Det gick

Anneli: Hah, så typiskt! Men tur att ni varit ute i god tid ändå så ni hade liiite tid på er att fixa nåt nytt!
Haha japp, det ska jag allt göra. Kanske inte just idag, men du kanske gör det fler gånger?
Hehe tack, tycker jag också. Och jag har kanske inte mycket emot om min mamma och jag inte har 100% likadan klädstil, haha.





Fick tagit lite bilder på min lilla outfit, trots allt. Men nu ska vi allt åååka!

Outfiten

Marina: Gott nytt till dig också! Jodå, har funnits (och finns) att göra, hehe.





Här är huvud delen av outfiten för ikväll:



Sen blire rosa strumpor, svarta och glittriga benvärmare, rosa smink och rosa naglar.
Får väl se om jag kan med att lägga ut helhets bilder sen, hähä.

Nu där emot ska jag hoppa in i duschen, så vi kommer iväg när vi är klara sen, tänkte jag.

Titta inte på mig

Hallelujah, det tog bara några timmar!
Hela fyra stycken faktiskt, fast bara tre för mamma. Hittade inget på Lindex så det barde av till staden med alla affärer så Oscar fick sitt spel (därför han nu ringer sin bror och frågar om han vill leka) och jag hittade det jag skulle. Och lite smink och sådär, kommer bli så fint så fint!
Det roliga är bara att mamma totalt ratade min outfit för ikväll, haha! Inte just min, men när vi satt i bilen såg hon nån där ute och utbrister "Gu vad fult det var när man bara hade tights och en tröja!" och jag tänkte bara att jag får ju säga sen att hon inte behöver titta på mig, jag hade inte tid att hitta nåt annat att ha på mig. Haha, men det var lite kul, ibland kan vi ha olika smak!

Vi var inne på ett annat Jysk, eftersom jag visste att jag kunde hitta vad jag behövde där och Oscars spel kunde köpas i närheten, och då går hon och hittar ett påslakan hon tyckte var så snyggt!
Dels är det lila i två olika kulörer, och dom har lila i sovrummet, sen säger hon "Och kolla mönstret, det ser ut som det i gardiiinen!" och så var hon så överlycklig eftersom hon inte hittat några lila sängkläder nånstans.
Jaha, säger jag, nu är ju min födelsedagspresent körd. Jag hade tänkt köpta det till henne men så kom hon och hittade det. Men så fick hon det som tidig födelsedagsprestent, perfekt!

Men nu så, får jag väl börja titta över vad vi köpt och göra mig i ordning för att vara redo om nån vill hämta oss.
Eller för att inte bli allt för sena. Dom senaste skulle väl komma runt 19-tiden så det är ju brådis att hinna före dom. Det tar ju trots allt fem minuter upp till mamma.

Up & go

Hanna: Eftersom vi "bara" ska vara hos mamma kände jag inte att jag var tvungen att klä upp mig så värst, men när jag kom på vad jag ville ha fick jag ju fixa det. Och jag vet ju att jag kan lösa det på jobbet, annars går det som det är också.
Hoppas piggelin somnade till slut!





Oscar glömde att han skulle väcka mig i morse också, så jag fick lite sovmorgon. Han måste börja ställa om sig så han kommer upp i tid till skolan nästa torsdag, så han gick upp 8. Jag sa så sett igår att jag tänkte gå upp 9 men att han skulle säga till mig när han gick upp så får vi se.
Men det glömde han, och kom in och väckte mig vid 9. Men ingen större fara skedd. Ska äta lite strax, om jag hittar nån matlust, och sen bege mig ner mot Lindexet. Slå mamma en pling så hon också är up & go så vi kan åka vidare om det inte fixar sig på Lindex. Lalalalalalalaaalalalalalaaaaa... Fyra bugg och en cocacola, fick den i huvet bara sådär... ("fick den i huvet bara sådär" måste sjungas med efter "fyra bugg och en cocacola", med melodi och allt)

Så, på återseende lite senare, och sen nästa år förmodligen. OM jag nu kommer in på bloggen sen, är ju inte helt säkert eftersom det strulat ett tag nu på morgonen.

Bara en sista

Jag kan ha glömt vattnet, men tv:n hängde på ändå.
Och lite pepparkakor med mjölk satt ju inte helt fel, även om isvatten är gott också.
Jag har fått Oscar att avsluta spelet så nu är det bara att kika det sista och sen säga natti natti - äntligen!
Sov så gott!

Bäbbäl

Hanna: Jaa, absolut! Nåt annat vore ju inte bra, tjihoo!

Martina: Vad kul, och att du kom tillbaka och med kommentarer dessutom. Välkommen, känn dig som hemma!

Anneli: Hah, jag kom på det av en händelse igår morse eftersom jag bott i dom kläderna i några dagar - för tröjan var så dunder skön! Annars hade jag fått gå i en potatispåse eller nåt. Och du, en skönhet klär i allt, eller hur?






Nu är jag hemkommen från jobbet, och lite till.
Ser att mitt blogginlägg på väg till bussen inte kommit upp, vette katten varför det inte funkar allt som oftast nu. När vi var i Västervik funkade det ju så bra så men inte nu inte.

Hann bli riktigt irriterad och uppjagad av en kund/händelse men det löste sig när jag ringde Malin när jag kommit hem. Gooott, så slapp jag gå och störa mig på det. Lite fortfarande, men jag fick i alla fall en förklaring vilket gjorde att jag slapp gå runt och fundera och störa mig på det. Och det är ju bra.

Hann prata med mamma också, så imorgon ska vi åka på en snabb shopping runda. Jag ska ju ha nåt till kläderna imorgon, om jag inte hittar det på Lindex. Oscar ska eventuellt ha nåt spel, om han inte bestället det (igen) från nätet. Men vi får se på't imorgon. Det löser sig alltid.

Annars är det inte mycket morgondagen har att erbjuda. Plocka i ordning lite här hemma, städa fint hos trollen, shoppa och sen ska vi vara hos mamma.
Antons tjej med föräldrar skulle komma imorgon också, och ett par med en dotter (i typ Korvas ålder? tro?) och Anders pappa, bror och kompis. Så det blir en del folk, och jag får busa med barnen, höhö.

Ringde till mamma förut, och min super söte lillebror svarde:
- Hej det är Anton.
- Heeeeej!
- .....
- Vad gör ni?
- Jag leker och pappa tittar på tv.
- Vad gör mamma då?
- Hon grejar med maten.

Nu kan man ju inte skriva tonlägen och såntdär, men han lät så himlans gullig när han sa det!
Och så är det så roligt när man frågar honom vad dom gör får man verkligen veta (om det så är att nån sitter på toa, är ute och grejar eller vad som nu gör) istället för "inget speciellt, ser på tv" eller nåt sånt.
Barnens ärlighet.

Nu känner jag att det är dags för ett stooort glas med vatten och is. Placera mig framför tv:n med det glaset.
Glo tv och invänta om Malin kanske kommer in och tjötar lite på MSN med mig. Och sen nana för att orka vara på G till Lindex imorgon bitti vid 10-tiden. Jisses.
Men det ska gå, det har jag bestämt!

Så var det idag igen

Hanna: Ahh, visst äre ball? Sicken tur jag hade att jag hann med att födas då liksom, haha! Tänk om man blitt 90-talist, näää fy!

Ann-Sophie: Jajjemen, just what I needed, kan man säga.





Nu ska jag om en stund (eller timme) bege mig till jobbet. Blir så gott som heldag och mestadels med bara Jessica. Ska bli en spännande dag, hoppas jag. Lär börja med monteringen från igår, så jag har ju att göra.
Sen är det faktiskt nyårsafton och jag är l-l-leedig. Sa det till Oscar här om dagen "Kan du tänka dig, att jag är ju ledig onsdag och torsdag. Och vad jag vet fredag, lördag och söndag occkså. Tror du verkligen det kommer hända, att jag är ledig onsdag, torsdag, fredag, lördag, sönda?" Men eftesom vi får en mellan leverans på fredag får vi väl se om hon inte vill att jag kommer in och hjälper till, men då står jag redo!

På nyår ska jag öndå bara bli ompysslad, höhö. Vi ska till mamma med några folk och äta gott och sådär.
Inte göra nånting, komma dit där allt är serverat, som mest ansträngande kanske jag kan hämta nåt ur kylen, annars ska jag bara sitta på min rumpa och vänta på att bli servad.  Ahh, kanske inte men oavsett är det gott att vara ledig och bara slappa.
Samma med nyårsdagen, "måste" man ju nästan vara ledig (vi har stängt, en av de två dagarna på året vi har det) så det är gott. Men, nu har jag inte tid att sitta här längre!

Då kör vi!

ANSO: Aahh, du är ju en sån pärla!!! Kolla, kolla så braaaa!!! :D Fan vad glad jag blev nu!

Carro: Nej tack ;)

Hanna: Taack för alla kommentarer, tihi. Låter ju som ni kommer få en super bra nyår, dels trevligt sällskap och när man kan sova så länge man vill - och klarar vara ifrån Mio hihi.
Mouaha, det tänker jag hålla hemligt tills det blir aktuellt med telefonen, lite mystik sådär? Men ingen SE kan jag lova, nono! Nokia for me.

Anneli: Hehe, ingen fara det löste sig ju. SÅ braaa!





Nu har jag startat med låsta inlägg. Istället för att låsa hela bloggen så skriver jag privata och oprivata inlägg där som jag inte vill visa för alla, och lite lagomt här. Såå, för den som är intresserad så går det att maila på [email protected]

Nu luktar maten smarr. Fläskfilé, klyftpotatis och vitlökssmör. Luktar så dundrans gott! Och det var så länge sen vi åt det så det kommer bli mega gott!
Haft en rätt bra dag på jobbet idag, ännu en dag imorgon då jag även ska försöka göra klart min nyårs outfit. Det jag har än så länge är svarta leggings och en grå stor t-shirt med lite tryck i vit, grön, rosa och lite sånt. Ser lite 80-tal ut men det kändes fett nice.
Så jag ska jaga helst rosa benvärmare, annars blir det rosa strumpor. Men jag vill hellre ha rosa benvärmare så kan jag ha mina vanliga, vita, strumpor under. Men det kommer bli fiiiint. Oscar där emot tycker jag ser ut som jag ska ut och jogga, haha! Kan jag väl förstå så sett.

Lite tro?

Näääää, jag hajjar inte alls Malin! Hittar ingen jordglob eller liknande, ska lägga in en skärmdump ikväll så kanske du fattar mer än mig? Men tack för hjälp, jag kan börja tro på mänskligheten igen!
Men nu där emot måste jag ynda mig!

Jag blir ledsen

...och besviken när jag ser att folk kommer in men inte ens kan hjälpa en medmänniska med ett litet, ganska stort, problem! Och eftersom jag inte vet om ni bara skiter i det eller inte kan (eftersom ingen ens säger "tyvärr, jag har ingen aning") så skiter jag i bloggen för idag! Eller åtminstonde tills jag kommit hem sen igen.
Ha en bra dag!

Länkar?

Nåt jag funderat på länge, länge är hur man får länkar att bli ett namn och inte länken.

Många skriver ju typ "Förut när jag läste i Majas blogg fick jag en idé...." och då är det i fet stil en länk, fast man själv skrivit in http://majasblogg.se eller nåt sånt. För alltid, alltid när jag gör sånna länkar, står det just http://majasblogg.se och inte Majas blogg. Tjatigt? I just wanted to make my self clear.
Men nu i alla fall vill jag sååå gärna vilja veta vad jag gör för fel. Jag skriver adressen, markerar den och trycker på den där typ kedjan som går ihop. Oavsett om jag skriver i Titel eller inte, så står det alltid bara länken. Och i översta rutan, Länkens URL, skriver jag ju i http://majasblogg.se.


Om vi gör ett test:
http://jeinyn.blogg.se
http://jeinyn.blogg.se


En av dom har en titel, en har inte. Men visst ser dom likadana ut? Men vad gör jag för feeel...?!

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Men så klart? Tur att jag passade på att vara massa ledig igår kväll hos mamma, och nu hela dagen idag.
Malin ringde för en liten stund sen. "När jag frågade dig förra veckan när du jobbade nästa gång, ryckte du som att du inte visste och inte hade nåt schema. Men när jag såg att du står på schemat imorgon tänkte jag att du måste ha glömt att kolla eller så har Carina glömt att säga till dig." A little bit of both skulle jag nog säga där.
Så det blev jobb för mig imorgon, och lunch med Malin först då. Och sen fick jag hennes timmar på tisdag så hon kunde vara ledig och hemma med barnen, så då blir det också jobb.
Jag som räknat blindt med att inte jobba igen förän nästa år. Inte för att det gör nåt, nu har jag ju varit ledig och jag överlever, men det känns bara så konstigt när jag inte trott att det blir mer jobb. Och jag stänger med Malin imorgon, så det är ju också heeelt okej. Förmodligen med Jessica på tisdag (har jag för mig Malin sa) så det blir fett nice.

Nu där emot hade jag tänkt dra mig mot sängen strax. Oavsett om det är jobb eller inte imorgon (jag går inte hemifrån förän strax efter 13 så jag behöver ju inte gå upp tidigt direkt) så är det ju dumt att vända på dygnet.
Och känner jag mig och oss själv(a) rätt kommer nyårsafton inte innebära tidig sänggång, även om jag tror vi la oss först förra året (typ vid 2-3 har jag för mig?) vilket gör att man sover hela dagen efter och har man inte gått upp tidigt dagarna innan är det bara att säga good bye till vettiga tider och hello vändning på dygnet.
Och eftersom jag börjar 11 på tisdag får jag ju vara vaken någorlunda tidigt, så det blir bra. För den som är intresserad av mina tider och sömntimmar och jag vet inte allt, haha!
Men i alla fall, sängen vare.

656

Vet inte vilken butik det är, men inlägget som telefonen var mitt 655:e inlägg och 655 är vårat butiksnummer, det var lite kul tyckte jag.
Eller, ganska mycket eftersom jag tittade just nu, och då var det just 655.
God natt.

Ny fellifon?

Ann-Sophie: Haha, visst är det så!





Åhå, jag har hittat min nya telefon! Nu känns det som det ska, jag sitter och kollar och jämför och gör som jag vill.
Dom två senaste telefonerna har jag köpt på så gott som impuls och är SÅ missnöjd.
Första var en Sony-Ericsson (Z710i), köpte en sån för Oscar gjorde det och han sa då "Det är den bästa telefonen som finns ute nu" och jag tyckte den verkade cool. Oh nono, så missnöjd jag var. Kanske inte med funktionerna och sådär, men själva telefonen. Det jag saknar i SE som Nokia inte har, är när man skriver meddelande och ordförslagen kommer upp i en lista så man slipper bläddra med *-knappen.
Och sen en Nokia (6500) med slide. Där var hela telefonen också kass, finns inte många bra ord att säga om den och jag läääntar till abbonemanget hos 3 går ut så jag kan lägga den i lådan och glömma att den finns.

Men nu så, verkar det som jag hittat en jag verkligen vill ha! Som jag själv hittat, som förr i tiden.
Ska kolla med mamma och pappa om dom är intresserade av en sponsring som en 20-års present tänkte jag. Pappa frågade på julafton vad jag önskade mig i present, så det skulle ju vara käckt. Ska höra bara så mamma in planerat nåt också, det vet man ju aldrig.

Nackdelen är väl lite att kameran inte verkar så bra, annars är den något bättre (och på vissa punkter mycket bättre) än telefonen jag har nu, om man ser till det tekniska. Satt och kollade på bilder den tagit och sådär, men så kände jag bara att faaan, vi har ju en kamera! Varför ska jag ha en telefon som tar skit bra bilder då?
Dessutom går den att surfa på och är väldigt soft i den funktionen, så då slipper vi förmodligen köpa bärbar dator istället, eftersom den Oscar ska byta till sen även den kommer vara lätt att sufra på. Så fiffigt liksom! Nya telefoner men vi behöver inte köpa en till dator.

Det roliga är att jag tänkte "Undra när den kommer ut" så man vet när man kan få den. Så nu när jag suttit och surfat runt på den och sådär, märker jag att den bör ha kommit ut i alla fall i början av 2007 - om inte tidigare.
Grejen är att den ligger på runt 6000 kronor, så jag frågade Oscar varför den fortfarande var så jäkla dyr, minst ett år efter den kommit ut? "För att den är så bra", svarar han.
Känns bra, känns mycket bra.

Slappe dappe

Anneli: Tack! Tråkigt att du inte fick några på dina, kände att jag var tvungen att "spara" mina.

Marina: Jo det skulle jag väl tro - och hoppas, haha! Och tack för kommentaren!





Igår bestämde jag att dett skulle vara en slapp dag, och det är det.
Började gott med att vi gick upp vid 11. Satt här, åt frukost och tittade på Körslaget. Låg och myste precis innan vi satte oss här, glassen är framtagen för att njutas av till nästa avsnitt Körslaget.
Sen ska jag fortsätta med typ Days marathon och bara ligga på soffan och slöa. Nästan så jag funderar på att flytta in DVD:n till sovrummet så man kan ligga där inne, haha!
Men är man ledig så är man, så gott att bara njuta och inte göra nånting. Ska plocka lite och diska lite sen tänkte vi, men det är okej en slappe dag, bara man inte gör för mycket.
Så det blir la sisådär med inlägg och sånt idag, en bärbar hade ju inte suttit fel i knät i sängen sen. Men nu är det inte så och jag över lever. Ha en bra dag allihoppa!

