It's a good day

Hah, jag frågade nyss Oscar om när man kunde börja skicka julkort. Det är ju trots allt december imorgon och det skulle vara skönt att för en gångsskull skicka dom lite innan julafton. Men det var okej nu sa han, så jag litar på det.

Men så fick jag för mig att gå in på mailen som jag inte besökt på ganska många dagar och där väntade ett mail från Anneli angånde just det med julkort så då blev jag så glad! Så nu ska jag skutta ner till affärerna och handla! Och sen tvätta dom sista fönstrena, vardagsrummet. Eller fönstret och dörren. WIHO!

Smurf på presenten

Haha ja, det var lite roligt i lördags när vi var hos pappa för Lena fyllde år. Jag hade köpt ett par goa tofflor och några blockljus och servetter som jag stoppade i tofflorna. Och när hon öppnade paktet skrattade hon bara? Och visade pappa som också började flina. Jaha, tack för den liksom? Ne men då visar det sig att hon fått ett par (andra) tofflor av Mattias (hennes son) också! Haha och det sjuka är att det är andra gången.

Ett år hade pappa tipsat oss båda om att hon behövde nya tofflor och vart det fanns billigt så både jag och Mattias kom med likadana tofflor. "Bra, då kan jag ha ett par på varje våning!" sa hon, så så blir det väl nu också. Men det är klassiker med Lena, ljus och tofflor. Kan inte bli fel.

The voice

Jag har ju min morgonrutin att tittta på Vakna! med the Voice oavsett om jag ser det från 6.30 när dom börjar sända i TV eller om jag bara ser sista halvtimmen fram till klockan 9 då dom slutar sända i TV. För jag ser bara i TV, radio går inte. I vilket fall så har jag haft på deras webbradio idag och dom har spelat massa gamla godingar. Och en hel del nytt också. The voice of hiphop and r'n'b. Sånt man glömt att man hört nästan. Mysigt.

Atjo prosit

Vad jag nyser och nyser! Helt galet. Som tur är inte en tio gånger på raken men idag har jag nyst mer än vad jag nånsin gjort i mitt liv - för att överdriva aningens. Det kittlar hela tiden i näsan och så kommer det ett atjoooo! En patchjo som det mer låter som, tycker jag.

Men jag är inte sjuk, nej. Jag tror sånt ligger mycket i inställningen också. Oscar har ju varit sjuk ett par gånger men han går också så fort han känner sig lite dålig och säger det. Jag har känt emellanåt att en förkylning är på ingående men sen blir det inget för jag låtsas inte om det. Man kan göra sig så mycket mer sjuk än vad man är genom att tänka på det och känna efter lite extra mycket. I know.

Jag är faktiskt den enda på jobbet som inte varit sjuk alls denna hösten/vintern. Dom andra har varit hemma i omgångar, antingen för att dom varit sjuka själva eller haft sjuka barn och då står jag där med ett smile för här biter fan inga förkylningar!

Där emot tänker jag där då att om min kropp antingen blivit svagare på grund av det här, att den typ burit på virus längre men i bakgrunden. Eller starkare för att immunförsvaret klarat det. Apropå svinis då ja. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska ta vaccinet eller inte. Måste ringa antingen vårdcentralen eller sjukvårdsupplysningen och fråga om förkylningsastma.

Pappa blev lite nervös när jag sa att jag hade det för har man astma räknas man ju till riskgrupperna, men jag vet inte om förkylningsastma är samma sak. Men så vill jag samtidigt inte ringa för det känns som dom är så opartiska och vill att alla ska vaccinera sig.

Ska jag göra det ska det vara för att det kan bli farligt för astman just. Ur influensans vinkel så tror jag snarare det kan vara bra att få sig en däng för att bygga upp kroppens försvar. Den starkaste överlever, det är liksom naturens sätt att rensa ut så vi inte blir för många. Även om inte svinis kanske är ett sånt exempel men det som inte dödar det härdar.

Aporpå atjo prosit då ja, haha! Tankarna går sin egna lilla bana. Bättre att mysa lite och göra färdigt med all jul sen. Kommer bli så fejnt!

Pink nu och då

Jag är lite efter, för den som inte visste det, men så hittade jag ett inlägg inne hos Hanna om Pinks nya låt. En riktig ballad och innan jag hörde den och Hanna bara skrivit att den var lugn tänkte jag att Family Portrait är ju faktiskt också lugn. Ja, sen lyssnade jag på den och ångrade mig lite.

Den har betytt mycket för mig genom åren, apropå Tjejsnacket förut. Jag kände igen mig i så mycket i låten och har lyssnat på den ett antal gånger. Funkade inte att lägga in videon så ni får nöja er med länken om ni vill höra. Pink - Family Portrait.

Fundera och klura

Anneli: Haha ja så länge du bara ska griljera den, annars vidarebefodrar jag dig till mamma! Vi brukar sällan äta upp hela skinkan heller (jag är så känslig för sånt där vitt bös i) men det är själva grejen.
Nej jag brukar heller inte vara pigg efter lite sömn men det var nog för att jag sov så mycket kvällen innan. Hade det gått några kvällar emellan hade jag nog varit trött i morse.

Nu är det dags för bad alldiles strax. Hann till och med jobba innan, så tokigt det var att komma hem emellan. Fundera och klura lite så får vi se hur det blir.

Inte bara konstigt

Det här känns lite knasigt. Natten till igår sov jag egentligen för mycket. Jag somnade vid 22.30 kanske, nånstans där? Vaknade inte förrän närmare 10 så det var ju runt 11 timmars sömn. Funkade inte alls att somna igår så klockan hann blir runt 0.30 innan jag ens kunde försöka somna. Sen i morse när klockan ringde 7.30 var jag görpigg. Snoozade en timme för att jag kunde men jag var ändå pigg. Så det slogs väl ut med lagom tid på två nätter. Lit lustig också, inte bara konstigt.

Tjejsnack #33

Låtar

1. En låt som betyder mycket för dig, av vilken anledning?
Jag kan nog inte sätta en men det finns massor. Minnena flödar många gånger när man slår på gamla skivor.
Det skulle väl vara Country Roads, om nån i så fall.
2. En låt du aldrig mer vill höra, av vilken anledning?
Finns nog ingen jag aldrig vill höra mer men många som lockar fram dåliga/jobbiga minnen.
You Make Me Wanna, är en som gör att det blir jobbigt.
3. En låt du lyssnat på som du inte tycker är barnvänlig?
Haha jag lyssnar inte på sånt direkt? Tror inte texterna går hem om man är för liten, ändå.
Vi "sjöng" Pojkarna som busar när vi var små, men fattade ju inte vad den handlade om.
4. En låt som gick varm i din musikspelare under tonåren?
Tonåren, jag skiftade ganska mycket och lyssnade på så gott som allt, framför allt från MTV och radion.
Några som alltid fanns där, och lär finnas kvar, är dock Backstreet Boys.
5. En låt som ger dig julstämning?
Nu var det ju det där med favorit jullåt och jag har ingen speciell.
Där emot gillar jag "hela grejen" med Do They Know It's Christmas?


Granen står så grön och grann i stugan, lalalalalalalalalala

När jag gjorde jullistan så kom jag att tänka på vår braiga kompromiss jag och Oscar har gjort i år. Han vill ha riktig gran och jag vill ha plast/skiter i vilket.
Han är uppvuxen med riktig gran och vill ha det för allt vad det innebär med dofter och så och just för att han är uppvuxen med det. Jag är ju däremot uppvuxen med plastgran och tycker därför det har sin charm, jag älskar verkligen vår gran och är så ledsen att den gått i graven. Och jag ser inte grejen med en äkta och det känns bara bökigt och stökigt. Men han får sköta den.

I vilket fall så första året minns jag inte varför det blev som det blev men då hade vi plast. Var kanske bökigt att frakta den eller nåt? Minns inte.
Förra året diskuterade vi det men kom inte fram till nåt och jag tycker det känns som så onödiga pengar (även om det säkert inte handlar om mycket) och till slut var vi så sent ute att vi inte hann köpa allt som behövdes som ljus och fot och sådär. Därför började vi lite tidigare i år.

Hos Oscars familj har dom alltid ställt upp granen typ en vecka innan jul, och lagt ut klapparna så alla gått och klämt och kännt i en vecka.
Vi klär granen på uppesittaren och när jag var liten så var det så mysigt att komma upp och se alla klappar under granen! Den härliga känslan. Och jag vill inte att allt det ska försvinna, så vi har kompromissat fram att Oscar får en riktig gran, men vi klär den inte förrän på uppesittarkvällen ändå. Möjligtvis att vi sätter i ljusen, men själva kläningen blir som jag vill. Och jag tror vi båda är nöjda med detta?


För övrigt, som inte har med detta att göra, är jag sugen på en juldesign här inne nu. Eller en juligare? Som man kan ha till januari när man börjar ropa på våren? Får fundera på det, beroende på hur det blir med jobb i veckan och så också. Men en tanke, bara sådär.

Jullistan

Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Nej, julafton är i princip enda dagen på 365 som jag inte kan tänka mig att jobba.

Bakar du något till jul? Vad?
Vill gärna göra pepparkakor men absolut inget måste. Eller jo, men det blir inte av ändå, hah!

Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
Spelar ingen roll, pillar ut dom och äter dom "löst" om det är i ändå. Men inbakat får det inte bara, bara utanpå.

Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
Båda funkar, skulle väl vara hemmagjort för att det är mysigt i så fall.

Knäck eller ischoklad?
Seeegt knäck. Ischocklad är inte favvo men det går ner.

Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje advent/söndag) ut?
En "klassisk" röd en som vi ska pilla ner damm (what, hur tänkte jag där?) glögg (what igen?) mossa i! Och tomtar och lite sånt. "Som det ska va!"

Som fönsterprydnad stjärna eller el-ljusstake?
Vi har bara (röda) elljusstakar. Inga stjärnor alls.

Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?
Singelpost FTW! Om det inte är så noga kan man skicka en önskning via SMS eller FB men till dom som betyder nåt skickar man riktiga julkort, yes!

Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…eller vad?
Granen ska vara röd och silver, som alltid. I köket och v-rummet blir det mycket rött och i sovrummet blir det inte så mycket pynt men svart, guld och rött i så fall?

När julpyntar du hemma?
Stakar och gardiner till första advent (helst). Granen kläs på uppesittarkvällen.

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Nu har vi som sagt bara stakar så det blir ju att två som matchar får stå i samma fönster, vilka från år till år är inte så noga. Är bara andra julen här också så sett. Men inte jättenoga att allt är exakt samma, nej.

Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Traditionella saker. Skulle aldrig klä min gran i svart/blått/lila (enbart då) eller ha en svart/blå/lila gran.

Har du ett färgtema i granen?
Ja, röd och silver (är väl lite halmsaker också?) så får vi se om det blir mer sen eller vad det blir av det.

Levande gran eller plastgran?
I år blir det äkta men för mig kvittar det egentligen, känns mest onödigt med äkta.

Hur ser din julfrukost ut?
Julskinka på en macka, kanske lite tomtegröt. Får se om det blir julmust till, det hade alltid jag och pappa.

Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?
Ett jävla flängande har det alltid varit hit och dit så vi minskar på det lite pö om pö.

Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Inget av det, vi dricker julmust eller mjölk.

Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?
Anwser as above.

Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Äter mandeln och russinen bredvid om vi är hos nån som dricker glögg.

Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Nope. Clementin är mumsigt och jag äter gärna några lådor per vinter men inte måste på jul just.

Vilken är din favoritjulskiva?
Den som är typ som denna, väldigt lik i alla fall.

Vilken är din favoritjullåt?
Kan inte komma på nån direkt, går nog och trallar på dom flesta (året om).

Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Julskinka är mitt enda måste, gärna farfars köttbullar. Sill äter jag inte men bara skinkan finns så är jag nöjd.

Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
Jul skin ka. Eller ja, jag griljerar den ju bara, hah!

Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Utan fast med skinka på.

Risgrynsgröt eller Ris à la malta?
Tomtegröt tror jag. Inte helt 100 på vad det andra är, men det är la med grädde och clementin i?

Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Inte på julbordet! Men annars är det gott om man har tålamodet.

Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Julmust, som sagt.

Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Jag ringer mamma några gånger om när jag gör skinkan, räknas det?

Tittar du varje år på Kalle´s julafton?
Nej, jag har nog inte sett hela mer än en-två gånger vad jag minns.

Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalle´s julafton?
Vet faktiskt inte vilka som är, eller ja jag minns inte, eftersom jag så sällan ser.

Har du sett Karl-Bertil Jonsson´s jul?
Ja men jag minns inget av den.

Har ni tomte hemma?
Nu är det nog slut hos mamma tills nästa eller näst-nästa år. Men när vi var små hade vi.

Köper du julklappar till många?
Beror väl på hur man ser det, jag köper till sex personer i "min" familj, sen är det ju nio personer/par i "Oscars" släkt vi köper till.

Tycker du att det skall vara julklappar till alla eller bara barnen?
Vi har inte så många barn i familjen, jag/vi köper bara till våra föräldrar (med sambos) och syskon. Och vi köper förmodligen både till Oscars syster och hennes barn.

Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Jag ääääääälskar att slå in paket!

Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?
Gärna lite "gammaldags" med tomtar och så på, men allt möjligt funkar.

Roligast att få i sin julklapp?
Nåt man inte förväntat sig? Nåt man behöver?

Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
Jag vet verkligen inte. Tänker och tänker men kommer inte på nåt - så tråkig är jag.

 

Tjuvfade denna hos Chathrine her self!


Sådär

Jasas: Hahaha nej jag hoppas för gudars skymning att jag inte ska vara borta SÅ länge! Men det kommer bli så myyys att komma ikapp, that's why I love Bloglovin' - huuuuur lätt som helst att inte missa ett endaste inlägg!

Marina: Tack, och tack och det samma till dig!

Nja, så långt kom jag inte. Var lite segstartad och innan jag kom igång frågade Carina om jag inte skulle börja 12 så jag ska snart bege mig mot jobbet faktiskt. Men va fan, det är uppe innan jul så det är inte hela världen.

Ha en fin fredag om vi inte hörs mer!

Upp och ner

Anneli: Ja, känns lite så faktiskt när man inte är van att jobba så här mycket och långa dagar men trivs man så är det ju okej och som sagt, klirr i kassan.

Jasas: Tack vad du är fin, saknar dig (och din blogg) också! Får verkligen försöka komma igång snart igen! Och ja, jag ska läsa ikapp allt så försök inte säga nåt annat!

Idag har varit en lite velig dag. Det har gått upp och ner, upp och ner. Nåt bra sen nåt dåligt and so on. Först kändes dagen skit, sen kändes den bäst och så höll det på så.

Men, nåt har ändå gjort så att dagen väger lite tyngre åt bra än dålig: Carina fick ett SMS om att vi gjort ett 100%-igt provköp och sekunden efter fick hon ett SMS från distriktschefen i stil med "Bra jobbat" eller så. Hon går in på kontoret för att kolla och kommer ut med en stor kram "Och det var duuu!"

Hihi, man blir lite rörd för det var så längesen vi hade ett 100%-igt nu och vi behöver verkligen det för att vara med och fightas om att bli årets buik och allt annat vi håller på med.

Och jag blir ju så glad för jag är ju "bara en AVA" (= extraanställd, AllmänVisstidsAnställning) men jävlar mig att jag är bra på provköp så jag nöp till och med den där att vi ska söka upp kunden inom tre minuter, JIHA! Den vi alltid åker på, allat nnat är topp. Men inte 3-minutaren.

Sist
gick det ju också bra, förutom 3:an då. Och den här gången hade jag också fått massa bra kommentarer om att jag visat bra varor och allt sånt, plus att jag "skötte butiken själv". Vid tillfället vad det cirka fem kunder i butiken men bara en säljare. Vi var ju bara två så Pernilla var säkert på lagret men provköparen såg bara en säljare och tyckte jag skötte läget bra. Vad annars, men ändå? Haha!

Men som vanligt lite annat strul också, men det hör la till? Imorgon ser det ut som jag börjar först klockan 15 och går stängning med Carina. Så innan det ska jag gå ner och köpa det sista i Lenas present och göra så mycket som möjligt med det här med julen.

Pappa ringde i morse och dom skulle ha köksmöbler till jobbet så han var där och fixade det. Så roligt för igår var gamla grannar till oss inne och dom pratade om pappa (och andra gamla grannar) och sen var han inne och hämtade det han köpte och mötte pappa. Så roligt sammanträffande och han blev så glad. Och pappa också får vi hoppas, och dom behövde veta för maten hur många som kom så jag tänke ah, jag hinner.

Och det gör jag. Och vem dör om det inte är klar på söndag? Bara att jag gärna vill det, men går jorden under om jag inte blir klar? Nej, jag skulle inte tro det va? Så jag tar det chill och gör det jag hinner imorgon och på lördag och det osm är kvar får jag göra nästa vecka bara.

Nu dock ska jag mysa till det med min fina sambo och titta lite serier innan vi kryper till kojs. Tack och god natt.

Tack och god natt!

Jag jobbar. Och jobbar. Jag hann tvätta sovrumsfönstrena och måste göra om lite. Tvättade och strök gardinerna dit. Sen vart det iväg och handla och hämta Anton och under tiden ringde dom och frågade om jag kunde jobba igår. Så det gjorde jag. Heldag. I morse ringde Jessica och sa att hon hade febrigt barn, kan jag jobba? Klart jag kan. Heldag. Vi pratade ikväll. Heldag. Imorgon. Fredagen blir 9.45-19.15, 15-19.15 eller ledig, beror på Jessica och hennes barn. Sen är jag ledig på fredag lördag, då Lena fyller år men det får hon göra för nu hinner jag inte sånt, haha! Och på söndag jobbar jag 11-15 och sen är det bad. Så på fredag och/eller lördag ska julen komma upp. Kul att jag nästan visste att det skulle bli så, hade ju tänkt börja tidigare men det blev av. Visste bara att jag aldrig, aldrig skulle hinna ha det klart på söndagen. Nu är jag glad om det är upp till jul, hah! Men, jag klagar inte. Jag är trött som ett as och har ont i fötterna och har knappt sett Oscar och vissa kunder är dumma i huvudet, men fy vad jag tycker om mitt jobb! Och mina kolegor! Så jag klagar inte det minsta. Lön är ju inte fyskam det heller. Men nu är det tack och god natt, ögonen klippar och kroppen vill inte mer. Ska se om Oscar kan slita sig från lillebror och dataspelet. Förlåt för inga stycken, men jag orkade inte? Tack och god natt!

Jag ska bara...

Chathrine: Haha ja tänkte väl inte du skulle utnyttja honom direkt, mer att han kunde svara ärligt men jag räknade med att det skulle bli bra då också!
Ja självklart är det bra med kritik men hennes var inte så bra och hon kunde inte ta till sig det vi sa. Hon är oftast med dom sista fem minutrarna och då ser hon bara det hon klagade på och missar det hon inte tyckte vi gjorde bra, men vi får ju tänka mer på det helt enkelt.

Jag har i alla fall börjat, sen skulle jag bara göra nåt här och fastnade kanske aningens lite. Innan jag började kollade jag ut och det såg lugnt ut. Lite blött på fönstrena men inget regn just då. Hinner börja torka av runt om fönstret i sovrummte och då börjar det regna. Och blåsa. Funderade på att ta bara insidan nu men det känns lika bra att ta allt när jag ändå håller på. I värsta fall får jag ta köket först, man står ju lite mer skyddat i loftgången.

Har satt på min julskiva också. Spellistan är nästan som denna. Jag tänkte köpa den i julklapp till pappa för... tänka, tänka... i alla fall 6-7 år sen? Han hade ingen julskiva men sen när jag tittade på vilka som var med tog jag den själv och köpte en annan till honom. Så den går varm varje jul och har gjort det i alla år. Ja, inte bara jul för den delen. Haha, i vissa perioder har jag lyssnat på den under våren, sommaren eller hösten också för att låtarna fått sån betydelse för mig nu. Så dom säger ju inte direkt att det är jul längre, men det är mysigt och blir bra stämning och passar bra när man ska städa och behöver piggas upp lite!

Så nu får jag la fortsätta, funderar på hur vi ska göra idag och vet inte om jag är så sugen på att åka runt men å andra sidan behöver vi ju låset. Har bara för mig att dom inte sålde lås på Maxi men jag kan ju ha fel. Fast å andra sidan kan man gärna gå och strosa ett tag på Maxi, bara för att, också så det är väl inte hela världen. Kollade så vi har gott om marginal för att komma hem och hämta Anton också, så då.

Mina tankar till mig


Detta är ett låst inlägg.

Det är inte så bra

Anneli: Ja precis, det var ju inget vi hade användning för längre och förmodligen inte igen ändå - i så fall få vi väl kräva tillbaka det! Haha ne men bra att dom ville ha det istället för att skicka det till tippen.

Chathrine: Hehe jo, jag tänkte faktiskt på dig när jag gjorde den. Du får låta David göra den, eller nåt? Göra den för din mormor?

Åh, idag är inte den bästa dagen. Har fått upp julgrejerna i lägenheten (alltså till lägenheten men inget har kommit upp) men Oscar tror att nån kanske snott en hel låda med "bra att ha" grejer till datorer. Somnade på soffan precis innan badet, mamma ringde och väckte mig när hon åkte ner till Ica och sen skulle hämta mig men jag hann rassla av mig vinterpälsen och packa väskan.

Fick en hel del kritik, kan man väl säga, av en mamma på badet. Dock tyckte mamma att det är hennes tionde termin och hon har ju alltid kört två eller tre pass per termin, runt åtta barn i varje grupp, och detta var första klagomålet. Man kan inte glädja alla och "tyvärr" är hennes barn en av dom bättre i gruppen vilket gör att när vi måste öva mer kan han redan mycket. Men nästa termin flyttar han upp till stora gruppen så hoppas hon trivs bättre där och känner att han får ut mer av lektionen. Om hon är närvarande där då.

Jag snubblade ännu längre in i dimman och funderar fortfarande över det där med vaccinet. Måste ringa imorgon och prata med nån och se vad jag borde göra. Not a very good day alltså.

Men imorgon är en ny dag då jag förmodligen först ska åka och möta Oscar i skolan och sen ska vi väl hämta Anton på fritids. Och så ska jag försöka komma igång med julet för på söndag jobbar jag så då blir det inte nån tid över till sånt. Börjar dessutom 11 så jag hinner nog hem och äta mellan jobbet och badet och sen är jag ju hemma senare. Jaja, sånt är det. Jag lever så nåt får man la vara glad för? Det kunde varit värre?

Så inte besvärligt

Anneli: Men så dumt! Man borde inte ens få lov att göra så. Men alla är ju så pengakåta trots att dom går med vinst och inte sköter i övrigt (ja, jag är bitter så kanske det inte är hos er men hos oss, hehe).

Jasas: Tack för kommentaren i den låsta bloggen, skönt att höra och jag tar åt mig så snart är jag nog på fötter igen!

Marina: Haha ja, tack och lov. Tiden går fort som det är, haha!

Ja och jag mår bra, på alla sätt och vis. Har bara haft lite annat för mig och inte så stor lust att sitta här, eller just framför bloggen.

Igår var moster och morbror här, samt mamma med Anders och Anton. Moster skulle hämt vårat gamla matbord med stolar som vi hade i ettan men som inte får plats här nu. Köpte ju "riktiga", ordentliga möbler här nu när vi har kök och jag ville haft det som extra, men det fick inte plats. Och då slipper det ta plats i förrådet och dom behövde det så det blev prima skinka!

Så jag tänkte att kaffe får jag ju bju på för besväret (trots att du såg det tvärtom och frågade vad vi skulle ha för det - inget, ta det bara här ifrån!) och bakade Hannas ananaspaj som uppskattades mycket! Glass och grädde till det. Och ja, då frågade jag mamma om dom ville komma ner och säga hej till hennes syster så vi hade lite fika här, mysigt.

