SÅ mycket bättre!

Anneli: Det var det kan jag lova! Med lite tur glömmer jag inte den nå mer denna vintern!

WI-fucking-HO vad bra det gick idag!! Jag är SÅ stolt över "våra" barn. Dom är så duktiga och förra veckan kändes det halvt hopplöst, idag känns det som dom kommer bli elitsimmare, hela högen!

Framför allt den gruppen där dom stod ett gäng tjejer och var rädda för allt, där var dom bara två (av tre tror jag?) så en tjej stod och var rädd idag, men sen när hon inte hade nån som typ triggade henne så släppte det mer och mer. Så underbart! Och så givande! Från att jag stod i kanten och lirkade för hon vågade inte och litade, till att hon var lika duktig och modig som alla andra!

Eller den goa lilla tjejen som vi haft en eller två terminer nu. Förra terminen var hon så rädd och tyst men när hon väl sa nåt så skrattade man så gott för det kom så goa kommentarer ur henne. Denna terminen har hon övertaget lite, hon kan vara lite duktig för alla andra är nya och som hon vuxt av det! Hon pratar och skrattar och vågar hur mycket som helst! Underbara barn, vad gott själen mår.

Och det gick jättemycket bättre än i min dröm, haha! Namnen börjar sätta sig, speciellt eftersom det fattades runt två i varje grupp (så dom var sex barn i två och sju i en) så då är det ju lite lättare. Nästa vecka ska dom nog sitta. Eller veckan där på, haha! Bara dom nån gång kunde nicka eller säga ja när man frågar "Var det så du hette?" - men det kommer väl!

Nu känner jag hur mycket halsduken

0-3f3a6543ce963cdca1dc248046c3b5f7.png

Nu känner jag hur mycket halsduken faktiskt gör när jag glömde den... Tur att jag inte ska vara ute långa stunder!!


Tjejsnack #42

Kändisar

1. Läser du någon kändisblogg, vems?
Kändis och kändis, beror väl på hur man ser det men den som är mest kändis på min blogglista måste ju vara Alex Schulman. Sen läser jag inne hos Egoina, mamma Becka och Stina-Lee som väl mer är bloggkändisar. Annars, inte så mö till kändisar där faktiskt. Fast, allt är ju relativt.
2. Vilken kändis tycker du är en bra förebild, varför?
Den jag kommer på sådär på rak arm som jag vet gör nåt bra är väl Bono i så fall. Vad jag kan komma på gör han väl massa bra saker, och jag kan inte komma på nån direkt "skandal" med honom?
3. Vem är en riktigt dålig förebild, av vilken anledning?
Alla som vet att dom är förebilder, eller idoler, men skiter i att deras handlingar kan påverka unga. Det om nåt borde ju vara en push att sköta sig, att nån ser en som ens idol.
4. Ska kändisar ha mer förmåner än andra, varför/inte?
Varför skulle dom? Dom är väl inte mer människa än vad jag är? Eller du? Dom har bara "valt" ett jobb som är mer offentligt än andras och där med följer vissa konsekvenser men det har man ju vetat innan. Det gör dom inte mer värda, och mer berättigade förmåner. Vad gör dom, egentligen?
5. Om du fick vara kändis för en dag, vilken typ av kändis skulle du välja, och varför?
Jag hade hellre velat vara känd för att ha gjort nåt. Kanske inte brännt BH:n eller kastat en tårta i kungens fejja, men antingen berört eller fått nåt att hända via mitt tycke och tänkande? Det är väl kanske inte kändis just, men det är faktiskt inget jag strävar efter på nåt sätt.


Change of plans

Nästa gång jag... ja, när skatten kommer ska jag skriva att jag tror att vi får betala tillbaka, så kommer vi få massor tillbaka. Allt jag skriver här blir inte av, haha!

Mamma ringde och frågade så det var här hon skulle hämta mig. Tydligen skulle dom på kalas hos Anders pappa innan vårat bad men efter Antons. Blir ju lite kort om tid så vi bestämde att mamma hämtar mig så vi är där när Anton är klar, sen åker vi alla upp på kalas och så åker vi ner när det är dags för badet. Han bor bara några minuter ifrån, så det är ju perfekt.

Tur var bara att det blev nu om en strax och inte när hon ringde, då stod jag med raklödder lite här och var (för att det skvätte/kastade, jag hade bara smetat på benen - så redd vi ut det) och ett ben rakat och ben inte. Ehh, jo men jag är nog klar om några minuter, inte. Utan att ha packat eller nåt. Där emot blev det inget Sims men det finns ju kvar till i veckan som tur är.

Jag får väl pappa på att jag tror att den här "förkylningen" efter allt damm igår kommer vara i flera veckor nu (så kanske den går över i badet). Ojojoj, tänk att gå dragandes med den nu, känns inte roligt alls. Haha! Ha en fin kväll och dag, jag ska försöka!

Annat lite roligt

Kändes som det inte riktigt hörde till i förra inlägget,
men det var ändå lite roligt.


Fotade en snubbe i publiken,
för att han hade cool frisyr tyckte jag.


Och dom snygga killarna,
på taket på huset bredvid, haha!


"Här då?" frågade Oscar efter jag förklarat ovanstående bilder.
Men vadå, allt kan jag ju inte komma ihåg?

Back to Finland 2005

När jag rotade i klädkammaren igår hittade jag två skivor. En med filmer på gokart eller nåt sånt? Och en med bilder. Från när vi var i Finland 2005 och, bland annat, tittade på Heikki Kovalainen och allt från små till större som körde. Synd att jag inte hittade dom lite tidigare, mamma fick en fotobok med bilder på Anton 2006-2009 i födelsedagspresent och blev SÅ GLAD och tyckte det var jätteroligt och bläddrade flera varv bara medans vi var där. Och nu hittade jag ju några bilder till.Jag upptäckte det här med fokus(?), ett klart och ett suddigt motiv i bilden.


Jag försökte få ut bilden jag hade i huvudet, med Anton som modell.


Gick inte lika bra varje gång, nej.


Lite omgivning, platsen är balsam för själen verkligen.


Stigen till bastun och sjön, bastun och båtplatsen.


Vändplatsen/parkering (skog, skog, skog) och brunnen för att hämta vatten.


Bara för att han var, och är, världens sötasta lillebror!


En glad liten 3-årig Anton i världens finaste Finland!
Anders och mamma, sen sitter ukki(/morfar) och moster Elsa framför.
Sen har vi ukki, mummu(/mormor) Raoni (Ainos svägerska), mamma, jag och Anton. Framför oss sitter älskade moster Aino som tyvärr inte mår så bra varken då eller nu, men kämpar på!


Så fin bild på finaste Aino och finaste Anton.
Önskar han hade fått träffa henne innan Mr. Alzheimer kom.

Snart, nedräkningen börjar!

Jasas: Dom hade nåt typ veckoerbjudande på Netto ett tag innan vi skulle flytta. Vad tänkte du?
Brööl på att det ska strula hit och dit med det ena och det andra i våra bloggar då!

Oj, så chockad jag blev när jag loggade in. Det ser inte alls likadant ut när jag loggar in på bloggen här på stora datorn som på lilla? Hur konstigt är inte det på en skala? Det är ju Firefox på båda så vad som kan göra det, vet jag inte faktiskt.

Satte mig här för att spela Sims faktiskt. Har haft lite tankar och funderingar på vad jag vill göra men inte haft ork eller lust ändå. Men så fastnade jag för jag passade på att kolla tillbaka i kommentarerna hos Hanna. Alltid kul att läsa vad man fått för svar, önskar dom hade den funktionen här på blogg.se också verkligen! Men det funkar inte riktigt på lilldatorn så jag passade på härifrån!

Så går ju tiden lite också, bara lite drygt fyra timmar kvar nu tills vi ska åka, tjiho! Som jag längtat verkligen. Det positiva är att hela veckan jag väntar tänker jag bara på det som är roligt, det är först nu lite och sen när vi kommer dit som det negativa smyger sig på. Men inte speciellt mycket, länge eller ofta eftersom barnen och lektionen liksom tar över!

Och nu längtar jag bara, äntligen! Mycket för att jag vill överbevisa min dröm att jag faktiskt KAN namnen, haha! Vi gjorde ju aldrig namnleken i början, och det kommer vi säkert göra denna och nästa också i alla fall. Jag brukar trots allt lära mig namnen liite snabbare än mamma. Kanske för att jag ser barnen? Hah! Hon har ju glasögon, men inte i vattnet, och jag har linser så jag ser ju alla och vilka dom är.

Det blev inte så bra

Vet inte om jag vill sträcka mig så långt som till god morgon, men morgon är det ju i vilket fall som helst. Så morgon på er alla.

Jag har väl inte sovit alldeles toppenbra när jag inte kunnat andas ordentligt, och förlorar mycket av andningskapaciteten genom halsen när jag ligger ner. Det är la typiskt, kunde det inte ha gått över nu i alla fall, man behöver ju inte överdriva.

Fast lite ledsen blev jag när jag vaknade förut för jag inte fick luft åt nåt håll. Skulle upp och göra nåt åt det och så ser jag när jag är igång att klockan är 7! Då var det ju bara att se till att somna fort, innan jag piggnar till så jag lik väl kan gå upp. Men jag somnade ganska fort. Man blir ju rätt trött av att anstränga sig för att andas, också.

Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra idag. Det ser ut som bomben slått ner lite överallt här men jag vill ju inte bli sämre, framför allt eftersom jag ska till badet sen. Och det är ju över sju timmar tills dess. Typiskt, när jag kom igång så bra.

Vi är snälla, ja då

Fick precis SMS från Carina:

"Nästa gång du pratar med pappa så kolla lite med honom hur pokern går nu fö riden :D Kram Carina, natti natti"

Haha, jag får väl anta att det varit nån turnering ikväll och det gått bättre för chefen än pappsin.
Jag skickade tillbaka och sa att jag skulle fråga, och frågade hur det gick för henne.

"Igår blev han 8:a och jag 5:a. Idag tog jag massor av honom. Och påminner mighögt om att det nog är dags att skicka ett litet sms till dig" och så en skrattande gubbe.

Det tycker jag är bra, för då har hon ju råd att ta ledigt snart, hah!

Tankar om dagen, och sådär

Jag vet för övrigt inte vart varken dagen eller kvällen har tagit vägen. Jag tycker inte jag har gjort nånting, och ändå är klockan redan imorgon.

Har väl så sett fått gjort en hel del så det är väl inte så konstigt att dagen gått. Även om det är kaos i köket och klädkammaren så har jag som sagt slängt en del, och också sorterat en hel del. Oscar säger släng, släng, släng när jag säger att jag inte vet vart jag ska göra av allt. Småplock liksom, som inte hör hit eller dit. Släng säger han. Vadå släng, allt kan inte slängas!

Det gäller bara att komma på hur jag/vi ska ha allt och var. Och fundera över vad vi vågar ställa ner i förrådet, och det är inte mycket kan jag säga. Men vi får se, samtidigt försöker jag plocka ner TV-bokhyllan för jag är så... ehrm... bra på att hålla mig till en sak i taget och avsluta allt jag håller på med. Eh ja, det är jag jätte bra på. Säger vi.

Dessutom, för att vara lite gnällig, så känns det som jag är förkyld efter allt damm. Började med att det blev jobbigt att andas och kliade. Sen pajade ena ögat och kliade som besatt. Nu rinner näsan och det kliar i halsen. Hade la vart typiskt, så blir det alltid efter alla katter i Västervik, då blir jag förkyld när jag kommer hem eftersom jag varit typ sån under tden vi varit där. Koko.

En grej till till att dagen gått fortare är att jag halvfastnade framför Beck. Dom börjar ju vanligtvis 21 men denna började 22 så den slutade ju för en liten stund sen, vanligt vis skulle det ju varit en timme tidigare. Så typiskt för jag har inte sett så många Beck-filmer med tanke på hur många som finns, men denna har jag nog sett tre-fyra gånger nu efter idag.


Haha ja, tänkte på det nu när jag skrev rubriken efter inlägget. Inte ens ett inlägg kan jag skriva färdigt utan att komma in på annat att göra emellan. Det är ju så sett så mina tankar flyger runt och jag skriver efter dom men så kul egentligen att jag är likadan i tankarna och bloggandet. Jag börjar och börjar och börjar, men avslutar ändå nåt. Åtminstonde själva inlägget.

Back to the 90's

Jasas: När jag bestämt mig färdigt om den är färdig och så, så ska jag visa!

Anneli: Ja precis, nu är dom som vilket inredningsprogram som helst, eller Äntligen hemma som du säger, fy! Jag kommer då inte titta på det igen om jag inte måste.
Container? Vår/höststädning? Vad är det? Haha, ne okej jag har faktiskt bott där man haft så förr men jag vet inte om det är för att vi aldrig sköter nåt av det yttre här eller vad grejen är, men jag har då aldrig sett röken av en container här på ett och ett halvt år. Och till tippen måste man ha bil, sen undrar dom varför folk lämnar möbler och sånt i/utanför soprummen? Men ja, så tänkte jag också.

Chathrine: Ja, service kändes fel men fick inte fram vad som skulle varit. Servis, ja så kanske det är. Kändes som ett hitta-på-ord, vet inte riktigt varför, haha!

Ne men titta där, där hittade jag ju lite kommentarer! Dom har då inte jag sett när jag tittat in här tidigare. Mutter, mutter. Jag är för förändringar så länge dom funkar.

Ja, jag kom inte så långt i röjandet. För två timmar sen publicerade jag förra inlägget. Då gick jag ut och hämtade två tidningsställ/tidsamlare med papper och diverse för att rensa. Problmemet var att första innehöll dom flesta av mina skolkataloger och många av mina skolfoton. MAJ GAD! Var lite kul ändå, 6-16 år i skolfoton, tror näästan alla årskurser var med, typ trean (lågstadiet) och nån mer som fattades tror jag. Och några fler bör finnas, frågan är bara var i så fall.

Förmodligen hos mamma nånstans men det räckte gott och väl med dessa, haha! Började med den kataogen när jag gick i ettan. Så liten man var! Och alla andra! Såg en klasskompis som jag inte gick i samma klass som förrän i högstadiet, men när hon gick i ettan då, där såg man verkligen hur lik hennes dotter är henne! Jag har tyckt hon är mer lik pappan innan, men där såg man verkligen hur lik hon var sin mamma. Kul när man ser sånt, eller "hittar" såna som man vet att man tittat på när man var mindre, och nu kanske gått i samma klass som eller känner eller så.

Så ja, det blev inte jättemycket mer gjort och nu kom jag på att vi inte ätit nån mat idag? Hmm, får väl se vad det blir av det här. Men nu är det ju i alla fall gjort tills imorgon, så jag lär ju inte fastna i massa foton då. Och då har jag ju inte heela dagen på mig, för det är ju baaad imorgon! På riktigt dessutom, det är ju att föredra tycker jag allt. Så vi får väl se om vi får nån mat i maggarna eller vad vi hittar på. Tack för idag, slut för idag!

Ibland är man lite koko

Ja, det som var koko i söndags då. Jag hade uppropet, råkade bli så för annars har mamma det men hon delade nog ut våra kort med våra nummer istället.

I första gruppen, vi har ju tre, sa jag både för och efternamn för jag tänkte att när det är första gången så kan ju det vara bra så man inte säger Stina och så är det fel Stina. Detta hade jag dock glömt till andra gruppen så jag sa första barnet med efternamn och sen bara förnamnen "för här var det ju inga med samma namn" men det var ju inte så jag tänkte, haha!

Så typiskt också, för vi hade pratat om det innan att det var ett finskt efternamn, nästan(?). Och det var just i andra gruppen så när jag kom till det barnet så frågade pappan "Ja, efternamn..?" och då fick jag sån scenskräck eller nåt, så först blev det bara "Ehhh..." och då sa pappan "Ja, precis" och skrattade lite, sen vände jag mig till mamma "Du kan det bättre!!"

Som jag simmat i natt!

Jag hade en så koko dröm i natt så jag undrar vad allt kom ifrån verkligen. Sen vet jag inte om allt var från i natt, men jag minns det nu i alla fall.

Dels hade jag örhängen, vet inte vilka det var eller varifrån dom kom eller hur det ens kom sig att jag hade på mig dom, men jag blev överlycklig för jag skulle ju äntligen kunna byta till dom jag fick av mamma i somras! Varför jag inte hade på mig dom vet jag inte, men eftersom jag hade i båda hålen ville jag typ springa hem (eller dit jag hade dom?) och sätta i dom! L Y C K A !

Sen har jag varit på badet. Hujedamig! Vilka satongar! Nog för att dom var ganska jobbiga i söndags, vanligtvis är det ju så att i början är alla så blyga så då lyder dom varje ord men sen när dom börjar bli varma i kläderna så gör dom som dom vill, nästan. Men nu verkar det vara lite tvärtom, eller så kommer dom göra som dom vill hela terminen, vad vet jag. I natt var dom hemska i alla fall. Och jag kunde inte ett enda namn rätt!

Det blev tjaffs och tjöt och jag vet inte allt. Fast jag verkade ändå tycka att det var rätt roligt, om än utmattande. Och jag bossade över mamma totalt, haha! Eller ja, jag liksom gjorde saker innan hon hann. Nu kom jag på bara sådär hur koko jag var i söndags, men det är en annan berättelse. Det gick all and all rätt bra i alla fall förutom dom som blev sura för att jag sa fel namn. Resten hade jag visst glömt nu.

Lite och ganska mycket

Ja, det har inte varit lätt att ta sig in här kan jag lova. Vissa gånger tycker jag att jag försökt 20.000 gånger utan att överdriva, och utan att lyckas.

Så nu har jag änna tappat lusten lite, haha! Var ju ett tag sen jag bloggade sist men egentligen har det inte hänt så mycket. Vi har börjat ta tag i den där klädkammaren idag. Känns rätt bra, förutom att andningen inte är helt tillgänglig på grund av allt damm. Men man får pausa, andas ren luft och fortsätta. Än så länge är vi uppe i två kassar skräp och en hel del som fått nya platser.

Jag har ett litet dilemma med det hela bara. Vi har ju en stor och jobbig TV-bokhylla och vi har försökt sälja den på Blocket men blir inte av med den. Idag bestämde vi att vi ger den en sista chans för ett par hundra en gång till, så slipper man i alla fall göra sig av med den själv. Och egentligen är det ju inget fel på den. Men det var inte dilemmat.

Vi har vår gamla service. Egentligen jättefin och jag kände att jag saknade den när jag "hittade" det förut. Vanlig rund i helt vitt förutom en blå rand längs hela kanten på tallrikarna och kopparna. Från början var det 12 mattallrikar, 12 asietter, 12 skålar och 12 kaffekoppar (ganska stora ändå) - och 12 stora glas och 12 av varje bestick men glasen finns inte och besticken använder vi. Men nu kanske man kan få ihop 8 eller 10 av varje och jag tycker att man kan väl försöka bli av med dom också då eller?

Oscar tror inte att man får nåt för dom men jag har så svårt att slänga när det funkar! Några har ju gått sönder, några är lite kantstötta och några används som matskål men som sagt, man kan säkert få ihop 8 eller 10 delar av allt. För 100-200 kunde det kanske vara nåt ändå? Jag hatar att slänga sånt som egentligen funkar, är helt och rent och "kan behövas".

En blandad lista

KLÄDER
Skor:
Vita stövler med varmt fluff i, nu till vintern.
Sneakers: Vita med jeansblått.
Jeans: Ett par mörkblåa och ett par jeansblåa.
T-shirt: Har mest linnen eller toppar.
Underkläder: Olika mönster och färger.
Väska: En stor/större brun/grön med fickor och en liten vit handväska.
Plånbok: Svart i "skinn".
Solglasögon: Ganska stora, minns inte så mö mer, hah!
Klocka: Vanlig, rund urtalvla med "skinn"armband.
Halsband: En vanlig silverkedja med förlovningsringen i.
Armband: Varierar, ibland på ibland av och olika slags armband.
Acessioar: Glasögon? På morgon och kväll.

TEKNIK
Tv:
En stor platt och en liten tjock.
Stereo: En liten CD-radio.
Mobiltelefon: En vikbar blaha Ericsson.
Mp3: En grå-blå om jag hittade den.
Dator: En liten rosa och en stor svar och lite grå.

BADRUM
Tandkräm:
Hmm, GeKåses tror jag.
Tvål: Honungsmjölk tror jag den heter, mumma!
Parfym: CatDelu av Naomi Campell helst, annars nån vanlig.
Hudkräm: Minns inte märket, har olika till olika delar.
Shampo & balsam:
Barnängen, Barnängen, B A R N Ä N G E N!
Hårprodukt: Hittade en spray i Naturell tror jag?
Medicin: Allergimedicin i form av andas-in-dosa och nässpray.
Vitamin: Solljus, luft, frukt och grönt.
Huvudvärkstablett: Tar så gott som aldrig tablett mot huvudvärk.

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten:
Blandat med saft i så fall.
Vin: Vissa vita viner eller roséviner.
Bröd: Hembakt för alltid nu.
Choklad: Nästintill allt, chocklad som är så gott!
Glass: Vanilj med chokladkross eller choklad med chokladkross.
Läsk: Nu har jag dille på passionsfrukt.

HEMMA
Säng:
160 breddad.
Lakan: Ett svart ligger i. Eh, på.
Espressomaskin:
Öh nej, kaffebryggare.
Kylskåp: En vit 2/3-dels.
Porslin: Runda vita med svarta blommor runt.

TRANSPORTMEDEL
Bil:
En liten, vit stumpa.
Flygbolag: Aldrig flugit i hela mitt liv.
Taxibolag: Beror nog på vilken/vilket nummer jag kommer på först.
Cykel: En svart med massa växlar, haha!

MEDIA
Magasin:
Hem&Hyra i så fall, haha!
Tv: Top Model.
Dagstidning: Ingen.
Sajt: Facebook och bloggkoll (bloggar).

ÖVRIGT
Frisörsalong:
Har ingen bestämd så.
Bank: Nordea.
Bensinstation: OK/Q8 har vi en, en Preem också tror jag?
Gym: Ligger ett Sportlife här nere, och ett Life inom räckhåll.

Det är svårt när det är svårt

Jaja, mobilbloggningen hann inte ens komma fram förrän det funkade igen. Men är det inte hopplöst när man ska hitta på nytt som strular mer istället för att lösa det som strulade innan?

Nu har det så sett inte strulat så mycket för mig det senaste men det är ju inte så kul att första gången man loggar in när dom har gjort om så får man logga in, logga in, logga in. Första gången kom jag hela vägen så det stannade först vid att skriva nytt inlägg, sen har det stannat vid logga in eller komma in i bloggen från översikten över alla bloggar. Suuck.

God morgon!

Det är inte lätt när det är svårt

 


Det är inte lätt när det är svårt

 


Det är la då fan att när jag har n

0-47b920dbd158a53c752530e4394c36a3.png

Det är la då fan att när jag har nåt att blogga om så har blogg.se gjort om när man loggar in så nu strular det mer än vanligt verkar det som. Varför inte kolla vad som felade sen innan och göra nåt åt DET? Därför är det tyst tills det funkar, om ens detta kommer fram.


Nya upptäckter

Idag har inte varit en så jätteupphetsande dag, mer än att jag sen igår blivit lite glad över att leva i framtiden och positivt överraskad.

Jag har sett ifrån alla kanaler att dom har så man kan se programmen på nätet efter. Meen, orka? Så sällan jag ser på TV (förutom nu när jag går hemma) och det viktigaste tankar jag ju ändå. Men så igår, jag råkade se Halv åtta hos mig i måndags och ville sett igår men då jobbade jag ju så jag satte mig och kollade på det på kvällen sen, i datorn. Tufft som tusan egentligen, men så simpelt och enkelt.

Så idag har jag suttit och kollat på Lyxfällan, det också lite till besvikelse. Mellan Top Model då. Så gott att dagen gick relativt smärtfritt igår, eller framför allt att det var så gott som smärtfritt på kvällen och att det fortsatte idag. Mer än skallen då men den är ju som den är. Handlar nog mer om att jag suttit fel när jag suttit och virkat också. Som jag virkat, ojojoj!

Nya Roomservice

Jag sitter och tittar på Roomservice, den nya säsongen när det inte bara är Jonnie och Mattias utan några inredare och sånt också. Känns sådär.

Känns inte alls lika bra som innan. I detta avsnittet är det en indredare-eller-vad-personen-nu-hade-för-titel som gör om dom tre sovrummen, en indredare-eller-vad-personen-nu-hade-för-titel som fixar på utsidan/baksidan och en indredare-eller-vad-personen-nu-hade-för-titel som gör om vardagsrummet där Jonnie och Mattias får vara med. Dom är liksom inte i centrum längre, mer än i själva bilden när det börjar och till och från reklam.

Det blir som om dom är där för att hjälpa dom tre andra, eller henne i detta avsnittet, och dom tar liksom över. Jag vet inte hur många, men det är ju väldigt många år Jonnie och Mattias har hållt på och så vipps kommer några tjommar och tar över, bara sådär? Ne, allt kändes konstigt och annorlunda, jag är inte speciellt nöjd faktislt. Får se vad det blir av det här nu.

Det blev slut

Anneli: Det var väl inte tipptopp direkt och det blev det! Och även om det varit bra kunde det blivit bättre!
Alltid kul när man får en stund på MSN med dig!
Haha ja, kan tänka mig att Oscar hade undrat vad jag pysslat med! Tyvärr är han inte lika bloggskadad så han hade ju inte tänkt på att fota eller nåt, hah!

Ja, man kan ju lugnt säga att det märks att jag inte jobbat sen den 8 januari. Så trött jag är och så ont det gör lite här och var. Inte så farligt, mest att det känns överallt typ.

