Vad har hänt?!

WHOT?! Vad har hänt med min blogg??

Eller är det bara här, eftersom ingen annan sagt nåt? När man är inne på ett specifikt inlägg, som när man ska kommentera, hoppar all text till vänster och menyn blir bredare?

Nån annan som sett det, eller busar min dator med mig?

Marinad, grill och kött - jammi!

Jasas: Hehe ja, det hade ju vart perfekt!

Anneli: Haha så brukar det faktiskt vara här också, men inte den dagen!

Vilken go dag det ser ut att bli idag, också! Började bra när jag vaknade 8 och kände mig helt utvilad. Och så lite gammalt och nytt Lost på det. Mmh, pra pra.

Pratade med mamma också. Dels för att jag skulle boka tid med hon som jag fick massagetider hos och dels för att kolla morgondagen. Det var inga problem så vi skulle upp och grilla hos dom, om vädret fortsätter såhär och det hoppas vi ju och mamma trodde hon hade hört det också. Så det låter bra.

Så snart ska vi lägga kött i marinad. Dels till grillningen och dels till den grekiska pytten vi ska äta på lördag, mm! Kommer bli mycket smak på det köttet, hehe.

Vad tycker du om gräpet?

- Klipper dom gräset?
- Va?
- Klipper dom gräset?
- Gräpet?
- Grääääset, är det ofta man klipper gräpet?
- Jag tyckte du sa, vad tycker du om gräpet?

Ja, för det lät ju ännu rimligare.

Cascada

Jag vet inte vad det är med Cascada och hennes musik,
men många av hennes låtar betyder mycket för mig.
Som när hon gör Savage Gardens Truly, Madly, Deeply,
så mycket bättre än orginalet, dessutom.
Eller den låten jag "föll" för först, även om det var den snabba remixen då,
men här är det Everytime We Touch, slow.

Attans, nu städade jag istället för att data!

Marina: Haha jag ska bara konfirmera med mamman, men annars blir det väl middag nån gång efter 16-tiden skulle jag tro ;D Ni är så välkomna så!

Anneli: Jo men eller hur! Kände för att få fram bloggen några steg nu, det var på tiden! Men visst blir det bra?

Det blev inte så mycket datande för mig ikväll. Jag kände bara efter vi sett på Lost att jag skulle diska. Så skönt när det är ur världen till imorgon. Bara det att jag fick göra det i mörkret. Eller ja, egentligen var det ljusare än vad det brukar vara när jag diskar om kvällarna. Men mörkt där jag ville ha ljus.

Det är ju bara så att allt ska sluta funka nån gång här, så nu har lampan över diskhon dött. Japp, min älskade vän. Vanligtvis när jag fejar i köket på kvällarna har jag bara den lampan, och den över spisen, tänd och allt annat släkt. Så föredrar jag det. Men idag var det tänt i taket, klädkammaren och över spisen så det var ovanligt ljust men på tok för mörkt för mitt tycke över disken. Så det får vi ordna snarast! Eller diska på dagtid.

Och när jag ändå stod där tänkte jag, att varför inte lyfta fram micron, torka på och runt den, städa undan allt som hamnar på, torka av bänken och spisen. Oj, har vi inte torkat fönsterbläcket på år och dar? Ne, men då gör jag det också! Torka, torka men gu så rent och fint det blir! Gott att vakna imorgon när det är så.

Oscar blev så chockad, hah. Nästan som jag här om dagen när jag la en disk i blöt och gick och började städa toaletten men en bit på vägen fick jag så ont i ryggen så jag la mig i sängen för att vila. Och somnade. Vaknade av att han kom in och sa nåt, sen hörde jag plask i diskhon. Jaha? Vad gör du undrade jag, och diskar fick jag till svar. När jag frågade dumma frågan varför fick jag det dumma svaret "för att det ska bli rent".

Så jag blundade vidare och så kom han in och sa nåt och avslutade med att "nu ska jag gå och göra färdigt i toaletten" så det var ju käckt! Inte visste jag att det var så lätt att städa, man bara påbörjade lite här och var, gick och la sig och sov och så var det vipps färdigt! Inte lika noga som jag hade gjort det, men färdigt.

Nu försöker jag lufta ur sovrummet. Jag glömde byta om till min kjol efter handlingen så jag är dövarm! Har släckt alla lampor här inne, öppnat ena fönstret helöppet och fläkten på högvarv, så ska det väl vara behagligt tills vi ska sova. Hujedamig, hur ska inte sommaren bli om det redan är så här? Tokvarmt den 29 april liksom, sommaren har inte ens börjat! Men, det är skönt. Hellre det än att halka runt på isen, på vintern.

Neh, om jag skulle kolla dom sista bloggarna för idag och fortsätta spela lite tills Oscar säger att det är natti natti. Vilket är snart, så man får passa på medans man hinner. Får väl se om det blir han, jag eller Karl som säger god natt först. Är väl inte så stor risk att det blir jag, hehe. Sleep tight!

Länkar

Sådär, nu har jag fixat länkarna! Saknas du? Säg bara till!

Så skyndar man på en bakåtdag

Jasas: Haha ja dumma allergi! Jag sa att klockan var typ två timmar mer än vad den var, när han sov, för att han inte skulle somna om utan gå upp istället. Sen blev han så chockad efter två timmar när klockan bara var tio minuter mer än vad jag sagt när han vaknade. Det bidde lite tokigt, helt enkelt.

Så! Nu har dagen gått utav bara... fort. Klockan är snart 20! Och det är två timmar sen vi åt, helt otroligt. Vi åt tidig middag idag. Vi blev lika chokade båda två, hehe.

Ne, sätter man sig framför Sims så går dagen fort, fort, fort så snart är det ju natti natti. Ska se om vi inte ser ett till avsnitt Lost och fortsätter vid datorerna sen. Jag vill se mera!

Annars då? Jo, vi har typ sett Lost och handlat idag? Ja, verkar inte bättre. Lugnt och mysigt helt enkelt. Drömt om altan och sådär också, så vi tänkte kanske våldgästa nån (läs: mamma) i helgen.

Det är nån typ högtid i helgen tror jag? Vi har påskbrasa och så bränner alla andra denna helgen. Valborg! Visst är det Valborg? Det firar vi med grillning hos mamma! Hoppas jag.

Det kanske var därför typ hälften av dom på jobbet skulle ut idag? Inte för att det tillhör ovanligheterna, men att dom skulle till samma ställen och sådär? Hmm.

Neh, haregötthaj!

Dagen som gick baklänges

- Oj, shit, är klockan bara 16.40?
- Men va? Var den inte 16.30 nyss?
- Heh, joo för tio minuter sen.

- Ja men förut, när vi var hemma?
- Jaha, förut när du låg och sov?
- Jaa?
- Hah, men då var klockan bara 15.23 men jag tänkte att om jag sa att klockan var mycket mer så skulle du få lite mer bråttom upp.
- Ameh! Nu blev jag ju stressad att hela dagen hade gått!


Ja, jag är en ond flickvän med the best intentions.

Nu blev det bättre

Anneli: Aww, vad kul! Lite det jag var "ute efter" eller så.

Chathrine: Hehe ja men eller hur, en lista glädjer alltid nån!

Emma: Nja, jag fick inte ändrat det som var på tal, men tack ändå!

Såå, nu är det något bättre, får jag allt säga. Men jag lyckades inte hitta hur man ändrar storlek på dom länkarna när man klickar för att kommentera, så har nån en aning får den gärna säga till! Ändrade i alla fall på texten på den som kommenterat och vad den skrivit, det var väl det "viktigaste" av era önskemål, även om jag vill ändra det också.

Neh, ni får säga till om texten skulle bli för rörig eller sådär, den är ju lite kladdig eller vad man ska säga, så jag kan egentligen tänka mig att man tröttnar rätt snabbt, eller blir trött i ögonen av att läsa mycket. Men, säg bara till! Jag gör ju allt för er, hah! Ne, men ni läser ju mer här än vad jag gör.

Nu ska jag bara, som sista touch eller så (tills jag får svar på en fråga jag ställde hos DDB igår då) lägga till länkar, wiho! Men först ska vi handla och sådär så det blir senare, om/när jag kommer ihåg. Men, det är på gång. Inte illa det, jaghar ju bara tänkt på det görlänge. Ha en fortsatt bra dag i solen så länge!

En... ja just det, lista!

KÄRLEK
Du är kär nu –
En heeel massa!
Du har sårat nån så de börjat gråta – Nej.
Nån har sårat dig så du börjat gråta –
Nej.
Du har haft ett förhållande som varade över 10 månader – Jajjemen.
Du har haft ett förhållande som varade över ett år – Det också.
Du har haft ett förhållande som varade över två år – Japp, japp.

ÄRLIGHET
Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra –
Ja…
Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra – Mhm…
Jag har smygit ut utan lov – Nej, hah!
Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar – Nepp.
Jag har en hemlighet som ingen vet – På ett ungefär.
Jag har fuskat i ett spel – Det har säkert hänt.
Jag har struntat i ett prov – Jao.

DÅLIGA TIDER
Jag har druckit alkohol – 
Japp.
Jag dricker mig berusad minst än en gång i månaden – Naaj!
Jag kan inte svälja piller – No problemo.
Jag har tagit mediciner mot depression –
Har jag inte.
Jag har anorexi och/eller bulimi – Långt ifrån..!
Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det – Nopp.
Jag har vaknat gråtande – Aldrig.
Jag har somnat gråtande – Det har hänt.

DÖDEN

Jag hatar begravningar – Nae..?
Jag har sett någon dö – Nej.
Någon nära till mig har försökt begå självmord – Nej.
Någon nära till mig har begått självmord – Nej.

ERFARENHETER

Jag har tappat bort mig i min hemstad – Nej, säger jag.
Jag har sett en fallande stjärna – Jag tror det.
Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna – Det bör jag ju ha gjort.
Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas – Hah, nej!
Jag har tryckt på alla knappar i en hiss – Jag får inte trycka längre.
Har sparkat en kille mellan benen – Haha, jaa.
Har hoppat fallskärm från ett flygplan – Nej, men det hade vart häftigt.
Har lekt sanning eller konsekvens – Jaao.
Druckit en hel liter mjölk på en timme – Inte ren mjölk, men med oboy tror jag.
Jag har medverkat i en teater – Hmm, ja.
Har träffat någon från internet i det  verkliga livet – Jaa <3
Du har fångat en snöflinga med tungan – Ja.
Jag har suttit på ett tak på natten – Nej…
Jag har åkt taxi – Yes.
Jag har ätit sushi-  Ja, men måste visst göra det igen.

 


God morgon

Tjejor: Jag såg det igår och tänkte på det, började leta efter nåt annat som också störde, och glömde av det :p Men jag ska försöka komma ihåg att sätta mig sen och fixa det också! Tack för att ni påminde mig!

God morgon.

Det blev nästan klart

SÅ, nu är det klart. Eller klart och klart, jag är inte riktigt nöjd med texten (den blev görbra i headern men i inläggen och menyn blev det inte bra) och så undrar jag, som vanligt(?), vad ni tycker?

Det lutar åt att jag ändrar det men nu orkar jag inte för klockan hade visst sprungit ifrån mig, igen. Inte undra på att ögonen vill gå igen av sig själva? Men imorgon är en ny dag!

Nu ska jag krypa ner hos Oscar och se lite Scrubs. Vila mina ben som blev alldeles trötta tidigare idag. Så får vi se vad mer än bloggfix, dagen imorgon har att bjuda på. God natt och sov så gott!

Ny design på G

Anneli: Det var värst vad du hade koll på läget, hah! Jag har typ ingen aning om var vi är? Upp och ner och hit och dit, typ? Kajaani och Ämmensaari ligger i närheten av mummus stuga, i alla fall.

Chathrine: Joo, jag har ju ingen aning då direkt men mummu brukar väl åka färja från Stockholm och sen börjas det med att hälsa på alla från Vaasa (har för mig det börja där) och sen bilar dom uppåt så vi kommer fram. Om jag inte minns fel så ligger stuga i höjd med Umeå, fast närmare Ryska gränsen.

Jasas: Ja men eller hur, det var ju på tiden!

En header är ett steg närmare en ny design, eller hur? Jag funderar bara på om jag går sakerna lite väl i förväg, haha! Men man gör ju header/design efter hur man känner sig, så det kan ju inte vara fel.

Blev mycket sommar, men jag längtar efter sommaren som en tooook! Jag vill att det ska vara sommar nu och att allt ska vara bestämt och så bara YEAH, nu drar vi!

Men jag ska nog inte tjata vidare här, ska istället sätta mig och pilla in allt i testbloggen så kanske den nya designen kan komma upp redan ikväll, om det vill sig väl? Och det hoppas vi väl?

Ett svar och en tanke

Jasas: Vet inte exakt vad det går på men vi hoppas på att kunna åka ena vägen med mummu så blir det ju billigare. Sen har vi ju gratis boende och allt sånt, så allt som kostar är ju själva resan. Och fickpengar, då. Sen måste vi ju vänta på mummu, och dom åker runt midsommar. Och runt då ska vi på bröllop. Plus att jag jobbar hela juli. Lite pyssel, men det löser sig alltid. Men annars hade jag åkt nu på direkten!

Jah, jag skulle bara svara Jasas. Ska snart äta lunch och se lite mera Lost innan jag ska åka och jobba.

Tänkte börja pilla med en ny design. Jag har en bild i huvudet men vi får se om den vill komma ut också. Och om det blir så bra som jag tänkt det, men det löser sig.

Och jag hade faktiskt tänk på det innan jag läste ditt inlägg, Hanna, hah!

Varför är dagen så lång?

Det är så konstigt när man går upp tidigt. Klockan var la runt 7 när jag gick upp och duschade och sådär. Nån timme sen jag fick veta att jag skulle jobba i eftermiddag.

Och så tittade jag på klockan nu, lite "Oj, shit! Vad är klockan? När ska jag gå?" och så är den bara 10.40? Jaha, vad ska jag göra nu då? Fortsätta städa, men ändå. Man har ju hela dagen på sig?!

På gränsen till lögn

En annan grej jag har tänkt på det senaste, är hur man väljer att formulera sina meningar för att locka men så att det ändå, i mina ögon och öron, blir en lögn.

Kom på det nu när jag såg på Facebook i en reklam där det står "20? Sugen på en iPhone? Svara på fem enkla frågor och vinn en iPhone!" och då tolkar jag ju det som att jag svarar på frågorna och sen har jag vunnit iPhonen. Men egentligen så ska det ju stå att man har chans att vinna.

För alla som svarar på frågorna vinner ju inte en iPhone. Och det är ju inte bara där, har sett det på andra ställen också. Men där senast nu. Och det är nästan på gränsen för vad som är okej och inte.

Så tänkte jag då, så tänker jag nu

Jasas: Tänkte sagt att då har du missat nåt, men vi hade nog inte känt samma sak? Bara åka dit är kanske inte så kul, men då träffar vi släkt och det är ju kul för mig. Men sen bara grejen att sitta vid sjön och känna lugnet, där hade vi kanske känt samma. Jag trött-snurrar, men jag kom på att jag ska sluta säga till alla att dom måste åka dit om dom inte varit där för jag har ingen aning om vad man ska göra eller har missat, det är ju bara mitt hjärta som vill vara där.
Och det var ju lustigt med kategorierna, hehe. Jag fortsätter väl så länge jag orkar, eller då jag orkar, att flytta redan skrivna inlägg. Kul att ha ordning i framtiden.

Anneli: Här blixtrade det också vid den tiden, men jag såg bara en gång och då var det långt, långt borta.

Jag kom att tänka på det nu när jag svarade Jasas. Hon sa att hon aldrig hade varit i Finland. Och förr sa jag alltid till alla som inte varit där att dom måste åka dit! Som tur är så fick jag aldrig motfrågan varför, för det hade jag aldrig kunnat svara på. För att jag trvis där? Öh?

Det är lite sjukt egentligen för jag har alltid tyckt att det varit mysigt och kul att åka dit och sen minns jag inte hur det blev, men jag började kalla det hemma. Och då fick jag skit för det och jag var typ larvig som sa/kände så. Då blev det att jag var tvungen att känna så ännu mer, och nu är det hemma.

Jag tycker ju fortfarande denna lägenheten är hemma, precis som Oscar tycker att Västervik är hemma till viss del. Nu jämförde jag fel, men ändå. Vi båda bor i denna lägenheten och detta är vårat hem. Men han har Västervik och jag har Finland som är hemma. Så menade jag.

Men jag längtar i vilket fall efter att få ta det lugnt och må bra igen. Det var på tok för länge sen. Sen får alla andra åka dit dom känner sig hemma och där dom mår bra. Men mitt hjärta är hemma i Finland och det är där resten av mig kan koppla av och glömma allt jobbigt och bara må bra.

Ledsen och besvikenDetta är ett låst inlägg.

Nu får det allt räcka

Nej, nu får jag faktiskt ge upp. 52 sidor kom jag ner till och jag skulle bara göra klart den sidan jag var på, då krashade Firefox. Allt kom tillbaka men jag fick börja längst upp på sidan och då var det inte lika kul längre.

Oscar sa för ett tag sen att han tänkte gå och lägga sig?! Ehh, jaha? Bra att du är trött så sover du nog gott. Jaja, jag får väl gå upp i värsta fall, tröttnade smått på detta nu ändå.

Internet segade ner sig som jag vet inte vad så det blev inte lika kul att fixa nu. Men jag är typ en bra bit på väg? Även om det blir lite sådär "Men, var ska jag lägga detta inlägget nu då..?" ibland.

Men men, jag får väl avsluta och göra mig i ordning då så vi kommer i säng snart här. God natt folket och hoppas på en fin dag imorgon igen!

För övrigt, regnar det nu. Skönt dels för att det behövs regn nu efter all sol, men också eftersom vi har en skog som står och brinner och då kan ju inte lite regn skada. Go regn! Natti.

Det kommer ta tid

Nu är jag på sidan 56 av totalt 70. Det kommer nog ta sitt lilla tag att bli klart. Mat paus.

Och så ser vi på dokumentären om familjen Bonnier, kan nog vara intressant.

Lyssnar på Cascada och Britney under tiden, ja inte Bonnier men flyttet. Bästaste!

Kategorier it is!

Anneli: Hehe ja först tänkte jag att hur katten ska jag kontakta en anonym..? Men så kom jag på att kolla om det var nån av er stammisar, och det var det ju!
Tråkigt nog måste man gå in på inlägg efter inlägg (vad jag vet?) men när man valt kategori och uppdaterat kan man gå bakåt, även om det inte står direkt att det är flyttat så står det nästa gång man uppdaterar sidan på riktigt. Är du med? :) Och för att slippa gå tillbaka flera sidor kan man göra en sida och sen uppdatera till alla i den allmäna kategorien/oflyttade så egentligen var det inte så jobbigt som det kändes från början. Men visst hade man velat ha nåt liiite lättare, ändå.

Chathrine: Det var vad jag tänkte också, så då var det ju tur att jag satte igång med det nu då, hehe!

Ja fy, det var inte allt för kul att sitta och sortera alla inlägg. Men å andra sidan så blev det ju inte så svårt och jobbigt som jag trodde från början. Men jag tror fortfarande man lätt kunnat göra det så det gick smidigare.

Jag är fortfarande inne på det där med att klicka i alla man vill ha och välja flytta till.... och välja kategorin. Men men, det ska nog bli klart om några år eller så.

Kom på sen att även om jag skulle bytit till egen domän imorgon, så kommer jag ju vilja ha kvar denna bloggen också, och då är det ju ännu viktigare att allt är i nåt så när ordning, så man kan komma tillbaka.

Men jag funderar på om det är långa och krångliga kategorier, istället? Vilket är egentligen bäst? Några få eller lite fler med mindre "ämnen" eller vad man ska säga?

Som exempel, så har jag ju delat upp YouTube-tips och sånt, från mina egna bilder och filmer och en egen kategori till länkar och sånt som dyker upp ibland. Men egentligen, kunde dom vara i samma.

Men jag tycker nog det är bra så. Får känna på't ett tag och se vad det blir av det hela. Sen vet jag ju inte alltid var jag ska lägga inläggen, men man kanske lär sig?

Humorn var trasig

Jag tyckte i alla fall att det var roligt. Jag försökte skämta till det igår kväll, men Oscar är ju inte på.

Eftersom jag tar på mig tröjan att sova i direkt på badet, hann jag glömma av att jag hade på mig (tränings)BH på mig när vi gick och la oss och Oscar frågade om jag verkligen skulle sova med den på?

Nej, så klart inte. Han var snabb på att försöka få upp den men bara synen av knäppet fick honom att backa, "inte en sån jobbig" utbrister han. Heh? Är inte dom lättare än nån annan?

"Kolla, jag klarade det med en hand bakom ryggen!"

Han är inte alls med. Jag får förklara att ibland så säger man ju om nåt är svårt så kan man klara det med ena handen bakom ryggen. Och jag fick upp den, med ena handen bakom ryggen.

Så säger han att det inte var roligt! Vad är det för sätt? Jag tyckte ju att det var hur kul som helst. Han tittade bara och backade, jag klarade det med en hand bakom ryggen.

Men skratta då! Det var ju rooooligt...!

Gamla ordDetta är ett låst inlägg.

Kan det vara så?

Kan det vara möjligt att man måste gå in, inlägg för inlägg, och ändra kategorien? Kan man verkligen inte få upp en lista (med 20 inlägg i taget om det är så) och klicka klicka ett gäng som ska vara i samma kategori och flytta alla samtidigt? För annars är det ju skiiit jobbigt att flytta 1400 inlägg...


Är det verkligen möjligt..?!

En liten en

Den här är till dig, Hanna! ...fast jag funderar på om vi redan gjort den?

Vad blir ditt namn baklänges?
Innej.
Platt eller lockigt hår?
Lockigt när jag själv vill det, annars rakt.
Första sporten du gick på?
Gymnastik.
Hur gammal har du tänkt bli?
Minst 20!
Kan du gå ner i spagat?

