Dagen idagen

Kan ju börja med en varning: stor risk för klag och gnäll i detta inlägg, haha! Och det kan bli långt (om jag inte somnar innan).

Vi börjar väl där vi slutade. Vi kopplade ner datorerna och ställde dom tillsammans med soffan och tv bokhyllan i mitten av rummet. Slängde ner lite mer grejer i förrådet och slängde skräp som blivit.
Jag fick mer och mer ont i ryggen så jag gjorde mindre och mindre men Oscar var duktig och fortsatte. Tillslut satte jag mig med min andra frukost. Det sista Oscar gjorde var att skruva ner fästena till gardinstängerna i köket, han hann knappt sätta sig med mig så kom målarna, klockan var la runt 7.20 och dom hade sagt att dom skulle komma nån gång 7-7.30.
Dom körde igång och jag sa till mamma att vi var redo. Runt 7.40 gick vi och då hade dom snurrat in alla möblerna i v-rummet i papper. Även burarna! Hmm kände vi.
Så körde mami oss till gamla lägenheten och Korvas följde med oss. Vi städade, eller främst Oscar eftersom min rygg inte alls ville vara med. Jag och Korvas roade oss men börjorna av Kogänget, Toy Story och Bee Movie. Jag tog mig en tuppis på golvet också så jag blev mer människa.
Sen hade ju jag/vi räknat med att Kjell skulle komma klockan 10. Han brukar vara sen, det vet man, men när klockan blev 10.40 kände jag att nån av oss måste ha missat så jag ringde och hörde. Efter en lång stund visade det sig att han skulle komma 10.45 så till slut kom han, bara typ 5 minuter sen.
Allt var bra, utom sovalkoven som vi visste då. Men mindre roligt när han säger att om han inte hittar den tapeten igen, kommer det gå på 7000 att tapetsera om hela rummet. Våran hall som verkligen sitter ihop med v-rummet är separat men inte sovalkoven, så irriterande!
Men han skulle försöka fixa så det blev så billigt som möjligt, men det lär ju ändå kosta.

När han gick åkte vi hem och skulle käka McDonald's för att slippa stå på målarna när vi äter. Spenderade ett bra tag där och skulle sen vandra vidare till farmor. Stannade och lekte lite på en lekplats först, sen fördrev vi två timmar hos farmor. Oscar sov i stort sett hela tiden och jag slumrade. Jag var liksom vaken men kunde inte hålla ögonen öppna.
Men Korvas socialiserade med farmor och tittade på tv så det gick så bra så.
Skulle gå hem och kolla resultatet sen men såg att dom inte var klara så vi gick och lekte lite till.
Kom hem, allt dom gjort är förarbete. Så trött jag blir. Dessutom har dom klätt hela lägenheten i papper eftersom dom målat taken. Men ingenstans för oss att bo! Alla golv var täckta i papper och bänkarna i köket och verkligen allt. Ändå ringde målaren förra veckan och frågade om vi skulle bo där under tiden - JA!
Så det blev till att nana hos mami idag, där vi är nu då. Vi gick ner till McDonald's och åt igen eftersom vi skulle städa och bli vrålhungriga annars. Så där lekte vi lite med Happy meal grejen sen gick vi ut och lekte på lekplatsen utanför.
Anders kom och hämtade oss och skulle köra oss till gamla lägenheten så vi kunde städa och mami sen hämta oss för att köra hem det sista.
Så blev det, fick även min cykel till papi så den kan bli lagad en dag, eller slängd om det är så. Berättade då för Lena vad som hänt på besiktningen och fick se att jag fick "bara" 349 kronor i bonus, jämfört med 1000-2000 som Malin pratade om blev jag lite besviken, får prata med henne om det.
Kom hem och då hade mamma åkt, pappa ringde samtidigt och ville höra om besiktningen och skulle prata med målaren och se vad han trodde om att hitta tapeten och så. Skönt om det kunde fixa sig.

Sen kom mami, vi började packa och jag dammsugade en sista gång. Fy vad konstigt det kändes. Flyttade över alla nycklar till en knippa. Allt blev tomt och det blev mer och mer verkligt att vi skulle flytta. Fotade och så, hade varit roligt att haft med alla möbleringar vi haft, men nu fick vi i alla fall halv bra bilder på själva lägenheten.
Lite små ont i magen får man nu när man tänker på det. Det var ju ändå första lägenheten och allt. Och nu är den borta. Sista gången vi låste den dörren, sista gången vi gick ner för dom trapporna.
Imorgon ska vi lämna in nycklarna. Ska vandra ner i lagom tid och lämna nycklarna. Sen kolla hur det gått för målarna och åka in till stan, antingen bara för shopping eller för att kolla lite bio också. Beror väl på hur långt målarna kommit.
Usch det känns så konstigt, vi kommer aldrig tillbaka till den lägenheten igen, vi bor verkligen i den nya nu. Det är vår lägenhet, finns inget annat hemma nu. Där bor vi.
Blir tokig på alla tankar och funderingar som snurrar, men lite sentimental är man ju allt.
Det bästa är väl att gå och lägga sig och hoppas på en ny dag imorgon. Oscar fastnade framför nån film på Showtime. Om clowner från yttre rymden. Verkar inte speciellt bra och helt koko. Känner hellre för att sova och/eller mysa.
Blev änna lite down av allt det här med lägenheten, tokigt.
Ähh, äckel clowner, nu går jag och lägger mig!

Bye bye

Nu är det bye bye för mig här idag. Ska plocka ner datorn och så nu för målarna så får vi väl se om den kommer upp nå mer idag eller när det blir.
Har ju ett par inlägg som kom i natt som man kan läsa under tiden, hehe.

Hoppas alla får en bra dag, och bra dagar om jag inte kommer in mer då.
Bye to all ya'll!

13-10

13 HAR DU:
Ett förhållande: Jäss.
En bästa vän: Jao.
Haft ett seriöst förhållande: Mhm.
Dejtat en av dina bästa kompisar: Nei.
Blivit kär vid första ögonkastet: Jorå, skulle man väl kunna säga.
Fått ditt hjärta krossat: Tydligen inte, suprice suprice.
Haft ett one night stand: Nepps.
Skrikit åt en lärare: Nono.
Kysst någon och sedan ångrat dig: Nehej, haha eller va?
Ljugit för dina föräldrar om vart du är: Naj, om inte på skoj?
Några smycken som kostat över 1000 kr: Japp, en vad jag kan räkna till?
Snusat: Jao, testat på sin höjd.
Rökt: Nepps.

12 DAGENS:
Klädsel
: IKEA-bralls och Diesel-tröja, under dagen då mouahaha!
Smink: Nothing.
Frisyr: Slarv, i stil med upp-med-det-bara-jag-slipper-se-det.
Låt: Jullåtar!
Vill ha: Två rena och fina lägenheter, tack.
Sjuka: Djur? Men dom är väl alltid lite koko.
Drog: Goddis.
Saknad: Renhet, HAH!
Köp: Godis, banan och energidryck, och middag om det räknas.
Godis: Caramel eller jordnöts "stång", nappar, nallar, blandad choklad i papper, det är det jag kommer ihåg men mer slank nog ner.
Attityd: Positiv, det har varit mitt mellannamn under dagen!
Tanke när du såg dig själv i spegeln första gången i morse: Minns inte om jag tittade mig i speglen i morse?

11 FÖRSTA:
Bästa kompis: Jösse, även om hon bara kunde ha en bästis kunde jag ha h
Bil: Hyundai Accent LS Coupé.
Kärlek: Svårt att minnas, there were so many.
Husdjur: Lissi, hjärtat.
Semester: DET kan väl ändå inte jag minnas??
Jobb: Gå-och-rensa-rabbaterna-och-annan-skit-jobb, eller typ fastighetsskötare?
Köpta skiva: Minns jag inte heller, men det kan ha varit Backstreet Boys eller Britney Spears.
Riktiga kärlek: Oscis.
Piercing: Öronen, sex år och har bara där än.
Konsert: Backstreet Boys, den vet jag säkert!
Fylla: A big nono.

10 SISTA:
Personen som smsade dig
: Marie, mitt i natten.
Personen som du kramade: Oscar.
Peronen som ringde dig: Mami.
Personen som du ringde: Papi.
Personen du sa 'jag älskar dig' till: Oscar.
Alkoholdrycken: Cider, vi drack nån lätt sak för ett tag sen haha!
Bilfärd: Från gamla lägenheten till nya med massa grejs.
Filmen du såg: Smekmånaden, inte för att jag såg hela eller nåt men annars kommer jag inte ihåg.
Gången du grät: Minns faktiskt inte, bra va?
Måltiden: Lunch-middags-kvällsmaten.

Dålig stil!

Skit, skit, skit! Här fyller man i nästan hela listan, sen buggar Firefox så man får göra om! Dålig stil I say.

Men orka att jag inte hittar listan igen, dumma, dumma, dumma! Inte rätt dag och tid för sånt här, dumma!

Myspys

Gostrollen sitter och pratar, hihi så mysigt att höra dom. Pipi-pipi hela tiden. Måste vara nåt viktigt för dom har babblat ett bra tag nu haha! Och bara för det börjar Gismo föra liv i sin bur, papa ska få komma hem i helgen, tjiho! Och leka med familjen när målarna är klara?
Haha, gosigt är det i alla fall att sitta här och kika och höra dom tjattra i bakgrunden, älskade små liv!

Lång tid

Shit vad lång tid det tog att skriva det förra inlägget. Kollade precis innan att jag skrivit ett inlägg för 9 minuter sen. Sen är jag sparade och gick dit och kollade igen, stod det att det hade postats för 16 minuter sen. Tog 7 minuter.
Men i och för sig testade jag ju det i IE också så det tog ju en liten stund. Jaja, sådär lagom rolig när man är trött. Tv:n var det!

Just my luck

Här tänkte jag vara smidig när jag ändå sitter och har ingenting att göra. "Ja, jag kan betala räkningar." tänkte jag. Men så har vi antingen tappat bort lappen man fick att betala för köksluckorna, eller så orkar jag inte leta efter den nu. Men så kan man gå in på hemsidan och hitta den.
Så jag gick in där jag trodde, men det var inte som sist. Tänkte att dom kanske har gjort om - igen. Letade och letade och sen tänkte jag "Så är det nog inte, men vi provar!" Och visst kom jag in!
Så skulle jag klicka på den för att få in OCR-nummer och sånt, då funkar inte sidan! Haha! Det GÅR bara inte att komma in på sidan! Det står även med tidigare betalda hyror och dom som inte är betalda än (för kommande månader) och alla kan man gå in på, men inte den.
Vaddå min tur? Ska testa i InternetExplorer och se om det går bättre...

Nepp, no funking. Iof. skulle den inte betalas den siste, men det gör ju inget om man betalar innan liksom.
Haha, kom och tänka på när jag tittade på Morron gänget i skatte tider. Dom hade dit två från skatteverket som svarade på frågor och så.
Så ringde det in nån tjomme som frågade nåt i stil om det "gjorde nåt" och var okej om man skickade in skatten innan sista dagen eller nåt sånt. Haha, dom typ bara skrattade och sa att det är jääättebra om man gör det annars får dom så mycket att göra sista dagen. Ska ringa och fråga om det är okej att jag betalar denna räkningen innan förfallodatumet, eller om jag ska vänta lite, haha!

För trött, nu får jag kolla på tv känner jag. Klockan ringer om två och en halv timme, jippus.

Sova sa du?

Det gick väl inte sådär jätte bra det där med att sova. Jag som tyckte att jag var så duktig som till och med var i säng före 23 (med ett par minuter, men ändå). Typiskt!
Vi ställde klockorna på 5 för att fixa för målarna som ska komma idag bitti. Oscar ville titta på Simpson (våran kvälls ritual, somna i hans famn när han tittar på Simpson, perfekt!) men jag var på babbelhumör, självklart när man bara har sex timmar tills klockan ska ringa. Så vi babblade på, tittade på klockan trots att man i sånna tillfällen inte bör det. Den visar på 00.10, jippi. Så vi tjötade på tills klockan kom till 1 och jag skulle skicka iväg ett mess. Så vänder han sig om och håller på att somna, svikare! Men jag kände att min rygg skulle inte låta mig somna så jag gick upp och lät honom sova.
Och här sitter jag.

Funderar på att ta mig en macka och kolla lite tv? Har kollat runt här på datorn lite, en timme, pratat lite kusin och så. Kanske lägga mig på soffan nu och nana lite, om jag har tur? Klockan ringer ju nu då om mindre än tre timmar.
Då ska här fixas och donas. Sen runt 7 kommer ärade lillebror och även målarna, får väl se vem som dyker upp först.
Sen ska faktiskt Orre-Borre åka med mamisen till gamla lägenheten. Hon åker vidare till jobbet och Oscar ska fortsätta städa. När målarna kommit och vi pratat (hoppas jag vi gör i alla fall) tar jag med mig lille Korven och går bort till Oscar.
Sen kommer mamisen och hans papis och hämtar honom, kanske kör hem våra städgrejer eller hur vi nu gör med det. Då är klockan säkerligen efter 17 och jag är redo att nana, haha.

När jag skulle gå upp, går sådär snabbt med ryggen, säger Oscar "Vi ska städa när klockan ringer klockan 5." Haha, jaha du tror att det tar så lång tid för mig att komma upp? Snälling.

Efter ett tag jag suttit här hör jag en hög och lång puuuuust. Frågade vad det var och fick svaret:
"Jag skulle vända mig om och pussa på dig, men det gick inte." Kär dig!

