt. Som vanligt får jag veta ett par veckor innan han åker, hehe. "Ja men vet du, om två veckor åker jag till Polen!"

Jaja, så kan det gå

Blöh, det blev inte som jag ville. Jag hade inte sparat på länge. Far åt fanders dumma Sims!

Nu ska jag kolla bloggar, sen ska vi baka bullar!

Och ytterligare sen ska vi promenera, så jag vet hur lång tid det tar att gå imorgon.

Men, det är sol och gräset klipps, me happy!

Hur kommer det sig?

Jag vet inte varför jag börjar sjunga på denna låten..?


9


Men idag är det sol, ingen som luras!
Hoppas bara det håller i sig, i alla fall över dagen.
Tjiho!

Jag skojade ju bara

Jasas: Jag vet inte? Jag kommer inte ihåg faktiskt. Jag vet bara att i det började med att det gjorde ont på kvällarna, till att jag inte kunde röra mig när jag väl lagt mig för hela ryggen låst sig. Men ingenting är fel, allt ser bra ut.
Haha dom är toklika på vissa saker verkligen!

Anneli: Neej, nu blir här ingen flytt det närmsta, haha!

Chathrine: Dyrt?! Oj, då är det ÄNNU billigare hos er, för anledningen till att jag ens visade det var för att det var så billigt. Bästa läget i hela stan typ, med vattenutsikt och fräscht för 1,5 miljoner. Här får du ett litet radhus för den summan. Ett hus för 3 miljoner, som du i Västervik får en hel gård med ladugård, mark och grejer till.

Ja alltså, flytten var bara på skoj. Jag trodde det skulle tyckas vara billigt, för jämfört med priserna här (som jag skrev i Chathrines svar). Det är sjukt billigt att bo i Västervik, jämfört med här. Sen är den ju andra förhållande så som att dom har ingen storstad förrän Norrköping dit det väl är 2-3 timmar. Vi har Göteborg runt hörnet. Och jobb ska vi inte ens prata om. Nu är det ju lite annorlunda, men som för ett år sen.

Så om man ser till hyran/kostnaden av en lägenhet så hade Västervik varit ett bra ställe att bo på, men inte i övrigt. Sen var det tydligen en månadskostnad på 5700 på den jag visade igår. Men, allt är ju relativt. Jag höll på att trilla av stolen när jag såg den för det kändes så billigt. Chathrine säger bara "Oj vad dyrt!" haha!

Flytta gör vi inte förrän jag har körkort. Oscar lär ju vilja ha också, men vi kan inte bo bättre för att kunna handla och med förbindelser med bussar, och det är ju annars det vi behöver bil till. Och då får vi se vart vi flyttar. Antingen köper vi nåt, beroende på ekonomiska sitsen så klart. Eller så flyttar vi till pappas område, fort som attans. Hoppas jag. Det kan ju alltid ändras, men det är tanken och planen i alla fall. För här vill vi inte bo.

Flytt på G

Vi tänkte flytta.

Mängder med kommentarer!

Sen måste jag ju självklart nämna också att jag är SÅ HÄÄÄÄÄR glad över alla kommentarer idag! Dom få gångerna jag ploppat in har det liksom vällt över med kommentarer och jag blir så glad så glad! Så mera sånt, hehe!

Så tack alla ni som tagit er tiden idag, att kommentera här!

Han donar och han fejar

Marina: Ja, jag känner lite att 15-20 så har det hänt massor, men det känns inte som det kommer hända nåt 20-25. Eller ja, nåt händer ju men inte på samma sätt, hehe.

Chathrine: Haha ja, du är ju något äldre. När du gick i nian började jag liksom grundskolan :p Haha!

Anneli: Blogg.se som strular - som vanligt. Så är det för mig hos dig också, så jag har börjat kolla nu innan jag trycker, så namn och det står med. Jag säger då det...

Ann-Louise: Om ändå sommaren ville komma tillbaka, om så för ett litet tag!

Jaha, Oscar sitter och mekar med sin stol. Hah, jag blev så förvånad. Hörde att han reste sig (inte så värst tyst stol) men registerade inte vart han gick eller vad han gjorde. Efter ett tag hörde jag att han satt då minsann inte vid datorn, så jag fick fråga vad han gjorde. Lagar stolen!

Haha, okej då. Hans gamla, gamla datastol (eller fåtölj) gick ju sönder, vi köpte ny. Sen pajade den nya så den inte gick att använda, så han fick gå tillbaka till sin gamla ont-i-rumpan-stol för den gick i alla fall att sitta i. Men nu hade han nog tröttnat, hittat felet och det låter som han försöker ordna det.

Sicken redig karl jag har!

Vad har du gjort de senaste 5 åren?

Herre gud, nu är jag igång och tänker igen! Efter att jag hörde att man kanske kunde söka in till Högskolan via nätet nu, var jag ju tvungen att gå in och kolla om det stämde. Vilket det gjorde.
Nej, jag sökte inget eller så jag kollade bara. Nyfiken i en strut, öppnar man struten tittar Jenni ut!

I vilket fall, så skulle man fylla i sin livshistoria och allt det där, och svara på "Vad har du gjort de senaste 5 åren?" och DÅ, det var då tankevärksamheten började dra igång.
Vad har jag egentligen gjort, de senaste 5 åren? Har jag ens gjort nåt?

Idag är det år 2009, fem år sen var det 2004. Jag var... 15 (lättare att räkna 20 minus 5 än hur gammal jag var 2004 - tips!). Då går man i grundskolan, right? Gymnasiet börjar man, oftast, året man fyller 16.
Gick ju gymnasiet, samhäll tills jag slutade julen -06 och senare började på Jysk.

2004: Grundskola, ÅK9.
2005: Gymnasiet, första året, samhäll.
2006: Gymnasiet, andra året, samhäll inriktning journalistik.
2007: Praktik på Jysk, 4 månader, jobb på Jysk på kvällar/helger och resten av året efter juni.
2008: Jysk, all there is.

Ingenting men ändå så mycket? Eller vad man ska säga.

Sen, kan man ju faktiskt tolka frågan på fler sett. Kom jag på nu. Jag antog bara direkt att det var såhär dom menade, vilken skola eller vilket jobb man varit på, alternativt vad man gjort annars. Men det kan ju faktiskt vara så att dom faktiskt menade, vad man gjorde punkt och pricka? Så utöver ovanstående:

2004: Blev singel för, förhoppningsvis, sista gången. Opererade bort gallstenar och gallblåsa.
2005: Tänkte visa mig ute i klänning för första gången. Gjorde det inte. Var fortfarande trött på skolan.
2006: Träffade Oscar och gjorde mig av med dåliga grejer. Skaffade djur efter 9 år. Flyttade hemifrån.
2007: Skaffade praktik, och där med jobb. Jobbade. Och jobbade. Började med körkortet.
2008: La ner körkortet. Fortsatte jobba. Blev lite mer vuxen och flyttade till större.

Men nah, jag föredrar nog den första listan, haha!

Men jag kommer liksom inte ihåg allt som hände då. Dåligt minne tillsammans med att ha föträngt massor så blir det som det blir. Fick ju fundera fram och tillbaka ett antal gånger vilka år jag var hur gammal, och hur gammal jag var när jag gjorde vad, och vad gjorde jag då vilket år.

Jag lyckas då alltid

Jasas: Det borde ju vara en extremt låg nivå på tollerans. Även om det inte är mycket man tjänar som utdelare, är det nog betydligt mer butikerna förlorar. Men ja, what to do liksom?

Marina&Anneli: Hehe nee inte vi heller, men hon verkade tycka det var urkonstigt att dom inte hade något av det, hehe. Är ju inte många som har tjock-TV längre, men varför byta om den inte är paj - egentligen?

Mmh, nu har jag fått tummen ur och ringt hon som ska ge mig massage också! Mamma gav mig ju fem gånger hos en föredetta arbetskamrat till henne, för att jag varit snäll och ställt upp så mycket (och för att hon är en snäll mamma som är mån om sin stackars invalido-dotter).

Dock lyckades jag fånga henne när hon satt i bilen, självklart liksom hehe. Men hon skulle ringa upp när hon kom hem så skulle vi spika en tid och att det verkligen blir på onsdag. Känns bra som attans! Sen sa mamma att atagligen skulle vi boka en tid till efter en vecka, sen med längre mellanrum för effekten satt i längre då. Regndroppsmassage är det tydligen hon pysslar med. Har googlat lite men inte hittat så mycket.

Får helt enkelt se när jag kommer dit. Men det ska tydligen vara bra för ryggen, och det kan ju inte skada min direkt. Så igen ska jag vara försökskanin igen, första gången var ju floatingen, och nu massagen. Mamma är en sån fegis, hehe. Tur att hon har tuffa mig som bara slänger mig in, hah!