Ohno, thank you very much!
Sommar eller snö?
Soooommar! Nu, helst.
Snyggaste läraren?
Vilken skola?
Godaste drickan till frukost?
Vatten, juice, o'boy eller te.
Kan du ditt mobilnr utantill?
Jojjemen!
Vad var det senaste som fick dej att skratta?
Nåt med Oscar.
Ögonfärg?
Blågrön.
Hårfärg?
Ganska brunrött.
Höger eller vänsterhänt?
Höger.
McDonalds eller Burger King?
Corner, men annars McDonald's.
Sjunger du bra?
Nej, men gärna.
Skejtar du?
Hah, nej.
Stuligt något?
Nej, törs inte.
Skulle du vilja va längre?
Funkar såhär men några extra centimeter hade inte skadat.
Sett en död människa?
Nej, never.
Favoritfärg?
Blå, grön och gul.
Kan du vissla?
Jojjimenni.
Stå på händer?
Nehe.
Länder du flygit till?
Aldrig flugit.
Skurit dig själv?
Inte så, som emo.
Ätit ett helt glasspaket själv?
Nej, inte på en gång.
Drabbats av en minneslucka?
Jag glömmer allt, alltid?
Varit förälskad i en granne?
Hmm nej, lite så där småkär kanske.
Haft sönder en spegel?
Det har nog hänt.
Brytigt några ben i kroppen?
Nepp, aldrig.
Tuff kompis som kan försvara dej?
Jag gör det själ?
Beroende utav något?
Kärlek och glädje.
Motto?
Kommer inte ihåg det nu.

Insnöad på Finland

Ni vet ju hur jag är, när jag snöar in mig på nåt så gör jag det ordentligt.
Jag skulle visa en låt/video och så hittar jag Markoolio som sjunger på finska..?
Det måste man ju dela med sig av!


Milennium 2 - på finska:
Jag orkar inte mer - på finska:
Rocka på - på finska:
Och den jag var ute efter från början, även om den inte fanns med video:
Drömmen om Finland:


Finland, mitt Finland

Jag vet inte om ni orkar läsa igenom alla listor (nu blev det dessutom väldigt många, för Hannas skull ifall det var nåt nytt) men det står väldigt mycket om Finland. Eller en hel del och det är verkligen bara dit jag vill åka nu.

Jag mår så bra när jag är där och jag älskar att vara där och träffa alla släktingar och allt. Skulle så gärna ta med Oscar på semester dit så han fick se det som jag ser det. Vi var ju där våran första sommar tillsammans, men då var det på begravning så det var ju inte speciellt skönt eller så.

Men där kan jag gå och ladda batterierna och bara ha det bra. Basta, bada, äta krov, sitta framför brasan, sova, skratta, promenera, måla, fiska och allt som bara är lugnt och skönt. Jag vill tillbaka till Finland.

3 saker

Fick mail från Marina, men jag gör som Jasas och lägger in den här, som en lista istället:

"Folk skulle ha mer fritid om det inte vore för alla fritidsaktiviteter som tar tid"


3 saker du kanske inte visste om mig...


Tre jobb jag haft/har i mitt liv:
1. Sommarjobb på bostadsbolaget, som typ trädgårdsmästare.
2. Extraknäckte på eget bevåg som gräsklipperksa en sommar.
3. Mitt nuvarande som säljare på Jysk.

Tre ställen där jag bott:
1. Nol
2. Nödinge
3. Bohus

Tre serier jag gillar att se på TV
1. Desperate Housewifes
2. One Tree Hill
3. Lost

 
Tre favoriträtter utan inbördes ordning
1. Allt med kött.
2. Nåt med kyckling.
3. Tacos.
 
Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:
1. Fiiiiiiiinland.
2. Mummus stuga (i Finland).
3. Heikkis stuga (i Finland).

Tre ställen jag besökt.
1. Finland
2. Norge
3. Danmark

Kategorier or not?

Detta blir mitt 1410:e inlägg här på bloggen och jag börjar fundera på om jag ska lägga ner arbete på att fixa kategorier?

Jag tycker det är så mycket lättare när man är hos andra om dom har kategorier för då hittar man allt så mycket lättare. Speciellt hos Hanna då jag letar recept, omöjligt om hon inte haft kategorier.

Men samtidigt är jag ju i funderingarna på att skaffa en egen domän, då känns det onödigt att fixa sånt här nu?

Fast det lär ju inte ske inom den närmsta framtiden och jag tycker inte det är jättekul att det är som det är nu. Det är som att ha det ostädat hemma och vilja städa, hah! På ett ungefär.

Så vad säger ni, som läser lite oftare? Vill ni ha kategorier eller är det bra som det är?

En kortis! ...som blev en långis

Vad blir ditt namn baklänges:
Innej.
Har du gjort en snö ängel i år:
Nej, det var många år sen. Förutom i Sims, haha!
Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus:
Två nätter med ont i magen.
Platt eller lockigt hår:
Lockigt när jag vill det, annars rakt.
Vad gör du när det regnar:
Det jag gör även om det inte regnar, hah.
Har en dröm gått i uppfyllelse:
Ja, ett par. Några kvar.
Vad har du för startsida på internet:
Till TVtorrents.
Vem ringde du senast:
Jag trodde ju det var Oscar.
Tycker du att sengångare är söta:
Öh? Nja?
Har du haft vattkoppor:
Jajjemen, länge sen!
Har du någon gång testat karate:
Nej, jag sparkar ändå.
Vilken mobilsingnal har du:
Nåt plingeling.
Minimorötter eller pommes frites:
Pommes.
Första sporten du gick på:
Gymnastik.
Vad längtar du mest till just nu:
Semestern.
Vilken tv-serie är bäst:
One Tree Hill, Desperate Housewives och Lost.
Kan du gå ner i spagat:
No no.
Höga eller låga strumpor:
Vanliga tennissockor eller ingenting.
Har du varit kär i en kändis:
Haha, ja i mina unga dar.
Läser du på baksidan av mjölkpaketen:
Ytterst sällan.
Röd, grön, blå eller gul mjölk:
Vit helst, hah.
Vad har du för färg på ditt påslakan:
Nu är det vitt med lite svart och grått tjaffs på.
Vad ska du döpa dina barn till:
Det får vi se när det kommer.
Sol eller snö:
Sol!
Bikini eller baddräkt:
Baddräkt.
Snyggaste läraren:
Har inga lärare idag.
Är du mörkrädd:
Nej, inte rädd för själva mörkret.
Riktig gran eller plastgran:
Plastis.
Tänt eller släckt när du ska sova:
Släckt?
Godaste drickan till frukosten?
Beror på humöret.
Senaste lästa bok:
En jag fick i födelesedagspresent.
Vem kramade du senast:
Oscar.
Vill du bli president?:
Nej tack.
Har du spelat kille i en teater:
Jag vet inte? Kill-duva i så fall?
Duscha eller bada:
Duscha oftast.
Kan du ditt mobilnr utantill:
Ja, det tog sitt lilla tag men nu så!
Har du gråtit i skolan någongång:
Ja några gånger.
Hur tar du dig till skolan:
Gååår inte i skolan längre.
Har du någonsin sminkat dej som en punkare:
Nej, never.
Sjunger du på toan:
Inte mer än i duschen (har för övrigt inte förstått varför man sjunger på toan?)
Vilken färg har din jacka:
Jag har ingen, den jag använder är vit.
Är du höjdrädd:
Njae?
Vilket land vill du åka till:
Finland, Finland, bara bara Finland.
Vad var det senaste som fick dig att skratta:
Minns inte, var inte så länge sen.
Vad tänker du göra nu:
Fortsätta leta listor eller fixa med bloggen.


En lagom lista

DIG:
1. Hur lång är du?

1.67 lite drygt.
2. Vad vill du bli när du bli stor?
Mindre.
3. Vad pluggar du?

Ingenting, ännu.
4. Har du långt hår?

Nej, kan jag inte påstå.
5. Vilken hårfärg har du?

Färgat lite röd/brunt.
6. Sminkar du dig
?
Om det är nåt speciellt.
7. Har du haft sex senaste månaden?

Ja, det har jag.
8. Vad har du för färg på dina underkläder just nu?

Bruna.
9. Har du kysst någon idag?

Hmm, nej..?

FAMILJ:
1. Bor dina föräldrar ihop?
Nej, dom gör ju inte det.
2. Vem är bäst, mamma eller pappa?
Lika bra på sina sätt.
3. Hur många syskon har du?
Ett styck.
4. Vad är det senaste du sa till din mamma?
Vi hörs av, hej då.
5. Hur många ställen har du bott på?
11 olika hus/lägenheter.
6. Vem i din familj stör du dig mest på?
Hon räknas inte som familj längre.
7. Vilken familjemedlem är snällast?
Ingen är snällast.
8. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon?
I lördags, och söndags också faktiskt.

KOMPISAR:
1. När var du senast med nån kompis?
Jag är med Oscar nu?
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar?
Malin.
3. Har du kysst nån kompis?
Nej, tror jag inte.
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med?
Njae..? Kompis är väl att ta i.
5. Vem har du varit kompis med längst?
Om man räknar Josse så typ... början på 90-talet.
6. Vem känner dig bäst?
Oscar idag.
7. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det?
Inte hata, men jag hade kunnat säga att jag inte gillar den men gör "du" det så kör på det!
8. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar?
Nej, och gör jag det så umgås jag inte med dom av den anledningen.

VÅGAR DU:
1. Skrika åt dina föräldrar?
Ja, men jag hoppas inte det behövs mer.
2. Klä dig annorlunda?
Ja-ha-aa!
3. Vara dig själv?
Ja, alltid.
4. Visa dig i bikini/badbyxor?
Vågar och vågar, vill inte.
5. Fisa inför din pojk/flickvän?
Haha ja, annars hade det gjort ont i lilla maggen.
6. Pierca dig?
Jajjemen!
7. Ha sex på offentlig plats?
Haha jaa-a då!
8. Vara omogen?
Ja.
9. Äta småkryp?
Våga? Mja? Vilja? NEJ!

DIVERSE:
1. När tuggade du tuggummi senast?
Haha, just nu!
2. När var du på semester senast?
Var väl snabbisen till Danmark sommaren -06.
3. Vilken färg är det på din tandborste?
Vit och blå.
4. Är ditt hår tråkigt?
Mjo, faktiskt.
5. Vem såg dig naken senast?
Mamma.
6. Hur ofta duschar du?
Varannan dag.
7. När ska du gå och lägga dig Ikväll?
Runt 22-tiden hoppas jag.


Mardrömmar

Kom på att kolla i mitt utkast om jag hade några listor där. OM jag hade! Men det börjar bli lite uttråkat att svara på alla frågor nu när så många är samma eller liknande.

Där emot så var det en fråga nånstans om mardrömmar. Då kom jag på att jag drömde faktiskt en mardröm i natt. Och när jag vaknade av den så kom jag på att det var inte första gången jag drömt nåt sånt. Och jag tror att det handlar mycket om att jag inte trivs och känner mig riktigt säker här.


Vi hade haft fest här och jag minns inte vilka som var här mer än en gammal kompis till mig. Medans hon gick på toa och sen fastnade framför datorn försvann alla. Jag minns inte varför, men mamma kom hit i samma veva som vi försökte få den här "kompisen" att gå hem. Fest var över liksom.

Så ser jag hur ytterdörren inte är ordentligt stängd och ska gå och stänga den. Då öppnar nån ful (detta var viktigt i drömmen, att han var ful) och förmodligen rätt full gubbe dörren och jag säger "no thanks" och stänger dörren. Han försöker då dra upp dörren igen och jag får dra emot för att få stängt.

Försöker låsa dörren men av nån anledning så kan han låsa upp den från utsidan också. Så inte bara att jag ska stå på insidan och dra i dörren för att hålla den stängd, jag måste krampa i vredet för att hålla dörren låst. Men det går sådär bra och jag börjar gråta och ropa på Oscar, men han kommer inte fram (jag står ivägen och vågar ju inte släppa dörren så den fule på utsidan kan komma in).

Kommer inte ihåg exakt hur det slutade men mamma typ smet ut medans det fule var en bit bort och "kompisen" gick nog till slut också, mitt i det hela. Och jag var så orolig för mamma. Usch, hade ju ingen aning om vilka som var ute vid den tiden, eller vad han den fule skulle hitta på.

Men flera gånger om har jag stått och dragit i den där dörren och kämpat för att han inte ska komma in. Och alltid så kan han låsa upp från utsidan. Och just det har jag drömt förr. Att nån vill komma in och jag står och drar och vrider och alltid, alltid kan dom låsa upp dörren från utsidan!


Vi bor ju i en loftgång och i mitten så ska man åt ena hållet går man alltid förbi vår dörr. Och jag tycker det är lite obehagligt eftersom vi också är "första bästa" om man tar sig några trappor upp. Och det är ju mycket stök och bröt här och jag känner mig inte alls trygg, speciellt på helgerna.

Och skillande med denna/dessa drömmarna är att lägenheten såg ut precis som det gör i verkligheten. I alla fall i natt, minns inte hur mycket man såg av dom i tidigare drömmar, men då var hallen och loftgången likadan som i verkligeheten. Annars brukar jag blanda ihop olika ställen. Uh!

Ytterligare en lista

Lovar du att vara ärlig? Ja

Du heter: Jääänniii.

Smeknamn: Älskling mestadels.

Låt som när du är ledsen sörjer till?: Ingen, har inget att sörja..?

Beroende av: Kärlek och glädje.

Vad tror folk om dig?: Hur ska jag veta?

Stämmer det?: Det beror ju på vad det är?

Vad får du oftast komplimanger för?: Att jag är duktig och sådär.

Vad säger du för att imponera på någon?: Säger inget medvetet, det liksom "bara kommer" i så fall.

Hur imponerar man på dig?: Beror på helt vad det handlar om.

Brukar du skratta för dig själv?: Hah, ja.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Var nåt om branden, tror jag.

Var bor du?: I närheten av branden?

Trivs du där?: Sådär.

Äger du några converse: Nej, har aldrig.

Sprit, cider, vin eller öl: Cider.

Brukar du bli för full: Nej.

Vad har du för mobil operatör: Tele2 och 3.

Är du allergisk mot något: Ja, massor. Pollen och pälsdjur främst.

Har du haft sex idag: Nepps.

Hur svarar du i mobilen: Beror på vem det är som ringer.

Vem ringde du senast?: Mami.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Nåt i stil med "Okej, då går jag ut om en stund".

Antal timmar sömn inatt: Typ 10?! Oj?

Sov du ensam: Nej, händer inte för ofta som tur är!

Brukar du komma i tid: Jag försöker i alla fall.

När mår du bra: När dom omkring mig gör det.

När blev du fotad senast: Fotade mig själv i lördags. Annars förra helgen.

Hur känner du dig nu: Inget speciellt?

Vanligaste färg på dina kläder: Blandat.


Vad tycker du om fötter: Usch, fy och blä!

Vad saknar du: Nära och kära.

Hade du en bra kväll igår: Jovars.

Favorit dryck på morgonen: Beror på humöret.

Rakar du benen: Japp, om inte annat så varje söndag.

När brukar du oftast gå och lägga dig:  Runt 22-tiden.

Är du blyg?: Japp.

Sysslar du med någon idrott: Nej, har gått i gymnastik på stenåldern men inget nu.

Vill du hellre ha mail än brev: Brev är ju alltid kul!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja.

Har du spytt offentligt: Nej, inte här heller.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Kissa stånde, hah! Och allt sånt som jag är fundersam på som runka/ha sex och följden. Allt som är annorlunda för killar än för tjejer.

Är du nöjd med ditt liv: Jodå, det är bra.

Är du bortskämd: Njae? Eller har varit, men är inte nu? Svår fråga, absolut.

Vad gör du imorgon: Det vet vi då.

Vad är det värsta du vet?: Lögner och pedofiler.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?: Vet inte alls?

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: Ìngen alls.

Vad längtar du till?: Framtiden.

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Jorå.

Vad använder du för shampoo?: Ska tillbaka till Barnängen, nu är det Sunsilk.

Vad är det finaste du fått?: Kärlek.

En speciell dag du minns: 24 februari 2006.

Hur gammal är du: 20 år om jag minns rätt.

Tycker du om någon just nu: Ja, massor!

Du samlar på: Skräp? Hah!

Gröna eller röda äppeln: Oftast röda.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Oscar och/eller mamma.

Gillar du golf: Minigolf är kul.

Vilken tid gick du upp idag: Runt 9.

Har du sovit i din egna säng inatt: Absolut!

Har du strumpor på dig nu: Oh nej!

Är det okej att gråta: Jaa-a!

När grät du senast: Minns jag inte.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Sagt till Oscar att bli klar med sitt plugg.

Bär du glasögon eller linser: Linser nu, men glasögon på kvällen och morgonen.

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej!

När går du upp ur sängen en helgmorgon: Allt från 7 till 10.

Har du piercing: Nej, om man inte räknar i öronen.

Vill du gifta dig: Ja det vill jag!

Vill du ha barn: Minst 2.

Solar du ofta: Nej, men det ska bli mer.

Är du bra på att laga mat: Jovars.

Är du flygrädd: Ingen aning, aldrig flugit.

Hur vig är du: Mindre och mindre, buhu.

Är du musikalisk?: Mjae?

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten, kallt vatten.

Vilken är din favoritglass: Vanilj med chokladkross.

Tror du på ett liv efter döden: Ja, jag tror det?

Tycker du om sushi: Får nog smaka nån gång igen för att svara ärligt.

Vad äter du helst när du ser på film: Nåt med dip.

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej, gör dom inte.

Har du tandläkarskräck: Nepp, inte det minsta.

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Både och!

Vilken ögonfärg har du: Blå/grön.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja, det har hänt.

Biter du på naglarna: Not at the moment, no.

Röker du: Nej, aldrig rökt.

Hur ofta tränar/motionerar du: Föööör sällan!

Senaste låt du hörde: Nåt på italienska, kan inte säga/stava.

Mega lista

Jasas hade en mega lista väntandes hos sig - till mig, så here it goes:

Ditt namn? Ji-än-ni.
Födelseår? 1989.
Hur lång är du? 167 centrimetrar.
Spelar du något instrument? Inte bra, hah!
Dina första tankar när du vaknar? "Shit, har jag försovit mig?!"

Är du hungrig? Nepp, inte alls.
Vart befinner du dig just nu? I sovrummet framför stora datorn.
Biter du på naglarna? Not at the moment, no.
Vad har du för färg på trosorna/kalsongerna? Bruna.
Vad är du bra på? En hel massa.

Har du några husdjur?
Fyra chinchillor, om det räknas.
Är du singel? Noooooo.
Vad heter din farmor och farfar? Eeva-Liisa och Reijo.
Vem är snyggast? Får man inte svara sig själv säger jag Oscar.
Vem vet mest om dig? Jag och mig.

Vad vill du ha just nu?
En lagad tvättmaskin.
Ditt mål i livet? Hitta mitt mål i livet?
Rädd för? Döden.
Har du någon vän du känt i 10 år? Ja, kan man säga.
Har du körkort? Nopp, nopp.
Vilket/vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Eva-Lena/Eeva-Leena.

Pepsi eller Coca cola?
Coca cola.
McDonalds el. Burger King? Mc Donald's.
Sjunger du? Heeela tiden!
Vad har du för skostorlek? 41-42.
Vill du gifta dig? Jao.
Är du en hälsogeek? Naee, inte direkt.

Kommer du överens med dina föräldrar?
Jajjemen, så man bör.
Din hårfärg och frisyr? Mörkrött/brunt, strax under axlarna.
Skorna du hade på dig idag? Har inte gått ut än idag.
Grönan eller Liseberg? LISEBERG!!!
Vad sover du i? Sängen.
Kläder du hade på dig idag? Jeans och t-shirt, just nu.

Favoritfärg på kläder?
Helt olika.
Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Inga alls, hah!
För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Typ noll.
Har du rosa kamouflage-kläder? Nej, aldrig haft.
Tatueringar du har? None.
Piercingar du har? Totalt fem i båda öronen.

Har du glasögon?
Ja - och linser.
Hur ser din plånbok ut? Svart i "skinn".
Din perfekta Pizza? Varierar efter humör.
Randigt, rutigt eller blommigt? Plain.
Favoritårstid? Vår och sommar helst.
Favoritmat och dryck? Kött och vatten, och så tillbehör, heh.

Favoritdjur?
Hundar, kissar och pillor.
Favoritparfym? Naomi Campells Cat Delux och Paris Hiltons Just Me.
Vad köpte du senast? Mat och dylikt (se förra listan, punkt 37).
Hur mycket pengar har du? Förhoppningsvis lagomt.
Hur svarar du i telefonen hemma? Aa de e Jenni.
Hur svarar du i mobilen? Beror på vem det är.

Vem ringde du senast?
Oscar  tror jag.
Sov du ensam inatt? Niih.
Vem sov du senast hos? Om inte hemma så hos Malin, tror jag.
Vad gjorde du kl 08 imorse? Nanade.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Fyllde i annan lista.
Det sista du sa högt? Hur gååår det med Lost?

Det senaste någon sa till dig?
1 timme och 20 minuter nu skulle jag tro.
Vad har du druckit idag? Fanta pinaple.
Vad var det senaste du åt? Ballerina mint.
Vad är det för färg på din ytterdörr? Vejt.
Vad är det för väder hos dig nu? Soooligt.
Godaste glassmaken? Vanilj med chokladkross.

Sover du tungt?
Neh, tror jag inte.
Drömmer du mardrömmar? Väldigt sällan nu mer (senast i natt, dock).
Favoritklädsel? Ingen direkt, det jag äger och har?
Vad ser du om du tittar till höger? CD-spindeln.
Vad ska du göra härnäst? Fortsätta med listan och se om jag har fler i lager.
Humör just nu? Lite, inte så mycket?

Favoritgodis?
Choklad och saltlaktris.
Sommarplaner? Semester och jobba, typ.
Hur många kuddar sover du med? Två som jag har, totalt fyra i sängen.
Morgon eller nattmänniska? Både och!
Har du dåligt morgonhumör? Det händer, ja.
Är du kittlig? Nej, kan vi säga.

Snarkar du?
Nej, det gör jag inte, sen får Oscar säga vad han vill.
Stjärntecken? Fish!
Stökigt el välstädat? Jag föredrar välstädat.
Längtar du mest efter just nu? Dreams to come true.
Om du fick väcka någon från de döda, vem skulle det vara? Känner inga så som dött.
Vad luktar det just nu om du sniffar lite? Nothing at all.

Saknar du någon nu?
Jo, lite alltid.
Snus eller cigaretter? INGENTING!
Vill du ha barn? Absolutilut!
Hur ofta loggar du in på helgon? När det kommer påminnelsemail?
Längtar du till din nästa födelsedag? Neh?
Är du snäll? Ja det tycker jag att jag är.

Är du blyg?
Ja, en hel del med "okända".
Tycker du att du har fin dialekt? Jaaa, finaste!
Favoritfärg? Blå, grön och gul.
Har du spytt i någons knä? Nopps.
Syskon och deras ålder? Litenbror på snart 7 år.
Klädaffär? Ingen speciell?