No living

Kände bara för att slänga in några rader här nu. Har städat den gamla lägeneheten se nån gång efter 14, är rätt så död nu kan man säga. Och det bästa är ju att målarna kommer nån gång 7-7.30 imorgon så då måste vi städa och fixa här ikväll också, dra ihop grejerna till mitten och så.
Fy fan. No lust med det alltså. Tänk om det bara hade kunnat vara på tisdag dom hade kommit, så mycket smidigare det varit då! Men men, sånt är livet: jävligt! Kanske inte men idag är det så. Och imorgon då.

Tänkte slänga mig in i en dusch så jag kan vara bland människor imorgon. Är inge fräcsh idag vill jag lova, haha. Sen får vi ta och äta nåt, åt en och en halv thekake fralla vid 12-tiden. Ja okej, och godis under dagen. Men man är hungrig nu.
Jaja, slut tjat och börj dusch!

Stääädaaa...

Farfaren ringde lite tidigare och blev så förvånad över att vi redan flyttat. Och tyckte han kunde varit med. Men jag sa det att det gick så bra igår när dom andra flyttade när jag jobbade.
Och så skulle dom komma och titta när målarna var färdiga, tjiho!

Idag är det bara städ som står på schemat. Först städar vi här hemma så målarna kan komma in imorgon och så dom kan göra det dom ska. Sen åker vi till den gamla lägenheten och städar där. Flyttstäda igen, jippi liksom.

Får väl ta och joina Oscar innan han tröttnar och allt bli kallops!

Schema check

Kom på att jag har inte kollat mitt schema för "semesterveckorna", dom fyra veckorna alla fyra odinarie är på semester.
Så jag kikade nu, och jag (tänkte skriva att jag är allt annat en nöjd men det var fel så så här ska det vara) är super nöjd!
Öppnar och stänger inte alls ofta, mest på helgerna.
Sen upptäckte jag att det inte gjorde nåt om jag kanske hade fullt upp i veckan som kommer, för veckan där på var jag helt ledig förutom helgen också. Trevligt.

Bebis!

Vi har ju bara så mysigt nu! Bebisarna kom hem idag och storburen står precis här brevid mig, Oscar har trollet hos sig. Så jag sitter här och pratar med flickorna, stack nyss in huvudet i buren och busade.
Så skönt att ha dom hemma! Man saknar dom ju så när man måste vara utan dom. Vet inte hur många gånger vi sagt att vi inte behöver tv eller dator eller sånt för vi har dom. Och så är det, man kan sitta i timmar och bara titta på dom underbara små liven. Mammas älsklingar, allihoppa.

Köpte mig lördagsgodis idag, sådär gott. Blir så sött efter ett tag om man inte är "van" (vilket jag kan säga att jag inte tycker att jag är). Även om jag bara skulle köpa en påse till helgen så är det mindre än vad det har varit vissa perioder, och jag är SÅ duktig för det.
Har även kommit in i min grej igen, som Oscar inte gillar för övrigt. Köper bara två av varje sort. Så äter jag en av varje första dagen (förr var det fredag, inhandlade efter skolan) och sen det som är kvar (en av varje, I promise) nästa dag. Perfekt!
Oscar tyckte ju då att vi skulle köpa en påse tillsammans, men med fler än två var för han kommer aldrig ihåg vilka han tagit och inte, haha! Men köper man mer så äter man mer, så är det ju bara.
Men nu så, jag har en liten skål som väntar mig imorgon, helt perfa.

Jag som skulle skriva ett kortis inlägg så Oscar skulle orka läsa, men det gick ju bra. Jag tror bannemig att jag ska starta en till blogg och skriva av mig där först, och sen skriva korta inlägg här, haha!
Men nu tänkte jag mig faktiskt nana. Jag är imponerad av mig själv. Men får försöka komma upp i lagom tid imorgon för att städa. Skooooj.
Och så kommer papi och hjälper till med hål och så. Mami ska ju hjälpa till och städa och är superduper gullig men hon har ju varit med hela tiden, ska bli skojigt imorgon med papi. Tjiho!

God natt to all ya'll!

Bättre så?

Oscar badar. Jag ska spela Sims.

Godis är gott.

How do you like me now?

Slut!

Nu måste jag sluta titta på Björn Gustafsson och gå och sova! Man blir ju beroende. Men nu är det bara detta fönstret igång och den åker så fort jag är klar här.

Tack Hanna för en trevlig "stund" på MSN!

God natten till er alla!

Takida

Tittade in i Hannas blogg där hon hade Takida. Tycker det är lite roligt att dom blivit så stora nu (eller varit ett tag men) för jag minns i högstadiet när P som aldrig är tyst och alltid sjunger, gick hela dagarna "I was broken and alone, I wanna rest my bones. The sun is shing down but still I'm feeling gone" Eller vad han nu sjunger haha! Om och om igen var det i alla fall, och bara det för det var allt hon kunde, haha. Pitabröd...

Vi sitter här och har skoj tillsammans, jag och O. Han spelar och jag lyssnar/tittar på Björn Gustafsson klipp på YoueTube. Haha!

Tokig dag

Haha jag som var lite lätt stressad när jag stängde av här gick typ bara ut i hallen och skulle gå. Så möter jag förra hyresgästen i trappen, hon ska gå och låna nyckel från nån granne (gammal för henne) för att gå ner och kolla förrådet. Så jag kläcker ur mig: "Men jag kan följa med ner!" Smaaarto. Men då fick jag ju sett att det verkligen var det förrådet vi trodde att det var. Men ingen lampa, jippi.
Så gick vi ner när jag kom hem idag, och WOW säger jag, det var en lampa och hon hade tömt! Fattar inte vad det är som ska vara så svårt? Hon har ringt fyra gånger och felanmält det, och inte förrän jag pratar med K så händer nåt! Sa det till O att jag ska ringa papi och be om direktnumret till K så kan man ringa honom direkt istället för att inkompitenta mellanhänder.
Men, det blir flytt imorgon! Och mina små älsklingar kommer hem, wiiie! Har saknat dom så, och om en vecka får Gismo komma hem till familjen, jippi!

Nu väntas mat. Vi ska äta, bokstavligen, köpe pizza. Vi skulle ätit nåt annat, men jag hade så ont i ryggen och var så hungrig så jag kände bara att jag orkar inte att det ska ta sån tid! Så vi kilade ner och köpte sån pizza som man värmer i ugnen. Och ugnen är ju så bra så jag vet inte vart jag ska bli av. Tar hundra år att bli varm.
Nu står det på 175C, enligt förpackningen ska den vara på 225C. Den ska vara inne i 16-20 minuter och den har varit inne i 12 minuter och är väldigt färdig i kanterna. Inte bränd men mja, nära på.
Och då fick jag inte skriva mer! "Vi ska äta nu!" tjats det.

Jobba

Nu så, ska åki och jobbi. Skulle åkit med P men iche, dom klarade sig inte utan henne. Så det var inte så dumt att jag skulle komma in heller. P vadde hungrig och tyckte att hon skulle äta McDonald's idag så kunde hon hämtat mig och maten samtidigt, men nene. Och jag hann säga till O att jag nog skulle köpa med mig nån hamburgare också, trots att jag precis sekunden innan P ringde hade ratat hans makaroner och köttbullar, haha! Snälla mig.

Var nere och kollade förrådet för en timme sen, mörkt som natten fortfarande och förstår att hon inte kan tömma nåt. Ringde till typ växeln eller nåt, hon kopplade mig till K så jag fick tjata lite mer på honom, stackars. Han skulle "kolla på det" vad det nu innebär. Ska se om jag hinner en sväng förbi (beror på hur snabbt jag skriver eftersom jag ska gå om bara några minuter) innan jag åker till jobbet, annars ska jag kolla när jag kommer hem igen. Är det fortfarande natten där, då är det bara att säga till K på måndag på besiktningen att vårat förråd i gamla lägenheten kommer inte vara tömt på utflyttningsdagen. Pasta!

Nu ska jag kila, får kolla nån annan klocka hur jag ligger till i tiden. Skynda, skynda.
Ha en bra dag och mysig fredag!

Babbel

Det kunde jag la anat. Vi kommer dit och frågar vilket förrådsnummer som är vårat. Men det vet dom inte! För dom har liksom inget "system" eller så, och folk tar ändå bara det förrådet dom vill ha. Det finns två med vårat nummer, men det är inte ens säkert att nåt av dom är vårat? Så ringer hon den förra hyresgästen och ger dom helgen på sig! Sist var det "Tömmer ni inte idag gör fastighetsskötaren det imorgon!" Och jag veeet, imorgon kan inte dom göra det men vi kan! Så när jag sa det att imorgon har vi kärra, får vi inte ta det grejerna då så blir det inte. Ne då är det vårat fel för vi kom idag! Men vi hade ju räknat med (dumt nog) att det skulle varit tömt! Det var ju så det sas från början.
Så jag ringde upp dom själv sen och då säger hon den förra hyresgästen att hon kan inte flytta för det är för mörkt, men hon har ringt tre gånger och sagt att dom ska fixa lyset! Varför gör man inte det då? Tror jag ska gå till varenda granne i huset och be dom ringa och klaga på det! Efter 11 idag hade dom lovat att fixa det, så vi ska gå ner sen och kolla. Så då var det ju deras fel ändå, så klart.

Sen frågade jag om nycklen till cykel rummet. Då frågar hon mig "Ska ni ha en då?" Ehh, ja tack vi vill kunna ställa cyklarna nånstans? Så då får vi gå ner till fastighetsskötaren och be dom fixa en, för nyckel till cykelrummet får man ju inte bara sådär utan det får man ju be om! Ja men det är väl klart, så är det ju alltid, att vi inte tänkte på det!

Sen ville hon bli av med oss, haha! Men icke. Då funkade ju inte nyckeln till tvättlåset, men det var lite lättare fixat. Hon gav oss ett nytt med fungerande nycklar och vi skulle säga till fastighetsskötaren att ta bort det gamla. Fääärdig!


Sen är ju jag så skicklig så jag gjorde inte annat än bort mig när vi var hos fastghetsskötaren. Han måste undrat vad jag gick på eller nåt, haha!
Dom satt där jag hade för mig, men har inte varit där på år och dar och vet inte ens om jag var inne i själva rummet. Så vi kommer in i en liten skrubb typ, där det sitter en kille som såg ut som en sommarjobbare. Jag säger då nåt i stil med "Vi skulle vilja ha en nyckel till cykelrummet." Då svarar killen att vi får gå upp till kontoret. Jag trodde att dom hade typ ett kontor ovanför hans lilla skrubb, där dom "riktiga" fastihetsskötarna satt (eftersom jag trodde han var sommarjobbare) så jag vände mig om och möttes av en till skrubb, eller förråd med maaassa grejs, så jag fortsätter runt (en liten piruett med andra ord) och frågar vart det ligger, haha! Han tittar konstigt på mig (tror väl jag är full eller går på nåt) och pekar upp dit vi redan varit. Jaha men där har vi redan varit. Då ringer han T så jag får pratat med honom och han säger att dom ska göra en nyckel till oss, för dom har inga att bara dela ut, fine.
Så frågar han nåt, jag tycker att han frågar "vart det ligger" (cykelrummet) så jag börjar förklara att vi tror att det är på gaveln men vet inte om det är rätt eftersom inga nycklar fungerar..... Då säger O att han undrade vilket nummer vi bor på!
- Vilket nummer bor ni på?
- Det ligger nog på gaveln...
Haha jaja det är tur att man kan bjuda på sig själv. Bäst blir väl sen när O ska sommarjobba där. Dom lär ju undra vad det är för fel på mig. "Ne du vet J, det är hans dotter." svarar han och alla förstår. Nej usch, nu kan jag inte visa mig där igen. Och han sommarjobbaren var inte sommarjobbare, jag vet bara inte vem han är. På hemsidan så saknas ett namn på varje bild (är en bild på alla fastighetsskötare för varje område, eller ort eller vad man ska säga) förutom papi då, han är ju själv. Hade varit lite roligt om dom haft en bild "Här är din fastighetsskötare!" men inget namn.

Hoho jaja, nu ska vi börja med maten. Färsk potäter och vad det nu var för kött. Värsta lunchen. Men gott ä're. Sen ska jag jobba, minns inte vilka som var där men det är jag och P som stänger, tjiho! Vi pratade i en halvtimme i telefon igår, haha! Hon skulle bara ringa och fråga om jag kollat min spec och bonus och grejer. Så pratade vi om allt annat också, så klart. Och mer lär det ju bli ikväll. Som hon sa igår, hon är så social så det finns väl ingen som inte känner henne! Idag känns det skoj att jobba, gött folk och jag och P till stängning, tjiiihoo!!

Ledsen?

Haha jag sitter här och blir ledsen. Satt, igen, och tänkte på det här med bebisar och att man bara har haft dom så kort stund och allt det där. Och så jämförde jag med Hanna som har en tremånaders bebis och mig själv. Hon har haft sin son i tre månader, en pytte liten del av hennes liv. Min mamma har ju haft mig i 19 år. Men ändå mindre än halva hennes liv! Så här sitter jag och blir ledsen för att min mamma har levt mer än halva sitt liv - utan mig! Haha! Morgon trött, någon?

Sovet

"Jag börjar jobba snart!" eller om två veckor, men visst man ska inte klaga. Först bestämde han sig för att sova vid 22, kom på att det kanske var lite att ta i. Sen tyckte han 21.20 att han skulle sova om en timme, jag tyckte att det var lite att ta i. Men nu strax innan 23 gick han faktiskt och la sig, jag är imponerad!
Och som sagt, ska inte klaga. Då däckar väl jag också (förhoppningsvis) i bra tid och slipper vara så trött när klockan ringer? Ska hoppa upp och duscha innan vi ska ner och gnälla imorgon, trevligt att vara pigg och alert då, HA!
Kan inte sluta att bli förvånad, även om jag borde lära mig snart.
Skulle inte alls bli förvånad om vi inte har nåt förråd på lördag när vi har släp. Men då får dom bannemig åka och hämta alla grejer, packa dom och bära dom till förrådet sen! Blääää.

