Årets, och 00-talets, sista

Nu börjar vi bli klara!
Oscar har lockat mitt hår. Blev dock inte som tänkt så jag får hitta på nåt annat i lite halvstress för tiden går ju. Så det kan gå, men då känns det dumt att sitta här. Så jag avslutar och säger


Gott Nytt År till er alla!

Det börjar bra

Nu är jag fit for newyears!
Tog en lång powernap 9-10 på ett cirka, tog ett tag att somna där vid 9 och sen låg jag kvar lite efter 10 men eftersom jag var så pigg kändes det dumt att somna om för att förmodligen vara jättetrött när jag väl vaknar igen. Så jag gick upp, målade tånaglarna för att spexa till det ordentligt (trots att ingen kommer se dom förrän badet börjar igen) och tog en dusch.

Så nu är det handnaglarnas tur.
Sen ska vi väl börja bege oss upp till mamma. Ingen aning om vilken tid som är satt för dom andra men 16-17 skulle jag tro. Dock känner jag att det nog inte är hela världen om vi kommer lite tidigare, vi ingår ju i princip i inventarierna. Men, känner jag oss rätt är det lika stor chans/risk att vi kommer sist av alla gäster också. You never know liksom. Men oss, kan allt hända!

Det är så vi säger det

- Älskling, du vet att klockan inte är 9 än va?
- Mmh...
- Inte ens i närheten av 9?
- Klockan är kvart över 7.


God morgon på dig också!
Jag är smart som går upp tidigare och tidigare dagarna inför nyår. Oscar gnällde vid 21.30 igår att han var såå trött. För att han gick upp såå tidigt. Och även om klockan blev lite mer eftersom vi tittade lite Gary Unmarried och sådär, så när jag vaknade vid 7 och var relativt pigg kände jag att jag likväl kunde gå upp, jag med. När han gick upp vet jag inte, 6-tiden?

Blir nog en tuppis senare då.
Har ju ingen lust att varken däcka innan tolvslaget/vara trött och osocial dom sista timmarna innan eller gå och lägga mig "Klockan är framme, gott nytt, skål, *slurp* God natt!" så det blir nog till att nana lite sen, gäsp på det. Men nu ska det bli frukost i magen, doftar så gott med nybakt bröd! Vaknade när Oscar gick upp och låg och mm:ade, så gott!

Allmänt om idag

Anneli: Jag kom på mig själv när jag satt i tvåan, glömde detta när jag skrev inlägget men kom på det när jag startade trean och kände ahhh, att jag kollade hur länge simmarna sover. Så frustrerande att inte veta! Jag har verkligen kommit ifrån att "Nu är klockan si mycket, han är så mycket trött, sova om en timme så han orkar till jobbet" för i trean står det "...sover till 10.30" eller så väljer man att han sover till 06.00 om han ska åka till jobbet klockan 7. DÄR blev det tokigt!

Tänk vad jag hade glömt!
Fotoboken! Kom på att jag fick ju en rabbattkod så jag fick beställa en bok gratis, och att den gick ut imorgon. Så jag satte mig här nu, hade fem-sex sidor kvar bara (av 24 ändå) så jag gjorde färdigt den och beställde till slut. Gaah, tänk om det inte blir bra? Hahah! Jag blir så nerövs när det är sånt. Men jag tror att det är så häfigt så även om jag gjort det dåligt blir det bra.

Och så har våran skrivare kommit.
På tal om nånting. En trådlös rackare så vi kan skriva ut bilder från alla tre datorer, från telefoner (i alla fall Oscars) och från kameran. Tufft som attans och bra blir det! Testade att skriva ut en på fotopapper man fick med, och en på vanligt papper. Har allt mina tankar och funderingar på hur detta skulle kunna bli, he he he. Ne men det är kul, och en skrivare har vi behövt så många gånger!

Men nu börjar dagen ta slut.
Oscar vill installera på min dator, jag vill in och bråka med Sims. Jag tittade inte på hur trött hon var, teleporterade mig över eld som är enda sättet att komma dit på, sen var hon för trött för att teleportera över igen. Kul jul eftersom dom i trean tydligen inte sover så dom får lite energi när dom somnar av utmattning, dom sover bara så dom inte somnar av utmattning, typ så.

Aja, så kan det vara.
Nyår och allt imorgon. Jag är inte lika stressad som alla människor som var ute och handlade idag men å andra sidan har jag handlat mitt/vårt, vi ska hem till mamma så det är egentligen inget vi behöver tänka på. Så jag tar det coola bananer, tackar här och nu för mig för idag även om det inte var så mycket att tacka för. Sov gott, en sista gång i år, så hörs vi imorgon!

Varning! Simsprat!

Anneli: Typiskt att du inte hittade nåt, tur är väl att man alltid har nåt hemma men kul om man hade nåt nytt ibland också. Men, det är väl rätt utplockat nu kan jag tro också.
Ja här om dagen när vi var ute fick Oscar övertyga mig några gånger om att det inte var pistolskott (inte heller helt omöjligt här) för det dönade som tusan, nån som smällt mellan alla hus så det ekade.

Kattis: Kul med nån med åsikter och tankar, och kul att se "dig" här igen!
Skönt att det har dragit ner hos er ändå. Jag minns inte hur det var här förra året och detta är andra nyåret här. Känns som det är något mer i år, men ändå snackar vi en-två gånger och inte ens varje dag, och det har hållt på i en vecka kanske. Men det räcker ju för dom som far illa av det!
Haha ja var inte det typiskt då? Ne jag tänkte också att 19 var väl lite väl tidigt, men för barn då som sagt. Men jag får nog hålla med om att det räckt med dom som blir fina, dom som bara smäller är väl mest för barn/ungdomar att leka med och då kan det ju gå illa, om det vill sig så.

Jag skulle bara säga att jag ska försvinna in i Sims-dimman.
Igår startade jag tvåan men det var inte alls lika kul nu när jag spelat trean, haha! Men jag saknade lägenheter och djur så jag ville testa men det var så segt och tråkigt så det var ingen idé. Det jag saknar mest i tvåan är dock att kunna bygga med scen inomhus, man kan inte göra platåer eller "snurr"trappor inomhus längre. Och det som kom i sista expansionen, strax innan trean kom ut, att det fanns staket med höga pinnar upp till taket när man gör veranda/terass/you name it. Och ja! Dubbelvåningsfönster. Såna som är stora och går från en våning upp till den andra. Det vill jag ha igen.

Men man är lite inne i trean så det blir snurrigt.
Dels att man igen (på Xbox:et där jag började spela var det som i trean) inte får välja och vraka bland kläderna, hela tiden, utan får det man väljer och sen får man köpa om man vill ha mer. Och att man inte kan ändra kläderna preciiis hur man vill, så gott som. Material, färger och allt. Och att man inte får välja skor själv. Och det med att välja material och färger på kläder, det är ju samma i huset. Att man måste mitcha matcha med det som redan finns. Nej, det blir trean för mig.

Tvåan kändes så gammalt (förlåt Anneli!) och efter på nåt sätt.
Men det är kanske det att trean är mer likt Xbox på en utav dom grejerna jag tycker är roligast, och att bygga hus och göra simmar är ju egentligen det jag gör mest, och det har man så fritt spel med nu, så det blir nästan för mycket. Men man saknar det. Så jag tankar dom senaste grejerna och nån update tydligen, sen är det bara att köra! Efter lite IRL-frukost då, att sånt ska vara nödvändigt?

I'm a bitterkärring

Jag är en sån bitterkärring, men jag vet om det.
Det jag tänker på denna gången, är alla raketer som skjuts runt den här tiden på året. Inte så att jag vill förbjuda dom eller nåt, nej så långt ska vi inte gå. Men i senaste lokaltidningen stod det att det bestämts att här får man skjuta rakter på nyårs afton mellan tiderna 19 och 01 om jag inte minns helt fel. Och det är klart att man ska få skjuta rakter på nyårsafton, det får man.

Men då ska man hålla sig till det också.
Jag måste bli en surkärring när det finns dom som inte respekterar detta och att det kan finnas varelser som far illa av skjutande. Jag tänker på djur och barn som tycker det är jobbigt och när man inte vet att det kommer skjutas innan (om man inte antar, men man kanske inte kan anpassa sig efter folk som inte sköter sig med tanke på jobb och annat) så kan man inte heller hjälpa den som far illa av det. Eller förvarna eller vad det än må vara. Och då blir jag ledsen i ögat.

Man önskar att dom nån gång satt där själva.
Att det var deras hund som tyckte det var jobbigt när det smällde överallt, att det var dom som fick hantera det. Och inte bara under dom timmarna en kväll som dom vet att det kan hända, utan lite när som veckan innan dessutom. Eller tänka att det kan hända, men här måste jag sitta på jobbet så vovven är alldeles ensam. Då förvandlas jag, dutturuduttuduu, till bitterkärringen!

Nyår som blir når

Nu är det snart dags för god natt.
Nån timme kvar på sista maskinen tvätt, så är... om jag inte har helt fel, fyra tvättar gjorda idag! Hallelujah! Alla "vanliga" kläder, sen finns det en del udda saker (morgonrockar, nån gardin, duntofflor, röd tvätt) men dom kör man när man har tid och lust. Nu behövdes här rena kläder och så blev det! Skönt att ha det gjort och slippa rota i tvättkorgarna "Jaha, här var den tröjan/dom byxorna, vad ska jag nu ha på mig?" eftersom man redan gjort så med ett antal plagg innan. Men nu jävlar ska här kläs!

Nåt till midsommar nyår vore bra.
Vi ska vara hos mamma så man behöver ju inte vara jättefancy men det är ju kul om man är lite uppklädd. Förra året körde jag ju på leggings och stor t-shirt och även om jag gillar det så får jag väl i så fall hitta mig en annan tröja/linne/skjorta att ha till, känns lite väl att komma i exakt samma året efter, haha! När det dessutom så gott som blir samma folk. Mamma, Anders och Anton - ganska självklara då vi är hos dom. Anders bästa kompis och pappa, Antons tjej med föräldrar och eventuellt Anders bror, eventuellt min moster med man och eventuellt min numer norska kusin med sin norska sambo.

Så, inget fancy men inte naken.
Tror inte det är så uppskattat av så många fler än Oscar, kallt lär det ju bli dessutom. Speciellt vid tolvslaget även om jag har tjocka stövlar och dunjacka. Kanske kika in på Lindex men det betyder ju att jag måste gå ut och det ingick inte i planerna. Får kika i garderoben och se vad jag kan hitta. Nåt ska man väl ändå kunna trolla fram, tycker jag! Vad har ni på er till nyår? Kanske kan få lite tips och inspiration från andras klädsel? Inte från Raymon/Rayman i alla fall, men det går att spela.

När det inte är så bra

Anneli: Tycker vi kunde få det som plåster på såren för allt strul som varit, hehe.

Så blir det som det blir.
Ibland ser det ut som det ska bli prima, sen upptäcker man att man står där med huvudet i jorden ändå. Jag vill så mycket men det blir aldrig av. Det är inte roligt att gå runt och känna som man bor i nåt andrahem med nån annan saker där man drömmer sig bort till sitt egna hem där det ser ut som man vill med ens egna saker.

Sen vaknar man.
Men oj, är det min lägenhet? Är det mina grejer? Vart ska jag då fly? Så många gånger det känns som man tar flera steg framåt, men varje gång inser man att för varje steg framåt tar man två tillbaka. Ändå lär man sig aldrig, tokigt.

Man måste vara lite down ibland.
Då känns det bättre när det är bra. Sen blir fallet ner ännu längre eftersom man klättrat sig så högt upp. Men ändå, det tänker man inte när man står där upp och skriker "I'm the king of the woooorld!!". Så nu får det vara slut med gnäll. Om inte annat så får man låtsas att man är där uppe och uppskatta det man har? Eller hur, för nåt har man ju alltid.

Nu gäller det!

Anneli: För att jag kan må så bra sen av att jag hade rätt, haha! Ne men det är ju inte alltid man har det, eller så går man ut och skriker på lagret efter/pratar av sig med kollegorna och hemma. Och det är ju så sällan det är nån så riktigt grinig kund. Och jag har ju valt jobbet och vet ju vad jag gett mig in på, många som verkat missat det (med tanke på hur man kan bli behandlad på andra ställen) men så vet jag ju också att det inte är personligt. Det är inte jag som packat kartongen/ritat monteringsanvisningen eller vad som är fel. Men tack, också!

Jasas: HAH, kan säga att jag bokstavligen tappade hakan när jag loggade in nu, taack!
Finns gör den nog men börjar väl dö ut nu, skulle jag tro. Det var flera veckor sen jag hörde att nån i området hade den men jag känner ingen som fått den (förutom Oscar som tror att han hade den, men det tror inte jag) och sen jag hörde att det var nån här så har jag inte hört nåt mer. Media är så bra på att skrämma upp oss.
Jaa, testa Wii ska man i alla fall!! Riktigt coolt, tror inte det finns nån film men ska kolla om jag har så ska jag lägga upp. Svärmor skulle till och med köpa det till sina "gamlingar", hon jobbar på nåt typ av äldreboende eller så, och för dom som inte rör sig eller sitter i rullstol är det ju bra att röra sig liiite i alla fall!
Haha ja barn TP är mer min nivå! Men vi fick Geni i julklapp och dom frågorna verkade bättre, jag kunde i alla fall ett svar på varje kort som vi testade, haha!
Tuffituff faktiskt att du ändå handlar där en del, eller är där i alla fall haha, och "lärt" dig saker av mig. Som för mig, nu när jag jobbar där, är så självklart. Coola bananen!
Ne då kanske jag inte vet om det, hehe. Eller så kanske det syns på andra ställen än där jag ser själv, och när man står så mitt emot. Så visst var det snällt men det blev så dumt (för mig, i mitt huvud) när det kändes som han bara klämde ur sig det för att jag inte skulle bli ledsen.
Hah ja, Sverige kan inte komma på egna grejer för då blir det värdelöst, då kopierar dom från USA och det blir lika värdelöst det. När ska dom lära sig liksom?
Haha coolt, vi liksom tänkte samma eller nåt. Tuffetåg, det också!
Dom måste ju skicka laddaren så deras serviceavdelning vet att det är det som är felet och dom vill ju helst försöka laga den. Finns ju "regler" för sånt också. Samma sak om du köper nåt på Jysk (vet inte om det är så i andra butiker) och så saknas kanske skruvpåsen, då har leverantören enligt lag upp till tre veckor på sig att åtgärda det. Att man går och plockar ur en kartong som står på lagret skapar merjobb till oss och är inget vi behöver göra men många förväntar sig att sakerna ska finnas och vi ska trolla med knäna. Jag kände också så när vi stod där, ge mig den jävla kabeln! Men så får man andas och tänka på hur vi har det och dom har ju också sina grejer, så jag förstår det men surt ändå. När han ändå stod där och viftade med en kabel som funkade, haha!

Kattis: Ah, sorry! Är ju tyvärr som sagt inte så insatt, hoppas du hittar nåt ändå!

Ja men alltså, jag behöver ju en blogg med svara-funktion så jag kunde svara på kommentarerna där istället för att skriva ett helt inlägg bara med kommentarer, haha! Och så är det ju lite lättare för den (Jasas i detta fallet) att veta vad jag svarar på om hennes kommentar är där. Plus att då kanske jag inte hinner skriva av mig all blogglust innan inlägget börjat? Vi får se, hah!


Bara det att jag egentligen inte hade nåt att säga.
Jag skulle liksom bara starta dagen här också och så blev det som det blev och nu har jag skrivit i en halvtimma och tappat bort om jag ens hade en tanke om vad jag ville här, till övriga, hah!

Idag ska i alla fall bli en städdag.
Vi har sagt det i några dagar nu "Imorgon tar vi tag i städet och så" och i fredags sov vi hela dagen så den blev förvirrad, i lördags jobbade jag och vi var hos mamma, i söndags... hmm, vad (titta i bloggen) gjorde vi då. Vet inte? Och igår var vi ju och flängde halva dagen. Men idag så! Jag har i alla fall startat första tvätten, blir några till för jag kände för att dela upp det så bra.

Sen är det inte så mycket mer än att plocka i ordning.
Men det ser ju så mycket trevligare ut när man har gjort det och det är inte så jobbigt som det ser ut. Jag skulle bara vilja bli av med alla grejer som står i sovrummet nu så jag får krypningar i kroppen för jag inte tycker om att ha det så. Och nu vill vi ju inte ställa saker i förrådet, bläää!

Vi får helt enkelt gå igenom alla saker:
"Är detta nåt vi verkligen, verkligen inte vill bli av med? Ne okej, då ställer vi den i förrådet" bara det att dom sakerna jag inte vill ha kan jag ju slänga själv. Ne, blir bara så irriterad. Får göra nåt vettigt istället känner jag, kan inte sitta här och sura bara. Läsa färdigt dagens bloggar och sen börja städa, yes. Tänka på annat och sjunga lite, tralalalala! Ha en fin da!

En till tår i ögat

Åh, jag glömde säga att jag mötte ett av "våra barn" på Elgiganten förut.
Eller mötte och mötte, vi hade lite bråttom och sprang på och jag såg en kvinna jag kände igen och sen plingade det till när hon hälsade så jag hälsade också. Såg grabben och hälsade på honom och han hann knappt känna igen mig i suset, haha! Men så ledsen jag blev i ögat, han är en av dom stora barnen som flyttas vidare till stora bassängen. Uh, en så fin kille. Och alla andra barnen. Buhu.

BOOYAA!! woman!

Och sen, och sen mååååste jag bara:
Det var en sån verkligen BOOYAA!!-händelse på jobbet här om dagen men jag har bara inte hunnit eller orkat eller kommit ihåg att berätta om det. Men nu, nu minsann!

Ett par kom in med en luftmadrass.
Det var fel på den för dom som legat på den hade vaknat på golvet. Jag försökte tala om för paret att jag var tvungen att ta in madrassen och prova den innan jag kunde göra nåt åt det, om dom så ville ha en ny madrass eller få pengarna tillbaka. "Vadå?! Vad menar du, ska DU PROVA MADRASSEN?!" skriker dom till mig. Jag börjar säga "Ja, vi har fått tillbaka så många madrasser...." men blir avbruten: "Ja, men då måste det ju vara fel på dom om ni får tillbaka många!!" och jag fortsätter: "...som det inte varit fel på egentligen".

Så många att leverantören reagerat.
Då blev vi tvugna att ta in madrassen och testa den ifall det var så att kunden gjort nåt fel och många gånger, med tanke på hur många vi säljer, var det inget fel på dom. Men det förstod dom ju inte och började gorma om att då skulle dom minsann lämna tillbaka denna och köpa en ny, hähä in my face liksom. Fast så får dom ju inte lämna tillbaka en använd vara. Jag försöker, lugnt, förklara läget och säger att jag inte misstror dom att dom gör fel, men eftersom många gör det så måste vi testa den.

Då, klämmer dom ur sig att dom har en till.
Bestämmer mig för att ringa och fråga Pernilla om dom inte kan få en ny ändå eftersom dom ändå hade en sen innan så det var ju inte det att dom inte kunde hur dom funkade för den andra hade dom haft i två år. "Okej, vi är lite julsnälla" och medans gubben hämtade en ny försökte jag igen förklara för tanten om alla "reklamationer" och varför vi gör som vi gör. Det gick inte riktigt hem men dom flinade så glatt när dom fick gå hem med sin madrass ändå. Jaja, en glad kund.....

Jag är bara glad att jag hade rätt.
Speciellt när hon avbröt mig så otrevligt "Ja men då måste det vara fel när ni fått så många reklamationer". Nej, för det har ju inte varit reklamationer, BOOYAA!! Fast så får man inte säga. Men vad jag tänker när jag står där och ler och pratar sansat, det ver ju ingen mer än jag.