Resten av tiden spenderas i Sims-världen. Nu har jag upptäckt vad man kan göra på semestern och det är looooligt. Oscar är också helt fast, haha! Han kan vanligtvis inte spela ett "vanligt" liv utan han ska bli rikast i stan och äga allt och ha massa ättlingar som springer runt. Att bara åka till jobbet, sköta barnen och gå runt så funkar inte för honom. Men nu har han att göra. Och jag med, så tjing!

Mammalistan

Vad heter hon? Mirja.
Hur gammal är hon? 46 har hon fyllt i år.
Vilken hårfärg? Brunt med gråa slingor, hehe.
Vilken ögonfärg? Bruuun.
Är hon stark? På olika sätt och vis.
Vilket är hennes favorit djur? Hund eller katt tror jag.
Brukar hon sjunga? Ohja!
Vad är hennes favorit mat? Hmm vet jag inte, hon gillar det mesta!
Vad är det bästa du någonsin har fått av henne? Livet?
Gillar hon godis? Nja, hon är mer en popcorn- eller chipsmänniska.
Vad lyssnar hon på för musik? Radio, oftast P4 "och sånt".
Hur lång är hon? Några centimeter kortare än mig, mouahaha!
Ringer hon dig ofta? Mjo, messar gör vi nog mer.
Smsar hon dig ofta? Haha okej då, ja det gör vi.
Kan ni umgås som vänner? Japp!
Vad gör hon nu? Hon gör nog nåt med Anders och Anton i närheten.
Vad har hon för klädstil? Hmm ja? Sin stil?
Älskar du henne? Ohja, min mami!


Bara för att hon är min, bäst och var här igår!

Konstigt, när man kommer fram två

0-5ccb2376c2ce16794c40ee770b669048.png

Konstigt, när man kommer fram två minuter efter bussen gått är det en hel halvtimme tills nästa buss går = jättejobbigt. När man kommer ytterligare fem minuter senare är det bara 20 minuter = egentligen 24, men inte alls jobbigt.


Vilken chock!

Jag skulle dubbelkolla vilket datum det var idag, genom att hålla muspekaren över klockan här på datorn. Sneglar dit och registerar 18 december och tittar vidare. Håhå, det är 18 december idag, tänker jag. En liten stund. Sen kommer jag på att hur sjutton kan det vara 18 december?! Och kom att tänka på här om dagen när jag skulle kolla ett datum i just december, vilken veckodag det var, så ändrade jag ju datumet och glömde ändra tillbaka till november. Tur det, annars hade jag nog gått och undrat varför ingen säljer granar ännu och börjat få panik över alla julklappar som inte är köpta.

Det var på tiden!

Whoa, nåt positivt! Härligt när man öppnar brev och rubriken, i större och fet textsnitt, lyder "Hyran sänks"! Speciellt när dom förra året sänkte hyran med 3% i snitt, minns inte exakt hur mycket det var för vår del, men höja hit och höja dit. Värdelös service på alla plan och dom kräver mer och mer pengar.

Men nu! Nu minsann! I snitt genom hela kommunen sänks hyrorna med 1,09% i snitt, vi här i vårat område får en sänkning på 2,10% i snitt! Runt en hundralapp i månaden och det är ju alltid nåt, hellre när det går åt det hållet än åt det andra. Så det var positivt och en glad nyhet, det tackar vi för.

VARNING! Simssnack!

Ja, om man bortser från att den nya expansionen förstörde mitt spel och min familj totalt så var det bra. Hmm. Kanske inte alls var det men när man installerar nåt nytt och det sen buggar, då blir man ju lite misstänksam. Så jag skyller på det, vilket är tråkigt för det var roligt och jag saknar min familj.

Men i alla fall, man kan åka ut och resa i detta Sims också. Egypten, Frankrike och Kina. "Hela världen" tyckte jag Oscar sa innan det kom ut men ja, alltid nåt.

Jag åkte till Frankrike men tyckte inte det var nåt att ha. Jag och läsa pop up-rutor eller infosaker över lag är inte riktigt sams. Och kanske finns det mer att utforska i Frankrike nu när jag varit i Egypten och det var riktigt spännande. I tvåan kunde man ju också resa och hitta Bigfoot och grejer, jag gjorde aldrig det så jag kan väl inte jämföra direkt men det här var kul i alla fall. Och Oscar sa att det var bättre, så jag litar på honom.

Men jag får väl fundera på hur jag ska göra med min familj, förmodligen försvann huset som jag byggde åt dom också, som jag var toppen nöjd med så klart. Vi får se.

Ett hus åt Oscar ska det nog bli i alla fall. Jag tycker det är roligare att inreda inomhus, han gör hellre roliga hus utifrån sett och snygga trädgårdar så vi sa igår att han skulle göra ett "skal" och trädgård så gör jag resten. Men, jag kan lika gärna göra huset från grunden. Man kan ju göra fler hus, liksom.

När man tänker efter


Detta är ett låst inlägg.

Don't you just love

Glöm det. Tack för förstört spel. På riktigt. Nu hänger jag nåt. God natt.

Varför inte liksom, och speciellt

4944b6093e800b0390c4e5e5bb13b9b8.png

Varför inte liksom, och speciellt när man inte har nåt bättre för sig.


Så är det

Chathrine: Haha ja, så klart. Ändrade när jag läste din kommentar, tack!

Jag har noll blogglust känner jag. Är lite snurrig i huvudet, antingen håller jag på att bli lite sjuker eller så är det bara mycket annat - också. För mycket runt om kring är det men det kanske inte bara är det, menade jag.

Och så händer det inte så mycket heller, jag loggar in här titt som tätt och läser dom kommentarerna som kommer in. Tänker att jag ska skriva nåt och där tar det stopp. Det kommer inget mer. Fingrarna vill skriva men huvudet har inget att säga. Så då blir det tomt bara.

Så jag skriver väl när jag orkar och känner för det. Då blir det väl milslånga inlägg för det trots allt händer nåt, men det får ni stå ut med, hehe. Så ja, på återseende en annan dag!

Tjejsnack #32

Favorit
…just nu, och av vilken anledning…

1. Färg?
Blått och grönt.
Tycker det är rätt "harmoniska" färger, jag bara gillar.
2. Hobby/sysselsättning?
Jobba.
För att jag tycker om att träffa människor och göra saker.
3. Artist?
Senast jag lyssnade mycket på nån, med nytt, var Eminem.
Favorit är det la inte, men det var det jag kom på.
4. Blogg/hemsida -adress?
Facebook.
Jag är inne i en riktig Facebook-period!
5. TV-program?
Gossip Girl och One Tree Hill.
Mysiga och braiga, jag bara gillar.


Snart är det advent

Snart är det nog dags att börja med julförberedelserna, känner jag. Det är två veckor kvar tills första advent idag och jag har lovat mig själv att göra en så grudlig städning när jag ändå är igång och det kommer aldrig hinnas på bara söndagen, speciellt eftersom det är bad då också. Och så vet man ju aldrig om jag jobbar, kan ju bli att jag jobbar helgen eller hela veckan innan så det känns som det är bäst att börja i tid.

Och att sätta upp gardiner i köket syns ju inte eftersom vi alltid har persienner nere. Och stakarna kan man ju ställa upp utan att tända. Åh, det är så mys! Mest för att jag gått och längtat efter dom gardinerna i tre år snart, eller ja sen julen -07 när jag började på Jysk men då passade inte dom i fönstret i ettan, förra året väntade jag med att köpa dom tills rean och i år, i år, I ÅR! Då, mina kära gardiner. Då ses vi och så mysigt det ska bli. Minns inte ens allt vad jag köpte förra året, så det ska bli spännande att få upp, hah!

Sen blir det nog sovrummet för där drar vi nästan aldrig upp rullgardinen ändå, hähä. Och jag hade tänkt ha en svart gardin med lite beige/guld-aktigt mönster. Så spar jag vardagsrummet tills första advent, för dom gardinerna är helt röda (såhär, fast i öljettversionen). Och det rummet är störst så det är ju minst att städa också. Sa jag att jag ville ha jul och advent nu? Jag har ju trott flera gånger om att det är 1 november som gäller, men ack så fel.

Det var igår och idag

Chathrine: Ja man ska ju inte behöva leva sina sista år med nån man inte trvis med, men jag kan tänka mig att många är lite rädda för att gå ifrån nåt dom haft så länge. Har man varit ihop i 40-50-60 år är det nog inte det lättaste att bara bryta sig ur, även om man inte har den samma relationen som när man blev tillsammans. Idag skiljer sig ju folk så ofta så det är sällan man har så många år bakom sig och då kanske det också är lättare att bryta om man känner att det verkligen är fel. Jag vet inte, jag tänker bara.

Anneli: Det har jag också tänkt på, fast mina föräldrar då, hehe. Fast nu kom jag på (när han pratar i andra rummet) att min mamma kan ju faktiskt bli farmor. Jag måste ha tänkt på det för länge sen, hehe.
Haha oj, det var väl så sett tur att han ville ha sex barn och hon sex barnbarn, det blir ju lite lättare när man har så många barn. Men det tar sin lilla tid, ja, haha!

Så tokigt det blev igår. Innan vi öppnade sa jag till både Oscar och Pernilla att det skulle säkert bli en pisslugn dag, så tråkigt. Vädret var grått, det var kallt och lördag. Men så ramlade det in bil efter bil och det var inte långa stunder butiken var helt tom. Och ibland hade vi att göra så vi bara sprang runt. Ännu bättre när telefonerna inte fungerade och vi ville inte hålla på att ringa på mobilerna. Men vi löste det, som alltid.

Får hoppas dagen idag blir lika bra och att vi hinner få mycket gjort. Anton ska hem om lite över en timme och strax efter det beger jag mig mot jobbet så innan dess ska jag ha packat min badväska, bytt om Anton till fotbollsnisse och fått på mig själv jyskkläderna. Eller ja, skjortan men ändå. Sen är vi redo att möta dagen. Ja, jag får la fixa mig lite så jag inte skrämmer bort kunderna.

Det ska bli som jag säger

Jasas: Haha ja, det var mobilbloggning sen kan man ju för en svindyr peng surfa i mobilen också men lättare att klicka ett foto och skicka iväg, jag tycka!
Jaa, jag har den på som sällskap eller som du säger för rörelse. Men men, nu funkar allt och då är man glad att man faktiskt har båda!

Jadå, börjar snart gå ner för räkning. Det blev sig som så att jag skulle jobba imorgon och då får man gå upp tidigt så man hinner komma fram i tid och sådär. Blir en myshelg med Pernilla, goodie! Och imorgon är Anton här när jag kommer så då ska vi fixa och dona. Oscar får "ta emot" honom medans jag är på jobbet men det är ju lugna puckar, dom funkar ju rätt bra ihop, hehe. Han och lille svågern.

Har tänkt på massa grejer idag, som alltid när man av nån anledning inte kan blogga. Är inte det konstigt? Kan man så har man inget att säga men sen när det inte funkar då är det massa viktiga saker man behöver få ur sig. Knasigt värre, må jag säga.

Vi hade en liten "diskussion" förut. Jag kom på igårkväll att våra barn kommer ju aldrig kunna säga "Vi ska till mormor och morfar i helgen" utan det kommer ju alltid vara mormor och Anders eller morfar och Lena, så länge dom håller ihop så klart. Men där emot, eftersom man åker 30 mil för att komma till farmor och farfar kan jag tänka mig att barnen skulle säga, och jag skulle säga så till dom, "Vi ska till farmor och farfar i helgen".

Oscar tyckte dock att han minsann skulle säga "Vi åker till Västervik....... och hälsar på farmor och farfar" men det kändes inte... ja, jag vet inte. Idag säger vi ju så, vi säger ju inte "Hälsa på mamma/svärmor och pappa/svärfar" utan att vi ska åka till Västervik.

Och ja, just det, poängen! Oscars föräldrar är ju inte ihop. Det är ju inte många barn (antar jag, lite fritt här) som kan säga så om dom har skilda mor- eller farföräldrar. Men "Vi ska hälsa på farmor och sen farfar" låter lite konstigt, det kommer ju bli "åka till farmor och farfar". Det SKA bil så. Åh, snurra i nattmössan för fulla muggar. Och att jag kom på det igår natt när jag skulle sova, säger väl allt? Men jag har rätt.

