Sån är jag

Nu är det som så, att jag prioriterar alltid alla andras bloggar framför min egna. Eller alltid och alltid, men jag burkar göra som så att jag går in på bloggkoll, läser alla bloggar där och sen skriver jag själv. Vet inte varför, men det har liksom blivit då.
Och i och med att jag hade 501 inlägg som väntade mig när jag kom hem idag, har det inte blivit mycket bloggande, haha! Jag har fortfarande över 300 inlägg kvar, och då har jag inte uppdaterat på lite över två timmar, så det finns säkert mer.

En annan sak jag gör, apropå bloggar/bloggkoll. Jag sparar alltid mina favoriter till sist. Så vet till exempel Hanna varför jag fortfarande inte kommenterat eller nåt, för jag ser bara inläggen rinna förbi medans jag tar tag i de som inte är favoriter.
Man sparar det bästa till sist. Men ibland går det i baklås. Som att jag inte hann läsa favoriterna innan vi åkte i tisdags, så jag har favorit inlägg sen typ måndag kväll. Men då vet jag att jag har massa gott att läsa sen.

Ska ta och krypa till kojs strax. Vet inte än om jag börjar 10 eller 12-13 imorgon. Förmodligen 10, vilket betyder att jag måste gå hemifrån typ 8.45 och vakna... ja kanske klockan 7?
Mår bättre nu, framför allt eftersom allergin har lagt sig en hel del. Men eftersom jag mått så himla dåligt hela veckan och knappt kunnat sova och flängt runt, kollade jag om jag inte kunde vara ledig imorgon.
Nej då. Kanske kan jag få börja senare, men det är ju lika bra att räkna med att jag börjar 10 för annars får jag ett SMS i natt som säger att jag börjar 10 men jag har ställt in mig på senare.

Och sen måste jag bara säga TACK för alla kommentarer! Så roligt att komma hem med så många nya! Ska svara på dom (förhoppningsvis imorgon) när jag orkar klicka mig fram och tillbaka och kolla allt.
Tja, det var nog det jag hade på hjärtat för stunden. Ska dra en runda till med bloggar (det är också en grej jag gör i bloggkoll, jag öppnar så många bloggar som får plats i flikar i Firefox (utan att klicka bak eller nåt, så länge jag ser fliken med bloggkoll) och det är en "runda", sen gör jag så tills det är slut), medicinera mig och nana.

Hem ljuva hem, har sällan betytt så mycket innan!

Snö, snö, snö. Tog inte lång t

MMS

Snö, snö, snö. Tog inte lång tid innan det bara varit snö längs hela vägen. På vissa ställen ligger det lite och det mesta är borta, på andra ställen ligger det ganska bra mycker. Och på somliga ställen, som här i Nässjö, ligger det en hel del och snöar. Bilden är rätt tidigt in på resan.


Jag gjorde ett fynd idag. Vi v

MMS

Jag gjorde ett fynd idag. Vi var på en av deras loppisar och där hittade jag denna söta. Det roliga är att jag har två sånna hemma också. En med flickan och en med pojken. Har haft dom så länge jag kan minnas så jag blev så glad när jag hittade denna! Det bästa var att den kostade bara 10(!) kronor! Och dom gick dessutom till Röda korset. Alla blev glada helt enkelt!


Vi har suttit och pratat i typ

MMS

Vi har suttit och pratat i typ en halvtimme sen bussen åkte. Sen bara helt plötsligt så vände den sig om! Jaha, sa jag och en förklarade att den blev så trött. "Jag tar det som en diss" säger jag varpå han svarar att jag ska göra det. Det kommer bli en lång resa hem!


Hem ljuva hem, snart!

MMS

Hem ljuva hem, snart!


Väskan är knö full! När vi åkt

MMS

Väskan är knö full! När vi åkte hit slängde jag bara ner grejerna och det blev inte på långa vägar full. Men nu så, blir mysigt på sista bussen hem sen. Hem, snart.


Svärmor hade gör söta gardiner

MMS

Svärmor hade gör söta gardiner. Ljusa men höstiga. Dom har man allt hunnit studera nogrannt. Ska ta och packa om väskan. Igår köpte vi massa kläder och idag lite annat plock. Kul kul. Men då behövs ju lite mer plats.


Epic Movie i väntan på att svä

MMS

Epic Movie i väntan på att svärfar ska hämta oss om en timme för att äta innan vi åker HEM!


Det här är Asfalt. Han mår mus

MMS

Det här är Asfalt. Han mår muskot om han alltid bandy =) (Det är texten på lappen, infon kommer från en noga uträknad undersökning)


Den ovärdeliga väskan, den föl

MMS

Den ovärdeliga väskan, den följer med mig vart jag än är. Choklad, allergimedicin, olika halstabletter, näspray, kalender, telefoner, pengar, bok, lypsyl, näsdukar, borste, kamera och värktabletter. Det är typ det som är viktigt i nu, sen ligger det lite andra saker i. Jag och min väska vi är goda vänner fastän mycket olika. Men en sak har vi gemensamt.... Oscar!


Bok nummero två! En svensk äve

MMS

Bok nummero två! En svensk äventyrare som störtar i de finska urskogarna och blir räddad av en riktig finsk karla karl. På kan man ju räkna ut själv att det blir kärlek och sånt. Trodde först den var sann men det var den nog inte. Men det funkar ändå. Sen tror jag det var en Marianne Keys den tredje och sista. Och samtidigt gamla, gamla Desperate Housewives. Nu vill jag blogga. Kikade in en snabbis på bloggkoll, 303 nya inlägg. På lite över två dagar och på är det lite mer än en kvar. Når det 500 tro? Ja säger då det, jag har att göra. Hmm, konstig vinjett. Jag får verkligen se om avsnitten när jag inte ens känner igen vinjetten. Nej, bäst att sluta innan det blir för mycket och oläsligt. See you later!


Nåt man behöver för att överle

MMS

Nåt man behöver för att överleva lite. Luft är tydligen inte till för mig men jag föredrar ändå västkust luft, ha! (Kände bara att det var dags för en uppdatering nu)


Nu säger vi god natt med lite

MMS

Nu säger vi god natt med lite Penn & Tellers Bullshit. Medicin, halstablett, näspray och lypsyl så ska jag nog ta mig igenom denna natten också. God natt!


Den klassiska minen. Eller en

MMS

Den klassiska minen. Eller en väldigt, väldigt vanlig min från den här mannen. Vi kollar film och ska sen ut på en andnings promenard innan det är natti natti. Äntligen, nu vill jag hem!


Försöker äta choklad men det g

MMS

Försöker äta choklad men det går sådär. Kan knappt andas genom näsan så då blir det jobbigt att ockupera halsen också. Usch... Inte nog med allergin på är jag förkyld, allt på en gång. Ska försöka klara mig igenom dessa två sista nätter och bli frisk för att jobba helg. Nu blir det långt, jag har abstinens och vill bara blogga, blogga och blogga!


Vi tittar på Vänner och per re

MMS

Vi tittar på Vänner och per reklam för I sanningens ögonblick. Oscar hör en fråga lite tokigt och frågar "Tvekamp?". Ja för det hade ju varit spännande med en fråga som "Skulle du vilja ha en tvekamp utan din tjej?" - väldigt. Nej, "trekant" var nog lite mer kul. Och Oscar hälsar.


Blir pizza till middag idag. J

MMS

Blir pizza till middag idag. Jag siktar dock på nåt med kebab eller sallad. Finns ju en del att välja med, 125 olika rätter finns det. Jisses säger jag.


Bröderna (fast det var meninge

MMS

Bröderna (fast det var meningen att jag skulle fota Oscars frisyr, som inte ens syns).


Flint och vithårig - innan 30.

MMS

Flint och vithårig - innan 30. Det är hans mål. Lär gå bra med en morfar som var flint och föräldrar som var vithåriga innan 30. Ja, lite socialisering med svärmor. Eller, Oscar är social. Jag sitter ju här jag, hehe.


Vi tog oss en tuppis mitt i Ma

MMS

Vi tog oss en tuppis mitt i Mamma Mia. Lunch och sen ska den få en andra chans. Host host. Snörvel snörvel.


Oscars nya stil: gammal biblot

MMS

Oscars nya stil: gammal biblotikarie.


Nu är vi på väg tillbaka till

MMS

Nu är vi på väg tillbaka till bebyggelsen igen. Ont i halsen, täppt i nästan och ont i huvudet, yes jag är på topp!


Spännande i Norrköping. Bidde

MMS

Spännande i Norrköping. Bidde mat på Max. Var väl ingen höjdare men det var ju mat i magen. Men nu sitter vi i bilen till svärfar. Där blir det hundattack och sen tjöt och äta/fika. Blir säkert mer bloggande ikväll.


Min fina, trots att det är så

MMS

Min fina, trots att det är så tråkigt att sitta i baksätet och lyssna på hans babbel. Han och far hans sitter där fram och pratar. Antingen är det massa om vad som hänt eftersom dom inte setts sen typ julas. Eller så är det politik och historia. Men jag har ju mina böcker. Och nu när vi sitter i bilen har jag bloggen. Inga problem, jag har haft det värre. Sådär går det väl med korta inlägg? Haha!


En av dom nya böckerna. Riktig

MMS

En av dom nya böckerna. Riktigt bra är den, och vidrig. Lite som Pojken som kallades Det. Han blev misshandlad och utnyttjad av sin pappa, lika så hans systrar. En sann berättelse. Vissa stunder vill man spy för det är på äckliga saker han berättar, sen vill man gråta för det är sorgligt och sen vill man skratta när han upplever ett uns av lycka. Har läst halva boken nu, på risken finns att den tar slut idag. Men resan har gått lite snabbare. Nu är vi snart framme i Norrköping. Vi lämnade Linköping tio minuter för sent. Vet inte riktigt när vi skulle varit framme, men när som nu borde det vara dags. Då blir det mat i magen. Kanske. Har haft på ont i halsen sen jag vaknade. Det riktigt skär och rispar när jag sväljer nåt. Sen tror jag att mina inlägg nu är lite jobbiga att läsa. Kollade en snabbis från telefonen på det verkligen funkar och jag inte bara skriver i onödan. Såg att allt bara blir en klump, fastän jag försöker skriva i stycken. Får försöka skriva korta inlägg.


Och fortsättningen då... Teckn

MMS

Och fortsättningen då... Tecknena tog slut, illa! Bussen då, vi började räkna ner minutrarna när vi närmade oss. Kom fram 10.15. Fem små minuter till godo. Jag är glad att en flyttat hållplatsen närmare, annars hade det varit kört. Vi stressade igenom centralen och precis när vi kom fram till bussen skulle han stänga där man lägger väskan. Oscar ropade att han skulle vänta, en kille gick på före mig och Oscar var sist. Så fort i satt oss rullade han ut. Där handlade det om nån minut till så hade det varit kört. Köpte mig några nya böcker i morse också som jag ska återgå till nu. Ja, bara en av dom. Verkar bra. En seriös/spännande, en lite komisk och en mitt emellan skulle jag tro. Så blir resan lite lättare Runt 15.20 stannar vi Norrköping en och en halv timme och passar på att äta. Sen är det nåt liknande kvar till vi är framme. 18.15 ska vi anlända. Ja, så kan det gå.


Jag blir dumförklarad, om och

MMS

Jag blir dumförklarad, om och om igen. Jag frågar Oscar om vi verkligen brukar åka denna vägen, om pausen brukar vara på lång och jag vet inte allt. Bussresan är allt annat än vad den brukar vara. Och om och om igen säger han att vi brukar inte åka denna bussen. Nej just det. Vi åker ju direktbussen annars och idag har vi ett byte i Norrköping, det är inte alls denna bussen vi brukar åka. Inte undra på att inget stämmer då. Inte ens bussen ser ut som den brukar. Men även det har Oscar förklaring till. Vi har inte åkt sen i julas, inte konstigt om dom hade hunnit byta bussar. Och självklart var bussen in till stan sen. Expressbussen skulle varit inne 10.06 och denna bussen skulle gå 10.20 så det var lagomt (även om jag tyckte att vi kunde åkt tidigare och handlat i stan). Men när vår buss inte kom på var den andra, sega tvungen att åka. Frågade när han skulle vara framme. 10-15 över om han hann för han var försenad också. Så vi fick chansa, annars hade vi fått ta tåget.


Vi väntar på bussen. Som ska t

MMS

Vi väntar på bussen. Som ska ta oss till bussen. Tio minuter kvar, det gick för snabbt på Ica. Börjar bli hungrig igen men vi köpte med oss frukost. Och kissnödig. Kom på nåt jag glömde hemma, käckt. Ne det var inte lika kul att mobilblogga men vad gör man inte? Och jag kom på att Hanna blir ju glad. Man måste skicka ett MMS med texten, och ha en bild med i varje inlägg. Så nu kommer det ju bli massa bilder (om det blir massa inlägg). Det tråkiga är att jag inte kan se kommentarer. Så kommentera på nu så blir jag glad när jag kommer hem och har massa kommentarer, hehe. Ne får lägga telefonen nu. Snart kommer bussen , eller typ nu. Hörs senare!


Ville bara...

Hanna: Tack och tack! Kommer sakna dig och din blogg också, men jag sparar mina favoriter tills jag kommer hem, ser inte ut att hinna läsa dom nu.

Ann-Sophie: Taack! Haha ja jag ska ringa och klaga! Annars får du ta med Hanna och handla hos oss, vi har alltid snyggt (skryt, ja :p) och ordning hos oss! Säger även kunderna, höhö.
Ville bara svara på flickornas kommentarer, så nu har jag gjort det!
Har även testat mobilbloggning, det funkar. Kommer komma väl till hands när Oscar och hans pappa ska prata politik eller nåt sånt. Eller när jag sitter på bussen och har tråååkigt! Så det blir nog långa inlägg under veckan, om inte korta bara för att. Det ska bli spännande.

Ja, nu är vi duschade (så gott som) och ska gå om nån halvtimma för att hinna ner på Ica och handla färdkost. Grejar lite och så.
Det bidde ju jobb igår, bara sådär. Carina ringde och frågade om jag inte visste att jag skulle jobba. Nej, ingen hade sagt nåt. Och tydligen skulle jag jobba hela veckan - lätt när man inte är hemma?
Så jag fick stressa iväg. På 25 minuter han jag klä mig, slänga i mig en hamburgare och göra mig i ordning för att skynda till bussen. I ösregn varvat med hagelstorm tillsammans med solsken, yes.
Så jag hann inte göra mycket alls igår. Mer än se klart 4400 - det var viktigt!

Nästan packat klart, telefonerna är laddade, kameran laddas, djuren är påfyllda och städade och vi är på gott humör.
Och så tänkte jag på nåt spännande jag läste igår i min Jysk tidning. Men kom inte ihåg vad. Får fundera och återkomma, typ i helgen. Som jag jobbar.
Bara för att jag skulle jobba hela veckan (det är ju lov så alla mammor ska vara med sina barn) och Rebecca helgen vi skulle åkte på julfest. Well, jag avbokade det och eftersom jag inte kan jobba i veckan fick jag byta så jag jobbar helg. Mindre kul men vad gör man?

Nej, kanske ta och göra sig klar och så? Bussen går om exakt en timme såg jag precis. Och då ska vi ner på Ica och så som sagt. Men det blir bra, gott om tid.
Usch, jag får lite ångest eller nåt, haha! Typ vill inte lämna bloggen. Och när jag inte har läst nåt från Hanna trots MASSA inlägg igår... Men å andra sidan har jag verkligen nåt att se fram emot när jag kommer hem?
Ha, lika bra att göra det snabbt och smärtsamt än dra ut på det.

AJ!

Komma på hur man mobilbloggar,

MMS

Komma på hur man mobilbloggar, räddaren i nöden!


Mobilblogga?

MrLindeberg: Privatliv är överskattat, det är inget man behöver egentligen. Bara media som målat upp en bild så vi tror det. Sov gott <3
Jag fick just en underbar idé (trots att jag tänkt det innan), jag får kolla på det här med mobilbloggning. Jag är så orolig att jag kommer få världens abstinens under veckan. Typ skakningar och svettningar och bara skrika.
Eller så kanske jag får ta en såndär paus som alla andra bloggare pratar om. Ska vara nyttigt har jag hört.

Ne, nu får dagen snart ta och börja. Somnade inte förän 3 idag så lite trött är man allt. Har varit vaken en timme (vart tog tiden vägen?) och får väl snart komma igång
Ska plockas och lite sånt idag, så det är rent när man kommer hem. Fixa hos bus djuren så dom har det fräscht och... Ja jag vet inte, finns säkert nåt mer att göra.

Ska försöka bli klara med 4400 innan vi åker. Är väl fyra avsnitt kvar så det fixar vi.
Speciellt eftersom jag medvetet inte går in på sidan där jag kan tanka nya One Tree Hill. Fast idag är det ju Desperate Housewives, haha.
Men i alla fall, jag sparar. Så har jag att titta på när jag kommer hem sen, kan ju vara bra eller nåt. Ska nog där emot ta med mig Ugly Betty på Oscars telefon för att ha på bussen. Snark.

Så!

Nu är den nya designen på plats. Blev inte lång meny, men det går att fixa på fler sett. He he he he...
Men nu är jag nöjd så jag kan lämna den under denna veckan.

Jag låtsas att jag inte ser det felet, men gör du det?

Blogg och design

Hanna: Haha nej det tror jag då verkligen inte! Nu sitter jag här flint för att jag inte kan få rubrikens bakgrund att gå hela vägen till menyn. Inte för att det hade med PS att göra, men jag blir då flint där också.
Men tack, det var gulligt sagt!
Som sagt, jag blir galen! Har så på denna designen också, kom jag på när jag tittade.
Rubrikens bakgrund, det turkosa, ska ju liksom gå till det turkosa i menyn men så är det ett vitt mellanrum. Och så är det på den nya också, men jag vet verkligen inte hur jag ska få bort det?!
Hittade så lyckligt hur man gör mellanrummet, men kan inte ta bort det. Fick menyn... Ahh... Jag har en plan. Åter kommer!


5 minuter senare:
Wiiihooo!!! Jag fixade! Ibland så... Inte för att det var alls så jag tänkt göra, men ändå.
Nu är jag nöjd med designen, förutom att jag vill ändra färg på texten i menyn. Det är det enda jag inte hittat på DesignaDinBlogg än, men jag kanske får leta några varv till?
Ska dra ner menyn och sen ska jag nog ta och lägga in den?


Och sen ska jag så smånigom kolla igenom kommeterinsdelen, men inte idag. Är för sent för det men det funkar ju, det är ju inte en så stor del av bloggen, kan jag tycka.

Snurr snurr

Hanna: Haha, eller hur! Kom på den sista, att vi inte hade plockat bort tallrikarna från middagen när vi skulle äta frukost idag, ajajaj!
Hmm, somnade kanske efter 23? Efter att ha ställt bak klockan då, men före 1 om man inte hade ställt om. Snurrigt.
Haha ja, som sagt så förstår jag varför du byter/bytte så ofta!
Skor stör mig inte, jag har oftast samma året om :p Jacka där emot hatar jag, suck.

Emma: Ja, en del hehe. Han är 6 år.
Iih så roligt det var att komma in hit med massa, massa kommentarer från Hanna (och självklart från dig också, Emma)! Mer sånt, och från alla!
Sitter och funderar på (smyger upp musiken när jag kommer på att jag glömt den. Höjer lite, sen massa!) vad för grymt jag ska skapa nu i PS. Sen kom jag på att jag håller på med ny design i testbloggen så jag har ju att göra. Men jag vill måla, måla, måla. Hellre bättre än vad jag kan också, tack.
Jag skulle vilja vara en riktigt tjej-tjej, så mycket lättare allt varit då.

Jaha, men badet gick bra. För det mesta. Dom stora barnen är så duktiga och det är så roligt eftersom vi pressar dom så. Så tråkigt bara för vi har ett barn där som hela tiden "går iväg" och ska göra som den själv vill. Förstör ju för alla när jag/vi måste tjata på ett barn. Dels får man förklara flera gånger och dels blir ju min kö stående om jag jagar nån annan. Och helst om denne simmar i motström och krockar med alla, suck.
Och små barnen, ja vad ska man säga? Tjejerna är hur goa som helst (killarna också, men tjejer är ju tjejer). Inte undra på att jag alltid velat ha en lillasyster, hehe.

Ne, nu fastnade jag i musiken. Fick för mig att ladda ner lite 90-tals musik så så blev det. Men lite nutid också. Lambretta också, måste. Haha och Toybox, minns hur jag önskade mig deras skiva. Tänk om man hade då vad man har nu.
I alla fall så ska jag väl fortsätta med designen så det kanske blir dugligt till idag, med lite tur.
Kul om det kunde vara klart tills vi åker.

Spelade Wii

Anna: Ja, jag fick den goda nyheten igår vid 21.45/22.45 så jag tog mig en timme till att vara vaken, haha!

Erika: Tack! Har precis börjat hitta och lära mig sånt här. Hoppas det blir ett lyckat och fint dop! Håller tummar för bilder sen, hihi.
Ja jisses, nu har han åkt. Eller ja, för en 20 minuter sen. Inte så att jag har nåt emot honom (och denna gången har det varit ovanligt smärtfritt) men det är nåt visst med när han åker, haha!
Nej, men vi har faktiskt haft en bra och mysig helg, storasyster och lillebror.

Vi åkte ju på High School Musical the Ice Tour. Efter halva, 45 minuter, tröttnade liten så det var bara att åka hem. Gick snabbare på bussen än vad vi var där, trots att det var långsamma bussen.
Mötte Oscar så vi gick ner och handlade. Spelade Wii, åt hemmagjorda hamburgare, spelade Wii, åt godis, spelade Wii, busade, spelade Wii, gjorde oss i ordning för natten, spelade Wii, sov, spelade Wii, åt frukost, spelade Wii, åkte.

Och jag fick sovit på soffan. Det är nästintill omöjligt att sova mellan dom två killarna. Oscar är så varm när han sover, Anton är så varm när han sover. Han tar dessutom massa plats, jag puttar och knör men ändå tar han upp en av sängarna själv.
Så när jag vaknat gång på gång, tänkte att klockan måste ju vara 5 så jag snart skulle få gå upp, så var den bara 1! gick Jenni och la sig på soffan. Trots att jag inte låtit Oscar göra det för jag hatar att inte sova bredvid honom, men det gick inte annat.

Och så har jag fått utskällning på utskällning av liten. Minns inte om det var nåt innan men igår när vi la oss busade vi en stund, sen blev han arg och ville sova (arg för att han inte fick sova). Jag och Oscar råkade prata och då skällde han för att vi inte var tysta.
Han har varit lite hostig så han skulle fått hostmedicin innan han la sig. Även om jag tänkte på det innan glömde jag det men då vid 1 hostade han så illa så jag frågade om vi skulle gå upp och ta medicinen. Ja det skulle vi ju, sen skällde han för att jag glömt ge honom innan.
Och vad han hann skälla om i morse kommer jag inte ens ihåg, haha!

Fick mig nåt ryck eller nå och började sjunga på Aquas Roses Are Red så jag tankade deras första album och sitter och lyssnar, nice. Det var den tiden musik var musik - typ.
Och när jag ändå diggar med ska jag sätta mig i PS och hoppas att jag kan få till nåt jag blir nöjd med, suck.

God natt, Jenni

Nu ska vi snart nana. Tiden flög iväg för jag satt och måla i PS. Kul kul men ack så trött jag vart.
Och lillen ska ju gärna orka upp imorgon. Klockan står på 7.30 imorgon bitti, gäsp.
Men i värsta fall får man väl lägga sig, tänka på att han simmar runt i en halvtimme för att stressa till fotbollen, och somna gott.
Monkey ball för killarna, göra-sig-i-ordning för Jenni. Sen nanar vi allihoppa!

God natten!

God natt, mamma

Nu har vi ringit till mamma och sagt god natt. Trots att han inte sa det förrän jag påminde honom. Han pratade och pratade, sen sa han hej då så jag pratade med henne en stund. Sen frågade jag om han inte skulle säga god natt "Ja just det! Det var ju det jag skulle säga!" så då gjorde han det.

Och så har vi spelat massa, massa Wii. Så massa så att en av oss var tvungen att duscha. För att denna någon hoppade, studsade och hade sig när den spelade (tennis framför allt) och var genomsvett. Inte alls trevligt att sova så, så det fick bli dusch. Och ren pyjamas. Kanske lite mer spel innan vi säger god natt.

Och så hör jag Korvas fråga Oscar "Bor du här!?" och jag skrattar. Vad gulligt liksom. Sen hör jag mer och inser att han står och tittar på när Oscar spelar, så det var i spelet han undrade om hans gubbe bodde.
Kanske inte lika gulligt, men det är så roligt att höra alla hans frågor. "Varför äter du det djuret", "Bor du där?", "Varför gör du så?", "Vad gör dom?" eller nåt vad som helst.

Nu står Mario Kart på kartan (ha ha ha). Det är ju lite lugnare än tennis.
Sen är det väl snart dags för liten att sova, om nån halvtimme-timme sådär kanske. Och jag blev sådär jätte sugen på att PS:a! Gaah! Får se om jag orkar vara uppe mer sen när jag lagt honom, eller om jag slipper undan spelet nåt kanske.