Verklighetsbaserat och orealistiskt

Och för att göra dagen ännu bättre har jag sovit uselt i natt.
Jag har vaknat flera gånger, drömt massa hemska drömmar och hela tiden sovit precis på gränsen till vaken. Ibland vaknar jag på natten och måste kissa. Oftast sådär vid 4 eller nån timme innan vi ska gå upp. Igår la vi oss och somnade säkert vid 23-23.30 och 0.15 var jag uppe och kissade? Gissa om jag blev chockad. Sen har jag bara räknat ner tills klockan skulle ringa för jag orkade inte ligga och må så dåligt som jag gjorde när jag sov så. Och så sov jag över klockan. Den ringde 7.30 och jag snoozade några gånger, sen kom Oscar in och väckte mig 9 och tyckte jag skulle vakna för vi skulle åka vid 10-11.

Nej fy, mådde riktigt dåligt av drömmarna faktiskt.
Mycket som var verklighetsrelaterat men samtidigt väldigt orealistiskt. Jag drömmer som om det är en film. Stora, stygga monstret kommer och ryter och då sugs väggarna ut och det blir starka vindar i rummet. Fast det handlade om sånt som, på sätt och vis, hänt på riktigt. Jag är så bra på att drömma sånt som är sant eller litegrann har nåt med verkligheten att göra, men sen spexa till det med nåt jag sätt på TV eller bara är påhittat från nåt annat. Jag har lite för bra fantasi tycker jag nog där.

ElGiganten höll inte måttet

Anneli: Kanske var nåt bara hos er som gjorde att du fick välja för länge sen, och sen när det blev i hela regionen fick du välja igen? Man blev ju tilldelad den som låg närmast eller som man besökt mest så jag fick min förra men bytte till den som är närmare nu när vi flyttat.
Haha nja, jag tänker på fru kvack-kvack men det tror jag väl inte han tittar på. Alternativt barnprogram. Men det är kanske inte just det, nej, hehe.

Kattis: Ja, det kan man. TvTorrents.com heter sidan. Exakt hur den funkar vet jag inte för det är Oscar som sköter det, men annars är det ju PirateBay vi använder, men TvTorrents har mycket mer tycker jag.

Ja, hallelujah vad jag ångrade mig om ElGiganten.
Jag har varit så imponerad av deras service som dom har att man får ha en vara i 30 dagar och är man inte nöjd får man lämna tillbaka den, även om den är använd. Sen efter vi lämnat in datorn och han var så trevlig och bra så blev jag ännu mer imponerad och kände bara att härdanefter ska vi handla allt genom ElGiganten om vi kan för med sån service är det lättast att ha allt samlat. Speciellt när kedjan var så bra att ha att göra med också, med att hitta kvitton och sånt också.

Jag fick ett SMS för nån vecka sen att datorn var klar.
Snabba puckar, fan vad nice! Men så har vi inte hunnit hämta den, konstigt nog har det varit annat att göra såhär i juletider med snö och så. Åkte idag och killen som lämnar ut datorn säger att det dom har gjort är att dom "flashat bios" och jag försöker få honom att förklara på svenska vad dom gjort men fattar inte riktigt, mer än att dom vart inne och grejat i själva datorn, modekortet och så.

Ska man göra det när den inte laddar?
Han frågar om vi ska testa den och jag velar men känner sen att jag orkar inte åka en gång till så han får testa den. Funkar det? Eh, nej. Dom har ju inte lagat felet. Oscar beskrev det som nåt i stil med "Jag kan inte låsa min bil så vi bytte motor" och det låter ju väldigt rätt med tanke på att felet låg i laddaren och inte ens i själva datorn, som vi så sett trodde från början.

Orkar inte bry mig vem som har gjort fel, men besviken är jag.
Antingen är det han vi lämnade in den hos först men han och hans kollegor bakom disken har ju verkligen noll kunskap, det dom fått lära sig är hur dom ska knappa på datorn. När vi stod där och väntade idag var det verkligen varannan kund som fick gå in och prata med en säljare för dom i serive/utlämning/återköp visste inte vad dom skulle göra för dom kunde inte produkten.

Och det är ju lite tråkigt när man sitter och åker så.
Han idag provade med en annan sladd och då funkade det så nu ska min sladd skickas in igen för att dom ska se att det är den det är fel på och laga eller skicka ny till mig. Fick honom i alla fall att göra så dom skickar hem den sladden jag ska ha, så vi slipper åka en gång till. Kostar ju både tid och bensin att åka fram och tillbaka sådär eftersom vi åkt med pappa.

Så jäkla tråkigt bara nu när jag ställt in mig på att få hem min dator idag.
Hade jag vetat/trott att det skulle dröja hade det inte varit så farligt, men nu kan det dröja två-tre veckor till för att dom tabbat sig och inte ens felsökt när dom fått in en vara som inte funkat. När det kommer in en kund som saknar nån skruv till sin ekmöbel ska jag nästa gång skicka med dom en svart bräda. Nej, jag är bara så lesen och besviken på dom nu, buhu. Jag som trodde dom skulle bli mina favoriter.

Som tur är hittade vi en ny mys i alla fall.
Annars hade det varit lite panik för som den andra höll på kunde det ju inte vara. Men jag köpte en precis likadan, Oscar har ju haft den andra i år och år så den är ju bra. Allt tar ju slut nån gång. Och jag är lite halvt beroende av bakåt och framåt knapp på musen nu när jag har haft det. Och jag vet ju att jag trivs med denna så jag är nöjd. Nöjd, nöjd, nöjd. Med Media Markt.

Men det märktes på båda ställena att det är mellandagsrea.
Halvt kaos, massor som var slut och massa folk. Stod till och med inne på ElGiganten och väntade på hjälp med skrivare, försökte stå i kö för han som var där hjälpte en annan kund. Så kom en annan säljare men pratade med den förste, sen hann jag inte vara så på så han gick till nån som bara gick och tittade. Ännu mer dålig stil på dom, faktiskt. Skit också, jag som ville att dom skulle vara bra!

När man inte är så privat som man trodde

Jag satt och pratade med Anneli på MSN förut.
Kom in på det ena och det andra, bland annat hur anonym man inte är. Jag blev verkligen chockad, vilken bubbla jag levt i verkligen, när hon berättade om sidan Ratsit där man kan söka på folk och får upp dels alla ens namn med för- mellan- och efternamn, lägenhetsnummer på vissa men adresser på alla. Även om man annars har hemligt nummer och inte finns med på eniro.

Då blev jag lite paranoid, haha!
Fast så upplyste Anneli mig om att adressen får man även på birthday.se och "självklart" födelsedatum som man får från ratsit också. Men jag tycker det är lite onödigt mycket info. Födelsedatum, fulla namn och adress. Och här satt jag och inbillade mig att skyddade mig ganska bra genom att inte skriva ut fullt så mtcket som andra, men ack så jag bredrog mig.

Som tur var lugnade jag mig efter en stund.
Vi pratade vidare och jag inbillar mig att jag inte behöver oroa mig så mycket (speciellt nu när jag gett psychon tips om dom inte visste det innan, hehe) men det är klart att man tänker alltid "det händer inte mig" men det kan hända alla. Men jag kan sova gott ikväll.

Nya serier, tack

Anneli: Nej alltså, jag vet ju att han inte kan ha menat det så det märktes ju så tydligt att han bara sa så för att han sagt så till Oscar. Men då kunde man lika gärna varit tyst? Om nån säger till den som står bredvid mig "Vad fin du är i håret!" blir jag inte ledsen om ingen säger det till mig sen?

Sandra: Ja precis, det var ju ett fint försök men jag vet inte riktigt varför det kändes nödvändigt, egentligen? Eller så var det kanske bara mörkt ute? Haha, så insåg han när vi kom in vilket misstag han gjort?

Chathrine: Haha ja, något. Så var det här förr också, fast man kunde ju gå till ett annat om man ville det också. Nu kostar det 100 spänn att gå till den VC man valt och det dubbla om man går till nån annan. Så vet inte hur det är om man är i Kiruna och behöver uppsöka läkarvård, men som du säger så går man väl snarare till sjukhus då än VC.

Ah, jag vet inte riktigt vad jag ville, haha!
Typ svara på kommentarerna. Var inne hos Anneli och såg bilder från Sims. Blev ännu mer sugen på att spela, och dessutom tvåan som hon spelar. Men så länge musen bråkar så känns det lite jobbigt faktiskt. Plus att jag får det inte som jag vill när jag väl sätter mig, ändå.

Så nu behöver jag tips på serier istället.
Nåt roligt. Vi har tittat igenom Scrubs, New Adventures of Old Christine (Christine i Sverige), 2½ men och Gary Unmarried. Sen såg vi Reba för göralängesen. Så nån rolig serie, måste ju inte vara skratt rakt igenom men helst inget super seriöst som... ja, inte vet jag?

Har några mer seriösa på lager också.
Eller ja, främst Heroes. Sen vill jag se Fringe. Oscar vill se om Arkiv X men jag är inte så sugen. Sen har vi ju Warehouse 13. Det var nog dom jag kom på nu, förutom alla vi väntar på som ska börja igen som har uppehåll nu eller sen en tid tillbaka. Dom är ju några, dom också.

Hmm så ja, tips tages tacksamt emot.
Har försökt kolla där vi tankar serier, dom har så man kan gå igenom alla komediserier som finns hos dom men så svårt att se på ett namn eller en bild om det kan vara bra. Jag tycker det är så tråkigt att läsa vad saker och ting handlar om, haha!

Från det andra till det ena

Jag såg ett program på TV3 förut, och fick lite ont i magen.
Vårt bröllop i era händer. Titeln säger väl det mesta. Kalle och Lisa skulle gifta sig och orkade/ville inte fixa bröllopet själva (eller ville bara vara med på TV) så deras familjer plus två snubbar skulle fixa det på sex dagar. Ganska imponerande ändå, att dom fixade det alltså. Inte att överlämpa allt sånt på nån annan. Det där emot är modigt tycker jag, när det ändå är ens bröllop det handlar om.

Problemet för mig var att dom inte riktigt verkade veta vad dom ville ha.
Inte tulltull, säger hon. Det var så sett om klänningen, men själva festen efter gick i himmelska tecken och det var fluff och puff, moln och änglar överallt. Inte tulltull exakt men pretty close tycker jag. Och när hon då inte ville ha en romantisk och tulltullig klänning utan en häftig/modern (minns inte vilket ord hon använde) men festen skulle vara himmelsk och romantisk? Aningens förvirrande, kan jag tycka.

Eftersom dom inte gjorde nånting själva på varken kläder eller fest.
Mer än sa vad dom absolut ville ha och vad dom absolut inte ville ha. Men riktigt modigt. Mammorna skulle fixa klänningen men totalförstörde den (aningens överdramatiserat, ja) för att dom inte kunde sy på pärlor som det skulles och inte insåg vilket stort jobb det faktiskt låg bakom så ena "programledaren" fick lämna in den hos en kontakt i Stockholm som skulle få jobba dygnet runt för att hinna.

Då är väl snarare han "programledaren" lite oproffsig som inte varnade om det.
Men det blir ju bra TV, och det är ju det viktigaste. TV3 är ju inte direkt kända för att satsa på högkvalitets TV det senaste (ja, jag syftar på fru kvack-kvack). Jag tyckte annars det lät lite roligt och spännande, men ack vad jag bedrog mig. Jag borde veta att svensk TV inte kan hålla sån kvalité. Garanterat har dom snott idén från USA men kunde inte hantera den här. Som med allt annat i rutan.

Sven von Essen liksom; vad är han, vad gör han, vem är han?
Jag hade ingen aning om vem den pipiga gubben som tjötade runt i Baren var, jag trodde han dog ut som serien gjorde. Sen såg jag honom i Singing Bee Celeb och i det här. Den andra vet jag inte ens vem han var. Lika struttig och pipig han. Simon och Thomas är manligare än vad dom två är, och dom var nog inte ens ihop. Från det ena till det andra: Sverige gör rutten TV! För det mesta.

Ibland är han faktiskt söt. Ibland

0-19b9b2621dd1cdb8897d1883957ad7b3.png

Ibland är han faktiskt söt. Ibland.


Ge mig? Varför då?

Vi satt och åt en kväll när utlanningarna var här.

Oscar kom på att fråga sin mamma hur dom har med vårdcentral nu, om dom får välja och sådär. Hon svarar att nehe-ej, hon går till den hon har, dom får inte välja.

Det förfärar honom och jag svarar:

- Men, det är väl i hela Sverige man får välja sin vårdcentral?
- Jag tror bara det är i Västra Götaland man får det.
- Nej, jag tror det är i hela Sverige.
- Fast jag har för mig att det bara är här.
- Men man får det i Skåne!
- Så för att man får det i Västra Götaland och Skåne, så får man det i hela Sverige?
- Jag tror att det är i hela Sverige.
- Ja, fast jag tror att det bara är här - och i Skåne då.
- Men jag tror att det är i hela Sverige.
- Ja, och jag tror att det bara är här.
- Jag tror att det är i hela Sverige.
- Ja hjärtat, och jag tror att det bara är här, ska vi ta det en vända till?

Envisa? Vi? Neeeej? Och jag har inte kortat ner några "Men jag tror. Jaa, men jag tror" - inte alls. Inte speciellt många i alla fall. Säger vi.

Tjejsnack #37

Decemberslut

1. Vad fick du i julklapp?
Dammsugare, bakmaskin, pengar, gåvor till andra, muggar, choklad och lite annat pill.
2. Vem firade du julafton med?
Oscar så klart. Först hos mamma med henne, Anders och Anton. Sen hos pappa med honom, Lena, Mattias, farmor och farfar.
3. Vad var det bästa med julen i år?
Att det var snö och där med ganska mysigt. Och att vi hann med både mamma och pappa igen.
4. Vad ska du göra på nyårsafton?
Ingen aning, utan spaning.
5. Nyårslöften eller inte?
Inte.


Only on Facebook


Ett försök i alla fall

När jag satt och läste inne hos Hanna kom jag på nåt jag glömt skriva om.

Jag kunde i alla fall inte låta bli att fnissa en bra stund efter, men det lär ju inte vara hälften så roligt så här i skrift och när ni sen läser, men jag skriver i vilket fall.

Förra helgen när vi var och mötter svärmor och svåger vid bilen när dom kom hit blev det lite kramkalas, "hur är det?" och sådär som det ska va.

Och så tittar Karl på Oscar och säger att han (änna, tänkte jag skriva, men han är ju inte göteborgare) gått ner mycket och Oscar som har det blir så klart glad och säger ja.

Sen tittar Karl på mig, jag ser verkligen hur han tittar uppifrån och ner, och säger sen "Du också!" precis som om jag skulle blivit ledsen om han inte sa så till mig.

Jag vet faktiskt att jag inte har gått ner, och verkligen inte så mycket som Oscar, och att det inte syns. Man behöver inte säga så för att vara snäll, jag vet hur jag ser ut.

Men jag tyckte ändå det var lite snällt och gulligt att han försökte.

Ett försök i alla fall

När jag satt och läste inne hos Hanna kom jag på nåt jag glömt skriva om.

Jag kunde i alla fall inte låta bli att fnissa en bra stund efter, men det lär ju inte vara hälften så roligt så här i skrift och när ni sen läser, men jag skriver i vilket fall.

Förra helgen när vi var och mötter svärmor och svåger vid bilen när dom kom hit blev det lite kramkalas, "hur är det?" och sådär som det ska va.

Och så tittar Karl på Oscar och säger att han (änna, tänkte jag skriva, men han är ju inte göteborgare) gått ner mycket och Oscar som har det blir så klart glad och säger ja.

Sen tittar Karl på mig, jag ser verkligen hur han tittar uppifrån och ner, och säger sen "Du också!" precis som om jag skulle blivit ledsen om han inte sa så till mig.

Jag vet faktiskt att jag inte har gått ner, och verkligen inte så mycket som Oscar, och att det inte syns. Man behöver inte säga så för att vara snäll, jag vet hur jag ser ut.

Men jag tyckte ändå det var lite snällt och gulligt att han försökte.

Min mus nu igen

Jag har suttit här och tänkt att jag snart ska skriva om min mus, igen. "Jag ska bara" och så är jag snart där. Men det tar lite längre tid att bara när man titt som tätt måste dra ut mussladden och sätta i den igen för att muspekaren fryser. Inte som i kall utan som i fastna.

För jag gör det själv nu. Även om det är lite jobbigt att böja sig lite neråt, ta ut sladden och antingen sätta i den i samma hål eller hålet bredvid, så tar det så lång tid om jag ska ropa på Oscar som ska ta sig in och göra det. Så jag får offra mig och göra det själv.

Billigare än gymmet

Vi brukar säga att man behöver inte gå på gym när man jobbar. Man springer på ganska bra, upp och ner på stolar och man bär en hel del. Nio timmars gymmande, that's nice.

Igår var det skyltbyte som stod på schemat och jag var väl lite otränad för jag har sån träningsvärk i låren idag, haha! Ni som varit inne i en Jysk-butik vet kanske hur skyltarna på täcken, kuddar och påslakan sitter. En rad längst ner på golvet, sen tre rader uppåt.

Kan säga att jag bytte ett antal såna skyltar igår. Upp och ner, upp och ner. Skitbra huk-träning. Sen när vi tog oss upp till mamma i 10-15 centimeter snö dessutom. Men idag, ajajaj. Haha!

Köööörv

När man blir lite såhär sugen på mat efter att mest levt på sötsaker det senaste:

- Vill du ha korv?
- Vadå för korv?
- Grillkorv?
- Ja det kan jag ta.
- Hur många vill du ha?
- FYRA!

Ehh okej, klockan halvt mitt i natten, men visst.

Kortfattat om idag

Anneli: "Tyvärr" så har jag kabel på denna och USB-mus så jag vet inte riktigt vad jag ska göra längre, haha! Men men, en mus extra är ju alltid bra att ha "Som nu!" sa Oscar igår när vi pratade om det. OM det inte är fel på denna musen, men det är det ju för det händer igen. Och igen.

Jobbat 11.45-16.15 idag då.
Sen hann jag knappt hem innan vi gick upp till mamma. Öppnade paketen vi fått av moster och mummu (med familjer) och åt maten. Spelade ett spel Anton fått i julklapp och lekte lite sen. Nu är jag trött som nåt som är väldigt trött, ska kolla vad Oscar pysslar med (det lät, sen skrek han "Chaise" (man får stava som man vill när man är trött)) och nog gå och nana.

Asch då, precis när jag fick upp h

3e166df3961a3fab7232712b457c1662.png

Asch då, precis när jag fick upp hoppet om att musen nog ändå funkade när den gjort det så länge idag, så dog den. Så nu är det god natt tills vi hämtar min lille dator och kan köpa ny mus.


Jag har en ursäkt

Anneli: Haha okej, för oss var den nästan över då. Blir ju lite annorlunda beroende på hur/när man firar, hehe.

Eh ja, jag har lite svårt att blogga.
Än så länge har musen hållt ganska bra men igår frös den ett tusental gånger medans jag satt här. Fast nu har den funkat förvånandsvärt länge men än ska man inte ropa hej. Fast jag får nog sitta här en lång stund till så jag säkert vet att det är fel, och vi behöver köpa ny mus.

Och ja, det var ju det då ja.
Därför var det lite svårt att blogga för jag "skulle bara" och till slut så gick det så fort från fixning till frysning att jag stängde av datorn och gick därifrån. Allt från ominstallera musen, ominstallera firefox och jag vet inte allt han pysslade med igår som inte funkade.

Så jag får väl offra mig och sitta här då.
Jag ligger lite före i tidsschemat. Jag ska ju jobba idag. Och hade planerat att snooza en halvtimme till 9 och ducha då men för en kvart sen kom jag ut ur duschen eftersom jag vaknade tre minuter innan klockan. Så, jag har ju lite tid på mig om man säger så. Så nu ska jag veva mus!

