Man skulle kunna tro att det är äl

1220294b704cc0150a154a8a91a65dc9.png

Man skulle kunna tro att det är älskade Rumpan som är på besök.


I'll be back

Vi har haft lite annat för oss ikväll.
Jag får återkomma imorgon.

Tror för övrigt jag glömde skicka

0-3e39bd9387087900d4a9efb5ecdfb882.png

Tror för övrigt jag glömde skicka in denna vid rätt tillfälle. Vi åt i vilket fall kebabtallrik hemma, men kändes som ute! Så lite som gör det hela.


Så duktig är jag att jag börjat tö

3f82d542c5c53ea9da65cd6083d71f19.png

Så duktig är jag att jag börjat tömma diskmaskinen. Bara resten kvar när maten är uppäten.


HÄR Hamna, är ju Eiffeltornet! Syn

0-33311ef37d9d44bafb829933c715e352.png

HÄR Hanna, är ju Eiffeltornet! Syns kanske sådär, men där är det!


It's about time

Anneli: Haha ja, varför inte? Då kanske den andre svarar "Jaha, jag äter inte ärtsoppa för att Jenni sagt att det inte är nåt att ha!" Hah, vem vet?
Mja, när man jobbar är det väl rätt bra att veta dagarna, ifall nån frågar idag hur vi har öppet imorgon så jag inte slänger ur mig 10-19 som vardagar, men egentligen är det bara 10-16. Men annars, nej vad ska man med dagar till? Haha!

Ann-Sophie
: Haha tack, dom på Jysk är såna modeoffer, det är ju så stilfulla och snygga kläder vi får, hah!

Jasas: Ja, nu får vi ju vänta och se vad röntgen säger, så får vi se vad hon ska göra.
Ja absolut! Gick ju för två dagar och hellre det så man inte känner hur allt la sig där man inte vill ha det, hah!
Haha ja som sagt så är dom ju så väldigt fina våra skjortor. Bör varit hemma i köket, tror nämligen Oscar fotade.

Goddie murgon!

Somnade så gott igår. Låg tvärs över sängen med huvudet på Oscars mage. Han kliade/krafsade på min rygg och det var bara så mysigt. Sen hade han tydligen sagt åt mig att lägga mig riktigt när han skulle sova. Jag hade lyckats få av mig mina glasögon, men det har jag inget minne av. Gott har jag sovit, i vilket fall.

Nu sitter jag väntar på att vakna till och säga PANG i energi så jag orkar ytterligare en dag med chefen. Även om hon var rätt lugn och snäll igår. Hon har ju annars tusen projekt på gång samtidgt och så ska det ske smack, smack, smack. Sakerna blir ju gjorda i alla fall, och vi fick trots allt mycket gjort igår också.

Har precis duscat och kollat Facebook så snart är det frukosttime. Sen är det bara idag och helgen kvar. På måndag är det en tripp till Ullared inplanerad, om allt klaffar. Sen jobbar jag tisdag-torsdag och får jag medicin på tisdag så ska vi på dop fredag-måndag. Vart tog tiden vägen liksom? Fem veckor är ju ingenting.

Nepp nepp, nu får det bli igång här. Hoppas ni har en bra dag så får vi se om det blir nån mer bloggning idag. Ni vet ju var ni hittar mig i alla fall: på jobbet! Ha en bra en!

En lapp om vad vi har för avtal me

0-4c0b24572e6e753e6e1a5f8f6315d3db.png

En lapp om vad vi har för avtal med kommunen om rabatter och så. Det roliga är att dom som sköter sånt, tydligen har sitt kontor i Västervik.


Allt blir så snurrigt och tokigt.

12c58656ba77b17d9e841f0472338fc1.png

Allt blir så snurrigt och tokigt. Jag letade efter veckans Tjejsnack förut och tänkte nåt om måndag precis. Men det är ju torsdag imorgon!


Hah, kolla vad jag hittade! Satt o

4588bebbf46da2d9ebb822cb799f798d.png

Hah, kolla vad jag hittade! Satt och gick igenom bilder, och så var ju jag där. Tokigt!


Både bra och dålig dag. Kom upp i

2848174649d6552f12cf50dc4927e2f4.png

Både bra och dålig dag. Kom upp i över 20.000 steg men har också ätit maaassa onyttigheter så det tar väl ut varandra. Synd bara, men så är det ibland.


