Konstigt samtal så här på eftermiddagen

Telefonen ringer


- Aa, det är Jenni.
- Hej Jenni jag ringer från Digitalbox!
- Hej hej.
- Hur är det med dig idag då?
- Jodå, det är bara bra.
- Ja det är bra, har ni fint väder idag?
- Njae...
- Inte?
- Lite molingt men solen tittar fram då och då.
- Jasså men plusgrader är det?
- Hah, nej det blåser nog för kallt för att det ska vara det.
- Jasså? Vet du här i Stockholm hade vi 5 plusgrader i morse!
- Jaha, det lät gott. (som om jag bryr mig..?)
- Haha, jaa det var det! Men du, jag ringer för jag undrar vad du har för TV-leverantör.
- Du, det har jag ingen aning om. Det är nåt som kommer med här i lägenheten vi hyr så vi bara tackar och tar emot.
- Jasså, kan det vara Comhem?
- Nej, det är det inte.
- Kanske Canal Digital?
- Ehh... (vänder mig till Oscar) Vet du vad vi har för TV-leverantör?
- Gotnet.
- Jaa, Gotnet har vi!
- Okej, gäller det alla som bor i ditt bostadsområde?
- Ehh, jaa det skulle jag väl tro..? (hur ska jag veta?)
- Okej, det var egentligen bara det jag ville veta. Ha en trevlig kväll, hej då!
- Tack det samma, hej då!

Så gick det på Willys *trumvirvel*

Anneli: Tittade inte så noga där, var inte det jag var ute efter idag. Men där emot så är våran väldigt liten så jag tror den är lite sämre för det, och mindre fräsch och lite dyrare. Men, vi har ett till!

Jasas: Nee, känns lite meningslöst. Tvättade ju handdukar och dom luktade inte reeent, dom luktade blött. No nice.

Så, det var Willys det. Vi ska testa stora Willys istället, haha! Det som är närmast, och med lättast bussar är så litet, själva butiken känns lite sunkig så man känner ju som att varorna är det och så mycket billigare än framför allt Lidl var det inte. Det enda vi hittade som var sådär wow var bacon i storpack, HAH!

Men vi fick i alla fall ett kilo blandfärs, ett kilo nötfärs, nåt kött (minns aldrig vad det heter), falukorv, bacon som "bas" eller vad man ska säga. Sen hittar man ju på nåt, utefter dom. Och så lite blodpudding, matgrädde, vanijsocker, olika saker att blanda i till kyckling och sådär, för 500 kronor. Så med tanke på att vi mestadels köpte kött, som blir åtminstonde 15-20 rätter (och lite annat) så kändes det rätt billigt.

Men inte så stor skillnad på Lidl, om man jämför att man måste ta sig tid med resan och sådär också. Även om vi har våra busskort så det blir "gratis" så sett så blir det ju annorlunda än när man bara kan springa ner till torget här på en kvart. Men som sagt, det är absolut värt att testa ett större WIllys! Med mamma och bil, ja.

Och innan dess ska jag jämföra lite mer priser här nere. Nu blev det liksom "Jag tror inte detta är billigare än på Lidl/Ica" (= det är onödigt tungt på bussen hem) för alla priser har man inte i huvudet. Eftersom Jasas-Hanna hade sagt att just nötfärsen var billig (eller, vi typ "jämförde" ju) så var det det jag kom ihåg från Lidl, och då handlade det om kanske 10-15 kronor, i alla fall på blandfärsen.

Svårt val...

0-244e0cc06848250dcf18dd424fc83737.png

Svårt val antingen är det ett lite sent eller väldigt tidigt födelsedagskort från Oscars systrar med sambos och barn. Tack, i vilket fall!


Hinner självklart...

4aa7143609284add2e07e6ccb587f52a.png

Hinner självklart utan problem! Och snygg som fan. Nu blir det bara spännande att se om Oscar (på annan buss) hinner. Hoppas inte, nästan.


Äntligen Willys

Anneli: Haha jaa, kanske är så dom tänker? Eller att ingen vettig människa är hemma vid den tiden och VAKEN?!
Nu ska jag gå och göra mig i ordning. Tur att man är en sån naturlig skönhet så man inte behöver många minuter på sig att fixa sig ;) Eller att man är tidsoptimist så man tror absolut att man hinner och får bråttom i slutet?

Men det blir i alla fall WIllys idag - som jag tjatar? Men jag har varit så nyfiken sen Jasas-Hanna pratade om det, och hur mycket billigare det verkade än våra affärer här.

Så vi får väl se om mina förväntningar uppehålls eller om jag ramlar som en pannkaka och blir besviken och kan fortsätta handla här nere. Vi får seee, men nu får jag verkligen ta och kila!

Stackars lilla mig

Buhu, det är synd om mig... Har så ont i mitt öra.
Får så ibland, eller snarare sällan, men ändå. Och så gör det ont, ont. Gärna när man är ute och det blåser. Så tyck lite synd om mig nu, hehe.

Det där med mat...

Först måste jag säga att det var väldigt länge sen jag såg eller hörde 50 Cent's In Da Club, som dom då spelade nu på MTV (annars har jag inte tänkt på det, heh).


Jag tänkte som så att om/eftersom vi åker till Willys idag kunde jag ju skriva en matlista, så vi vet vad vi ska ha. Så man inte kommer hem med mat för två dagar, eller bara samma och så vill man inte äta det flera dagar i rad.
Dels har jag så dålig fantasi, så jag kommer inte direkt nånvart. Och dels så vet jag ju inte riktigt vad dom har. Så lite så vill jag bara åka dit och plocka på mig och hoppas på det bästa (eller tänka väl där?).

Har i alla fall skrivit upp dagarna som är kvar denna veckan, och för nästa vecka. Sen ska dom ju bara fyllas också, hah. Med mer än det vi redan bestämt för idag, kanske. Men vaaad?
Får dessutom skriva vad man kan ha: kassler, korv, kött, köttfärs, kyckling, övrigt. Och inte fisk nej, Oscar äter inte det. Och så får man utgå från det när man gör listan. Men ah, det är ju så mycket roligare att spela Sims!

Vad är det för fel på TV:n?

Varför får man inte se nåt annat än nyheter, gamla serier eller barnprogram på morgonen?
Tycker faktiskt det är lite konstigt att lediga/sjukskrivna/mamma lediga (eller varför man nu är hemma klockan 9 en vardag) inte får se på TV när dom är hemma?

Satt och räknade, på dom 12 kanalerna jag kan/brukar se eller bläddrar förbi på jakt på nåt att se. på visar fem av tom TV-shop. Två visar nyheter och två är barnprogramskanaler

SVT1: Nyheter
SVT2: Testskärm
TV3: TV-shop
TV4: Nyheter
TV5: TV-Shop
TV6: Knight Rider
MTV: Musik
TV8: TV-shop
TV9: TV-shop
TV4+: TV-shop
Nickelodeon: Barnprogram
Barnkanalen: Barnprogram

Inte för att det är nåt fel på Knight Rider, jag följde nästan det sist när det gick men ändå. Varför får man inte se på TV på morgonen, medans man ändå vaknar? Ska man blogga då, tro?

Mecka tvättmaskiner

Så tokigt med tvättmaskiner, verkar vara olika med om det ska vara vatten i sköljmedelsfacket eller inte. Fast det verkar bara vara vår maskin som har beslutsångest och inte vet vilket den vill..? Hah. Men, ta in tvättmedlet ska det ju i alla fall vilket den inte gör så då är nåt fel.
Oscar skulle kolla mer på det när han kom hem sen, så får vi se.


Nu gick han in till skolan. Messar från han går utanför dörren tills han går in, som när jag åker till jobbet.
Så idag blir det städ igen, om jag slipper massa meck med tvättmaskinen idag så man kommer nånvart. Och sen ska vi, förhoppningsvis om Oscar orkar, åka till Willys. Finally!

Vi har...

2c784bbdc3e68f6727d69048c7730cc3.png

Vi har för lite verktyg och/eller så är jag för klen men den lille blåe vill bara inte släppa! Så får jag ändå vänta på Oscar, suck.


Ska man få nåt gjort, ska man göra det själv!

Lite roligt, för övrigt, här när jag sitter och kollar på det med tvättmaskinen. Så kom jag in på en sida med vanliga frågor och där var en fråga "Sköljmedlet tillförs inte eller sköljmedmedelsfacket är fyllt med vatten" och då kan antingen sköljmedelsinsatsen sitta fel eller nåt stoppar, så man ska ta ut och rengöra facket.

När vi flyttade in hit reagerade jag på just det, att det låg vatten där man häller i sköljmedlet. Jag frågade pappa om det skulle vara så men han kunde inte svara på det ifall dom inte har samma masikner här som han har hos sig.

Så när fastighetsskötaren var här (och fixade första gången, när vi nyss flyttat in) frågade jag om detta, om det var normalt. Ja, svarar han, att det ska vara så på dom nya maskinerna. Och jag blev ju nyfiken och frågade varför (eftersom jag aldrig varit med om det innan och pappa inte hört talas om det) och det kunde han inte svara på.

Nu gjorde jag rent det och fanns där inget vatten? Minns inte om det är så det varit dom andra, få, gångerna det inte funnits vatten där men ibland är där tomt. Men, varför säger han att det ska vara så?

Enough is enough

Men åh, när ska det vara nog? Försöker vara duktig och tvätta här idag. Ja men det går ju sååå bra när tvättmaskinen inte tar in tvättmedlet? Jo men visst, och så undrade jag varför strumporna jag tvättade sist fortfarande såg smutsiga ut? Reagerade inte så värst på att det låg tvätt- och sköljmedel nu, tänkte att Oscar tänkt tvätta men glömt det sen. Kan ju faktiskt hända. Och så var den klar nu så jag skulle fylla på nästa. Baah!

Men jag googlade så när Oscar kommer hem om typ två timmar så får vi se om det finns nåt att göra, annars får vi väl felanmäla och skicka kemtvättsräkningen till kontoret om det dröjer månader denna gången också. Ne nu hoppas vi väl att det räknas som lite mer akut. Men baj att det alltid ska vara så när man har sån lust!

Och städet i övrigt gick sådär. Hann knappt börja så ringde Malin (igen, hon ringde en gång innan men jag hittade inte telefonen och när jag ringde upp var det upptaget) och så blev det en timme och en halv av babbel istället. Det är ju mycket än att städa - faktiskt. Och så har jag ju hunnit svära åt maskinen, nu när jag spritt ut tvätt över hela lägenheten som jag tänkt tvätta idag. Men nehedååå, strunt'it om det ska vara så jobbigt.

Nu jädrar ska här städas!

Satte på stora datorn för att spela Sims. Men så tänkte jag att jag kunde lika gärna städa istället. Föredrar att städa när jag är ensam hemma så det är ju bäst att passa på nu. Plus att om jag gnäller för att Oscar inte städat när jag varit borta, kan jag ju inte strunta i det när han inte varit hemma, hehe.

Så nu kan jag dra igång i min takt, som jag vill och utan nån som stör eller tar paus (så jag också måste göra det) just när jag kommit igång. Och lyssnar på vilken musik jag vill (Britney Spears senaste skiva) och hur högt jag vill. När sovrummet är rent och fint, med rena sängkläder, förtjänar jag Sims som bara den!


Vad gör ni idag egentligen, folket? Tysta är ni i alla fall. Hoppas ni är ute och njuter av vårsolen, det är den ursäkten jag kan komma på för att inte sitta här och glo, heh.

Tidsreselista

För 5 år sedan…  Gick sista året i grundskolan, skaffade inte moppe trots allt tjat, gick ner massor i vikt och gjorde äntligen min gallstensoperation.

För 3 år sedan…  Träffade Oscar, började på Jysk, skaffade chinchillorna, förlovade oss och hann precis flytta till vår första lägenhet.

För 1 år sedan… Jobbade på Jysk, trivdes som fisken i vattnet där men inte hemma, flyttade till större lägenhet och i (på sätt och vis) bättre läge.

För 3 månader sedan… Julrush så massa jobb och med Malin, första gången jag inte firade jul som jag gjort alla 19 tidigare år, firade nyår hos mamma & CO.

Igår… Ställde vi om till sommartid, jobbade även detta året denna dagen med Malin W, hade bad och alla barn i "lilla" gruppen tog första simmärket (Baddaren blå)

Imorgon… Räknar jag med att vara hemma själv och glassa, Oscar ska ha roligt i skolan och glömma mig i några timmar, eller nå' sånt.

Om ett år… Börjar Oscar leta vart han ska gå sin lärlingstid, kanske vi flyttar, vi kan i alla fall börja planera framtiden mer klart än vad som är möjligt idag!


Det gick! Den gick? Han gick!

Undra vem som är mest lättad när Oscar kom iväg till skolan i morse, han eller jag?
Han gick upp själv och duschade och allt, sen gick vi tillsammans till Ica för att fylla på hans busskort. Självklart tar manicken som gör det 30 minuter-1 timme att laddas och komma igång? Vad är det för stil?
Öppnar man 8 ska väl allt vara klart så man kan handla vad man vill, klockan 8?

Nu väntar jag bara på att han s(där kom det)ka messa att han var uppe vid skolan.
Så nu är han ju där och börjar snart och så är det igång igen. Gotti, gotti, gotti!

Nothing to say

I've got nothing to say, so I say nothing.

En lång lista igen

Vad heter du?
Det borde alla veta efter alla dessa listor som börjar med denna frågan, men Jenni.
Vad är det för färg på byxorna du har på dig?
Har inga byssor på mig, hihi.
Vad lyssnar du på just nu?
Våra Bästa År och Oscars datasurr.
Vad gjorde du igår kväll?
Var och hälsade på min mami.
Vad var det sista du åt?
Macka med kalkon. 
Hur är vädret hos dig just nu?
Mulet och tråkigt. 
Vem var den senaste personen du pratade i telefon med?
Mami tror jag, om... Nej, Anders var det.
Vad är det första du lägger märke till hos det andra könet?
Oftast kläderna, sen frisyren, sen hur allt "passar".
Hur mår du idag?
Jag mår pra.
Vilken är din favoritdryck?
Vatten, bara vanligt vatten.
Favoritdryck, alkoholbaserad?
Cider och liknande.
Favoritsport? 
Curling och Sppeedway.
Vad har du för hårfärg?
Lite röd-aktigt och i färgningsbehov.
Vad har du för ögonfärg?
Gröna får jag nog säga.
Soluppgång eller solnedgång?
Solnedgång är väl mysigast, men uppgång är väl bäst för då börjar dagen.
Antal syskon och deras ålder?
Ett styck litet, blir 7 i juni.
Favoritmånad?
Februari, tihi.
Favoritmat?
Köööött...!
Senaste filmen du såg?
(Början på) Yes Man. Senaste hela var Patrik 1,5.
Favoritdag i veckan?
Kommer väl gå tillbaka till fredag.
Favorithobby?
Blogga. Och Sims, hah!
Är du för blyg för att bjuda ut någon?
Den jag vill bjuda ut har jag inga problem att bjuda ut, hah!
Favoritlåt?
Finns alldeles för många.
Sommar eller vinter?
Sommar, tack.
Förhållande eller One-Night-Stand?
Hmm... Förhållande, I think. Hah.
Choklad- eller vaniljglass?
Choklad, gärna med chokladkross. 
Hur bor du och med vem/vilka?
Bor i lägenhet med Orris och trollen.
Vad läser du för böcker?
För lite? 
Hur ser din musmatta ut?
Har ingen vanlig mus, på denna.
Favoritsällskapsspel?
Hmm, dom flesta "vanliga".
Favorit data/tvspel?
Guess: Sims!!
Kan du nudda din näsa med tungan?
Yess box.
Kan du korsa ett öga åt gången?
Tror inte det, tänkter inte försöka haha!
Är du romantisk?
Mjaa, jorå. Lite i alla fall.
Skulle du själv säga att du är lycklig?
Ja, djupaste innerstinne till utkanten av allt som spretar.

Klockan är snart midnatt

Ninu: Ja inne i lägenheter låter det ju inte lika mycket. Med tanke på hur mycket dom stojar ute/i loftgången kan jag bara anta att dom låter minst lika mycket inne, och det hör man ju inte. Och ute är det ju okej att låta. Men att klampa och gapa just utanför där folk bor är inte okej. Suck, är man gammal nu? Haha!

Anneli: Okeeej..? Varg you say? Hah.

Jasas: Joo egentligen kan man ju säga till, men eftersom detta var första gången ville jag inte gå ut och "bråka". Samtidigt som jag inte vet riktigt om, och då vad, dom skulle få för sig att göra eftersom det är loftgång har vi ju köksfönstret och ytterdörren där dom springer och lätt skulle kunna banka/knacka vilket räcker för att göra mig paranoid (och bli paraonid över tanken att det kan hända, hah) men fortsätter det så får vi ju säga till.
Och visst går det att bli arg på TV:n, haha! Som jag gapat ibland både positivt och negativt. Om det jag hejar på vinner eller förlorar, om nån jag verkligen trott satt säkert åkte ut eller nåt sånt. Oh yes, hah!

Nu är vi hemkomna från mamma. Klockan är egentligen snart midnatt, om man ser till hur många timmar jag får sova imorgon. Gäsp. Så det börjar väl bli natti natti, var tvugna att sätta oss en stund efter prommisen hem. Men nu går ögonen i kors och Scrubs ropar.

Everybody was kung fu fighting, hu ha. Biddibiddibipipi... Fast as lightning. Biddibiddibipipi...

Sa du lekstuga? Nehej, loftgång?

Jag förstår verkligen inte deras problem? Hade det varit mina barn hade jag sagt till dom att springa ute på marken.
Ungarna här har misstagit vår loftgång för lekstuga/löparbana. Dom springer och gapar och klampar och håller på. Och så är det så lyhört så jag hör iprincip vad dom säger, och när dom smäller och smätter med saker låter det som dom gör det inne i våran hall.

Visst får dom gärna leka, men måste dom göra det här där det låter så mycket?
Lite respekt kan man la ha för grannarna och gå ut och springa när det ändå finns områden där dom kan göra det. Suck. Det bor ändå ganska många äldre här. Och så jag då.

Det som inte var så meningslöst ändå

Anneli: Hmm det lät lite snurrigt, jag får nog ta det när det är dags :) Men tack för infon så länge, så man inte står helt lost när det väl är dags.

Sicken dag det varit! Blev sådär tokigt så när jag gick in och hämtade jackan för att gå hem tänkte jag att det känns så meningslöst att bara åka för tre timmar (speciellt när man är hemmifrån totalt fyra och en halv timme) men samtidigt så kändes det som jag hann så mycket. Och en timme är ju bättre än inget.
Så till slut var det inte så meningslöst, mer kul.

Nu sitter jag och väntar på att ringa mamma. Dom var iväg när jag var på väg hem, så vi skulle höras lite senare. Så får vi vår promenad upp och så skulle hon kolla på några byxor of mine, och så får vi träffa dom så klart. Lille gluggis, hehe.

Lördagen

Jasas: Hehe ne det var ju ett tag sen du frågade, men tänkte du hade ju inte frågat om du inte ville veta - så jag svarade!
Och arg blev jag inte riktigt :) Lite ledsen och besviken, men Magnus var bra också, säsongen igenom!

Chathrine: Jag måste göra tre terminer sa dom när jag var där, eftersom jag gått ett och ett halvt år på gymnasiet. Och minimum är två terminer men sen får man gå "så länge man vill". Jaja, det löser sig om/när jag kommer dit :)

God morgon, god morgon, god mooorgon!
Så gottigt att börja dagen med en dusch, man blir så pigg och go direkt då! Igår funderade jag på om jag skulle ställa klockan på 8.30 eller 9 - ifall jag inte vaknade tidigiare. 8.22 vaknade jag, hann gosa lite innan jag gick vidare till duschen. Och snart blir det brunch. Går här ifrån 10.45 och då vill jag inte äta för mastigt men samtidigt är jag inte hemma förrän typ 15.15 och då är jag hungrig om jag inte äter innan. Dagens I-lands problem.

Och så har Oscar lovat att koka potatis till mig när jag kommer hem, eller så dom är klara när jag kommer. Så kan vi äta resterna från igår: baconinlindad fläskfilé i gräddsås med klyftpoatis. Fast kokt potatis till mig idag och klyftisar till Oscar. Mm-mm. Och så vitlök i stoppat i köttet, jammi jammi!

Sen skulle jag tro på en prommis, och försöka låta bli Sims? Fast i veckan är jag ju (förhoppningsvis) själv så då har man ju lite tidsfördriv. Även om det inte är bra att fastna igen, hah. Lätt beroende framkallande.

Men hoppas ni får en bra lördag, var ni än är, så ses vi när vi ses!

Funderar lite

Nu när jag ser reprisen på Magnus dans så tänker jag att det handlade väl om rörlighet. Han skulle visa att han kunde släppa loss och röra på det där berget han har till kropp.
Men min röst ligger ändå på Laila för hennes dans var så mycket finare, känsligare och bättre. Nog för att han varit bra och utvecklats, men ja Laila är vinnaren tycker jag.

Laila ska vinna

Nu tycker jag Laila ska vinna, hennes/deras egna show var så mycket bättre än Magnus. Visst var det roligt och sådär, men Lailas var så fin och man drogs med och Magnus apade bara (hah!) så nej...
Princess Leia for the win!

Apropå Let's Dance

Chathrine: Var det så mycket? Var ju så sett två år sen detta var på tapeten för mig så jag minns faktiskt inte. Men det kan säkert varit allt det :) Och jag tror inte jag kommer söka nåt som kräver mer än dom "vanliga", om jag ens söker jag vill bara ha nåt likvärdigt med gymnasiebetyg för framtida jobbsökning.

Måste bara säga, apropå Let's Dance (ja, jag har fastnat i min egna blogg så jag kommer inte till nån annans :p) så är det väldigt tråkigt idag. Är ju bara repriser.
Finalisterna dansar samma danser som dom dansat tidigare och dom gamla kommer tillbaka och dansar nåt dom redan dansat innan, suck. Traaaaadigt.

Nog för att jag brukar se mer på dataskrämen än TVskärmen annars, men idag behöver jag ju inte se TV:n, I've seen it all. Men deras specialnummer ska bli spännande.
Ja, finalisternas då alltså.

Underbara torsdagen

Sa ju aldrig att torsdag var en toppendag!
Oscar som varit borta från skolan länge pratade med läraren och medans jag satt i handduken från duschen bestämdes det att vi skulle åka dit och prata med henne så det var bara att klä på sig och dra iväg!

Fick bara bra besked, med lite tur är han dessutom kanske klar redan till sommaren så han kan börja som lärjunge/börja jobba redan i nästa sommar och höst. Så länge han kommer in på utbildningen denna hösten och det går bra och sådär. Så blir han en fullbordad elektriker, inom snar framtid!

Direkt där efter med lite butikstittning och shopping gick vi upp till pappa där farfar var och hälsade på. Hann sätta oss ner så kom doktorn och tog med sig honom i en halvtimme för att prata, han kom tillbaka så vi skulle fika tills Lena kom och så mötte vi henne några meter från fikat, så vi åkte hem. Finally!

Får se hur det blir sen med operation eller inte, dom verkade inte vara riktigt eniga om det, doktorerna. Och klantigt nog stått och "tjaffsat" om det framför honom vilket var lite klumpigt. Men men, nu är han hemma i alla fall och mår mycket bättre! Det är ju det viktigaste, of all.

Fastnade i bilköer av en olycka så när vi kom hem ringde jag mamma och frågade om vi skulle hämta Korvas men hon hade inte kommit så långt än, så det behövdes inte. Strax efter ringde hon igen och sa att nu satt hon fast, kunde vi hämta? Hah, så klart så vi hann leka lite ute också.

Ja, torsdagen var en riktigt bra dag. Och allt bara för att jag blev ledig? Skulle ju jobbat men dom ville ha in mig två lördagar istället så då hann man med så mycket, helt plötsligt? Och så Sims så klart, hah!

Ett litet livstäcken och uppdatering

Ann-Sophie: Hehe okej, jag kan säga typ tjofräs när jag inte hittar ordet, beroende på vad det är. Så nåt med tjo är nog bra, hehe.

Jasas: Jag måste plugga upp min gymnasiebehörighet, jag har ju kärnämnena som man oftast måste ha men grundämnena (tror det är dom som är utöver matte A, svenska A, engelska A är natur A, historia A eller om det är sv, ma, eng B som är med kommer inte ihåg, kanske Anneli vet..?) som krävs om man vill gå vidare till högskola/få komplett gymnasie. Så folkhögskola(n som Oscar går på nu) är det som gäller. Märks det att jag inte bloggat på år och dar..? Hah!

Anneli: Haha okej, jag har nog inte varit där "sen dess" jag heller, kanske vi var där samtidigt? ;) Men Oscar är ju intresserad så det blir nog en tur dit i sommar, första gången på 10-15 år!

Marina: Tack, jag och vi mår bra! Hur mår du själv?

Ja mamma mia. Jag har inte gjort annat än typ suttit och spelat Sims det senaste, hah! Umgåtts lite med Oscar när han klagat för att han har tråkigt när han inte har nåt spel att gå in i sådär. Men så kan det va'. Nu sitter han och spelar Sims medans jag ser Let's Dance.

Jag måste verkligen filma Belinda en dag! Bara det att man vet inte hur länge hon ska hålla på så det känns som hon slutar varje gång man får för sig att filma. Hon flummar runt i vilket fall, klättrar och har sig. Tur att hon inte läst böckerna om hur chinchillor ska vara, för det där är inte normalt!

Imorgon står det jobb på schemat, gott! Blir så där extremt kort, men bättre än inget och det är kul. Längesen jag jobbade helg, har nog inte gjort det i år? Är bara 11.30-14.30 så det blir snabbt och kul. Och "hela" söndagen 11.45-16.15 och sen raka vägen till badet.