Annars, får jag helt enkelt vänta till imorgon, inte mer med det.
Ehh, nej. Jag får orka sen om jag inte får paus. Ja. Inget annat finns på kartan, inte den heller.

Liten om Ulleviarna

Det har ju varit mycket rabalder här om våra arenor här, Ullevierna.
Först hade vi ju bara Ullevi, sen byggde dom en ny så den gamla blev just Gamla Ullevi och den nya bara Ullevi. Nu har dom rivit gamla Ullevi för att bygga nytt. Då heter fortfarande den som står kvar Ullevi, och det nya ska heta Gamla Ullevi.

Ullevi blev Gamla Ullevi när det byggdes en ny.
Denna nya fick endast namnet Ullevi. Men kallas för Nya Ullevi.
Nu när man rivit den första byggs en ny, med namnet Gamla Ullevi.
Då har vi (Nya) Ullevi som är äldre än påbörjade Gamla Ullevi.

(PUH!)

Så satt vi i bilen idag och åkte förbi alla dessa Ullevior.
Korvas: Där är Ullevi!
Mamma: Ja, där har du Ullevi och Gamla Ullevi.
Korvas: Där bygger dom Nya Ullevi.
Jenni: Nej, det är Gamla Ullevi.
Mamma: Det nya Ullevi ska heta Gamla Ullevi, och gamla heter bara Ullevi.
Korvas: VA?! Heter det nya gamla? Och det gamla nya.
Mamma: Nej, den första hette Gamla Ullevi, den som kom sen heter bara Ullevi och den dom bygger nu heter Gamla Ullevi.

Snurrigt värre? Ja. Man kan ju undra varför dom inte kunde gett den ett helt  nytt namn, typ Gothia arenan som var på tal. Men man vill väl göra det så krångligt som möjligt - som alltid.

Dagen med liten

Ann-Sophie: Tack, tack och tack!
Jag kanske var lite lögning, det är inte ZZ Top-tomtar, men vi kallar dom för det. Rocktomtar kanske jag skulle sagt?
Haha. fyndigt. Men vi har ju inte bara plädar, det finns ju påslakan, prydnadskuddar och mössor (och barnkallingar), tror det var allt? Med HD då alltså.
Nu har vi varit hemkomna ett tag och ätit och spelat.
Vi såg bara första akten, första filmen. Sen tröttnade liten så vi fick åka hem. Trots att jag försökte övertala honom i tio minuter och mamma i fem. Men han tyckte det var lite för hög musik (vilket jag kan förstå) och han blev snurrig när dom snurrade på isen. Och det största dragplåstret var ju att komma hit och spela Wii.
Men så är det, det var kul så länge det varade.

Var nere och köpte mat och lite gott förut, så nu blir det Wii och gott och sen blir det nog en tidig kväll.
Ska se hur mycket tokigt jag kan komma ihåg som han sagt eller gjort. Ska bli ett inlägg tillägnat Ullevierna efter detta.
Nu blir det Wii och/eller PS.

Den mystiska tröjan

Hanna: Haha ja kanske, men av nån anledning ville vi alltid sitta fram.
Wow, ska Hanna in på Jysk? Då måste du ju titta på ZZ Top-tomtarna! Hoppas dom har dom uppe. Och så får du säga hiss eller diss sen. Och bara så du vet, så vi har dom uppe, hoho.
Jag vet inte riktigt vad det är som har hänt, men lite läskigt är det allt. Förra julen fick jag en tröja av svärsyskonen i julklapp, en såndär tjock och go en. Jag var nog rätt tjock och go själv, för jag fick liksom inte på mig den. Eller jo, men armarna stod rakt ut som en fågelskrämma för den var för liten så jag fick inte ner armarna.
Upptäckte idag, när jag jagade efter kläder till just idag, att det var en precis likadan som min gose tröja/jacka (så nu vet jag också var dom köpte den, höhö) och tänkte för skojs skull bara testa, man vet ju aldrig typ.
Gissa om jag blev förvånad när jag kom i den! Den är lite kort men jag hade inte tänkt ha den knäppt (och ärmarna räcker, det är alltid det viktiga). Det roliga är att jag tycker nästan min är lite liten, och den är två storlekar större.
Men som sagt, den andra var ju lite kort, det är typ det som gör det. Det var lite kul.

Grejen var ju då, att jag undrade vad som hänt. Jag har då inte gått ner nåt sen förra julen och... ja egentligen allt säger att det skulle vara omöjligt.
Men jag ska väl inte klaga, nu har jag ju en tröja till då. Perfekt om man vill ha nåt mer än bara typ t-shirt men inte massa kläder. Jag tänkte ju ha en typ lång t-shirt idag, och så det tröjan över. För det blir nog rätt kallt i bara tröja, men för varmt i jacka. Usch, gillar inte denna årstiden.
Ne, men det var ju lite roligt ändå, så jag ska väl inte gnälla. Jag blev bara så paff och fundersam.

Nu ska jag fixa lunch. Oscar har nanat snart en halvtimma så maten blir klar när han vaknar. Pratade precis med mamma och hon höll på med mat hon också.
Så om en timme på ett ungefär åker vi. Göttilagom. Det börjar ju om två, tar en halvtimme att åka men så har man ju tid på sig där också att hitta biljetter och platser och sånt.
Nice, nice.


Ahaa, nu har jag kommit på det. Tröjan har liksom töjts ut när det bara hängt på en galge, och sträckt us och så där. Det var så det gick till. I know it now.

Bilar 'n' stuff

Det var smarrigt, frukosten ligger i magen. Inte för mycket eftersom jag måste äta innan vi åker, så det är ju dags för mat om sisådär två timmar igen. Tur. för jag är hungrig haha!
Ska ta och kolla lite på kläder och sådär, kände för att klä upp mig litegrann. Piffa till det hela lite bara, så känns det lite roligare. Kanske till och med skulle ta och damma av mascaran, ojoj. På date med en annan man (läs: kille) och allt.

Kom precis att tänka på, tänkt när han blir äldre och inte använder bilbarnstol lägre. Vad vi kommer slåss om framsätet! Om han inte är så van vid att sitta bak att det går automatiskt. Eller så får jag köra, så blir det inget bråk, höhö.
Ayay, kommer ihåg alla bråk när vi åkte med farmor. Vi är kusinerna som alltid vill sitta fram.
Tävla om vem som kommer först till bilen/dörren, slåss där lite för att se vem som blir kvar sist och sen när farmor väl kommer så slåss vi lite till för att se vem som kommer in. Det var tider det.
Nu åker hon med ett barnbarn i taget, som dessutom kör, så det blir inget bråk. Och farmor får ju ändå sitta framme om inte farfar är med, och det är han sällan.
Det var en bra lösning. Vi växte upp så vi fick köra så åker vi bara på saker vi och/eller farmor vill på så farfar stannar hemma. Inget bråk, nice.

Rebecca är med!

Lite roligt var det ändå igår. Rebecca skulle göra stägning med mig. Jag skulle tro att hon inte jobbat speciellt mycket det senaste, men det kan ju vara som jag bara tror.

Till att börja med fick hon gå en rundvandring i 39:an (järnvaror och presentartiklar) eftersom det dels kommit massa nytt och vi nyligen lagt om konceptet, så det var ju bra om hon hade lite koll ifall nån frågade eller så.
Sen fick hon ju gå igenom alla julgrejer, inte för att man blir mycket klokare av det men det är ju bra att han en överblick.

Och så hade hon ju inte hört alla underbara grejer som ZZ Top-tomtarna och hoppande grodan, bara en sån sak.
Men hon gillade dom inte, det gillade inte jag.
Eller så gjorde hon det, men spelade att hon inte gillade dom. Tomtarna börjar pipa efter en stund om dom står på "standby" och även om hon grimaserade och skrek dom första gångerna jag spelade dom, så spelade hon dom varje gång dom pep tills jag stängde av dom. Så det så!

Fast bästa var när vi pratade om julgrejerna.
- Hur länge har vi haft julgrejerna? Sen i måndags?
- Måndags?! En månad eller nåt!
- En månad?!
- Ja en månad eller tre veckor. Vi hade deadline i onsdags på julen!
- Så att allt skulle ha kommit eller..?
- Nej, att allt skulle vara uppe och på plats, så nu är det färdigt.

Need I say att hon blev lite chokerad? Nåt i stil med "Oj, det var nog länge sen jag var här sist" kom det sen.
Men vi hade kulilul.

Kolla kolla!

Anna: Ja det kommer det bli!
Kolla kolla, redan en uppdatering! Vem vet när nästa kommer? Haha.

Rättelse

Öhh, självklart menar jag ju att jag kommer skriva hela tiden nu när jag är "ledig" i helgen, så kika in för att inte missa en uppdatering! Hah. God natt.

Sova? Vad?

Asch, jag är så trött så ögonen orkar knappt hålla sig uppe! Och jag som är så sugen på glass, buhu.
Vi körde Jysk style idag med pizza (sallad för mig) och tittade på 4400. Det slutade typ 20.40. Då säger Oscar att han ska spela en stund och sen lägga sig för han är så trött och mår inte bra.
"Men när ska jag få min glass dååååå?" ropar jag. "Ja just det, men jag spelar nog i nån timme så kan vi äta glass och se nåt sen." Nån timme? Och du skulle lägga dig snart? Aja, nu har det gått mer än en timme och han sitter fortfarande där. Blir nog bara nåt snabbt till glassen och sen nana för jag är TRÖTT!

Och imorgon bär det av till stora staden för att se High School Musical the Ice Tour men lille lillebror.
Sen kom jag på, att varför inte ta med honom hem? Och ha honom här?
Jag pratade med mamma förut, och tänkte lägga fram mina planer:

- Jag tänkte, att om vi får skjuts in så kan vi ta bussen hem sen.
- Ja det går bra.
- Så kan han åka med mig hem.
- Ja visst.
- Och stanna här.
- Sova över hos er menar du??

Haha jaa. Oscar tjatar ju så annars. Och det är lite mysigt. Och mamma var ju så snäll och fixade biljetterna, så då får man ju vara snäll tillbaka? Plus att jag får massa, massa tid med min lillebror!
Så imorgon får man gå upp tidigt, som mamma sa. Hon hämtar mig vid typ 13.30! Ingen sovmorgon där inte, haha.
Sen har ju liten bad på söndag morgon, så mamma skulle hämta honom strax innan 9. Gäsp. Vilket betyder att han också måste ha mat i magen och vara iordning och allt sånt när mamma kommer. Inte bara vaken. Men det fixar vi, varför sova när man kan göra det på bussen? Hua.

Det ser jag inte fram emot. Lär ju sova gott några... (gaaah, nu insåg jag att jag kommer missa One Tree Hill i evigheter! Och lär inte hinna se Desperate Housewives (jo kanske) och Lipstick Jungle och Grey's Anatomy kommer också vänta!!) timmar på bussen på måndag. Sova sisådär under hela veckan så det blir nog nån tuppis på torsdag på vägen hem också. Sen är det fredag som kommer bli rubbad. Sen åker vi vid 6-7 på lördag morgon, yeehaaw!
Men sånt är livet, bara att leva det.

Nu får jag nog ta och ta tag i det här med glass och titta på innan jag somnar. För glass vill jag ha, så otroligt sugen är jag så... mmmm!!
Blir väl lite uppdatering imorgon, det märker man ju. Annars, ses vi en annan dag.
Och ifall ifall: trevlig helg!

Förklaring

Hanna: Hehe tack, men du får tjata precis hur mycket du vill, så kanske jag får tummen ur lite oftare?
Jag har ett mega inlägg som ligger och väntar, eller det är inte mega än men jag började på det igår och det kommer bli rätt mega när det är klart. Men jag har varken tid eller lust att skriva det nu.
Där står det pappa sa igår, så jag kom ihåg. Men det kom massa annat emellan igår. Jag ringde mamma och vi pratade i nästan en timme. Sen tänkte jag att jag skulle skriva, skulle bara ta ut glassen så vi kunde äta den. Då ringde Pippi och pratade i en halvtimma så det blev varken blogg eller glass.
Inte för att jag ursäktar mig, jag bara förklarar. Och inlägget kommer, kanske redan ikväll.

Det var lite roligt igår faktiskt när Pippi ringde. Jag var ute i köket och telefonen låg här vid datorn. När jag kom ut hit sa Oscar att det var mamma som ringde, men jag sa att hon ringer inte på denna telefonen. Nehe, då var det Jysk, eller kanske min pappa som ringde, trodde han.
Och jag tittar lite snabbt på telefonen och tycker mig läsa Papi. Och svarar.

- Hallå..?
- Hej! Hur är det?
- Öhh, nu blev jag väldigt förvånad över att min pappa hade en så femenim röst...
- Malin... Pappa... Inte en bokstav som stämmer där, haha!
- Ja men du heter ju Pippi i min telefon. Pippi och pappa.
- Ja det stämde ju lite bättre!

Jag såg bara p och i och fick det till Papi men så var det Pippi, ja det var lite kul.
Så pratade vi om lite allt möjligt som hänt på jobbet nu när jag inte varit där. Hej och hå vad dom rör i grytan! Nu kanske det kan bli ordning på stället.
Och så ville hon att jag skulle jobba åt henne i eftermiddag. Hon som aldrig skulle vara sjuk har varit det två gånger på kort tid nu, haha. Ja, det är ju tur att jag finns.

Sen ringde mamma idag och frågade om jag och Oscar ville gå på High School Musical the Ice Tour.
Jag har varit på en sån förut, tror det var Skönheten och odjuret. Det är lite spännande faktiskt, häftigt också. Speciellt för mig som inte ens kan stå på ett par skridskor, och dom dansar och springer och spelar teater med dom på fötterna!
Så Oscar får svara när han kommer hem, annars ska jag fråga mamma om inte Korvas ska gå. Så kan vi gå. Men nu har jag ju frågat Oscar så han har ju första tjing.

Nu är snart veckans Grey's Anatomy slut. Då ska jag klä på mig efter duschen och sen se Hem till gården. Och mitt i det kommer Oscar hem och i typ en halvtimme ses vi innan jag åker och jobbar.
Fast hellre det än att jag åker innan han kommer. Han går hemifrån typ 8.40, vi ses kanske 15-20 minuter innan det. Om jag åker innan han kommer hem är jag hemma typ 19.50 så en halvtimme är mys att få ses.
Ibland, men bara väldigt ibland, önskar man att man hade ett vanligt 7-16 eller 8-17 jobb. Men bara väldigt ibland.
Slut!

Sparat, tack!

Hanna: Åh, tack vad gulligt! Men nu förstår jag verkligen varför du byter header så ofta, hihi.Först har vi Gismo, vår alldeles egna fotomodell!
Andra är när jag imponeras av kameran och dess funktioner.
Tredje så bad han mig ta av strumpan och lägga den så han hittade den.
Sista tog jag med bara för jag tyckte jag fick med bytet så bra från vinjett till själva avsnittet, hehe. Träden och huset är avsnittet och det ljusa i bakgrunden och texten är vinjetten.


Puh, allt försvann inte. Datorn bara fick för sig att krascha, men inlägget sparades till största del, puh!


BAM BAM BAM BAAAAAM! BAM BAM BAM BAAAAAAM!


Och så då till den bilden Hanna tjatat om i oändlighet! Nog ser man ändå att det är vi? Jag insåg att det inte gick att visa den bilden vi båda hade öppna ögon på, så jag visar den som vi båda har stängda ögon på! Käckigt värre?


Nu där emot ska jag gå och diska, jag kör minidiskar, och sen ska vi börja med tacooos. Mums i magen!
Pratade med pappa förut, får komma ihåg att skriva om det. Han hade en (och där i massa små) rolig grej(/grejer) att säga och två inte alls roliga.
Men nu kallar magen... ehh, jag menar disken.

Lugn morgon

Emma: Mysigt men stressigt, hehe. Men så är det ju inte längre då.

Hanna: Hehe ja det var lustigt att vi hade samma tradition där! Oscar tyckte vi var rätt knäppa som gjorde så, haha! Här kommer tomten med paketen under natten till julafton, men hos dom kom paketen fram när granen gjorde det så alla fick klämma och känna innan. Hua :p
Ja det är klart att alla vill träffa sina barn och barnbarn, så tråkigt när det är en bit emellan. Men jag tror jag ska försöka övertala mig själv att den dagen vi har barn så får den som vill komma till oss. Och försöka intala mig själv att man kan fira en annan dag.
Ahh, blocket var ju inte en dom idé! Det har jag inte ens tänkt på! Det ska jag absolut göra, gu så fiffig du är!
Sicken morgon jag haft! Så gottigott. Vaknade för det första typ 40 minuter för tidigt och vaknade riktigt gott. Somnade om men vaknade bra sen när Oscar väckte mig, så skönt när det inte är jobbigt att gå upp.
När han gick satte jag mig här en stund. Fanns inte lika mycket att göra som vanligt eftersom jag var uppe sent igår och kollade men ändå, då blev det tidig frukost.
Satte mig vid tv:n med frukosten och satt där nästan två timmar. Åt inte så länge, men det var så gott att kunna lägga sig ner och bara ta det lugnt när frukosten var klar. Inte massa måsten och ska:n.
Så nu tänkte jag diska och plocka iordning lite i köket. När man inte känner att man måste eller nåt. För att man vill. Då är det så mycket roligare.

Ne, jag tänkte på nåt annat också men så börjar tankarna flyta iväg (lik lillebror?) och jag glömde det jag tänkte skriva. Så då är det väl lika bra att gå och diska, innan nya Lipstick Jungle kommer ner så jag fastnar, igen.
Toodels, så länge!


Why don't you wanna take a shower with me baby?

Jul och annat strul

Hanna: Jo det är klart, men vill ändå inte att du ska sitta och muttra och tycka att jag snor från dig. Du får ta det som en komplimang och sen säga till! Om det skulle vara så, men tack ändå.
Och ja, hihi. Tror det blev en bild förut där båda hade ögonen öppna och inte såg helt koko ut så kan jag med så kanske jag lägger upp den bilden imorgon, hehe.


I love memoryskum under rumpan! Funderar bannemig på om jag inte ska köpa mig en sån här stol jag också... Fick ju mig en chock när lönebeskedet kom hem idag, så varför inte liksom? Kanske för att min stol jag har nu bara är några månader gammal, haha. Kanske ett halvår. Känns lite dumt, och det är ju inget fel på den.
Det är ju bara det att denna är så fruktansvärt skön så rumpan nästan gråter när man reser sig! Till och med armstöden är klädda i skinn så det är gott att lägga upp armarna på dom. Ahh, underbara stol.
Sen jag satt i den första gången har jag velat ha en sån. Sen satte sig Oscar i den och skulle ha den. Alla som suttit i den har antingen köpt den eller gått och trånat efter den. Detta är nog det absolut bästa vi någonsin fått in.
Riktig kvalité och ett vettigt pris. 1250 pjux ligger den på - på rea nu. Jag hade för mig ordinarie pris vad 1500 men Oscar påstår att det är upp emot 2000. Men vilket fall som helst, tusen spänn kan ju anses vara mycket för en datastol, men så är den ju bra också! Man får vad man betalar för.

Och vad jag gör här, är att jag inte kan sova. Vi gick och la oss och jag blev trött och höll på att somna. Sen vaknade jag till och Oscar blev trött så han somnade. Jag hatar att ligga vaken när han sover, så det var bara att tassa sig upp. Har tittat på tv i nästan en timme, men vad hjälpte det? Är inte mycket tröttar för det.
Tycker verkligen inte om när jag kommer in i dessa nätter/perioder när det blir så här. Och så går jag ändå upp efter 8 imorgon och är ännu tröttare.
Om jag bara visste vad det är som ställer till det för sömnen. Tänk så mycket lättare det varit då. Men så är det väl för alla, smarto.

Kanske är det julen? Gaah, jag tycker inte om att vara i förhållande när det kommer till jul!
Jag älskar verkligen julen, det är så mysigt och det har alltid varit fullt upp. På julafton brukar jag vara på fyra-fem olika ställen. Det är liksom, wow. Man hinner vara några timmar på varje ställe, sen är det fara av igen.
En julafton, förr får man väl tillägga, kunde se ut på ett ungefär så här:
Vakna hos mamma (uppesittaren med att klä granen och fixa skinkan - obligatorisk). Äta frukost tillsammans och sen öppna paket. Mysa lite innan det är dags att bege sig.
Åker till mummu och ukki där resten av den familjen möts. Moster och kusiner. Äta mat, i massor, för att se gå igenom varje julklapp. Tar sin lilla tid eftersom man delar ut dom ett och ett. Öppnar och tittar och det är kul. Sen åker vi.
Blir släppt hos farmor där pappa väntar. Lite mat där och antingen öppnar jag mina klappar eller så gör vi kusiner det tillsammans (öppnar våra klappar då, vi öppnar inte mina tillsammans). Är hos farmor ett tag, tills vi rullar igen.
Så kommer vi hem till pappa där vi byter paket igen och äter lite och har det mys. Sen är dagen över, tänka sig?
Och vissa jular hann vi även med Anders familj då, då var jag hos pappa på morgonen så omvänd ordning förutom att efter mummu åkte vi vart nu dom firade jul och sen hem till mamma.

Men i år då vill Oscar fira med sin familj. Förstår jag, och jag vill att han ska få göra det.
Våra två jular vi har haft tillsammans har vi firat med min familj. Första julen var liksom inget snack om saken, då var vi här. Men pratade om varannan jul, så vi skulle vara nästa hos hans familj.
Då kom jag på att jag ville fira julen hemma hos oss, den som ville hälsa på var välkommen. Det gick bra, tills en vecka innan jul då jag bangade och vi åkte som vanligt till min familj.
Och året innan var han tillsammans med sitt ex. Dom körde varannan jul och då var det dags för hennes jul. Så dom tre senaste jularna har han inte firat med sin familj, jag om nån förstår att han vill göra det.

Men jag har kommit fram till att det tar för lång tid för att åka fram och tillbaka. Det tar tre-fyra timmar enkel väg, så det skulle aldrig funka att vi var här, åkte till Malin och kom hem igen. Och jag har inget alls emot att vara hos Malin så nu sa vi att vi sover hos Malin två nätter, antingen innan eller efter.
Och så räknade jag då med att vakna hos Malin, så jag räknde med att vara hemma här vid 19-20 på julafton. Hujedamig, hur ska man hinna till två ställen på den korta tiden?
Men, så är jag ju så himlans briliant, så kom jag på att varför kommer inte dom hem till oss? "Alla" sa jag till mamma, menade inte riktigt så utan mamma och dom och pappa och dom. Blir ju perfekt. Så hinner man umgås med alla lika länge, eller så länge dom vill då, men mindre stress.

Ska ringa och höra med pappa imorgon vad han tycker om saken.
Det var upptaget hela kvällen men det är ju ett tag kvar. Men jag känner ändå att eftersom det blev sånt vel är det bra att vara ute i god tid så alla vet om vad jag tänkt.
Istället för att mamma planerar nåt och pappa planerar nåt så har dom min lilla tanke i bakhuvudet också och kan planera in den. Eftersom det är så många som blir berörda.
Hos mamma är dom ju tre i familjen, sen beror det ju på när dom ska till mummu, hur och när dom ska träffa Anders familj. Hos pappa är dom ju också tre, och ska förmodligen fira med Lenas mamma så när och var ska dom vara? Då är det ju lika bra att börja planera i tid, tycker jag.
Och med Malin och alla andra där. Och framför allt bussar. Hu!

Men nu fick jag i alla fall skrivit av mig alla tankar och allt vad jag nu hade i skallen.
Man skulle lätt kunna bli koko för mindre, helt klart. Men det löser sig väl till det bästa, antar jag. I värsta fall får vi väl resa bort. Nej, jag kan inte.
Oscar blev så chockad när jag förklarade min plan för honom. "Menar du att vi ska åka tillbaka hit på julafton?? Kan du inte träffa dom dagen innan? Eller dagen efter?" Naj, det går ju inte, haha!
Även om inte jularna är precis som när jag var liten, så är dom nära på (och jag har ju firat jul på ett sätt mina första sju jular, och dom tio kommande på ett liknande, men lite annorlunda sätt) och så vill jag ha dom.
Även om jag förstår att det inte kan vara så för alltid. Men man kan ju låtsas? Ne, knappt det. Då hade jag inte skrivit allt detta nu, hihi.

Nej, det är väl ingen idé att tjata vidare om detta. Får ringa pappa imorgon, kolla med Malin och alla vad dom tänkt.
Jag är bara lite orolig över min uppesittare. Men jag tror vi får göra en Oscar-jul. Dom satte upp julgranen en vecka innan jul (om inte tidigare, minns inte?) och vi har alltid gjort det kvällen innan. Skinka vette katten om/när dom gjorde, men det gjorde vi ju också på uppesittaren.
Men förra julen kunde jag inte vänta med att sätta upp granen så vi gjorde det några dagar innan. Och åker vi till Malin två nätter innan jul blir det ju samma där. Och göra skinkan, det kommer bli tokigt!
Eller så ber jag mamma göra en som hon tar med sig på kvällen. Hon kommer ändå göra så många så en till eller från kommer inte göra nån skillnad?
Nej, men var det inte nog tjatat nu? Ska gå och krypa ner brevid Oscar tror jag och försöka somna. Wish me luck!

Nya headers

Nu har jag pillat med PS några timmar till. Kuligt värre, hihi!
Börjar förstå mig på det simplaste med PS, finns ju SÅ mycket att göra och jag fattar typ ingenting, men just nu räcker det för mig och mina simpla headers. Det är kul och det räcker.