Vi pratade också

Vi hann ju med att prata lite när jag var hos farmor och så berättade hon att min ena faster och kusin varit och hälsat på igår, som jag fattade det eftersom farfar fyllde år i torsdag.

Men i vilket fall så hade hon två grejer hon tyckte var kul som dom berättade och sa. Dels var det att kusinen hade suttit ute i köket och druckit kaffe med dom andra, och tittat på farmors gardiner. Sen säger hon "Skulle man inte kunna göra en kjol av dom?" och alla skrattar, hah! Men egentligen, varför inte? Lättare blir det ju inte eftersom det redan är krusiduller och grejer på, och så syr man bara ihop där dom möter varandra, och i med resår där man har stången.

Sen hade tydligen några kompisar till kusinen varit hemma hos dom för ett tag sen (kusinen är ett år äldre än mig, så kompisarna är väl i vår ålder också) och utbrister till faster och kusin "Ni är den enda familjen som har tjock-TV och ingen diskmaskin!" HAH! Men då hade dom tydligen två platt-TV på övervåningen, men det visste nog inte hon. Men sån jävla grej egentligen, att säga. Men det är ju tur att dom och vi har humor så man kan skratta åt det!

Farmor är ju lite söt också. Farfars bror hade ringt igår och pratat med henne men hon hade tyckt att han pratat dumt, för han var lite tjingelitjong. Full alltså. Så då pratade han dumt och sånt hon inte ville höra. Haha.

Reklam, tack!

Det blev lite längre hos farmor än tänkt, men det gör ju absolut ingenting.
När jag kom ner och ringde, för farmor hade inte heller fått, svarade nån annan att han var ute på ärende i en timme så vi gick ut med Rex ner till blomsteraffären och köpte en ros för farmor skulle till en kompis/kärring som nyss fyllt år. Efter att farmor hade planerat en vanlig snitt ros, och det blivit bra, ska alla göra det nu.

Och så ringde jag när vi kom tillbaka. Sa att varken tvåan eller femman fått reklamen igår.
Fick till svar: "Det är ju helt otroligt, jag pratade ju ändå med dom i helgen! Men jag får ringa dom igen. Tack Jenni, hej!" och så var det bra med det. Men vi sa att kommer inte reklamen på söndag så ringer vi igen, det är ju bara så. Nu har vi ju ändå fått tag på högsta hönset, hö hö hö. Så nu jävlar ska dom få se på perkkele!


Men jag fattar inte hur dom kan ha kvar dom utdelarna? Framför allt farmors?
Hade jag vart han hade jag skickat dom åt skogen idag. Det är ändå ett år han/hon tagit pengarna utan att göra nåt. Och gör han/hon ändå inget när chefen ringt och sagt till, då är det tack och adjö tycker jag. Eller så hade jag agerat i alla fall, om det varit upp till mig. Annars kanske han skickar en räkning, på all lön han fått utan jobb, hehe.

Sjukt egentligen. Så många som inte vill ha reklam, eller bryr sig om den.
Men så finns det nån som faktiskt vill ha reklmen - och får den inte! Våran åker oftast i pappersinsamlingen, eller kanske ögnar igenom den och sen slänger den. Men farmor läser den omsorgsfullt och från pärm till pärm och vill hänga med i vad som händer här nere, för hon är där så sällan. Sjukt äre.

Vädret lurades

Sen måste jag ju säga också, att jag blev lite ledsen på vädret.

Hela morgonen har det sett ut att bli så fint det var förrförra veckan. Så mysigt så, skönt om det kommer tillbaka. Hörde till och med gräsklipparen så det kändes sommmar.

Efter fem-tio minuter hörde jag den inte längre och tittade ut. Vad ser jag om inte stora regnmoln? Blöh, och så började det änna blåsa och ha sig. Sicket sätt va!

Det här med reklamen, nu igen

För övrigt ska jag snart kila ner till farmor. Ska ju ringa SDR igen. Och höra om dom fått reklamen igår, vi fick i alla fall ingen.

Grejen är bara att jag vet ju inte om hon är vaken än, hehe. Vanligtvis hade jag väntat två-tre timmar innan jag gått ner men nu ska hon iväg vid 12 så jag tror ju verkligen att hon är vaken, men jag väntar lite till.

Samtidigt som jag inte vill komma när hon är som mest stressad och ska springa ut genom dörren. Men då är det ju bara att ringa hemifrån. Men men, det löser sig.

Och, farfar är inte heller hemma. Inte så att jag måste gå när hon är där. Men han kommer hem i eftermiddag men dom visste inte vilken tid. Och jag tänkte att OM nu jobbet ringer, så blir det så tokigt.


Sen känner jag lite att jag ville förklara varför jag går på som jag gör om detta. Egentligen så är det inte så noga för mig om vi får reklamen eller inte. Visst, jag tycker det är kul att ha och kunna kolla vad man kan handlar och sådär, men inte hela världen. Och hade jag inte ringt för farmor hade jag nog inte ringt för mig.

Men så känner jag att i ett år har nån unge gått och tagit SDRs (lilla summa, men ändå) pengar som dom i sin tur fått från Lidl och Ica för att reklamen ska nå ut till oss, och det tycker jag är så fel fel fel. Att man ens kan med att göra så. Samtidigt som farmor faktiskt vill ha reklamen, så det är ju för hennes skull också.

Sen var det lite kul för en farmor känner som bor i samma länga hade varit ner till Lidl och pratat med dom om detta. Allt hon fått till svar var att dom skulle ringa, antagligen dit jag ringt. Men det var liksom inte deras problem. Men det handlar nog mer om personalen. Kommer nån till oss så tar vi ju namn och adress och rapporterar det.

Tror så sett att Ica hade brytt sig lite mer. Dom är ju lite mer "egna", reklamen skickas ju ut från dom till oss. Lidl är väl samma överallt och bara en enda stor kedja, vad jag vet. Så hade jag inte fått tag på vad jag tror är chefen förra veckan hade jag gått ner till Ica, för dom hade nog tagit tag i det lite mer.

Hur mycket bonde är du?

Jasas: Det var senast vi träffade dom, och enda bilden jag hade på Algot och Alfreds mamma och pappa, tillsammans.

Marina: Absolut, då vet man att dom är nöjda, hihi!

Det finns ju lite olika quiz på Facebook. Idag hittade jag, genom min kusin, quizet "Hur mycket bonde är du?" och jag gjorde det och skickade sen vidare till dom två bönderna jag känner: Oscar och hans kompis Niklas.

Jag fick 0% - men svaren är ju som vanligt så genomskinliga så hade jag velat bli bonde hade det ju inte varit så svårt. Men nu fick jag ju svara sanningsenligt och då blev det som så.

Niklas där emot, han är ju uppvuxen på bondgård och sådär, och vi mobbar honom alltid för att vara bonde. Dom har massa djur hemma, kossor och hästar och jag vet inte allt. Han får 0% så det var inte alls kul.

Oscar där emot, när han sitter och gör quizet och läser frågan typ Hur lång tid efter man sått potatisen är den klar (visst är jag bra på att formulera mig? :p) och blir frustrerad till tårar, nästan.

"Man SÅR inte poatis, man SÄTTER potatis! Är den en stadsbo som gjort denna eller?!" Och där gav jag honom mina 100% hah! Och quizet också, när han var klar. Svart på vitt, 100% bonde he is.

I know it!

Jag har bestämt mig för att en dag ska jag fixa en egen domän. Jag har ingen aning om när eller nåt sånt, men det lär dröja. Men en dag ska jag det.

Och jag vet vilket domännamn jag ska välja då. Alltså www.domännamn.se och jag ska kolla med jämnamellanrum så det finns kvar. För det är mitt.

Vad det är? Det får ni veta när det är klart! Mouahahaha...!

Nu blev det bilder

Ja just det, nu är ju blogg.se lite piggare igen!Mamma och pappa, julafton -08
(och mormor i rutigt, på golvet)


Nyblivna storebrosan Algot
(dock inte då, hehe, 081225)

Kom tillbaka!

Men va fan..? Jag hade ju grejen jag skulle skriva, men så svarade jag på Jasas kommentar och kom att tänka på det jag skrev i inlägget sen och så var det bortblåst? Ja, vi får väl hoppas att det dyker upp.

Vi är ju inte i stil med fröken i skolan

Jasas: Haha jasså, det visste jag inte? :D Jag tycker det är lite... gammalt? Men jag tror man vänjer sig, Algot var lite svårt i början också men nu ÄR han en Algot haha! Hehe ja, dom är några stycken. Många som reagerar på det.
Och JA, man blir så himla glad för då känner man verkligen att man gjort nåt bra!