Julafton 2008

Och här har vi bilder från julafton, och juldagen, år 2008. Så enkelt är det.



Julaftonens julfrukost at our place:


1. Paket utdelare   2. Något förvirrad 3. Gömd               4. "Till mig!!!"



1. Överlycklig!!      2. Rudolf själver   3. "Titta, tittaaa!!" 4. Alla klappar sluuut?


Julaftonsfirande hos svägerskan Malin:


1. Fin & obekväm   2. Algot städar     3. Julgran&Ovinder 4. Algot och Kalle leker


1. Något gravida Malin 2. Allas vår svärmor   3. Fannie, Johanna, Johansson 4. Snusk- och fylle tomten



1. Algot får paket          2. Tomten gillade Malin  3. Och kramar      4. Gammal och trött var han


Juldagen, fortfarande hos Malin:

1. Världens finaste Algot 2. Algots julklapp    3. Inte lika populär hos Algot 4. Sen var det slut lekt



Ja just det, sen tänkte jag mig ju en presentation av alla medverkande.
Från oss visade jag bara bilder på lille Korvas och Oscar, jag tror man ser skillnad på vem som är vem?
Bilderna från Malin börjar och sluta med Algot, hennes son på ett år. Ovinder, även kallad Mikael, är Malins sambo och Algots pappa. Lillaste broren Kalle som leker med Algot där. Malin då, Oscars syster. Svärmor, Annika, det säger väl sig självt? Fannie och Johanna, systrarna nummero ett och tre (Malin är i mitten, dom är tre av varje) och (Micke) Johansson som är Johannas sambo.
Så allt som allt var vi tio pers, med Algot. Då saknades svärfar och äldsta storebror (Oscar är mitten av pojkarna). Dom är ganska stor familj. Vi är det ju bara för att mina föräldrar är skilda, nu är dom liksom tre i varje familj. Även om Oscars familj (så klart) är större med respektive och sådär. Det dröjer väl innan Korvas kommer hem med nån tjej, på allvar.

Granen var där

När jag ändå håller på med bilder, kör vi vidare. Här från uppesittarkvällen när vi pyntade granen, ett helt ensamt inlägg för fyra stackars bilder. Men dom hör ju änna ihop, tillsammans, bara dom.
Here we go!




Granen är klädd och klapparna på plats.



Mannen i huset ska (tydligen) sätta upp granens stjärna.



Det gick väl sådär?



Så kvinnan i huset fick komma och rätta till, så fint det blev!

Julkorten

Tänkte visa upp mina vackra julkort jag skapade. Vissa vackrare än andra, men här är dom:


Schluttilutt!

GÖTTTANS!!!

Anneli: Det är ju det som är problemet (som jag glömde skriva om i inlägget kom jag på nuuu), att man har ju alltid måsten i hemmet. Städa, diska, tvätta och sånt som tillhör ett hem. Det vill man gärna hinna dom få (typ två) dagarna man är ledig. PLUS då, träffa hela världen.
Mja, man vill ju ställa upp och sådär, gärna för att folk ska göra det när en själv behöver nån som täcker upp, men ibland måste man få vara ledig också!





Åhå, jag är igång! Andra bloggningen för idag, wow!
Kom på förut, på bussen hem, att jag är på riktigt skriv/blogg humör idag. Jag skrev världslånga SMS till Oscar (vi SMS:ar alltid när jag åker till eller från jobbet, om han är hemma) istället för som annars, säga "Orkar inte skriva, vi tar det när jag kommer hem" men inte idag! Jag skrev och skrev och skrev.
Märktes kanske lite på förra inlägget också, höhö.

Hann i alla fall upp till mamma. Klockan hann närma sig 16 innan vi kom dit, men eftersom jag inte jobbat så länge var jag inte så trött och mer social!
Öppnade julklapparna vi fått "hos" mummu och tjötade och åt go mat. Kuligt värre, och så gott att bara slappa och vara. Tänkte inte jobb (mer än när vi pratade om det och sådär) eller nånting. Bara vara, det var som balsam för själen, haha.

Och "värst av allt" - KORVASEN LÄSER!!!!! Mamma Mia, jag höll på att ramla av pallen!
Vi spelade Spore, eller jag gjorde några gubbar. Så döpte jag min ena figur, han undrade vad jag skrev och jag svarade. Sen gjorde jag en till, döper den, och DÅ SÄGER UNGEN VAD JAG SKRIVIT!? Men hallå?? När hände detta, när lärde du dig läsa??
Så jag skrev lite saker på datorn som han fick läsa och jag blev ju så glad och stolt! Lillebrosan LÄSER JU FÖR SJUTTON GUBBAR! Och efter några gånger utbrister han: Nej Jenni, det är inte skola nu jag har jullov! Haha, söt ONGE! Det går ju så fort, DÅ kände jag hur länge sen vi sågs och allt (ja, caps hoppar i lite då och då - typ).

Och ännu mer bra idag, är att jag är nästan ikapp i alla bloggar. I morse hann jag få det till så jag bara hade favvo bloggar kvar, så dom har jag ägnat dagen åt.
Sen uppdaterade jag för en stund sen, 70 inlägg och jag kände YES, det är möjligt! Så nu minsann har jag kommenterat och läst och haft mig.
Blev lite rädd ett tag dock, då Malins blogg helt plötsligt slutade funka! Det gick inte att kommentera (det bara malde och malde, kom ingen vart) och sen blev allt bara vitt. WHAT?! Men lugn folket, det funkar nu.

Så, bäst jag återgår till mina bloggar, eller hur?
Och lite Facebook och MyYearbook också, liksom. Guttans som attans, KÄNNS GÖTT SOM FAAAN!!!

Vart tog jag vägen?

Tydligen är det nåt man bara ska acceptera och så är det bara.
Ja, att man aldrig hinner träffa nån och att familjen blir ledsna och besvikna på en och att man bara inte har ett liv utanför jobbet. Det liv man har, existerar bara innanför JYSKs fyra väggar.


Farmor säger alltid "hoppas ni hinner komma förbi en annan dag och prata lite" när vi går. Och jag vet att jag är där så lite, men jag går dit så ofta jag bara hinner och kan.
Hinner hälsa om hon står ute och röker när jag skyndar till bussen, och har jag inte bråttom går jag ner och tjötar. Allt från tjugo minuter till två timmar, men det är inte ofta det är åt det håller.
Och jag vet att hon är ledsen för att det är så, och jag är minst lika ledsen jag!

Faster min var här på julafton och undrade typ om man var tvungen att sätta polisen efter mig för att få ta på mig. Jag tyckte att hon får komma till jobbet om hon vill prata med mig, jag jobbar alltid.
Höll inte hon med om, man hinner faktiskt komma förbi en liten stund ibland och sådär. Nae, det gör man faktiskt inte. Kanske skulle hinna på morgonarna, men då blir allt så stressigt och vid 20 vill jag inte gå och hälsa på folk och är oftast dö hungrig. Det går inte ihop.

Mamma vill gärna att vi ska komma och hälsa på. Ses och hörs typ aldrig, känns det som.
Men alltid när vi tänkt nåt så kommer det jobb emellan. Jobb, jobb, jobb. Kanske blir att hon hämtar mig när jag slutat, men då är jag oftast så trött så man är inte speciellt social ändå.
Eller så hinner man precis, knappt, göra det man tänkt och så är det bra med det. Aldrig liksom, "hej, vi kommer och umgås" utan det är antingen att hon behöver hjälp, jag behöver hjälp eller båda två.

Pappa ska vi inte ens prata om. Förr var vi där nån gång i veckan, eller i alla fall varannan vecka.
Men då hade vi fem minuter dit. Nu har vi minst en halvtimme, enkel väg, sen ska man ju hem också. Så då får man ju ta det en dag när man är ledig i princip, för att hinna vara där ens.
Men det är ju stor skillnad på en gång i veckan och knappt en gång i månaden. Ne, inte ens det är det nog nu.


Sen blir det som idag. Jag hade så sett fram emot att vara ledig i helgen, och gärna några dagar inpå nästa vecka.
Så blev det jobb på morgonen. Och lite till så jag blev kvar till 12 men det var så lite att göra så jag skulle gå hem. Då frågar Malin om jag vill stanna till stängning för henne så kunde hon gå tidigare, då dom eventuellt skulle iväg sen.
Men jag kände bara, neee. Jag hade redan pratat med mamma och "lovat" att vi skulle komma, ska jag då ringa och säga att jag inte kan för jag ska jobba?
För jobbar jag ändå 8-16 så är jag rätt trött (speciellt eftersom det blev en så tidig morgon) och lär inte orka mer än komma dit och sätta mig och somna.

Så jag sa nej. Inte ofta det händer.
Och Malin frågade om Oscar "också gillar Jysk nu", alla sambos/makar eller sånt där gillar ju Jysk SÅ mycket eftersom det tar så mycket tid från en.
Man jobbar sena kvällar och helger och över. Kan inte finnas nån som är ihop med nån som jobbar i butik som tycker att det är så kul att dens sambo (eller nåt) gör det.

Men egentligen, ska det vara så? Att man bara ska acceptera, att man typ aldrig ses?
Jag känner liksom nu att nu är Oscar ledig, då vill jag passa på att umgås med honom eftersom vi ses så lite när han är i skolan. Oavsett om man sitter vid varsinn dator, sitter framför tv:n eller rätt och slätt umgås så är det skönt att vara hemma tillsammans. Är han i skolan, vad gör det då om dom ringer och vill att jag ska komma in några timmar tidigare? Men nu. Samtidigt som man då känner sig elak för att man säger nej, man vill ju ställa upp och sådär.
Men ibland måste man tänka på en själv, och framför allt ens nära och kära. Känns inte bra när alla är så upprörda och ledsna och allt. Inte bra alls.


Ha, fick jag ur mig lite i alla fall.
Det är inte så negativt som det låter, men kände bara att jag behövde få uuur mig det. Bort med skiten liksom. Få det ur världen. Finns ju så mycket positivt med jobbet också, likväl som det finns massa negativt också.
Det här är ju en del i det hela, på den negativa sidan då alltså.

Så det kan gå!

Tack flickor, hoppas ni hade en bra jul och god fortsättning till er!





Jaha, här sitter jag vaken. Före sju (vilket den var när jag vaknade, inte nu egentligen) en lördags morgon.
Hur kommer det sig tro? Ganska lätt. Jag jobbade min "sista" dag igår, sista schemalagda dag i alla fall, och såg fram emot min lediga helg och kanske några dagar in i nästa vecka.
Sekunden innan jag ska vända mig och ta telefonen och ringa mamma och säga att vi tänkt komma dit imorgon (idag) ringer telefonen och det är Pippi "Hej, vad gör du imorgon? Ska du jobba?" mhm... Vart massa strul med skyltar och så igår, så medans vi försökte lösa det, som inte blev helt klart, hann vi inte göra det vi egentligen skulle göra.
Så idag börjar hon, jag och Carina 8 (eller jag strax efter, för att bussarna går så) för att fixa och dona. Så så sett fick jag ju nästan en ledig dag, för jag slutar typ 10 eller 12 sådär. Så hela dagen är ju kvar, men jag fick gå upp så himlans tidigt bara. Men, tänka sig att jag överlevde det också.

Annars hade vi en bra jul. Allt gick smidigt och bra i det mesta.
Var inte riktigt samma sak att fira jul hos Oscars familj som det är här, men det hade jag väl inte föväntat mig direkt. Alla presenter verkade uppskattade och vi fick fina grejer. Lite problematiska grejer dock.
Vi köpte två böcker till Oscars bror, Kalle. Kalle köpte varsinn bok till oss. En av dom två han fick av oss, var den samme som han köpte till Oscar (som han dessutom läst, och det var därför han visste den var bra och köpte till Kalle) så den tog dom med hem för att byta.
Sen upptäckte jag på tåget hem, när jag läste min bok, att runt sidan 30 blir det annat papper, större teckensnitt och allt står på norska! Gissa om jag blev förvånad? Mitt i en mening. Och det var inte ens samma bok. Så norska i 30 sidor och sen, mitt i en mening, hoppade det in i den riktiga (svenska) boken.
Gör knepigt, så där får vi be dom posta kvittot så vi kan byta här.

Men nu känner jag att det börjar bli lite brått.
Sitter här med dubbel-skinkmacka och försöker få i mig för att orka med timmarna på jobbet. Ska alldeles strax kila och då känns det som en bra idé att vara typ... påklädd.
Så jag tackar för mig och hoppas vi ses igen!

GOD JUL!

Ville bara önska er alla en riktigt god jul,
hoppas ni får en super bra dag med mycket mat och skratt.



Själv ska jag göra klart det sista och sen invänga dagen och tomten.
Allt går inte alltid som man planerat, men vad gör det?


GOD JUL!!!!

Läges koll

Hur går det nu då? Hmm jo...


[  ] städa färdigt
[  ] slå in resterande paket
[  ] göra klart skinkan
[  ] rulla och steka köttbullar
[  ] baka pepparkakor
[  ] göra en kladdkaka
[X] bädda rent
[  ] duscha


Men det känns positivt, vi är igång (not).
Nu ska vi äta. Värma färdiga baguetter i ugnen, helt perfekt!+

Uppesittaren

Anneli: Ja, och nu när ni är så gott som lediga från skolan, då har du väl massa tid över, hehe.





Jag är så trött! Jag har nog aldrig varit med om att vara så trött dagen innan julafton. Men ögonen går i kors och har gjort sen två timmar tillbaka. Skit också!
Bara för det spelar vi Bingolotto. Pappa som bjöd (på sätt och vis). Men det är lite tradition, en gång på året spelar jag Bingolotto, och det är på uppesittaren. Har vi alltid gjort hemma också så det fortsätter vi med här. Tycker det är lite små mysigt faktiskt.

Och det med att pappa bjöd biljetterna, var faktiskt rätt kul:
Han ringde och sa att han hade betalat Linda (min kusin) för farmors present och jag blev så chockad för jag hade inte hört nåt om det. Självklart ville jag vara med men hade ju gärna velat bli tillfrågad också!
Pappa blev rätt sur och skulle ringa upp Linda och fråga varför hon gör så, säger att jag ska vara med men har inte ens frågat mig.

Några minuter efter vi lagt på ringer han upp igen och säger "Sorry, det var mitt fel". När Linda frågat honom hade han sagt att han skulle fråga mig och sen hade han väl svarat 'ja' åt mig och glömt av det.
Så han sa att eftersom han betalt en hundring för mig där, så behövde jag inte ge honom pengar men kunde istället köpa oss varsinn lott - om vi ville.
Så det gjorde vi! Tur att det blev så, så han också påminde oss, för annars hade vi nog glömt och det hade inte var kul. Det ska ju ändå vara Bingolotto på uppesittaren.

Ne, nu har jag inte tid att sitta här mer. Det går framåt i allt, förutom matlagning/bak men det går ju rätt snabbt.
Granen är uppe och det är inte för många paket kvar att packa. Ska lägga in paketen till dom som kommer imorgon, under granen så ser det lite mysigt ut. Och packa dom som ska med till svärfamiljen.
Så det som är kvar är väl att:


[  ] städa färdigt
[  ] slå in resterande paket
[  ] göra klart skinkan
[  ] rulla och steka köttbullar
[  ] baka pepparkakor
[  ] göra en kladdkaka
[  ] bädda rent
[  ] duscha


Och det ska gärna vara klart innan julafton då.
Så det är nog bäst att jag drar mig, men kikar säkert in senare. Dagen har ju lite mindre än tre timmar kvar, så det är ju lugnt, eller hur?

Planeringarna

Erika: Mina föräldrar med familjer kommer hit på morgonen, sen sitter vi på tåg i närmare 3 timmar för att fira hos Oscars familj under kvällen.

Anneli: Självklart, vad annars? Håller tummarna för att du är bättre imorgon! Och kul att du är inne och hinner kommentera också!

Hanna: Jag vet, jag är dålig. Saknar dig och dina inlägg så mycket! Men jag har i alla fall hunnit skriva på Facebook? Annars har jag inte suttit här så möe, varken idag eller under veckan som gått...





Först vill jag bara säga:
ETT JÄTTE MEGA, SUPER STORT GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA HANNA SOM IDAG FYLLER 25 ÅR!!! GRRRATTIS HANNA!!
Hoppa in och läs hennes blogg HÄR: www.jasas.se


Och nu:
Jajjemen, hälften av paketen är inslagna, halva lägenheten är städad, hälften av all mat är handlad. Inte dåligt må jag säga!
Det blir ju jul i detta hus också, skulle jag tro. Och har vi att göra, är det bara som Oscar så fint förklarade förut: "Det kallas uppesittare eftersom man ska kunna sitta uppe och fixa sånt här inför julafton" och jag är nog villig att hålla med.
Här ska bakas pepparkakor och kladdkaka innan dagen är slut. Vi ska göra köttbullar och (den färdig kokta) skinkan. Så trött jag blev, hehe. Men täcket och kuddarna är tvättade, så mysigt och gosigt! Kommer bli så gott att lägga sig där ikväll!
Kanske borde fota hur det ser ut i köket nu, kaos typ. Fast njae, jag gör nog inte det.