Tänkte jag skulle lägga upp dom två jag gjort, vet inte hur bra det blir här på bloggen, men Hanna, vill gärna att du tittar på den första och tycker om den är "kopierad" från dig. Du inspirerar ju så då är det ju inte konstigt om dina grejer fastnar, även om jag verkligen inte försöker kopiera dig.
Så säg ärligt (som jag vet att du gör) både nu och sen om du tycker att det är nåt som är för likt ditt!


 


Nu är det där emot dags att säga god natt. Ja till er här då, hihi. Om inte Oscar fastnat i sitt älskade StareGåte Worlds. Annars går vi och myser nu innan klockan hinner slå 8 imorgon bitti och det snart är dags för skola.
Går och lägger mig med ro i magen idag, efter en lång pratstund med sis. Skönt att vi fick pratat efter så lång tid!
Och självklart mår magen alltid bra när min älskade är hemma.

Och förresten, Hanna en grej till! Imorgon kanske det kommer upp nåt här som du tjatat om, gissa vad? Hihi!

Pillelill

Hanna: Du får lyssna på den sen, som sagt så är ju inte allt bra men texten var en bra heja-text.
Haha japp, det är den hemliga genen i familjen, charm! Vi är underbara vi, hihi.


Hoho, jag sitter och leker i PS. Så kul nu när man börjar fatta nåt! Och så hittade jag lite mer att göra, hmm ja typ "stämplar", så det var lite roligare. Håller på med en lite höstig header. Om jag får säga det själv så artar det sig väldigt bra faktiskt.
Skulle bara vilja att Oscar la på så jag fick sätta på lite musik, hehe. Det blir så mycket roligare om man har nåt gott att digga till också. Hej och hå, jippi!

Ja, what can I say? Känner inte för att sitta här, vill in och pilla mer, hihi.
Och att han ska lägga på då. Men det lät som att det var kö till telefonen så snart kanske. My precious!

Hur är det?

Oscar ringer sin mamma för att kolla läget och tala om att vi kommer dit i nästa vecka.

- Heeej.
Hej säger väl antagligen svärmor.
- Hur ä....
Och så frågar hon förmodligen hur det är, det var det han skulle fråga henne.
- Jag skulle precis fråga dig hur det är så du får svara först. Hur är det?

Och jag skrattar. Kanske lät roligare än vad det står, men det var så klockrent. "Jag sa först så du får svara först", ha!

Adrenalinet sprutar och gruset är vått

Den offeciella låten till Västerviks speedway.
Vi sa det att egentligen är den kass. Musiken och sångaren är ju dålig men själva låten är faktiskt bra.
Men som Oscar sa så blev han ändå lite varm i hjärtat när han hör den, och jag får nog hålla med.
Göteborgs lag är ju inte direkt topp så då får Västervik vara mitt lag, haha.
Och det var ju faktiskt tack vare dom som jag började gilla speedway.

Aja, här är den. Enjoy!
http://www.youtube.com/watch?v=QwMcxhL6iOM

Lik lillebror?

Vi brukar skratta ganska gott åt min lillebror.
Han har ganska mycket som irrar runt i huvudet men lika mycket som han kan,
lika tankspridd kan han vara.
Oftare än sällan kan han sitta och göra nånting,
spela dator eller så,
för att bara resa sig och säga:
"Jag måste kissa" rakt ut och kila in på toaletten.
Ja, detta är en av grejerna han brukar göra som vi skrattar åt.

Så kom jag på mig själv igår.
Jag satt här vid datorn,
och trots att det inte var menat till Oscar eller så,
så reser jag mig och säger:
"Måste kissa!" och kilar in på toaletten och gör vad jag ska.
På vägen kommer jag på hur vi brukar skratta åt Korvas när han gör det,
och skrattade åt mig själv och tänkte:
"Detta kan jag ju inte säga till nån annan, som dom skulle skratta!"

Jag är bra

Jag sitter här och tänker "Jag vill också vara bra" och tänker lite till och kommer sen på "Men jag är ju bra" och så är det bra med det.

Internet segar, jag vet inte om det är för att internet är segt eller för att Oscar har igång nerladdning.
Det jag skulle kunna göra är att gå in på bredbandskollen och testa internetet, men grejen är att dom siffrorna säger inte mig ett jota. Kommer inte ihåg vad det var gången innan, så jag kan inte jämföra. Vet inte vad som är okej och vad som är inte.
Lite som blodtryck. "Du har ditten över datten". Jaha?
Men precis som när jag säger mina datasiffror till Oscar så vet han direkt om det är bra eller dåligt, så vet en läkare eller mamma (eller nästan vem som helst) om det är bra eller dåligt. Men jag har ingen aning.
Varken i datasiffror eller blodtryck.
Då ville jag också vara bra.

Sen tänkte jag att när jag är på jobbet, då vet jag ju saker direkt.
Ringer en kund och frågar nåt så brukar jag kunna lösa det. Eller om dom har frågor eller vad som helst (100%:igt provköp säger väl allt (ja, jag tänker tjata om det i evigheter)) så kan jag ju, direkt.
Precis som om jag skulle sagt mina siffror till Oscar eller mitt blodtryck till mamma, så kan jag mina grejer.
Då kom jag på att jag är ju faktiskt också bra.

Det var en skön känsla, blev varmt i magen och ett leende satte sig på mina läppar.
Jag är ju faktiskt bra. Inte på allt, det är ingen. Och inte bäst på det jag kan, det är ingen heller. Men jag är bra. Jag kan saker och jag vet att jag kan det och är bra på det!
Ahh, jag är bra!

Kortis

Hanna: Jopp, två månader inpå året. Japp, du vet ju hur det är! Kär och galen, lalalala...


Jag skulle vilja print screena min telefon om en liten stund. Nu har den 1% batteri men snart har den 0% och det är ju lite kul. Hur en telefon kan ha 0% batteri men ändå vara igång. Oj vad kul.

Och en glad överraskning idag var att imorgon kommer Lipstick Jungle. Och dagen efter Grey's Anatomy.
Det blir nice, sen är det snart Desperate Housewives och One Tree Hill igen. Sen kommer ju Oscar hem i eftermiddag och det är ju bäst av allt!

Ska se om jag orkar bråka med... antingen PS eller det andra programmet. Pill, pill, pill.
Och så går jag in och kollar på bloggen typ hela tiden, haha!

Men nu får det bli fruksot. Yoghurt som igår, fast vi slopar nog mackan, haha!
Så får vi återkomma till Betty sen. Hon finns ju kvar.

Fyra månader!

Haha, jag måste ju bara räkna ner mer, om fyra månader fyller jag år!
Och ja, jag är som ett litet barn! Tänker räkna ner varje månad jag kommer ihåg och i slutet blir jag pirr i magen!

God natt!

Jag älskar Dig!Älskar Dig så det gör ont i magen.

Vet inte vad Jag skulle ta mig till utan Dig,
gå under antagligen.

Du betyder allt för mig,
ett liv utan Dig
skulle inte vara värt att leva.

Tack för att Du finns,
och för att Jag får vara Din.
Jag älskar Dig!

PS

Hanna: Jao, ska jag säga till honom. Ska kolla läget hur det går för honom.
Hihi tack, känner mig inte riktigt nöjd längre men får inte till nåt men ahh det får väl funka.

Anna & Ann-Sophie: Tack tjejor! Värmer att höra/läsa!


Sitter och leker lite i PS nu, vad man kan göra och sådär. Men det känns inte så magiskt som alla andra verkar få det att låta.
Eller så kanske jag inte har allt vad man ska ha? Jag vill ha lite krusiduller och grejer, men vette katten hur man får sånt. Hittar bara hur man redigerar bilder, men utan krusiduller då hehe.

Jaja, så blir det alltid. Jag blir så ivrig och sen går det inte som jag vill för det, haha!
Men nu börjar jag nog bli för trött för att orka detta mer. Alla koder och grejer gjorde kortslutning i min hjärna förut. Och så är det sent på kvällen.
Men det kommer ju fler dagar!
Tror jag ska ta och krypa under täcket snart, mysa?

Och så rubriken...

Hanna: Ja absolut, nu är jag ju lite mer haj än vad jag var igår, så snart blir det åka av! Måste bara få ett program som är lite bättre, eller på svenska.
Hehe nej alltså jag köper ju inte massa grejer, jag köpte bara dom för jag blev kär i dom första gången jag såg dom och sen utgick dom så dom kommer man inte kunna få tag på igen. Har inte köpt nåt annat, och kommer inte göra förän den dagen jag vet att vi ska ha barn.


Sådääär, nu blev det ny header OCH design. Typ, svårt det var, haha. Ne men jag har allt suttit i några timmar och pillat med färger och koder och jag vet inte allt. Ja, det är säkert fyra timmar i alla fall som gått åt bloggen.
Men det var kuligt, hihi.
Perfekt när man är på det humöret, så man inte slänger allt åt skogen för att det inte blir som man vill.
Tror jag ska sätta mig med det nya programmet och se om det var bättre. Oscar letar efter det Hanna tipsade om.

Sen får vi väl ta och äta mat. Blir samma som i söndags, kyckling med jox och bambuskott. Smarr!
Attans, undra om jag skulle haft sambal oelek att ha i som sist. Aja, skit samma, det blir nog gottigott ändå!


BTW, skulle det vara samma gamla sida så tryck på F5 så uppdateras sidan och det nya syns.
Har märkt i alla mina hopp fram och tillbaka att det kan vara lite segt. Men F5 fixar det!

Går inge bra (joho)

Ne, det skulle väl vara lögn att påstå att det går bra. Eller tja, jag är rätt nöjd (även om det som sagt är väldigt simpelt men jag orkade mig inte på nåt mer avancerat nu) men så blir det så klart några, små fel.

Till att börja med, till vänster under headern är det ett litet vitt sträck mellan headern och första rubriken.
Sen går inte rubrikfärgen till menyn, hade jag nog velat att den gjorde.
Och sen självklart den dumma linjen längs hela menyn. En grå linje hela vägen ner, why?


Men nåt sånt här är det jag funderar på då ja.
Men nu när det ändå var relativt lätt, om man kommer på hur alla bildprogram fungerar och inte tänker sätta sig och byta bakgrundsfärg hela tiden och så, så kan man nog byta lite oftare.
Förstår att man kan bli sittandes ofta och länge och pilla med sånt, huga!


Skrev detta för en halvtimme sen, innan jag bestämt mig för om jag skulle visa den nya designen eller inte.
Men här är den, made by me!

Funka inte

Försökte installera PS på svenska men det ville sig inte.
Jag blir knäpp på det, och ännu värre på engelska. Men jag fick nog till nåt man skulle kunna kalla en header. Väldigt simpel men så var det ju det första försöket också.
Nu ska jag bara in på DesignaDinBlogg och hitta på hur man får in den och sådär.
Har kollat med Hanna också vad hon använder för program, och så tipsade DDB om gratisprogrammet Paint.NET så det tankade jag också och tänkte testa.
Ja, jag är på pill humör fortfarande, bäst att passa på att försöka lära sig då!

Gott humör

Hanna: Aahh... Måste man veta sånt, haha. Men gör nåt som du tror skulle passa mig? Du får helt fria händer att göra precis som du vill.
Nån dag ska vi ju ha barn, och dom är ju så söta och utgick ur sortimentet, så vad gör man inte?

Ann-Sophie:Tack och tack, hihi.
Haha nej, yoghurt, crunchy och banan är ganska mättande, haha! Men gott var det!


Känner mig på riktigt gott humör nu.
Har städat igenom datan lite så istället för 15 GB lite är det nästan 40 GB nu. Så passade jag på att kolla den musiken jag hade. Mika, Veronica Maggio, Amanda Jenssen, Amy Winehouse, Duffy, Katy Perry och Miss Li. Och då är inte Magnus Uggla inräknad, men han ligger där också.
Så nu tänkte jag gå igenom och fixa en go spellista igen. Nog för att Miss Li är bra men eftersom hennes låtar låter så lika och jag kan dom nu kändes det som det behövdes nytt blod.

Och One Tree Hill tog slut - denna gången också.
Helt sjukt, det bara tar slut hur fort som helst. Lite så man blir ledsen i ögat. Och så blev jag sugen på att se Lipstick Jungle, men nene det sänder dom inte nu.

Ne, jag behöver ha nåt att göra. Känner för att bara sitta vid datorn med musiken på hög volym och... pja, kanske läsa bloggar eller nåt? Eller lära mig PS? Ähh, det löser sig.

Hiho hiho!

Hiho hiho! Veckans One Tree Hill har kommit ut och jag tankar, hiho hiho! Och dom har redan ändrat så det inte var två avsnitt förra veckan så rätt nummer var idag. Hiho hiho! Hem till gården och sen ONE TREE HILL!! Iiih, hoppas det är så bra som jag vill, nu när jag väntat en hel vecka! HIHO HIHO!

Troll!Kameran fick till det så himlans fiffigt,
gallret liksom försvann,
så man ser alla små troll som ligger och nanar!

Mamma och pappa främst så klart,
och varsin bebis vid sidan om,
svart bebis hos vit mamma,
vit bebis hos svart pappa.

Älskade, sötaste, underbaraste troll!Baby Puh

Detta, bland annat, shoppade jag på jobbet i fredags, iiih!Skötbordsunderlägg, spjälsängskydd och en pläd, allt i samma serie!Baby Puh, sötaste ever! Väntar på påslakan, amningskudde och handduk, iih!
Frukost


HUNGRIG!

MÄTT!

Ett mellan ord

Hanna: Du ser att jag sitter här och klickar och kikar igenom dom färdiga mallarna? Om du vill och känner för det skulle det vara JÄTTE gulligt! Skulle då icke klaga!
Hehe söt och go, man får hål i tänderna av mig.


Ha, jag fastnade med bloggen, kände för att göra om lite så jag klickade mig igenom dom som fanns. Hittade en som kändes lite bättre, men då kom Hannan och erbjöd sig att göra en, iih! Gulle gull.
Och så fastnade jag så klart i Betty också.

Åhå!

Nu är jag sugen på frukost, skulle bara sätta mig och andas en stund först.
Köpte yoghurt, crunchy och banan till frukost del 1. Och gotte bröd (med kalkon som fanns hemma) till det 2. Och så ett glas apelsinjuice och vatten till. Gottegott!

Men nu får jag väl se klart Betty bara för att (hah) det bara är en kvart kvar.
Lika bra att se klart då. Och det blev säsong två (även om jag skrev tre igår, trodde inte det var så segt) istället för Desperate Housewives. Men det hinns det också.
Hoppas bara dagens One Tree Hill kommer idag, annars blir det morr.

Och så kommer ju Heroes, Prison Break och Samantha Who? idag! Och så började vi tittat på Back To You igår, så har vi ju nåt att se. Mys, mys.

Trött babbel

MrLindeberg: Jo, det gör du <3

Hanna: Men nu har du fått en bild på mig och en massa bilder på Oscar idag, är inte det bättre än inget? Ska försöka få en bild när han inte är mitt inne i en strid, hihi.
Aww, tack DU är söt!
Den var mest röd tror jag, lite mull-röd eller sådär. Jag får la fota, haha! Smakade ganska syrligt i små slurpar men rätt gott i stora klunkar.


Jag är uppe och på klädd, tjiho! Ska följa med Oscar ner och vänta på sin skjuts för att strosa vidare till Icat sen och handla lite. Mat till trollen framför allt. Och mat till mamman kunde vara bra också, så hon får frukost.
Sen väntar ytterligare en dag hemma (antar jag) med mer funderingar på håret. Klippa, inte klippa?
Nehepp, får ta och göra mig i ordning så jag inte försenar honom, det vore ju dumt.
Och sen när jag kommer hem, har jag sparat ett inlägg från Hanna! Tjiho som gjorde morgonen när dumma One Tree Hill inte kommit upp än, dumma! Men så räddade Hanna det då med ett inlägg (och massa kommentarer), grejt!

Bara för att...

  
Bara för att ingen kan vara så vacker som du!Bara för att ingen kan vara så koncentrerad som du!


 
Bara för att ingen kan se ut att äta citron som du! (utan att göra det...)Bara för att jag älskar dig mest av allt i hela världen!

Nåt att göra en stund

personligt:
vad heter du: Jenni, som alltid.
vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig: Erva-Leena.
vart bor du: @ home.
hur lång är du: 1,68 (fast 1,67 på riktigt).
ögonfärg: Blue.
hårfärg: Lite blandat, dags för färgning, men rätt mörkt.

kläder:
vad använder du just nu för jacka: Den vanliga svart/bruna dunjackan.
vad använder du just nu för skor: Mina vanliga, slitna, skateskor.
vilka kläder skulle du vilja ha just nu: Sånna som passar och sitter nice.
hur mycket köper du kläder för i månaden: Inte alls möe.
vad har du för skostorlek: 41-42.
vad har du för tröjstorlek: Beror heeelt på.

senaste person som..
du pratade med: Orre-Borre.
du gick på bio med: Samma.
du gick på stan med: Samma.
du kramade: Samma.
du pussade: Samma.
du hade sex med: Samma.
som såg dig gråta: Samma - probably.
skällde på dig: Säkert nån kund.

har du någonsin..
sagt: jag älskar dig? och menat det: Ja, säger det bara om jag menar det.
bråkat med ditt husdjur: Hahaha, jaa. Puck kan vara en sån bitch ibland!
drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Ne, men drömt galet - punkt.

stuff:
är du ensam nu: Naj.
låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Senast var "You ain't nothing but a Hound dog".
vill du gifta dig: Ja.
vill du ha barn: Ja.

extra stuff:
tar du droger: Never!
vad är du mest rädd för: Döden.
vilka kläder sover du i: Trosor i alla fall, övrigt varierar.
vart vill du gifta dig: Var som helst förutom i kyrkan.
varit kär: Varit och är.
kör du bil: Grymt bra, ja.
har du ett jobb: Jajjemen!
gillar du att ha folk omkring dig: Ibland, eller oftast.
är du ett hälsofreak: Verkligen inte!
har du någon tatuering: Nej.

de senaste 48 timmarna. har du..
gråtit: Nej.
skrattat: Jorå.
köpt någonting: Jao.
varit sjuk: Naj.
sjungit: Självklart!
träffat någon ny: Sagt en mening till grannen, det är ju alltid nåt.
saknat någon: Ja, saknar alltid mamma och pappa "och dom".
kramat någon: Oscar så klart.
pussat någon: Självklart, ovan.

vilken..
tidning läser du: Hmm, ingen?
buss åker du oftast: 403:an eller lila.
frisyr har du: Haha, my special!
dag fyller du år: 21:a av februari.

Skum kille

Måste säga att den här Kurt Fuller är en skum kille.
Såg honom precis i Ugly Betty och tänkte "Hmm, undra vart jag har sett honom innan?" så jag gick in på IMDB och kollade upp honom.
Han har varit med i Grey's Anatomy, Desperate Housewives, 4400, Förhäxad, Malcom - ett geni i familjen och massa andra serier som jag sett nåt avsnitt av då och då så man säkert kan ha snappat upp honom.
Så jag säger nog att jag inte har en aning om vart jag kan ha sett honom, jag får upp nån bild men kan inte komma på. Så denna gången kunde inte ens IMDB hjälpa mig - HA!

Dom två wow:en

Jag är imponerad, jag tog bara 40 bilder på mig själv! Första wow:et. Sen lyckades jag välja ut hela sju "bra" bilder! Andra wow:et. Och så var dom bara två.
Men ändå. Nu är det bara att välja och vraka mellan dessa sju för att hitta nån bra. Det ska nog gå.
Och Oscar tyckte jag skulle klippa mer typ, över öronen kort. Naj, inte så kort!Ahh, man ser ju lite av håret, haha! Men det går ju i alla fall inte
över tuttarna längre, det är ju nåt!

Jag vill ha Oskar!

Hanna: Springer ut i köket och hämtar juice paketet.... Frukt & grönt med apelsin, äpple, körsbär, banan, morot, rödbeta, hallon, passionsfrukt och svarta vinbär i! Hu, massor! Sådär gott. I stora klunkar gick det bra, haha!
Hmm jaa, kanske vågar mig på en bild. Håll utkik, haha!
Haha ja ibland är det väldigt givande, eller roande, att prata med honom!


Nu har treåringen gått och lagt sig, tackar för det.
Oscar och kompisarna hade varit och ätit på Oskars, en hamburgerestaurang nära skolan, med vääärldens godaste hamburgare. Stora, tunna och massa sallad i och typ pitabröd. Godaste ever! Typ samma priser som McDonald's (något dyrare men så är det ju med riktiga hamburgare) men SÅ mycket godare och man blir så mycket mättare på det.
Okej, nog om hur gott och bra det är, grejen var att sen dess har jag bara haft deras hamburgare på hjärnan.

Jag tjatar, tjatar, gapar, tjatar, busar, tjatar, gnäller, tjatar och jag vet inte allt - som en treåring.
Sen har jag skrattattacker hela tiden, och ja jag är trött. Men ingen hamburgare för mig.  Det fattade jag från början, men man kan väl ha lite kul under tiden?
Sen hade jag lite roligt medans Oscar somnade. Man frågar nåt och han snarkar/mumlar så sött och så får man fråga igen så svarar han. Lättroad? Ja.

Såå då bestämde jag att vi ska äta tacos idag!
Försöker väcka sömntutan så vi kan gå ner och handla. För tacos ska det bli. Och hungrig börjar jag bli efter frukosten.
Och ett och ett halvt avsnitt Betty kvar. Antingen blir det säsong tre sen eller första Desperate Housewives. Intressant va?
Aja, ingen idé att bara sitta och tjöta, bättre att återkomma med nåt vettigt!

Snygging

- Hej snygging.
- Varför är jag snyggning?
- Har du gjort nåt? Har du ändrat håret?
Inget svar, bara en blick.
- Du har gjort nåt med håret? Kan du inte säga vad du gjort? Jag vet att du har gjort nåt men jag vet inte vad det är!
- Jag undrade bara varför jag var snygging?
- För att du sitter där halvnaken!

Och ändå tittade han på håret och sådär, jag trodde han skulle se det faktiskt.
Men killar, vi får väl se om han märker nåt. Annars får jag väl klippa mer och lämna håret på badrumsgolvet?

Kort hår

Uujuj... Håret blir bara kortare när man klipper det, jag har testat.
Det började bara på skoj, jag hade det i en fläta och skojade med Oscar och klippte av toppen. Han blev chockad och jag skrattade och klippte lite till. Då pratar vi en-två centimeter slitet hår, ingen större fara.
Sen fick jag för mig att göra det igen, det är ju bra slitet. Och om det var en gång till, men det rök nog nästan en decimeter totalt.

Så tittar jag idag, syns ingen skillnad. "Ähh, vi tar lite till" tänker jag och klipper en bit till.
Sen när jag tittar och ser hur ojämt det är, kommer jag på att det kanske inte är så smart att klippa när håret är uppsatt i fläta, när man klipper så mycket.
Så det var bara att klippa lite till, och lite till.
Tror jag har blivit av med nästan två decimeter nu (om man räknar alla små ynka strån som var så slitna längst ut också).

I lördags sa Oscar att det var nog dags att klippa sig för "håret når ju över tuttarna" eller hur fint han nu uttryckte sig.
Nu gör det inte det längre! Ska bara se om han märker nåt, när han kommer hem om tio minuter eller nåt sånt.
Får se om jag kan med att ha det så här, det är ganska rakt (haha!) men annars får jag ringa mamma eller frisörn och fixa det. Det är ju bara hår.

Ayay... Nu när man "drar" i håret, eller borstar det, eller vad som helst så tar det bara slut!
Det fortsätter inte bara i evigheter och är långt och frasigt, det bara slutar, plump. Iiih, haha. Känns så knastigt. Jag har sparat till långt hår sen jag klippte det kortare när jag var 14 eller nåt.
Sen dess har jag bara toppat och låtit det växa. Men, nu var det visst dags då.
Risken finns ju att det ryker mer, hej och hå!

Slut

Ann-Sophie: Ja visst hade det vart kul! Alla goa brudar och sitta och pyssla och tjöta.
Haha jaa vad ska jag säga? Man tager vad man haver?


Nu är veckans Desperate Housewives över, suck. Jag tycker det borde gå oftare, typ tre om dagen.
Funderar på att tanka gamla säsongerna, såg på tv:n som var jätte gamla så jag blev så sugen på att se från början igen. Så mycket man glömt, så mycket som var bra.
Så nu får jag nöja mig med Betty. Och eftersom Oscar inte är hemma blir det inte 4400 heller.

Nu ska det där emot bli frukost, köpte nån ny juice igår med massa saker i, lät spännande så jag är nyfiken.
Och majsbröd till det.
Fast kräm innan. Eller vad det heter, smöra in jox i alla fall.
Jaja, nog tjötat. Tyst på Betty och mat i magen!

Morgon konversation

Oscar står och mumlar nånting, jag hör inte exakt allt eller vad:
- Tre lager toalettpapper...
- Vad sa du?
- Det du!

Sen blir han tyst en stund och kommer på nåt nytt att fundera på:
- Toalett och bad... Jag tror inte det blir så bra om man har det i badet...
- Toalettpappret?
- Ja.
- Men det är väl för att torka sig efter? Du använder ju inte toalettpapper i toaletten, du använder det ju för att torka dig efter. Toalett och bad, då torkar du dig efter badet.
- Jahaa...