Tänkte på det med presenterna vi fick på badet idag.

Jag sa till mamma att egentligen är det ju lite "sjukt" för vanligtvis så köper man ju typ en blomma till fröken i skolan, efter en termin. Och vi kör ju bara 15 lektioner.

Sen började jag räkna och 15 vardagar, hade totalt blivit tre veckor och då har vi bara en halvtimme mot ett antal timmar i skolan. Så jag blev verkligen glad och rörd!

Avslutning, blö...

Avslutning på badet idag då, lite sorgligt.
Vi vet ju inte om vi kommer få ha kvar "våra" barn. Vi kommer ha samma pass nästa termin, och eventuellt ett till om det behövs. Men nu får föräldrarna själv boka in tider och dagar så det kan ju hända att dom inte tycker söndag 17.25-17.55 och 18.00-18.30 är så kul tider och väljer annat, av förhoppningsvis bara den orsaken.

Men, det lät som att många ville ha oss kvar, iih!
Lite rörd blev man ändå, och att det var sista gången man kanske såg vissa. Dom är ju så himla goa hela gänget, eller gängena. Det är det som är värt mest med detta, dom goa barnen. Men, vi får hoppas att så många som möjligt kommer tillbaka till höst, om cirka tre hela månader!Dessutom hade föräldrarna varit så otroligt gulliga och köpt oss presenter - i båda grupperna! Blommorna kom från den första och chokladen från den andra. Mamma mia, gullföräldrar, till gullungar!!

Han har ju syskon

Anneli: Men Anneli då...! Hur noga läser du min blogg egentligen :p Står lite halvt bara i inlägget om julafton, men annars är jag faktiskt inte säker på att jag nämnt det så, direkt. Så det är väl okej, hehe.

Ne, det är ju så att Oscar har fem syskon.

Douglas som nyss fyllde 30 som jag träffat en gång. Han bor inte direkt nära Västervik och kommer bara "hem" två-tre gånger per år för övriga 360 dagar jobbar, jobbar och jobbar han.
Johanna som blir 29 i år som återigen bor i Västervik. Tror hon är världens stoltaste moster som jobbat med mängder olika grejer och har tycken och tänken om allt.
Malin har fyllt 27 i år som då är mamma till Algot på lite över ett och ett halvt år, och nu Alfred några timmar gammal. Tillsammans med Micke sen mer än 10 år tillbaka.

Sen kommer Oscar på 21, som startar kull nummer två. Dom tre första tillhör kull nummer ett, om ingen hängde med i det. I och med att det skiljer lite, i åldrarna.
Fannie fyller 20 i år, så hon är lika gammal som mig. Hon är lite som "alla 20-åringar", träffar kompisar, sitter vid datorn, pluggar och försöker komma på vad hon ska göra med livet.
Karl fyller 18 här i dagarna och är lik sina bröder i det att han är en spelnörd, hah. Han är en riktigt smart kille som kan gå hur långt han vill och orkar.

En liten Alfred, tack

Iiih :D Fick precis höra att Malin, Oscars syster, fått en liten Alfred igår/i natt/idag!

Pappa Micke hade ringt för en liten stund sen, men eftersom det var Oscars lillebror som berättade det för Oscar hade han ju noll info, hehe. Jag frågade när han kom, fick till svar att Micke ringde nyss.

Så mamman hade rätt, det blev en pojk till. Algot och Alfred.


Här försöker jag lägga in bilder på mamma, pappa och storebror men blogg.se vill verkligen inte, så jag får se om det går lite senare, men jag har i alla fall försökt!

Lördag it is!

Bröllop och död.

Tårar av glädje, tårar av sorg.

Gres´s Anatomy

Desperate Housewives

One Tree Hill

No reklam makes angry finne

Anneli: Hehe det är tillåtet, du skrev ju dessutom den senaste ;D Naj, inga bullar idag eftersom jag kom hem "så sent", orkade inte dra igång det då. Men, allt finns ju kvar till en annan dag!

Jag tror inte jag nämnt tidigare att farmor har haft problem med att få sin söndagsreklam? Dom har ju inte fått mer än två-tre gånger på ett år, så jag har börjat böka i det för att hjälpa dom.
Började med att jag mailade dom för nån månad sen eller två, fick svaret tack för att jag meddelat det och att dom skulle kolla upp det, typ. Sen hörde jag inget mer och reklamen kom ändå inte.

Ringde för tre veckor sen och pratade med en kille där som lovade att den senast missade reklamen skulle komma dagen efter, men tro fan att det inte dök upp nån reklam. Och i söndags kom inte vår heller.
Där emot hittade vi reklamen ute på gårdarna, och både söndag och måndag såg jag killar som lekte i och med den vagnen dom har för att dra reklamen i. Jag förstår varför vi inte fick den.

I vilket fall så kom man inte fram till vårat kontor, klockan 15.40 en fredag så jag gick in på hemsidan för att se om dom hade några öppettider, nej. Men det fanns ett allmänt växelnummer.
Ringde dit och blev kopplad till, vad jag tror var, chefen för Uddevalla. Han blev rätt upprörd och hade inte ens hörttalas om att jag ringt för dom veckor sedan! Yeah, känns bra, jätte bra.

Han skulle i alla fall ringa upp denna utdelaren direkt och kolla upp detta. Kändes bra med nån som inte la det åt sidan så länge, utan tog tag i det pang direkt och gjorde nåt!
Så på måndag ska jag ner till farmor och kolla om deras reklam kommit och ringa honom igen. Bah, att det alltid ska vara så att man måste gå till högsta hönset för att få nånting gjort..!

Det blev några timmar

Chathrine: Hehe ne jag förstår det, men när jag väl är insnöad så är jag det, haha!

Nu är jag back home, sen ett litet tag tillbaka. Gick ner och mötte mamma när dom handlade paket, gick till konditorit och köpte lite gott till kaffet och sen vidare till farmor och farfar.
Mamma hann vara där i alla fall nästa två timmar innan dom skulle vidare för Anton skulle ju på kalas ikväll. Oscar gick hem "med dom" - eller samtidigt som dom i alla fall.

Jag blev kvar, tills typ 20 minuter sen. Då blidde Oscar hungrig och ville ha mat, hehe. Så jag fick komma hem och hjälpa till och vara närvarande för att äta när det är klart. Mos och korv i ugn.
När skulle vi ätit det? I tisdags? Funderar på vad vi ätit istället. Nån dag åt vi ingen middag alls, nån dag åt vi hos mamma och så var det nån dag till. Jaja, nu blir det så i alla fall.

Jag vet, jag vet

För övrigt, märker jag att jag måste sluta skriva så mycket om bara Sims så folk kan börja kommentera igen :p Lite dåligt när det när det nästan är ett dygn, sen senaste kommentaren!

Nyvakna är vi allihoppa, allihoppa

God morgon, igen. Jag tog mig visst en liten tuppis här i Lost. Får nog se färdigt slutet för jag kommer inte ihåg vad som hände, och så var det rätt spännande, lät det som när Oscar sa.

Pratade precis med farmor i alla fall, hon blev lite chockad hehe. Men det var inga problem att vi kom dit, vi var så välkomna! Får fråga igen om hon var nyvaken för hon var trots allt påklädd, haha!

Ne, jag är Lost-sugen men Oscar satte sig och spelade och jag lär väl bara somna igen. Funderar på att baka bullar sen när vi kommer hem igen, får väl se vad det blir av det.

Dagen, och lite tankar

God morgon, god morgon, god morgon!
Idag kommer bli en bra dag, I know it. Började bra med snooz och mys i en timme typ och sen har vi städat. Jag hade tänkt att vi skulle plocka undan bara, men då började Oscar dammsuga och tvätta golv och ha sig!
Ja alltså, jag sopar ju golven. Inte så att vi inte brukar dammsuga, hehe. Men våran dammsugare är så värdelös och ryggen uppskattar sopning så mycket mer, så jag håller mig till det.

Så nu är här så rent och fint SÅ!
För att ingen ska komma hit, hah! Vi ska bara gå här ifrån. Messade mamma i morse om mina planer om att hon kunde komma hit, vi kunde hämta Anton eller att vi kunde gå till farmor sen.
Hon ringde och sa att hon skulle nog handla hela tiden Anton var i skolan igen och sen när hon hämtat honom ska dom köpa present för han ska på kalas ikväll, men sen kunde vi hälsa på farmor!
Så hon kommer bli gladilad, det vet jag.