Har Simsat nästan hela dagen idag. Var borta och packade nästan allt färdigt, O ska åka med mig en bit till jobbet imorgon och göra färdigt där så dom kan skeppa grejerna på lördag - när jag jobbar! Mouahaha! Ne, jag hade gärna hjälpt och har ju gjort det så gott jag kan alla andra gånger, kan ju inte hjälpa att det blidde så här nu. Och O är ju med, det löser sig.
Sims var trevligt i alla fall, det jag skulle skriva. Börjar tröttna lite igen, blir för enformigt.
Kör en gubbe, utan åldring, som har toppat tre eller fyra karriärer nu. Adopterat ett barn och ska öppna en IKEA-butik. Och han tre katter som drar in runt 800§ om dagen. Han har rätt gott med simdaler.
Intressant, jag vet.

Åt för övrigt en upptinad fralla/thekaka förut. Smarr! Den var så saftig, eller lätt eller vad man ska säga. Och smulig som bara den, men gottigt!
Blir smaskens till frukost imorgon. Eller idag om jag inte skyndar! Hejs!

Strul, strul, strul

Man blir ju bara så trött och less. Här har vi slarvat bort nycklarna till förrådet och allt och när vi äntligen hittar dom för att kunna flytta färdigt i helgen, vad händer då? Jo!
Ingen utav nycklarna fungerar till cykelrummet, och här vågar man inte ha cykeln ståendes ute!
Vi hittar in i laburinten till förrådet, där det finns två förråd märkta med vårat lägenhetsnummer, ett med ett stort mega lås och ett som är fullt med grejer! Och en del tomma, som kanske också är vårat?
Sen tänkte vi bara kika in i tvättstugan, tur det! Det var jätte fräscht och såg bra ut så det hade ju varit roligt om man kunde använda den. Men det blir ju lite svårt eftersom ingen utav nycklarna passade i låset med vårat nummer!
Jag blir tokig på dom, kan ingenting nån gång bli rätt??
Så imorgon ska vi gå ner till kontoret och be dom fixa allt. Vi har ju fått fixat kärra till lördag och då måste vi har ett förråd! Fan rent ut sagt! Blir så trött på dom. Skit, skit, skiiiit!!

Otroligt!

Det är helt otroligt, nästan så jag själv inte tror det, men O har gått och lagt sig! Han säger till mig att han ska gå och lägga sig och jag kollar på första bästa telefon (mitt inne i spelet) och klockan är 22.40 så jag måste ju undra om han är knäpp? Ne det tyckte han inte eftersom klockan var 23.45, ojdå. Hans gamla telefon som bara ligger och dräller och inte kommit in i sommartid än, hoppsan. Tur att jag inte följt den under kvällen, hehe.
Gick loss totalt på Sims kände jag. Inte för att det var så mycket grejer egentligen, riktigt besviken blev jag ändå, men det var skoj att spela igen. Sen var det ju lite roligt att inreda med IKEA hehe. Får väl fortsätta annan dag, imorgon är det ju pack och röj som gäller, suck. Tänk om det kunde bli tisdag så det var över.

Jag får la joina O innan han somnar, han lovade att försöka att inte somna innan jag kom, så man får väl skynda sig.
Nattis!

IKEA-sims

Nu ska jag in och bygga IKEA-hus har jag tänkt. Satt här om dagen och tänkte att jag saknade mina downloads i den andra datorn, speciellt en soffa med fåtölj. Så kom IKEA och hade en nästan likadan, och annat snyggt. Gutt!
Så det ska jag sätta mig med nu hade jag tänkt. En timme eller två.

Och dessutom, få vilka sköna brudar vi är! Så skönt när det bara är vi tjejer som jobbar, man får så mycket gjort och alla är på glatt humör och det är så härligt! Och på fredag jobbar P igen, tjiho! Även om hon inte saknat mig, så har jag saknat henne! Ne, jag hade gärna jobbat imorgon, det är nice! Go girls!

Tapeter

För att slippa skriva en uppsats till http://therockerinnan.blogg.se/index.html om färger på tapeter och så så skriver jag ett inlägg här. Lite svårt att förklara men vi försöker.

I köket blir det typ en fondvägg, resterande är vitmålat. Men den väggen kommer vara med vit bakgrund och stora gula konturblommor. Alltså bara konturerna av blommor, och linjerna är gula. Sen ska vi ha ekluckor och förhoppningsvis bänk. Kommer inte ihåg golvet men det blev nåt gul/rosa (passade bäst av det man fick välja) så det kommer bli gul/beige och ljust!
Andra hallen och v-rummet får en grå:aktig tapet. Om jag minns rätt var själva grunden grå och sen var det ljusare (nästan lite silvriga?) typ rutor, fast i sträck, lite varstans. Så svårt att förklara här också. Sen ska vi (förmodligen) ha en typ mörkgrå stor soffa och övriga möbler i vitt.
Till sovrummet valde vi en murrig, mörk lila. Hade egentligen tankarna på en ljuslila (Os idé för övrigt) men det fanns inte men så har vi ju grå sängram och sen en vit bur så det kommer bli perfa.
Hmm ja, det var väl det vi fick bestämma själva, klädkammare och toalett målar dom väl bara vitt.

Försökte förklara nåt liknande det här för mami men det är ju så svårt, lättare att se det sen. Man får ju en bild i huvudet men sen lär det ju inte se likadant ut när man väl ser det. Eller ja, när andra ser det för vi har ju sett det. Men vi är jättenöjda och kommer få det så fint.
Riktigt skoj att vi fick göra om så mycket. Bara golven i v-rummet och sovrummet kvar, men det har vi planer på att byta sen senare. Eller så kommer dom vara lagomt till att bli nerskrivna när vi flyttar så nästa hyresgäst får välja det.
Känns skönt med lite fräschare lägenhet nu. Är ju inte speciellt fint nånstans - än!

Ledig?

Jag vet nog inte vad ledig innebär. Känner att kommande veckan kommer vara allt annat än ledig.

Måndag så kommer målarna hit, K är här och besiktning av gamla lägenheten.
Tisdag är än så länge tomt, men målarna är ju här då.
Onsag blir det tidigt iväg till... naprapat?
Torsdag iväg tidigt igen till sjukhus, igen.
Fredag kan man ju hoppas blir ledigt utan målare annar är det ju
Lördag, då KAN dom inte komma men det kan ju se ut som hela havet stormar
Söndag, jobb.

Så det känns som att det är tisdag, fredag och lördag som är lediga. Okej, halva veckan men jag skulle ju ha en lååång och ledig vecka. Jaja, så kan det gå.

Renovering

Tjiho, målaren ringde idag och väckte mig och frågade om vi inte ville att dom skulle komma och måla- och tapetsera om på måndag. Njaaaaee.... Svarade jag inte! Tjiho tjiho! Vi trodde vi skulle behöva vänta till augusti/efter semestern men icke! Så börjar han räkna upp vad dom ska fixa: Det står här kök och vardagsrum.... och sovrum.... och hall.... och klädkammare och toalett... Så jag frågade vad vi skulle förbereda, ja att dra sakerna till mitten av rummen. Då fick jag ju fråga om dom skulle göra alla rum samtidigt, och han frågade hur många sovrum vi har, ett så det är ju hela lägenheten som ska göras om. Och om vi skulle bo där under tiden, ja vi lämnar ju dom andra nycklarna på tisdag. Ja då får vi väl se hur vi gör, typ! Så nån gång 7-7.30 kommer dom på måndag och börjar. K ska ju vara här, försöker ringa mamisen och fråga när han kommer. Sen vid 10 ska vi ju vara på besiktningen av gamla lägenheten! Full rulle, på min lediga vecka jag tackar.
Fast detta går ju före att få vara ledig. Man kan ju alltid gå och vara nån annanstans om man inte vill vara här. Men dom får ju antingen göra köket och sovrummet först eller v-rummet först, så man kan vara nånstans. Och smårummen får dom väl göra när dom vill. Men så gött att få det gjort! Sen är det ju bara köksgolvet och köksluckorna kvar så är allt gjort. Men man får iallafall börja plocka och sätta upp grejer. Trevligt!

Nu ska jag, som varit på Sims-humör i evigheter, spela the Sims med IKEA-heminredning! Ball. Först frukost, sen Sims. Sen hänga tvätten som jag varit så duktig och tvättat. Kom på att jag hinner ju köra en maskin innan jag går, om jag kommer upp så här i tid. Grrreat!

Sängdags?

I say läggdags, you say yess? Fy attans vad trött man är. Känns när man varit "ledig" i tre dagar och sen kommer tillbaka. Och ändå är det bara halvdag. Men det räcker gott och väl, tack så mycket.
Insåg förut att nästa vecka är jag leeeedig. Jobbar bara söndag, men sen ska vi ju besiktiga lägenheten på måndagen och vi hade tänkt att vara så klara som bara möjligt med städningen då. För på tisdag är ju den 1:e och då måste vi vara ute. Så resten av veckan är jag bara ledig, jiiihooo! Så länge sen det hände nu eftersom flytten och så.
Sen ska ju K vara med oss på måndag, haha. Toker. Åh! Barnen kommer hit snart också! Gosh vad jag saknar dom små liven, hemmet är inte var det ska vara utan dom! Mammas små hjärtetroll.
Antingen får vi båda eller bara O gå imorgon och kolla till dom. Stackars lille Gismo som varit så nere nu det senaste. Han kommer ju tycka att det ska bli så roligt att få flytta och komma hit och leka och stoja! Och snart får han ju komma hem till sina älskade, så nice!

Haha, var ju tvungen och kolla och det var precis två veckor sen idag som vi lämnade in trollet på kastrering. Så egentligen får han ju komma hem på tisdag, den 1:e han också. Men jag tror vi väntar till helgen eller så, man kan inte vara för säker när det gäller sina små bebisar!
Dom kanske kan få komma ut och leka tillsammans under veckan, men han får nog gå hem till sitt sen ändå. Lille bubbe.

Funderar på en cirka timme här, kolla om det hänt nåt här och sen nana, faktiskt. Är så trött och idag gick det inte att gå upp 9 så klockan blev efter 11 när jag vaknade. Icke bra.

Drömande

Jag har drömt så tokigt i natt, och då blir hela dagen tokig.
Drömde först att jag tänkte helt fel på klockan innan jag skulle åka, så jag skulle tidigast kunna vara framme runt 18 (när jag vanligtvis är framme runt 14, så jag tittade rejält fel!) men ingen hade ringt och undrat var jag var. Så när jag kom på det ringde jag C och frågade om jag behövdes eftersom det bara var en timma kvar, hon tyckte inte jag behövde komma.
Så då har jag ju varit så stressad idag för att jag måste, måste komma iväg i rätt tid. Vet ju att jag gör det, men det blir så tokigt efter en sån dröm.
Sen drömde jag nästa dag, då dom gnällde på "17-åringen" som varit sjuk, fast det verkade inte som hon varit det (vi har för övrigt ingen 17-åring, ingen som ser ut som den vi pratade om då) och M hade gett sig själv och P ledigt så jag var tvungen att jobba på måndag.
Sen skulle jag vara ledig som i morgon, så jag har tittat flera gånger på schemat idag att jag jobbar väl verkligen imorgon? Och det gör jag, är inte ledig förrän på torsdag.
Så snurrigt det kan bli, bara av en dröm. Skönt att snart vara på väg dit och hoppas att allt är som vanligt och som det ska. Först ska vi slänga sopor, tjiho! Haha.

Lurad!

Haha, här skulle jag gå in och kika om det var lika populärt här idag som igår, och så såg jag att det hade varit lika många inne idag också, wow! Så jag gick vidare för att skriva här och samtidigt som jag klickade så funderade jag på vilket datum det stod? Gick tillbaka och så var det ju gårdagens ändå, varken 23:e eller 24:e fanns med på listan. Haha så tokigt det kan gå.

Nu är jag trött! Skolle sovit för nån timme sen, men satt och vek tvätt och kände bara att jag var tvungen att göra klart det. Kom fram till att det jag inte anväder så ofta, får ligga vikt i en IKEA-påse (såndär stor blå sak då ja) så är det lättare att hitta om man skulle få för sig att behöva det, plus att det tar mindre plats. Fick ihop tre påsar till en, nästan precis för lite hamnade utanför som skulle in i garderoben.
För det är en grej till jag måste höra om, om det verkligen bara ska vara fyra korgar till den enda garderoben i klädkammaren? Finns ju plats för fler och saknas klädstång, även om det finns fäste till det. Hade inte varit fel med en eller två korgar till, O har ju sin tråd-grej (såndär man har flera trådkorgar i) så då hade det varit bra om jag också kunde fått nåt att ha mina kläder i. Men vi får la se, höra med dom.

Har då iallafall varit så duktig och vikt tvätt, sorterat vad som ska tvättas när, var, hur. Planerat tvätt för hela veckan faktiskt. En hel del sängkläder och man kan ju bara tvätta ett lakan eller ett (dubbel)påslakan i taget och hänga över. Kan kan man väl mer, men hellre tvättar jag en tvätt om dagen och hänger den så det är torrt till nästa dag, än tvättar flera som måste vikas och allt och tar flera dagar på sig. Nej, det funkar så bra så bra.
Rent och fint och bra. Så har vi det i vår älskade lill... i vår älskade lägenhet! Gu vad jag trivs bra här!!
Bäst jag går och njuter av att ha ett sovrum, haha!

God natt och god morgon till er alla!