Nae. Nu ser jag lite fram emot morgondagen, lite i alla fall.
Runt 9.30-10-tiden bör dom väl dyka upp, folket. Kommer alla med blir vi totalt åtta pers med mig och Oscar och det känns ju rätt lagom och bra. Så käkar vi frukost, så vi får mat i magarna innan vi åker.
Sen blir det väl att öppna paket medans kaffet kokas och fika lite innan vi åker.
Vid 12.45 går tåget, tuff tuff tuff. Nästan tre timmar senare är vi framme där svärmor möter oss innan vi åker vidare hem till Malin och firar jul. Påminde mig om att vi måste hämta alla väskor att packa julklapparna i också... Ja.

Så där har vi lite av vad vi planerar för dagen och morgondagen. Sen sover vi ju hos Malin till juldagen, och är hemma sent på kvällen och sen jobbar jag annan dagen, så vi får väl se hur mycket bloggande det blir.
Om inte annat har jag ju mobilen, om jag känner för det.
Tänkte skrivit god jul, men nae jag får komma in i alla fall en gång till och skriva det!!

Är det idag?

Är det idag det är dan före dopparedan? Eller var det igår? Idag är ju i alla fall dagen före julafton.
Och jag är vaken, rätt så i alla fall, och uppe. Ska väl inta lite frukost och sen sätta igång med dagen, tjo hej! Känns som vi har massor att göra, och jag börjar nog i ordningen: slå in paket.
Jag är inte säker på att vi har tillräckligt med papper, så det känns fiffigt att fixa innan vi handlar, så vi kan köpa mer i så fall. Och vad vi mer ska köpa, är saker att baka med.
Frågan är bara:

Vad ska vi baka?

Pepparkakor och negerbollar (väldigt juligt, jag vet) är redan bestämt, men sen då? Och så vill jag gärna ha nåt till min lilla mami som inte kan äta varken gluten eller laktos. Så det får jag klura på.
Men jag tror vi kör på huvudsakligen frukost, och sen bara lite fika. Blir nog lättast så, höhö. Fast då ska jag ju veta och tänka på vad man ska ha till frukosten också, jag som inte äter speciellt mycket av vad andra gillar på julbordet.
Men det löser sig, det gör det allt.

Persienner

Hanna: För att ni inte anväder väskor juuu...! Japp, idag kommade den! SÅ fint!!

Anneli: Hehe, så fiffigt, och då vet du ju att dom kommer fram! Men jag avvaktar, hoppas nån kanske säger nåt när dom dimper ner?





Hujeda mig sicken dag! Fullt ös, medvetslös! Har varit så mycket så jag skulle vilja skriva sju inlägg samtidigt, för jag tänker snabbare än vad fingrarna rör sig.
Och när jag skrivit klart första är jag redan på tanke nio, då missar man ju massa. Men sen är jag för trött för att skriva allt det nu också. Kanske en annan dag? Kanske inte.

Nu är jag i alla fall (förhoppningsvis) ledig från jobbet några dagar. Imorgon ska vi tvätta vårt täcke och våra kuddar, byta till dom mysiga sateen lakanen, slå in julklapparna, städa, pyssla, baka, ta upp gran(en), spela Bingolotto och bara ha mys helt enkelt.
Känns inte som att det är julafton om två dagar. Eller, det är imorgon och sen är det julafton. Så knasigt.

Men jag måste bara skriva vad jag tänkte med rubriken.
Jag har inte tänkt på det direkt innan, men idag på väg hem åkte jag förbi ett hus som hade persiennerna nerdragna, fast helt öppna. Och så tänkte jag att persienner är ju en sån bra uppfinning och ibland kan det vara lika snyggt som praktiskt och sådär.
Sen står jag ju dessutom och säljer persienner så gott som dagligen.

Men då kom jag på, att vi har inga persienner! Och har inte haft i någon av våra lägenheter.
Sist jag hade en persienn var när jag bodde hemma, och på torsdag är det två år sen vi flyttade in i vår första lägenhet. Där hade vi ett tag bamburullgardiner (eller sjalusier eller hur det stavas) men det är ju inte alls samma sak. Men persiennerna ingår inte, så vi har inga (än), känns så skumt bara.

Skulle bara påpeka det också, innan jag försöker läsa några bloggar till innan det är nana dags.

Lite segt

Hanna: Nepp, inget julkort än... Men jag väntar, tih!
Vad tråkiga ni var dåå!
Det (arga) gick över rätt snabbt sen, som tur var.

Ann-Sophie: Vad tråkiga ni var dåå!

Anneli: Hah, dom är nog bara slöa. Men vem vet, kanske dom slarvat bort bara dina?

Erika: Wiho, får kika in då!

Stefan: Gu så gulligt! Kul att nån vågar visa sig, hehe.





Jahaa, god morgon kanske? Vet inte om det är morgon än, klockan har inte ringt.
Vi höll på och spelade in igår, när Oscar tjatade att jag skulle gå upp, för att jag skulle ha det som alarm signal eftersom jag blir så sur när klockan ringer nu för signalen jag har nu är så dålig.
Så glömde jag ställa om klockan till morgon! Som tur var vaknade Oscar så jag kom upp.
Inte för att det är nån panik typ, för jag har vart vaken en timme och bara suttit och läst bloggar (ligger bara 200 inlägg back eftersom jag varit så slö och inte haft nån data lust direkt) och jag ska ändå inte gå förän om två timmar. Så det är luuugnt vettu.

Annars är det jobb idag. Stänger med Pippi och Jessica så det blir kuuul.
Sen är jag ledig i hela TRE dagar! Mamma Mia sist jag var ledig så länge var i början av december. Men å andra sidan så jobbar jag 26:e och sen har jag inget mer schema, så det skulle kunna bli mycket ledigt, så jag ska nog inte klaga.
Och det gör jag ju inte, även om det är skönt att vara ledig ibland.

I alla fall, nu har jag inte tid med detta igen. Oscar ska äta frukost och då får vi se Prison Break. Ligger back alldeles för mycket så egentligen har jag noll lust. Sen ska jag återgå till bloggarna. Here I come!

Skitstövel!

Ibland vill jag bara... baaah!!



Och nej Hanna, detta inlägget är inte om mina vinterstövlar....

Julkort

Hanna: Haha, jag det är bara du som är konstig, blink blink!

Ann-Sophie: Hah, jag ska försöka men du vet ju hur jag är... OJ, vad var det för dröm? Nu blir jag ju nyfiken!





Nu har jag suttit i över fyra timmar och bara pysslat julkort, och alla är klara!
Har sorterat vem som ska få vilka och sådär. Imorgon får jag skivar kuverten, eller imorgon kväll för vi har nog inte alla adresser. Men så kan det gå, man kan inte ha allt planerat och gjort. Och ett sent julkort är väl bättre än inget?
Har fotat också, så dom bilderna kommer väl in imorgon eller sådär. Står ju inte på vilka som får vilket, det vore ju fusk. Men då, alla som läser här och förväntar sig ett julkort, vet ni att det kan dröja men så kan det gå.

Nu ska jag i alla fall lägga mig. Har jobbat idag, var till och med snäll och stannade en timme extra så Filip fick gå en timme tidigare, det kallar jag dagens goda gärning.
Och imorgon jobbar jag också, så klart. Fast bara fyra timmar om allt går som det ska. Men det vet man ju aldrig när det gäller oss. Det kan gå precis hur som helst.

Hann prata med Carina också (som inte var där) om hur hon spöat pappa igår.
I poker alltså. Dom spelar ju tillsammans ibland på datorn, och igår var det en turnering på riktigt, face to face liksom. Så hon kaxade sig lite dagen innan och sen när hon slog ut honom skickade hon SMS till mig och sa att hon tagit hans pengar, haha! Så jag får väl ringa imorgon eller nåt och fråga hur det gick för honom.
Ingen som väntat sig att "en liten tjej"skulle spöa dom flesta. Dom var 47 (tror jag?) spelar totalt, hon och en tjej till och Carina kom på 16:e plats, det är bra jobbat!

Så, som jag sa till henne: om jag behöver låna pengar nån gång är det henne jag ska gå till och inte pappa.
Och jag säger bara att det är tur att jag redan fått min julklapp, annars kanske det legat i farozonen! Mja, kanske inte, men det var lite kul eftersom dom inte väntat sig det av henne.

I alla fall, sova var det. Ska först kolla hur många inlägg jag skrivit (Oscar som undrade) och sen göra mig i ordning och sen, äntligen sova.
Så god natt, alla tysta (och Hanna och Anso också, så klart), sov så gott!

HEJ OCH HÅ!

Nu är vi hemma, har varit ett tag.
Vi traskade hemifrån runt 11 i morse, 11.30 var vi framme vid destination shopping. Började gå runt i lite butiker. Hittade pappas julklapp(ar) och lite till oss själva, hehe. Lite till badrummet, att sätta tandborstarna på, krokar och lite sånt - välbehövligt!! Sen gick vi och åt, inte lika gott som alltid annars så förhoppningsvis blir jag inte så sugen på det snart igen, vore bra. Mötte några av Oscars klasskompisar också, så klart.

Gick in på Maxi och hittade till Korvas, Lena och Karl. Då var de två sista fråetecknena avklarade, så skönt! Hittade lite smått och gott och vandrade vidare till bilskolan och hämtade ut dom pengarna jag hade kvar där. Så nu ligger det på iskall iiis, körkortet alltså.
Åkte till jobbet, betalade och hämtade alla grejer, där ibland ännu mer julklappar. Så nu ska jag snart sätta mig och pilla med julkorten (jag vet att det är sent, men bättre sent än aldrig?) och kanske börja titta på julklapparna och slå in dom.

Eller så går jag och lägger mig. Kanske jag gör. Jag är trött, har ont i varenda del av kroppen. Jag kanske går och lägger mig istället.

Nu är det jullov

Hanna: Du tänker så du, det gör inte jag hehe.





Såå, nu är vi hemkomna från avslutningen. Var lite kul och mysigt men inte alls vad mina fötter önskade. Inte, inte alls.
Ska sitta nån halvtimma här nu innan vi beger oss mot shoppingen, bestämde att ta bussen så vi är inne 11.30 för annars hade vi fått gå om en liten stund, och det orkade vi inte.
Dessutom säger Oscar att det är lunch (alltså mycket folk) på Oskars till 12-13 nån gång så då behöver vi ju inte åka för tidigt när vi siktar på att äta där, efter lite shopping. Men vi har änna dagen utstakad, vi går av där, går dit, shoppar där, äter, åker till jobbet och sen hem. Pice of cake!
Så länge vi hittar allt, mummel mummel.

Sen kom jag att tänka på avslutningen, jag såg i alla fall tre-fyra "stora" eller "återkommande" kunder. Plus Lasse (inte så konstigt eftersom hans dotter går i Korvas klass) som jobbar här fast på ett annat område så pappa känner honom, plus mina kusiners kusin.
Och en gammal granne och tydligen är Korvas lärare en gammal granne också. Hujeda mig vad jag kände igen folk! Synd att det inte var min skola bara. Fröknarna hade nåt upptåg och det var kul och sådär, men sånt (tycker jag) brukar man uppskatta mer om man känner folket/har lärarna.

Fast bäst var att rektorn (som jag i och för sig haft som rektor också, så där har vi en till) sa i början att när den samlingen var slut, var det jullov. Sen när det var på väg att bli slut säger han det, att det snart är slut, och alla barnen skriker "neeeeeej!!!" haha. Nej, usch, ge oss inte jullov!
Smart som han är säger han sen "Men bli inte ledsna, snart är det sommarlov!" Men vill dom inte ha korta jullovet, vill dom ha långa sommarlovet då? Aja, var bara lite kul och gulligt.

Well, any way, tänke läsa lite andras bloggar innan vi beger oss.
Äta lite känner jag också, när lunchen dröjde så. Men hoppas vi får en bra dag!

Lugna puckar

Hanna: För att jag inte satt där när du frågade, och nästa gång jag kom dit var du inte där och när jag stängde av datorn glömde jag. Men, om jag svarar ja, en (obestämd) dag ska vi det! så blir det inte konstigt va?





Jaha, nu ska vi snart gå. Har duschat och allt. Ska försöka få i mig en macka eller två tänkte jag.
Men inte för mycket, vi ska äta hamburgare på Oskar sen när vi är och handlar, då får man inte vara mätt, haha! Men det känns som vi kommer bli bra klara idag. Eller, vi måste ju verkligen vara klara idag för sen jobbar jag fram tills 23:e och då har vi annat att göra.
Men jag är lugn, ingen oro eller nåt. Vi kommer fixa detta, jajjemen!

Så länge jag kan röra mig och gå och sånt där som är till fördel när man ska vara ute och shoppa.
Jag är lite tveksam till det just nu. Hoppas man får sitta på avslutningen, stå i två timmar är inte nåt jag ser fram emot direkt. Men å andra sidan så är han värd det! Det är ju första avslutningen från skolan, hehe.
Så mysigt, stora killen.
Men om jag ska få i mig en macka, och byta om och sånt där får jag nog ge mig typ nu. Bara 20 minuter tills vi skulle möta mamma, oops!

God natten

Ne, jag går nog banne mig och lägger mig. Oscar sa precis att han tänkt göra det strax, och jag är så trött! Och tror ni jag fick nåt godis? ! För att jag valt att leva med en ond man.
Dumma, dumma, dumma mig.
Så istället för att vänta på att ögonen går igen av sig själva här vid datorn, och inte orka läsa bloggarna jag försöker läsa (fick anstränga mig för att läsa Hannas blogg, annars brukar dom gå att läsa hur sega alla andras än är) så jag kände det var bättre att återkomma imorgon när jag orkar läsa.
Så, jag sparar det bästa till sist - igen!

Sen ska vi dessutom upp tidigt imorgon på vår lediga dag, igen. Fast det är bra på ett sätt, eftersom vi ska handla och då är vi redan igång och iväg tidigt. Så blir man inte så sen.
Men Korvas skulle ha avslutning på skolan imorgon, och ville ha med mamma. Hon kanske inte kan stanna hela tiden så jag erbjöd mig att följa med, så kan jag vara med hela tiden.
Och eftersom Oscar bara hade julbord på skolan imorgon, struntade han i det och då frågade jag om han också ville följa med, så så blev det! Runt 7.45 möter vi dom imorgon, så det blir till att gå upp tidigt!

Men det är det värt, ska försöka komma ihåg kameran, och kommer den med ska jag försöka komma ihåg att fota.
Och seeen, blir det julklappar! Som jag väntat, oj jösses! Men nu, vill inte kroppen sitta här mer så jag säger natti natti och hörs imörra!

2008 listan

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Njae, inte än. Men firat jul på konstigt (och fel) sätt.

Höll du några av dina nyårslöften?
Har inga sånna, orka.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Haha, ja faktiskt.

Dog någon som stod dig nära?
Nej, som tur är.

Vilka länder besökte du?
Sverige and only Sverige.

Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Körkort och fast jobb. Och lägenhet i bättre område.

Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Har nog inte hänt några sånna stora grejer i år, minns inget i alla fall?

Vad är det bästa som hänt dig år 2008?
Allt jobb, allt med Oscar, lägenheten till viss del.

Största misstaget?
Var väl, på ett sätt, att flytta hit.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
För att vara nu för tiden har jag varit mycket förkyld i år. Och ryggen då.

Bästa köpet?
Matbordet? Har inte gjort så mycket stora grejer i år, faktiskt.

Vad spenderade du mest pengar på?
HYRA!!!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, hela tiden. Mest Oscar. Och Pippi ibland.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Sånt kommer jag aldrig ihåg, vilka år vilka låtar kom.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och. Eller mer att jag gråtit mycket.

Vad önskar du att du gjort mer?
Körkortat.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Ingenting.

Hur tillbringade du julen?
Vi ska fira med mina föräldrar på morgonen,
sitta på tåget närmare 3 timmar,
sen fira med Oscars familj.

Blev du kär i år?
Har varit hela året.

Favoritprogram på tv?
Ser sällan på tv:n, tankar till datorn.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej, jag hatar samma personer fortfarande, haha.

Bästa boken du läste i år?
Måste vara "Snälla pappa, nej".

Bästa musikaliska upptäckten?
Miss Li, haha!

Något du önskade dig och fick?
Eftersom vi önskat oss pengar så borde jag kunna svara ja.

Något du önskade dig men inte fick?
Probably not.

Årets bästa film?
Remeber the Titans, alltid. Minns inga fler.

Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Tror mamma och pappa med följe hälsade på och firade.

De bästa nya människorna du träffade?
Pippi!

Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Blå och orange.

Vad fick dig att må bra?
Kääärleken.

Vem saknade du?
Saknar dom flesta lite då och då.

Favorit månad?
Sommarn.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Sa jag körkort?

Har du några planer inför 2009?

Jobba vidare, och om tiden finns ordna det som "sabbade" detta året.

Goodiss!

Folket: Jag lovar svar, men inte alls just nu!