Men nu får jag ta och läsa lite bloggar, kan gissa att det blivit några under tiden jag inte suttit här. Men, det kommer ju alltid fler dagar så det är ingen panik. Och i Hjälp är det jag som spelar!

Hehehehe

Oscar, till mig: Vad skönt det var när du satt här ute igen.
Chinchillorna: Hehehehehe....


En stund senare:
Chinchillorna: Hehehehe....


Ytterligare en stund senare:
Oscar, till chinchillorna: En gång till och jag kommer och biter dig i örat!
Chinchillorna: Hehehehe....


Strax efter:
Chinchillorna: Hehehehe....
Oscar: Okej, en gång till för jag orkar inte resa på mig nu.,
Chinchillorna: Hehehehe....


Oscar tågar fram till buren:
Chinchillorna: Hehehehe....
Oscar: Det är du som sitter och låter!
Jag: Vem?
Oscar: Belinda!
Belinda: Hehehehe...

Hemmagjord chokladsås...

0-4a0f8009dce4cc3b7fbed0f51b099c12.png

Hemmagjord chokladsås som Oscar gjort, gudagod! Lilllördag, eller hur? ;)


Hämta gluggis...

4afb0015300c03ccb80d9834ad6680b3.png

Hämta gluggis från dagis.


Det lilla...

0-51741f5f00b9760478f915d4d03da483.png

Det lilla blåa i mitten är vatten/älven. Sitter precis utanför Oscars skola. Snart har miljön övertalat mig att börja här till hösten. Kanske.


Här sitter...

5047b78979ec0c7801fb22370f93c6b0.png

Här sitter jag och leker mästerfotograf och på lär jag väl komma hem och se att bilderna är helt svarta. Men detta ska vara en fästning i alla fall.


Fy fan...

7538bb0949f7332f583ce0fd5b6fa8de.png

Fy fan vad mysigt här är! Tror inte det syns för mycket för vi har solen direkt på oss men det är hur jäkla mysigt som helst! Här är det vår!


Så meningsfullt

Marina: Joorå, allt bra med mig! Allt bra med dig?

Chathrine: Här säger vi möla, om att typ "möla in massa godis i munnen". Tjoffsa låter ju som tjaffsa, haha!

Jasas: Ja, och det är jag glad för! Att du (och dom andra) bryr dig(/er)!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen är maten klar.
Känns så meningslöst och ointressant att skriva det, grejen var bara att jag går in i duschen och Oscar gör maten så den är klar när jag är det. Och det är gott.
Det var det jag ville.

Mobillista - på en typ

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Nu skriver jag från datorn :D

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Kan du gissa vilket ord jag tänkte när jag hörde pipet?

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Nej inte direkt, men Mio vaknade 5.45 - lite väl :p

4. Vad är det fulaste du skulle kunna säga åt din fiende?
Tihi :D

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig? 
Kuken :D

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon? 
Ok syns iaf på msn senare
 
7. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom? 
Ok

8. Vad vill du höra mest av allt?
Jepp så e d i nödinge nu för tiden

9. Vad kommer bli dina sista ord vid liv?
Har inte ens kommit till handläggare

10. Vad var dina allra första ord?
De e lugnt

Blomtjoffare

Malin har ett eget litet ord, tjoff/tjoffare.

Man kan använda det till nästan vad som helst.

Till exempel när man inte hittar ordet man vill säga. Som när jag föreslår att Malin ska bli florist, men kommer inte ihåg vad det heter. Vad säger man då?

Blomtjoffare.

Oscar frågar lite förtvivlat, blomtjoffare?!

Men Malin förstod och pratade vidare. Och sen sa hon att florist var inget för henne, så hon hade ju förstått att blomtjoffare var florist, message recived.

Vakningstider

Nu känns det lite bättre med att säga god morgon, inte vid 8. Vet inte vad det är med min kropp men den har fått för sig att vakna nån gång 7-8 på morgonen, kanske kan sträcka sig till 8.30 ibland.
Är ju gott så sett också, för då har man ju hela dagen på sig. Men jag är inte van vid att gå upp så tidigt, hah. Inte av att gå hemma så här heller så sett. Bara sommarloven och då började det vid 9 och sen ju längre man var uppe på kvällarna desto senare vaknade man på dagarna, fram åt 11-12 men det var ju bara några veckor.
Jaja, gott är det i alla fall att kroppen inte svänger om så det blir så jobbigt när det är jobb sen.

God morgon!

Tänt var det här!

Jag och Oscar har ett litet "internt skämt" eller vad man ska kalla det. Säkert fler som hört det så det är inte så. Men när det är mörkt i ett rum så säger nån av oss "Här var det mörkt, kan inte ha varit tänt på länge" och så är det jättekul för även sjuttioåttonde gången.

Vi satt och cammade (nödvändigt när vi sitter två meter ifrån varandra? Ja) och så såg han inte mig för att det var så mörkt. Då säger jag så klart "Det är för att jag inte varit tänd på länge" och kommer på hur fel det blev, men ändå rätt. Jag har inte varit lamp-tänd (nånsin) på länge. Men tänd-tänd, jooorå...

Läget är under kontroll

Och ja just det, jag har ju (så klart?) pratat med pappa idag också.

Det hade inte gått så bra med det där han ätit/druckit så det blir operation, där emot vet dom inte när det blir så imorgon skulle han väl få komma hem. Och så står han i kö. Kööööö.

Han mådde i alla fall mycket bättre än i helgen, så det var ju skönt. Hade fått äta yoghurt till att börja med, så hoppas det gick bra. Och att kön inte var så lång.

Han visste dock inte om han skulle bli sjukskriven nu eller gå tillbaka till jobbet. Skulle väl tro dock att mår han bara bra (= att inte spy som en gris och kramper i magen) så kan han jobba. Och vill.

Tänkte bara säga det till er som bryr er. Och säga tack för alla tankar och ord, har hjälpt så mycket! Även om det inte är livhotande eller så, så blir man ju orolig och så.

En såndär konstig dag igen

Jasas: Haha, det var inte så farligt som det lät. När jag såg snön i morse skrek jag änna till och tjoade "Men VAH?! Snö??" hah!

Idag har varit en såndär konstig dag igen.
Jag vaknade ju tidigt så dagen kom igång tidigt och sådär. Var nere och skulle möta Malin, men det tog för lång tid så jag gick hem igen och då blev det lite diskussion och sådär, sen spelade jag och helt plötsligt var klockan efter 17? What? Vart tog dagen vägen liksom? Jag vet då inte.

Men snart (pöh, det var ju timmar dit!) ska jag väl nana igen.
Vi ska eventuellt hämta ett papper mamma skrivit ut, imorgon när dom kör Korvas till skolan. Då är dom här vid 7 så vi funderar på en morgonpromenad där. Vi får väl se hur pigga vi är, hehe.

Nu blir det lite mer Sims, har haft sån spellust de senaste dagarna!

Så tokigt det kan bli

Kom att tänka på nåt lite kul, i det tråkiga igår.
Jag hade skrivit nåt med papi i statusen på Facebook, typ krya på dig eller hoppas han blir bättre eller så.

Och så pratade jag med Malin i telefon, och hon var där inne och kollade. Så frågar hon med vad det är med min papi, och innan jag hinner svara så frågar hon om den är stor eller liten?

Ehh, va? Jaaa, och så börjar hon på nåt innan hon avbryter sig. Papi är din pappa! Ja, skrattar jag. Jag tror hon tänkte på nån form av hund, och sen skulle vi prata om nåt annat, hah!

Så tokigt det kan bli, right?

Strosa på stan

Jasas: Aww, du är så söt :) Toklängesen jag fick ett SMS ja, hah!
Jag tyckte också det var konstigt men han sa att det "inte var så längre" typ. Och när jag ringde sa ändå sköterskan att han pratade i mobilen, så ja, I don't know?

Nu borde jag börja göra mig i ordning.
Varken jag eller Malin har den minsta aningen om hur lång tid det kan ta för henne, men hon trodde på nån halvtimme, och hon skulle vara här strax efter 10 så jag tänkte att vid 10.30 går jag ner och kollar affärer. Så ringer hon när hon är klar och vi kan mötas.
Allt öppnar ju klockan 10 så det finns ju både pyssel/bok affär, Lindex och... Ica? Hah, ne men tänkte hålla mig till samma kant som hon är på, och Lindex kan man ju gå länge på om det är så.
Men nej, då får jag göra mig i ordning nu då!

4

4 TV program:
Desperate Housewives, Lost, One Tree Hill, Unga mödrar.
4 saker jag gjort idag:
Vaknat gott, kissat, skrikit, bloggat.
4 saker som jag längtar efter:
Framtiden, mindre kropp, 18:e april, sommarn.
4 saker på önskelistan:
Kläder till 18:e, skor till 18:e, nya möbler, ny lägenhet.
4 saker som jag avskyr:
Falska människor, snobbiga människor, pefofili, orättvisa.
4 saker jag tycker om att göra:
Blogga, kramas, skratta, läsa.
4 saker jag ätit idag:
Ingenting idag, so far.
4 som jag utmanar:
Anneli, Marina, Älskling, den som vill.

En lista till

Lovar du att vara ärlig? Japps.

Du heter: Jenni.

Smeknamn: Älskling, Ninni, Jenni.

Låt som när du är ledsen sörjer till?: The Rasmus funkar alltid.

Beroende av: Kärlek och glädje.

Vad tror folk om dig?: Det vet jag inte, men tell me? :)

Stämmer det?: Det får vi väl se..?

Vad får du oftast komplimanger för?: Nåt på jobbet eller utseendet - på nå' vis.

Vad säger du för att imponera på någon?: Gör inget så för att imponera, gör det "av farten".

Hur imponerar man på dig?: Beror på vad det det handlar om.

Brukar du skratta för dig själv?: Hah, jaa!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "KUK <- kärlek :)" från Jasas.

Var bor du?: I vår lägenhet.

Trivs du där?: Jovars...

Äger du några converse: Nopps, never have.

Sprit, cider, vin eller öl: Cider oftast.

Brukar du bli för full: Nej, brukar jag inte.

Vad har du för mobil operatör: Treee.

Är du allergisk mot något: Pälsdjur, pollen och såntdära.

Har du haft sex idag: Näj, have I not.

Hur svarar du i mobilen: Beror på vem som ringer, "Ah de e Jenni" oftast.

Vem ringde du senast?: Papi.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Pratade om vad som skulle hända och vad som sagts och så.

Antal timmar sömn inatt: 9+.

Sov du ensam: Nee, så klart inte.

Brukar du komma i tid: Ja, försöker alltid göra det.

När mår du bra: När jag är med glada människor.

När blev du fotad senast: När vi fyllde år tror jag?

Hur känner du dig nu: Småtrött.

Vanligaste färg på dina kläder: Svart/vit/grå.

Vad tycker du om fötter: Blah! Har typ fotfobi.

Vad saknar du: Nya möbler till en annan lägenhet?

Hade du en bra kväll igår: Mjorå.

Favorit dryck på morgonen: Water.

Rakar du benen: Försöker komma ihåg till söndagarna.

När brukar du oftast gå och lägga dig: 22-00 oftast.

Är du blyg?: Bland nya människor, ja.

Sysslar du med någon idrott: Nej. Har haft en kort karriär i gymnastik och simning dock.

Vill du hellre ha mail än brev: Brev som i skrivna till mig från nån (inte räkningar/reklam) är alltid kul!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja.

Har du spytt offentligt: Nej, kan jag inte minnas.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Kissa stående, få stånd och utlösning, sånt man undrar över.

Är du nöjd med ditt liv: Ja det tycker jag allt.

Är du bortskämd: Hah, ja på sätt och vis.

Vad gör du i morgon: Det får vi väl se då.

Vad är det värsta du vet?: Lögner och pedofili.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?: Inte möe.

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: Kan inte komma på nån nu?

Vad längtar du till?: Framtiden.

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Jorå.

Vad använder du för shampoo?: Branängen, yeehaaw!

Vad är det finaste du fått?: Alla minnen jag har.

En speciell dag du minns: 24 februari år 2006.

Hur gammal är du: 20 år, en månad och tre dagar.

Tycker du om någon just nu: Mina nära och kära.

Du samlar på: GP-tidningar, tydligen.

Gröna eller röda äppeln: Oftast röda.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Oscar om han inte är i närheten.

Gillar du golf: Inte så värst, minigolf funkar dock.

Vilken tid gick du upp idag: Runt 7.30.

Har du sovit i din egna säng inatt: Jojjemen.

Har du strumpor på dig nu: Nej, varmt.

Är det okej att gråta: Självklart.

När grät du senast: Minns inte.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Resa.

Bär du glasögon eller linser: Glasögon nu, linser annars.

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Ne-ee!

När går du upp ur sängen en helgmorgon: 7-12 - beror heeelt på!

Har du piercing: Bara i öronen.

Vill du gifta dig: Ja, absolut.

Vill du ha barn: Massor!

Solar du ofta: Ne, hah.

Är du bra på att laga mat: Mjae? Typ.

Är du flygrädd: Vet inte, har aldrig flugit.

Hur vig är du: Inte som förr, men fortfarande vig.

Är du musikalisk?: Njae, där också?

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.

Vilken är din favoritglass: Vaniljglass med chokladkross.

Tror du på ett liv efter döden: Mja?

Tycker du om sushi: Näää.

Vad äter du helst när du ser på film: Godis eller grönsakstavar med dip.

Bor dina föräldrar tillsammans: Nepps.

Har du tandläkarskräck: Nej, inte den minsta.

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Både och, olika time to time.

Vilken ögonfärg har du: Blå/grön.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja det har hänt.

Biter du på naglarna: Mmh...

Röker du: Nope, never.

Hur ofta tränar/motionerar du: För sällan.

Senaste låt du hörde: Spelas lite musik i One Tree Hill nu.

Uppe med tuppen

God morgon och titta vem som är uppe med tuppen!
Men så somnade jag nog före 22 igår också, hah! Så vaknade jag till, kollade klockan som visade 7.22 och jag tänkte att då kunde man blunda till lite mer. Jo men eller hur, efter 9 timmars sömn?
Så, det var väl lika bra att gå upp och få världens chock (tur att det var efter morgon kisset, hah!) när det hade snöat igen! Inte för att det är nå konstigt, snöa kan det göra in i april. Och det skulle snöat igår så det är ju inte så konstigt att det kommer en dag efter. Men jag ville ju ha vååååår.

Nu är det bara att vänta en timme eller två, när ronden varit.
Så får vi väl se vem som hinner ringa först, hehe. Kanske hinner ner och möta Malin under tiden så jag får annat att tänka på och så jag inte ringer ner telefonerna.
Fast nu vet jag ju att han har mobilen med sig och kan/får använda den. Dom hade tydligen ändrat på det så man får det nu för tiden, så har det aldrig varit innan när man legat inne. Men då slipper man ju i alla fall ringa och störa sköterskorna. Och jag förstår varför han inte ringde och sa vilket nummer han hade.

Fick äntligen tag på honom

Marina: Joo-o! Hjälper massor, tack!!

Jasas: Tack för tummarna!

Chathrine: Tack för stödet, det hjälper!

Anneli: Jaa, Bloglovin' verkar strula lika mycket som blogg.se...

Nu har jag pratat med papi.
Såg att han hade ringt för två timmar sen. När jag ringde upp nyss och det gick fram signaler antog jag att han hade fått komma hem. Då brukar han inte höra telefonen heller.
Provade att ringa hem, Mattias (Lenas son) svarade att han inte var hemma och att Lena var på väg dit och hälsa på honom. Ehh, jaha? :( Inte hem idag då alltså.

Ringde sjukhusets växel och sa att jag sökte min pappa som åkte in till akuten tidigare idag, hon kopplade mig dit det var upptaget. Ringde upp igen och förklarade att jag ville bli kopplad till akuten.
Nehe, dom har ingen telefon där? Förklarade igen vad jag ville och hon kunde hjälpa mig därifrån! Okeeej. Så jag kopplades till avdelningen (tack för att ni svarade "Ja, han är inlagd").

Kom till avdelningen och förklarade igen att jag ville prata med min pappa som låg där och hon bad mig hänga kvar. Då kom ytterligare en sköterska och jag fick säga IGEN att jag ville prata med pappa.
Hon skulle gå och säga att han skulle ringa mig men han satt i mobilen, då ringer min, hah! Men jag klickade honom där, för jag tänkte han skulle ta telefonen hon hade. Men nej, hah!

Men till slut ringde han upp och sa att han fått nåt jocks som förhoppningsvis skulle ordna upp tarmarna, och då skulle han få åka hem. Annars får man ju se hur det går.
Så, nu är det bara att hålla tummarna ännu lite blåare och hoppas på att han får komma hem imorgon, min lilla papi. Men så ligger i alla fall landet, på sjukhuset.

Så jäkla tröttsamtDetta är ett låst inlägg.

Nervös och orolig

Usch, jag blir ju så nervös och orolig...
Nu är det ändå fem timmar sen han ringde och sa att han skulle åka in. Jag började/börjar fundera på om jag inte ska ringa och höra hur det går.

Oscar påminde mig om att när jag var där sist var vi där i 10-12 timmar. Då visste dom så sett inte alls vad det kunde vara, nu har dom ju en aning så det borde gå lite snabbare?
Bah, kan man inte bara få veta?!

På tapten igenDetta är ett låst inlägg.

Prognos snuva

Jag tror inte Bloglovin' mår så bra idag.
Senaste uppdateringen hos nån var för 13 minuter sen, gången innan det var för 12 timmar och 48 minuter sen. Och då vet jag att iallafall Jasas-Hanna har uppdaterat nåt under dagen.
Så min prognos blir snuva.

Feel better Bloglovin' och hoppas du snart är ditt vanliga jag!

Min lilla papi

Min stackars lilla papi är på väg in till aktuten :'( Pratade med honom precis innan maten.
Han hade haft ont i magen sen i fredags, spytt som en gris och svimmat igår. Så när han var på vårdcentralen idag hade dom skickat honom till sjukhuset så han skulle in nu.
Dom trodde hans tarmvred kommit tillbaka, så det var inte "bara" vanlig magsjuka eftersom det krampade och hade sig och han var så öm. Stackars lilla papi.

Han lovade att höra av sig så snart han visste nåt.
Som tur var hade han sällskap på akuten. Hans granne och kollega som skulle köra in honom hade sin fru och dotter på akuten, hah. Så nån av dom skulle rapportera, garanterat.
Och så får jag så dåligt samvete för jag har tänkt hela helgen på honom (inte så konstigt då) och tänkt att jag skulle ringa men så kommer saker alltid emellan. Man skulle lyssna på sin instikt oftare.

Men, nu håller vi tummarna för att han ska må bra igen!
Annars vet jag ju vad jag gör idag eller imorgon. Lilla, lilla papi. Tänk om man kunde trolla bort det dumma som gör så att det blir så i magen på honom... Min lilla papi.

Let's röst

Hah, jag gick precis in på moolin.se för att rösta på måndagens blogg. Det har blivit en "vana" att jag kollar vilken tid jag får rösta nästa gång. Jag trodde det var en gång per dygn, inte att den räknade på 24 timmar - men det gör den.
I vilket fall så tryckte jag på rösta för jag kom inte ihåg när jag gjorde det igår och så står det att nästa gång jag får rösta är 23 mars 11.08 och då blev jag sådär fundersam, vilket datum är det dag?
Och så såg jag på klockan att den var 11.05 så hur gick det ihop? Nä men oj, det är ju 23:e idag så det är ju bara att vänta några minuter och kanske blogga under tiden, och rösta sen.
Så, let's röst!

Det är måndag idag

Ja just det, det är måndag idag, hah. Så kul att både Jasas och Marina kommenterade nåt om det.
Dels för att jag det senaste varit lost i veckodagar när jag inte har nåt mer än söndagar att gå på. Det kan vara vilken dag som helst, jag är ju "ledig" ändå.
Och dels för att jag igår kom på att shit, det var ju söndag! Är helgen redan slut? Är det så här dom känner som jobbar måndag-fredag och sen när helgen flyger förbi?
Ja det vet jag väl, så var det i skolan också. Men jag har lite tappat den känslan när jag jobbar ibland några dagor (hah, dagar kanske?) i veckan och ibland helg.

Men, idag är det måndag, no doubt about it.
Vi ska snart äta lunch. Köttfärsbiffar i tomatsås(?) och potatis. Oscar som hittade receptet igår men så blev det så sent. Och jag som var sugen på potatis så då blev det inte pasta.
Jag sa till honom strax före halv att vi snart skulle börja med maten och han tyckte det var kansigt och vi kan ju inte göra mat före 11! Men än är det inte klart på en stund, och klockan är 11.
Tar ju lite tid att skala tatis och sådär. Så det blev lagomt. Och jag har dessutom inte ätit frukost än så jag börjar bli hungrig, ala perfecto med mat nu då.

God morgon! ...eller lunch/förmiddag - om man så vill.

Lite extra sent

Nu sitter vi och tittar på Sanningens ögonblick. Don't ask me why, men vi har nog fastnat lite. Man undrar ju hur det ska gå och sådär. Oscar tror han känner kompisen till killen som var med.
Trött är jag också. Blir att se klart och sen nana. Blev lite extra sent från badet för vi var dels in och handlade och sen fastnade vi med mammas svägerska så den var runt 20.30 när vi kom hem.
Vanligtvis är jag hemma runt 19-19.30. Så det var sent.

Men nu är det strax natti natti.
God natt och sådär.

En liten lista

Hittade mig en liten lista:


Nuvarande besatthet?
Blogga! När, var, hur som helst och om allt hela tiden.

Vad har du på dig nu?
Gråa bralls och en blå tröja med Suomi-text.

Tar du tupplurar?
Försöker låta bli men i perioder händer det. Annars sover jag (på natten).

Vem kramade du sist
?
Orris, liten stunden sen.

Vilka är de finaste orden du vet
?
Hmm oj... Tack, kan man svara det?

Vad blir det till middag?
Den som visste det...

Vad var det sista du köpte?
Gott till gårdagskvällen.

Vad lyssnar du på just nu?
Senaste Grey's Anatomy avsnittet.

Favoritväder?
Soligt och varmt, med lite bris. Mm-mm.

Vad skulle du döpa eventuella döttrar och söner?
Det får vi se om/när den/dom kommer!

Vilka är dina bästa redskap?
Mina händer, they can do magic.

Säg något till den person som taggade dig.
Ehh, what..?

Favoritresemål?
Suomiland!

Nämn några saker du inte kan vara utan?
Kärlek, glädje, umgänge.

Vad skulle du vilja ha i dina händer just nu?
Kläderna i garderoben..? Hah!

Om du förvandlades till en känd person av motsatt kön, vem skulle det vara?
Lasse Kronér.

Om du kunde åka varsomhelst i världen i en timme var skulle du åka?
Heikkis stuga.

Vem skulle du vilja fastna i en hiss med?
Oscar.

Favoritlukt?
Sommarregn.

Jag utmanar:
Jasas, Anneli, Chathrine, Marina, Ann-Sophie
och den som vill göra den, och kommer tillbaka och talar om att den är gjord.En

Icke vårigt och rensning

Anneli: Haha joo du... Somliga läser när dom sitter där, han tankar serier och lägger in på telefonen för att ha vid laddningstider på datorn, innan han somnar eller... när han sitter på toa.

Ann-Sophie: Haha jaa det var ett jäkla zappande igår! Och JA, ibland undrar man om översättarna ens kan egenlska när man läser deras översättningar, tur att man kan själv!

Jasas: Ja, fast han skruvar på korken på tandkrämen, hah! Ne men man vänjer sig eller om man säger till så slutar han. Han tänker ju inte på det, för det är så självklart för honom.

Blaha, det är sånt tråkigt väder idag igen. Himlen är grå/vit och solen verkar ha gått på semester. Bara för att jag var sugen på att gå på promenad idag innan badet, när vi ändå var uppe så tidigt. Vet inte riktigt om nån har stannat tiden eller nåt? Jag vaknade 8.50 och låg kvar och kramades en stund innan jag gick upp, vi har ätit frukost och jag har tittat massa TV och ändå är klockan inte mer än 11?

Oscar pratade om att rensa ut garderoben. "Kul" när han tar sånt initiativ (konstigt ord, stavas det så?) eftersom det till stor del är hans kläder som ligger och dräller. "Jag har nog tröjor från sjuan och det är ju... MASSA år sen!" sa han förut, hah! Så det passar ju bra i detta icke våriga väder.

Hur gott...

552eac8359d320b1d29bb37470d8b0a0.png

Hur gott hade du sovit med en lurvig svans i fejan? Haha!


Fabulous blog-award - igen

Jag hade fått en TILL award, från finaste Jasas!Så gulliga ni är tjejer! TACK!

Men så...

0-358d7933ed8c4cfb917c28ac1123d935.png

Men så här blir det när Jenni vill se vidare i sängen och Oscar har kvar att fixa på datorn. Lite instängt och ensamt, faktiskt. Men nu är han här och när detta är slut ser vi Scrubs och mysa mera innan jag säger natti natti för ikväll.


Tänkte skrivit...

0-161b05de4eaa2cc3ecc622650e44ab2b.png

Tänkte skrivit att det kändes så konstigt när Oscar såg Ballar av stål för han stängde in sig i sovrummet för att inte störa varandra. Men jag glömde visst då, haha!


Pain in the ass = finne på röven

Vad var det för värdelös översättning?
Slog över till det sista av 2½ män. Charlie sitter i baren med Judiths man (för den som är insatt).
Bartendern frågar vad dom ska ha.

"I've got a big pain in the ass" svarar Charlie.
Och menar då Judiths man, som är väldigt lång och en "pain in the ass".
Översättningen blev "en finne på röven".

What..?!