Senaste skola?
Ale Gymnasium.
Klass? SP2... a, b eller c?
Tycker folk du är snygg? Nah, det tror jag inte, hah!
Är du modig? I vissa lägen och fegis i andra.
Har du använt någon hårprodukt idag? Nej, har inte ens borstat håret än, HAH!
Har du bråkat med någon idag? Nej, jag är ju snäll.

Vad har du för planer till helgen?
Mamma Mia, det var ju nyss helg. Inte vet jag?
Är du sugen på något nu? Ne, mätt.
Har du kvar dina barndomsskivor? Japp, i bokhyllan, haha!
Brukar du bada i sjöar om somrarna? Om vi är i Finland så JA!
En film? Grease, om en bara.
Vem får en kram? Alla goingar omkring mig.

Brukar du läsa horoskop?
Om jag råkar ha en tidning i handen.
Kan du baka bullar? Ja, med recept. Eller vaddå?
Bläck eller blyerts? Bläääck!
Katt eller råtta? Katt FFS!
Hund eller katt? Där blir det nog hund.
Sängstorlek? 160.

Müsli eller corn flakes?
Cornflakes (med jordgubssylt)-
Hur ser du ut idag? Nyvaken? Inte för att jag är det, men för att jag är hemma.
Vad såg du senast på tv? Öh? Parlamentet tror jag.
Tycker du om din pappa? Aah, lilla papi!
Vem i din släkt pratade du senast med? Om inte Oscar så mamma.


En lista med 48 frågor

1. Vad heter dina föräldrar? Mirja och Joel.

2. Vad jobbar dina föräldrar med? Mamma jobbar på Volvo och pappa är fastighetsskötare.

3. Vad är det senaste du installerade på datorn? Oj, ingen aning?

4. Vilken är din favoritrestaurang? Har ingen sådan.

5. När badade du i en pool senast? Sommaren -06.

6. Har du varit med i någon skolpjäs? Nej, men i typ "kyrkis".

7. Hur många barn vill du ha? Minst 2.

8. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Finns nog ingen sån.

9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Nej, lär inte ha gjort det tills det är dags heller.,

10. Vad har du för TV-kanaler? Runt 20 stycken mer och mindre bra.

11. Har du åkt moped någon gång? Jo, några gånger.

12. Har du busringt någon gång? Hehe ja, det har jag.

13. Har du fått felparkeringsböter? Nepp, never.

14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Skulle lätt kunna göra det! Helst bungy.

15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?  En polsk hamn, hah!

16. Har du en egen trädgård? Nee, dumt.

17. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Disney?

18. Kan du alla orden i nationalsången? Nopp.

19. Badkar eller duschkabin? Båda!

20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Tror inte jag sett (bra) film senaste månaden?

21. Favoritpizza? Beror på humör och hunger.

22. Chips eller popcorn? Egentligen helst popcorn, men båda slinker ner.

23. Vilken färg på läppstift använder du? Rosa/röd-aktigt.

24. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Ehh, nej?

25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Nej.

26. Apelsin- eller äppeljuice? Äpplejuice.

27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Tror det var Oscar, pappa, Lena, Mattias och Kristoffer i februari. Vi åt lite olika allihoppa, jag åt nåt tacos-tjosan.

28. Favoritchoklad? Marabou mjölk eller vit choklad.

29. Favoritbok? Alla Sagan om Isfolket!

30. När åt du en hemodlad tomat sist? Oj, det var länge, länge sen!

31. Har du vunnit en prispokal någon gång? Nepps

32. Är du bra på matlagning? Jovars.

33. Klarar du att tanka själv? Hah, kanske?

34. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna? Nee.

35. Pepsi eller Coca Cola? Coca cola.

36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Inte mer än skjorta.

37. Vad var det senaste du handlade? Grädde, potatis, bröd, naturgodis, ballerina och geisharulle.

38. Har du kräkts offentligt? Nej, inte vad jag kan minnas (magsjuk som liten annars).

39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Det är kört, jag har ju redan den sanna kärleken.

40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Ja.

41. Har du ringt något betalnummer? Nummerupplysning, vad jag kan komma på.

42. Kan man vara vän med sitt ex? Joda.

43. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Pappa, för inte så länge sen.

44. Hade du mycket hår som liten bebis? Njae? Kanske en del, men tunnt.

45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Nåt käckt och trevligt ifall nån annan butik ringer och jag inte kan svara så märker dom direkt hur bra jag är. Och för att slippa gnäll.

46. Vad har du i din väska? Plånbok och telefon, sen varierar det.

47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Favoritsak? Kvällsrutinen är väl oftast att kolla så allt är klart på datorn, stänga av den och ta ut linserna, borsta tänderna och kissa för att släcka och lägga mig.

48. Vad är du tacksam för idag? Att ingen av mina nära och kära mår speciellt dåligt.


Det brinner hela tiden

Vilken dag, vilken dag.

Brann i grannhuset idag igen. Två brandbilar, en ambulans och en fastighetsskötarmoppe. Så nu vet vi varför han inte lär komma idag, han har häckat där.
Förmodligen var det nån köksbrand igen, som förra gången. Hörde inget och man såg ingen brand. Fast nu är det ju ingen idé att ringa pappa, nu är ju allt över.

Sen ska vi se på Lost. Från bröjan. Oscar bara gnäller när jag tittar och nån har sagt nåt annat och han tycker det verkar så larvigt och blaha blaha.
Jag tyckte att han kunde faktiskt se om det för även om det är skumt och snurrigt och sådär, så kommer ju lösningarna fram och varför saker varit som dom varit.

Han har bara sett en bit in i första säsongen, men kommer inte ihåg nånting. Så vi ska se tillsammans nu. Ska bara få ner det också och sådär. Sen minsann.
Han har tjatat om att se Heroes som vi inte sett på några veckor. Eller Samantha Who? eller Prison Break. Men jag har ingen lust. Och inte Scrubs. Men Lost, jojjemen!

Fortfarande inte släkt

Ja, vad gör man när man går upp? Jo, man kolla hur det går med branden. Och jag kan säga att det ser inte bra ut. Eller det beror väl på hur man ser det, men nu är det 500 hektar som förstörts istället för 300 när det började, dom ska så sett försöka släcka det idag med eftersläcknings arbetet kommer hålla på i ytterliggare en vecka.

Dessutom känner mamma och Anders en som har skog där uppe, och det låter nästan som att det till största del är hans skog som brunnit ner, tyvärr. Även om han inte livnär sig på skogen (som vid alla orkaner och sådär) så är det ju pengar till barnens framtid, så det är ju jättetråkigt och hemskt. Så typiskt liksom.

Men, det går åtminstonde åt rätt håll, låter det ju som.

Världens vackraste...

14c581fafe9e99e298aa37ed82175492.png

Världens vackraste och bara min &lt;3


Det var ju det jag glömdeDetta är ett låst inlägg.

Dåliga översättningar

Anneli: Ja, jag med fast mer att det börjar hos grannen eller nåt. Detta tycker jag inte är lika farligt, även om det är obehagligt, men det är inte så stor risk att nån kommer till skada. Men jag är livrädd för att det nångång skulle börja brinna i vårat hus, eller nån man bryr sig om.

Chathrine: Usch då, men då kanske ni är lite mer "vana" så det blir inte så jobbigt till nästa gång. Hur kommer det sig att det brinner så mycket hos er..?

Jasas: Det har ju varit mycket bränder nu det senaste, men denna ska ju ha varit värst har jag hört. Känns lite konstigt att det rapporteras så ni hör det och allt. Men lite "kul" ändå att du kom ihåg och tänkte på mig!

På Facebook finns det en grej som heter Friend Facts. Man svarar på frågor om dom på sin vännerlistan med ja eller nej. Ofast många samma frågor, dom har rätt dålig fantasi. Och mycket dåliga översättningar och konstiga frågor som man kan tolka på olika sätt.

Men så kommer frågan "Tycker du att NN är bra på att kyssas?" och jag kan inte svara när det står tycker. Tror är en helt annan sak och då hade det inte varit så svårt att svara.

Och så tänkte jag att på engelska kan det ha varit "Do you think...." och det kan ju översättas till både tror och tycker. Och då väljer man det sämre alternativet. Som när man säger "Don't look at my letters" i ett parti alfapet och det översätts till "Titta inte på mina brev".


Strumpan är på lekhumör.

Så ligger landet

Lyssnade precis på radio för att få lite bättre besked. Frågade mamma innan och hon sa att vid 9-nyheterna hade dom sagt att det inte var kontrollerat. När jag kommer upp och berättar det för Oscar säger han att han lyssnat p sändningen från 8.30 och då sa dom att det var kontrollerat.

Men nu vid halv sa dom att det var kontrollerat men dom räknade med att det skulle blossa upp eftersom det brukar blåsa mer på morgonen (eller nåt sånt). Runt 30 (tror jag läste 33 i Aftonbladet?) människor är evakuerade från 15 hem men inga skadade eller byggnader som tagit eld än.

Runt 200 hektar skog som brinner och dom vet inte varför. Men det märks ju att det är stort när det brunnit sen säkert 16-17 igår eftermiddag. Och än är det inte släkt.

Hon, kungen

Anton sitter och spelar Star War på Wii:t:

- Oscaar, vem är hon?
- Jag vet inte.
- Jag tror hon är kung över...
- Är hon inte drottning då?
- Jag tror hon är drottning över...

Jag har aldrig sett en hon som är kung,
var bara tvungen att påpeka det.

Skogsbrand var det här

Jasas: Jaa, jag tänkte att jag får ju visa att jag var med också, hihi.

Usch, det är så läskigt. Det är skogsbrand här i närheten så fortfarande är himlen grå av rök.

Vi började märka det igår innan vi skulle ut. Jag trodde först att det var regnmoln för det var helt grått på ett ställe. Sen gick vi ut och jag minns inte om det var mer än fem-sex gånger vi hörde sirener men såg inget. Vi började prata om att det kanske var brand men eftersom vi inte kände nån lukt släppte vi det.

När vi var på väg hem var hela himlen grå så vi trodde trots allt att det var regn, för fortfarande kände vi ingen brandlukt. Lite senare kollade Oscar ändå och det visade sig att det visst var en brand, och inte allt för långt här ifrån. Inte så att det var nån fara eller så, men ändå nära. Nära mamma framför allt, men inte fara där heller.

Efter ett tag gick det knappt att andas här inne för röken kom in. Stängde fönstrena "åt det hållet" som vi tänkte på och undrade sen varför det fortsatte lukta och kom på att köksfönstret var öppet. Vid 22 igår var det fortfarande inte under kontroll, vilket var lite läskigt. Vad ska hända liksom?

Så gick jag upp här idag och tänkte jag skulle kolla läget och så. Och vad ser jag då? Jo men branden är fortfarande inte under kontroll..! Och med lite tanke bakom så vet jag ju det eftersom himlen fortfarande inte är helt ren och det luktar inte jättegott. Men varmt är det, men dom råder att ha fönster och dörrar stängda trots att det inte är nån fara.

Det går inte så bra, vännen

- Gå in på mc.com.
- Bara så?
- Mm
Vi kommer till en konstig sida.
- Eller nej, sök på mc i google.
- Mc, bara så?
- Ja.
Kommer in på mc på google.
- Nej, msc ska det vara.
- Ehh, jaha..?
- Och så klickar du på den, säger vad det står.
Vi kommer heeelt fel.
- Nej, msi ska du gå in på. Och den länken.
- Men varför sa du att jag skulle gå in på den andra länken?
- För det brukar alltid vara den första.
- Men du läste ju vad det stod, och det var helt annorlunda?

Segt att ladda

Var precis in och såg att det tar lååång tid att ladda min blogg nu, med filmer och bilder och allt. För ni vet väl att dom gröna "ramarna" måste försvinna innan man kan klicka upp bilderna större?
Så antingen får ni låta det ladda lite och titta vidare på nåt annat lite, eller kolla direkt från BIlddagboken (länk i slutet på bild-inlägget) - men bara så ni vet liksom.

Eftermiddagens filmer

Och så lite filmer då.....


Eftermiddagens bilder

Nu har vi varit ute och lekit och fotat.
Världens finaste killar <3

La även upp så gott som samma på Bilddagboken.
Även om det är tråkigt med samma, är det bättre än inget?
Lättare att se alla smidigt, om inte annat.
Enjoy!


Varför blir det alltid så här?Detta är ett låst inlägg.

Det var idag det

Mm, nu var man hemma igen då. Har varit rätt lugnt idag. Rushat lite då och då men annars lugnt. Förutom när jag står ute på lagret, Jessica ber mig kolla nåt på utegården, sen på lagret, sen hjälpa kund och lasta på utegården och sen ut och laste på lagret. Och då är det ändå en bit mellan

Men det har mestadels varit nåt att göra. Är det inte det ena är det det andra, så är det bara. Plus att det är ju alltid kul att få gå in och jobba nu när det inte blir så mycket.

Och Anton hade kommit när jag kom. Ska försöka få honom från spelet och ut och leka lite sen. Känner att vi behöver nog luft alla, även om han hade varit ute och på kalas förut idag, men jag och Oscar då? Så får vi en bra ursäkt att vara ute, hehe. Ne men idag är det ju dunder gott väder verkligen!

Tidigt, tidigt

Anneli: Ne men det är ju också jobbigt när man inte kan umgås "som vanligt" och bara ses korta stunder under en längre period. Man tycker ju, förhoppningsvis, om att vara med varandra när man är i ett förhållande, hehe.

Vilken tidig morgon! Inte för att det är nåt ovanligt, men ändå. Och tidigt är det trots allt inte. Men ändå. Mest känns det väl tidigit för att jag är så trött nu. Men ändå, inte trött.

Gick inte att somna igår. Från att ögonlocken var tunga som bly vid 22 i förrgår till att jag skulle kunna springa marathon igår vid samma tid. Så ikväll hoppas vi på tidigt naning.

Korvas kommer ju också, och så har han bad på söndag morgon så han åker härifrån vid 9 så det blir tidigt då också. Bra så sett, eftersom det är skola på måndag igen.

Ne, nu får jag ha i mig lite frukost innan jag ska åka och jobba. Ser ut att bli en strååålande dag idag, kul! Hoppas folk har spenderarbyxorna på dig idag! Nu kör vi så det ryker!

Det blev bra ändå

Annika: Haha ja, han kanske inte hade varit med om barnafödsel under hakan tidigare?

Jasas: Hehe nee, det är ju lite overkligt på så sett att dom föder varsomhelst, på några sekunderså det är ju konstigt om man inte sett/spelat innan. Tyckte jag när jag började också!
Haha ja, det är lite lustigt med namnen. Dels att Korvas och Korvas, men Anton och Anton också.

Nu är dagen snart slut. Vi har tittat på Så ska det låta och Grillat. Eller ja, jag bytte sängkläder medans Oscar tittade. Och jag slängde ett öga eller öra på TV:n ibland, om det var kul.

Men nu ska vi lägga oss och se på Scrubs. (Och ja, Hanna) Det blev mys under resten av dagen. Jag hade precis startat spelet (Sims) när han kom upp så jag fick spela lite. Sen duschade vi och har nu då suttit och legat och myst i soffan under kvällen. Så jag ska inte gnälla så, för när han somnade.

Och så är det upp och jobba som gäller imorgon. Är ju löning (för vissa) så vi hoppas på mycket att göra! Och så bus och skoj med grabbsen sen. Yeah. Natti natti, to ya'll!

Det gick inte så bra med bilderna

Kom på att jag hittade en lite rolig bild förut.
Har inte kommit ihåg vart man hittar bilderna från Sims när man fotar dom så dom hamnar här i datorn. Nu känns det ju lite passé att visa saker som var kul för ett tag sen.
Knappt så jag ens kommer ihåg själv, vad det var jag hade fotat.
Men, denna bilden var lite kul:En mamma som ska föda.
Minns inte om båda pojkarna är hennes,
eller kanske bara den ene.
I vilket fall ser den ena överlycklig ut,
medans den andre verkar vilja springa och gömma sig.
Och mamman, hon föder då ja.

Är det så här det ska vara?

Hej, välkommen hem, puss, sov gott.

Ja, lite så. Vi hann kolla bilder och så ringde Malin och strax efter somnade han. Jag började med maten och när det var klar kom han upp och åt med mig.
Sen hann vi faktiskt mysa lite också, innan han somnade igen. Och fortfarande sover. Säg att han varit hemma i sex timmar, minst hälften har han sovit.
Och ja, jag förstår att man är trött efter att ha varit ute och gått i två hela dagar, varit uppe till 1-2 (som man inte är van vid) och bara sovit tre timmar i natt. Men, ändå?

Hej, välkommen hem, puss och sov gott - is that all? Kul att du kom hem, när åker du igen? Jag ska ju ändå bara jobba imorgon och sen är Korvas här, kul att ses.
Och ja, jag är en gnälltant som inte ens kan vara glad att han kommit hem, utan klagar så fort han kommer innanför dörren. Men förlåt då att jag gillar att umgås.

Ytterligare en helg med Korvas

Anneli: Haha ja då har dom inte träffat Oscar!


Pratade med mamma alldeles nyss. Korvas ska komma hit imorgon. Dennis ska ha sin 50-års fest och Anton ville visst inte vara själv hemma, hehe. Så han och Oscar får några timmar själva innan jag kommer hem från jobbet. Dom lär väl ändå bara spela, så ingen fara på taket där.

Sen sa hon att hon även skulle beställa fem omgångar raindropmassage hos en (snart) föredetta kollega som öppnar eget inom massade och sådär. Eftersom jag ställt upp så mycket, så gulligt! Ska vara en lättare form av massage trodde hon, som är bra om man har ont i ryggen och så. Tack bästaste mamma!

Baby Thor tillbaka hos mamma!

Vad glad jag blir! Thor är tillbaka hos sin mamma..!! Även om de fortfarande är kvar i Guatemala så är de nu tillsammans. Skönt att i alla fall ett fall till (i alla fall snart) löser sig!

Och så blir det så jobbigt när man läser att pappan inte ångrar sig, för det är ju så svårt att veta vem som talar sanning och vem som ljuger. Det är ju bara dom två som vet, men för Thors skulle hoppas jag verkligen att hans mamma talar sanning och att dom nu kan återgå till ett bra och normalt liv, tillsammans.

Jag ska inte berätta, bara allt

LIte kul var det förut, när vi tittade på bilderna. Typ första bilden förklarade han var på köket. Och sen sa han att jag kunde ju fråga om jag undrade nåt så slapp han förklara varje bild. Okej.

Sen var jag tvungen att fråga vad sjuttsingen han fotat, och skratta lite. Så var det nåt i lägenheten. Sen rullade det på. För att inte behöva berätta varje bild var det vädligt mycket:

- Där är då det huset!
- Och den byggnaden var så häftig!
- Det är ett monoment över......
- Kolla vapnena!
- Mera betongbyggnader.
- Jag tyckte det var så häftigt med gammalt och nytt.
- Där är jag när jag äter.
- Kolla på Sara på den bilden.
- Där är det här huset.
- Så här såg det ut här, blabla bla.
- Gå tillbaka lite, där var det här.

Och nu kan jag tro att jag varit där också, för hade jag kommit ihåg hade jag vetat allt, om alla bilder han tagit. Nämnde jag att han pratade oavbrutet sen han kom hem?
Och när han inte kunde prata mer med mig, för Malin ringde, då gick han och la sig. För att få snarkningarna att överrösta telefonen så det ändå var han som lät. Ja, jag säger då det.

Äntligen!

Så mys att han är hemma igen! Känns så bra. Trots att han pratade oavbrutet dom första timmarna. Och när han slutade var det för att Malin ringde, och sen pratade hon oavbrutet i en timme.
Och jag som hade det så tyst och skönt i onsdags? Vart tog den friden vägen? Ja, lite är den ju här för nu har vi lagt på och Oscar somnat. Det är bara ibland när snarkningarna går upp, men jag överlever.

Ska börja med maten här strax. Jag äter resten av mina stekta potatisar och steker lite kassler och ägg till dom. Blir mums gott, och jag är duktig på att äta upp rester!
Oscar ville ha pizzan från i torsdags, så det är klart han får den då. Sen får vi se vad dagen har att bjuda på. Lite spel (antingen Wii eller vanligt, hederligt?) kanske det kan bli.

Oscar i Polen

Har suttit och tittat igenom Oscars 400 bilder nu.
Han har fotat maaassa.
Men jag väljer att visa bilderna på honom,
för att han är så fin och jag tycker om honom.
Och för att jag inte förklara övrigt.
Enjoy!
 Det känns bra

Det känns bra nu kompis, det känns bra.

Han är snart hemma..!!

Wiie, vaknade av ett SMS 7.34 "Hi sweden :) how are u doing?" och då hade dom landat!! Väntade på bagage och sådär men nu sitter dom på bussen till centralen så nu bör han vara hemma inom en timme, lite beroende på när dom kommer till centralen och hur och när bussarna går därifrån och hem.
Men, det är inte långt kvar nu, iih!!

Så skönt...

38eb83a2a0032507d65f5bdb95253b4a.png

Så skönt när man får ut nåt som legat och stört och skavt och gjort ont! Nu kanske jag inte behöver gå på sneddan längre. Upprätt is the shit!


Me like...

0-3e201c00f75928ea6cdbf212840de251.png

Me like - avsnitt två funkade (av nån konstig anledning) så nu vet ni vad jag kommer göra tills de små blå slocknar! Natti natti!


När det inte stämmer

Jag är SÅ trött nu va! Vill gå och lägga mig, eller lägga mig i sängen och titta på Desperate Housewives. Problemet är att det var osynkat, blöh. Så ljudet stämmer inte med bilden.
Då är det inte kul att titta. Går an om man ska blunda och bara lyssna när man försöker somna, men nu hade jag tänkt titta lite också. Får se om andra avsnittet är så också, och om det inte är det så får jag hoppa över första avsnittet. Kom på, att det kan jag ju se här från datorn.

Men..? På datorn stämmer ljudet och bilden? Får testa igen, kanske var jag väldigt trött igår? Haha! Annars får jag väl ta med datorn och titta ikapp mina serier.
Har varit lite off så lite har jag att titta på (har som "tur" var varit rätt tunnt på den fronten det senaste) och annars har jag Vänner där, som jag tänkt se från början också. Jag har många projekt på gång, jisses! Men, nån gång har jag nog sett klart allt jag tänkt? Det tror jag nog.