För, jag är så trött! Och godissugen, vad är det för idioti att lägga ut bilder på godis i sin blogg? VA?!
Speciellt när jag är så fruktansvärt godissugen så jag kissar ner mig. Jag har så ont i mina tossingar, vill inte stå upp nåt mer idag. Ändå funderar jag på att gå ner till Ica och köpa godis. Jag vill ha godis, jag är så godissugen! Och det är ju helg imorgon, eller hur?

Där emot trodde jag att min bauta finne var orsaken till axel ontet. Igår morse när jag satt i soffan, lutade mig bakåt och det gjorde jätte ont. Jag tänkte att det gjorde så ont som om jag haft en öm finne. Sen hittade jag en igår kväll! Och när den försvann kändes det mycket bättre (helt bättre) i morse, men nu börjar det smyga sig på. Är väl när man sitter ner och inte gör nåt speciellt, typ.

Åh vad jag vill ha godis! Hur många tror på att jag får med mig Oscar ner till Ica, vid denna tiden, bara för att köpa godis? Fast jag kanske ska säga att vi ska handla nåt annat för dom andra butikerna hade tydligen öppet till 21 och 22 idag, inför jul sådär.

Apropå det fick jag en sån kul kommentar av en kund idag. Vi har ju öppet en timme extra inför julen. Och jag sa det till henne, eller att vi hade "jul öppet" och hon tyckte att det var onödigt för vi har ju nästan inga grejer kvar, haha!
Saken är den att visst är det lite jämfört med vad vi började med, men för oss som ser hur mycket vi kommer ha kvar om en vecka är det mycket. Och dessutom menade hon nog mer att vi inte hade några bra grejer kvar. Konstigt!

Bah, jag vill ha gooodis!!

Väskoutmaningen

Okej, jag kör! Hade ingen lust att vänta (plus att jag hade så mycket mindre saker i väskan än vad jag trott!) så jag gjorde första delen i Malins utmaning.
Den går ut på följande:


1. Lägg ut en bild på (innehållet i) din handväska:

Biljetterna från High School Musical on ice, gårdagens matlåda, värktabletter, omvandlare från stor Nokia laddare till liten, lypsyl och läppglans, plånka, tuggummi och en karta pepcid duo.

2. Länka till den bloggare du blev utmanad av, vilken var Malin, och hon bloggar här:
http://www.moolin.se/

3. Utmana 4 andra bloggare:
- Anso
- Emma
- Hanna
- Den som vill!

4. Skriv i deras bloggar att dom blivit utmanade:
About to be done, innan jag (k)iiilar!

Men orka?

Baah, jag har en utmaning hos Malin men den innebär att jag måste resa mig från stolen, ösa ut saker ur väskan, fota det, lägga tillbaka och slänga saker, sätta mig här, lägga in bilderna och göra utmaningen.
Och jag ooooorkar inte, hur kul det än är.
Men efter lite tv och frukost kanske jag är på't kanske? Lite bränsle påfyllning. Annars får jag ta det ikväll eller imorgon, när jag är leeeeedig! Den dagen ser jag fram emot SÅHÄR mycket!

Jag jobbar idag, ledig fredag, jobbar helg och måndag, ledig från jobbet på tisdag och sen är det julafton! Bara sådär liksom, vad är det för stil? Och då minsann, är det fullt upp. Blö.
Men snart är det sommar (och koskit i hagen), jag försöker se det positivt.
Och nu ska Orren gå, så jag kan göra vad jag viiiill! Dansa naken? Spela hög musik? Titta på vad jag vill? Äta vad jag vill? Prata tokigt? Sjunga högt? Och allt annat jag gör även när han är hemma.

Jag är inte van

Dagen på jobbet har gått bra och har varit lååång. Men jag överlevde, bevisligen.
Blir lite knasigt bara eftersom jag slutar en timme senare, förskjuts allt en timme och maten står nu och puttrar på spisen. Hoppsan! Men det blir liksom fel. Knasigt.

Och samma imorgon. Men då hoppas jag att maten är klar när jag kommer hem. Idag behövdes den ju handlas efter jag kommit hem. Så då blev det så.

Men jag har min potatis på kokning, ska göra mos om en liten stund.
Oscar steker biffar och det luktar så gott så gott! Är riktigt hungrig nu så det känns bättre med en rejäl lunch till imorgon. Även om det är mycket så blir pasta och kassler så tunnt liksom.

Mos och biffar, det är grejer det, haha!
Men nu får jag kolla vidare på det, och känna mig duktig som bloggade en gång till idag, tihi!

Lipsill

Tittade på Hem till gården till frukosten. Fastän jag visste hela tiden vad som var på gång, jag visste att det hade hänt och väntade liksom bara på smällen. Sen när det väl kom, bölade jag som attans, haha! Började komma lite, och lite mer. Sen bara forsade det. Men när jag stängde av tv:n stängde jag av tårarna. Men skönt att gråta lite bara, typ.

Nu ska jag alldeles strax kila, och kände att har jag skrivit två inlägg idag, gör det inget om jag inte hinner eller orkar blogga ikväll. Eftersom jag kommer hem så sent och vi dessutom ska handla efter, blir det förmodligen bara mat och sen sängen. Lite ska jag väl hinna läsa bloggar och sådär, men vi får se om jag kommer med nåt mer inlägg. Om inte annat har jag ju ändå skrivit två idag annars, höhö.

Det är morgon igen

Hanna: Nej inte jag, men jag sällskapade när Pippi rökte. Såå bra att du kommer ihåg det nu, tihi!
Ahh, kinapuffar. Gott, men inte vad jag var sugen på igår, hehe. MEN NU!! Tur att jag är hungrig på frukost också, annars vet du en som snart stått utanför din dörr och tiggt!





Nu är det god morgon, även om det inte kändes som det riktigt när jag vaknade.
Igår bad jag Oscar väcka mig när han skulle duscha (runt 7.30 sa han) så kunde jag också duscha eftersom jag börjar redan 11 idag. Sen sa jag att han gärna fick börja väcka mig lite innan (för att slippa stressa/få bråttom/bli irriterad).
Så kommer han in: "Oj, klockan hann bli tio i men jag går och duschar nu."
Öhh, jaha? Som tur var har jag ändå tid på mig, men när jag kom upp nån minut över 8 var han redan klar. Jahaaa. Tar det som en diss då, tackar.
Och bara för att det skulle vara lite till, så skulle jag precis säga förlåt för att jag fräste så när han väckte mig, men då hade min borste försvunnit så då hann jag bli sur för det, haha.
Men efter jag lugnat ner mig i duschen kom jag ut och sa förlåt för båda gångerna. Jag är så snäll.

Nåt är lite knasigt, vet inte riktigt vad.
Igår kväll hade jag jätte ont i nacken, kändes nästan som nackspärr. Eller i alla fall som att jag inte ville röra nacken, även om jag kunde. Och så spände det upp i huvudet.
Så medans Oscar tittade på Family Guy på telefonen så masserade han nacken på vänster sidan, och lite runt där. Kändes jätte gott och hjälpte massor.
Sen vaknade jag idag, när jag reser mig känns det som tusen nålar i vänster typ axel, strax nedanför. Kunde knappt röra den förän jag kom in i duschen och fick värme på som mjukade upp. Gjorde verkligen skit ont.
Och nu gör det fortfarande ont, mer och mer nästan. Är väl inte så bra att sitta här, så det är tur att jag är vrål hungrig och ska äta frukost. Men jag tyckte bara det var så knepigt att det gjorde så ont i nacken igår, och så kröp det ner i axeln idag.

Jaja, som sagt så måste jag har frukost nu.
Sen åker jag och jobbar till sena natten, gäsp. Slutar ju 20.15 denna veckan och dagarna innan jul. Är hemma strax innan 21 och då ska vi handla. Lite lätt lat mat. Eller inte så men, idag äter vi mos med pannbiffar. Imorgon äter vi kokt potatis med köttbullar och brunsås. Allt hemmagjort utom såsen.
Så så lat är man ju inte då, men att det blir samma mat två dagar. Men det kanske mest är fantasilöst?
SKIT SAMMA, nu är jag hungrig!

Cravings

Godis... Åh, jag vill ha godis. Inte choklad, godis. Ge mig! Godis! Mmm....

Förklaring, eller nåt i den stilen

Hanna: Haha JO jag har skrivit ett inlägg, och svarat här vart jag skrev det! Men jag skriver här nu då: Han ska få byta klass efter julen. Han går i en flumklass nu och ska få byta till en som kanske passar lite bättre. Tror inlägget hette typ "Sicken dag" eller nåt.
Gott att du har bra skor! Mina är inte riktigt att hurra för, speciellt inte efter att ha gått och stått i flera timmar...

Ann-Sophie: Så bra, mission completed typ!

Emma: Hmm ja, jag är lite dålig på det. Men jag försöker faktiskt bättra mig, hehe.

Hanna: HAHA! Förlåt, jag ska sluta nu, och skriva om roligare och bättre saker - jag looooovar!

Malin: Åh vad gullig du är!! Din kommentar värmde varenda atom i mitt hjärta, taack!!




Nu ska vi säga så här: jag är dålig och jag tänker ursäkta mig (fastän jag inte gillar när man gör det).

Sist jag bloggade var för 3 dagar sen och 10 timmar sen. Detta inlägget började jag på... Typ i söndags kväll? Eller måndag morgon? Nånstans där.

Minns inte vad det var i söndags, varför jag inte bloggade efter jobbet. Jag var nog trött och slut bara? Skit samma, jag hade tänkt skriva världens inlägg om hur vi skulle sova över hos Pippi på måndagen och sådär och det orkade jag inte så då måste jag inte haft ork alls? För bloggen?

Och sen då måndag morgon, jag tog min lagom tid och när jag precis kommit ut ur duschen ringer jobbet och säger att man får börja tidigare om man vill. Så jag åkte och jobbade och sen skulle vi ju till Pippi.
Eftersom hon och jag var lediga idag bestämde vi att jag och Oscar skulle dit och basta och sova över igår till idag. Och då har jag, konstigt nog, inte bloggat då heller.

Men nu så! Nu har jag kommit hem. Vi kom till Pippi vid 20.30 igår kväll. Vi käkade, tjötade. Tjötade lite mer. Bastade och tjötade. Sen tjötade vi och tjötade. Sen blev klockan efter 4 och vi sa att vi kanske skulle lägga oss.
4.27 tittade jag på soffan, i vågrätt läge, och kan nästan lova a 4.30 sov jag.
Kom upp strax efter 8 så hann Oscar till skolan och jag och Pippi tjötade vidare i soffan.

Satt där, med lite rökpauser, tills 11-tiden då vi åt frukost. Och tjötade. Sen tjötade vi lite mer och ringde ner och störde jobbet och sådär. Och tjötade lite.
Närmare 16-tiden kommer ungarna hem, lite tjöt på dom och sådär och sen tjötar vi vidare. Vi tjötar och vi tjötar. Och ibland rökpausar vi.

Strax innan 17 ringer jag Oscar och undrar om han är hungrig och vill möta mig vid affären en timme senare för att handla middag. Neeh, vill inte. En och en halv då? Njaee, kanske. Två då? Jaja dådå...
Nehe sa jag, då behöver jag inte komma hem alls! Men då minsann skulle han ha hem mig så snabbt som möjligt. En timme senare (och lite till, eftersom bussarna gick annorlunda då) gick jag.

Vid 17.55 alltså. Och var väl hemma runt 18.30. Så runt 21 och en halv timme har jag varit at la casa de Pippi. Och tjötat, för den som missat det.
Nu funderar vi på middag, lutar åt tacos. Men jag funderar på att skita i mat, och lägga mig. För jag är trött! Men jag är också sugen på tacos. Skit också.

Vinterstövlarna idag igen, det

MMS

Vinterstövlarna idag igen, det är bara att vänja sig, tossingarna! Är bara jobbigt i början, efter några gånger är det bara varmt och gott. Nu ska snart här jobbas. Lite buss och messande med Oscar först. Ha en bra dag!


Då vare dags igen

Sitter här i handduk, ny duschad och go. SÅ skönt det var när man slapp stå och agera dushstång själv och hålla dushen hela tiden! Och sen stänga av vattnet och lägga ner den medans man behöver båda händerna, huga!
Men det är gamla tider nu, nu kan jag duscha hur mycket och länge jag vill. Får nog börja räkna med att en dusch tar en timme nu istället för en halv (även om det oftast är 15-20 minuter). Det tar ju lite längre tid när man kan stå och gotta sig i det varma och stå och fundera och sådär, utan mjölksyra i armarna.

Så nu har jag gott om tid. Över en timme innan jag behöver gå. Lite frukost på det och sådär. Gottans!
Har mycket att prata med Pippi om idag. Vi tänkte vi skulle tagit över lagret idag för att kunna ta lite tuppis där, haha. Klockan var väl runt 1.30 när hon sa god natt igår och närmare 2 när Oscar kommit och lagt sig så vi kunde sova, gäsp.
Men det vi skulle prata om var måndag. Jag är lite orolig, men jag får helt enkelt sitta på/med Oscar hela kvällen så går det bra. Hon bjöd nämligen in oss att sova över på måndag.

Vi stänger båda på måndag, så antingen skulle Håkan hämta Oscar innan eller så skulle han ta bussen och komma ner innan vi stängde. Sen blev det köttfärssås och skoj på kvällen. Och Oscars chaufför bor ju inte långt ifrån Pippi (han bor till och med innan, om man räknar åt vilket håll dom åker till skolan) så det är ju bara för honom att plocka upp honom där på tisdag morgon, guttans.
Och både jag och Pippi är lediga på tisdag så det blir gör bra. Får väl se om hon får jobbabstinens så vi måste gå ner sen, haha! Men det är ju gott när ingen har nån tid att passa eller nåt, av oss då. Och övriga i familj Pippi går ju på som vanligt. Ungarna till skolan och Håkan till jobbet.

Så det ska bli skoooj. Men nu är jag gör hungrig.
Marie var uppe med barnen så vi har hunnit tjattra en liten stund här nu. Men få säga bye for now och sätta mig och äta. Har ju dessutom en tid att passa. Och inte glömma att kolla ut hur gatorna ser ut.
Isgata eller normal gata? Det återstår att se. Bara att isgata tar ju lite längre tid. En anledning till att inte gilla denna årstiden, mööp. Plus att man så gärna vill ha snö men ändå kommer inget så är man ledsen för det. Och kommer det försvinner det på en liten stund. Jaja, skit samma.
Frukost var det!

Missförstånd

Jag och Putti sitter (som sagt) och pratar på MSN. Helt från ingenstans kommer detta:

Putti säger: 4rtuckijuv8iok9go34årpt0+ppwdl4fhfdfvgyb
Jenni säger: Jahaaa, okaj ;) Hej Kevin!
Putti säger: e inte qwevin :O
Jenni säger: Jag ser ju på långa vägar att det är danska?
Putti säger: aa sandt.. dansk ser ut så  her "b dtydrrfydhrdd5645d6dyrdy" ? :p ;)
Jenni säger: Aa, jag läser det som det står och det låter precis som danska! :p
Putti säger: *leaves the conversation angrily*
Jenni säger: Naaaj, come back! Du kan få en liten (K) (puss) på kinden så blir du glad?
Putti säger: han pussar tillbaka ;)
Jenni säger: Säg inget till Oscar bara ;)
Putti säger: haha en puss på kinden e väl inst så farligt?
Jenni säger: Ne men jag vill bara inte att han ska börja pussas också :p
Putti säger: haha isf har han mej o puss apå ;)
Jenni säger: :O Jaha, här kommer dina mörja, erotiska drömmar fram!
Putti säger: va? nu fattar ja inget
Jenni säger: Att Oscar ska pussa dig :O
Putti säger: jahaaa haha nej! trodde du menade om kevin ville börja pussas ;)
Jenni säger: Hahaha okeeej :p Nee Oscar tänkte jag på ;) PUH!
Putti säger: haha blev lite fel där :p
Jenni säger: Haha lite :p

Falsk marknadsföring

Trots att jag klagade på Hanna här om dagen (idag?) så upptäckte jag att jag har gjort det själv.
Ja, jag pratar om falsk marknadsföring för att man vill att läsarna ska titta in hela tiden och öka läsarsifforna. Ne okej, inte riktigt så men jag sa ju att jag skulle lägga ut bilder på köket. Så kollade jag igenom och såg att det var typ bara halva köket (trots att jag har ett starkt minne av att jag fotat från alla håll och kanter?) som var med och då kändes det meningslöst. Men det kommer!

Och tomtelandet är uppe. Men inte lysande så tills vi hittat kontakter och lampor och sådär, får ni (läs: du Hanna) vänta. Det är ju inget kul att se halvfärdigt bara. Eller släkt snarare.

Fick chokat farmor idag också, appropå tomtelandet (typ). Pappa skulle sätta upp duschstången, till själva duschmunstyckten som vattnet kommer från. Vi köpte en egen som hade stång, den som kommer med lägenheten har en krok att hänga på. Men så var det betong och det hade han inte räknat med.
Så jag kom på att man kan ju fråga farfar om inte han har?

Jag ringde, farmor svarade och jag sa "Hej, är farfar hemma?" jo det var han och när jag frågade om jag fick prata med honom blev hon så förvånad, haha. Händer väl inte för ofta annars.
Men så sprang jag ner och hämtade den (eller ja, jag sprang och sen blev jag fast typ 20 minuter för han letade grejer) så fixade vi det.