Det är ju så enkelt

"På Facebook finns det ju en sån grej som heter We're related, och på den kan man ju inte använda å, ä och ö. Så ska man skriva låtsas blir det ju latsas. Då skulle man ju lika gärna kunna skriva lat ass. Man bara flyttar lite på ena s:et, liksom."

Det bidde inte så möe

Anneli: Hahaha joo, det går bra! Det brukar vi ju, så varför inte där också? Haha!

Nu har vi ätit och tjötat hos pappa, och veckohandlat. Det är inte illa.

Pappa hade gjort superfint badrum. Grå/svart golv med stora vita kakelplattor på våglängden, med några små svarta som en bård, tror jag. Grymt snyggt i alla fall, dom har varit så duktiga där alltså!

Ne, orkade inte mer, dags att nana så jag orkar chefens tempo imogon.

AyoJag har totalt, helt och fullständigt, fastnat för denna låten:
Där trillade poletten ner!

Det var ju när jag på Bloglovin' såg bilden på vad Ann-Louise ätit, som jag kom att tänka på vad jag skulle skriva om. Så glömde jag av det igen men när jag kikade in dit igen, kom jag på det!

Jag skrev ju för ett tag sen att jag inte visste om jag gillade sushi. Nu vet jag. Det gör jag inte. Tänkte att jag skulle testa, bara för att se. Men jag tuggade lite men fick inte ner det. Det liksom smakade inget, men konstigt.


Så, nu vet jag. Jag gillar inte sushi. Punkt och slut.

It's gone

Men åh, jag skulle skriva nåt snabbt bara typ "Förresten så..." men så glömde jag det samtidigt som jag loggade in här. Har varit mycket sånt det senaste, inte bra.

Ptja, vad kan jag ha tänkt på? Vad som helst, egentligen.

Mellanandning

Jasas: Hon ramlade/snubblade för nån månad sen eller nåt, och har haft ont sen dess :( Hoppade på kryckor ett tag och går med stödstrumpa nu, så hoppas dom fick svar av röntgen idag!

Anneli: Mja, lite för jag väl skylla mig själv att jag inte tog tag i det tidigare, men om vi ska på dopet så är det ju på lördag så vi åker på fredag. Och jag får besked på tisdag om jag får mer och/eller ny medicin. Men men.

En liten mellanlandning innan vi ska vidare till pappa. Vi har varit uppe och stått och gått sen före 10 idag och så ska vi promenera på 40-45 minuter till pappa, så jag kände att jag ville hem och andas liiite. Även om vi hade fått skjuts dit.

Funderade på att åka till vikingabyn som ligger här. Men så vart klockan redan 14 när vi var klara förut, tar kanske en halvtimme lite drygt att komma dit. Så vill man ju inte stressa om man inte är klar tills vi ska vara hos pappa, samtidigt som om vi blir klara för tidigt så hade jag inga nycklar med mig.

Men, det står ju kvar. Och så hann jag som sagt sitta lite. För nu är jag verkligen övermätt, ingen hit alls kan jag säga. Men gott vare. Kinabuffé, ojojoj så onyttigt med alla friterade kycklingar. Men, så gott!

Nu kör vi!

Jasas: Haha fan vilken timeing vi har på allt då! Suuukt.

Tina: Ja han ska vara glad att vi inte skulle steka nåt precis, hah!

Anneli: Jo tack, på tisdag. Hrm.

Ann-Sophie: Hah! Man tackar, eller ja. Haha!

Vad det händer grejer, men blogg.se har inte velat vara på min sida (peppar peppar så har det dock funkat bättre under en lång tid nu, för mig i alla fall) sen igår när vi kom hem, så det vet ni inget om. Det som hänt, alltså.

Igår eftermiddag, kan man nog kalla det, ringde mamma och sa att dom bara skulle handla lite, och undrade om vi skulle följa med upp och grilla lite. Det tackar man väl inte nej till så vi hoppade i anständiga kläder och gjorde oss lite mer presentabla, och gick och mötte dom. Blev lite väntan men till slut kom vid dit.

Först var vi tveksamma till att grilla för det verkade bli regn, men vi chansade och visst katten blev det en så otroligt fin kväll och vi satt ute tills jag började hacka tänder. Då, saknar man att ha en egen uteplats.