Allt gick bra i morse. Kom upp relatiivt lätt och morgonen rullade på bra. Bussen var ganska bra i tid allt var bra, bra, bra. Fick höra alla nyheter och lite vad som hänt och sen rullade dagen på. Plocka av leveransen från igår och sen lägga koncept. på sängkläder för min del. Hellre det än gardiner som dom andra fick, mouahaha!

Sen kom en kund som fått hjälp några gånger och frågade hur länge det var kvar tills vi stängde. "OJ! Tre minuter visst!" - vi alla hade blivit helt uppslukade och tänkte inte på klockan. Men nu är jag hemkommen och har ätit mat. Oscar ville titta på Planet 51 så jag ger den ett försök. Efter 20 minuter kände jag att det inte var en film för mig, sen skrattade jag så härligt och det var riktigt kul.

Vi får väl se, jag är trött som ett mindre as så det känns som jag kommer ta med mig till datorn när som helst. Antingen får han se klart själv eller imorgon. Hoppas ni alla haft en bra dag så hörs vi säkert mer imorgon. Eller i era bloggar, om det är så.

Tisdagskväll

Yo man! Känns bra som tusan, yes it does.

Hittade matlåda i frysen så det blir kyckling kuckelijox imorgon och så blev det pasta till såsen så jag är mätt och glad. Kom precis ur duschen också. Kom på att istället för att behöva gå upp lite tidigare imorgon bitti och sen inte få nåt som helst ordning på det så kunde jag duscha nu, sova lite längre imorgon och kanske till och med få lite lockar och ordning på karuffset! Maj gad!

Så nu sitter jag och torkar med Hanna på MSN - en redig MSN-dag idag! Och kollar på Grannfejden, alltid lika kul att se hur sorgligt det är att man inte kan prata med varandra och om det inte funkar, så att man inte kan släppa det och gå vidare. Ska koka mig lite the i pausen och flytta vidare från soffan till sängen tänkte jag. Så mys att kunna ligga där igen, och att sitta här, med datorn. Nu slipper jag mitt hörn där inne. Och rygg och rumpa uppskattar det också.

Stänga av datorn och göra nåt annat, nej det existerar inte. Hahaha! Nu är det paus, nu blir det the! Kom på att jag måste ju kolla så jag har allt till imorgon också! Typ kläder, nycklar, kort och sånt. Så man slipper springa som en skållad råtta imorgon med tandborsten i örat, strumpan i munnen och målar mascara på knät. Hmm nej, jag ska nog se till att fixa det ikväll faktiskt.

Men mellan TV:n och Hanna tar det så lång tid att skriva detta, 40 minuter än så länge med allt som varit, haha! Så jag avslutar, tackar för mig och tror inte att det kommer nån uppdatering från mig förrän imorgon kväll som tidigast eftersom jag ska upp och jobba heldag imorgon. Så god natt, god morgon och ha en fin tisdag!

Idag på Lyckohjulet

KL_D_RNA GÖR M_NN_N

- En gissning?
- Kluddarna gör mannen!
- Nej tyvärr, det var fel.

I never learn

Nu har jag väntat i två timmar och jag veet att han har tabbat ut emellan så han antingen bara dissar mig eller är koko. Jag vet inte, men jag vill hänga det där spelet.

Får gå och kika vad jag kan tänkas få med mig för ätbart till jobbet imorgon till mat, och vad vi kan få till middag sen, som inte ska innehålla mjölk. Var inte jättebra planering det här men jag trodde ju vi skulle kunna gå och handla idag. Kanske får vänta till på onsdag eller nåt. Jag blev så sugen på mos och (chiliconcarne)köttfärssås förut, men det gick ju inte för vi hade ju mjölk i moset.

Jag får gå och titta i skåpen helt enkelt. Jag har i alla fall kommit ikapp i alla bloggar nu. Hade det inte bråkat med mig så skulle jag vart in till Hanna och kollat vad hon svarat på mina kommentarer men jag pallar inte att det inte flyter på bra. Men nu sparas i alla fall mitt namn, min mail och min länk där. Fast inte hos Anneli? Fatta noll, badboll.

Should I be worried?

Oscar pratar med Karl:

- Menne.... Vem hade du sex med då?
- ....
- Aha, Miranda.
- ....
- Jag försökte få henne på kroken men hon ville inte när jag hade Miranda.
- ....
- Jag flirtade med henne så kom hon med upp. Och matade fiskarna och så!

I so not got it

Mattias: Tack så mycket! Det är mycket, mycket bra idag, hur är det med dig?

Jag har inget tålamod, fick man köpa sig precis vad som helst i världen så skulle det nog vara ett tålamod. Jag skulle verkligen behöva det, dessutom.

Sitter och försöker komma ikapp mig inne hos Jasas men av nån anledning så hatar min dator hennes blogg(?) för det är den enda, enda, enda sidan som strular. Alla andra funkar finfint men försöker jag ta mig in till henne så blir det segt, jag får uppdatera flera gånger och ibland säger den dessutom att sidan in kan visas. Jag fåår liksom inte komma in, vad är det för stil?

Så då vet du, Jasas-Hanna, varför jag eventuellt inte kommenterar allt. Antingen försvinner kommentarerna ut i internetrymden eller så strular det för mig så jag inte kan fortsätta. Men jag försöker så gott det lilla tålamod jag har orkar.

This is a good, good day

Anneli: Haha tack, jag också!

Vilken bra dag idag! Inte för att jag har gjort ett jota egentligen, men jag har fått sett alla nya avsnitt av sånt som ses och lite gamla Desperate Housewives.

Och så har jag haft Anneli på MSN sen strax innan 12 och hon gick för en liten stund sen. Det var verkligen på tiden! Vi springer på varandra allt för sällan där, och när vi väl gör det har vi inte så mycket tid. Men idag minsann! Plus att vi pratade om massa bra saker så jag var på riktigt bra humör redan innan Carina ringde. Ibland är det bra att ha en dag man inte gör nånting på.

Tjoho och jippi

Åh vad skönt! Carina ringde precis och frågade om jag inte ville jobba heldag med henne imorgon och det är det väl K L A R T att jag vill! Nu känns det mycket bättre i magen. När lönen trillar in i februari behöver jag inte gråta. Nu kan vi daaansa, trallala! Och som toppen på moset, om 20 minuter blir det to-o-op model, top model, toooop moooodel! Haha!Tjo

Det nya livet

Anneli: Vad jag vet så har vi aldrig haft det här. Och som sagt, den när här är inte alls bra så man tjänar ju på det för det blir billigare, godare och man får hem det.
Neej, jag vill egentligen inte sluta heller för det är ju så givande och bra men det är så jäkla tråkigt när det blir annat tjaffs som är så onödigt.
Jag funderar på might? "He/She might be paralyzed"? Eller "It seems likely that he/she will/might be paralyzed"? Jag vet inte, det är du som ska kunna detta, haha!

Idag börjar mitt nya liv. I alla fall för ett par veckor framåt. Mitt nya liv utan laktos.

Min mage har inte riktigt varit i schack det senaste och jag tänkte att det är ju ett steg i rätt riktning att i alla fall testa ett tag att vara utan laktos. Ger det resultat är väl det bra att veta men tråkigt och jobbigt att undvika laktos i fortsättningen, och visar det ingenting är det bara att leta vidare.

Så nu blir det att göra en laktosfri matlista för veckan och se vad det blir av det hela. Känns pepp än så länge och Oscar är nöjd så länge han inte behöver offra sin kära mjölk. Och det behöver han så klart inte, this is for me och med lite tur får han en något gladare flickvän. Win-win-situation.

Så långt ska vi inte gå

Mamma berättade igår om ett samtal hon och Anton hade haft en kväll i veckan. Han har ju en hel del funderingar på det här med att han och jag inte har samma pappa och så. Och vad man kallar mig och Oscar, eller honom och Oscar. Allt ska gärna ha en märkning som mormor, syster, faster och så vidare. Han tänker och funderar mycket, den lille killen.

- Varför har jag ingen storebror?
- Sånt kan man ju inte välja vet du, du har ju en storasyster istället.
- Ja-a, en jättebra storasyster.
- Och du har ju nästan som en storebror i Oscar.
- Ja. Men, vad är han till mig egentligen?
- Han är din svåger. Som Magnus är till mig. Och Sture och Bengt.
- Och Svenne?
- Ja, och Svenne. Som din fru, hon kommer ju bli svägerska till Jenni.
- Snark snark.

Allvarligt talat

Klockan 9 på morgonen är det hopplöst att hitta nåt att titta på.

SVT1: Nyheter
SVT2: Piip
TV3: TVshop
TV4: Nyheter
Kanal 5: TVshop
TV6: Knight Rider
(MTV: Musik)
TV8: TVshop
Kanal 9: Ordlek
TV4+: TVshop
Nickelodeon: Dora
Barnkanalen: Teckenprogram
Discovery: Nåt program

Känner igen att jag tagit upp det förut men jag tycker ändå det är rätt sjukt att klockan 9 tar allt slut, bara sådär. Innan går lite serier och radioprogram och allt möjligt, men sen är det det som om allt måste vara slut klockan 9.

Jaja, så kan det vara. God morgon.

Tjejsnack #41

Antingen eller

1. Dusch eller badkar, varför?
Badkar är väl bäst för då har man ju bådeoch. Fast bara dusch är ju (oftast?) lättare att städa.
2. Kött eller fisk, varför?
Kött, kött, kött! Jag tycker om fisk också, men kött har alltid varit favoriten, på alla sätt och vis.
3. Silver eller guld, varför?
Mer och mer guld. Förr var det silver bara, men guld känns varmare, och mer mig nu.
4. CD-skivor eller musik i datorn, varför?
Bådeoch. CD-skivor är nostalgi, gammal musik lyssnar man på CD. Ny på/via datorn.
5. Duschcreme eller (hård)tvål, varför?
Duschcreme, precis som handtvål. Varför vet jag inte, för att.


Så fel vi säger det

När nån säger "I'm sorry but there's a good chance your loved one is paralyzed" - "Jag är ledsen men det finns en god chans att din närstående är paralyserad" - då tycker jag att man borde komma på ett bättre uttryck för att leverera såna tråkiga nyheter.

Eller när man testar sig för nåt som inte alls är bra, och har man viruset så är testet positivt. Positivt var nånstans? Ne, vi får börja omformulera oss, helt klart!

En gång blir flera gånger

Nåt som är lite läskigt är när man ser saker som påminner om varandra tätt inpå. Eller så tänker man mer på det efter första gången, men ja.

En kompis skrev tidigare ikväll att hon haft inbrott medans hon varit borta under helgen. Så jobbigt och även om jag inte varit med om exakt samma så kan jag ju relatera till mina "erfarenheter" och på så vis förstå att hon har det ännu, ännu värre. Och jag säger bara fy fan.

Sen tittar vi på Big Bang Theory och det börjar med att dom haft inbrott? Ja jag vet, inte samma sak i en serie men inbrott hit och inbrott dit. Inbrott everywhere. Lite som med död, dör en så kommer det fler dödfall strax. Blä för sånt när det är negativt.

Typiskt mig

Chathrine: Ne det vet jag ju egentligen, men det är ändå sjukt. Som det mesta här i världen, men ändå.

Jag vet inte om jag bara är dum i huvudet eller vad jag ska skylla på, men det är ju nåt som inte står riktigt rätt till i skallen på mig.

Inte nog med att jag missade att det gick Desperate Housewives i söndags. Jag missade att det var det tredje avsnittet som visats i år? Öh, har jag varit på Mars sen året började eller? Jag som suttit och väntat och väntat på att mina serier skulle börja, och så missar jag det?

Har förflyttat mig till sängen, niiice som fan! Ska försöka bli lite trött. Good luck men ändå. Oscar spelar och väntar på att jag ska bli lite trött så jag inte försöker väcka honom med mitt prat när vi lagt oss. Så nu blir det DH och bloggar. God natt, hoppas vi.

Första dagen på badet

Och så badet då kanske, när maten lagt sig. Det var en... ja, en dag.

Av 25 elever var 3 såna vi haft förut. Gaanska många nya namn om man säger så. I en grupp var det dessutom ett tvillingpar, och tre andra som var lika. Så fem tjejer som var toklika och jätteblyga. När man frågade "Sara? Sara? Heter du Sara?" så fick nån annan svara vad hon hette egentligen. Men det bättrar sig förhoppningsvis med tiden. Annars blir det jobbigt.

Och alla var jätteduktiga. På relativt lika nivåer och även om dom kanske inte kunde jättemycket nu, vissa hade gått i simskola innan och vissa inte, så tror jag att alla har världens möjlighet att utvecklas och bli hur duktiga som helst! Man måste bara komma förbi det där blyga och läskiga så kommer dom alla slänga sig ut som om dom aldrig gjort annat. Åh, det rä så otroligt givande och kul att jobba med barn! Även om det bara är en och en halv timme i veckan, men det räcker nog, haha!

Sen var väl allt lite sisådär och tråkigt som förra terminen också för er som hängt med där. Lite tråkiga och jobbiga vibbar och jag kände faktiskt att ska resten av terminen fortsätta så tror jag att detta blir min sista. Dock så var det flera föräldrar i varje grupp som var så otroligt glada och tacksamma och tyckte att allt kändes så bra. Och det värmde så!

Barnen är underbara och föräldrarna är (än så länge, hähä) otroligt nöjda. Känns rent ut sagt skitbra! Ja, bortsett från det andra men det är väl så; man får försöka bortse från det. Och hoppas att föräldrarna är lika glada och uppskattande varje gång (nån i nån grupp i alla fall?) så man känner orken att fortsätta. En tjej vi haft alla mina fyra terminer, hennes pappa skulle gå och vara med hennes lillasyster som hade lektion samtidigt kom och sa "Jag lämnar henne här då i goda händer" hiiihi!

Good news for me!

Chathrine: Ja men det är ju sjukt? Vad skickar det för signaler till barnen som sitter och tittar? Och alla mammor har oftast ett förklade; hon ska stå i köket och sköta familjen för hur ofta tittar du på tecknat och mamman inte är hemma?

Marina: Du också, och jag håller alla tummar jag har!

Jasas: Den mår mycket bättre, tack så mycket!
Haha ja, nu är det 185 men jag har att titta på imorgon så med lite tur så ska jag komma ikapp! Hoho!

Ja, vi ska prata om badet men det tar vi sen. Först; NYHET! Ja, för mig alltså, det spelar la inte er nån roll egentligen, hah! "Världens bästa nyhet" sa Oscar och jag frågade om det var det för mig också och det var det nog tyckte han, kanske inte världens bästa, men bra.

En av våra gamla pizzerior har börjat med utkörning! Inte nog med att dom har en pizza för 75 spänn, och resten är från 45 kronor till 70 (jämfört med den här som inte har en under 60 spänn och flera kostar 90 spänn) - dom är dessutom mycket godare än den här nere. I alla fall var dom det när vi bodde där så hoppas det är lika bra. OCH, själva grejen var att man fick två valfria pizzor (inte bara nummer 1-10 = billigaste), två små drickor, två sallad (så klart) plus utkörning för 130 spänn! Ville man ha tre pizzor och tre drickor gick det på 199 crowns. Riktigt bra, om ni frågar mig.

Så nu väntar vi på pizza, haha! Var ju bara tvungen att testa, dels om min gamla goding var lika bra och hur det funkar och sådär. Så vet man och kan stilla sitt undrande och nyfikenhet. Cirka 20 minuter kvar, jag ringde för 20 minuter sen. Hoppas att det bara är idag för att dom hade premiär i helgen, annars vet man ju så sett det och då får man ju planera efter det. Men det var kul, nu är jag mest nyfiken på vart dom kommer med pizzan. Hemkörning, men jag kan faktiskt tänka mig att gå ner för trappan och hämta den, haha! Men ja, inte världens bästa men väldigt bra!

Ah, en kvart tidigare var den här, hela vägen till dörren! MUMS I MAGEN!

Så det kan gå

Höll på att glömma det viktigaste. Nej, inte presenterna, baddräkten! Nog för att vi kunnat hämta den på vägen sen, men det är ju om jag kommit på att den nog inte var med.

Så nu är vi fit for going. Jag försökte prata Oscars språk och säga att vi skulle gå strax före 11, vilket jag menade med typ nu. Men när det inte handlar om att han ska spela en strax så är strax tydligen fem, absolut max tio, minuter. Dock ser jag inte riktigt meningen med att gå fem minuter för utsatt tid. Eller ja, det är ju bara jag som planerat 11 men varför gå "tidigare" när det handlar om fem minuter?

Men, han erkände faktiskt igår att han är beroende av det nya spelet. Inte för att det var nåt nytt eller så, men ändå bättre att/om/när han kan säga det själv. Man kan vara fast i spel, I know, men detta börjar bli lite löjligt faktiskt. Får väl se hur veckan blir nu då. Men men, ska se om jag kan få med honom en strax tidigare än en strax. Ha en toppenfin dag allihoppa!

Mammorna timglas

Nu blev det Phineas och Ferb, och det är så dåligt så jag fastnar alltid framför det. Eller ja, det brukar sluta med att jag zappar runt och stannar där.

Men då tänkte jag på mamman. Och dom fleta andra mammor i tecknade serier som ser ut som timglas. Vad är grejen med det liksom? Midjan är väldigt smal och höfterna är bredare än axlarna. What's up with that? Och pappan är oftast rak i kroppen. Det är ju... bra.

En l...söndagsmorgon

Jättemycket god morgon på er folket! Sådär jättetidigt blev det väl inte direkt, men inte blev det så värst tidigt i säng heller, så det går la på ett ut.

Hade hopp om att kunna ha Disneydags till sällskap men det var ju inte vanliga barnprogram? Eller ja, det brukar ju vara Musse eller Kalle, eller Bumbibjörnarna eller i alla fall nåt lite gammalt och bra. Men istället får man Dora utforskarens och Byggare Bobs barn; Händige Manny. Han lagar saker och hjälper andra att fixa saker med sina pratande verktyg (istället för maskiner som pappa Bob) och slänger in lite engelska här och var (precis som mamma Dora).

Men i alla fall så är badväskan packad, jag är helt nykter och där kom Pluto! Det var väl en väldans tur. Dags för lite frukost i magen strax och så känns det som jag tänkte igår att jag skulle göra massa saker innan vi skulle gå upp, men förutom frukost så är det bara att skövla skogen jag kan komma på nu så frågan är vad jag kan ha tänkt på igår. Slå in paketen kanske, men så gjorde jag det igår ändå? Ah, nåt var det la men så viktigt kan det ju inte varit när jag inte minns.

Precis som jag tänkte på nåt annat medans jag skrev men hann glömma bort det. Haha ja, jag är kanske inte riktigt med än och fortfarande lite trött. Kanske lite bara. Haha apan hittade kooompis!
Ja, jag kanske tänkte jag skulle skriva nåt i stil med:


GRATTIS TILL MAMMA SOM FYLLER ÅR IDAG!!

Läget i landet ikväll

Anneli: Hmm, kaaan ha, haha! TJOHO!

Det börjar bli lite trött. Blit bingen om en strax om jag ska orka en relativt tidig morgon imorgon, kalasande och tre (i stort sett?) nya grupper á 8 barn i en varm bassäng. Yaay för imorgon!

Det var inte riktigt meningen

Idag och just nu har jag, bokstavligen, tappat hakan. Den bara droppade, poof! Vem jag hittade, och hos vem jag hittade personen hos. Hur f-a-n känner DOM varandra?

För 100 år sen, känns det som, var vi på läger ute på en av öarna i Göteborg. Jag och mina två kusiner. Minns inte hur eller varför, men det var nåt med olika delar av Göteborg och hade nåt med kyrkan att göra, även om det enda var att vi sågs i församlingshem efteråt och en av dom vuxna var präst. Men det var nåt med kyrka i alla fall, fast inte just när vi var där.

Har för mig att det var två omgångar, och i alla fall två år som vi var med. Minns inte alls bra, men kan vi ha vart runt 10-15 ungdomar från olika delar i Göteborg (och utanför, moi) i åldrarna 13-15 kanske? Och sen var dom kanske 4-5 äldre ledare på 17-18 kanske? Och så två eller tre vuxna då. Vad detta hde med saken att göra vet jag inte egentligen, jag bara minns tillbaka för mig själv egentligen.

Funderar på om vi var där typ två eller tre nätter? En jättemysig stuga med stor trädgård och allt. Nej, vi måste ha sovit där längre? För en natt sov vi i tält. Dom andra kajakade från huset till en annan ö men vi skulle på vår kusins bröllop så vi fick åka på morgonen och komma med till slutet. Och så fick jag reda på slutet på Sunset Beach, haha!

Nu byter jag kategori från ...på Facebok till ...minns tillbaka, haha! Detta var inte alls meningen men minnena bara flödade fram. Sitter och klurar på om det var andra lägret det året, eller lägret året efter, men det var nog andra samma år som jag hälsade på. Skulle egentligen bara åka ut med en gammal nyfunnen vän och hälsa på alla galningar, men så blev det att jag sov kvar där ute.

Det är faktiskt ganska lustigt. För den här vännen, hennes och min mamma gick i samma klass i högstadiet(?) och har haft kontakt emellanåt men aldrig så att hon och jag umgicks. Men det var deras vovve som gjorde så våran Lissi fick puppisar så då sågs vi ju men jag kunde knappt gå då, haha! Så jag minns inte den tiden såå mycket, faktiskt.

Sen gick hon i samma klass som min kusin och vi träffades på hennes kalas men jag visste inte vem hon var förrän hennes pappa hämtade henne. Och så träffades vi på det här lägret, galet nog. Nu har vi dock ingen kontakt. Åh, jag kan bara skratta för det var så töntigt så jag vet inte vad. Hon blev dessutom ihop med en av ungdomsledarna där ute, och på nåt sätt hade dom sönder min säng under en filmkväll?

Haha ja, det var därifrån smeknamnet Duktig kom, för er som känner igen det. Mitt nick innan Egggulan, som jag hade innan JeiNyn. Och schiggeri shit, och Eminem. Eller bli jagad av arga, äldre, stora killar med snöbollar. Och återträffen av lägret. Återträffen av återträffen av lägret. Återträffen av återträffen av återträffen av lägret. Jag säger då det.

Men till inlägget då: Jag hittade en av ungdomsledarna på Facebook idag! My god, kändes så konstigt och udda. Och som sagt, hos vem jag hittade personen. Men jag var nog lite för tyken och jobbig när jag var liten för att våga tänka tanken på att hälsa. Dessutom var det ju närmare 100 år sen, eller i alla fall 8, så ah. Känns inte som det är hela världen, men minnena rann på!

Hänger ni me?

Anneli: Tack, jag försöker men just  nu känns det inte som att det är så mycket när jag hellre hade velat ha ett komplett gymnasium bakom mig.
Haha ja, minst sagt! Fast det var ju mer diss till mina kompisar, än mig.

Guess what happened today?


Jag blev totalchockad verkligen..!


Men så superglad också!

...ni är med va?

Det var ju det

Det jag tänkte säga i förra inlägget var att hoppsan hejsan, 77 nya inlägg på bloglovin' så det är ju perfekt när jag har ett avnitt One Tree Hill att titta på!

Jag kan verkligen inte bara sitta rakt uppochner och titta på skärmen, oavsett om det är TV:n eller datorn. Så då har jag bloggar att läsa under tiden, perfa. Och shit! Jag hade ju missat att det kommit ett nytt Desperate Housewives! Tankas med en gång så har jag ju det OCKSÅ imorgon!

Ja, och Oscar är så elak. Jag satt vid hans dator en snabbis och så kollade jag vad som hände på hans Facebook. Och så kommer jag ut och säger "Oj alltså vad lite som händer på din Facebook, din senaste händelse ligger långt ner hos mig". Till svar får jag "Ja, men det betyder ju bara att mina vänner har ett liv vilket dina inte har!" - booyaa!

Det som det gick?

Jasas: Haha, innan jag kom på att Harry redan var född så kom jag på att Harrison och Stina kunde ju blivit Hanna! Skrev det här, sen kom jag på att ungen fanns redan och var en liten gutt, hah!
Ja, han kan mycket den mannen. Nästan lite för mycket, bättre att låta nån annat få plats där inne ibland också, haha!
Hahaha ja precis, "Här sitter Jenni, 21 år och börjar på söndag fjärde terminen i simskola - går sådär men än har hon inte drunknat!" Fast det finns ju vuxensim också, så egentligen ska man inte skämta om det. Men ah, vi gör det ändå!
Hehe jo så kan man ju också se det. Oscars förrförra lärare var ju strax under 30 och den förra var typ 35 och jag har så svårt att se hur man ska ha lika mycket respekt för en jämngammal än för en som i alla fall är över 40. Dom i hans skola är ju allt från 18 till 50+ så det måste ju vara lite konstigt även för lärarna. Men annars så är jag nog också inne på en yngre, det känns som att det blir bättre och lättare med en lärare som är mer på samma plan än en som sitter och vill att allt ska vara som 1875 när h*n började vara lärare, huga!

Anneli: Nja, jag tror det som är mest avancerat är att beställa rätt delar så allt passar, haha! Sen är det bara som lego, säger han. Egentligen är det ju inte så mycket som ska i. Första gången han byggde en dator så hade han sin kompis som är ännu bättre i telefonen när han behövde och när han fixade den var ju nästa dator lätt, och nu har det rullat på. Ja alltså, vem som helst kanske inte fixar det, men nästan, hah!
Haha, jaa det var för att du skrivit svensklärare som jag kom att tänka på det! Alldeles korrekt.

Äh, det kan inte alltid bli som man vill och tänkt. Nu får kuddarna lukta av sig lite till och det är ju positivt.