Och sen typ... Har jag ställt upp tomtelandet, vi har ätit smarrig kaka och handlat. Och jag har spelat Sims.
Pratar med Putti på MSN (om pussar och grejer... Värsta...) och borde nana snart eftersom jag jobbar imorgon. Men eftersom jag inte börjar förän 10.30 kan jag ta bussen vid 10 istället för 9 så det är ju gott det.

Och jag hade dessutom inte fattat att det var fredag idag och jobb imorgon, böhö. Kom på det när alla tjatade om Idol, att aha det är ju bara fredag! Ibland blir man snurrig när man jobbar som man gör.
Men inte mycket mer än vanligt, höhö.

Gissa vem som har ont i tossin

MMS

Gissa vem som har ont i tossingarna eftersom hon tog på sig vinterstövlarna till jobbet? Men gissa också om hon är lika glad som innan? Svaren kommer när hon kommit hem.


Sovmorgon - igen

Hanna: Iih, vad kul! Då blir det visning av köket typ... Snart? Fast egentligen borde jag ju göra det inlägget först, och sen detta, ifall du inte är inne och läser emellan. Får klura på den.





Snacka om sovmorgon idag också. Oscar kom in iväg till skolan så jag sov och sov och sov och sen var klockan 10.30. Gulp! Men, å andra sidan la jag mig vid 3-tiden i natt så det är ju typ normal sömn. Bara jag kommer i säng till jobbet imorgon, men det löser sig.
I alla fall, då gick dom flesta planerna för dagen ur stöpet. Dels för att jag sov så länge och så blir det så tokigt när han är hemma. Så jag får väl typ... tvätta eller nåt? Ne, vi får väl se. Frukost om en stund tänkte jag i alla fall.
Eller varför inte nu?

Låt oss låtsas att det är första advent


Sovrummet



Vardagsrummet



Köket







Jag känner att jag inte riktigt kan påstå att jag är nån mästerfotograf (än) men det är ju bilder, eller hur? Och lite kul är det ju, eller hur?
Men nu känner jag att det är läggdags. Dels för att Oscar har väckt mig inom 7 timmar. Dels för att jag börjar bli hungrig. Dels för att jag är trött.
Men nu så! Imorgon bjuder jag på en rundvandring i köket, lite bättre än den ovan. Jag lovar. Sen är det bara hallarna och klädkammaren kvar, spännande?

Mupp

Jag har världens sura uppstötningar, och det sviiider. Mår lite illa, men det hänger ihop.
Sen är jag dööö trött. Borde egentligen sova, men jag vill inte! Haha. Bara för att jag är ledig imorgon och kan lägga mig och sova igen om jag så vill, så vill jag verkligen inte sova nu! Mouaha, känner mig helt störd.
Men! Glad också. Viktigt, viktigt. Nu banne mig! Kanske är julen? Eller pepparkakorna jag åt här om dagen?

Funderar på att sätta mig i photoshop och fixa adventsbilderna. Fy vad snabb jag är!
Börjar ju snart bli inaktuella, men det blir dom väl inte förän typ... påsk? Inte för att jag tänkt göra så mycket mer än lägga dom i en bild typ "FÖRE | EFTER" så slipper man lägga upp massa och klick, klick, klick. För alla.
Det var det jag tänkte, för allas trevnad. Och då blev det så här.

Så, bli inte förvånade om det dyker upp bilder.
Jag vet att det är raritet(igt?) men då blir det liksom... Man njuter mer när man väl får det. Som tacos. Det är gott typ alltid. Men har man inte ätit det på länge (månad eller två, inte ett par dagar) så blir det så mycket godare. På nåt sätt. Och lite så är det med mina bilder. Lägger jag ut jämt så blir det tjatigt och man blir förvånad om det inte kommer bilder. Men nu, trillar man typ av stolen om jag faktiskt lägger in bilder.

Så det så. Pasta.

På "begäran"

Malin visade i sin blogg vart hon satt, för hon hade läst i nån annan blogg där hon visat och även frågat vart hennes läsare satt när dom bloggade, vilket Malin också gjorde.
Så jag orkade inte ta en ny bild, men jag tar den som jag tog när jag visade runt (i halva lägenheten såg jag nu, FY!!) så ser man ju lite, eller hur?





Och grejen är att jag har än så länge 18 mappar med bilder jag tagit med kameran. Ibland kan jag komma ihåg "Den bilden tog jag rätt tidigt" om jag letar efter en speciell bild, men så får man ändå leta lite hit och dit.
Nu dock, öppnade jag rätt mapp direkt! Precis som om jag visste att där ligger bilden. Det var lite kul.


Så här är det jag bloggar, Malin! Eller ja, i hörnet där det lyser då. Plus att det står en träningscykel bredvid, men tyyyyp.

Bra dag!

Flickor: SNO PÅ! ...alltså listan.

Hanna: Självklart och absolut ska jag fota, hade inte tänkt nåt annat! Måste visas! Japp i inlägget "Sicken dag" står det längst upp vad han ville, mouaha.





Och jag tänkte, jag skriver här istället för att svara bara Hanna, men: JAG MÅR SÅ JÄVLA BRA! Är fortfarande lika glad och uppåt (om än rätt trött, men är glad ändå) och har haft det super bra på jobbet. Även om det blev lite strul vid stängning och sådär, men ja. Det gick bra och jag hade kul.

Sen sprang jag förbi farmor på vägen hem, tänkte att så många gånger jag bara springer förbi när jag ska till bussen, kan jag faktiskt gå ner och prata när jag ska hem och Oscar inte börjat med maten än (eftersom jag skrev att jag skulle komma hem en timme senare, snurrig?) så vi pratade en stund och sen tog jag med mig Rex ut på en promenix så slapp hon gör det. Och hon blev så glad så. Och jag också!

Så nu ska jag läsa lite bloggar och spela Sims om jag hinner. Pratade med pappa och vi skulle höras imorgon eftermiddag hur det blir, om han skulle komma eller inte.
Blir det inte så... Funderar jag på om vi ska rensa klädkammaren. Problemet är ju bara att man inte kan vara två där inne direkt. Men jaja, det löser sig.

Har lite att göra och sådär, så jag gör det.
Blir nog inge mer här, skickade ett inlägg från bussen men det funkade tydligen inte. Men i alla fall, god nattis, när det är dags för det!

Tjallala!!

Är på riktigt, super, duper, mega, jätte BRA HUMÖR idag! Så gotteligott!
Fick lite sovmorgon, typ en och en halv timme extra eftersom Oscar skulle iväg till stan på teater idag istället för skolan. Gick upp och åt frukost och hade det gott. Hoppade in i duschen, torkade och tjötade med Putti på MSN en stund.
Gjorde gööör god mat (kycklingfilé i bitar blandat med pasta, kokosmjölk, kryddor och majs) och åt den i lugn och ro. Sitter här nu påklädd, så i ordning jag brukar vara till jobbet och är redo att trippa iväg så snart klockan är framme.
Gött som attans att inte stressa eller ha bråttom. Kan sitta och fisa lite.
Eller dra på hög musik och bara sitta och digga och sjunga. Lalalala.... Sen när jag kommer till jobbet har jag date med Pippi. Hon ska äta (sin andra) lunch och jag tar väl en kopp kaffe och så tjötar vi som fan. Sen är det det bara att jobba medans folk börjar droppa.
Det är lucia på skolan idag (och så klart så har all personal ungar på samma skola) så folket droppar lite då och då men innan siste man gått kommer Filip och så ska vi stänga. Hade vi bara haft öppet till 20 (som nästa och näst-nästa vecka) hade det känts som förra året. Tror det mest var jag och Filip som stängde 20-stängningarna och ibland var Patrik med eller bara jag och Patrik. Och ibland var det inte alls jag, men det var inte ofta, höhö.
Och, när jag sitter på bussen hem har Oscar börjat med maten så den är typ klar när jag kommer, GUTTANS! Sen är det ledig fredag, jag känner för att städa och fixa (hoppas det håller i sig till imorgon, hähä) och sen jobba korta helgen med Pippi. GUTTANS! Haha, känns som jag knarkar eller nåt, fan vad jag ska vara trevlig mot alla griniga kunder idag! Hoppas det kommer in nån tjurig jävel som bara gnäller och har sig och jag ska bara leeeee, vara så snäll och trevlig och bara! Ahh.
Ne, nu får jag göra mig i ordning och dra mig. Har spenderat bort mina sista minutrar hemma, här på bloggen. Gott det. Men nu så, ses vi ikväll?

Vi & oss

Vad heter ni?
Oscar och Jenni, eller Jenni och Oscar om man hellre vill det.
Hur träffades ni?
Näääätet.
Är ni förlovade?
Japp, inne på (herregud!) andra året nu.
Bor ni ihop?
Såklart!
Har ni barn?
Inte mer än troll i bur.
Har båda körkort?
Naj, icke.
Isåfall, vem kör bäst?
Moi.
Kommer du ihåg er första kyss?
Så klart, det var mys, tihi.
Vem sa "Jag älskar dig" först?
Oscar, han ska då alltid vara först och värst.
Vem är äldst?
Orren.
Vilka stjärntecken är ni?
Båda är firrar.
Vem fyller först på året?
Jaaag, hela en dag före, mouaha!
Vem är längst?
(Som tur är) Oscar.
Vem sjunger bäst?
Ingen, haha. Vi är lika dåliga.
Håller ni i handen på stan?
Inte varje gång men har inga problem med det.
Var nån av er oskuld när ni träffades?
Nej, inte en enda.
Kände ni varann innan ni blev ihop?
Haha, både ja och nej!
Vad har ni gemensamt?
Allt och ingenting, vi är både sjukt lika och sjukt olika. Perfect match.
Blev du kär i första ögonkastet?
Jag var kär innan - så ja?
Har ni någon speciell låt?
Country Roads.
Har ni några "fri kort"?
Hahaha, neeej.
Har ni stora framtidsplaner?
Självklart.
Har ni gråtit i varandras armar?
Japp, måste man kunna göra i ett förhållande.
Har ni varit utomlands tillammans?
Finland och Danmark, haha.
Vilket är ert bästa minne?
Åh så svårt, minns det mesta vi gjort och älskar det.
Vem lagar bäst mat?
Beror på vad som ska ätas, fast bäst är vi nog tillsammans.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll?
Sitter vid datorn, tittar nån serie eller så.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses?
Hehe, jo.
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången?
Njae, bara sisådär 30 mil.
Blir du lätt svartsjuk?
Nej, behövs inte.
Brukar ni bråka?
"Rensa luften" kan man väl säga, hehe.
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel?
Hans ögon, mage, rumpa, ben, händer... Allt?
Brukar nån av er prata i sömnen?
Naj, inte direkt. Snarka där emot - oh lord!

Ont i magen

Ja det är inte lite orolig man blir när jag fört över bilderna till Oscars dator medans jag formaterade om min, och förde sen över dom till min igen.
Var jätte strul och hans hårddisk typ krashade och hade sig. Så kollade jag lite nu, och ser i en mapp att det ligger bara en bild. Med namnet 444! Och då "döps" bilderna till i vilken ordning dom tas, just den gången. Första blir 1, andra blir 2 and so on. Och då finns där en bild, som heter fyrahundrafyrtiofyra! Det betyder att minst 443 bilder kan saknas.
Detta får jag höra med Oscar imorgon, det är inte bra.

Sicken dag!

Han kom hem, strålade av glädje och utbrister: "Jag ska få byta klass!"
Inget ont om personerna i hans nuvarande klass, dom är lite speciella - ja, men jag tror det blir mycket bättre för honom att få byta. Nog för att han är lite stolt och glad, men det kan man få vara, hähä.

Annars har jag städat toaletten idag, städat buren och sovrummet medans Oscar tog köket så här är så fint så! Nu är det bara den där klädkammaren som spökar... Men den är på G. Vi har slängt sopor och pantat idag så hälften är tömt, haha! Ne, men det ska bli gott när den är klar.
Har sån lust att fixa nu, men Oscar sover/försöker sova så det känns dumt.

I övrigt tänkte jag ringa far min imorgon och höra om han ville komma hit på fredag. Tänkte han skulle överlämna våran tomtestad som vi alltid byggde upp tillsammans. Nu ska den få flytta hit för han "får inte ha den hemma", typ. Så tänkte jag att han skulle få skruva upp nya duschstången och få lite kaka för besväret, haha. Jag är ju så snäll!

Funderar på att krypa ner hos Oscar nu. Har till och med stängt av Sims, så det är verkligen på G. Han har fått börja lägga sig före mig eftersom jag ändå inte somnar, så ligger jag och tjatar tills jag väckt honom så han inte kan sova.
Inte alls bra, så jag får lägga mig sen när jag är tröttare. Typ nu eller efter lite tv tittande.
I vilket fall så säger jag god nattis nu, så kommer jag nånvart snart.

Dålig stil

Oscar brukar sällan SMS:a nåt när han är i skolan (påstår att han är osocial, jag tycker han är massa social!) och det händer typ aldrig att han "börjar" - skickar det första SMS:et.
Så för ett tag sen får jag detta: "Glad idag e jag..." och när jag frågade varför svarade han att det är roligare om han berättar när han är hemma vilket han snart är. Ehh, nej då var det typ två timmar kvar (nu är det väl en och en halv, lite plus).
Men han verkar inte tänka säga nåt. Dålig stil, elakt.

Jag som tänkt väta med att äta (trots att jag varit gör hungrig i en timme redan) tills han kom hem, men ska han va sån behöver jag inte vara snäll tillbaka, så det så!

MORR (som fan)

Malin: Haha, vad alla ska va noga med att det luktar, hade nån sagt att det doftar så gott kanske men nja. Haha, vi får väl se, vi ska ju inte fira mycket av julen här.





Gaah, jag blir så trött! Nu rann bägaren över.
Nu höll jag på att ta upp en telefon, ringa Carina och skrika tills jag får en 100%-ig fast tjänst så vi kan flytta från det här jävla rucklet med skit FASTIGHETSSKÖTARE!!!!!!
Och det roliga är, att det var en sån liten och meningslös grej som gjorde det, men det räckte. Vi fick fel nycklar till tvättlåset när vi flyttade in. Gick upp på kontoret (då var jag jävligt glad att kontoret ligger tre minuter här ifrån så som jag sprang där) och hon gav oss ett nytt lås och sa att jag skulle säga till Tobbe (fastighetsskötaren) att han skulle ta bort det gamla.
Det gjorde jag, som en punkt på den lappen som den som satt på felanmälan skrev till honom. Men som vanligt har väl lappar till Tobbe försvunnit, vore ju inte första gången man ringer/kommer till felanmälan och dom skriver lappar till Tobbe som förvinner.

I alla fall, sist vi skulle tvättat bad jag kolla Oscar om han tagit bort den. Kom inte ihåg vilken tavla den satt på så medans jag kollade den ena sa han typ bara "Det är väl klart han har" och jag tyckte att han får ju kolla och han sa att den inte fanns. GOTT, nåt kan han fixa tänkte jag.
Så nu skulle jag ändra tiden, satte i nycklen och undrade varför det inte funkade? Testade den andra men det gick inte heller. Tittade några datum bort och tro fan att där sitter ett till, som nycklarna funkade i!! HAN HAR INTE ENS FÅTT RÖVEN NER TILL TVÄTTSTUGAN FÖR ATT TA BORT ETT LITET JÄVLA TVÄTTLÅS FÖR HAN ÄR SÅ FRUKTANSVÄRT INKOMPITENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nämnde jag att jag är skit sur och förbannad och sitter och skakar för jag är så arg? Bägaren rann över, lite.

Så nu kollade jag vad jag skulle tjänat på en 100%-ig lön, plus Oscars pengar, sen minus den dyraste hyran för en trea på pappas område. Ganska gott om pengar. Även om det bara var 50%-procentigt. Skulle inte vara några som helst problem. Snabbt som fan fixa ett körkort och sen bara flytta.
Nu vill jag inte bo på detta jävla skit område längre. Vi har bott här ett halvår. Ett litet HALVÅR och pallar inte mer. Som vi trivdes för vi fick göra om allt med tapeter och skit, planerna för hur vi skulle göra och vad vi skulle köpa för möbler. Vi sa för ett par veckor sen att "vi kan köpa julgardiner som passar här för vi kommer ju ändå bo här några jular till" och nu känner jag att jag vill gråta av tanken på att behöva bo här till nästa jul. Jag vill inte bo här till midsommar. Jag vill inte bo här till påsk. Jag vill inte bo här till födelsedagarna. Jag vill inte bo här till DENNA julen. Jag vill inte bo här.

Och, god morgon sunshine.
Får väl lugna ner mig och återkomma lite gladare och positivare sen när bägaren slutat ringa.
MEN JÄVLA SKIT FASTIGHETSSKÖTARE!




På skoj, tänkte jag gå igenom inlägg jag skrev i juni-juli för att se där vad som hänt och om jag var så arg då som nu.
Så hittar jag som jag skrivit om Tobbe just: "Sen hade jag ju pratat med T, fastighetsskötaren som skulle fixa allt som var paj och så i nya. Så imorgon blir det till att ringa för att fråga om han glömt hälften eller skulle komma tillbaka och fixa det han inte gjort. Weeeell, sådär roligt."
Får en känsla av att jag glömde ringa och kolla det, vilket resulterade att vi sitter här i december, ett halvår senare, och han har fortfarande inte gjort det.