Trött

Så trött man blev för att man satte sig en stund då. Jag hängde upp tävtten och tog ut brö't, bad O ta dammsugningen så i farten plockade han i ordning och torkade av soffbordet, gulle.
Funderar på att gå och packa upp den kökskartongen vi fick med oss igår. Med bunkar och grejer, wiiihoo!!! Har saknat mina burkar så, haha! Det är inte lätt att föra sig i köket med 25% av utrustningen. Men nu så, nu har vi snart ett fullutrustat kök, förutom den förbenade renoveringen då.
Ser lite tomt ut där ute, stora köket. Och jag kom på vad jag måste ha med mig nästa gång, min papperskorg! Intressant som bara den, eller hur?

Hann se Sex & the City filmen idag också, på nåt sätt? Helt okej men det kändes som Simpson filmen, ett två timmars avsnitt. Men det blev ett fint och bra avslut.
Försökte se lite mer Grey's Anatomy, men det går inte att se för många avsnitt på raden för då försvinner det bara. Kör ett avsnitt Brothers & Sisters tills vi gör mat. Jag packa upp, O gör mat. Perfiperfa!
Haha, kunde inte hans spel vara klart nu, jag vill ut och fixa! Och ja, jag kan väl göra det själv men roligare om man är två. Tjiho!

Bak

Bidde 24 kanelbullar, lagomt brända, haha! Och 12 typ frallor. Det ville sig inte som jag ville det så då blidde det frallor. Låååg värme på ugnen (125C tror jag?) och så får dom vara inne tills dom blir fina. Men nu är dom på jäsning en sista gång. Andra satsen bullar får vänta till imorgon. Jag och ryggen orkade inte riktigt mer nu. Men ska hänga tvätten och försöka dammsuga innan det blir alldeles för sent. Bara en snabbis vid soffan och i köket.
Så skönt att få saker gjorda. Och igen, att det känns skönt och bra att ha det gjort, inte jobbigt. Man vill ha det fint och man vill städa. Man kan titta ut i köket och ingen kan se att jag bakat i ett par timmar, förutom resultaten då (bullarna och jäsande frallor). Allt är diskat, utom det stora degbunken och lite smått som ligger i vasken.
Fy katten vad duktig jag är!!!

Huslig

Känner mig lite lätt huslig idag. Mjölk och havregryn står på svällning för mer thekakor, ska in i frysen så man har till frukost. Har även en sats med kanelbullar på jäsning, ska dra igång en antingen kanel- eller vaniljbulle sats sen också.
Och andra tvätten är igång, vi har varit och handlat lite, slängt skräp. Ska dra en snabbis städning sen också. Känns så gött när allt sånt flyter på, det känns inte så "måste" bara som "vill".
Nu ska det bakas!

Ännu mer!

Haha OJ vad det ramlade in folk! Kul! Får väl bara hoppas att ni kommer tillbaka, haha! Och kommenterar, säg hej bara! Okej, ska sluta tjata nu. Tyckte bara det var skoj.

Regn

Maten var smarrigt, mums.

Det regnar ute! Först åskade det och nu vräker det ner också. Så lugnade det sig. Så mysigt! Funderar på att koka mig en kopp te och sätta mig i soffan och bara njuta. Och be O vara med också. Så mysigt! Nej, nu får jag lämna här och gå och mysa i soffan. Fast man var visst tvungen att stänga dörren, suck, för det regnade in. Då kan man ju, nästan, lika gärna sitta kvar här med Grey's Anatomy, haha!

Tokigt?

Hahaha, såg nu när jag skulle kika på det förra inlägget, att menyn hoppat till höger? Jaja, det var ju så jag ville ha det, sen. Koko blogg.

Bloggen

Ååh vad jag vill fixa och greja med min blogg! Men vill liksom inte bara flytta menyn och ta bort OM och sånt. Vill fixa med bilder och färger och allt sånt men kan ju bara inte, haha. Får väl börja med att tanka Photoshop och testa runt där. Vet inte hur man gör eller hur jag vill ha det men man får ju testa sig fram. Det löser sig allt.
Lite roligare att få en personlig blogg. Av dom designerna så var det denna som passade mig bäst, fast på nåt sätt absolut sämst. Kokooo.

Idag blir det kebabkött i tortillabröd (punkt, för O's del) och sallad. Smarrigt värre. Vi stod på ICA och undrade vad katten vi skulle äta, jag var inte sugen på nånting. Sen säger O att vi kan äta kebabkött. Men vi har två påsar pommes i frysen i gamla lägenheten så jag sa vi köper inte mer pommes. Men! Hoho, så kom jag på att man kan ju ha det i bröd! Så så blev det, smask! Bara några minuter Grey's Anatomy kvar sen blire mat! Jag gör mat, steker kött och hackar grönsaker och O diskar. Perfect. Och det bästa är att man slipper stå på varandras tår, tjihoooo!

Besökare

Måste säga att det är väldigt roligt att se att besökar-statistiken stiger och stiger men det vore väldigt roligt om nån eller några av besökarna ville ge sig till känna. Ett litet "hej" eller nåt sånt räcker bara, hade varit roligt att se vilka som är här och kikar. En liten önskan från yours truly bara.

Skulle se säsongavslutningen på One Tree Hill nu. Och dom har ju lyckats få med en av världens sötaste ungar. Avsnittet börjar med att... jaa, titta själva! http://youtube.com/watch?v=uCG4naZU4Gs
Han är ju bara så charmig den lille gossen. Verkligen perfekt i den rollen. Alla avgudar honom säkert, haha. Seriens stjärna!

"It's kinnda like he's got a tale! ...but on his head!"

Synd att badet inte hjälpte ryggen. Blev nästan värre eftersom man liksom låg precis där det gjorde ont. Typiskt. Men men, kanske bättre att passa på att bada dom dagarna det inte gör ont så kanske de dagarna som gör ont bli ännu färre? Ska ringa imorgon och kolla om tid till nån "kotknäckare" som kanske kan fixa't.
Sen ska vi ner och hitta nåt att äta. Så häftigt när man kan gå ner till ICA och köpa dagens middag. Eller Lidl om dom har öppet men ICA som har öppet till 22, perfekt!

Nej, nu ska jag ägna sista stunden One Tree Hill åt... One Tree Hill. Sen blir det shopping. Och mys eller film, eller varför inte båda? Får se om det blir nån mer uppdatering idag.
Annars får ni ha en så bra söndags kväll!

Utmaning

Du heter: Jenni.
När fyller du år: Nästa år.
Är du singel?: Nope nope.
Om fem månader: Är det snart vår första jul här.
Du samlar på: SMS.
Gröna eller röda äpplen: Oftast röda.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: O eller mami.
Gillar du golf: Minigolf är trevligt men lång golf är inte riktigt min grej.
Vilken tid gick du upp idag: 11-tiden.
Har du sovit i din egna säng inatt: Jajjemen!
Har du strumpor på dig nu: Nej, har inte kommit så långt i påklädningen än.
Hur svarar du i telefon: "Aa det är Jenni." om det inte är mer personligt.
Vad ska du göra ikväll: Hoppas på att bara ta det lugnt, beror på flyttningen snart.
Vad ska du göra imorgon: Beror också på flyttningen idag, flytta mer eller ta det lugnt.
Var vill du bo när du blir stor: Mindre.
Är det okej att gråta: Självklart!
När grät du senast: Minns inte.
Vilken årstid tycker du bäst om: Svårt att säga, alla börjar ju likna varandra nu.
Laddar du ner musik och film från Internet: Japps.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: En miljon skulle man nog inte komma så långt med, tyvärr.
Bär du glasögon eller linser: Just nu glasögon, linser om en liten stund.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nepp.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: 10-tiden plus/minus nån timme.
Har du piercing: Ett fungerande i varje öra, plus två stängda i vänster och ett i höger.
Vill du gifta dig: One day.
Vill du ha barn: En annan dag än ovanstående.
Solar du ofta: Nej det skulle jag väl inte påstå.
Gillar du att dansa: I min ensamhet, haha!
Är du flygrädd: Vet inte, har aldrig flugit.
Hur vig är du: Inte lika som förr?
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten eller saft från kylen.
Vilken är din favoritglass: Twister och Daim.
Tror du på ett liv efter döden: Vet inte riktigt där heller.
Tycker du om sushi: Nej, det gör jag inte.
Vad äter du helst när du ser på film: Godis eller ingenting. Kanske tuggumi.
Bor dina föräldrar tillsammans: Naj.
Har du tandläkarskräck: Absolutly not!
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kväll.
Vilken ögonfärg har du: Blå/grön skulle jag tro.
Vilka hårfärger har du haft: Mest blondt, brunt och rött i olika formningar.
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja, det har hänt.
Biter du på naglarna: Försöker låta bli.
Är du beroende av något: Luft möjligtvis.
Röker du: Never.
Hur ofta tränar/motionerar du: Försöker komma ut minst 30 minuter när jag inte jobbar.
Senaste låt du hörde: Senaste jag minns att jag hört var EMDs All For Love.
Vad gör du på helgerna: Jobbar eller hittar på nåt skoj.
Brukar du bädda sängen: Njae, försöker iallafall lägg iordning täcket.
Hur många timmar sover du på en natt: 6-8 timmar om det går.
Senaste bok: Borde ha varit nån av Isfolket, så det var länge sen.
Har du kysst någon under den senaste veckan: Jajjemen, mums!
Vad var det senaste du skrev på msn: Nåt i stil med att vi skulle höras nån annan gång.
Önskar du att du bodde någon annanstans: Njae, faktiskt inte. Bara att det blev färdigt sådär *poff*
Vem kramande du senast: Måste ha vart O eftersom jag missade med mami när jag var fullpackad när hon åkte.
Saknar du någon nu: Saknar the family, mami med anhäng och papi.
Hur många lampor har du i ditt rum?: Om "rum" är sovrum så har vi just nu en slags sänglampa där.
Vem ringde dig senast: Mami.
Vad är du allergisk mot: Sånt ute på sommarn, päljsdjur och liknande.
Var du glad igår: Japp, igår var en prima dag!
Vad är din favoritfärg: Svårt, brukar svara blå och/eller grön så det får det bli nu också.
Sminkar du dig: Oftast bara till jobbet och "festligheter".
Hur ser ditt rum ut: Om "rum" här igen är sovrum, så ser det ut som ett renoveringsobejekt.
Känner du dig värdelös: Nej, jag dutti kicka många gilla!
Känner du någon som har tagit självmord: Ja.

NÄR DU SER DET HÄR HAR DU BLIVIT UTMANAD (om du känner och vill förståss).

Drömmar

Haha Sussi, jodå det ska vi göra. Har en hel lång lista med grejer men det har ju varit långhelg men imorgon ska fastighetsskötaren få att göra!


Hade en heltokig dröm i natt, eller i morse i alla fall. Igår var det så tråkigt och ledsamt så hela morgon blev less. Men i morse var jag på jobbet, hade precis börjat. Så hade en snubbe lassat upp massa grejer han skulle ha. Börjar att stämpla in en liten låda, för 802 kronor. Sen bara allt krånglade, det kom upp felmeddelanden och det var inte mycket som funkade. Försökte fråga om hjälp men av nån anledning var det ingen som ville hjälpa till. Så var man så arg och irriterad när man vaknade. Tur att det inte höll i sig så att dagen här kan bli bra.

Har ätit thekakor (som mest blev frallor i brist på utrymme) till frukost. Dom blev riktigt smarriga, inte alls som igår. Eller dom var ju goa igår också, men då smakade ju mitten som deg. Och dom är ju verkligen så mättande! Blev en perfekt frunch att stå på till gamla lägenheten. Om det inte börjar regna nu, det vore ju skit. Det är bara 8 minuter Lost kvar så sen kan vi gå bort. Skönt att ha det gjort, så mycket som möjligt! Känns som tiden springer iväg nu när jag bara är ledig två dagar nästa vecka. Måndag om en vecka är det ju besiktning, och då är det ju bra om det är städat också.

Tar lång tid att skriva medans man äter och tittar, så nu är det bara att vänta på O igen som ska äta. Sen kan vi gå.

Cloverfield!

Så hette filmen. Men jag var ju nära, haha.

Har fått börja om från scratch nu med testbloggen. Så kan det gå. Kände inte för att fortsätta sen men det kommer. Tålamod är en bloggares bästa vän, eller vad sa han?

Thekakorna var mums! Våran ugn är ju lite koko bara, så det blir ju sket varm fastän man inte har så varmt inställt. Ett bevis är väl att den "knappen" som man ska trycka på när man öppnar luckan, smälte när vi hade ugnen på 225C i en halvtimme eller så. Kändes inte riktigt rätt. Så kakorna skulle vara inne 10-15 minuter, efter 10 minuter tog jag ut dom och dom var preciiis på väg att brännas uppe på. Men innuti var dom fortfarande lite "degiga". Väntade en stund (ganska lång sådan) och tänkte använda eftervärmen för att kanske få igång mitten men icke. Men det blir nog helt okej till frukost imorgon, när det stelnat och så. Dom var i alla fall super smaskiga så det ska göras igen! Och det blev riktigt mycket.
Och mättande. Tog en och en halv nån timme efter maten och blev verkligen knömätt. Nu har det la gått nån timme till och jag får knappt ens ner nåt att dricka, haha! Men så är det, blir ju perfekt frukost imorgon. Perfa!

Är på riktigt film-humör nu. Men hittade inte direkt nåt att se på. Trots att O har datorn full av filmer men inget som kändes lockande. Så kom jag på att jag hade Despreate Housewives, Lost och One Tree Hill att titta på. Har sparat sen säsongsavslutningarna så nu passade det bra.
Har ju egentligen annat att titta på också men nu är det nog dags att kolla in säsongsavslutningarna. Och sen sova, känns inte alls fel.

Thekakor

Maten är gjord och äten, bröt står i svällning (kan man la säga, även om det bara är mjölk och havregryn än så länge).