Jag frågade för mer än en timme sen om vi skulle fixa ordning sovrummet och byta sängkläder och fick till svar "Jag vill bara spela några sekunder" och så chockad är jag väl inte att han fortfarande spelar. Ett nytt spel som kom ut igår så han är rätt fast. Men å andra sidan är det inte jag som tjatat om att få byta kudde, so what do I care?

I övrigt är jag inte så på hugget längre. Min mage är inte riktigt på banan. Ingen chock direkt, det händer ju en gång i månaden men jag blir så sur för det senaste har det blivit så mycket värre. Blah. För den som undrar alltså, hah! Ne men är magen sur är jag sur. Och när nån gömmer godiset för mig, då blir jag ännu surare. Så, jag spelar istället. God natt!

Så rätt det kan bli

När jag skulle söka till skolan så skulle man dels berätta vad man gjort dom senaste 5 åren, och ett personlig brev (som framgår i "rubrikerna", men ändå) och när jag satt där och skrev så fick jag en sån insikt, jag tänkte på ett helt nytt sätt.

Jag har alltid sagt att jag hoppade av gymnasiet efter halva tvåan, när jag slutade samhäll och började praktisera på IV. Men så tänkte jag efter då och insåg att jag gick ju trots allt gymnasiet den terminen också. Inte så att jag satt och pluggade och hade lektioner, men för att ha hoppat av måste man ju ha slutat allt som har med skolan att göra, och det hade jag ju inte.

Var på nåt sätt rätt skönt att komma på det, så nu säger jag antingen att jag hoppade av efter två år, eller hoppade av efter halva tvåan och praktiserade resten av det året. 'Cos that's the truth. Och jag kände mig stolt över mig själv, på nå vis.Vad har du gjort dom senaste 5 åren?

2005 påbörjade jag gymnasiet på linjen samhäll.
2006 började jag andra året på samhäll med inriktning journalistik, efter första terminen skrev jag in mig på IV för att börja praktisera och ta en "paus" från skolan.
2007 började jag praktisera på Jysk i februari-mars och har sedan siste april det året haft en visstidsanställning och praktiserade terminen ut.
2008-2009 har jag jobbat extra på Jysk när det har behövts och har kvar min anställning som visstidsanställd.

Ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och varför du söker kursen:
Jag heter Jenni och är snart 21 år. Efter andra terminen i tvåan på gymnasiet var jag väldigt skoltrött och istället för att hoppa av helt och bara gå hemma så skrev jag in mig på IV för att börja praktisera. I februari-mars fick jag en plats på Jysk, jag hade sökt till olika butiker för att få jobba med och runt mycket människor då jag i grundskolan haft praktiker i butiker och det är något jag trivs mycket med, att få träffa många olika människor varje dag.

Planen var att praktisera tills tvåan tog slut och ta nya tag till hösten, 2007 då. Siste april blev jag anställd och jobbade extra efter praktikendagens slut, helger och lov. När hösten kom trivdes jag så otroligt bra så jag skulle vänta till våren. Och till hösten igen. Och nästa vår. Och som nog framgår genom denna ansökan så kom jag inte iväg i höstas heller. Jobbet är för bra och givande, helt enkelt.

Men nu känner jag att det är dags att ta mig i kragen och bli klar med min utbildning. Om jag skulle förlora min anställning eller vilja söka mig till annat så behöver jag ha gymnasiet klart. Just nu vill jag få betyg i svenska B, natur A och religion A för att ha det grundläggande och skulle jag i framtiden behöva utöka mina studier är det något som ligger i just framtiden.

Vad heter det nu igen?

Jag kom att tänka på en grej, kanske bara är roligt när man var där, men när jag läste en kommentar av Anneli hos Jasas här om dagen.

När jag gick i högstadiet hade vi en ganska gammal lärare, hon gick i pension när vi slutade nian så hon hade ju hängt med ett tag och var verkligen en sån väldigt strik och rätt dam. Både bra och dåligt på alla sina sätt och vis.

I alla fall så hade vi svenska och jag har ingen aning om vad vi jobbade med, men av nån anledning skrev hon på tavlan nåt om att hon var svensklärare. Och nån av killarna i klassen såg sin chans: "Men öh, du har ju stavat fel på svenskAlärare, HAHAHA!" och så hackade dom på henne för att hon faktiskt kunde göra fel, hon som trodde att hon var så perfekt och kunde allt.

Little did we know, hon försökte övertyga oss att det heter faktiskt svensklärare men ingen trodde henne. Förrän hon slog upp det i en ordbok och det faktiskt stod svensklärare.

Nu när jag tänker kanske hennes beslutsamhet kanske mer handlade om att inte lära oss fel? Skrattar nån och säger att det heter svenskalärare och hon inte rättar oss, så är det ju det vi tror. Ah, jag tror mer på att hon var en tjurkärring som skulle ha rätt men i vilket fall var det ett roligt minne tills jag blev så himla vuxen och såg allt på ett annat sätt. Blä!

Vi tar helgen istället

Anneli: Wiho, vad bra! Hoppas du hinner både Gray's och Sims i helgen då!
Jo det är ju så, helst om man inte haft nåt liknande innan så kan det ju ta ett tag att vänja sig. Gäller bara att ha tålamod när det kanske känns som det gör mer ont än nytta, för det ska ju bli bättre!

Jag tror jag får kika i mina utkast för jag tänker och tänker men under tiden jag loggar in så har jag glömt vad jag tänkt?

Imorgon ska vi i alla fall ut på äventyr. Eller ja, typ. Vi ska hem till pappa och Oscar ska bygga dator till Mattias så det blir ju sådär spännande kanske, haha! Han har ju gjort det några gånger nu så det är inte så fruktansvärt upphetsande. För fler än dom som får datorn och Oscar.

Och på söndag fyller lilla mamma år! Så vi ska upp dit rätt tidigt och fira för sen ska Anton iväg på simskola och om det blir mamma som kör blir det att stressa hem och sen ska vi iväg. För yes, på söndag börjar simskolan. Och jag vill ge presenterna, nu!

Inte så möe å säg

Så mycket jag har gjort det senaste, ojoj! Spelat Sims, virkat framför TV:n med eller utan Oscar och gått och grejat här hemma. Därför finns det inte så mycket att blogga om.

Nu, ska jag titta färdigt som sista minutrarna på Grey's Anatomy och sen ska vi äta resterna av gårdagens toppengoa asiatiska kycklingsoppa! Smarrig som tusan var den så jag kan absolut rekomendera den. Liiite mer ris i bara men annars var allt perfa. Mums i magen.

Sen ska vi byta sängkläder, duscha, och inviga dom nya kuddarna. Mamma var sådär nöjd med sin, men vi får väl se när hon sovit med den lite längre så hon vänjer sig och så. Många som köper nya kuddar eller madrasser och efter första natten ger dom upp, men man måste ju vänja sig också.

Slut, nu mat!

Slutet är nära

Jasas: Haha söt du är, men att bygga ett hus i Sims är ju lite skillnad mot ett riktigt. Och jämfört med andras hus är det där iiingenting, men tack ändå!
Haha ja, fast bäst är när dom inte har bil utan CYKLAR in till BB! Haha, så sjukt om man tänker om det varit så verkligeheten; "Oj, dags att föda, upp på hojen och dra!"
Jag har aldrig undrat vad det är för idioter som sitter och översätter, som gör det fel, hah! Kanske är nåt med plats, men jag tänker på dom som inte kan engelska som nästan "luras" för översätter man fel blir det ju en helt annan mening många gånger. Även om allt in går att direktöversätta.
Haha ja det känns toppen att jag inte är den enda störda!
Hehe ja, dom som var i fet stil (förutom första, Lucky) har jag döpt eftersom det är mina barn. Tänkte göra en ny lista, så då ska jag förklara lite vad jag tänkt på namnen!

Ja, det är la lika bra att göra det med en gång annars glömmer jag det.

1. Lucky + Rhonda = Joey
Varifrån Joey kom vet jag faktiskt inte. Jag satt där och tänkte och tänkte och så ploppade det upp. Kanske lite luck och joy och så blev det Joey?

2. Joey + Siri = Jori
Det namnet var ganska lätt, Jo(ey)(Si)ri. Jag brukar ha så dålig fantasi på namn, och gärna glömma föräldrarnas namn, men det var ett lätt sätt till ett roligt namn.

3. Jeffery + Jori = Lucille
Där satt jag också och funderade på vad ungen skulle heta, tror inte jag kom ihåg vad pappan hette så jag drog till med nåt som inte skulle vara samma. För ja, det har hänt att jag döpt ungen till samma som pappan för jag inte kom ihåg vad han hette, hah!

4. Hjalmar + Lucille = Mark
Kan inte tänka mig att det var nåt speciellt. Ett namn som ploppade upp bara, helt enkelt.

5. Mark + Liza = Cora
Ibland kan man sitta i andra världar även om det är dom man flyr från när man spelar. Så jag tänkte på en annan Cora och så blev det det.

6. Stig + Cora = Stina
För det första, så var den en sån där det blev pest eller kolera på pappan. LeShawn eller Stig, kändes inte toppen nåt av dom, hah! Men Stina blev i alla fall en "omskrivning" eller nåt sånt till pappan. Stig och Stina.

7. Juan + Stina = Juina
Behöver jag förklara att det också var början på pappan och slutet på mamman? Ju(an)(St)ina. Ett lite konstigt, men på nåt sätt ändå klingande namn.

8. Harrison + Juina = Harry
Ja, en annan som fick liknande pappan. Harrison och Harry. Tänkte Harri för i:et från Juina men då blev det ju samma som pappan, utan son:et, ha!


Nu är Harry lille nyfödde bebben.
Och hans barn ska flytta till slottet på kullen där familjen ska bo sen. Familjen Perkins. Och sen ska dom få leva mer än 25 dagar och hinna göra nåt med sina liv. Men, det har ändå vart kul att spela supersnabbt. Och jag lär inte köra på lika lång tid som förut nu.

Det går ju framåt, i alla fall

Men hallelujah, har jag sovit den senaste veckan eller? Det kom ju ett avsnitt Grey's Anatomy förra veckan som jag inte sett? Nu får jag ju vänta med One Tree Hill och se Grey's först.

Sen blev jag lite glad att jag faktiskt bestämde mig för att ringa Elgiganten idag. Igår kom ett SMS att min vara var klar att hämtas och så satt jag och funderade att det är ju säkert ett standradmeddelande dom alltid skickar via nån databas, men eftersom dom lovade att skicka laddaren så gör dom ju det ändå. Men så blev jag lite nyfiken på när och sådär, men funderade på att vänta till nästa vecka för har dom lovat så skickar dom den ju. Men så ringde jag nu.

Det är ju inte det lättaste att komma fram till butiken, vet inte var hon satt som jag pratade med men hon "svarar för dom" sa hon. Och så berättade jag att den varit inlämnad i tre veckor, igår fick jag SMS och jag vill inte att det ska gå ytterligare veckor för att dom väntar och jag väntar, att jag bara ville checka så att den verkligen blir skickad. Och tro fan att hon säger att det i alla fall inte står nåt i datan om att den ska skickas. Hon försökte ringa butiken men inget svar.

Hon tog min adress för den stod inte vad hon kunde se (dock lämnar man ju den när man köper sakerna, så dom hade kanske fått tag på den i butiken, men förmodligen hade dom den inte där heller direkt) och skickade det till dom och skulle be dom höra av sig till mig och bekräfta att den är skickad. Jag blir liksom inte ens förvånad längre. Så sugigt för hade dom skickat den igår hade jag med lite tur kunnat haft den imorgon.

Nu kommer den la om en vecka med min tur. Jag ska också bli en sån som ringer högsta hönset och gapar och skäller. Då får man ju sin vilja igenom och jävlar vad bra allt går. Vi som bara är snälla och försöker ta allt med ett leende, det är ju vi som får sån här skit. Den som gapar högst får mest. Så nu ska jag spela bort irritationen och be till gudarna för deras skull att dom skickar den ASAP! Inte vänta en vecka som när dom skickade till verkstan.

Nu är det dags

Nu börjar det bli dags för mig att tacka för just mig. Dagen har varit, mja bra på sina ställen och inte så bra på andra ställen.

Ska säga god natt till familjen Parks också. Med en runda eller två, hehehehehehe! Öh? Ja. Jag sa ju att det var dags att säga släcka lyset.

Mer än halvvägs, tjoho!


Mark och Liza som tonåringar.
Nu har dom dottern Cori tillsammans.
Och spelet funkar lite bättre.

Jag har kommit lite mer än halvvägs:
1. Lucky och Rhonda fick Joey
2. Joey och Siri fick Jori
3. Jeffery och Jori fick Lucille
4. Hjalmar och Lucille fick Mark
5. Mark och Liza har nu Cori

Cori är just nu barn, steget innan tonåring.
Och jag sa 10 generationer, så fyra kvar efter henne.
Hennes barnbarns barnbarn som blir sista.

Då ska vi lämna allt vad trädgård heter bakom oss.
Folk ska hinna skaffa jobb och sköta skolan.
Och vi ska flytta till ett stort hus!

Pik


Ni ser ju tiden, sen skickade han en länk, kom in, klippte ut och klistrade in olika filer och sa att jag skulle testa och se om det funkade nu. Orka tjata liksom? Jag frågade igår om jag kunde få hjälp "Är det jätteakut?" frågade han, nej det var det ju inte. Men nu blev jag less, haha! Vad vore vi utan Facebook?

Är det inte sjukt så säg

Ibland får jag så dumma idéer och tankar som näst intill skadar mig psykiskt. Eller, man kan väl säga att jag psykar mig själv (av nån anledning?).

Nu har jag suttit ett tag och tänk på om man skulle ta ett granbarr, försöka ha det mellan ögonlocken som om det liksom höll upp ögonen. Sen spritter den till och hoppar in i ögat och det känns obehagligt att ha nåt tjockt och extra där (tänker på när linsen springer iväg ibland) och så sitterj jag och tänker och tänker och nu känner jag nästan som nåt som är där? Hur sjuk är man inte egentligen då?

Eller som det finns såna glasskedar eller pinnar i trä (dock inte alla) dom är lite grövre och av nån anledning blir jag äcklad av att slicka på dom, så då sätter jag mig och tänker på det (nu också, smart) och mår illa för det ilar från tungan ner i magen för känslan är så äcklig. Eller att bita i en gaffel helt fel så det klingar och skär sig, iih. Nu får jag snart spasmer här om jag ska gå igenom allt sånt jobbigt, haha! Lite som vissa som har svårt när man river med naglarna på svarta tavlan.

Sandybell

Jag läste hos Hanna om en film hon sett när hon var liten som hon letade efter, Katy. Då kom jag att tänka på att jag tänkt flera gånger på Sandybell, men glömt leta.

Försökte hitta nåt på YouTube, antingen på svenska eller engelska men hittade bara franska och spanska. Och kinesiska. Hjälpte inte mig så mycket men jag klickade igenom lite och fick såna minnen. Som jag lipat till den, haha! Har haft så blandade känslor till den, vissa delar är bra, andra dåliga och vissa sorgliga. Men jag har aldrig sett slutet. Jag lånade den på VHS av min kusin när jag var liten men hon hade inte alla filmerna och alla avsnitten tyvärr.

Men! Så när jag googlade så hittade jag typ som pricerunner, prisjakt hette den, och då kom jag till filmia och där fanns den! Bara det att både på PirateBay och där så står det att det är 10 avsnitt men på YouTube finns det 46? Neeej, 10 disc står det ju, och 14 timmar. Har för mig att avsnitten var väldigt korta, 10-20 minuter kanske? Den får jag nog ta och beställa eller önska mig i födelsedagspresent! 387 kronor för 10 skivor (och i så fall 46 avsnitt?) är ju himla bra!

Så jag får säga lite tack Hanna att du påminde mig att jag skulle leta! Med lite tur har jag första avsnittet nere om cirka fem minuter, ska vara på svenska dessutom. Så fint. Åh vad jag vill ha nuu! Tänk om jag får se slutet? Som jag undrat vad som händer och när jag klickade runt lite på YouTube fattade jag (tack och lov) inte så mycket men det verkade hända båda det ena och andra? Får spela lite Sims och komma på andra tankar!

Hungrig

Anneli: Även "tråkiga"/inte så glada inägg är bra inlägg när man gillar bloggaren/bloggerskan och bloggen! Jag har hellre läst 10 arga/sura/gnällande inlägg om dagen än inga alls! Och ibland får man ju lov att ha en lite dålig dag och var annars gnälla av sig än i bloggen?

Nu är jag såå hungrig i magen va. Den skriker efter mat så det känns som en bra idé att bege sig ut i köket efter frukost?

Glömde ta ut brödet trots alla gånger jag tänkte på det så det får vila av sig lite medans jag kokar ägg. Blev så sugen på äggmacka! Fast öh, jag tog ju ut snabbsalamin igår såå det blir till att äta salami. Så sjukt, för samma morgon som jag öppnade den så tänkte jag också ätit ägg men sen när jag såg datumet fick det ju bli salami. Varför vill den förstöra för mig mitt ägg?

Det var väl det jag hade nu, såhär på rak men ganska böjd arm.

Det här med bloggar

Det bästa med bloggar är att det finns dåliga, mindre bra och bra sådana. Och jag älskar verkligen att skumma igenom dom dåliga, gå igenom dom mindre bra, för att äntligen få läsa dom bra. Sen, kommer dom bästa. Och mm på det!

Som att ta en bit marabou mjölkchoklad när man inte ätit det på länge, länge, och gärna om man har lite PMS eller mens samtidigt. Det bara smälter. Och nu har jag ägnat kvällen åt att läsa alla kategorier utom bäst, och dom blir kvar till imorgon. Och lite ledsen är jag över det för av dom som uppdaterar mer än en gång i halvåret är det Anneli och Jasas som ligger där.

Nej nej, det är inte det som gör mig lite ledsen, utan att det är ju favoriterna och dom vill jag ju egentligen läsa med enaste gång. Men, å andra sidan så har jag 24 inälgg till imorgon som kommer vara en hjärnorgasm precis som chokladen är en munorgasm. Mm, vad jag ska njuta när jag bläddrar och kommenterar! I can't wait for it to be imorgon! Nästan som julafton, tihiii!

Det bara poppar

Chathrine: Haha det var värst! Jag har dock inte sett nån av dom, mest för att jag inte trodde att jag skulle våga när jag var typ 7-8, haha! Ja, jag menade inte att det var nåt fel, mer att jag kände mig mesig som blundar mig igenom halva filmen som han tittar på utan problem. Men jag är nog rätt mesig, när det kommer till sånt, hah!

Anneli: Ajjimen, bara att ta sitt pick och pack och flytta in, haha! Får se om jag orkar flytta in nån familj där sen, och inreda lite mer men det blev lite väl mycket öppna ytor i hallen/vardagsrummet. Försökte kopiera ett hus jag sett på TV, haha!

Jag glömde helt bort vad jag tänkte. Jag har lite smått börjat titta mig in i bloggar och internet verkar vara med, inte Bloglovin' helt dock. Men internet är ju huvuddelen.

Ja, jag kan väl berätta att det gick en propp här förut? Haha, så mycket intressant händer. Jag skulle tända för att sätta mig här och så sa det poff och då sa jag aah och så fick vi kila ner på Ica och handla lampor och säkringar. Första gången vi bytte det själva, andra gången en gått. Sist ringde jag pappa för det blev ännu mörkare än innan i våra 46 kvadrat. Så han ringde sin kompis/vår fastighetsskötare som kom upp och fixade det, haha! Men nu så!

"Vad skulle du göra utan mig? Vem skulle sätta upp dina lampor om du inte hade mig?" frågade Oscar när han fick byta ena lampan (som orsakade att proppen gick) och skulle byta i hallen när han ändå höll på, och så fick han ju byta säkringen. "Öh? Jag hade väl gjort det själv i så fall?" svarade jag. Jag kan ju inte hjälpa att han bara går och gör det när jag sagt åt honom? Inte för att det gör nåt, men liksom hade inte han gjort det hade ju jag gjort det. Daah ba!

Och så har jag pratat med Malin! I en hel timme, ganska så precis. Kanske 59 minuter och 50 sekunder för jag försökte se tiden i mörkret, med hjälp av skenet från skärmen, men kom på att när jag lägger på så lyser telefonen upp och då stod den på 1 minut och 2 sekunder. Bra jobbat säger jag! Ytterst trevligt får jag säga. Ska dit och kolla på hennes pirripirri vägg snart. Ja, hon är lite koko och galen men det är det som är så bra! Plus att hon har en sänggavel över nästan hela väggen, inte bara pirripirri.

Funderar på dom där gardinerna också. It might be about time. Jag har sån lust att prata engelska! Från det ena till det andra men det var mitt favoritämne fram till gymnasiet för då hade vi så bänga lärare. Jag drömde och tänkte på engelska och hittade orden på engelska men inte svenska. Jag hade lätt kunnat flytta till USA bara för att jag gillar språket, och att prata det. Höll vi på att göra en gång, så synd att det inte blev av. Nu går min engelskakunskap bakåt istället för framåt.

Fast ju mer serier jag ser på desto bättre blir det ju. Då tränar man ju samtidigt. Ett tag så var det så att jag kunde knappt se nåt på engelska utan text för jag fattade ingenting. Nu fattar jag ju betydligt mer igen, men inte alls lika mycket som under skoltiden (vilket inte är konstigt alls). So, with this I say good night (I always read what I'm writing in my head, as i write it. So now, I'm thinking and writing in english, weehaa!) and sleep well!

Psykbryt


Hittade en så skön bild, haha!
Hon får ett psykbryt för hon mår dåligt.

Diverse bilder Sims 3


Inte så snyggt med gravidkläder


Lite bättre med vanliga kläder


Lucky Perking, han som började allt


Bra att hon kör in till BB för att föda, haha!

Nya huset

Det nya huset:Utsidan


Insidan


Omgivningen

Nu blir det Sims!

Chathrine: Det har jag faktiskt inte ens tänkt på! Fil, fil och fil, är det inte typiskt svenskan så säg, hah! Egentligen borde det finnas ett fjärde fil (jag tänker fil till frukost, fil i träslöjden och fil att köra bil i) för idag pratar man ju om fil på datorn. Så fil, fil, fil och fil?
Haha okej, du är rätt härdad då. Men David?? Känns illa att han ser filmer jag inte törs se på, ha!

Anneli: Däääär är du! Har faktiskt tänk på dig och att du varit frånvarande (eller är jag för snabb nu igen?). KUL att du är tillbaka, och att se ditt namn i kommentarerna!
Haha ja, jag får nog säga att det är en yrkesskada. Eller så får man lov att ha olicka tycken? Hehe ne men hade inte mamma pratat finska och påpekat det så eftersom hon ibland har svårt med sånt, så hade jag nog aldrig tänkt på det själv faktiskt.
Ja det är väl så. Låter lite logiskt på ett sätt men samtidigt så undrar jag, hur måga var extra deprimerade igår? Ganska många när dom idag vet att dom "ska" ha varit det ja.

Nu ska jag sätta mig och spela tänkte jag. Blev aldrig av förut, läs och häpna. Dagens första Sims inleds här med när detta inlägget är skrivet.

Minns inte vad jag gjorde förut, men jag fastnade i soffan efter/under Top Model. Hittade lite att pyssla med för ett tag sen så det gjorde jag tills det blev matdags och sen kom jag tillbaka hit. Ska fota det jag pysslade med men det får vänta med att komma hit för det är en födelsedagspresent.

Vardagslyx; het dusch

Banne mig vad gott det var! Kom precis ut från duschen. Duschade riktigt, riktigt varmt. Så varmt att det gjorde ont, så jag sänkte lite, vande mig och höjde.

Skrubbade ordentligt med svampens grova sida. Gnuggade shampoot riktigt länge och masserade gott i huvudet. Skrubbade in ansiktet och stod bara allmänt länge och drog mig i den härliga värmen. SÅ GOTT! Vardagslyx om du frågar mig. Ta en riktigt njutfull dusch och inte bara stressa in för att man måste så ingen tittar snett på en när man går ut.

Lite så var det ju också, men eftersom jag inte hade nån tid att passa (mer än Top Model om en kvart) så kunde jag passa på att ta det lugnt och varmt. Att man inte gör sånt oftare, när man ändå är hemma liksom. Nu skulle jag haft ett fotbad och fixat fossingarna som toppen på i:et men det få bli en annan dag. Ska se om jag inte passar på och pyssla lite framför modellerna. Mhm.

Sjukt vad dom var lika!

Nåt som störde mig så otroligt när vi kollade på Sommar med Göran här om dagen var en av killarna som var med var så enormt lik Matthew Perry, Chandler i Vänner.

Carl Stjernlöf hette den svenska versionen av amerikanen Matthew Perry. Nu stör jag mig dock mest på att jag vet att det finns en nästan exakt likadan, eller i alla fall väldigt lik, bild på Matthew som den på Carl men så hittade jag inga bättre för på dom flesta är Matthew väldigt rund i ansiktet och Carl är väldigt smal. Men det var ju Matthew i början av Vänner.

Oscar tyckte inte dom var såå lika men jag trodde faktiskt först när jag såg Carl att det var Chandler, fast ändå inte för varför skulle han vara med där? Och sen förstörde det liksom filmen, för att dom var så galet lika. Tack och lov inte i sättet alls, men i utseendet. Alla har ju sin dubbelgångare och Matthew hittar sin i den tio år yngre svensken.

Detta språk!

Bah, nu kom jag ju på vad jag tänkte skriva om igår när jag påbörjade ("bara" genom att svara på Jasas kommentarer, men ändå) inlägget.


Jag letade efter nåt inlägg i min blogg, minns inte vilket, och när jag scrollade igenom nånstans så tycker jag mig läsa orden banan men eftersom jag scrollar på så kände jag att ett litet ord mitt i ett stycke hittar jag ju inte igen, och struntade i att kolla vad det var om banan.