Julen 2009

Marina: Juldagskramar till dig!

Anneli: Haha tack, vad söt du är!

Ja, så var julen så gott som över.
Känns alltid lika konstigt att dagen man har längtat efter och planerat inför så länge, bara går över på ett litet kick. Bara sådär. Men så är det ju varje år, och den är ju snart här igen.

Det blev en bra jul ändå.
Vi vaknade rätt tidigt och åt en julskinkemacka (obligatoriskt liksom) och åkte lite senare upp till mamma på mer frukost och lite paketöppning. Försökte få Anton att öppna dom julklapparna som var från oss (som tomten glömde när han var hos dom) men då blev det bara fler och fler, haha! Han gör som jag när jag var liten egentligen, öppnar ett på morgonen och resten när han kommer hem på kvällen.

Sen blev det en liten paus hemma.
Oscar ringde och berättade sin julklapp till sin pappa och vi fixade det sista till julklappsleken. Var precis klar att gå ner till farmor för att åka till pappa när han ringde och sa att dom redan var där. Dom hade glömt oss för jag hade inte pratat med dom mer än när pappa ringde och sa att vi skulle åka tillsammans. Så kan det gå, men farfar kom och häntade oss.

Tittade på Kalle, det var kul.
Tyckte Oscar också för jag skrattade åt allt och han somnade. Men det var, vad jag kan minnas, typ tredje året jag såg det. Har säkert sätt det nåt innan och så men så jag kommer ihåg så allt var ju som nytt för mig. Och så blev det mat, första julmaten då faktiskt. Och dela ut julklappar och sen ett hektiskt julklappsspel. Och då fick farmor och farfar åka hem till kissnödig hund.

Då var klockan 18.40 - kom ihåg detta.
Lena tyckte vi skulle göra nåt, spela nåt, och inte bara sitta. Så det blev TP som var det enda som verkade kul. Och kul hade dom åt min okunskap (och andras) så det blev ju bra. Mattias tog en tårtbit rätt tidigt, sen tog pappa en. Tillslut sa vi att den som svarar rätt på nästa fråga, måste alltså inte så på en få-en-tårtbit-ruta utan bara få en fråga, den vinner.

Och som vi kämpade!
Spelet ville verkligen inte ta slut, det var som om nåt ville att vi skulle spela och spela och spela. Efter flera varv med den regeln så vann till slut Mattias och vi kunde alla säga "Tre timmar med TP - och vi kom inte längre än så!" så vi började traska hem strax innan 22 och det var rätt mysigt ändå. Hem, äta lite skinka och titta lite TV och sen nana.

Som sagt, nu är julen så gott som över.
Vi ska upp och lämna paketet jag och Anton fixade för det fick jag ju så klart inte med mig igår, la det till och med i fel påse. Och då har vi kanske lite julklappar från mummu och moster och resten av gänget. Men sen är verkligen julen slut. Men den går ändå i graven som ett fint minne. Den gick upp och ner men i det stora hela är jag mycket nöjd och glad och ser fram emot nästa jul.

Nåja, en sista då

Marina: Jodå, bättre känns det allt (peppar, peppar) men frisk var väl att ta i.

Anneli: Ja en liten uppdatering blir det här nu och sen blir det inte förrän på fredag igen. Men jag tror du har att göra imorgon så du inte hinner sakna mig, hihi.

Nu kan det få lov att bli jul.
Dagen har varit lång, hela 10 timmar lång med en hel del att göra. Jag har mest stått i kassan och matat medans dom andra gjort annat. Änd aj lajk it. Jag älskar verkligen att stå i kassan! Och så har det varit så gulligt att hört alla som varit så glada för att vi ska ha stängt imorgon. Det är ju första gången och alla har sagt att det är bra eller så, även om många har frågat/antagit det.

Så nu har jag stängt av.
Skinkan ska in i ugnen, har som vanligt köpt en färdig skinka så när som på att man gör ägg och ströbröd själv och har den i ugnen en stund. Sen ska granen upp och kläs. Som jag längtar! Ska hoppa ur Jysk-skjortan bara. Känns lite mer mys med privata kläder. Sen är det så gott som klart för julafton. Hur mycket kommer man kunna sova i natt liksom?

Är det julafton så är det.
Och imorgon blir en tidig morgon. Strax efter 8 börjar vi traska, om vi inte åker bil beroende på vädret, och så ska det ju duschas och lite sånt innan men det är ju så jul är. Även om vi bara har två ställen att vara på med paus emellan. Och faktiskt så gör det inget när man får träffa sina nära och kära på en dag som julafton. Apropå det har jag nåt mer att slå in, inte glömma!

Ja, en liten uppdatering till då.
Inte så liten kanske men ändå nåt. Får väl sätta igång här. Ögonen lär väl gå i kors snart och det finns ju att göra, som sagt. Hostan mår mycket bättre. Har tagit medicin bara fyra gånger och efter den andra idag kände jag stor skillnad, otroligt skönt! I natt har jag inte vaknat av att jag hostat nån gång, men att Oscar gjort det där emot, stackarn. Och då drog mitt igång också, haha!

Så än en gång:

En riktigt massa God Jul till er alla!

Lite update

Marina: Tack, och god jul till dig också!

Anneli: Ja, så var det på förra VC:n men den var (förhoppningsvis) värre på det som egentligen är viktigt men då kunde dom ju ringt mig när som och där kunde man bli uppringd vid 12-13 om det var så. Men men, what to do?

Det är inte lätt när det är svårt.
Nu när min lilla dator är på lagning (kommer hem idag, wiiiiihoooo!) är det svårt för mig att hitta en dator. OScar har fixat ett spel till Anton som var väldigt kul, på min dator. Och han själv sitter vid sin så jag har frågat nån gång om jag kan få kolla fejjan lite snabbt bara, och så trodde jag att jag skulle hinna en snabb uppdatering igår men icke. Hann svara på kommentarerna, hah!

Och jag är inte döende.
Doktorn hann knappt se mig, två minuter var jag inne i rummet och han en och en halv. Vi pratade mer om min galla än min förkylning. Fick recept på hostmedicin så jag ska vara frisk till jul. Och jävlamig om jag inte är det då. Nej, jag blev lite besviken faktiskt.

Nu ska vi väl äta lite mer kanske?
Satt i kö i en kvart i morse, 8.20 kom jag fram och fick tid 9 så jag fick slänga i mig en macka och bege mig. Sen ska jag åka till jobbet vid 14 men det får nog bli lunch där sen eftersom jag ändå går till 20 så är det rätt lång tid annars. Tänkte kommit in en halvtimme tidigare och ätit innan jag började, men kom ju på att det var en så lång dag idag då. Äh, vi får se. Det löser sig väl, inga världsproblem.

Och nåt lite läsktigt:
Anton är sjukt duktig på bowling på Wii. Nog för att man kan komma på exakt hur man ska stå och göra för att alltid göra strike men jag tror inte han kommit på det. Eller jag vet. Nu gjorde han precis 190. Helt galet och han blir så glad när det går bra.

Så this is väl it tror jag.
I alla fall det närmsta. På julafton är datorerna avstängda, idag är jag hemma 20.30 eller 21 och Anton är förmodligen här tills jag åker. Imorgon går jag 10-20 och är hemma dom tiderna som idag. Sen är det faktiskt julafton, hur sjukt det än känns. Sen är det bara nyår så återgår allt till det normala. Men om vi inte hörs: Ha en toppen fin jul allesamman!

No way, José

Jag var tvungen att kolla, bara för att.
Oscar har frågat hela veckan om jag har svinis. Nej säger jag varje gång, jag har inte alla symptomerna och jag mår inte tillräckligt dåligt. Jag är förkyld och har problem med hosta/andningen.

Så jag googlade mig till sjukvårdsguiden:
Feber och frossa; nej, något hög temp ibland bara. Hosta och halsont; ja. Snuva, rinnande näsa och nysningar; ja. Värk i kroppen och huvudvärk; nej. Diarré eller kräkningar; nej. Trötthet; nej.

Slutsats = ingen gris i mig.
Oscar tror ju att han har haft den själv, men en lindrigare version. Snicksnack säger jag. Han har varit förkyld precis som jag varit. Den är inte så märkvärdig, den där svinis. Den ska inte tro att den är nåt!

Där hade jag fel

Anneli: Haha ne jag förstår, vissa saker försvinner ibland.
Och tack, dubbla tack dessutom!

Jasas: Haha, skönt att det inte bara jag som tänker tokigt då!

Ne, det är nog inte idag heller.
Försökte ringa vårdcentralen i morse men efter en kvarts väntetid var jag tvungen att åka till jobbet. Dom hade inte samma smidiga funktion här att dom ringer upp.
Kom till jobbet och gjorde det vi skulle hinna och ringde sen upp. "Nej, men du vet, vi har telefontid 8-10 och nu är ju klockan 10 så du får ringa imorgon för vi har bara telfontid 8-10" och då sa jag att jag minsann ringt tidigare också men det var så lång kö så jag hann inte vänta!

"Ja, jo så kan det ju vara"
Jaja, ingen idé att jaga upp sig, jag ska ringa imorgon och då har hon (antar jag) redan antecknat allt i datorn så jag behöver väl bara ringa och säga att jag ringt idag.
Så jag åkte hem från jobbet 11.30 eftersom vi blivit dubbelbokade idag och jag ändå inte mådde bra. Tror att jag lite tillåtit mig själv att få vila idag och därför mår jag mycket sämre. It's all in my mind, vill jag så orkar jag men nu har jag släppt dom spärrarna.

Så blev det en del ändå, hehe.
Man ska aldrig säga att man inte orkar blogga för då blir det såhär, man fastnar och skriver ändå. Men lite orkade jag ju, det var ju tur det i alla fall.
Ska se om Oscar är sugen på lite mer ost och kex, det var mumsmums! Trodde inte ens jag gillade sån ost men tydligen, där ser man! Annars får vi kanske äta mat och det sen men ah, är man sjuk så är man. Men mat är ju så gott det också. Symptom ingen matlust = noll.

Not today

Jag har ingen ork eller lust med bloggen just nu.
Fryser och är mer sugen på ost och kex med lite vin (gu så vuxen man kan va) och mysa i soffan och hoppas på lite värme.

Mår inte så värstans bra heller.
Men jag är säkert tillbaka imorgon. Om jag inte blir överkörd eller nåt.

Glasunderlägg

Jag måste bara berätta, medans jag kommer ihåg, om när Malin ringde ner till jobbet igår.

Hon frågade efter glasunderlägg, för det är ju sånt Jysk skulle kunna tänka ta in om dom inte hade nåt bättre för sig, eller nåt. Och jag blev lite förvirrad och trodde det redan kommit men det hade det inte. Frågade Carina om var man annars kunde hitta och hon tipsade lite och började sen prata om att man kunde skära ut ringar ur "dom här" filttabletterna, som man har på bordet under tallriken.

Jag fattade inte vad hon babblade om men försökte ändå förmedla till Malin vad Carina sagt och hon sa att hon skulle fundera och komma ner och kolla på det. Det var julklapp till nån och jag funderade på vem fan önskar sig glasunderlägg i julklapp? Eller mer; vem kommer på idéen med glasunderlägg?

Sen sa jag till Carina "Du vill inte veta vad jag tänkte på när Malin sa glasunderlägg. Att det var en tablett, fast i glas." och så skrattade vi. Sen fattade jag ju varför man skulle klippa ut ringar ur filten, för hon snackade ju om sånt man har för att ställa glasen på, typ för att skydda bordet. Och det lät ju lite rimligare än en tablett i glas. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte där faktiskt.

Som det alltid blir

Ja när vi kom hem igår och hade ätit och sådär, klockan var väl runt 20.30 om jag inte minns helt fel, ville Karl ta ut djuren så Oscar och han hade dom i köket medans jag städade. Sen blev det lite Wii, för ovanlighetens skull. Och så blev det prat om film och då tänkte jag att det var ju prima julskinka för jag orkade inte titta film, klockan var runt 23 och nu sitter jag ju ändå här. Men tänkte att lite surf hinner man ju alltid. Jo men tjena, eller hur?

Jag hann väl typ logga in på Facebook och då kom Oscar och la sig? För han orkade inte titta film. Så det var ju bara att snällt göra sig klar på Fejjan och krypa till kojs. Men ikväll, då far dom hem, inte för att jag räknar ner just för det men för att då hinner man sitta här lite mer, hah! Tänker ju på er stackare som sitter och saknar mina inlägg så värst, ni kan inte ha det lätt.

Så nu ska jag väl göra mig lite frukost. Lite mer tomtegröt och nån macka. Mindre tomtegröt än igår alltså. Sen ska jag bege mig till jobbet där även Carina tänkte komma in tidigare så hon hämtar mig vid bussen så slipper jag ta mig över soon to be dead-vägen. Varje dag man slipper det är ju en... Ja, jag vet inte vad man säger? Det är en dag. Så jag får säga på återseende, ha en fin söndag och sista advent och hörs vi inte mer så sov så gott när vi ändå håller på!

We have a winner!

Jasas: Haha ja men ibland hinner man inte sånt, viktigaste är ju att man faktiskt får i sig mat. Men det gick bra och jag satt 30 minuter i sträck och mumsade. Med alla ben neråt.
Jag har socker och kanel på min. Varm. 98 utan 100 gånger utan mjölk, kanske en skvätt i slutet. Saftsås trodde jag man hade på ugnspannkaka? :O Eller vad det nu var? Hur äter du din gröt?

Anneli: Jag tror att jag skrivit det men för det betyder det ju inte att jag inte kan skriva det igen! Avatar såg vi. I 3D of course, tydligen går inte Oscar på bio längre om det inte är 3D. Där ser man.
Haha jag ber om ursäkt att du fick pinas igenom masa inlägg men ändå inte fann vad du sökte ;) Hade faktiskt glömt det helt men nu genast ska jag säga vad det var!

Jag hade totalt glömt bort där den där bilden ni skulle gissa på, ärligt. Men nu när Anneli frågade så är det ju klart att jag får komma ut med vad det var. Eller ja, jag hade ju gjort det även om jag kommit på det själv, hah! Inte bara för att Anneli frågade, men för att hon påminde mig.

I alla fall, jag som dommare bestämmer att både Anneli och Hanna får rätt på sina gissningar på gorilla och apa. Jag tänkte apa när jag målade den men dom är ju ganska lika så jag tycker absolut att man får rätt för det! Det är trots allt snart jul.

Tyckte mest det var spännande att se om det gick att se vad det var. Jag målade den nämligen på Oscars telefon. Med ett typ paint-program. Med pekinger nageln. Skulle bara rita ihop det lite snabbt till Karl och sen vipps så vart det en apa. Jag blev lite imponerad.

Tjejsnack #36

Julafton

1. Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet?
Egentligen är det typ nån skiva skinka och julmust, resten bara är.
2. Vilken är din favorit i Kalles Jul-slinga av tecknat?
När tomten gör dockor och "Say mama!" - men mest av andra skäl en filmen.
3. När öppnar ni julklapparna?
Efter maten. På varenda ställe vi är på. Aldrig samma klockslag.
4. Skulle du vilja jobba på julafton?
No way, José! Jag skulle hellre jobba alla, alla "högtider" på året med dagarna efter.
5. Hur brukar din julafton se ut?
Stressig från morgon till kväll med massa mat och folk.


Och så igår

Och ja, dagen igår var helt okej.
Eller ja, själva dagen var det väl inte nåt fel på direkt. Utlanningarna var här en timme efter det var sagt att dom skulle åka, och då har dom fyra-fem timmars körning så det blev inte bara-ligga-på-soffan-och-äntligen-få-ta-igen-sig-när-jag-trots-allt-är-sjuk-morgon utan det blev att springa runt och fixa och dona och ha sig tills Oscar kom hem senare än tänkt för att bussen åkte för tidigt.

Men det gick bra, som oftast.
Dom kom upp och vi tjötade lite innan vi gick ner och handlade till maten, tacotallrik. Gjorde den, åt och spelade ytterst lite Wii innan det var dags att börja lasta ur bilen för att sen bege sig. Vi var ute i extremt god tid så vi hade en timme på oss att vänta när vi väl kom in till biografen. Men det gick bra ändå, efter att alla hade kissat och så var det 20 minuter tills dom tog biljetterna och då handlade vi innan det. Långa väntan kom innan filmen, 25 minuter innan vi fick komma in sen.

Och så hade jag tänkt fel på tiden.
Och filmen började 10 minuter efter utsatt tid (stod dock innan vi gick in så det var inte hela världen) och jag hade inte räknat med antingen promenaden till bilen eller resan hem när jag sa midnatt. Strax innan 1 var vi hemma och då skulle ju bröd fixas, sovplatser och allt allmänt innan man kryper till kojs. 1.54 var klockan när jag kollade sista gången och sen låg jag och vred mig en stund utan att somna.

Men nu sitter jag här!
Klockan 7 började klockan ringa, 7.21 var jag uppe och då hade Svärmor fått jobbsamtal (är man chef så är man) men jag försökte ändå vara tyst ifall Karl fortfarande sov, och ifall hon ville somna om sen. Det var ju en lång dag för alla och nu snarkar Oscar som 25 jetmotorer. Hah, bara för det blev han knäpptyst! Så endast Jenni som är vaken och smyger runt. Skönt att komma till jobbet sen så man kan föra lite liv, hah! Eller imorgon när jag börjar lite senare, och vi nog somnar tidigare ikväll.

Haha ja förresten, nån som undrar om filmen?
Oscar tyckte att det var top 3 av dom bästa filmer han sett, ett masterpiece. Vet inte riktigt vad dom två andra tyckte men svärmor hissade den inte riktigt så högt. Jag tyckte mest att den var som alla andra filmer med samma tema (dom stora dummingarna kommer och ska ta över urinvånarnas land) och som jag trodde innan så var det lite bortkastade pengar. Men nu har jag sett den och Oscar är glad.

En tidig morgon

Jasas: Tack, igen, sötfia!!

Det kittlade dödsskönt i kistan.
Tomtegröt såhär strax innan klockan 8 en lördagsmorgon, det kan väl aldrig vara fel? Så mysigt när jag gick upp i köket och det luktade nybakt bröd. Startade ett som skulle vara klart tills strax innan jag vaknade. Så skönt, speciellt när man knappt behöver göra nåt, hah! Så jag ska skiva med mig lite till jobbet tänkte jag, så äter jag frukost nummer två där sen.

Man vill ju inte vara hungrig.
Med lite tur hinner vi lunch idag, vet faktiskt inte om det "ska" vara mycket försäljning (sånt ser man i förra årets försäljning för idag och då får man lite anta att vi säljer lika mycket/lite som då) men borde ju vara en del när det inte ens är en vecka kvar till jul? Men vi är tre nån gång mitt på dagen och då borde vi ju hinna få i oss lite mat. Borde, med ett ben i luften eller nåt, hah!

Ja, för sen ska vi ju iväg.
Har inte bestämt om vi äter före eller efter eller inne på Liseberg men jag är väl den som är bäst på att bli hungrig så jag får ju försöka så gott det går att skjuta på det, hah! Men jävlar vad mastigt det blev med gröt. Gjorde nog aningens för mycket för jag orkar inte riktigt här nu. Men jag har ju en stund på mig innan jag går, det ska nog gå ner, om så i nån tå i ena benet.

Nu är det så igen

Ja, det blev inte riktigt som tänkt idag.
Inte idag heller, snarare. Tycker jag skrivit det ett par gånger det senaste? Har haft fullt upp idag kan man lugnt säga. Och nu är utlanningarna här och vi ska snart börja lasta ur bilen och sen bege oss in mot Göteborget för att gå på bion. Hemma nån gång runt midnatt eller så, 8.45 bör jag stå utanför dörren på väg mot jobbet imorgon, hoha! Ha en toppen fredagskväll all ya'll!

Äntligen!