Sånt som man gör för att "lura"

Ibland tycker jag det är förbannat tråkigt att titta på TV med Oscar.
Han är ju ett "media freak" i den mån att han ser och tänker på hur allt bakom kameran och sånt funkar och har gått tiil. Som nu till Robinson "Jag har så svårt att ta det seriöst när ett kamerateam följer dom, typ 'titta en orm' och sen var kameran redan vid ormen" och sånt. Eller hur overkliga vissa saker är just för att det är TV och bla bla. Sånt som man gör för att "lura" tittarna, få till en rolig och bra serie. Men som han drar ner.
Även om det är sant och självklart så vill man ju inbilla sig lite.

En helmysig, TV:ig, lördagskväll!

Nu ser vi Robinson med lite godis, kinapuffar, gurkstavar (till mig) och chips (till Oscar) med dip.
Mums, mums. Mysigt, mysigt.
Sen delar vi på oss så han får se Ballar av stål, och jag sista Robinson.
Efter det ser vi Jag vet vad du gjorde förra lördagen och slutar med (inspelat) Var fan är min revy!
En helmysig, TV:ig, lördagskväll!

Två bloggfrågor

Jag blev utmanad av sötaste Jasas!


Utmaningen går ut på att svara på två frågor. Och varje frga ska få tre svar.

  1. Vad stör du dig på när du besöker en blogg för första gången?
  2. Vad tycker du är bra och avgörande för att du ska komma tillbaka till en blogg?

 

Länka till mig som utmanare, och utmana minst tre andra personer.

1. Vad stör du dig på när du besöker en blogg för första gången?
  • Om den enbart består av "dagens outfit".
  • Bara lååååånga texter, gärna utan stycken.
  • Om upplägget är rörigt och/eller för mycket att ta in.
2. Vad tycker du är bra och avgörande för att du ska komma tillbaka till en blogg?
  • En ärlig blogg med en blandning av humor, vardag, tankar och bilder.
  • Lagomt jämnt med uppdateringar.
  • Att det finns nåt som tilltalar mig i bloggen/bloggandet.

Spela in och titta på varsinn TV

Chathrine: Hahaha neej jag hade tydligen inte hört när han ropade, därför han skickade. Men inte jätte gulligt/romantiskt direkt kanske, haha!

Den som planerat kvällens TV-tablå har gjort ett urkasst jobb! Annars kommer det aldrig nåt man vill se och ikväll går det bara saker vi vill se.

20.00-21.25
TV4: Robinson

21.00-21.30
SVT1: Var fan är min revy!
Kanal5: Ballar av stål

21.30-22.30
TV3: Jag vet vad du gjorde förra lördagen

Varför gör man så? Spela in och titta på varsinn TV och hej och hå för lite program jag inte kommer komma ihåg går nästa vecka. Men men, dagens I-landsproblem.

Fabulous blog-award

Söta Marina har gett mig en award:
Jag tycker dessa goingar förtjänar en fabulous award:

Anneli
Ann-Sophie
Chathrine
Jasas
Marina

Ett SMS

Vet inte om det bara är jag, men jag fick precis ett SMS från Oscar att han behövde papper på toaletten, och jag skrattade så gott just för att han skickar SMS? Varför inte ropa? Hah!

En bra födelsedags present!!

Så har vi varit på floating, inte heeelt fel kan jag säga! :D När vi kom dit visade hon oss hur det skulle gå till och sen var det bara att köra igång. Coolt som bara den.

Först skulle man duscha av sig, innan man la sig i karet (skulle för övrigt tro att bilden på länken är från där vi var, så man ser exakt hur tanken såg ut förutom att den inte var upplyst). Oscar skrattade mängder efteråt när jag berättade att jag funderat på när jag skulle gå i, om man skulle gå på vattnet.

Sen stängde man locket och det blev mörkt. Inte kolsvart men mörkt. Hade i öronproppar för dom hade träningspass med hög musik bredvid. Och så flöt man. Så sjukt, man flöt av sig själv utan att göra nåt. Precis som man låg på en madrass eller nå'. Ball, ball.

Ibland låg man stilla, ibland flöt man runt, ibland kändes det som man flöt runt. Blev nästan lite sjösjuk, haha. Men det var så coolt! Och jag som hade ont i kroppen innan jag gick i, kände inget av det när jag kom upp igen! Helt otroligt verkligen, undra hur fan man kom på det från början?

Men jag tror inte jag somnade. Antingen låg jag och funderade, eller svävade iväg bortom tankarnas land. Avslappnad var bara förnamnet. Sååå gott! Så det var verkligen en bra födelsedagspresent!! Och så mat, lite shopping och bra sällskap i form av mamman, gotti, gotti, gottiiii!

Helmysko dröm

Jag drömde nåt helmysko i natt. Försöker komma ihåg vad den handlade om.
Det var en blandning av Patrik 1,5 och Jericho, typ.

Jag var och fotade vid en sjö. Solen höll på att gå ner, det låg fåglar i vattnet och det var bara jättefint. Och helt plötsligt dök det upp två killar och jag började "hänga" med dom, och sen kom det fler.
Där ibland var papporna i Patrik 1,5.

Helt plötsligt börjar nån kasta pilar på oss (sånna man har när man kastar pil, på tavla) och folk antingen dör eller skadas av pilarna och vi börjar springa där ifrån, och försöker försvara oss.
Helskumt var det, och ganska hattigt hit och dit.

Det med pilarna, och sen åkte vi till nåt hus och jag minns inte allt helt säkert, var ju Jericho. Två städer/lag som var emot varandra. Och så papporna då så klart, haha! Dom skulle vara med på ett hörn.
Helmysko dröm i vilket fall.

Gottigotti

Jasas: Jaa det skadade verkligen inte!

God morgon, god morgon, god morgon!
Nu åker vi om cirka två timmar, ska bli gottigotti!
Bara äta och packa innan, och lite så.

Och påminna om röstningen:
Månadens blogg hos moolin.se!
Ni har väl inte glömt..?

Fick världsgo...

0-67aba16984fa9e200f6a8fefbe4bd6b6.png

Fick världsgo fotmassage genom nästan hela filmen Patrik 1,5 förut, skadade verkligen inte! Och floatingen på det imorgon, mm-mm! Nu ser vi Scrubs tills mina små blå slocknar. Natti natti, back imorgon.


Lite skyltar...

0-3b7f4a8e19302fa6179fb2a4956ac8a5.png

Lite skyltar som saknades innan vi gick hem, annars var det 98%-igt. Men fint äre!


Won't be the same

Jasas: Kändes som du änna hytte fingret åt mig och visade mig till rätta ;) Men, det är ju lätt att missförstå på nätet och i text!

Egentligen borde man inte bli förvånad. Fast det är jag inte heller. Allting ska vara 100% ikväll. Inte en grej får sakna skylt, dammsugat så man kan äta från golvet, koncept/space ska vara lagt på en hel avdelning och... ja typ resten? Vad vi hinner vidare. Malin ringde och sa att jag skulle ta en tidigare buss om jag kunde, så kunde vi ta en kaffe och kolla allt vi behövde göra. Så hon blev kvar lite längre, på sin sista dag.

Uuusch så tråkigt det kommer bli när hon är borta! Man vet inte vad man har innan man förlorat det. Jag har alltid tyckt det varit roligt att gå och jobba och sådär (okej, inte varenda eviga dag men vem har det? I över lag menar jag) men med Malin var det en helt annan sak. Sommarn won't be the same.

21-och-en-månads-kris?

Fisken är ju dö! Vad helvette har du gjort med den?!
Skulle sätta mig och äta när Oscar skriker ut detta.
Har fortfarande inte förstått poängen, eller vad han ville ha sagt.
Kanske 21-och-en-månads-kris?

Skönt att det blev såDetta är ett låst inlägg.

Ingen stress

Jasas: Jag menade inte att det var nåt "fel" eller så, sa bara att det varit mycket med änkor det senaste och hur det känns för mig. Kan bara tänka mig hur jobbigt det är för dom, men jag vet ju bara hur jag känner.

Fy fan vilken go morgon - rent ut sagt!
Har slötittat på TV och läst massa bloggar, bara 55 inlägg kvar nu hehe. Så gott när man har gott om tid på morgonen och ingen stress. Så kan man sitta här och längta och räkna ner till jobbet.
Gottigotti!

Då var det ju bara att gå upp

Jasas: Ja, man vet ju inte riktigt vad man ska säga eller hur man ska reagera. Som "tur" är, har ingen blivit så ledsen så det kanske har gått ett tag och nu ska dom ta tag i det, jag vet inte.

Anneli: Ja lite så, att dom måste ursäkta varför dom köper bara en säng. Men det kan man väl göra i par också? Eller så kan man vara ensam av andra orsaker.

Chathrine: Så tänkte jag lite också, men samtidigt pratar dom inte riktigt på så, utan dom berättar bara att dom blivit änka och behöver en enkelsäng. Man märker fort när folk behöver prata (eller bara är över sociala, hehe) för då går det ingen hejd på dom.

Kom att tänka på en sån go tanta "vi har" på jobbet. Hon är inne lite då och då och har alltid så mycket att berätta, hah! Igår var hon inne, sen ringde hon och frågade om en grej hon sett, och pratade på om annat i fem minuter eller nåt. Men hon är nog en blandning av ensam och social. Hennes man mår inte alls bra och det pratar hon mycket om, både på ett "informerande" vis och på ett argt/skämtsamt vis. Men hon är i vilket fall jättetrevlig.

Var bara tvungen att berätta det, blev liksom sådär lite fnissig när jag tänkte på det efter att ha skrivit om över social till Chathrine.

Är i alla fall vaken nu, annars hade det vart svårt att sitta här. Ställde klockan på 10 men strax efter 8 vaknade jag och då var det ju bara att gå upp och se vad denna dagen har att erbjuda förutom jobbet i eftermiddag.
Jag tror på slapp, slapp, slapp! Desperate Housewives, One Tree Hill, Lost och Grey's Anatomy har kommit ut medans jag suttit i karantän på jobbet. Och imorgon är det floating, wohoo!!

Ne, nu får det räcka för nu :p Lär väl hinna bli mer under dagen men nu har jag, dessutom, 151 nya blogginlägg att läsa. Bara liksom.

Mycket änkor

Det har varit mycket änkor det senaste. Många som ska köpa nya sängar eller så, för att dom blivit änkor. Känns som det varit väldigt mycket det senaste verkligen. Känns lite jobbigt, på nåt sätt.
Främlingar som kommer och berättar sånt. "Jag/hon har blivit änka så nu behöver jag/hon bara enkelsäng" eller nåt. Jaa-a, så är det väl med livet.

Tack för idag

God kväll och jag lever.
Ville bara säga det.

Kom hem hel och ren.
Ska äta stekt lax, kokt potatis och paprika/chili creme fraise.
Lite dator och sen stupa i säng.

God natt och tack för idag.
På återseende imorgon!

Höll på...

0-44a2d4068939c8e5c58092eac6cd3639.png

Höll på att få panik när jag inte hittade busskortet... Har jag tappat det? Har nån snott det? Har jag lagt det i fickan? VAR ÄR DET?! Och så hade jag bara lagt det i fel fack i plånboken, hah!


Änna natten...

-2676a9ec6ce0acccff3683e61b0d16b.png

Änna natten nu, bara Jysk:are vaken. Dagen är över och lååång sovmorgon imorgon! Blir morgon dagen som igår och idag är det gott att bara göra dom sista timmarna. Snart nana natten, mmm....


Husmonstret. Groar...

0-6087e8b372eb8d82abff26dae7a8c3df.png

Husmonstret. Groar säger han, på danska.


Lägga på...

571a7c718c180fbde984eb1cb5cb1d80.png

Lägga på kortet, piper inte. Fonkar inte. Lägga på igen, piper inte. Fonkar inte. Jaha (var det det du sa).


Fit för en ny dag

Malin: Nej, och jag hade inte velat göra om det! :)

God morgon och jag lever.
Tänkte bara säga det.

Somnade gott vid... 22 igår?
Vaknade gott för en halvtimme sen.
Fit för en ny dag, haija!

Helt totalt jätteslut

Jasas: Då ska jag fixa det snarast möjligast, frågade ju om det när jag ändrade designen för jag tyckte det såg lite ljust ut men det är ju så olika från dator till dator.

Emma: Ja det kan jag tänka mig är lite tråkigt, knappt se nåt av dagens ljus.

Ann-Sophie: Hehe ja det var vad jag tänkte också, att det kunde vara lite kul att se! :D

Anneli: Så bra! Men en snabbis måste man ju in och läsa kommentarer också, hehe!

Hujeda mig, ett snabbis inlägg får det bli medans jag väntar på att "få" sova. Är helt totalt jätteslut. Men då sover man gott. Oscar tyckte vi skulle vänta till i alla fall halv innan vi la oss, men jag är redo.

Blir heldag imorgon också så det blir väl sådär med bloggandet igen, nu blev det ju bara på lunchen för det har verkligen varit fullt upp hela dagen! Mer om det imorgon, här och i låst inlägg.

Eller fredag eller helgen. Risken finns att morgondagen blir som denna dagen. Fredag börjar jag sent som tur är. Sovmorgon, ja tack! Men nu ska jag ägna mig åt andras bloggar innan nani.

God natt!

Nu lämnar...

0-12667ce08e006943966c4a45347212cc.png

Nu lämnar vi det har placet och åker hem. Eller ja, jag sitter på bussen på det var några minuter sen jag lämnade. Hujeda mig sicken dag! Får se om det blir mer bloggning, är verkligen helt, helt slut!


Passar på...

0-188cddf0f34f1c047803c046de08430f.png

Passar på att sitta ute i det fina vädret när jag har några minuter kvar på lunchen. Riktigt gott väder idag! Men nu är det jobb, suck!


Hoppas dom...

516001f424433d31837ad3535776c210.png

Hoppas dom inte spränger nu. Igår satt vi över en kvart i bussen utan att komma nån vart för att det antagligen kommit splitter från sprängning. Mindre kul men inget man kan göra nåt åt heller. Men men, dom är ju närmare 10 pers på plats på dom ska la lyckas öppna utan mig..? OM det skulle bli så, hehe.


Jag glömde...

0-5176b32eb4c4f547dea000c790568fd6.png

Jag glömde ju berätta massa saker igår. Vad hände egentligen? Får försöka få till bloggning under dagen så inte allt roligt försvinner.


Testar igen....

0-3d6985e520a38079ba7caeea6e3c72bf.png

Testar igen....


Min efterlängtade dusch

Chathrine: Ja det är ju därför man ska ringa och klaga direkt, för dom får ju betalt och företagen betalar för sin reklam men utdelarna skiter i det. Fel, fel, fel. Skulle fått tummen ur tidigare men har glömt det när vi inte pratat om det, men tycker nån borde hört av sig innan, men men...

Gutten morgen alles sammen.
Fick mig min efterlängtade dusch nu på morgonen. Jag har hittat shampoot (och balsamet) som är perfekt för mitt hår och det är så gott! Barnängens med gröna korken, tror det står att det är Aloe Vera i. Det funkar så bra så jag glömmer när jag har duschdag, haha!
Vanligtvis går det inte att undgå, jag duschar varannan dag för mer än så kan jag inte vänta att tvätta håret som blir så konstigt. Och igår (som var dagen D) såg håret ut som dagen efter, så jag tänkte inte ens på att jag skullat duscha. Kom på det när jag gjorde mig iording, lite sent kanske.

Så, nu kan intresseklubben lägga ner sina block, haha!
Ska ta mig frukost här snart. och renskriva min kladd efter att ha pratat med Malin igår, hah! Hon rabblade på flera gånger vad vi ska och inte ska göra idag och vad vi måste, så till slut så skrev jag upp! Annars hade jag inte haft en chans att minnas idag, jag är inte säker på att jag fick med allt ändå.
Pernilla är ju på plats idag eftersom workshopparna kommer på besök, men hon är ju inte där som säljchef/biträdande butikschef, hon är där som boss över workshopparna. Så jag och Jessica får försöka klara oss själva, bäst vi kan. Eller ringa Malin he he he...

Ne sen är ju cheferna där också.
Malin sa det att dels kommer ju kunderna fråga dom. Dom står där i Jysk-skjortor så det "är ju klart". Och dom säger ju inte att dom inte kan hjälpa till. Det är ju bara om nån frågar vart saker finns, dom kanske frågar oss som vet. Men annars kan dom ju allt också.
Som jag fick stila lite när distriktschefen var inne. En kund kom och frågade henne nåt om vår butik/var nåt fanns och hon har ju inte stenkoll på det, eller om vi hade inne. Så jag fick ta över, höhö. Ne okej, inte riktigt så. Jag skakade av rädsla och bet mig i tungan för att inte säga nåt dumt eller fel.

Jisses vad trött jag blev

Jasas: Hehe förlåt, men det var ju inte värre än så :) Och ja, JAG MED!!!

Nu ska jag strax packa matlådor och call it a night.
Plocka ut linser och sådär också. Pratade precis med Malin en stund, det blir så mycket mer att säga när vi knappt jobbar ihop längre. Men det är kul, Malin är snäll. Kommer bli tomt utan henne.

Oscar har redan gått och lagt sig.
Och jisses vad trött jag blev. Har inte ens hunnit läsa några bloggar idag, vad har hänt? Kom inte hem senare än vanligt. Skumt det där. Kanske att jag gjorde maten, och inte Oscar?

Jaja, lite otur att månadens blogg var denna veckan.
Jag jobbar mest hela tiden (för ovanlighetens skull) vilket gör att det blir mindre bloggande. Men jag vet ju att mina vanliga läsare har tålamod och väntar på mig tills jag är backa - det är det viktigaste!

God natt alla goingar - och ogoingar!

Allting är ju relativt

Allting är ju relativt. Speciellt tiden.

Och när jag skriver så kommer jag att tänka på den gången jag var hos tjejdoktorn och hon frågade om jag hade förhållande. Ja, svarade jag så klart varpå hon frågade om vi varit tillsammans länge. Ja, svarade jag igen helt självklart.
Mamma skrattade lite och sa att allt är ju relativt, hon vill kanske veta hur länge?
Men fråga det då?


Men jag fick svar från SDR (SvenskDirektReklam) idag. Jag mailade dom i onsdags om farmors reklam. Hon har ju knappt fått nån på söndagarna sen i somras och fått den kanske tre-fyra gånger i år. Så jag mailade då jag inte kunde vända mig till nåt lokalkontor. Sökte man på vår ort kom man till Luleå, och vi bor 2 mil utanför Göteborg.

I vilket fall så förklarade jag läget att jag skrev för min farmor och vad som hänt och att jag bor i grannhuset och fått hyffsat bra, men lite strul i somras. Och idag fick jag då svar att det var bra att jag hörde av sig, att dom kontaktat Uddevalla och att det är tråkigt att jag inte fått min reklam. Och jag tyckte det var lite lång tid, en vecka.

Då kom Oscar på att han inte hört nåt från Mr. Svensson. Han mailade den 9:e och det är den 17:e idag. Räkningen kom nån dag senare och man hade 14 dagar på sig att betala så jag börjar känna att dom borde höra av sig, och att det är lång tid. När det handlar om pengar och grejer.

Det kom några tårar faktiskt

Jasas: DET hade jag helt glömt bort, whops..!

Anneli: Haha jag vet inte det riktigt faktiskt.

Mm-mm, det finns nog inget godare än min kyckling(får man kalla det?)gryta! Och så ris till det, vattnas nästan i munnen igen trots att jag är proppis, haha! Men det var riktigt gott, och så gjorde jag ordentligt idag med lite större bitar och kokosmjölk. Fy fasen så gott alltså! Fast lite starkt, det kom några tårar faktiskt hehe.

Ska försöka komma i säng så snart Oscar kokat färdigt riset (blev lite lite, huppsan) så jag får matlådor. Och mycke sås blev det, så det blir saftigt och gott! Längtar redan till morgondagens lunch, haha! Men trött är jag, både här och var så det ska bli gott att få nana igen. Man gör det alldeles för sällan.

Dags att lyfta på arslet

Jasas: Hehe ja, det lät bra. Din mamma är en klok kvinna!

Nu börjar det närma sig tiden för att åka till jobbet.
Känns gott att det är en kort dag när det blev lång dag igår, och två långa sen efter. Inte för att jag klagar, haha! Nej nej, jag är glad att jag får jobba. Men man får säga att det är gott att vara lite ledig.

Ne, dags att lyfta på arslet och börja greja.
Tar ju sitt lilla tag att få mig att se ut som männska. Eller inte egentligen, allt jag gör är ju att ta på jobb-kläderna och kollar så håret ligger nåt sånär bra, haha. Det är ju väldigt svårt!

Ha en trevlig tisdag (tror jag det är?) folket, så hörs vi ikväll!

Utifrån var det en helt annan sak

Innifrån såg det absolut ut som vår ute, men utifrån var det en helt annan sak!
Efter att ha varit ner och handlat känner jag att promenad inte verkade lika gott som när man satt här inne och kände solens strålar. Dom fanns inte alls där ute.
Så jag sparar mig till jobbet och hoppas att jag står på benen ikväll, och till dom två heldagarna som väntar. Men mat har jag i alla fall fixat: ska bli köttfärssås och spagetti.

En soffaDetta är ett låst inlägg.

Am I a bad mother?

Det är lite roligt, Oscar sa för ett tag sen "Jag tror det är nån trött som sitter och äter nu" och jag vet att jag dukat undan så han pratade inte om mig. Så jag vände mig mot buren.
Där sitter Belinda med nästan stängda ögon, öronen hänger bak och hon bara sitter tillräckligt för att nå matskålen och maten. Varför äter man när man är så trött?

Fast å andra sidan är jag inte mycket bättre jag. Dom kanske ärvt det här med måste-göra-saker-innan-jag-vaknat-ordentligt från mig? Am I a bad mother?
Bland det första jag gör på morgonen är att kissa. Och jag kan nog säga att 1 av 14 gånger har jag öppnat ögonen ordentligt innan jag sätter mig på stolen. Resten är dom stängda eller kisande.

Jag hatar mat

Ann-Sophie: Wiho, äntligen!

Marina: Hehe ja risken finns ju alltid enda tills april men vi hoppas att våren skrämmer iväg snön!

Jag har så dåligt med fantasi (i fall som dessa) och lust (i de flesta fall).
Jag måste äta nåt innan jag åker och jobbar. Är ju bara fyra timmar så jag äter inte där. Men jag har ingen aaaaaning om vad vi ska äta? Och snart börjar det bli lite brådis.
Jag hatar mat. Fattar inte hur mamma (och pappa, så klart) kunde ställa fram mat på bordet varje dag, och inte ens samma varje dag i veckan. Hur gör man? Teach me!

Annars får jag köra på viljekraft på jobbet.
Eller byta så jag jobbar där dom säljer eller gör mat. Åh, det vore ju nåt. Så kunde man åka en halvtimme tidigare och äta på jobbet. Det hade vart nåt! Men nene, jag jobbar på Jysk jag.
Skit Jysk, varför ska dom sälja möbler och inte mat? Jag tror jag ska ringa Lars Larsen och klaga. Så här kan  vi inte ha det, verkligen inte. Dags för en change!

Vår ute

Vad är det här? Nån måste skoja med mig.
Det är ju för sjuttsingen vår ute!
Lätt att det blir en promenad innan jobbet idag.
Hoppas ni andra har en lika fin dag.
Och glöm inte: rösta!

Värsta flamset

Jag är så snäll så, ja det är jag.

När vi satt och åt förut så kom vi in i värsta flamset och skrattade och spårade iväg i tankarna.
Och så sa jag nåt i stil med att det är så kul när vi gör så och verkligen skrattar för det är så sällan vi gör det. Visst skrattar vi ihop och sådär, men ikväll var det nåt extra.

Oscar höll med och tyckte det var kul.
Tills jag kom på anledningen, som jag också talade om för honom: Jag var så trött så allt var roligt och jag skrattade sönder för minsta lilla! Haha, han tyckte inte det var så snällt.
Inte så sant (till så stor del i alla fall) heller kanske.

En tur i min hjärna

Jag tänker så här, egentligen så skulle man kanske skrivit nån form av presentation eller nåt annat som lockar eventuella nya läsare från Malins månadens blogg-röstning. Men det kändes inte som mig.

Så jag tänkte, vad är inte mer mig än att bjuda på en tur i min hjärna? I mina tankar? Även om det är nåt så tråkigt som hur jag lärde mig mitt schema för veckan utantill, innan veckan börjat.

Måndag när jag börjar är lätt, det är klockan 8 för det är skyltbyte (en katalog slutar, en katalog börjar, gamla priser ska väck och nya ska upp). Sen kom jag ihåg att det blev en dag på hela 10 timmar, vilket gör att jag slutar klockan 18. Måndagen var pice of cake, lätt.

Sen blev det lite svårare. Jag visste att vissa dagar började jag 10 och några dagar gick jag stängning.
Tills det fastnade att två dagar var heldagar och två dagar var korta. Och korta innebar börja sent och stänga.
Yes, I am on G!

Hela knuten löste sig när jag kom på att Patrik är ledig onsdag och torsdag. Självklart är jag inne heldagar då eftersom det är han, jag och en till måndag-onsdag och ytterliggare en till torsdag-fredag. Men Jessica kan ju inte jobba själv på onsdag, så självklart skulle jag ju vara inne då!

Torsdagen gick av bara farten, han är borta så jag får vara inne. Punkt och slut. Sen var det ju bara två korta dagar kvar, som jag lärde mig var 15-19.15, och det blev ju så klart tisdag och fredag, det var ju bara dom som var kvar. Det tog sitt lilla tag men schemat satt som ett smäk - innan veckan började!

Ja men typ, lite så pågår diskussionen i min hjärna hela tiden. Hitan och ditan och så kommer jag på ett eller tu och sådär. Lite skrämmande ibland, eller intressant. Eller en go blandning. Saker kommer ju fram och ofta lär jag mig nåt. Inte illa pinkat, inte alls illa pinkat.