Vi hamnade vid datror och spelade lite diverse spel. Ibland bara jag med dom andra som tittade på, ibland turades vi om. Det blev läggdags för Anton och han sa nåt i stil med "God natt, hej då, nu ska ni gå" och vi skrattade. Inte för första eller sista gången, men det får vi nog ta i ett annat inlägg.

Vi blev i alla fall kvar, mamma kom tillbaka när han somnat, sen spelade vi lite mer. Vid 00.30 eller så, blev mamma trött så vi sa att det var dags att komma hem. 2.30 hann den nog bli innan vi kom i säng i morse.

Nu, sitter jag och väntar. Vi ska möta dom på McDonald's för att ta med oss lite frukost. Vi handlade igår det vi behövde (typ bröd och smör) och glömde det där uppe. Sen ska vi till sjukhuset. Mamma ska röntga sin fot som hon haltat på i flera veckor. Sen ska vi vuxna sköta bankärenden. Ojoj.

Så ja, dagen gick igår och idag lär den göra det samma. Får väl se när vi kommer hem och vad vi hinner, för sen ska vi ju till pappa också i eftermiddag. Men, jag lever och tänker på er. Eller nåt. Ibland i alla fall.


Ha en dunderbra dag, allesammen!

Listan om my man

1. Du är tillsammans med? - Min Orre-Borre.
2. Och varför det? - Ja, säg det? För att han vill?
3. Har han fått något smeknamn av dig? -  Massa, kan inte sluta komma på nya.
4. Hur länge har ni vart tillsammans? - 3 år, 5 månader och 9 dagar.
5. Hur träffades ni? - På nätet/via lunar.
6. Kände ni varandra innan ni blev ihop? - Haha ja, på sätt och vis.
7. Hur gammal är han? -  21 år.
8. Älskar du honom? - Vary mucho grande.
9. Har du slagit honom? - Dagligen, diciplin kallas det.
10. Har du roligt med honom? - Ja det kan vi allt ha.
11. Har ni sex? - Med varandra..?
12. Skulle du kunnna bo med honom? - Ja, men utan också.
13. Beskriv honom med tre ord? - Kunnig, stark, min.
14. Vet du nånting om honom? - En veldans massa.
15. Har du gjort ett sugmärke på honom? - Nån gång i tiden kanske.
16. Hur länge tror du ni kommer vara tillsammans? - Tills vi skiljs, på ett eller annat vis.
17. Får han dig att skratta? -  Alltid!
18. Säg ETT ord hur du känner för honom? - Säääärlek.
19. Vad för slags filmer ser ni på ihop? -  Alla möjliga, vad vi känner för.
20. Får du fjärilar i magen när du ser honom? - Hihi, jaa.
21. Vad har han för ögonfärg? - Blå, blå, BLÅ.
22. Vad är det finaste du fått av honom? - Hans kärlek och löften om framtiden.
23. Har ni samma humor? - Haha nej, inte ofta.
24. Planerar ni framtiden ihop? - Verkligen, every day.
25. Skulle han bli en bra pappa? - Oh ja!
26. Vad gjorde ni senast ni träffades? - Nu sitter vi och pratar räkningar.
27. Vad gör han när han inte är med dig? - Spelar data eller ser film.
28. Är du svartsjuk på andra killar? - Öh, nej? Haha!
29. Har ni bråkat nångång? - Rensat luften, ja så klart.
30. Har ni haft ett uppehåll i erat förhållande? - Inte på riktigt, hah.
31. Skulle du kunna vara otrogen? - Nej, never.
32. Hur länge har ni varit ifrån varandra som längst? - Tre veckor tror jag, huga.
33. Har ni samma åsikter om saker? - Ne, det kan man nog inte påstå.
34. Vem håller i fjärkontrollen? - Beror helt på, oftast ligger den mellan oss.
35. Går ni ut ofta? - Hah, nej inte direkt.
36. Har ni samma musiksmak? - Ne inte det heller.
37. Är hans familj trevlig? - Hm, ja.
38. Är han romantisk? - På sitt egna lilla vis, ja.
39. Stöttar han dig med dina drömmar och mål? - Självklart!
40. Har han någon fobi? - Socialfobi?
41. Gillar han sport? - Nej, tacka gudarna för det!
42. Är han en djurvän? - Oh ja, very much!
43. Kan han sjunga? - Haha, nej verkligen inte!
44. Spelar han nått instrument? - Nopp.
45. Kan han laga mat? - Jaa, han blir bara bättre och bättre!
46. Är han konstnärligt begåvad? - Mjae...?
47. Är han envis? - Haha, ja han också!
48. Tycker han om att resa? - Han skulle kunna tänka sig att resa, ja.
49. Vad gjorde han som fick dig att gapskratta sist? - Säkert nåt klantigt.
50. Vad är det sötaste han sa sist? - Han säger så mycket, men jag blev garanterat glad.