Och precis där ringde klockan att brödet hade svällning klart så nu har jag geggat och haft mig så ska det jäsa. En halvtimme till. Hade beräknat på bara jäsningstiden att det skulle vara klart runt 20-tiden men jag får nog flytta fram det till 21 eller så, eftersom det ska knådas och fixas och så.
Det var snälla http://therockerinnan.blogg.se/index.html som gav mig receptet. Kom på nu också att jag skriver bröd, fast det ska bli thekakor, men det är ju ett slags bröd. Och det är min blogg så vill jag kalla thekakor för bröd så göra jag det, pasta!

Och två tvättar och två diskar har det blivit idag. Så duktiga har vi varit. Var även och handlade maten till idag, testade ett nytt recept på nåt som kallades mexico gryta. Smakade inte så värst så vi enades om att det gick ner men lär inte göras igen i detta hem. Men alltid skoj att testa nåt nytt.
Har inte blivit den dammsugningen vi pratade om förut, kom jag på nu, men det var nog för att vi båda somnade så gott på soffan. Låg och tittade på film och då blir man ju lätt trött. Men det var inte fel med en tuppis där heller, förutom om man inte somnar ikväll då.
Men imorgon får vi ta den dammsugningen, plus att vi bestämde att vi tar packning och så imorgon istället. Kändes som att man får koncentrera sig på en lägenhet i taget, och då fick denna gå först. Det är ju ändå, eller bara, lite mer än en vecka kvar tills vi ska vara ute ur den gamla. Och eftersom vi inte hört nåt om/från nya hyresgästerna så stressar vi inte heller. Ska bli skoj och se på besiktningen om den/dom nya tänkt vara med där. Bävjar lite för det med tanke på några fula märken i tapeten, hmm hmm. Men vi vet om det och står för det. Det är vi som gjort det och kommer ta det. Förmodligen ska K vara med också, minns inte varför om det var studiedag eller nåt? Nej, det är nog bara hans lediga måndag.

Jaha, hänga tvätten och sen sätta igång med brödet, igen? Eller pilla vidare med designen? http://designadinblogg.se/ är en riktigt bra sida med bra och lätta tips hur man fixar och trixar med sin blogg. Ja, det ska jag nog ägna några minuter åt så får vi se vad det blir.

Vad göra?

Vad gör idag?

Så känner jag att vi funderat hela dagen. Det finns så mycket som egentligen borde göras, men eftersom det är (eller kanske bara känns som) så mycket så vet man inte vad man vill göra först.
Skulle behövas dras en disk här. Gärna en tvätt också.
Nya buren skulle egentligen behövas monteras, men det får vänta tills efter renoveringen.
Vi borde gå bort och packa mer/färdigt i gamla lägenheten.

Hmm ja, så mycket var det inte, det är egentligen bara att fixa här hemma eller packa och dona där hemma. Och inte har jag lust med nåt av det, ha! Men det lutar åt en disk och tvätt här, för att sen tassa bort och ta tag i den andra lägenheten, huga.
Känns så knäppt när vi varit vakna sen 9-tiden och klockan är "bara" 12, jag hade gissat på 15 eller så. Så skönt då att vi inte slösat bort hela dagen.
Men ändå vill jag se färdigt... Clawfinger? Fingerclaw? Woodhock? Jawbreak? Fingerlock? Clawbreaker? Clawjumper? Juperstumper? Jawjumper? Clockbreaker? Tickertucker?
Ne-ej, jag kommer inte på vad den hette! Men se färdigt den i alla fall, såg första cd:n igår så andra är kvar till idag. Och DET minsann, vill jag göra! Står inte det nånstans på min lista också? Kanske i det finstilta?

Får nog ta och Spore:a tills O tycker att han suttit tillräckligt vid datorn för att göra nåt. Eller tills badrumsfönstret förfrusit mina ben. Men då blir jag nog sittandes ännu mer, hmm. Knepigt.


Haha, ja jag glömde. Satt igår och skulle pilla lite med bloggen här. Så har jag gjort en test blogg ifall faaall nåt skulle gå snett. Så skulle jag göra så menyn här till vänster (där det inte längre står "OM" men det finns en bild och så) skulle hamn på häger sida. Super lätt men jag tänkte, jag kollar i testen ändå, ifall ifall. Men det blidde nice, skit bra. Så gjorde jag samma här, men menyn är kvar på samma sida! Så tänkte jag nåt i texten kanske är knas så jag kopierade texten från testbloggen till denna, men ändå funkar det inte. Så skumt.

Hicka

Usch, jag blir tokig på hicka! Får det ibland och då är det ofta sen håller det på i nån halvtimme. Hade det igår kväll tills det kändes som jag antingen skulle kvävas eller spy, mindre trevligt.
Och så nu igen. Och just för att det håller på så länge så börjar det ju göra ont och bli störande. Fattar inte varför, har aldrig hört till exempel O hicka nån gång under våra två år tillsammans. Och nu har jag hickat två gånger på två dagar, är det rättvist? Skulle inte tro det.

Annars har midsommar varit mysigt. Såg ju film i morse, åkte upp till "sjön", även om det inte kändes som det eftersom det då var inomhus, och även om det inte var som det brukar så var det skoj att ta en kik där också. Gick uppåt till mamisen och spelade lite dator och åt grillat. Smaskit värre.
Trotsade vädret och gick hem, och vann! Ha, inget regn här inte. Satte oss och tittade på The hills have eyes II. Den var mycket sämre än ettan men fortfarande brutal. Jaja, funderar på att se Number 23 sen.

Försöker samtidigt fylla upp ett bad men det var ju inte det lättaste. Har aldrig varit med om ett kar som tar så lång tid att fylla upp! Normalt vis brukar det snart vara fullt, och på vårat har botten knappt täckts. Jag säger då det, sätt på vattnet i kranen, åk till jobbet så är det nog lagom klart tills du kommer hem!

Grills

Grillen luktar gott, mums! Har varit uppehåll ett tag nu så vi vågade oss faktiskt på att tända grillen. Flintastek och sallad, jamijami. Fick kört lite Spore-demo också. Förstår varför man inte tycker det är lika skoj. Bara någa få grejer så det känns som det blir bara samma om och om igen, men ändå känns det som jag gjort olika grejer här, jämfört med hemma. Skojs. Och A var bra på att bygga. "Stooort!" Allt skulle vara stort, haha!

Kändes som att firandet vi sjön var... litet. Brukar ju vara utomhus med dans runt stång och lite stånd och massa folk. Eftersom vädret är som det är så hade dom det inomhus i år (och förra året men då var jag ju inte med) och då sprang dom ju i dans runt typ hela lokalen, och hade stånden längs sidorna. Samtidigt som musiken var så hög så, som A sa, man hörde inte vad man själv tänkte.
Jag som gnällde så förra året för att vi hade så tråkigt firande i Västervik och när O fick vara med första gången här, så var det så här. Jaja, så kan det gå ibland. Får väl hoppas att nästa års midsommar bjuder på bättre väder så vi kan vara ute så han får se vad jag menar! Pah, han försöker med att jag blivit äldre. Midsommar är väl lika skoj, hur ung eller gammal man än är?

Funderar på om vi ska hoppa ut och hitta på nåt. Krocket, slå-bollen-runt-pinnen-och-ge-O-blåtira, eller bara nåt helt annt. Vi får väl se, första steget är ju att få med O ut, lättare sagt än gjort!

Midsommar

Igår var en sensation, vi såg på film från sängen, i sovrummet! Haha, så lite som krävs för att man ska tycka det är "häftigt". Men det var så skönt att ligga där och titta, sen när man blev trött var det bara att pausa och lägga sig till rätta. Hur grejt som helst!

Så midsommar morgonen började med att se färdigt filmen från igår, The hills have eyes. Brutalare film får man leta efter! Vette katten om jag tänker se tvåan. Den var nog faktiskt, på ett sätt, värre än Saw. Saw har äckligare grejer med, men oftast vett på att inte visa för mycket. Här visade dom allting och frukosten ville knappt hålla sig i magen, mysigt.

Sen satte jag och mumsade i mig en andra frukost: jordgubbar. Hur passande är inte det en dag som denna? Satte mig samtidigt här och kikade lite. Tar mig en funderare på om jag ska duscha innan vi kilar uppåt. Vet inte riktigt vad jag känner för nu, sitta här, Spore:a, göra mig iordning. Ahh, mitt smink är fortfarande borta. Trevligt.

Blev inte färdig här och nu måste vi gå så får återkomma senare med midsommaren.

Ha en trevlig midsommar alla!!

Städat

Nu har vi städat och dammsugit och gjort fint här idag. Jag tror vi får flytta till mindre igen, det är ju så mycket golv att dammsuga! Hela 18 kvadrat mer, men det känns som... 100 eller nåt.
Nu väntar vi på snubben som ska komma och mäta vart kryddhyllan ska vara och så. Ska bli spännande och se hur han tänkt göra, det är nog inte det lättaste eftersom fläkten öser ut loften uppåt, och själva den som suger ut luften sitter ovanför i taket. Jaja, får höra med honom hur han tänkt, ingen idé att jag sitter här och gissar och funderar.

Ska försöka läsa mig igenom den käcka länken jag fick från snälla Hanna (inlägget med länkarna http://jeinyn.blogg.se/2008/june/lankning.html ) Ska se om jag kan få bort "OM" först och främst, ovanför "min" bild. Men då kände sidan att den skulle bli segare än segast så det kanske får vänta lite. Men den verkar jättebra sidan, bra förklarat och så (det jag läst än då, hehe). Ne, ta sig en frukt kanske och hoppas att han inte tänker trilla in allt för långt efter 12 så jag hinner äta innan jag åker. Men så kom han, innan jag hann avsulta meningen!

Perfa med folk som kommer utsatt tid, eller lite innan också speciellt när vi har en tid att passa i köket, haha.
Han klättrar och mäter och har sig. Ser rätt roligt ut. Så bidde ingen frukt för mig men kanske mat sen då när han åkt. "Rester" från igår. Kotlett och potatiskrokett och om jag orkar koka mig beinesås (kan verkligen inte stava till det eftersom jag kallar det vanligvis för bajanerdigsås). Bidde potatis över igår och köpte en stor pack kött så det blir bara att steka på dom sen. Gottigotti.

Ska ta och spara här och se om jag kan göra nåt åt detta "OM". Spännande!

FRA-lagen

Det är ju helt sjukt vad överbevakad man ska behöva vara här i Sverige. Varenda Svensson är en terrorist verkar det som. Finns det verkligen inget bättre att slösa tid och pengar på? Samtidigt som det bara känns som ett hot, inget dom kommer göra i verkligheten, men vem vet?
Nu kan man alltså bara prata face to face om man vill vara 100% privat, så länge man inte är buggad och vem kan vara säker i dagens Sverige att man inte är det?
Behöver man verkligen kontrollera allt vad svenskarna säger och gör? Finns det verkligen ett sånt hot mot, eller är det kanske ett hot från Sverige man vill bevaka?
Tokig blir man.

Här står lite för den som kanske inte är så insatt, dels om röstningen igår kväll och om vad FRA-lagen innebär:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2719438.ab

Spore

Idag (eller igår, för att vara petig) bestämde dom sig för att släppa Spore CC (kallar det CC för det hette nåt med creator... blabla...) så det har vi testat. Så skojigt, även om man liksom fastnade i en stil hela tiden kändes det som.
Man ska bygga en varelse, finns massa olika munnar, ben, fötter, "vapen" och annat att lägga till. Och man gör precis som man vill. Ögonen på knäna, sju munnar eller meeeega långa ben. Precis som man själv vill. Och då blir det lätt att man fastnar i att göra samma slags saker, eller liknande. Även om det finns så många olika.
Det är ju samma som gjort Sims och där är det ju lite så, både med människor och hus att man gör nästan samma hela tiden. Men men, blir väl bättre sen när själva spelet kommer så man kan spela med tokgubbarna man gör.
http://eu.spore.com/home.cfm en länk om Spore. Nice, nice.

Och O som absolut inte, inte skulle lägga sig senare än igår (jag klarade det så det var nog strax innan det blev ny dag) sitter uppe så jag får nog sparka honom i säng. Och jag som ska upp typ 6, unbeliveble, sitter här än. Dags att nana I say!
Natts!

Utmanad!

Regler:
Svara på frågorna om dig själv.
I slutet av inlägget ger du den vidare till 5 andra bloggare.
Och sedan skriver du en kommentar hos deras bloggar att de har en utmaning att hämta.


1. Vad gjorde du för 10 år sen?
* Gick sista året på lågstadiet
* (och där med) började mellanstadiet
* Semestrade i Malmö/Danmark (där P för övrigt är idag)

2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag? 
* Plocka iordning inför att:
* ha hit PEAB-snubben
* Ringa nån läkare
* Jobba
* Åka hem och vara helg-ledig

3. Godis jag gillar
* Marabou choklad
* ICAs choklad
* Salt laktris

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär
* Give to mami and papi
* Köpa ett semesterhus i Västervik
* Köpa en lägenhet/ett hus
* Köpa ett körkort

5. Städer/orter som jag bott i
* Bohus
*Nol
*Nödinge


Och eftersom jag då inte förljer SÅ många bloggar så får den som känner för det sno detta och känna sig utmanad.
Men lämna gärna en liten kommentar, hihi!

Besökare

Haha jag känner att nån har bevakat mig idag. Har haft väääldigt många röda besökare (sånna som återkommit?) idag och då har jag inte ens varit inne själv idag, haha.
Annars brukar jag bidraga rätt bra med rött eftersom jag kikar in och ser hur det ser ut och så.
Men men, skoj är'e!

Länkning

Fick godkänt från Hanna att lägga upp hennes blogg så här har ni gott folk!
http://therockerinnan.blogg.se/
Och här har vi då sidan som hon tipsade om:
http://designadinblogg.se/

Och hon har använt den sidan och är SÅ duktig på att fixa sin blogg så den ska jag absolut kika på.
Thanks!