Är ju inte den som är den

Anneli: Ja nåt måste det ju vara när den kostar nästan 200.000 svenska kronor ordinarie pris!
Haha, ja! LOL :p Typ...

Ann-Sophie: Aww, vad gulligt! Vad vore jag utan mina läsare liksom?

Skit och pannkaka.
Jag är egentligen skit trött men har "så mycket" att göra här. Det är ju egentligen valfritt men jag vill liksom ha klart alla bloggar och så innan jag säger natti natti.
Och så tänkte jag att eftersom jag börjar klockan 10 på onsdag och torsdag så det är ju dumt om jag sover hela dagen imorgon så jag inte somnar imorgon kväll. Yes, fine. Inga problem när jag är så trött som jag är.

Förutom att hjärnan kom på att heey, du börjar ju super sent imorgon så vi kan vara uppe sent! Och jag är ju inte den som är den så jag lyssnar ju på hjärnan och tänker samma.
Jaja, upp kommer jag ju alltid och kaffe dricker väl workshopparna så det får man väl göra också. Det löser sig alltid. Nu ska jag bara komma ihåg vem jag skulle skilja mig från för ett tag sen? Nån som minns? Hjärnan? Huvudet? Magen?

Jag bara älskar dom små liven

Har du nån gång tittat på din partner/nån du älskat och tänkt nåt i stil med "Fan vad jag älskar honom/henne!" ? Jag kan få sånna moments med Oscar ibland, man stirrar tills ögonen håller på att trilla ut och när man vaknar till liv igen får man byta till en ny, torr tröja.

Men just den känslan med "Fan vad jag älskar...." känner jag nästan hela tiden när jag sitter här i soffan och tittar in i buren. Om dom så ligger och sover, kommer och undrar vad jag gör, äter, busar eller vad som helst. Jag bara älskar dom små liven så fruktansvärt mycket!

Känns så bra att ha dom här ute hos mig igen, så man ser dom mer än när man säger god natt och god morgon. Vi hinner umgås med vilket är wonderful - och jag får mina moments när jag bara sitter och ler och blir varm i hjärtat. Att få älska, måste vara den största gåvan av dom alla.

En liten tvångstanke

Jag har kommit på att jag har en liten tvångstanke.

Jag försöker att låta bli att skriva smilies i min blogg. Dels tycker jag det ser så konstigt ut (förutom dom små gubbarna som typ Hanna och Malin har, dom är söta!) och så "tycker jag inte om" det, typ.
Men sen är det också det med tvångstanken:

Skriver jag till exempel med nån på MSN så har jag skrivit en smilie måste jag skriva en till i samma "text". Om jag inte skriver typ "Haha! :D" - men är det längre är det ett måste.
Samma i SMS. Minst två smilies, helst i ordningen text-smilie-text-smile-text.

Nästa vecka typ jobbar hon inte för Jysk längre

Jasas: Aww, du är så söt!!! :D You make me haaaaappy, when skies are blue...

Så, nu har jag sagt det viktiga, hah.
Kom hem för typ en timme sen men har gjort annat här vid datorn. Letat bur, kollat lite på SCAFs hemsida (SvenskaChinchillaAvelsFörbundet) när jag ändå var i farten - och lite sånt. Minns knappt vad jag gjort, hah.

Har i alla fall haft en bra dag på jobbet, även om jag var trött mycket och ofta. Flamsat med Malin en hel del, tingeling. Så trist, nästa vecka typ jobbar hon inte för Jysk längre. Det är så man fäller en tår.

Men nu ska jag läsa bloggar, riskerar att läsa baklänges (bättre först, sämre sist) för det är så trist när jag inte hinner med mina favorit bloggar. Och det är en del inlägg, så bäst jag börjar nu!

Ögonen höll på att trilla ut

Vi letar garderob (att bygga bur av) så jag kollade på blocket.
Skummade igenom lite tills ögonen höll på att trilla ut när jag såg ett pris
99 - jävla - tusen!!
Skojar dom på fullaste allvar? 50% off?
Good luck är allt jag kan säga, good luck!

Månadens blogg hos moolin.se

Fick ett SMS av Jasas förut (wiiiih, för övrigt!!) där hon sa att jag blivit nominerad som månadens blogg hos moolin.se - gissa om jag blev glad?? :D Ser inte allt för ljust ut men skit samma, är glad ändå! Hoppas i alla fall ni som följer mig här kommer ihåg att rösta på mig varje dag, hehe.

Jasas har dessutom lovat att vi ska sjunga duett om/när hon lämnar över bucklan, hehe. Det är ju nåt man inte kan missa? Så se till att det blir så nu, haha!

Uppe före toppens klocka

Goddi, goddi, goddi morgon!
Börjar komma igång nu efter dryga halvtimmen. Börjar bli dags för frukost om en stund, kokar ägg nu så det är klart för svalning om fem minuter. Sen är det ju jobbelibobb. Känns som jag är uppe före tuppens klocka ens börjat ringa, haha!

Såg på wipeout igårkväll, från kanal 5. Så pinsamt dåligt så det tänker vi aldrig se igen! Oscar gick efter ett tag för han klarade inte se det, jag ville se om det blev bättre när dom inte var lika många men sen tröttnade jag också.
Allt var ju klippt och repriser och flummigt. Kommentatorerna var inte ens roliga. Ne, jag blev så besviken! Såg mycket, mycket roligare ut på reklamen - tråkigt!

Skit ugnar...

Tjatade i en och en halv timme

Marina: Tackar, tackar!

Anneli: Gu så bra! Och tack!

Nu är jag tröttitrött. Blev en halvtimme extra med märkestagning och det känns som jag inte gjorde nåt annat än tjatade i en och en halv timme. Många som inte ville lyssna men ändå många görduktiga.
Dessutom började jag visst en halvtimme tidigare för att jag är så snäll så 7.15 går bussen imorgon bitti. Så det blir tiiiidigt natti natti och hoppas jag somnar då så jag kommer upp imorgon.
Så ja, jag säger faktiskt trevlig kväll och god natt nu, inte mycket kvar tills go nattis.

Kul utmaning

Hittade en kul utmaning hos Chathrine:


1. Ladda upp den äldsta bilden du har på dig själv

1998, avslutning i 3:an (äldsta bilden jag har i hemmet/på datorn)

2. Ladda upp en bild på dig själv som tonåring

041023, 16 år going on 17

3. Ladda upp en bild på dig själv som du ser ut nu.

090213, drygt en månad sen

4. Berätta 5 saker som du inte tror så många vet om dig

- Jag tog hål i öronen första gången när jag var 6 år.
- Jag hade ljust, ljust blondt hår när jag var liten.
- Jag har velat bli läkare, tennisproffs, dagisfröken och lärare, genom åren.
- Jag börjar tycka det är svårt att komma på sånt här.
- Jag är uppvuxen i ett hus på landet/i skogen.

5. Är dina föräldrar skilda?

Separerade, ja.

6. Hur många syskon har du?

Ett styck litet på 7 år till sommarn.

7. Har du någon sjukdom?

Nej, bara allergier.

8. Vem/vilka är din bästa vän/vänner?

Har ingen som är så mycket bättre än alla andra.
Om inte Puttiritha då.

9. Har du ett förhållande? Hur länge har ni varit tillsammans isåfall?

Ja, jag har. Lite över 3 år tillsammans.

10. Vart bor du? I lägenhet själv, hos mamma och pappa?

I lägenhet, med sambo och troll.

11. Går du i skolan eller jobbar du? Vad utbildar du dig till och vad jobbar du med?

Extrajobbar på Jysk.

12. Skriv upp  de 5 äckligaste sakerna du vet.

- Fötter.
- Baconsnacks.
- Blodpudding.
- Överdriven självgodhet.
- Pedofili.

13. Nämn 5 bloggar som du läser:

- Hanna
- Anneli
- Chathrine
- Marina
- Mammabecka


Mindre vintigt

Sååå, nu blev här lite vårigare/somrigare, inte sant?
Är lite sådär nöjd med färgerna på texterna men orkade inte sätta mig och pilla med det nu, hehe. Kände bara att jag behövde nåt nytt, ljusare, gladare och mindre vintigt (man kan ju inte ha en bild med mössa och tro att det ska bli vår då?) så detta får duga tills vidare.

Pilla med färger och shit kan man ju alltid göra om man inte har nåt bättre för sig.
Tänkte bara kolla så alla ser rubriken? Så inte färgen är ljus på nå vis eller så? Hoppas så klart att ni säger till om det är nåt sånt, men just där kände jag att det kanske var på gränsen? Please tell me! :)
Over and out!

Fixa eget

Har funderat mer och mer på att flytta över mig till en egen domän.
Nu är jag så trött på allt strul med blogg.se som är. Namnen försvinner titt som tätt på dom som kommenterar (thank god för IP-nummer) och det går många gånger inte ens att kommentera.
Så jäkla trist att när folk vill kommentera och inte kan.

Och nu såg jag dessutom att Malin svarat i Hannas blogg, som svarat mig eftersom det inte gick att kommentera här, att hon kunde fixa ett bra hotell och billigt, så jag ska prata med Malin!
Och Hanna har lovat att hjälpa också, jag har sån tur!

Så det lutar ganska starkt åt att fixa eget och släppa blogg.se. Det har varit bra, det som varit bra. Men nu har jag verkligen tröttnat på allt strul. Det kan ju också bidra till om/att man tappar lite blogglust, att saker och ting inte fungerar som dom ska. Ja, får ta och kolla och fundera på det, yes I do.

Bara för att vi flyttade

Annika: Njae, men man hinner tänka mycket på två minuter, haha!

Jasas: Ja absolut!!

Usch så läskigt att sitta vid den stora datorn, haha! Tangenterna är så stora och man får trycka så värst för att få ner dom. Och skärmen ska vi inte prata om, så stooor! Typ dubbelt så många tum på denna än den lilla (runt 19 på denna och runt 8 på den andra) så det är rätt stor skillnad.

Håller på att föra över bilder också. Har inte lagt in på denna på länge, så 389 (nej, jag har inte lika mycket intressant att fota som andra) bilder blev det. Tänkte att det nog tar sitt lilla tag så jag kunde blogga lite under tiden. Ska hitta på nåt i PS tänkte jag, fick sånt sug! Bara för att vi flyttade, hehe.

Och ja, jag tog bilder. Men dom kommer nog sen. Antingen fixade i PS (alltså inte mer än att två bilder sitter ihop eller nåt) och här ifrån eller från lilla datorn sen när jag hamnar där. Herre gud vad gamla bilder, haha! Från kalaset, det var ju evigheter sen! Och så "allt" som hänt sen dess.

Egentligen svamlar jag nog inte

Funderade precis lite på dom här svammel inläggen jag skriver ibland. Lite som det jag skrev precis innan, och som säkert detta kommer bli. Hur kul är det liksom, tänkte jag.

Men sen kände jag att det är ju faktiskt mina tankar och funderingar. Det hade ju varit en sak om det bara stått "Himlen är blå, gräset är grönt, tomaten är röd" - det kanske inte varit så intressant. Men nu (i förra inlägget då) var det ju mina tankar om ommöbleringen, och nu om dessa inlägg.

Så egentligen svamlar jag nog inte, även om det verkar så eftersom jag tänker så mycket hela tiden och försöker hinna få ner allt här, innan det är borta igen. Faktiskt.

Lite konstigt

Jasas: Hade jag kunnat hjälpa dig, hade jag gjort det! Hoppas han ändrar sig så du får ändra.

Lite roligt är det faktiskt. Det vi ska ändra är att flytta ut buren från sovrummet hit till vardagsrummet, och för att det inte ska bli så tomt där i sovrummet ska vi ställa in min dator där (om det finns väggutag, måst kolla det först). Jag använder den så sällan ändå, om jag spelar Sims eller grejar i PS.

Men så blir det så att bara för det så har jag sån lust att sitta vid den datorn, haha! Inte för att jag inte kan sitta när den står där inne, men då får jag ju sitta mer själv och sådär. Lite konstigt eftersom vi alltid suttit på varandra, från att vi hade ettan och inte hade nåt val till nu när vi suttit tillsammans i v-rummet.

Lite god morgon

Det är lite god morgon, men jag har ingen ork eller lust med nåt värsta inlägg just nu.
Funderar på vad jag ska pilla ihop till frukost (eller brunch) och det lutar åt kokt ägg på mackan.

Ska även försöka få med Oscar på ommöblering här idag.
Vi pratade om det igår, blir superb tror vi, så jag vill NU! Nu, nu, nu, haha!

Jag somnar snart

Nu har jag ropat att jag somnar snart. Jag tyckte jag hörde nåt om spara.
One can only hope.

Klämmer ihop connection sladden

Anneli: Och jag tänkte på det idag när jag läste dom, haha!
Haha okej, ja det är ju så olika. Mamma och hennes man tyckte inte direkt det var kul heller (dom skrattade i alla fall inte) men som sagt vi hade kul.

Är det nåt jag stör mig ganska så väldigt mycket på så är det när Oscar spelar spel som hänger på nätet. Eller klämmer ihop connection sladden, snarare.
Jag kan ju inte be honom sluta med sin sysselsättning för att jag ska kunna fortsätta med min. Men internet går gööör segt när han spelar det spelet dom spelar nu så jag får abruptiska ryck och vill lämna tillbaka datorn.

Då brukar det bli lite extra med bloggande också. Här går det inte lika segt som på bloggkoll och allt rullande i bloggar, faktiskt. Skulle man nog inte tro.
Med det inte sagt att jag ska blogga på nu, haha. Jag vill faktiskt läsa dom sista bloggarna jag har så jag får lida igenom det, för deras skull. Sen somnar jag nog, rätt fort.

Tjatar om Melodifestivalen

Och när jag ändå tjatar om Melodifestivalen kan jag lika gärna fortsätta. Med förslagsvis dom två ESC låtar jag tyckt varit bäst så länge jag kan minnas. Det är bara dom två jag kommer ihåg ens, och som jag verkligen gillat.
År 2000, Norges bidrag. Jag var 11, det säger väl allt?
Minns att jag efter stod och försökte lära mig dansen och sjöng med, haha!
År 2001, Estlands bidrag (som dessutom vann).
Jag var den enda i sällskapet som tyckte den var SKITBRA! Sen vann den, hah!

Såg ni förstår ni

Vissa gånger när Petra Mede skämtar fattar jag inte alls vad hon vill få fram. Jag liksom tittar mig runt och ser ut som ett frågetecken, som när jag ser Jeicho och dom (på engelska - så klart) säger nåt militäriskt jag inte alls förstår.
Men ikväll hade hon en sån klockren grej som både jag och Oscar skrattade åt i typ fem minuter.

Nu när jag tänker på det, låter det inte alls lika kul när man "bara säger det" och jag kommer inte alls ihåg sammanhanget så jag kan inte förklara det heller. Typiskt.
Men i alla fall, vad hon sa va "Jag är som en mamma. Eller i alla fall dotter till en mamma" eller nåt sånt. OJ vad roligt, haha! Ja, såg ni förstår ni.

Tidsinställa när inläggen publiceras

Jag skulle vilja ha så man kunde tidsinställa när inläggen publiceras. Då kunde man spri ut inläggen lite under dagen, istället för att man skriver fyra inlägg på en kvart.

Har jag inte bloggat på hela dagen kommer jag på massa saker när jag väl skriver här och dels vill jag inte skriva så långa inlägg (vilket jag vet att jag gör ibland) och dels så tycker jag kanske inte att alla ämnen hör ihop, då delar jag hellre på dom så det inte blir så snurrigt - hoppas jag.

Så jag tycker blogg.se kunde lägga till det som en tjänst, med tanke på allt strul som är. Fast, då skulle det nog bara bli ännu mer strul. Stryck detta sista stycket, tack.

Då kan man sjunga på

Jag fick ju så klart sätta på Melodifestivals skivorna nu när jag kom hem. Och när Killing Me Tenderly kom kom jag på en till orsak till att jag gillar mitt jobb så som jag gör:

Man kan gå och sjunga/nynna nästan hela tiden! Speciellt om/när det är tomt och man går och pular med nåt, då kan man sjunga på. Skit bra!

Och varför jag kom på det med den låten? För att det var den jag stod och sjöng på igår när jag jobbade. Jag tyckte den var bra ändå, trots att inte Sverige gjorde det.

Tjuter av skratt

Måste bara skriva en grej som stod på GP:s förstasida idag, God morgon! som dom har, med en lite notis eller vad man ska säga. Kanske nån som hört det innan, mamma hade hört det på nyheterna eller nåt?

I vilket fall så satt jag på toa i morse och Oscar skulle läsa GP under tiden han väntade på mig. Sen hör jag hur han tjuter av skratt och jag upplyser honom om att han läser GP, inte en serietidning.
"Jaa, men du måste läsa det här sen!!":


En man i 20-årsåldern greps på torsdagen men stulna kläder när han gick ut från en sportbutik i Trollhättan. Mannen hade gått grundligt tillväga. Han klippte loss plaggens larmbrickor, och satte på sig kläderna, rapporterar Sveriges Radio Väst.
Men var skulle han göra av larmbrickorna? Han lade dem i en ficka - och fick larmet att tjuta när han lämnade butiken.

Källa: GP

Men så vann jag också

Anneli: Haha hoppas du passade på att ge Andreas lite uppmärksamhet ikväll då, när jag var borta. Och JA, i det fallet hade pizza varit mycket, mycket bättre, haha!

Jasas: Ja, får jag väl säga att det var, båda två. Och du, du får skriva det hur mycket du vill :D Menade inte så, tänkte bara om du inte tänkte på det.

Chathrine: Har märkt att det försvinner mycket sånt nu, hmm... Blogg.se alltså...

Nu är vi back home. Eller ja, för ett litet tag sen men så ska man ju kissa och kolla Facebook och börja läsa bloggar innan man kommer på att man kanske ska blogga själv också, haha!
I alla fall så gick vi en timme med mamma. Massa uppförsbackar, hujedamig! Och så tar det ju typ 40 minuter upp till mamma och en brant backe dit också så det är skit bra, tycker jag. Blev lite för kaxig och utmanade Anton att jag kunde springa upp för en backe innan han cyklade upp. Haha, jag blev trött! Men så vann jag också.

Sen kom vi hem och dom började med maten direkt, klockan hann bli strax efter 18 och vi åt och satt och pratade och lagomt ett par minuter innan det började förflyttade vi oss till TV:n.
Och jag får säga att jag faktiskt hejade på Snälla, Snälla idag. Ångrade mig på HEAT då jag tror att det dött ut nu. Lordi vann och satte punkt för rocken, det var häftigt då. Men jag tror Malena(?) kan bli bra också, det ska absolut bli spännande när vi skickar opera. Kan gå hur som helst. Men kvällen var mysig och bra.

Får väl se när jag ska bli trött. Blev ju en halvtimmes prommis hem sen också (bara nerför dock) så man är ju rätt pigg. Även om jag inte var så trött innan vi gick heller så sett? Jaja, det löser sig.
Bara att jag ska upp typ 6 på måndag så det känns lite... Jobbigt. Haha, jaa det löser sig. Fast Oscar borde egentligen vara trött snart. Han gick och la sig strax innan 4 i morse. Gissa om jag blev förvånad? Jag somnade gott efter jag ropat några gånger men han inte hört. Orkade inte fortsätta så han fick spela vidare. Till 4 då.

Och så var han uppe vid 11. Men men. Nu sitter han och spelar med bröderna igen så det kan ju bli ett tag - igen.Jaja, vem orkar bry sig om hur, när och var Oscar sover hela tiden?
Jag ska i vilket fall hoppa tillbaka (åhh, Tick Tock!!) till Bloggkoll/Bloglovin' och läsa bloggar nu tills ögonen går igen av sig sjäva, typ. Imorgon är det ju bad och vi har suttit och planerat det i tonerna av Melodifestivalen så det känns riktigt bra! Första gången som jag varit med lite och bestämt och planerat, kul!

Nu är Jericho slut

Jasas: Hehe ja, det är okej.

Anneli: Nja, jag får säga att jag tyckte mitt var bättre, haha! Var så sugen på det och inte alls på pizza så det var mum-mum.

Så, nu är Jericho slut. Helt okej faktiskt, fast jag kanske skulle se om den med text så man fattade alla armeiska termer och sånt, hehe. Det är ju ändå "bara" runt 30 avsnitt. Dom gjorde en säsong sen las den ner men tittarna krävde att den skulle fortsätta så dom gjorde sju avsnitt till och ett riktigt slut. That's a good call, I say.

Nu ska vi göra oss i ordning och ut och gå. Får se om vi tar extra biten eller går direkt upp till mamma, börjar nästan bli lite mörkt, eller på G i alla fall. Men jag ville se klart Jericho, hehe. Sen ska vi i alla fall kolla om nån hos mamma vill följa med ytterligare, annars går vi själva. Och sen till mamma.

Dom hade besök när jag ringde förut så beroende på om dom är kvar, sen kanske man inte alltid är sugen på att promenera så ja, vi får se helt enkelt. Vi ska i alla fall gå i vilket fall. Om Oscar kommer iväg, låter som han ställde sig och rakade sig nu. Fåfäng som han är, jaja. Jag får väl i alla fall göra mig klar.

Så hoppas ni får en trevlig lördag. Vi blir kvar hos mamma över Melodifestivalen, antagligen går vi hem efter. Den var ju bara två timmar så det var ju inte alls farligt. Så no more blogging for me, om inte när vi kommer hem. Vi får se på det, annars överlever ni nog till imorgon. I'm pretty sure of it. Puss puss!

Tio minuter, en kvart

- Om jag gör mat, plockar du undan lite på bordet då och laddar Jericho?
- Hur lång tid tar det att göra mat?
- Tio minuter, en kvart?
- Pizza?! :D

Haha nej, men stekt falukorv och snabbmakaroner!

Man sjunger den låten man tävlar med

Chathrine: Haha okej, var det i skolan ni lärde er det också?
Jag tror inte vi hade så heller när jag var liten, nån speciellt helgmat eller så. Men just vin verkar ju vara nåt sånt klassiskt för mys, oavsett om det är helg eller slappa efter arbetsdagen.

Anneli: Haha okej, stackarn då! Nee men lite får man väl röra på sig, en dans i alla fall? Dom gångerna jag vart på nåt sånt har jag varit "så liten" så man kunnat stå och bara larva sig och hoppa lite, haha!

Ja, där var det! Tänkte precis skriva att jag tappade min tråd när jag svarade på kommentarerna, men så kom det tillbaka! Haha ja, denna dialogen hade jag samtidigt i huvudet.

I alla fall, så tänkte jag på Melodifestivalen, som för övrigt är ikväll för den som missat det. Kommer inte ens ihåg vilka som är med längre, så att säga vem jag tror skulle vinna är lite omöjligt.

Men där emot så tycker jag att nån som sjunger på engekska ska vinna. I alla fall om dom som sjunger på svenska och tänker sjunga på engelska om dom kommer till ESC. För det är ju inte den låten man röstat fram så jag tycker man sjunger den låten man tävlar med i finalen också, annars är det inte rätt.

Men vi får väl se ikväll. Dels när jag kommer ihåg alla och när man hört och sett dom. Där emot tycker jag det ser lite bättre ut efter att ha lyssnat på alla låtarna lite mer.


Tittar du på Melodifestivalen ikväll?

Jag lipar

Alla som är tjejer, eller har tjejer, förstår hur det är under "den veckan i månaden". Och alla vet ju nåt som händer som är lite jobbigt både för tjejen och partnern. Humöret, värk, sug och så vidare.

Denna veckan har jag kommit på vad som toppar listan. Jag är så känslig! Lipar för minsta lilla, hah! Senaste nyss när Magnus fick stående ovation av juryn! Haha, och här sitter jag och lipar.

Eller här om dagen såg vi på Jericho och då var det lite bråk och grejer, en som fick göra nåt drastiskt för att överleva och "I hope it works, I've never tried before" och funkade det inte skulle allt vara kört för honom och hans liv. Och då kommer hela staden för att hjälpa till, no strings attached. Och jag lipar.

Och en kväll låg vi och skulle sova, Oscar hade typ somnat. Och jag börjar lipa för... Ja, jag vet inte ens? Av lycka kanske? Eller av PMS, men tårarna flödade där mitt i natten i alla fall, haha!

Så nu hoppas jag att resten av veckan går fooort så jag kan få bli mitt gamla, sura jag igen. Enough with the tears.

Spritter i benen

Anneli: Haha vad bra! Jag kom änna in i ett flow igår kväll, gick inte att sluta!

Jasas: TACK!! Jag tror faktiskt du är mitt största fan, haha! :D
Och när du kommenterar som Jasas efter, så ser jag ju på IP-numret att du är anonym :)

Det fanns ju ingen tid för Let's Dance igår och eftersom jag vill se det nu när det är veckan innan final så spelade jag in det och sitter och kollar på det nu. Hann säga till Oscar när vi pratade om det i torsdags, nej vi kan inte gå när jag kommer hem för då är ju Let's Dance men det går ju att spela in.

I vilket fall så dansar dom bugg i första dansen och jag blir så sugen! I skolan dansade vi bugg och linedance på gympan och det var så jäkla kul! Linedance gör man ju själv, så länge ingen står i vägen spelar det ju ingen roll hur alla andra dansar, det är ju bara upp till en själv.

Bugg där emot, hah! Stackars killar. Dom flesta var så stela och nervösa. Vissa stod och tittade på fötterna blint för att göra rätt, vissa vågade inte testa nåt annat move än nån snurr, vissa snurrade så man blev illamåeende, vissa var stela som en pinne men skulle gå igenom alla, alla moves. Men kul var det!

Synd att det var typ i ettan (alltså hundra år sen, eller i alla fall fyra) vi dansade så man kommer inte ihåg mycket mer än grundstegen. Och Oscar som aldrig dansat är ju inte mycket till hjälp då, hah! Men fan vad det spritter i benen! Ne okej, inte efter Lailas natti natti-salsa. Men innan, då..!