Hela, långa dagen

Vilken lång dag det varit idag....!! Kom hem för en timme sen så jag har typ hunnit göra mat och äta. Skulle bara steka potatis (som jag tack och lov delade igår, redan) och värma lax så det gick snabbt.

Jaa, dagen då? Mamma mia, som vi hållt på! Jag trodde ju att det skulle bli lite "föreläsning" och sen skulle vi visa att vi kunde köra lite och så var det bra så, trodde aldrig att tiden 9-16 kunde stämma, vi skulle säkert vara klara tidigare. Från början trodde jag dock vi skulle få nåt teoriprov, om vi skulle få truckkort för det måste man ju göra för körkort och sådär, om det inte var nåt individuellt som bara "funkar" inom Jysk, men Oscar övertalade mig att inget prov. Okej.


Vi var cirka 20 minuter tidiga och när vi kommer fram till butiken vi skulle vara i, åker han som ska hålla i kursen? Vi antog att han skulle köpa sig frukost eller nåt, när det ändå var såpass med tid.
Vi kommer in efter ett litet tag och frågar vart han åkte. "Till Varberg och hämtade era böcker som han glömde" får vi till svar. Ehh, jaha..? Nu var det som tur var bara cirka halvtimmen dit så på en timme var han tillbaka men det var ändå en timme vi bara satt och glodde när man kunnat vara hemma istället.

När han kommer tillbaka langar han fram böcker med tio kapitel och småtest i slutet på varje. Och förklarar att sen ska vi ha ett, ja just det: teoriprov. Va faaaan?! var det i alla fall en som tänkte.
Så vi pluggade. Läste ett kapitel och gjorde frågorna och gick igenom dom, i tio kapitel. Tog sitt lilla tag kan man säga och vi började bli hungriga så först pratades det om att äta innan provet men blev visst inte så så klockan hann bli 14 tror jag, innan vi kom fram och skulle äta. Men, nån fick i alla fall fullpott på provet!! Hah, gissa om jag blev chockad, men glad! 26/26 - inte illa pinkat när man knappt fattade vissa kapitel?

Ja, sen maten då så var det en som ville gynna sin mammas nyöppnade café så vi skulle in och snurra i stan i lagomt med köer och försöka hitta parkering och sådär. Och åka lite "omväg" istället för att ta ett McDonald's på vägen och äta i bilen, så hade vi sparat en timme eller så.
Speciellt eftersom klockan då redan var 14 och den praktiska kursen skulle ta 3-4 timmar trodde han. Och vi räknade ju med att sluta 16, även om dom andra hade haft 17. Men då hade vi ändå hållt på till 18-19, och då spenderar vi en timme på mat och annat? Det, har vi gnällt om idag medans vi väntat.

För det har vi gjort. När vi kom till nästa butik där vi skulle köra så var det ju lite att vänta då man två och två skulle gå igenom en koll så allt var rätt, som man ska göra varje morgon sen. Eller ja, innan varje gång man använder trucken i alla fall. Hrm, jaa....
Sen skulle vi köra en slalombana, alla vi tre tjejer från vår butik fastnade på samma ställe, haha! Sen skulle vi in lite krångligt och hämta en hög med pall, köra ut den liten och lasta upp den på en "hylla" (näste man fick plocka ner den, köra ut och ställa in den igen) och då blev det ju ytterligare vänta.

Klockan sprang på och sen var det själva provet. Men vad attans tänkte vi. Nu fick dock ingen stå och titta på, så vi gick till andra sidan butiken och satte oss i solen en stund. Sen börjar folk gå hem? Va!? Får man gå hem när man är färdig? Vad är det för sett, då ville ju vi också köra!
Men, det var ju kö så vi fick vänta. Och vänta. Fy fan vad vi väntat. Klockan hann alltså bli ännu lite efter 19.30 innan vi kunde åka där ifrån! Gissa om vi var lagomt trötta, sura och irriterade. Vi trodde ju alla skulle stanna lika länge, och få sina intyg tillsammans. Men nene, snällt att vi sopor fick vänta sist.

För det var också lite tråkigt. Alla sju övriga på kursen hade andvänt trucken tidigare. Och mer än den lilla övningskörningen vi tre hade gjort. För alla körde betydligt bättre. Vissa var ju till och med lageransvariga, då är det ju självklart. Så vi kände oss ju lagom dumma och kassa.
Så vi har gnällt som attans idag, och stackars Filip som fått lyssna på oss, haha! Så nu är ju dagen snart slut. Även om det var skönt att få vara iväg några timmar hade jag ändå sett fram emot att hinna vara hemma lite i alla fall. Och nu vill jag ju liksom inte gå och lägga mig heller, när jag inte "måste" upp imorgon.

När jag gick hem såg jag att Oscar hade skickat meddelande. Jag sa i morse att jag trodde jag skulle vara hemma vid 16, nån timme plus eller minus. Och då trodde han inte att han skulle vara hemma och jag sa att då får han väl svara när han kommer hem, jag skulle messa när jag kom hem.
Ja, så då blev jag ju glad att vi skulle hinna messa lite eftersom jag ändå (självklart) saknat honom under dagen. Han svarade nog på ett mess och medans jag svarade på det så skickade han att dom skulle gå igen. Gissa om jag blev ledsen? Och då ska dom väl ut och äta middag så det kan ju dröja innan han kommer hem igen och kan svara mig. Igår var han hemma 1.40 om jag inte minns fel.

Betyder det då att jag inte får nåt jag älskar dig och god natt ikväll då? Nej fy, då blir jag ju ännu ledsnare. Tur att jag inte ska upp imorgon! Eller ja, inte tidigt. Sätter väl klockan på 8-8.30 och snoozar tills jag orkar upp - lite innan Oscar kommer hem, som senast.
Ne, nu har jag skrivit ett tillräckligt långt inlägg så nu ska jag kolla vad alla andra har haft för sig under dagen. Jag klarade i vilket fall kursen men lite anmärkningar och han hade sagt till oss alla tre att vi behövde öva på samma sak, och det är väl mer en vane grej (vilket är orättvist, jämfört). Men skönt att det är avklarat!

Check off

Jasas: Haha förlåt, jag menade ju att jag skrev 20 skitbra inlägg igår!
Usch, då går ju liksom en dag till. Jätteskönt att han kommer så tidigt ändå!

Tänkte bara säga er lite godmorgon och önska en bra dag.

Sitter här med frukost som är gott så snart är jag klar att gå, lagomt och bra. Hinner nog med en andra frukost efter att ha fixat linser, kläder och utseendet. Om det är så.

Och igår somnade jag bra. Hann inte ens se färdigt första avsnittet. Sen vaknade jag 4.40 och stängde av TV:n och tog av mig glasögonen, hah! Sen somnade jag gott, igen.

Voice har nån frågesport mellan Josefin och Jakob. Handlar om Göteborg idag och Josefin är född där men ändå tar Jakob henne lätt! Mig också, HAH! Eller ja, med ett poäng.

Vad heter statyn i slutet på avenyn? Vad heter stadens bästa hockylag? Hur högt är byggnaden läppstiftet? I vilket län ligger staden? Hur många spårvagnslinjer finns det?

Poseidon står på avenyn. Självklart är det (Västra) Förlunda som är bäst! Minns inte nu hur högt han sa, hah! Och vi ligger ju i Västra Götalands län. Och tydligen finns det 12 linjer.

Ne, nu får jag sätta fart för nu gick ju klockan! Att den inte väntar på mig när jag kommer på saker jag behöver göra? Vilket sätt alltså! Så, vi hörs i eftermiddag igen!

Dagens 20:e inlägg

Jag måste ju bara för att. Detta är dagens 20:e inlägg. Inte alls illa pinkat, får jag säga.

Även om kvalitén kanske inte varit på topp så det varit 20 mästerliga inlägg så vill jag heller inte säga att det varit kvantitet före kvalitet. Även om jag inte skrivit jätteseriöst och mest babblat på, så har jag velat blogga och haft nån liten tanke bakom(?) och inte tänkt en tanke på hur många inlägg jag ska nå idag.

Tyckte bara det var lite roligt att det blev 20 inlägg. Hur många dagar skriver man såpass med inlägg liksom? Inte speciellt många, vad gäller mig i alla fall.

Men nu, natti natti på riktigt.

Vad hon tjötar....

Anneli: Ja men det är ju det, försöker bara övertala Oscar om det också!

Jasas: Det funkar nog med precis vad du vill *drömmer mig bort* Eller ja, om en stund. Vi är grymma allihoppa!!

Nu är det sådär igen, att jag har nåt på fingerspetsen som jag tänker skriva om, men så glömmer jag när jag väl sätter mig. Men så känns det så självklart så jag tycker inte jag behöver skriva upp det eller så.

Insåg just nu att jag måste gå upp typ 6.30 imorgon... Om jag inte tänker helt fel? Jag går ju lite före 8 och vill ha minst en timme på mig, så 6.30 blir det. Gäsp? Trots att jag var uppe och... ja, jag var uppe vid den tiden idag. Och Oscar var på flygplatsen. Så tokigt. Men det löser sig, inget ovanligt direkt.

Det är lite kul, jag har gått här och varit duktig idag. Det var ju helt städat när Oscar åkte, så nu ska jag visa mig duktig så det är lika städat när han kommer hem. Så jag har vikt tvätt och lagt in den i skåpet, diskat och plockat i ordning och sådär. Allt som man normalt gör, men som vi är sådär bra på. Men jag ska göra't!

I alla fall, det känns som jag är ensam här? Eller det är jag ju, men som singel/att jag bor själv. Och så började jag fundera på om jag bott i en två OM jag hade varit singel, om det varit en som denna, hur jag hade möblerat, om jag haft djur, stationär dator och massa sånt, hah!

Men det är skönt i vilket fall att det känns så. Nu tittar jag inte på hans dator och tycker den är så tom. Men det blir väl imorgon igen. Men, då är det inte så länge kvar tills han kommer hem!

Jag är ju förmodligen borta till närmare 17-tiden imorgon om det håller på som planerat. Och då kan man ju låtsas att han är i skolan och snart kommer hem, när jag kommer hem.

Och då har jag ju att göra vid datorn och sen lär det ju vara kväll och natti natti igen! Sen hinner jag, som sagt, knappt vakna innan han är hemma! Han trodde han skulle komma vid 9-10 och då behöver man inte låtsas ett skit för då kommer han ju heeeeem!!! WI-fucking-HO!!!!!!

Ne, nu ska jag kolla färdigt här och tjöta vidare med fina Jasas på MSN innan jag tackar för mig och förflyttar mig till Wisteria Lane för natten.

Hitan och ditan, ett jäkla babbel

Haha, så skumt. Pratade precis med Oscar i några minuter. Nu blev jag sådär känslofreak typ. Samtidigt som det spritter och bubblar av glädje vill jag lägga mig på golvet och stortjuta. Fast glädjen vinner nog.

Lät som det var rätt bra i alla fall. Tror han kommer vara glad att han åkte när han kommer hem, och framför allt stolt att han klarade det! Och jag också, så klart. Och så länge det inte är varje vecka för man väl stå ut, hehe. Det jobbigaste är ju egentligen att man inte kan ringa eller messa när man vill och har tid. Men, snart fredag!

Fick svar från Pernilla också, fortfarande 8.05 som gäller för hämtning av mig imorgon. Och så lär vi bli bjudna på lunchen, så jag behövde inte tänka på det. Gööött! Även om jag har mat, hah!

Ibland har man ingenting i kylen känns det som. Och ibland har man inget alls som går snabbt när man är görhungrig. Varken att bara värma eller tillaga. Men nu har jag nog... I alla fall fem portioner mat i kylen? Rester då. Lite får gå in i frysen, alltid bra att ha mat/matlådor redo in case of emergency!

Nu, tänkte jag se på Roomservice. Valde mellan det och Rent hus men då är nog Jonny och Mattias kuligare. Sen börjar det ju närma sig natti natti, äntligen! Det ska nog går bra, annars får Hanna sjunga mig till sömns!

Dagen börjar gå till ända

Marina: Tack, det hoppas jag också! Kram

Mm-m, jag är ju en sån mästerkock! Inte för att maten var så avancerad, men gott vare. Stekt laxfilé med kokt potatis och (färdig..!) creme fraise med vitlök. Kittla dödskönt i kistan. Får passa på att äta fisk nu när Oscar inte är hemma, han aaavskyr verkligen lukten av lax, möh.

Och, nu ska jag straxi ringa honom. Dom skulle ut och äta klockan 20 så han vilade medans jag åt, och så ringer vi och säger god natt och så nu ifall han inte är hemma när jag somnar. Men nu känns det inte som jag kommer somna any time soon, men för att vara på den säkra sidan!

Titta vad som dök upp!

Jasas: Ja, det verkar görfiffigt att åka dit och shoppa loss - om det nu är så billigt.
När Oscar kommit hem ska jag fota den, han tog ju kameran med sig. Och middagen var fiffig, men nu är det lite sent för dom är redan hemkomna och sådär. Ska kolla hur det ser ut för morgondagen! Tack för tipset!

Jag kom på att vi tvättade ju igår! All tvätt som behövdes vikas! Eller, all och all men mestadels t-shirts och underkläder så det är ju lite att vika och sådär. Så jag har allt varit duktig, och sysselsatt.
Diskstaden nästa, när jag lagt in detta.

Och så är det ju snart nattidags... Eller snart och snart, men klockan är redan 18. Äta lite, öhh typ strax då, och så hade mestadels av kvällen gått. Så skönt, så skönt. Och kanske Oscar hör av sig snart.
Eller typ nu då, wiih! Lite ledig = messa med mig!

What not to do listan

Alltså, det är är lite dumt. Jag känner att jag har ingenting att göra, eller som jag vill göra åtminstonde.

- Städa, gjort igår så allt är rent
- Tvätta, gjort igår så allt är rent (plus, kan inte)
- Diska, ja det finns faktiskt två omgångar.
- Sims, har ingen större lust plus att jag helst vill vara ute i rummet
- Bloggen, har inget tänk till att fixa här.
- Se på TV, är för trött och rastlös
- Se serie, är för trött och rastlös
- Gå iväg, vill inte komma hem till den tomma, tysta lägenheten
- Djuren, dom sover, vill inte störa
- Oscar, är upptagen tills ikväll
- Bloggar, händer inget
- Facebook, händer inget
- BDB, har inget kvar och händer inget
- Film, lär somna direkt
- Läsa, lär somna direkt
- Hitt på, kommer inte på nå mer


Så ja, what to do? Och jag vet att jag är gnällig, men det är min blogg och jag får det. Det är ju trots allt bara idag och eventuellt imorgon eftermiddag för sen hinner jag knappt vakna innan Oscar kommer hem på fredag morgon, wiho! Men, nu har jag en bra anledning till varför han aldrig, aldrig ska åka ifrån mig igen!

Som om att jag saknar honom så hjärtat brister, inte var en orsak nog, men ändå.

Tänk om man hade gått i skolan, så man hade haft läxor? Kanske ska se om Oscar lämnat kvar några skolböcker och göra lite åt honom? Nja, känns inte så snällt...

Goe chefen

Hah, jag pratade med Carina precis! Hon hade frågor om en gemsam kund, ifall jag kom ihåg nåt annat eller annorlunda än det hon kom ihåg och sådär, så inget blir tokigt.

Och så kollade hon så jag hade koll på allt till imorgon. Tider och allt sånt där. Jajjemen. Ja men bra, då ska jag inte lägga mig i, svarade hon, hah! Ne, låt bli det!

Nu blev jag lite rastlös. Maten blev i vilket fall mega god! Blandade ut lite ost för att den skulle bli tjockare och mm-mm vad gott jag gjorde! Smaskens som bara den!

Så sant som det var skrivet

Måndagen den 9 juni 2008

"Jag vill blogga, jag vill blogga! Tycker om min blogg verkligen. Är lite nyfiken dock på hur allt annat funkar. Måste fråga Oscar om han har koll på sånt. Han kan massor. Annars blir det att fråga en annan experto som jag vet kan, för hon har en mega fin blogg! Och gör om den titt som tätt på olika sätt så I just know att hon har koll!"


Och jag kan, med stor säkerhet, säga att expertot var alls vår lilla Jasas-Hanna!

Jennis kassler och bacon gratäng

Asch då, klockan är efter 13 och jag är bara på mitt tolfte inlägg, hehe. Men jag ska nog komma ikapp. Och dessuom gick jag ju upp klockan 3 så egentligen borde jag ju vara på tionde inlägget, så det är lugnt. HAHA, ja egentligen vad fan gör det för skillnad? Men lite kul är det, faktiskt.

Håller på med maten nu. Blev lite senare än tänkt eftersom jag fastnade med Amanda, men det är ju ingen större skada skedd. Blev rester av kassler och bacon från pizzan igår in i ugnen med pasta och grädde. Lite som Hannas karbiska gratäng men med en liten egen touch, eller twist eller så.

Med den som bas fast på mitt egna lilla sätt, punkt. Jennis pizzarests gratäng? Jennis kassler och bacon gratäng? Så simpelt? Ahh, varför inte? Jag är inte så invecklad.

BigMac avgör om det är billigt eller dyrt

Anneli: Nja, poncho är väl en sån man trär över huvudet? Denna är stickad i en trekant som man liksom virar om sig. Vet inte om det heter nåt speciellt...? Istället för att ha en filt eller nåt, har man den.

Pratar med en kusin om att Oscar är i Polen och så. Och hon sa att hon ville åka dit för hon hade hört att dom hade billiga kläder. Och Oscar säger att det ska vara billigt där också.

Tydligen finns det nån slags undersökning, eller vad man ska kalla det, där man jämför hur dyrt eller billigt det är i olika länder beroende på vad en BigMac kostar. Oscar som hittat, hah!

I alla fall så 2008 hade en BigMac i Sverige kostat 38 kronor men i Polen kostade den 20 kronor. Nästan halva priset. Så det bör ju vara relativit billigt ändå, får höra med han sen.

Kallt var det här

Jasas: Ja, det är bra tur att du finns! Du har ju dessutom räddat morgonen med dagens första bra inlägg!
Haha jaa, vi får väl se men om det ringer och nån bara sitter och flåsar eller fnittrar kan du ju gissa vem det är, HAH!

Chathrine: Ja det var lite så jag menade, att de som är lika svenskan tycker vi är "svenska på ett konstigt sätt" medans dom som inte alls är lika är bara konstiga. Eller snarare dom som är väldigt olika är konstiga och dom som är lite halvt igenkännande (kanske typ spanska och så) är bara språk. Sen tycker väl den som förstår danska att det är inte det minsta konstigt - så klart. Men det är lite kul och intressant, det där.

Alltså, det är riktigt kallt här idag! Det går i perioder, tycker jag. Ibland måste man ha dörren öppen för att få in luft och kunna vara här, ibland får man bylta på sig för att inte frysa ihjäl.

Okej, ihjäl var väl att ta i men det är ändå såpass kyligt att jag fryser om armarna när jag har typ t-shirt på mig. Och då är inget öppet, och har inte varit på ett par dagar.

Så, jag ska ta med mig lite ballerina mint och geisha till soffan med den goa "grejen" mamma gjorde till mig (som man har runt sig, och över axlarna, trekant) och se på TV.


Och sådär bara, dagens tionde inlägg klockan 10.22 det är inte illa pinkat?

Upp och ner och upp

Haha, Hanna är ju bara för söt!

Telefonen plingade precis och jag tänkte att det var Oscar, men ändå inte för han skulle förmodligen inte skicka nu för vi sa vi skulle som tidigast höras vid 13-tiden när dom kommer till lägenheterna.

Så jag blev glad och trodde det var han och sen hann det gå ner lite för jag kom på att det nog inte var det, och så var det ju lilla Jasas-Hanna!!

"Förlåt, det var bara lilla Jasas. Inte Oscar. :D"

Bra bloggdag

Alltså, jag tycker ni andra är lite dåliga på att blogga idag, haha! Klockan är inte ens 10 och jag närmar mig det i antal blogginlägg för idag.

...och då ska vi inte räkna atalet bilder/dagar jag lagt upp på Bilddagboken också!

Dom kom, dom pratade konstigt, dom gick

Så, då har dom varit här och gått. Tog la 5-10 minuter och dom var två stycken. En som meckade med mätaren och en som slog sig ner(!) vid matbordet. "Ja, jag slår väl mig ner här då" sa han till sin kompis.
Tur att det var undanplockat, eller att det inte låg framme nåt "han inte hade att göra med" - eller vad man ska säga. Ja, för jag hade ju ingen aning om vad som skulle hända eller hur många dom var.

Men dom var inte här ifrån, kändes lite... mysko? Första spontana tanken var att dom var från Skåne, men jag försöker lära mig att bara för att man pratar så måste man inte vara från Skåne, just.
Småland funkar ju inte heller för så pratar varken Oscar eller nån från Västervik. Neråt, helt enkelt. Och eftersom båda pratade med sån dialekt, bör dom ju varit därifrån.

Ja, det tar sin lilla tid att skriva när jag satte mig här vid stora datorn och fortsatte med Bilddagboken. Så fiffigt att jag sen februari daterat mapparna när jag lagt in bilderna.
Oscar skickade för ett litet tag sen att han var framme och att allt gått bra. Nu skulle dom bara hitta väskorna. Skönt det, och nervositeten hade släppt ganska mycket. Gott!

Gratis geisha

Kom på vad jag tänkte skriva om redan igår men har glömt. Inte för att det var världens grej så direkt, men lite kul åtminstonde för mig/oss i hushållet. Eller ja, knappt det.

Igår köpte vi massa grejer som vi fick antingen från Icas egna erbjudande eller på våra egna varor, som det så fint heter. Eller massa, men en hel del och inte två-tre grejer.
Så jag tog faktiskt med mig, för skojs skull, den lappen kom kommer ut (inköpslista eller påminnelselapp eller vad det står) och kvittot för att kolla om alla dessa rabatter var med.

Jag har varit med om att man slängt ett öga på kvittot och sett att rabatten inte var med. Kan ju hända att man tagit fel eller vad som helst, och handlar det om en tjuga är det inget att bråka om.
Tycker inte jag, som inte tycker om kunder som gör det för det blir bara mer jobb för mig. Men i vilket fall, nu när det var "så mycket" tänkte jag bara kolla.

Då var ett erbjudande att vi fick köpa två geisha rullar men 20% rabatt. En kostar vanligtvis 9,90 och med rabatten var dom nere på strax under 8 kronor, så 8 var det ju.
I vilket fall hade han i kassan bara stämplat in en, men vi hade tagit två. Så istället för att få två för 16 fick vi två för 10. Plus att vi får använda den igen. Så det var ju lite kul.