Söta lilla tjejen

Hah, jag kom att tänka på en kund som var inne idag.
Hon hade med sig sin dotter eller sitt barnbarn (som egentligen var "kunden" jag tänkte på") som var så gulligt.
Lilla tjejen kom lite efter så kvinnan ropar att hon ska skynda sig. När tjejen kommer ikapp säger hon "Syynda deej. Kom nu, syynda deej." (inte så lätt att skriva hur hon sa det, men hon var ju liten så gissa lite) och var så söt, haha!
Sen när hon gick, kom runt väggen så jag såg henne inte men hörde stamp, stamp, stamp, duns. "Oj, jamlaj!" säger hon och reser sig (förmodligen, och springer vidare) haha!

Det rullar på

Ann-Sophie: HAHA, jaa kan vi inte göra det?

Hanna: Mja, lite är det ju mitt fel (känns det som) eftersom jag inte sagt till innan. Men samtidigt, det han "glömt" är ju inte mitt fel. Blöö, hata hyresboende. Hah, tur att du har Björn, men ibland får man bli arg och skälla och klaga.





Uj uj, Jenni är trött. Märks att jag bara jobbade en dag förra veckan, haha!
Men denna veckan är rätt nice. Är ledig måndag, onsdag och fredag sen jobbar jag övriga dagar. Tisdag och torsdag 15-19.15 och sen kortis helg. Lördag 10.30(9.45)-15.30(16.15) och söndag 11(10.45)-15.00(16.45) så det är nice.
Där emot nästa vecka, hujhuj!

Måndag: 14-20.15
Tisdag: Ledig
Onsdag: 11-20.15
Torsdag: 11-20.15
Fredag: Ledig (julshopping)
Lördag: 11-16
Söndag: 11-15

Sen fortsätter det in i veckan efter med 12.15-20.15 på måndagen, skulle jobbat samma på tisdagen men sa att jag ville vara ledig eftersom det är dagen innan julafton (iiiih!!) så jag vill hinna fixa och packa eftersom vi åker då.
Har för övrigt sagt runt 9-tiden på julafton för pappa och mamma (och dom) så det blir gott om tid. Tåget gick inte förän 12.42 så man behöver inte åka förän strax före 12. Gör bra!

Vi försökte kompromissa igår, gick sådär.
Oscar sa att om han får ha riktig gran här hemma (jag är uppvuxen med plast (även om jag, tydligen, haft riktig när jag var liten, liten) och tycker det har sin charm och bryr mig inte så noga) så firar vi jul här, i fortsättningen. Eller varje jul sa han nog, för att sen ändra till att vi bara åkte dit var femte år eller sådär.
Så jag tyckte att det var ju bra, har vi riktig gran firar vi här, tjiho! Då kom han på vad han sagt och tog typ tillbaka det, haha! Jag bryr mig som sagt inte så mycket, tycker bara det känns så bökigt med riktig gran.

Men men, vad gör man inte för kärleken liksom? Men en sak är säker: NÄSTA ÅR FIRAR VI JUL HÄR!! Vi har sagt så många gånger att vi ska fira hos oss ("När vi får barn firar vi bara jul hemma hos oss, dom som vill se oss får komma hit. Vi ska INTE flänga runt!") men det slutar ändå med att vi åker och firar med min familj.
DET är jul för mig. Det har vart samma så gott som alltid, jag hatar att inte få fira jul som jag "vill" även om det så klart ska bli kul att fira jul där också. Och som sagt, för Oscars skull.
Förra året sa vi att vi skulle fira hemma i vår lägenhet, den som vill får komma. Mouaha, några dagar innan bestämde vi att åka med och fira som vanligt! Usch, jag är så mjäkig med det där.

Så tröttsamt

Hanna: Ja det är riktigt gott! Tycker bara så himla synd om dom som fått gå - kul jul och nyår liksom! Usch, har vart jobbig tid och det fortsätter ju för dom som "inte klarat sig".





Jag blir så less. Ibland vill jag bara göra allting själv, tänk om jag jobbade på alla ställen och fixade allt åt alla, så mycket bättre allt blivit!
Ne okej, det hade blivit mega långa väntetider eftersom jag bara är en och ska jag ha alla jobb så går det inte, det vet jag. Men man kan ju drömma, eller hur? Eller så har jag bara jobb som rör mig, och hjälper bara mig? Det hade vart nåt.

Som nu, väntar vi på svar från Swebus. Kom på nu att jag inte skrivit om hur det gick när vi skulle åka hem från Algots kalas, men det var en resa i sig (mouahaha) och vi mailade faktiskt och klagade sen. Det skulle ta tre arbetsdagar, vi mailade i tisdags och har inte fått nåt svar än.
Sen skulle vi avboka biljetter som blivit fel men det gick inte(?) så vi fick ringa. Det var i torsdags och dom skulle återkomma innan veckan var slut. Nu är det tisdag. Så tröttsamt.

Och jag vill inte ens gå in på allt vi väntar på med lägenheten. Okej då, då gör jag väl det då. Dels väntar vi ju på en del grejer som skulle göras efter besiktningen (sa jag att vi flyttade in 1 juni?) och saker han skulle fixa innan/efter sin semester (som han gick på nångång runt vecka 30-32).
Sen felanmälde vi nåt i augusti som en månad senare blev avskriven utan att nån vart här. I tisdags felanmälde jag allt som är kvar (åtta punkter) och väntar på att nån ska komma hit.

Tänk så snabbt och lätt allt gått om jag bara fick göra det sjäääälv. Okej, nu väljer jag att inte göra sakerna i lägenheten (typ skruva upp en stolpe i klädkammaren, svårt att göra själv) för att jag är sur för att han skitit i det så länge.
Men annars, haha. Aja, så kan det vara. Bäst att börja med maten snart så jag kommer iväg till jobbet. Pratelitjöta lite mer med Putti först bara, hihi.

8 saker

Hanna gör allt för att jag ska blogga, utmanar mig och allt möjligt (men det gör inget, mer sånt!) så här kommer en lista till, med åtta saker, kunde man inte listat ut va?



Reglerna är:
Publicera reglerna på din blogg.
Svara på 8-sakerna.
Meddela de utmanade på deras bloggar.

 

8 Favoritprogram
1. Desperate Housewives
2. One Tree Hill
3. Heroes
4. Prison Break
5. Lost
6. Lipstick Jungle
7. Grey's Anatomy
8. 2½ Men

 

8 Saker jag gjorde igår
1. Sov
2. Spelade Sims
3. Fick bra besked om mammas jobb
4. Facebookade
5. Åt mat
6. Tvättade
7. Tittade på TV
8. Fortsatte se Wall-E

 

8 Saker jag ser fram emot
1. Jobb i eftermiddag
2. Helgjobb med Pippi
3. Se Oscar ikväll
4. Laga min goa mat
5. Slutet på Wall-E
6. Sooommar, eller vår först
7. Julaftonsmorgon
8. Framtiden

 

8 Saker på min önskelista
1. Nya möbler till vardagsrummet
2. Jox att fixa ordning badrummet
3. Få klart allt vi rullat igång som andra avslutar
4. (När allt är klart) få känna glädjen hemma
5. Fast jobb?
6. Trollspö
7. Stor, glad och lycklig familj
8. Mer lycka än materiella saker

 

8 Personer jag utmanar
1. Jisses,
2. det
3. går
4. inte!
5. Gör
6. om
7. du
8. vill!


Sims

Hanna: Haha ja, jag tänkte att det var konstigt att du missuppfattade så, men så tolkade jag det du skrev som att du menade skit sakerna. Men jaja, nu är vi med!

Ann-Sophie: Kan bara hålla med. Det är ju synd om tjejen och mycket har ju hänt så länge. Men som sagt, skönt om allt är på väg åt rätt håll för henne nu!





Jag installerade Sims i morse. Och fastnade.
Har suttit där hela dagen då jag suttit vid datorn. Hoppat ut lite och läst lite bloggar och Facebookat ibland, men annars har det vart Sims för hela slanten.
Och lite SMS med mamma och Carina. Mamma berättade att dom får behålla sina jobb (både hon och hennes man jobbar på Volvo) så det var ju fruktansvärt skönt att höra! Man försökte ju tänkta positivt och sådär, men man kan ju aldrig veta helt säkert. Men nu vet vi!
Och Carina slängde lite tider omkring sig, hehe. Ne men imorgon och torsdag eftermiddag blev det jobb. Gott att komma iväg till verkligheten igen. Och se vilka som jobbar och träffa dom. Sen är det ju jobb i helgen också. Med alls vår Pippi!

Sen kom jag på när jag svarade på Ansos kommentar. Jag tänkte skriva "Det är ju synd om tjejen, hon är ju bara 27 år - bara barnet". Fast kanske inte "bara barnet" som i jätte liten, men så ung ändå!
Sen tänkte jag, men hon är 27, snart 30. Är man bara barnet då? JA! Haha, vet inte om det är för att jag snart är 20 själv som 27 inte känns så gammalt, men när man var typ 14-15 så var ju 27 snart dags för pension, haha.
Sen tänkte jag att om Anso kommer in och ser att jag skrivit om Britney som är 27 och bara barnet så blir hon glad och tar det som en komplimang till sig själv, hehe.

Ne, nu ska jag återgå till Sims igen en liten stund innan vi säger natti natti.

Ojdå...

Hanna: Hah, nu hade jag kanske inte tänkt att jag skulle skriva om vilken skit vi verkligen säljer, utan tvärt om mer. Försvara JYSK mer och förklara. Man får inte stå och skrika det till kunderna när dom står där och är dumma i huvudet (och så får man egentligen säga heller, men så är det) men i sin blogg får man säga och skriva vad man vill!





Men så orkade jag inte det.
Vi åt, sen frågade jag om Oscar vill fixa ordning (bordet) i vardagsrummet eller köket. Han valde köket och när jag ändå skulle köra lite så tänkte jag, varför inte köra allt?
Så i typ en timme har jag svassat runt och sopat och torkat och sådär. Eller suttit lite. Men nu är här så fint så! Vaddå att klockan är snart mitt i natten?
Så, avhandlingen får vänta till imorgon för snart däckar jag totalt. Man är ju något trött efter att jag ungarna i bassängen i en timme, sen detta. Men det är gott, somnar man så fint sen.
God nattis!

Då var det slut

Hanna: Ne precis, visst hade det vart kul med miljoner och shoppa vad man vill men man ser ju sällan det negativa bakom det. Det är nog kul i början, vilket hon sa också att i början var det kul "oj, jag är knäd, coolt!" men sen kommer ju resten. Ne fy, ibland ska man vara glad att man "bara" är vanlig Svensson, hehe.





Jaha, så var det över. USCH, det var inte kul alls. Kändes så jobbigt. Och självklart var det några ungar som i slutet inte alls skulle lyssna så dom fick jag jaga och missade massa hej då. Buhu.
Men så stolt jag är över dom! Har varit riktigt kul och förhoppningsvis blir det en omgång nästa år också. Dom hade satt in oss på så dumma tider ifall jag jobbar men eftersom dom hört så gott om oss båda skulle dom försöka fixa så vi fick tider som passade, tihi.

Nu ska vi börja med maten här tänkte vi. Jag ska sno recept från Hanna, fast på mitt egna lilla vis.
Pasta och kassler gratäng kan man väl säga. Kokt pasta, på med kassler, lite paprika på (kanske majs också? Hmm, tåls att fundera på) och sen vispar man lite grädde med chilisås som man har på. Egentligen ska det vara ananas i men jag hoppar det, tycker inte det är gott alls.
Sen ska man egentligen strö kokos över, men jag är inte så förtjust i det och glömde köpa det förut så jag kör ost på! Tror allt det blir smarrigt som attans.

Sen kommer ett lååångt inlägg. Blev så irriterad och ledsen på en del kommentarer Hanna fått om "skit" från JYSK typ. Så jag blev rätt upprörd förut och hann inte skriva klart innan vi skulle åka, så det får jag sätta mig med senare.
Eller möjligtvis imorgon, beroende på hur kvällen utvecklar sig.
Innan maten ska jag bara sitta kvar och lyssna på Womanizer. Sista låten på skivan, Amnesia, är också riktigt bra så det är käckt att man kan sitta här och lyssna på massa bra samtidigt, haha.
Passa på att ordna med Sims också, så kanske det kommer igång inom det snaraste.

Tankarna om gårdagens dokumentär

Jag måste säga att jag tycker faktiskt lite synd om henne, Britney.
Samtidigt som jag har lite svårt att ta hela dokumentären på allvar och som helt ärlig. Kändes som att mycket kunnat vara stageat, planerat sen innan och sådär. Visst pratade hon om en del privata saker, men inte som man kunnat tro. Trodde att hon verkligen skulle prata ut om allt som hänt och varför och sådär.
Det är ju liksom inte lite hon gått igenom de senaste åren, och egentligen dom senaste 15 åren sen hon började, men nu de senaste åren har det ju varit mycket om giftemål, vikt, barn, raka håret och allt sånt.

Där emot nåt jag tänkte på var att när hon var med sitt "folk". Allt från manegement, pappa, stylist och assistent så log hon alltid och skämtade och var clown. Sen när hon satt själv med kameran och intervjuaren såg hon så ledsen ut. Och vid flera tillfällen grät hon och sa hur dåligt hon mådde.
Jag hoppas att inte just det "jag mår så dåligt, jag är så missförstådd" var nåt dom planerat som hon hade manus på, men det kändes så tragiskt bara hur glad hon visade sig utåt men när hon var själv var det nåt helt annat.
Enda gången hon verkade vara ärligt glad, med andra omkring, var när hennes barn var med.

Hon berättade att det var så tråkigt att inte kunna göra vardagliga saker, som att gå och handla med sina barn, utan att ha massa livvakter efter/med sig. Hon kan inte gå nånstans utan livvakterna, vilket dom också visade då hon skulle just shoppa. När dom kom dit stod mängder av fotografer där och massa folk och en kille som skrek. Hörde inte om det var till henne eller fotograferna han skrek, om han var för eller emot henne så att säga.
Men i alla fall, så säger hon att hon har sett att Jessica Alba har varit iväg och handlat med sin bebis, hennes syster kan åka och handla med sin bebis. Men hon kan inte ta sina barn nånstans.

Oscar är ju så fruktansvärt kritisk till program och kommenterar alltid hur fejk allt är hit och dit så man blir ju lite så själv också. Var det verkligen på riktigt? Hade dom manus? Skulle dom varit så om inte kamerorna varit där?
Men som sagt, jag hoppas att allt var på riktigt även om det inte var en så fullt allvarlig dokumentär som jag trott. Men om hon nu verkligen ville tala ut, och inte bara ha det som nåt PR-trick, så hoppas jag att det var helt ärligt.
Det var som när han frågade om det med när hon rakade av håret och hon berättade lite lätt varför, och han frågade varför hon inte sagt nåt till då, förklarat det då. "För jag tyckte inte att nån hade med det att göra."

Samtidigt som det inte känns som att det gav mycket känns det ändå inte som att det var en och en halv timma bortkastat. Men ja, jag har väl fått sagt mitt nu. Ingen idé att älta och tjata, det är som det är och det är väl egentligen ingen än hon själv som kan veta exakt allt vad som hänt och vad som är sanning eller inte.
Bara hon vet ju vad som är sant i vad hon berättar, oavsett om det är till en reporter, till en vän, till sin pappa, till sin assistent eller till en främling. Så som sagt, ingen idé att älta.

Bättre att göra sig i ordning och börja ta sig till pappisen.
Så man hinner vara där en stund innan det är dags för bad. Kan ju vara en idé.

Britney

Hanna: Haha ja det är inte lika kul när man ärvt typ allt negativt från båda sidor också.
Haha så bra att du fattade, tänkte inte på att dom hamnade i "oordning".





Nu ska jag strax se dokumentären på 4:an om Britney.
Blev lite nyfiken om hon "har nåt vettigt att säga" som Putti uttryckte det. Har ju varit så mycket skriverier om henne hit och dit så jag blev lite nyfiken.
Sen har jag suttit här i ett par dagar och lyssnat på hennes senaste skiva Circus och jag får nog säga att den var rätt bra. Är ju i min "gamla stil" och poppig. Lyssnar ju på sånt också, låter som hon skulle låtit i början om det varit nu.
Ja, en nystart kan man lätt säga. Alltså, om hon varit som hon var i början, men slagit igenom nu, hade hon nog gjort nåt sånt här.

Jaja, ska plocka ut linser och sådär innan det är dags att lägga sig.
Oscar lägger sig och försöker sova, jag får väl överleva att jag måste somna när han somnat.
Och förresten hade vi kul hos mummu och ukki förut. Åt och fikade och tjötade lite. Lite myspys sådär liksom. Blev bara bilder från när jag testade kameran och fottade en sovande Korvas, men det kan hända att nåt av det dyker upp här det närmsta.
Inte idag dock, för snart är det natti natti. Fast för bloggen är det natti nu.