Kvällens fulaste kommentar i Let's Dance:
Baggis för Bagge att bugga

Tjurig

En annan sak jag kom att tänka på är ordet tjurig.

Använder ni det ordet, och hur är i så fall den personen som är tjurig?

Förklara gärna mer än att den är tjurig ;)

Glad och stolt

Jag blev ju så klart stolt och glad när jag läste nomineringarna till månadens blogg som jag fått. Så jag tänkte, jag delar med mig av dom här. Var annars liksom?


Marina skriver följande:
jag röstar på http://jeinyn.blogg.se/ då hon skriver bra och är en go tjej! :nod: (hoppas det räcker med motivering :cool: )

Anneli skrev detta:
Jag vill nominera http://jeinyn.blogg.se/. En trevlig blogg om vardagliga (emellanåt filosofiska) saker blandad med mycket humor :D


Vill man nominera mig, sig själv eller någon annan kan man göra det hos Malin, på moolin.se
Det är därifrån dom kuliga gubbarna kommer också, dom hängde med när jag kopierade tjejernas kommentarer så jag hoppas det är okej att jag snottade dom lite.

In rutinerad, lite roligt det där

En annan grej jag kom att tänka på sen då.
När han kom med bollarna sa jag att han skulle lägga dom i sängen. Och så utbrister han "På min sida?!"

Här om dagen när vi skulle äta satte han sig på "min plats". Vi har egentligen inga platser så, mer än att vi sitter ytterst på bordet. Men det senaste har vi, typ, haft platser.

När jag frågade hur det kom sig att han skulle sitta på den sidan då svarade han att han inte vill att vi ska få sånna in rutinerade platser, och sitta lite var vi vill.

Men inte med sängen. Oh no no. Han har sin sida och gud förbjude att han skulle ligga på den andra. Trots att när han ligger där knör jag ut honom, men inte på andra sidan.

Men den sidan är hans, det bara är så. In rutinerad till benmärgen. Men inte vid matbordet. I soffan har vi lite så också, då blir han chockad om jag tar "hans plats". Lite roligt det där.

I read minds

Oscar kom ju in hit för att lägga sig.
Jag övertalade honom med 50 blogginlägg att läsa att han kunde vara uppe mer.
När han går säger jag:

- Jag kan ta två med socker.
- Hur visste du att jag skulle hämta negerboll?!

Hah, jag tänkte bara att han kunde hämta till mig, och ta till sig om han ville då.
Men så hade han tänkt gå ut och hämta.
Watch out, I read minds. Mouahaha! Typ.

Krypa till korset

Frågade Oscar hur länge dom skulle spela och han svarade länge. Och eftersom han spelar med både lillebror och storebror så tänkte jag att jag går och lägger mig i sängen så länge, trött som jag är.

Och när jag börjar dra min kabel hör jag att han börjar avsluta och sådär. Nånstans har planeringen gått fel för jag kan inte fortsätta här om han kommer och lägger sig.
Eller kan och kan, men då vill han se Scrubs eller nåt, och tycker jag är tråkigt om jag sitter här.

Så antingen skulle jag fejk-lagt mig tidigare för att han skulle komma och titta Jericho med mig då, eller så skulle jag suttit uppe längre så han kunde spelat mer.

För ja, han sa god natt till dom för att gå och lägga sig med mig. Även om han kanske skulle säga själv att han är trött och sådär, men hade jag suttit uppe hade han gjort det.

Nu får han krypa till korset hos bröderna. "Nee men asså grabbar, flickvännen skulle inte sova riktigt än så jag kan spela lite till, he... He... host" - och då har dom lagt ner, hah!

Ja, jag är elak.

Då värmer det extraDetta är ett låst inlägg.

Mysmat

Ja förresten, jag måste ju berätta att jag fick en såndär tanke idag igen.


Ibland läser eller hör man ju om folk som ska mysa till det. Oftast handlar det om vin och räkor då. Och det låter så mysigt. Eller bara ta sig ett glas vin, mm-mm.

Men grejen är att vi varken äter räkor eller dricker vin. Och det är så tråkigt för jag skulle vilja sitta och smaska och ha mysigt så som "alla" andra.

Men vi får göra det bästa av det. Grillad kyckling och kamben är en av det lite mysigare vi äter. Tacos är det andra. Pizza är väl sådär. Tror det är lite att äta med händerna som gör det mysigt?

Så jag tänkte att det var tråkigt att vi inte kan ha sånt mys. Sen insåg jag att det är väl snarare den man är med som gör myset, och nöjde mig med kyckling och kött, mys!


Har ni någon speciell mysmat (som ni äter med vem ni vill. Partner, barn, vänner, föräldrar?) - och i så fall vad?

Occuperad

Jag har blivit occuperad med annat ikväll. Jag har tänkt skriva blogg och läsa bloggar, men nu orkar och hinner jag inte!

Skulle gått en prommis när jag kom hem. Oscar mötte mig och allt men det gjorde mer och mer ont efter varje steg så det blev en liten, liten runda (knappt ens bättre än inget). Och nej, det var inget att gå av. Vi gick hem och ner till Ica, runt där och när vi kom hem var jag gråtfärdig. Sån jäkla skit.

Men i alla fall, vi köpte grillad kyckling och Oscar köpte kamben (så egentligen köpte ju jag kycklingen, för det är bara jag som äter det, men jaja) som vi smaskade i oss tillsammans med Icas baguetter som man värmer i ugnen. Så smarrigt! Och så Jericho på det - så klart. Tre avsnitt kvar, then it's done.

Sen fastnade jag som sagt här. Dels blev det en långt låst inlägg och dels blev det ett långt mail till Chathrine och ja, tiden rann på och jag är så trött så jag vet inte hur jag ska orka ett till Jericho. Kanske får hoppa det, men jag hoppas inte! Så ja, det här blir det sista för mig på datorn ikväll. Antingen mer Jericho eller natti natti nästa.

Underbara tjejor

Tess: Ne men tack, vad glad jag blir! Ska absolut titta in hos dig!

Marina: GU vad du är söt!! Nu kan jag ju verkligen inte sluta, haha! TACK!!!

Erika: Nej, det är klart. Men det var en förklaring till varför det blivit/varit som det blivit :)

Chathrine: Attans, jag som trodde jag var övermänsklig och bara körde på och på ;) Nej då, jag ramlade bara ner på jorden lite? Och jävla skit blogg.se som inte funkar!!

Jasas: Tack! :)

Sicka sötstrumpor ni är! Hur kan man vara blogg-off när två stycken nominerat en som månadens blogg?? Nu tar du och flyr din väg din negativitism och icke blogg sug, nu får jag ju bevisa att jag är bäst!
Oavsett om jag ens kommer med, men bara att få två nomineringar får mig att känna mig bäst en liten stund. Så himla gulligt av er tjejer!!

Och samtidigt som jag sitter och skriver detta går jag in på min mail, eftersom Chathrine skrivit att hon mailat. Och jag får tårar i ögonen för det hon skriver! Ett sånt stöd och sån hjälp! Nu känner jag bara vad har jag gjort för att förtjäna detta? Dubbel lycka idag - verkligen!!

Jag har sån tur som har sånna underbara tjejor här runt mig. Och jaa, Hanna, du också! Nu vet jag inte vad bloggtorka är längre (I hope? Haha!) för nu kör vi!!

Därför har blogglusten varit offDetta är ett låst inlägg.

Jag kan inte sluta blogga?

Chathrine: Förlåt, jag ska förklara.

Jasas: Hah! Man skulle kunna tro det!

Saker och ting blir inte alltid som man tänkt, det vet vi alla. Men grejen är att jag känner så press när jag skrivit här "Idag ska vi ut och fiska" och går vi inte ut och fiskar nästa dag så känns det (nu) så fel.
Som om jag gjort fel eller nåt. För jag har "lovat" här att vi ska göra det, men så gjorde vi ändå inte det. Konstigt resonemang, jag vet. Men det är nåt hjärnan fått för sig nu.

Samtidigt som jag vill, vill, vill blogga så är det så mycket jag inte vill skriva om här. Tillsammans med den pressen av att jag måste göra det jag skrivit.
Det var det jag gjorde igen. Igår skrev jag att vi skulle på promenad idag. Det blev inte så så nu mår jag dåligt för att jag sa det och så blev det inte så. Men jag kan inte sluta blogga?

Försökte ha ett break men det vill inte. För jag vill. Funderar istället på att bara uppdatera i den låsta bloggen nu ett tag, och lägga denna på hyllan lite.
Då kan jag skriva vad jag vill. När, var, hur, varför, vad och allt. Vi får väl se, men det är ju inte meningen att man ska vilja nåt så enormt, och sen må dåligt när man gjort det. Eller hur?

Igen

Jag gjorde det igen. Jag visste väl det.
Men det går inte att låta bli.

Det här med att 35 är mindre än 40

Jasas: Har aldrig hört nåt hon gjort innan, innan Melodifestivalen hade jag hört hennes namn en gång om att hon var med och skapade Körslaget eller nåt sånt, hah! Men jag tål inte riktigt hur hon står och rycker på scen, men hon har en väldigt speciell stil både i just scen, sång och allt.

Satt och funderade på om detta skulle bli ett låst inlägg eller om jag skulle skriva det här. Har inte bestämt mig än, så risken finns att jag skriver klart och lägger in halva eller hela på den låsta sen. Men vi börjar i alla fall.


Tänkte förklara det här med att 35 är mindre än 40. Det har ingenting med ålder att göra, som många trodde. Även om jag kan förstå kopplingen med tanke på inlägget innan.
Men nej, det handlade om vikt.

När jag funderar på det så tror jag att jag skrivit om detta i ett låst inlägg redan, men var ska man tjata om inte i sin blogg? I alla fall, jag försöker komma ihåg att väga och mäta mig på måndagar och torsdagar, vilket betydde att jag stod på vågen i morse. Gissa om jag blev förvånad när den visade på en mindre siffra än i måndags?

I måndags stod den still sen torsdag förra veckan, så jag blev ledsen men visste ju samtidigt att det var mitt eget fel (och hellre still än upp, that's it) men då blev jag glad att det var ner idag. Och nu har jag inte längre 40 kilo att gå ner, nu är det 35 kilo kvar tills min målvikt (45 till BMI, men det skiiiter jag i).

Och på nåt konstigt sätt så känns inte alls 35 lika mycket som 40. Kanske för att det var en sporre när det visade minus men i vilket fall så känns det inte längre ouppnåeligt? Kanske också för att nu står jag där jag sista gången står att detta ska jag inte över. Nu gick jag ju lite över, men tvåsiffrigt känns inom räckhåll?

Nu gäller det bara att komma ut på prommis trots den jävla skit snön. Oscar lovade att han inte skulle säga att han inte orkar gå ut och om jag försökte backa skulle inte han göra det också utan istället försöka peppa mig så vi ändå kom ut. Men så kom snön och då typ glömde han det?

Men imorgon får han ladda för en tidig prommis så vi kan gå en bra bit innan jag ska jobba och hinna bli stressad. Och så hitta på nåt aktivit och bra i helgen. Jajjemen! Här är vi pepp nu, ska bara få med honom också nu. Där i låg nog lite blogglust också, för nu känns det som jag bara vill blogga, till skillnad från bara nån dag sen.

HjälplösDetta är ett låst inlägg.

Rätt okej låtar

Ju fler gånger jag lyssnar på Melodifestivalskivan (eller skivorna) känner jag att det var rätt okej låtar ändå. Bara att dom behövde några lyssningar innan dom gick hem helt.
Vilket är synd, nu är det ju liksom försent.

Och det "värsta" är att jag börjar nog gilla Snälla, Snälla också? Hu? Men framför allt när man slipper se henne gör så mycket. Och om man lyssnar och känner på låten.
Ja, jag kanske förstår att den kan ha gått vidare också?

En massa, massa negerbollar


500 g. margarin, 15 dl. havregryn, 7,5 dl. strösocker, 8 msk. kakao, 10 msk. kaffe
En massa, massa negerbollar. Behövde bli av med margarinet, så vad gör man inte? Hehe.

Saknar dig

Jag saknar dig men vill inte vara med dig.
Det händer ingenting men det finns så mycket jag vill säga. Men jag vill inte säga det här.
Bara att Magnus Carlsson inte är äldre än 34, men bara 34.
Och att 35 är mindre än 40.Och ett förtydligande
: 35 som är mindre än 40 har inget med åldersnoja att göra, hah! Jag har ju knappt ens börjat på det tjugonde året i livet än. Goingar.

Mindre

35 är mindre än 40 - det är för jävla bra faktiskt.
Nu känns det inte lika långt längre?

Bara 34

Vad tycker du är gammalt, ålders mässigt?
Inte gammalt som gammal, gaggig och grå. Mer gammal som äldre än dig själv, i ett annat skede i livet?Förr för länge, länge sen tänkte jag att när man var 25-30 var man görgammal, livet typ tog slut och då vad det dags att sadla ner. Tänkte på äldre jag kände i den åldern, eller som närmade sig den åldern, och kände att dom var bara gamla. Och då var dom 25-30. Det kändes som en evighet innan jag skulle nå dit, och då var jag vuxen.

Sen blev det 30+, då var man gammal. Det är nog nåt jag alltid tyckt. 25-30 då börjar man bli gammal, 30 då är man gammal. That's just how it is liksom. 30 = slut på det roliga, här kommer livet.

Tills idag. Läste en artikel om Magnus Carlsson där hans ålder stod, 34 år. Och så tänkte jag är han bara 34 år?! Hade trott han var betydligt mer. Eller i alla fall närmare 40 än 30. Och sen slog det mig. Jag tänkte att han var bara 30. Helt plötsligt var inte 30 lastgammal och slutet på livet. Helt plötsligt var 30 ett bara. Bara.

Jag är 20, det är 10 år kvar till 30. Mycket hinner hända på den tiden, förhoppningsvis är jag inte på samma stället i livet då som nu. Men 30 är varken gammalt eller långt borta nu. 30 är... framtiden? Målet? Snart? Livet?

Och 25 ska vi ju inte ens prata om, jag är ju snart där. Var liksom bara en sån insikt jag fick. Han var bara 34. Bara. Jag har blivit gammal helt enkelt. Knappt så 40 känns gammalt. Eller 50. Kanske är för att mina föräldrar närmar sig dit och dom är inte gamla? Konstigt i vilket fall. Bara 34, unga pojken.

.

Jag får skylla mig själv för att det inte blev så

Emma: Man lägger till alla bloggar man följer och så kan man gå in där och varje gång nån uppdaterat ligger inlägget där, istället för att man har dom under favoriter och får gå in hela tiden och se om dom uppdaterat eller inte. Jättesmidigt tycker jag!

Jasas: Mjaa, är ju bara själva grejen att klicka och trycka sig in hos alla som är "så jobbigt", hah. Man blir så lat av Bloggkoll så man kan typ inte göra på nåt annat sätt sen, hehe.

Här sitter jag, och har gjort hela dagen. Eller ja, det blev inget Willys i alla fall. Det är tydligen jobbigt att handla mycket när man åker buss, och handlar man inte mycket är det ingen idé att åka. Tydligen.
Jaja, jag skrev det ju här så jag får väl skylla mig själv för att det inte blev så? Funderar på att ta en prommis upp till mamma sen, kunde vara gott att vara där en stund, och vara lite själv en stund.
Men det skrev jag inte, så det kan hända, hah.

Det får man väl?

Jasas: Jaa, jag har hört att det finns några som tyckt den varit bra, hah. Men jag är nog mest deppad över att Nina inte gick vidare.

Anonym: Blondinbella..? Och analklåda?

Har inte så mycket att säga egentligen, mer än att Blogkoll/Bloglovin' inte funkar alls idag så jag kommer inte in på bloggar. Eller in kommer jag väl men jag orkar ärligt talat inte sitta och klicka runt på alla jag tror jag vill kolla, så det får vänta. Vi ska dessutom bara äta och sen åka och checka Willys, så det gör inte så mycket än.

Så jag har inte varit så lat som i helgen. Då hade jag ingen lust eller ork att läsa bloggar så när jag satte mig med det igårkväll hade jag 92 nya inlägg. Och fler blev det ju allteftersom jag läste för det tog ju sin lilla tid och folk bloggade ju under den tiden. Men, idag är det inte mitt fel. Mer än att jag inte hinner/är hemma.

Och det får man väl?

Var han kanske inte så duktig

Oscar sitter och pratar/spelar med sin kompis. Jag antar att hans kompis ber honom fråga mig nåt för Oscar säger "Men du kan ju fråga mig om stolarna" och sen uppstår detta samtal:

- Men du kan ju fråga mig om stolarna. (till Filip)
- Vilka stolarna?
- Baslåda på ryggen? (till Filip)
- Gamestolarna.
- Vilken av gamestolarna? (till Filip)
- Kontorsstolen, eftersom den hade baslåda på ryggen.
- Har kontorsstolen baslåda på ryggen?
- Ja, så då kunde han ju inte fråga dig för du visste ju inte.

Jag pratar alltså emellan Oscars samtal med Filip, eller snarare samtidigt som Filip (allt för att göra det så jobbigt som möjligt?) och med Filip, fast genom Oscar typ. Och så var han kanske inte så duktig på vårt sortiment som han trodde (handlade alltså om Jysk stolar) och det var lite kul.

Tråkigt där emot att eftersom dom utgått nu så finns dom inte med på hemsidan. Ganska korkat faktiskt, för nu tänkte jag ju kolla vad dom kostat innan och kostar nu, sånt kommer man inte ihåg när man varit ledig så länge. Men det kunde jag ju inte.

Kunde ju lika gärna varit en kund som fått tipset från en bekant "Köp Las Vegas på Jysk, skitbilligt och bra stol!" och så tänker dom kolla på hemsidan och undrar varför den bekante ljugit, det finns inget som matchar sökordet "Las Vegas". Domt, domt.

Ja vi har analklåda

Jasas: Haha, ja det har du faktiskt rätt i. Jag får nog börja förtydliga att det är simska personer jag pratar om, haha!
Fy fan vad dåligt gjort, rent ut sagt! Så störigt när dom verkligen inte har nånstans man kan kontakta dom och man får gå från person till person och som kund göra allt jobb själv! Skönt att det löste sig ändå.

Så, äntligen! Nu har jag tankat Melodifestivalens skivor. Blev så chockad att det "bara" var 16 låtar per CD (två styck). Känns som det hållt på i evigheters evigheter och så blir det så lite? Jaja, nu kan jag i alla fall lyssna på mina favoriter hur mycket jag vill. Bara för att svenska folket inte röstar som jag vill, pöh.

Framför allt är det ju Nina. Den låten fastnade direkt! Satt och nynnade på den på restaurangen efter vi varit på gen repet och på bussen hem och nu efter också. Så pissigt att den inte gick vidare!
"Hej, vi heter svenska folket och skickar hellre Snälla, Snälla än Tick Tock, ja vi har analklåda"


När Oscar sitter och spelar

En dag ska jag filma när Oscar sitter och spelar med sin bror och kompis.
Ibland får man påminna honom om att han har en mic framför munnen så han måste inte gapa 32 mil till dom, dom hör perfectly fine i sina högtalare om han pratar normalt.
Han kan också sammanfatta dom båda med ordet guys exempelvis: Gör inte så guys.
Eller så är det helt enkelt bara roligt att höra vad han säger och se vad han gör. Tur att jag vet att dom sitter på andra sidan linjen annars hade jag blivit rädd för hans psyke.

Ordning och reda, veta när det är fredag

Sitter här och läser ikapp mig i lite bloggar. Och så skriver folk om jobb och sådär. Då kommer jag på att det är ju måndag idag! Jaha och hoppsan. Betyder det att det nyss varit helg?
Jag blir så förvirrad när man sitter här innanför fyra väggar och ingen ordning och reda. Jag vill jobba! Få tillbaka vardagen, ta vara på dagarna och ha nån mening med att vakna!
Nästa vecka kommer bli så go när jag har tider måndag-fredag vilket betyder att det kommer vara jobb och sen helg. Ordning och reda, veta när det är fredag.

Icke sa nicke!

För några dagarsen registerade både jag och Oscar på nån typ budsida, man får ett bud per dag eller så köper man sig fler bud. Och så har dom massa olika saker som börjar på 0,01 kronor och så budar man hela tiden, bla bla.

I alla fall så ringde dom Oscar igårkväll och sa att om dom fick ställa fem snabba frågor skulle han få ett schysst erbjudande, vilket han gick med på. Så han svarade på frågorna och sen sa hon som han pratade med att hon skulle skicka faktura (WTF?! tänkte jag) och så fick han 25 bud på köpet.

Han visste inte vad dom 50 buden han fick köpa skulle gå på så han sa ja och tack tack och dom la på. Jag blev lite sådär glad och ännu mer när han går in och ser att det går på 499 kornor! Nog för att 25 bud kostade runt 300 så man "sparade" detta men jag tyckte INTE det var värt 500 spänn.

Så det var bara för honom att maila kundtjänst och be att få häva köpet, och dom har skickat ärendet vidare dit det skulle vara. Jag har då ingen lust att betala allt det i alla fall.

Men så ringde min telefon precis och när jag såg numret antog jag att det var dom. Och mycket riktigt så presenterade hon "Hej, jag ringer från Mr. Svensson, jag ser att du registerat dig hos oss, stämmer det?" Och det gör det ju. Och så hade hon ett schysst erbjudande mot fem snabba frågor.

Men icke sa nicke! Sa till henne att jag var tyvärr inte intresserad då min sambo är igång och försöker häva sitt köp efter att dom ringt honom. Och hon sa att man mailar bara (vilket vi redan gjort) och så länge vi inte använder buden har vi 14 dagars ångerrätt (vilket Oscar också trodde), så det var ju bra att hon blev så hjälpsam!

Men jag tycker det är lite dumt (även om det är deras försäljningstaktik) att dom inte säger vad det kostar och sådär. Och så pratar dom fort och käckt så man hinner liksom inte tänka efter.

Eller att dom ringer på söndag eftermiddag och måndag kväll. För dom ringde ju precis nyss här. Och igår eftermiddag. Då brukar ju folk ha huvudet med sig? Aja, i vilket fall löste det sig ju men jag tyckte bara det var så roligt. Och all cred till henne som blev hjälpsam när jag förklarade "problemet" istället för att bli sur!

Här blir inget vettigt gjort

Anneli: Jo jag har det, eller ja här på datorn! Hoppas det gick bra i spelandet - och pluggandet!

Ann-Sophie: Hehe okaaj, hoppas du är piggare nu då!

Sau, nu får det räcka med spelande för en stund. Och så lägger sig Oscar framför Wii:t, hah! Men jag ska inte spela, jag ska sitta här och bestämma veckans mater. Och sen se på Unga mödrar när det kommer. Är så trött när jag inte gjort nå vettigt men samtidigt pigg. Hmm, förklara det om du kan, hah!

Men vi ska ut och gå sen. Och äta kanske? Uh, så bra gick det med att äta bra. Jag somnade om i morse efter en timme, sov till 11 och åt en banan. Sen har jag ätit några knäckebrön med kassler och tigerkaka. That's it. Och inga tre timmar eller nånting. Men jag slipper gå och tänka "Baaah, är det mat nu igen?!" hela tiden.

Ne, här blir inget vettigt (som om läsa bloggar är vettigt?) gjort så jag får bege mig. För övrigt tänkte vi åka till Willys imorgon. Kollade deras reklamblad på nätet och det jag hittade var shampoo och balsam som var billigt. Men det kan ju inte skada att kolla. Kanske ta en tur och skriva priser från Ica och Lidl först? Haha!

Spännande pännande

Jasas: Nja, inte direkt men det är ju mitt fel och jag visste om det. Men, det beyder hårdare tag denna veckan, eller hur?

Tänkte precis på det nu när jag skrev till Hanna. Om jag kommer ut på daglig promenad denna veckan och sköter maten och tiderna ska det bli spännande att jämföra hur det går veckan därpå när jag jobbar varje (var)dag. Och så klart försöka tänka på det med mellanmål och sånt då också. Spännande pännande.

Annars är det bra att ha en liten dator också. Kan man ha den bredvid på databordet. Väntar på att hon ska tjäna pengar så hon kan köpa en klädbutik (jag kan ju inte göra små, lätta saker, nej jag bygger megabutiken som blir skitdyr, jajjemen!) och tjäna pengar i/från den. Så nu är det äta, sova och jobba som gäller för henne typ.

Nu är här god morgon

Anneli: Jag vet inte? Aldrig känns det som nu...

Ann-Sophie: Jaa verkligen, ingen mer snö här nu, tack!

Jasas: Nej jag vet inte, handlar väl mer om att tjäna pengar skulle jag tro. Så tråkigt bara. Fast nu kan man ju förstå när man ser finalen varför dom låtarna som är med kanske inte är världsbäst, för det har inte varit så mycket bra i delfinalerna. Men men...

Nu är här god morgon och jag är så trött!  Vill somna om några gånger till. Kanske blir senare (om/när Oscar åkt) annars blir det ikväll. Lär ju somna gott då i vilket fall. Men det är ju inte så kul att gå runt som en zobie hela dagen, så vi får se. Tänkte förut att annars får man väl gå på en promenad men kändes som det bara skulle förvärra, hah!

Ska i alla fall gå och väga mig när Oscar är klar på toaletten. Typ nu då. Inte för att jag tror att det hänt nåt men det är ju kul att dokumentera det ändå. Det är ju bara mitt fel vad sm än händer, så ja. Sen blir det Sims. Jag har verkligen fastnat nu. Mest för att jag kom på "nya" sett och sådär, och inte gamla vanliga spelningen. Så, kanske see you later?