Men det som stör mig är att jag inte vet om jag skrev om banan, den gula och böjda saken som apor gillar, eller om banan, den man kör motorsporter på eller har uritad när man gör nåt annat sportigt. Då blir jag lite sur på det svenska språket eftersom mamma titt som tätt påpekar att det finska är så mycket bättre.

Även om ett ord som på svenska stavas med tre bokstäver stavas på finska med 19, och även om det kan vara fyra stycken ä:n och två y:n i ett ord, så är det det som står som gäller. Man läser det som står, punkt och slut, bra med det.

Så säger mamma i alla fall, jag har lite svårt för det ändå men det ska vara lättare att lära sig finska på så vis. Står det hyvää så säger man hyvää och då vet man alltid vad det betyder. Det finns inget banan och banan, två olika ord som betyder samma sak.

Eller kön (flera personer i ett led) och kön (manligt eller kvinnligt organ). Tomten (den tjocka snubben i röda kläder) och tomten (man har utanför huset). Jag borde blogga på finska så jag vet vad jag skriver även när jag scrollar igenom fort. Det finns ju massa översättningsprogram. Så både jag och ni vet vad jag skriver liksom.

Allt har sin förklaring

Jasas: Haha ja det är klart jag föreställer mig när du skriver sånt! I always do. Även om du skriver att du sitter på toa (med locket på och Mio badar, men ja) haha! Eller vad du, eller nån annan, än gör så tänker jag mig det faktiskti. Men allra helst när det är sånt "fantasi:igt" hahah!
Ne det ska bli riktigt gott när man kan stryka en punkt, eller gärna två. Fast jag vet inte, listor om bra saker är nästan snäppet bättre för då uppskattar man det bra ännu lite extra (men jag förstår precis vad du menar)! Man ska nog lista både bra och dåligt då och då.
Haha det är så härligt när nån är lika snurrig som mig! Fatta precis vad du dilla om tungan, hahah! Verkligen vad man behöver en seg dag som igår!
Ja sjukt är vad det är. Hade det varit en lite bättre film (som inte bara gått ut på att visa blod och äckla folk) så hade jag varit glad för själva upplägget på filmerna tycker jag är bra men jag förstår inte vad man har för problem när man kommer på allt och hur man kan med att göra det?

Inte undra på att dagen var som den var igår, ha! Försökte leta på Aftonbladet men hittade inte, men jag hörde på Vakna! i morse att igår var en sån dag bara.

Engelska forskare har tydligen räknat ut att igår var den dagen vi är som mest deprimerade. Med tanke på hur långt man har kvar till löning, och hur länge sen det var sist. Och vädret som är nu. Tillsammans med att man tänker tillbaka till julledigheten (och förmodligen inser hur långt det är till semester). Samt att man förmodligen lyckats bryta massa nyårslöften den senaste veckan.

Alla andras depressioner gjorde att min dag gick käpprätt åt skogen. För deprimerad var jag ju inte, även om det var det artikeln egentligen handlade om, bara det att dagen inte var nå bra alls. Så nu känns det mycket bättre idag då, haha! När jag vet varför det var som det var igår. Så med lite tur är spelet på min sida idag, ska ta och testa rätt så nu.

I saw Saw

Chathrine: Haha ja, det var lite så jag tänkte också. Rensa systemet och hoppas på att vi ska undvika sånt den närmsta tiden nu!

Kattis: Haha okej, det var värst! Var ju lustigt att just vi hamnade i din dröm, haha! Hoppas inte du sanndrömmer, fast det låter som att du skulle kunna göra det, hahaha! I alla fall på det att han leker och jag skäller när instruktionerna går fel! Vad kul, nu blev dagen genast bättre!

Jag förstår inte riktigt meningen, men vi tittar på Saw. Alltså, vi tittar varje gång en ny film kommer. Och inför förra, femman, så tittade vi om alla fyra innan. Ikväll såg vi sexan. Varför frågar jag mig?

Allt handlar ju om blod och äckel, allvarligt talat. Det börjar gå så långt och allt börjar bli så insyltat att man inte kan hänga med längre. Och vi såg som sagt om alla sist det kom en ny och har ändå glömt hälften och skulle behöva se dom igen för att ut allt ur sexan. Men jag vill inte se om dom. Hade dom funnits på ljudbok så fine, för jag tittar nästan aldrig ändå.

Det värsta är nästan att vi kommer ju titta när sjuan kommer också. Och åttan, nian, tian, tjugan, och femtian. För så känns det nu. Det kommer aldrig ta slut. Och man kommer få behöva titta om lika många gånger som det kommer nya filmer. Man är fast. Dom kunde hellre gjort en serie så hade det varit lättare att hänga med. Mucho grande lättare.

Nu önskar jag lite lätt att jag aldrig hade tittat på första filmen. Eller känt mig så äcklad så jag inte ville se tvåan, trean, fyran, femman och sexan. För nu är jag ju fast. Och jag måste se alla om dom så gör femtio filmer till. Jag har väl bara mig själv och skylla. Jag är bara lite mörkrädd för det psychot som kommer på alla filmer och allt dom ska göra. What's his problem?

Så är det, så det är

Konstigt nog verkar blogg.se vara den enda sidan, som jag besöker såhär regelbundet, som inte strular eller segar. Mer än vanligt då alltså, hehe. Hade jag haft lite mer att säga hade det ju varit perfekt, den lilla stund det tar att ladda är lagom för en kik på Facebook oftast.

Men jag försöker hålla modet uppe. Jag gör ingenting som jag vet spelet blir irriterad på. Jag spelar bara. Hoppas bara inte det blir en pojk nu när vi ska ha barn igen (barnbarns barnbarn) och barnrummet är jätterosa. Men att bara byta färg brukar gå bra, det är när jag ska byta mönster från en sak till en annan som det brukar bråka. Eller ställa ut nya grejer. Det är inte alls jobbigt, nehej då, haha! Och i värsta krisochpanikläge får man gå ut i huvudmenyn.

Och då har jag sett till att ha ett block här bredvid mig som jag kan kludda på alternativt få ut frustration på. Nu har jag bestämt mig för att skriva musiksnuttar (duttuduttudutuduu, Jyskreklamen) för när jag bara kladdade allmänt blev det så mycket argt och kladd och till slut skrev jag bara "MEN ORKA!!!" över allt, haha! Så jag håller mig till mina duttudu tror jag. Bara att se hur länge jag orkar.

Så då vet också den som eventuellt saknar mig i bloggvärlden vad jag gör. Inte just spelar Sims och kladdar duttudu, men internet är verkligen så paj jag kommer ingenvart när jag gör saker och jag har inte tålamodet att sitta och vänta och vänta. Får se om/när det blir bättre. Och i övrigt går dagen inte speciellt framåt heller så ja, jag sitter här och är allmänt bitter, hah! Försöker få i mig lite the men det är la klart att jag brände mig på tungan, vad annars en dag som denna? Hahaha!

Varning: Extremt gnälligt

Men jag orkar bara inte med att allt ska hålla på! Är det inte det ena så är det det andra, tredje eller fjärde. Why, why, why? Nu tänker jag gnälla, så är det bara.

- Spelet strular, vettifan vad som är fel men saker låser sig i handen när jag ska flytta på dom vilket gör att jag antingen får hoppa in och ut för varje grej i byggläget och spelläget. Jag har startat om från huvudmenyn och avslutat spelet flera gånger. Var likadant igår och då har jag ju haft datorn avstängd under natten, och där med spelet också. Bara för att det är en familj jag (igen) gillar och trivs med!!

- Internet är segare än en kamelröv och har varit det hur länge som helst nu. Sidorna tar evigheter och ladda för det mesta, ibland har man flyt i tre minuter men då ska det jävlas extra när dom minutrarna är över. Och det beror ju inte heller på datorn då eftersom den är avstängd, och säger jag nåt till Oscar som inte har så på sin dator svarar han "Jaa, då förstår du varför jag längtar efter fiber" men det hjälper ju inte mig nuuu, varför har det blivit så nuuu?

- Det gör ont i mina händer efter att jag drämde dom i tangentbordet när jag trodde att jag skulle vara tvungen att avsluta skitspelet utan att kunna spara - vilket jag inte gjort på ganska lång stund. Men efter alla turer dom senaste dagarna har jag börjat bli bättre på att spara ofta. Men inte tillräckligt bra än, men det löste sig tack och lov och jag fick sparat om kom ut i behåll.

- Jag blir sur när det kommer ursäkter som är så dåliga så dom låter välplanerade, fast jag vet att det inte är så och förstår egentligen varför det blir som det blir, men jag spyr på att det ska ska bli så gång på gång på gång vilket resulterar att jag sitter och surar resten av dagen och har inte lust att prata för fem öre, vilket är orättvist.

- Den jävla sladden verkar inte behaga komma nån gång och jag blir så trött, sur och less på allt vad Elgiganten heter så jag känner bara att jag inte orkar mer. Den har väntat på reservdel i en vecka och på onsdag har jag väntat i tre veckor. Både 21 dagar och 15 arbetsdagar. Och jag vill ha min dator nu. Jag vill inte sitta här och uggla, ska det sega på internet kan jag lik väl sitta framför TV:n och uggla medans jag väntar, eller göra nåt annat än sitta i ett litet hörn.

- Besked och beslut ska ta så jävla lång tid jämt så man går och väntar och väntar men aldrig kommer det man väntar på. Och med den turen jag har just nu så är det väl en spark i arslet som blir svaret och inte det vi hoppades på. För varför skulle nåt gå åt rätt håll? Varför skulle det nånsin kunna hända nåt som gynnar oss? Varför inte liksom?

- Det där jobbet jag påstås ha. Pengarna är inte så jävla noga när man jämför med grejen att komma ut, träffa folk och få göra nåt jag tycker är kul. Det är 13 dagar kvar på denna månaden, 18 har gått, och jag har jobbat en dag. En, liten, futtig dag på hela fem timmar. That's it. Varför kunde det inte bara bli så att jag fick en plats också? Om så en ytte, pytte liten? Jag saknar allt som har med jobbet att göra och det börjar bli jobbigt att tänka på det och handla där, för jag blir så ledsen att jag inte ingår där.

- Jag känner behovet att rada upp allt som just nu går emot mig, stort som litet. Och jag känner för att lipa när jag gör det. Både för att jag gör det och för allt som bråkar med mig. Nån gång ska det la vända och bli bättre men om bara nåt, till exempel spelet så jag kunde försvinna in dit, ville bli bra rätt snart så hade det underlättat. En hel jävla massa, faktiskt.

Tjejsnack #40

Senaste gången

1. När var du på bio senast & såg vad?
Idag på dagen en månad sen (den 18:e december då) var vi och såg Avatar.
2. När köpte du kläder till dig senast & vad?
Haha, gudars. Kan ha varit i augusti på Ullared? Två jeans, två tunikor och underkläder?
3. När åt du senast utemat & vad?
Förra söndagen på pizzeria och grekisk grill, vi åt nåt grillspett med klyftpotatis.
4. När flyttade du senast & varför?
Under juni månad året 2008 för att vi ville ha en större lägenhet.
5. När grät du senast & varför?
Senast jag minns var en fredag eftermiddag med Jessica på jobbet.


Nej, jag orkar inte

Jasas: Grymt av er! Vi hade, till slut, lampor i alla tak (i vår lilla etta på 46 kvadrat, haha - men ändå) innan vi flyttade men det tog tid. Vet inte varför man är så seg med lampor? Som i rummet nu, jag märker ju att lampan är kass för gör jag nåt är det väldigt ansträngande när jag bara har den som lyser, men får man tummen ur och gör nåt? Nä!
Ja det var väl egentligen ingen dum idé att ringa dom, men dom är ju inte riktiga nånstans så jag tror inte dom vill hjälpa oss. Det är ju vi som får stå för skadorna om vi borrar hål här och var. Får fråga pappa som dom har sån, så kan ju han komma i så fall.
BRA HANNA! Jag tror jag måste fråga Anton om han kan det, när han blir lite större. Han har ju precis lärt sig läsa i bra takt, tror det tar honom lite tid att få ihop allt nu då men jag ska allt lära honom! Och du Mio, det får inte dö ut!

Jag tänkte nog bara säga god morgon och lite så, ha en bra dag och tack och hej.

Inte riktigt, men nära på. Vardagen är tillbaka som det ska. Jag har ätit frukost till Vakna! och Oscar är hemma. Vore ju inte bra att rucka på bra rutiner som funkar. Hoppas dock att han tänkt göra nåt mer vettigt än bygga rymdskepp när han ändå är här.

Ska kolla med mamma en dag när jag kan komma upp och fixa gardiner. Funderar på om jag ska försöka mig på att sy köksgardinerna ändå, med lite hjälp från henne då. Eller hjälpas åt kan vi ju faktiskt göra. Och så ska jag lägga upp dom panelerna jag har som är för långa.

Lilla mamma, vad jag ska tänka på dig idag. Och spela Sims. Sims, Sims, Sims. Jag är på... barnbarnet tror jag, till han jag startade i fredags. Och då lever dom bara i 25 dagar totalt men det tar ju sin lilla tid ändå. Hon är dock tonåring nu så hon ska iväg och ragga upp en kille så dom kan gifta sig och starta nästa generation snart!

Sommar med Göran

Anneli: Ja alltså själva borrandet var inte så farligt, mer att det var "nåt metalligt" överallt där vi gjorde hål. Eller vi, hah! Oscar då. Tiden för att lämna tillbaka hade gått ut det var lite därför vi kände att det var lika bra, och vi vill ju ha den, men nu får vi väl se. Så typiskt!

Marina: Haha ja, det blir ju det!

Vad är oddsen på det liksom?
Vi skulle mysa och titta vidare på Kung av Queens förut, och när vi startar så står det text på svenska så jag fattar ingenting. Eller jo, jag fattar ju att det är en film men inte vad för nån. Tänkte först Flickan som inte gråter/Eld hus/Tingeling och allt som ploppar upp men... Ja! Flickan som lekte med elden(?) men det var det inte. Sommar med Göran var det ju! Lite imponerad blev jag att han kom ihåg att jag sagt att jag ville se den, och kommit ihåg nu bara sådär att tanka den, wiho!

Nu är den slut, jag loggar in på Facebook.
Då har min kusin för snart en timme sen skrivit att hon har myskväll med diverse saker och Sommar med Göran, hahah! Hur sjukt är inte det egentligen? Ofta man sitter och tittar på en svensk, ett år gammal film, och samtidigt nästan på dagen också. Ne det var lite lustigt. Och filmen var helt okej tycker jag. Jessica sa att hon skrattade hela tiden när hon såg den, och det förstår jag.

Jag gjorde inte det.
Men man märkte ju var skämten var, eller vad man ska säga. Allt var inte min typ av humor, men som Oscar sa så är det första filmen på länge som man skrattat åt. Och vi skrattade en hel del. Så jag får ge den bra betyg för det, sen var den lite fattig i handlingen för man fattade hela tiden vad som skulle hända och lite väl amerika-inspirerad. Kunde varit en amerikansk film på svenska. Peter Magnusson som skrivit den och hade huvudrollen.

Det funkar la

Det gick ju sådär bra!
Inte blev de nå lampa här inte. Är nå skit i taket så det går inte att borra. Oscar tycket vi ska leta reda på en metalldetektor (varfan man nu hittar och lånar/hyr en sån) så vi kan se om det är sånt i hela taket eller bara just där vi vill kunna borra. Man kan ju inte direkt göra hål efter hål för att se om det är nåt eller inte, not my style direkt.

Så det var en besvikelse.
Bara att hänga upp den gamla lampan igeeen. Men vi har i alla fall varit och handlat, jag och mamma. Hon hittade lite annat bra att ha, som man oftast gör, och jag handlade det vi skulle. Två kuddar och 20 galgar. Nu ska kuddarna bara få lufta av sig så vi kan sova med dom om ett par nätter eller så. Det är ju inte gott dom luktar nu direkt.

Så, jag åter går.
Lika bra att när det bråkar och har sig här så hoppar man in i Sims-världen. Där går det för det mesta som jag vill. Oscar har speldate med sin lillebror och en kompis egentligen men kompisen behagade inte anlända på utsatt tid, så vi får la se om han ska vara med eller inte. Trots att det var han som bestämde idag och tiden.

Lampsnack

Jasas: Absolut att jag ska visa! Men nu står det still, jag kan inte göra det jag vill och jag kommer inte på vad jag ska göra istället så jag la det lite på is. Kuddar ska det allt bli, antingen i helgen eller en annan dag men kuddar får vi ju ha oss, haha!
Ja det är ju det som är så skönt, och att man kan plocka fram dom "bara sådär" och bli lite extra glad en dag eller kväll. Jättemysigt!
Absolut att jag förstår, så grymtskönt när det blir åt rätt håll, haha! Kändes verkligen som dagen bara skulle bli piss neråt och så vände den - som en pannkaka! HAHA!
Neej, jag kommer faktiskt inte ihåg dom kategorierna. Nu blir jag lite ledsen i ögat faktiskt! Inget minne what so ever, plingar inga klockor eller nånting?
Måste vara så, det var så otroligt skönt framför allt när vi blev av med granen, och då kände man/jag för att piffa mer! Du har så rätt så!
Var nog bara att dom hade premiär på fredagen så tiderna inte släppts, jag vet inte? Men bio blev det inte (kom på när jag låg och somnade att jag glömde svara) dels för att Oscar var ute och åkte skidor så han hade massa för mycket kläder på sig och för att... jag glömde lite att det var fredag. Men vi har till på onsdag på oss, haha!
Oh ja, det är tur att vi aldrig sökt för dom andra hade ju aldrig haft en chans, haha! Jag tycker det är så häftigt att se fula Fia som blir toppenbra på bild, och hur dom alla blir på bild, och allt sånt runt. Jag är nog ett litet modeoffer innerst inne, men jag håller sällan med i allt vad domarna säger i sånt, jag gillar sånt dom inte gillar, ogillar det dom gillar men nåt har vi samma i oftast, haha!
Njaa, huset igår blev inte stilrent/som erat eftersom jag byggde det i samma färg/stil hela huset. Men när jag bygger om eller gör om hus jag redan har, eller inte har nån exakt plan för huset, DÅ minsann skulle familjen Eriksson kunna bo där, hah!

Chathrine: Meh, man får lov att vara barnslig även om man är 30+! Och min lillebror är 7 och jag kan då aldrig minnas att han har gjort det heller! Momeror rorövovarorsospoproråkoketot åtot fofololkoketot!

Anneli: Jojegog kokanon poproratota dodetot momedod dodigog! Jojagog äror inontote lolikoka totroråkokigog sosomom anondodrora vovuxoxnona! Bobarora lolitote jojobobbobigogtot atottot soskokrorivova sosåhohäror!
Fast ändra spelets gubbar gör jag nästan alltid, när jag gifter mig med en "utomstående". Igår gjorde jag det till och med med tjejerna som jag gjorde gravida och gifte mig med (för pengarna), innan jag slängde ut dom för att slippa ta hand om barnet! Haha, hur illa är inte det då? Ska fota min snubbe, han var ganska stilig, eller ja om man tänker som jag gjorde med hans "historia", tills jag såg att han hade trasiga skor, haha!

Ja det tog ju bara en kvart eller så.
Med allt hoppande fram och tillbaka mellan kommentarer (inte för att jag klagar, långt ifrån) och så tar det ju sin lilla tid att svara på rorövovarorsospoproråkoketot. Men nu så! Men då skulle jag tydligen äta frukost så vi kan försöka få upp den nya taklampan istället.

Eller ny och ny, oanvända.
Jag köpte den för typ fyra månader sen, kom hem och funderade på om det var rätt och om det var värt pengarna just då och sen glömde vi lämna tillbaka den, haha! Och det är ju typ en sån vi vill ha egentligen så nu ska vi se om vi inte kan få upp den och få lite mer ljus i vårt vardagsrum och mer ljus i vårat kök! Det behövs lugnt sagt på båda!

Det är ju inte mycket till lampor vi har idag.
Vi satte upp en så länge, för att vi inte hade nån annan och inte visste vad vi ville ha, i vardagsrummet som bara är en "kåpa" och en glödlampa = för lite ljus för att lysa upp hela rummet. Och i köket har vi inte ens nån över bordet = för lite ljus, punkt och slut bara.


Jag bara undrar?

Vovarorfoföror poproratotaror inongogenon rorövovarorsospoproråkoketot lolänongogrore?

Nytt hus

Jasas: Haha, gött mos! Skönt att du kommenterade första för 1 minut sen när jag loggade in. Törs inte lägga mig i förrän du är färdig så jag väntar till ikväll eller imorgon med att svara på resten, så du vet! Tack, och välkommen tillbaka!

Det känns bra nu kompis.
Har byggigt mig ett hus, ganska ovanligt eller snarare annorlunda för att vara mig. Nu kommer det kniviga, ska jag satsa på att inreda eller inte? Det brukar bli att alla sovrum (fyra i detta huset) bli likadana för jag vet ju inte vilka som ska flytta in sen. Och då är blir det rätt tråkigt, plus att man vill egentligen sitta och göra om så det passar dom som flyttar in, men man orkar inte. Har gjort utsidan, pool-området, än så länge och det får nog räcka faktiskt.

Men jag är rätt nöjd.
Jag har en tendens att göra allt, allt, allt likadant. Och då matchar det och är snyggt, men det blir ganska tjatigt i ett stort hus. Men men, när det flyttar in en familj kan dom ju sitta sin prägel på huset så är det löst. Ska se om det blir nå spännande att spela med gubben jag hoppade in hos för att kunna bygga ett hus. En åldrig man som bodde i ett litet hus med sovrum och kök i ett stort rum, och toalett i ett litet hus utanför. Och en stooor träfgård, och risig.

Sällan jag spelar spelets familjer.
Startar hellre mina egna men nu har det kommit massa nya pack - igen - som inte kommit så man kan tanka så jag väntar. Fanns massa spännande där som jag ville ha när jag gör nya simmar, så jag får kanske köra han en stund så staden hinner åldras lite så det är mer spännande att köra med en ny familj sen, så man hittar en partner som har lite släktträd och inte är först i ledet. Japp, låter som en bra idé för en fredagskväll. Over and out, back to Riverwive.

Nu är det dag, hiihoo!

Hiihi, nu är det inte alls långt kvar!
Sitter här och räknar ner till Top Model. Började en ny säsong igår (eller förrgår om man ser det på eftermiddagen) - en säsong som jag inte sett nåt (vad jag vet nu) av! Jag har en tendens annars att alltid komma in i dom säsongerna jag redan sett. Och igår var det ju bara såndär uttagningsskit, jag vill ju se när dom tar bilder och framför allt när dom får make over.

Sen, mina vänner, sen minsann!
Så ska här spela Sims! Jag har massa lust i mig nu och ska sätta mig och rita upp ett hus medans jag tittar, om det går attkoncentrera sig på båda hehe. Har massa idéer och tankar som nog kommer bli toppenbra! Det lönar sig att titta på alla flytta-till-nytt-hus-program!

En hel del engelska pund

Goodie, goodie, goodie morgon!
Äh, så började det igen, be right back. Sådär, jag har fastnat på TV8 det senaste. Både i Nackna kocken och i deras två (eller tre?) olika köpa-nytt-hus-program. Det ena är där folk flyttar ut på landet, Ut på landet eller nåt heter det la, haha! Och det andra, som gick nu, är En plats i solen där dom köper semesterhus (sen finns nog Min plats i solen, där man flyttar till Nya Zeeland/Thailand eller var det nu är) i varmare länder. Brukar väl vara mest britter, vad jag kan komma ihåg. I alla fall som köper semesterhus.

Känns som dom gjort en satsning på den kanalen.
Var ju sällan det gick nåt man ville kolla på, eller i alla fall jag, förr. Men framför allt dom här flytta-programmen tycker jag är kul för att dels se hur husen ser ut i England, och områdena, men också då i olika andra varma länder. Enda jobbiga är ju att man inte direkt får en uppfattning om priset eftersom dom alltid pratar i pund, så när dom hojtar "SÅHÄR billigt trodde ni inte att det var?!" så känner man inte riktigt hur billigt det är. Som ett hus för 7800 pund, låter ju billigt men punden är väl värd mer än kronan. Man kan räkna om, ja, men det är inte samma sak som att på studs veta, som om dom översatt "Huset kostar bara 7800 pund (=89310 SEK)".

Aja, det är ju inte det viktigaste, bara en tanke och ett tycke från min sida.
Kollade i alla fall och man kan på ett ungefär säga att 10.000 pund är gånger 10 plus 15.000 eller vad det nu blir, på ett ungefär 115.000, sen blir 20.000 cirka 230.000 och då blir 30.000 runt 345.000 kronor. Man ökar med 15 och en nolla. Kan ju vara lite kul att ha ett hum om vad dom har för buget, som idag då när dom hade 30.000 pund, och hon tyckte att det var lite, och då är det ju cirka 345.000 svenska kronor (343.500 för att vara exakt). Blir plus/minus några tusenlappar varje gång, men ett hum får man ju i alla fall och det är ju huvudsaken.

11.51 står det på en sida att punden ligger i.
Kom på att man kan ju lik väl räkna ut på telefonen/miniräknaren när man tittar om man är nyfiken för husen kostar ju inte alltid exakt, idag var det ett för 19.825 tror jag. 226.996 svenska kronor. Haha ja, för den som är intresserad av den engkelska punden då. Är jag inte bra så säg, speciellt på att sväva iväg på andra banor och att bara skriva allt som ploppar upp i huvudet. Jag kunde ju lika gärna bara skrivit slutsatsen men inte då, lika bra att skriva hela banan hur jag tog mig dit. Ja, jag säger då det.