Minnen 2

prolog:

pappa o lena har en vecka semester kvar.
dom vill åka tbax t finland.
jag ska me om d blir finland.



sitter å snackar me lena o mattias:

lena: -vi kanske åker t finland snart då.
jag: -åker ni t finland följer jag me.
lena: -ni e i skolan då, vi har semester.
jag: - man KAN ta ledigt.
åker ni t finland förljer jag me.
ni får hellre åka t mallorca än finland.
åker ni t finland SKA jag me.



måndag kväll:
pappa ringer:

pappa: -blir du arg om vi åker t turkiet?
jag: -har du pratat me lena?
pappa:- ja, vi fick åka utomlands men inte t finland.
jag: -aja, hellre turkiet än finland, DÅ hade jag blitt sur...
arg...
ledsen...
förbannad...
sur.



epilog:
pappa o lena åkte t turkiet.

Minnen

Hittade lite saker jag sparat från en gammal dator. Bland annat nåt jag kallat för Bästa Finlands citaten 2003. Tänkte dela med mig av dom. Orkade inte ta bort allt en fjortis suttit och kluddat dit, men hoppas det går att läsa ändå.



**cyritha har legat vaken hela natten och inte sovit i bilen sträckan gbg-sthlm,
cyrenia vaknar efter ett tag:
"jag har bara sovit i nåra timmar!" och somnar strax om igen**


**cyrenia hade dålig koll på sina saker:
"hallå.. mitt hårband.. var e de.. jag behöver mitt hårband.."**


**vi sover i tält vi tre (jag, cyrenia och cyritha),
kolckan är halv fem på morgonen och alla sover tills jag vaknar av:
"det är väldigt kallt, 10-12 plus, fryser ni?"**


**sitter å spelar kort me osku men så säger han att han sa gå å sova:
"gör du det!"**


**vi står å blir presenterade för osku eftersom han inte vart hemma dagen innan,
någon föklarar att de e osku som ska trolla senare:
"e de HAN som e trollklar?!"**


**det låg en bild me en skateboard på hans rum å en skateboard ve huset så ville man säga nåt:
"e de du som åker skateboard?"
"va?"
"e de du som åker skateboard?"
"va?"
"skateboard?"
"va?"
"det står en skateboard där nere, är det din?"
"nej! jag åker inte skateboard!" *skratt***


**cyrenia somnar i bilen typ innan hon fått på sig bältet å jag försöker hålla mig vaken me cyritha som inte kan sova i bilen.. när blue "u make me wanna" (speciell låt för oss nu) kommer:
"kan du höja?"
"ja visst"
"pappa sänk, jag sover"**


**cyritha fick geting stick i huvet och hennes farsa ringer för att kolla upp de
hon sitter och spelar kort och känner sig "okej":
"nej, hon är inte yr än"**


**ligger å disskuterar/skriker om att folk (3-4pers) säger att cyrenia e lik jennifer lopez:
"nä, men de kan du ju inte va, de e ju jag så klart!!"
"aha, varför de då?" (hon va ju fullt övertygad att hon va lik j.lo)
"jo men du vet, i'm still, i'm still jenni from the block"**


**"ni bastar ju som svenskar!!"**


**stackar osku blir dum-förklarad:
"va kan vi spela?"
"vet inte.."
"neger?"
"nä de e för svårt å föklara"
"taskig du e cyritha!!"
"varför?!"
"nu kallar du ju honom dum!!"
efter ett tag när vi spelat samma spel nåra gånger tycker cyritha:
"kan vi inte spela 'tre'?" tre=skitgubbe för den som inte va me..
"nä, de e för svårt å förklara"**

jojo, hyggliga va vi i alla fall mot våran 'gäst':

**vi spelar sjuan/klöver sju/what ever å osku kan inte lägga nån gång:
"va taskiga vi e mot våran gäst!!"osku tittar konstigt..
"han e la inte våran gäst??" vi bor ju i en husvagn som står på hans tomt..
"nä, eller jo.. i husvagen e han gäst!!" osku tittar konstigt igen..**


**efter att vi badat typ 7 av 11 ggr får vi ÄNTLIGEN cyrenia att bada:
"å fan va gött!! fan va gött ska vi bada sen? kan vi inte bada lite till? ska vi bada i morgon?"**


**sitter i bilen å lyssnar på radion:
"kan du byta kanal?"
"visst"
"den blir bra"
"e de en bra kanal?"
"ja men kan du höja?"
"ja, e de lagom?"
"ja"
"e de för högt?"
"nej"
"e de för lågt?"
"nej"
"e de bra?"
"ja!!" =D**


**MITÄ??**

Är vi släkt?

Hanna: Det är ju ganska lätt att tanka, blink blink.





Jag tycker om min familj, största delen av den. På båda sidor till och med (mammas och pappas). Men det finns en sak som skrämmer mig rätt mycket när jag träffar mammas familj.
Inte det faktum att de flesta av oss har samma näsor. Och nej, vi delar inte näsa, men från mormors mormor har samma utseende på näsa gått i arv. Jag såg kort på henne och utbrast: "Hon har ju också den näsan!"

Men vi hade diskuterat lite om att min mamma och moster är väldigt lika. Jag och Putti säger rätt ofta att dom säger väldigt lika saker (hon är van vid sin mamma, jag är van vid min. När man ser den andres tänker man "det kunde varit min mamma!") och gör mycket lika. I kroppsspråk och sådär.
Robin, som är ny i familjen och träffade min mamma första gången sist det var kalas, hade efter påpekat för moster hur lik hon var sin syster.

Så berättade moster om hur Cyrenia berättat att hon och Robin nu fått en datahörna (dom har precis flyttat, eller Robin har det och Cyrenia kom med på köpet) och att hon själv då hade kommenterat med "Då fattas ju bara en tv tupp!".
Och jag var ju tvungen att skratta, dels för att det var ju lite kul (jag är skadad från födseln, det bara är så) och för att det var en sån klockren grej mamma kunde ha sagt också.

Så frågade jag mamma om hon hört vilket hon inte hade. Så jag frågade att om man har en datahörna, vad behöver man då? "Data tupp" svarade hon och jag sa vad moster sagt men att jag köpte hennes svar också, det var ju samma tanke i alla fall.
Så skrattade vi lite åt det och sådär, kul när dom är så lika, haha, det märks att dom är släkt, haha. Jag pekar på ukki (som är morfar på finska) och säger att det är så dom kommer sluta, haha.

Sen ska Robin, Cyrenia och Putti gå. Robin åker på tisdag till Thailand och ska fira jul där med sin familj. Han kommer hem strax innan nyår. Moster ger honom då en påse med paket ifall dom inte skulle ses innan, så fick han sina julklappar där. Han tackar och sådär.
Sen säger jag och mamma i mun på varandra, samtidigt som vi båda pekar/hytter med pekfingret: Men du får inte öppna förrän på julafton!

Lördagen idag

Hanna: Finns ju huuur mycket som helst man kan göra där, det jag kan är bara en piss i havet - om ens det. När jag tankade massa grejer idag hittade jag med döskallar och sånt, tänkte på dig då!





Nu blir det snart frukost i hemmet vårt. Rostat bröd, groar så gott! Är inne i en riktig rost bröds period, som får vara slut när limpan är det. Men det var gott så länge det varade. Med ost och te.

Sen blir det att vänta och vänta på att mamma kommer och hämtar oss så vi åker och firar ukki. Och då är Putti där så det blir skojsigt. Får väl se vilka mer som dyker upp men det räcker gott och väl. Och så var det på tiden att komma dit och träffa mummu och ukki, det var verkligen inte igår!

Söndagen tänker vi inte ens tänka på, blä!
Pausa Lipstick Jungle och äta. Ska försöka, det får bära eller brista.

MSN babbel

Hanna: Nej, jag såg dom ju när vi gick upp, och mötte dom i trappan. Men ja, jag blev lite halvt skogstokig jag också!
Dom hade nån uppgift om mat och sånt, så han ska intervjua om hennes intollerans. Hon kan inte äta varken gluten eller laktos så dom ska prata om hur det är att leva med det och sådär.

Anneli: Hah, ja lite som här kanske. Jag städade där för inte så länge sen (vi har ju ändå bara bott här i lite över fyra månader) så nånstans där inne borde det ju vara lite städat?





Så mycket kul jag tankat till mitt lilla PhotoShop! Massa krusiduller och grejer. Så kul, så kul!
Men hade inte riktigt ork att sitta och lägga in allt nu, men det kommer. Så kommer väl en lite roligare header och sådär också. Så mycket jag vill, så lite jag kan.
Men det kommer, det gör det! Som jag säger så ofta till Carina "Nu kan jag detta, akta dig för snart blir jag chef!" - allt löser sig på nåt sätt till slut.

Sitter och pratar med Anneli på MSN. Kul när man hinner "ses". Hur många gånger har det inte vart att hon tjoat när jag gjort nåt annat, haha. Brukar alltid vara när jag är upptagen annars. Men nu så, har jag absolut ingenting för mig egentligen, så då passar det perfekt!
Så gott att gått igenom hela registeret, så att säga. Prata om lite allt möjligt mellan himmel och jord.

Funderar på att lägga mig, men jag är ledig imorgon och måste gå upp senast 11 (tror inte jag sover så länge, men OM så är det senast) så det är ju ingen panik.
Och tro't eller ej, men Oscar har inte sagt nåt om att vara trött. Igår var klockan nog runt 21 när han började gnälla och grina för att han var trött. Fast det är väl för att vi hållt oss upptagna.

Haha, hur lät inte det då? Ne, men vi såg Alvin and the Chipmunks förut. Inte så bra som jag trott och fått uppfattningen av. Sen ville jag sett Barnhemmet men Oscar lurade mig att se Wall-E så vi började med det.
Sen sitter han och spelar GTA4 som kommit ut (wohoo, typ). Så han hinner väl inte bli trött, gott det.
Jag får återgå till Anneli så håller jag mig vaken, toodels.

Brushes?

Nu kommer PS bli så mycket roligare. Håller på och tankar massa brushes (säger man "penslar" på svenska? Alltså i PS?) så snart ska jag sätta mig och leka lite. Blir bra tidsfördriv för dagen, om datorn låter mig.
Hittade massa kul och spännande, nu förstår jag hur folk kan göra headers och annat som dom gör. Man får ju lära sig och sådär, men det blir ju tusen gånger lättare med allt detta.

Sen ska vi väl orka ta tag i klädkammaren. Möö, sådär lust med det. Eller om en städar buren och en är där inne. Men det måste göras nåt åt, men det är ju inte kul precis.
Sen, har jag inga planer för dagen. Pratade med mamma innan och så länge hon inte blir förkyld så åker vi till ukki imorgon som fyllt år tidigare. Kanske åker till jobbet för att fixa utegården och så.

På söndag skulle vi till pappa eftersom Lena fyllt år, så då får vi nog åka med mamma ner på söndag morgon. Oscar ska intervjua henne för ett skolarbete så då åker vi nog med och sover där på lördagen (kanske färga hår, iiih). Sen gå till pappa.
Seen, buhu... Det jag bävjar för. Avslutningen på badet. Usch, känns inte alls kul. Kommer sakna alla så mycket. Så tråkigt att dom "försvinner". Och så vet vi inte hur det blir nästa termin, om vi ska ha nån grupp eller hur det blir.
Hua!

Who's da man?

Hanna: Som "tur" var så var vi ju inte hemma, men om man varit och sen står dom och glor? Ibland blir man rädd för dagens folk...





Sitter och pratar med Putti på MSN. Diskuterar det faktum att Oscar är min hemmafru (hemmaman vill han, men det låter inte lika kul).
Det hela börjar med att hon säger att hon är lat för att hon varit ledig länge.


Jenni säger: Hehe nu kommer du snart ligga på soffan varje dag med en bärs i handen ;)

Putti säger: haha nä så långt ska ja inte gå

Jenni säger: Och när Kevin kommer hem från sitt tredje jobb "Ööööhh!! Var är middan?! Ge mig mat nuuu!" :p

Putti säger: hahah bättre så än om de e tvärtom iaf ;)

Jenni säger: Haha jo iof :p Som här då ;) Nee, inte riktigt men...

Putti säger: hehe men lite så?

Jenni säger: Jag kommer hem från jobbet iaf :p Sen brukar han väl ha maten klar när jag kommer men ;)

Putti säger: de e ju bra,, en gentleman som lagar mat till dej ;)

Jenni säger: Hehe min lilla hemmafru ;)

Putti säger: hehe lite liknande hos oss. fast när de gäller mat e de egentligen ingen som gör nåt :p mest jag då.. men annars e de kevin som e hemma o ja e den som går ut med kompisar o festar ibland o så. han tycker om o hålla sig hemma :)

Jenni säger: Hehe okej :p Jag jobbar till sena kvällen och Oscar är hemma så tidigt så han städar och lagar mat och sånt ;) Sen kommer jag hem och äter och sover innan jag ska till jobbet igen :p

Putti: hehe you're the man!

Jenni säger: Japp, när jag kommer hem knäpper jag upp byxerna, fiser och slänger dasen på bordet :p

Putti säger: haha :p

Slänga papper på små gubbar och tjuvtittare

Efter att svängt runt en stund hos Hanna, kom jag på vad jag glömde att blogga om förut.
Så, då gör jag det nu.


Vi var nere och handlade en snabbis förut. Tycker egentligen inte om det, men vi hade ingen mat direkt och jag var sugen på roste bröd! Och vi hade ingen mjölk, så Oscar höll på att gå under.
I alla fall, vi gick ner och handlade.

Jag tog kvittot för jag tyckte det gick på en del, då tycker jag det är kul att bara se över vad saker och ting egentligen kostat. Inte så att jag tror att nåt är fel, men man tittar kanske inte alltid på priser och då tycker jag det är kul att kolla sen vad det egentligen kostade.

Any way, jag tittade vägen längs torget och skulle sen slänga kvittot. Precis bredvid papperskorgen står en liten gubbe. Och jag som bar två påsar roste bröd i ena handen och massa toapapper i den andra, försöker väja från att gå på honom men samtidigt bli av med mitt kvitto.

Hmm ja, jag slängde kvittot mot hålet men det liksom stutsade på kanten och ner framför fötterna på gubben.
Hade ni inte han stått där, hade jag självklart plockat upp kvittot och slängt det ordentligt, men jag kände mig inte för att böja och plocka upp det när det låg nån centimeter ifrån hans sko.

Så, vi gick hem igen. Vi hade innan mött några tjejer, tjötiga och jobbiga.
Då ser vi att dom är och springer i våran trappa. Eller springer och springer, dom stod just då utanför våran dörr. Oscar säger att dom säljer ljus men vi var inte intresserade (eller hemma).

I alla fall, medans vi går och tittar upp (tacka vet jag loftgång, nån gång ska väl det vara bra också) ser vi att ena tjejen ställer sig med näsan mot köksfönstret och glor in!
Öhh, vad gör hon?? Oscar säger att hon försökte se om vi satt där inne eller nåt sånt.

Sen kommenterade hon nåt om hur det såg ut där inne (tror Oscar, kan ju lik väl varit nåt om att "ingen var hemma" eller sådär. Eller lik väl att det var stökigt eller nåt).
Hon tittade bra länge kändes det som och sen mötte vi dom fnissandes i trappan.

Synd att dom inte tittade upp sen när dom gick, för jag ville att dom skulle se att vi gick in där och fatta att vi sett vad dom gjort. Inte för att dom brytt sig antaligen, men själva grejen.
Men allvarligt talat, vill man inte öppna så vill man väl inte? Inte ställer man väl sig och glor in för det?

I'm back

Anso: Japp hoppas jag också (tänka sig)!

Hanna: Tacki tacki, känns så mycket bättre!!





Nu håller jag på och installerar saker på datorn igen. Jisses, sånt här vill man inte göra varje dag direkt.
Först Firefox, sen Avast (nåt med virus tror jag? Eller ta bort dom då snarare), sen MSN och nu Vuze (nerladdningsmojäng). Och nu håller jag på att få tillbaka alla mina flikar från Delicious.

Och sådär, så var det mesta fixat efter ytterligare 23 minuter. Gotteligott, nu är min dator snart tillbaka.
I ära till att den var ren och fin inuti städade jag databordet också, haha. Så nu är här rent och fint över allt! Förutom i min snoriga näsa, när den nu ska ge upp och bli frisk.

Men, nu ska jag installera och ha mig, eller ändra inställningar och lägga in bilder igen och sånt där.
Blir spännande, jag har att göra ett tag.

Bye bye

Ann-Sophie: Tack, jag håller på!

Anneli: Haha ja, som sagt så håller jag på!





Nu säger jag adeju till min dator och installerar XP igen. Den krashade IGEN för ett tag sen. Så trött jag blir.
Men det går ju att göra nåt åt det. Sen är det bara att sitta och installera om allt igen, suck. Men hellre det och en fungerande dator än att ha allt bara om en dator som dör titt som tätt och har sig.
Så nu ska jag socialisera med tv:n tills datorn är klar.

Har för övrigt fått behålla "all" mat (lite choklad, vatten, popcorn och rostat bröd) så jag tror det bara var nåt tillfälligt i natt. Så skönt, hade verkligen ingen lust med magsjuka nu.
Så, jag lever men inte min dator.