Ett jävla tjöt

Jasas: Jag brukar också göra det, bara se finalerna, men i år när vi blev bjudna på (första) delfinalen här fick jag ju se resten också, tänkte jag. Men det känns inte som det varit nåt bra år i år...
Och TACK! Det var därför jag valde justen den bilden, från just då.

Trtos att jag inte kommer ihåg alla som gått till final längre, tror jag att jag har en favorit. Och ja, det är ett jävla tjöt om Melodifestivalen, men så är det vid den här tiden. I alla fall, när jag vaknade i morse så sjöng jag i huvudet på Alcazars låt. I can be your lover hold on tight.... Stray the night, baby stay the night... Nananana lalala... Om och om igen. Och den är kvar än, verkar inte vilja försvinna. Typiskt. Jag som ville heja på Heat, men jaja. Alcazar it is.

Och när jag stod där och jazzade till Alcazar så undrade jag samtidigt, när är det slut på att vakna upp och säga "Jaha, nu snöar det igen"? och jag undrar än. Tyckte det regnade men när jag kom upp var det snöflingor stora som tefat. Har som tur är slutat nu så det blev ju inget direkt, men ändå, själva grejen, när är det slut?

Det blev natti natti nu

Anneli: Haha ja, det är ju trots allt Melodifestivalen, så jag tycker du kan stirra på Andreas istället, haha!

Ne men jag tyckte det blev natti natti nu.
Blev lite Sims efter Melodifestivalen och en film i soffan. Eller ja, Oscar såg filmen och jag låg bredvid och tittade på datorn typ. Hans förslag, att jag skulle vara där med datorn alltså.
Så blev det ju lite som att umgås, hah! Toker.
Men nu då, natti natit.

Jag klagar och jag röstar inte!

Anneli: Haha vad var det för idioti..? Ja han är ju med själv och har varit med fyra gånger. Men så har jag alltid tyckt att han verkat desperat och mediakåt och det stämmer ju då, haha!
Jag kan också tänkta mig att folk tröttnat. Ändå, varje år är dom med? Enough is enough.

Men allvarligt talat, är det jag som har fel på öronen eller slår svenska folket fel på telefonerna? Jaa, man ska inte klaga när man inte röstar själv, men man måste ju ändå få kommentera det dom gör?

Först är det Scotts mot Sarah Dawn Finer och jag kände att det spelade inte så stor roll, förutom att Sarah sjunger på svenska. Även om Scotts kanske ändrar till engelska så är det ju inte den låten man röstat på.
I vilket fall, Sarah gick vidare, helt OK.

Andra duellen var Lili & Susie och BWO och jag trodde på BWO. Även om jag inte tycker dom är så bra och är rätt trött på dom så var dom bättre än L & S som lät som vilken 80-tals låt som helst.
Men då går Lili & Susie vidare i alla fall.

Tredje gången var Amy Diamond mot Star Pilots och jag viiiiiille inte ha med Piloterna! Nog för att lika kan bli lika men detta var FÖR likt och låten är bra men av princip tyckte jag inte dom skulle gå vidare.
Men så klart går Piloterna vidare ändå.

Sista omgången var Rio & the Topaz Sound feat. Red Fox och Caroline af Ugglas och jag säger bara, jag gillar inte Caroline så iprincip vad som helst kunde fått gå vidare, bara det inte var hon!
Jag blev så sur när Caroline gick vidare!


Dom fyra som gick vidare skulle nu göra två dueller där vinnaren gick till finalen.

Först ut är  Sarah Dawn Finer mot Lili & Susie så eftersom jag inte var så förtjust i L& S förra gången fick jag ju heja på Sarah. Tycker inte hon var så bra, även om alla andra verkar tycka hon var bäst.
Sarah gick som tur var vidare, till Globen!

Andra, och sista, duellen var mellan Star Pilots och Caroline af Ugglas och jag tänkte om nu svenskarna röstat dom så här långt tar dom dom till Globen också, bara det inte blir Caronline för gudars skymning!
Ne men så klart Caroline går vidare så nu måste man höra den IGEN.


Bojkotta Melodifestivalen i fortsättningen? Så sett när dom visade vilka som redan gått till Globen kändes det inte så hemskt ändå. Nåt ska man väl kunna skrapa ihop men nee, blir väl nån skit som vanligt. Men jag klagar inte för jag röstar inte. Ähh, jag klagar och jag röstar inte! Det blir nog skit av alltihoppa.

Från en dator till en annan

Marina: Aww, tack vad gulligt!

Emma: Hehe ja det var lite komiskt..! Hehe ja så vi får tummen ur båda?

Mm, gissa hur gott det är med helgfusk? Eftersom jag varit så sugen hela veckan så tycker jag att helgfusk är tillåtet. Så nu till Melodifestivalen sitter jag med chips och gurka till min vitlöksdip och jag råkade få med mig choklad också. Whoops..? Men ja, det var gott som attans! Njuter som bara den, passar på liksom.

Har en liten paus från spelet också. Funderar dock på att sätta mig där igen. Man har ju redan hört låtarna en gång innan? Och igen missade jag när Sarah Dawn Finer flög (eller vad hon nu gör?). Från en dator till en annan, och då blir det så. Men men, det går väl att få tag på så man kan se igen, skulle jag tro? Hehe.

Jaha, där var gurkan slut. Attans, då får jag vända mig till chipsen, hah! Köpte vanliga lättsaltade men räfflade. Blev en helt annan sak! Hade faktiskt inte sett det innan. Vet inte varför jag tycker räfflade är godare än dom platta? Över lag, om det inte är nån gooo smak på dom platta. Så det var ju fiffigt, ska ju inte vara smak till dip.

Dom räfflade var dock inte lika goda att äta bara, för den som var intresserad. VA?! Lili & Susie går vidare över BWO? Där blev jag förvånad. Jaja, lite mer chips och sen spela lite mer. Men lite bloggande har det ändå blivit idag, om än inte så vettigt kanske. Men bättre än ingenting? Trots att Hanna dissar mig totalt? Schnyfft..?

En bild på sig själv när man kände sig fin

Emma utmanade alla som läser hennes blogg att lägga ut en bild på sig själv när man kände sig fin och mådde bra med sig själv. Vacker inom- och utombords.
Kom genast att tänka på bilderna vi tog denna dagen, speciellt eftersom det verkligen lyser lycka på dom när vi är med båda två. Men nu var det mig, så jag tog den på me only.


Lite roligt dessutom är att jag har också lite lockigt hår på denna bilden, som Emma har på sin. Hade pappiljottat det till jul och sen dess (julen -06) har jag funderat på att permanenta det för jag tyckte det var så himla fint. Och när jag ville ha det, inte som nu när det lockar sig när man helst inte vill, hehe. Så det var lite lustigt att jag och Emma hade såpass lika tillfällen, eller vad man ska säga. Var i alla fall glad och lyckig här och kände mig så extremt jätte fin! Vi fota och vi fota och jag blev så nöjd hela tiden!Ja, och så klart utmanar jag alla som läser detta också! Och skriv gärna här sen så jag får se era fina fejjor också!

Mellanmålspaus

Mellanmålspaus. Behöver lämna spelet lite och aktivera hjärnan påp annat sätt, hehe. Sen ska vi ut och promenixa. Blir en kortis men bättre än inget. Och så vägen om Lidl på vägen hem för lite nyttigt och lite gott. Risken finns bara att jag måste gå förbi Ica också. Är så himlans sugen på vitlöksdip (sån färdig) till gurka och morot och har varit hela veckan.

Just på den också. Men inget under veckan, nono. Har sparat det till helgen så jag har varit så duktig så! Typ. Men då är det allt på tiden nu. Gott att ha nåt till Melodifestivalen ikväll, om jag kan hålla mig ifrån lösgodiset?

Nu ska jag återgå

Anneli: Haha joo, men där tog lusten slut? Blev så mycket på en gång? Haha nee men det var ju inga långa, komplicerade inlägg direkt, hehe. Men här kommer ju ett till!
Och jag hoppas det ska funka så receptet ligger här: spindelnät. Gjorde bara hälften (fast halverade receptet till 12 pers eftersom jag inte såg att man kunde ändra, och för att slippa ha två formar) men det blev mycket ändå!

Asch, kan väl slänga in ett litet inlägg till, hah!
Min lilla flicka har växt upp nu, aww. Det trista är att jag tycker om den här familjen jätte, jätte, jättemycket nu. Och när det blir så brukar alltid nåt hacka eller krascha så jag inte kan köra den familjen längre. Det är så typiskt och händer verkligen alltid när jag spelar. Så håll tummarna nu!

Valparna växte upp och blev mer och mindre söta, behöll den som blev en kopia av mamman och pappan. Oscar sa att det blir bara en random ras, inte att den ärver vissa "delar" från föräldrarna som det är med människorna. Men jag tror allt han har lite fel, lite i alla fall.

Pappan är vit, långhårig, lång och böjd svans och ett spetsigt ansikte. Mamman är brun, korthårig, lång och rak svans och ett fyrkatntigt ansikte.
Ena valpen, som jag behöll då, blev brun med lång päls, fyrkantigt ansikte och rak svans. Så det blev ju lite av varje. Ingen skönhet direkt, hah! Men kul att behålla nån, när inte föräldrarna finns i världen längre sen.

Jaja, nu ska jag återgå. Vi ska köpa ett semesterhus! Har ingenstans att göra av alla pengarna ändå. Tänkt om man kunde fört över dom till riktiga pengar, haha!

Sådär med blogglust

Så har de senaste dagarna sett ut, faktiskt. Och om jag nu säger att jag har sådär med blogglust så lär det ju bara bli mer och mer men jag har faktiskt inte det. Mest Sims lust, fick tre små valpar igår så jag vill bara in och busa med dom, hah!
Och så mat då så klart, all denna mat.

Han hade tankat ett spel

En stor anledning till att jag inte bloggade igår, var Oscars fel.
Han hade tankat ett spel så jag spelade det,
och när jag tröttnade övergick jag till Sims istället,
resten av dagen.
Och så hade jag inte så stor blogglust.Grey's Anatomy spelet.
Var rätt okej men kunde varit roligare.
Var inget fritt spel men än "Välj arg eller lugn" typ.
Men man fick skära upp,
sy igen och spruta i armar och sånt där dom gör i serien.
Det var kul men jag hade nog inte velat betala för det.

Födelsedagspresent

Igår fick Oscar sin födelsedagspresent från sin mamma,
vad han önskat sig:En årsprenumeration av tidningen
Världens Historia!

Vi börjar med kaka

Såååå är jag tillbaka... Och vi börjar med kaka! Bakade kaka i... Kan ha varit onsdag? Neej? Torsdag? Jag kommer faktiskt inte ihåg vilken dag, men jag var sugen på choklad/gott så jag gjorde en chokladadkaka med chokladglasyr.
Gott var det och här kommer bilderna:


Vettikatten vad som hände när den stod i ugnen, första bilden?
Såg ut som en hjärna eller tarmar, gör äckligt! Hah, tog bort det fort, fort!


Skulle varit spindelnät på, men tänkte jag kunde skriva nåt istället.
På diskbänken var det lättare än på själva kakan, men det blev sådär?Och Hannas goda korvgryta..! Smarrigt som attans!
Ska bara lära mig ta mindre mat med grönsaker, hah!

Lite fick jag ju ihop

Jasas: Hah, ja vad köpte vi egentligen? Ne men kyckligen gick ju på 120, kassler, fläskfilé, var egentligen det som gick på över 40 kronor. Sen är det ju massa småplock typ frukt och grönt, mejerivaror. Ja det var väl typ det?
Har varit på Citygross en gång på flera, flera år (mamma handlade där förr mycket) men det som är bra med dom är att dom har mycket storpack eller jumbosize och sånt, till bra pris.

Ni verkar vara lika off idag som jag varit. Har inte gjort mycket och inte haft mycket att blogga om heller. Så då sätter jag mig framför Sims en timme eller så innan det blir natti natti.

Värt att nämnas kan ju vara att jag fick början på min födelsedagsmassage idag. Minns inte varför det blev två, men från början så var dealen att han skulle massera mig under en film. Som han skulle se, hah! Räknade med att inte vara så på på att titta när han masserade.

Men vi ändrade dealen lite, under fem Scrubs-avsnitt och en film ska det bli istället. Så vi hann med två avsnitt Scrubs idag. Gott som attans må jag säga! Skönt att det är så mycket kvar, hehe.

Åt dessutom Hannas korvgryta och den var SÅ god! Oscar sa det flera gånger också. Käkade med pasta och det blev över till Oscar imorgon och så kokar jag mig potatis, tycker det är bättre.

Så ja, lite fick jag ju ihop, hehe. Ska ta mitt vatten och sätta mig vid datorn nu. Kom på att jag fotat en del idag, nåt jag tänkt visa. Men det får vänta till imorgon, har ingen ork eller lust idag. Så natti natti!

Listan av alla listor

Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa? Nae, nej. Ne, tror inte det.
Vilken årstid tycker du bäst om? Föredrar sommar och vår men det finns nåt bra i alla fyra.
Brukar du sjunga i duschen? Haha, jodå.
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? Curling.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja, absolut!
Vad är viktigast för dig? Beror ju helt på hur man menar.
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? Take a trip.
Tänker du mycket på ditt utséende? I den mån att ser fräsch ut bland folk.
Vad får dig att slappna av? När allt är som det ska.
Är du mörkrädd? Inte just för mörkret, men vad som kan hända vid den tiden.
Vilken färg är snyggast? Snyggast? Beror ju helt på vad!
Tycker du matte är svårt? Mer än + - * / minns jag inte, så ja förmodligen.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Absolut INTE!
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? 8-11, nångång där, hah!
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska? Bloggen många gånger.
Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen? Jo men visst.
Bråkar du och dina syskon ofta? Nej, inte mer än att det händer att han inte lyssnar.
Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Finns flera.
Läser du ofta böcker? Nej, inte nu längre.
Vad föredrar du för sorts filmer? Verklighetsbaserade.
Vill du gifta dig? Ja!
Vill du ha barn? Absolut, ett fotbollslag eller nåt, hah!
Vilka tvprogram som går just nu har du fastnat för?  Unga mödrar, resten tankas.
Vilka länder har du varit i? Finland, Norge, Danmark och polskt vatten.
Vilka husdjur har du haft? En hund, en katt och har fyra chinchillor.
Är du bra på att laga mat? Jorå, heelt okej.
Var badar du helst? Bassäng/pool, sen badkar och sen sjö.
Vad dricker du för alkohol? Cider och liknande.
Vilka djur är du mest rädd för? Stora och utländska.
Har du nånsin skadat dig själv allvarligt? Nej, never.
Gillar du att dansa? Så länge ingen ser, haha!
Vad har du för klädstil? Försöker ta reda på det.
Är du flygrädd? Mja? Har aldrig flugit men det verkar läskigt.
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? Rör mig inte så mycket, men det är bra.
Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten, bästa.
Tror du på liv efter döden? På nåt sätt, ja.
Vill du gå ner i vikt? Massor!
Har du varit deprimerad? Ne, inte direkt.
Tycker du om sushi? Nej blä!
Tror du på livslång kärlek? Ja, eller hoppas i alla fall.
Vad äter du helst när du ser på film? Popcorn, eller grönsker och dip (och godis)
Lever dina föräldrar tillsammans? Nej, det var ett tag sen.
Har du tandläkarskräck? Nej, aldrig haft.
Vilken hårfärg har du naturellt? Råttfärgat, hua.
Biter du på naglarna? Försöker låta bli...
Vilka Internetsidor besöker du varje dag? Min och andras bloggar, bloggkoll och Facebook.
Hur ofta motionerar du? Inte tillräckligt......
Är du beroende av något? Verkar inte bättre än att blogga är svaret här.
Favorit Yoghurt: Med vaniljsmak.
Favorit Frukt: Päron.
Favorit Godis: Lösgodis och/eller mjölkchoklad. Och saltlaktris.
Kändis stilen du gillar bäst: Hu?
Favorit dryck: Iskall cola, eller nåt man inte druckit på länge.
Hur länge sover du? 7-10 timmar.
Bio eller nerladdad film? Mest nerladdad.
Morgon- eller nattmänniska? Bara människa, haha!
Hur många dagar sover du? Säger somt Hanna: Hm, va?
Hur mycket batteri finns det i mobilen? Så gott som fulladad,
Favorit språk: Finska, göteborgska och amerikanska.
Favorit land: Finland.
Favorit mat: Kött, kött, kött!
Favorit glass: Vanilj med chokladkross.
Mamma eller pappa? Båda, båda.
Vad heter din mobiltelefon? Nokia 6500 slide eller SE Z710i.
Favorit dag: Dom när jag jobbar.
Max eller Burger king? Burger king.
Senaste inköpet? Veckohandlingen igår.
Vad gjorde du klockan 16.00 igår? Öhh? Jag gjorde nog mat- och shoppinglista?
Vad är det för väder just nu? Blåstigt, lite halv mulet.
Favorit tv kanal? Kanal5 och TV3.
Favorit radio kanal? Rix FM.
Platt Tv eller Lcd Tv: Det är samma sak säger Oscar.
Rosa eller gult? Gul.
Grönt eller blått? Bååååda!
Sommarplaner? Joooooobbaaaa!
Humör just nu? Sugen på min kaka, tih.
Vad åt du senast? Spagetti och köttfärssås och gurka.
Hårfärg just nu? Brun.
Pucko eller O’boy? O'boy!
Mer eller Bravo? Mer.
Kläder du bar idag? Leggings och en mönstrad tröja/nästan tunika.
Bästa låten just nu? Andreas Johnssons A Little Bit of Love!
Favorit instrument? Piano, kanske?
Favorit artist? Finns för många bra.
Favorit skådespelare? Ingen så direkt.
Däckat? Ehh, va?
Kissat utomhus? Hehe ja när man var liten.
Bus ringt? Haha en gång tror jag, så jäkla busig jag var va, haha!
Trampat på bajs? Ja så klart.
Megapixeln på kameran/mobilen: 3.2 - tydligen.
Favorit affär? Beror väl på om man ska jobba eller handla, hah.
Använder deodorant? Ja, det ska ni vara glada för!
Gillar converse? Inte på mina fötter i alla fall.
Svart, vit eller färg? What?
Senaste du skrattade? Liten stund sen.
Systemkamera eller vanlig kamera? System, dårå.
Fjortisar eller emos? Inget, blah!
Vad ska du göra efter du svarat på frågorna? Kolla bloggarna från bloggkoll.

Vill säga massor

Jasas: Ja, vi räknade bort allt som skulle kunna hålla en månad, som man kunde frysa in då. Men jaja, i vilket fall är det ju betydligt billigare att handla på Willys så det blir ju absolut att försöka handla där minst en gång i månaden!

Anneli: Jo visst är det bra kött där också, men om man jämför priserna (på i alla fall nötfärsen, men jag skulle väl tro resten också) så är det ju stor skillnad. Har så sett aldrig tänkt på att kolla vad för skillnad det är på Ica och Lidl, på just färs då. Men absolut, det är på tiden att sluta tro och börja kolla fakta!

Tjollahopp tjollahej, leverpastej!
Hah, känns inte som jag har nåt att säga men vill säga massor. Går ju tyvärr inte riktigt ihop.
Så ne, gotta go then...

Storhandla

Jasas: Dååååå förstår jag! Vi höll på och diskuterade igår och fick inte ihop det verkligen. Och så började vi räkna bort allt som kunde vara färskvaror (allt kött, bröd, mjölk, furkt och grönt osv) och då kom vi ner på typ 200 haha! För så trodde Oscar du/ni gjorde, för att det var så billigt. Men det betyder ju bara att vi får åka och handla på WIllys i framtiden!

Vi måste verkligen börja kolla vad saker kostar på andra ställen. När Jasas säger att dom köper 1,5 kilo nötfärs för 50 kronor så betalade vi 34 kronor(!!) igår för typ 0,5 kilo. Inte undra på att det blir dyrt!
Får börja skriva upp sånna vanliga varor, vad dom kostar på alla olika ställen (eller alla och alla men Lildl, Ica och Willys i alla fall) och spri ut handlingen lite ännu mer. Så får väl mamma åka mer och storhandla nu igen ändå, haha. Det som var så skönt när vi flyttade hit så man slapp det. Men allvarligt talat, är det så stor skillnad så är det ju bara att köra!
Och så går det ju bussar. Man kanske inte storhandlar för en månad med buss, men ja. Och är vi ändå vid Willys ligger ju City Gross nära också. Alla dessa storpack, wonderbart!
Sjukt ändå att det är så stor skillnad...

Det var väl det jag hade

God morgon!
...ehh, ja det var väl det jag hade för tillfället.
Vi närmar oss skola och det ser ljust ut!

Bättre än att bara sitta och vänta

Jasas: Hmm jo det var ju lite skillnad... Hah, vad skumt också. Undra vad det är som gör SÅ stor skillnad ändå...

Chathrine: Man kanske skulle ringa och höra vad som gäller? Med tanke på hur det gått sen han var där liksom... För 6 månader var ju ett ganska bra tag sen...

Anneli: Jag är alldeles för trött för att försöka mig på att läsa det nu, men imorgon ska jag läsa länken! Jag räknade ju då med vad jag drack till maten också, "bara" två liter utan mat.
Haha jo annars vet jag att risken finns att jag sover i flera timmar, och den blir i alla fall mindre med klocka!

Nuu är jag så nedrans trött va? Tänkte gått och lagt mig men medans jag spelar lite samtidigt, hehe. Han gör saker och jag sitter här. Eller i laddningstiderna. Oscar tyckte det var så roligt att jag skulle ha två datorer samtidigt, men han brukar ju alltid titta på nåt på telefonen på sina laddningstider. Så faktiskt. Bättre än att bara sitta och vänta.

Men alldeles strax ska jag joina min andra hälft och nana. Efter jag har gjort allt sånt som inte gör sig självt: ställa in maten, släcka lampor... ja det var nog det idag. Och sånt som bara jag kan: kissa, ta ut linserna, borsta tänderna, stänga av datorerna och sådär. Ja, du vet. Allt man gör innan man går och lägger sig. Så, natti natti och hörs imorgon!Och så håller vi tummarna för att jag blir själv hemma imorgon?
Eller framför allt att Orrisen kommer iväg till skolan?
Håll tummarna blåååå..!!

Idag har hon överträffat sig själv!

Haha, idag har hon överträffat sig själv!
Ja, jag pratar om Blondinbella.

Äsch..!

Jasas: Frågade aldrig, köpte dom ändå. Kändes som "alla" tyckte det var så dumt så ja... Hur dom är dåliga? Nån gång har vi köpt nån som är klitigare, med mer senor och grejer, är väl inte så farligt men inte jättekul heller. Vet inte om kyckling kan vara bättre och sämer, men jag antar det.

Chathrine: För två år sen fick han remiss från skolkuratorn till vuxenpsyk. Han står fortfarande (antar jag, eftersom han inte "sagt av sig" och dom inte kollat om han fortfarande är intresserad) i kö för att få komma in. Dom har så mycket att göra så dom skulle då ta upp hans ärende i en konferans och se hur akut hans behov av hjälp var - typ så.
Så svar nej. Han var några få gånger hos skolkuratorn men det var mest för att han skulle gå i skolan, inte för just det (eftersom han "bara" var skulkurator, som han sa själv).
Och vi har inte testat kycklingen än, passade på att köpa eftersom det var billigt men på lördag ska vi äta!

Idag gjorde vi nåt joks jag fått på mailen. Var kassler med rödlök och purjolök. Och så lite creme fraise och en skvätt mjölk. Helt okej men det blir nog inte att vi äter det igen. I alla fall inte på det sättet, man kan ju alltid göra om det så man själv vill. Rödlöken var god i alla fall. Oscar tyckte väl det var sådär, gick ner i alla fall.

Annars har vi inte gjort mycket mer än handlat, sen sist. Vi gissade på vad det skulle gå på. Oscar sa först 400 (och nu efter säger han att han menade bara det vi skulle äta till veckan, inte sånt som blir över typ kycklingen) och sen 500-600. Jag trodde vi skulle landa på 1000-lappen eller sådär. 800 gick det på, så vi var lika bra/dåliga båda!

Har börjat spara kvitton och så för denna månaden för jag tänkte se vad vi handlar och sådär. Lite spännande. För 800 känns så mycket, för "bara" en vecka. Blir ju lite mer så sett, samtidigt som vissa saker (typ bröd) kommer vi behöva köpa mer denna veckan. Och frukt och grönt. Framför allt mjölk är jag nyfiken på, det går det några liter.

Men nu tänkte jag faktiskt sätta mig och spela. Startade spelet förut så jag skulle ta mig dit, annars blir det liksom inte av. Blev så sugen på en promenad helt plötsligt, hah! Men jag är så mätt! Och så var det så mörkt, tänk när det ska bli sommar? Får väl smälta maten och fundera på det sen, klockan går ju trots allt. Jaja.

Den som är istället för musen

Gu sicken skillnad! När jag köpte datorn så satt det en "plastbit" (typ som på skärmar på mobiler och sånt) på touchpaden (ingen aning om det heter så, den som är istället för musen typ) där den visar hur man zoomar in eller ut med toughpaden, och nåt mer som jag inte är exakt säker på vad.

I vilket fall har jag tyckt den varit seg, touchpaden alltså. Den tar inte riktigt ibland när man trycker och så. Så innan jag ringer och frågar om det ska vara så/klagar så tänkte jag att jag testar att ta bort den först.

Innan jag är helt 100 på att jag ska ha kvar datorn så vill jag ta bort så lite som möjligt. Den ska ju vara i gott skick när den kommer tillbaka (även om det målade var utslitet på den lappen, så dom hade fått byta ändå) och då ville jag spara den, ifall ifall. Men nu är den väck och den kommer inte tillbaka!

Det var verkligen stor skillnad! Nu tog den inte ordentligt ändå bara för det, haha! Men förut så typ "fastnade" fingret i plasten så det gjorde ont om man rörde för mycket. Men nu flyter det som bara den!