Nu är han hemma, sen en liten stund.
Dags att nana natten. God natt alle sammen!

En massa tjöt

Jasas: Haha ja jag kan också bli arg när jag blir skrämd men jag var så trött och förvirrad - och chockad över att jag inte lät nåt! Haha!
Jaa, dom har jag ju gjort vanligt också, dina thekakor! Man kan ju göra själva smeten i den också, och göra thekakor sen men man kanske kan göra bröd av det också?
Ne jag hade aldrig hört nån som hade det innan jag träffade Oscar faktiskt, lite coolt.
Jag brukar också bli nervös vid avstämning, man vet ju inte om man missat nåt litet, man tar ju inte med mening men man kan ju alltid missa. Helst om man är själv och inte tänker på det eller har nån som påminner en. Jag har faktiskt blivit stoppad en gång av polis när jag körde, men jag blev faktiskt inte så nervös!

Ja, då lider denna dagen mot ända också.
Minns inte var jag slutade, får kolla det. Ja, nu är jag med på spåret igen. Ehh, ja. Oscar kom hem! Det var inte planen men så visade det sig att dom slutat två timmar tidigare än jag trott och han hade glömt sitt kort och behövde kontanter att köpa dricka för och han ville ha sin mössa när han ska hem i natt. Så det blev nån timmes mys efter han handlat och sådär, skönt eftersom han åkte vid 8 och är hemma vid 1 annars.

Sen var det bara att städa vidare.
Fick inte så mycket svar från mamma så jag tänkte att vi äter väl på varsitt håll, det var inte tänkt med jobb och hämtning och sånt som jag trodde så jag sackade lite och tänkte att vi kan städa klart imorgon. Sen frågade jag igen, för att vara säker, hur dom skulle göra och då skulle dom hit. Oops! Och hon trodde sig vara på väg snart och jag fick lite bråttom med maten. Potatisgratäng som skulle vara inne 45 minuter i ugnen så jag skulle slänga iväg den medans vi var och handlade.

Men det blev bra och jag hann.
Kom på in i det sista att jag skulle gömma julklapparna. Anton är ju på gränsen om han tror på tomten eller inte och jag tycker att kan han tro en jul till så ska han göra det! Förra året var han inne på att tomten inte fanns men jag tror inte han blev övertygad för i år verkar han tro mer på tomten. Och då är det ju dumt om det ligger massa julklappar här "Varför?" haha!

Så vi åkte och handlade det vi skulle ha.
Eller jag snarare. Luftmadrassen till svärmor. Eller ja, som extrasäng här när det kommer gäster, måste ju inte vara just till henne, hah! Och precis när vi svängde in för att köra till oss pep klockan att maten var klar, perfekt. Bara det att Anton fastnade hos kompisen han var hos för att se på julkalendern men det var bara att sätta in gratängen i ugnen tills dom kom och så åt vi. Som vi åt! Den är så nedrans god den gratängen, funkade även med laktosfri grädde eftersom mamma inte tål laktos.

Drack lite kaffe och tjötade, sällskap är nice.
Så när dom gick plockade jag undan lite mer och gjorde klart att lägga sig (alla julklappar låg i sängen med lite annat grejs) och blåste upp madrassen. Så jäkla lätt så det är löjligt. Ska lägga mig på den sen och titta lite serier, just nu har jag Hanna på MSN även om hon fick gå och titta till lille Mio för tillfället. Men sen så, för jag har ju lite att titta på.

Det blev ju inte som jag tänkte, direkt.
Jag räknade från klockan 9 att jag skulle ha att titta på till 16 om jag tittade nonstop men så blev det inte alls. Såg ett Grey's till maten och har sett ett DH och sista Grey's nu medans jag suttit här. Så jag har ju lite kvar att se så jag håller mig vaken (inte garanterat bara för att jag tittar, dock) tills Oscar kommer, när det nu blir. Han messade nyss och det lät som dom hade rätt kul? Hmm, då är det inte värt att sitta där hela natten tycker jag inte. Men han gör ju som han vill, jag väntar här så snällt i vilket fall.

Det är helt sjukt var lite nässpray kan göra!
Eftersom jag alltid fått ont av det så använder jag aldrig det när jag är förkyld men denna gången hade det varit så jobbigt så jag var tvungen att ta det och nu när jag har en light-version som min näsa pallar så är det så jävla underbart! Det märks inte ens att man är förkyld, i alla fall på den punkten. Tänk vad jag missat! Men aldrig igen, nässpray är min bästa vän när jag är förkyld. Vi 4-evvah!

Verkar inte så bra med Mio, stackarn.
Blir nog att lägga sig på madrassen. Som jag för övrigt blåst upp och ligger på för att testa den. Så ingen vaknar på golvet med ont i ryggen på lördag. Ifall det inte framgick, hah! Det låter ju i TV:n om/när hon skriver igen och snart är det dags för One Tree Hill och då vill man ju titta också, inte bara höra!

Människa igen

Sådär, nu är jag människa igen.
Var in på Ica och handlade så jag kan göra middag ikväll, antingen bara till mig eller till fler om det blir så. Har inte riktigt bestämt en men ska se vad mamma svarat nu.
Var på apoteket också och frågade vad jag skulle ha för nasspray eftersom alla vanliga är så starka så jag får ont. Och som jag trott, men ville fråga, fick jag en barnspray. Det sista vi hade hemma tog slut igårkväll får man la säga, för det fanns inte tillräckligt för att få en öppen näsa idag.

Fast på Ica var det lite kul.
Eller ja, kul och kul, lustigt mer. Jag kände på mig att det skulle bli utcheckning så det sista jag gjorde när jag var klar var att kolla så jag inte missat nåt, snurrig som jag är.
Ska betala och så kommer "Köpet måste hanteras av personal". Bara att gilla läget, så sällan som det är och så snabbt det går jämfört med vanliga kön är det verkligen inget att klaga över. Var en gammal klasskompis som hade hand om det. Och jag som var tjock med snor från pannan till magsäcken fick ta i från tårna för att höras med mina "Ja", "Tack" och allt sånt.

Så nu ska jag städa lite tänkte jag.
Sen titta serier. Tankade på Oscars dator igår så jag kan se det i HD på TV:n. Har ju haft sånt på lilla datorn och trodde inte den skulle vara borta så länge så jag väntade.
Tre avsnitt Gossip Girl, tre avsnitt One Tree Hill, tre avsnitt Desperate Housewives och två avsnitt Grey's Anatomy. 7 timmar och 20 minuter tror jag att jag fick det till, på ett ungefär. Så man städar lite, ser ett avsnitt, städar lite mer, ser ett till, tar en disk och ser mer.

Det är en dag idag

Goodie, goodie morgon!
Sicket prima bröd jag gjorde igår! Blir nog dock inte samma igen för jag tog massa mjölslattar. En halv deciliter vetemjöl, fyra deciliter grahamsmjöl och fem och en halv deciliter... tappade ordet? Lantbrödsmjöl! Tog det sista av dom två första och sen resten av mängden som behövdes med lantmjölet. Blev riktigt gott. Sen är det honung i och det blir en god, speciell smak.

Äkta honung dessutom.
Oscars pappa är ju biodlare så för Oscars del kan det gärna vara honung i allt och han skulle aldrig få för sig att äta Icas honung (eller liknande). Huga, förra sommaren satt dom och åt på vaxkaka men det ser så snuskigt ut, haha! Men dom gillar det, knäppisar.

Så ska vi se vad det blir av dagen.
Oscar kommer hem till sena natten, först är det skola och tre timmar senare är det julbord och avslutningsfest så han kommer inte hem emellan. Jag ska fortsätta dona här men lite städ och tvätt och sådär. Ikväll ska vi handla lite på jobbet - igen. Till och med när jag inte jobbar liksom. Men mest julklappar. Får se om vi äter här, där eller på varsitt håll eller vad vi gör.

Nu i alla fall, ska jag ut.
Alla pratar om att det är kallt så jag får la se om det är det. Kanske behöver knäppa min (vind)jacka? Ne, en tripp till Ica, varför minns jag inte riktigt. Sen apoteket och presentaffären och kolla om han hittat en julklapp jag väntar på. Sen får jag göra vad sjutton jag vill!

I love delay

Nu är dagen strax slut.
Skönt det får jag lov att säga. Ska bara sätta igång ett bröd så det är klart imorgon bitti och ladda tvättmaskinen med en tvätt som också är klar imorgon. Den som kom på delay borde få en kram. Där emot den som kom på flugor borde få sig en smäll.

Tack för idag och god natt!

Inte många knop

En liten dusch, och allt blev mycket bättre.
Är bara så nervös hela tiden, minsta ljud och jag rycker. Obehagligt då att stå i duschen när man är själv och inte hör alla ljud. Fast å andra sidan så gör ju djuren en hel del ljud också så det är lika jobbigt att vara utanför duschen, haha! Fast dom sover nu, så dom är rätt tysta.

Men nu hör jag mig i alla fall.
Och jag blev allt lite piggare, en stund. Ska se om jag orkar börja fixa här som vi tänkt igår men fick ju lite annat att göra och när vi kom hem vid 20-tiden var jag så matt så matt. Har en sån olustig känsla hela tiden och det är inte roligt. Tappar liksom lusten på allt.

Men jag försöker baka bröd istället.
Det blev lite tokigt det vi gjorde igår, men det var ju första (riktiga) försöket så jag testar lite annorlunda nu. Plus att jag gör på grahamsmjöl istället för vetemjölk, eftersom vi inte hade så mycket av det andra och jag ville testa. Hoppas på mums sen, jammi säger magen då!

Telefonkötider

Jag tyckte det var lite spännande igår med alla telefonköer.
När jag ringde polisen hade jag typ plats 12 och det skulle ta 9 minuter för dom att komma till mig. Men när jag ringde försäkringsbolaget så var jag på plats 9 och det skulle ta 11 minuter. Sen tror jag att jag andra gången hos polisen hade plats 16 och det skulle ta 11 minuter. Lite skillnad där.

Fast det kanske är så det är, jag vet inte?
Har aldrig ringt sånt förut, och hoppas aldrig behöva det igen. Men mest störande var nästan att rösten var femte sekund var tvungen att säga "Alla våra telefonister är fortfarande upptagna men vi besvarar ditt samtal så snart vi kan". Ja, jag förutsätter både att alla är upptagna eftersom jag sitter och väntar och också att dom besvarar mig i den ordning vi har = så snart dom kan. Jag har förstått det efter 10 minuter, tack.

Schh

God morgon, jag hoppas ni hör mig.
Det är tur att jag faktiskt kan prata med mig själv i huvudet (tänka, kan man kalla det) istället för att prata rätt ut för då hade rösten varit schlutt sen ett tag tillbaka. När jag vaknade kraxade jag inte ens, det pep när jag pratade men det var typ det man hörde, haha!

Oscar skrämde slag på mig.
Jag hörde honom tassa in i sovrummet men sen hörde jag inte vart han tog vägen (jag somnade om) och så vände jag mig om och trodde att jag startade TV:n och jag minns inte om han lät eller om jag vände mig om igen och så stod han där! Och ville bara vara snäll och starta TV:n så jag kunde vakna. Men jag vet inte vem som gjorde det, han eller jag.

Men jag höll på att inte hinna till morgonkisset.
Och där ligger jag och piper "Men shit vad gör du? Varför står du där? Vad göööör du?" för han hör inte ens vad jag säger, haha! Så nu dricker jag te och försöker vara tyst men det är inte det lättaste, inte ens när man är ensam hemma.

Glass i stora lass

Jasas: Ja vi får försöka hitta ett bra recept så blir det i alla fall till varje dag som behövs! Så himla käckt och nu är det inte långa stunden tills preminärbrödet är klart, iih!
Ja jag tror att rösten kommer tillbaka men nu har jag så ont i halsen så jag vill inte prata, så där fick ju jag, haha!
Han blev glad men mest förfärad över att se och höra sig själv, haha!

Ja, här äter vi glass i alla fall.
Eller dricker kallt vatten sakta, sakta. Det svider i halsen så jag får försöka vara tyst. Det går dock inte så bra, hah! Men jag försöker. Vi kommunicerar via MSN när vi sitter här och annars tittar vi på Scrubs och jag slår in paket och då får man prata lite, tycker jag.

Ne glass var det.
Och sen lite bröd innan vi ska ta och nana. Jag föreslog att vi skulle baka så det är klart i morgon, men det tyckte inte alla vara en lika bra idé så nu sitter vi här, hah! Inte för att jag klagar, jag får slå in fler paket och äta glass. Inte illa pinkat.

Snart är det slut

Hanna: Haha, snälla barn brukar min mamma säga (inte för att vi inte är det men, hah). Bra tips förresten med skivan, ska tänka på det till nästa år. Hade glömt att vi redan köpt till honom, hah!
Hehe, du är la go också! Ska hälsa honom det, blir han säkert glad tondöv som han kallar sig. Fast det är nog inte samma sak, haha!
Oh, du måste ju slå in paket! Det som är så mysigt! Jag blev aldrig klar igår så jag har mer idag, iiih! Sen måste du dela med dig av mammagömmor av julklappar! Jag har vissa år letat både hos mamma och pappa men jag fattar katten inte var dom gömmer dom, hah!
Ja verkligen! Jag tycker det är svårt att se åldrar och kan gissa på 22 och alla andra suckar och gissar på 45 (för att överdriva lite) men det är ju alltid bra att dom frågar, bättre en gång för lite än en gång för mycket! Haha nej, tvärtom.
Neej, jag vet men innan har jag tänkt att jag inte behövde hämta ut dom eftersom jag inte behövt dom men så kände jag mig bättre förut så då blev det inget.

Jessica W: Hehe okej, dom är bra dom tycker jag! Verkar vara många som har dom också. Har du också en så vackert rosa?

Anneli: Ja fast riktigt ordentligt bröt det inte ut förrän igår så jag är nog okej snart. Ska ju jobba i helgen och så så då får jag vara frisk eller låtsas vara det för jobba ska jag!

Ja hej och hå vilken dag det varit.
Vi var nere och åt brunch på ett fik här nere vid 12-tiden och sen dess har det rullat på. Sprungit hit och dit, ringt lite överallt.
Och varit och lämnat in bakmaskinen och fått en ny. Inte undra på att det inte funkade såg vi sen. Den veven som rör om allt, dens hål var mycket större än pinnen den ska sitta på och vi såg stor skillnad när vi hämtade en annan. Samma kille som med datorn, hah! Och han kände igen oss.
Så eftersom det var inom öppet köp-tiden fick vi en helt ny så nu står den och bakar i köket och det ser mycket, mycket bättre ut!

Så var det nåt bra idag i alla fall.
Och snart är dagen slut och det känns inte alls fel. Hoppas att min bröstkorg, som jag snart hostat ut, mår bättre imorgon för idag svider den rätt bra. Men det är väl det när man varit igång och haft fullt upp hela dagen så sätter man sig och då känner man hur man mår.
Nu måste jag bara prata lite mer för det låter som jag håller på att tappa rösten och det har jag alltid velat göra. Jag har skrikit av mig rösten men aldrig tappat den såhär.
Precis som jag aldrig brytit nåt och velat det också. Ja, jag vet att jag är knäpp men jag är nyfiken på det jag inte vet nåt om.

Eftersom går var en sån bra dag


Detta är ett låst inlägg.

Ibland så

Oscaren, nej vi börjar om:
Oscar är ju mästaren på att skicka länkar. Ett antal varje dag på bilder, filmer, strippar, youtube-klipp och allt möjligt. Men igår var det faktiskt ett riktigt häftigt klipp han skickade.

Bah!

Anneli: Haha nej, vet inte vilket som är värst där, eller minst sämst? Nu är det ju inte så kul att se ut som 26 men när man var 16 gjorde det ju inget om nån trodde man var 20, haha.
Tack, sovit har jag gjort men värre med att må bättre.

Ja, jag har faktiskt lyckats sova hela natten igenom.
Det blev lite sent för vi råkade se färdigt åttonde säsongen av Scrubs och Oscar trodde inte JD skulle vara med i nästa säsong så vi var ju tvugna att se första avsnittet på den säsongen också. Men klockan var "bara" 0.39 när jag tittade på den när vi la oss. Inte så farligt ändå.

Oscar hade dessutom sovmorgon idag.
Ska egentligen gå om en halvtimme men vi får la se hur det blir med det. Jag ska nog pilla mig ner till apotket då i vilket fall, oavsett om han går eller inte. Ja, god morgon får man väl säga. Hoppas på en fin, inte jättevit, dag med mycket som blir gjort, ja tack!

Luften gick ut

Marina: Tack! Jag försöker!

Det kliar på min hals och på min baksida av bröstkorgen.
Host hit och host dit. Andas, varför då? Jag har skjutit på att gå och hämta mina mediciner ganska länge nu för jag har tyckt att det varit onödigt att lägga pengar på nåt jag inte behöver direkt. Och ifall man får nån med senare hållbarhet, ju längre man väntar.

Men nu, nu minsann är det dags!
Andningen har varit sisådär i några veckor ändå och jag var tvungen att gå på den vanliga nässprayen här ikväll (= min näsa dog) så imorgon ska jag gå och hämta ut en dos av varje medicin jag fick. Två att andas med och en nasspray. Nu är jag trött på den här skiten, ge mig luft!

Hur svårt kan det va?

Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det, men det var nog inte bara för att jag var med pappa som han trodde att jag inte var myndig. Eller så var det det för han trodde jag var betydligt äldre?
När vi var inne hos Västtrafik idag frågade hon hur gammal jag är. Öhh.... 20! Så antingen trodde hon att jag var under 18 eller över 26? Vet inte vilket som är "värst"? Jag tolkade direkt som att hon trodde jag var 18 och när jag funderar tror jag att det var så det var.
Har för mig att hon sa nåt sen om att då ska jag ha vuxen och på hundrakort är man ju vuxen vid 18 och på månadskort är man det vid 26. Inte alls snurrigt, nej varför det?

Det jag inte tror finns inte

Nu är jag nog faktiskt förkyld.
Lite i alla fall. Näsan rinner titt som tätt och emellanåt måste jag snyta mig för att det kloggat igen. Och jag har haft ont i halsen hela dagen. Men det är klart, ska jag bli sjuk så varför inte innan vi ska röja färdigt för att vi ska ha besök och jag ska jobba massa (jämfört med annars).

Men nu ska vi inte vara såna.
Jag tror fortfarande att det ligger mycket i inställningen och jag tror att det kommer vara över imorgon när jag vaknar (och för det är det värre, hah!). Ne men i vilket fall.

Hemsidor

Det är bättre att ha en dålig hemsida än ingen alls.
Jag blir så irriterad för jag stör mig verkligen på kunder som ringer och shoppar genom telefonen och när jag berättade om några samtal för Oscar skrattade han bara och frågade om det var folk som på allvar ringde så. "Jag vill ha en duk. I blått. Är det fin blå? Hur stor är den? Passar den mitt bord? Vad kostar den? Kommer den på rea imorgon elleh? Passar den mitt vita bord? Jag har blåa dynor. Är det samma blåa?"

Men nu ska vi ju fixa klädkammaren, med plastlådor.
Jag kikade både på Ikeas hemsida och Jysks (tro det eller ej men jag har inte måtten i huvudet på alla plastbackar) och det blir ganska mycket dyrar att köpa dom på Jysk, men med dom utnyttjar vi platsen mycket bättre för måtten stämmer bättre, plus att Ikeas sluttade liksom, så man tappar ju mycket där också. Men så tänkte jag ifall Bauhaus och Hornbach hade, dom ligger ju i närheten när vi ska lämna in bakmaskinen. Men, sortiment på hemsidan, vad ska man med det till?