Ska ringa henne sen bara så vi inte överraskar i nattlinnet.
Hon brukar ju vara en sjusovare, hon sitter uppe hela natten och sover till 9-10 på morgonen men nu när hon inte mår riktigt bra kan det hända att hon sover till 11-12, och då skäms hon lite.
Och kommer vi efter 12 kan hon ju stå kvar i nattlinne och utan tänder, så jag tänkte jag skulle förvarna. Och kolla så hon orkade med oss alla på en gång, men det tror jag allt.
Hon pratar så ofta om Anton, och tycker om honom. Och mamma, så klart!

Hon är så söt lilla farmor, när hon pratar om framför allt mamma.
Hon tycker det är så viktigt att jag vet att hon inte har nåt emot min mamma, bara för att hon inte är tillsammans med min pappa/hennes son längre. Hon säger det om och om igen.
Bara för att dom bråkat så behöver hon inte bråka med mamma, och hon är ju min mamma och jag är farmors barnbarn så varför kan inte dom umgås och prata, ändå? Dom har ju känt varandra i närmare 30 år!
Tur att jag har en sån bra, smart och snäll farmor.

Grattis lille farfar!GRATTIS TILL LILLE FARFAR SOM NU LÄMNAT SITT 73:E ÅR BAKOM SIG!
NATTI NATTI FÖRE 20 OCH MORRN MORRN FÖRE 6 ÄR VAD SOM GÄLLER,
BOULE OCH VOVVIS REX DÄR EMELLAN.
FINNS INGEN SOM KAN GÖRA LIKA GODA KÖTTBULLAR SOM MIN FARFAR
SÅ DÄRFÖR SÄGER VI HIPP HIPP HURRA OCH GRATTIS TILL
MIN LILLE FARFAR PÅ 73-ÅRS DAGEN!

Det kan bli så också

Anneli: Haha jo dom är ju det! Trots att jag aldrig sett eller ens hört om en sim som ramlat ner från o-instaketad balkong? Tror inte dom kan det, men det var viktigt i alla fall!

Ja alltså sen var det ju lite lustigt (för att ha fastnat totalt på Sims) för jag kan ändå inte använda huset.
Det är 16 lägenheter och jag hade flyttat in två familjer, höll på med den tredje och innan ens en våning var fylld så segade det som attans! Gick inte att göra mycket, så jag fick lämna den idéen.
Men, jag byggde ett nytt med vår tvåa, fast bara totalt två lägenheter.

Sen hämtade vi Anton. Skulle upp och fixa mammas dator och tänkte följa med och se hans fotboll.
Dom var skapligt sena så vi hämtade honom och gick sen upp till fotbollen. Puh! Vi som inte varit ute på länge och så ha lagomt bråttom, det var ingen trevlig kombination. Men nu fick vi ju igång apostlarna igen!
Så vet man att dom funkar, eller vad Oscar kanske vill skylla på.

Och imogon kommer kanske mamma hit. Hon skulle flänga runt hela lediga dagen.
Lämna Anton på skolan så hon hinner åka till tandläkaren klockan 8. Sen ska hon hämta Anton innan 10 för då ska han till tandläkaren. Lämna honom på skolan igen, och sen hämta honom klockan 12.
Så jag sa att fick hon mittemellan tid, inte nog att åka hem eller börja handla, så kunde hon komma hit.

Ska faktiskt skicka ett SMS och säga att vi kunde ju hälsa på farmor också.
Fast hon är väl inte vaken vid den tiden, hähä. Eller säga att om hon är mitt i handlingen vid 12 kan vi ju hämta Anton och leka ute tills hon är klar. Eller här. Det löser sig alltid. Vi får se imorgon.
Nu, ska jag skriva ett grattis-inlägg och sen lämna (antagligen) bloggen för idag!

Det löste sig!

Anneli: Haha ja, hade det inte gått över fort hade jag nog fått söka hjälp ;) Nja, jag trodde att det var för att jag glömt göra en öppning så de på bottenplan kan komma in, men så var tydligen inte fallet.

Gissa hur sur jag blev när jag kom in i spelet förut och ser att det ändå är sparat som lägenhet? Vifta lite med labradorögonen och så hittade Oscar hur man skulle få tillbaka till vanligt hus, hehe.
Så jag slog upp en öppning, jag hade glömt att låta de på bottenplan kunna komma hem. Men det hjälpte inte. Men denna gången kunde man flytta in ändå, så jag gjorde det.

Då, av en händelse, råkar jag gå över en dörr och då ser markören annorlunda ut än vad den brukar vara, dörren är inte klickbar. Ahaa, det är här felet ligger!
Och vad var problemet då? Jo men jag hade ju missat, när jag byggde staketet på balkongen, hade jag missat att dra ut till sista rutan, så det var ett hål där man kunde "ramla ut", suck!

Men, jag fick det fixat och nu har jag och Oscar flyttat in i ettan, mamma och övriga med oss flyttat in i fyran och så har jag gjort oss för att flytta in i tvåan. Och möblerat, hujeda mig!
Sen ska jag göra en familj som ska bo i, förmodligen tvåan. Ville bara att vi skulle bo där också, som lägenheterna kommer ifrån, eller vad man ska säga. Och nu kan jag fixa mitt andra problem också.

Nu är det morgon igen

God morgon!

Har börjat dagen med en dos Vakna! med the Voice och lite mys för att sen fortsätta här med lite bloggar.
Gick sådär med att vakna tidigt, klockan stod på 7.15 men den var idag innan vi somnade så jag var skapligt trött när den började plinga, plus att jag inte fattade om det var min eller Oscars.

Men sen kom jag på att jag kunde slå på TV:n och Voice och hoppas på att vakna till.
Jaja, strax efter 8 vaknade jag i alla fall, så det är ju en timme senare än tänkt och en timme tidigare än den senaste tiden, så all and all är det väl okej.

Nu där emot ska jag ställa mig och diska! Hell yeah!
Skulle gjort det igår men så... gjorde jag annat och orkade inte sen. Men nu har jag faktiskt lust att diska så då är det bäst att passa på!! Haha! Och sen ska jag felsöka, tror mig veta felet/felen nu.

God morgon, gott folk!

Det är...

0-67ba879860eafcf7ac9af17cfef2325a.png

Det är 24 stycken. Oscar slår dom redan, ska börjas i tid. Måste ha en bår för jag kan bara vara i ett, rakt, läge. Lite jobbigt är det, men bara lite. Puss och god natt!


Jag väntar och väntar

Jasas: Haha neeeeej! Det är ju nästan det bästa av allt, när man har typ 10 nya inlägg hos dig att gotta sig i! Oftast, när man bara har ett-två inlägg, är det så tråkigt när det tar slut. Jag tycker ju om dig och din blogg så det är bara kuuul att läsa mycket! Plus att du skriver ju inga novelliska inlägg som nån annan (läs: jag) gör, så det är lugnt! Mera inlägg, tack!

Hmm, vid 22 skrev jag till Anneli att det var dags att säga god natt snart, för lite sömn har väl ingen dött av?
Ja men här sitter jag ju! Hoppsan.

Väntar på att Oscar ska svara på MSN om våran IP-telefoni, men han har spelat nonstop i i alla fall en timme plus, utan minsta möjlighet att tabba ur och kolla vad jag ville.
Föredrar att skriva på MSN så har jag det svart på vitt, och istället för att skrika och inte höra eller gå dit och så är han så tankspridd så han vet knappt vad han säger.

Men, då får Hanna vänta på sitt svar, inte mer med det.

Och nu ska jag, på riktigt, gå och lägga mig. På tok för sent för lilla mig att vara uppe nu!
Hade tänkt komma upp vid 7 och äta, och hoppas på hunger under dagen, men det ser mörkt ut.
Får väl se hur länge jag orkar snooza? Kan ju förvåna.

Men i vilket fall, god att och sov så gott! Ses imörra igen!

Björn mother fucker, Bjöööörn

Jag känner att jag börjar bli lite trött. Hade jag inte känt på mig det, hade jag förstått det när jag fick ett skrattanfall nyss. Riktigt kul tyckte jag det var.

Så jobbigt att förklara, vet inte riktigt hur jag ska få med allt...
Oscar hade hört en låt som jag aldrig hade hört när vi träffades. Men den är inte så komplicerad i refrängen (viss del av den i alla fall) och han kunde faktiskt melodin och sådär, så trots att jag aldrig hört låten så händer det att jag går och sjunger på den. Och det är mest "En boll, en boll, en boll och ett racket" och sen brukar vi avsluta på lite olika vis.
Ivenhavenrabenschwift eller nåt med mitt namn är Björn, mother fucker.