Och precis som jag inte går och bråkar för nåt under 20 kronor så går jag inte tillbaka och rättar dom för sex kronor. Det är ju liksom... ingen idé? Eller ja.
Inköpspriset ligger säkert inte ens på det, för en sån. Och som sagt, så blir det ju missar åt andra hållet man inte säger till om också. Så ja, så var det i alla fall.

Men jag hoppas att den jag fick var den som var gratis. Gratis är gott, ju.

En snabbis tuppis

Okej, jag somnade till. Men nån timme bara. Och det tycker jag är okej, speciellt eftersom jag blev betydligt piggare efter. Slumrade till och lät mig sen sova. Tio minuter. Sen snoozade jag, halft lyssnande på Voice. Sju minuter till och snooze igen. Och så kom jag på att om en kvart kan ju dom komma, upp och stå!

Men, efter fem minuter är det fortfarande ingen här.

Nu säger dom att Ashto Kutcher är bäst på att twittra. Bäst på att twittra? What? Han har tydligen en miljon "anhängare" eller följare eller vad man ska säga. Är inte helt 100 på vad det går ut på. Är det inte mikro-blogg typ? Man kan SMS:a in vad man gör på få ord? Istället för att blogga, just då.

Varför man inte slänger in ett mobilinlägg istället, vet jag inte. Men men.

Sen, ska jag fortsätta lägga in bilder på Bilddagboken. Så typiskt när jag kunde se Voice från början till start för en gångs skull, så somnar jag! Var så trött och ointresserad, och det var så långt. Annars ser jag ju sista timmen när Oscar gått till skolan, det är mer lagom. Men nu är det snart slut, igen.

Det här med språk

Wow, klockan är redan 7 och då känns det okej att äta frukost, vilket jag då gör.

Tycker det är dålig stil att man måste checka in en timme innan planet går, och att man under den timmen inte kan ha kontakt med telefonen. Ja, det tycker jag.


Kom att tänka på det med danska nu, för jag tittar på Vakna! med the Voice på femman. Och Josefin pratade om danskan som är så konstigt språk. Jakob svarar att dom pratar på sitt språk.

Och det är ju sant. Varför vi tycker det låter konstigt är väl för att det påminner om svenskan, men "konstig svenska" (samma med norska). För man tycker ju inte turkiska, kroatsiska, belgiska och sånt som inte påminner om svenskan är konstigt. Tyska kan man också hitta likanande ord/ljud, och är konstigt.

Sen tycker man ju finskan låter konstigt, men det är väl för att det är annorlunda?

What to do?

Alltså, jag vet seriöst inte vad jag ska göra nu..? Funderade en stund på att sova men så länge jag kan prata (läs: SMS:a) med Oscar så vill jag ju göra det - så klart.
Och går dom på vid 7-8 så är det ju onödigt att lägga sig då (plus att el-gubbarna fortfarande ska komma) samtidigt som jag inte kan göra nåt för koncentrationskrävande, när jag skriver samtidigt.

Kanske ska försöka mig på att sätta mig i soffan och se på TV? Har ju lite grejer att titta på. Bara det inte blir så gott att ligga ner och titta för då sussar jag garanterat sött inom kort.
Ja, och hoppas jag piggnar till lite så jag kanske får nåt gjort sen. Vad är ju bara frågan, när allt blev städat och tvättat igår? Jaja, det löser sig alltid, adeju så länge!

Cried like a baby

Fy attans, vad det är jobbigt! Har suttit och gråtit i en halvtimme, helt sjukt. Börjar väl lugna ner mig lite nu. Finns ju liksom inget att göra åt det och att lipa hjälper ju ingenting.
Satt dom sista tio minutrarna och kramades och grät. Inget bra avslut med massa tårar men det gick inte att hålla tillbaka. Så nu gick han för 20 minuter sen, 20 minuter in till stan.
Incheck på planet senast klockan 7 så vi får väl se hur länge det går och man får lov att ha kontakt. Ingen aning hur det funkar med mobiler och flygplats?

Men det kommer bli en lång dag idag. Tänk om dom åkt på dagen istället. El-gubbarna kan komma allt runt 8.30-12 så där är säkert närmare fyra timmar minst, att slå dö på.
Kan ju lik väl vara sju? Whops. Fan att dom skulle komma idag. Men säg att dom kommer 9, då är det tolv timmar kvar innan jag ens kan fundera på att lägga mig..?!
Och blir det 12 är det "bara" nio. Men sen kan dom säkert komma efter 12, om det är så också. Så är det ju alltid. Man kan inte räkna med att dom kommer vara här exakt inom det.

Har i vilket fall fått ut första Desperate Housewives så det är bra. Och jag vet hur jag ska göra för att få ut resten, om det skulle behövas. Tur att jag har nån som hjälper mig.
Men, nu får jag klara mig själv. BLAH! Känns så konstigt att ingen annan är vaken. Vaddå, är det inte normalt att vara uppe klockan 5? Joo, för vissa.
Men inga som bloggar nu, eller är på Facebook, hehe. Ne, får sluta nu innan det kommer en attack till. Allt hänger ihop på nåt sätt så det blir inte bra. Vi hörs senare, var så säker!

Uppe före tuppen, på riktigt!

Jasas: Haha jaa, det kan man ju också! :D (Men tro inte att jag inte funderat på det innan, och innan hans ens pratat om att åka, men bara för att prata, tih!) Kanske kommer det ett litet samtal till dig sen då, hehe.

Anneli: Mjae, är väl hyffsat samma som jag lagt upp här, hehe. Har ju börjat datera mapparna jag lägger in på datorn sen februari, så det var hyffsat lätt att lägga in lite nu på efterhand, hehe.

Ja, men vi kör väl den här också:

Goood morgon, god morgon, hör fåglar sjunga glatt god morgon, god morgon till dig! ...eller ne, fåglarna har inte vaknat än.


Det är verkligen illa. Jag kunde inte komma till ro igår, även om vi stände av vid 23-tiden så strax innan midnatt vaknade jag till och var lite ledsen, över svettig av nån annans svett och trött.
Men jag somnade väl till slut och de tre timmarna sov jag gott. Så nu har vi varit uppe och duschat, man får ju liksom ta vara på tiden, hehe. Och så sitter jag här mens han rakar sig.

Men nu är han klart så jag får ranta efter honom istället, blogga finns det tid till sen!

De sista timmarna

Jasas: Hehe ja det är inte bra med för långa inlägg så man måste ha papper och göra anteckningar om vad man ska kommentera :p Men tack, du är go också!

Jaha, nu är kvällen här. Först tänkte jag att det är ju inte så farligt och sen kände jag efter och då blev det så jobbigt så det är inte sant. Han hade dessutom sagt fel om tiden så 04.41 går bussen imorgon bitti. Gäsp?
Typ fem timmar tills han (vi?) ska gå upp och sex timmar tills han åker, buhu.

Det värsta är att jag funderade på att vara uppe tills han ska åka, och sova när han inte kan prata mer. Men då blir det ännu mindre sömn och jag lär vakna när el-gubbarna kommer och det är inte så kul.
Fördelen är ju om jag är trött imorgon kväll somnar jag förhoppningsvis lättare.

Så det blir la till att nana strax. Han ska ha packat klart innan vi lägger oss så vi vet att det är klart. Sen är det ju vanlig natti dags, förutom att man måste somna direkt då. Det är en till anledning till att jag ska sova nu.
Tänk att missa det allra sista myset? Det går ju bara inte!

Så jag får väl låta andra datorn vara på, håller på och lägger in bilder på Bilddagboken (läs och häpna) och fortsätta med det imorgon. Har en hel del projekt i min ensamhet, allt för att inte somna.
Man kan ju alltid ringa Malin också, och prata bort några timmar om det är så.

Ne, jag säger natti natti här så får vi se om det blir nåt mer här och nu eller när det blir igen. Jag vet bara att det blir igen. Ska mycket till för att jag aldrig någonsin ska blogga igen, haha!
Natti natti och hoppas ni alla får en go natt och sover gott!

Allt om ingenting

Wiho, det kom igång! Kollade lite då och då om det gick att ladda ner men icke sa Picke. Sen funkade första säsongen och jag tänkte yes! men så funkade inte andra.
Jaja, en är bättre än inget men så satte jag mig igen och kollade och då funkade det! Wiho, igen! Så nu drog jag till med alla fyra kompletta säsonger, bara för att det gick!

Funderar dock på om man skulle haft nåt annat också? Men asch, det är ju bara två nätter! Och på onsdag kan jag inte ligga vaken hela natten ändå, eftersom vi ska på kursen.
Så det blir nog görbra med Desperate Housewives. All from början. Hah, det var länge sen. Och alla var så små och/eller unga. Framför allt barnen. Kolla bara på Scavos ungar liksom.

OCH! Jag har letat fram mina gröna fingrar! Minns inte om jag sa att jag hade en Aloe Vera planta som förökat sig? Var ett bra tag sen, och  nu fick jag för mig att fixa.
Dels mådde inte den stora växten bra, så jag tänkte den fick ny jord också. Och så tänkte jag att jag kunde få liv i dom små också, ifall jag (om nån) skulle lyckas ta dö på den stora.

När jag ändå var i farten bytte jag jord på garderobsblomman också. Jorden såg nästan möglig ut (dammig, förmodligen) och även om den varit ovanligt grön så tänkte jag... Ja.
Men så när jag satte mig här och skrev så funderar jag på hur bra det är att byta jord, egentligen? Får blommorna mer näring eller hade dom hellre haft den i den gamla jorden?

Ja, fingrarna kanske bara såg gröna ut i ljuset? Sådär jätte haj på blommor är jag ju inte direkt. Och vattna dom ska vi inte prata om, men idag så har dom fått sig en slurk, alla (nu) sju blommor!
Och så ska vi tvätta ikväll. Nej, jag har inte fått tummen ur att felanmäla och städa tvättmaskinen så vi tvättar där nere. Men det var faktiskt ganska gott sist.

När man egentligen inte måste, eller inte alltid måste. Och inte har fyra trappor att klättra upp för. Det är nog det som gör det. Plus att denna tvättstugan är större och ljusare. Trevligare.
Så det ska vi ägna oss åt i eftermiddag. Tiden är 17-20 men ingen hade bokat (nån av dom två rummen) idag så jag tänkte vi går ner om en timme eller så och kollar om nån börjat än.

Lagomt tills Oscar kommer hem med andra ord. Dagen har gått fort! Och jag har städat och haft mig. Fixat i ordning i skåp när saker väller ut. Ibland orkar man inte och öser in, men inte idag!
Det är liksom min dag, i ett långt inlägg. Egentligen gör man ingenting men skriver världens novell. Antingen skriver jag invecklat eller med mycket annat runt omkring också.

Träffade förresten farfar förut också. När jag var och bokade tvättstugan. Rex hade fått gips om sin lilla tass!! Han hade ju trampat på nåt glas förra veckan, men vi trodde inte det var så farligt då.
Så hade dom varit till veterinären som sövt honom och sytt och så så nu hade han gips. Lille bubben. Men han var lika glad för det och hoppade och hälsade, gott det i alla fall.

Just my lyck

Lite sådär småirriterande är det ändå.

Precis som igår när vi skulle se Pianisten så sa Oscar att han hade haft den på datorn tidigare, för jag hade sagt att han skulle tanka den. Men eftersom vi inte sett den har han tagit bort den för att få utrymmet.
Och så höll han på att inte få ner den fort och bra igår, men till slut hittade han.

Så idag också, med mitt Desperate Housewives. Innan jag formaterade om datorn för ett tag sen hade jag i alla fall första säsgongen nere. Hann aldrig börja titta, vad jag minns, och så skulle jag tanka om.
Men eftersom jag inte haft lust att se har det inte blivit av, och så blir det så här.

Så typiskt verkligen, just my luck.

Vad jag tänker på, ständigt

Anneli: Oscar har ju fusk och fick pengar igår, så då passar man på, hehe! Och han gnällde igår om att hans bästaste spelsida lagt ner efter domen, suck. Så antingen segar dom eller så har dom också lagt ner? Oh no!

Jasas: En minut innan jag publicerade detta (så det var väl typ din parantes, hehe) kommenterade du! Lite kul. Och taaack! <3

Såå, nu har jag varit duktig och laddat och tömt kameran. Oscar säger att han ska ha med sig den till Polen. Bara det att om jag är dålig på att komma ihåg att jag har med mig kameran och komma ihåg att fota, då är han äääännu värre, hah! Men det är ju bra att han har med sig den, i vilket fall. Blir det så blir det.

Annars gråter jag fortfarande över att jag inte kommer ha nåt att se på imorgon kväll. För han åker faktiskt imorgon bitti, jag har inte riktigt fattat det än. Han går la hemifrån typ 5.30 (och vad faan ska jag göra hela dagen när den börjar så tidigt..?) så han får lägga sig tidigt ikväll. Sen är han borta, poff.

Vi pratade om det igår, att på dagarna känns det ju som han bara är i skolan eller nåt, och då är det ju lite skönt att vara ensam. Men sen när man ska äta dels, och göra det själv. Och framför allt sova. Det är ju då det märks och inte är skönt längre. Men vi har fixat så vi kan SMS:a och ringa lite billigare, i alla fall. Ibland är 3 bra.

Hade mina funderingar på att sova hos mamma, men ska man sova själv blir ju det nästan ännu jobbigare och läskigare. Och sen då att komma hem vid 7 till en tom och tyst lägenhet. No thanks. Samtidigt som jag blir lite tjurig att kursen på torsdag ska hålla på 9-16, hah! Då försvinner ju hela dagen!

Sen kommer han ju som tur är hem på fredag morgon. Typ 9-10 trodde han. Hoppas dom får lite mer info idag. Han vet fortfarande inte om alla måltider, nån (typ frukost) måltid eller inte en enda måltid ingår i priset. Det är ju lite kul att veta hur mycket pengar man kan tänkas behöva, liksom. Eller vad som måste med.

Typ lakan, täcke/kudde och sånt. Tydligen ska dom bo i små lägenheter så han skulle bo med tjejerna som tänkt laga sin egna mat. Och tänkt köpa med sig nudlar. Även om han tyckte man kunde köpa på plats, det är ju bara Polen, inte Kina, som han sa. Men jag hade nog föredragit att köpt med mig, ändå.

Jaa-a, annars händer det inte så värst mycket faktiskt. Städar och donar lite. Imorgon ska dom ju komma och kolla elmätaren, av nån anledning. Så där går ju så sett halva dagen. Dom skulle komma mellan, om det var 8.30-12 så då är det ju tur att jag är uppe vid 5..!? Ne men det blir la bra, kanske.


(Sen kom jag på, när jag skrev rubriken efter jag skrivit inlägget, så ska du veta Hanna att ni ingår där också. Oscar och Polen tar upp en något större del, men ni snurrar runt där i huvudet och ploppar upp titt som tätt och jag hoppas att du och Mio haft det mys idag och att Björn mår så mycket bättre sen när du kommer hem!)

Det gick, utan nåt att säga

Nejmen se god morgon!

Och det var det vi hade på tavlan idag.

Oscar har åkt till skolan, jag försöker tanka Desperate Housewives för att kunna se tills ögonen blöder när han är borta men då funkar inte sidan så klart.

Då får det bli frukost emellan där.

Oooost på mackan med gurka och paprika, det är inte fel.

Sen ja, kommer jag väl tillbaka och försöker igen och igen och igen. Annars får jag helt enkelt vara vaken hela natten. Eller se om Scrubs - igen. Det somnar jag ju så bra till annars.

Så, så fick jag ihop ett litet, litet inlägg ändå.

Trots att jag inget hade att säga, hur grejt är inte det?

Aftonbladsnörden

Oscar, Aftonbladsnörden, slår till igen.

- Älskling, du är pollenallergiker va?
- Hmm, mm? Vaddådå?
- Det här är den bästa artikeln jag läst i mitt liv!

Babbel bubbel

Jasas: Nej, inte jag heller men efter "tipset" fick jag kolla och blev så berörd.

Chathrine: Usch då! Då har du erfarenhet, eller vad man ska säga, på nära håll då. Sjukt är det!

Nu är vi hemkomna, allesammen. Ja, vi två som varit ute. Trollen får ju inte vara nån annanstans än i buren (eller ute här hemma) så dom räknas ju inte riktigt så. Faktiskt.

I vilket fall har vi varit hos pappa och fixat Lenas dator, för sista gången sa Oscar. Den är nere för räkning och han tycker det är så meningslöst att gå dit och fixa dom felen. Är liksom inget att göra nåt åt, som jag fattade det, det kommer tillbaka sen ändå. Och eftersom hon är inne en gång i månaden (räkningar, ja) kan hon lika gärna göra det på pappas dator.

Sen gick vi vägen om Lidl och handlade lite gott. Och gott som i chips och dip, godis och dricka faktiskt. Och lite baguette också. Så länge sen vi gottade till oss här hemma så.

Och så åker han ju faktiskt på onsdag morgon, före klockan 6. Så imorgon kommer han lägga sig tidigt så det blir inte möe med det. Så vi ska se Pianisten ikväll. En film om Andra Världskriget som dom sett i skolan men som Oscar missat och som jag sett (i skolan) och har för mig jag tyckte var okej, så vi slår två flugor i en smäll. Eller tre?

Ska bli mysigt i vilket fall. Och uschanna mig så åker han snart. Känns mindre kul. Tidigt jävla onsdag morgon till fredag morgon. Så hela två nätter all by my self.

Jag kanske är larvig och/eller mesig, men saken är den att jag har nog inte spenderat en natt själv i denna lägenheten. Så det var minst ett år sen sist han inte var hemma. Vi funderar och tror att det var sommaren -07 han var själv i Västervik och då var han nog borta tre nätter. Skulle varit söndag-fredag men jag tvingade hem honom på onsdag, haha!

Sen han flyttade hit augusti -06 har vi nog inte sovit ifrån varandra mer än en vecka? 4-5 dagar kanske? Så då blir det ju så konstigt när han är borta, när man inte ens är lite van vid att sova ifrån varandra.

Baby Thor

Malin frågade i morse om jag har läst om lille Thor som blivit kidnappad? Nej, jag hänger aldrig med i vad som händer. Hon tyckte jag skulle gå in på Aftonbladet och läsa. Och det är skrämmande.

Thors pappa kidnappade honom samma dag som mamma Mia fick beskedet från Högsta domstolen att hon skulle få ensam vårdnad och få lov att flytta tillbaka till Stockholm från Los Angeles där hon bott med pappan och sonen hela hans liv. Den 14 februari i år. Idag är det den 20 april och han är ännu inte tillbaka hos mamman.

Nu är han i alla fall hittad tillsammans med sin pappa på Guatemala. Pappan säger att mamman slagit sonen och att det var därför han flytt för att skydda sonen. Att Mia har med sig bevis från polisen att han två gånger anmälts för misshandel av henne struntar dom i. Så nu sitter han på ett barnhem i Guatemala, tills allt är ordnat.

Det är ju helt sjuk hur saker får lov att gå till. Mia har också vänt sig till UD och inte fått nån (eller i alla fall inte tillräckligt) hjälp. Och i och med det pratade dom om Kalla Fakta från igår om ett annat fall där mamman fick sköta nästan allt själv, eller med hjälp av andra. Men UD kunde inte ens hjälpa henne med en biljett.

Hon var i landet där hennes dotter befann sig, hennes pappa hade kidnappat henne. Polisen sa att dom behövde tre dagar på sig för att fånga honom, dom visste var han fanns nu. Men flygbolaget kunde inte hjälpa dom att boka om biljetterna, som gick hem dagen efter om jag förstod det rätt. Och det kunde inte UD heller.

Mia har också en blogg som hon skrivit i sen slutet på Mars men nu då hon är i Guatemala skriver hennes vän Camilla lite istället, för att uppdatera om vad som händer. Vill man så kan man också skänka pengar till Mia. Så som allt krånglar och går emot henne kostar det mycket pengar och hon måste ju få tillbaka sin son!

Man blir lite mörkrädd när nåt sånthär kan hända idag. Och att det dessutom finns 103 fall i Sverige, där ett barn har blivit kidnappat av sin ena förälder. Men som Camilla skrev så måste ju nåt större hända för att media ska uppmärksamma det. Och vad som krävs för att få hjälp från nån med mer makt, det vetti katten faktiskt. Flytta kanske?

Tabbar i badet

Jasas: Tack gullgumma!!

Jag insåg förut på badet att jag sa nåt så klantigt och dumt, som inte alls var meningen.

Vi övade på att flyta och en tjej hade smitit iväg på bus.
Då ropar jag efter henne "Klara dåå, blev det några flytingar?" och frågade sen om hon flöt nåt. Hah.

Mamma där emot ville vara värre, inte med mening heller, skulle jag tro.

Hon dök över från ena delen till den andra där ett gäng barn stod och tänkte busa och "nypa" två av dom i sidan. Sen ångrade hon sig och siktade in sig på en bara.

När hon kommer upp märker hon att hon varit på en av papporna som är med i..! Hah!

Så blev det

Anneli: Det kliar "bara" och lite, vilket jag är glad för. Var rädd att det skulle göra ont som in i Norden. Men det är lugnt. Jag tänkte ju lite på det, med att smörja in och sen satt jag med trjöa mestadels för att inte göra det värre. Ansiktet där emot, glömde jag smörja mitt nöt.

Kom på att jag pratade om bilder på brännan förut, men så kom jag på en sån bra anledning förut till varför jag inte behövde lägga upp dom? Som jag sen/nu glömde.

I vilket fall syns det inte alls lika mycket nu (som tur är...!) och jag blev inte riktigt nöjd med bilderna så ni får helt enkelt lite på mig, när jag säger att jag brände mig som fan.

Ska se om jag kan gå utanför dörren imorgon utan att skämmas, annars får jag hoppas på att bli utan jobb. Annars, får jag skylla mig själv faktiskt.

Och så bilderna från igår ...och idag


Förmiddagen ute i solen med släkten.Paketöppning, fick sisådär bra bilder..? Hehe.


Försökte fota hur grymt snygg han var igår - det gick inte så bra.Mera paket och mera tjöt.Några hade gått ihop och köpt så han kan börja bygga sin grill och grillstuga, tacksamt!