Sova?

Hujeda mig nu är det dags att sova! Jag har kommit fram till att när man blir tröttare och tröttare, tidigare och tidigare på dagen, då är det dags att lägga sig i någorlunda tid. Nu är det ju snart imorgon igen och än sitter jag här. Men mitt mål med dagen är att jag ska gå och lägga mig idag! Ett tu tre, ska jag klara de?
Har fått en länk från Jasas om hur man fixar bloggen här så den får jag ta och studera en annan dag. Länkar varken henne eller sidan förrän hon okej:at. Och länken för jag inte orkar gå och hämta upp den igen, det får bli ett länknings-inlägg imorgon helt enkelt!

Naj, gotti natti nu! (26 minuter på mig, klarar jag det??)

NRGY

Blasch vad jag inte har lust att skriva här längre. Finns annat som tar all energi, blä.
Ska inte säga vad jag ska göra imorgon för då blir det inte så. Haha jo, jag kommer försova mig imorgon och dagen kommer bli skit. SÅ, kan det inte inte bli så nu?
Tänkte tassa ner och köpa nåt gott: Får se vad vi hittar, bara så coolt att man kan gå ner runt 21 och handla. Jämfört med att butiken innan stängde 19. Då var det kört redan innan man kom hem från jobbet!
Ah, trött.

Bingen

Nej, jag är fortfarande inte på humör, så jag hoppar nog i bingen! Nån gång i månaden, eller kanske till och med veckan, borde man ju lägga sig samma dag som man gick upp. Får väl se om O joinar mig, eller om han ska sitta uppe de resterande 45 minutrarna tills Spore släpps, suck.
Nog för att det verkar skoj och så men jag sover hellre och testar imorgon. Och som han sa till mig "Det är ju bara det hur man bygger gubbar" för jag tyckte det var orättvist att han skulle köra hela dagen idag och jag skulle jobba (det har release idag, men flyttades till 22 juni och sen igen till imorgon).

Såg för övrigt färdigt på Dejavu idag. Helt klart okej film. Blev lite fundersam och O tyckte att man skulle absolut inte börja fundera på tidsresor. Men jo, jag vill!
Sen upptäckte jag att det var nog ett tag sen jag såg på Morron Gänget. Eller jag såg inte i fredags. Kanal Lokal sammarbetar inte längre med Mix Megapol så nu sänds det bara i tv och Linda och producent-Mats är inte med. Men dom ska komma tillbaka och efter semestern ska det börja i radio igen, men på en annan frekvens.

Jaja, sängen var det!

Icke blogghumör

Usch, jag är inte på blogghumör idag. Har haft kramp ont i rygg/rumpa/ben på eftermiddagen och sen kom jag hem och slängde i mig mat så nu blir magen upprörd. Känner verkligen för att gå och lägga mig snart. Ta en kopp te lite senare (men det är ju så varmt!)  och sen krypa ner.
Har tydligen missat Lyxfällan - igen! Men snart börjar ett nytt avsnitt 2½ män så det får man ju se! Se om jag hittar nåt annat att kika på sen innan jag ska nana. Måste komma iväg och lämna telefonen imorgon, blir tokig på den! Var tydligen trött i morse för jag hörde inte att telefonen ringde. Jaja, så kan det vara. Då är det bäst att lägga sig tidigt ikväll.

Får se om jag kommer in och uppdaterar mer ikväll, annars får ni ha en så trevlig kväll och god natt!


PS. Haha, jag var rädd att det skulle bli ett jääätte långt inlägg nu när jag inledde med "jag är inte på blogghumör" men icke! Tur det. DS.

Listigare

Fem SKULLE
Skulle du vilja vara längre?
Njae, kaske lite, lite.
Skulle du vilja väga mer?
No thanks!
Skulle du bli arg om din pojkvän gjorde slut om du har/hade någon?
Först och främst ledsen, arg beror ju på varför han gjorde det.
Skulle du vilja ha sex med en kändis?
Nepp.
Skulle du vilja dricka dig full nu?
Nej, inte direkt sen skulle det nog inte uppskattas på jobbet.

Tio KAN
Kan du röra på öronen?
Nej, men å andra sidan har jag inte försökt det senaste.
Kan du slicka dig på näsan?
Japp, det kan jag!
Kan du kolla i kors med ögonen?
Ja, vad det nu är bra för.
Kan dina föräldrar lita på dig?
Hmm, ja? Haha.
Kan du låta bli att prata på 4 timmar?
Nej, omöjligt.
Kan du vara på fest utan att dricka?
Tror jag säkert.
Kan dina vänner lita på dig?
Självklart.
Kan du tänka dig att pierca naveln?
Ja, har funderat på det faktiskt.
Kan du suga?
Ehh, what?
Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar?
Jag kan, men jag vill inte, haha!

Femton HAR
Har du någonsin ljugit för dina föräldrar?
Hmm ja, det har nog faktiskt hänt.
Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig?
Jajjemen!
Har du ett syskon?
Ja, faktiskt bara ett.
Har du varit full den här månaden?
Nej, har jag icke.
Har du någonsin haft sex med någon?
Wouldn't you like to know?
Har dina föräldrar ljugit för dig?
Jag säger bara "Var är månen när den inte är här?".
Har du redan tröttnat på dom här frågorna?
Nehedå, så skoj så.
Har du borstat tänderna den senaste timmen?
Nej, inte.
Har du pussat någon som är fyra år äldre?
Japp, har hänt.
Har du haft sex med någon som är fyra år äldre?
Nono.
Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre?
Beor väl på vad för för hållande, släkten har man ju förhållande till.
Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger?
Nej, skulle aldrig.
Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det?
..."om du haft det"?
Har du haft sex med mer än tre personer?
Nej.
Har du ljugit på någon fråga än då?
Nope.

Tjugo VEM
Vem är din bäste vän?
O.
Vem älskar du?
O och familjen.
Vem hade du senast sex med?
Borde det inte vara, "om du haft det"?
Vem vill du bli full med?
Vill ju inte bli full nu har jag ju sagt.
Vem är den bästa artisten?
Svårt att välja en bara.
Vem pratade du senast i telefon med?
O där också.
Vem har du en liten crush i?
Vet väl inte om det är bara en liten cruch, men O.
Vem är snyggast i världen?
O, självklart!
Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det?
Mamma!
Vem är snällast i världen?
O och mamma!
Vem är din bästa kompis?
O.
Vem vill du prata med?
Ingen just nu så direkt. Möjligtvis nån naprapat.
Vem sov du med senast?
O.
Vem såg du full senast?
A?
Vem vet allt om dig?
Finns nog ingen, men vissa vet ju mer än andra.
Vem kysste du senast?
O.
Vem kramade du senast?
O där också. Ooooo.
Vem kan berätta allt för dig?
Den som vill.
Vem kan du berätta allt för?
O och mamma.
Vem hatar du?
Snarare vad, och då blir det telefonen och ryggen.

--

Vad blir ditt namn baklänges?
inneJ
Har du gjort en snöängel i år?
Nepp, inte på många år!
Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?
Minns inte riktigt hur länge det var på BB, men annars är det 4 nätter.
Har en dröm gått i uppfyllelse?
Ja, och säket fler än bara en.
Tycker du att sengångare är söta?
Söta och söta, bedöm själv: http://www.zoonen.com/res/user/68146/arkiv/2072/Sengnga3_norm.jpg
Har du någon gång testat karate?
Nej, inte mer än sparkats "på skoj"
Första sporten du gick på?
Har gymnatiserat en gång i tiden, tänka sig.
Minimorötter eller pommes frites?
Pommes.
Vad längtar du mest till just nu?
Komma till en naprapat och kolla ryggen.
Hur gammal har du tänkt bli?
295 - kanske?
Har du haft vattkoppor?
Japp, klia klia.
Vad drömde du inatt?
Ingen aning, sov nog bara så gott i sängen.
Vilken tv-serie är bäst?
Måste nog svara One Tree Hill här, eller Desperate Housewives.
Vad åt du senast?
Skogaholms limpa med rökt kalkon.
Höga eller låga strumpor?
Höga! Tennis sockar eller vad det heter.
Vad är du mest rädd för i hela världen?
Döden.
Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
Det händer väl, om det verkar intressant.
Vad har du för färg på ditt påslakan?
Just nu är det svart-vit-grå randigt.
Bikini eller baddräkt?
Baddräkt - än så länge.
Snyggaste läraren?
Har inga lärare så längre.
Är du mörkrädd?
Ibland.
Har du någon gång haft på dig ett par trosor?
Ja, det har väl hänt, haha!
Riktig gran eller plastgran?
Plastis.
Tänt eller släckt när du ska sova?
Mörkt som natten.
Godaste drickan till frukosten?
Varierar. Saft, vatten, te, mjölk, oboy, juice.
Vill du bli president?
Nej, inte riktigt min grej tror jag.
Har du spelat tjej i en teater?
Njae, har spelat duva men den kanske var tjej?
Duscha eller bada?
Oftast duscha, men bada är ju inte så tokigt heller.
Har du gråtit i skolan nån gång?
Japp.
Hur tar du dig till jobbet?
Går till bussen, åker bussen, går till jobbet. Jag går och åker buss.
Har du någonsin sminkat dig som punkare?
Nej det hoppas jag inte!
Sjunger du på toa?
Nej det är inte jag som har den rollen i familjen.
Vilken färg har din jacka?
Nu är det sommar, då har man ingen jacka!
Använder du långkallingar?
Inte nu, inte aldrig. Fryser hellre!
Är du höjdrädd?
Ibland, även om höjder är nice.
Vilket land vill du åka till?
Finalanda.
Vad var det senaste som fick dig att skratta?
Var när O och jag tokade oss förut.
Vad ska du göra NU?
Svara på resten av frågorna samtidigt som jag äter innan jag ska jobba.

--

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Inte i denna sekunden men ja.
Har du sett din bästa vän gråta?
Ja, tyvärr?
Vilka vitaminer åt du när du va liten?
Ingen aning, fråga mamma?
Vad åt du senast?
Sitter och tuggar på en skogaholms limps macka med rökt kalkon på.
Har du fått någon komplimang idag?
Det kommer jag inte ihåg, men när O läser det lär han säga att jag fått det och vad det var.
Har du varit med i en rättegång?
Nej.
Är du polare med grannarna?
Njae, har precis flyttat in så jag har nog träffat 3-4 av dom. Men hälsar gör vi!
Vilka språk talar din mamma?
Finska, svenska, engelska och spanska vad jag vet. Tyska kan hon också.
Vilka länder har du bott i?
Sverige, och Finland, Norge, Danmark på semester, hihi.
Senaste piercingen?
Örat för kanske 8-9 år sen.
När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
Igår.
Gay?
Inte jag i alla fall.
Har du däckat/spytt för att du druckit?
Nej, never.
Har du äggat någon?
Nej, inte det heller.
Har du täckt någons hus med toalettpapper?
Knappast.
Suger det här?
Nej då, bra tidsfördriv.
Har du varit på stranden?
Ja nån gång har jag allt varit där.
Har du haft en stalker?
Nej, inte vad jag vet? Om inte O räknas?
Minns du din/dina musiklärares namn?
Nej, men så minns jag inte dom heller.
Hur bra är din syn?
Beror väl på, med eller utan linser/glasögon?
Har du varit på ett party?
Haha ja det kan man väl säga?
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Det skulle vara häftigt men jag skulle nog aldrig våga.
Vad skulle du säga om jag sa att jag va kär i din bror?
Kom tillbaka om 10 år!
Har du varit utomlands?
Hela Norden, även om det inte riktigt är utomlands, och en snabbis i Polen.
Har du sett din bästa vän naken?
Hahaha!
Vilket är de bästa bröllopet du vart på?
Bästa och bästa, har inte varit på så värst många.
Var är dina syskon just nu?
Jag skulle tro att den är hos mormor.
Vad var den senaste drömmen du minns?
Borde varit den om O, T och P. Tokiga grejer var det.
Vilken tid gick du upp i morse?
Runt 9-tiden om jag inte minns fel.
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
"Okej kommer du ut och möter eller ska jag ringa?"
När va du riktigt sjuk senast?
Tror jag var sådär dunder-jätte förkyld i början på året?
Vem är den senaste kändisen du tog på?
Vet inte om jag tagit på nån kändis? Annars såg vi Björn Gustafsson här om veckan.
Vad finns i din bakficka?
Har ingen på domma byxorna, dumt!
Har du färglinser?
Nepp.
Vad gjorde du kl 2 inatt?
Sov antagligen.
Vad är det första du gör på morgonen?
Försöker somna om.
Vad ska du göra efter det här?
Göra mig klar och sen åka till jobbet.

Sandra Roberts? Julia Bullock?

Sandra Bullock heter hon ju, inte Julia Roberts. Och jo, jag kan ju se skillnad på dom men tydligen inte läsa rätt namn på dom.
Vi hade sett filmen innan, misstänkte det men efter typ 7 sekunder så sa O "Ja, den har vi sett innan! Det händer så och så och så!" Schh, jag kommer inte ihåg. Eller jo, men bara vissa bitar. Minns att när vi såg den förra gången tyckte O inte den var bra, men skit i det tänkte jag så nu ska vi snart se färdigt på den.
Bäddade sängen i pausen, känns skönt att få sova i sängen i natt. Och i nya, fina sängkläder. Fanny i svartvitt. Funderade på om jag skulle tagit Tommy, men den är rutig så det fick bli Fanny. Jaja, sånt är livet.