Jag är mitt inne i en strid

Hanna: Hihi, visst är jag! Och gott bidde det också?
Mm, ser hur tomt det är... Saknar dig och dina inlägg - fortfarande. Men jag försöker överleva ändå!

Alina: Har det inte funkat att kommentera innan? Men tack för försöket!


Det blev gott mat idag. Thai alltså. Jag tummar på att vara ledig imorgon, så jag kan planera veckans mat och handla det imorgon. Annars får det lösa sig ändå.
Men nu har jag ytterligare tre matlådor, jippi! Blev bara tre för vi fick en dubbel ris istället för två enkla, men jag överlever nog.

Badet gick pra idag. Dom stora barnen var göör duktiga så det var jätteroligt! Vi måste ju gå fort fram med dom men det fixar dom, så kul att se!
Dom små var det väl sisådär med. Dom var väldigt nejiga och det fattades tre och inte lika föräldrar som var med heller. Men vi klarade oss igenom den gruppen också. Alla tjejer är ju så goa, som tjoar och har sig.
Haha, en tjej skulle hoppa och mamma skulle ta emot henne. Men nej, det passade inte för det var ju jag som skulle ta emot!

Nu ska vi se mer 4400, sista avsnittet på näst sista säsongen. Så vart det bara en säsong kvar, och den vi sett nu har bara flutit förbi. Började vi se i lördags? Och då började vi på avsnitt två. Det var då värst!
Ska bara få krigaren, eller vad den nu är, att avsluta sitt spel eftersom han är mitt inne i en strid - varje gång jag pratar med honom! Eller rättare sagt, varje gång jag vill att han ska göra nåt som inte har med spelet att göra.

- Maten är klar.
- Jag är mitt inne i en strid.

- Ska vi se 4400?
- Jag är mitt inne i en strid.

- Hjälper du mig med detta?
- Jag är mitt inne i en strid.

- Skulle vi städa?
- Jag är mitt inne i en strid.

- Kan jag få säga en sak?
- Jag är mitt inne i en strid.

- Tänkte ge dig en puss.
- Jag är mitt inne i en strid.

Diska i badkaret

Ojoj här går det av! Har diskat, tvättat spisen och diskbänksväggen. Och hittat filtret till köksfläkten, ujujuj...
Hon som bodde här innan visste ju inte riktigt hur man städade, och jag har inte tänkt på att den sitter där. Jag förstår mig inte på vår fläkt med alla filter och packar och allt möjligt som sitter där.
Så idag fick jag för mig att titta upp där ifall det var smutsigt och torka av. "Oj, den här kan man nog ta loss!" upptäckte jag. Japp, och fettig som jag vet inte vad.
Så den ligger i bad i vasken nu. Varmaste vattnet och massa diskmedel. Haha ja, den badar i köket och därför får jag diska i badkaret!

Jag tog ju då loss nån grej som sitter uppe på fläkten för att städa in där bakom. Och den har jag städat innan men det blir ju matos och grejer så den behövdes göras ren. Men den fick inte plats i andra vasken för den är ju så lång.
Vad gör man då? Löser problemet? Yes! Tog med mig diskmedel, diskborste och grejen in till badkaret och diskade där! Funderar på om jag alltid ska diska där, så luftigt och bra, haha!

Så nu tänkte jag att jag förtjänade en liten blogg-paus och antingen sitter jag här till 14 eller så städar jag en stund emellan, men vid 14 tänkte jag börja med maten. Känns rätt lagom med tanke på att jag ska iväg idag.
Måste ha lite mat i magen i alla fall. Och nu kom jag på att jag måste hinna tina kycklingen innan! Ooops.
Jaja, det löser sig, får ta ut den nu så får den lite tid på sig. Det är ju bara en filé - eftersom det var alltid hade!
Imporiviserar lite med lunchen. Kycklingfilé, babunåt, paprika och kanske lite morot. Får se om jag kokar quinoa till, eller kanske couscous? Det löser sig, men det ska nog bli gott!

Fiff och piff

Jag känner mig på fiff och piff humör idag. Har kommit på lunchen, lite fiff och piff med det.
Sen känner jag för att göra aaallting i hela världen! ...typ. Jag vill scrappa, jag vill hålla på med decoupage (stavas?), jag vill möblera om, jag vill sätta upp hyllor, jag vill piffa, jag vill måla, jag vill ut och gå, jag vill... Massor!
Så därför går jag och tar en disk, haha!

Ne, men det kliar ordentligt i mina fingrar faktiskt. Får väl börja med att fota det jag shoppade i fredags, hihi.
Byta sängkläder kanske också vore en idé.
Gaah, ge mig saker att pillelilla med, fiffa och piffa med! NU!

Så var det morgon

Hej och hå vad duktiga jag känner oss!
Nu har jag lite black out från gårdagen, men jag gick upp vid 10. Jo, Oscar var redan uppe då. Men 10 är en helt okej tid att vakna en måndag.
Idag började jag vakna till, ingen aning om vad klockan var. Oscar var vaken, puss. Sen studsa han upp och sa att klockan var 9. Okej, vi går upp.

Ska se om jag kan fjäska mig till ett avsnitt 4400 till frukosten, höhö. Om han inte är för inne i sitt spel.
Sen ska han få spela lite innan vi drar igång dammsugaren och kör en disk. Det räcker för idag, plocka lite så klart också. Var ju så duktig och körde två tvättar igår så nu har vi inga hela maskiner, gott det.
Och så bad ikväll, tjiho!

Klick klick klick

Klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick klick.

Är allt jag hör! Allvarligt talat, vad gööör den?! Måste vara nån viktig strid eller nåt, men ändå.
Klick klick klick klick och klick! (Dessutom vill jag skriva "klickl" varje gång jag ska skriva "klick", ännu mer störande!) Nu har det slutat. Klick klick.
Bara dom vanliga, lugna och inte lika täta klickandena klick....klick.........klick klick......klick.......

Serier

Anso: Först och främst skriver jag "Absi" när jag bara trycker här i mörkret, illa! Varma mackor lät inte fel, stuvningen kan jag vara utan dock, haha! Tack för tipset, ifall vi inte kommer på nåt annat att svulla i sen!


Nu är vi snart inne på tredje eller fjärde rundan 4400. Vi tittar nåt avsnitt, sitter vid datorn en stund, tittar, dator och håller på så. Men nu är det dator för sista gången, sen ser vi ett eller två avsnitt beroende på vad klockan blir och sen nanar vi.
Jag tycker det är gör spännande medans Oscar sitter och gäspar.
Samtidigt som när vi tittar på Prison Break tycker han att det blir bättre och bättre och det är spännande men jag tycker att det är piss. Han kanske borde titta Prison Break och jag 4400?

Haha, jag föreslog faktiskt det förut, att jag skulle titta själv. Då svarar han:
"Men då blir det som med Lost och du tittar och säger att det är skitbra och så orkar jag inte titta ikapp fyra säsonger!"
Han har sett typ första säsongen av Lost, kanske nåt på andra. Jag började titta om det nån gång efter vi hade blivit tillsammans och nu följer jag det från USA.
Jag tycker att det är rätt bra ändå, rätt tjatigt men bra också. Men han orkar inte titta ikapp fyra säsonger, och det förstår jag.
Men vi får väl se. Hoppas 4400 blir bättre när säsongen kommer igång mer så kanske han också gillar det.

Ska kolla läget nu om det blir mer tittande, så vi hinner två avsnitt, eller om jag ska bege mig in i Sims igen. Får inte till nåt som jag vill - kanske därför jag hellre vill titta?
Ska bli kul med badet imorgon också. Spännande med hur många barn vi blir. Nog för att det är kul med alla, men det var riktigt mys med varsitt barn förra gången.

Och Hanna, hoppas ni har dunder trevligt och skoj idag/kväll! Har saknat dina uppdateringar under kvällen och väntar på dom till imorgon!

Mat sa du?

Anso: TACK för alla kommentarer, haha! Du har haft att göra!
Dom blåa svamparna var bara vanliga svampar (champinjoner antagligen?) fast som låg under ett blått plastlock, så dom såg blåa ut. Lurendrejeri!
Haha visst är det underbart med grannar?
Jaa, men nu har jag ju betalt för tre månader, och eftersom Oscar är så skeptisk till allt annat än GI, så får man ju testa ett tag nu. Men det lutar väääldigt starkt åt VV sen.


Så trött jag blir på mig själv. Jag satt och antog hur mycket mat vi hade hemma, så visar det sig att vi har ingen kyckling till idag eller fläskfilé till imorgon, suck! Så jag funderar på att synda och köra gammal hederlig... typ chicken nuggets eller nåt.
Blev så less när jag verkligen trodde att vi hade lagomt hemma, så hade vi inte.
Och jag som är sugen på mat. Hmm, vi får se.

Nu har vi sett klart Samantha Who? och kommer få följa det som det går i USA. Såg det enda avsnittet vi hade kvar av Eureka och nu tvingar jag Oscar att se the 4400 annars tänker jag göra det själv!
Han ville spela nån timme, vilket han gjort nu, så nu ska vi bannemig titta! Jag är på riktigt titta serie humör, medans han inte är det. Mest för att han hittat ett roligt spel antagligen.

Och så hungrig på det, icke bra. Får rota i kyl och frys och se vad som hittas.
Finns ju alltid dom där smarriga köttbullarna, på en macka. GI-macka, självklart. Har ingen lust att göra mat idag. Blö, är inte sugen på nånting mer än mat. Bra va?
Nej, nu ska jag slita loss han från sin dator (eller är det bara det att han vill sitta i stolen?) och få se vidare på mitt 4400! Problemet är ju bara att jag såg två och ett halvt avsnitt till sen, så jag får se om dom. Meeen, jag får i alla fall se fortsättningen snart då, wey!

Gnälla och vänta

Hanna: Det lät fiffigt, har jag aldrig tänkt på. Inte för "hela rätter", för det är ju portioner med mat som blivit över.
Uscha, förstår inte folk, tror dom inte att det hörs? Det roliga är att, det första jag hör när jag sätter mig här idag är spolande vatten! Snart tar väl vattnet slut, kan man hoppas.


Nu har jag suttit typ en halvtimme och väntat på att Oscar ska bli klar så vi kan äta frukost.
Eller när jag kom upp frågade jag om vi skulle äta frukost och det skulle vi sa han. Jag gick på toa och startade en tvätt och när jag kom ut sa han att han var strax klar. Så jag satte mig här och väntade.
Då är grejen att jag väntar på honom, samtidigt som han väntar på mig. Även om risken finns att om jag frågar efter tio minuter om han är klar är det nåt mer han "ska bara". Min lille Alfons Åberg.

Men nu tänker jag vänta en stund till, så blir det lunch istället. Kollar listan och jag har planerat bara köttbullarna. Känns sådär. Kanske får ta resterna från igår istället, det blir smarr.
Kanske se ett avsnitt av nåt och sen äta då. Så lagomt och bra.

Och så frågade jag precis om han var klar snart och får "alldeles strax" till svar. Och det kan ju inte ha varit meningen att när han sa för en halvtimme sen att han snart var klar, att han menade nu.
Nej, han har börjat med nåt nytt eftersom han väntade på mig. Men jaja, jag fick ju läst mina bloggar och istället för att äta lite frukost, sen lunch och jätte sen middag så blir det tidig lunch och kanske lite tidigare middag.

Jag fick ju så stor variation på min matlista jag gjorde här om dagen.
Om man bara ser till middagen då, eftersom lunchen inte finns med på alla och är mest rester.

Torsdag: Kycklingfilé
Fredag: Fläskfilé
Lördag: Kycklingfilé
Söndag: Fläskfile.

Och det är bara dom fyra dagarna som står med på min lista. Men det är för att det är bara det, och köttfärs (som vi typ åt varje dag i början av veckan) som Oscar äter.
Så jag vette katten om man ska slänga GI i väggen och köpa en VV-receptbok och äta riktig och god mat istället.
För sen är det ju tydligen så att jag har inte börjat min "fas" än, såg jag. Och i den här fasen så måste man äta och göra som dom bestämt, med träning och sånt också. Och det funkar inte för mig.
Sen är det också så tråkigt att dom har massa recept och menyförslag och grejer, men sen finns dom inte med och är "räknade" så man kan inte lägga in dom i sin dagliga lista.

Man har ju så man kan lägga in frukost, lunch, middag och mellanmål och även träning. Men jag ser ingen mening med att lägga in bara två eller tre mål av fyra, om jag ätit det sista men bara för att det inte finns med.
Eller säg då att tisdagens middag inte finns med. Sen äter man det till lunch på onsdagen plus att onsdagens middag inte finns med. Då står det som att man ätit frukost och kanske nåt mellanmål, då blir det ju gör tokigt.

Nej, vi får väl se. Får ju prova året ut och se om det ger nåt resultat.

Det låter

Hanna: Eller hur! Och det är helt sant, hade det inte varit för matlådorna hade jag inte planerat in thaimat mitt i GI! Men det har blivit så mycket portioner över så jag måste börja frysa in, och behöver matlådor då.


Alltså jag undrar, vem badar mitt i natten?
Eller jag vet att mina grannar gör det, kanske är samma grannar som roat sig med att springa med tegelstenar under fötterna, upp och ner för trapporna hela kvällen?
Har i alla fall hört massa gap hela kvällen, och spring i trappan. Och nu, i snart tio minuter, är det nån som spolar vatten. Oscar hade hört dom vid denna tiden igår också. Vad gör man?
Vet inte om dom fyller upp bad eller har en maskin igång, men varför alltid göra det mitt i natten?
Okej, det stör inte mycket men när det ligger och brusar sådär i bakgrunden så blir det ju liksom att man stör sig. Räcker det inte med att lyssna på det om dagarna?

Men skit samma, nu ska jag gå och lägga mig och jag får la ha kudden på huvudet om det skulle låta för mycket.
Oscar får inte igång sitt spel, det har varit igång i ett par timmar nu. "Min vanliga tur" säger han bara. Ja, men som han sa själv så har han ju en sjudundrans tur i kärlek så inte undra på att allt annat går åt helvette, haha!
Så jag ägnade mig åt tv:n och han har spelat sitt kuliga spel, men nu känner jag att det är läggdags för lilla damen.
Lille herren också egentligen, men det kan jag inte göra så mycket åt. Mer än att kanske lägga damen, det brukar hjälpa lite.
Och självklart har Hanna uppdaterat massor (klagar inte Hanna, det är grejt!) så vi får se om ögonen orkar läsa det ikväll eller om jag sparar godbitarna till imor... till lite senare idag. Typ frukost/lunch tid.

Tröttnat

Jag tröttnade på Sims.
Ville spela en familj med två vuxna och två småbarn men då får man ju ha ett mega hus. Sen skulle jag ju ha en hund och en katt också, haha. Gjorde ju inte huset mindre.
Men jag får väl starta en ny familj sen, en kille och en tjej, och låta dom jobba upp sig till ett fint hus, förberett för familj.
Det löser sig, men nu tröttnade jag och fick ont i huvudet så jag tänkte att slagg på soffan funkar alltid.
Snart är det väl ändå läggdags för min lille Stare Gåte fantast.

Och så var det nåt mer jag tänkte på...
Ja! Maten. Det blev faktiskt riktigt gott. Det smakade inte lika äckligt (läs: soja) som det luktade och med qunioa och sallad blev det gööör bra.
Och varsinn portion till. Helt sjukt vad mycket rester vi får nu. Så på måndag ska vi äta thai för att få mer matlådor, haha!
Oscar tyckte jag skulle gå ner och fråga om jag fick köpa några lådor, men jag tyckte det var bättre att hämta hem mat i dom först, mums!

Det är gör käckt faktiskt när man äter där. Då får man maten i plastlådor.
En lite större och en lite mindre (eller snarare högre och lägre) och dom är helt perfekta lagoma portioner lunch. I dom andra blir det att man öser på ifall man är hungrigare än vad man tror men i dessa får en perfekt portion plats, gör bra!
Och att man då på köpet får äta lite go thai är ju inte fel heller, hihi.

Soja på spisen

Anso: Vad gullig du är, välkommen tillbaka då hihi!


Nu ligger maten på spisen och ska snart smakas. Är måttligt skeptisk, det luktar väääldigt mycket soja. Jag är inte jätteglad i soja.
Och till det (stek fläskfilé alltså, inte bara soja) äter vi resterna från gårdagens qunioa. Och jag har gjort en tunn, tunn, saftig sallad.
Vi handlade ju inför veckans mat. Men grönsaker till sallad tänkte jag inte på mer än salladshuvud! Så det blev strimlad sallad, smått. Med purjolök som blev över från lunchen och en liten skvätt gurka som överlevt nån annan dag.
Men det blir säkert bra det också, blev väldigt blött och det passar ju bra när det inte är nån sås eller nåt till. Man kunde ha bajanerdigsås men Oscar tycker inte det är så gott, och då skulle man väl göra den som dom hade recept på (inte påse) och då blev det för jobbigt. Men men, maten ska smaka hoppas jag!

Sen återgår jag till Sims. Eller, jag gör det dom små minutrarna som är kvar på maten också.
Fast jag börjar nog om. Suck. Att jag aldrig lär mig. Man börjar smått och bygger ut sen.
Oscar ska snart gå och lägga sig, han ska spela (jissus och amalia, jag k...) Star Gate Worlds i natt. Dom har betan öppen 4-7 svensk tid, så han ska lägga sig snart för att gå upp och spela då.
Jag säger då det.

Men det positiva är ju att då får jag sitta uppe hur länge jag vill!
Typ 21-22 vanligtvis, men fastnar jag i Sims finns risken att jag lägger mig när han går upp, ujuj...

Och

Nu har vi ätit gottigt maten och han har kommit hem, gott.
Jag gjorde om maten lite. Man skulle ju dela äggen, skära purjon och ha i majonnäs. Och till det skinka och en stor sallad.
Men så tänkte jag, varför inte ha kyckling till? Men så ville jag inte ha den kall, så jag stekte den i bitar. Sen kom jag på att jag kunde göra allt i pannan, så jag slängde i purjo och ägg också. Samt turkisk yoghurt och lite majonnäs och salt. Ja och feta också.
Smarrigt värre bidde det! Tyckte vi båda, även om Oscar såg skeptisk ut.

Och eftersom han har sin stol med memoryskum för rumpan så ska han bara sitta där och spela.
Och jag är faktiskt riktigt sugen på att spela lite Sims.
Och och ska man inte använda som första ord i en mening och inte heller fler än en gång i en mening.
Och hej då.

Iiiih!

Strax dags att börja med maten. Iiih, jag känner mig som ett litet barn på julafton bara för att jag vet att det inte är länge kvar tills han kommer hem!
Hoppas det går snabbt, snabbt så står han är inom 20 minuter, iihiiih!

Äggen är kokta, ska börja hacka resten. Glömde bacon men man kan ju ha i lite kyckling från igår. Ahh, fiffigt!
Så blir det nog. Ägg, purjolök, majonnäs och kylling!
Och nej, jag har inte gjort nåt vettigt alls idag, grejt!Iiiiiih!!! Kom precis ett mess att dom är på väg hem! Tio minuter innan dom slutat så snart, snart!
Bäst jag sätter fart då, hihi!

Latmansdag

Hanna: Jag har läst, tjiho! Och jag väntar mig inte massa kommentarer här när du inte skrivit nåt själv, förstår ju då att du gör annat, men jag vet ju att fler läser.


Jag tänker så här: ska jag göra nånting, ens byta om eller resa på mig, innan Oscar kommer hem?
Han har ju kortis, kortis dag idag och är hemma typ 12.30 så ne, nja, mja, mjö, nej. Haha. Ne, men frukost ska jag få i mig sen för att göra lunch när han kommer hem.
Kokt ägg, purjolök, majonnäs och skinka. Blev lite sugen på att ha i bacon, men det har vi inte hemma och det vette katten om jag skulle orka ta mig ner för att handla lite bacon bara.
Speciellt när vi lär komma på mer saker sen som vi behöver, och måste gå ner igen.
Ahh, vi får se. (Vi får seee.)

Nu ska jag i alla fall äta frukost innan magen vänder sig in och ut.
GI-bröd och kalkon pålägg. Men ett glas... vatten bara idag för min äppeljuice var visst slut igår när jag kom hem.
Så då kanske det blir en tripp ner till Ica ändå, för bacon och juice. Haha.

Kort

- Vill du hjälpa mig?
- Nej.
- Du är super snäll om du gör det.
- Nej.
- Varför inte dååå?
- Orka.

Jag är få ordig idag - lik som ni.

Kila

Hanna/Anonym: Haha, visst är det synd om mig! Okaj, okaj. Jag är nog inte så insatt i hela det här med giftemål och saker, tur att du kan!


Ja, nu har tiden gått så jag ska bara borsta håret och lägga ner en banan, sen är jag klar att åka.
Ska handla lite (på jobbet då) så jag åker snabbis bussen så jag har lagomt med tid. Sen är det tjej mys tills Jessica går vid 16 och vid 18 kommer Pippis barn och joinar oss. Sen hämtar mamisen mig och min stora påse.
Och jag håller alla tummar jag har, för att när jag kommer hem är maten antingen startad eller så gott som klar.
Kycklingfilé med quinoasallad (även receptet hette typ kycklingfilé med kall tomatsås).

Nu ska jag ta mig en kik in i Hannas blogg och hoppas på en uppdatering som bloggkoll segat sig på. Annars får jag leva på det goa svaret hon skrev förut i morse.
http://therockerinnan.blogg.se/2008/october/only-the-best.html
Och när jag hämtade länken, såg jag även att det inte fanns nån uppdatering, men jag såg allt att du hade varit inne din smygis Hanna!

Borsta håret var det, sen måste jag kila!

Tråkigt

Jag har tråkigt. Nu går bussen om jag hade börjat 12.
Men jag börjar inte förän 14...oooon.....ooooonn.... Vad ska jag göra av tiden? Ska äta om en halvtimme, och skriva upp maten till idag så Oscar kan börja med den innan jag kommer.
Nu när vi varit så duktiga och handlat allt för veckan, tjoo!

Och så hade jag skrivit allt mitt i inlägget.
Listan på vad som ska i maten och hur det ska göras. Hah, en skrivare kanske skulle vara nåt? Slapp man krampen i handen men i alla fall.
Ska väl börja byta om och äta snart. Tiden går ju så himlans långsamt hela tiden.
Har liksom inget att göra, eller nån lust att göra nåt.

Och klockan går inte snabbare för att man tittar på den.
Nu skulle man gått i skolan, så hade man säkert haft några läxor eller nåt, hah.
Jag ska sluta klaga på att börja ... Hem till gården! Så van är jag vid att börja 14 nu så jag kommer inte ens ihåg att jag hinner se Hem till gården! Well, då fick jag ju nåt att göra, tackar!

Blåa svampar?

Hanna: Du är gift, och lite ledsen blir jag att du ska gifta dig med min personlighet och inte med mig. Men tack?
Men jag förstod, men toner och ansiktsuttryck formulerar sig inte så bra här, men tänk dig att jag låter ledsen i det första och sen säger "Men tack?" glatt/förvånat och sen smilar som in i bomben!


Jag glömde "skämma ut" Oscar igår.
Eller, han tyckte det var lite pinsamt när jag gap flabbade åt honom på Ica igår, så jag antog att han skulle tycka det var lite pinsamt när jag hängde ut honom så här.
I alla fall:

Vi var då på Ica igår. Har börjat hänga väldigt mycket på grönsaksavdelningen med konstiga grönsaker och färska kryddor och sånt. Så mycket jag inte visste fanns som fanns som är gott!
Men mitt i min letning av grejer ser jag hur han står och glor in i en hylla, och eftersom jag tittat på den innan, börjar jag skratta för jag fattar vad han sett och trott.

"Nehe..." säger han sen besviket. Jag lägger bort skrattet och frågar vad det var. "Nee... Inget..." får jag bara till svar.
Så jag tar tag i saken och får fram det: "Du trodde det var blåa svampar?! Hahahahaha!" Typ.
Det låg små svampar, champinjoner kanske, i en burk. Som hade ett lätt blått lock över sig. Så det kunde faktiskt se ut som om det var blåa svampar.
Speciellt om man precis innan sett lila blomkål?

Sen skulle vi gå hem. Det var lite små mörkt och mulet.
Då utbrister den "Nitta vad fort molnen rör sig!" men jag hör inget fel utan tittar upp och vi pratar om det.
Sen när vi kommer hem pratar vi om allt tokigt han gjort och då förklarar han att han sa nitta förut istället för titta, och då brister det igen.
Jag var nog något trött men ändå. "Nitta vad fort molnen rör sig!"

Stavas det moln eller måln? Moln. Stavas det molnen eller målnen? Målnen.

Ja alltså jag skrev först målnen båda gången, men det kändes fel. Ändrade till molnen. Kändes lite mer rätt. Och moln såg mer rätt ut än måln. Men vette katten, kan man inte säga moln och målnen?

Lista, lång lista

Ditt namn? Jenniii.
Födelseår? 1989.
Hur lång är du? För kort.
Spelar du något instrument? Nej, jag sitter vid datorn.
Dina första tankar när du vaknar? Somnade jag?
Är du hungrig? Börjar bli, mer och mer.
Vart befinner du dig just nu? I vårat allt-i-allo vardagsrum.
Vad har du för färg på trosorna/kalsongerna? Minns inte, har jag några på mig?
Är du bra på? Provköp, höhö.