Filmerna från igår ...och idag

Vi kör tvärtom än igår, och tar filmerna först:Det är lite tradition att när nån på jobbet fyller år skriver de andra en låt om födelsedagsbarnet så här står de samlade volvoiterna (förutom mamma och Anders då) och sjunger Anders sång.
Och så måste jag fråga, hör ni vilken låt dom lånat melodin ifrån?Hade tänkt filma första låten och nåt i slutet, för att liksom jämföra lite. Men så blev det bara första låten och sen glömde jag. Där emot så lät det ganska likt i slutet. Ganska. Grymma var dom, i vilket fall!Födelsedagsbarnet och toastmaster (och lite hjälpreda) jazzade loss lite. Man måste ju bjuda på sig så Bengt kom i kilt och Anders försökte dansa. Är det fest så är det!Jag tjatade på Oscar att han skulle dansa. Han fick dricka lite mer medans jag frågade Marita (Anders brors fru) om inte hon kunde ta en låt med honom. Nu har jag lovat att inte tjata mer.
Maken till kamerakåta människor, dom såg/fattade inte att det var Oscar jag filmade, hah!Ja som sagt, han fick lite i sig under kvällen gång och nu var det snart dags att säga hej då och dom flesta hade faktiskt gått. Och så hör man ju bandet i bakgrunden, kom jag på. Inte för illa, på nån av dom?

Det dära häraDetta är ett låst inlägg.

Anders fyllde år!

Nu är jag tröööött..! Har ändå, när jag tittar på klockan, varit hemma närmare en timme. Inte för att man blir piggare bara för att man kommer hem, men ändå. Vaken har jag varit i lite över en timme.

Igår blev en i stort sett lyckad dag och kväll/natt.

Började med att vi småstartade hos mamma eftersom vi fick skjuts upp tidigare. Jag la mig och solade och var så duktig att jag smörjde in mig. Problemet var att allt mamma hade var en gammal faktor 12:a - men det är ju bättre än inget. Gott var det ute i solen i alla fall, får göras om under sommaren.

Sen blidde det kallskuret, potatissallad, grönsaker och lite bröd när gästerna började anlända. Började göra ont på min stackars kropp så jag fick skyla den för att inte bränna mig. Hann dock upptäcka att det var för sent, och inte så smart att inte tagit av sig solglasögon (bilder kommer om jag kommer ihåg och kan med, hah).

Satt där uppe och gottade oss ett bra tag och när det började bli kyligt närmade sig klockan festdags så vi begav oss till lokalen i samlad trupp. Där var det maaassa folk. Fint folk kommer sent hade ingen där hört.

Efter vi hälsat och allt sånt blev det sittning. För rätt var nåt kallt kött, tunnt skuret (trots att vi var med och bestämde kommer vi inte ihåg vad det var) med melonsallad till. Efter lite tal och grejer blev det varmrätt som bestod av kall fläskfilé, potatisgratäng och ugnsrostade rotsaker. Smarrigt som attans!

Sen skulle vi ta oss en nypa luft så dom kunde möblera om och det blev sen dags för kaffe och underhållning med dans. Anders har några vänner som är jätteduktiga på att spela och sjunga. Håller på att ladda upp filmerna, he he he.

Ptja, kvällen fortsatte så med sång/musik och dans och massa prat och sådär. Helt klart trevligt. Vid 12-1 började det droppa folk, även om några gått hem tidigare. Vi var kvar för att hjälpa till och hålla ställningarna och kvällen fick väl inte den bästa avslutningen där.

Men vi begav oss hem. Och med hem var det till mamma. Satt uppe en stund och fick i oss lite mer potatissallad och kallskuret tills jag, mamma och Oscar sa natti natti och så fortsatte pojkarna (bandet och Anders) runt en timme till för vid 4 hade dom åkt hem sa mamma.

Så, jag ställde klockan på 8.15 för att åka med mamma ner när dom skulle till Antons simning. Vaknade dock igen 8.48 och stressade ut och kollade om vi hann med, och det var lugnt. Så man inte sover hela dagen och kommer upp när det är vardag imorgon.

Men kul hade vi, filmer och bilder kommer här så småning om. Nu ska jag ta mig frukost för magen kurrar som en kurrerurre - då är det illa!


Men, för att köra en kort sammanfattning:

Vi kom upp till mamma tidigare och njöt av solen till släkten ramlade in. När solen försvann var det festardags och efter god mat och tal blev det musik och dans.

En lyckad kväll och födelesedagsbarnet var nöjd - hörde jag flera gånger!

Och så filmerna

Och här har vi filmerna då...!

Bilder under tiden

Okej jag hittade (än så länge) lite bilder (kan bli mycket när jag tittat färdigt). Så jag lägger upp dom så länge, medans jag väntar på filmerna.1. Gismo på språng 2. Kul gömställe, på stolen 3. Superskön badbild! 4. Ännu en tokig badbild


5. Kö till badet? 6. ...eller inte, alla på en gång! 7. Lite tokigt, bara. 8. Klia på näsan, så gulligt

Filmer på väg!

Tänkte jag skulle tömma och ladda kameran inför kvällen. Det kan ju vara så att man får lust att fota och sådär, då är det ju kul att börja på ny kula.
Hittade då lite filmer från när jag hade ute trollen en gång. Håller på att ladda upp dom på YouTube nu, så ska jag försöka komma ihåg och hinna lägga in dom här sen.

Var inte det lättaste att filma när dom lekte, dom springer och skuttar och har sig så man inte hinner med, eller så sitter dom stilla. Inget mellanting direkt, hehe.
Men så tänkte jag att badet kunde ju vara lite kul, så det blir en halvflummig film och en söt och rolig film. Ska under tiden se om jag hittar några bra bilder.

Nu så, igår då

Och gårdagen kom aldrig hit till bloggen, blev för trött så jag tänkte att det kunde vänta till idag. Och det kunde det ju, som tur var. Så här kommer det, gårdags förmiddagen:

Vi traskade upp till mamma och funderade på om det skulle vara fullt hus eller tomt hus. Eftersom klockan var strax efter 12 kändes det som det kunde vara rätt tomt, det är ju en bit till och från deras jobb.
Men när vi kom dit var det massa bilar, och som mamma sa så åkte ju inte alla själva heller. Whops!

När vi kom ut var det fullt på altanen och det kändes lite pinsamt att komma in mitt i, men som tur var kom fler sen, hah! Dom hade fixat kallskuret med potatissallad och grönsaker, perfekt!
Och så solen på det, hehe. Ne, men det var lyckat och kul!

När folk började droppa tillbaka till jobbet och en ensam hade kommit ringde Carina. Hon var lite ledsen för att jag inte svarat på hennes SMS så fort som jag brukar, hah!
Men man fick börja jobba direkt om man ville, så det blev det.

En mysig, go dag med lite värre avslut men som tur är så lär man sig av sina misstag så konta på tonta så blev det en bra dag - rent igenom? Jah!

Äldre, vuxen och brun

Jaaaa, jag håller på att bli vuxen! Snart, mycket snart.

För att förklara så har ukki-morfar ett sånt nedrans pigment så säger du sol till honom blir han brun som en solsemester i två veckor.

Mamma kan sitta ute i en kvart och bli tokbrun. Men hon bränner sig aldrig, hon blir bara mörkare brun eller kraftigare brun men aldrig bränd.

Tittar jag på solen, inifrån, bränner jag mig på näsan. Sitter jag ute i timmar händer inget och dom sista fem minutrarna bränner jag mig totalt. Brun, vad är det?

Men igår satt jag ute typ den där kvarten och låg gott i solen. Idag är jag förvisso lite röd, men det har inte känts (Oscar som påpekade det) och det var ju nåt!

Och det var inte meningen, så nu ska jag smöra mig med after sun och sen när vi går upp ska jag smörja mig med solskydd, för vi lär vara ute.

Men, mamma har sagt att pepparkakspigmentet kommer när man blir äldre. Hon var likadan som mig när hon var liten, och avundsjuk på sin pappa när han blev så brun.

Så, jag blir äldre och vuxen, och brun!

Den där ryggen alltså...

Bah! Jag ska slänga ryggen åt skogen och köpa ny! Den vill inte vara med alls och jag orkar bara inte med den. Och självklart följer min tur med mig.

Tänkte på jobbet att jag skulle bett mamma hämta mig, kände inte att jag orkade skumpa på bussen när det gjorde så ont. Glömde dock att batteriet skulle dö under tiden jag var där, så jag tänkte att jag får väl stå ut på bussen ändå.

Ja men är det inte chauffören från Sveriges värsta bussförare som kör? Inbromsningar var inte hans grej. Han bromsade så hårt, så jag liksom "flög" framår och använde varenda muskel jag inte visste jag hade i ryggen - typ. Ont som attans i vilket fall, i varenda 20 minuter. När det dessutom gör ont, att bara sitta där.

Och förmodligen bara för att vi promenerade upp till mamma förut. Så jag ska ringa och be att hon hämtar oss imorgon så jag slipper riskera detta imorgon. Me no want.

Får skriva ett lite mer positivt inläg sen, om förmiddagen och sådär. När jag är lite mer positiv. Så ska jag försöka bli människa igen, under tiden. See ya in a bit!

Fredag var det idag då

Det är fredag, jippiiI! Hmm, tänkte bara testa att vara som alla andra och det var inte kul. Fredag är ju sällan lika med helg för mig. Antingen för att jag jobbar fredag och/eller helg eller för att jag varit ledig hela veckan.

Och just idag jobbar jag bara de sista timmarna innan stängning så det känns som måndag eller nåt? Hah, helknasigt blir det. Får försköka komma ihåg "trevlig helg!" när kunderna går, så jag kommer ihåg att det är måndag. Hah, sådär bra gick det? Huvudet skrev snabbare, så jag kommer ihåg att det är fredag.

Sen ska vi nog upp till mamma. Anders fyller ju 50 idag och har öppet hus så varför inte, innan jobbet, tänkte jag. Kul att vara med dom, träffa folket och njuta av det finfina vädret.

Har fått hit mina kläder till imorgon också (när han har "riktigt" kalas) och tunikan blev faktiskt klar igår. Lite sent men klar är den. Ska bara strykas och sen på imorgon. Ska ner bara och kolla på Lindex om dom har nåt smycke-aktigt eller så. Till tunikan. Och köpa kort till födelsedagsbarn...mannen. Fredag it is.

Det blev en dag idag också

Mamma Melissa: Hah, jag har oftast suttit med datorn i knät när jag ska skriva, och ska jag bara och sen har jag glömt.

Fy attans vilken dag det ser ut att bli idag! Det var nog nån mening med att vi inte åkte in till stan igår så det blev idag för igår var det ju så lagomt trist väder men idag är det strrrrålande sol!

Så nu ska jag snart bege mig in i duschen, när Oscar är framme i skolan. Sen bege mig ner till Ica. Handla färg och hämta ut mitt paket. En såndär årsbok Oscar vill ha, så han blir överraskad.

Eller ja, han vet ju att vi har dom och han såg väl räkningen men jag vet inte om han kopplat att boken kan hämtas ut redan. Och sen ett tag tillbaka, whopps..!

Och så sen ska jag ju då ner till farmor, eftersom farbrorn skulle stanna till imorgon. Så slapp jag stressa ner igår. Och så blir jag väl där, tills jag åker och möter Oscar i stan.

Snart så!

Anneli: Haha jo önska går ju, och vem gör inte det? ;)

Jasas: Jaa men så är det ju, och ryker inte naglarna så gör det ju så förbenat ont om man viker, vrider eller bryter dom! Naj, naglar klarar man sig utan då!

Nu är vi hemma igen. Blev inte klar idag heller, men det berodde nog mer på att jag stod och lagade mat i typ en timma, hah. Frågade mamma om dom hade planerat nåt som jag kunde börja med. Hon sa att det skulle finnas kyckling så jag gjorde min gryta och fixade.

Gott blev det och imorgon blir det klart. Ska bara sy fast nederdelen, eller upp eller vad man ska sägaoch fixa in ärmarna lite och sy kanten på dom. Är är det klart. Baggis liksom, hah. Tog visst sin lilla tid meeen det blir nog bra i slutet. Mamma ska dessutom färga mitt hår, så det blir nice.

Sen har denna veckan gått också. Imorgon måste vi till stan. Ska till farmor och träffa kusinerna innan. Och så upp till mamma. Fredag är det jobb. Lördag är Anders fest x2. Söndag är bad. Sen är det back to monday och snart åker Oscar, buhu. Vill inte...

Det vill inte komma hit

Jag har nåt på tungan, eller fingerspätsen kanske man säger när det handlar om bloggning?

Har tänkt flera gånger att det får jag inte glömma att skriva om men gissa om det inte är just vad jag gör? Jo men eftersom jag skriver detta är det väl självklart?

Får fundera vidare, annars kan det inte ha varit så viktigt.

Så det blev

Hade ingen direkt ork eller lust med stan idag, så det får bli imorgon.

Ska där emot ringa mamma sen och fråga om hon verkligen inte vill att vi tar med Anton, när vi ändå går upp liksom. Det är ju på vägen och han sätter sig framför datorn så vad gör det?

Annars då? Jovars.

Var är kunderna med obegränsat med pengar?

Jag kom att tänka på mötet igår. Då vi skulle ha rollspel. Hade listor med "händelser" eller vad man ska säga. En kund i den ålder med det problemet söker detta med den ekonomin - vad ska den ha?

Men det roliga var att det var kanske 4-5 sånna senarion där kunden inte hade obegränsat med pengar, av cirka 15 fall. Och det är ju lite lustigt för så ofta kommer det inte in en kund som säger "Jag vill ha ett stort bord som kan göras större, det ska överglänsa grannens, jag ska ha grill, paviljong, tält, krukor, mattor och duschdrapperi. Jag har hur mycket pengar som helst" - så det händer ju liksom inte.

Men alla var ju eniga om vad man skulle visa och så om nu denna kunden skulle råka snubbla in i just vår lilla butik. Jag tyckte bara det var lite lustigt att det var så mycket sånt, obegränsat med pengar.

Vart handlar alla dom kunderna liksom? Och varför inte hos oss?

Det spännande livet

Chathrine: Oj det var värst, kunde ju vara kul att dra ihop nåt nu då 20 år senare och massa nya barn!

Anneli: Då håller jag tummarna för att det blir den, att när det väl är dags så är den ringen inräknad i bujetten också :D

Ninu: Det är heeelt okej, det är bara kul att läsa och på så sätt lära känna en läsare lite. Så har du fler romaner är det bara att lägga ut dom här, hehe.

God morgon i det inte så fina vädret.
Eller har ni kanske bättre väder? Här ligger himlen tung och grå, bara väntar på att regnet ska ösa ner. Sådär kul men känns som det behövs lite regn, så kan det bli fint sen igen.

Idag ska vi åka in till stan och hämta Oscars pass-grej. EU-pass eller vad det nu var. Så han kan åka ifrån mig i nästa vecka, kuligt värre. Den där skolan alltså...

Ja, sen skrev jag väl det mesta igår? Upp och sy vidare hos mamma och försöka hinna träffa farbror och kusiner eftersom det inte blev nåt jobb. Japp, så spännande är det.

Det här med ringar

Jag blir lite sådär fundersam på det här med att fria och ringar och så.


När vi förlovade oss var det ett gemensamt beslut att vi skulle förlova oss. Vi åkte tillsammans och kollade, bestämde och köpte ringar. Sen sa jag att Oscar skulle "fria" som han ville och när han ville.

Vi valde stenfria ringar till oss båda, sen kommer vi köpa nya ringar när vi väl gifter oss eftersom våra förlovningsringar inte skulle passa som vigselring - med stenar på som jag vill ha.

Och då lär vi ha tittat ut ringar och sånt tillsammans, kan inte tänka mig nåt annat.


Men så verkar det inte vara för alla och överallt.

Många verkar vilja att killen ska "fixa allt" - välja ringar och fria och allt sådär. Helt suprisead eller så. Som på filmer, där är det ju alltid hallabaloo vid frieri och så.

Och så köper man en med stenar eller sten som förlovningsring, och sen en slät (eller med stenar?) som vigselring. Lite bakvänt, eller så är det vi som är det. Men så kan det vara.

Alla är ju så olika, och gör på så olika vis.


Men, så måste jag ju undra så klart också:

Om du är förlovad och kanske gift, eller har varit det, hur gjorde ni det hela med ringar och så då? Och hur bestämdes det och ja, det jag nämnt innan.

Och ni som inte är förlovade, har ni tänkt tanken eller funderat på hur ni vill ha det. I så fall hur?

Bara lite nyfiken sådär, alla är ju olika som sagt!

Ska det bli färdigt?

Marina: Jag har aldrig varit på släktträff! Tror det varit en innan som jag kan komma ihåg, men jag var så liten. Blir ju svårt att dra ihop, på nå vis, när det är två olika länder och sådär.

Så stressad jag blir nu över det här med tunikan! Den ska ju vara klar senast på torsdag för festen är på lördag och på fredag hinner vi inte. Och så blir det fel och krångel och har sig och jag blir så trött.
Nästan så jag funderar på att ta mig en kik ner på Lindex imorgon ifall, i värsta fall men så skulle jag bli så besviken då, som jag jobbat liksom. Men, vi får se.

Fick hoppa över tre timmars jobb imorgon, för att kunna sy. Mindre kul men det måste ju bli klart. Men Rebecca fick ju några fler timmar och jag hoppas bara jag hinner träffa farbror och kusinerna

Nej, nu ska jag sitta med min vetekudde på nacken och ta det lite lugnt innan det är dags att nana. Är bra trött nu så det ska bli gottigotti att nana! Oscar också, som somnade hos mamma, hah! Stackarn, första dagen efter lovet och allt. Men imorgon är det nya tag! God natt, godingar!

Släktigt

Ja justdet, när faster var hos farmor så blev det väldigt släktigt.

Dels fick jag höra att min farbror och hans två minsta (9 och 4 - eller nåt sånt) ska komma hit imorgon så det blir att titta förbi efter jobbet, alternativt på torsdag om dom är kvar då. Ingen som visste.

Dessutom skulle det tydligen vara släktträff nästa år, om alla fick tummen ur. Och då inte bara oss muppar från Sverige (farmor och farfar med sina fyra barn och oss kusiner) utan helst dom från Finland också! Ska tydligen åka båååt också. Eller färja eller så. DET hade varit kul!

Så det kan gå och bli

Marina: Tack! Något, i alla fall.

Dagen blev inte helt riktigt som planerat.

Mötet gick bra och var kul. Är ju lite skillnad när vi alla kan sitta vid samma bord och prata, än när man springer förbi alla eller pratar en och en. Så frukostmöte, I like!

Sen visade det sig att det inte kom nån leverans idag, så jag fick gå hem och ta mina tider senare i veckan. Onödigt att vara så många på plats när det inte är så mycket att göra.

På väg hem var farmor ute, och faster var där dessutom, så jag passade på att gå ner och prata lite. Så jag kom hem nyss. Försöker hitta på vad Oscar ska få att äta.

Så, om nån timme ska vi hämta Anton och ta oss upp till mamma. Blir nog buss eftersom regnet hänger i luften. Och så försöka bli klar med den nedrans tröjan, hah!

Ingen bra natt - och dag?

Här sitter en som sovit dåligt i natt, blah!
Var/är nog en fortsättning på nån knäpp som blev i axeln igår. När vi kom hem gjorde det skit ont i axeln, ner i armen en bit och ut från armhålan. Men efter att ha lyft armen lite och så knakade det till och blev bättre.
Men sen i natt vaknade jag till en gång av att jag låg på sidan och hade så ääääävla ont i hela axeln, kunde knappt röra mig när jag skulle vända mig om till andra sidan.
Föredrar ju att sova på sida och det är ju sådär bra då, för då har jag istället lagomt ont på båda sidorna, eftersom jag inte hann sova lika länge på en andra sen. Och så upp till nacken.

Fördelen är väl att morgonen går snabbt.
Jag hade glömt ställa klocka och blev sur för att Oscar inte väckte mig när han gick upp. Såg klockan att den bara var 6.28 så hans klocka hade inte ringt än, vilket han sa sen också.
Kom på att jag har linserna i och vi får frukost på jobbet så allt som behövs är att vakna, få på kläder och blogga. Och en macka emellan också, till färden till jobbet.
Och det är kirrat nu så jag väntar bara på att klockan ska gå fram såpass så jag kan gå till bussen. Och där är det snart och sen är det mötes dags. För att följas av jobbardags!

Massvis med godis!

Herri goot vad godis vi fått idag!
Började när vi kom upp till mamma, där hade vi fått ett påskägg från moster fyllt med massa pappriga gottigheter. Sen hade mamma köpt oss varsitt påskägg med mestadels chokladigt mums. Och hos pappa fick vi varsinn chokladkanin. Nu har vi godis till döddagar!

Gick sådär bra hos mamma. Blev lite tokigt då och då så jag fick ta hem och sprätta för tiden blev knapp innan vi skulle vara hos pappa. Men en dag, helst innan helgen, blir det väl klart.

Hos pappa åt vi gott grillat och tjötade på. Klockan hann bli 19.30 innan vi fick eld i baken och kom på att vi kanske skulle börja dra oss hemåt. Mest för att det var tidig morgon imorgon.

Fick SMS från Carina att det blev möte imorgon, och att jag även skulle jobba sen efter. Så när klockan var 19.30 så skojade jag att vi var tvugna att ta oss hem så Oscar kom i säng till skolan imorgon. Tills resten påminde mig om att JAG skulle ju jobba, haha! Då blev det eld i baken och fort hem!

För att vara lite rättvis, så går jag hemifrån strax efter Oscar gått upp och börjar när han går hemifrån. Så det var inte som att det var ingen fara när det bara var han som skulle upp, men panik när det var jag.

Nej, nu får jag hinna klippa eller fila naglarna (intresseklubben, fick ni med det?). Har försökt spara tills helgen för att få nåt snyggt men ska man jobba leveransdag ska man inte ha naglar.

Med tårar i ögonen...Detta är ett låst inlägg.

En dag idag också

Ja men alltså jag lever, jag har bara glömt att blogga.

Vaknade gott 8.28 och tänkte ta mig upp strax. Började prata lite lätt med Oscar (läs: sjunga god morgon, goood mooorgon!) och klappa honom lite. Ingen reaktion. Precis när jag höll på att somna om, ringde hans klocka. Då vaknade han minsann. Eller lite i alla fall.

Kom mig upp och satte mig inte så olikt som jag sitter nu: med datorn i knät. Och TV:n på, fast den är av nu. Har ätit ganska så smaskig frukost och tagit mig en dusch. Sett lite mer TV och läst bloggar, in emellan också.