Så det blir nog till att handla på Jysk då.
För ovanlighetens skull liksom. Men jag orkar inte stå och räkna på mått och ha mig inne på dom och är säkert med min stressade pappa och förmodligen är det i stort sett samma pris eftersom vad jag sett är det samma sortiment men på Jysk får jag ju åtminstonde personalrabatt. Så där sparar man ju några kronor. Plus om man ser hur länge man kan ha lådorna är det ju en skitsumma men man vill ju för det inte betala mer än var man behöver, haha! Ekonomisk?

Hemsidor

Det är bättre att ha en dålig hemsida än ingen alls.
Jag blir så irriterad för jag stör mig verkligen på kunder som ringer och shoppar genom telefonen och när jag berättade om några samtal för Oscar skrattade han bara och frågade om det var folk som på allvar ringde så. "Jag vill ha en duk. I blått. Är det fin blå? Hur stor är den? Passar den mitt bord? Vad kostar den? Kommer den på rea imorgon elleh? Passar den mitt vita bord? Jag har blåa dynor. Är det samma blåa?"

Men nu ska vi ju fixa klädkammaren, med plastlådor.
Jag kikade både på Ikeas hemsida och Jysks (tro det eller ej men jag har inte måtten i huvudet på alla plastbackar) och det blir ganska mycket dyrar att köpa dom på Jysk, men med dom utnyttjar vi platsen mycket bättre för måtten stämmer bättre, plus att Ikeas sluttade liksom, så man tappar ju mycket där också. Men så tänkte jag ifall Bauhaus och Hornbach hade, dom ligger ju i närheten när vi ska lämna in bakmaskinen. Men, sortiment på hemsidan, vad ska man med det till?

Så det blir nog till att handla på Jysk då.
För ovanlighetens skull liksom. Men jag orkar inte stå och räkna på mått och ha mig inne på dom och är säkert med min stressade pappa och förmodligen är det i stort sett samma pris eftersom vad jag sett är det samma sortiment men på Jysk får jag ju åtminstonde personalrabatt. Så där sparar man ju några kronor. Plus om man ser hur länge man kan ha lådorna är det ju en skitsumma men man vill ju för det inte betala mer än var man behöver, haha! Ekonomisk?

En så smidig dag!

Anneli: Nej usch, jag har så svårt för min röst, haha!

Herre gud vad dagen flytit på bra!
Dels då att Oscar messade (precis efter jag publicerade att jag satt och väntade och) precis på pricken lagom så jag hann gå. Hade tänkt att jag skulle gå en kvart innan bussen går och han messade på minuten en kvart innan. Lämnade korten på lådan och hade fyra-fem minuter kvar när jag kom fram till hållplatsen tills bussen skulle gå. Ja, det skulle väl vara att jag inte fick SMS-sällskap, men ändå.

Kom in samtidigt till stan.
Oscar hade väntat med en kompis som skulle ta vagnen och ändå kom vi så gott som samtidigt och gick in. Första butiken jag tänkte vi skulle gå in i hann vi knappt komma in i så pekade vi "DEN!" så var en julklapp klar. Sen hittade jag både julklapp och födelsedagspresent till Mattias (fyller i februari) så det var ju gör bra! Och så in i nästa affär och funderade lite och hittade sen det:et.

Kikade och kikade men hittade inget.
Förrän vi kom hem och vi skulle ta en sväng in i plockochpillaffären här nere och hittade vad vi letat efter inne i stan och kanske nåt som jag inte planerat men det får vi se imorgon om han hade fler. Och innan vi åkte hem gick vi bort till centralen, funderade på om vi skulle äta där eller hemma och bussen gick om fyra minuter men vi bestämde oss för att äta och sen gå in till Västtrafik för jag hade gjort fel när jag åkte in och då var hon där skittrevlig plus att jag fick 144 kronor extra som legat på ett oanvänt kort!

Bussen kom precis när vi kom.
Ja, allt bara klaffade. Startade en maskin tvätt direkt när vi kom hem och så funderar jag på att sätta mig och börja slå in lite julklappar nu. Åtminstonde dom vi har redan som ska med tillbaka till Västervik i helgen. Så kan jag ju ta dom som ska vara här senare eller nåt. Eller alla på en gång för att det är så kul. Men då är allt så gott som klart och listan har ändrats lite:


Jag:
Mamma - ingen aning har en aning men inte klart
Anders - klar
Anton - klar
Pappa - funderar inte bestämt vilket av två olika
Lena - funderar inte bestämt vilket av två olika
Mattias, 18 - funderar klar

Oscar:
Pappa - klar
Douglas - klar
Mamma, 50 - ingen aning klar
Johanna, 29 - ingen aning klar
Fannie, 20 - ingen aning vet vad, ska bara köpa det
Karl, 18 - ingen aning färdigt, han har fått det
Malin - funderar ska välja vilket och köpa
Algot, 2 - funderar klar
Alfred, halvår - funderar klar

Jag hann typ publicera och klicka

0-4b598f77e83195a5f215702b87167d56.png

Jag hann typ publicera och klicka på fliken jag skulle gå in på sen, sen var det dags att gå. Med perfekt timeing för att hinna lämna julkorten också! Ibland går det faktiskt som det ska!


Väntar och väntar. Och väntar

Anneli: Haha ja, tyvärr är det ju jag. Gillade filmen så jag tänkte att jag får la bju på mig själv. Hehe okej, jag önskar alltid när jag hör min egen röst att jag inte låter så men Oscar påstår att jag gör det och då brukar jag försöka vara tyst resten av livet (håller i två sekunder) för att skona alla.

Här sitter jag och väntar och väntar.
Vi ska julhandla idag eftersom Oscar ändå är inne i stan med sin klass. Bara det att han har ingen aning om hur lång tid dom ska hålla på och när dom är klara så han får messa mig när dom är klara och då får jag ta första bästa buss in. Som tur är har jag bara runt 20 minuter in och han har 10 minuter till centralen med vagnen och nu på eftermiddagen går bussarna in fyra gånger i timmen.

Men denna väntan, blah!
Och så tycker jag inte om att inte veta när, var hur. Får väl se hur sena dom blir, så det är nån mening med att jag kommer in. Dom skulle in nån annan dag också i veckan så då får vi väl ta det då annars. Men, jag väntar väl en stund till när jag inte har nåt bättre för mig.

Kom också på att jag är faktiskt snurrig.
Allt tjöt om hur långt det är till jul eller hur nära den är. Och så säger jag att det är ju ändå denna och nästa vecka också. Men jag tänker inte på att på torsdag är Oscar i skolan heeela dagen och sena kvällen för dom har middag/avslutning, fredag-söndag kommer utlanningarna och jag jobbar helg. Sen jobbar jag 14-20 måndag-onsdag. That leaves måndag-onsdag denna veckan. Jag säger då det.

Titta vad jag hittade!

Satt och bläddrade i bildmapparna och hittade lite filmer:


 

 

 

 

 

 

 

 


Man vet ju aldrig med henne

Carina ringde nyss och skrämdes. Hon undrade om jag inte ville jobba lite längre dagen innan julafton, jag jobbade ju ändå bara 14-20.15 och jag blev nervös. Vad har hon nu hittat på? Hur länge ska vi ha öppet egentligen? Räcker det inte med att vi lagt på en timme?

Nej nej, hon ville bara att jag skulle börja 9.45 istället och det är ju luuugnt. Hellre det än om hon sagt att vi skulle ha öppet två timmar till, haha!

BildDagBoken

Jag blev så chockad när jag loggade in på BildDagBoken förut.
Jag minns inte när jag gjorde det sist, oktober nån gång?
Men ändå är det i snitt 13 personer i veckan inne och besöker mig?
Och i snitt 2 som kommenterar?
Hur dom nu får fram det eftersom jag inte hade några kommentarer,
men ändå.


När man inte riktigt tänker

Jag tycker fortfarande inte att jag fått nån bra förklaring av Oscar varför han sa "Du behöver inte låsa för jag har inga nycklar" när han gick i morse.

Först försökte han med att han sa inte alls så, men det gjorde han. Sen att han trodde att han skulle gå in och leta efter nycklarna, men han var på väg ut.

Jag vill/behöver väl låsa om mig när han gått, oavsett om han har nycklar eller inte? Och nej, jag brukar inte låta honom stå utanför och vänta.

Nån som kan gissa vad det här är?

0-5bb424b2615c37c0b1df79b2673d47f4.png

 

Nån som kan gissa vad det här är?

 

Jag lovar att det är inte ett självporträtt eller liknande så det är fritt fram att gissa, haha!


Tjejsnack #35

Julen

1. Vilka färger har ni till jul?
Rött med annat; begie i köket, silver i granen. Hmm, ja that's it!
2. Skickar du många julkort?
Har just suttit och skrivit "önskar Jenni & Oscar" och adresserat 19 julkort.
3. Köper du julklappar till många, vilka?
Hänvisar till listan i detta inlägget, och att jag och Oscar köper nåt gemensamt från oss till oss.
4. Spelar det någon roll om klapparna inslagna i affären, eller vill du göra det själv?
Jag slår in dom själv, gärna flera gånger, det är det (näst) bästa med att ge presenter!
5. Hur ser din adventsstake ut som man tänder varje söndag?
En röd stål(?) med hjärtan i. Vita kronljus. Mossa och lite flugsvamp och lingon(?) i (bild kommer!).


Årets avslutning

Och nu var badet avslutat då.
Kändes lite tråkigt och så blev det ju så snurrigt med dittan och dattan. Sen hade tydligen många blivit tilldelade andra tider, andra dagar, trots att det alltid varit förut så att man får fortsätta på samma tid och dag om man själv inte ändrar så tyvärr tror jag vi kommer tappa många barn på grund av det. Dom kommer ju fortsätta men på tider som vi inte har. Tråkigt för oss, barnen och föräldrarna.

Men som sagt, det kommer nya.
Och vi fick presenter så jag höll på att börja lipa, hah! I första gruppen var det en tjej som kom med varsitt paket till mig och mamma, sen i andra gruppen fick vi från hela gruppen. Och i sista gruppen var det en kille som tjoade om att dom skulle få paket och vi fattade ingenting. Tills han frågade mamma och pekade på våra paket. Hon fick ju säga som det var, att vi fått dom av våra andra grupper.

Men det var rätt lyckat, ändå.
Vi fick sagt hejdå och delat ut alla diplom. Tror typ varenda unge tog emot sitt diplom, nån sa ibland tack, och skrek sen "Mamma!" och så fick hon ta pappret, hah! Goingar. Och i sista gruppen var Anton och hans kompis Laura med lite för dom hade varit på Luciadoppet med "alla andra". Samt att vi hade några barn som vanligtvis har den lektionen och då hade vissa föräldrar tyckt att det var ett ypperligt tillfälle för barnen att få leka lite. Yeaah, blev inte alls snurrigt att hålla reda på alla barn.

Men jag ska inte gnälla.
Nu håller jag och vi tummarna för att det blir bättre till nästa termin och jag är glad för det vi haft med våra barn och att dom är så söta och goa och att vi får presenter till och med. Och att dom flesta är nöjda med oss men att många tyvärr hamnar i andra grupper efter sturl. Men, det finns så mycket att vara glad över i livet så varför vara ledsen i onödan? Life is good, nu ska jag återgå till filmen.Juligare version av förra terminens?

Så rediga vi är!

Marina: Jaa, den också! Den hade jag glömt men kände ingen när du skrev den. Fanns flera versioner med andra ord, kul!

Hej och hå vad det går!
Nu jäklar röjs det här. Jag diskar emellanåt, Oscar har städat ur städskåpet (med kommentaren "Hur ofta städar man städskåpet?" och gjort högar som ska till förrådet eller klädkammaren. Jag har rensat i kläder vad som ska sparas och inte och gick sen på garderoben. Blev väldigt chockad över att jag slängde så mycket mer än Oscar, "Den kan vara bra att ha" lät det hela tiden medans jag tänkte "Den kommer jag aldrig ha på mig" och jag försökte säga så till honom. Men men, jag är stolt!

Så nu är det bara resten kvar.
Men man får ju börja i nån ände. Nu är han i skåpet i köket där vi bara öser in saker (där också) som inte har nån plats direkt. Vissa saker ska till förrådet, vissa till klädkammaren och så finns det faktiskt sånt som ska slängas. Så när jag är klar med kläderna är det dags att gå på alla grejer. Hujedamig, det kommer ta tid. Jag har ju gått igenom den några gånger men mest ställt allt i en annan ordning eller så, inte verkligen rensat och slängt eller packat ner till källaren.

Hoppas bara vi blir klara.
Nån dag i veckan ska vi julhandla för Oscar skulle ändå in till stan med skolan och på fredag kommer ju utlanningarna och då är det ju skönt/kul om det inte är kaos med saker som ska hit och dit. Vi är så bra på att börja med sånt här vid rätt tillfällen, haha! Men men, det blir gjort och det är det viktigaste. Nu ska vi bara lyckas hålla det så här också, good luck to us säger jag bara!

Improvisation

Anton gick nästan hela torsdagen och antingen sjöng eller pratade om låtarna dom skulle sjunga på fredagen på luciat. Nånstans där var det en sankta lucia och jag frågade vilken det var. "Sankta lucia, bara" svarade han och jag sa att jag undrade om det var samma som jag kunde.

"Sjung din då!" sa han för att se om han kände igen den.

Sankta lucica, ge mig en tia. Tian var trasig..... (minnesförlust) så ge mig en femma!

Nej, det var inte den dom skulle sjunga. Men nu, nu kom jag på hur den faktiskt går!

Sankta lucia, ge mig en tia. Tian var trasig, lucian var knasig.

Men jag vet inte, ska jag ringa upp Anton och erkänna att jag inte kom ihåg hur låten gick så jag bara improviserade när jag sjöng den för honom? För han blev ju inte ens lite imponerad. Eller så får jag se till att kunna den till nästa år och göra nytt försök då. Och hoppas att han glömt från detta året.

Dessa julklappar

Jag sitter och planerar lite julklappar. Fick en sån fiffig idé igår men jag törs inte skriva nåt, man vet ju aldrig vem som sitter och gömmer sig bakom en IP-adress.
Även om jag inte är lika stressad så är det ju inte så långt kvar till jul och det hade varit trevligt att antingen närma sig klar, eller i alla fall veta vad jag ska ge dom som inte är klara.
Vi har för mycket familj, helt enkelt.

Jag:
Mamma - ingen aning
Anders - klar
Anton - klar
Pappa - funderar
Lena - funderar
Mattias, 18 - funderar

Oscar:
Pappa - klar
Douglas - klar
Mamma, 50 - ingen aning
Johanna, 29 - ingen aning
Fannie, 20 - ingen aning
Karl, 18 - ingen aning
Malin - funderar
Algot, 2 - funderar
Alfred, halvår - funderar

Kändes bättre när jag listade dom för då var det ju ändå några som var klara och många som jag/vi har planer på. Och så var det ju på Oscars sida som var mest oklart och där har jag svårt att hitta på.
Men jag har lite småfunderingar på vad mamma ska få men har liksom inte kommit på "det". Och Mattias, vad ger man liksom en 18-åring? Som är lite kul så det är en mening med att ha köpt det. Jag hatar att köpa nåt "bara för att" för det är inte lika kul att ge och rätt bortkastade pengar.

Sen skrev jag åldrar på som jag kunde tänka mig lite tips till. Inte bara åldern som styr in, jag tycker själv det är skitsvårt att ge tips om man inte vet så mycket om personen i övrigt, men ändå.
Sen är det ju så att både mamma och pappa fyller år i januari så då ska man komma på nåt nytt tills dess, Mattias och Malin i februari och Lena fyllde i november.

Jag har ingen större lust att bara bege mig ut till stora staden Göteborg och hoppas att julklapparna hoppar på mig. Och nu sket sig kanske halva planeringen, bah! Detta får vi fundera på.
I alla fall så vill jag i alla fall ha en liten aning om vad jag letar efter annars går man där och går och går och så hittade man ingen ting. Men, så kommer jag ju inte på nåt.

Kunde inte alla vara som mig? Säga "Vi behöver en dammsugare och behöver en bakmaskin" så är det bara att köpa det! Prima skinka, finfin skinka.

Ännu en sån dag

Jasas: Haha ja, jag såg nog bra dom ut där som ett gökbo :O Och bilder ska du få, I promise! Kanske bara vänta lite då eftersom bakmaskinen är paaaaj (ha, ha, ha) så vi får se när vi får bytt/fixat den och bakat!
Nej, faktiskt är det bara en (av fyra) som tagit helt ledigt. Dom andra har kanske typ önskat att få sluta lite tidigare eller vara ledig en dag. Men eftersom vi måste vara fler inne inför jul så blir det ju att jag får jobba mer och det är  ju bra! Han hade oturen att jobba såpass mycket innan jul och att det inte var en mer ledig vecka men det är ju bara bra för lilla mig, tihi!
Nee, vi hade inget bröd, buhu! Får köpa det nån dag för du gjorde mig så sugen, haha! Och du får skriva så många kommentarer du vill på rad, blir bara glad när jag loggar in och det bara står Jasas på hela sidan!

Hallelujah säger jag.
Jag jobbar nästa lördag och efter det ska vi ju som sagt, några gånger, in till Liseberg. Denna och förra lördagen har verkligen varit helt... meningslösa? Vi har båda gått runt och varit lite smågriniga, eller liksom på spänn så så fort man säger eller gör nåt litet fel så fräser den andra och så är vi sura en stund, kramas och blir sams och sen är det nån tå som bli öm och så börjar vi om.

Så sjukt egentligen.
Det är inte alls så under veckorna, men på lördagarna. Så jag är väldigt glad och tacksam för att vi knappt ses såhär nästa vecka, haha! Jag åker väl vid 9, dom hämtar mig förmodligen åtta timmar senare och sen ska vi ju vara ute och umgås med Karl och Annika och även hemma sen så vi borde nog kunna vara snälla och glada, hah! Om inte annat får vi låtsas då, när det ändå är jul.

Och imorgon är det söndag.
Blah, jag vill inte! Avslutning i badet och jag kommer sakna alla så igen. Och så blir man så ledsen över alla dom som inte kommer tillbaka till nästa termin. Antingen som gått vidare till nästa grupp, som bytt tid eller som inte fortsätter. Måh, våra små barn ju. Men, som tur är kommer det nya till nästa termin och man hinner bli lika fäst vid dom snart, det är toppen!

Håll tummarna

Jag blev så akutsugen på korv och bröd.
Hanna skrev om det i sin blogg som jag nyss läste och då blev jag sååå sugen! Hoppas att vi har ett paket korvbröd i frysen för jag vet att vi har kokkorv i alla fall. Så ledsen jag blir om vi inte har nåt bröd för nu är jag verkligen galet sugen på det! Och jag som inte fått i mig frukost än, vaknade för två timmar sen, så jag är inte så sugen på frukost men inte heller massa mat så korv och bröd är ju perfa!

Nåt helt nytt ..... not

Jaaa, nu kom jag på!
Jag har varit så förvirrad, för ovanlighetens skull?, det senaste. Jag vet inte varför jag har fått för mig att julafton är redan nu på torsdag? Vet inte om det är för att jag tror att det är på torsdag utlannningarna kommer, trots att det är på fredag, och jag tror att dom kommer för att det är/på julafton?

Så nu är jag lite mindre stressad.
Julklappar har vi knappt färdiga nånstans. Och jag är så stressad att vi bara har måndag-onsdag på oss! Men då är det ju hela nästa vecka, eller ja måndag-torsdag. Jag har inte ens reagerat på att jag jobbar lördag-onsdag innan jul, men jobbar inte denna veckan trots att det är jul. Ja, jag sa ju att jag är snurrig.

Psycho

Jag blir så äcklad.
Satt på nåt sätt och tänkte på att ha lösa tänder, som när man var liten. Och tänkte att det var lite mysigt när man satt det och vickade och hade sig, hur jobbigt det var när den var på väg men inte riktigt lossnade.