Stor och större

Jag petade Oscar på näsan och sa "Stor näsa!". Han klappar mig på rumpan och säger "Stor rumpa!". Sen fick han brödpåsen i huvudet och kom på vad han sagt, egentligen.

Ska bara

Jasas: Haha joo det gjorde SKITONT och jag ville helst bara sätta mig ner och skrika och gråta men det hade ju inte riktigt funkat. Kunderna hade nog undrat, en aning, haha!
Tycker absolut du ska ha med dig stegräknaren, man går nog mer än vad man tror så det är kul att se när man kommer hem, hur duktig man varit ändå!
Och Husmonstret har en ganska lång svans ändå, men jag ser att vinkeln gör den ganska kort.

Jaha, nu hör jag snarkningar. Oscar gick in och la sig och läste i sängen. Jag "skulle bara" innan jag skulle gå och mysa men nu hör jag då att han snarkar så det är väl bäst att låta honom sova en stund.

Annars har jag inte gjort mycket idag. Ätit frukost och läst ikapp bloggar. Njuter verkligen av att vara ledig, så jäkla gött! Man uppskattar det på ett helt annat sätt, nu när man jobbat mer.

Ska försöka förmå mig att ringa den där dumma vårdcentralen också, har ju ingen aning om hur det funkar (är det kö, ringer dom upp, är jag för sent ute, kan man boka tid idag, nästa vecka?) så jag blir så nervös. Huga.

I love flikar. Gissa vad jag hålle

6b7dd6fe5c9b4bf152ebeb7c781379c1.png

I love flikar. Gissa vad jag håller på med?


He's back

Minns ni Husmonstret? Jag hittade honom idag, Malin hade städat kassan, och nån hade knutit en knut i hans svans!! Han såg inte glad ut, men det gick inte att få upp den. Stackarn.

Woah, vad coolt!

Var precis hos goa Hanna och så har hon bloggat om Fujidirekt - igen.

Denna gången var det för att dom har en kampanj, där man som bloggare kan skriva en text om dom och deras fotobok, och få en sådan gratis! Och jag tyckte bara det var så häftigt och coolt att dom gör så.

Blev lite förvirrad över vad det var, men surfade in på sidan och såg ju vad det var. Och jag visste direkt att det skulle bli en perfekt julklapp. Hade redan en tanke, men en fotobok skulle göra det hela SÅ mycket bättre!

Jag är bara så enormt imponerad, jag har faktiskt aldrig sett eller hörttalas om nåt "sånt här" innan, och det känns verkligen som dom säger välkommen till framtiden med det här - and I love it!

TACK Hanna för att du är så uppmärksam, wiha!


Är du också intresserad? Klicka dig in på Fujidirekts hemsida, HÄR!

Intet nytt

Jag är trött, men det är väl ingen nyhet vid det här laget? Ska bli så gott verkligen, med två lediga dagar nu.

Pratade med pappa förut, och han sa nåt om att vi skulle titta förbi. Jag sa att vi tänk försöka hinna och orka på onsdag. Då var det kört, då sa han att dom skulle bjuda på middag (om det blir mat eller pizza visste han inte) så nu har vi ju inget annat val än att gå dit, hehe. Ne, men det var väl bra på sätt och vis också. Så blir det ju garanterat av.

Måste försöka få ringt vårdcentralen imorgon också, uscha mig det är inget jag ser fram emot.

Nu ska det bli lite Eureka här. Kom hem lite tidigare, en hel halvtimme, och överraskade Oscar. Maten vart färdig i tid så vi åt och han hade gjort så gott kött med hasselbackspotatis och brunsås. Lite vin på det så kände man sig så vuxen så. Sen blir det nog en tidig kväll, och försöka sova ut (till 9!) imorgon. Jammi, jammi, jammi!