Klockan går i alla fall.
Fags för lite frukost i magen nu. Gjorde ett så mmmmh!!-bröd igår så det hungrar nästan i magen bara av tanken. Det receptet får jag komma ihåg. Jag har ju mitt standardrecept som jag kör på, med mängder av vätska och mjöl(er) men så varierar jag mig om jag har vatten, mjölk, båda eller en dag hade jag grädde i också. Och mjölerna är ju nästan alltid olika, och nu hade vi köpte vi lite andra sist så det blev riktigt bra. Så hur mycket jag hade av allt ska jag ta och skriva upp så jag inte glömmer, så får man ju testa sig fram fortsättningsvis men så har man ett, om det är lika gott nu som nybakt.

Musiken nära hjärtat

Jag tycker den här är så fin på nå vis

"Säg får jag lov till en sista dans med dig?
Sagta för dig runt i en sång.
Inte mer än så, det svär jag på.
Bara dansa en enda gång,
en sista dans."

Och denna stämmer så bra bara.

"Ska vi för alltid ta adjö,
vill jag hellre dö.
Än tvingas leva ensam utan dig."

En cover, men han gör den så bra.

"Ska vi gå hem till dig eller hem till mig,
eller ska var och en hem till sitt?
Ska vi göra som dom andra, och ägna oss åt varandra,
eller ska var och en sköta sitt?

 

Också så fin, jag har läst den som dikt i skolan.

"Första gången som du ska hålla nån i hand,
första gången som du ska kyssa någon man,
första gången som du är riktigt kär.

Första gången som du ska falla ner i gråt,
första gången som du ska tigga om förlåt,
första gången som du är hopplöst kär."


Årets första Buffé

Rabbaterna, alla med 20% på grund av 20-års jubilet antar jag, var följande:

GB Glace, ej magnum 4-15 pack, vid köp av två - lär ju gå åt, hehe.
Pärsons, smörgåschark 100-150 gram, max en styck - inte omöjligt, blir ju lite bättre pris med rabatten.
Polar Is, polarpärlan vete 600 gram, max en styck - noppidopp!
ICA, saft valfri 1-1,5 liter, max en styck - yesipess, den går nog åt.
ICA, mexikansk sås/salsa (tacosås) valfri 220-500 gram, max en styck - alltid bra att ha i kylen till tacos eller gratäng.
ICA, godispåse valfri 250-400 gram, max en styck - kanske, om det är nåt jag finner sug på under tiden erbjudandena gäller.


Sen står det även "Spara med matlådor" på andra sidan och att man får köpa 1,2 liters matlådor för 19:90, men ingenstans vad ordinarie pris är. Och det står ändå "Dra kortet, få rabatt" så det är inte bara ett sånt att man ska se vilken kanonpris dom har på matlådor, utan det ska ju faktiskt vara rabatt också. Får kolla det, för dom lådorna är riktigt bra, i alla fall på förslutningen.

Så var det gjort

Anneli: Ja egentligen borde det ju göra det, och med allt. Men det tar så jäkla lång tid då, haha! Men jag har börjat göra det med äggen efter att vi köpte några med kort datum där för ett tag sen. Och bröd kollade jag alltid bakdag, mjölk kollar jag alltid förpackningsdag och utgångsdatum. Numer pålägg också, tydligen, haha! Hur många gånger har man missat tro?
Haha ja, så du kan ju gissa om jag var trött när jag vaknade sen?

Chathrine: Haha ja dom kan då hitta på allt! Tänkte inte ens på det, sällan jag tittar på den delen faktiskt. Borde man väl, men det slutar la med att man inte hittar nåt att köpa sen där efter, haha!
Stuvade är jag nog inte så glad i, är inte så glad i nåt som är stuvat tror jag (sen finns väl finska morotslådan, men det är ingen hit direkt heller), men dom små är ju perfekta som lite mellanmål eller ha när man är hungrig ja! Kanske skulle börja tänka på att ha med såna till jobbet? Går ju snabbt att knapra i sig om det kommer kunder, till skillnad från en vanlig.

Nu är vi rätt så precis hemkomna här.
Har varit och firat farsgubben som fyller år idag. Och på söndag är det inte bara start för bad, utan även mammas födelsedag. Dom samlar sig bra. Blev lite smörgåstårta och sen kaka på det. Och han fick lite presenter och lotter och vi tjötade. Sen blev det promenard hem. Snabba puckar, men det tar ju lite längre tid än bara "så, så, så" som det låter när man skriver så.

What else då, inte så möe mer.
Imorgon är det ju dags för skidåkningen. Som är väldigt obligatorisk. Men vi/jag kom på att han har ett par tjockare, fodrade brallor och så har han ett par under så klarar han sig. Förhoppningsvis ska han väl inte vända för många varv i snön, haha! Så blir det att investera i riktiga, ordentliga termobraller längre fram - till oss båda. Inte idag, inte imorgon, en dag.

Och snart är denna dagen till ända, den också.
Ska kanske lägga in månadens buffe (uttalas buffe, inte buffé, utan buffe), var längesen nån gjorde det så jag får väl börja med det igen, för att dra igång året så att säg. Inte så mycket mer med idag, slänga ett öga på TV:n kanske och sen tacka för mig tycker jag låter bra. Funderar på att hugga tag i klädkammaren imorgon. Kanske? Vem vet, vi får se. God natt.

Ledsen och besviken


Detta är ett låst inlägg.

KlantigtJag kollade visste inte så noga när vi handlade igår.
Tre dagar är ju lite väl mastigt att hinna äta upp allt på,
hälften fick dyka in i frysen så får jag be Oscar äta, äta och äta!

Så nära på tatuering

I natt, har jag haft fullt upp.
Jag har träffat så mycket folk och hållt igång verkligen. Minns inte allt som varit men minns slutet, rätt väl. Det snackades tatueringar. Och tillslut bestämde jag mig att jag skulle göra en, och då lät jag ingen gå före i kön (dom försökte, men nej nej) så jag kom in och började fundera på vad jag skulle göra, låtsades att jag visste men tänkte fort, fort, fort vad göra?

Började fundera på text.
Oscar? Nej, det vill jag inte. Sen började jag fundera på numret 19 men det kanske inte betyder lika mycket sen. 1989 kom sen. Så det blev det. Och så skulle det vara ett "kringelikrok"-mönster. På överarmen. Jag tyckte jag såg att han som tatuerade (en av konfaledarna?) hade lite bilder på förslag, men det fick inte jag se. Fundera, fundera, vad göra?

På nåt sätt somnade jag där inne.
Man satt som på en soffa och mamma var där inne och var med och diskuterade. Sen väckte dom mig och frågade om det inte var bättre att jag gjorde det när jag visste vad jag ville ha. Och det var det ju. Sen var vi vipps hemma och jag gick på toa med öppen dörr, trots att vi hade gäster, haha! Eller ja hemma, hemma där mamma bodde innan hon flyttade dit hon bor nu.

Det är det jag minns mest.
Var massa annat, det kommer jag ihåg. Och jag kommer ihåg lite av det andra men det blir inte mer av det, och det känns som att om jag funderar så suddas det ut ännu mer. Så jag låter det vara såhär. Men oh vad jag blev sugen på tatuering!

"Men åh, ni är ju så gay!"Den där korven


Oscar stod för korv-delen idag, jag för moset.
Han blev så extremt stolt över hur fiin korven blev så han ville att jag skulle lägga upp den här. Eller ja, jag bad honom fota för "Du förstår att jag måste lägga upp det här på bloggen?" och så blev han lite glad. Speciellt när jag hittade en morot som jag skrattade så åt och han då kunde säga "Du måste lägga upp den bilden på bloggen, för att få lägga upp den på korven" (och när jag skriver så, för det var inte exakt så han sa, inser jag hur roligt det blir) så jag lägger upp båda, helt enkelt:

Kocken/kreatören him self! Stolt som attan!

Dill på morötter

Ja, jag har fått dille på morötter.
Och jag stavar fel med flit. Med magi tänkte jag när jag stod ut i köket och tänkte på det här inlägget. Med flit heter det ju, eller vilje, men inte magi. Ibland så. Rivna, kokta, ugnsstekta och råa. Bara det är morötter så går det ner. Kassler och potatisgratäng, med kokta morötter. Lasange med rivna morötter. Nu står det kokta morötter och väntar på falukorv i ugn med potatismos. Nån dag snart blir det kött med klyftpotatis och ugnsrostade morötter. Sa jag att jag har dille på morötter?

Städ var det här!

Anneli: Ja, det är görfiffigt, man måste bara ha disciplinen att faktiskt gå när klockan ringer. Har jag nåt inspelat, från kanalerna med reklam hela tiden, brukar jag pausa i reklamen och greja en stund, se till nästa reklam och så vidare. Eller här om dagen när jag bara hade sånt jag tankat, dom är 40 minuter så jag satte klockan på 20 så såg jag halva, grejade och såg resten. Jättekäckt för då sitter man inte bort nån timme för att sen inte direkt ha nån lust att göra annat. Och det blir roligare att städa när jag vet att jag "ska bara" sen får jag sätta mig vid datorn igen! Önskar jag kunnat det när jag gick i skolan och man hade läxor, haha! Men bättre sent än aldrig?

Chathrine: Ja här blir det ju sällan så kallt att man inte kan gå och handla i vanliga byxor. Finns liksom ingen anledning egentligen att ha det här, om man inte tänkt eller brukar åka skidor eller pulka och det gör vi inte. Men visst, det är bra att ha så så sett är det ju bra om han köper, det är ju en investering, men jag tycker själva grejen från skolans sida är fel.

Kattis: Jodå, det går fullkomligt bra att tänka så. Ska man vara ute hela dagen och åka skidor, eventuellt pulka, så kräver det faktiskt lite varmare byxor än ett par jeans. Nog för att solen börjat visa sig men så varmt är det inte om man kommit i kontakt med snön på tunnt tyg som jeans.
Så himla frivilligt skulle jag inte svära på att det är, det är ju närvaro på det precis som på allt annat. Visst kan man stanna hemma men då får man frånvaro som en vanlig lektion, den skolan är extrem med att göra saker tillsammans och åka iväg på saker. Gemeskap är A och O där och att tappa en sån dag gör ganska mycket när man kommer tillbaka till skolan veckan efter. Speciellt om man har social fobi och där med inte tänker som alla oss andra.
Ja, jag håller med om att det var ett dåligt exempel för alla har vi ju kläder, sen om dom är rena, hela eller i rätt storlek är ju en annan fråga, men klarar man inte att gå utanför dörren på grund av sina kläder, bör man ju dels söka hjälp och i så fall kanske söka en distanskurs. Men ja, jag förstår kanske lite hur du menar, men det är inte första gången dom hittar på saker som ska kosta hit och dit. Man betalar ändå 3000 kronor vid terminstarten och sen kommer det titt som tätt andra utgifter och jag tycker bara det är sjukt. Då hade det varit bättre att ha alternativ, några kan åka skidor och några kan göra nåt annat. Eller att det fanns att låna/hyra. Men som sagt, det är egentligen inte det som stör mig för han växer ju inte så mycket mer nu och kommer ju kunna ha byxorna tills dom pajar och vid fler tillfällen, men jag är emot skolan som inte gör annat än pumpar pengar ur eleverna.

Jag får nog säga att jag är rätt nöjd.
Såg precis att Oscar borde vara på väg hem och hemma om sisådär 20 minuter. Hoppas på svar snart, jag försökte deala bort att städa vardagsrummet, haha! Det rummet hatar jag verkligen att städa, det är bara stort och även om det bara ligger tre saker utspridda så ser det ut som bomben slagit ner, blah det bara kryper i mig! Fast det kanske var efter krypen, haha! Så jag tyckte att eftersom jag börjat här och ändå är ganska klar, så kunde ha ta det rummet så gör jag resten.

That's fair tycker jag faktiskt.
Speciellt eftersom det egentligen då inte är ett så jobbigt rum, tar ju fem minuter så vipps, är det klart. Men ja, jag klarar det bara inte. Idag, i alla fall. Gillar aldrig att städa där men speciellt idag. Har tänkt ta tag i nåt, och så satt mig för att jag bara inte orkar. Suckar lite, går ut och diskar och försöker igen. Sätter mig, suckar och städar nåt annat.

Nu svarade han i alla fall från bussen.
Eller ja, en stund sen. Jag har suttit och gjort lite annat men han tyckte det var en bra deal, OM han fick börja med en gång när han kom hem. Så det är kört. Så kan vi inte ha det. Man måste sitta av sig städlusten innan man böjar. Och jag tycker det är så roligt att bli sittande för att han vill vila när han kommer hem och sen blir det inget. Vad tänker han med egentligen? Haha, ja. Ne, nu är det inte många minuter kvar tills han står i hallen, iih! Sen är det bara två dagar till heeeelg, mys!

Gnälla bort tiden

Anneli: Ja jag ska faktiskt spara av dom gamla till hallen för vi har rätt många av en sort. Men annars är det mest ett virrvarr av galgar hit och dit och jag får mig ett spel på att några är små, några är kletiga (för att "hålla fast" kläderna), några har spännen. Gah! Haha, så bara för det tänkte jag börja hänga ännu mer kläder på galgar, som inte får plats/tar mycket plats i garderoben.

Är det inte typiskt så säg.
Jag försöker vara duktig här och städar mellan varven jag sitter vid datorn. Oscar gick i morse så jag ska nog få en hel del gjort, och är redan på god väg. Så jag sätter timer på 15 minuter, städar ett tag och sen 15 minuter data, and so on. Är det inte klart att internet ska vara segare än segast då? Det har varit så ganska länge nu men ibland flyter det på bra. Inte idag dock. Får sitta här och vänta, klicka om, refresha, vänta ett bra tag innan nåt händer. För att man är duktig.

Vi var inte riktigt överrens i morse.
På fredag ska dom åka skidor med skolan så han ville gå ner och kolla på termobyxor sen. Och det är bra att ha om/när han ska åka skridskor med Anton och resten. Men jag tycker det är lite sjukt att skolan anordnar en sån grej, som ändå kräver att man har termobrallor, men inte lånar ut? HAR verkligen varenda människa termobraller? För det tror inte jag, inte när man är 20-30 i alla fall? Jag har då inte och har inte haft sen jag gick i låg- eller mellanstadiet.

Och alla har ju så ont om pengar på den där skolan.
Det snackar dom ju alltid om, vad det än gäller, speciellt dom som bor på internatet och jag undrar OM dom nu har termisar hemma, tar man med sig det då när man åker till skolan för att man tror att man ska ut och leka i snön? Nja, känns inte så? Äh, köper han dom nu lär han ju ha dom tills dom går sönder så det är inte det, jag tycker bara inte om när dom gör sånt utan att tänka.

Haha ja, det var ju meningslöst.
Slösa mina sista, dyrbara minutrar på att gnälla! Haha är det inte så typiskt mig så säg? Ne, nu ska vi se vad för spännande som väntar på mig, (jag får faktiskt lite dispans att skriva klart, speciellt när jag fick vänta några minuter på att komma in) en ytterst spännande disk kan jag tänka mig. Eller en dammsug. Ah, skönt i vilket fall att ta det lite pö om pö. Sån är jag, jag tycker bäst om när jag får göra saker i min takt, på mitt sätt. Och göra nåt annat emellan. Yes!

Mitt sista 12 januari år 2010

Anneli: Då borde dom ju ändå ha mer speed på mig eftersom dom redan tabbat sig en gång innan, och även om dom har mycket så bör ju deras två-tre veckor hålla, det är ju därför man har såpass med marginal. Men som sagt så har det precis varit jul och säkert massa julklappar/mellandagsreafynd som strulat så förmodligen har dom en hel del att göra, ja.

Marina: Det kan man absolut få lov att göra, hehe.

Jasas: Ja, tyvärr höll jag på att skriva men det blev ju bra, haha!

Jaja, det är så det kan bli.
Verkar bara vara jag som ser felen i bloggen och det kan jag leva med. Konstigt att det blir så dock men det reder sig nog tills nästa designbyte hoppas och tror jag. Lari, som har DDB, svarade och kollade och jag känner att kan inte han, då går det inte, haha!

Har vart en något produktiv dag idag.
På hemmaplan alltså, inte här inne. Òscar har varit hemma vilket leder till att jag gör mindre eftersom det är SÅ segt att dra igång sig själv när man är fler hemma och alla inte är igång. Och över lag gillar jag bättre att städa när jag är ensam hemma. Har alltid gjort, sen jag bodde hemma. Kunde städa igenom hela lägenheten medans dom var på jobbet, bara för att det är kul.

Förhoppningsvis kan jag fortsätta imorgon.
Alltså; förhoppningsvis går han imorgon. Så jag kan fortsätta. Är snart redo att ge mig på klädkammaren. Blev lite chockad dock för jag köpte galgar i lördags, 20 stycken. Alla gick åt när jag bytte dom vi har här. Whoot? Så det blir till att köpa fler när vi ska köpa nya kuddar i veckan här.

Men nu ska det bli ordning.
Ska man göra det kan man lika gärna göra det ordentligt, tycker jag allt. Vi har massa, massa, maaassaaa galgar verkligen. Jag har fått från både mamma och pappa som har bytt och/eller slängt så jag hade utan problem kunnat öppna klädbutik, om man ser till galgarna. Men, så tycker jag det är roligare om alla är samma. 1.50 kr/galgen är helt okej.

Annars känns det ju rätt flum McDum.
Funderar, men det har inte hänt så mycket idag. Kändes som det var nåt bra, men inte vad jag kan komma på. Haha, det känns ju lite ledsamt. Men det kunde varit värre, mycket värre. Jag har ju ändå hälsan i behåll, så gott som. Ja, man kan säga att jag tänkt idag.

Nu tänkte jag faktiskt titta film, bara sådär.
När jag såg reklamen på TV trodde jag det var en serie, som jag tänkte tanka, men så var det en film; Something New. Och Prison Break började ju som att jag trodde det var en film, som jag veerkligen ville se på bio, men som visade sig vara en av världens bästa serier (tills dom blev för pengakåta för att avsluta den rätt) så det här kan nog bli bra, det hoppas vi på i alla fall, right!

En till förklaring

Det är ju lite tråkigt det här.
Inte för att jag är inne och springer i bloggen så ofta, men det är ju tråkigt att det inte funkar när jag väl gör det. Plus att jag försöker bli bättre på att länka till tidigare inlägg ifall man inte läst eller inte kommer ihåg (typ "Igår när det där med Pelle hände" så länkar jag till inlägget som handlar om det som hände igår) och då stöter jag ju på detta mest hela tiden.

Men så länge alla andra är nöjda?
Jag skrev ju i DDB's forum i hopp om hjälp men det verkar verkligen inte vara nån annan som ser det som jag? Jag kollade i Explorer och då var allt rätt, men så fick jag svar att nån annan verkade se rätt (om han förstod hur jag menade) även i Firefox. Buhu! Så jag skrev ett förklaringsinlägg, ifall nån undrade vad jag babblade om. Så kanske dom förstår och ser lättare.


Kan allt vara snälla och sluta bråka med mig?

Problem med designen

- Rubrikerna i menyn byter färg när man går in på något av de 20 senaste inläggen via länkarna i menyn:

Från röd till mörkröd, samma som länkarna. Och jag är medveten om att jag inte bytt "Kategorierna" till "Jenni..." men problemet kom innan detta, det har varit så hela tiden.


- Bakgruden försvinner när man går in månadsvis i arkivet, via menyn:


Nu upptäckte jag dock att om man väntade en liten stund, typ medans man klipper och klistrar i PS för att få fram bild ett, så försvann allt vad bakgrund hette. Inte för att det spelar så stor roll om man har en liten remsa eller ingenting, men ändå. Bara grejen.

Ska man skratta eller gråta?

Anneli: Fler och fler som sett den säger att den inte är nåt att ha men jag vill också se den så vi får väl tanka den då. Typiskt, för den har jag sett fram emot att se på bio sen den kom.
Haha ne, han gör la bara sånt trams, därför jag var lite skeptisk och med beskrivning till. Får fundera och kolla om/hur dom går på fredag. Tur som är så är jag inget Clooney-fan direkt (varken till utseende eller skådespeleri) så det väger inte över på nåt sätt, hehe.

Jag som trodde mig bli glad.
Det plingade i telefonen och jag såg på skärmen att det var från "El" nånting, förmodligen Elgiganten, men man vet ju inte. "Hej! Verkstade arbetar med din produkt. De har beställt reservdelar som kommer att levereras inom 6-8 dagar." Weiho, vad detta går segt.

Idag går vi in i dag 13.
Med avdrag för nyår. Lite spännande att reservdelen kan komma till verkstaden, när deras tid är ute. Och då ska den ju tillbaka till butiken. Jag kan nog inte kräva att den ska vara hemma, eftersom dom ska posta den, men den ska vara tillbaka i butik inom tre veckor. Annars, annars. Malin tyckte att jag skulle ryta åt dom att jag jobbar i butik så fixa det här.

I wish, men det är ju därför jag inte kan.
Saker måste gå sin väg och det går inte snabbare för att jag är krävande och otrevlig. Men är det sagt två-tre veckor och dom dessutom tabbat sig sen innan, då är det en helt annan sak. Då hade jag också förstått om kunden kommit in och skällt på mig. In fact, det har dom.

Dessa problem alltså

Anneli: Ja, tyvärr kommer ju såna kostnader och "ställer till" - tur att det är en gång och sen är det gjort! Även om man kunde använt pengarna på roligare grejer, ja.
Haha men du har ju tills onsdag på dig så än finns tid! Jag har massa gradiner jag behöver ta med mig till mamma för att sy upp innan jag kan byta - kom jag på! Tur att du skrev det, då kan jag ju sluta fundera på om/när/hur jag ska byta tills jag gjort det, haha!

Jag har ett litet dilemma, nu igen.
Det förra löste sig dock som så att vi bestämde att vi inte vill ha hela Annika-serien så då var det ingen idé med nåt. Oscar tyckte dock att smällen/märket inte syntes så bra men jag tyckte att jag såg det ännu mer när vi kom dit igår, hah! Men, vi får leta vidare helt enkelt.

Men dagens problem:
Jag fick ju biocheckar när jag hade ett 100%-igt provköp. Är inte helt säker på att jag skrev nåt om det för jag hittar inte när jag söker och jag ooorkar inte gå igenom akrivet. Anyhow, så var det och dom går ut på... onsdag nästa vecka. Så jag tyckte att vi kunde gå på bio på fredag då, och passa på att äta lite gott innan och så mysa iväg till stan och bio.

Men, vad ska vi se då?
Jag skickade lite förslag till Oscar på det som gick och verkade kunna tänkas ses. Jag har sagt att jag ska bestämma, för det är mina biljetter som jag har fått för att jag gjorde ett grymt jobb på mitt jobb, och för att dom senaste gångerna har vi gått på "hans" filmer.

Dom vi väljer på är följande:
Up in the Air som enligt TV-reklamen ska vara jättebra med massa nomineringar hit och dit, till George Cloony bland annat. Årets film typ. Har du hört ryktet om Morgans? har jag också sett på TV med Hugh Grant och Sarah Jessica Parker. Oscar som orkade se trailern sa att det kunde vara okej, men som alla hans filmer. Sherlock Holmes kan jag tänka mig att se för att det är Sherlock Holmes, och hans som gör honom är bra i mycket. Och Oscar vill gärna se den. Old Dogs frågade jag bara om för det var John Travolta och Robin Williams, men den verkade inte bra sa han som orkar se trailer. 2012 till sist men den ska tydligen inte vara så bra så den får vi nog tanka sen.

Oscars top 3 blev:
1. Scherlock Holmes
2. Up in the Air
3. Har du hört ryktet om Morgans?

Nu ska jag bara komma på min.
Jag tyckte inte att beskrivningen på Up in the Air verkade så spännande, och inte TV-reklamen heller. Men Oscar tyckte trailern var bra. Gaah, varför ska det vara så svårt? Lutar åt nån av hans etta och tvåa. Får fundera lite, och kolla närmare i veckan för som det ser ut nu går alla filmer måndag-torsdag men bara två på fredag. Ehh jo, det känns ju troligt?

Allmänt stuff

OM DIG
01. Namn – Jenni.
02. Bor – I lägenhet.
03. Syskon – Ett litet.
04. Ålder – 20 år och 11 månader.
05. Född - Tisdagen den 21 februari.
06. Ögonfärg – Blå/gröna.
07. Längd – 167 centimeter om jag sträcker på mig.
08. Sko storlek – 42-42.
09. Höger eller vänsterhänt – Höjjer.
10. Stjärntecken – Firre i plurret.
11. Hårfärg - Brunt/röd/rått.
12. Födelseort – Göteborg!

DAGENS..
01. LåtWhere is the Love.
02. Saknad – Andningsbar näsa.
03. Kläder - Jeans och topp/linne/tunika/tröja.
04. Smink – Det som är kvar sen igår.
05. Underkläder – Trosor.
06. Mat – Smörgås och smörgås med ost.
07. Köp – Ingenting än.
08. Göra sen – Ta ut bröd, fräsa näsa, handla.
09. Godis - Niet!
10. Pinsammaste – Inget idag, än så länge.