It's back!

Anneli: Hmm okej, ja den kanske tilltalade honom? Oscar verkade dock mer taggad på den från -76 för den vi såg var ju en ganska ny remake. Terminator har jag faktiskt inte sätt nån, har inte varit intresserad faktiskt.
Haha ja, utan Sims hade jag nog kollapsat idag, utan både TV och internet.

Sussi: Haha ja var det inte du som också handlade en del på Jysk? Denna kommer dock från innan jag började där men glasskåpet sitter till höger, här är några bilder. Men det har funnit många liknande innan och finns några idag.

Ja, nu efter 8 timmars tystnad så funkar både TV och dator igen. Tycker bara det var så typiskt att det kom igång efter så lång tid men innan Idol, jag hade blivit så skadeglad då, hah!

Så lustigt för Oscar skulle visa nåt på datorn så jag satte på TV:n för att byta till datakanalen och så vipps var TV:n där? Dä hade vi nyss kollat och båda blev så chockade. Över att det var program på TV:n?

En stund senare funkade tack och lov internet också. Tydligen hade vissa inte blivit utan internet alls, hur orättvist är inte det då? Jag är hellre utan TV än utan internet.

Så nu ska jag spela Sims, hah!

Fem timmar senare: samma spännande

0d9b2e3970593edfe9e882a4d704a54c.png

Fem timmar senare: samma spännande kamp, dom vita ser ut att ha överhanden nu men det var inte länge sen dom låg under.


Nån har dödat min TV och mitt inte

65107e85a2bff8dc5e85d69146484b0b.png

Nån har dödat min TV och mitt internet, bara för att jag skulle gå in i duschen? Jag får la göra det och sätta mig vid Sims så ses vi när vi ses!


Vinter, vår, sommar eller höst?

Vinter:
Jag fryser ofta  √
Jag gillar rött 
Jag har ofta tjocktröjor √
Jag tycker om att använda raggsockor 
Snö är kul 
Det är mysigt att dricka te när man kommer in från kylan √
Jag tycker det är kul att åka skridskor
Julen är en viktig högtid för mig √
Jag älskar pepparkakor och lussebullar √
Jag använder ofta vantar, även om det inte är så kallt
Filtar, ljus och duntäcken används flitigt året om √
Jag älskar julmaten
Kalle anka och hans vänner kollar jag på varje år
Jag tror på tomten √
Resultat: 7

Vår:
Jag tycker det är mysigt med fågelkvitter √
Det är mysigt när blåsippor och vitsippor kommer fram √
Jag tycker om att plocka svamp √
Jag börjar längta till sommaren √
Jag tycker om att få börja använda mindre kläder
Jag gillar påsken
Gult är en fin färg √
Jag tror att påskharen finns
Det är kul att påskpyssla
Jag tycker det är trevligt att ta en långpromenad i det fina vädret √
Jag känner mig inte lika deprimerad från vinterns mörker √
Jag klär mig ofta i för lite, och blir lätt sjuk
Jag tycker kycklingar är söta √
Blått, gult, orange och grönt är färger som jag tycker om att klä mig i
Resultat: 8

Sommar:
Jag gillar sol √
Jag blir lätt brun
Jag tycker om att bada √
Jag älskar glass √
Det är mysigt att ligga på stranden
Jag gillar grillat √
Jag tycker om jordgubbar √
Jag gillar att klä mig tunt
Klänning, kjol och linnen använder jag ofta √
Saft med is är gott √
Jag har legat i solen mer än 1 timme √
Jag har solkräm hemma √
Grönt är skönt √
Jag gillar att vara ute sent på kvällarna √
Resultat: 11

Höst:
Jag använder ofta gummistövlar
Jag tycker det är mysigt när löven faller från träden √
Alla olika färger på löven gör mig sprudlande glad √
Det är roligt att hoppa i vattenpölar √
Jag klär mig ofta i brunt
Jag gillar stickat
Det är kul att kratta löv √
Jag har oftast lamporna tända
Jag tycker om att man får klä sig i mer kläder
Det är mysigt när det börjar bli mörkare om kvällarna √
Regn och plask är kul
Om jag fick välja mellan att sola eller sitta inne och kolla på film, så väljer jag att kolla på film √
Jag tycker om att ta äpplen från trädet och göra äppelpaj
Det är mysigt med brasor √
Resultat: 7

Slutresultat:
Vinter: 7
Vår: 8
Sommar: 11
Höst: 7

En besvikelse

Anneli: Jaa-a du, är väl dels att dom tar sånt som man handlar en hel del av, sånt man inte köpt på länge, sånt som andra köper mycket av och sånt dom tror att nån tänker "äh, jag kan lika gärna ta en sån när det var billigt/sånt är bra att ha hemma ju!". Men det hade varit kul att veta hur dom gör.

Chathrine: Haha jag känner nog inte han den där Tjalle?

Jag tror vi sett en av världens sämsta filmer idag. The Last House on the Left. Jag kan nog inte läsa för jag har läst på ett par ställen vad den handlat om och tyckt att den verkat skitbra, sen när vi såg den idag handlade den om nåt helt annat och var värdelös? Och så onödigt grotesk och äcklig, värre än Saw på att visa onödigt mycket äckliga saker. Man förstår vad som händer utan att dom trycker upp det i fejjan på en.

Så nu börjar det väl bli läggdags. Inte för att jag är trött men för att klockan börjar bli sent. Har startat Sims också så där satt jag en stund, mer blir det väl imorgon. Och höra med mamma om det är så att Anton ska sova här på lördag. Har räknat med det men istället för att sitta här och vänta hela lördagen IFALL nåt han ändrats så är det ju bättre att fråga innan, kan jag tycka.

Måste, den här månaden också

Ja, jag får väl göra som "alla andra" (alltså Chathrine och Anneli) och lägga ut rabatterna som kom med Buffé idag:


- Ica majskonserver, 20% vid köp av 2
- Ica Asia kokosmjölk, 20% vid köp av 2
- Ica mexikanska (taco)kryddmixer, 20% max 1
- Fazer godispåse, 15% vid köp av 2
- Yes valfria produkter, 10% vid köp av 2
- Family Fresh duschcreme, 10% max 1


Vi får nog kolla vad som kan erbjudans från Yes, ett av deras diskmedel är bra så går den med där så använder vi den, annars kommer nog alla användas. Jaa, vi får väl se, jag minns inte på rak arm vad Fazer gör för godis (tutti frutti på bilden) så det beror ju på om det är nåt gott som är värt det.


Sen tyckte jag det var så roligt att man fick rabatt på värmeljus om man drog kortet. 25 kronor per påse, 40 ljus i och 6 timmarns brinntid. 240 timmar för 25 kronor. Idag hade vi dagserbjudande att man fick köpa fyra 100-pack för 100 kronor. Det blir ju också 25 kronor per påse men 400 timmar. Var så sett stearin i Icas och paraffin i våra, men ändå. Och så var man ju "tvungen" att köpa för en hundring för att få erbjudandet, men så var det ju skitbilligt också.

Ganska nyligen, tre år sen

Haha ja det glömde jag ju skriva igår, som jag fnissade. Mamman till en gammal kompis var inne och handlade igår och när hon var klar artighetspratade vi lite, "hur är det?" "går det bra på jobbet?" "är det bra med mamma och pappa?" "bor ni kvar?" "jasså, trvis ni i det nya?" och sen innan hon skulle gå slängde hon ur sig i förbifarten "Jag hörde att du förlovat dig!" och jag skrattade lite och sa att ja, det var ju ett tag sen. "Ja men grattis i efterskott då!" och så sprang hon ut.

Det roliga är att jag gick i skolan när vi förlovade oss och då umgicks vi så hennes mamma "måste" ju vetat för dom tre år sen när vi förlovade oss. Var ju lite över en vecka sen vi hade treårs dag. Men ja, jag tyckte det var lite roligt där och då i alla fall.

En sån bra dag!

Marina: Ja verkligen, och tack det gjorde jag!

Jasas: Haha ja, vi kan väl säga att han är speciell?
Men skit blogg.se då!! Varför ska det strula så?

Anneli: Ja man ska ju helst lära sig saker som liten, nu är det ju rätt meningslöst att ens försöka, hehe.

Ja jag måste nästan börja dagens inlägg med att säga att det här med "störningen" är löst. Minns inte hur mycket jag skrivit om det här men vi fick i juli hem ett brev om att vi fått en konstaterad störning vilket vi överklagade för det fanns inte en chans att det stämde. Dom har även hävdat att dom pratat med Oscar vid flera tillfällen om det här så det var liksom inte första gången.

Det var strul hit och dit med saker som inte fanns, inte hittades, inte var gjorda på rätt sätt och vi har ringt och frågat och dom ska "kolla på det" och nu har det då gått fyra månader sen vi fick hem brevet och nu finns det inget på oss längre, det är "bara att glömma" och gå vidare.

För mig betyder det att dom erkänner att dom har gjort fel men inte kan säga det rakt ut eftersom allt dom (bostadsbolaget) har sagt är att det inte längre finns nåt på oss. Inte ens en ursäkt eller nånting. Fast å andra sidan så han som pratat med Oscar vid flera tillfällen har tydligen pratat med mig om att allt detta är uppklarat också - IDIOT stavas det.

Men som sagt, det är avklarat nu så man får försöka smälta det och gå vidare nu. Och aldrig ge sig! Skulle behöva ringa och klaga på att när jag kommer hem vid 20 och det är bäcksvart ute är det inte tänt på gården jag går igenom, utanför vårat hus eller i trapphuset men antar att jag kommer till idioten då och då vet man ju inte vad vi kommer ha för samtal om det sen, som jag inte ens vart med på!

Skrämmande är det att dom är kommunens enda bostadsbolag och är så fruktansvärt inkompitenta. Men det är väl just därför, dom har ingen konkurrans. Är det nåt jag hade velat ha som mål i livet är det att ta ner dom. Så får det ju bara inte gå till!


Men i alla fall, det har ju gjort dagen ännu lite bättre. Heldag med den där goa chefen och dagen har gått galet fort. Inventerat och haft oss. Och så gullig hon är, igår pratade vi om nåt och jag sa att jag kom precis efter dom så i morse messade hon och frågade när jag kom med bussen men jag missade det så hon åkte några minuter tidigare och plockade upp mig nästan precis när jag gick av bussen!

Sen har vi bara allmänt haft kul och gjort grejer. Så nu finns det lite grejer till praoerna imorgon och sen kan man bara pula i butiken så den är redo för en helg. Och med lite tur för mig och otur för Jessica och hennes barn så jobbar jag kanske imorgon, den som lever får se.

Nu ska jag föreslå för Oscar att vi tittar på nåt innan vi lägger oss och så ska jag skära upp lite apelsin och smälla i mig. Så galet gott, mumsimumsi! Och jag sov toppengott i natt. Vaknade dock med ett ryck för Oscar var borta och jag trodde inte han tänkte på att jag skulle upp och gick utan att väcka mig (även om det aldrig skulle hända, men ändå). Så vi hoppas på en likadan natt men något bättre morgon, hiihaa!

Det som det som det blev

Kattis: Ja och det kan ju vara jobbigare beroende på hur man är person och/eller i kroppen så bara för att det medicinskt sett är en "lätt" förlossning kan den ju vara jobbig på andra sätt.
Hehe ja det finns ju dom som vill hem fort och då borde ju personalen förklara varför dom kanske borde stanna en stund men åker man ändå hem bör man ju få stöd om man behöver sen, hoppas det var så för din moster också!

Chathrine: Nej, jag tror inte heller nån blir klar i flera dagar men en-två dagar om man vill och känner att man behöver det och inte stressas ut efter så få timmar. Det stod ju i artikeln att alla (eventuella) sjukdomar syns inte än efter 6 timmar och i ditt fall var det ju tur då att du inte åkte hem direkt. Det borde ju vara valfritt.