Så sov så gott så hörs vi, ganska garanterat, lite mer imorgon. Puss och kram, skumbanan!

Tjejsnack # 16

Sommar

1. Jobbar du eller är du ledig?
Jag jobbar så mycket jag bara kan och får, semester har jag övrig tid på året.
2. Vad gjorde du på midsommar?
Vi var på bröllop i Ångermanland, så man kan säga att jag åkte bil - mycket.
3. Vad är det här årets sommarhöjdpunkter för dig?
Tjaaa.... Svarade på dom sista frågorna, men kom ändå inte på nåt?
4. Vad har du på fötterna på sommaren?
Fopplor med tubsockor, alternativt barfota om så måste.
5. Tycker du om att bada?
I love to bada, det är inte för inte som jag är född i fiskarnas tecken.


Innan fötterna trillar av

Uuuj vad jag är trött idag. Känns som jag inte gjort annat än gått. Kom ändå upp i närmare 8000 steg på jobbet idag (gick tydligen skapligt mycket mer än igår) och sen gick vi upp till mamma, och sen hem.

Men imorgon är en ny (hel)dag. Och så är chefen tillbaka, wiho! Och leverans och allt annat som sker. Sen är jag faktiskt ledig hela tisdag och onsdag. Det ska bli skönt.

Har dessutom planerat in lite samtal och besök, som inte blev av i fredags. Bör ringa vårdcentralen och Malin i alla fall, och hälsa på pappa och farmor. Men, vi får se vad tiden räcker till.

Kanske fastnar jag i Sims båda dagarna, den som lever får se - helt enkelt.

Nu där emot är det dags för natti natti. Ska se om det kommit nåt Tjejsnack, göra den om jag orkar och sen är det dags att nana så man orkar morgondagen också!

Ruscha rusha

Chathrine: Jaja, inte så noga ;)

Hoho, hann tack vare rush och skjuts av Malin med den tidiga bussen idag så jag är hemma en hel halvtimme tidigare. Mamma sitter och väntar på doktorn med sin sjuka fot så jag hinner spela lite Sims innan vi ska dit och grilla. Eftersom Oskars hade öppet till 21 igår, blev det inget grill då.

Och jag byggde ett hus igår, till ett par systrar. Bara att det blev lite dyrt, så dom kan inte flytta in. Så jag får bygga nytt. Oj så synt, he he he. Vad gör ni andra i solen?

Idag har...

77d47f54db14523126b4d21c07ac7860.png

Idag har jag hälskydd. Igår, när jag dammsugade på jobbet lyckades jag först dra i armbågen i en vass hyllkant, sen backade jag in i en hylla och drog i hälen, extra mycket eftersom jag just igår hade ankelstrumpor på mig. Men inte idag, rädda hälarna!


Barndommens barnor

Jag tänkte på när jag skrev förut, om banan jag var uppvuxen på. Fast det kanske är lite att ta i, men jag hade roligt när jag var där och det betyder mycket för mig nu. Framför allt minnena.

Den andra banan som också besitter många minnen, är bowlingbanan. När jag var ännu mindre bowlade pappa massor. Jag minns hur jag satt ibland om kvällarna när han var där, hade med mig min docka och sprang och lekte. Var blyg för ägaren som ville bjuda på nåt och var nyfiken på allt bakom.

Tror dock han ett tag spelade både bowling och golf, sen kände han väl att golfen blev viktigare och tog mer tid, så han la bowlingen. Men vi har ju alltid våra minnen, det vi som var lite mindre kommer ihåg, i alla fall.Sen att han fortfarande spöar allt och alla i både bowling och golf, är inte lika kul

Andra försöket

Jasas: Ne, dom är inte äkta men dom är mjuka som attans. Och jag känner skillnad i min rygg efter jag började gå i fopplor på jobbet. Som du säger, häftigt verkligen!
Men duuu, har du aldrig gjort "sånt"? Vet ju inte vad det heter, men du har ett snöre som är ihopknutet till en ring och gör kaffekoppen, eiffeltornet och slipsen? Och massa annat.

Anneli: Haha nej, egentligen inte. Och egentligen, ska man väl ha en vilodag per vecka? Hehe.