Har du några husdjur? Alla troooll!
Vem är snyggast? Scnyggaste Orre-Borre, vem annars?
Vem vet mest om dig? Maj self.
Vad vill du ha just nu? Perfekt stekt kotlett, potatis och brunsås, muuums!
Ditt mål i livet? Att hitta ett mål med livet?
Rädd för? Vårt område, döden.
Hur gammal är den äldsta person du kysst? Han jag kysser nu är 20, vilket är den högsta åldern på någon jag kysst. Han jag kysste innan är 21 eller 22 nu vilket är den högsta ålder på någon jag kysst, tidigare.
Har du någon vän du känt i 10 år? Ja, alltså... Mja.
Har du körkort? Nooo....
Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Eeva-Leena!Pepsi eller Coca cola? Vatten.

McDonalds el. Burger King? Zucchini.
Sjunger du? Hellre än bra, som jag alltid säger.
Vad har du för skostorlek? Runt 40:an.
Har du haft sex med fler än 1 person på samma gång? Never.
Vill du gifta dig? Ja, med rätt man, fniss.
Är du en hälsogeek? Långt ifrån, haha!
Kommer du överens med dina föräldrar? Frågan är väl om dom kommer överrens med mig?
Din hårfärg och frisyr? Måste göras om och göras rätt.
Skorna du hade på dig idag? Mina vanliga skate.
Grönan eller Liseberg? Liseberg så klart!

Vad sover du i? Beror på ställe, temperatur.
Kläder du hade på dig idag? (Hade på mig? Som om jag var naken nu?) Jeans och jobbtröja.
Favoritfärg på kläder? Inte så noga, är ren en färg?
Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Nåt snyggt till julfesten hade inte vart fel.
För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Köper typ aldrig nya kläder.
Har du rosa kamouflage-kläder? Nej, får inte för mamma.Tatueringar du har? Inga?
Piercingar du har? Bara i öronen, två som funkar och tre som inte.
Har du glasögon? Jao.Hur ser din plånbok ut? Svart, killig.
Din perfekta pizza? Tomat, ost, skinka, köttfärs(klumpar) och vitlöksås bredvid (screw you GI!)
Randigt, rutigt eller blommigt? Randigt om så.

Favoritårstid? Sommar.
Favoritmat och dryck? Zucchini och vatten?
Favoritdjur? Troll!!!
Favoritparfym? Naomi Campbells Cat Delux.När ska du festa nästa gång? När det är fest, troligen.
Vad köpte du senast? Handlade mat förut.
Hur mycket pengar har du? Massor, jag samlar.
Hur svarar du i telefonen hemma? "Aa det är Jenni" oftast, eller nåt personligt om jag vet vem det är.
Hur svarar du i mobilen? Samma som ovan.
Vem ringde du senast? Mamiii.Senast kramat? Orre-Borre.
Senast pussat? Orre-Borre.

Senast hånglat med? Orre-Borre.
Sov du ensam inatt? Naj, självklart inte!
Vem sov du senast med? Orre-Borre (handlar testet om mig eller honom?)
Vad gjorde du kl 08 imorse? Duschade, hihi.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Bloggade, om jag inte hade hunnit börja med denna?
Det sista du sa högt? Säger lite saker till varandra då och då, kan inte komma ihåg vad som var senast.
Det senaste någon sa till dig? Samma där.
Vad ha du druckit idag? Äppeljuice och vatten.
Vad var det senaste du åt? Mjölkchoklad, ujujuj...
Vad är det för färg på din ytterdörr? Vit, och smutsig om det räknas?

Vad är det för väder hos dig nu? Mörkt.
Godaste glassmaken? Den med choklad och chokladbitar från Lidl!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja.
Sover du tungt? Ibland, eller kanske oftast.
Drömmer du mardrömmar? Ja.
Favoritklädsel? Lång tröja och boxer.
Vad ser du om du tittar till höger? Väggen och högen.
Favoritgodis? Mjölkchoklad och saltlaktris.
Har du kysst flera personer under en och samma kväll? Nej.
Sommarplaner? Jag är inte säker på att det kommer bli sommar igen.

Hur många kuddar sover du med? Två som jag har, totalt fyra i sängen.
Morgon eller nattmänniska? Blir mer och mer morgon, huga!
Har du dåligt morgonhumör? Hah, neeej......
Är du kittlig? Det händer.
Snarkar du? NEJ!
Stjärntecken? Firre.
Längtar du mest efter just nu? (Kopierar... Klistar in...) (Kommer på att det var ett annat inlägg...) Perfekt stekt kotlett, potatis och brunsås!
Om du fick väcka någon från de döda, vem skulle det vara? Korvas farmor.
Vad väntar dig om 10 år? Räkningar?
Har du gjort en 2:a i skogen någongång? Kanske som bebbe i blöjan, haha.

Vad luktar det just nu om du sniffar lite? Ingenting, eller jag kan inte komma på vad för det luktar så lite.
Saknar du någon nu? Jo, faktiskt.
Snus eller cigaretter? Iiiinget.
Vill du ha barn? Så klart!
Längtar du till din nästa födelsedag? Ja, lite.
Är du snäll? Så klart, höhö.
Är du blyg? Ibland, eller så uppfattas jag som det kanske?
Tycker du att du har fin dialekt? Ja, hade gärna haft lite mer av den.
Favoritfärg? Balu.
Har du spytt i någons knä? Igen, kanske som bebis.

Syskon och deras ålder? Liten bror, 6 år.
Klädaffär? När man kan ha deras kläder, N.Y.
Senaste skola? Gymnasiet.
Klass? På vad?
Tycker du om fester? Beror väl på vilka.
Tycker folk du är snygg? Snyggaste, självklart.
Är du en gottegris? Jaaa!!!
Är du modig? Beror också på vad. Ibland, ibland inte.
När drack du sprit senast? Förra helgen.
Dildo eller äkta vara? Hah, äkta.

Har du använt någon hårprodukt idag? Naj, har typ aldrig!
Har du bråkat med någon idag? Ne, inte ens med kunder.
Vad har du för planer till helgen? Leka och bygga lego, än så länge.
Vilken åldersgräns tycker du det ska vara på systembolaget? Jag vet inte, 18 eller 20?
Är du sugen på något nu? Nej.
Är 50 cent bra? Tyckte det förr, har inte lyssnat på honom nu på år.
Har du kvar dina barndomsskivor? Ja, några i bokhyllan och säkert några i kartong (och banden också för den delen, kasettbanden!).
Brukar du bada i sjöar om somrarna? Nej, eller OM jag badar är det i sjöar.
En film? Remember the Titans.
Vem får en kram? Gismo!

Vem får en puss? Korvas (så han har några).
Brukar du läsa horoskop? Nej, typ aldrig.
Sprit, cider, vin eller öl? Cider.
Kan du baka bullar? Med lite kokoboks hjälp, höhö.
Bläck eller blyerts? Bläääck!
Katt eller råtta? Våra råttor, annars katt.
Hund eller katt? Hund.
Sängstorlek? 160, perfect.
Hur ser du ut idag? Fresch!
Vad såg du senast på tv? Hem till gården i morse.

Tycker du om din pappa? Aa, pappa best!
Vem i din släkt pratade du senast med? Mamiii.


Näshår i foten

Hanna: Jo det är det allt, men jag får ha sallad och macka till så överlever jag. Klart det ska gå, tre månader är ju verkligen ingenting! Och då har man ändå testat, så vet man.

Anna: Haha, vad "kul". Det gjorde vi också! (Med smygstart i söndags, haha!)


Jag vill göra min lista, men jag kände att eftersom jag bara skrev ett trött inlägg igår så kändes det dumt att bara lägga in en lista nu.
Ja dumt för... Jag kan inte förklara, jag skriver ju och gör som jag vill här. Men ja, så blev det.
"Bättre att lägga in lite skit" tänkte jag nog tyst.

Har haft mys, mys, mys idag.
Skulle ha åkt tidigare till jobbet men det blev inte som jag ville. Oscar brukar ju väcka mig efter 8, lite innan han ska gå. Men så hade jag tänkt att jag skulle gå upp tidigare idag för att åka tidigare till jobbet och vara med Pippi.
Så jag bad honom väcka mig vid 7 när han gick upp, så kunde vi duscha och så. Sa inget om att jag skulle till jobbet för han trodde jag skulle jobba stängning igen.

Sen kommer han in, 7.40!
Jaja, jag får väl skylla mig själv som inte sa nåt egentligen. Men det var bara att ta sig in i duschen och så hann jag precis göra mig klar. Började frukosten när han gick vid 8.30 och gick hemifrån typ 9.20 så det blev bra.

Kom dit och Pippi såg min buss så hon ringde och undrade om jag var på väg, yes.
Skulle hon sätta på kaffe? Jajjemen!
Så tjötade vi lite och hade oss.
Hade pratat igår om att ha onsdags mys, det är ju lill-lördag, men hon hade glömt att handla det så vi skulle ringa och be Jessica köpa innan hon började.

Så till lunch (Pippis andra och runt klockan 14) kom Jessica med daimtårta och vaniljglass!
Mumsigt var det, speciellt för min hungriga mage. Och jag hade inte en tanke på GI då, haha! Kom jag på nu dessutom. Skit samma, det var gott och mysigt.
Och det bästa var att det blev hälften av allt kvar till imorgon, mouaha! Så under två timmar är det jag, Pippi och Jessica imorgon så vi kan äta gott lite mer! Jammi i magen.

Sen åkte jag då hem och överraskade Oscen.
Gissa om han blev rädd, haha! Älskar att komma hem tidigare när han tror att jag jobbar sent. Vanligtvis är jag ju hemma typ 19.45 och så ska man handla och sådär. Men idag kilade jag in vid 16.50, tjoho!
Så gick vi ner och handlade för heeela veckan idag. Fattades bara två saker som dom inte hade. Får se om vi går ner igen eller om vi överlever utan.

Så idag ska vi äta... kotletter tror jag det var. Om en stund då. Det var också skönt, att inte vara vrålhungrig när man kommer hem och grinig och trött och måste stressa igång med maten.
Nu har jag suttit här hela dagen typ (när vi varit hemma) och när maten i klar "behöver" jag inte sitta här mer!
Inte för att det är ett tvång, jag tycker ju om det för annars hade jag ju inte gjort det, men så skönt att ha bloggar och sånt gjort så tidigt ändå.

Ohh, jag skrev aldrig igår att jag gick förbi farmor igår. På väg till jobbet.
Hon frågade om jag skulle jobba "imorgon", idag alltså, och när jag sa nej svarade hon "Ujujuj...." vilket jag trodde var för att det var synd om mig som jobbar och jobbar.

Sen gick vi dit efter vi handlat, för Oscar behövde rött garn, och då sa hon att varför hon frågat var för att Emma och Ida hade varit där idag så jag hade haft nån att leka med lego med!!
Ooooh, sa jag, missade jag det! Men, dom skulle vara där på lördag också så gissa vem som ska leka med barn och lego på lördag. Japp, JAAAG! Haha, psykbryt.

Ja, förresten. Innan jag går och skriver min lista. Apropå rubriken.
Jag har haft så ont i min fot i några dagar. Inte hela foten men en punkt under tårna typ. Jag har trott att jag har en sten i skon, och tittat några gånger om det blör för det gör så ont.
Men inget.
Sen när jag kom hem idag hade jag ont och slängde av mig strumpan, upp med foten på borde och frågade Oscar vad katten det var?! Ett hårstrå säger han och jag skrattar.

Nej men allvarligt, det är ett hårstrå.
Hah, neej... Eller? Man kan väl inte ha hårstrån innanför huden?! Tydligen kan man det. Dom är tydligen väldigt hårda och vassa.
Så han hämtade en pincett och drog ut den. Ont som attans gjorde det men det kanske går över?
Jag tyckte det såg ut som skägg men det trodde inte Oscar. Nä, han gissar på näshår.
Näshår gott folk, av allt hår som finns.
Ett svart, litet strå bara. Ha, innanför min hud.

Jag orkar inte - inte

Anso: Ahh, är hon verkligen!

Hanna: Hon är nyss fyllda 40! Haha ne jag har upptäckt detta problem med att dom ringer in en hela tiden, men vad katten. Jag får skylla mig själv som inte kan säga nej. Eller som hon skrev, "alltid kul med pengar". Men det var ju lite av ett måste, för att kunna få tag på mig, att ha mitt nummer.
Det var massa citron! Citron saft och skal i själva köttbullarna, och sen citron saft och skal blandat med turkisk yoghurt. Men det blev lite tomt utan typ potatis till. Men ingen zucchini!

Anna: http://giviktkoll.se/ är sidan!


Uj, jag orkar nog inte skriva här nu.
Hah, vi får väl se, men lika bra att ha det sagt om det kommer ett långt inlägg.
Åt då kötbullar idag, med lite grönsaker och GI-bröd (hittade dock inte det du tipsade om, Anso). Men det blir så tomt när man inte har nåt till. Inte tycka om.
Så mitt i min hunger/smärt/trött attack skällde jag nästan ut Oscar för att vi körde GI och inte VV, haha! Då får man i alla fall äta GOD mat! Typ grekisk pytt, jag hade kunnat leva på den och så är det godkänd av GI!
Men han höll med om att det var okej att testa dessa tre månader (treee mååånader?! Så lång tid!) och funkar det inte så får man kanske prova nåt nytt.
Vi får se.

Skriver jag det ofta? "Vi får se" alltså. Jag tycker jag skriver det hela tiden.
Vi får se. Kanske, kanske inte?

Nu ska vi se Samatha Who? och äta glass innan vi nanar. För jag är huuungrig!
Oscar får för sig att jag har större magsäck än honom, för han blev knö mätt efter fyra köttbullar (och typ fyra mackor!) och jag ville ha mer efter typ... sex-sju? Och åt två mackor till maten och en innan vi började.
Töh, jag är hungrig av mig bara.

Ja, eller så är min mage van vid att inte äta på typ hela dagen och sen vräka i sig massa på kvällen.
Vi har ju precis varit i en sån period där vi äter nåt vid kanske 11 (frukost = nån macka) och sen äter vi middag vid 20. Inte bra, plus att då vräker man i sig massa för man är så hungrig och bla, bla, bla.

Det blev en del. Så kan det gå.
Men nu är glassen framme och tv:n nästan startad. Så nu ska jag stänga av, kolla Hannas blogg först så jag kanske får veta vad hon gjorde ikväll. Spännich!

Slöa

Typiskt, idag skulle det ju vara den underbara dagen med två avsnitt One Tree Hill. Självklart har bara det ena kommit ut än så länge, så nu har jag sett det och får vänta med det andra till ikväll eller imorgon. No kul.
Så nu ska jag snart äta, igen. Rester från igår.
Och sen åka och jobba. Jobbelibobba.

Jaa-a... Känns inte som att jag hade så mycket mer att säga.
Jag har ätit frukost, tittat One Tree Hill, ska äta lunch, åka och jobba.
Medans jag kommer ihåg det, ska jag skriva upp vad vi behöver för kvällens middag också. Nåt med köttbullar var det. Hoppas inte det är zucchini i. Nu åt jag zucchini till middag i söndags, lunch och middag igår och lunch idag. Jag börjar tröttna.

Ne ska väl kika lite mer på min GI sida innan jag ska äta och bege mig, ingen idé att bara sitta här och slöa!

SMS-konversation med chefen

Anso: Ja, till och från. Jag lägger in i munnen och sväljer fort. Eller dränker det i nåt annat (vitlöksås, köttfärs(sås)) så funkar det, haha!
Hanna: Hehe visst är jag klurilurig! Ja jag ska nog hitta på nåt, jag hittade ju sen den veckolistan jag såg i söndags, men sen är det ju vissa man vill byta ut, som med skaldjur främst. Men det fixar sig, man är ju flexibel.
Emma: Hmm ja, beror på om du menade just den med köttfärs. Det var ju ganska mycket smak på köttfärsen, och zucchinin var i tunna bitar så det gick bra, haha! Gillar inte alls konsistensen men jag är väl så illa tvungen att lära mig.


Jag och chefen har haft lite SMS-konversation sen igår kväll.

Chef: Jessica kolla med dig om i morgon hörde jag.. :) kan du tänka dig att byta med mig 14-19.15 då jag åker till nässjö 6.02 ons morgon :( carina
Jag: Ja det kan jag väl tänka mig, för att jag är så himla gullig och snäll ;) Och om kvart över är okej?
Chef: Absolut.. Men bara för att jag e lika gullig :)

Sen får jag ett SMS precis när jag vaknat, för en liten stund sen.

Chef: Du mena kvart över 12? ;) eller? Du e välkommen då iaf :)
Jag: Du skrev 14 igår men 12 funkar också :)
Chef: Vet la ja ;) men pengar kan va bra :)

Känns inte som vi har en sån stel eller tråkig chef-anställd relation direkt. Skönt att ha vettigt folk, framför allt chefen, på sitt jobb. Att man kan skämta och prata med alla, inklusive chefen. Och man kan be om ändringar och/eller ställa till det ordentligt, men det fixar sig eftersom hon och alla är så bra.
Jag älskar mitt jobb!

Ett ords lista

01. Var är din mobiltelefon? Fickan
02. Var är din andra hälft? Soffan
03. Ditt hår? Krulligt
04. Din mamma? Bästaste
05. Din pappa? Saknad
06. Det bästa du vet? Mjölkchoklad
07. Din dröm inatt? *blank*
08. Din dröm/ditt mål? Familj
09. Rummet du är i? Allt-i-allo
10. Din hobby? Jobba
11. Din skräck? Död
12. Var vill du vara om 6 år? 25
13. Var var du igår kväll? Home
14. Vad är du inte? Ful
15. En sak du önskar dig? Ring
16. Var du växte upp? Här
19. Det sista du gjorde? Blinkade
20. Dina kläder? Jobb(iga)
21. Din TV? Platt
22. Ditt/dina husdjur? Troll
23. Din dator? Söt
24. Ditt humör? Trött
25. Saknar någon? Ja
26. Din bil? Vit
27. Något du inte har på dig? Strumpbyxor
28. Favoritaffär? Jysk(?)
29. Din sommar? Jobb(ig)
30. Älskar någon? Ja
31. Favoritfärg? Blå
32. När skrattade du senast? Idag
33. När grät du senast? Helgen

Koncept och GI

Hanna: Tack, visst är jag duktig! Haha, det är typ vad jag sover ofta(st)! Vi lägger oss ju vid 22 (somnar kanske inte prick men samma dag i alla fall) och går upp vid 8.

Anso: Tack till dig också!!
Haha jaa tomtedräkt hade nog vart nåt, när dom bytt om till en tre-rätters gala, haha! Men jag hade nog uppmärksammats och alla Jyskare i Sverige vet vem jag är!
Ahh, tack för tipset! Såg även på GI sidan att dom hade recept på bröd, så jag tror jag ska se om jag orkar baka mig bröd, det är ju lättast. Har inte sett hans bröd faktiskt, men ska kolla upp det!


Blöö.... Jag har ont i mina beeen. Så trött och bedrövlig, stackars mig. Haha!
Ne, nu är maten faktiskt i ugnen, runt 20 minuter kvar. Det blir "som lasange men med zucchini". Eller köttfärs och zucchinigratäng. Men man fixade köttfärs med massa tomat och grejer, varvade det med zucchini och la ost och grädde uppe på. Och så in i ugnen. Käckt!
Så passade Oscar på att diska och fixa under tiden, så skönt.

Och så råkade det bli en tidig dag imorgon, gäsp. Började visst 8.15 för att köra plock och sådär. Jessica behövde VAB:a, och vem frågar man då? Jo, hon som gör 100%:iga provköp!
Idag har vi mest stökat ner faktiskt. Har kommit maaassa nya varor samtidigt som vi lagt koncept på allt. Så det tog sin lilla tid. Och vi är inte klara än, så jag har ju att göra jag.
Får se imorgon vad som är bäst att koncentrera sig på. Spacet la vi ju vid kassan, så det kan man ju göra efter öppning också. Det löser sig.

Så idag blir det mest mat och sen nana. Är riktigt trött nu faktiskt.
Åt det smarriga maten från igår till lunch. Well, det var nog lite godare men så slängde jag mest i mig det för jag var så hungrig, haha! Känns som att zucchinin börjar smaka gummi. Eller konsistensen är änna gummi. Lite som kaffeosten. Huga!
Och så gör vi det igen, yes yes! Men så besviken jag blev när jag tittade igår och hittade en veckolista på vad man ska äta. Så går jag in idag igen och den är borta! Ja inte undra på, det är ju måndag. Jag trodde det var nästa veckas lista, dumma dumma dumma!
Och denna veckan var det inte alls lika mycket gott, så jag fick ju göra min egna ändå.
Jaja, så kan det gå när man inte tänker till ordentligt.

Ska kika lite bloggar nu dom sista minutrarna innan maten är klar, så ha en trevlig kväll!

Rastlös

Så har jag gjort det jag ska för morgonen. Är liksom klar att gå men går jag nu får jag vänta så himlans länge så det är ingen idé. Det tar max fem minuter att gå till bussen, beroende på vilken speed man har. Och bussen går om 14 minuter. Nu kommer jag ju skriva några minuter till här så det kommer vara rätt lagomt att gå när jag är klar, skulle jag tro.
Men det känns skönt på nåt sätt. Jag gick upp, skulle ha tränat då (skulle kunna räkna med en 40 minuters promenix) duschade och åt frukost. Allt i lagom tid. Hann göra mig i ordning och allt också. Nice.

Klockan går långsamt, bara en minut till som gått. Och idag har jag inget sällskap så då vill jag verkligen inte stå och vänta för länge.
Ska bli spännande och se om jag blir hungrig idag. Lite frukost, men det var rätt grovt bröd med massa jox på (frön och jag vet inte allt) så jag blev mätt på nästan ingenting. Jämfört med att äta typ en halv limpa av mindre grovt bröd.
Ska bara komma på vilket bröd GI tillåter.
Dom hade så sett som förslag på frukost nån dag denna veckan, på sin vecko lista, att man skulle äta bacon, ägg, stekta tomater och svamp. Kändes ju very nyttigt, inte. Men sånt orkar inte jag stå och fixa med innan jobbet (var väl tisdag eller onsdags lista men ändå).

Men det löser sig, och nu har jag spenderat fyra minuter här så det blir alldeles förträffligt lagomt att stänga ner och kolla sig en sista gång för att sen bege sig.
Just i denna stund är det precis 10 minuter kvar, lagomt för att slippa vänta så länge där borta.
Happ, 9 minuter så nu är det bäst att göra nåt mer än tjöta!

Så det gick

Hanna: Sovmorgon till 7.30, härliga tider med småbarn, haha.


Ha, duktig jag var idag då. Jag tittar på Desperate Housewives. Haha, det gjorde så ont i rumpan!
Vill ju kunna stå på benen idag på jobbet också (ska ju leva på zucchini till lunch) så det får bli en längre promenad imorgon. Igår när jag gick kom jag till ett ställe, "Ska jag ta den långa eller korta vägen?" och så blev det den långa. Sen kom jag till ett till, "Ska jag ta den jätte långa eller den korta vägen?" och kände att den korta fick vara bra och det slutade ju ändå på 40 minuter så det kändes som en lagom rutt.
Men imorgon då, då tar vi lång och sen lång igen. Yes. Och är det bra väder kanske jag går med Oscar och går vidare där ifrån. Tar det baklänges liksom, lagom förvirrande, haha!

Nu ska jag hoppa in i duschen, äta frukost och snart är det dags att åka till jobbet.
Och förhöra dom andra lite om julfesten. Vad dom ska ha på sig och så. Så man inte antingen kommer över klädd eller under klädd. Tar i för mycket eller anstränger sig för lite. Jaja, det löser sig.
Och nu slutade Desperate Housewives, så nu kallar duschen!

Första GI måltiden

Hanna: Aww, tack! Värmer att höra och lite pushning är ju aldrig fel!


Jaa, då var första GI måltiden avslutad. Well, vad ska man säga? Testade en zucchini för att se om dom var klara. Den var äcklig. Med lite vitlöksås (man fick lov att ha en kall sås till, men som Oscar sa kan det ju finnas smalare (men det fanns inget bättre hemma)) så smakade det gott/ingenting tills det sista då det mest hamnade i munnen och svaldes fort. Passera tänderna och gå direkt ner i halsen.
Men när man vant sig kommer det absolut att gå att äta igen, och jag ska ha det till lunch två dagar nu, haha.


1. Kött i marinad. 2. Sallad - utan sallad! 3. Färdig zucchinigratäng. 4. Färdig, smarrig fläskfilé.

Och så här smarrigt blev det sen! Plus ganska mycket vitlöksås också då, haha!

Kollade även om GI Viktkolls hemsida, och dom har ju gjort en veckoplanering med mat (så slapp jag göra det, mouahaha!) och det verkar som att allt kommer funka utom en dag med fisk- och räksoppa (jag äter inte räkor, kommer inte göra heller) och en dag med stekt lax, vilket Oscar inte äter.
Men, MEN!, han sa ändå att han kunde smaka, men ville ha nåt annat ifall, ifall.
Så det är ju nåt, som sagt är ju då GI en av dom få grejer han kan tänka sig att testa, och tror på. Sen är han ju så snäll så han gör detta för mig. Han vet att jag vill/behöver gå ner och han behöver inte det själv direkt (skulle räcka med att äta mer och bättre av mat och mindre av godis, även om jag ääälskar hans hull!) så det är ju inte det.