Anneli: Ja alltså jag kan ju också ta på mig typ fopplor även om det är snö om vi ska typ ner till tvättstugan (som man måste gå ut för att komma till) men shortsen var mest en ironisk kommentar för att jag överdrev att det var "så varmt!" men jag menade mer att det var varmare än vanligt.
Ja men precis, man kan ju ha frågor eller bara känner att man behöver stöd och hjälp. Men jag tror och hoppas att är det såna fall att kanske amningen inte kommit igång, då måste dom ju få vara kvar tills det gör det (vet så sett inte hur lång tid det kan ta men ändå, det är ju rätt viktigt). Men 6 timmar var ju max vad man fick stanna där och jag tyckte det kändes lite när det för några år sen med bara en dag. Om man behöver mer. Alla är ju olika.

Vilken lång dag det blev?


Pappa ringde igår, vi skulle ju dit och fira farsdag. Han hade kommit på att dom skulle spela bowling på kvällen (han och hans sambos son spelar i nåt korpen lag) så det var bättre att vi träffades hos farmor och farfar så fick han fira sin pappa också. Och jag träffa dom, som jag inte gjort på länge.

Pappa hade köpt med sig smörgåstårta, dom sista fem bitarna som fanns på konditorit och så mumsigt med skaldjur. Not. Var gott i början men sen blev det för mycket. Och han blev glad för sina veckodags strumpor. En färg och en dag på varje socka. Bra för han som är så glömsk.

När det var dags för dom att gå hem igen stannade jag kvar för Oscar hade inte kommit hem från skolan än. Sen kom han hem men jag var kvar. Och när jag sa att jag var på väg hem, vid 17.30, undrade farmor varför för Oscar hade ju inte SMS:at och frågat när jag skulle komma hem, hehe.

Jag tyckte man kunde gå hem innan också, måste inte vänta på messet. När jag klätt på mig plinar telefonen och vi skrattar, det var ju typiskt. Men det var Carina som undrade vad jag skulle göra, så ni kan ju gissa vad jag har gjort. Ja just det, jobbat. Heldag. Jag är lite trött nu, ja.

Har dessutom inte sovit ordentligt dom två senaste nätterna. Har inte kunnat somna så jag har somnat vid 1 och gått upp 8, lite för mig som nu mer somnar senast 23-tiden. Men ikväll lär jag somna gott, hoppas jag. Och imorgon är en ny heldag. Aj lajk att folk får för sig att vara sjuk nu.

Och att min pappa inte ska bli pappa igen. När vi var hos farmor igår, när dom precis hade kommit, satt Lena i en fåtölj lite framåt lutad med väskan i knät. Vi pratade och så och efter en stund utbrister farfar "Jag trodde du var på smällen när du satt så med väskan!" haha, nej tack!

Diskuterade om att vara tvåspråkig/kunna sin familjs språk. Pappa hackade på andra generationens invandrare att det är dött redan där, med språket, inte i nästa (alltså mina barns) generation. "Ja för att Jennis pappa inte ville att hon skulle bli förvirrad i huvudet med två språk när hon var liten".

Funderar på vad som hänt idag, Oscar frågade förut om det hänt nåt roligt idag men jag kan inte komma på nåt. Men dagen har varit toppenbra och jag har haft roligt! Har varit jag och Carina, förutom praktikanter, hela dagen. Hon är så bäst min chef verkligen, sån tur jag har!

Och imorgon är det samma visa igen. Och vi har massor att göra, inventera gardinstänger, gardintillbehör, rullgardiner, persienner och lamellgardiner. Det är bara SÅ kul. Idag har jag dessutom inventerat färdigsydda gardiner. Men det finns ju värre saker att inventera, så jag överlever.

När det brister

Jag blir faktiskt mörkrädd. Skulle gå in på GP och läsa om olyckan som var här igårkväll och snubblade in på en artikel; "Nyförlösta hem efter sex timmar" och blir lite rädd som sagt.
En dag vill jag gärna ha barn men inte om jag ska känna mig så stressad att jag måste lämna sjukhuset inom sex timmar. Tänk om allt inte kommit igång, tänk om allt inte funkar som det ska, tänk om dom missar nåt? Tänk om. Tänk om jag vill åka hem när jag är klar - då gör jag ju det.

Många som kommenterade den artikeln fick det att låta som att de nybilvna mammorna trodde att BB var nåt slags hotell där man kunde slappa och leva gött.
Jag kan inte tänka mig att man stannar om man inte känner att man behöver, vad än den orsaken må vara. Man längtar väl hem till sin säng, sin sambo/man om man har sådan, sin vardag och sitt lugn. Men herre gud, ingen vet väl hur det är att ha barn och vara mamma (eller pappa, för den delen) när man aldrig gjort det innan? Då måste man ju kunna få det stöd man känner att man behöver?

Oavsett som man är förstföderska eller har fler barn sen innan så måste man ju ändå känna att man kan stanna så länge det behövs. Har man den lugnen, det stödet, kan man nog åka hem tidigare.
Jag i alla fall hade bara blivit stressad om nån ville slänga ut mig för att mina sex timmar gått. Och mer orolig, vet jag att jag får åka hem och dom har kollat så allt är okej och jag känner mig säker, hem ljuva hem säger jag då! Ja, lätt att säga nu men det är så jag tror och känner idag.


"Jag har inga barn än men hoppas att få det en dag. Då vill jag känna att jag kan lita på sjukvården och inte känna mig som en börda som de måste bli av med så fort som möjligt.
Många skriver att det inte är en sjukdom, skicka hem mamma och barn om det inte är nåt fel. Men då måste man tänka på både fysiska OCH psykiska problem. Om så bara oro, man står trots allt på en helt okänd mark.
Man borde få åka hem så tidigt man vill, "på egen risk", vill man inte vara kvar bör man inte bli tvingad. Känner man där emot att man behöver så måste man få det stödet, att få barn är nåt stort och helt främmande för en förstföderska, självklart ska man få stöd om det så är andra eller tolfte barnet man föder också, man är inte en okänslig maskin för att det inte är första gången.
Jag bor som det är en bra bit från ett BB, jag vill inte behöva "fly" ännu längre bort (och oroa mig för det istället) för att jag inte känner att jag är välkommen här hemma!
Barnen är vår framtid!
"

När man bara får skivar 1000 tecken i diskussionen är det tur att man har en egen blogg utan begränsningar. Vill du kommentera artikeln gör du det här, skriv gärna din åsikt eller tankar i en kommentar eller kanske ett eget inlägg men länka gärna så jag får ta del av vad du tycker!

Kanske inte SÅ varmt

Oscar gick precis till bussen till skolan.

- Jag behöver ingen mössa idag.
- Nehe...
- Nej, inte idag.
- Det var ju faktiskt väldigt varmt ute!
- Ja, jag funderade på att ta shortsen.

Tjejsnack #31

Brottslighet

1. Din åsikt om att göra en dokussåpa som handlar om kriminella ungdomar som får prova på hur det är att vara inlåsta? Serien hette Inlåst, och man behöver inte ha sett serien för att ha en åsikt.
Ingen aning, har inte sett eller hört nåt om det.
2. Tycker du att det borde finnas övervakningskameror i skolan?
Där det behövs, kanske? Har inte varit med i detta heller så jag vet inte?
3. Din åsikt om att drogtesta 13-åringar?
DO IT! Om dom nu använder är det väl anledning nog att göra det, istället för att säga att man inte kan göra det för att dom är små/"bara" 13 år. Det är ju då dom behöver hjälp!
4. Vad är det mest brottsliga du har gjort?
Jag har väl kört lite för fort (och saktat in när jag upptäckt det) och nån gång kört utan lämp.
5. Hur resonerar du om dödsstraff?
Jag vet inte, tveksam.


Just for you, intresseklubben!

Jag fick ett SMS från pappa förut: "Grattis på min dag" stod det. "Var så god!" svarade jag.

Vi ska dit imorgon och "fira". Han, hans sambo, hennes syster och hennes man har varit och bowlat i Norrköping fredag-söndag. Ja, alltså dom bowlade kanske igårkväll men dom tog en minitripp till Norrköping för Lenas syster hade aldrig varit där så dom passade på att komma utanförväggarna lite. Norrköping som är så spännande, yeah. Oscars syster har ju bott där, nu bor dom en bit utanför, och vi byter buss där ibland.

I vilket fall tänkte dom nog titta förbi Lenas mamma på vägen hem så dom skulle väl bli rätt sena, lät som dom tänkt börja dra sig från Norrköping vid 12 och sen är det ju runt 4 timmar hem, beroende på om man stannar och sådär. Och vi har ju badet ikväll så det blev lite ont om tid när det tva 30-40 minuter att gå hem också. Så vi sa att vi tar det imorgon. Dom skulle vara lediga då också så då kan vi ju komma efter Oscars skola.

Talfel så det smäller om det

Anneli: Haha jo jag märkte detta men nu vet jag ju att den finns kvar så en helg när det passar mer får vi allt inhandla den, och/eller nån du tipsade om! Imponerande om jag kommer upp i hela tre viner jag dricker, hehe.
Ja jag vet inte, av nån anledning har det blivit extreeeemt lång laddningstid när man går in i familjen. Mätaren stannar några minuter och sen funkar det? Så det var väl inget fel så sett, men känns inte rätt så heller.
Jag tänkte så sett "det var väl inte så farligt" - eller kanske mer att det kunde varit värre? Fast jag vet inte, det kanske är mycket när man gjort så mycket innan? Men känns ändå som ett mycket bra arbete, tycker jag allt!

Jag frågade Oscar förut, kan verkligen inte skåningar säga köörrrrrslaget? Måste dom säga köuslauget? Sitter och funderar på min svensklärare i... ettan, gymnasiet. Han var skåning och har för mig att han tog i från tårna för att säga rrrr ordentligt. Kanske bara är jag, men har så svårt att tänka mig att dom inte kan prata "rent" eller i så fall kanske inte ens kan härma andras dialekter?

Lite som bidrog till tankarna är att Oscar går här och pratar Örebroska. Jättejobbigt för det är så gnälligt och han låter så dryg. Fredrik, som han umgås mest i klassen med och som han därför umgicks mest med på resan, kommer från Örebro just så Oscar har likt en svamp sugit åt sig hans dialekt.

Det kan hända mig också, kanske inte så fort eller så var det för att det blev så intensivt. Men jag har också bytt dialekt typ när vi varit på semester i Umeå (eller från ingenstans till värmländska) och det är ju det som stör, gör inte skåningarna det? Och även norrlänningarna, kan inte dom härma skåningar, värmlänningar, göteborgare, smålänningar och alla olika dialekter vi har här i landet?

Hjärtat är hemma!

Så skönt att ha honom hemma igen, hallelujah! (Hah, så sa dom hallelujah på TV:n precis som jag skrev det) Vi har dock lyckats rulla ifrån varandra hela natten så när jag har vaknat och velat kramats så har jag dragit i täcket i hopp om att han ska följa efter i sömnen, hah! Det gick sådär, får jag säga.

Men hallå? London Ink? Ja, vi är i alla fall uppe så vi ska äta och titta lite och hoppas på att vakna också. Så får vi se vad dagen har att erbjuda, mys hoppas jag på.

Sista timmarna

Fy bövelen vad bra det känns! Maten till Oscar står på spisen redo att värma när vi kommer tillbaka. Lägenheten är ren och fin, bara djuren som ska få städat men det tar vi när vi är två. Jag var rädd att jag skulle bli sittande här och inte ha nåt att göra halva kvällen nu när Sims inte är min kompis och det är fredagskväll så det inte är så många som är vid datorn. Räknade med en-två timmar över och nu hoppas jag att jag hinner allt. Om jag inte räknat helt fel, men det kan jag inte tro. Började se One Tree Hill nu, 40 minuter, och har ett Gossip Girl sen, 40 minuter till, and that's it. Och vid 22 ska vi åka så jag ska väl bara borsta håret och klä på mig. Hoppas det blir många skratt till OTH och GG och inte tårar som till Grey's. Och det ska man inte titta på när man äter, bad idea.

Det gick inte riktigt som tänkt

Anneli: Vad bra, då vet jag vart jag ska ta mig om jag blir akut sugen på just det vinet! Tack för tipsen, ska kika på dom istället då. Alternativt kolla om det är ett vitt vin och inte rosé, tror det kan vara så.
Det skulle vara rinnande buljong, 4dl så jag antar det, hehe. Annars hade jag inte varit så noga jag heller men det var vätskan jag var ute efter men nu blev det inget ändå.