Bläää

Jag mår illa. Är hungrig men har ingen matlust.
Ska dricka vatten med druvsocker, tur att jag har min mamma!
Lägga mig på soffan och bara vara suuuk.

Typ, känsliga läsare varnas?

Jaha, god morgon på mig.
Vaknade för snart en timme sen och var tvungen att springa upp och kissa. Drömde att jag var kissnödig och allt, just för att jag var det på riktigt. Och när jag kom tillbaka sa Oscar att klockan bara var 3.30 så han fick sova mer.
Gott, skönt det liksom.

Somnade om sådär. Kändes inte riktigt bra när jag la mig.
Har halvsovit jätte konstigt. Har drömt massor samtidigt som det känns som jag sovit med ett öga öppet.
Sen vaknade jag mer ordentligt. Mådde så illa så jag tänkte jag skulle gå ut och dricka kallt vatten och hoppa att det lugnade sig. Eller hur?

Kändes som det var bättre att svänga av till toaletten och jag hann knappt sätta mig på knä bredvid innan det flög upp. Mums.
Hoppas verkligen att det bara är en sån där snabbis grej, men det blir inget jobb idag i alla fall. Dumt att riskera nåt ifall ifall. Så det blir att ringa Pippi om si sådär några timmar.
Hujeda mig...

Mår fortfarande illa. Smakar äckligt i munnen. Känns äckligt på tänderna.
Men jag ska försöka lägga mig igen, om det går. Är ju lagomt trött också, även om jag somnade säkert innan 22 igår kväll. Wow liksom.
Jaja, behövde bara få i mig lite vatten och sitta en stund. Precis lagomt för ett blogg inlägg, hehe.
God natt igen då.

Litet tecken

Hanna: Mm, vi har det bra ihop. Riktigt gott. Tack för att du är så fin!

Ann-Sophie: Duuuuktig kicka, haha!





Nu ska jag tydligen gå och lägga mig. Verkar som vi tänkt bli duktiga på att lägga oss i tid igen. Asch.
Bidde en rätt bra dag idag. Vi var rätt sjuka, höhö. Ne men jag är förkyld och Pippi är förkyld. Så blir man liksom slö och seg så det har gått sådär. Men kul har vi i alla fall haft.
Blir eventuellt imorgon också, ifall Pippi inte mådde bra. Så får vi väl se hur det blir med pappa, om han hämtar mig eller nåt. Eller om det blir nåt alls för han har inte ringt idag. Får ringa honom imorgon då.

Ja, tänkte bara jag skulle lägga in lite innan jag la mig i lite bevis på att jag lever.
Blir väl nåt mer imorgon antingen på morgonen bara eller innan jobbet. Vi får väl se hur det blir, den som lever får se. Eller hur?

Rensa

Ann-Sophie: Kul, visste inte om min kommentar kom fram. Jäkla blogg.se!

Hanna: Det har varit strul med blogg.se hela dagen igår, men tack!





Så tröttsamt. Jag hade tänkt... kommer inte på vad det heter. "Rensa datorn" ta bort allt som en ny dator och sådär. Ta bort Vista och ominstallera XP. Har vart så mycket strul och man får mer utrymme med XP och Oscar har det igen så det blir lättare om vi vill connecta.
MEN så skickade Maries MSN ut virus igår. Förhoppningsvis hann jag inte ställa till med för mycket. Installerade det aldrig men tog ner själva filen som det ligger på. Så nu blir det snabba puckar om inte Oscar fixat det. Men det är väl lika bra att få det gjort så vet man säkert. Skit också.

Kändes bara som att jag ville se färdigt College Years. Har bara fyra avsnitt kvar nu och det tog sån tid att tanka.
Och idag är det stängning, med alls vår Pippi! Bara hon och jag så det blir grejt. Och imorgon ska vi antagligen till papi eftersom Lena fyllt år och dom hade fullt upp då och jag/vi hade fullt upp.
Sen är det fredag, ledig kanske? Och lördag, skulle vi till mummu eftersom ukki fyllt år (värst vad folk fyllt då). Och söndag. Då är vi lediga båda två, gott. Och så börjar en ny vecka. Denna har gått rätt bra ändå.

Nu ska jag ta och hoppa in i en dusch.
Sen äta lunch innan det blir dags att bege sig till jobbet. Ja just det, det blir det kanske nån gång denna veckan eller nästa. Jag felanmälde ju allt som vi hade igår. Åtta punkter blev det. Får väl se hur lång tid det tar innan dom skriver av det utan att komma hit igen, hmm.
Frågade pappa det igår, om det liksom försvann automatiskt. För vi felanmälde ju handfatet 9/8 och 8/9 blev det avskrivet utan att nån vart här. Då hade det ju gått en månad så om det blev automatiskt då. Men det vore ju konstigt och pappa visste inte.

Men vi får väl se, ingen idé att räkna med att vara klar till jul i alla fall, det har vi ju lärt oss.
Men då är det bra att ha pappa som kan puscha på, haha. Inte så att vi ska gå före och han ska komma morgonen efter vi felanmält, men i somras dröjde det ju veckor och då fick han ju säga till.
Sen säger han alltid till mig "Maila chefen, det är bra att han får veta hur det går till/vad som händer". Jaaaa, men dom tycker redan jag är en gnällkärring och då blir det ju ännu jobbigare. Men skit i det säger dom.
Jaja, vi får väl se. Ingen idé att ta ut nåt (varken positivt eller negativt) i förskott.

Duschen var det ja!

Vad vill folk läsa (inom parantes)

Hanna: Vad BRA att du tyckte det!!

Malin: Som sagt, är så ledsen att det blev så. Ska nog leta upp en utmaning att utmana dig med, bara för att?





Jag är på sånt blogg humör! Jag vill bara blogga, blogga, blogga!
Men för att göra det får jag berätta vilket pålägg jag hade på mackan till frukost (som jag inte åt) eller hur många skedar oboy jag hade till mjölken när jag drack det (tre) eller hur svettigt det blir (massor) av så många ljus jag tänt i köket (sex, plus ett i sovrummet, sju här och ett i toan). Och sånt är väl folk inte intresserade av?

Nåt annat som kunde funkat är ju att berätta hur ont jag har i magen (förmodligen är det väl i nån slags mellan period vi kvinnor är så lyckligt lottade med), hur min näsa inte vill behålla sitt innehåll (så jag sitter och snorar och snorar, låter så mys), att min rygg gör ont (det gör den bara för skojs skull, det ger den nåt slags pleasure skulle jag tro), att jag glömde ringa vårdcentralen (så nu blir det pannkaka och rotmos av allt).

Eller så kan jag ju ha en lång utläggning hur mycket min älskade, fina och underbara sambo betyder för mig? Att han är mitt allt och min styrka (det som får mig att tuffa vidare helt enkelt). Den som gör att det kittlas i magen när våra läppar möts (som om man var nykär). Den som får mig att le bara av att titta på honom (inte för att han är ful eller ser konstig ut, mest för att jag är så lycklig). Att jag vill (och tänker) leva mitt liv med honom.

Men det är väl inte sånt man vill läsa om?
Rad upp och rad ner med onödigt babbel. Men jag är ju på sånt humör för att bara skriva och skriva. Fast å andra sidan vill jag bygga hus i Sims, måla, hålla på i PS, rita, sjunga, städa, fixa och annat sånt "kreativt".
Jag är på kreativt humör, minst sagt. Jag vill, jag vill, jag vill, jag vill!!!!
Men ne, jag vill ju inte skriva sånt folk inte vill läsa.

Tre saker

Tre saker jag gör när jag vaknar:
Gnäller
Vill somna om
Blundar

Tre saker jag måste ha under dagen:
Mat
Vätska
Kärlek

Tre personlighetsdrag på mig:
Klok
Snäll
Lite wacko

Tre saker jag gärna ägnar mig åt:
Blogga
Serier
Kramas

Tre saker jag är rädd för:
Grannar
Insäkter
Döden

Tre saker jag drömmer om:
Verkliga
framtids
planer

Tre personer jag utmanar:
Hanna
Anso
Erika

Tandläkarstrul.... typ

Så struligt det kunde bli, när jag bara ville göra det lätt.
Jag hade fått en kallelse till min gamla tandläkare (hittade nu när jag städade, tid i övermorgon så det var ju tur att jag hittade den!) och tänkte ringa och säga att jag skulle byta eftersom vi flyttat. Lämnade ett meddelande på telefonsvararen och blir uppringd strax efter.

Dom har en väntetid på 3 år så du kanske ska ha kvar din tid här? Dom kommer ändå hänvisa dig hit. Att jag vet det är för att vi har ju lite sammarbete och jag vet att dom har skickat patienter hit.
Fast förresten, du är ju bara 19 så du räknas ju fortfarande som barn och då kanske det är ett annat kösystem.
Ring och kolla med dom, kanske kan du gå här tills du får en tid (om tre år) hos dom.


Så jag ringde upp, kvinnan var nog rätt stressad för jag förklarade mitt "problem". Bla bla, ni ska ha tre års väntetid men jag ville gått hos er nu när jag flyttat. Då säger hon att hon kan ställa upp mig i kö men jag får vänta och bla bla. Ja, lugn och fin tänkte jag och sa att jag var 19.
Ja men dååå räknas du som barn, det är lite ont om tid innan jul men efter helgerna finns det tid. Jobbar du eller går i skolan? 7 januari har jag tider. 8.50, 10.30, 14.00....

Jaja, jag skulle ju frågat om dom kunde ställa upp Oscar i kö också men jag får väl fråga när jag är där.
Ska bara komma fram och lyckas avboka den jag har i övermorgon, har ingen lust att betala (när jag faktiskt går gratis). Eller fråga om Oscar kan få den? Så kan man säkert inte göra. Hmm, får prata med honom när han kommer hem. Kommer inte ihåg vad det var han skulle göra där.
Jag ska ju bara på en koll (vilket hon fattade eftersom jag sa att jag fått en kallelse, duktig kicka!). Jag har fina tänder.

Förlåt då!

Jag tror bloggen hatar mig för att jag sa att jag skulle sätta lösen på den.
Hela morgonen (typ 20 minuter?) har jag försökt logga in och jag skriver i mail och lösen som vanligt och ska logga in. Då kommer det upp en sån där ruta som när man går in på nån som har lösen, haha!
Så jag tänkte, jaja ingen skada skedd jag testar med mail och lösen igen. Naj, gick inte.
Men nu så, haha!

Nu är det typ fem timmar kvar tills Oscar kommer hem. Jag funderar på att i alla fall ha hunnit gå igenom städskåpet innan han kommer. Så får vi se på resten sen.
Så gott att han är hemma så tidigt så hinner man med saker under dagen. Annat när man kommer hem som jag, runt 20-tiden, blir liksom inget gjort sen då. Men än mat, slapp och sova.

Och appropå sova, SÅ gott med nya sängkläder. Och jag som gått och tänkt blä för att det "bara är vanligt bomull", det var mjukt och gott ändå faktiskt.
Men till jul ska vi ha bomullssatin och det är sååå gott. Älska, älska. Speciellt med vår säng och vårt täcke, känns som man sover på moln.
Och så passade vi på att boka tvättstuga så på torsdag ska vi förmodligen tvätta täcket och kuddarna och alla gardiner som blev. Lite lättare att göra det där, även om det går här också.

Ja, god morgon!

Advent på riktigt

Hanna: Det är ju tur att jag är positiv nån gång ;) Jorå, nån gång ska jag väl bli frisk igen. Hoppas det går över fort för både mig och er lille man! (Och nu läste jag ditt mail så jag förstår vad du menar med det med positiv.)





Nu känns det som vi har jul hemma. I alla fall i köket och lite i sovrummet.
Och det bästa är att jag har fotat som en galning idag! Enda jag missade var före gardinerna i köket, men annars tror jag att jag kom ihåg allt! Så imorgon ska jag försöka orka och komma ihåg att lägga in bilder. Eller så gör jag det när allt är klart, vi får se.

Det goa var att när vi städade köket fick jag för mig att rensa ut ett skåp vi bara har massa bröte i. Eller rensa ut är väl fel, men städa mer. Slängde en del men fick massa plats eftersom det inte låg så mycket skräp längre. Plats för mer!
Men i alla fall så fick vi rensat gott i köket och bestämde att ta alla skåp och sånt imorgon.

Sen har vi städskåpet och klädkammaren på G i planer över saker vi måste göra här hemma (som går utan att... köpa saker eller fixa eller nåt, som bara går att fixa på studs) och sen är det tv-bokhyllan. Och det ska vara klart till jul, jajjemen!
Ser ju bra ut i alla fall, jag är egentligen ledig till nästa helg, men ska in och jobba på onsdag. Men det blir nog rätt lugnt kan jag tro nu.

Om inte annat så blir man ju så taggad och glad när det blir fint så då får man ju ork även om man egentligen inte har så värst mycket av den.
För det blir ju massa lättare sen vill typ våren när vi ska fixa här, om allt annat är i ordning och man slipper ta det också. Sen är det bara förrådet kvar, och efter att vi var där och stökade idag känns det inte lika hopplöst. Känns riktigt bra faktiskt.

Ne, nu är jag på hugget och igång, hej och hå!
Har visst varit lite nere (i bloggen) det senaste men nu är jag tillbaka känner jag! Känns bättre efter beslutet om att sätta lösen (hade väl kommit tillbaka så småningom också) så ni ska här bli bra.

Och egentligen, så skiter jag i om det blir en-två personer som svarar, eller om ingen skulle göra det. Jag skriver ändå för mig själv (som alla andra bloggare) och gör detta för att jag tröttnat på folk som springer här men inte säger nåt. När man ändå läser, så kan man ödsla en liten sekund på att svara. Vet att det är så för alla och sådär, men så känner jag nu.

Nog tjatat, nu ska vi äta lite middag i form av chokladglass (bra va?) och se lite 2½ Men innan vi säger god natt.
Då är vi ny badade/duschade (man gör ju båda liksom) och renbäddat i sängen, me love! Så gottigt. Och när man vaknar är det advent (om man går ut i köket genom klädkammaren och skippar vad som liknar en krigszon som man kan kalla vardagsrum).
God natt, sov så gott!

Lösenord

Hipp happ hopp så hade jag tröttnat på det här nu.
Kommer nån dag här fram över sätta lösen på min blogg så den som känner att den vill fortsätta läsa kan slänga in ett mail till [email protected] så jag kan svara där ifrån sen.
Ja, det var väl det jag hade att säga egentligen.

Vem gör vad?

Vem tvättar? Jag "bestämmer" när det blir men vi gör det nog lika mycket.
   Vem städar? Mest Oscar, eller ja båda men han har övertaget faktiskt.
Vem lagar maten? Hmm, blir väl Oscar där också.
   Vem dukar? Olika eller så hjälps vi åt.
Vem dukar av? Ingen, hah.
   Vem diskar? Mest Oscar men vi hjälps åt rätt bra?
Vem bäddar? Bäddar rent tillsammans, bäddar gör vi aldrig.
   Vem rensar avloppet? ÄNTLIGEN! Moi, yours truly, jag!
Vem går ut med soppåsen? Den som hinner på väg till skolan eller jobbet.
   Vem stryker? Jag, jag, jag!
Vem byter glödlampor? Det har nog Oscar gjort dom få gånger det behövts.
   Vem plockar undan saker som ligger och skräpar? Beror på, båda skulle jag nog säga.
Vem vattnar blommor? Ingen.
   Vem handlar? Alltid båda!
Vem gör det fint hemma? Beror väl på hur man ser det? Men vi hjälps åt?
   Vem köper oftast födelsedagspresenter? Moi.

Say it isn't so

MrL: Jaja, men du gnällde ändå. Men visst var du duktig ibland också.





Okej, jag är sjuk. Det bara blev så.
Jag har ju varit lite småsnuvig och vaknat och haft ont i halsen, men så har det varit många gånger innan. Men nu så. Igår kväll (eller i gårkväll) hade jag så ont i huvudet så jag skrek när jag la mig i sängen. Som om man tryckte på ett blåmärke, bara att jag la ner huvudet på sängen. Varenda rörelse gjorde ont. Mamma mia tänkte jag.

Och för första gången har jag upplevt det folk säger som "det känns som sandpapper i munnen", när man är torr i munnen alltså. Har aldrig förstått det riktigt innan, tills i natt.
Jag har tydligen behövt andas väldigt mycket, och eftersom det inte går att göra genom näsan fick det bli genom munnen (när jag sovit alltså) och därför har jag vaknat flera gånger och typ inte kunnat röra tungan för den var så torr.

När jag vaknade sista gången, för att Oscar skulle gå, var hela munnen ner i halsen så torr och det gjorde ont att andas. Sandpapper på högsta nivå, det mest ofina som bara går!
Så ja, jag kan väl säga att jag är sjuk då. Även om jag förnekade det igår.

Och dessutom har jag ont i typ varje del i kroppen. Är helt slut och trött och börjar få ont i fingrarna av detta "lilla" inlägg. Host host ja, precis. Ont i huvudet och jag vet inte vad.
Men det ska inte hindra mig! Här ska städas, tvättas, strykas och julas! Första tvätten snurrar, ett par gardiner är uppe, en disk ligger i blöt. Hmm ja, så var det ju bara resten kvar sen.

RSS 2.0