SVARA ÄRLIGT

01. Tycker du om att plocka svamp – Jag tror det.
02. Tycker du om godis – Tyvärr ja.
03. Hur många gånger i veckan äter du godis – Heelt varierande, minst en gång.
04. Äter du oftast nyttig mat – Beror ju på hur man ser på det, men mja.
06. Är du stark – Inte just idag, men efter några dagar på lagret.
07. Var någonstans på kroppen har du mest muskler – Benen tror jag.
08. Tycker du att du själv är söt/snygg – Ja, faktiskt.
09. Du ger mycket komplimanger till andra – Jag försöker i alla fall!
10. Är du nöjd med ditt förnamn – Jodå, det är jag allt.
11. Du tycker att du själv är smart – Inte kunskaps-smart, men smart på andra sätt.
12. Vad är det sämsta hos dig – "Det kan man göra sen".
13. Vad är det bästa hos dig – Att jag ställer upp när jag kan.
14. Har du bra självförtroende – Vissa dagar.
15. Hur många timmar om dagen sitter du vid datorn – Beror heelt på.
16. Du tycker om att vara med killar – Yes I do.
17. Känner du dina grannar -  Nej det kan man inte säga.
18. Vad har du för färg på dina underkläder – Mycket svart.
19. Använder du BH varje dag – Varje dag jag går utanför dörren, ja.
20. Svär du ofta – Som fan!
21. Gillar du skolan – Inte som i att gå där själv, längre.
22. Har du någon gång skolkat – Japp, har jag.
23. Spelar du något instrument – Knappt.
24. Vilka sporter/aktiviteter har du gått i – Gympa och simning.
25. Har du några tatueringar – Nopps.
26. Har du några piercingar – Bara i öronen.
27. Hur många gånger tittar du dig i spegeln per dag – Minst en gång.
28. Tycker du om djur – Ja, i över lag.


BRUKAR DU

01. Sova – Det händer, ja.
02. Ta mediciner du inte borde ta – Aldrig.
03. Röka – Never!
04. Snusa – Naaj.
05. Dricka – Nåt varje dag.
06. Skada dig – Inte med flit.
07. Klä dig i svart – Då och då.
08. Hata folk – Nej, inte hata just.
09. Lita på folk – Efter en stund.
10. Skada dig med flit – Nej, som sagt.
11. Drömma mardrömmar – I perioder mycket.
12. Gå i skolan – Tack och lov inte.
13. Gå i kyrkan – Bara på dop/bröllop/begravning.
15. Vilja dö – Inte på allvar.


NÄR

01. Åt du senast – Tidigare idag.
02. Läste du ut en bok senast – Alfons på ju...nyårsafton.
03. Köpte du något senast – Shoppade som en tok på jobbet igår.
04. Svor du senast – Ovanför här i listan.
05. Sjöng du senast – När jag skrev "Where is the Love" där uppe.
06. Klagade du senast – Medans jag gjorde listan.
07. Klantade du dig senast – Minns inte, men det var nog inte längesen.


HAR DU

01. För många vänner – Kan man inte?
02. Förföljelsemani – Hmm, nej?
03. Någon annan psykisk sjukdom – Inte vad vi vet.
04. Skadat någon – Inte med flit. Eller jo. Okej, ja.
05. Färgat håret – Att jag har!
06. Några piercings – Fortfarande bara i öronen.
07. Några tatueringar – Och inte nu heller.
08. Egen dator – Ja, hela två stycken.
09. Gjort bort dig rejält – Händer titt som tätt.


ÄR DU

01. Snäll – Om jag vill.
02. Snygg – I vissa ljus.
03. Söt – För det mesta.
04. Lång - Tycker jag inte.
05. Kort - Ne, inte det heller.
06. Klantig – Oja.
07. Tönt – Ne, är jag väl inte?
08. Tjock – Jäss, fatass.
09. Smal – Långt ifrån.
10. Romantisk – Ibland så.


Julen är gone

Äntligen, äntligen, Ä N T L I G E N!
Eller ja, mycket har jag inte längtat men när det var gjort var det skönt. Julen är väck. Det enda som är kvar är gradinerna och dom tänker jag nog låta hängar kvar ett tag. Byta i köket bara, höra med mamma om när hon tror att dom nya blir klara som hon ska sy, annars byter jag till dom andra jag har. Så får vi se med sovrummet sen vad jag känner för där.

Jag gillar att ha dom röda i vardagsrummet.
Vanliga, enkla längder i rött lin. Passar bra med dom svarta lamporna och dom röda typ krukorna i typ svarta träramar. Eller hur man nu ska förklara. Men aj lajk it. Så dom blir nog kvar ett tag. Inte tillräckligt många som kommer hit och kan "klaga" på att julgardinen (om man kopplar det) sitter uppe så jag känner mig lite modig nu, mouahaha! Plus, att jag har ju en så bra förklaring.

Och resten gick sådär.
När Oscar kom hem tog jag slut. Mest för att det är tråkigt att dra igång nåt när den andre sitter vid datorn/TV:n. Eller att fortsätta blir det ju. Men nu fick jag lust igen, så det blir nog att fortsätta lite innan han får vakna så vi kan gå ner och handla lite. Bara lite lagom komplettering med sånt som inte fanns förra veckan. Eller kanske nåt mer?

Say hello to my little friend

Nu hittade jag en av de köande kategorierna.
...på Facebook heter den. Man kan ju fundera på vad som kommer hända där i, hmm? Till exempel statusuppdateringar, nya vänner, spel eller annat som händer på... eh? Jag tror jag kommer ta Facebook som exempel, så ni förstår hur jag menar. Eller hurrrr?

På Facebook idag


Fast, jag råkade hitta ett kök så nu letar jag efter mer fynd.
Och hann se ett avsnitt One Tree Hill, och äta frukost.
Det var tydligen bara att börja, så rullade resten på i god fart.
Skönt det för jag hade inte orkat dra runt det själv!

Me lajki!

Kattis: Haha, låter som när min lillebrors kusin var liten, och min lillebrors pappa skulle vara tomte. Han har väldigt speciella händer och tänkte inte på att ha vantar så när han kom in och skulle hälsa och dela ut paket ropar kusinen "Men det är ju Anders!" - lite fail. Kul ändå vad dom vuxna går igenom för att vi/barn ska tro på tomten men inte tänker på dom stora grejerna, hah!

Kul att höra lite om andras julminnen!
Både Anneli och Kattis delade med sig efter att jag gjorde det igår. Jag svävade liksom iväg i världen med alla minnen och det ploppade upp det ena efter det andra. Mysigt att höra om andras minnen också då! Jul är ju en sån tid, kan tänka mig att dom flesta har nåt speciellt minne.

Låten som fastnade på hjärnorna

 

...mjaaa, kan ha varit jag som skrev alla inlägg och statusar.
Kan ha!


En fyndig dag

Anneli: Haha okej, satt det nån lapp på sen då så ni "visste" (dina föräldrar visste ju så klart) att den var till dig? Turligt att just du hämtade paketen så du såg den då, hihi!
Haha, vad gulligt, tiden går verkligen fort, vi har inte haft nån tomte som Anton känner så direkt, eller inte nu när han blivit äldre och så men nu var det nog - tyvärr - sista julen han tror på tomten.

Det blev en lite lång dag idag.
Vi åkte mot Jysket strax efter 12 och handlade det som handlas skulle. Sen blev det hungrigt så vi åkte och åt på ett nytt ställe med pizza och grekisk grill, inte alls fel får jag säga. Helt okej priser också så där kan man ju tänka sig att äta igen om man har vägarna förbi. Så skönt för vi satt där i lugn och ro i lite över en timme tror jag. Skönt att inte stressa med maten.

Släppte av Oscar på väg till mamma.
Åkte upp och vi pratade och tittade och fixade, så kom jag hem för 20 minuter sen eller så. Kände att lite vill jag ju umgås med Oscar innan han åker till skolan imorgon, med då satt han och tittade på Chuck just när jag kom, så jag satte mig här, i ett annat rum dessutom, hah! Om jag saknar att ha min lilla dator så jag kunde sittit bredvid honom nu? Ja, aningens faktiskt.

Men jag fyndade bra.
Dels plastbackar som vi skulle ha, och galgar som jag kom på när jag såg att dom var nersatta i fredags. Sen fick jag med mig två av mina gamla (barn)påslakan, ett set om cirka 9 av varje med bestick (bra att ha om man blir många) och fler garner.

Så hoppas imorgon fortsätter i samma anda då.
Får se om jag har ork och lust att börja röja klädkammaren medans Oscar är i skolan, så kan vi ju göra klart sen. Eller så är jag så turbosnabb att jag hinner färdigt? Hahahaha neej, skulle inte tro så. Nu ska vi ju rensa, inte bara omplacera allt. Men det fixar sig, det blir bra det här!

Pappa och jularna

Jag kom att tänka på julen.
Och julen vi hade när jag var mindre. Hos pappa hade vi inte plats med en riktigt julgran så han hade en liten på inte mycket mer än cirka 40 centimeter som stod på... ehh, minns inte vad det heter men på elementet hade dom byggt ut en bänk typ, så man kom inte åt elementet, där i alla fall stod den. Och där la vi julklapparna "under granen" fast oftast när vi vaknat.

Fast en julafton blev det inte så.
Pappa vaknade chockat av att hans presenter redan låg där. Jag visste ju att tomten inte fanns då men tycker ändå det är mysigt att gå upp till en "fylld" gran och tänkte att det kunde väl vara kul för pappa att vakna så nån mer gång i sitt liv, om han gjorde det när han var liten.

Men det var inte det.
Det jag tänkte på var när jag fick ett Supernintendo i julklapp. Då var/bodde vi hos farmor. Och jag öppnar mina julklappar, hade väl från fastrar och sånt också, och så öppnar jag ett med ett spel till Nintendot. Eh, jaha? JAHA?! Och superglad, haha! "Ja just det, jag skulle säga till dig att öppna det stora först" säger pappa lite snopet. Öppna konsollen före spelet då.

Eller, som jag minns det, när han avslöjade tomten.
Jag vet inte om jag trodde på tomten då, eller så var jag på gränsen för jag kan inte ha varit äldre än 7 och Anton 7 senaste julen var ju inte säker. I alla fall när jag fick en klocka, som inte funkade, sa pappa "Då får vi ta med den till affären så får dom titta på den" och jag tror att jag blev lite chockad.

Vänta, jag har en till!
Jag har alltid fått öppna en julklapp på morgonen hemma, sen åkt runt och öppnat resten när vi kom hem. En uppesittarkväll hade jag och pappa somnat på varsinn soffa. När jag vaknade smög jag upp som aldrig förr för att inte väcka honom, och börja öppna paket. Där satt jag när mamma kom ner "Vad gööör du?" - oj då? Men, jag ville ju. Haha!

Så tokigt det kunde bli

Anneli: Det är ju tur att nån uppskattar det, haha! Igår blev det väl lite extra flum eftersom jag var så trött också. Flummigare än vanligt?
Man skulle haft några tusen så man fick göra om allt och köpa nytt. Ingen som vill sponsra oss tror du?

Linn: Nej, världen hade varit en bättre plats utan dom!

Jag hade faktiskt tänkt blogga igår, jag lovar.
Men så har jag haft lite annat för mig istället och glömde av det. Mest för att jag trodde att jag i alla fall skrivit nåt under dagen igår. Och det hade jag så sett. Svaret på Annelis kommentarer, hah!

Så blev det en ny dag istället.
Vaknade och hoppade in i duschen, inte fel faktiskt. Ska äta lite frukost och sen vänta på att mamma hör av sig. Vi ska åka till mitt lilla jobb idag och kika på kuddar, eventuellt täcken. Bra när man kan ringa och få experten med sig direkt, hehe. Och vi köper eventuellt plastbacka till klädkammaren.

Vi får väl börja lita på förrådet snart igen, hmmmmmm...
Kanske packa om i klädkammaren så mer saker får plats där. Även om vi inte vill ha det som förråd, men ibland har man inget val direkt. Vi får se - sa den blinde till den döve. Det löser sig alltid.

Fick en sån "flashback" nu.
Ett nytt inlägg blir det till den. Får ju bli lite så, så dumt när man skriver om tre olika kategorier och sen ska komma på vilken den ska ligga i. Blir ju överfyllt i vardagen och resten bara är. Så tack och hej, leverpastej. Ha en fin dag om vi inte hörs innan den är slut!

Dagens I-landsproblem

Kattis: Då är det ju annorlunda om man lärt sig dom, skillnad om man kan/lärt sig de/dem men ändå skriver dom. Jag kan inte minnas att nån varken sagt att det är rätt eller fel med dom, men jag har alltid skrivit så. Men förstår att när man lärt sig så är det svårt att ändra.

Jag har ett litet dilemma.
I-landsproblem snarare. När jag kom till jobbet så sålde vi ut en visning på en byrå, som jag blev riktigt sugen på. Eftersom det var visning så sålde vi den för 600 så det var ju riktigt bra pris. Dock hade den fått sig en kyss på lådan längst ner, syns inte jättemycket så frågan är hur mycket man stör sig. Och då är den färdigmonterad, att köpa en ny skulle kosta mig 720 spänn på rea, och då behöver man ju bara frakta platt(a) kartong(er) och inte ha släp för hela byrån, den är hel och fräsch men vi måste montera den. Känns nu som att för 120 spänn kan det vara värt det.

Så började jag titta på resten av serien.
Vi ska ju ha nytt TV-bord och nytt soffbord också och då är det ju lite kul om det matchar eftersom hallen och vardagsrummet sitter ihop liksom. Och så är det ju en fin serie (eller hur Hanna?) men så var jag ju inne på högglans innan och ett högglansigt soffbord dessutom. Men så finns det typ inga byråer i högglans, gillar inte dom vi har riktigt och jag har inte hittat nånstans innan. Plus att ett märke på högglans blir så mycket fulare. Eller ja, svårare att gömma i alla fall.

Så jag vet inte.
Vi får titta på den imorgon när vi ändå ska dit med mamma som ska handla lite. Se vad vi tycker och tänker. Vettikatten om jag vill impulsköpa en ny bara för att jag tänkte på denna. Väntar fortfarande på att Oscar ska svara vad han tycker om serien, hah! Fick länka på MSN eftersom han sitter vid datorn så är det ju lättast. Skönt att slippa prata liksom. Kanske behöver vi suga på karamellen lite till. Nu önskade jag mig ju ändå presentkort på Ikea (och fick det, så tänkte önska när vi fyller år också) så kanske bör vänta? Hmm, så klurigt det blev då! Oscaaaar!

Det sprutade

Det var en rätt bra dag idag.
Framför allt när Jessica berättade om nåt pinsamt som hänt i veckan. Hon och Pernilla hade stått och plockat undan julen och så hade Jessica sagt "Men åh, här är dom söta små luvorna från julkortet!" och Pernilla hade tittat undrande och frågat vilket julkort. "Det från Jenni?" svarar Jessica och Pernilla säger lite ledsamt att hon inte har fått nåt och Jessica ångrar sin stora trut.

"Jaha, skickade hon bara till mig och Carina?"
Men jag HADE ju skickat till Pernilla, bara att posten var så jäkla seg, fastän jag la på korten den 14:e så fick dom flesta sisådär 22-23 december, och Pernilla då i tisdags. Whot? Men i alla fall så hade hon inte fått det när hon pratade med Jessica och vi skrattade så vi grät när vi pratade om det här. Aningens trötta, ja det skulle jag tro. Men bara lite, ytterst lite. Ganska mycket lite. Jättemycket.

Hur pinsamt det var.
Och så dumt det blev. Tack och lov att jag skickade till Pernilla säger jag, haha! För min och Jessicas skull. Men hon lovade att aldrig säga så igen, hah! Jag får väl skicka till alla, alla som vi känner gemensamt nästa år, utifallatt Jessica får för sig att prata med dom och säga nåt, hah! Ne, men det var väldigt roligt där i alla fall, tårarna rann så det var väl för väl att inga kunder var inne.

Ett riktigt inlägg

Förra inlägget var meningen att bli ett riktigt inlägg.
Faktiskt. Men det gick inte så bra så kände jag att när jag skrev historien där och minnet så fick det vara så, och i kategorin om minnen, så skriver jag här nu om dagen. Om inget annat kommer emellan, haha!

Jag är så sjukt trött så jag läser inte rätt nånstans.
Började med Hannas kommentar att dom har en "sån liten att skåda varje dag" men ovanför å:et var ett g eller nåt, så ringen försvann så dom skadade honom varje dag och jag fattade ingenting! Det stämmer ju inte så jag läste och läste och till slut såg jag ju SKÅDADE! Puh, även om jag inte trodde på skadade (därför jag läste om) men det var en sån chock att läsa.

Och så nu då, på MSN, med Hanna detta också.
"Jag sitter här och kisar" skriver hon men jag trodde hon satt och kissade, så klart! Haha, fick läsa om där också men nu erkände hon att hon skrev så för att jag skulle läsa fel! Sicket sätt va? Haha ja, jag borde nog gå och lägga mig då eller?

Hoppsansa

Anneli: Det tycker jag faktiskt är bra! Jag önskar att mina lärare varit mer nogranna med det men jag kan inte minnas nånstans att jag blivit rättad, inte ens som liten, men jag tycker texten blir trevligare med de/dem, framförallt om det är skolarbete!
Haha okej, "kul" att jag var bra på nåt händigt som inte du är bra på (sticka, sy) haha! Är jag elak? Okej då, jag erkänner. Men, så är det också en jäkla tur att vi alla är olika!
Coolt det lät med centrum, den riktiga jag hade var typ som ett hus/hem. Fast i vintertid så det var en snögubbe med. Sånt görs inte längre minsann, ahaha!
Haha ja det tror jag, när det handlar om nåt sånt bör man väl kunna stå för det, hehe. Ibland är man snabbare än vad det tar för sidan att "ladda upp" ens namn och allt, hah!

Jasas: Ja, virka och brodera tycker jag om att göra men gör det så extremt sällan - tyvärr! Så skönt att ha nåt att göra, även om man inte måste göra det framför TV:n men för att bara stänga av för en stund. Tycker absolut du ska lära dig det en dag!
Jag har alltid, så länge jag kan minnas, varit en magsovare. Jag vänder och vrider hit och dit och sen somnar jag på mage. Nu har jag dock lärt mig det senaste att jag somnar snabbast på höger sida så behöver jag inte vrida så på mig. Men ja, det är häftigt!
Haha nej, inte konstig men gaaaaammal! Haha nej men det kanske inte fanns där eller så hade ni det inte bara? För såå stor skillnad är det ju varken på dig och mig eller dig och Anneli att du aldrig skulle hört om det. Faktiskt!
Tack så mycket! Blev lite stolt över mig själv ändå, som sitter och gör det efter hand och huvud bara. Ska se om det blir nåt av detta nu så ska du få se hur jag tänkte först, promise! Jag tänkte faktiskt på att du/ni/nån ville se en liten bild på mig så därför fotade jag så. JAG ÄR SÅ BRA!
Ja, och även om jag förståår så väl varför dom inte kunde göra så så önskar jag att dom hade gett mig en ny sladd och så var det bra med det. Istället för att gå och vänta och sura och ingenting händer. Skit att man ska vara så förstående, haha!

Ja hallelujah eller hoppsansa, haha!
Kom att tänka på när jag och mamma tittade på... Notting Hill? Tror jag, med Julia Roberts och Hugh Grant? Fick just för mig att dom gjort nåt annat ihop också. I vilket fall, jag och mamma tittade på den och en kille klättrar över en mur eller nåt och så säger/ropar han "Hoppsansa!" och jag läser texten och frågar mamma vad hopp-sann-saa (hopp; som i högt hopp, san; som i san(dra) och sa; som i vad sa du) är för nåt. Eller hopp-sansa. Jag får inte ihop det i alla fall. Hoppsanasa, vad är det för nåt? Tills hon säger som man säger det och jag skrattar och skrattar för det var ju så självklart. Och Anton var pytteliten så han skrattade så han kiknade när man sa det, haha!

Tappar hoppet ännu lite till

Jag fick precis ett SMS från Elgiganten.
Nu har sladden kommit fram till verkstaden? Okej, det var ju inte illa med tanke på att det var förra måndagen vi lämnade in den och det var i söndags den skickades.

Tittade lite på det hela nu.
När vi lämnade in datorn tog det totalt 8 dagar från dagen vi lämnade in den till att jag fick SMS:et att jag kunde hämta den för den var klar. Åtta dagar.

Idag är det nionde dagen sen vi lämnade in sladden.
Det har tagit längre tid för den att komma till verkstaden, än vad hela proceduren tog första gången. Och då har jag räknat bort två dagar för att det var nyår, 31/12 och 1/1 för 2/1 skickades den.

Jag blir lite besviken.
Förra gången tog det ju två dagar att "laga" datorn så förhoppningsvis tar det inte mycket längre tid nu. Men sån tur ska jag al ändå inte ha.

Det har ju precis varit jul också.
Alla julklappar som det säkert varit fel på och så, suck. Funderar på det att det ska ta två-tre veckor max, gäller det från när jag lämnade in, eller när ifrån?

Blah, kan det inte bli över så jag kan släppa det och gå vidare?
Ska försöka få i mig mat och sen åka och jobba. Kanske om jag hinner, så bör jag lyda mitt eget råd så dagen inte blir ännu värre. Det känns bara så hopplöst, det blir bara aldrig bra.

Glädjande tips

Jag måste tipsa igen.
Till dom få som kanske är här inne men inte har besökt Jasas-Hanna. Igår la hon upp ett klipp på sin solstråle till son, Mio. Som man skrattar med dom, dagen är räddad, ifall den skulle gått i bitar. Och skulle den få för sig att göra det, vet jag vad jag ska göra när jag kommer hem sen! Äh, det gör jag nog även om den gått bra, gå in och titta en, två, fem, nitto gånger HÄR!

När det inte är så lätt

Mamma mia, ibland så.
Jag tror jag har berättat om bloggen Kunden har (inte alltid) rätt förut? Idag var det ett så bra inlägg så jag bara måste dela mig mig. Inget konstigt egentligen men för en som är född liiite senare än damen är det ju ganska lustigt. Jag är mest glad att hon fick hjälp.


Det där med teknink...

What have I done?!Det blev tre små, små dukar.
Något ojämna eftersom jag gjorde eget "mönster".
Hann visst glömma mellan varven, hah!


Tänkte ha dom här i badrummet.
Framförallt när ljusen börjar ta slut, om det blir varmt.
Och så har jag ett annat litet kommande projekt.


Det första projektet, misslyckat.
Började, fick en idé gjorde om och "bättre".
Nu får jag gå på ursprungsidéen igen.


Lite dumt dock, kan jag ju tycka.
Satt och rev av nagellack när jag virkade igår.
Vad det nu skulle vara bra för?

Polly Pocket

Åh, vad glad jag blev när jag loggade in här!
blogg.se's startsida var det ett inlägg från en tjej som skrivit om Polly Pocket! Nostalgi på hög nivå, minst sagt! Vet att jag hade lite olika såna, och inte bara med Polly Pocket, med nån cirkus och med en lejonfamilj och sådär. Gu så mycket, och så glad jag blev när jag såg det!

Dock pratade Jessica om detta för ett tag sen.
Hennes dotter älskade tydligen just Polly Pocket, men som jag fattade på henne var det mer dockor hon hade? Eller ja, gubbar på tre-fyra centimeter om inte mer? Men då är det ju inte Polly Pocket? Eller så har dom tagit det vidare men jag som blev så glad, då också, haha!

Från det ena till det andra

Anneli: Jag skriver alltid dom, enstaka få fall då jag tycker de/dem passar bättre, men jag kan inte minnas att jag nånsin fått fel för det i skolan. Räknas det som fel egentligen? På nätet skrivs det ju mej/dej men jag tycker det var mer förr. Hade en tjej i klassen, nån gång på högstadiet, som hävdade att hon inte kunde stava riktigt (mej/dej, oxå och allt vad man skrev/skriver på nätet) för att hon skrev så på fritiden. Var ju mest en ursäkt för lathet, men sen var väl hon inte den som var mest mån om sina betyg heller.
Jasså? Du kan sticka men inte virka? Jag har försökt flera gånger att sticka men får aldrig till det och har aldrig tyckt att det är lika roligt som att virka. Så då trodde jag lite att det var lättare att virka, hah! Mamma gör ju båda, massor, så hon lär mig om/när jag behöver! Ska se om jag hinner fota innan jag åker sen, det blev inte som jag tänkt men det blev bra ändå!

Jasas: Haha ja, jag hade en sån måndags-känsla när jag skrev inlägget, kändes inte alls under dagen som att det var måndag, men det kändes som det var måndagmorgon jag skrev om.

Smäm: Ja det är riktigt kul, och avkopplande! Bra substitut att ha framför TV:n när jag väntar på att få en fungerande laptop igen. Jag har så svårt för att bara sitta och titta, haha!

Fast det blev nog lite för mycket av det goda.
Igårkväll kände jag nåt som jag inte känt på hur lång tid som helst, men som var en del av min vardag i nästan lika lång tid. Jag satt nog fel när jag i princip satt heeela dagen och virkade, i soffan, för när vi skulle lägga oss kunde jag knappt röra mig för det gjorde så ont i "ryggen" och när jag väl lagt mig, med halva kroppen utanför sängen, fick jag dra mig med dom delar jag kunde använda utan att det kändes som nån sköt mig i ryggen, och dra mig i Oscar för att komma till rätta.

Och jag som alltid somnar på högersida!
Det var vänstersidan som gjorde ont och enda gången det inte kändes så mycket var om jag låg på vänster. Dock var jag så trött, och efter lite kämpande och smärt"poffar" blir man rätt utmattad, så jag tror minsann jag somnade på vänster ändå. Gick ändå inte att sova på höger när det strålade smärta uppåt och neråt hur jag än låg. Så idag ska jag röra på mig!

På det älskade, kära lilla jobbet som jag saknat så!
Blir bara fem timmar i eftermiddag men det är ju ingenting. Är ändå två veckor sen jag var där sist och det känns lite tråkigt. Men men, så är det ju. Kunde ju fått för mig att gå i skolan istället, så hade ju det varit löst, hah! Men men, men men, men men. Vad är väl en bal på slottet? Jag såg för övrigt varifrån det kom. Malin och Carina brukar vara bra på att använda det uttrycket, och på julafton såg jag ju varifrån dom fått det! Askungen, när hon inte får/kan gå. Vad är väl en bal på slottet?