Men jag satt i alla fall och nynnade lite med boll, racket, Björn och mother fucker.
Och kommer in på Hannas blogg. Där hon visar en bild på egentligen en fondvägg hon ska måla, men där man Också ser en tavla med foton som hänger på en annan vägg. Där är bland annat ett foto på henne och... hennes make Björn! Och när jag ser detta, samtidigt som jag sitter och sjunger på denna låten, jag ni förstår.
Det är ju så hysteriskt roligt så jag bara skrattar och sjunger Björn mother fucker, Bjöööööörn!


"...och mitt förnamn det är Björn. Björn mother fucker, Bjöörn!"

Det löser sig

Så, nu ska jag sluta gnälla :) Kom på att avslutar jag spelet är hela lägenheten förstörd. Men nu kom jag på att då den inte ändrats till lägenhetshus så är det lugna puckar.

Jag bestämde mig för att avsluta och sätta mig antingen här och surfa (läsa bloggar) eller kolla med Oscar om han kan slita sig från sin bror och se på Lost med mig.

Om han inte ringer sin andra bror och säger grattis, grabben fyller faktiskt 30 idag så då tycker jag man kan offra sig med ett litet samtal på dennes dag. Vi får se, helt enkelt.

Ett annat krasch

Ett annat projekt som jag sumpade bort.
Felsökte och hittade att grinden satt för på gångbanan.
Sparade och gick ut i kvarteret.
När jag kom in igen var det en lägenhetstomt,
och jag kunde inte ändra.
Och man kan inte flytta in i "ofrädiga" lägenheter.
Jippi.En radhuslänga med två lägenheter.


Nedervåning (första bilden, hallen är fotad från ytterdörren)


Utsikten, från köket sett.


Inglasad "uteplats", trädgården och garaget.


Vardagsrum, ovanvåning.


Gästrum, arbetsrum och sovrum på övervåningen.

De va la inget

Om nån undrade vad det var jag hade gjort,
så var det bara detta:

Fyra våningar,
á fyra lägenheter.
Det blir totalt 16 lägenheter,
åt pipsvängen!

Började egentligen med att göra vår lägenhet, men vill ha annat än bara tvåor.
I mitten; först ettan vi bodde i innan,
sen våran tvåa som vi bor i nu
och sist fyran mamma bodde i innan dom flyttade till huset.

På ett ungefär.
Allt är ju så petigt med rutor och shit.
Och i fyran blev det lite annorlunda för jag fick ta vad som blev över,
ettan var exakt fast en rad förkort,
så en ruta totalt fattades var inte formad som jag tänk.

Så, nu funderar jag på dessa alternativ:
- felsöka hela skithuset
- bygga om, något mindre, annan tomt
- göra de tre olika, som vanliga boningshus på separat tomt
- stänga ner skitspelt och grina

Dumma den

Malin: Haha eller hur! Så avancerat och exotiskt, verkligen. Men bra att du hittade nåt då kanske, hehe.

Chathrine: Jag har så sett "rå" korv, inte stekt. Men det var ju tur att jag inte var heludda då, hehe.

Marina: Ja, då är det inte så konstigt att ha det på mackan..? :) Eller?

Anneli: Nee, då är det ju en annan sak hehe :) Äter man inte ketcup är det ju inte så lätt.

Jasas: Haha ja men det är perfekt! Falukorven för att få lite mer saltigt/matigt och ketchupen för lite mer smak. Har ju bara lite, lite ketchup på. Det är gott, jag lovar! :D

Baah, nu blir jag sur. Jag har byggt världens lägenhetshus och så funkar det så klart inte.
Så underbart, speciellt eftersom det bara står nåt i stil med "Det är nåt fel, gå tillbaka och ändra innan du ändrar tomten" men man har ingen aning om vad som är fel? Och jag har iiiingen aning om vad som är fel.
Orkar inte ens felsöka denna gången, på tok för stort hus. Jenni lesen.

En ny dag idag igen

Men vad är det för folk som sitter här och läser min blogg egentligen?! Har ni aldrig ätit falukorv med ketchup? :D Har ni inte ketchup på korven när ni äter det till mat? Med pasta eller mos, eller i bröd? För då kan jag förstå att ni tycker att det låter konstigt men inte annars. Så jag tycker absolut ni ska testa, det är smarrigt som attans!


Japp, en ny dag idag. Mycket funderingar som snurrar men inte lika många lösningar.
Jag hoppas att några timmar Sims ska kunna ändra på detta, annars har jag förhoppningsvis fått en trevlig spelstund. Och några barn, förmodligen.

Eh ja... Sovit gott, duschat och ätit frukost så dagen har ju börjat bra.
Kaffet ligger och skvalpar gott och vädret ser ut att spricka upp till det bättre efter regnet som varit det senaste. Skulle inte klaga över lite ljus och värme nu.

För övrigt sover småtrollen nu. Dom har varit uppe typ hela tiden sen i förrgår.
Tror det var några som uppskattade de nya grenarna, helt klart! Nu är det mesta borta, eller nermalet till sågspån, så nu kunde dom få vila lite, haha! Gullgrisarna mina.

Bara för att

Tjejor: Förlåt, men det är faktiskt så att jag gillar era bloggar mer än min :D

Jag funderar, när ska jag bli hungrig?

Åt frukost, macka, vid 9 och cornflakes vid 17. That's it. Bara för att jag skrev som jag skrev igår, hehe.

Samtidigt som klockan börjar bli så mycket så jag inte har ork eller lust att ställa mig och göra värsta festmåltiden. Och jag är fortfarande sugen på smörgåstårta. Kanske därför jag inte har matlust?

Får väl köpa lite grönsaker och göra sallad när vi handlat.

Eller som igår, knäckebröd med falukorvsskivor och ketchup, det gick ner utan problem!

Ne, får väl kanske höra med Oscar om han är hungrig också? Han har ju inte ätit mer än mig, liksom. Kanske kan vi hitta på nåt tillsammans. Eller ja, pizza kommer jag ju bara få som förslag.

Spelar ingen roll om den är köpt färdig eller fryst, pizza ska det va'.

Lite mer uppdatering, eller hur? Var så goda!

Sammanfattat

Chathrine: Så skulle jag behöva/ vilja äta också, men det lär nog inte ske i detta livet ;) Jag skulle nog behöva en magsäck i den sizen också, hehe.

Ja, god morgon.

Sims och Lost, Sims och Lost.

Blåser och regnmolnigt.

Trött, glad, utvilad, lycklig, ohungrig.

Hej då.

Blöööööh!

Tänkte frågat Oscar om han hittar nåt intressant, men jag törs inte.


Han kanske börjar prata och aldrig slutar..!

Kolla lite på hundra sidor

Asch, jag hade nåt mer på tungan som jag tänkte skriva en avhandling om men jag glömde :p Får väl gå och lägga mig istället. Trodde vi skulle se ett till Lost, men inte.

Oscar kommer hit (sitter i köket, har inte orkat flytta laddaren) och säger att han har i alla fall stängt av. Jaha, jag måste ju bli klar ändå. Och så kommer han hit med en bunt papper. "Tänkte bara kolla lite..." Släktforskningen, eller om det var ett släktträd, han fick av sin pappa.

Jo men jag tänkte bara sätta mig och kolla lite, sådär vid 23-tiden innan vi ska gå och lägga oss. Bara kolla lite. I en bunt i tjocklek med ett kollegieblock. Jo men eller hur.

Hur svårt kan det vara att bli av med tidningen

Sen en annan grej.

Vi prenumerar på GP/Göteborgs Posten och har gjort i flera omgångar. Mamma eller pappa brukar bju på typ 100 nummer för en viss summa eller nåt sånt, och sen tar det slut.
Men sist vi hade ett sånt erbjudande så ringde dom innan det tog slut och frågade om vi ville fortsätta. Det hade vi inte tänkt eftersom Oscar nästan är själv om att läsa tidningen och han läser ganska flitigt i början när vi inte haft den på ett tag, men sen avtar det och den åker direkt i soporna.

I vilket fall så lyckades den här killen (utan problem) övertala mig till att förlänga prenumerationen eftersom vi bara behövde betala för helgerna, ett kanonpris!
Jag hade ju tänkt säga nej men jag hann inte och så hade han typ gjort färdigt allt och så sa jag att jag skulle prata med min sambo. Han sa starkt nej och jag började försöka övertala honom eftersom GP-killen övertalat mig och trots att Oscar sa nej egentligen, så gick jag med på det till slut.

Men så, vi läser den ju verkligen och vi har ingen lust att sitta och lägga ut massa pengar för nåt vi ändå bara lägger i en kasse och bär ner till soporna. Så, jag ringde för att avboka den.
Vilket i sig är ganska roligt. Ingenstans på hemsidan står det hur/var man avsäger sig prenumerationen. Det självklara blir ju att man ringer kundservice och då får man ju massa alternativ och långt, långt bak ligger avsluta prenumeration. Jag sa till Oscar att dom vill nog verkligen inte tappa prenumeranter.