Så bra det gick med hjälp

Jaja, så bra gick det med hjälp - hah! Men jag malade mamma rätt snart efter jag publicerade, och fick svar. Hon trodde inte heller det skulle gå men föreslog att man kan ju göra mer än bara steka som filéer så det ska väl gå åt. Annars får väl hon köpa dom av oss och hoppas dom tyckte om dom, haha! Nee då, jag tror mer på det jag tänkte också, som hon också skrev, att det är ett nytt märke som vill ta sig in. Så, det är väl bara att tuta och köra. Och hur äckligt kan det vara liksom?

Nu har vi i alla fall gjort upp matlista för hela veckan. Började med att vi inte åt som vi tänkt idag, hah! Men det var mest för att jag insåg att jag skulle ätit vid 15 och ska vi handla på både Lidl och Ica är klockan inte 17 innan vi kommer hem, och då ska man ställa sig och göra maten dessutom. Då hade det blivit middag mitt i natta, igen. Så det blir mellanmål/macka nu (blodpudding för Oscar) och middag när vi kommit hem igen. Skulle ändå ätit rester imorgon, så det blir ju "färskt" istället.

Man borde ju få testa

Hjälp mig nu! Sa precis min tanke till Oscar, att man kan ju fråga om man kan köpa en påse nu (inlägget nedan) och sen komma tillbaka kvittot och få rabatten om man då köper två till. Man borde ju få testa, så det inte är skit verkligen.
Och han bara tittar på mig och skakar på huvudet. Han tror absolut inte att dom skulle gå med på det. Kan inte riktigt förklara mer än typ "dom vill ha pengarna vid ett köptillfälle, jag tror inte det går att göra så...."

Men varför inte? Alltså, vi gör ju det. Säg typ dynor, har vi fyrstycks pris. Har nån då köpt fyra dynor och kommer på att dom vill ha två till tar dom med kvittot så får dom rabatten på dom två också. Inga problem.
Inget konstigt eller nånting, varför skulle det vara annorlunda för Ica? Annars förlorarar dom ju bara på det. Jag kanske inte vågar testa den då, då får dom inga pengar. Annars köper jag en så får dom det, och är det bra så köper jag mer!

Men eftersom han fick det att låta som nåt omöjligt och helkorkat vill jag ju inte gå dit och ställa en sån dum fråga, så om nån i alla fall svarar på om det låter helt orimligt, eller om dom kanske kan gå med på det?
Hmm, det blev väl för långt för att få nån hjälp från nån som bara sprang förbi, men jaja. Kände bara att jag behövde nåns tanke, oavsett om det är som min eller som Oscars, bara så jag vet vad jag ska göra...

Tänk om det är skit

Jasas: Aww, thank you! Och finare blir det ju med den bakdelen sen också!

GIssa om jag blev förvånad när jag satt och bläddrade i reklambladen för Lidl och Ica. Kollade vad vi kunde vara sugna på, beroende på om dom hade nåt bra extra pris. Så såg jag att Ica hade såndär köp 1 för ett pris, köp 2 för lite billigare pris eller köp 3 för ännu biligare pris på kycklingfilé, nåt jag precis bläddrat förbi i Lidl-tidningen.

Tänkte för skojsskull kolla vad Lidl tog, jämfört med Ica. Räknade så klart men att det skulle vara billigare. Lidl hade 800 gram bröstfiléer för 59,50 och då kollar jag i Icas som har 900 gram för 54,90! Så det var 100 gram mer men 5 kronor billigare (är väl ingen stor grej så, men trodde inte Ica skulle vara billigare). Båda är ju "okända" märken, så Icas kanske är sämre?

Men i vilket fall så hade dom ju tre olika priser, så 54,90 för en påse, 100 jämt för två påsar och 120 spänn för tre påsar! 40 spänn påsen liksom. Nu blev jag dock sådär orolig att tänk om det är skit så köper man på sig tre påsar? För det var vad vi tänkte göra, köpa tre. Hmm, får nu fundera. Eller kolla om man kan köpa en och är dom bra så tar man med kvittot och får rabatten när man köper två till. Så har ju vi, tycker man dom kunde ha också. Hmm, får fundera lite på den.

Gissa vem som tydligen var trött?

Chathrine: Jo absolut, men han har ju också haft SF och det är väl mycket från "den tiden" som hänger kvar på sätt och vis. Är ju så svårt att förstå när man aldrig varit där...

Ojdå, gissa vem som tydligen var trött? Låg och kollade på TV förut och ögonen kunde inte hålla sig öppna så jag tänkte jag skulle vila en liten stund. Ställde klockan på 25 minuter, tar ju sin lilla tid att somna så det blev ju kanske en kvarts sömn.
Bara det att när klockan ringde så var jag så trött så jag snoozade, och några gånger till så jag hade helt plötsligt sovit en timme! Okej, men nu var jag rätt pigg så jag skulle gå upp. Sen hade ytterligare en timme gått - igen, hah!
Helt galet verkligen, nästan två timmars sömn, även om en halvtimme var rätt störande medn klockan som ringde hela tiden men ändå. Hoppas bara jag somnar ikväll, men det går väl bara av farten. Gott var det att sova i alla fall!

In action

Chathrine: Fast jag tycker inte det hjälper med en tvåa heller, med fler dörrar att stänga om sig. Jag vill vara själv hemma. Men det är ju skönt att jag inte är ensam då, hah!

Pratade med Hanna igår och gnällde lite på att hon inte visat sin nya kappa och frisyr.
Kom på då att egentligen var väl inte jag rätt person att göra det när jag inte ens visat den nya sängramen än, hah! Men jag har heeelt glömt bort det faktiskt.
Men nu chansar jag på att hinna före Hanna, haha!Tänkte jag skulle bäddat och plockat undan men ni får den in action istället.
Älskar att den är så bred så man har en "hylla" uppe på.
Även om det varit ännu bättre med den vi ville ha...
Men men, där är den!

Jag hade väl ingen poäng direkt

Chathrine: Haha fan vad mysko att det bara funkade så. Jaa, blogg.se alltså...
Tänkte väl att det var nåt sånt, och jag överlever ju för hur jobbigt - egentligen - är det? Hah!

Jag är en såndär människa som tycker om att få vara själv emellanåt. Jag älskade när jag bodde hemma när jag kom hem från skolan och hade några timmar för mig själv. Vet inte exakt vad det är eller vad som gör det, men bara själva grejen att få lite egen tid. Och det funkar inte ute, för där är massa andra människor. Men att få sitta hemma och bara vara själv... Ahh...

Vilket så klart kan skapa problem också. Som när jag säger till Oscar att får gå till skolan så jag får vara själv hemma. Men det är ju inte att jag inte vill vara med honom, eller nån annan för den delen heller, men jag vill och behöver få vara själv nångång.

Och nu känns det som att när han varit hemma i en månad, och i princip jag också förutom dom gångerna jag haft lite jobb, så klättrar jag på väggarna. Kan inte sätta fingret på vad som gör att det är så, för det är ju inget som att jag inte kan vara mig själv eller inte kan slappna av eller nånting sånt, när han är hemma. Men jag får lite flipp över att inte ha varit själv på så länge.

Det lustiga är att farmor är/var likadan. Hon har sagt det så många gånger när vi pratat om det. Så jag vet ju vem jag ska skylla på, hehe. Ne, men jag hade väl ingen poäng direkt. Mer än att få ut att jag behöver få vara själv och har inte varit det på länge.

Om mitt kiss

Chathrine: Så skumt... Det är inte så att du glömmer eller skriver nån boktav stor eller liten? Hmm, snurrigt men du kanske fattade?
Och det var bra att du redde ut det åt mig! Inte för att jag tänkt räkna vatten man har i maten just, men tänkte om det räckte om man drack halvlitern till fyra mål (två liter då) men idag har det runnit ner två liter - utöver det till maten! Så då har jag ju gjort rätt då. Gäller bara att fortsätta så, haha!

Och apropå mycket vatten är jag SÅ kissnödig nu!
Det är säkert jätteintressant, men jag skriver det ändå för det är min blogg! I alla fall, det är så roligt nu när jag dricker så mycket (har ju blivit fyra liter idag) så är jag så kissnödig hela tiden.
Förr, för några år sen, så kissade jag 2-3 gånger per år (HAHA neeej, per dag, men det får stå kvar för jag är så trött så det var kul) och nu är det 2-3 gånger i timmen typ, haha!
Jaja, nog om mitt kiss. Så här blir det när jag är trött.


Tänkte på nåt annat också, men det har jag glömt.
Oscar lägger sig nu så det är väl bäst att jag hakar på. Annars får jag somna själv och till snarkningar och det går inte för sig. Nu skäller han på trollen, stackarna. Dom har det inte lätt dom.
Ne men allvarligt, god natt nu!

Det jag alltid säger

Jag fick precis en länk från Oscar.
Tittade och frågade vad som skulle vara roligt med den?
"Där har du det jag alltid säger: Skräddarn säger nej, ett bestämt nej!", säger han.
Jag har aldrig hört honom säga det, haha!

Det jag alltid säger - jo ellerhur, haha!

Då hamnar hon liksom i skottlinjen

Anneli: Det är faktiskt lite roligt, jag har märkt det här hos oss att Lidl har mycket fräschare grönsaker framför allt men frukt också känns det som. Så jag drar mig från att köpa det där.

Haha, jag har mycket att säga idag! Sitter och pratar med Anneli på MSN och skriver världens novell - om Jysk! Haha. Men jag tycker det är kul (jobbet alltså) och jag har redan tjatat om detta på Oscar, har inte träffat nån på jobbet att prata med på länge direkt. Så ja, då hamnar hon liksom i skottlinjen, haha!

Kollade på Såld på hus på TV4+ förut, verkade först inte så bra men sen var det rätt kul. Var dessutom en mäklare från Hisingen/Göteborg med så jag fick ju heja på honom, haha! Och hans lag vann också! Men dom var duktiga. Gissade väldigt lika summor och var "väldigt" (allt är ju relativt, men det är ju miljoner det handlar om) nära summan.

Ja, programmet går ut på att två lag med två mäklare i varje ska gissa vad ett hus eller lägenhet sålts för. Eller tre, så bäst av tre då. Dom får gå runt och kolla och fråga och fundera på läget (eller som idag när det var i Knutby) och sen gissa vad det sålts för. För den som inte sett och tycker jag babblar helt oförståeligt.

Men det var kul. Kollar Christine lite halvt med Anneli på MSN och Oscar som bloggar hela tiden. Tjat lönar sig i längden? Vet inte om jag vill veta vad han skrivit denna gången, hah!

Dagens ungdommar

Jag glömde ju att jag skulle gnälla över fjortisen i morse!

Jag stod i busskuren och plötsligt så börjar det lukta starkt av cigarettrök. Blä, blä. Började titta på dom där ute men ingen rökte. Inte stod i öppningen, var kom det ifrån liksom?

Sen ska jag se om nån står på andra sidan kuren eller nåt, och då ser jag att det står en tjej inne i busskuren och röker! Det duggade ytte-pytte lite, men hon ville väl inte förstöra sminkningen.

Och hon hade två påsar som stod på bänken, men dom hade ju inte försvunnit om hon tagit två steg ut så hon åtminstonde kunde blåsa ut luften utanför kuren.

Så jäkla respektlöst och jag blir så sur! Dagens ungdommar säger jag bara, som den pensionär jag är!

Tills benen skakar och man inte får nån luft

Anneli: Är det länken som inte funkar, eller lösenordet (som jag då skrev fel, you've got mail!)? För jag kommer in på länken i alla fall...

Mamma mia och Jesus Maria! Jag bara äter och äter, hela tiden! Jag fick faktiskt i mig en banan på jobbet, vid lagom tid efter maten jag åt innan. Och nästan en liter vatten lyckades jag hälla i mig, så med det jag druckit till maten är jag uppe på 2,5 liter och en halv blir det ju till maten nu också. Och lite till för att vara säker på den där litern.

Tänkte bara ta en macka nu, även om det är sent men för att jag ätit ett mål mat och då tar jag hellre nån macka nu, än kommer på när jag lagt mig att jag måste äta nåt. För så blir det annars. Så jag tycker banne mig att jag varit duktig idag!!

Skulle bara vart den där promenaden också, suck. Men jag får gå mer imorgon och resten av veckan. Dra hårt det sista på badet och sådär. Vi brukar ju simma mot strömmen en liten stund efter vi slutat så man får lite träning där också. Gärna tills benen skakar och man inte får nån luft, hah! Men gott är det. Så, jag är trots allt nöjd med hur det gått.

Här sitter jag och babblar

Ann-Sophie: Och det var det också! Och välkommen tillbaka, hah!

Det blev inte alls som tänkt. Men duschat och ätit har jag, och får snart gå ner för att köpa mellanmål till jobbet. Ett äpple eller två. Kanske nån banan. Blir lagomt och bra.
Och så börja byta om och göra mig i ordning för att gååå. Funderade på mascara men hoppar nog det med tanke på vädret, vill ju inte gärna komma och se ut som värsta emo, hah.

Luktar gott om vitlök också. Oscar gjorde en lite väl stark sås igår, som jag hade till min grekiska pytt nu idag. Efteråt borstade jag tänderna och använde SB12, fan så dom sved!
Inte bra på vitlöken. Får väl köra en vända till innan jag går så folk inte svimmar när dom ska betala. Och ingen behöver påpeka "Har du ätit vitlök, älleh?". Bäst för alla.

Ska kika in sommarvarorna som kommit också, tjiho! Började komma igår så vi får väl se om vi hunnit få upp nåt, och vad det var i så fall. Bästa på hela året: sommarsäsongen!
Förutom all montering, hah. Men hoppas dom/vi sparar det till alla rastlösa praktikanter, så jag slipper. Så många bord och grejer jag monterat under minda praktikdagar va?

Men nej, nu får jag börja skynda mig ser jag. Här sitter jag och babblar som om jag hade hela dagen på mig. Och det har jag ju inte, inte på långa vägar!
Har väl inte sån panik egentligen heller, men heller väntar jag 10 minuter än blir 10 minuter sen, om så även 15 eller 20 minuter. Jaja, jag skulle gå var det ja! Hej så länge!

Abruptiska ryck
Detta är ett låst inlägg.

Mm, mellanmål

Jasas: Och här hade det (av det du skrev) bara blivit köttfärs och kyckling, hah! Korv äter vi jätte, jättesällan. Men kött äter vi också. Och så all "baj mat", sånt färdig.

Mm, mellanmål. Proppis från frukosten än, hah!2 morötter, 1 päron och 1 dator

Värst vad mycket mat det blev

Jasas: Haha jasså? Jag läste inte så noga men det lät ju lite... Hah, jag vet inte?
Jaa, hon pratar ju om att det ska vara nyttigt (ibland i alla fall) men njaa... Hah! Men hon är lite kul, fast jag har svårt att se mig stå och vifta, kasta och skvätta som hon gör. Men hon gör ju en bra show, istället för att bara stå och röra och prata.

Nu skiter jag i att magen spottar ut magsyra, vi ska ut och gå! Får väl svänga förbi apoteket på vägen hem om det blir illare. Men känner att nu måste jag komma ut, är så trött på att bara sitta här och det är inte bra heller. Även om det är bättre att vågen står still än går upp är det ju roligare om den går ner. Så nu jävlar, hah!

Och nu är det mat/mellanmåls dags. Trodde jag skulle vänta men man får ju räkna med hur man kan äta på jobbet och när jag kommer hem och sådär. Nu blir det ju mat runt 20 ikväll, men det finns inga andra alternativ. Men det blir mellanmål nu vid 11, mat vid 14, mellanmål vid 17 och mat vid 20. Frukost åt jag vid 8. Värst vad mycket mat det blev bara för att jag ska hinna äta efter jobbet, hah! Annars blir det ju bara fyra mål, sista vid 18-19.

Jaja, bäst att fixa ätet då så vi kan komma ut. Fastän det är fem timmar kvar tills jag ska åka så blir jag så stressad när vi ska gå och handla, minst en-en och en halv timme och jag ska duscha och äta och allt sånt där. Egentligen är det gott om tid men det känns inte som det. Jaja, jag är bara konstig. Och nu gick jag!

Dålig fantasi på vad vi ska äta

Vi brukar ha så dålig fantasi på vad vi ska äta. I gamla lägenheten var det nästan bara färdig mat, eller ja sånt som är så gott som färdigt bara att värma på lite i ugnen eller stekpannan. Inte alls lika gott. Bara en sån sak som köttbullar, stor skillnad på köpta, färdiga köttbullar och hemmagjorda köttbullar. Och dom man gjort själv är ju de godare då, hah!

I alla fall, på arla.se och recept.se kan man prenumerera på recept, och jag valde för över ett år sen att ta dom snabba recepten. Har för mig det fanns "smala" recept, billiga recept, snabba recept och säkert nåt mer. Så kommer det antingen varje dag eller om man vill välja att få på måndagen hela veckans recept.

Jag hade nånstans runt 150-180 recept från början och nu är det 119 kvar. Var en del dubletter och en del som inte lät lika gott nu, haha! Men kyckling vann i alla fall, med 38 recept. Sen var det 21 köttfärs, 17 kött (alla olika slags kötter, utöver det som är med i listan), 11 fläskfilé, (10 dessert) 8 pastasåser, 4 bacon, 4 korv, (2 bröd) 2 kassler, 2 skinka.

Känns som det inte kommer så mycket varierat men nu har jag ju inte sparat nåt med fisk eftersom "vi" inte äter det. Men det borde ju vara mycket kyckling, men kan ju varit att det är korv (som jag inte gillar så värst) som inte verkat gott som jag tagit bort och sånt. Kan i alla fall rekomendera dessa, om man har svårt att komma på vad man ska äta.

Lite störigt

Åhhh vad jag förstår att mespropparna i 08 känner att dom alltid måste vara störst bäst och vackrast! Men lite störigt när man ska logga in på bloggen och hittar reklam för detta inlägget.
Världens längsta och högsta berg- och dalbana, jaaajaaa... Tacka vet jag Nordens bästa berg- och dalbana i trä: Balder!

Tjuvlyssnat - så söt!

Hah, Oscar skickade precis en länk till mig. Han har lärt sig att det är ingen idé att han sätter sig läser det han tycker är roligt på Tjuvlyssnat. Antingen är jag så inne i mitt så jag glömmer lyssna, eller så är det inte roligt eller för långt så jag går in i mitt och glömmer lyssna eller säger jag "vänta lite" några gånger och glömmer att han ville sagt nåt.

Så han skickar på MSN istället, mycket bättre. När det bara gäller nån länk i alla fall.
Idag var det då Tjuvlyssnat. Så söt!

Äter frukost med datorn

Jasas: Hehe ja, så klart. Det är ju det viktigaste, det var bara en tanke och fundering. Inte ett mål, bara nyfiken på vad som gjorde det.

Nu är det dags för god morgon igen. Känner mig som värsta buisniess woman när jag äter frukost med datorn. Men jag hatar att äta frukost "själv". Sitta i ett tyst kök bara. Då sätter jag mig hellre med TV:n och/eller datorn.

Så får vi väl se vad dagen har att erbjuda. Får se om jag försöker komma ut innan magen eventuellt strejkar. Eller strunta i det så jag kan jobba sen. Jaja, ingen panik. Handla ska vi göra idag i alla fall. Middagen ska vara klar när jag kommer hem tänkte jag. Ska bara hitta på vad han ska göra och tala om det för honom, hah!

Blö, såg precis på Rachel Ray och hon gjorde nåt som såg mega gott ut. Inte till idag, men man kan ju äta fler gånger. Men jag hittar inte receptet på hennes sida?! Söker på "chicken" och under februari detta året, för hon pratade om att dom skulle göra detta hela fabruari, och det var en förberedelse inför Alla hjärtans dag.

Jag får la vara utan då...

Hur blir man mest aktiv?

Okej okej, det blev ett inlägg till. Men jag blev lite nyfiken.
blogg.se's startsida kan man hitta de mest besökta, de mest aktiva och de senaste kommentarerna. Och så blev jag lite nyfiken på delen, de mest aktiva. Hur blir man mest aktiv?
Så jag gick faktiskt in och räknade antal inlägg dom 20 skrivit idag. Och hur många jag skrivit idag. Man kan säga att jag lätt kom fram till att det handlar inte bara om antalet inlägg (på en dag i alla fall).

Listan blev så här:

1. 3 inlägg
2. 6 inlägg
3. 5 inlägg
4. 3 inlägg
5. 4 inlägg
6. 11 inlägg
7. 12 inlägg
8. 10 inlägg
9. 6 inlägg
10. 3 inlägg
11. 2 inlägg
12. 8 inlägg
13. 2 inlägg
14. 4 inlägg
15. 2 inlägg
16. 6 inlägg.
17. 3 inlägg
18. 5 inlägg
19. 4 inlägg
10. 3 inlägg

Jag: 11 inlägg


Det var alltså en som skrivit ett inlägg mer än mig, en som skrivit lika många. Av 20. Och några med 2, 3 eller 4 inlägg "bara". Fast bara är väl okej här, när man ska vara mest aktiv?
Men jag kan tänka mig att det handlar om över lag, och hur mycket bilder eller filmer man lägger upp och hur många som kommenterar och sådär. Eftersom Kenza och Stina-Lee ligger ett och tvåa.
Men ja, det var lite kul bara.

Punkt för dagen

Chathrine: Ne, det var så jag menade också. Att det är ju dom som kommenterar som är viktigast.

Jasas: Nej precis! Vet inte vad normal är, men jag är det inte och vill inte vara det heller!

Bah, jag är så kissnödig! Jag har druckit vatten som jag vet inte vad idag. En halvliter till varje mål mat (tre alltså) och en liter nu på kvällen. Men så började jag titta på Stepford Wives så jag ... och där kom reklamen, hah! Skulle sagt i alla fall att jag skulle kissa och så i reklamen, och sen ta med mig datorn till sängen eftersom jag inte orkade flytta på laddaren.

Så det har jag gjort nu. Och plockat undan middagen. I nästa reklam blir det ut med linserna och så är jag redo för natti natti. Ska ta tag i det där Sims spelandet så snart jag är klar här. Fastnade en liten stund till med Jasas-Hanna på MSN igen, men det är heeelt okej. Så jag svamlar. Så här sätter vi punkt för dagen, skrivs imorgon igen! Punkt.

En sån go "komplimang" av Jasas-Hanna

Jasas: Det har jag aldrig tänkt på innan, men tack! Haha, nu "svider" det i tänderna också!

Haha jag fick precis en sån go "komplimang" av Jasas-Hanna.
Hon skrev att jag är så djup. Blev lite chockad och glad och tänkte liksom "Vad nu?" Då säger/skriver hon:

Jaa, fattar inte vad du får allt ifrån.. jag kan tycka att jag själv är ganska konstig i mitt tänkande men du är nog snäppet värre :p

Apropå det inlägget jag skrev tidigare då, om känsla och minne i munnen, typ.
Antar jag, haha! Ne, men eftersom hur konversationen fortsatte så var det det.
Hon får i vilket fall svaret:

Men det är ju bara en såndär skum grej, sen kan man ju börja fundera på alla människor man möter. Alla man aldrig sett innan, eller kanske har sett innan men inte registerat? Och var bor alla? Kanske bor granne med mig nu, eller har gjort innan? Hur får alla plats? Vad gör dom här? Vart ska dom sen? Vad jobbar dom med? Vad har dom för familj? Hur ser dom ut nakna? Har dom alltid bott här? HAH!

Jag har aldrig påstått att jag är normal. Vad det nu är, men i alla fall.

Kanske bara är jag?

Anneli: Speciellt när man envisas med att äta var tredje timme. Annars äter jag två gånger per dag om jag är hemma. Frukost/lunch vid 12-13 och middag vid 20-21. Oftast. But no more, haha!

Jasas: Hehe ja det vet jag ju, så du har väl bidragit lite där, men 60 gånger..? Haha!

Är det bara jag som kan få en känsla, av att göra nåt äckligt eller obehagligt? Eller minnas den känslan, som om jag hade den precis nu och må dåligt eller bli äcklad av det?
Som nu, jag ryser i hela munnen för jag tänker mig hur äckligt och ont det skulle vara att ha en gaffel mellan framtänderna där nere. Huu... Usch, blah.
Eller så kan jag få rysningar när jag slickar konstigt på en träpinne (alltså en sån från glass, för förtydligande, hah!) och den känslan har jag lite på tungan också.
Ahh, kanske bara är jag? Haha!

Nu försöker jag titta på Design Simon & Thomas. Sitter man här framför brukar man försvinna ut i en annan värld så försvinner TV:n lite, faktiskt. Men då är det ju inte så viktigt.
Det, samtidigt som Oscar pratar med Karl så man hör inte direkt vad dom säger. Om man inte höjer helt galet mycket.Då är det bättre att stänga av, hah!
Funderar på att spela Sims. Dom i programmet har ett stort hus, jag bev så sugen på att göra det så man har massa möjligheter och plats. Mm, vi får väl se.

Vilken siffra "betyder mest"?

Det här med besökare tycker jag är ganska intressant faktiskt. Det varierar väldigt mycket och nu var det länge sen jag var inne och kollade (innan idag då) för det känns inte så noga längre? Och så såg jag att det pekar faktiskt rätt uppåt. Sen vet jag ju inte om det är samma besökare, men jag tror ändå inte det. Inte många gånger i alla fall.

Men så funderar jag när jag ser att jag en dag har haft 19 unika besökare men hela 78 träffar. Alltså det är 19 olika IP-adresser som varit här, och antingen är det nån som varit inne 60 gånger eller så ligger det spritt på olika. Och så börjar jag fundera, vilken siffra "betyder mest"?