Nu ska vi titta ett till Samantha Who? innan läggdags. Och jag belönar mig själv, som varit så duktig idag med allt jag gjort och börjat med GI, med chokladglass. Hur GI är inte det då? Haha, ne men ja. Vad ska jag säga? Vi glömde äta det i helgen, det är gott och mysigt och även om jag ska försöka äta så mycket GI måltider som möjligt, får jag lov att äta annat också. Eller gott, bara på helgen (och söndag är ju helg?)
Och som frukosten, den kommer jag nog hålla lite som jag vill ändå. Kanske inte så bra, men äter jag GI till lunch och middag (och verkligen försöker komma ihåg att äta lunch varje dag) och droppar allt sött så gör det nog mycket.
Sen kanske man blir duktigare och strängare med tiden, även om det borde vara tvärt om.

Jaja, nu får jag sätta fart innan det blir mitt i natten!
Kommer säkert somna gotti gott i natt, känner mig slö och matt i hela kroppen och är bra trött.
Skönt att somna så, när man känner att man gjort nåt!

Flum lista

OM JUST DIG:
NAMN: Jenni
FÖDD: I februari
BOR: I lägenheten vår
SMEKNAMN: Älskling?
FAMILJ: Oscar och trollen, och så klart alla "övriga" haha
SKOLA: Nope

HAR DU UNDER DENNA MÅNAD:
SAKNAT NÅGON: Ja
ÅNGRAT NÅGOT: Ja
LJUGIT: Njae, en vit en kanske
SVIKIT NÅGON: Nej
KÄNNT DIG SÄMST: Nej
GRÅTIT: Ja
SKRATTAT: Ja
VARIT SJUK: Inte mer än vanligt
VARIT UTOMLANDS: Nej
TRÄFFAT NÅGON SOM DU CHATTAT MED PÅ DATORN: Hehe, ja kan man säga

DINA KÄNSLOR:
GRÅTER DU OFTA: Nej, skulle jag inte påstå
SKRATTAR DU OFTA: Haha, jao
HUR KÄNNER DU DEJ JUST NU: Trött, nöjd
HUR HAR DU MÅTT SENASTE TIDEN: Som vanligt, glad och trött (haha?)
HAR DU FUNDERAT PÅ SJÄLVMORD: Nej
HAR DU NÅGON/NÅGRA HEMLIGHET/ER FÖR DINA FÖRÄLDRAR: Mamma har ögon i nacken
BLIR DU LÄTT FÖRÄLSKAD: Nej, självklart inte
ÄR DU KÄR I KÄRLEKEN: Nej, bara i Oscar
TROR DU PÅ ETT FÖRALLTID: Ibland, eller oftast
ÄR DU FÖRÄLSKAD JUST NU: Jaaaa
HUR MÅNGA HAR DU VART TILLSAMMANS MED DENNA MÅNAD: One and only
HAR DU BLIVIT SÅRAD AV KÄRLEKEN: Nej, inte av den äkta
HAR DU BLIVIT LYCKLIG AV KÄRLEKEN: Ja, så klart
VILKEN SORTS KILLAR GILLAR DU: Oscar
SKA EN KILLE VARA SÖT ELLER HET: Han är både och
SKA EN KILLE VARA LÅNG ELLER KORT: Han är lång
SKA EN KILLE VARA BLOND ELLER BRUNETT: Inte så noga, en skönhet klär i allt
FÅR DU MÅNGA KILLAR: Räcker med min enda

UTSEENDET PÅ DIG:
BRUNETT ELLER BLONDIN: Brunett
ÖGON FÄRG: Blåa
LÅNGT ELLER KORT HÅR : Hyffsat långt
SNYGG ELLER FUL: Snygg
NÖJD ÖVER DIG OCH DITT UTSEENDE: Njae, snart så?
BRUKAR FOLK SÄGA ATT DU ÄR SNYGG,SÖT,VACKER: Det händer
HAR NÅGON SAGT ATT DU BORDE BLI MODELL: Nej, men säg det gärna, haha
HAR DU LÅNGA NAGLAR: Inte nu längre.
SMINKAR DU DIG: Det händer
VARFÖR,ÄR DU INTE VACKER UTAN? Jo, men ibland vill man göra nåt extra

Duktig idag

Anso: Jaa, det får du göra! Perfekt motion, speciellt nu i höst- och vinterrusket!

Hanna: Ja det hade aldrig funkat om inte han varit med på det. Skulle jag börja nån hitta på diet med bara sallad hade han inte ätit och då hade jag nog tröttnat. Men nu är han på, han vill ju hjälpa mig också! Men jaa, han kommer ju få äta sin mat också, samtidigt som jag kommer unna mig saker då och då också, SÅ hårt kör jag inte.
Japp, promenad blev det, står i det missade inlägget uuunder.


Nu är jag hemkommen från både bad och affär. Kom hem, något sent, från badet. Kilade när och handlade, nästan bara grönsaker, wow!
Vi simmade över tiden lite idag med sista gruppen. Vi var fyra vuxna och fyra barn så vi lekte och hade skoj. Sen vägrade dom gå, haha. Så underbara dom små.
Nu håller vi på med ungstekt fläskfilé med gratäng. Vet inte vad jag ska kalla gratängen, kanske zucchini gratäng? Skulle vara broccoli men hua, så långt sträcker jag mig inte! Men hoppas jag får ner zucchinin, tror jag har smakat och inte gillat det men nu är jag nog så illa tvungen.

Så jag känner mig allt lite duktig. 40 minuter promenix och över en timmes flams i badet. Det lilla är ju bättre än ingenting, även om jag inte hårdtränar den timmen så rör man sig ju mycket och i vattnet. Helst när man simmar mot "jätten", strömmen som man kör igång för att dom ska få lite push i början. En unge höll på att tappa greppet när han var mitt i den, haha!
Och imorgon ska jag sätta alla hästar på on och sätta mig på cykeln till Desperate Housewives. Jäss!

Nu ska jag gå och skära zucchini, tomat och paprika till gratängen, snart är filén klar.
Och självklart var jag ju tvungen att fotodokumentera min allra första GI måltid, haha!

Wiiiiho!

Hur härligt som heeelst! Var ute i 40 minuter i rätt häftig fart. Eller för mig häftig fart, tränad som man är hoho. Ne, men lite flås blev det allt och jag gick på så hela tiden. Ökade lite om låtarna gjorde det, och gick ner sen. Men ingen söndags tur här inte, nej nej.
Och så kom cykeln upp, hääär:Funkar sisådär så det blir nog att köpa en ny om jag kommer igång bra. Dels fungerar inte den räknar grejen så man ser hur långt man cyklat och annat kul att hålla koll på.
Sen fungerade det inte riktigt med den här "ratten" som bestämmer hur trögt det ska gå. När det funkade fick jag stå och ta i med hela kroppen för att ta mig runt, nu snurrade det på i hög fart.Och så mycket starkare har jag inte blivit i benen, haha!

Har även reggat mig på GI Viktkoll så det ska jag köra med nu, i tre månader.
Pang på bara, annars hinner jag fundera och ångra mig och allt. Men nu banne mig ska fläsket dallra!

Och nu väntar jag på att mamma ska ringa och säga att hon är på väg. 40 minuter promenix och en timme jagandes små barn i vatten, ja jag känner att detta är en bra start!
Skönt med det på GI-sidan är också att man har sin sida med kurvor och grejer, och man kan lägga in mått och sånt. Så slipper man komma ihåg och hålla koll själv.
Ne, nu är jag taggad till tusen, känns skit bra!!


Funkade inte att publicera detta innan jag åkte, så här kommer det nu!

Wihoo!

Anso: Haha jaa, eller hur, tyckte dom var rätt bra bilder. Sammanfattar rätt bra hur han mådde igår också, haha!
Ja visst är det kul att se hos andra, och så tjatar ju Hanna så värst! Haha nee då, men det är väl kul att andra får se hur vi har det också.
Underskåp ska vi fixa, ja. Och annat sånt för att kunna ha allt. Helt sjukt, vi har ju inte ens en badrumshylla bakom spegeln, bara en vanlig spegel. Enda förvaring när vi flyttade in var handfatet, tvättmaskinen och badkaret, känns som man behöver nåt mer hehe.
Motionscykel tycker jag är så enkelt och bra. Perfekt om man inte vill ut när det är kallt och ruskigt på vintern, eller bara känner sig lat. Eller perfekt den timmen med Hem till gården istället för att bara lata sig, hehe. Du får tjata på gubben din och se till att få/skaffa en!


Jag hittade alla sladdar och kablar och allt. Och det funkade prima att lägga in så nu har jag 19 låtar med Miss Li (Best of-albumet) så det borde ju räcka för idag?
Happ, bara att packa väskan så den är klar sen och ge sig iväg då. See you later!

Håll tummarna

Så trött jag blev. Vi har legat och kolla på Samatha Who? hela förmiddagen. Och ätit "rester" från igår. Värmde bara på hamburgarna.
Ska ta och packa min väska sen till badet, så det är gjort. Slipper man stressa dom sista sekundrarna.
Promenarden togs inte emot med öppna armar, nu skulle han sova. Jaja, kanske kommer lite senare? Fast det är ju bara två timmar, lite plus, innan jag åker. Och då ska vi hinna handla och ner och bröta i förrådet.
Men jaja, jag får väl säga som alla andra "det nya livet börjar imorgon" så då ursäktar det om det inte blir promenard idag.

Får leta upp mina hörlurar till telefonen också så man kan ha musik på telefonen och ut och gå med den, så man kan gå själv om det är så.
Såg dessutom på GI's sida att om man blev medlem nu så fick man en stegräknare på köpet (jättegrön/limegrön, snyyyggt!). 89 kronor i månaden de tre första månaderna och sen 99 kronor. Och dom tre första är obligatoriska, och man måste betala dom i ett svep, eftersom dom har nån "tre stegs grej" som man måste testa på i tre månader. Så mjaa, får kolla det lite mer.

Ne, jag funderar på om jag ska leta upp dom där hörlurarna och ge mig ut? Gissa vem som kommer bli förvånad. Men jag orkar inte bara sitta här.
Gå runt och utforska vad som hänt här. Dom bygger ju som attans, eller gjorde nu är väl det mesta klart. Pappa som lekte här när han var liten, måste vara knasigt att se hur det ser ut nu med alla hus och grejer.
Men jag tycker det är kul, även om husen är rätt tråkiga så kan det ju vara kul att se. Och som sagt, en roligare rutt än vad man kunde hitta där vi bodde innan.

Håll tummarna för att jag hittar mina lurar, och allt annat jag behöver för att få in lite Miss Li på telifonen.

Världsliga saker

Hanna: Sjäääälvklart, min dörr står alltid öppen för dig! Och gärna din lille söte gose prins också, hihi.
Haha Oscar sa här när han läste att vi har faktiskt en garderobsblomma som står ute i hallen, så två blommor har vi visst då. Vi har inte direkt gröna fingrar, haha.
Dom låter, men man vänjer sig. Dom har ju nästan alltid stått i närheten av oss/sängen. Det är bara om dom kastar ner matskålen eller huset eller nåt mitt i natten som man vaknar, haha!


Och nu är jag vaken! Vaknade lite efter 9, låg och drog mig för Oscar låg och tittade på tv så jag passade på att ligga och gosa i hans famn. Perfekt att vakna till i lugn takt (blunda, titta, kika, blunda, glo, kika, titta, blunda) och ligga och mysa.
Låg och mös nån timme innan jag blev akut hungrig, haha. Så vi gick upp och tittade på Samatha Who? och åt frukost. Köpte sånt mums bröd igår, intalienskt lantbröd.
Och så hade han startat maskinen när han vaknat i morse. Jag ladda in tvätt igår, fyllde i tvätt- och sköljmedel och ställde in allt så det var bara att stänga luckan och starta. Så det hade han gjort i morse så den var klar lagomt till när frukosten var slut.

Så skönt med en stor maskin. Eller stor och stor, men eftersom den gamla vi hade var bara hälften av en vanlig, är det så "häftigt" när man får i ordentligt med tvätt.
Man slipper tvätta hela dagarna. Nu tvättade jag mörk tvätt igår, och ljus idag. Finns ingenting att hänga upp på längre. I gamla lägenheten hade man fått tvätta minst två av varje och haft sig.
Skönt, skönt, skönt att bli av med allt på en gång!
Nu är det bara en mörk och ljus underklädes tvätt kvar, blir nån ikväll eller båda imorgon. Gööör käckt.

Så intressant, eller hur? Haha, jag känner det när man skriver om sin tvätt och vad man har kvar och inte och bla bla.
Jaja, man kan inte alltid skriva om världsekonomin och bomber.
Apporpå bomber där emot, trodde jag att vi hade ett sånt där riktiskt ruskoväder över oss idag igen!
Jag satt här inne i min dator och ser bara hur det blixtrar till! Hela rummet lystes upp nästan, precis som sist. Så jag frågade Oscar om han såg, men han fattade noll.
Så vänder jag mig om och kommer på att tv:n är ju inställd på hans dator, så den visar det han gör. Och han sitter och spelar nåt där han skjuter och har sig, så när han skjöt eller vad han gjorde, såg det ut som åskoväder här, haha.

Tänkte se sen om jag fick med mig bomberman ut på en promenard. Igår tjatade han om det så för han mådde så dåligt. Men känner att jag vill hitta nån, eller några, bra slinga (eller slingor) i lagom längd här. Finns ju lite mer variation här än borta i gammla.
Och så ska vi ta upp min träningscykel, tjiho! Eller, Oscar vet inte om att vi ska ta upp den just idag och så, men jag vill ha den imorgon. Börjar bli taggad igen, som förra helgen.
Blir inget idag dock, är ju bad och grejer sen, men imorgon kanske? Sitta och trampa till Desperate Housewives. Måste ha nåt att titta på, hatar att bara trampa för trampandets skull.
Vet att förr försökte jag läsa eller plugga när jag satt där, haha. Känns som det går bättre att försöka titta på nåt.
Eller pumpa in musik och döna på med det, det funkar ju också. Vi får se, men nu gäller det!

Funderar även på att börja med GI. Oscar brukar vara anti bantning/kurer/mini fett och allt sånt. Men GI tycker han verkar bra (för att man får äta fett där?) så då får man kanske testa?
Vet inte om jag ska köra helt eller lite grann. Känns som man måste köra fullt ut för att det ska ge nåt?
Bara inte dom propsar på regelbundna tider som allt annat, det finns inget sånt i min värld. Jag kan inte äta på regelbundna tider och med så jämna mellanrum som man ska när jag jobbar som jag gör.
Man hinner bli skit stressad på en halvtimmes lunch, och så sa nån att man kan ju dela upp lunchen, och äta i två delar. Så man äter en kvart varje gång. Det går inte, finns inte.

Jaja, nog tjatat, får ta och kika lite på det här med GI och kanske gå ner och handla sen då. Hitta nåt smarrigt att äta och så.
Till och med Oscar sa igår "så kan vi ju bli medlemmar på GI och..." bla bla. Och jag tyckte det lät lite över avancerat, räcker det inte att bara köra i sin egna tackt? "Men då får man ju recept och kan göra ditten och datten". Jag tror minsann det är nån som kollat upp detta, haha!

Fredagens bild

Tänkte bjuda på en bild som sammanfattar fredagen ganska bra.
Eller vi tar två, en före och en efter blir det väl då.

FÖRE:EFTER:Även om jag tvivlar på att nån undrar "Före och efter vad..?" så säger jag det rakt ut: alkoholen.

Första delen av "Hemma hos"

Hanna: Hah, skallebank, det lät gulligt. Nej jag vet, har inte hunnit än, men nu så! Offrar mys tid med min sambo för att lägga in bilder, så här kommer dom!


Vi börjar med gööör spännande bilder på.... badrummet!

Hoppas man ser nått så när i vårt lilla avlånga badrum, inte det lättaste att fota för att få med och visa så mycket som möjligt, men det kanske säger en del, hehe...

Missa inte: min fiffiga lilla "hylla" under handfatet, eftersom vi inte har nån som helst förvaring i badrummet.


Sen kör vi.... sovrummet!

Gissa vad?

Där bor djuren i buren, svårt att lista ut va?

Osso lilla tv-hörnan. Väldigt spontant och tillfälligt fixad, ja.

Synen om man ligger mitt i sängen, och en del av nästa avdelning.

När jag fotade denna igår (tänkte på dig Hanna) kom jag på att detta är den eeenda växten vi har här. En liten Aloe Vera planta jag fick av mamma nån gång efter vi flyttat in, som sjunger på sista versen.


Och sist, men störst: vardagsrummet! (...eller i alla fall delar av det.)

Här är från dörröppningen i sovrummet, Oscars lilla hörna.

Soffan och min lilla hörna. Och dom små kuddarna.

Och det är allt jag tänker bjuda på från oss nu, så det som finns kvar är andra delen av vardagsrummet (snarare bokhyllan), hallarna och köket. Ja och klädkammaren, om jag kan med att visa den, haha!
Men så Hanna, hoppas du blev lite glad? Nu vet du liiite om hur vi har det här! Så får jag bättra mig och fota mer, helst efter jag har möblerat om här.

Kvällets dags

Maten blev muuuums! Knö mätta är vi nu, haha. Jag köpte godis förut, och choklad som vi var så sugna på. No no, inget kommer ner nu på ett tag haha!
Fast innan vi lägger oss ska vi testa dom här "mirakel pillrena". Har varit och köpt citroner och så. Så citron ska ju bli sött. Sen ska vi testa choklad, för det ska tydligen dra fram smaker och sånt också, vi får väl se.
Är lite skeptisk tills vi testat, men det är ju en kul grej.

Jag var bara lite rädd innan, om vi hade testat och sen skulle ätit mat, ujuj... Det håller tydligen i sig i sex timmar! Så jag sa att vi testar innan vi lägger oss. Inte kul om allt skulle smaka konstigt. Fast om det inte var nån stark eller sur smak, eller liknande, så skulle det inte smaka annorlunda.

Ska ta och kika på Snacka om nyheter nu. Kommer ihåg det från när jag var "liten", mamma och dom brukade kolla på det. Och nu är det ju nytt och på ny kanal.
Christopher vad-han-nu-heter-men-som-är-komiker och Lars kommer-inte-ihåg-vad-han-heter-politikern-som-pratar-roligt/hest i ena laget och Annika Lantz och Hans Rosenström i det andra.
Vette katten vem programledaren är, haha.

Och hoppas att huvudvärken ger med sig, igen. Håll tummarna?

Strul

Anso: Hehe ja det är väl tur att min... trötthet roar nån? Och bilder, yes det kommer!
Och kul att du är tillbaka!


Jag blev dundersugen på hamburgare idag. Hemmagjord då.
Så vi går ner och handlar det som behövs. Men som vanligt så finns aldrig det man ska ha på Lidl. Ska vi äta korv med bröd finns aldrig korvbröd, ska vi äta hamburgare finns det aldrig hamburgebröd. Så tröttsamt.
Så vad gör man då? Jo man får gå ner på Ica också.

Men gott ska det bli. Så då får det väl vara värt det, eller nåt.
Och jag har ju faktiskt ett avsnitt Grey's Anatomy att titta på. Då blir dagen lite bättre.
Och så tog jag ut klämman jag hade i håret som orsakade en mega dum huvudvärk.
Nu ska jag skicka ett SMS till Marie, sen ska vi fortsätta.

Så var det över

Hanna: Jag ska bara orka lägga in bilderna på datorn, men jag lovar att det kommer bilder idag!
Eller hur, nåt annat än myskläder går inte hemma, hehe.


Gosh vad jag är trött. Dom sista gick vid 2 igår, jag somnade inte före 3.
Ställde klockan på 10 (vill ju inte sova bort hela dagen eller förstöra så jag inte kan sova ikväll) men vaknade 9.30. Käckt tänkte jag och stängde av klockan. Sen vaknade jag till strax innan 10, haha. Och tredje, och sista gången, lite innan 11. Men trött kommer nog vara temat för idag.

Blir nog faktiskt att krypa ner i sängen igen. FInns inget jag orkar eller känner för här ändå.
Vi skyller på hösten.
Men bilder kommer sen, annars ska jag... hugga av mig ett hårstrå? Nej, men jag lovar!

Då var det snart dags

Hanna: Ja absolut, det kommer när det kommer :) Jag vet att jag kan, jag är bra! Ne men man får tänka lite så, samtidigt så puschas jag ju av dig också, som jag skrev. Så kul att följa dig och tänka "jag också!" Men det kommer.
Hehe ne men du är ju alltid så duktig så du kan ju ha sånna latdagar också. Och laga mat är la inte illa pinkat heller? Säkert uppskattat av Björn!


Nu är vi klara. Eller ja, har varit det ett tag. Men gick nyss med en vända sopor.
Så nu sitter jag här, läser lite bloggar och lyssnar (så klart) på Miss Li. Ska mjukstarta med lite Wii strax.
Jag har gått här idag och sjungt massa Miss Li. Högt och lågt, ljudligt och tyst, bra och dåligt, likt och hemskt. Och då undrade Oscar om jag var full, på den cidern vi drack till maten?
"För att jag sjunger Miss Li? Som jag alltid gör? Det är väl när jag sjunger nåt annat som du ska bli orolig?"
Så nu ska han säga till dom andra att om jag sjunger nåt annat än Miss Li ska dom säga till så han ska natta mig, haha.

Och nej, vi ska inte lyssna på Miss Li idag. Eftersom Oscar inte har varken musik på datorn eller bra musik smak så har han bett dom andra ta med sig musik. Så det ska dom få göra.
Hoppas jag, annars blir det Miss Li, det har jag talat om för Orren.

Och Hanna, jag har fotat idag!! Sovrummet och toaletten, och lite av vardagsrummet. Haha, eller hur är jag duktig? Så jag ska försöka fota kök och övrigt i bättre ljus imorgon, så ska du få seee!
Är jag inte duktig så säg!

Nu är tv:n igång så jag får hämta nåt att svalka halsen med och spela Wii med min snygging till sambo.
Svart skjorta och jeans, så snygg så. Och jag kör jeans och nån tröja (med gos tröja på) haha. Som alltid är han snyggt klädd och jag som en hemma kväll. Men skit samma, det är kväll och jag är hemma så det blir bra.

Ha en gör bra kväll allesammans!

Hur går det?

Hanna: Nej verkligen inte, men jag vet ju att jag skulle må bättre av att gå ner. Både psykiskt och fysiskt, så det är bara att ta sig an.
Haha neej, jag tror det blir nåt lättare. Jag är inte så prålig av mig heller. Har ingen aning faktiskt, ska prata med dom nästa vecka vad dom hade tänkt. Men det skadar ju inte att ta sig en idé-tur och fundera på vad man vill/inte vill ha. Tacki!


Ja, nu har jag faktiskt skrubbat toaletten, renare toalett får man leta efter! Hade jag inte fått kräkningar hade jag kunnat äta från toaletten, haha. Samtidigt som jag dammar i sovrummet och har startat en disk i köket. Ne men jag gör allt på en gång som en annan pappegoja.
Badrummet var dock inte mitt fel att det blev en paus där. Jag glömde ju att man inte kan använda proppen på handfatet, så jag fyllde upp med vatten för att torka av toaletten. Sen släppte jag proppen och så hade jag en fors och sjö i badrummet. Så det var ju bara att svabba upp så mycket som möjligt och vänta tills det blev torrt, och göra nåt annat under tiden.

Oscar är dessutom försenad, så klart.
Hans "chaufför" mådde så dåligt när dom skulle åka från skolan, så dels väntade dom runt 20 minuter på honom i skolan, sen hade han och den andra som åker med dom gått ner för att ta bussen. Och dom är kvar där, så han blir nån timme sen. Med allt han har att göra också. Jaja, så klart det ska vara så.
Meeen då blir det bara mer spännande, haha.

Ne men vad sägs? Diska kanske? Japp, det gör vi. Ses.

Tjöt

Anna: Haha jo, jag gör väl det. Har liksom fastnat. Var förr att jag tittade bara om jag var hemma (ledig eller sjuk) men nu är jag ju rätt ofta hemma när det går, så då fastnade jag. Våra bästa år ser jag också, kan inte sluta efter att ha sett det i minst tio år, haha.
Har du ju rätt i, då har vi ju öppet lika länge, fast ni öppnar tidigare och vi stänger senare.

Emma: Han är lite udda, den mannen. Men här är en länk till artikeln i Aftonbladet om dom:
http://www.aftonbladet.se/matvin/article3354841.ab?service=print

Hanna: Ja, jag förstår. Men jag tänker ju också på hälsan, man mår ju inte bra av att vara överviktig. Inte bara att jag inte trivs, för det gör jag inte nej. Men man ska ju kunna må bra fysiskt som psykiskt. Sen är du jätte gullig som säger så, och alla andra som säger det. Men som jag skrev så är det ändå 40 kilo det handlar om, och då var jag inte underviktig på nåt sätt där. Men, det är bara att ge sig fan på't, det vet ju du! Du är så duktig och det sporrar mig också!