Men så kom jag till slut fram, något irriterad för att det ska vara komplicerat och killen säger nåt i stil med "Hej och välkommen till Göteborgs Posten, du pratar med Alexander vad kan jag hjälpa dig med?"
Jag svarar snabbt: "Hej, jag heter Jenni och jag vill kort och gott avsluta min prenumeration" och då skrattar han! Vad var så kul? Jag vet ju hur omöjligt det är att få säga upp prenumerationen så jag kände bara snälla människa skriv bara av mig så jag kan bli av med skiten, kort och gott.

Ne, men det gick ju inte för sig. Först såg han att jag betalade mer än vad jag hade blivit lovad när jag förlängde det. Nu betalar jag 337 kronor enligt honom, 317 enligt räkningen, istället för de 139 som dom sagt.
För det var en autogiro-rabatt. Jahaja, nämnde han det när han ringde första gången tro? I vilket fall så om man efter flera, flera, flera månader inte skickar in autogiroblanketten försöker dom nå en och annars så höjer dom avgiften till (vad jag antar?) normalpris. Fine, ingen har ringt mig, jag bryr mig inte.

Då skulle han locka tillbaka mig med att jag skulle få det här bra priset igen, bara det att dom haft en prishöjning så nu får jag betala 146 kronor, i ett år. Vilket jag är nästan ensam om att göra, wow.
Ja, för egentligen får man bara ha rabatten i ett år och jag skulle få den i ett och ett halvt totalt, för han var villig att göra ett undantag för bara mig. Gu så gulligt, avboka skiten!! Skapligt irriterad vid detta laget, inse att jag har sagt nej och att jag inte är intresserad av var nu snäll och ta bort mig.

För jag var ju dum och sa att vi läser kanske tidningen en-två dagar i veckan, MAX. Och att det då är min sambo som läser den, vilket är en av två i detta hushållet, och helt meningslöst.
Men så bra, för den här rabatten var ju uträknad så man bara betalar för två dagar (helgen) så då sparar man ju massa pengar och betalar bara för det man läser. Ja, det kan jag nog minnas att han sa förra gången jag försökte säga upp tidningen, eller ja dom ringde och prackade på mig mer.

Men jag sa igen att jag tycker det är onödiga pengar på en grej som bara slänger ändå, vi läser inte tidningen så så även om det är billigt och bra erbjudande så är det onödiga pengar.
Jaha sa han och fortsatte förklara och sa att det ju det alternativet jag har. Eller så avbokar dom den. Ja men tack, undra varför jag ringde? AVBOKA och det är nu! Att det kan vara så svårt? Dom måste ju verkligen tappa prenumeranter och inte vilja tappa en enda till? För sjukt är det ju som dom går på!

Men en sak är säker, jag kommer aldrig igen vilja prenumerera på GP när det ska vara så här svårt att sluta! När dom dessutom ringer upp, när den första tiden gått ut, för att pracka på mer.
Och när man ringer in, har valt att man har GP, har valt att man vill säga upp och har valt igen. Jag vill inte ha kvar tidningen. Men man måste? Man får inte avsluta? Det är en sak att sälja men han blev nästa otrevlig, lite dryg, bara för att jag var bestämd nu och ville inte mer. Så nej tack till GP för min del!

På skolan, vad sa du?

Måste bara säga att Anneli, saknar din närvaro här idag! Både i min, och i din blogg!


Sen fick jag en såndär tanke när jag skrev förra inlägget. Jag måste ju liksom skratta lite åt mig själv ibland av alla dessa tankar som snurrar förbi i farten.

När jag skulle skriva om lunchen i skolan, så skrev jag först "på skolan" och när jag ser det så ändrar jag så klart och så skrattar jag åt mig själv, som "utlänning". Lena brukar säga att det märks att pappa har annat språk med sig med tanke på hur han pratar ibland. Som att säga på Sverige.

Sen kanske det bara är en felsägning, precis som jag skrev på skolan men såg det direkt och visste att det var i. Men även vid andra tillfällen så tänker jag att jag skriver/tänker/säger så för att jag inte är svensk. Eller snarare för att mina föräldrar inte är det, och har ett annat språk som ligger lika nära, eller närmare, än svenskan.

Jag kan vara helt ute och cykla också, men det känns inte helt orimligt. Även om jag aldrig har fått lära mig finska så svenskan ligger mig närmast så har jag ju i 20 år hört mina föräldrar prata och då är det väl inte så konstigt om nån av dom då och då säger nåt i stil med "på skolan"?

Eller så kanske det kort och gott är nåt som blir tokigt ibland. Precis som Oscar många gånger säger tvärtom på en och ett och sånt. Äh, jag kanske inte är så himla märkvärdig?

Det här med mat, listor och tider och andra grejer

Malin: Yes, I will! Inte för att jag vet om det hjälper dig om det ska vara snabbt, lätt och nyttigt men ja. Och tips tar jag gääärna emot! :D

Jasas: Skojar du eller? KOM HIT NU! Klart som fan att jag inte vågar men det skiter jag i :p HAHA! Ne men en dag ska jag träffa dig, så är det ju bara. Dig och Mio, Björn också om det är så. Du får gärna bo här en vecka om det är så, hah! Och detta min vän, är helt seriöst.

Mm, jag ska försöka i skenet från lilla dataskärmen se vad jag planerat för veckan som Malin önskade!

Idag åt vi rester från förra veckan, Oscar med "kallskuret" i form av potatissallad med skinka och rostbiff och jag av den grekiska pytten. Lika gott idag! Sen åt vi ingen middag, jag fick i mig lite knäckebröd med falukorv (och ketchup) men vi skulle ätit schnitzel (snygg stavning?) och pommes.

Tisdag: Blodpudding och bacon till Oscar, jag hittar la på nåt till mig. Sen kyckling inlindad i bacon med ris till middag.
Onsdag: Rester från gårdagen. Köttbullar, sås och potatis till middag.
Torsdag: Oscar får hamburgare i bröd och jag hittar på nåt, igen. Falukorv i ugn med potatis(mos) till.
Fredag: Blodpudding till mannen igen, jag kör på rester. Och tacooos till middagen!
Lördag: Rester och senare nåt kött med potatis.
Söndag: Meeera rester och så gör Oscar sin spagetti och köttfärssås till middag.

På ett ungefär sådär, så får vi se hur vi lyckas hålla det. Kände när jag skrev det här att det nog var en hel del potatis, jag är inne i en potatisperiod kan man lätt säga.
Potatis och purjoläöksoppa, kokt potatis med lax, mos och köttbullar, klyftpotatis och grillat kött och massa annat gott som jag kan komma på att jag bara vill ha NU, hah!

Men så måste jag ju fråga, när jag blir sådär fundersam. Hur många gånger äter du per dag? Och vad för slags mål? Macka, mellanmål eller mat?
Jag vill ju helst äta frukost i form av macka, flingor eller nåt sånt. Sen en lunch på allt från pannkakor till stekt potatis och korv eller rester. Och till sist en mer matig middag. Som man ser på listan också.

Så har vi alltid ätit hos mamma. Sällan mellanmål eller kvällsmat som många andra har. Hos pappa var det oftast bara ett mål lite mitt på dagen, typ runt 15-17 (på helger och så).
Medans Oscar, förr inte förstod varför vi bara åt och åt och åt. Han var van vid ett-två mål om dagen. Är det en vanlig dag hade jag aldrig överlevt det, hah! Sen finns det ju så klart dagar då jag tar en macka istället för lunchen eller middagen, beroende på när det andra alternativet blivit av, men ett mål mat måste jag ha.

Så jag blir lite nyfiken på hur andra gör. Jag tycker det är logiskt att man äter två mål. I skolan åt man ju lunch där, och sen middag när mamma/pappa kom hem från jobbet.
Bara pappa som missade det på helgerna, om vi var själva, trots att han likväl äter lunch på jobbet. För det gör man ju nu, äter på jobbet och sen hemma. Ja, jag vet inte. Alla gör ju olika, jag var bara nyfiken.

Dom små älsklingarna

Jasas: Joo, om bild med kjolen eftersom du la upp filmen. Då svarade jag ju: "Haha jag som försöker spåna i din önskan om film, men visst jag tar hellre en kjol-bild! Så fort jag får hem kameran vi glömde hos mamma i helgen." i förra inlägget...

Mina underbara små älsklingar, så goa dom är! ♥ Städade precis buren och ut över "det vanliga" med sand/bad, hö och mat så fick dom även in två större äppelgrenar med många små på och en tjock men liten gren.