Nej, jag blev lite osäker på köttfärsen så jag hoppade över biffarna och gjorde carbonara istället. Super dessutom, super carbonara. Varför jag gjorde den när jag ändå var i farten ute i köket vet jag inte så jag får värma på sen när jag ska äta. Men hungrig blev jag.

Och Oscar hade inte laddat sin telefon för han räknade med att det skulle gå att ladda på bussen och batteriet tog slut innan dom kom ifrån bussterminalen, i princip. Roligt värre. Och Sims funkar inte idag heller så han får titta på det. Tänkte jag kunde fördriva tiden med det, men icke.Kollade och visst är det så att det är ett vitt vin och inte rosé som jag trodde. Så visst fanns den, även på hemsidan. By the river, Riesling.

Alla dessa rubriker....

Aaahh, duschen är avklarad och det var inte alls en dag för sent. Och ikväll kryper jag ner i en nybäddad säng med min älskade sambo som äntligen är hemma igen! Trots att det "bara" var 40 timmar, en natt, så känns det som en mindre evighet och det ska bli riktigt skönt att ha honom hemma igen! Och bara 6 timmar kvar tills vi ska hämta honom. Gulliga mamma ska köra så han slipper ta bussen så sent med alla andra som är ute och åker en fredagskväll. Även om dom flesta väl mer är på väg in till stan istället för bort från, men ändå.

BLAH! Man får inte lov att göra så. Den dumma reklamen om nåt med skor har kommit tillbaka. Fötterna som står och sjunger "Fötterna demonstrerar, fötterna har fått nog...." Man får faktiskt tänka på dom som blir äcklade av fötter, kul att ha dom upptryckta i TV:n då, blä!

Så irriterande, jag har varit inställd på att göra dom nedrans fetafyllda färsbiffarna men så visar det sig att jag på nåt sätt glömde skriva upp och köpa kycklingbuljong som det ska vara i. Men jag får nog vara busig och skita i det, eller ta det som finns kvar hemma för jag orkar verkligen inte gå in på Ica bara för att köpa kycklingbuljong. Funderar och funderar på om det kunde finnas nåt mer vi behöver som jag kunde köpa med det ser mörkt ut. Tror det ska bli lite Simsspelande, har massa husidéer, ska bara komma ihåg dom.

Det hade varit nåt

Ja-a, jag får allt lov att säga att det börjar bli fint här. Bara köksgolvet och golvet här inne kvar. Funderar på att göra biffarna nu, eller om jag ska göra nån lux-version av pasta cabonara. Tänkte ifall Oscar är hungrig när han kommer hem, även om det är skitsent. Får fråga sen men nu har han antingen inte på telefonen eller så har han inte mottagning för senaste messet har inte kommit fram.

Sitter och funderar på om jag ska gå ner till Systemet och köpa en flaska av det goda vinet vi drack för länge, rätt länge sen. Men jag hittar det inte på hemsidan så jag antar att det inte finns kvar då? Och jag vill inte chansa igen för det har inte blivit bra. Så det får helt enkelt vara då, inte mer med det.

Jag sa det till Pernilla här om dagen, att både Systemet och IKEA har hemsidor där man kan se lagerbehållningar, varför har inte vi det? Ja, det var bara på skoj men vi diskuterade att det varit så många som ringt det senaste, dels för att kolla så vi har hemma av allt möjligt. Det är ju en sak om man frågar efter just den grejen man ska ha så man vet att man inte åker i onödan, men inte när man frågar om hela sortimentet. Eller vad tusen olika saker kostar. Eller hur hälften av sortimentet ser ut och kostar.

Helst när man sen avslutar "Ja, det är nog bäst att jag kommer in och kollar" - ja, jag tror det.

Attack!

Haha Puck är så skön, hon är en sån surkärring precis som sin mor. Det är så roligt för lilla svart är lik stora vit och lilla vit är lik stora svart. Dom är så knäppa.

Dom står ju med sin bur precis vid balkongdörren och förut öppnade jag den för att få in lite luft. Dom låg väl och vilade och så körde en lastbil (eller nåt liknande, nåt tungt fordon) förbi och hon hoppde till och gav den the evil eye. Så arg hon vart, om blickar kunde döda!


Eller som när jag bråkar med dom med dammvippan. Eller håret, dom är så söta när man pillar och så kliar det så värst på dom små nosarna, men dom måste ändå vara där och nosa.

Puck blev förbannad på dom där stråna som killade henne så fick hon klia sig och sen på det igen. Man såg hur arg hon blev och Belinda blev tydligen nyfiken så jag busade med henne också. Men den dummen fattade ju inte att det skulle vara jobbigt, hon tryckte ut nosen längre och bet tag i stråna.

Jag vill också få post!

När jag bodde hemma ville jag inget annat än flytta hemifrån, varje dag kom det post och aldrig var det till mig. Kanske nån gång runt min födelsedag eller jul. Jag fick gå med i en bokklubb för att få lite post ibland för det finns inget tråkigare än att hämta posten och bara se alla andras namn. Och hos pappa prenumererade jag på FRIDA, men både böcker och tidningar kommer ju bara en gång i månaden, vad gör det liksom? Och självklart så ska det ju vara så att när det väl kommer, är det nån annan som hämtar posten.

Det var inte så jäkla noga att det många gånger var räkningar eller andra tråkiga grejer som låg i bervlådan eller på golvet, det var ju post i alla fall. Nu när jag bor hemifrån är det inte alls lika roligt längre, oftast för om det är nåt adresserat till mig så är det just räkningar. Inte ens Ica skickar till mig trots att jag står med. Lönespec, så så sett oftast är väldigt trevligt, men den kommer också en gång i månaden. Och Jysk-tidningen (för antsällda, inte reklambladet då, hehe) kommer bara en gång i kvartalet. Det är SÅ synd om mig!

Det jag i alla fall skulle komma till var att Oscar borde också bara få tråkig post men på denna veckan har han fått en avi att hämta paket på posten med efterlängtade böcker. Den bokklubben har skickat två brev nu medans han var borta och idag kom hans Historia-tidning. Och även om det är slut nu så har han det senaste dessutom haft Illustrerad Vetenskap och två olika data-tidningar som dimper ner till honom. Så orättvist. Jag får börja prenumerera på massa saker så jag också får rolig post.Jag kan ju inte ens tjuvläsa hans post och låtsas att det är till mig, han får ju bara hem tråkiga saker.


Dagens I-landsproblem.

Det var verkligen en dröm

Så knasigt, nattens dröm alltså. Nu har jag varit och jobbat igen, tänk om man fick betalt för alla timmar man gör på jobbet i drömmarnas värld också? Ca-shing!

I alla fall så hände lite grejer, sen kom mummu in. Jag höll på med nåt så jag såg inte att hon kom in, sen stod hos i kassan och jag hälsade med ett glatt hej! Hon tittade bara på mig och sa att hon skulle ha det och pekade på en rullgardin och jag hämtade en och en bruten förpackning som stod tillsammans med den. Då drog hon en lång ramsa om att hon inte skulle ha de "jävla, helvetes skitrullgardinen" - vilket hon aldrig skulle göra på riktigt.

Sen frågade jag om dom inte ville ha rabatt och hon blev tveksam och vände sig till ukki och när jag skulle be Carina logga in i kassan började hon tjöta om nåt helt annat som hon verkligen gick in för och ukki förvandlades till en lång, yngre, svensk man som pratade med henne? Ja, inte sådär att det poff var magi utan jag tittade bort och sen var det han nästa gång jag tittade. Så sjukt, sen vaknade jag tack och lov.


Det lite lustiga var att jag tänkte i drömmen att jag skulle säga det till mamma att mummu var så himla otrevlig, inte ens hälsade bara pekade på vad hon skulle ha, men det känns ju inte så aktuellt längre när det bara var en dröm, haha!

Det här med slipsar

När jag lyssnade på Vakna! kom jag att tänka på det med slipsar. Johan T. Lindwall är ju där varje fredag och så pratade dom om "casual friday" där alla är finklädda måndag-torsdag men går mer ledigt klädda på fredagen. Och han kommer in i skjorta, kavaj och ändå fint klädd och säger att det är ju hans casual friday - han har ju ingen slips!

Då kom jag att tänka på vår musiklärare i högstadiet. Han var tvärtom, han hade bara slips på fredagar. Fula sådana dessutom, det var det som var lite roligt när man hade musik varje fredag, att kommentera hur slipsarna såg ut. Eller en fredag när han inte hade slips, det var nästan så vi inte kunde ha lektion för vi diskuterade detta, haha!

Och så tänker jag på det med alla män som inte kan knyta slipsknutar. Det brukar ju vara en klassiker i filmer och så skulle jag börja räkna statistiken över dom män jag känner och då blev det inte så bra. Två av fem som inte kan knyta men som har en kvinna som knyter åt dom. Så då var det inte så roligt, hah!

Nej, jag tycker inte om Peter Wahlbäck

HAAA! Peter Wahlbäck på Comdy Fight Club på TV3 där dom i första grenen ska få publiken att skratta inom 20 sekunder för att fortsätta. Eller ja, var tjugonde sekund, minst, måste publiken skratta för att dom ska få fortsätta. 0:21 fick han gå av scen för det blev inget storskratt, HAHA!

Om Danmark och det därtill

Oscar mår bra, dom hade gått och ätit (McDonald's, hah) och skitit i dom som bråkat. Nu satt han med en kompis och tittade på Debatt och åt chips, rock'n'roll verkligen. Några hängde med lärarna, några satt och söp och några satt och rökte på. Yaay för klassresa med folk på 20-30 år.

Han tyckte att jag snart skulle ringa och säga god natt, jag förstod dock inte varför han inte kunde ringa mig så vi får la se. Börjar bli trött jag också och har kollat så jag har saker att titta på till 1-tiden om jag inte skulle somna. Ska försöka släcka ner och vara som vanligt. Försöka stänga av TV:n och somna men annars får den vara på.

Annars brukar jag ju köra fullt med tänkt överallt, stora TV:n på och datorer på så det låter och har sig hela tiden. Och sen hade jag ju lilla datorn med mig i sängen och allt. Men nu ska jag vara en stor kicka och stänga av allt och sova som vanligt. Försöka. Uh, snart god natt samtal, tur att han kommer hem imorgon!

Bara 24 timmar kvar nu så nu är allt bara mindre än ett dygn!

Det är ju inte klokt

Jag tycker Lyxfällan egentligen är ett helt sjukt program, jag kan verkligen inte förstå hur folk kan försätta sig i en situation som kräver att Lyxfällan kommer och hjälper en. I alla fall inte dom som "Nej, men jag tyckte det var så jobbigt med räkningar så jag la dom åt sidan och köpte mer grejer". Jag ska inte säga att jag inte förstår, men dom som heller inte vågar be om hjälp, om så från sin partner, när man märker att det börjar gå åt pipan.

Men han stackarn idag, han tog fyra-fem SMS-lån i månaden för han bjöd sina vänner på krogen och skjutsade dom ett antal mil gång på gång. Han var alldeles för snäll, helt enkelt. Man tyckte ju synd om honom. Sen vågade han inte ta tag i det och gå till en bank för han skämdes över SMS-lånen. Ja, sen var han väl inte dålig på att köpa märkeskläder så det var ju inte vara på andra han la pengar, men till stor del.

Jag bara gapade när dom tog fram den där tavlan andra gången. Han hade ut runt 15.000 i månaden men hade utgifter på runt 37.000 i början. Sen efter en vecka med Lyxfällan hade han dels fått ett extrajobb så han hade ut 18.500 och utgifter på 16.500 så han kunde lägga 2000 på sparande. Så glad man blev för honom!

Lilla Lovaälskling

Mammahjärtat är orolig för lilla Lovaälsklingen.
Jag hörde pipande från buren tidigare idag men trodde dom satt och pratade eller nåt.
Flera gånger idag har jag hittat henne längst nere i höet,
hon sitter alltid längst upp annars.