Visst är det kul om man har 100 eller 1000 besökare. Men att man har så många som kommer tillbaka, är inte det roligare? Att dom inte hittat Bloglovin' och går in gång efter gång för att hitta sig en uppdatering. Som denna dagen, jag betvivlar faktsikt att nån varit inne 60 gånger (möjligheten finns, men jag tror inte).

Sen är det ju antalet kommenterande (inte kommentarer, även om det också är kul men det är mer som träffar, kommenterande är unika besökare) som är det absolut roligaste. Hur många har kommenterat idag, oj såppas men SÅ många kommentarer! Det är underbart, för det mesta.

Så tokigt, så länge sen

Om jag nångång skulle få frågan: Vad är det tokigaste du gjort? skulle jag förmodligen svarat: "När jag somnade på Oscars rygg!" Hur det gick till? Jo, jag ska berätta.

Vi var hemma hos min mamma, där jag då hade min tv på väggen. Jag låg och tittade på ett favvo program, Resurrection Blvd., som gick mitt i sena natten så Oscar skulle sova. Han tyckte dessutom inte att det var bra.

Han ligger då på mage och försöker somna. Jag, av nån anledning, får för mig att lägga mig på honom. Inte på mage också för att kramas, utan på rygg för att kunna se TV:n. Jättemysigt, verkligen.

Saken är den att där somnar jag! Minns inte vem som vaknar eller varför, men jag "går av" i alla fall. Vi kom att tänka på detta lite tidigare idag, och skrattade så gott. Så tokigt, så länge sen. Men gott var det, jajjemen.

Snart dags för mat - igen!

Anneli: Ja, det ska bli riktigt gott!!

Jasas: Ibland är jag för gullig!

Chathrine: Haha ja, jag tänkte på det också eftersom du skrev typ "hittade bra ställen att knulla på" och så tänkte jag att jag var ju bara 4 haha!

Daniel: Haha ja men visst, det är bara att haka på!

Marina: Ja precis, 21:e. Ska bli spännande och gott!

Jisses, jag höll på att trilla av stolen (fast jag ligger i sängen) när jag såg allt kommentarer jag fått under tiden jag varit borta. GU vad kul!! Och så blev jag så glad så jag änna glömde vad jag skulle blogga om, haha!

Vi har i alla fall sett lite mer än två avsnitt Scrubs nu. Oscar bidde nanig så han fick sova lite. Frågade vad klockan var, 17.05 svarade jag. "Väck mig 17.30-18 då" och jag fick liksom upprepa vad klockan var. "Jo, men om jag är skittrött när jag vaknar halv kan jag sova till 18". Oh no you won't.

Ska snart väcka han och säga att klockan är halv, hah! Sen väntar jag väl en kvart eller så så är klockan halv. Blir spännande att se när han kommer på det, haha! Vore gott att somna i tid i kväll, faktiskt.

Fan, insåg precis att det snart är dags för mat - igen! Det var ju inte länge sen jag åt (så set en och en halv timme för sent, men ändå) och så ska man snart på't igen. Får bara hitta på först vad vi ska äta. Men det går nog att lösa. Jag har inte tittat i kylen och frysen efter mat på veckor, men nåt ska jag väl kunna skrapa ihop?

Har jag tur eller har jag tur?

MrL: Tvåa är väl inte fyskam?

Jamen ellerhur? Jag försöker ringa och boka tid för floatingen. Först ringer jag 14.59, då kommer telefonsvararen som säger att dom öppnar klockan 15 igen. Så jag ringer 15.04 för att vara säker på att den är över 15 där, inget svar igen. Så ringer jag nu, 15.09 och då är det upptaget! Haha, har jag tur eller har jag tur? Jaja, det är la bara på't igen?


15.11 gick det bra. 2 minuter snabbt gick det så jag hann inte ens fråga allt, haha! Men han var så trevlig och käck så man fick typ inte en syl i vädret!

L-l-listaaa

Vad/vem fick dig att skratta idag? Nåt på tv:n.
Vad gjorde du 8.00 imorse? Läste bloggar ellet nåt, probably.
Vad gjorde du för 30 min sen? Såg det sista av Våra bästa år.
Vad hände dig 1993? Gick dagbarn hos min moster, fyllde 4 år haha!
Tre ord varför du sist spydde? Vet verkligen inte.
Vilken färg har din hårborste? Svart och silver.
Vad köpte du sist? Food.
Vad fick du senast i present? Värdebevis hos en massör.
Vilken färg har din dörr? Vita är 'em all.
Var förvarar du dina pengar? Banken.
Hur var vädret igår? Triiist.
Var kramades du sist? Sovrummet/sängen.
Vad ser du fram emot? 16:e mars och veckan som följer.
Vad är 15? Åldern man blir byxmyndig.
Vilken skostorlek har du? 40-42
Vill du klippa dig? Ja, om ett tag.
Är du över 25? Noppe.
Pratar du mycket? Om jag har nåt att säga.
Kollar du på O.C.? Nej, det är ju slut nu.
Har ditt namn ett “x” i det? Öhh, nej?
Känner du någon som heter Steve? Nej, om inte i mellannamn kanske?
Hittar du på egna ord? Hah, ja!
Är du en typiskt svartsjuk person? Nej, inte direkt.

Vad har du för mobil? Nokia 6500 slide och SonyEricsson Z710i
Vem ringde dig sist? Malin.
Biter du på naglarna? Händer, tyvärr...
Har du lockigt hår? Nae, ibland och lite.
Vilken konsert ska du på härnäst? Iiingen aning, ingen inplanerad, haha.
Vem är den sämsta personen i ditt liv just nu? Har valt att inte ha den personen i mitt liv.
Hur många gånger har du svurit idag? Inte speciellt många, tror jag?
Vilket ord säger du ofta? Öhh? Haha nej men "Hej" säger jag ju på jobbet (Hej hej, dessutom)

Har du sett filmen “Donnie Darko”? Nepps.
Ska du jobba imorgon? Hah, ja faktiskt!

Vem sa du “jag älskar dig” till sist? Oscar.
Vad borde du göra nu? Ligga här och ha det bra - vilket jag gör.
Har du något smeknamn? Ninni, eller mer "hade" kanske.
Sover du mycket? Nej, borde sova mer.
Vilken är den bästa film du sett inom loppet av 2 veckor? Har typ bara sett The Pacifier?
Vad ska du göra på lördag? Ningen naning...
När var du ute sist? Igår, ner till affären.
Har du gråtit idag? Najje.
Är du en glad person? Oftast.
Har du roligt nu? Jovars, inte tråkigt i alla fall.
Vad äter du helst? Kött!
Vad heter din mamma? Mami. ...eller jaha, Mirja.
Vad är hela ditt namn? J -E - N - N - I.
Tycker du om någon just nu? Japp, många.


Floatboat

Ninu: Hehe jo kanske inte så farligt men... ja, haha! Det var det som fick mig att tänka på det, i alla fall.

Anneli
: Herre gud en rad måste man väl få ha samma? Jag hade aldrig kopplat samman dom två låtarna. Börjar kännas lite... överdrivet?

Jasas:Ett egetsnickrat armband, hihi.

Det här var lite "häftigt" tyckte jag allt. Slog på TV:n så var det Bachelor. Tänkte precis byta när jag hör dom säga "Jen from Sweden" och då var jag ju tvungen att titta. Han är från Rom och har väl dejtat tjejer världen över (eller, dom har plockat tjejer från hela världen, till programmet?) och två är kvar där en är från Sverige. Det är ju både lite häftigt och roligt, tycker jag. Fast man ser typ ingen skillnad på tjejerna, haha!

Hamnade för övrigt i sängen nu. När jag satt kändes det som magsyran pumpades ut som... jag vet inte vad? Fort? Så det blev sängen nästa så det känns bättre. Trodde det gått över för hela morgonen har det känts jättebra. Blah.

Och så ringde Malin precis. Jag ska göra hennes stängning imorgon. En lång, lång dag blir det. 16.30-19.15. Knappt tre timmar, hah! Men, det är bättre än ingenting? Och framför allt för att ställa upp. Idag är det ju ingen av oss som släpper tider bara sådär, hah. Ne men man tar ju all tid man får. Gott för dom som har sin fasta tjänst, ibland önskar man faktiskt att man hade det. I sånna här dö lägen. Men men, inte mycket att göra, bara att tacka och ta emot.

Ska försöka ringa dom med floatingen också. Boka 21:e mars och kolla om vi kan "flota" samtidigt, om dom har fler än en "floatboat" (som vi kallat dom, ingen aning vad dom heter?) och sådär. Ska bli spännande, spännande!

Två-listan

Två saker som skrämmer dig
1. Döden
2. Mördare

Två saker du har på dig just nu

1. Boxer
2. Duntofflor

Två av din favoritlåtar just nu

1. Har ingen favorit så
2. direkt, just nu

Två saker du vill ha i ett förhållande

1. Ärlighet
2. Humor.

Två sanningar
1. Det snöar ch jag viiill inte
2. Halsbränna är bajj

Två saker som du attraheras av
1. Rumpan
2. Ögonen

Två av dina hobbys

1. Blogga
2. Spela.

Två saker du verkligen verkligen vill ha
1. En snygg kropp
2. Massa barn

Två saker du vanligtvis inte skulle erkänna
1. Min vikt
2. Djupaste drömmarna

Två saker du tänker på just nu
1. Att jag är bajsnödig, hah!
2. Om jag ska lägga mig i sängen

 Två saker du börjar må illa av
1. Lukten från baconsnacks
2. När nån (i närheten) är magsjuk

Två personer du utmanar att göra denna lista
1. Anneli
2. Ninu


Min älsklingsperson

Chathrine: Det ska jag tänka på tills nästa gång, tack för tipset!

Jasas: Åhh, du är så söt, tack!

Hmm, vad skulle jag skriva här tro?
Fastnade med Jasas-Hanna på MSN och om/i hennes blogg. Så nu får du inte klaga på mig Hanna, hah!


Så fiffigt med en webkamera i datorn. Nu kan jag lägga in bilder på min älsklingsperson i tid och otid! Haha okej, kanske inte riktigt så. Men lite kul är det ju. Och så får ni se tovan som blir när man inte borstar håret på år och dar, hah! Borstade det lite snabbt igår innan badet och inte mycket mer. Tur att man är en sån naturlig skönhet så det inte gör nåt!

Nu är det dags för lunch strax! Värmer på soppan från igår, mums! Så jag får väl äta och se om huvudet är med mer sen. Tjo!

Och vet ni, när vi hade sex....

Får man blogg om vad som helst?

Jag tänkte att det var en bra början på detta inlägget, men ändrade mig sen. För ja, man får blogga om vad som helst. Ja inget som kränker nån annan eller nåt sånt, men jag menade om vad som helst i ens liv och så. Sen känns det väl dumt (för mig i alla fall) att nämna namn om hur dumma vissa är, men det är ju upp till en själv och faktiskt ändå okej, kan jag tycka. Beror ju på exakt vad man skriver, men ja.

I alla fall, vad som fick mig att tänka på detta var ett inlägg Oscar skrev nyss. Jag hade väl inte direkt tänkt blogga om det själv, men tänkte väl lite nånstans i bakhuvudet att det skulle jag inte blogga om.

Fast det kanske är för att jag bloggar som jag skriver? Nej, jag bloggar som jag pratar. Eller jag tycker det är okej att blogga om allt jag skulle prata om. Och det som ligger i den låsta bloggen är sånt jag bara skulle berätta för vissa personer. Eller inte vill att vissa ska veta eftersom jag inte alltid vet vilka som är här.

Men vi pratar alltså om sex. Jag pratar sällan om sex rakt upp och ner. Skämta om det går bra och förr kunde jag och Putti prata om det på ett annat sätt. Och skulle det vara nåt hade jag väl kunnat fråga nån.

Men jag har lite svårt för att berätta "Och så hände detta, och detta, sen sa Oscar det och vi hade sex och då blev det så här". Inte för att jag tror att det är nån som tror att vi inte har det, men det känns som typ varför skylta med det? Eller ja, jag skulle då inte sitta framför farmor eller mummu och prata sex, på något sätt. Och lite så känns det här, när man inte vet vem som läser. Inte för att jag tror att dom gör det, men ändå.

Och då känner jag lite när Oscar bloggar om det, att det blir lite fel och så kan man ju inte göra. Men han får ju skriva vad han vill i sin blogg (nästan, men detta var ju inget sånt - egentligen). Snart kanske jag skriver ett inlägg "Och vet ni, när vi hade sex....". Naah, inte så troligt va? Haha! Men ingenting är omöjligt?

Blev inte rikgit som jag tänkt med detta inlägget. Inte alls faktiskt. Men jag får skylla på att jag är trött. För det är jag. Och nu ska jag säga natti natti. Så natti natti. Eller jag avslutar med en fråga. Jag frågar aldrig saker för jag räknar med att "ingen" svarar. Tror väl att mina goingar som alltid kommenterar svarar, men det hade varit kul att höra av alla tysta läsare också. Vad ni tycker och tänker? I alla fall:

Om ni har en blogg; skriver ni om sex i den? Är det okej att göra det?
Har ni lätt för att prata om sex med andra? Gör ni det?

Varför skulle det annars finnas så många låtar om just mig?

Anneli: Jag vet faktiskt inte. Har inte hört så mycket innan (HAH) men med denna låten så var det verkligen att så fort den började tänkte jag "Detta är en annan låt, denna finns redan". Så jag vet inte om denna är så mycket mer än tidigare eller... Ja, jag vet inte?

Apropå det med att varför det blivit sånt liv med piloternas låt (istället för att göra ett blogginlägg med bara svar på Annelis kommentar, skriver jag här istället) så sa Oscar en lite kul grej förut.
Piloternas låt påminner ju dels om Velvets låt, och Boy Meets Girls låt. Men eftersom Boy Meets Girl var först, måste ju Velvet ha kopierat (först) den. Faktiskt.
Och hon sa ju själv att alla kopierar alla. Och lite så är det väl? Kan jag tro? Varför skulle det annars finnas så många låtar om just mig? Jaa, that's life.

Jenni med röda mulen

Chathrine: Haha jag tänkte också haft morot i! När jag stod där och vevade kändes det som att morot saknades. Men inte denna gången, var gott utan också. Men nästa kanske då?

Anneli: Hehe okej, vad komiskt! Jag tyckte jag hällde och hällde men ändå blev det vatten kvar. Men ja, då vet man ju till nästa gång! Jo det var ju ingen dom idé med bacon, får jag tipsa honom om!

Hey, my name is Röda mulen, Jenni med Röda mulen.

Ja alltså det ser ut som nån unge gett mig en smocka eller nåt, haha. Är helt röd på nosen. Vettikatten vad jag gjort? Kliat mig eller nåt? Jaja, det var bara lite roligt.
Är hemma, ifall nån inte förstod det, från badet nu. Gick gör bra att jag är så stolt över "våra" barn!! Så goa och duktiga, tänk så lyckligt lottad man är va?
Nu väntar jag på maten. Vi köpte färdig pizza på Ica. Jättenyttigt, säkert. Men gott. Och nu får jag äta, annars har Oscar ätit det när jag inte äter, och man blir så läskad!
Men imorgon ska jag börja om på ny kula. Försöker fylla i vad och när jag äter och motionerar men har slarvat bra det senaste, och jag hittade ett måttband idag.
Så imorgon drar det igång på riktigt och jag ska försöka komma ihåg att fylla i maten (och äta den) och mäta och väga och motionera. Jajjemen.

Även om jag tänkte innan att man ska inte sätta en dag för då blir det så lätt att det blir imorgon, och imorgon, och imorgon. Men kör man pang på, då... gäller det.
Som med Naturdieten, då fick jag erbjudande på Ica med det och köpte hem och började. No mercy liksom.
Blev mat paus och sen orkar jag inte fortsätta så jag publicerar faktiskt detta nu. Blir väl lite flummigt kanske, men jaja. Jag är trött som jag vet inte vad, natti natti nästa!

Tydligen läser nån från Aftonbladet min blogg

Kommer ni ihåg att jag pratade plagiat igår? Om Star Pilots låt Higher?
Tydligen läser nån från Aftonbladet min blogg, för dom har också uppmärksammat detta.
Fast dom nämner främst/också Velvets Take My Body Close.
Och ja, det kan la stämma det också. Eller kan och kan, det gör det.

Man kan ju inte begära allt? ...eller?

Som sagt så har jag ju förståelse för denna uppståndelsen kring mig och att alla vill göra låtar om mig hit och dit. Jag vill också göra det, men känner att det blir lite väl mycket då.
Men då föredrar jag nåt mer i stil med denna låten, och inte så tjatigt, beende och desperat som den förra jag nämnde.

Lite sådär diskret funkar ju också. Man måste inte överdriva och tjata, tjata, tjata.
Hade bara Oscar hetat Hansson hade ju hela låten handlat om mig, fast diskret. Ja förr då, innan jag färgade håret. Men så är ju låten gammal också. På den tiden var jag ju blond.
Man kan ju inte begära allt? Som en omskrivning av hela låten? ...eller?

Jag vill inte ha den så blöt, det är ju faktiskt soppa

Marina: Aww tack!! Så glad jag blev här nu, hihi.

Mm, soppan blev smaski smask! Hade nog bara lite för mycket vatten in. Jag vill inte ha den så blöt, haha! Oscar påpekade att det är ju faktiskt soppa. Jo, ja men soppor kan ju ha olika konsistenser också.
Blev nog för man skulle ha 5-6 poatatisar och jag tog 15 för dom var så smååå. Och en liter vatten, så jag hade två. Men hällde nog ut minst en när det kokat klart, hehe. Men då vet jag det till nästa gång!
För det var riktigt, riktigt gott. Inte alls som den jag åt när jag var liten (då var det i princip bara tärnad potatis (och purjolök tror jag? Eller vanlig lök?) i mjölk) men det var samma doft och smak, och det är ju halva upplevelsen.

Så ja, den ska jag göra igen! Oscar tyckte den var god, men det skulle vart kött i, haha. Jaja, nu går vi vidare och tar upp det nästa gång istället. Ska snart bege mig ut i köket och göra färdigt. Blev så mätt bara.
Eller nej (eller jo, det också), batteriet på datorn dog som jag spelade musik ifrån. Så jag får klara mig utan för jag är så lat så jag inte orkar ta med mig sladden. Men jag ska ju inte stå där hela dagen.
Snart är det ju dessutom dags för bad, wiho! Så den måste jag packa också. Icke att glömma. Ne men det var la det, har varit lite bättre på att uppdatera idag, inte sant? Lite i alla fall, haha!

Jag är en one mans woman - lägg af!

Jag vet att alla älskar och tycker om mig och att jag är så oemotståndlig och allt det där,
men jag önskar bara att dom kunde sluta tjata så värst!
Jag är en one mans woman och jag har redan hittat min man! Lägg af!

Jag vet inte om jag orkar vara upp sååå länge...

Såå, nu står soppan på spisen och jag överlevde nätt och jämt handlingen. Jag sitter ju här i alla fall, det är ju ett tecken på överlevnad. Och gott ska det bli, hungrig är jag. Det är nackdelen med att äta mat: jag glömmer det. När det var påsarna så var det bara att skaka ihop en men nu när man ska göra maten blir det en annan sak. Får börja ställa alarm så jag inte glömmer i fortsättningen. Detta blir liksom dagens första mål, ajaj...

Och Korvas ska vara här med Oscar idag. Han är väl antagligen inte helt kry så det var dumt att ha i honom i badet, igen om han dessutom var på sitt i morse. Men han får nog kul här ändå. Oscar får lite problem bara. Han lovad plocka lite medans jag var borta så han sa "Det blir nog svårt att städa när han är här" - ja men då kan man ju börja redan nu! Oj, så chokerande liksom. Men jaja, har man lovat så har man och då får han minsann hålla det!

Anton hade dessutom visst velat sova här, haha.
- Du kan vara med Oscar på kvällen medans vi är och simmar.
- På kvällen?
- Ja, jag och Jenni har ju våra pass på kvällen.
- Får jag sova där då?
- Nej, jag kommer och hämtar dig när jag lämnar Jenni.
- Men jag vet inte om jag orkar vara upp sååå länge...
- Du är ju alltid vaken annars när jag kommer hem?
- Men inte ikväll...

Jag kände mig så snygg och sexig

Jag minns inte allt vad jag drömt i natt, men mycket har det varit.
Vi var på nån konstig resa eller nåt och jag var jättearg på Oscar. Och han var sur på mig eftersom jag höll i Metro, han fick aldrig läsa utan bara sitta och ha tråkigt. Jag tyckte att han kunde ju minsann tagit sig en egen tidning då, men nej han tyckte vi skulle ha en gemensam (som jag tog). Så det har vi bråkat m i natt.
Fortsatte när vi kom hem sen, smällde i dörrar och hade oss. Fast för en gångs skull var vi faktiskt hemma. Annars brukar jag drömma ihop flera olika ställen, oavsett om vi är hos oss eller hos nån annan. Men i natt var vi verkligen hemma hos oss. Det var lite kul.

Tråkigt var dock, att jag har inte borstat håret sen jag duschade i fredags. Och då borstade jag det innan duschen. Och i drömmen hade jag såå snyggt hår, haha! Var väl så sett lite klippt på ett annat sätt också, men jag hade inte borstat det där heller. Och jag kände mig så snygg och sexig - bara på grund av håret liksom!

Sen vaknade jag tillverkligheten och möttre detta i spegeln:Not so damn hot, ser mest oborstat ut, haha!

P-o-psoppa

Såå, jag kör i etapper. Tallrikar, check. Bestick, i vatten, check. Är inte lika tråkigt då, och lättare för man hinner sitta ner en stund så inte magen ramlar ut eller nåt sånt.
Ska kila ner till Ica strax och handla lite. Eftersom jag ska göra Annelis potatis- och purjolökssoppa så blev jag så sugen på gulash(?) med köttfärs. Det är ju typ potatis och köttfärs i krossade tomater, men så gott! Tror dock det blir lite för syrligt och starkt för lilla maggen, så det får vänta. Men jag är sugen på det!
Men minst lika sugen på p-o-psoppa (orkar inte skriva allt det långa flera gånger, haha), det har jag ju varit i flera år. Tror inte det kommer bli samma som den jag åt då, men det blir garanterat gott ändå!

Känns skumt att klockan bara är 12. Tycker jag slöat hela dagen så den borde vara bra mycket mer. Hade klockan på 8.30 i morse men jag snoozade två-tre gånger och sen var klockan över 9? Vet inte riktigt hur det gick till, men så var det. Och så är klockan bara 12? Ja, hellre det än att den sprungit iväg.
Blah, får samla lite krafter och sen bege oss ner och handla. Ett och två, jobba på!

Det är nog lite min grej

Anneli: Hehe ja, nu ska jag bara komma ihåg det också!

Jasas: Haha wow, så bra att du fick inläggen i ordning idag då. Och idag är det faktsikt bättre, tack.
Antingen tror jag dom dör eller så flyttar dom till Lucas mamma, henne får man ju aldrig se nu heller. Då är dom ju kvar så att dom kan ringa eller så. Men hoppas inte det blir så.
Åh då får du spela den för mig/oss! Och så får du och/eller Oscar sjunga, hihi.

God morgon folket!
Idag är en mycket bättre dag. Ska vakna lite sen ska jag ta tag i lägenheten och kanske komma ut idag i alla fall. Och sen är det ju badet ikväll. Antagligen ska Korvas vara med, och det är ju bra att ha nån som vill och kan allt som pushar dom andra lite. Anders är "med i vasaloppet". Fast i år åker han inte själv utan han ska stå och servera dricka och sånt. Jag tyckte mamma sa att han skulle vara pensionär i vasaloppet, men det hette nog volontär?

Det hade dock varit kul med lite vår när det ändå är 1:e mars. Här är liksom ingenting. Det är inte grått och mulet och tråkigt (än, det är nog på G) och det är inte solsken och fint. Helt vindstilla. Jaja, våren kommer.

Apropå vår och sådär, då tänker jag att det kan ju faktiskt snöa i april så det måste ju inte bli vår nu bara för att det är mars. Och även om det blir det kan det snöa ändå. I alla fall, då tänker jag på pappa för det är ju han som får skotta och sådär. Han var här igår. Fast i grannhuset. För en gångs skull var vi med när nåt hände. Det kom två brandbilar ocn en ambulans. Jag ringde och frågade pappa (som har jouren) om dom ringt honom men det hade dom inte.

Sen ringde han lite senare och sa att han var "här" för det var nån lucka som öppnats men inte stängts. Var nån som sett rök ur en brevlåda, tydligen bodde det en dement gubbe där. Lite läskigt, hemskt att bli så gammal och bo själv.

Så nu kan vi också berätta om nån undrar. Det är ju inte som när polisen är här och det gapas och skriks på kvällen och vi har ingen aning om att det hänt? I vårat hus dessutom. I gamla lägenheten var det en bomb vi sov förbi, och brandbilar då. I grannhuset och precis efter vi somnat förmodligen. Så folk ringde ju på morgonen och frågade lite i panik om vi var okej och om vi hört nåt. Ehh, vad? Bomb? Vad säger du?? När? Var? Jasså, oj men vi sov nog då?

Kom på att jag har nog sovit förbi ytterligare en sån grej. Eller brandbilar och så i alla fall. När grannhuset när vi bodde i pappas gamla lägenhet brann. Också sådär så alla ringer och frågar hur vi mår och jag har precis vaknat.

Då blev jag faktiskt väckt av telefonen. En kompis till pappa som ringde och frågade om vi levde typ. Man såg inte vilket hus det var. Sen ringde mamma "Jag var tvungen att höra hur det var men visste inte hur tidigt jag kunde ringa om det inte var hos er" så det är nog lite min grej det där med att missa ståhej. Så fråga aldrig mig vad som hänt i närheten, jag vet inte. Man kan ju påpeka det/ta upp det, så kan jag ju berätta om jag mot alla förmodan vet. Men fråga inte.

RSS 2.0