Haha, dom vet verkligen inte vart dom ska bli av! Ska jag tugga? Ska jag bada? Ska jag tugga på denna? Ska jag bli så exalterad så jag ramlar ner? Ska jag äta mat? Ska jag bada? Ska jag äta hö?

Fram och tillbaka, upp och ner. Så fort dom ser att nån är på nåt nytt ska nån mer dit och testa. Jaha, kunde man bita på den grenen från det hållet? Jasså hö äter du, det är gott jag ska också smaka lite!

Dom är ju bara så goa! Önskar alla kunde komma hit och se dom för det går ju inte att beskriva. Och kameran är inte hos mamma så jag kan inte ens försöka visa, med hjälp av den.

Men oh, det värmer i mammahjärtat ♥ Mina små gullungar, troll, kossor och apor. Vad vore livet utan er? Tänk om ni visste hur mycket ni gjorde oss och hur mycket ni betyder för oss! Älskade små djur.

Bästa filmen ever!

Jasas: Haha jag som försöker spåna i din önskan om film, men visst jag tar hellre en kjol-bild! Så fort jag får hem kameran vi glömde hos mamma i helgen.

Haha, nu är kvällen gjord! Hittade världens goaste film, på världens goaste familjen Eriksson, hos världens goaste Hanna. Jag önskade för ett tag sen en film i detta stuket och jag är mer än nöjd!
Helgoa är dom, och bjuder totalt på sig själva. Eller ja, Mio och Hanna i alla fall, haha! Sen att Mio börjar filmen med att charma loss totalt, ja men det gör ju inte det hela sämre!

Jag förstår, ni vill också se. Tryck HÄR!

Nu försvann dagen - igen!

Jaha? Vart tog denna dagen vägen då?

Kom precis hem från att ha handlat. När vi gick in genom dörren tänkte jag glatt att vi ändå hunnit med en del, eller ja fått gjort en hel del, istället för att bara sitta på rumpan framför TV och dator.
Som att diska, städa lite, torka ur skafferiet, planera veckans mat och handla den. Sen sätter jag mig här och kolla klockan och skriker till Oscar för att den redan är 19! Och då visste jag ändå att 17.40 ville Oscar vänta lite med att handla för att missa rushen, och vi gick närmare 18.15. Men... Var är dagen?

Då känns det genast som vi inte hunnit nåt, hah! Mer än att se flera avsnitt Lost, och det är ju så sett positivt på sitt sätt. Så ja, snart är även denna dagen över. Jaha... Haha, jag blev så förvånad.
Får se om vi får i oss nån mat sen då. Jag är inte hungrig och vi knödde i oss så mycket vi orkade för "det var ju bara det sista". Men, vi är i alla fall inte hungriga och nu är ju kyl och fry med mera fyllda igen. Och inget gottigott. Oscar köpte en risifrutti han ska ha sen, jag tar mig nog ett glas med isvatten.

Ne, man kanske skulle ta och göra nåt mer? Dra undan grejerna i sovrummet kanske. Eller, kläderna. Så ser det lite trevligare ut. Så har man fått gjort lite mer denna dag, hehe.
Fast när jag tänker på det, så gick jag ändå upp 9 idag, det är ju en-två timmar senare än vanligt (ibland) så egentligen kunde klockan varit bara 17. Men men, i vilket fall måste jag hoppa ur brallorna! Blåste tokkallt ute, var inte så bra att gå i t-shirt, men här inne får man har kortare på sig, typ lång och vid kjol.

Det gick..!

Wah! På en halvtimme har jag fixat en (så sett väldigt tråkig) lista för hela veckan och vad vi behöver köpa för att äta allt det. Det var värst. Inget spännande sådär direkt, men det är ju mat. Och, jag är klar med den dumma grejen. Funderar på om vi ska köra denna veckan, om och om igen. Hah!

Ne, nu ska här torkas skåp och sen ska vi handla!

Mat och matlistor, suck

Fy vad jag hatar det här med mat... Eller i alla fall att komma på vad för mat man ska äta.
Jag brukar försöka skriva matlistor för att vi ska kunna gå in i affären och köpa sånt vi behöver så vi inte bara köper en måltid och så får vi handla nästa dag, igen.
Och för att om jag skulle behöva åka in och jobba så kan Oscar fixa maten tills jag kommer hem för då är allt planerat och han står inte och irrar "Men, men... Vad ska vi äta då...?"

Min lista för denna veckan ser ut som följande:


Mån lunch: rester


That's it, och det var lätt för det har vi redan ätit, hah. Jag får ta mig en vända i kyl, frys och andra skåp och se vad vi kan tänkas kunna äta i veckan. Och vad som behöver köpas.
Meh, bara för det fick vi inte Ica och Lidl reklamen igår. Dom brukar annars vara bra att få inspiration från, beroende på vad som kanske är nersatt och sådär.
Jaja, jag får klara mig själv helt enkelt. Det ska nog bli bra.

Jaha och rycka på axlarna

Anneli: Med tanke på att det tog ett halvår och flera om-felanmälningar sist så är allt inom halvåret bra här, hah! Och i förra lägenheten hade vi nog aldrig fel, så jag har inget att jämföra även om jag inte tror att ett halvår är norm, nej.

Disken är diskad och gräset är klippt. Ja, håret också för den delen och det är bara det jag kan ta cred för. Gräset "sköter ju sig själv" - eller om man ska tro Oscar så är det för att han gör allt för att slippa komma hit?

Jag är så tvättsugen! Varför är det alltid så att man vill sånt man inte får/kan? Alltid när jag är hungrig och vill ha mat direkt, blir jag sugen på smörgåstårta. Men, nej hjärna inte nu.

Har lust med mycket och inget? Hmm. Skulle vilja dra igång med nåt men samtidigt orkar jag inte feja och ha mig? Ska städa buren sen när trollen vaknat till lite mer. Och promenera när det är lite svalare.

Måste ju bara säg att jag tycker det är lite lustigt när både Hanna och Anneli säger att vädret är sådär, eller molingt i alla fall, när solen skiner och himlen är klarblå här. Blåser gör det, men det är nog bara skönt.

Hmm, jag är hungrig igen...

En ny dag har börjat

Ann-Lousie: Hehe ja, aningens trött.

Jasas: Ja det finns tydligen väldigt många vuxna ändå, som inte kan simma. Så det är ju en god sak - men bara så länge inga barn tappar tider! Men, vi får väl se hur dom löser det.

Marina: Hehe ja ge mig gollongar!

Jag tror bestämt jag får börja med att gratulera Marina, som igår blev faster för första gången! Super grattis till faster Marina och din bror med familj!


Och idag, är en ny solig dag. Ser ut att ha regnat lite i natt, kanske. Kan ju alltid hoppas för (vi och) naturen behöver ju lite regn mellan all sol, även om man föredrar solen. Fast jag tror väl vi kommer få vår beskärda del av regn i sommar. När det är så fint nu, lär ju hela sommaren regna bort. Men, vi är positiva ett tag till!

Ska se om jag får med mig Oscar ut på prommis sen. Kanske ta en runda runt sjön och sluta hos mamma. Måste fråga vad hon har för planer på fredag, kom aldrig så långt. Hon har stopp-dag (minns inte vad det var eller varför, men hon är ledig) så är jag ledig kunde vi kanske hitta på nåt. Det var ju... ett tag sen sist!

Nu där emot är det snart dags för frukost och nässpray och invänta om fastighetsskötaren kommer och kollar tvättmaskinen. Jag drömde i natt att dom sa att en vecka var max vad man "får" vänta så det är idag då. Sen köpte jag även vaxduk (från Jysk) genom dom, så allt stod ju inte riktigt rätt till.

Men när jag funderar, så gick jag nog igenom det jag tänkt på. Dels hur länge som är okej att vänta efter man felanmält och innan han kommer hit, vilket var en vecka. Och med störande grannar, eller lösspringande hundar. Minns dock inte vad dom svarade på det. Men vaxduk fick jag, till mitt "utebord" - tror jag?

Jag vill ha mina gollongar!

Bah, "komplikationer" på badet. Dom vill ändra om så vår sista tid försvinner och så att det istället blir en timmes vuxenbad. Ja, alltså att man lär vuxna simma, istället för barn. Inget annat.

Så är vi intresserade (fick frågan när vi var där) så får vi ett pass (en halvtimme) med barn och ett "dubbelpass" (en timme) med vuxna. Och vi som tänkt köra tre halvtimmes pass med barn nästa termin om det behövs, istället för två som vi har idag. Och då missar vi dessutom "våra" barn i sista gruppen.