När jag letade efter artikeln om tabletterna, sprang jag på nåt helt annat:
http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article3505552.ab
Clara är 105 och oskuld. "Jag bestämde mig när jag var 12 och höll mig till det".


Jahaja, så var dagen igång igen. Och så tittar jag på klockan och ser att jag suttit här i en timme snart, oj? Det hade jag inte riktigt tänkt/räknat med. Ska skrubba toaletten och så idag, eftersom jag jobbade igår. Började sent, ja, men hann inte komma igång? Med dusch och mat och allt sånt. Jaja, det är ju bara att skylla sig själv och ta tag i det idag.
För idag kommer dom, bambambambaaaam. Tjommarna från Oscars klass. Vi får väl se vad det blir av det hela, jag är skeptisk och tänker vara det tills imorgon, om det inte hinner ändras under kvällen.

Sen funderar jag på att ringa mamma och kolla om hon vill åka och kolla klänning till mig. Och fråga om hon känner att hon har tid att sy en. Det är ju inte så lång tid, och jag vill ju inte att hon ska göra det om hon känner att hon inte hinner så hon inte behöver sitta sista kvällen och panik sy. Eller så att det inte blir som förra gången. Hon sydde en klänning (till avslutningsmiddagen i nian) och jag hade köpt back up kläder, så jag klädde på mig på kvällen men bytte sen från den blåa klänningen till svarta byxor, ett svart linne med tryck och en rosa skjorta. Snällt jag.
Men tänkte att det kunde vara kul att åka och kolla lite klänningar. Få lite idéer och kanske testa vad som sitter bra och inte. Och i så fall köpa nåt om hon inte känner att hon hinner.

Temat är ju då gala, så det känns ju som jag vet inte vad... Storslaget. Funderar på att förhöra hos dom andra vad dom tänkt också. Oscar är ju glad att han får använda sin måttbeställda kostym. "Nån gång, typ bröllop och dop och sång, kommer jag ju behöva den" och se så det gick. Så käckt.
Mja, det får nog bli att spana och fundera idéer med mamma. Om hon kan vill säga. Får ringa henne sen och kolla.

Nu... ska jag... städa? Eller äta frukost. Får se hur sugen jag är på det. Hungrig är jag, men sugen? Oj, sicket dilemma. Men i alla fall. Tjingeling!

Idag då

Hanna: Så söt du är :) Egentligen spelar det ju inte så stor roll hur man ser ut, men man ska ju trivas själv också. Och kunna må bra.
Hehe men lego är kul! Farmor sa det igår, "synd att du inte hade nåt barn med dig" men vaddå? Jag kunde leka så bra själv ändå.
Söt du är som orkade igenom allt, jag är imponerad! Tack <3


Idag blev det visst jobb då. Pippi ville att jag skulle ta hennes stängning för det hade strulat ihop sig på hemmaplan. Så det blir en mini-kortis dag, 16-19.15.
Men vaddå, det är kul att jobba och ännu mer kul att kunna hjälpa.

Oscar är på museum, ingen aning när han är klar. Men han har lovat att städa när han kommer hem.
Han har ju bjudit in sin pundar klass (eller den icke-pundande delen?) hit imorgon. För att "supa och mysa" som dom förklarade förra helgen när dom var hos nån annan.
Så ja, jag flyr till jobbet hehe.

Och så gick han på det här med den där tabletten Aftonbladet skrev om för ett tag sen, som får surt att smaka sött och sånt där. Så ikväll ska han eller vi hämta det och köpa citron och käka som om det vore apelsin. Jaja, sån är han.

Tja, nu tänkte jag faktiskt duscha. Försöka få reda på sen när han väntas hem och vi skulle äta eller om jag gör det innan. Fläskfilé och hasselbacks potatis ikväll i alla fall. Mums!
Men nåt får man ju ha i sig innan jobbet, annars blir det en lång dag.

Ja, det var idag det. har kollat Lipstick Jungle, lite Betty och Hem till gården. Och passat på och myst eftersom det var lite sovmorgon idag. Japp, grejt.
Nu får jag kila in i duschen och värma mig. Ses sen?

Lite tidsfördriv

BRUKAR DU:
Peta dig i näsan:
Ne, inte gräva efter skatter precis.
Titta på dig själv i spegeln: Jo, det händer allt.
Gnälla: Hmm, nej? Haha, det kanske händer det också.
Skrika: Som i att sjunga, ja.
Sova: Ja, skulle man inte kunna tro men jo.
Ha ångest: Nej, inte direkt.
Skada dig själv med flit: Nej.
Ta mediciner du inte borde ta: Inte det heller.
Vilja dö: Nono.
Drömma mardrömmar: Ja, en hel del.
Drömma sexdrömmar: Nej, har nog aldrig gjort det?
Ta droger: Never.
Försöka vara annorlunda: Behöver inte försöka.
Klä dig i svart: Inte speciellt ofta längre.
Gå till kyrkan: Inte om jag inte måste (dop och liknande).
Gå i skolan: Nooo.
Röka: Nej.
Ha sex: Ja, tänka sig.
Ljuga: Bara bus-lögner, annat ger mig ont i magen.
Hata folk: Inte hata, det är för starkt.
Lita på folk: Nej, inte så verkligen lita på.

VEM:
Saknar du:
Oscar, mamma, pappa, Korvas, osv.
Vill du döda: Ingen person så direkt.
Rörde dig sist: Oscar, så klart?
Vill du slå: No one?
Kysste dig sist: Dum fråga? Oscar, I think.
Vill du kittla: Återkommande: Oscar.
Kramade du sist: Beöver jag ens skriva hans namn igen?
Vill du prata med: Mams.
Skrek du på sist: Minns inte, sa väl att jag inte skrek?
Vill du vara som: Moi.
Sårade dig sist: Minns inte.
Vill du bli galet full med: Fjortis hit och fjortis dit, nej tack.
Gjorde dig riktigt glad senast: Orre-Borre (för lite variation).
Fick du sms från senast: Ovanstående.
Ringde dig senast: Pippi.
Är snyggast på jorden: Haha, tänkte skriva "ovanstående", men jag får väl säga Oscar - igen.

HAR DU:
För många vänner:
Nej, kan man det?
Förföljelsemani: Haha, nej?
Tvångstankar: Inte det heller.
Någon annan psykisk sjukdom: Det tror vi inte.
Någon fysisk sjukdom: Nej.
Någon skada: Ja, allvarlig sådan.
Färgat håret: Titt som tätt.
Brutit några ben: Aldrig.
Några piercings: Bara öronen (om det räknas).
Egen dator: Ett styck.
Bra självförtroende: Ibland så.
Kysst någon: Ja, faktiskt, haha.
Sagt jag älskar dig till någon idag: Ja, så klart.
Bjudit ut någon: Inte så direkt, nej tror jag inte.
Varit kär: Är.
Dumpat någon: Nej.
Stulit någonting: Inte det heller.
Lämnat landet: Bara max ett par veckor, semester då ja.
Tuttat eld på nått: Ljus?
Gjort något olagligt: Kört nån grad för fort.

HUR:

Går du: En fot före den andra.
Svarar du i telefonen: Oftast "Hallå" eller "Ja, det är Jenni".
Fördriver du tiden: Ugly Betty.
Mycket pengar har du: Lagomt.
Tjänar du pengar: Jobbar.
Ofta diskar du: När det behövs.
Ofta städar du: Samma där.
Många stör du dig på: Tja, vad vet jag?
Ofta träffar du din familj: Vår familj varje dag, men dom andra inte lika ofta.

TROR DU:

Att du kommer bli något: Jag är redan nåt.
På gud: Mja, mjo.
På rymdvarelser: Kanske inte gröna aliens, men ja.
Att folk tycker om dig: Jajjemen.
På ett liv efter detta: Ingen aning vad jag tror där.
Att fiskar kan tänka: Haha, ja?
Att du kommer leva länge: Vem vet? Man kan bli påkörd när man går utanför dörren.

Hoppsansa

Ojdå, hoppsan. 7-10 blev visst 7-14. Så det kan gå!

Jag kommer lite lagom tidigt till jobbet. Antingen kommer bussen in 6.41 eller 6.54 och det tar runt fem minuter att gå ner så jag kände att det var bättre med den tidiga bussen.
Så jag väntar, och väntar. Ingen kommer och jag messar med Oscar och tycker att nån borde väl ändå komma när klockan är fem i? Men det är ju ingen idé att ringa och tjata förrän 10-15 över om nu ingen skulle kommit.
Så ser jag helt plötsligt Patrik, tjiho! Jag får komma in.

Och när han kommer ner frågar han om jag inte visste att mötet börjar 8? VA?! Nej, det visste jag inte (vad skulle jag gjort här nu då?). Så det var väl bara gå in och försöka sysselsätta sig med nåt i en timme. Tydligen var det inte så mycket att gå igenom och så slapp Jessica ha sin dotter så länge på dagis, som egentligen var ledig.
Men när jag kom in hittade jag en lapp på anslagstavlan:
"Jenni & Malin, om ni kommer 7 kan ni köra plock"
OM?! Om man blir tillsagd att mötet börjar 7 så är man väl där till 7? Men ingen Malin/Pippi så hon visste väl tänkte jag.

Nehe, en stund senare kom även hon. Hon hade tatt sig en tur runt orten på jakt efter cigg, kaffe och lunch (till senare då) eftersom precis som hon stegade ut ur huset, hade två SMS dimpit ner i hennes telefon från Carina, med samma meddelande i båda.
"Man kan börja 8 imorgon om man vill". Imorgon var idag då, för det tog ett tag för telefonen att ta emot tydligen.

Well well, vi började med plock och efter ett tag kom Carina och vi konfronterade henne lite om detta. Hon hade tydligen messat oss igår, och hon hade nog skickat två till Pippi då iställt för varsitt. Men men, det var ju en extra timme.
Så vi packade lite vagnar tills Jessica kom, då var det dags!

Gotte frukost blidde det. Macka med ost och gurka och med skinka och gurka. Kaffe och äppeljuice på det (nej, inte tillsammans och inte på mackorna).
Och så pratade vi och pratade och pratade. I två timmar typ. Minst en halvtimme av dessa två gick till att berätta hur duktig jag är, haha. Som gör 100%-iga provköp på löpande band. Ja, jag är bra.
Så då tyckte helt plötsligt alla andra att jag borde jobba mer, haha. Och Patrik trodde att det var nån som var kär i mig. Men jag kan inte hjälpa att jag är så himla duktig och charmig?

Carina hann även fråga hur länge jag ville jobba efter mötet. Ehum? Ja alltså det var några utbildningar (som görs klickeliklick på datorn) som skulle göras så när jag ändå var där...
Jaja tänkte jag, lika bra att få det gjort. Det brukar ju bara ta en till två timmar att göra dom.
Meeen, så skulle massa meningslöst gås igenom. Hur man loggar in och ut i kassan, hur man söker varor, hur man gör retuer, hur man gör reservationer, hur man loggar igång på morgonen, hur man loggar av på kvällen och jag vet inte allt.
Sånt man borde göra kanske första veckan eller så, när man är helt ny. Efter ett och ett halvt år satt man ju och bläddrade igenom och fick småfel för att man gjorde på sitt egna sätt och inte som dom ville, hehe.

Men jag fick lärt mig lite lätt om hur man beställer varor, det var kul. Och lite mer sånt, om... Ehh, inte komma ihåg vad det heter. Men i alla fall är det "det" som tipsar om när man ska beställa nya varor på ett typ. Alltså, jag bestämmer och klickar i att jag vill alltid ha hemma minst fem av gardinen "Stina". Och när jag sen ska beställa då så kommer det förslaget upp, att det är dags att beställa mer av "Stina" eftersom jag inte har fem hemma längre.
Och lite inventerin och sånt. Det vägde ju upp att gå igenom alla underkurser.

Men som sagt, jag var på jobbet i sju timmar. Jobbade en. Satt/åt/hade möte i två. Satt framför datorn och bara klickade i fyra. Och får betalt för det. How nice or what?

Mötte Oscar nere på torget sen, han hann typ hem och lämna av sina grejer och sen gick han ner och mötte mig. Så åt vi McDonald's. Jag var ju något hungrig. Åt tre lätta mackor innan jag gick hemmifrån, vid 6 typ då. Sen frukost på jobbet runt 8-9 som var lite mer då. Men sen satt jag ju där i lunch tider, så alla hann äta medans jag satt där, luktade ju inte gott eller så.

Efter maten gick vi till farmor. Var ju bara tvungen eftersom Jessica berättade detta förut:

Igår hade det kommit in en man och frågat efter mig. Jessica hade svarat att jag var ledig.
Han hade då gått och tittat lite, bland annat på en fåtölj men kom sen och sa att han ville ha en game stol.
Jessica stämplade in och skulle ta betalt när han frågar:
- Får man ingen rabatt?
- Ehh... Varför det? undrar ju Jessica då, självklart.
- För att mitt barnbarn jobbar här?
Då kopplar hon att mannen måste vara min morfar eller farfar - antagligen! Och som hon sa, hon funderade på om hon skulle ringa och fråga mig för hon kände ju inte igen honom (föräldrar känner vi oftast igen, vilket förvånade Filips mamma en gång haha, men farfar har nog inte varit där mer än en-två gånger sen jag började. Och då har han nog bara pratat med Filip). Men det hade ju varit lite pinsamt så hon gav honom rabatten.
Jag visste redan då att det var farfar för jag visste att dom skulle köpa en sån till min kusin som (tydligen) fyller år (just) idag.
Patrik sa även att han hade en hund - en svart pudel fyllde jag in.

Senare hade pappa kommit in. Han skulle köpa stolar till jobbet. Honom kände Jessica igen så hon stämplade in och skulle börja göra rabatt.
- Nej nej, kommunen ska inte få nån rabatt! svarar pappa, haha! (Ser väl lite tokigt ut om han lämnar in ett personalrabatts-kvitto till jobbet som redovisning.)
Och så hade Jessica berättat vad som hänt innan, och sagt att hon trodde att min morfar eller farfar varit inne.
Pappa svarar då lätt:
- Ja det var säkert min pappa, om han kunde med att fråga om rabatt var det min pappa!
Haha, jag säger då det.

Så därför var jag ju tvungen att gå dit och prata med honom om det. Och som han skrattade när jag berättade att dom sagt att nån skum gubbe varit där, haha. Och ännu värre när jag berättade vad pappa sagt.
Jag säger då det.

Sen blev vi faktiskt kvar. Jag fick syn på lådan med leeego. När jag började snöra upp den frågar farmor om jag minns vad som finns i den, självklart!
Kände mig som ett litet barn på nytt. Byggde nästan precis som när jag var liten, haha. Och hon tyckte jag var så duktig.
Oscar sov så klart, och snarkade.
Två och en halvtimme var vi där, så runt två timmar satt jag och byggde. Kuligt.
Tittade i lite fotoalbum faster klistrat ihop. Ett från en kusins student och ett på andra kusinerna.
Och ett på varje av farmors barnbarnsbarn.
Hittade en bild på mig själv som var kanske runt tre år gammal. Ja det stämmer nog ganska bra, jag var inte tillsammans med Oscar då.
I alla fall, allt jag kunde tänka när jag såg den bilden var "Herregud, jag ser ju ut som ett benrangel! Bara skinn och ben!"
Nu var det säkert inte så illa, för jag har aldrig varit smal. Men det var ju 45 kilo mindre på den kroppen än på den som sitter här framför skärmen, så det var ju viss skillnad.

Nu har jag (medvetet) inte lagt upp speciellt mycket bilder på mig, framför allt inte på hela mig.
Men så här såg det ut 2004, 15 år och så långt ner i vågens mått som jag nånsin varit:Och jag vet, snygg bild i övrigt men det var inte det jag var ute efter. Har inte speciellt mycket bilder därifrån tydligen så man tager vad man haver?
I alla fall, denna bilden var visst inte mycket jämfört med den jag såg hos farmor. Så jag kanske gick ner ännu lite mer då? Vad vet jag? Men som sagt, det där är långt ifrån vad det är idag.
Och jag som var så taggad, men inte nu längre. Men så kan det gå. Man får väl vara glad att man lever?
Saknar jeans faktiskt, som satt åt och bra.

Tja, vi kom hem sen (no shit?) och eftersom det var så sent, och jag hade saker att göra här, har jag faktiskt inte sovit än. Men har huvudvärk så jag vill grina.
Tittar, igen, på Hemma hos mig halv åtta. Egentligen var det rätt tråkigt, och jag stör mig som attans på speakern, men har man börjat så vill man ju ser fortsättningen.
Sen ska jag se Bonde söker fru. "Ge allt en chans" eller vad sa jag? Ne, men jag har för mig att en bonde var här ifrån så då ville jag se för det. Sen får man väl se om man orkar följa det vidare, inte så troligt.

Känns som ett lagomt inlägg, eller?
Bara några rader om dagen, haha. Och dessutom började det på tv:n igen. Och dom spelar Veronica Maggio eller om hon lyssnar på det.
So long suckers.

Tidigt

Okej, jag erkänner. Det är tidigt. Men jag är vaken.
Jag var så orolig igår att jag inte skulle vakna eller nåt sånt. Ställde min klocka på 5.30 och Oscars på 5.40 - bara för att vara säker på att nån av oss vaknade så jag kom upp.

Sen kunde jag självklart inte somna igår. Det är det som är fördelen med att lägga sig så tidigt (22-tiden) för när jag till slut gick upp, kände ingen mening med att ligga och vrida och ha mig när jag bara fick ont i halsen och näsan. Så frågar Oscar om jag vill veta vad klockan är? Nej, ja, kanske? Den var "bara" 23.20 så det var ju inte så farligt. Hade man där emot gått och lagt sig vid den tiden, hade klockan varit närmare 1 när jag gick upp, inte lika kul.

Men i alla fall, jag gick upp en liten stund och glodde tv tills ögonen blev trötta och la mig och gjorde ett nytt försök.
Jag somnade nog faktiskt idag, eller i alla fall nära inpå. Det är imponerande.

Sen har jag så klart vaknat titt som tätt, tänk om jag försov mig? Men ingen fara, när klockan ringde satte jag den på znoos (inte ofta man använder 'z' när man skriver, fick testa mig fram några gånger här i mörkret, det andra flyter ju på bra) i sju minuter. Blundade till, blev väldigt trött men gick upp innan klockan ringde igen.
Jisses, jag är så duktig.

Slängde på datorn i farten till toan. Fixade mig där, gjorde mina mackor och här sitter jag.
Bara en tröja som ska på och håret som ska lite mer i ordning, sen är jag klar att gå. Och det ska jag göra si sådär 10-15 över 6. Hujeda mig.

Nu känner jag där emot att jag inte har så mycket att göra sista tiden. Men som vanligt springer det väl på. Är ju bara en kvart kvar. Kanske kolla lite bloggar? Folk är ju ofta kreativa på kvällar, så trots att klockan bara är 6 nu (och jag har skrivit i 10 minuter) så kan det allt finnas uppdateringar, eftersom jag sist satt här runt 22 igår kväll.

Så uppdatering blir det antingen när jag kommer hem eller under dagen. Mötet skulle hålla på till 10, eller strax innan så dom som ska öppna hinner det.
Vad mer att säga?

God morgon!

Dagens haha

Mark ska förföra en tjej, stackaren.

"If it's anything like my proom night - you will pay for the theraphy!"

Och så kommer han ut, gråtfärdig och helt förstörd.
Trots att han ibland är bitcharnas bitch så hade det inte varit en bra serie utan honom.
Ingen kan vara gay som Mark, eller som Michael Urie.

Kul?

Det känns lite lustigt när jag tittar på Ugly Betty, jag vet att jag sett det eftersom jag sett saker längre fram som inte kommit än. Men ändå känner jag inte igen hälften typ.
Skrattar åt skämt jag borde kommit ihåg och skrattat åt innan det hänt.
Må så vara, men vad gör det? Nu vill jag bara titta, titta, titta. Vill veta vad som hände sen och allt det där.

Mår illa i magen. Hua.
Liksom sådär syrligt, beskt lååångt inne. Och så äter man en torr macka för att det ska "suga upp" syrat i magen. Eller dricker iskallt vatten och försöker frysa skiten.
Aamen, så kan det vara.

Känner mig väldigt taggad för morgondagen, yes! Klockan står på 5.30. Bussen går 6.23. Mötet börjar 7.00. Yes!
Man blir ju trött bara av tanken, haha.
Tur att vi tog en tuppis idag igen. Helt sjukt. En och en halv timme som bara försvann. Jaja, det var gott och jag är trött. Och lär väl behöva den extra tiden när klockan står på fem imorgon!
Nu ska vi hem till mig halv åtta, eller nåt sånt.

God natten för sen.

Duktiga jag

Hanna: Förmodligen nåt i stil med vad jag såg inom mig när jag skrev det ;) Haha!


Jag diskar, gu så duktig jag är. Sen är det toalettens tur, here I come! En timme kvar tills Oscar kommer hem efter en pissig dag tydligen. Tur att jag är så underbar så det är lätt att komma hem, haha.
Så sugen jag blev på att ligga och kramas sen när han kommer hem, men nej. Jag ska inte sov. Jag är en stor flicka nu!

Stör mig fortfarande på mitt missade One Tree Hill-avsnitt. Oscar tyckte att det kommer ju två avsnitt nästa vecka. Och?! Det var ju idaaag jag ville se.
Jaja, två avsnitt nästa vecka och inte för att det är säsongsavslutning eller nåt, så det är väl bra.
Ne, nu ropar disken på mig, så jag får socialisera mig. Tjingsing!

Får man?

Hanna: Haha jag får ta och skärpa mig idag och vara vaken då, annars kanske du kommer hit och ger mig flaskan och försöker trycka ner mig i gåstolen för du tror jag är Mio?
Va kul! Jag tycker man ska fira alla Jenni/Jennie/Jenny, döda som levande! Lägga ner en extra liten tanke bara.

Matte: Haha, du det här är illa må jag säga!


Frukost, yes. Hungrig magen, yes. Pausa Betty, yes. Pissed off, yes.

Hur kan man göra så? Det är One Tree Hill dag idag, jag har gått här och funderat på om jag vågar se dagens avsnitt själv, kommer inte ihåg hur det slutade förra gången så jag tänkte tanka båda och se.
Så gick jag in och kollade, ger ifrån mig ett hjärteskärande skrik och Oscar undrar vad. Det är inget avsnitt idag!!
Vad ska dagen bli av idag?

Tuppis hit och tuppis dit

Hanna: Tyckte det var gulligt ändå, har inte riktigt koll när jag egentligen har det i Finland, dom flyttar den titt som tätt.
Sjääälvklart, bara att komma hit så får du så mycket du vill ha!
Och bloggen, hade jag redan märkt hehe.


Ojdå, somnade vi?
Jag la mig i sängen, hade sån jobbig huvudvärk så tårarna var på väg. Efter kom Oscar så man fick kramas lite, hjälpte något på huvudvärken.
Han tyckte att han skulle se färdigt sitt avsnitt av South Park, och när det var klart hade jag fått vilat tillräckligt (17 minuter hade han nog kvar). Tillslut övertalade han mig och jag blundade.
Sen vaknar jag till av att han pausar för han ska också blunda, haha. "Men om jag tittar så blir jag inte trött" hette det innan. Men han satte ändå klockan på alarm så vi inte skulle sova hela kvällen. Nej nej, vid 18.45 kom jag upp. Minns inte vad klockan var när vi la oss.
Så kan det gå. Så det blev inte mycket mer av denna dagen.
Nu tittar jag på Hemma hos mig halv åtta eller vad den hette på 4:an. Tio minuter kvar. Sen ska jag se Design: Simon & Thomas i en timme. Sen är det... Det där med Bert och skolmaten (lite Jamie Oliver copycat?) i en timme till, sen är det dags att nana. Kvällen är planerad och spikad, yes!
Så underbart när man sover bort hela dagen, och sen kvällen. Som en liten bebis, haha.
Då blir man så härligt trött så man letar efter godis i vattenglaset.

Slött var det här

Hanna: Tack, vad gullig du är som tänkte på det! Har inte ens gjort det själv.
Gott är det ju, Oscar dricker det jämt och då kan ju inte jag vara sämre.

Anso: Ja, det är faktiskt. Helger är bra så får man två mysmorgonar och sen kan det gå tillbaka till sitt normala lugn på morgonen, hehe.


Så mätt i magen man kan vara! Gjorde gulasch soppa med köttfärs. Och majsbröd till det. Känns som det är mat i varenda hörn av magen. Oj, oj, oj. Stackars mig, haha.
Men det är gött att ha. Ikväll blir det nog att värma lite, koka lite extra potatis och lite mer vätska i så har man ännu lite mer, så gott så!

Såg också ett Desperate Housewives förut. Blö, lite ledsen är jag på det. Alla serier klarar inte det här med fyra-fem år in i framtiden. Desperate Housewives är en av dom som inte gör det. One Tree Hill är en av dom som (ganska bra) klarar det.
Och så såg vi ett Prison Break, säkert några veckor gammalt. Usch, så ledsen jag är på den serien.
Fast nu blir det en Betty paus för mig för Oscar kollar American Dad på tv:n. Man får ju samsas lite.

Blev just väldigt sugen på att spela Wii. Om magen orkar, så kanske?

Jaha då

Hanna: Åh, pytten... Så gott det lät, kändes som ett måste för veckan, hehe.
Hon är ju lite "mycket" men som sagt, tur att man har olika smak!