Tycker det ser ut som hon sitter och småskakar,
kanske bara inte tänker på det annars.
Men hon kommer fram och hälsar om jag pratar med henne,
sen skuttar hon upp.

Oscar säger att bara hon äter godis är det lugnt,
och det gör hon tack och lov.
Dräktig kan hon inte vara eftersom hennes sambo inte har några kulor,
men ingenting är väl omöjligt?
Och hon beter sig lite som innan födelser.


Funderade på om hon kan ha typ "ägglossning",
vet inte exakt hur det funkar med chinchillor och om det kommer ut nåt,
men Gismo såg ut att vara och nosa där hon suttit.
Så det kanske bara ät nåt sånt.

Sen är jag ju hönsmamma.
Fråga bara Oscar,
jag blir nervös för minsta lilla nästan.
Mina små hjärtetroll ju.
Vad jag älskar er alla fyra små trollungar!

Aningens orolig, kanske

Hallelujah, det ser ut att bli kväll och natt idag också! Maten var toppengod så jag längtar efter morgondagens lunch redan. Jag har målat om naglarna ett varv till och nu är det väl nästan som jag vill ha det, ett litet uns mörkare i hade ju inte gjort nåt men AH, jag är nöjd ändå.

Nu ska jag titta på Lyxfällan och hoppas på svar från Oscar. Vet inte om dom kom ut och åt för det skulle dom tydligen inte göra gemensamt och det sista jag hörde var att nästan alla var fulla och det blev bråk. Känns lite jobbigt. Lärarna var nån annanstans också och så svarar han inte? Inte för att jag förväntar mig svar hela tiden men han svarade rätt bra och nu var det snart en timme sen, blir ju lite orolig.

Men eftersom han skrev att det var bråk så var det väl ingen som muckade med honom (som inte varit omöjligt annars när man står för vad man tycker och andra inte kan ta en annans åsikt eller lyssna ens) men ändå. Nu, Lyxfällan och skicka ett mess.

...om Gismo inte skrämmer ihjäl mig. Han tuggade på saltstenen så det lät precis som nån satte nyckeln i låset. Hujedamig, där blev det blött i trosorna på ett mindre positivt sätt. Inte fatta han nåt heller.

Babbel babbel

Det verkar inte som tiden vill gå alls. Nu luras klockan till och med så att jag tittade på den och nästa gång jag tittade var den en timme mindre. Trodde den var 19 så jag kunde börja med maten men så var den bara 18. Kanske inte så konstigt heller eftersom jag fick ett mess för en liten stund sen att du slappade nu och skulle ut och äta vid 19. Sen hem och äta chips, dricka "nåt gott" och spela kort. Lät lite mysigt, och här sitter jag. Tur att han kommer hem imorgon och vi inte har några planer för helgen, då blir det mys. Om han inte har massa speltimmar att ta ikapp med Karl och sig själv, stackars datorn som blir ensam i två dagar, hah.

Ne, sitta en liten stund och fortsätta med badrummet så det bara är att torka av imorgon, om jag inte gör det idag också. Var så god, intresseklubben. Jag är bra på det där med att ta pauser, hah. Men jag gör ju inget för att jag måste, bara för att jag vill och då känns det inte som det gör nåt om det tar tid och man inte står och jobbar sig svettig hela tiden. Eller ja, det spelar ju ingen roll. Som sagt, bara jag här så jag gör som jag vill. Nu börjar dock tröttheten göra sig tillkänna igen, fast nu börjar det ju bli sent på riktigt.

Så ska ju bara dagen imorgon gå också, hah! Funderar på att göra cheescake, Oscar hade aldrig ätit det och så smakade vi på Almondys cheescake med jordgubb i och den var ju god, men inte som riktig cheescake som jag vill ha den. Gah, jag är så sugen på lax! Säkert därför jag vill att klockan ska gå på och bli middag så jag får äta lax. Det är ju så galet gott, och Oscar hatar det - till och med lukten. Vet inte varför jag stannade på Nickelodeon för att ha nåt på TV:n för det var skrämmande dåligt. Vill säga förstår inte varför dom dubbar men det gör jag ju, men måste man göra det så fult och dåligt? Ne, nu går jag härifrån så jag slipper se skiten, bra!

Klockorna har stannat

Men vem är det som tagit ut batteriet ur alla mina klockor? Klockan kan omöjligt bara vad 15? Anneli frågade nyss om dagen fick vara slut nu, och jag tänkte att jaa det är klart den får. Nog för att den fick det ändå, men jag trodde allt den var några timmar längre fram på dagen. Men som jag skrev till Anneli, då har man mer tid till sånt man egentligen inte hinner, om man tar slut på dagen redan nu. Så det tycker jag att den som vill gör!

Jag ska där emot hänga min fjärde och sista tvätt, men först om två och en halv timme för jag startade den precis. Under tiden kan man ju sitta lite här och städa sovrummet. Helt sjukt vilken energi och lust jag har när jag är ensam. Och när vet att jag kan hålla på så länge jag vill och när jag vill utan att nån "stör" (även om det är trevligt just då, men man tappar lätt lusten) eller sätter sig så jag tappar lusten av det.

Men så blir det kul när Oscar kommer hem imorgon och det verkligen är städat. Efter sommaren när han höll efter när jag jobbade så känns det som han verkligen är värd att få komma hem till ett helstädat hem. Jag ska bara mitt i allt komma ihåg att jag inte ska laga mat än på några timmar, det var lite det som gjorde att jag vaknade och såg vad tiden var, att jag trodde (för att det är mörkt och dagen har gått, inte för att jag var hungrig) det var så sent.

Det går framåt

Puh vad trött jag blev. Åt lite och satte mig här en stund, snark? Gick ju ändå upp vid 5.30-5.45 eller nåt sånt, då får man vara trött nu? Dagens tredje maskin tvätt, med sängkläder, snurrar nu, en liten disk kvar och så bara resten. Får se till att sysselsätta mig så jag inte somnar. Men mitt i allt så har jag faktiskt uppdaterat lite också! Messat lite med Oscar, dom har väl lite att göra så han kan ju inte sitta med telefonen i näven hela tiden men det är kul att höra lite ifrån honom. Lite mindre än 33 timmar kvar. Och en tills tvätten är klar och nästa får hoppa in. Mycket kan hända på en timme - får vi hoppas, haha!

Så ska det inte vara

Jasas: Att jag ska passa på! Fast det blir "bara" en rätt, lax. Ikväll och lunch imorgon för idag har jag ju resterna från igår och på fredag kväll kommer han hem. Om än sent, men tänkte ha mat klart ifall han är hungrig.

Nu närmar vi oss 36 timmar, det här går snabbt. Jag har diskat två diskar, har två kvar. Startat andra maskinen tvätt och har minst två kvar, beroende på hur mycket som får plats på ställningarna. Sen ska jag bara allmänt småstäda, ta golvet och framförallt badrummet. Så är här helgfint när han kommer hem imorgon och ifall vi får besök. Oscars (barndoms)kompis från Västervik kommer till Göteborg imorgon för att hälsa på en annan kompis, så får vi väl se om han kommer hit eller inte.


Jag har tänkt på det här med resan, och jag tycker det är så tråkigt att det är så oplanerat. Dom betalar ändå runt 2000-3000 i terminsavgift som går till den här resan (och betalar ändå lite extra själv om mat och så) och så på grund av att det var eleverna själva har planerat resan vilket har gjort att dom inte får ut så mycket som möjligt av det hela. Till att börja med så bor dom på ett dyrare hotell, jämfört med att bo på vandrarhem eller en sovsal. Dom är borta en natt för två i klassen (på 15-17 elever) inte hade råd att lägga 350 kronor extra för en natt till, för att dom inte ville bo på vandrarhem. Två stycken, av 17?

Idag har dom tre timmar från det att dom kommer fram (om allt klaffar med tider, som alltid när man reser) då dom ska äta lunch och ska checka in och såntdär. Sen gör dom studiebesök i Christiania och så är dagen slut. Eventuellt nån kvällsaktivitet efter middagen men ändå. Och imorgon samlas dom 8.30 och ska på studiebesök i Louisiana klockan 11 och efter det är dom lediga tills bussen går hem igen, klockan 18.15. Tycker det är så sjukt att dom är borta i två dagar och går på två studiebesök, eventuellt hittar på nåt mer på kvällen. Men det är dels för att eleverna också bestämt det, för att dom inte har råd med så mycket och för att dom var ute så sent i att planera allt - eftersom eleverna skulle fixa själva.

Vi snackar folk som är kanske 17-18 och upp över 30 (minns inte om dom har kvar nån "så gammal" nu, men ändå) och man tycker att dom skulle kunna ta lite ansvar och göra nåt bra av det, när dom ändå betalat för det själva. Och jag tycker ändå att lärarna borde ha gjort en backup plan, dels för att dom borde känna klassen och veta att det skulle gå åt pipan, dels för att dom ändå lagt mycket pengar i det här som blir bortkastade nu. Dom var i Polen förra året och då hade dom fullspäckat schema hela tiden. Dom jobbar dessutom nu med invandring, det är därför dom åker dit, men gör inget som direkt har med det att göra. Så störande.

Inte för att jag klagar så sett, det blir bara en natt och sen är han hemma men ärligt talat hade jag hellre sett att han var borta två nätter men fick ut nåt av resan. Det tar ändå fyra och en halv timme att åka, en resa. Nio timmar av 39 som dom sitter på buss, plus det dom åker när dom är i Danmark. Känns så meningslöst att han ska vara borta och sitta och åka och allt, för ingenting. Men men, han får några timmar med sina kompisar och jag får städa i fred.

En bättre morgon

Jasas: Ja fast när dom märkt fel tycker jag att kunden ska ha rätt, dom förlorade mig ju inte bara som kund då utan i princip hela tiden för jag handlar inte där om jag inte måste, måste, måste. Men men.
Ne jag vet heller egentligen inte om det var så billigt med det blev ju 20 kronor/paret istället för 99 kronor för ett par. Och det var ju vanliga, tunnare fingervantar jag var ute efter.
Hahah ja, så knasigt när man tänker på nåt annat som fingrarna skriver ut men man tänkte nåt helt annat!

Nu har nedräkningen börjat, 40 timmar to go. Känns inte riktigt lika jobbigt som förra gången, förmodligen för att det inte är lika länge och inte lika långt bort. Och vi har inte gått och pratat och förberett för det hur länge som helst, det var ju typ i måndags jag kom på att det var ju faktiskt idag han skulle åka.

Igår hade dom faktiskt dom nya Marabou på Ica också, så vi köpte en av varje. Var inte jättegoda nån av dom får jag lov att säga. Jag trodde nöt och kola skulle funka men det var nåt där som verkligen skar sig i munnen. Och den med hallon och yoghurt funkade faktiskt, jag brukar inte gillar bär/frukter med choklad så jag hade inte så höga förväntningar men en liten bit i taget funkar finfint.

Ja-a, när Oscar skulle gå så ringde hans klocka för att han annars vaknar vid den tiden. Igår gick jag hemifrån när Josefin börjar på Vakna! så det har varit lite udda dagar. Och imorgon blir det ju också det. Så, nu har jag gjort lite annat men glömde publicera, så det blir en halvtimme senare.

I know why you love me


- Är du ledsen?
- Jaa-a, du ska ju åka ifrån mig.
- Men jag kommer ju hem igen.
- Ja, det får vi hoppas!
- Tror du att jag skulle lämna dig?
- Man vet aldrig om du hittar nån danska...
- Du köpte en mössa till mig när jag gått och tänkt hela dagen att jag behöver en!


Känns ju bra att det är en mössa som får honom att stanna hos mig.

Om shopping

Marina: Haha det hade varit tokigt! Men jag jobbar inte i Bäckebol, dom är våra värsta konkurenter så dom får ni inte hjälpa med försäljning!! Haha!

Anneli: Jaa, det hade ju varit en sak om dom haft en lapp framme med 99 och en med 149 och man frågat, vi säljer så sett nästan alltid för det billigare priset ändå. Jag är bara stolt över mig själv att jag sa nej tack då och gick, istället för att ta den ändå. Men i såna fall som du skriver, att (förmodligen) nån kund lagt fel så brukar vi oftast inte sänka men ibland kan ju vi, eller praktikanter, göra fel men då ligger det ju fler än en-två.