Så nu ska jag bara torka lite och sen beger vi oss upp till mamma. Hon messade förut och frågade när vi skulle komma upp igen. Hon hade undrat och Anton frågat - varje dag. Men det blev ju lite tokigt igår, som jag får förklara för henne sen. Skrev det kanske inte ens här?

Vi skulle ju varit hos pappa. Han skulle ringa efter 15 när han var hemma. Typ 16.20 ringde han och frågade om vi kunde komma imorgon (alltså idag) för dom där hemma mådde inte så bra.

Då kände jag inte för att dra igång massa annat, så jag sa ja och så fortsatte vi vår dag här hemma. Hade tänkt vara hos mamma hela dagen idag, om vi varit hos pappa igår, men nu ska vi dit vid 15-16 så det blir förmiddagen hos mamma. Hinner förhoppningsvis sy klart idag, istället.

En bra dag, i vilket fall. Önskar er det samma!

Dagen idag

Anneli: Morotslåda kan man väl äta när man vill? Haha! Förstår din tanke dock, så du kan ju vänta tills tisdag när påsken är över, om det är så?

Hua vad här är kallt idag! Kanske är dags att klä på sig så man får lite värme. Och sysselsätta sig kanske. Fortsätta i köket, med Magnus Uggla idag igen.
Kanske äta nåt litet innan, det är väl på tiden så sätt. Så får vi se om/när pappa ringer sen så vi kanske kommer dit och grillar. Sen är det en dag kvar på lovet.
Tiden har gått fort!

Vad har man på påskbordet?

Jag blir sådär fundersam, vad har man egentligen på ett påskbord?

När jag inte bott hemma har jag åkt till mamma, eller så har vi varit hos Oscars mamma, och ätit vad som bjuds där. Men jag minns inte riktigt vad dom brukar ha.

Mamma har väl ägg, potatis, köttbullar, prinskorv och sill.

Svärmor hade det samma och även fisk och pajer.

Malin igår då, hade bara det dom själva äter (ganska logiskt) vilket var sill, potatis och ägg och så fick vi även grillad korv. Och så frågade hon vad som skulle varit på påskbordet.

Men jag har ingen aning? Vad har man på ett påskbord?

Vad har ni på erat påskbord? Några måsten under påsk?

Glad Påsk!

Nu sitter jag här, nyduschad och go. Så härligt när man varit sådär ren innan och så kommer man ut ren och mjuk, jammi. Även om duscha ibland känns som onödigt ont, hah!

Ska göra oss iordning och åka till Malin sen. Sitta och mysa i trädgården, äta ägg och grilla korv. Så fick jag min sol och altan, på sätt och vis. För en stund med gott sällskap uppepå det.

En bra påskafton, skulle jag helt klart tro. Och det hoppas jag ni andra får också, med go mat och bra sällskap och massa ägg av alla dess slag. Glad Påsk!

Mega gott väder

Sicken go dag det är idag! Jag röjer (eller ja, röjde för nu sitter jag ju här) i köket och dönar på med Magnus Uggla! Men kan dansa och sjunga så gott då, och blir på så gott humör. Och så går det snabbare att göra saker, när det är kul.

Pratade med pappa förut. Vi blev, på sätt och vis, ditbjudna imorgon på grillning. Påskharen hade dessutom slarvat och lämnat påskägg till oss där, så då får vi ju åka dit, haha! Han hade dessutom klantat sig och ramlat med cykeln för ett tag sen, suck. Stackarn Men det var som tur var ingen fara, lite skrapsår och blåmärken.

Nu vill jag verkligen flytta, till pappas område. En mysig liten enplanslägenhet (eller tvåplans om det ska vara så) i lugn och ro. Men, det är ju en bit kvar tills dess. Men bara lite, I can feel it.

Jävla skitväder till att vara så gott så man får sånna längtningar, haha! Fast träden är lite tråkiga fortfarande, helt nakna. När dom väl är gröna sen kan man sitta här inne och känna som om man var där ute. Förutom att solen inte lyser direkt på och sådär, men det känns som träden står här inne... lite... om man låtsas... Ja.

Får väl gå ut sen och njuta av vädret, eller joina grannarna nere på deras bänk. Kanske hälsa på farmor och sitta ute och tjöta. Ja, alternativen finns alltid. Beror ju på vad som blir i eftermiddag också. Det löser sig, alltid.

Det är ju så jävla skumt!Detta är ett låst inlägg.

Påskafton

God morgon och GLAD PÅSK! Eller glad påsk och GOD MORGON!
Solen skiner och det är verkligen vår ute idag, så härligt! Hade inte klagat över en altan och grill idag, oh no. Men vi får se vad det blir idag, kanske snyltar på nån annans altan?

Först ska det bli frukost i alla fall.
Nu har jag varit vaken tillräckligt för att orka äta, och för att ha blivit hungrig. Så blir det ännu bättre. Sen ska jag dona lite här. Har inte startat andra datorn än, haha! Då blir det Sims för hela slanten.

Jaa-a, ser ut som en fin påskafton detta!

Denna födseln...

2110ad85ae2ed4cb750b5c72e5e822de.png

Denna födseln blev kort och gott ute. Inte just i blomsterlandet eller växthuset utan bara ute. Inte på konstigt, så sett. Hon spenderar ju 22 av dygnets 24 timmar, just utomhus.


En besökare...

5ff080bbb0ba1b4d9c373058c9a9b165.png

En besökare låter sig inte luras av vår något udda växt. Antingen matar man den med en köttklubba eller en passerare. Blir det det senare alternativet kan man senare mjölka den på lite livselexir.


Kela under...

0141b95cce67357693ba5aad9d46c45d.png

Kela under stjärnorna är också mysigt. Kolla stjärnbilder och annat fint.


Här går...

7fd8d2debd72265bb22c34c6baff4bf4.png

Här går det hett till (det skjuter raketer, för den som inte ser det) i garderoben.


Oboyoman är...

0-6f1e2a0024ab08355b74a3a492bfaf2f.png

Oboyoman är vad jag blivit. Det går i sina perioder och nu är det en väldigt, väldigt uppåt period.


What to do om dom på FacebookDetta är ett låst inlägg.

En kväll med Facebook

Anneli: Haha jaa, jag har "fuskat" (även om jag inte tycker det) för hon jag spelar med nu, Fia, kom från en familj som hade rätt bra med pengar. När hon började på universitetet så köpte hennes föräldrar massa akvarium (minns inte vilket paket den kom med i, kostar i vilket fal 18.000§) som hon hade i väskan, tills hon slutade och köpte eget hus. Kostade ju lite och så har dom tjänat ihop egna pengar och sådär. Vet inte vad jag ska göra av alla pengar?! Haha!

Marina: DÅ har du missat nåt! :)

Har suttit på Facebook en hel del ikväll, kan man säga. Hittat lite vänner "från förr" (som om man har sånt när man är 20 år?) och massa släkt! Är ju vän med alla kusiner (alla fem, ja) på mammas sida men inte tänkt tanken på dom på pappas, men nu har jag i alla fall skickat ansökan, haha!

Inte för att Facebook är hela världen så, men det är kul att se gamla vänner som man kanske tappat kontakten med och vad som händer med dom nu för tiden. Inte som Oscar som lever efter "Den som har flest vänner på Facebook när han dör, han vinner" hah!

Fast han kör ju även efter "Den som har flest prylar när han dör, vinner" och den tävlingen ligger jag rätt bra till i också, tror jag. Men i vilket fall, så ska jag suga på karamellen om att ta kontakt med före detta vänner. Får mina funderingar, när dom dyker upp där som "Dom du kanske känner" eller nå sånt.

Tiden går...

6d8d216a1cf8b4005ba6687fa3f07ed3.png

Tiden går så fort, småttingarna fyller redan år men vi tror oss vänta tillökning (iallafall när bilden togs, nu VET vi)! Och snart flyger första barnet ur boet. Om dom inte alla ska få bo kvar och bidra till familjens förmögenhet?


Man ser...

7323ab7ce18f72b4ac8326c59e0dbcf4.png

Man ser lite av alla i vad som är familjen just nu. Tvillingarna, dom minsta, Adrian och Maria ligger i sina spjälsängar längst upp i bilden, det äldre tvillingparet Markus och Paul fyller från barn till tonåring och firar med storasyster Stina, mamma Fia och pappa Adrian. Familjen Glenarp mina damer och herrar!


Här föder...

0-315bf7a053afc2f40ee2d743fb1f6fa7.png

Här föder vi i rabatten, jajjemen. Födde hon förra gången i växthuset så är väl rabatten självklar till nästa gång? Hon är ju trots allt en plantsim.


What time...

64cbfd82b8f7d8c1c45eb47767590a63.png

What time it is? It&#39;s Sims time!


Den lampan...

0-38ef77a70f913c5e057d007af9ad7c41.png

Den lampan... Den är lite lustig för det är omöjligt att släcka den. Tända går bra men släcka går bara inte.


Lite påsk

Det är fredag idag, det är fredag idag, det är fredag idag. Om jag säger det tillräckligt många gånger tror jag kanske på det snart. Det är fredag idag. Helsnurrigt är det också.

Tänkte försöka ta oss en prommis till pappa sen, man får ju vakna till lite också. Och så ska vi tvätta ikväll. Gott att få det gjort. Påsken är inte förrän på lördag, tycker jag.

Får se om vi åker upp till mamma och/eller till Malin eller vad som blir. Nån dag under påsken får vi upp till mamma och sy färdigt, var på tok för trött igår och gjorde fel så klart.

Så, nu blir det att sätta sig och sprätta. Som tur var vara en raksöm, för att sätta ihop halva baksidan. Tog inte lång tid att sy, tar inte lång tid att sprätta. Lite för trött, minst sagt.

Antingen eller

Blond eller brunett
Hemmakväll eller utekväll
Svart eller vitt
Bärbar eller stationär dator
Glass eller godis
Jeans eller mjukisbyxor
Fotboll eller innebandy
Ringa eller sms:a
Beethoven eller Mozart
Soptunna eller papperskorg
Bio eller bowling
Enkel eller dubbelsäng
Nagelsax eller nagelknippsare
Blyerts eller bläck
Sony Ericsson eller Motorola
Blått eller gult
Spray eller vax
Halsband eller armband
Linne eller t-shirt
Stol eller pall
Duntäcke eller fibertäcke
Badskum eller badkulor
Digital klocka eller analog klocka
Brunögd eller blåögd
Osminkad eller sminkad
Halstabletter eller tuggummi
Tidning eller bok
Silikonbröst eller naturliga
Skridskor eller skidor
Sommar eller vinter
Snowboard eller slalom
Scream eller Scary movie
Iste eller te
Varm eller kall o’boy
Kaffe latte eller cappucino
Höst eller vår
Födelsedag eller julafton
Ge eller få
Harry Potter eller Sagan om ringen
Kalle Anka eller Musse Pigg
Stjärna eller måne
Stereo eller TV

Vad är dina val?

Det här med länkar

Den där Oscar alltså, han håller ju alltid på och skickar länkar. Men den här var i alla fall ganska rolig. Eller lustig, snarare.Tillräckligt för att orka lägga ut den här, ju.

Lite avreageringDetta är ett låst inlägg.

Skärtorsdag

Anneli: Då var det på gränsen där också. Oscar ville ju få säga wäv (räv på svenska) men jag tycker inte talfel är godkänt. Och även om dom pratar så där han kommer ifrån så pratar ju inte han så. Neh, bättre att gå vidare då.

Ne men då åker jag och jobbar nu då. Heldag, ingen fjuttig lördag eller söndag här inte.
Ha en bra skärtorsdag!

Den braiga dagen

Jasas: Ja, dagen kunde liksom bara inte bli fel!

Marina: Haha ja minst sagt! Kram på dig också!

Anneli: Ja det regnade inte alls under dagen, men var ju inte direkt strålande sol heller. Lite orsäkert, hela tiden liksom.

Och så var denna dagen slut också, dagarna liksom bara svishar förbi.
När Korvas väl kommit hit fick han börja spela Sims medans vi (mest jag) gjorde oss i ordning för att åka. Kom dit och hälsade på Malin och fåglarna tills hon presenterade barnen vilket måste gått bra för hon kom ner igen och han hängde inte efter. Och dom lekte och hade sig hela dagen.

Och så har vi lekt ord leken.
Det var Hannas förslag först att köra som i skolan, då man får säga alla ord, hah! Alltså då när en säger apa, nästa säger nåt på a som apelsin, nästa nåt på n som näsa och så vidare. När vi skulle köra lite hårdare regler och bara köra djur blev barnen skraja så det blev bara vi "vuxna" kvar hah!

Oscar förstörde dock leken, den muppen.
Vi började få slut på a-djur och Malin sa alika och jag tyckte vi kunde godkänna det för det lät som en fågel. Oscar blev kinkig så vi fick googla, och så läser hon nåt om att det är kaja på dialekt och då flippar Oscar och säger att man kan ju inte ha "utländska" för då kan man ju ta engelska ord/namn också.

Fick tjaffsat lite tills vi gick vidare till tjejnamn istället.
Och tills mamma och dom gick det sådär, tills vi fastnade på a och e mest, sen slängde vi bara ur oss namn åt höger och vänster, hah. Men vi hade några kul timmar där, lär bli igen.

Och så kom jag iväg med min tunika.
Inte allt för mycket kvar nu så det ser ut att kunna bli klart i tid. Nu är det bara att hoppas att det blir bra och sådär. Mest att det blir bra i det stora hela då. Men det blir nog bra, på ett eller annat sätt. Eller, det är det klart att det blir! Jag fixar ju allt, mamma mia. Nog tjötat, natti natti.

Fotbollsspelning hos...

0-32e174563b34f2f8221ddb5fe8f30ea2.png

Fotbollsspelning hos Malin. Barnen mot Malin. Enligt min räkning vann Malin, enligt hennes vann barnen. Oavgjort då? Hanna stod i mål så hon kom inte riktigt med här. Nu ska jag försöka sy lite här, hos mamma då alltså.


Jag vet...

-c01daa303ccf0d9289771a6cdf0e1b5.png

Jag vet inte hur ni sover eller vilken ställning ni kan tycka är bekväm, men Gismo föredrar att ligga tryckt mot gallret, nu också tydligen med nosen ut genom gallret.


Leka med Malin-dagen

Anneli: Jaa även om det är kul att träffa dom där hemma också så blir det ju (i alla fall för mig) så mycket krångligare och omständigare också. Och kanske man tappat lusten när man väl kommit dit, hehe.

Marina: Mammas man har 50-årfest! 18:e alltså, hehe.

Jasas: Haha jag funderade på om nån skulle märka det, och så klart var det du! Men tack!

Jaha, dags för ett riktigt blogginlägg kanske? Inte för att jag har så mycket att säga, egentlien.

Idag ska vi i alla fall till Malin och leka. Hon har två (av tre) barn hemma och vi ska ha med Korvas. Hade tänkt gå till Vikingagården, men vädret är inte riktigt okej.
Malin ville byggt koja också, men det blir väl inte så lyckat heller i detta väder. Å andra sidan ser det nästan ut att bli fint, under alla dessa regnmåln. Men vi får la se.
Vi blir nog inte sysslolösa, i vilket fall.

Drömmar om sushi

Jag har drömt om sushi i natt.
Det har varit mycket snack om sushi det senaste. Jag trodde jag hade ätit det en gång, och inte gillade det. Men då sa Anders att fisken hann... ja, jag minns inte men den hann nåt som gjorde att den inte smakade så bra (vi åt hemagjord då) men att riktig sushi är gott! Ehh, jaha..?

Så i natt gjorde vi sushi.
Fast vi rullade den i halvmjuka lasangeplattor, och stekte den. Och så var den lång, lång så man fick göra en i taget. Men eftersom inte alla fick av första omgången blev det bråk och efter många om och men fick jag gå och göra en till. Men om det var gott minns jag inte.

Syns väl...

0-1ecb5dcb23ecc5bb9848ae8b460efdf1.png

Syns väl sådär bra, men det var lite meningen. Hoppas bara det hela blir snyggt, ihop. Men det är mina tjejiga skor and I like them!


Jag är visst tjej

- Ååh, jag känner mig så tjejig i dessa skorna!
- Älskling, det är bra att det är så.
- Jasså varför?
- Du är en tjej.
- Nehe? Sen när då?
- Sen idag, när du köpte tjejiga skor.


Det är nog första gången, vad jag kan komma på, som jag köpt finskor till mig själv. Eller tjejskor också, för den delen. Nej, jag köpte till balen/festen i nian, men hade aldrig på mig dom.
Men dom är jättesöta, tjejiga och jag ska nog klara en kväll i taget i dom. Funderar på att visa dom nu, eller vänta till 18:e då dom är tänkta till. Vi får se, eller så får ni be så bra så jag inte kan låta bli.

En humoristisk, underbar blogg

En såndär go blogg jag följer är Egonia. Kommer inte ihåg hur jag halkade in på hennes blogg men efter det var jag i alla fall fast. En go blandning av massor av humor, vardagliga livet och seriöshet(?).
En utav ljusglimtarna, helt enkelt.

Och ibland när hon skriver nåt så klockrent eller som skulle påminna så om mig och Oscar, länkar jag till honom. Idag skrattade han så han höll på att sätta glassen i halsen.
Här, och det är klockrent och inte det minsta som oss!

Jenni saknar...

58b36186a8c565bcbd9d701322c78b7b.png

Jenni saknar syslöjden! Det var det bästa på hela veckan och verkligen mitt favoritämne. Borde verkligen köpa mig en symaskin och börja sy mer.


Lego Batman...

283264b883dba8a45135da0828df2139.png

Lego Batman har blivit installerat till någon. Det gör att någon har svårt att slita sig från datorn.


Det är ju inte sommar än

Anneli: Men blö vad dåligt att ni inte har påsklov... Och eftermiddagspass är ju inte direkt att hurra för heller... Men det är fint väder och snart påsk - alltid nåt!

Nu ska vi strax bege oss in till den stora staden. Eller väl mest mig vi väntar på. Få på kläder och i linser. Sitter och funderar på vad jag ska ha på mig, och om man behöver jacka? Ser ut att vara lite småkallt, blåser dessutom lite. Men samtidigt är det så jobbigt att gå och bära på jackan om det är för varmt. Men, det är ju faktiskt inte sommar än så jackan får nog hänga på. Det är ju trots allt Oscars vårjacka så den är ju inte så varm.

Goo morron

Goo morron, go morron, go morrrrron!
Så mycket sovmorgon blir det när blåsan väcker en 7.25 och 8.15 men jag har sovit gott och känner mig pigg och go efter lite Vakna! med the Voice. Ska strax ringa mamsen, när jag vaknat till lite mer.
Äta och göra sig i ordning och sen bege sig in till stan, sägs det. Men jag har då ingen lust alls att åka och hämta det där passet. Mest för att jag inte vill att han ska åka, inte för att jag är elak.

God natt gott folk

Nej, nu säger jag natti natti.
Kom på att jag kunde läsa lite bloggar jag ligger efter i, lagomt för man kan sluta när man vill och tar så lång tid man behöver. I alla fall när det är så många så man inte hinner klart.

Är så trött så trött, och imorgon ska jag sova.
Första gången på jag vet inte hur länge när både jag och Oscar är lediga och kan sova. Men det är ju ljust så tidigt så jag är la uppe vid 8 eller nåt, kan jag tro.


Nej, god natt gott folk!

Rutten och kass, med lite ångest på toppenDetta är ett låst inlägg.

Ett sånt där tråkigt inlägg

Oj så mycket jag tänkte skriva/berätta om från helgen, men glömt. Kan ju dra igenom dagen, för den som är intresserad. Ett äkta "idag har jag gjort det här, det här och det här" inlägg direkt till intresseklubben.
Nu har jag förvarnat, nu kör vi:

Korvas var ju här och var trött när klockan ringde. Men säger man att ju snabbare du kommer upp desto mer hinner du spela är han snabbt uppe, haha. Lite Wii och frukost och så kom mamma och hämtade honom till hans bad. Sen hämtade hon oss och vi åkte med till fotbollen.

Hann komma hem till mamma som började med lunch, så kom moster och "morbror". Dom hade köpt ny bil dom ville visa, och så umgås lite. Kul att se dom, as always. Kom även fram till att mamma missat att påsklovet var nästa vecka, och inte ytterligare en vecka fram.

Började lösa sig då hans farfar antagligen har honom imorgon, moster kunde på torsdag, mamma är ledig på fredag och jag sa att vi kan ju ta med honom till Malin och leka med dom en dag. Och så vill väl mummu garanterat ha honom nån dag där i, så det är ju lugna puckar.

Hann inte börja på tunikan, men går upp imorgon igen och ska försöka kolla på det. Sen åkte vi till badet, gick bra och ungarna var så goa och duktiga. Nu har båda grupperna tagit första märket, så kul! Och sen hem och äta, mysa och prata med Malin.

Som för övrigt bestämde att vi skulle sova hos henne tisdag-onsdag, hah! Men vi får väl se, får prata med mamma och som sagt så blir nog mummu ledsen om han missar henne. Nu sitter jag i valet och kvalet om att spela. Ingen idé att spela en kortis, men är det lov kan man vara uppe.

Å andra sidan ska vi in till stan imorgon och fixa nåt snabb pass till Oscar som ska till Polen om typ två veckor. Hej och hå, lämna mig gärna här. Tack så väldans! Så ska man gå och må dåligt för det. Men, får försöka glömma och lösa mitt problem. Kanske dags för natti?

Borsta tänderna med liten

Igårkväll stod vi och borstade tänderna. Medans jag väntade på att han skulle komma, den lille alltså, så började jag borsta mina tänder.
Blev inte klar innan han kom så jag väntade med min så länge. Medans han spottade och var klar fortsatte jag och fick en snabb blick från min mun, till hans tandborste (i min hand) till min tandborste till hans tandborste igen.
Jag använder helst min egna tandborste, tack.

Sen hade han glömt sina mummutabeltter/flourtabletter. Så han skulle få en av Oscar.
Då ropar Oscar att det kanske inte går för åren. Vaddå åren? Är dom gamla frågar jag. Nej, men han kanske är för liten. Så jag läste och det gick bra.

Han tar en och går iväg, men kommer snabbt tillbaka.
- Jenni är dom här tabletterna gamla..?!
Men nej, fick jag ju förklara att Oscar ville att jag skulle kolla så dom inte bara var till vuxna, och då sa han åren och jag trodde dom var gamla. Men det var ingen fara.

Jaha, nu fattade jag

Marina: Hehe jo, det kan ju det - tyvärr..? :p

Anneli: Ne, ibland får jag kanske visa att jag är lika mänsklig som alla andra..? Hah.