Kan väl inte påstå att filmen är direkt jättebra men har man väl börjat kan man ju lika gärna fortsätta. Hade ju inget bättre för mig, hö. Men sen ska det nanas. Så vi kommer upp och iväg till stan imorgon. Är så trött så jag vet inte vad på telefonen nu. Batteriet är dött nu också har jag märkt. Man får ladda den hela tiden. Den var full laddad i morse. Vanligtvis brukar jag kunna gå två dagar utan att behöva ladda telefonen (två arbetsdagar då, med mess och sånt på väg till och från och under jobb) men laddar den ändå varje kväll. Idag har jag inte använt den många sekunder, det går ju inte. Och som sagt så var den full laddad i morse och nu plockade jag upp den och den hade stängt av sig för batteriet tagit slut.
Baskemig att jag ska ha nåt bättre imorgon, den har ju krånglat sen dag 1 egentligen men orkade inte tjabbla om bara lite små fel. Men detta funkar ju inte, och den är ju bara nåt halvår gammal.
Och på tisdag ska vi ringa T om han inte varit här imorgon. Fixa fixa måste han. Och vi måste hitta besiktningspapprena. Var vara?

Och ja, maten var mums idag! Vi beställde förrätt (kyckling på grillspett med jordnötssås för min del) och varmrätt (skivad kyckling med grönsaker valde jag) och skulle ätit efterrätt sen också men alla var så mätta så vi åkte hem. Jag körde en liten blandning av alltihoppa, eller lite granna. Jag körde min kyckling och dom grönsakerna jag gillade (morot, paprika, nån enstaka vattenkastanj, tror det var bara det?) och på riset hade jag O's sås. Och lite extra salt. Mumsigt värre! Kommer jag ihåg ska jag nog ha samma som O hade idag, om vi äter där igen. Eller friterad kyckling. Funderade på det men kände nee. Så när vi gick beställde dom andra i rummet (barnrummet kom jag på sen, inte VIP-rummet som jag först trodde) det och det luktade ju så gott! Mums! Så det får det bli nästa gång det blir kina.

Nu ska vi se klart filmen så det kan bli sänggång snart. Sov så gott där ute, och inne!

Kväll?

Nu vill jag att dagen ska vara slut, vi ska äntligen sova i sängen! Ståendes på golvet, så det är ju lite tokigt, men så mycket bättre än soffan. Och sen lämna in telefonen och få den fixad. Funderar på att höra om man kunde få en ny? Så hittade jag en fin, fin. Och då säger O att dom kanske inte har den. Så jag kikar och och nehee, inte det. Så typiskt!

Haha, Brothers & Sisters är ju så bra, Nora är ju så skön ibland. Hon som spelade mamman i Utan min dotter, tror jag. Får kika in på IMDB och kolla nu. Nehe, men hon var med i Mrs. Doubtfire och Forrest Gump.Sally Field heter hon. Jo det var hon i Inte utan min dotter också.
Hon gör söta karaktärer, kommer inte på vad mer jag sett henne i. Sen är det ju så bra när alla har hemligheter som dom tror att ingen, eller bara en, eller bara två, eller bara tre vet. Sen vet alla.

Funderar på popcorn och tv:n. Naaaj, Mona-Lisas leende började nu klockan 21. Den ville jag ju se. Får försöka oss på The vanishing. Kan bli bra, känner igen namnet. Och Julia Roberts är med så det borde väl vara bra?

Puss, hihi!

Toktroll

Hoho jaja, jag har ju en så söt lillebror.
Vi sitter i bilen, jag, A och O (i den ordningen). A är en riktigt skvallerbytta, hela tiden. Oavsett om han eller jag börjar så skvallrar han på mig. Så idag skulle jag ge igen.

Jag: Mamma, A kittlar mig!
A: Ja men jag kittlar O också!

Haha, bra försvar lille man!

Bussen

Sista natten på soffan är gjord, känns helt okej. Idag kommer P och ska hjälpa till och hämta sängarna. Sen får vi vänta och se om P kommer och lämnar min sänggalvel och kör mig till jobbet, eller om jag ska ta bussen till jobbet. Kommer ta väääldigt lång tid. Det är bra att bo här när man kan ta expressbussen, men inte den vanliga. Idag kommer det ta 18 minuter att ta bussen, förut tog det 13. Åker jag express, på vardagar då, tar det 8 minuter. Någon skillnad.
Imorgon ska vi åka in till stan känner jag. Med expressis, måste kolla hur lång tid det tar. 23 minuter, och förut tog det 40 minuter. Viss skillnad där också. Ha! 32 minuter från stan till jobbet. Men vi åker nog in rätt tidigt, får kolla när dom öppnar, och sen hem och äta innan jag åker till jobbet.
Man kan åka 9:43 så hinner man gå bort och fixa telefonen och vara hemma 11:21 om man räknar med att det tar en timme. Men bussarna går ju en gång i halvtimmen så missar man en kommer det snart en ny. Jag är lite imponerad, det är lite häftigt att det kan gå så fort, haha!

Får väl ta och göra mig i ordning nu, skicka meddelande till P snart och höra om hon är vaken. Så jag vet om jag ska vänta på henne eller ta bussen. Dumt att missa den ena för jag tänkt på den andra.
Äta lite också, så man inte håller på att dö innan vi kommer till kinan ikväll. Mums!

God natt

God natt all ya'll!

Listit

Vem ringde dig senast?
Faster.
Vem kramade dej senast?
Kärlek.
Vad står det i ditt sjätte sms o vem är det ifrån?
"Ja de får vi göra nudlar gott...." från Kärlek.
Vad brukar folk få för intryck av dig?
Att jag är så himla bra på det dom frågar om?
Har du någon gång klätt dig horigt?
Hah, nej?
Har folk kallat dig slampa?
Not to my face i alla fall.
Har du kallat någon för slampa?
Never.
Har du slått någon riktig hårt?
Nej, jag snäll.
Använder du parfym?
Jag försöker!
Vilken kroppsdel brukar du få mest komplimanger för?
Det var för länge sen för att minnas, haha!
Vilka slags killar faller du för?
Faller inte för killar (eller nån alls) längre.
Vad kollar du på först hos en kille?
Kollar inte på killar (eller nån alls) längre.
Vill du ut och festa nu?
Nepp, bara sova.
Vad är klockan?
22:59.
Vilken färg har din mobil?
Svart och metallic.
Vad ska du göra nu?
Skriva lite blogg till Brothers & Sisters.
Har du svårt att släppa andra dig tätt på livet?
Ja.
Är du social?
Det händer väl.
Känner du att du orkar en fråga till?
Absolut!
Vad tänker du när du vaknar?
Sova mera ja tack.
Kan du gå utan smink?
Haha, självklart!

Koket

Det var lite lustigt, när man går in på bloggen kan man ju se när man senast skrev ett inlägg eller om det var si många dagar sen och så många timmar sen. Och så gick jag in nyss och då var det exakt 2 timmar sen jag la upp http://jeinyn.blogg.se/2008/june/idag.html Eller det stog bara "2 timmar" men egentligen var det ju lite mer. Roligt var det i alla fall, tyckte jag lite grann just då.

Nu har vi fått upp massa i köket, kul. Och upptäckt att våran spis har allvarliga problem. Igår när vi glömde spisen på 'S' (inte glömde, men maten stod i på 'S' och blev rätt snabbt klart) så smälte den lilla knoppen man trycker på för att öppna luckan lite. Så vi trodde att det var för att den blev så varm för att ugnen stod på 'S'. Så ska vi använda den idag, ställer den på normal värme och 200C och nu när jag kommer ut efter lååång tid och den äntligen är klar, då ligger hela knappen i en plasthög på golvet! Den smälte loss helt och hållet! Så tokigt.
Får ta och höra med T om det verkligen ska vara så. Det går ju knappt att använda dom knapparna till spisen för det är så varmt, och då var ugnen bara på 200C. Nu ska maten vara inne i 60 minuter men vi får ju kolla efter 30 eftersom O fick ta ut sin mat efter halva tiden igår, och då var den bränd. I och för sig på 'S' då men ändå.

Och ja, kroken löste sig! P ringde K som sa att han fick låna både bil och kärra så P och O ska köra sängarna imorgon, treeevligt! Och sen ska dom la passa på att ta med lite kartonger från förrådet, så det är nog bäst att vi går ner och kollar vart vårat förråd är sen senare.
Som tur var blev vi dessutom dubbel garderade med kärra. A ringde V och frågade om han kunde tänka sig hjälpa till. Nja, han skulle inte vara hemma med det gick bra att låna bil och kärra. Men men, tyckte det var bättre att P fick hjälpa till lite, det var ju på tiden. Plus att P och O är ju bästa för att bära, och sängarna är ju inte precis lätta.

Imorgon blir det kina mat. M och A går på nån special diet så dom äter totalt kanske 2 ägg, en tomat, ett digestive, sparris, nåt kött och kanske nåt mer - på hela dagen! Och så gör dom i sex dagar, sen på sista dagen (som blev imorgon för dom då) får dom äta vad dom vill till middag, så då kände dom att kina var bra för att magen inte ska få en chock och det är ju också lite "smal mat" och ja, sen är det ju gott också.

Glömde skriva förut också att P är så snäll. Hon tog med sig en sängram från Frölunda till oss eftersom det blev vajsing med våra skruvar och allt. Så antingen ska hon lämna den imorgon bitti och köra mig till jobbet sen, eller så skulle hon bara lämna ner den på jobbet och sen fick P och O hämta den.
P snäll. M också snäll, alltid. Alla snälla nån gång tror jag.

Krok?

Äntligen hemma, i nya då, efter jobbet. Börjar fundera på vilket som är hemma. Säger ju självklart att detta är hemma, det är det ju nu och ska vara ett bra tag framöver. Men samtidigt är ju den gamla också hemma. Knepigt det där.
Skulle sitta lite granna och sen ut och greja i köket. Och klura ut hur det ska bli med sängarna (två stycken 80 för dom som tvivlar?). Att det kan bli så komplicerat över en liten krok!

Och C har varit duktig, jag är så imponerad! Inte bara hade hon gjort schema för åtta veckor fram, ja ni såg rätt: åtta veckor fram! Hon hade också kollat upp det här med Trygg Rygg så i veckan kan jag ringa och höra om nån vill fixa min rygg. Kanske? Ne men hade ju varit käckt om den ville bli fungerande igen, lagom till efter flytten, HA!
Och schemat såg bra ut, mycket trevligt. Hon gör fina scheman C. Mycket tider och sånt, helger gillar vi det är bra. Och jag gillar när man säger att man ska jobba en dag (tillexempel om man som idag säger att man ska jobba imorgon) och en av dom som ska jobba utbrister "Vad bra!" Så skönt när man glädjs av det lilla.

Fast P tyckte jag var lite konstigt som för det första inte tittade på fotboll ikväll. "Inte ens när det är Sverige?" tyckte hon. Och när det kom fram att jag inte ens hejar på Sverige, då blev hon förfärad! Haha. Jag tyckte att jag tittar aaaldrig på fotboll eller nåt, kanske möjligtvis om Finland spelar eller om det är Sverige-Finland. Men det var konstigt tyckte P, att jag hejar på Finland när jag inte ens är född där, haha. Och eftersom mina föräldrar inte är finska. Och så förvånad hon blev när jag sa att jojjemen, det är dom visst! Det hörs ju inte tyckte hon men ne så är det. Och jag råkade säga att M var lite "konstig" eftersom det inte lät alls som att hon kom där ifrån och då sa P att nej det är hon inte alls för hon är gooo.

Roligt det där med dialekter egentligen. Jag skulle ringa 3 för att det var vajsing på min telefon. Så gick vi igenom mitt register med namn och adress och så och så skulle ha hitta mitt närmsta kontor eller butik eller hur det nu var. Och då sa jag att det borde väl vara i Göteborg och sa han att jasså bodde jag nära Göteborg. Jo det är väl ett par mil sa jag och då sa han att det borde han ju hört på min dialekt! VIlken dialekt undrade jag då.
Vi är lite speciella vi. Lite trasiga och knasiga.

Nej, nu får jag gå ut och greja för jag börjar änna bli hungrig. O tyckte att vi skulle äta i köket nu när vi har ett kök och ett köksbord. Så då får man ju fixa och dona där ute för att få plats bland allt grejs. Och det har regnat idag, jippi jippi!

Datorn

Nu står datorn här, innebär inte det att vi har flyttat då?
Köket är så gott som på plats (i kartonger till stora delar då, men det är ju här) och tv:n med bokhylla är uppe. Är väl bara tapeter och sängar som saknas. Och DJUR! Icke att förglömma.
Dags att ta och nana nu kanske, jobba imorgon så då får man vara pigg och glad, eller nåt liknande.
Får väl se om dagen börjar 5.20 idag också eller om jag kan lyckas sova tills klockan ringer?

Ses senare!

Idag

Blä för idag. Skönt att det bara är, lite mer än fem timmar kvar av dagen.

Dumma dag

Usch och fy, idag har inte alls varit en bra dag. Blök.

Började redan igår, när jag somnade i soffan med Gynning. Klockan hann inte bli 22 innan jag sussade gott.
Blir väckt vid 2-tiden och ska gå och lägga mig. Kommer som tur på är att man kanske ska ställa klockan. Tänker att även om jag börjar 14 så är det ju bra att gå upp vid 9 så jag hinner duscha och äta i lugn och ro. Sagt och gjort, klockan ställs på 9.
Går och lägger mig och somnar gott. Vaknar av klockan och snoozar en stund och går sen upp. Duschar och sätter mig och äter lite. Så ringer telefonen, jobbet. Svarar och dom undrar vad jag gör? Äter frukost. Jaha, ditt schema säger att du börjar klockan 10. Oj!
Tänkte senast igår att jag måste komma ihåg att fixa lunch till idag innan jag åker, men jag hade inte riktigt den kollen klockan 2 på natten, efter att ha sovit i typ fyra timmar och tröttare än trött.