Känns lite ovant med så mörka naglar, jag köpte (ju?) ett nagellack på Lindex förut, mörk rött/brunt/lila. Inte riktigt som jag tänkt men jag börjar närma mig. Hade velat ha något mörkare men det såg mörkare ut i... flaskan? Annars har jag ju typ pärlemo eller vad det heter, ljust som attans så det bara blir lite nyans, om jag har nåt. Förutom fransk manikyr.

Och Oscar blev jätteglad för sin mössa. Han hade gått hela dagen idag och tänkt att han behövde en för dom ska gå massor ute imorgon och så hade hans snälla flickvän varit och köpt en till honom. Och mina vantar var jättebra. Så får jag titta och fundera på resten en annan dag.

Köpte örngott till kuddarna i soffan också. Tittade på vita med grått i, för det kan man ju ha annars också, men det blev helvita med en röd söm runt typ. En bit in. Och två eventuella dukar till bordet här inne, blir nog den runda eftersom bordet är rundt och den andra var fyrkantig. Fast i linne som gardinerna, fast finare kan man nog säga. Och den andra var i typ... vass? Vet inte vad det heter trots att vi säljer såna tabletter. Eller ja, vi säljer tabletter i sånt material, den jag ska ha som duk köpte jag på Hemtex faktiskti. Huga buga, hah.

Blev lite ledsen på Ica faktiskt, dom håller på att ta bort styckglassen. Alla, av dom få som fanns, kostade 10 kronor och dom hade inte ens isglass. Jag gick och funderade på vad jag var sugen på och när Oscar sa glass så plingade det till, DET var det. Så jag fick köpa ett paket Piggelin.

Vet inte varför jag höll på att skriva lingon? Samma med nåt annat, minns inte vad jag skulle skriva, men skrev vit istället. Det var nog när jag skrev om bordet, att det är rundt. Men skrev vit? Det måste vara ett täcken på att man ska sluta och göra vettigare saker? Be sin sambo ta en disk och plocka i ordning själv så det är fint när man ska vara ungkarl ett tag?

Vad ska man göra av dagen nu då?

Klockan plingade 6.15 i morse, snoozade ett tag och gjorde mig i ordning så jag lämnade hemmet vid 7 och tuffade till jobbet. Eftersom det var möte med distriktschefen ville jag se till att verkligen inte vara sen så istället var jag väldigt tidig men då hann jag dona med andra grejer, ingen fara. Och släppa in chefen, hah! Så läskigt när det bara var han och jag där men som tur var pratade han i telefon när han kom så han gick därifrån och så ramlade det in folk och mötet kunde börja. Haha ja, ibland så.

Mötet höll i sig till runt 9.30 och sen plockade vi i ordning och fixade lite som skulle göras. Jag bestämde att det räckte att gå till 10 men bussen gick 10.40 så jag passade på att prata med Jessica innan jag gick upp och åkte hem. Eller ja, hem och hem.

En och en halv timme vandrade jag nere på torget; in på plock-och-pill-affären, Sportringen, Lindex, Hemtex, bokaffären och Sportringen igen. Handlade på alla utom första, hah. Dom har massa grejer och allt möjligt men egentligen bojkottar jag dom efter en gång när jag var där och skulle handla ett snapshjul. Den enda prislappen jag såg var den som stod i fönstret, 99 kronor. När hon som jobbade där sen plockade fram en kartong stod det 149;- och när jag påpekade det frågade hon chefen som sa att det är fel i fönstret, 149 är det som gäller. Efter det handlar jag inte gärna där och jag hittade dessutom en likadan i en annan affär, för 99,50;- så det så!

Kikade på vantar till mig och mössa till Oscar på Sportringen. Hittade ett par vantar för 99;- men tänkte jag skulle kolla vidare. Hittade två par (dock lite tunnare, men såna jag vill ha) för 40 spänn på Lindex, tur att jag bestämde mig för att tita vidare. Men mössan gick jag in och köpte på vägen hem.

Hittade ett nagellack också som jag ska dra på här snart tänkte jag. Och beställde ett nytt Lindex-kort, erbjudanden och rabatter är ju aldrig fel menar jag. Hittade nåt jag tänkte som julklapp till mamma, eller till mig. Eller till oss båda? Och har halvplanerat julklapparna till Oscars syster söner, ska bara kolla med honom om han tycker det är bra. Får ju bli ganska "neutralt" eftersom vi inte känner dom. Nåt som passar alla barn, typ. Likväl som vi inte vet vad dom redan har och kanske gillar. Man får ju tänka lite, hehe. Köpte en julklapp till mamma i bokaffären, som Anton ska få hjälpa mig med. Känns bra att ha börjat, vi är ju ändå inne i november redan och sen springer ju tiden iväg, som alltid.

Precis som Oscar typ i helgen frågade hur vi skulle göra i jul och jag sa att det är väl lite tidigt att börja planera, jag började ju vid denna tiden förra året för det var så mycket som skulle klaffa, och då verkade det som alla tyckte jag var så tidigt ute. Igår frågade pappa vad vi hade för planer, idag mamma. Fast kanske mer för att dom undrade om vi skulle vara i väst- eller östsverige?

Ja så det tycks bli en lång dag med så mycket gjort och klockan är inte mer än vad den är. Känns som hela dagen borde ha gått. Men, det kommer bli en mysig dag, så lång som möjligt.

När det inte är riktigt som det ska

Jag kände mig så dum igår när jag stod och gapade åt stora buren. Minns inte vad det var, men jag skojade och skällde med Gismo för nåt, och då kom Lova fram. Och så var jag ju tvungen att testa, för hon brukar komma fram och kolla vad man gör om man står och pratar, sen springer hon iväg igen. Men när man stod och skällde var hon jättesocial, hah! Kändes skumt att stå och "argt" skälla "Ni är så söta, och du är ju helknasig som bara kommer fram när man skäller!" Ja, jag säger då det. Vi trodde vi fått Puck för våra synders skull men om jag inte misstar mig helt så skulle jag nog säga att vi fått alla fyra för det! Och det tackar vi för.

Aningens svammel

Jaha, var ska man börja? Har inte bloggat på ett par timmar, kan vi säga för det låter bra, och när jag sätter mig här så fanns det liksom inget.

Igår hade vi treårig förlovningsdag så vi hade mysmiddag - till Ullared på Kanal 5, haha! Men det var mysigt, vi firar ju inte förlovningsdagen så direkt. Jag hade tänkt att vi skulle gå på Magnus Betnér på torsdag men då åker Oscar till Köpenhamn. Var ju bara en tillfällighet att det var i närheten av varandra, men det hade varit kul.

Och idag är första skoldagen efter lovet och sen tandläkaren. Vi smakade på nya Marabou vinter igår, dom nya med nötter och bär eller vad det nu var har antingen inte kommit eller var slut för det fanns skyltar igår men ingen choklad. Men den vinter vad god i alla fall, jättegod enligt Oscar men jag tyckte den var lite mastig. Men god att sitta och suga på en liten stund, inget att vräka i sig. Första gången en chokladkaka finns kvar till dagen efter, haha!

Imorgon är det dessutom möte. Distriktschefen kommer så det ska bli spännande, men inte läskigt sa Pernilla. Var ju tvungen att fråga om det var nåt läskigt så jag visste om jag kunde, hah. Är det inte vanliga frukostmöten kan det vara läskigt men jag får väl hålla nån i handen om stora, stygga chefen skräms.

Ja alltså, jag vet inte riktigt vad jag tyckte om Ullared igår. Jag säger som Oscar att det hade varit roligare att få följa med mer bakom, med personal och så, "Handlat där har man ju gjort själv" säger han men det finns ju faktiskt dom som inte har det, och jag vet inte men dom kanske tycker det är roligt att se att folk spenderar över 50.000 kronor på shopping?

Nu där emot, nu ska det bli frukost i stora lass.

Tjejsnack #30

Högtider

1. Finns det någon helgdag som du tycker är helt onödig?
Ne, inte helt onödig vad jag kan komma på nu, men överdrivet jippo, ja.
2. Om du skulle införa en helgdag, vilken/varför?
Jag har alltid tänk barnensdag, som mors- och farsdag, men jag vet inte.
3. Tycker du att skolavslutningar ska vara i kyrkan?
Ska och ska, vet inte riktigt vad Gud/krykan har med det att göra, mer än tradition.
4. Vilken högtid är din favorit, varför?
Har alltid varit jul innan, för gemenskapen och allt mys.
5. Vad tycker du om halloweenfirande?
Att det är upp till var och en om dom vill "fira" eller inte.


Tjejsnack #30

Högtider

1. Finns det någon helgdag som du tycker är helt onödig?
Ne, inte helt onödig vad jag kan komma på nu, men överdrivet jippo, ja.
2. Om du skulle införa en helgdag, vilken/varför?
Jag har alltid tänk barnensdag, som mors- och farsdag, men jag vet inte.
3. Tycker du att skolavslutningar ska vara i kyrkan?
Ska och ska, vet inte riktigt vad Gud/krykan har med det att göra, mer än tradition.
4. Vilken högtid är din favorit, varför?
Har alltid varit jul innan, för gemenskapen och allt mys.
5. Vad tycker du om halloweenfirande?
Att det är upp till var och en om dom vill "fira" eller inte.


Om dagarna

Jasas: Meen tack, vad glad jag blir för dina ord också! Visst är jag grym som fan, speciellt för att "bara vara extra", dom ska ju egentligen inte kunna nåt och inte vara lika bra som andra.
Ah, kan tänka mig att dom har så på många serviceställen (men skulle behövas på fler), men fan vad coolt att du kunde allt! DET kallar jag god service istället för att dom försvinner bort i fem minuter. Helst om man ställer en fråga om typ gluten/laktos som man idag tycker är så vanligt att dom borde kunna. Märks verkligen att du går in för dina jobb - snacka om toppenanställd och personal!
Och jag är inte ledsen nånstans, ville bara "få ur" mig det med drömmen och sen har jag ju jobbat och varit trött och inte riktigt haft lust och spelat Sims istället, doddidoo...

Anneli: Jodå, nu funkar det så jag har faktiskt spelat, jag hade ju sån lust, haha! Så om det händer igen vet jag ju att Oscar kan fixa det, som tur är. Så kanske jag vågar testa fusket igen också, ja.

Ja alltså jag har inte haft massa blogglust direkt och efter jobbet har jag varit trött och/eller satt mig framför Sims som funkar igen. Har ju blivit många dagar av jobb denna veckan, även om dom inte varit långa. Och när man är hemma runt 19.30-20 så är man rätt trött och ska äta och så. Och så den där jäkla lusten att spela, hah! Så det är inget annat, jag är inte ledsen och jag mår inte dåligt. Jag har bara haft lustmed annat.

Men idag har morgonen gått riktigt långsamt. Satte klockan på 7 för att komma in i rutinen igen för på tisdag är det ju skola igen, och för att hinna fixa allt jag inte orkade igår inför badet idag. Kom upp en halvtimme senare och packningen och rakningen gick på ett kick och sen satt jag liksom här. Och nu då? En timme, minst, tills det är dags att äta innan jag åker.

Kanske är för att jag vill komma till jobbet? Hah! Skriva ut, riva och sortera skyltar inför morgondagen, sälja mer än igår och göra så mycket som går i butiken. Där vi har jul nu. Inte bara för att alla julsaker är uppe men för att vi bytte allt material igår så allt som går är jul där nu. Blev lite väl mycket faktiskt, det är ju bara 1 november idag, en månad tills vi kan/ska/får börja med sånt här hemma.

Så nu ska jag bara vänta på att klockan ska gå. Helst den på armen. Jag köpte faktiskt en klocka igår, på jobbet. En klassisk och enkel, vardagsklocka. Lite ovant än så länge men jag ska nog lära mig. Känns bra med nåt på armen också. Men men, nu blev det lite uppdatering så klarar ni nog er tills kvällen igen, hehe. Ha en fin dag!

RSS 2.0