Anna: Jo det är ju så oftast, det är ju därför dom har två omröstningar för att tjäna pengar. Men om inte annat får man väl vara så ond och hoppas på att nån ramlar, haha.


Jaha, igår blev lite spännande. Carina ringde efter 12 och frågade om jag ville komma in och jobba direkt, hon kommer och hämtar mig. Så jag åkte och jobbade heldag och sen var det bad.
Barnen är så duktiga så man vet inte vart man ska ta vägen. Det har hänt mycket på dom få gångerna vi har haft.

Ser inte ut att bli nåt jobb idag, men man vet ju aldrig. Är väl denna veckan vi har fem praktikanter, istället för två, så det är ju passande när julvarorna börjar komma idag. Så jag har faktiskt inget emot att vara ledig idag.
Ska äta mitt majsbröd nu, dricka lite oboy och bara ha en go morgon med mig själv. Oscar gick för nån halvtimme sen.
Gott det, tänkte jag skriva, men inte att han gick utan morgonen.

Hade nog inte mycket mer att säga, så det får bli så här. God morgon.

Ugly Betty

Det blev så enkelt att jag tittar om alla avsnitt av Ugly Betty. Jag vet att jag har sett ganska långt, men jag kände inte igen mig när jag försökte titta igenom, så vem skadar det om jag tittar på det igen? Så nu har jag nåt att titta på när Desperate Housewives när jag sett det avsnittet på måndag, och efter tisdagens One Tree Hill.
Japp, gött mos.

Och så har vi kikat på Stjärnor på is. Var rätt kul, verkar bättre än Let's Dance faktiskt. Kommer jag ihåg ses det nog fler gånger. Är inte så förtjust i dans eller konståkning, men detta var kul.
Förutom sängdningstiderna, man blir ju tokig på TV4!
Och åt tacogratäng (visst har det varit mycket taco i veckan?) innan. Så smarrigt. Man smulade natchochips i botten på en form, stekte fläskfilé med tacokrydda och la det på chipsen. Sen tomat på det. Och sen blandade man mjukost och tacosås som man klickade över det hela. Och så lite ost uppe på. 10-15 minuter i ugnen och smarr!
Självklart med grönsaker/sallad till då. Jag tycker det är godare, när det är tacopaj eller gratäng, att lite större bitar av salladen och inte så mycket. Jag har bara haft vanlig sallad, gurka och röd och gul paprika. Gott gott!

Nu ska jag gör mig i ordning och se färdigt resultatet i sängen för att sen släcka den små blå. Är på tiden. Jag sov till efter 11 i morse, känns jätte knasigt.
Men det är väl det, när man går upp typ 8 varje dag och jobbar till 19 (även om man inte börjar förän 12-14 så är man ju trött vid den tiden på kvällen) så blir man trött även om det inte känns så mycket.
Då är det skönt att sova ut på helgerna.

Jahaja, det var denna dagen då. Bad imorgon också, kul. Ska nog uppdatera lite under mina Betty avsnitt.
Ses då, sov så gott!

Evil

Mouahaha... Jag är ond, jäss.
Dom senaste dagarna har jag påpekat att det går fruktansvärt segt att tanka serier, om det är äldre säsonger och en hel säsong, det senaste av aktuella går på några minuter.
Och igår kom Oscar på att jag kunde ju titta på Ugly Betty, jag såg ju i början men kom ifrån det sen. Jaa, i brist på annat så jippi! Well, det skulle ta 7-10 timmar att ladda ner igår så jag kunde lika gärna gå och lägga mig.
Där och då kommer han på att det är nåt med portarna som måste fixas, det är därför det är så segt. Jaha, men orka tänkte jag och gick och la mig.
Nu när jag vaknade sov han på soffan (går upp vid 8, blir trött och somnar på soffan, fiffigt). Ugly Betty säsong två, kunde inte tänka mig att jag inte sett till tvåan, hade kommit ner. Men icke sa nicke, klart jag inte hade sett då (trots att jag kom på nu att det kanske inte låg i ordning, vilket det inte gjorde. Jag fattade inget i varken avsnitt fyra eller ett).
Så, nu kör jag Take a Shower! tills Oscar går upp och fixar till det (eftersom jag redan bett en gång, men han "sov" och kunde inte förklara) och det räckte med en och en halv gång, mouahaha. Eftersom han igår fick spel när jag gick och sjöng den hela tiden - antingen med rätt text eller med en helt egen påhittad.
Så kul kan man ha en lördags morgon. Nu ska jag äta frukost. Tjingeding!

Take a Shower

Ibland känner jag som så att antingen är hon helt intelligensbefriad eller ett geni. Avgör själva.
Vi kör låten "Take a Shower" och ingen har väl missat att det måste vara Miss Li?


Här har vi länken till låten på YouTube, den MÅSTE höras, annars försvinner halva det roliga:
http://www.youtube.com/watch?v=fdHzLnJTNq4


Och för den som vill så tar vi texten också:

Why don't you wanna
take a shower with me baby?
Why do you keep saying maybe maybe?
Is it something I have done
so tell me now
Do you think that I have done you harm?

Is it something you have done
that shouldn't been done?
Have you been out having too much fun?
Tell me baby
Tell me or I loose my mind
Don't you know my love for you is blind?

Don't you wanna cuddle with me baby?
Why do you keep saying maybe maybe?
Is it someting I have said
so tell me now
Can I turn it right so tell me how.

Or is it someone else
that you want more than me?
Have you been invited for a cup of tea?
Tell me baby
Tell me or I loose my mind
Don't you know my love for you is blind?

Don't you wanna take
a shower with me baby?
Can't you see you drive me crazy crazy
Is it something I have done
so tell me now
Do you think that I have done you harm?

Is it something you have done
that shouldn't been done?
Have you been out having too much fun?
Tell me baby
Tell me or I loose my mind
Don't you know my love for you is blind?

Don't you know my love for you is blind?
Don't you know my love for you is blind?

Fredag igen

Erika: Hehe ja, får väl se hur många morgonar (konstigt ord?) jag orkar göra mig kaffe och ha mig. "Som alla andra". Hmm ja, vi har spelat lite Wii så det är nog så dagen fortsätter. Städ, Wii och/eller film och självklart mys.


Ja som sagt så blev det lite Wii förut. Oscar har hittat en så smarrig glass på Lidl, och den är som godast nästan rinnande. Så det har liksom blivit att vi ätit den när vi spelat, så hinner man ta några tuggor emellan och så smälter den mer och mer och så gott! Choklad med choklad"kross" i, men inte sånna pytte bitar men inte så mycket heller. Ja, gott är det.
Käkade lite paj när han kom hem.

Dom skulle tydligen dricka och mysa hos nån i klassen ikväll. Jag är sådär sugen på att umgås med alla pundare från hans klass. Speciellt då det inte är ett uttryck då många av dom knarkar/knarkat, varit på avvärjning eller bara är dumma i huvudet ändå. Sådär sugen på att umgås med dom efter allt man hört.
Sen pratade dom eventuellt om pub bowling i helgen, det lät lite bättre då. Får väl se.

Nu ligger den och sover. Ska fortsätta torka ur skåpen nu, och fundera ut hur jag ska få torkat under brödskåpet. Vi har ju ett torr/brödskåp överst, sen en liten frys och sen kylen. Och när jag stod och torkade i översta skåpet såg jag hur dammigt det var på frys"taket". Ajaj...
Ja, städa sig varm känns bra. En good idé.

Och så testade jag och tanka "alla" Miss Lis skivor förut. Fattade det som att hon släppt tre vanliga och en "Best of". Så jag kan bara säga, Hanna om du tänkt tanka nåt med Miss Li, tanka hennes Best of album.
Fanns några lite småbra och kuliga låtar på dom övriga men dom var inte som best of (finns kanske en anledning till det?). Eller så måste man liksom vänja sig vid dom men dom flesta på Best of är ünderbara!

Inget kul att lyssna på

Hanna: Kan förstå det, var läskigt att försöka sova i det också, men hade man vaknat av det... Hu... I stan hade dom tydligen trott att det antingen var fest eller nån som sköt, haha.

Anso: Ne det är verkligen inte kul! Dumma han ja, haha! Har man inte rätt att gå hem tidigare för att flickvännen ska slippa vara själv när det åskar?


Låg och tittade på Morrongänget (jag tänker envisas med att säga Morrongänget för det är dom för mig, Rivstart låter så larvigt) och tänkte jag skulle skickat in och frågat hur det går med tittare och lyssnare nu när dom bytt över till Bandit Rock, så dom spelar nästan bara rock (även om dom spelar Takida, Linkin Park och nån slapp låt med Kid Rock så det är ju inte typ hård rock hela tiden). Förut var det ju vanlig radiopop.
Jag tittade på MorronZoo eller Vakna! med the Voice och Oscar undrade varför jag inte tittade på Morrongänget: "Det var musik så jag zappade". Inte alls lika kul nu när dom spelar konstiga rock låtar.
Och så tänkte jag nu när jag satt här att jippiiii, dom sänder ju vidare i radion så jag skulle sätta mig här och lyssna sista timmen. Men dom spelar ju baaara musik typ, på en kvart-tjuga har jag hört dom prata en gång! Och det var inte länge det, typ bara för att presentera nästa låt.
Tråkigt att det är så. Undra om det var så förut också. Men då var det väl bättre musik om inte annat.

Så nu har jag fått mitt morgon gnäll, haha. Och morgon kaffe, det var gott. Ska ta mig en kopp till till frukosten tänkte jag. Klockan bara springer iväg, gött det. Dra igång och städa sen och så kommer Oscar hem och hjälper till. Är ju kortis dag för honom idag, gott det.

Kunde ju säga nåt positivt också. Johan Glans var faktiskt och gästade gänget i morse, det var kul. Han är en skön snubbe. Tycker om komiker som kan vara lite roliga även under intervjuer.
För ett tag sen var ju Jojje Jönsen (eller vad heter han som gör... Vad heter han nu då? Han som läspar? Dag-Otto!!) och han som är med i den farsen vi var och såg på. Han som är med i alla dom. Doktor Kosmos och allt vad han gjorde när jag var liten. I ALLA FALL, dom var inte speciellt roliga gäster. Dom satt liksom mest morgontrötta och pratade. Sen kom ju Dag-Otto och hälsade på, var inte mycket roligare det.
Men Johan där emot, han var ju liksom kvick i svaren och man satt liksom och skrattade åt honom. Visst, det kanske mer är hans grej men man tycker ju att dom andra har ju hållt på med det så länge så dom borde väl ha lite att komma med också? Jaja, Jo(här lyckas smarto, med tangenterna på nåt sätt, markera hela texten utan att hinna reagera och sen skriva, så ALLT försvinner! Tur att man kan några kortkommandon så allt kom tillbaka med lilla Ctrl+Z)han var kul och en bra gäst, hoppas han kommer tillbaka!

Nu blir det kaffe, citronmix/juice och macka. Och bort med Bandit Rock, blö.

Dunder åska

Anso: Haha nej, när man väl är hemma så får man ju titta! Mja, får väl göra det, suck.


Shit vad det åskar här! Först bara det blixtrade och blixtrade men inget dunder. Sen blixtrade och dundrade det om vartannat. Nu dundrar det! Jag skojar inte när det nästan skakade i stolen här under sista smällen.
Och nu smattrar ärtor ner på fönsterbläcket. Usch, hur ska man kunna sova i det här? Annars är oftast regn och sånt mysigt, men inte när det är sånt här mega. Hua.

Jag sitter och kollar ikapp mig på Charmed. Såg avsnittet av Lipstick Jungle när det väl gick att ladda hem och nu är allt nytt slut, så då kör jag Charmed. En och en halv säsong kvar till slut.
Skulle sett the 4400 men Oscar ville också se det - sen. Eller han skulle kolla ikapp imorgon så vi kan börja se tillsammans snart. Det är bra.

Skrev nog inte det förut, men vi hade så mysigt förut. Direkt när han kom hem började vi rensa ur kylen. Han diskade glasen och jag torkade ur själva skåpet. Sen satte vi oss och fikade och bara pratade.
Han är den enda jag orkar lyssna på när det gäller sånt jag inte är speciellt intresserad av/inte orkar bry mig om (geografi, politik, historia). Om jag är på det humöret då, haha.
Vi pratade om kommande valet, bankkrisen, hans skola, andra världskriget, tycken och tänken... Satt i över en timme vid köksbordet och bara pratade, pratade och pratade.

Satt förbi min massage nu också. Kände att det kunde vara, så kan jag sitta här och kika och läsa bloggar så kan vi gå och lägga oss och mysa om en stund.
Eller så är jag rädd för åskan att jag inte vågar lägga mig än?
Måste nästan vara ovädret Hanna hade i natt. Hon sa att det lät som att det var krigt - minst sagt!

Kallllt!!

Hanna: Hehe ne men nu vet du. Japp det får du verkligen göra, grymt bra är hon!


Det är k-k-k-kalllllt....!!! Jag blir galen! Ska man verkligen behöva sitta (påklädd, jag har kläder på mig) och frysa som... jag vet inte vad. Tassarna är iskalla, alla fyra, och jag sitter med en "tjocke tröja" men fryser ändå.
Om det är så här kallt inne vette katten om jag vill gå ut i kylan!
Men jag måste. Börjar bli hungrig nu och utan att gå ut blir det ingen paj och middag.
Så here we go. Fick väckt Oscar och vipps så är vi nästan på väg, heja heja!

Slut och borta

Buhu, stackars mig... Lipstick Jungle gick igår och ska gå och tanka från 6 idag, men det gååår inte. Så synd om mig... Nog för att jag tittar på Rivstart nu, men jag vill seee. Fast helst av allt vill jag se One Tree Hill och Desperate Housewives! Så spännande, sjukt! Måndag och tisdag är det som gäller för dom godingarna.

Så sugen jag blev på att åka och kolla Johan Glans ikväll när dom sa att han skulle uppträda. Men var det fullbokat? Ja.
MEN! Så kollade jag och 3:e och 4:e december och då är Magnus Betnér där, bättre än så blir det nog inte. Så var det två olika killar med, ingen aning om vem av dom var.
Ska kolla med Oscar om han är intresserad (öh, ja) så kanske man skulle kolla upp det. Hur länge det håller på och så, det börjar ju ändå 21. Fast man kunde komma dit och äta vid 19 om man ville. Men det är ju Magnus han vill se.

Jaajaa... Är väl bara att sätta i linser, bosta tänder och koka mer kaffe (kaffe, kaffe, kaffeeee) och köra igång. Efter Rivstart då. Jag och Miss Li, yeah yeah yeah! Haha!


Typiskt, Rivstart håller på till 12 men 11.45 kommer Hem till gården. Så ja, jag blir sittandes här till 12.45. Men så är det när man är ledig, man kan göra precis som eller hur man vill. Gött mos!
Men jag tror inte smutsen springer ifrån mig, (har den aldrig gjort förr, haha) så vad gör det om man är segstartad? Så så sett var det ju tur att jag inte la mig igen, då hade jag ju inte varit i startgroparna alls.

Så kan det gå

Det blev inte att jag gick och la mig. Hade tänkt det, och tänkte nästan göra det nu, men så såg jag klockan och kände att nee nu kan jag inte lägga mig. Klockan är snart 10, jisses!
Så det blir frukost nu, köpte franskt lantbröd (?) på ICA igår för att lyxa till mig lite, haha. Smarrigt var det allt när jag smakade igår. Sen är det bara att se vart dagen för mig. Ska äta paj ikväll kanske. Eller om jag har den klar tills Oscar kommer hem om det inte är så mustigt? Och så kanske vi äter varma mackor ikväll, håhå! Handla måste jag i alla fall göra när vi än äter vad. Men paj lät som en bra lunch när han kommer hem och är hungrig, gu så käckt!

Jahaja, dags att börja dagen då kanske? Kaffesugen är jag, nedrans Pippi som tjatar så så jag drack en kopp igår på jobbet! SÅ gott var det ju!
Jag som slutade ett tag, atagligen för enda gången jag drack kaffe var när jag var hemma och sugen, och då var nog vårat rätt gammalt (så ofta dricker vi) så det blev inte gott. Sen drack jag hos farmor och det var mums, och köpte samma hit. Har nog inte testat här än. Men det igår var smarr då alltså. Kanske kaffe till frukost? Och lunch? Och middag? Och hela dagen.
Jaja, vi får se. (säger hon och kan inte tänka på annat än att ta sig ut i köket och sätta på kaffe)

Äta, sen ska jag som jag sa till Oscar igår kväll: Rocka den här lägenheten med Miss Li!!

Klassåterträff

Hanna: Jaa, undra. Men kött kan ju bli rätt grisigt men dom var väl inte så noga med hygien kanske? Haha, vad vet jag? Ne men det känns som att tandborstar kom när sötsaker och sånt kom, det är säkert vårt eget fel som med allt annat.


Jaa, idag var sista dagen på långa veckan. Kanske. Carina skulle ju så klart gå och skada sig också (trampa in en en spik genom skon och foten) så jag har sagt att jag är på stand by ifall hon inte kan jobba eller inte orkar hela dagen imorgon eller fredag. Annars är jag ledig fram till onsdag - vad jag vet så länge. Och SÅ skönt är det!
Imorgon ska jag faktiskt ta tag i det jag skrev för länge sen, torka av i köket. Och tvätta får det bli. Så mycket för ledigt men jaja. Det blir mysigare till helgen då när vi är lediga båda och inte behöver tänka på sånt.

Ska även om se om jag inte ska ringa lite samtal, få tummen ur så att säga. Och gå ner på stan lite. Fick bara sån lust här om dagen att gå ner på torget och bara strosa igenom affärerna. Och kolla på Limit om dom har nåt bra, stärkande nagellack (tre gånger på två dagar vek sig nageln, andra gången blev det sår/blåmärke och tredje blev det ett illrött sträck. "Vitaminer kallas det" säger Oscar, jaja). Och värktabletter på apotket. Sen kan man ju bara gå och titta på resten. Hittar kanske nån tröja eller byxa på Lindex, eller nåt skoj i bok/pyssel affären. Är bara sugen på att strosa på stan, helt enkelt.

Haha jaa, rubriken. Lite roligt var det ändå.
Jag står i kassan och Pippi, vette katten vad hon gör men hon var nog inte där. Så kommer en kille, vi kan kalla honom Carl, fram för han har tjingat en visnings soffa. Han gick i min klass i mellan- och högstadiet (gick även en annan samhälls klass i gymnasiet).
Med sig har han bärhjälp i form av två killar. Den ena kan vi kalla Markus, han gick i min klass i hela grundskolan (tror jag? Eller bara låg- och högstadiet?) och hade sin låda i andra gruppens del av huset i nollan. (DET kommer jag ihåg) Den andre kan vi kalla Christopher, han gick i min klass i lågstadiet men har gått paralellt i mellan- och högstadiet.
Medans dom skruvar och har sig kommer en annan kille, låt mig kalla honom Fredrik. Han gick i paralellklassen hela grundskolan.
Lite kul var det ändå, berättade det för Pippi. Sen var ju en gammal (gammal, gammal) klasskompis (och kompis) mamma in här om dagen. Hon pratade som om det var hundra år sen (och det var det väl sen jag träffade henne) men jag känner att eftersom jag slutade för snart två år sen ändå, och träffade Michelle (hennes dotter) även efter när jag var i skolan med Oscar och det inte var mer än två år sen, så var det inte en sån grej.

Det var lite roligt faktiskt när hon kom in. Jag kände igen henne direkt, men hon tittade liksom inte åt mitt håll (stod och vek kuddfodral, suck) så jag sa inget.
Sen kom hon fram till mig och konversationen löd på ett nästan så här:
- Har ni sånna här överdrag till stolar? Alltså bara över stolarna?
- Nej, det har vi tyvärr inte.
- Jag känner igen dig, har du föräldrar?
(Här tänker jag nåt i stil med "Nej, jag har inga föräldrar, det är nog därför du känner igen mig", men säger snällt)
- Jag gick i samma klass som Michelle.
Hon tittar på min namnbrick och säger:
- Ja men det är ju Jenni! Nu känner jag igen dig!

Och så var det ju allt det här med hur man mår, vad man gör, var man bor, med vem, vad föräldrarna gör, om det är barn på G och allt sånt.
Det här om barn då:
- Ja hur ser det ut, är det dags för några barn för er snart?
- Hehe nej, det får väl vänta lite.
- Ja, det var väl förnuftigt.
Sen går hon och tittar runt en bra stund, jag gör mitt och trodde att hon gått.

Tills hon kommer fram till mig:
- Förresten, du vet väl att Cassandra (Michelles syster (Jennis anm.)) fått barn?
- Nehe? Vad kul! Nej det visste jag inte! När då?
- Ja, en liten flicka. Så nu är jag mormor. I mitten av mars (säger hon inte men jag kommer inte ihåg datumet, men det var i mitten. 13:e, 17:e nånting).
- Grattis vad kul.
Bla, bla, bla. Det var lite roligt.

Och jag har missat min massage för dagen. Det började med att när Oscar låg och tittade på South Park på telefonen när vi lagt oss, så började han lite smått massera mig. Eller om det var att han ville titta, jag vill inte att han skulle göra det, så han sa att han skulle massera mig om han fick titta? Så kan det varit.
I vilket fall som helst, så blev det liksom en "grej". Så till slut var det jag som frågade om inte han skulle titta, haha.
Sen i söndags så fick jag riktig massage och ordentligt eftersom vi gick och la oss rätt tidigt/i tid. Och så sa han att om jag la mig i tid i fortsättningen, senast 21.15, så skulle jag få massage i en kvart.
I måndags missade jag för vi åt och tittade på Heroes så sent så det var kört. Igår hann jag, jippi. Men idag var maten liksom klar strax efter 21 så det var ju ingen idé att ens tänka på det.
Så kan det gå.

Ska kika igenom bloggarna en sista gång och sen nana. För att säkert vakna tidigt och gott imorgon. Funderar på att lägga mig och nana en stund till efter Oscar åkt, men då somnar jag väl inte på kvällen.
Vi får se, det löser sig säkert.

God natt!

Det var ingen fara

Gosade lite med trollen precis, och så fick dom sig lite knäckebröd. Och så såg jag att Gismo hade riktigt gula tänder, gulare än ett opoppat popcorn, ett hårt majskorn.
Jag tänkte bara att hade det varit människotänder hade dom inte varit fräscha och ska deras verkligen se ut så? Dom var ju inte så gula på dom små när dom kom. Skulle väl vara typiskt om dom fick nån sjukdom eller nåt eller att deras tänder inte mår bra.
Så jag kilade genast in på Svenska Chinchilla avels föreneningen och kollade. "En frisk chinchilla har mörkt gula-orangefärgade tänder, vitaktiga spröda tänder är ett tecken på näringsbrist." så det var ju tur det!
Var ju väldigt tvärt emot människor, inte för att dom måste vara som oss, men man tänker ju på en själv. Hade jag gapat och sett dom gaddarna i mun hade jag nog börjat gråta, haha!
Ne men ingen fara, jag kollade dessutom allas tänder och dom var så gula och "fina", gör bra!

På tiden!

Ja det kan man lätt säga, att det var på tiden att jag kunde komma in!
På hela morgonen har jag varken kunnat komma in hit eller kommenterat bloggar på publishme/blogg.se.
Så irriterande.

Men, nu är jag här. Efter en lite halvknasig morgon.
Jag hade vaknat till nån gång av att Oscars telefon ring för att han skulle vakna. Sen runt 6.30 vaknade jag ordentligt för jag var hungrig. Hur knasigt som helst.
Så det var bara att pallra sig upp och göra sig två mackor. Hoppade i säng med dom och väntade på att alla morgonprogram skulle börja. Trodde att Rix MorronZoo började 6, men det började tydligen 7.30. Morrgongänget började inte förrän 7 men som tur var så hade Vakna! med the Voice börjat, så vi låg och tittade på det en stund.
Så det kändes ju bra att gå upp 6.30 när man börjar 14.

Men det blir en bra förberedelse för nästa vecka. Vi ska ha möte och det börjar 7. Känns kul, får gå hemmifrån typ 6.15. Känns mindre kul. Men men, så blir det ibland.
Har ätit min andra frukost nu. Och sett ett One Tree Hill (kunde inte hålla mig). Sista dagen idag, känns hur gött som helst. Får kolla om det finns mer schema till nästa vecka. Men jag tycker jag har klarat denna veckan riktigt bra. Det har ju bara gjort lite jätteont ibland.

Ska ta mig en Vie nu. Sån där liten hutt men som innehåller massa nyttigheter så behöver man inte äta frukt och grönt, haha. Dom hade nåt extra pris på ICA här om dagen, så varför inte testa? Självklart är det ju bättre med äkta vara men vi är ju så dåliga på det.
Och det blir nog en bra dag idag. Har vart rätt mycket det senaste och när jag kommer är Pippi och Carina på plats. Carina går nån gång på eftermiddagen och jag och Pippi stänger. Så käckt så!
Och imorgon är Jessicas första dag sen hon kom hem efter en vecka i Thailand. Har kännts rätt tomt och konstigt att hon inte varit här. Man räknar liksom med att när man kommer står hon i kassan, men inte denna veckan inte.

Nu får det vara nog tjatat, ska gå och se om nån uppdaterat sin blogg. Hoppas på nån uppdatering från Hanna, håller tummarna hårt!

RSS 2.0