Som har vi haft i två terminer nu, från att dom inte vågat få vatten i ansiktet till att dom hoppar och dyker som firrarna i havet. Så jäkla underbart, och så är det slut nu? Eller, det vet vi förmodligen inte förrän efter sista lektionen nästa söndag för inget var klart eller spikat än, dom försöker fixa så det ska lösa sig för alla.

Och jag vet faktiskt inte om jag vill köra med vuxna. Visst hade det kunnat vara kul och "en erfarenhet rikare" men det känns mest jobbigt och konstigt. Mamma tyckte det att det kunde vara, främst kvinnor, från en annan kultur som kanske inte fått lära sig simma och för den sakens skull göra det, och jag håller med.

Men jag vill ju ha mina goingar och se deras framsteg och skratta och ha kul. En tjej som på dessa två terminer en endaste gång hoppat till mamma, annars bara tills sin egna mamma eller pappa och under hela första terminen i princip bara hängde i sin mammas arm, var helt själv i vattnet idag!

Jag tvivlar på att man känner samma lycka för några vuxna som lärt sig, även om man säkert är glad för dom också. Och så har jag så svårt att tänka mig om det är 25-30 åringar eller 50-60 åringar? Eller där emellan, då. Och hålla handen under ryggen så dom kan flyta..? Nech, känns så udda på nå vis.

Vi får ta oss en rejäl funderare på det här och prata med dom som bestämmer och se vad det blir av det. Jag hoppas i alla fall på gollongarna, så får vi väl se sen. Annars har det varit en bra dag!

Det är okej nu

Nae, nu får man faktiskt lov att gå och lägga sig.

Så med lite tur, sussar jag sött innan 22.

Eller, en hel del och massa tur. Man kan alltid hoppas.

God nattis, sov så gott.

Jag är trött

18.25

Jenni: Är det för tidigt att gå och lägga sig nu?
Oscar: Jaa.


19.40

Jenni: Kan man gå och lägga sig snart?
Oscar: Neeej.


Behöver jag säga att jag är trött?

20.35

Jenni: NU ÄR DET DAGS FÖR LOST OCH SEN NANA!
Punkt

Det blev en "jobbig" dag

Jasas: Haha jasså, ja så kanske man inte blir så förvånad men jag svarar som när jag bodde hemma/som jag gör här hemma med mitt "Ahh, de e Jenni" så folk som ringde förr blir väl förvånade av att höra det igen, och dom som aldrig ringt när jag bott hemma undrar väl vart dom hamnat, hah!

Anneli: Hehe ja det är lustigt egentligen, att folk blir förvånade (och helst släkt då..!). Tack, det hoppas jag med!

Sååå, nu är jag hemkommen.

Tur som det var så vaknade jag ju så tidigt i morse och hann påbörja min frukost när Pernilla ringde och undrade om jag kunde påbörja hennes dag. Hon mådde så dåligt av pollenallergi så hon skulle handla medicin och hoppas på det bästa. Så vi skulle ta halva dagen var.

Jag blev fundersam eftersom bussen gick om 20 minuter och där satt jag och knappt påbörjat frukosten och inte påklädd eller nåt så jag sa att jag får ringa runt efter skjuts eftersom bussarna går så dumt så är jag inte där före 10 annars. Men hon kom och hämtade och skjutsade mig!

Så vid 12 ringde hon och frågade om jag kunde ta resten av dagen, och det var ju inga problem. Som tur var så är det ju så varmt så jag hann inte bli hungrig mer än lite sista timmen (och nuu!!) eftersom jag inte ätit sen 9. Men nu väntar på jag på ugnen så den ska bli klaaar så vi kan äta.

Har i alla fall vart en toppen dag! Vi har haft att göra så gott som hela tiden verkligen. Och mycket folk och tyvärr hade vi slut på stora plastbord och hammockar annars hade vi sålt ännu mer. Tyvärr stannade försäljningen av på slutet så vi kom inte riktigt upp i dom sifforna vi hade hoppats, men men.

Och jämfört med övriga landet sålde vi kass. Men så sa Patrik det, att undra hur många egentligen som jobbat bara två idag i alla andra butiker? Även om man är en större butik och så, så är man ju fler så är det lättare. Men, vi fixade det ju grymme bra ändå! Men så är vi ju bäst.

50, 50, 50

Det var lite lustigt igår faktiskt. Vi har fått ett inbjudningskort till (ingifta) morbrorns 50-årskalas och så hade jag tänkt säga till mamma att hon kunde väl svara att vi kommer, när hon svarar för dom, men glömde det hela tiden igår.
Och varför han skickade kort var just för att det var 50 så det blir antagligen lite större än bara släkten så då ville dom väl ha koll på vilka som fått och svarat och sådär. Inte så att vi gör så till alla kalas, hehe.

I vilket fall så var vi ju hos mamma igår och ringer det och ingen annan är i närheten eller kan svara så gör jag det. Och igår stod mamma och göra med nåt så jag gick och svarade. Moster blev något chockad, haha.
Men, så fick jag passat på att tacka ja när jag ändå hade henne på tråden. Så näst, nästa helg är det 50-års partaj igen (tredje för mamma och Anders dock). Och i krokarna fyller väl svärmor 50 också.

Gurka - makes andedräkten a bit mjukare

Chathrine: Vad kul med lite önskemål!! :D Det får vi ju absolut ordna. Har för mig att jag haft bild(er) där men att dom försvunnit sen... Men, skam den som ger sig, jag ska försöka uppfylla (inte fylla upp) dina önskemål!
Jaa, utomhuslekar är ju ett litet måste (har jag upptäckt nu) på sommaren, så kul!

Jasas: Jaa, det måste ni ju spela nån dag, det är ju så kul! Jag hade inte heller spelat det på 100 år förrän förra sommaren men nu vill jag inte göra annat, haha! Så det får ni allt fixa.
Och ja, det var jobbigt att ha datorn så! Därför jag försökte fatta mig kort, hah!

Jaha, här sitter och jag tuggar gurka. Blev så världans hungrig så när jag fick i mig en macka lugnade det sig, så jag tänkte gå och väcka Oscar. Men så hade jag ost på mackan och då smakar/luktar man sådär gott i munnen, så jag knaprade lite gurka i hopp om att lätta på detta, hah. Så, intresseklubben, nu är jag färdig.

I vilket fall får vi se vad vi hittar på idag. Vaknade upp i morse och hade duuunder ont på ett litet ställe till höger på ryggen. Får se om det ger med sig, annars vet ju jag att det blir sitt och ligg idag.

Fast det kan ju vara positivt, för jag har en halv säsong Scrubs att se ikapp. Vi har sett tillsammans, och så har jag somnat och glömt säga till. Och nu när vi är på nya avsnitt vill jag gärna se. Sen var det en kväll jag låg på Oscars mage och han såg tre-fyra avsnitt som jag sov igenom, men det var så mysigt så jag sa inte till, hehe.

En dag med krocket

Vad gulliga ni är tjejer, skönt att "bugget" inte stör så ni ändå kommer in och läser och komenterar. Då blir jag så glad så! Plus att jag är så trött så jag inte orkar tänka på det nu.

Vi bör ha varit hos mamma vid 1. Satt och solade och sådär men det syns nog inte på mig som smörjde in mig så. Oscar där emot har bränt axlarna en del (han hade linne). Spelat krocket och pratat och bara haft det bra.

Slutade kvällen med att jag var Yoda, Anton var Luke Skywalker och Oscar var Darth Vader (beroebnde på klubbonas färg) så fäktades vi med krocketklubborna.

Gullungen började hoppa på ett ben efter att Oscar "höggt av" hans ena ben. Sen när även den andra rök började han krypa, haha! Var bara så himla gulligt, lillbrosan som han är.

Nu ligger jag på soffan. Datorn ligger på vänster överarm, jag håller skärmen med vänster hand och skriver med höger. Börjar dock bli jobbigt och jag är tröttilött.

Ska väl se ett Lost till och nana sen. Och jag ska tvätta händerna! Nej, fötterna menade jag. Dom är svorta efter att ha tassat lite barfota idag. Så jag tackar för mig och säger ses imorgon!

Fin fint väder

Tjollahopp tjollahej! Nu ska vi strax bege oss upp till mamma för att mysa där under dagen med lite grillning senare. Är superfint väder ute, helt vindstilla, så jag ska ta och sola lite tänkte jag.
Men, jag har med mig min solskyddsfaktor 30 och smörjer in mig med sen när vi kommer upp.

Får ta och kolla på bloggen sen en annan dag, har dock ingen aning om vad som hänt med den så jag vet inte riktigt var jag ska börja felsöka. Annars får jag väl hitta på nåt annat.
Men, skulle bara säga att jag lever. Nu kilar vi, ha en toppen dag!

RSS 2.0