Fast nu mår jag illa.
Av tanken på att det skulle vara idag. Skulle jag idag ha en lös tand skulle jag ju inte få tillbaka den. Och så kändes det som alla mina tänder var lösa och jag mår bara så dåligt nu. Psyka mig själv, smart idé. Bläää!

Typiskt

Nu glömde jag helt....

Att jag aldrig lär mig

Marina: Ja verkligen, jag blev så glad och tacksam!

Hoho, mina små tossingar!
Planen var att jobba 9.45-15 men jag borde ju veta att jag jobbar stängning, så är det bara. Det senaste är det bara, bara vid möten jag har gått hem 10 eller 11 om jag varit inne, annars är det stängning oavsett vad vi kommit överrens om innan. Så även idag. Jessica tyckte det lät bra att gå hem lite tidigare en fredag så jag blev kvar och hade tagit på mig mina stövlar eftersom jag bara skulle jobba fem timmar så fötterna är lite ledsna på mig nu, men jag har bett om ursäkt!

Och inte fan blev de nå nybakt bröd i morse!
Vi trodde vi gjort fel eller nåt, för alla ingredienser låg bara i lådan. Oscar tittade på den idag och han tror den är paj. Så vi får undersöka det så den verkligen är det och sen åka in med den också, suuuuck! Så lustigt för pappa var inne och köpte tomteluvor innan han skulle iväg på poker men jag kunde inte svära på att den var paj så vi kunde inte bestämma att vi skulle åka in med den.

Och nu då?
Vi som hade lite halvplaner för dagen; ta tag i sånt vi inte fått tummen ur att göra innan för egetnligen skulle några klasskompisar till Oscar kommit hit imorgon men han har blivit überförkyld så han blåste av det så för den sakens skull är det ju inte hela världen men det hade varit skönt att få det gjort och blivit av med det. Men vi får väl se i helgen och veckan hur han mår om han orkar då. Är ju som sagt några vändor ner till förrådet.

Fast det blev inget Idol.
Jag tänkte sett finalen, bara för att. Men så ställde jag in mig på att komma hem efter den börjat och tänkte jag skulle strunta i det. Men så var Pernilla söt och körde mig så jag kom hem som om jag hunnit med den tidiga bussen men glömde av det istället, hah! Men, jag har ju inte sett nåt på hela säsongen så det är ju inte hela världen direkt, hehe.

Och datorn då?

Ja, vad hände med datorn?
Det var ju egentligen därför vi åkte dit, även om det hände lite saker efter som var minst lika bra. Ne, jag börjar med att förklara läget och han ska testa den (självklart). Jag hade snurrat in kabeln lite väl bra bara, haha. Vilket han så klart också påpekade eftersom han fick hålla datorn nästan vid uttaget för han lyckades inte göra kabeln så mycket längre. Stackarn, så jag gör.

Men vad är fel?
Han var tvungen att gå och kolla nån annanstans där dom hade laddare så han visste om det var hålet i datorn eller laddaren det var fel på. Självklart är det datorn, blöh. Oscar påminde mig när jag kom hem att det faktiskt varit två gånger innan som den inte gått att ladda alls, så egenltigen är det ju inte så konstigt men det hade jag helt glömt bort.

Så var det ju det med kvittot.
Pappa sa det att jag inte hade nåt men att dom visst kunde hitta det i datorn. Ja det kunde dom ju men det verkade som han tyckte det var besvärligt. Och det blev det. Han sökte på pappas namn, hans adress, lite på datumet men det verkade inte funka riktigt. Han visste inte vad datorn hette, hur stor hårddisk den hade eller vad han skulle söka på. Jag frågade om jag skulle ringa hem till han som visste storlek på hårddisk men det behövdes inte, han skulle leta vidare.

"Och det kan inte stå på nån annan än dig?"
Neee-eej säger både jag och pappa. Leta, leta, leta. "Men vänta!" jag får en snilleblixt: "Skrev vi den inte på mig för försäkringen och så? Men du betalade?". Han sökte på mitt namn och fick ett fult flin på läpparna för där hittade han minsann kvittot, mitt lilla kvitto. Idag skrev vi allt mitt på mig så nu gäller det att komma ihåg det, ifall ifall till nästa gång, hah!

"Vill du ha en kopia på kvittot?"
"Hihi ja, det är väl bäst" säger jag lite generad. Aningens pinsamt bara, haha! Men så skulle han skicka iväg datorn, tar normalt två-tre veckor men eftersom det är jul och nyår kan det ta lite längre tid men förhoppningsvis är den tillbaka innan året är slut. Men det förstår jag ju, jag jobbar också med sånt och dom där vill väl också ha ledigt, lite tråkigt bara.

Sen ska vi skriva på servicerapporten.
Eller ja, skriva den på nån och han frågar pappa om vi ska ta den på honom för det behöver vara nån som är myndig! Lite ledsen och ynket säger jag att jag faktiskt är myndig och pappa säger att jag är 20. "Det är jag också! Då går det ju bra!" säger han.

Så jag fick skriva på.
Och har fått ett SMS om att jag kan kolla hur det går med min service (också via SMS) och annars SMS:ar det när datorn är klar. Allt är så hightech nu för tiden! Jag är så oldschool och frågade om dom ringer när den kommer. "Du får ett SMS".

Tack till världens bästa pappa!

Marina: Ja jag trodde ju kanske hon ville veta inför inventering eller så, så det inte fattades nån. Eller ifall nån haffar mig "ÄR DET SÄKERT ATT DU HAR RÄTT ATT TA DEN DÄR?!" och då vet jag att jag har det. Haha ja, kul. Men tack!

Jasas: Haha är det vuxenpoäng? Ja kanske på sätt och vis, borde även vara ganska många barnpoäng, haha! Jaa-a, tycker jag! Mio kan ju inte växa upp och dricka o'boy utan o'boy burk!!

Jag är nog fortfarande lite i chock.
Vi skulle ju åka och lämna in min dator idag. Japp, det gjorde vi. När vi ändå var på Elgiganten och hade andra elektronikaffärer omkring kom pappa på att han skulle kolla en julklapp till Lena. Hittade den där men skulle kolla om dom var billigare på MediaMarkt.

Han har ju frågat vad jag önskar mig i julklapp.
På väg tillbaka till Elgiganten, eftersom det var samma pris på M-Markt men dom inte hade den inne, kom jag på att vi tänkt köpa bakmaskin och behöver ny dammsugare så när pappa sa att hans julklappar var klara för jag var väl nöjd med pengar (vilket jag var, eftersom jag tänkte på detta vi ville ha) och sa just att vi tänkt köpa dom två sakerna, så det blir bra.

"Men det har dom väl här också!"
In och leta bakmaskin men vi hittade ingen så vi frågade personalen som visade oss två stora men eftersom vi inte var så stor familj (han såg väl far och dotter) så räckte det med dom lite mindre. "Jaha, dammsugare då?" säger pappa och så kilar vi över dit när vi var nöjda med bakmaskinerna.

Fråga, titta, klämma, känna.
"Jaha, vad tycker du då?" frågar han och jag tänker att han undrar om jag vill ha dammsugaren eller bakmaskinen och svarar vet inte. Tänkte att jag måste ju kolla med Oscar också vad han tycker är bäst, det var ju vår julklapp. Pang bom så slår han in dammsugaren i datorn och frågar om vi behöver påsar. Jaha, vad hände där?

Men tack, tack, tack nu blir det julstädning hemma.
Försäljaren skrattade åt mig när jag sa att den vi har hemma är så kass så jag sopar nu. Och att det var käckt att den hade små hjul så huvudet kom upp liiite, lite eftersom vi har gnagare hemma som gör hårda små skitar som är svåra att få upp med dammsugare.

"Skulle det vara bakmaskinen också?"
Neej tänker jag. Jaa säger pappa. What?! Men lägg av nu? Sen tjatade(/skojade) han hela vägen hem om att det inte var så jävla dyrt att shoppa med Lena och jag försökte svara att man inte behövde köpa båda! men då skrattade han bara och sa att nu var det ju klart i alla fall. Hujedamig! Och nu har jag inte tittar på hur söt den är, jag vill ha kvalité!

Så nu ska här bakas ikväll.
Eller ja, bakningen blir väl inte förrän imorgon bitt för man kan sätta den på delay så den är klar nån timme innan vi går upp så har vi helt färskt bröd till morgonen! Så jäkla fiffigt och precis vad vi vill ha och pratat om så länge ändå! How did he know? Haha!

Nu är ju den stora frågan kvar:
Vad fan ska jag ge tillbaka som är likvärdigt, eller ens i närheten? Nej, jag vet att han inte förväntar sig nåt (eller ens dyrt) tillbaka och han vet också att han har det bättre ställt än oss men nu kan man liksom inte gå och köpa en slips och ett par strumpor. Eller jo, det kan man. Men jag har mina funderingar och så tror jag jag slår på stort till födelsedagen, istället.


Så till sist:
Jag har verkligen världens bästa pappa! Han är inte som alla andra men jag vet hur han funkar och jag är glad att det är min pappa. Händer allt att jag tänker en och två och tre mindre snälla tankar om honom men han är min pappa och jag älskar honom!

Omotiverat dåligt samvete


Detta är ett låst inlägg.

Prat, prat, prat

Jasas: Söt du är och rätt har du också; jag ska inte jobba och jag har varit på massage och sen hämtat Anton!
Ne jag brukar ibland gå bak till bloggen efter jag skrivit men igår gjorde jag visst inte det. Och har det kommit kommentarer brukar jag pluppa in dom i det inlägget jag nyss skrivit, faktiskt!

Ja, nu har jag ju då både varit på massagen och hämtat Anton.
Massagen satt inte fel nånstans, förutom att det är lite jobbigt att ligga på mage med nån som trycker (när väl hon gör det, tack och lov att regndroppstekniken är så lätt!) när man knappt kan andas, hah! Men jag gick i god tid så jag inte behövde flåsa och efter all luft och jag har suttit så kännds det mycket bättre.

Anton bänkade sig framför Wii:t för ovanlighetens skull.
Han sitter och gör om sin Mii, gubben man kan ha i spelen. Typ som sim i Sims eller Mario i Mariospelen. Fast här kan man göra om gubben lite. Som sin syster så är det det första han gör, hah! Ja, jag gör det sällan på min Mii men på Sims så är det ju det och bygga hus som oftast är roligast att göra.

Vi hann till och med ner till Ica utan mycket tjat eller gnäll.
Så skönt att det oftast räcker med ett nej och/eller en förklaring. Eller som när han kom med en julmust, ja det är klart du kan få en sån. Sen vid kassan ville han ha glass. Då fick han välja dricka eller glass och valde glass och gick tillbaka med drickan där han hämtade den. Inget tjaffs här inte!

Fast kassörskan på självscanningen var inte så snäll.
Dom hade "erbjudande" på O'boy att man skulle köpa två påsar så fick man en O'boy-burk. En sån har vi pratat om att vi vill ha sen vi blev tillsammans så när Oscar hittar den kommer han bli glad. I alla fall så frågade jag om hon ville se kvittot att jag köpt två påsar och tagit en burk. Hon tittade, tackade och skrattade.

Förlåt för att jag vill göra rätt för mig då?
Anton blev så nervös för att vi glömde att man numer inte får ha väskor med sig in i butiken och han hade ju sin skolväska med sig. Jag sa att då får dom väl titta i väskan då, för vi glömde ju. Och när ingen tittade så sa han det och jag sa att han nog såg ärlig ut och frågade om han tagit nåt, nej, men då stämde det ju!

När det inte blir som man tänkt

Jasas: Vi ska förmodligen åka idag så han är så snäll papi! Tihi!
Hon använder ju åtta olika oljor i massagen och bland annat oregano och nån mer som jag inte kommer på men som luktar pizza. Och det är inte lite man luktar där efter men jag får byta om när jag kommer hem. Man ska inte duscha helst på en dag efter man varit där så oljorna får värka ordentligt.
Haha ja det var ändå förra veckan hon sett "dom" så hon har nog hunnit fundera på det ett bra tag!
Ne jag vet inte, det är ju så liten och obetydlig? Fast ändå är den rätt mycket för vi har ju garderob där, typ linneskåp har jag det som, och extra frys. Där man kommer in och all kyla kommer ifrån. Vet inte varför jag inte pratar om den så mycket, hah! Kanske inte gör så mycket där annars?
Nej när jag började skriva det inlägget hade det inte kommit några kommentarer så jag svarar nuuu! Såg det nu när jag kom in att det var massa Jasas, ett inlägg och sen mera Jasas, hiiiihi!

Hmm ja, dagen började sådär bra. Vaknade 4.30 och eftersom jag var kissnödig vaknade jag till lite mer och kände att jag knappt kunde andas, varken genom näsan eller munnen. Fick gå upp på toa och snyta mig men det klobbade igen nästan direkt när jag la mig. Tog en halstablett för att det kanske skulle öppna upp men det hjälpte inte heller. Som tur var var jag ändå rätt pigg, eller inte så trött. Så jag fick gå upp.

Blir bättre och bättre men andningen är fortfarande jobbig. Trots att det varit skönt att inte ha varit sjuk på så länge så har jag känt jättelänge nu att jag har en förkylning som ligger där bakom men inte vill bryta ut. Eller ja, emellanåt blir jag snuvig och ibland känner jag av det med andningen men aldrig nåt av det som är så att det direkt stör. Mer än i morse då. Så jag är fäääärdig.

Duschade redan 6.30 eftersom jag ändå var vaken och inte hade nåt bättre för mig. Så gick vi med sopor när Oscar gick och frukosten är äten. Det är väl också lite så att jag känner att kroppen inte är helt med; jag har ingen direkt matlust. Trots att jag varit vaken så länge är jag inte ens hungrig och det är ovanligt för mig. Men nu ska jag snart bege mig så jag inte behöver springa. Dagen startar nu!

Det som är glömt är gömt

Anneli: Oscar har ju ganska stor släkt ändå, som sagt så minns jag inte namn och där med inte personer men hans föräldrar har minst två syskon var om jag inte minns fel, sen har dom ju några barn var. Dom bor så sett rätt utspritt över landet så det är väl inte så jättekonstigt, men ändå lite. Har ingen aning faktiskt där, förstår hur du menar men det kan nog vara så för som sagt så känner man sig ju lite udda som träffar familjen för minsta lilla födelsedag, vuxna som barn. Kan ju ligga nåt i det.

Klädsimmarn: Ja egentligen har man inte det ens i simskolan man har det, eller så är det väldigt mycket längre fram men våra små har det inte egentligen, det är mammas egna idé att köra med det på avslutningen. Och bilder har jag tyvärr inga, är alltid i bassängen och så finns det väl allt för många regler om hur man får visa upp barn och sådär.

Tror inte jag tänkte skriva nåt, jag skulle nog bara gå in och kolla. Ne, vänta. Nåt var det jag tänkte på men det har jag glömt? Blev så mycket svar på kommentarer så jag glömde, hah!

Kan ju säga vad jag glömde förra gången i alla fall, att jag varit så duktig med hallen. Jag tog mig dessutom ett röj i klädkammaren så man kan gå igenom där nu. Den ligger ju mellan sovrummet och köket och det senaste har man inte kunnat gå igenom där för vi har använt det som ett bra ställe att ösa in grejer vi inte vet vart vi ska ha. Men nu så! Vi fick ju dom nya påsarna så dom har jag ställt in också, så fiffigt! Nu ska vi bara rensa och röja och få ordning också.

Och ska vi väl några vändor ner och nån vända upp med grejer till och från förrådet. Massa grejer som står och väntar men som inte kommit ner. Och så ska jag ta upp tomtelandet innan besöket nästa vecka tänkte jag. Även fast pappa tyckte att vi brukade väl ta upp det dagen innan julafton eftersom vi hade det istället för julgran, men det kan jag inte minnas så jag gör så!

Men det får bli en annan dag, springet till förrådet. Imorgon blir lite halvstressig. Bara för att jag är van vid att inte göra nåt, haha! Men Oscar kommer väcka mig 8 som vanligt när han går. Sen kommer jag titta på Vakna! med the Voice tills det slutar 9 och förmodligen få äta frukost då också. Sen hoppa in i duschen och göra mig klar och bege mig till massagen som är klockan 11. Kommer knappt hinna hem innan jag ska hämta Anton men det är ju jag som valt det så jag klagar absolut inte! Säger bara att det behöver lite planering då.

Så nu får jag tacka för mig idag igen så Oscar kommer i säng och orkar upp imorgon för veckans näst sista skoldag, och årets näst sista torsdag i skolan. Det ni!

Den lilla hallen

Vad bra det känns! Vi har nog världens minsta hall men ändå så är den så himla tråkig att städa. Men idag har jag tagit tag i det och faktiskt gjort ordning där inne.

När du öppnar dörren går du in med höger fot, skakar sen av dig skon på vänster fot. Landar ner vänstern och skakar av högerskon och i det steget landar du med högerfoten på tröskeln mellan hallen och innehallen. liten är hallen.

Därför ligger en nu ännu mindre matta där inne. Men bra när det blir slask och man får gäster. Eller har en sambo som ska trampa, trampa, trampa och stå innan han kommit ur kläderna.

Det här med släkten

Anneli: Haha ja det var ju bara lite lustigt att pappas dubbelgångare också bor här. Det roliga är att chefens svåger jobbar också som fastighetsskötare, också för våran hyresvärd fast på ytterligare ett annat område och dom är faktiskt väldigt, väldigt lika så jag funderar på om det kan ha varit han. Hans tjej har dessutom långt hår. Haha, ja vad knasigt när man verkligen tror att man sett nån så var det inte det.
Haha ja men så hade nog jag också sagt.... Eller hrm, ja. Haha!

Kattis: Ja nu är det ju inte som att man inte kommer handla mer på Expert om samma vara finns på Elgiganten! Även om 50 spänn inte är mycket så när dom andra kan göra det utan att ta betalt kunde dom gott göra det också.

Det är inte lite jobbigt det känns när jag måste fråga Oscar vad hans mormor heter... Har för mig att det var nåt rätt ovanligt men ändå. Å andra sidan har jag ju aldrig träffat henne och jag har så svårt att komma ihåg namn på folk jag inte träffat. Har man ett ansikte så är det mycket lättare.

Känns faktiskt lite sjukt att vi "snart" varit tillsammans i fyra år och jag har bara träffat hans syskon och familjer. Inga kusiner, inga mostrar/fastrar, morbröder/farbröder, inte mormor och ingen alls. Det har så sett inte han heller och det är nästan ännu konstigare. Men alla familjer kan ju inte ha kalas/släktträff varje gång nån fyller år bara för att vi har det.

Så tänker jag på mamma och pappa. Dom träffar/träffade ju inte sin "sån" släkt så ofta heller. Dom bor så sett i ett annat land men ändå. Det är då det känns som vi är så extremt udda som firar alla födelsedagar men alla i släkten som kan. Det måste vara nåt fel på oss.


2 minuter senare:
Okej, inte så ovanligt förnamn men efternamn där emot. Nu ska jag skriva det på fusklappen!

Man hinner knappt ens lägga ut nya

6ff559ffa22909c985137b9b20fe1bb2.png

 

Man hinner knappt ens lägga ut nya mattan innan nån slängt saker på den. Kul, verkligen.

 


When You Say Nothing At All


Hemligheterna avslöjas

Vi satt och lyssnade lite igår när pappa pratade med farmor i telefon. Han upprepade en del hon sa och vi bara skrattade och tittade på varandra, vad snurrar hon om nu?

Farmor hade tydligen sett pappa i en ljusblå bil (deras är grå) med en övningskörsningsskylt och vi fattade inte riktigt om det var samma dag eller nån annan dag som hon sett honom med en tjej med långt hår (Lena har kort) som rökt så hon skulle ringt och frågat om Lena bodde kvar, hah!

Så pappa sa det "Du får inte avslöja för mycket nu när både Lena och Jenni sitter här! Mitt barn jag inte visste att jag hade och min andra tjej".