Emma: Ja, Alexandra "rappapå" hehe.

Ne men hej, nu kom jag på att jag hade ju en blogg, haha. Eller kanske inte riktigt så.

Har mestadels suttit och spelat Sims idag, inte fel att ägna en dag åt det ibland. Har kommit in i att ha trädgråd(sland) så jag har plockat fram mina gröna fingrar och odlar aburgin, gurka, tomat, paprika, jordgubb och nån ärta eller nåt?
Och så äppel träd och vanliga blommor - så klart.

I verkligheten har Korvas kommit hit. Mamma och Anders ska ut och äta dels för att han fyller år på fredag och dels för att lyssna på ett band mamma velat skulle spelat på hans fest, men som var upptagna.
Så han ska sova här och spelar för tillfället Wii. För ovanlighetens skull.

Tänkte faktiskt äta tacos idag. Var hur länge sen som helst vi åt det och nu har den lille kommit in i en sån tid då det är så viktigt vad alla andra tycker, så man får välja noga vad som bjuds för att det ska passa.
Sen kanske han äter det hemma, men inte här. Även om pizza (alltid?) står högst på listan.

Det är inte lätt att vara (tröga) mig

Det är inte alltid så lätt att vara lilla mig.
Dom senaste dagarna har jag varit otroligt seg - på så sätt att jag förstår väldigt långsamt.
Ni vet det där om att man skämtar och en kvart senare skrattar nån, that's me.

Eller personen som skrattar tre gånger för ett och samma skämt.
Första gången när hon hör skämtet.
Andra gången när hon förstår skämtet.
Och tredje gången när hon berättar det vidare.
That's me också.

Igår stod vi vid handdukarna, jag, Malin och Carina. Höll på och flyttade om och jag langade mellan Malin och Carina. Malin var inte tillräckligt snabb så jag säger till henne att rappa på.
- Höhö, finns det inte en skådis som heter så?, säger hon då.

Jag fattar noll och säger va och står där och funderar vidare.
Vaddå rappare som heter Rappa På, hur korkat lät inte det? Finns väl ingen som ens liknar det?
Sen kommer jag på att hon sa skådis och inte rappare, som jag fick från rappa på.

Drygt en kvart senare:
Jahaaa, och så har Jenni också fattat dagens skämt, yeah!
Och så fick dom andra en anledning att skratta lite också, det gör ju så sett inget.

Är det en bra ursäkt för att inte ha bloggat så noga?
Jag har inte fattat än, att jag inte gjort det? Hah!

Laddning inför kaffedaten

Jasas: Jaa, vädelöst! Sånt är så tråkigt - och meningslöst.

Emelie: Tackar! Jodå, det tror jag allt. Själv då?

Nu är det morgon igen, ifall nån missat. Inte alls lika soligt och fint idag, här i alla fall. Grått på himlen och det har nog regnat hela natten, känns det som.
Då är det tur att vi ska sitta inne på jobbet och dricka kaffe idag då. Då gör det heller inget att vi inte ska hem till Malin och sitta i hennes trädgård. Ne, nu kan man störa dom som jobbar, he...he...he.

Nu, ska det duschas så man inte kommer och luktar skunk. Eller ser skunk ut. Fast det gör man väl för det lär väl regna precis när jag ska ut, så klart.

Sista dagen...

43f677295be838403334df6d02a12579.png

Sista dagen denna snyggingen lämnar mig, veckan efter lovet är han samma gamla, sunkiga Oscar istället för blivande kommunal råd Oscar. Lite sorgligt är det.


So it was, bara ett skämt

Jasas: Tack, det värmer i hela hjärtat att läsa!

Det var bara ett skämt.

Nu är det natti natti, imorgon är det kaffedate!

Helt dunderbra dag!

Jasas: Ja, "nån" som in nån form av personal. Antingen nån av oss eller kanske praktikanter, men nån hade vart där och vikt handdukarna tokigt så jag blev typ gråtfärdig, haha!
Hahaha! Det var riktigt kul! Jag hade aldrig kunnat hålla mig för att hinna driva så med nån, haha!

Emma: Hehe ne, det var ingen fara. Ska bara hoppas att jag larmade på rätt också, så chefen slipper åka ner sen för att secuitas inte ska komma, hah!

Chathrine: Hmm ja, vi har ju loftgång, om det skulle ha nån betydelse? Är ju inte alls samma sak, men då har vi ju lite "balkong" där. Men visst är det tråkigt att inte ha en.

Måste bara börja med att jag kanske tappar mina r i texten, det får ni ta. Den är inte rikitgt med idag (r-knappen) och jag försöker få med den när jag ser att den ramlat bort, men så vet ni.
Jag är inte snurrigare än vanligt, bara tangentbordet som är lite koko, hehe.

Fast jag känner att jag inte orkar skiva så möe mer. Har haft skitkul hela dagen lång och är så trött nu. Kom hem och Oscar höll på med maten så den är äten och var gott-gott.
Så om inte annat: sov så gott och tack för idag!

Snart dags för öppning

Anneli: Hehe nej, jag hoppas och tror inte det var så ;) Var mest lite skoj.

Jaha, så var det en ny dag idag igen. Konstigt det där med att det alltid blir det.
Idag är det jobba som gäller, och heldag. Så här kommer det bli tomt. Inga 22 inlägg inte. Tur att jag skrev så många igår, så behöver jag aldrig känna dåligt samvete för att jag inte bloggat, hah.

Och så är det ju jag som öppnar. Fortfarande lite nervöst när man gör det, med larm och grejer.
Men det ska la gå bra, och Maria är väl där så jag får väl skicka in henne först, hehe. "Det var inte jag som startade larmet, det var hoooon...!" Hah!

Nej, nu får jag ägna mig åt min frukost så jag slipper kleta in den i knät hela tiden.
Hoppas ni får en toppen fin dag idag, och att ni har lika mycket vår (på snudden till sommar) som vi har här! Så hörs vi väl ett eller fyra inlägg ikväll. Ha en bra dag!

Djuren tänkte...

0-1452b59a5765353db7068b0502b2e339.png

Djuren tänkte borsta tänderna. Eller så trodde dom tandborsten var godis. Alla var intresserade först, men jag hann skrämma bort dom innan jag fick en bra bild. Min ni förstår min poäng. Plus att jag var tvungen att få till inlägg 22, när jag typ lovat genom att skriva fel i det förra inlägget. Men nu ska jag njuta av min snygga sängkamrat och se på Scrubs. God natt - på riktigt.


20 jävla inlägg

Förstår du att jag bloggat 20 jävla inlägg idag eller? Jag har ju för fan bloggat för hela april nu!

Min kommentar till Oscar alldeles nyss, och med den säger jag god natt.


Och ett PS: Detta blir då alltså inlägg 22 för dagen och månaden. DS.

Vad är okej och vad är inte?

Och så är jag gravid också. Eller inte.

Läste nyss hos Jasas om detta med att blogga att man är gravid. Så fruktansvärt tråkigt. Man blir så glad och sen var det bara ett skämt?  Ne blah, det är värre än hela grejen med 1 april.

Där emot skulle jag lätt kunna berätta det för nån (att jag är gravid, när jag är det) just 1 april för det blir sådär... Ja, vad ska man säga? Tokigt?

Mamma frågade nämligen det idag. Eller typ. Jag messade numret till jobbet för vi har ingen mottagning på jobbet och hon skulle eventuellt hämtat mig idag.

Då undrar hon om det var rätt nummer eller till jourhavande präst, hah! Och jag sa att inte skulle väl jag? Skulle jag? Du kan ju fundera, vem vet? Hon ringde aldrig?

Får messa det imorgon igen. Men det är lite roligt. När man säger sanning, fast det blir sådär så man vet inte om man ska tro det eller inte. Lurigt, jajjemen!

Mitt lyckade aprilskämt

Det lite roliga är också, att jag dragit ett skämt idag som dessutom gick hem. Fast inte som tänkt.

Jag fick ju fiskgryta som blivit över hos mamma igår. Överlycklig så klart eftersom jag äter fisk så sällan och det är så gott! Och då tyckte Oscar att han fick våra rester från igår, när jag hade det. Istället för att jag kunde ätit fisken imorgon, och han stekt mat till sig när han kom hem. Vilket mamma hörde "diskussionen" av.

I vilket fall så när jag sitter och äter messar jag mamma och skriver "Det var ju tur att jag hade rester från igår, grytan gick inte att äta..." och hon svarade att jag skojade och jag sa att det var väl klart och det var mega gott!

Lite senare messar hon mig igen: "Hade just Anders på tråden när jag svarade dig. Läste upp ditt sms för honom, och fick ont i örat när han skrek: VA? Vad var det som var fel?" Haha! Han vet ju att jag tycker om fisk, och klagar väl sällan på hans mat. Så det var ju kul att skämtet gick fram, om än till den jag inte tänkte det till.

Var det bara ett skämt?

Men åh, nu fattar jag ju!

När vi satt i bilen (Carina kör mig upp till min busshållplats, det är på vägen när hon ska hem) så berättade Carina att Jessica inte kunde komma till 9.45 imorgon, utan skulle komma runt 10. Alltså behövdes jag vara där till kvart i, för att öppna.

Och så gav hon mig en nyckel och säger typ "Så du ska få en nyckel och så får du låna min kod" och jag frågade (snabbt som attans, haha) om det var min nyckel nu, eller om hon skulle ha tillbaka den. Och då tyckte hon det var lika bra att jag hade nyckeln, inför sommaren och så.

Men det var bara et (uruselt) skämt då alltså? När min eufori har lagt sig om en vecka eller två, kommer hon rycka tillbaka nycklen och säga "Ha! Trodde du verkligen det?". Neej. Så ledsen jag blev nu. Jag vill ju ha min nyckel. Dumma första april, I hate you *kasta blomvas på*

1 april, 2006 och 2009

Apropå att det är 1 april idag så kom jag att tänka på vår första 1 april tillsammans. Ja, min och Oscars alltså.

Vi hade känt varandra lite drygt två månader. Varit tillsammans knappt en. Jag hade sen långt tillbaka bokat en resa med mamma, en kompis till henne och hennes dotter i min ålder.
Vi åkte båt och var borta morgon till kvällen där på. Och då var det 31 mars-1 april. Då gjorde vi en deal, eller jag framför allt, att ingen fick skoja om att göra slut.

Det var ju precis i början, jag var väl fortfarande lite "orolig" för att det kanske inte skulle hålla och när vi varit ifrån varandra nästan två dagar utan att knappt kunna prata, ja då...
Ja, då hade jag varit känslig och blivit så ledsen så jag sa att skämtar nån om det, då är det verkligen slut. Men ingen skämtade om det, så här sitter vi nu - tre år senare!


Dagen idag har, som tur är, bara bestått av ett skämt. Som jag dessutom genomskådade direkt, så det var ingen fara. Och om man bortser från the Voice grejen, den räknas inte riktigt, hehe.
I alla fall så beställde vi i helgen ett mönster till en tunika jag ska försöka sy tills Anders 50 års fest nu i april. Och så messade hon att det kommit, fast tyget var ljus gult. Ska vi köra eller retunera?

Bara det att jag beställde inget tyg, för vi hittade inget bra. Köpte dessutom ett annat på jobbet. Så det var ju kört direkt. Jag sa att hon kunde retunera, haha.
Fast lite synd för jag trodde det hade kommit, att det var så hon kom på det. Men det var det inte. Börjar bli lite lätt brådis. Men, det löser sig. Och jag överlevde även denna 1 april.

En kort dag i kassan

Jasas: HAHA nej, jag har tänkt på det också! Så jag borde väl vara upptagen jämt och spotta inlägg? Haha!

Anneli: Haha så bra. Vi gjorde inte det, är väl ingen av oss som orkar komma på nåt ändå, hah.

Kattis: Nej, i sista filmen var jag också rätt lost. Men jag bor ju ett par mil utanför, och dom kanske kommer från verkligen "innersta kretsen"? Eller gamla ord. Min mamma kan ju mer ord än vad jag kan. Men kul i alla fall.

Chathrine: Nej, i ettan hade vi balkong men nu i tvåan har vi bara en fransk. Men den är ju inte så mycket att hurra för när man vill gå ut och sätta sig och njuta av våren.

Marina: Tack, haha! :D

Oj så trött jag blev, hah. Har stått i kassan typ hela dagen. Hann komma dit och då var det fullt ös. Under tiden kommer distriktschefen och när det lugnar sig har alla andra gått och Carina ska gå in på kontoret med henne. Så där blev jag, haha. Hon ringde ibland och kollade läget, och jag ringde och frågade ibland.

Strax efter 18 kom hon ut och chefen gick ut så jag bosatte mig på badrumsavdelningen där det var kaos, suck. Så jag har att göra en stund imorgon. Och beta av Carinas A4-lista med saker to do. Bara jag och Jessica hela dagen lång, och så Maria då. Och Malin skulle komma ner och hälsa på, wiho!

Nu har vi precis ätit smarrigt och jag ska kika lite till här innan vi lägger oss. Men väldigt lite, så det inte blir för sent så man hinner nana när man ska jobba imorgon.
Har ni haft en bra dag idag folket?

Den här...

55bb121438ab4ad04683bdb45daeb8ef.png

Den här nyckelknippan visade jag tidigare idag, men då var den något annorlunda. Inte bara det att den hängde från ett lås, den var också en nyckel fattigare! :D Idag fick Jenni (äntligen) sin egna nyckel och kod till butiken! Får jag höra ett starkt hurra? HURRA!!


Hej då...

694263d6c07d42a3f3a5a8c2e238b10c.png

Hej då huset, andra gången idag. Andra gången jag låste och gick. Men sista, för idag också. Ha en bra dag i vårsolen!


En liten förklaring bara

Ja, jag har så mycket och göra och är så stressad trots att jag fick en timme extra på mig innan det är dags för jobb. Och så spottar jag ur mig inlägg var tionde minut.
Men faktiskt så var det ju så att jag kände att jag behövde varva ner efter promenaden. Ska strax värma mat (fick med mig fiskgryta och potatis från mamma igår - mums!!) så jag slipper stressa i mig den som det höll på att bli. Och så ska det bytas om och göras i ordning.
Kände bara som att jag bara gnällde, men så "sitter jag bara här", hah!

Ett aprilskämt?

Jag har börjat titta och lyssna på sista timmen av Vakna! med The Voice på femman på morgonen. TV:n sänder ju typ 7-9 och jag går upp 8 och ser sista timmen.
I vilket fall så säger dom att idag är Jakobs sista dag. Han har haft nån typ av Ballar av stål-utmaning med en annan kille där som slutade med att han i förra veckan visade rumpan på nåt stormöte.

Det gillade då inte cheferna och tyskarna, så han har fått sparken nu. Alla tror ju typ att det är ett aprilskämt (annars är det ju en dålig dag att berätta det på) så vi får väl se.
Jag kan tänka mig att kanske han ska vara ledig i helgen, han är ju stå uppare, så han kommer tillbaka på måndag och så har dom en ersättare dom här tre dagarna - och så tror man att han slutat.

En altan, tack

Idag hade jag lätt kunnat ta ett hus med en altan och bara sitta där hela dagen. En filt på benen om det blir för kallt, en bra bok i handen och nåt gott (kallt eller varmt, hmm?) att dricka. Nej, hade jag känt att jag hunnit hade jag gått ner och satt mig på farmors balkong/altan och tjötat lite.

Men fortsätter det så här kunde det kanske vara läge att hälsa på nån utav päronen, som båda har altan och sittplats åt båda hållen ifall solen flyttar på sig. Mm-mm.

Eller så kunde jag åkt och hjälp Malin i trädgården, hon hade tydligen en spade över till mig. Altan och trädgård, det är vad man vill ha. Och så kunde jag köpte utemöbler. Det hoppas jag folk tänker göra idag! Jag känner för att sälja/hjälpa till med utemöbler idag! Ja, ut och shoppa!


Och apropå Malin, hah. Hon och Filip (som praktiserat och sen även jobbat hos oss, men nu bytt till en annan butik) har kaffedate på fredag på jobbet. Får väl se. Kunde ju varit kul men samtidigt så blir det nu två dagar när jag inte ser Oscar alls, och på fredag slutar han ändå tidigt. Så vi får se.

Men lite lustigt. En som bytt butik, en som slutat och en som är ledig. Alla kommer till jobbet för att dricka kaffe. "Det är ju bäst att samlas där" tyckte Malin. Trots att hon bor fem minuter där ifrån? Fast då slapp hon ju städa, hah. Ingen som har påstått att vi är normala (vad det nu är).

Stannade energin kvar ute i våren?

Chathrine: Jag kan inte förklara hur jag använder tjomme. Det är nog mer om jag inte kan förklara nåns beteende, typ? Men det är mer negativt än positivt, så kompis passade inte alls för mig. Och kôrv-låten ja, hah!

Så trött jag blev nu, hah. Tänkte jag skulle gått ut och strosat och njutit av vädret (som för övrigt var underbart) men dels har jag så svårt att bara gå och slöa om jag inte går mer nån annan som behöver det, eller har ont eller så. Går jag så går jag på. Och så blev det såpass sent så jag hade nog inte hunnit annars.

Men det blir nog bättre med lite mat i magen. Och så är det ju bara fyra timmar. Men åh, nu kom jag på att jag är så korkad. Nu gör jag en såndär tabbe igen. Det är inte nu jag ska gå, det är över en timme kvar! Men jag tänker fel som att jag har en halvtimme på mig, men jag börjar ju klockan 15! Så trött jag blir på mig.

Men då hinner jag ju åtminstonde sitta ner och vila lite och hälla i mig vatten, skönt det. Tur att jag kom på det nu och inte när jag slängt i mig maten och skulle gå ut. Eller ännu värre, kommit fram hah! Ne men då ska nog energin vara tillbaka innan jag åker, annars får jag öppna dörren och dofta vår!

Jobbiga, dyra rosorDetta är ett låst inlägg.

Tok varmt...

7b7e40ebe7f54f12bc74032a541b2391.png

Tok varmt med halsduk, den får hänga mestadels så armén tills jag är hemma igen. Idag är det vår som fan!


Lite kul...

8a994ff365882e48b41d6bba5cb0e1.png

Lite kul bild, djuren (som förmodligen var huvudobjektet) blev suddiga, blixten lyste upp gallret totalt och på hänger där nåt hår, som fokusen fångat. Inte illa.


För övrigt...

04fefd65fab55d54ebcb35f1d5f11b53.png

För övrigt lärde jag mig göra slipsknutar igår kväll. Så nu kan Oscars kvinna knyta hans slipsar, nu kan han bli pamp.


Jag också: 1 april

Har tänkt hela morgonen att jag ska skriva om att det är förste april och hur mycket jag inte tycker om den dagen. Och inte bara för att idag är det 12 år sen mina föräldrar offeciellt gick isär, utan för att alla ska hålla på och luras och ha sig. Och jag är så naiv så jag går alltid på allt. Eller så fattar jag inte att det är ett skämt, och då är det kört.

Jag tycker vi ska avskaffa 1 april och 1 maj så vi stackars förvirrade människor inte bränner för många hjärnceller i allt virrvarr av lur och skoj. Bort, bort, bort!

Lite, okej ganska mycket, men göteborgska!

Fanns en klubb på Facebook om att vara från Göteborg, så den fick man ju gå med i.
Där hade dom dessutom en "ordlista" som var lite rolig:


Tjomme - Kompis (fast jag tycket inte kompis är en bra "översättning" - som jag använder det)
Tyken - Uppkäftig
Åpen - Glupsk
Skobba - Skolka
Bamba - Skolmatsal
Mackapär - Grej
Änna - Liksom, typ
Gött - Härligt/Bra
La - Väl
Gör - Förstärkningsord (gör gott=jätte gott)
Tjöta - Prata
Körv - Korv
Gola - Skvallra (hade inte jag hört innan)
Banga - Skita i
Knö - Tränga sig
Tjalla - Skvallra
Go - Dum i huvudet
Böla - Gråta högljutt
Knökat - Överfullt
Flö - Akta/Flytta på dig
Svale - Trappuppgång (fast jag säger sval)
Gé daaaj! - sluta


Och jag har fortfarande svårt att förstå att det finns folk som inte förstår detta, haha!
Har ju fått översätta till Oscar då och då, och så tycker han det låter så roligt när nån pratar riktigt göteborgska, men vaddå pratar inte alla så?


Hittade också den videon som är så skön, med engelska till svenska till göteborgska:
Och så hittade jag en annan rätt skön. Mest för att han svär i typ varje förklaring. Och när jag läste listan ovan så försökte jag sätta in dom i en mening, och svor typ i varenda en, hah!


Riktigt fint solgalsögons väder!

Annika: Haha okej, det måste verkligen vara meningen att man ska handla mycket där då, hah!

Chathrine: Hmm, jag skulle nog aldrig få med mig Oscar på att gå med ryggsäck så :p Och det vi går är inte så långt, det är snarare bussen som är problemet. Är max fem minuter till och från alla bussar.

Jasas: Jo många bäckar små tänker jag (med 10-15 kronor billigare/dyrare) men för att slippa extra bök så kan det vara värt det. Därför är det ju bra om vi kan komma iväg en gång i månaden och storhandla, så löser det ju allt :)
Och ja, öronvärken är bättre idag också, tack!

Anneli: Hah ja, kollade upp sen och dom var tydligen nåt försäljningsföretag så han ville väl sälja nåt TV-paket till mig men gick inte till Gotnet, eller nåt? Onödigt trevlig var han i alla fall, haha!

Ser ut att vara världsgott väder ute idag. Nästan så jag funderar på att strosa ut en stund sen, innan jobbet. Men då får jag bege mig in i duschen snarast, så jag inte stressar sönder sen.

Åker inte förrän strax innan 15 men så ska det ätas och allt sånt innan och jag stressar gärna mer än nödvändigt så vi får se. Annars är det ju ljust när jag kommer hem! :D Om jag orkar gå då, kanske.

Annars får jag ju använda mina nya, snygga solbrillor idag. Bara för den sakens skull skulle jag kunna tänka mig att gå ut nu, hah. Jag fick inte ha dom igårkväll när det nästan regnade.

Buiessniess style...

30628fbd2b5bb2f7d4fb2065fffd8ecc.png

Buiessniess style också. Han skulle passa som VD för världen, eller hur?


Nu gick...

0-5d95bcbc2e190a11745d6ac960a229b5.png

Nu gick han till skolan, fin skola det där.


RSS 2.0