Så väldigt trött

Jag blev bara sådär jättetrött?
I hela huvudet, armarna, benen och hela kroppen verkligen. Som igårkväll när jag krälade i säng. Satt i soffan och åt frukost, la mig ner en nanosekund men satte mig upp för att inte somna. När jag hit gick det bra och så helt plötsligt sa nåt BADABOOM och jag blev sjukt trött.

Jag får väl återvända till min virkning.
Trots kramp i handen. Den är inte riktigt van. Och vad det blir, det vet jag inte. Just nu är det en fyrkant. Och jag lär ta upp den snart. Men kommer jag på vad det ska bli lovar jag att fota och tala om det. Thank you very much. Ne men gudars, det här går inte.

Måndag morgon

Jasas: Haha ne det är sant, är man inte på jasas.se är det klart att man är på jeinyn.blogg.se!

Anneli: En hel dag, det är ju jättelänge! Haha jag var tvungen att dubbelkolla så det var igår, eller ja förrgår nu, för det kändes som en eeevighet! Haha ja igår var det ganska hög nivå på produktiviteten här inne faktiskt, med bilder och grejer dessutom!
Nej, det blir ju inget. Jag fick platsen och var välkommen och allt, men känner att jag inte orkar/vill gå ett år med allt som hör till skolan där.
Ibland tappar man saker på vägen, men jättetack! Känns bra!
Nej men det är säkert nån som kommit på att det ingår i växthuseffekten detta också. Så är det ju med allt; är det för varmt är det växthuseffekten, är det för kallt är det växuhuseffekten.
Det har du rätt i, det kommer jag ihåg nu när du säger det! Skönt att jag inte är ensam om lille/lilla i alla fall! Även om lärare inte bryr sig nu då. Men det kanske man skulle göra så folk inte skrev lille Lisa och lilla Kalle, blöh!

Känns lite konstigt att sitta här.
Likväl som jag kunde ha suttit i skolan liksom. Gått upp tidigt, åkt iväg med Oscar på bussen och suttit i skolan nu. Känns lite skönt på ett sätt också men när jag hade ställt in mig på att vara klar med allt vad gymnasiet heter till sommarn så känns det lite jobbigt också.

Han kom i alla fall iväg ordentligt.
Var lite siså med bussarna men det brukar det tydligen vara. Ska försöka pilla i mig lite frukost här nu så får vi se vad jag gör av dagen. Funderade på att gå upp till mamma men så vet inte Oscar när han kommer hem och känns taskigt att inte vara hemma när han kommer hem första dagen på terminen. Anton börjar inte förrän på måndag så dom är hemma idag och imorgon.

Och helgen då, så klart.
Men tänkte passat på när jag ändå var själv hemma. Men vi får se, annars tar jag det imorgon när jag vet när han kommer. Idag kan dom vara där en timme eller hela dagen, ingen som vet. Men men, det blir ett senare problem. Nu; frukost i magen!


Jag vet att det inte är måndag....

Somnar sittande

Oscar ligger i sängen och tittar Stargåte för att bli lite trött.
Jag sitter här vid datorn med Hanna men försöker kolla så han inte somnar innan jag hinner komma och kramas:

- Håller du på att somna?
- Nej. Gör du?

Jao, viiilken liten sekund som helst!

This is the end

Jasas: Hahaha jaa, hur bäst hade inte det varit? Lätt att om jag orkat så hade jag gått ner nu bara för att få åka snowracer med er i backen!
Och tack här också, känns så bra och kul att höra verkligen!!
Våran låg på 899;- på Elgiganten, heelt okej med tanke på vad den gör och att ha färskt bröd när man behöver och så lite man behöver göra för det!
Hihi ja, du vet ju att jag var tvungen men fick gå igenom mycket för att få till den bilden, haha! JA! Han är tokbra egentligen, fast det mest är monster, hah!

Nu börjar det bli nattidags.
Sitter med Hanna, och Björn på ett hörn (hah!), på MSN och har gått igenom lite glatt och lite mindre glatt men nu är det galenskap på tapeten! Man måste ju skratta emellanåt också, eller ganska så mycket hela tiden. Ja, jag svamlar men det är som sagt (ritar en pil från sagt upp till nattidags) nattidags!

Oscar har lagt sig och tittar på Stargåte.
I telefonen. För en sån ska man ju gudskelov inte ringa med, oh nej man ska titta på serier. Jag säger då det, men så länge han väljer Nokia ska jag inte klaga, haha! Bara lära mig att göra det själv också. I'm not an Ericsson-girl. Ne men vad sägs, god natt? I förebyggande syfte Hanna, om du snokar nu, hah!

Fotograf: Anton


Vi prominixerade hem till mami & CO.
(Fotograf: Jenni, resten är Anton)


Anton ville fota kaminen, gick sådär.


Fota foton var otroligt spännande!


Lika så TV:n, det var cooooolt.


"Ett mästervärk" kalladen han blomman.


OCh granen, man måste fota granen!!


Ehh ja, fråga mig inte vad han tänkte här.


En till blomma!


Grodor i stora lass hemma hos mamma.


Jag, Anders och mamma som dockor.


Antons teckning.


Monster, monster, monster everywhere!


Ja, som sagt, haha!


Strumpan kan man ju fota.


"Mamma, jag tar av mig strumpan"
sa han och vi tittade på varandra och skrattade.
"Jaha, jag trodde du skulle fota foten"
sa mamma och jag nickade med.

Jag kan också

Egonia har varit språkpolis idag.
Först tar hon upp att så många skriver stog istället för stod, sen berättar hon hur man använder de/dem rätt. Bra där! Nu ska jag också störa mig lite.

Även om jag tror mig vara ensam i världen om det;
Lille/lillen och lilla/lillan. Man säger inte "Hej lilla Kalle" eller "Hej lille Lisa", lille är för killar och lilla är för tjejer. Ska inte svära på att det finns regler om det, men det måste det göra.

Lite så när man väntar barn är det ju också.
"Så aktiv den lille är idag" = kille. "Oj vad vad den lilla sparkar idag" = tjej. Okej, nu ska jag sansa mig och försöka andas lugnt igen. Jag. Behövde. Bara. Få. Ur. Mig. Detta.

Jag var ju bara tvungen

Jag var tvungen att kolla upp det här med varför det är röd dag idag. Chathrine svarade att det var sista kristna julhelgen som firades men jag vill veta meeer, haha! Och så fick jag frågan, eller påståendet?, att om jag hittade svaret skulle jag vidarebefodra det.

Så jag gick till min vän Wikipedia och efter lite pill hittade jag om idag då. Och det stämmer som Chathrine skrev (inte för att jag trott annat, hah!), men det man firar idag är Jesus dop. Och sen, som Chathrine också skrev, har vi i Sverige hitta på tjugondeknut. Så så var det med det!

Baka pizza med bakmaskin


Själva maskineriet, the bakmaskin!


Veven som man sätter i bunken.
Felet på första var att vevens hål var massa större än pinnen!


Vätskor och salt i först, sen mjöl och torrjäst i en grop.


Sätter i bunken och väljer rätt program; 9 deg.


Gör man bröd väljer man också "hur brunt" det ska bli,
och vikten på brödet.
Behöver man, sätter man timer på när det ska vara klart.


Tryck start och the magic happens!


Det piper rätt högt och länge för det är färdigt,
och så hittar man sig en deg (annars ett bröd då)!


En perfekt det och jag blev positivt överraskad verkligen!


Oscar hade bara skinka kassler på sin,
jag hade kyckling, banan, jordnötter och curry på min också.


Jag fick egentligen inte fota den så man såg hur han lurade mig,
jag såg inte när jag la på kycklingen hur liten bit jag gjorde på, hah!


Efter 15-25 minuter blir det så här goooott!
Curry på min sida, inte bränt.

Sen tänkte jag, varför inte?
Hahaha, veven när den rör om smeten!


Den nya designen då

Jag är la bra då.
Glömde ju "säga till" att jag ändrat designen nu. Brukar vara bra att säga det ifall det inte funkar direkt. Och gör det inte det nu, ser man den gamla designen med nalle och hjärtan, trycker man bara F5 så ska det nya komma. Så vad tycks då? Är allt bra med färger, texter och så? Inget som hoppar eller flyttar på sig? Jag upptäckte själv två fel; rubrikerna i menyn byter färg om man går in på ett av dom senaste 20 inläggen via menyn, och när man går in i månadsarkivet så försvinner bakgrunden och allt blir svar. Men, jag har skrivit på DDB och hoppas på svar därifrån!

Men jag är ändå nöjd.
Lite småjulig, eller den passar i juletider som det (trots allt) fortfarande är. Och jag har som sagt svårt att sätta in ljust och vårigt när snön bara öööser ner. Eller mja, gjorde för 10 minuter sen. Men så funkar den ju sen också för så julig är den ju inte. Aja, bla bla, jag väntar bara på maten nu, haha! Fördriver tiden lite, får läsa lite bloggar istället tror jag blir bättre!

Mat, mat, maaat!

Chathrine: Jag förstår, även om jag undrade först, haha!
Okej, jag blev lite orolig att det var dansa-ut-granen-dagen redan idag men samtidigt så veeet jag så väl att det inte är förrän 13:e, eller där i krokarna, nära 14:e är det i alla fall.
Nu har vi ju ett komvux bara två minuter härifrån så det har jag egentligen inga problem med. Men jag tror inte att sättet på (just den?) folkhögskolan är nåt som passar mig efter vad Oscar har berättat. Han trvis jättebra men jag känner bara suck och stön när han berättar om sin dag och är glad att jag slipper. Men för en termin kunde man stått ut. Men, nu får vi se hur det blir.
Både här och hos pappa kör dom ju genom bostadsbolaget vi bor hos/dom jobbar för. Kan tänka mig att dom har nån form av rutt men samtidigt så som hos pappa då, med tre gator och tre områden, jag hade blivit sur om jag bodde på sista av alla och alltid fick plogat sist. I alla fall om dom är så lata som här så dom plogar så sent. Men ja, jag får ju fråga.

Mm, nu satte jag in pizzan.
Tog sitt lilla tag för att vi, som alltid, glömmer sätta på ugnen. Varför kan man inte skriva det först i recepetet, eller när man kavlar ut degen så den får jäsa i 30 minuter, kan man inte då skriva att ugnen ska på också? Aja, jag är hungrig så jag får gnälla lite. Nu är det i alla fall på G så jag får mat i min hungriga mage och det är väl för väl!

Sen blir det besök hos mamma.
Deras dator bråkar tydligen så det är ju tur att det snöat/snöar så så Anton har annat att sysselsätta sig med, haha! Fast han är bra på att leka också, men han tycker om att spela också. Man får skoja om det. Kommer ett inlägg sen om att baka pizza i bakmaskinen. Hanna frågade i morse så jag lovade att visa så det ska jag göra. Den måste ju bli klar bara, haha!

Jag måste bara fråga...

...för jag glömmer (säkert varje år) varför är det en röd dag idag?

Lite mera snö

Jasas: Inte jag direkt heller, för förut har det alltid varit plogat/hållt på att plogats när jag vaknade men här är dom ju så lata så det kan man ju glömma. Men nu undrar jag.
Där går dom 9-14.20 mådag-torsdag och 9-12 på fredagar förutom nån enstaka gång, en gång varannan månad kanske, då det är nåt annat som gör att det inte är så. Och lunch typ 12-13 eller vad det nu är. Så i så fall hade vi ju kunnat göra allt det ihop för det är samma schema för alla klasser.

Ojojoj, säg det med mig: ojojoj.
Jag är så duktig. Fick för mig att det var dags att göra nåt åt denna lägenhet så jag och Magnus Uggla började i köket med att diska och plocka i ordning. Snart blir det pizzabak, ska prova bakmaskinen hur det funkar när den "bara" ska röra och jäsa deg. Very spännande må jag säga.

Och snön den bara kommer mer och mer.
Nu ser man snart inte sanden han släppte ut när han "plogade" för en timme sen. Jag hörde nåt om 15 centimeter igår, tror det var under natten så vi är snart uppe emot två decimeter om det fortsätter såhär. Och jag får säga, som den värsta anti-snö människan för inte alls länge sen, att det faktiskt är mysigt! Nu behöver jag ju inte gå ut i det, men ändå. Jag hade gärna gjort det för nåt roligt som pulkaåk eller så.

Plus att det ärlite roligt.
Växthuseffekten, den som skulle göra allt så varmt och som gör så att vi aldrig får snö på vintern längre, den har nog semester i år så det hade faktiskt varit roligt om det blev sånt kaos som det var 94-95 nån gång där? Det är lite det jag väntar på nu, haha!

Nu kan jag berätta

Ja, jag kanske ska berätta vad jag ville berätta?
Igår höll jag på att börja skolan igen. Jag har kollat att jag behöver bara läsa upp svenska B, natur A och religion A för att bli klar med gymnasiet. Jag får inte söka högskola och sånt, då behöver jag fler ämnen, men jag kan söka jobb och säga att jag har ett komplett gymnasiebetyg med mig, vilket jag inte kan nu.

Men jag har siktat in mig på en termin bara.
Tydligen är svenska B en så stor kurs på den skolan, folkhögskola, så hon jag pratade med (Oscars förra lärare, samma skola som han går på) trodde att man kanske inte skulle hinna på en termin bara. Och i så fall får man göra väldigt mycket extraarbete, hemarbeten och kämpa ännu lite mer sa hon.

Vi gick och funderade och diskuterade hela dagen igår.
Till slut kände jag att för att jag ska orka sätta mig där igen, i skolan, så måste jag veta att det är en kort tid för jag har verkligen inte skollust alls. Och att hoppas på en termin, som sen kanske visar sig bli två, det funkar inte. Så jag fick ringa upp sen och säga tack men nej tack, det blir inget för min del i år.

Som tur var, egentligen.
Blev lite besviken när hon sa att hon pratat med lärarna på den kursen som jag kunde försökt med en termin på, och dom sagt att det var fullt. Går en till kurs i år men på den har man inte natur, så då hade jag varit tvungen att gå en termin till. Kunde man inte ringt och sagt det då?

Men det kändes bra igår, och jag hade faktiskt velat börja för att bli klar.
Och det hade varit roligt att åka till skolan tillsammans varje dag och äta lunch ihop och sen kunna åka hem tillsammans. Men ah, man får inte alltid som man vill så jag får kolla vad Komvux säger om det hela, inte för den här terminen, men för framtiden. Verkar just nu vara mitt enda val.

Snö och plogning

Hjärtat: Nu var det ju igen så att jag inte klagade, jag bara delgav min morgon. Och jag hörde mig själv, men jag hörde dig högre ;)

Jasas: Haha ja det ligger väl några vuxenpoäng i det, men jag plockar hellre såna än går hungrig för vi inte vet eller kan bestämma vad vi ska äta sen, hehe.
Haha förlåt, men man kan säga att du ingår i framtids-kolumnen? För jag hoppas ju så klart att du är med där också!! Och tack, det känns väldigt bra att kunna titta tillbaka på året så!
Haha nej, det är nog rätt så vanligt att man hör fel, oavsett om det är att man hör nåt helt annat än det som sagts, eller hör det i fel "ton" så det tolkas fel.
Haha jag satt igår när jag skulle blogga efter ändringarna och undrade vart tusan mina kategorier tagit vägen, och vad katten dom hette nu! Blev totalförvirrad, men jag har ändrat vardag (förut Tjöt & babbel) till huvudkategori så nu slipper jag leta efter den i alla fall! Men jo, jag blir minst lika förvirrad, haha!

Anneli: Jo fast min smäll blir att jag snart vränger dygnet annars. Går jag inte upp tidigare så sover jag till 10-11 och sen när jag går upp 8 på torsdag för att säga hejdå till Oscar kommer jag vara dötrött och somna under dagen/kvällen vilket leder till att jag somnar ännu senare på kvällen och så blir det en ond cirkel så. Allt blir senare och senare och till slut så måste jag ställa klockan för att veta att jag ska hinna till jobbet när jag börjar 14. Eftersom jag inte gör nåt om dagarna och så sällan har nån tid att passa så blir det ju inte riktigt samma sak, hade jag haft fasta arbetstider hade jag varit tvugen att komma upp och hålla igång, men inte nu när jag är hemma. Haha ja, ett inlägg här då.
Hahaha neej, det vill man inte höra! Jag tycker/tror att jag har ganska mörk röst vanligtvis, och det har jag tyckt varit så jobbigt och på morgonen är det ännu värre. Haha nej, jag lovar, du missar inget!

Herre min je vad det snöar och snöat!
När jag vaknade så hade det kommit säkert en decimeter, vad man såg inifrån. Och nu har det snöat på med mycket och stora flingor i en timme eller så. Tänker på min stackars pappa som sitter i sin traktor, dag ut och dag in. Plogar och skottar. Även om det är tråkigt på sommaren när det blir rätt enformigt med gräsklippningen så är det ändå nåt som hyresgästerna inte är beroende av på samma sätt som att gångarna och parkeringarna är rena. Det kan vänta om det är så, men snön är ju inte så snäll tyvärr. Men, vanligtvis är det ju inte så många gånger han behöver göra det, per vinter.

Det är nåt jag har funderat på många gånger.
Har man som fastighetsskötare nån form av system hur man gör när man plogar? Var man börjar? Som pappa då, han har ju tre områden med radhus och tre gator med hus. Börjar man på samma varje gång, eller kör man liksom "Jag började på ettan sist, nu börjar jag på tvåan" eller hur gör man? Dom som är här kan ju knappast ha nån sort turordningssystem för här plogar dom alltid senare på dagen. Kanske dom gör på övriga gårdar också, men känns som dom tar oss bland dom sista. Jag måste nog fråga vid tillfälle när jag kommer ihåg. Om inte annat nästa vecka när han fyller år, om han inte plogar då.


3 minuter senare:
Den lilla plogen drog förbi i en jäkla fart precis, i en av fyra gångar på gården bakom oss. Det är liksom en gräsmatta i mitten, sen ligger fyra hus runt den där tre av husen har sina utgångar och vi har vår baksida dit. Vår sida plogade han, men inte dom tre som har utgångar där? Dom två ena sidorna är så sett inte så mycket, förmodligen ligger det nån värmeledning eller så där, men ett hus nu då som har en-två decimeter snö att ta sig igenom. En kille gick ut precis när jag kollade, han fick gå i bilspåren som var i snön. Ja, jag säger då det.

Tanttestet

…har pelargonior i köksfönstret
Nej, står en torkad, halvdö orkidé där emot.

…tänder på män i tweedkavaj
Vet inte vad det är, så tror inte det.

…har fler sorters flaskor i medicinskåpet än i barskåpet
Haha ja, man kan fortfarande dricka hostmedicinen, men inte vinet (i kylen dock).

…tycker att dina fem år gamla byxor inte är pinsamma
Hade jag kommit i dom, haha, så hade jag inte tyckt det, nej.

…köper Yes istället för två billigare flaskor
Beror på vem som får bestämma, Oscar som väljer Yes.

…inte kan åka bil i två timmar utan att ha med kaffetermos
Nej, jag kan åka i två timmar utan att dricka nåt alls.

…håller koll på grannarna
Inte just grannarna men annat folk här i krokarna.

…hittat din favoritparfym – och den luktar mysk
Jag har min favorit ja, men mysk vet jag inte ens vad det är?

…slutar använda skärp
Ja men det var för att den inte nådde runt längre, haha!

…tror att det har hänt något om telefonen ringer efter 21.00
Nja, inte att det hänt nåt men undrar varför/vem ringer vid den tiden.

…slutar använda stay-ups och börjar med strumpbyxor
Har aldrig använta stay-ups och strumpisar hade jag bara när jag var liten.

…skrattar åt tonåringarnas stil och musik för att sedan haka på trenderna när de är över
Haha nej, bara det första där.

…börjar prata med dig själv
Ja, fast det har jag gjort länge. Men ja.

…plötsligt anses sexuellt erfaren
Det skulle jag nog inte påstå, eller ja, nej.

…får en klapp på kinden istället för baken av äkta hälften när du kommer hem från jobbet
Haha nej, tack och lov inte, då hade jag nog undrat.

…slätar ut julklappspapper för att använda nästa år
Nej, verkligen inte!

…Samlar kuponger
Nja, bara dom man får från Ica, fast jag kollar rabatter i reklambladen (Ica och Lidl).

…går till affären, med den fula miljövänliga tygpåsen utan att skämmas
Till Ica har vi självscannings-kassarna.

…sminkar dig endast vid speciella tillfällen
Nej, när jag känner för det och har lust.

…köper trisslotter istället för godis och en tidning
Aldrig i livet! Haha!

…matchar diskborsten och disktrasan
Ne det är verkligen inte noga!

…gör av med mer pengar på vardagar än helger
Neh, handlar mat gör vi hela veckan, haha!

…drömmer dig bort med hjälp av frökataloger
Eh, what? Nej.

…tar ICA:s gratis års almanackor
Neheminsann, jag fick betala 10 spänn för den rackarn!

…har speciell börs för småmynt
Nej, det är farmors grej men jag ska få ärva har jag bestämt.

…kan recept utantill
Två-tre kanske, haha!

…tycker att översta lagret i Aladdin asken bör ätas upp först, innan du börjar på nästa lager
Jag slänger allt jag inte äter från båda lagren, fyller det översta lagret med det undre och sparar dom bästa till sist i det undre!

…efter kalas diskas det innan du lägger dig
Hahahahahaha!

…köper bindor på apoteket
Inte om jag inte råkar vara där.

… har börjat oroa dig för att du är tant och googlar om saken
Haha nej, inte direkt faktiskt.

Ja då är det dags att börja summera, det finns totalt 30 påståenden, så här kan du kontrollera var på listan du befinner dig:

Räkna ihop hur många positiva och negativa svar du har, dvs hur många tantvarningar och INTE tantvarningar som du har?

Om du har fler än 15 positiva, dvs tantvarningar får du börja se upp, du har utan tvekan börjat din vandring in i tantträsket! Men fortsatt finns det än återvändo!

Om mer än minst 20 påstående är sanna är du en ÄKTA go TANT!! Finns ingen återvändo, bara gilla läget, dvs le och se glad ut och inse det faktum att du är en TANT!?

Och har du 15 eller färre negativa, dvs osanna, kan du vara lugn, men ju närmare du är den där magiska gränsen på 15, desto mer får du se upp, utan lilla minsta kan du vara där?

Om du har färre än 5 negativa, dvs osanna, kan du lugnt pusta ut, det är LÅNG tid kvar innan du ens behöver oroa dig!

Mitt resultat: Jag hade la fem-sex men det beror ju lite på hur man tolkar frågorna och svaren. Är väl ingen direkt risk att jag blir tant snart, och typ hälften av grejerna skulle jag aldrig göra - ändå.

Nya kategorier

Jag kände att det var dags nu.
Man måste förändra sig emellanåt, så jag donar lite med kategorierna. Mest vad det väl att jag ville minskat ner listan, men det gick sådär, haha! Två kategorier försvann, hela två! Jag är inte så bra på att banta, men det visste vi ju sen innan, ingen chock där precis.

Är lite sugen på att städa undan julen också.
Ska bara har orken, lusten och kreativiteten till det också. Eller se om det ligger nån gammal, oanvänd header som väntar på mig. Känns inte direkt som man vill ha nåt jättevårigt, när snön ligger där ute och lär göra ett tag till. Vi får se vad det blir av det hela, helt enkelt.Tillägg:
Inte bara det att jag tappat två kategorier, jag har dessutom ett antal gånger när jag antingen tänkt blogga om nåt, eller bloggar om nåt, tänkt "Åh, varför har jag inte en sån kategori?" så det ligger ju dessutom några i kö. Bara för att, hah!

En bra start på dagen

- Kan du ge mig min tröja?
- Den ligger härnånstans.
- ...och mina byxor?
- Dom ligger väl på din sida?
- Nej, du tog dom igår.
- Dom ligger här, vid din dator?
- Kan jag få dom då?
- Dom ligger där.
- Ja, det var därför jag bad dig ge mig dom.
- JAG HÖRDE KANSKE INTE ATT DU BAD MIG OM DET!


Ursäkta mig att jag har sån basröst.
Helst när jag precis har vaknat och rösten inte "kommit igång" än så bara för att jag höjde rösten så han skulle höra så trodde han att han fick världens utskällning och gick bananas och skällde ut mig. Haha, nån som är morgon trött? Oh yes. Nån som har kass morgonhumör? Oh yes.

Urspårade tankar

Hjärtat: Det var utan imbördes ordning, var glad att du var med nånstans!

Anneli: Haha ja, det sjuka är att jag såg den kommentaren först igår! När jag var inne i själva inlägget för inte hade jag sett det här inne! Dumma blogg.se ska tydligen börja bråka igen. Inte nog med att inget visas på "startsidan", jag går alltid in på alla kommentarer men ändå hade din och en annan kommentar försvunnit, men jag hade sett dom två som kom in efter det? Så mysko.
Och ja, det är väl tyvärr så men jag hoppades att dom skulle vara bra. Hade ju varit kul med nån affär/kedja nånstans man kände att man kunde lite på, men icke.

Jag måste putta tillbaka mitt dygn.
Inte vända tillbaka, man får inte säga för Oscar att man vänt på dygnet om man är pigg lite längre än vanligt, vända på dygnet är att gå upp när jag fortfarande är pigg, typ. Den läxan lärde jag mig igår när jag sa att jag måste vända tillbaka. Men okej, jag har förskjutit mitt dygn.

Men jag försöker och försöker.
Klockan ringer tidigare och tidigare varje morgon men det tar ju sin lilla tid att ta sig upp ändå. Men nån gång tycker jag att jag måste vara trött när klockan passerat midnatt. Eller ja, problemet är inte att jag inte är trött egentligen, utan att jag är pigg också. Så jag kommer liksom inte till ro. Hade jag kunnat göra det hade jag väl somnat, men nu måste jag studsa, prata och göra saker för jag är för pigg. Ha, och nu när jag sitter här och gnäller ser jag lösningen också.