Måste varit nån som var lik pappa. Farmor bor ju precis vid vägen och brukar ha koll på det mesta som rör sig där ute men hon kan ju så klart se fel också. Så kul bara, att hon skulle ringa och kolla om Lena bodde kvar. Undra vem/vilka hon trodde att han var med?

Haha ja jag vet inte, snurrigt värre men det var så kul när vi var där. Tror nästan dom pratade mer om det just än om själv julen som han ringde för, hah! Jag säger då det.

En bra start

Såå, nu är julen så gott som bestämd så det känns skönt. Vi är med mamma och dom, antingen här eller hos dom, på morgonen/förmiddagen. Sen åker dom till moster och då får vi lite paus innan vi ska åka till pappa med farmor och farfar. Sen är det bara 365 dagar tills nästa jul.

Och med lite tur följer jag med på Antons luciafirande på fredag. Jobbar öppning men börjar det 7 ska jag nog hinna vara med lite i alla fall, mamma skulle kolla vilken tid det var för hon trodde inte alla föräldrar skulle vara med men Antons "del" får vara med!

Sen kommer han ju hit imorgon, eller jag ska hämta honom. Efter min massage. Vi skulle kolla på laddaren och lilla datorn också men jag får fundera på det. Man luktar ju som tio pizzerior efter massagen och jag vet inte om jag vill springa ute bland folk då. Kolla med pappa också.

Ja, det var la det. Dagen började bra med lite hjälp av gårdagskvällen. Så nu har jag massa lust att städa och dona, säger vi. Typ gulash ska vi göra ikväll. Hmm, får fundera på det kom på att potatisen var slut. Aja, inte hela världen. I'll be back!

Tack för mig

Om man skulle ta och tacka för sig?
Jag vet att jag för en halvtimme sen skrev att jag snart skulle lägga mig men när han ändå somnade hade jag ju inte sån panik? Jag kommer ju ändå få gå och lägga mig bredvid en rygg och det är inte så mysigt som det kanske låter. Gillar't inte det minsta faktiskt.

Men snart är det imorgon.
Och ju snabbare man somnar desto snabbare är man ju där. Så ja, här med tackar jag för mig för idag och önskar återseende i morgondagen!

Ett gott försök, ändå

Oscar var tydligen väldigt trött och la sig i sängen för att förbereda och tittade på StarGate medans han väntade på mig. När ögonlocken blev tunga som bly stängde han av och frågade om jag snart skulle komma och lägga mig, och ja det skulle jag. "Bra, då ska jag försöka att inte somna" sa han och sen hörde jag att han sov. Men han försökte i alla fall?

Man kan inte vara för säker

Anneli: Haha ni kanske behöver lite separationsträning ni också?

Här sitter jag och installerar och söker och har mig. Oscar har kommit fram till att det är hans mail som har blivit hackad (hotmail är tydligen lättare att ta sig in i än en konservburk) efter att han hittat ett öppnat mail från i lördags där han ska ha bett om sina uppgifter till ett annat onlinespel. Vilket han inte frågat efter och heller inte slängt. Klantigt av dom som gjort det, men nu vet han.

Så för säkerhetsskull rensar vi min och fixar min också så inte skiten kommer tillbaka. Inte för att vi tror att nån hackar sig för att komma åt min blogg, men ifall vi är connectade på nå vis genom samma internetuppkoppling och sånt så är det ju dumt om dom tar sig in i hans igen för att jag inte skyddar mig. Och jag menar, vad skadar lite extra skydd?

Nu ska här sovas. Blev lite sent eftersom vi blev kvar hos pappa lite längre än tänkt. Vi ska åka och lämna in datorn på torsdag, wiho! Hoppas dom fixar det snabbt och helst på plats så vi slipper ränna fram och tillbaka. Som jag saknat min lille bajby! Dessutom är det ju från den jag ser mina serier så dom har jag inte sett på ett tag. Men det är gött, mycket att ta igen!

Tack för idag, hoppas på en lika fin imorgon och god natt.

Tummen i det fria

Anso: Ja förmodligen, känns inte som dom löst det så bra faktiskt... Om nån nu varit hemma med honom i ett och ett halvt år kan dom ju inte bara gå därifrån känns det som... Får väl se hur det går senare.

Anneli: Hehe ne men då är du ju ändå i närheten, även om det stör dig så överlever ju Pelle. Tänker på stackarn som sitter där nere själv och är så ledsen. Fast nu tycker jag lite synd om dig också, haha!

Sådär, nu har jag fått tummen ur och ringt två samtal som jag haft på att göra-listan ett bra tag men inte orkat. Ringde först Elgiganten och frågade hur det funkar med garanti och kvitto på min lilla dator som man inte kan ladda längre. Hon sa att bara man kan legitimera sig (så det får pappa göra, han betalade resten eftersom det var en present) så fixar dom ut kvitto (utan att man får betala, Expert tar 50 spänn). Jag vet ju att jag har kvittot, frågan är bara var faaaan då nånstans.
Så får vi se vad dom kan eller vill göra. Jag saknar min lille bebis i alla fall.

Sen ringde jag också 1177, "nya" (kanske bara jag som är efter?) sjukvårdsupplysningen för att fråga det här om att man tillhör riskgrupp när man har astma men vad som gäller när man har förkylningsastma. Hon sa att man måste ha medicinerats varje dag i minst tre år för att man ska räknas till riskgrupperna. Och det finns inget som säger att det skulle bli värre för mig än en frisk, om jag får den.
Så då har jag bestämt mig och det blir inget vaccin för min del.

Nu ska vi strax kila oss bort mot pappa. Han ringde igår och hade problem med datorn så Oscar ska dit och kolla på den, och jag hakar på. Ska kolla när han kände för att åka till Elgiganten också, för att han är så snäll. Hiiiiiiiihi! Eller nåt.

Helt meningslöst

Fick tydligen sån lust att skriva här nu. Har ju lite att ta ikapp kan jag tycka men det är ju gammalt nu. Sen hur meningsfullt allt varit är ju en annan fråga, haha! Men jag ska släppa datorn... datorerna lite och äta lite tror jag. Brunch blir la lagom? Att det ska vara så pjåkigt med mat då. Åh, Takida. Ibland är man glad att man faktiskt sätter på MTV istället för att bara sitta här i tystnaden. På dagarna är det ju faktiskt musik och inte massa annat blaha. Tänkte sagt att jag saknar ZTV men det är ju samma sak där. Musik på dagen (om man har tur) och sen program.

Ne, innan datorn här segar ihop och min mage verkligen vänder sig inåt får jag avlägsna mig. Att det ska vara så svårt då. "Bara tills låten är slut" . "Oj, denna är bra! Bara tills den är slut" . "Men, vad är det här för nåt, måste jag höra" . "Usch vilken dålig låt, måste zappa till nåt bättre" . "Oh, detta är spännande, får titta till reklamen" . "Reklam nu igen, undra vad som går på dom andra kanalerna" . "Titta vad spännande, detta avsnittet har jag sett tre gånger innan men det är ju så bra!" And so on. Nån som undrar varför det aldrig blir nåt gjort här? Jag är för snäll.

Han kan han

Vilken tur jag har! Telifonen plingade och jag tänkte lite grinigt "Jaha, vem är det nu dåå....." och blev så glad när det var Oscar! Han brukar inte ha mottagning i skolan så han brukar säga puss och hej då och sen hör jag inget förrän sex timmar senare. Men nu minsann! Tråkigt hade dom också.

Och bara för det hade han slöat in på SFs hemsida igen och sett att nu ska det tydligen gå en visning 17.30 också, som på lördagen, men där var alla bra platser tagna. Var ju meningsfullt att gå in och kolla det och bli ledsen för att man kunde tagit den men har bättre platser på den sena visningen.

Men sån är han ja, sån är han.

He's a cheeeetah

Och bara för att jag satte mig vid Oscars dator (för att den var närmast när jag egentligen precis lämnat min dator för att bli lite människa såhär på morgonkvisten) så såg jag kameran och kom på vad jag glömt skriva om.

Igår hade Oscar fått ett mail från dom som har/äger/styr WoW att eftersom dom har bevis på att han har fuskat så är nu hans konto avstäng - för alltid. Jag blev aningens sur eftersom han dels betalt ett antal hundralappar per spel och "expansion" och dessutom betalar månadsavgift på skitspelet.

Han vet inte riktigt om hans spel har blivit hackat, men förmodligen inte, så troligast är att dom har gjort nåt fel nånstans men jag hoppas att dom kan lösa det i alla fall så inte pengarna är bortkastade.

Det roliga var bara att eftersom han köpt spelet online hade han ingen cd-key (som annars står i fodralet) så han fick stå och fota sitt leg (där av kameran här och att jag blev påmind) och skicka in och ha sig. Bra så sett men känns så sjukt. Men så är det ju ett stort spel.

Jaja, får han inte kontot tillbaka blir det ju inget mer WoW när man ändå lägger såpass med pengar och dom bara bommar kontot direkt utan att man får en chans. Kan ju hända vem som helst, när som helst.

Aldrig blir det rätt

Igår när vi var och handlade la jag ner två påsar skumtomtar i vagnen. Oscars kommentar var nåt i stil med "Åh, sånadär är så söta så man behöver inte äta många innan man mår riktigt illa" och jag trodde han skulle bli glad när jag svarade honom att det var ju tur att han inte behövde äta av dom då eftersom det är till julklappsleken.

Men ack så jag bedrog mig, då tyckte han att jag minsann skulle köpa två påsar till honom också!

Mer roligt

Jag har hittat en ny blogg genom Spiderchicks julkalender. Läste vidare lite och hittade så roligt.

Googla "why won't my" (utan kaninöronen).

Jag skrattar och skakar på huvudet. Dumma, dumma, dumma amerikaner.

Vi är fler som är ensamma

Jag vet inte om jag inte har tänkt på det förr eller om jag hade mer ljud på hemma förut när jag var själv eller vad det beror på, men det senaste har jag varit hemma bra mycket på vardagarna och jag kan inte låta bli att tänka på den stackars hunden där nere som sitter och skäller.

Inte för att det stör, jag hör den men det är ju en bit bort och det är sånt som ingår när man bor såhär, men jag tycker synd om hunden som sitter och skäller, ja nu det senaste vågar jag nog säga varje vardag. Ja alltså den skäller när nån är hemma också, eller mer när den är ute och blir rastad, men jag antar ju nu att alla är på jobb eller i skolan så den är själv och därför skäller den.

Vettikatten för den var väldigt liten när vi flyttade in juni -08 så dom har ju haft den sen valp och jag kan inte tänka mig att nån varit hemma sen dess så den nu skulle bli ovan att vara själv, men jag vet faktiskt inte. Tycker bara synd om den som sitter där nere och ropar och ropar.

Billy eller Willie, what's the diffrence?

Igår när jag satt och grejade här och lyssnade på gammal musik så var det bara nåt som dök upp i mitt huvud och jag undrade varför jag inte hade nåt med Billy Crawfoord på listan.
Han som var så söt, som vi såg på OKEJ-dagen men som snurrade på varenda bild jag tog.

Och så kom jag att tänka på när jag såg på TV att han skulle till Stockholm och ha konsert så jag frågade mamma om vi inte skulle åka och titta på Billy Crawfood. Och hon svarade ja. Men va?
Fast det visade sig att hon tyckte jag sa Willie Crafoord.

Inte för att jag vet idag ens vem han är eller vad han gör, mer än att han varit gift med Josefin i Vakna! men jag kunde ju låtit bli att dubbelkolla varför hon ville titta på Billy.
Fast då hade jag ju inte kunnat sitta här och fnissa, då hade det nog blivit ledsamt när det inte blev av.Helt hutlöst!

Nej men inget biljettsläpp vid midnatt, men tio minuter över kom Oscar på att gå in på nåt typ av forum på SFs hemsida och där trodde många att släppet var klockan 7. Tack och god natt sa vi då.

Klockan 7 hade inget hänt men vid 8 - tack och lov så jag slapp sitta och vakta och garanterat hade glömt/missat så vi fick dåliga platser! Men dom gick som smör i solsken, fyra minuter över var alla mittenplatser på bra avstånd borta. Men fördelen med stor salong är att man kan sitta ett par stolar utåt och ändå se bra. Så det ska vi göra.

Det sjuka är bara att varje biljett kostan 150 spänn. Etthundrafemtio, yes box! Helt jävla galet, förr i tiden kunde vi gå på lokalbion (aulan i skolan) för 50 spänn.

Och där blev jag gammal. Förr i tiden? Det var ju inte så många år sen, 6-7 kanske? Men så var det ju inga filmer som Avatar som visades där heller, där av priset kanske. Så 20.50 fredagen den 18:e sitter vi bänkade. Lite innan eftersom den börjar då. Och så är den runt 2 och en halv timme lång. Som tur är åker vi med största sannolikhet bil in. Men nu är det klart i alla fall, bara att vänta.

Så nästa helg blir det då. Kommer svärmor och svåger hit, bio på kvällen. På lördag jobbar jag och sen åker vi till Liseberg. Och söndag jobbar jag och dom åker hem antar jag, för svärmor jobbar väl på måndag.

Har man inget bättre för sig

Nu sitter vi tydligen och väntar till midnatt eftersom biljettsläppet till Avatar är imorgon, men det står ingen tid och då hoppas vi på midnatt. Annars borde dom ju skrivit ut tiden. Är ju "bara" en timme kvar så det ska nog gå bra. Jag sov ändå länge i morse och Oscar vill ju gärna ha bra biljetter.

Varför inte, liksom?

Snart är det jul igen

Jasas: Nej, det var inte meningen så TACK för att du sa det! Ska (förska komma ihåg att) fixa det!
Det är en tavla med en motorcykel med ljus i som rör sig på däcken och "marken"! Ganska tuffig och mer prisvärd för en hundring än två!
Nej det var väl ingen storsatsning vad jag vet, jag hade ju inte vetat om den (får jag ju anta) om vi inte visste att dom spelat in den här och därför såg vi den. Inget att hänga i granen direkt, hah! Haha ne det var lite roligt, han var dessutom med mer/längre än vad mindes. Han kommer liksom in från sidan och går änna ivägen för dom som går bakom som är med och ska filmas, hah! Sen svänger dom ut lite för han sneddar liksom skärmen. Noll koll den gubben, hah!
Haha ne det roliga var väl mest att Oscar var så liten.
Vet faktiskt inte? Kan inte komma på att en exakt vara bytt namn innan. Dom har ju precis bytt ut trasmattorna som förut hette Festival men som utgick och så kom nya mattor (lite annorlunda färger) men som heter nåt annat nu. Finns säkert nån bra anledning till det, hah!
Ja hon är ju ändå som sagt vuxen. Så barnsligt och tråkigt beteende, när det ändå drabbar våra barn mer än just oss. Men förmodligen kommer dom flesta till vår avslutning för dom hade inte mailat dom i våra grupper. Men det kan ju bli lite tokigt ändå.

Tack för alla kommentarer också! Kul att du är tillbaka, har saknat dig både här och i din blogg!

Om ett tag här strax innan jul ska svärmor och Oscars lillebror komma hit och göra Göteborg. Eller ja, vi ska gå på Avatar som ska revolutionera filmvärlden (enligt SF) och visas i 3D i utvalda städer - älskar man eller älskar man att bo i/nära Göteborg så sånt är självklart? 3D finns ju inte i Västervik och våran Bergakungen är ju lite mer än deras biograf med typ en sal med 20 stolar eller nåt. Hah, ne inte riktigt men det är ju lite mäktigare här, helt enkelt.

Sen ville Oscar visa jul på Liseberg också. Eller ja, det var väl lite mitt förslag men jag tycker det är tråkigt att det förmodligen inte kommer vara snö så det liksom förstör grejen lite. Ska man så ska man ordentligt. Även om det är mysigt ändå om det är lite kyligt och mörkt men det ultimata är ju att det ligger snö och är isigt kallt. Men det lyssnar han inte på, nu har han sagt det så så är det. Jaja, det står ju kvar så kan man gå dit och få ännu mer känsla om man har en snöig jul nåt år.

Ett par månader senare, förmodligen runt våra födelsedagar om inte tidigare, kommer svärfar hit. Han ska få biljetterna hit i julklapp och Oscar har pratat med sin syster så hon och hennes kille ska vara hus- och hundvakt nån helg som passar alla. Sen om han accepterar det är ju en annan fråga, hah! Men beställer vi viljetten är det ju tråkigt om vi lägger pengarna och han inte utnyttjar det, hoppas han ser det så. Ett år ville vi ju köpa nya madrasser till honom i födelsedagspresent. Han ska ändå klippa i dom för han har en rund säng så vi skulle köpa dom billigaste på Jysk för nån hundring styck, och med rabatt sen då dessutom. Men det fick vi minsann inte, så det blev inte.

Så ska vi bara fundera ut hur julafton blir. Måste fråga mamma om hon fått frågat moster. Jag hade inte en tanke på det igår när vi träffade dom hos mamma. Vi ska i alla fall förmodligen bara träffa mamma med familj och pappa med familj. Hem till pappa och så får vi se om vi åker upp till mamma eller om dom kommer ner hit, beror på när dom ska iväg. Helt sjukt, det är snart jul! Två veckor kvar på torsdag va? Det sjuka är snart sitter vi här igen och tycker det är sjukt att julen snart är här, julen 2010,

Nu är det igång igen

Anneli: Jag har ingen aning! Jag tycker bara det är så avkopplande att sitta och virka framför TV:n. Jag måste ha nåt att göra, jag kan sällan bara sitta och titta. Brukar oftast bli att jag virka några varv, tar upp det och börjar om. Annars är det väl grytlapp eller halsduk jag kan, som inte har nåt mönster direkt, haha!

Åh, jag som hade bestämt att trots att det varit en del tråkigheter och jobbigheter på badet den här terminen så vägde det bra med alla barnen över så jag ville verkligen fortsätta.

Mina två första terminer, och om jag förstått det alla mammas nio terminer innan denna, har hon/vi haft hela bassängen för oss själva. Där vi är så är det indelat i två, en grundare och en djupare del. En för dom som inte har lika mycket vattenvana och en för dom som har mer vattenvana. Och vi har då kunnat pendla och gjort som vi velat och inte heller haft nån "granne" att ta hänsyn till.

Nu denna terminen har vi haft det. Och det har inte gått så bra. Efter att vi fick ta skit ett antal gånger för att vi inte ville lämna våra barn i bassängen (som egentligen är en "regel", barnen ska upp ur bassängen när lektionen är slut) och den andra läraren skitit i det och låtit sina vara kvar, då gjode föräldrarna oss till syndabockar; "Kom upp nu, för dooom säger det!" och det är ju inget kul avslut.

Och för att slippa gå och känna att vi lämnar vårat ansvar när vi lämnar en annan grupps barn kontaktade vi kansliet och efter det kunde inte den andra läraren ens hälsa på oss. Fine, vill hon ha det så för vi har ju egentligen inget med varandra att göra men rätt ska vara rätt och vi ska inte behöva få skit för att hon inte sköter sitt. Ja, det är tills det går ut över våra barn, våra grupper.

Tyvärr, får jag säga, har avslutningen hamnat på lucia, på söndag då. Det är, som det alltid brukar vara, luciadopp fick vi veta förra veckan när det satt lappar uppe. Vi har sagt till våra grupper i i alla fall tre-fyra veckor att på avslutningen är det lite speciellt och dom ska gärna ha med sig (tunna) kläder för att testa på att simma med kläder, både roligt och nyttigt och nåt mamma alltid gör.

Förra veckan kom en från kansliet och meddelande oss att grupperna bredvid oss skulle alla samlas samtidigt för att vara med på luciafirandet, eftersom det är läraren bredvid som håller i detta. Jag blev jätteledsen för det är ju vissa barn som automatiskt går vidare till andra grupper och vissa barn vars föräldrar väljer andra tider (eller inga alls) som vi inte kommer träffa mer.