Så det var ju bara att stressa iväg och redan där känns ju dagen kass. Hela dagen blir ju alltid knäpp när morgonen blir fel.
Har varit en sådär allmänt tråkig och jobbig dag. Bökiga kunder och sånt. Lite kuligt när mami svänger förbi, sånna tillfällen gör alltid dagen lättare.
Sen hade jag ju pratat med T, fastighetsskötaren som skulle fixa allt som var paj och så i nya. Så imorgon blir det till att ringa för att fråga om han glömt hälften eller skulle komma tillbaka och fixa det han inte gjort. Weeeell, sådär roligt.
Sen har ju allt vanligt varit igång också, bara för att dagen skulle vara jobbigare.
Ne usch vad gnälligt men dagen har inte varit speciellt positiv mot mig. Suck.
Funderar på att gå ner och tvätta imorgon. Blir ju lagom roligt bara att sitta på en matstol i två timmar, eller fyra, och titta på tv. Jaja, allt blir ju vad man gör det till, så kanske får vi skitskoj?

Gismo är ett bustroll, det torde tyda på att han är på bättringsvägen? Har inte orkat/kunnat resa mig och kolla än, men får ta mig en kik på honom innnan jag lägger mig, vilket jag tänkt göra snart.

Godnattis!

Lille bubbe Gismo

Stackars lille bubbe älskling. Åkte in och lämnade Gismo för kastrering innan 9 i morse. Han verkade må bra och så förutom att han inte hade några synliga testiklar. Well, dom bör ju finnas kände jag.
Lämnade honom där sen så skulle de ringa när han var klar.
Så jag åkte hem ägnade morgon och förmiddagen åt att bland annat sitta i telefonkö i 40 minuter, står i ett inlägg lite längre ner. Tittade lite tv och skrev här, sen kilade vi ner till lägenheten.
Har tvättat två tvättar idag, känns så skönt att ha alla kläder tvättade nu. Sen är det bara lite sängkläder och annat otympligt kvar men det hinns ju. Hade det inte där heller, svårt att tvätta det då. Kanske boka den stora tvättstugan och slänga in det där så är det klart på ett vipps.
Sen fick vi kila ner till farmor för att be om skjuts att hämta trollet igen. Så vi spenderade runt två timmar där i väntan på att veterinären skulle ringa. När jag ringde och bokade tiden sa hon att antingen ringer de så fort han är klar eller så får man hämta honom nån gång runt 16-17. Så sa dom i och för sig i morse att dom hade många operationer men jag trodde inte vi skulle få hämta honom senare än 17, då jag trodde att de stängde.
Men strax efter 17 ringde veterinären och sa att nu var Gismo vaken och redo att åka hem. Så det var bara att sätta igång farmor och åka iväg. Hujedamig, härdanefter ska det alltid finnas en övningskörsningsskylt i farmors bil säger jag bara!
Och vi kom dit och han såg rätt pigg och glad ut. Hon hade sagt innan att han skulle bli sitt normala jag igen, annars kan ju hanar bli lugnare efter kastrering, men jag hoppas han blir sitt gamla vanliga yrväder sen igen.
Vi fick lite hemgångs tips och såoch där stog det bland annat att han får inte vara ihop med nån hona på minst tre veckor. Det hade ju varit trevligt att veta innan, så man kanske fått tumen ur lite tidigare och fått det gjort. Han skulle ju normalt sett fått komma in till familjen nu, om inte lite tidigare också. Men då blir det att flytta alla burar så om en månad eller så kommer han få komma hem. Stackars. Men å andra sidan, om sexdriften är borta, är det nån fara då? Jaja, ingen idé att chansa. Vill inte riskera Lova och sen är det ju hans döttrar dom två andra, inte så käckt inte.

Vi lämnade hem Gismo sen fick vi åka ner till lägenheten igen. Hade ju så käckt startat en tvätt som inte var klar på minst en halvtimme efter hon ringt, så den fick vi ju ta hand om. Sagt och gjort.
Sen blev det hemgång. Försökte få lite liv i Gismo men han hade nog rätt ont. Han gick liksom på tårna, eller hur man ska förklara det. Knepigt. Och han har inte hoppat än vad jag sett. Men tro katten att det gör ont. Men han har fått i sig ett russin idag och jag såg i buren han lånade hos veterinären att han bajsat. Det skulle man vara noga med, att han bajsar, kissar, dricker och äter. Så det ska vi allt kolla. Lille älskling.
Men nu slipper vi oroa oss för nån av dom och får ha kvar alla troll. Ska bygga en ny, busig bur till nya lägenheten så dom kommer få det så bra där.

Tänkte ta mig och hoppa in i huvudet på Gynning, har aldrig sett det så tänkte passa på nu. Fotbollsfruar, well det återstår att se vad det blir av detta.
På återseende!

Boendet

Såg förut att ett bostadsbolag i närheten här har 125 ansökningar per månad till ny lägenhet. Då är det 30 hushåll som faktiskt flyttar och en tredjedel av dom flyttar inom bolaget. Så för dom 125 personer/hushåll som söker lägenheter där, är det 20 stycken som kan få en lägenhet.
Tänker bara hur bökigt och krångligt det kan vara här när man ska ha en lägenhet. Jisses. Ändå verkar det vara rulijangs på allt, inte så konstigt kanske. Samtidigt då som man vill göra om till bostadsrätt (tänker jag rätt?).
Känns inte som att detta med bostad är så speciellt genomtänkt. Så många som idag vill flytta hemmifrån, och fler blir det. Men då måste man köpa sin lägenhet, och vilken 20-åring har råd med det? Knappt så man har råd med det när man är över 20 eftersom man ska plugga hela sitt liv och då blir man väl sittandes på studielån. Ja, det är roligt är det.

Telefonkö

Det är ju helt otroligt egentligen att man ska behöva sitta så länge i telefonkö. Över 30 minuter har vi suttit och lyssnat på "Tuuut, tuuut, tuuut. Du är fortfarande placerad i kö, vi gör vårt bästa för att hjälpa dig så snabbt som möjligt. Tuuut, tuuut, tuuut." Men dom säger aldrig vilken plats i kön man har. Hade dom sagt när jag ringde att jag hade plats 187 hade jag nog lagt på rätt snabbt. Har ju annat att ringa och göra under dagen också. Men nene, vi kan sitta i deras telefonkö hela dagen lång. Jajjemen!
Dessutom är det inte ens rätt "grej" vi ringer på. Ska flytta bredbandet men dom hade inget val som var "flytta" när man ringde ("Tryck 1 för detta, tryck 2 för detta, tryck 3 för detta....") så jag fick välja avsluta. Men det vill jag ju inte egentligen. Så kommer den man pratar med säga "Ja vänta lite så ska jag koppla dig" sen kommer "Tuuut, tuuut, tuuut. Du är fortfarande placerad i kö, vi gör vårt bästa för att hjälpa dig så snabbt som möjligt. Tuuut, tuuut, tuuut." igen.

Nehe, här svarade det visst efter 38 minuter. Och man behövde inte flytta det, bara att packa med det och köra igång. Nödvändigt. Kunde vara trevligt om dom ville skrivit ut det nånstans så man visste. Jaja. Skoj.

Statistiken

Nu när dom gjort om lite här inne står det så här fint över statistiken:

"Unika besökare är ungefär lika med antalet personer som besökt din blogg. Sidvisningar är antalet visningar av någon av dina din bloggsidor. Du själv får alltså en unik träff och flera sidvisningar i statistiken."

Då tror jag att det är som jag fick det förklarat av O, unika besökare är varje ip-nummer som varit inne. Sidvisningar är hur många gånger, nån av dom unika besökarna, har varit inne.
Så man kan ju ha en unik besökare, men 50 sidvisningar om den besökaren gått in på sidan 50 gånger.

Thank you!


PS. Nu kom detta inlägget upp direkt och snabbt. Imponerande. DS.

Graviditet, tankar och funderingar

Man ska inte börja tänka, man ska bara inte det. Speciellt inte sent en kväll (det värsta är att det är sen kväll nu också, oops). Låg igår och funderade på det här med barn. Att föda barn. Att lära känna sitt barn.
Tänker många gånger hur roligt det är egentligen att man känner sin familj. Man vet ju precis vad ens mostrar och kusiner och alla dom heter, har man alltid gjort. Dom har ju liksom alltid funnits där. Och kommer det en ny, ja hur svårt är det då att lära sig dens namn och lära känna den?
Men kommer man som tex. ingift då måste det ju vara rätt jobbigt. Speciellt om ens partner har stor familj (har jag förstått?) men jag vet ju vad alla heter, varför gör inte alla det? Man sitter ju där som pytte bebis och så ska man gå igenom hela familjen vad dom heter, varje gång man ses, och gärna flera gånger. Hur skulle man inte kunna veta, liksom.
Ja, det hade väl inget med barn att göra egentligen, men lite grann med det jag låg och funderade på igår kväll. På sätt och vis.

Men tänk att man går där i 9 månader (man vet ju inte om hela tiden, vanligtvis, men ändå är det 9 månader) och bär på ett barn. En liten människa som man varit med att skapa. Som är en del av en själv och som kanske kommer få likadan näsa som en själv, likadana tår eller likadant smile. En mini-me.
Och man går ju där i cirka 9 månader och känner barnet, det sparkar och rör sig och allt annat som hör till en graviditet. Men sen helt plötsligt (eller ja, plötsligt är det väl inte men jaa, ett talesätt?) så har man barnet här ute. Man kan ta på det, krama det, pussa det och bara ha det nära sig. Men man känner det inte? Barnet skriker. Är det hungrigt? Vill den byta blöja? Vill den ha närhet? Är den trött? Hur ska man veta? Tänk bara känslan av att ha haft detta barnet inom dig i 9 månader och sen är det ute. Vad gör man? Sicken omställning i livet det måste vara.
Från att vara jag och/eller vi till att vara bara den. Och den kommer ju "förfölja" en hela livet. Har man väl skaffat barn en gång så blir man ju aldrig av med det. Man ska finnas vid dens sida hela dens liv och göra sitt bästa för att vårda den och ge den bästa möjliga uppväxt.

Det var inte alls vad jag tänkte igår, men det funkar också. Nu tänker jag en annan tanke, vad tänkte min mamma när jag blev lagd på hennes bröst för första gången? Vad känner man då? Hej bebis, jag är din mamma och ska älska dig resten av ditt liv. All smärta och allt som hör till en graviditet, det är ju inte bara en dans på rosor. Men sen när bebisen ligger där på en, bryr man sig ens om den smärtan då? Om man legat och försökt i flera många timmar, spelar det nån roll när man får känna sitt barn mot en? Kan inte tro det.

Tänk att få vakna titt som tätt för att vara mamma, att ta hand om sitt barn. Varje vaken sekund, och säkert så gott som varje sovande också, går åt att vara mamma. Och det är resten av ens liv. Sicken grej man åtagit sig. Aldrig kommer ju ens liv bli det samma efter man fått barn.
Och få mig inte att gå in på att man ska veta att det är den rätte man skaffar barn med för hej och hå hur det kan gå annars och så vidare. Var på väg dit men känner att klockan är för mycket för de tankarna nu.
För att återgå till bebis då: tänkte också då på det här med födseln och det. "Nu är den två dagar gammal" Shit! Du har bara haft din bebis ute i två dagar. Kan man ens tänka sig livet innan? Man kan nog inte titta på många mammor med sina barn och tro att dom bara varit med varandra i två dagar. Eller efter flera veckor, när börjar det kännas verkligt?
Tänk första steget, första ordet, första allt.
Nu tänker jag så mycket så jag hinner inte skriva allt. Tänker nåt och halvvägs in i tanken har jag redan börjat på nåt annat jag måste skriva. Men jag behövde ju inte oroa mig för att inte kunna skriva nå mer här, hehe.

Men nu känner jag nog att det är dags för bingen. Måste upp tidigt imorgon för att se om Gismo-love ska få åka och klippa kulorna. Få åka och klippa kulorna, snällt att han får det? Haha.
Men faktiskt, han har ju varit ifrån sin familj och käresta (hon ingår ju också i familjen, men det är väl värst att vara ifrån henne) så länge nu så så sett är det ju faktiskt snällt. Stackars Lovis fick ju göra kejsarsnitt (kom nog aldrig för att skriva om det? Jobbig tid) och hon skulle troligen inte klara ett till kejsarsnitt IFALL det skulle behövas, och då är ju enda alternativet att han kastreras. Stackars bubben.
Han lär väl inte må så dåligt för det, får höra imorgon, men känns så hemskt ändå. Eller elakt. Beröva honom på hans manlighet. Men å andra sidan, får man välja mellan sin manlighet och ett liv i ensamhet eller bli av med manligheten och få vara med sin familj, då är det nog värt det?

Jaha, sa jag att jag skulle avsluta? Dags att göra det då ja. Är ju en dag som kommer snart här också.
God natt, eller troligen God morgon!

Wiiihooo!

Här har jag haft mega lust att blogga hela helgen men så har inte tiden funnits och när den väl kom tillbaka så funkade inte detta? Well, nu har dom gjort om och ditten och datten så nu funkar det!
Men, ha, ironiskt nog har jag skrivit av mig och har inte alls lust att skriva lika mycket nu. Får väl se om det kommer tillbaka. Hinner inte så mycket mer nu ändå, hoppas att lusten kommer tillbaka ikväll så det blir skriva av här då!

Ha en bra dag, och grattis på bröllopsdagen och födelsedagen!

Kvällens:

Humör: trött
Klädsel: för varm
Frisyr: utsläppt med solbrillor
TV: none, men Grey's Anatomy på datorn
LOL: små människor
Vill: ha en ren, renoverad och möblerad lägenhet
Borde: jump the sack
Yey: nya nycklarna
Ney: inflyttnings städning
MSN: inaktiv
Saknar: matlust
Snoning: http://jasasen.blogg.se

RSS 2.0