Ne alltså dom där 10.000 stegen som inte blev av i förrgår är väl inte hela världen. Hade varit kul, eftersom Oscar sa just så att om jag kunde klara det, men så var ju ändå det min enda lediga dag på hela veckan, så jag förtjänade kanske lite vila? Och som jag skrev till Anneli, ska man väl ha en vilodag? Man får ursäkta sig, haha!


Försökte skriva detta igår men inlägget sa bara poff och försvann, men nu är det här så det är la bara att fortsätta.


Igår blev det golf. På mina gamla banor, vilka minnen det väckte! Pappa spelade ju väldigt, väldigt mycket barngolf när jag var liten, eller om det var efter dom gick isär. Så jag var ju med där ganska ofta, helst när pappa hade kafeterian (där man betalar för spelen eller köper godis) för då stod jag i kassan, hah!

Sa det till Oscar igår, att det var där det började med att jag ville sitta i kassan. Förutom att jag alltid när vi handlat, har räknat ut vad man ska ha i växel och sådär, så är det golfens kafeteria som väckte det... intresset..?

Sen åkte vi med mamma upp och gick hem direkt för att jag skulle komma upp i mina 10.000 steg, hah! Klockan var ändå 20.30 och jag ska jobba idag och jag var så trött att jag kände att jag ville kunna gå och lägga mig i tid, om jag ville. Sen att jag fastnade i Sims i två timmar när vi kom hem, är en annan sak.

Anton dricker kaffe.

44ddec3dea3810bb648de51e52585d2c.png

Anton dricker kaffe.


Vi glömde ju gå ut och gå... Helgr

0-76a20c0264ab8352cb7ce885eda0ae56.png

Vi glömde ju gå ut och gå... Helgrön vecka är ju kööörd..! Buhu på mig...


Nersutten soffa

Anneli: Ne det är mycket möjligt att det är så för min del, men tyckte det bara var så lustigt att vi var tre, som fick samma ont. Och i hälen just, kan inte komma på nån gång innan jag haft ont i hälen, hah!

Jasas: Mja, egentligen ska vi ju stålhetta eftersom vi är på lagret men dom är ju ännu värre. Jag går ju i mina foppa och tycker det är helt underbart. Sen är väl inte jag egentligen den som ska sätta press, tror inte dom är så villiga att lägga pengar på en som "bara" är extraanställd.
Haha nee, jag vet inte ibland får jag lite dåligt samvete för det känns som man kanske kan uppfatta att jag är trevlig som att jag flirtar - kommer jag på efter. Men det är ju inte med flit och jag har ju ingen aning om jag får "svar", haha! Kan väl inte tänka mig att det är nån som vill flirta med mig liksom, hmm...

Ja, jag sitter kvar i soffan. Men handlat har vi gjort men pappa får vi gå till på onsdag eller så. Kände bara att jag inte orkar nu när jag har en ledig dag. Och jag vet ju inte om han ska iväg/ha hem nån idag för det är ju ändå fredag. Ja, man kan ringa och fråga men ah, det kommer ju fler dagar.

Oscar tittar på Batman och jag slänger ett öga då och då. Sen ska vi se Samantha Who? som det kom dubbelavsnitt av igår. Är på sitta-och-mysa-i-soffan-och-se-på-nåt-bra-humör idag.

Oopsi, kom på att vi måste ju ut och gå sen då, för att få dom där 10.000 stegen. Är ju så nära nu ändå. Fyra av sju dagar avklarade liksom. Och en vecka ska jag väl ändå kunna ut och röra mig vad som är normalt. Speciellt eftersom min rygg mår så mycket, mycket bättre också. Ah, glädjetårar.

En ny lista kanske?

Känner lite lätt igen listan, men kanske bara är några samma frågor, så jag kör:


Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Inte just i denna sekund, han är i köket och jag är i soffan.

Har du sett din bästa vän gråta?
Ja.

Vad åt du senast?
"Kanterna" från när jag skar upp tomat.

Har du fått någon komplimang idag?
I alla fall "Snygg rumpa", säkert nåt mer.

Har du varit med i en rättegång?
Nej, aldrig jag själv. Hoppas slippa, också.

Är du polare med grannarna?
Nä, kan jag inte påstå.