Man kanske ska göra sig av med energin.
För det är ju det jag känner, när jag lägger mig och stänger av. Jag är egentligen trött, jag gäspar, men jag har massa energi kvar. Göra sig av med den då kanske, pucko. Så jag har ju idag och imorgon, sen börjar det igen, men nu vet jag ju och då kan jag (försöka) göra nåt åt det också.


Vad ni har för nytta av detta inlägget vet jag inte, det spårade iväg lite när jag tänkte medans jag skrev. God morgon säger vi och hoppas på att nästa blir bättre.

Duuumma dom!

Anneli: Haha förlåt! Men det spritter i hela mig av att inte "kunna" säga nåt så jag måste säga i alla fall att jag har nåt att säga, haha!

Är jag irriterad eller är jag irriterad?
Ganska imponerad också, hur man kan vara så inkompitent...a. Ja, jag pratar om Elgiganten, what else liksom? Jag börjar få redigt med abstinens och saknar att kunna sitta i soffan och slötitta på TV:n. Nu sitter jag här inne, själv i mitt hörn i sovrummet. Hur kul är det?

Jag fick SMS igår att varan var skickad till verkstad.
Eh va? Tänkte att nåt måste varit fel för igår var det söndagen den 3 januari, och jag lämnade in/kvar sladden måndagen den 28 december. Det är en vecka senare och visst jag kan förstå om allt inte är som det ska torsdag-söndag när det var nyår, men när vi lämnade in datorn skickades den samma kväll som vi var där, och då var vi där tidigare på dagen nu andra gången med sladden.

Jag tappar hoppet om dom mer och mer.
Och jag tänker banne mig inte acceptera att det är två-tre veckor från och med igår som det får lov att ta, två till tre veckor från att vi var där, och jag kan dra av torsdag-lördag eftersom det ändå var nyår. Men dom är så inkompitenta och servicelösa så det gör la ingen skillnad.

Jag vill bara ha hem min dator!
Fast datorn har jag, laddaren vill jag ha hem. Lär la ta några veckor för dom att posta hit den sen också, typiskt dom liksom. Och jag som tänkte att ALLT ska vi handal på Elgiganten nu för där är det bra service och bra att ha allt på samma ställe.

Nää-ää, glöm det, no way José och screw you!
Nu har jag dessutom bloggat om dom tusentals gånger också, all publicitet är bra publivitet så det är la bäst att sluta. Får jag bara tillbaka min lille gullegris så hoppas jag att jag aldrig mer behöver ha nånting att göra med Eligigantens "service"/reparationsavdelning!!!!

Jag vill...

...men kan inte än.
Men jag sitter här och håller på att spricka så jag måste säga att det finns nåt jag vill berätta men det känns bäst att vänta liiite till. Men det känns bra som fan, nervöst och massa pirr i magen så jag hoppas att jag snart, snart, snart kan berätta!

Nu ska jag lägga Audiosurf.
Hoppas att ögonen stabiliserar sig och slutar guppa med i hoppen som är i spelen. Man blir lätt sjösjuk när skrämen är still men ögonen guppar. Lite mys innan vi sover så blir det en ny dag imorgon. Iiiiiiiihihihihi! Ja, vi säger så. Tack och god natt, vi ses imorgon!

F-f-faaarenheit

Nilla: När jag säger det för mig själv här så känns det inte lika konstigt att säga tvåtusentio men att skriva 2010 känns bara fel, haha! Så man skulle få säga typ "Jag har barn som är födda -02, -07 och tvåtusentio". Haha, så krångligt då!

Chathrine: Ja det är lite så jag känner också, även om det snart är 100 år sen och jag inte ens var i närheten av att vara med då, så känns inte till exempel 1920 så länge sen. Kanske om man tänker på sånt som hänt, typ Titanic 1912 eller mina mor- och farföräldrar som föddes på 1930-talet - då blir det ju ganska länge sen, men inte att bara tänka bak. Då känns det så fel att säga typ 20-talet. Får nog också börja säga det långa, även om jag säger tvåtusentio då.

Anneli: Ja, med rätt låt (snabb och med en hel del bas) är det lite klurigt. Man flyttar ju "bilen"/raketen med musen eller piltangenterna. Fast det är kul. Lite enformigt efter ett tag men man får ju lyssna på (bra) musik under tiden och det är ju inte fel!

Nu har vi fått handlat också.
Det var typ det vi fick gjort idag. Men skönt att ha det gjort så vi har mat hemma och kan äta varje dag igen. Var ett tag sen nu faktiskt, haha. Ska bara handla det sista på Ica. Bra att börja på Lidl så tar man det man kan/vill köpa där och det som hellre köps på Ica och som inte fanns/inte var bra på Lidl brukar funka på Ica. Nice, nice. Skitbra att ha båda så nära, typiskt att Netto och godislagret stängde strax innan vi flyttade bara. Av två helt olika anledningar, men ändå, haha!

Sitter och kollar lite på YouTube.
Kom på att allt finns ju där. När jag hittade (massa) filmer på Audisurf kom jag på att jag kunde ju faktiskt kolla efter Farenheit också, så man fick en liten inblick (om man är intresserad) istället för att bara läsa mitt babbel och kanske inte fatta nånting. Hittar dock inte riktigt nån bra film som visar som jag vill. Känns ju lite roligare om det visar hur det är än bara... jag vet inte, inget viktigt.


Här ser man nästan att man får påverka vad som görs eller sägs.
Och att det sen påverkar spelet. Finns ett antal olika slut, beroende på hur man gjort under spelets gång. När servitrisen pratat och det blir tyst en stund och polisen frågar en ny fråga, har spelaren valt den. Så får man veta olika saker, beroende på vad man svarar och det hjälper på olika sätt i utredningen. Och så ser man när dom letar ledtrådar, det är också sånt man får göra själv, antingen så letar man noga eller hoppar över det lite eller som man vill, ju mer man letar desto bättre mår polisen och desto lättare går ju utredningen sen. Har jag avslöjat hela spelet nu? Haha!

Det här håller jag på med....

...dock inte riktigt på den nivån!

 

...närmare denna i så fall!

 


Massa tal igen

Nilla: Ja det känns jätteudda, plus att jag tänker på 10-talsåren för 100 år sen när jag tänker på -10 (1910), -11 (1911), -12 (1912) och så vidare. Förstår att det känns udda att säga att "den" kommer vara född år 10, haha! Jag hoppas jag har vant mig tills jag får barn, idag känns det som jag inte kommer kunna säga "H*n är en 10:a/14:a/18:a" eller vad det skulle bli, jämfört med idag säga att man är 89:a eller nån är 02:a. Vilka problem man har, hah! Och tack så mycket, också!

En annan grej som är lite kul, apropå årtalen.
Det här blir ju 10-talet och även om jag, som jag skrev här ovan till Nilla, bara tänker på 1910-talet så är det ju 10 det är nu. Men förra årtiondet var ju 00-talet. Och jag säger nollnoll-talet.

Där emot har jag ju en envis sambo.
Och nej, jag är det inte det minsta. I alla fall så envisas han med att nollnoll-talet låter fult, så han tycker att man ska säga noll-talet. Men jag får inte ihop det med övriga tio årtionden, man kan inte säga noll-talet och tio-talet. Då blir det ett-talet. 20-talet blir två-talet.

Vad säger ni?
Har vi lämnat nollnoll-talet eller noll-talet? Kommer det kännas konstigt att prata om sånt som hänt -15 istället för -05?

Tjejsnack #38

2009 års glädje

Berätta lite om 5 olika händelser som gav dig glädje år 2009.

 

1. Min lillebror:
Trots att han redan är 7 år så han lär sig ju inte prata, gå och vara människa som när han var en liten bebis, så lär han sig nya saker och utvecklas dagligen till en människa. Även om vi inte ses varje dag längre, och även om jag inte har lärt mig att inte ta åt mig så när han säger saker, så är jag så glad över att få följa hans utveckling och se lille Korvas bli stora Korvas när det gäller allt från vänner, skola, spel och hur man är mot varandra och med varandra. I snesteg och torrt.

2. Vår kärlek:
Nåt vore väl fel om man inte kunde säga att man glatt sig åt kärleken under nån av dom 365 dagarna som gått på det senaste året. Det känns dagligen som vår kärlek växer, som att vi utvecklas med varandra och som att jag verkligen hittat rätt. Vi lär oss leva med varandra, anpassa oss eller förbättra oss för varandra. Efter snart fyra år kan jag säga att än har jag inte tröttnat!

3. Mitt jobb:
Jag är otroligt glad och tacksam över att ha ett jobb som jag trivs med med kollegor som jag gillar otroligt mycket. Både att jag kan prata med och lita på mina kollegor, och har en chef som stöttar i allt och finns där hela tiden. Även om jag kan bli trött efter många och långa dagar så går jag med ett leende dom flesta dagarna bara för att jag njuter av den tur jag faktiskt har.

4. Vår framtid:
Den blir klarare och klarare, vi vet för varje dag som går mer vad vi vill ha ut av den. Vi pratar och vi pratar och vi är ovanligt överrens om det mesta. Jag ser ljuset istället för att känna som att vi trampar runt i samma fotspår gång på gång på gång. En dag är vi i framtiden och tills dess kan vi prata och planera om den, och njuta av det vi har här än så länge.

5. Min familj:
Alla är vi på våra olika sätt men jag får säga ändå att 2009 är året då jag på många olika sätt, bra som dåliga, sett dom flesta i min familj på nya sätt. Och det glädjer mig, ganska självklart när det är ett nytt sett till det bättre, men när det är till det sämre också för då går jag inte och hoppas/tror/låtsas om nåt som inte finns. Nu vet jag vad jag har, och jag är så jävla glad för det!


Jag är upptagen

Jasas: Jaa-a, du är så vuxen, duktig och snäll!!

Hej och hå vad jag varit på blogghumör idag.
Not. Men Oscar tankade mitt älskade Farenheit/Indigo Prophecy till mig igår, eller han köpte det i julklapp till mig, så jag har haft att göra. Nu har han köpt Audiosurf också, så det tankar så jag har ännu lite mer att göra. Ja, vad säger man? Han har säkert nåt bra spel han vill spela eftersom har packar på mig alla dessa spel, för att börja med Peggle då dessutom. Eller så är han bara snäll?

Men imorgon får vi hitta på nåt faktiskt.
Idag har vi ändå varit så duktiga att vi skrivit matlista för de tre kommande veckorna, skrivit ut den och recepten vi behöver så nu ska det bara handlas också. Det passar ju bra till imorgon till exempel. Sen får vi se vad mer det blir. På torsdag är det ju skolstart så han, Oscar, är nog inte så sugen på att hålla på med massa annat, han vill väl mest spela och vara med Karl typ.

Redigt!

Jao, då är man utvilad då.
Gött att somna sådär strax innan 19 och vakna sådär strax efter 20. Eller inte, haha! Oscar väckte mig med att maten var klar så det var ju bara att kamma sig och sätta sig till bords.

Han som varit så redig idag.
Städat i köket, bakat brödet som jag bad om, lagat mat båda gångerna trots att jag första gången inte ens skulle ha samma som honom så ställde han sig och gjorde mitt också.

Det var nåt mer jag fundlierade på.
Nåt jag tänkt skriva här, men jag minns inte vad? För ovanlighetens skull liksom, hah! Oscar frågade om vi skulle köra en match eller två Peggle, så jag får nog lämna Hanna en stund på MSN och passa på medans han vill och hålla tummarna för att det blir tre eller fyra, kanske?

Helt meningslöst inlägg

Jasas: Haha jo jag vet, skojade med dig. Jaa, dom är toksöta! Redan innan man börjar läsa blir man glad (eller ledsen om det är så) för man sett dom. Toppen!
Ja, jag tyckte det var redigt av mig ändå, så lätt att somna om där annars.

Annli: Grejen är ju att annars sover jag lätt till 10-11 och jag mår så dåligt av att göra det, kryper i hela kroppen och dagen är puttsväck. Sen är det dessutom så svårt att somna på kvällen. Därför försöker jag vara duktig och ställa klockan på 9 i alla fall. Men som Oscar, om en vecka har han börjat skolan och går upp vid 6-7 och jag vid 8 så man får väl börja ställa om kroppen, haha!

Jag är så fast, fast inte fast som i sitter fast utan fast som i beroende.
I Peggle. Påminner om flipper tycker jag, fast man ska ta bort bollarna som är på banan som man ser på bilderna. Helst dom röda för man har 10 bollar, kan ju så klart få extra om man trixar sig, och man måste få bort alla röda för att klara banan. Men får man bort alla röda också får man massa bonus.

I vilket fall, så är det det jag pysslar med nu.
Och det är så irriterande. Dom första typ 40 banorna, själva äventyrsdelen på spelet, var det 25 röda pegs man skulle ha bort. Sen hittade dom på att det fanns en, minns inte vad dom kallade det, men typ delux också för proffsen. Då är det förstå fem banor med 35 röda pegs, sen fem banor med 45 röda pegs och nu är jag på fem banor med 55 röda pegs. Är ni med än så länge?

Nu till problemet då, eller ja, problem och problem, men:
När jag hade 25 så hände det flera gånger att jag hade en, två, tre röda kvar när bollarna tog slut. Sen hände samma sak när jag hade 35, och 45 och nu 55. Fast det säger väl sig själv, egentligen om man tänker efter. För annars studsar bollen ju på blåa också, fast nu är ju många av dom blå röda. Så det är ju rätt självklart, men lika irriterande ändå när den röding är kvar, och bollarna är slut.

Morgonen gjord

Jasas: Haha nej, verkligen inte. Dom drar inte jämt nånstans, Oscar och Anton, hah!
Haha ja, eller som här så är dom svindyra, plus att gymnasiet ligger två minuter därifrån som dom tjänar väl rätt bra på det och lunch, även om den är svindyr den också nu.
Joo, jag vet ju det egentligen och ibland försöker jag komma ihåg det när jag fotar (för det gör jag ju egentligen inte allt för ofta heller) och ibland tar jag till och med nån bild som jag inte blir nöjd med och sen ger jag upp, typ. Och ibland kommer jag på det när allt är över liksom. Men jag får skärpa mig!
Jaa, nåt sånt var det nog. Alla kan ju inte alltid klicka, och det är ju bara Laura och hennes familj som dom har kontakt med idag. Men så är det ju, man kan ju möta folk lite överallt som man klickar med, och är det i grupp måste man(/barnen) ju inte klicka med alla där.
Då är du redan lite "van" då. Tack och lov är det sällan jag skriver året, så jag ska nog överleva, hah!
Man tröttnar ju på att kommentera om man inte får respons från den som skriver bloggen och läser kommentarerna. Delger jag mina tankar om det du skrivit är det klart att det är kul om du svarar tillbaka, om så bara "Tack", "Trevlig helg", "Okej" eller ett svar på det man skrivit.
Haha nej jag gör ju inte smilisar! Jag tycker inte om det i sånahär texter, och jag är master of överanvändning av smilies så det är inget eller allt för mycket i mitt fall. Hade jag dock haft såna som du (eller tyyp, att det är gubbar istället för paranteser och punkter) så hade jag kunnat använda det.
Förlåt, nu fick du ett helt inlägg till svar igen, hahah! Hoppas inte det gör nåt!

Anneli: Men åh så söt du är då!! Nu sitter jag här och rodnar ju, haha!
Haha, så typiskt att det var just en bra bild som blev "förstörd" så. Oscar brukar vara så bra på att göra nån min eller så, när jag försöker se bra ut för att få en fin bild för att det kan vara kul att ha en sån bland alla galna bilder också, hah! Eller så tänker jag ta en oseriös bild och då står han där och ser ut som en liten änglapojke. Aldrig är man nöjd, hah!

Sådär, då var frukosten intagen.
Blev lite tokigt i natt så jag somnade inte förrän vid 4 och chansade på att ställa klockan på 9. Jag börjar lära mig att är jag så dum så jag ställer klockan för tidigt för att vara duktig och komma upp i tid/inte sova för länge, då snoozar jag förbi och sover några timmar till. Jag hade kunnat vara så korkad och ställa klockan på 7-8 för det känns som en bra tid att gå upp, och så är man trött till ikväll. Men jag hade knappast vaknat då. Så 9 blev bättre, strax före 10 kom jag upp. Kände mig så pigg, stängde av snoozet och kom på mig själv med att nicka till flera gånger, hah!

Joho, jag var där!

Ja okej då, jag ger mig faktiskt.
Anneli frågade om jag inte var med på nyår, och det var jag ju. Men eftersom jag höll i kameran kom jag inte med på fler än tre kort av dom 77 som togs med vår kamera igår.
Men så tänkte jag att jag får väl lägga upp dom korten som jag kom med på då, det är ju faktiskt inte ofta det händer trots allt. Det är ju nytt år och allt.


Jag ville få till en mysig nyårsbild, men oroade mig mer för att Oscar skulle flumma till sig och göra nåt töntigt. Men, så försökte han faktiskt få det bra! Kors i taket, vilken chock!

Sen tänkte jag faktiskt att jag behövde vara med på nåt kort också och gjorde mig till. Sen tänkte jag "Jag kan ju inte stå och fota som om jag hade jackan öppen!!"

Så jag drog upp dragkedjan och tog en ny bild. Men tog inte med nån av dessa tre för jag tyckte det såg ut som jag hamstrade i mina illröda kinder. Men, jag var faktiskt med!

Tjugo-tio

Anneli: Haha nej, jag har fått detta berättat för mig och bilderna har alla andra tagit, jag låg hemma och sov ;) Men faktiskt så tog jag en bra bild på mammas kamera men fick aldrig lagt in den tyvärr, får höra om hon vill maila, annars kanske det fanns nåååån bild på mig, hah!
Haha okej, konstigt det där att han aldrig lär sig då! Jag har faktiskt aldrig sett den, visste inte vad den handlade om, inte lönt att fråga Oscar för han skulle se den eftersom han aldrig sett den, haha! Första gången, annars brukar han se om filmer. Men jag fick det till typ Robin Hood, eller nåt?

Jasas: Många kommentarer = långa svar. Speciellt när det gäller mig som måste skriva en hel utläggning till varje kommentar också, hah! Oftast i alla fall.
Nej, det är ännu tidigare(?) än så. Tror man träffas på/genom BVC/MVC, dom var la kanske 7-8 mammor med barn födda nära som träffades hos varandra ibland och säkert ibland på om det nu var BVC eller MVC. Fanns när jag var liten också. Öppna förskolan är ju till "alla", detta var bara mammor (och pappor om dom kunde/man var hos just dom) och en liten grupp som sagt.
Jaa, det var otroligt gott! Hon är så fiffig och piffig min mamma när det gäller sånt!

Ehh, jaha? Vad tänkte jag nu?
Jo, ah! Ursäkta, haha!

Jag har en telefonminiräknare här på mitt skrivbord. Jag vet inte riktigt vad den kan göra, massa häftiga grejer ser det ut som men jag använder den som klocka, hålla-koll-på-datumet-grej och miniräknare men kopplar man in den kan man ringa på den också.

I vilket fall så tittar jag på den gång på gång. Varför står det tjugo-tio på den? 2010 alltså. För att det är året. När det stod 2009 var det inte alls konstigt, men tjugo-tio ser bara koko ut. Och det ska man glo på i ett år liksom? Varför är det så svårt att ta in 2010. Eller att säga "H*n föddes/dom gifte sig -11" känns också udda. Jämfört med -73 eller -07. Eller är det bara jag?2009 listan

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Haha nej, inte vad jag kan komma på?
2. Höll du några av dina nyårslöften? Ja, jag hade inga då heller.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Kan man väl säga...
4. Dog någon som stod dig nära? Det dog folk lite här och var.
5. Vilka länder besökte du? No more than Sweden.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Jobb till Oscar.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Minns tillfällena, inte datumen.
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag bara blir bättre och bättre? Hah!
9. Största misstaget? Inget som är nån idé att ångra nu, gjort är gjort.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Äckligt, jobbigt apförkyld i juni annars inte mer än vanligt.
11. Bästa köpet? Mammas och Anders julklapp.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Hyra/räkningar/mat, annars stuff på jobbet.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Är väl glad för det mesta?
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Jag är så dålig på att minnas vilket år låtar är från.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare och gladare.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Exersiserat.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit onyttigt/dumt.
18. Hur tillbringar du julen? Vi var på frukost hos mamma och middag hos pappa.
19. Blev du kär i år? Lite mer kärare än innan, antagligen.
20. Favoritprogram på TV? Gossip Girl! One Tree Hill, Desperate Housewives, 2½ Men, The 4400, Scrubs och massa, massa fler.
21. Bästa boken du läste i år? Alfons och Milla - läste den igår!
22. Största musikaliska upptäckten? Åh, jag har det på tungan!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? OJA! Min dator!
25. Något du önskade dig men inte fick? Nej, minns inte att jag önskade mig nåt mer.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag hade kalas för släkten på pappas sida, sen kom mamma med familj, plus Antons farfar och farbror hit på Melodifestivalsmys.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, allt kan alltid bli bättre.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Jag upptäckte leggings, nån stil har jag inte, min egna som alltid.
29. Vad fick dig att må bra? Familjen och jobbet.
30. Ett sommarminne du inte kommer glömma från 2009? Jaa, det var ju lite kaotiskt (så det är ju inget bra minne) där i "slutet" men jag kommer komma ihåg det.

How would I know?

- Skulle vi... gå och... köpa mat... snart, eller..?
- Skulle vi inte äta korv och pommes?
- Men! Vilket är godast, pizza eller korv och pommes?
- Det var väl inte det som var frågan..?
- Jo, idag är det det!


Nån som är lite bakis, måntro?

Bilder på bilder

Man måste ju testa skrivaren:

Jag hade tydligen suttit där flera gånger innan jag såg den.

Testa fotopapper med bra bild så klart.

Allt som allt vid min dator, nu trvis jag ännu bättre här inne, tihi!

Nyåret 09-10 i bilder

Om nyåret 2010

Jasas: Ja, jag är väldigt sån att jag knyter mig an. Sen glömmer jag dom ju "så klart" när det kommer nya barn och man inte ser dom på länge, men det var så färskt så det var väldigt jobbigt.
Haha ja vi har ju en hel klädkammare att förvara skit i, blir det bara organiserat så får vi plats med mer, HAH!
Ne tack och lov är det inte ofta, och när det väl händer så är det ju verkligen så att man uppskattar dom bra dagarna extra. Och ibland behöver man vara lite depp också.
Haha ja dom har hängt ihop sen innan dom kunde krypa, dom gick i samma bebisgrupp (vet inte vad det heter? Massa mammor som träffas med sina nyfödda bebisar) och har klickat sen dess, så över sju år som dom hängt ihop nu! Så hon är liksom hans tjej, även om dom inte ser det så på nåt sätt (vad jag vet) och det inte finns nåt som säger att det blir så sen. Men nu är hon det, för mig, hah!
Här har dom ju så på eftermiddagen att dom har ett stort fyrverkeri som många åker och tittar på inne i stan. Kanske inte går att ha överallt men det är ju bättre än att folk springer runt och småskjuter eller skadar andra. Och det är ju betydligt mer och häftigare än dom små man köper själv.
Haha jag hade nog inte bestämt kläder än när jag målade naglar och skrev om det? Eller inte helt klart i alla fall, haha! Men naglarna är också viktiga vettu!
Jag har faktiskt tänkt på det!! Eller ja, på dig då. Och så tänker jag, "Jag ska..." och så gör jag aldrig, hah! Men jag ska skriva klart det här inlägget och sen GENAST gå och hämta kameran! Jag lovar dig Hanna, annars... får du komma på ett straff!

Anneli: Gott nytt igen, och god fortsättning!

Ja, så var det ju det där med svarsfunktion, hah!
Jag har kommit fram till att jag inte är så överdrivet förtjust i nyårsdagen. Vi kom inte upp förrän vid 13-tiden idag. Gaalet sent och jag hatar verkligen att sova så länge, jag tycker det är jobbigt att sova till 10-11 bara. Så hela dagen går åt till att sova, vara trött och slöa. Oscar skulle titta på Ivanhoe och somnade på soffan dessutom. Man gör liksom ingenting, bara segar runt.

Eller hälsar på folk, om man orkar.
Min kusin som bor i Norge nu skulle komma med sin sambo och hälsa på mamma men när vi kom upp ringde hennes telefon sen pratade hon och vi väntade på att hon skulle lägga på så vi kunde gå hem. Då var klockan närmare 14 och moster hade ringt en stund innan och sagt att dom skulle komma "om några timmar" och då kände jag att det kan handla om en-två och det kan lik väl handla fyra-fem så vi kände att vi gick hem. Och Oscar ville ju sett filmen då.

Men det var en trevlig kväll igår i alla fall.
Det blev jag och Oscar, mamma, Anders och Anton, Antons farfar, Antons tjej med föräldrar och en kompis till barnens föräldrar. Och moster och morbror som fick åka lite tidigare för att dom blev inkallade till att vara barnvakt. Så vi åt gott, kött och fisk. Sen hade mamma gjort smarrig efterrätt med hemmagjord typ chokladpudding och hallongoj. Smarrigt värre!

Och vi höll oss vakna.
Inte så nyktra dock. Gobbarna, som inte körde, blev som vanligt "inte så jättenyktra", Oscar blev lite extra social och jag hade lite gott att dricka precis som mamma. Två chaufförer. Och massa lek hit och dit, en hel del Sims för Anton och Lauras del och sen tittade vi på raketer vid tolvslaget. Vid 2 åkte dom som samåkte hem och jag sov inte många stunder senare.


Gott Nytt 2010, hoppas det blir ett bra år för oss alla!

RSS 2.0