Då vill jag inte ha ett avslut där det bara vimlar om massa barn och det är stoj och stim och man inte får ett ordentligt hej då. Dessutom kan vi inte komma sista gången innan det är dags och säga att det dels är ändrade planer och att vissa ska komma senare och andra ska komma tidigare, när det fattades nån i nästan varje grupp. Sånt måste man ju gå ut med tidigare så alla får informationen.

Idag berättade en mamma att det gått ut mail i fredags om att alla barn ska samlas i tid till luciafirandet på söndag. Hon har ett barn i en grupp bredvid oss. Så jag bara hoppas att dom lyssnat på oss och inte skickat ut det till våra grupper för då kommer det ju bli stor förvirring och vi räknar ju med att köra som vi planerat, och så kanske vissa kommer och andra väntar på luciandet.

När mamma pratade med hon från kansliet förra veckan så sa hon att vi ville köra som vi planerat, för att vi inte hinner gå ut med ändrade planer, sa hon bara "Ja, då får ni bara tänka på vad era barn säger när alla dom andra går luciatåg" men hon förstod ju också att det var ont om tid. Dålig planering vill jag säga, och det stör mig så att den andra läraren har gjort så för att hon är sur på oss.

Men å andra sidan är jag glad också för då kanske vi får en bra avslutning med våra barn, som vi vill ha det. Eller jag i alla fall, för mamma är inne på att hade vi bara fått veta tidigare så hade det ju gått bra. Men nej, då hade jag blivit väldigt ledsen. Nu kan vi ju utnyttja hela bassängerna och hitta på massa kul och bus och få en redig avslutning med kläder och fika som vi brukar göra.

Tyvärr blir det ju inte alls nåt roligt avslut med det andra i bakhuvudet, och att det blir sånt här över huvudtaget. Och då ångrar jag att vi lovade att vara kvar till nästa termin. Då kan ju inte just detta inträffa men ja, jag får la ge det en chans till och fokusera på barnen och hur mycket dom faktiskt ger mig och oss. Hoppas på fina grupper till våren och glädjas med dom.

Och hålla tummarna för att vi antingen får vara själva igen, fast det är väl inte så troligt med dom långa köerna dom har in till grupper, men att vi annars får dela med nån bättre lärare. Tyvärr kan vi ju inte flytta på oss, vi måste ha dom tiderna vi har ifall jag jobbar för jag vill inte tacka nej till en söndag för badet. Annars kunde vi ju bett om nya tider. Men, det blir nya tider ändå och det får gå!

Nu är det jul i stugan igen!

Och ja, jag bestämde mig efter Annelis och Marinas röster för jag tyckte det var så tråkigt med "Tillfällig header" och ville ju ha nåt juligt. Kul var det dock att det var den jag la in först men kände att den kanske var för rörig, så det var ju kul att ni två gillade den bäst ändå!

Den näst sista självständighetsdagen

Det blev inga ljus tända idag, blöh. Vi var hos mamma och trots att jag 17.20 tänkte att jag skulle påminna henne vid 18 så kom jag inte att tänka på det förrän vid 20 när vi åkte hem. Så domt, verkligen. Men, vi hinner ju en till självstädighetsdag innan världen går under. Vi får ta det då.

Jag skickade till mamma och frågade om hon hämtade mig vanlig tid, för att se om hon var med. Det var hon men tydligen hade dom spök på datorn (som hon sa) så Oscar fick komma upp, jag gick med, och jaga bort en trojansk polle som galopperat sig in i datorn. En riktigt jobbig en, svår att få bort som störde allt. Så tur att dom fick bort det i alla fall.

Moster... shiiit nu kom jag på vad jag glömde ...var där också, med sin man/min morbror. Dom skulle titta på lite garner mamma köpt på en utförsäljning kan vi kalla det. Så jag skulle sno ett nystan och en virknål för att ha nåt att göra ibland, men det glömde jag ju så klart.

Där emot fick vi med sorteringspåsarna vi beställt, men tehållaren var restad så den fick vi inte. Så nu får vi städa i klädkammaren i veckan och hoppas vi verkligen får ordning där inne! När vi dessutom har fina påsar att lägga det i. Kanske rensa en del och gå med kläder till nån sån container, UFF eller nåt? Vi har ju en del där inne som vi inte använder nu längre.

Mycket som jag tänker "det kommer jag i seeeen" men mycket av det kommer jag garanterat inte använda ens om/när jag kommer i det och går ner så jag kommer i det så förtjänar jag ju lite nytt istället. Och Oscar har en del gammalt också, så det får vi allt se till att dona med!

Tjejsnack #34

Barnböcker

1. Om du skulle skriva en barnbok, vad skulle den handla om?
Wosh, jag vet inte. En larv eller mask som heter Kurt och hittar på olika saker.
2. Vad läste du i din barndom?
Mycket Astrid Lindgren och Disney men annat också.
3. Din favoritbarnboksförfattare?
Måste ju bli den lilla damen Astrid Lindgren.
4. Vilken av Astrid Lindgrens figurer är din favorit, varför?
Bröderna Lejonhjärta, det har vi lekt många gånger när vi var små.
5. En bok du har köpt/skulle ha köpt till ditt barn?
Jaa-a... Alla i barn i Bullerbyn är det första som ploppar upp.


Aj lajk to be nyduschad

Fast det allra bästa med att duscha det är nog att sitta och självtorka. Vissa dagar i alla fall, andra är det själva duschandet. Andra är det känslan av att bli ren. Idag är det självtorkandet. Speciellt när man inte måste rusa iväg till nåt annat utan egentligen kan sitta hur länge man vill.

Men lite tidspress har jag ändå, igår blev inget vettigt gjort men idag ska vi allt åka och köpa grejorna på jobbet och sen komma hem och göra i ordning. Nu får det bli ordning på torpet. För att inte tala om jul! Och vi har sagt vilken buss vi tar, men vem dör om vi missar och får ta nästa?

Så nu ska vi pilla i oss lite frukost och tända andra (och första, så klart) ljuset på adventsstaken. Ska även flytta den till fönstret ikväll. Klockan 18.00 tänder vi två ljus i de fönster som syns ut för att det idag är Finlands självständighetsdag.

Och messa mamma och kolla om hon hämtar mig vanlig tid, bara för att se hur mycket hon är med. Idag är vi lediga från badet för det är tävling, då är det lite obligatoriskt att fråga så va? Och nästa vecka är det avslutning, man blir lite ledsen.

Men vi har bestämt oss för att köra en termin till i alla fall. Eller vi och vi, jag har bestämt oss. Mamma hade nog aldrig funderat men det har vart en del strul och grejer i år och vi har gått där ifrån nästan varje vecka och varit irriterade, och så ska det inte vara.

Det tar liksom bort glädjen man får från barnen. Men så när en förälder frågade förra veckan om vi kommer köra på dessa tiderna och verkligen ingen annan, svarade jag att nej det är dom här tre passen på söndagen vi kommer att ha sen också. Glad.Glöm för övrigt inte att säga vad ni tycker, här.

Som om jag inte får nog av honom hemma

Patrik hade så roligt igår. Det hade kommit ett meddelande om att några kontorsstolar skulle byta namn snart. Direktör ska byta till Linus. Fun ska byta till Benjamin. Chef ska byta till Oscar. Hoho, så roligt. Kommer mest kännas sjukt att stå och tjata om Oscar hela dagarna. Men Patrik hade i alla fall roligt i tre minuter, good for him.

Oldstyle

Oscar frågade om jag var inne på MSN? Ja. "Då ska jag skicka en rolig bild till dig!"Henri, Filip och Oscar. LAN mars 2005.

Så det kan gå, inget ovanligt

Ja, det här gick ju bra. Jag hade glömt att stänga av min klocka som ringde klockan 7 i morse. Jag tänkte somna om men Oscar ville gå upp så han skulle somna ikväll. Jag som ville mysa tyckte vi kunde titta lite Scrubs innan vi gick upp. You see where this is going? För en timme sen vaknade vi. Jag räknar inte med att sova ikväll. Jag har nästan ställt in mig på att dygna för att komma på rätt sida.

Och vi som tänkt julhandla och/eller gå på bio idag. Plus att vi måste åka till jobbet idag eller imorgon för det strulade igår när jag skulle handla grejerna. Men idag händer ju ingenting, vi kommer nog inte ens till jobbet. Så får vi se vad av det övriga som kanske blir imorgon då.

Jaja, vi får en mysig dag hemma. Snart dags för brunch med resterna från gårdagens tacos och mys till Orka! Orka! Bara 18 avsnitt kvar nu. Hela 24 avsnitt var det tydligen, jag gissade på 12. Höll den verkligen på så länge? Oscar är mest spänd på att få se farfar trots att hans gamla lärare var med (som lärare, oho!) och vi, mest jag, känner igen massor av elever. "Men farfar är ju coolast!" säger han.Sen tänkte jag såhär; jag gjorde designen och sen headern och jag vet inte om det blev helsnurrigt och yrigt så jag gjorde en till. Men så vet jag inte vilken som är bäst. Så jag tänkte att ni får helt enkelt välja vilken ni tycker är lättast att se på? Eftersom det som sagt är ni som är där mest.


Nalle eller text? 1 eller 2? Eller helt ny?

Orka! Orka!

Varför inte lite mer nostalgi, när man ändå håller på? 2005 gick en serie på SVT, Orka! Orka! och den var inspelad här i krokarna. Oscar lyckades hitta den så vi kunde tanka och titta och ja, det var väl inte den bästa serien jag nånsin sett. När vi såg den första gången, jag och mamma, när den gick på TV konstaterade vi att vi bara tittade på den för att den var inspelad här.

Men lite kul ändå när vi sitter här och tjoar om var det är dom är och spelar in, eller diskuterar när vi inte är på samma ställe. Och jag ser massa bekanta ansikten. Känns lite roligt ändå att SVT gjort en hyffsad storsatsning här hos oss. Sen att det bara blev blaha och inget mer är ju en annan sak.

Fast å andra sidan hade hans syster varit rätt frälst i den, det är ju lite kul när hon sitter 30 min här ifrån. Oscar hade sett nåt avsnitt och jag sa det idag, "Det trodde du inte när du såg det att du några år senare skulle BO DÄR?" och det är nog rätt sant. Inte heller att hans kommande flickväns farfar skulle vara med, hah! Han är ute och går på torget och fattar inte att dom spelar in. Så kul.


"Vi ha det bra, tack det rullar på. Jämna plågor varje dag, lalalalalala...."

Det man inte minns själv minns chefen

Söta Carina ringde igår också, jag blev så glad. Jag hade lite halvt glömt bort det själv men hon kom minsann ihåg! Hon skulle påminna mig om att jag jobbar imorgon och säga nåt mer som hon skulle återkomma med (hon är lika bra på cliffhangers som Jasas, fast utan att vara riktigt medveten om det. Carina alltså) .

Sen påminde hon mig om det jag nästan glömt. För ett tag sen när mamma, Anton och Anders var inne hittade han en grej som han bara woooooow men vi alla tyckte att det var lite väl högt pris så jag skojade att när han räknar ut hur mycket den kostar med personalrabatt, då ska han få den. Ja, jag är elak men helt omöjligt hade det inte varit.

I alla fall så är den på rea nu så det blir ett riktigt, riktigt bra pris nu! Så jag ska köpa den i julklapp till honom men när jag kom i söndags hade dom tagit slut! Men så kom det fler på leveransen denna veckan och Carina frågade vilken han ville ha och la undan den till oss. Jag säger då det, den där chefen. Jag har verkligen sån tur!

Så imorgon blir det ännu mer shopping. Tror nästan jag handlat varje gång jag jobbat de senaste månaderna. En gång i veckan i alla fall. Och nu ska jag skriva en lista för trots att jag handlat såpass så har jag glömt massor varje gång, hah! Och så vill man ju inte hålla på att hatta så man tar ju gärna lite mer på en gång. Ja, hoho är det nån hemma?

Nu är det vinter

Jag gjorde ett litet test igår när vi skulle gå och handla och jag får nog tacka min tunna jacka för den här tiden och damma av min dunjacka nu. Underarmen var bar under jackan och det blev aningens kallt. Ja, under det andra också men inte på samma sätt. Och eftersom jag jobbar i skjorta och ibland får vänta en stund på bussar och annat så känns det dumt att stå och frysa.

Så nu är det vinter. Frosten låg hela dagen igår utan att ens verka vilja tina bort och idag ser det likadant ut. Tänka sig den tiden när jag inte hade nåt mellanting, det var munktröja eller dunjacka. Att jag inte fattade att en vår/höstjacka är så fiffigt och smidigt, det är för mig en gåta. Man behöver inte frysa bara för att man inte vill gå i dunjacka än. Tur att man gått och blivit vuxen!

Gammeldags

När jag skulle sätta mig och göra designen skulle jag ha på musik. Måste alltid ha musik när jag gör sånt och vanligast har varit Cascada och Britney Spears men idag kom jag på att jag nog snubblat över min gamla mapp med musik nån gång. Var tvungen att kolla, och visst var den där.

Vilka minnen. Sånt som jag tankade för kanske... ja mer än fyra år sen. Minst fyra år sen säger man kanske för vi flyttade 2006 och det var innan det, ett bra tag innan på vissa låtar, som jag tankade dom. Jag säger det igen, tänkt vad minnen kan flöda av lite musik. Så häftigt!


På gott och ont.

Nu är det jul i stugan!

Anneli: Haha ja egentligen tycker jag att det är ett rätt "fräscht" ljud men just när han fick såna ryck blev jag också så äcklad. Lustigt, egentligen.
Ja, jag fattar inte vad dom håller på med? Hoppas på ett vettigt svar snart.

Marina: Nej, minst sagt. Men ja, hoppas dom har en bra förklaring eller att det bara är en bugg.

Sådär då ja, då var det en ny design här igen. En lite juligare, tycker jag allt?

Slängde ihop det lite hastigt här ikväll för jag ville ha nåt nytt så nu får ni verkligen säga vad ni tycker. Är det för plottrigt eller för rörigt? Är det nåt som är jobbigt? För litet? För stort? Fel färg? Kan ni läsa och se allt. Hittar ni några buggar? Säg det så lovar jag att försöka fixa det (lite snabbare denna gången, Marina).

Jag är ju så extremt sällan inne på själva bloggen så mig gör det ju inte så mycket hur rörigt eller oroligt det kanske är, men ni som ändå sitter där titt som tätt, säg vad ni tycker!

Och konstruktiv kritik kan aldrig skada så var inte rädda.

När det stället till det ordentligt

Jag blir så irriterad. Det har bara varit strul och bök med bussarna det senaste. Swebus köpte upp våra bussar och jag var nästan den enda som var positiv till att dom gick i tid, i princip alla andra klagade på att dom (fortfarande) aldrig gick i tid. Sen ändrades ju en del tider och turer så många klagade, och jag också.

Men det senaste har dom börjat bli så himla sena på morgonen så jag har inte vågat ta den bussen jag egentligen borde hinna med, som är framme 9.41 så istället tar jag den som är framme 9.26 för att vara på den säkra sidan. Förra veckan var den bussen så sen så den var framme 9.41 - där av känner jag att jag vill ha lite tid på min sida för att vara säker på att hinna. Man vet inte vad som kan hända, speciellt med vägbygget.

Men så 13:e december är det dags att byta tider igen. Bland annat ställer dom till det ganska mycket för mig när jag ska till jobbet. Inte bara det att jag måste byta en gång, åka förbi min hållplats in till centrum och vänta i 20 minuter, jag får välja att vara framme antingen 8.51 eller 9.40.

Och även om bussen så gott som alltid är i tid när jag ska hem, vilket är samma buss jag får ta till jobbet efter bytet, så kan man ju inte garantera det och jag vette katten om jag kommer våga ta den som egentligen är lagom i tid. Är vi bara två som öppnar, som vi oftast är, är det lite väl riskabelt om vi blir riktigt sena så kan jag faktiskt komma efter öppnin, klockan 10. Men 8.51 är ju lite väl att ta i, 9.26 är ganska tidigt nu.

Så jag mailade dom igår och frågade hur dom hade tänkt, eftersom det inte krävs nåt byte när jag ska hem. Rimligen borde jag behöva åka in till centrum och ta direktbussen därifrån och hem, men hem går den som den alltid gjort och samma tider. Hoppas på nåt bra svar nu för I not so happy om detta.

En udda fobi

 

Det sjuka är att när jag tittar på det här klippet, och Anders reagerar som han gör,

då kliar det i mig och är allmänt jobbigt.

Trots att jag aldrig tänkt tanken på att man kan ha fobi för äpplen.


Har redan vaknat med the Voice

Haha ja, det här går ju bra. Jag satt och tittade på Vakna! med the Voice som vanligt på morgonen. Jag skulle kolla ett klipp som dom pratat om ett tag och sen dess sitter jag fast och har tittat på olika klipp i över två timmar nu?
Fråga mig inte varför men det har varit kul. Suttit på Facebook och kikat undertiden och sparat det som var roligt så Oscar kan se när han kommer hem.

Gick sådär bra med att få nåt gjort idag, hah! Måste bli lite frukost först. Duscha kunde vara en bra idé så vi kan handla sen när Oscar kommer hem också. Det brinner ju inte i kalsongerna direkt.

Dålig stil, Facebook

Anneli: Hehe nej i så fall hade hon nog slitit på dom ett par i taget men som sagt så gick det ju att lösa ändå. I år igen, hehe.

Vad jag stör mig! Jag har lite halvfastnat i ett spel på Facebook som påminner om Sex & the City. Eller man kan väl säga att det är baserat på det. Man ska svara på frågor, ha dialoger med dejter och shoppa. Det tråkiga är att i varje del. när man kommit upp en bit, måste man köpa nåt för riktiga pengar för att få nån belöning som gör det snabbare att gå upp i level. Svårt att förklara när man måste kunna spelet för att förstå.

Men jag tycker det är så dåligt att det inte bara är så att man får saker bättre/lättare om man betalar för det utan att halva poängen med spelet försvinner när man inte betlar. I Framville får man ju betala om man vill kunna skörda/ploga/så snabbare men man kan göra det the old style om man vill. Dom lockar alltid med "bättre" eller snyggare grejer för att man ska betala, men inte såhär.

Dålig stil Facebook, säger jag om det. Ändå kan jag inte låta bli att fortsätta. Jag är på level 11 och min kusin som fick in mig i det är på level 31 och jag vill liksom se vad som händer där, hah! Men fortsätter det såhär att förstöra spelet med att man måste betala, blir jag nog inte långvarig. För det gör jag bara inte, punkt och slut.

Både bra och dåligt

Blah, gick inte att logga in här igårkväll. Ville ju egentligen bara skriva att jag vart så besviken på köksgardinerna. Dels har vi satt fästena för långt upp så dom når inte hela vägen ner och fönstret var för brett. Blir kanske bättre när jag får undergardinen men det blev inte alls så bra som jag väntat mig. I två jular. Men ändå, julen är snart slut så då åker dom ner, haha!

Har haft en riktigt slö dag idag. Somnade på soffan förut och satte mig här, vid Oscars dator, för jag skulle tanka våra serier och så började jag titta på The Pursuit of Happyness med Will Smith som spelar med/mot sin riktiga son. Lite sisådär, hade inte gjort nåt om jag inte sett den men om jag inte minns fel är den baserad på en verklig händelse och det gör det lite sorgligt fakiskt.

Oscar är hemma om runt 10 och då har vi massa Two and a Half Men och Heroes att titta på. Sen tänkte jag att vi skulle börja titta på Gary Unmarried. Finns för många serier där ute. Man missar säkert massa bra och ser en hel del skit. Som United States of Tara. Den verkade kunna bli bra, men ju fler avsnitt vi ser desto sämre blir den. Så nu hoppas vi på Gary!

RSS 2.0