Vilka språk pratar din mamma?
Finska, svenska och engelska. Sen kan hon lite spanska, tyska, latin - och säkert nåt mer.

Vilka länder har du bott i?
Sverige.

Senaste piercingen?
Har bara i öronen.

När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
I... tisdags? Fick skjuts hit och dit och sen hem av Malin.

Gay?
Nej, strajt.

Har du äggat någon?
Nej, vi har inte sånt här. I stan hade dom dock det.

Har du täckt någons hus med toalettpapper?
Hah, nej.

Suger det här?
Ne, hittade ju en lista jag kände för att göra.

Har du varit på stranden?
Ja, klart jag har.

Har du haft en stalker?
Nej, inte vad jag vet. Mer än han i köket då.

Minns du din/dina musiklärares namn?
Den senaste, i högstadiet, hette Kjell, den/dom andra minns jag inte.

Har du varit på ett party?
Hehe, jodå.

Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Nej, jag skulle nog inte våga, men det hade varit häftigt.

Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din bror?
Att jag hoppas att du också går på dagis, annars får du allt vänta 10 år.

Har du varit utomlands?
Mja; Finland, Norge, Danmark plus i båt på Polens hamn.

Har du sett din bästa vän naken?
Jamjam, yes.

Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål?
Ja, eller det beror ju på varför jag slagits. Men ja.

Var är dina syskon just nu?
Antagligen hemma och leker med nån, eller hemma hos nån och leker.

Vad var den senaste drömmen som du minns?
Minns delar av drömmen från natten innan denna. Var på jobbet med Pernilla.

Vilken tid gick du upp i morse?
Strax efter 9.

Vad ska du göra i helgen?
Jobba, ledig tid är inte bestämd än.

Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
"Oki..puss i luss...är ni värsta polers nu :p"

När var du riktigt sjuk senast?
Veckan efter midsommar, göööörförkyld.

Vem är den senaste kändisen du tog på?
Jo för jag går ju och tar på kändisar. Min pappa, han är känd här?

Vad finns i din bakficka?
Gamla skyltar antagligen. Tar alltid jobbet med mig hem.

Har du färgade linser?
Nej, jag har linser med styrka.

Vad gjorde du klockan två inatt?
Sov nog.

Vad är det första du gör på morgonen?
Tittar klockan eller stänger av/snoozar klockan.

Vad ska du göra efter det här?
Sitta lite till innan vi går till papi.


Har man börjat får man fortsätta

Jag älskar verkligen när Oscar (eller egentligen nån men det är ju han som gör det) pillar, kliar, masserar eller kittlar... ja benen, armarna eller håret. Where ever liksom.

Problemet är att jag älskar det så mycket så har han väl börjat så får han inten sluta. Han tröttnar efter en stund, jag buffar och han fortsätter. Tröttnar efter en stund och så buffar jag.

Ryser i hela kroppen.

Hälsjukan

Anneli: Haha ja du kan ju gissa om jag blev generad efteråt? :p "Va? Hihi, ne? Jasså? Oj, haha. Jaha? Nee?" gick jag ett bra tag efter, haha!

Jasas: Jag har ju stängt av min radar för länge sen, hah! Björn också. Folk får väl flirta om dom vill men jag tänker inte ens tanken, jag är bara trevlig!

Nån som hörttalas om den? Så sjukt, för ett par veckor sen precis innan Patrik skulle gå på semester, så fick han sjukskriva sig dom sista dagarna för han hade så ont i hälen. Visste inte riktigt vad det var, men ont gjorde det.

I veckan nu så skojade Pernilla om att nu när hon jobbar sin sista dag idag innan semestern, så har hon börjat få ont i sin häl. Förutom att jag är ledig idag så ska jag ju inte ha semester, men jag vaknade och hade skitont i min häl idag!

När jag sa det till Oscar var hans kommentar "Ni kanske inte har ett bra golv och dåliga skor (dooh)" men jag tycker det är konstigt att det kommer nu, alla på en gång, och jag som inte varit där så mycket det senaste.

Jaja, känns bättre nu i vilket fall, så jag ska väl överleva det här också. Nu ska vi dessutom bege oss mot handlingen snart, lite efter i schemat men så är jag ju ledig också. Vad gör det då?

Ja, dom har klarat 10.000 steg ida

53f62f7de07cd46e7d217e8e29c538d3.png

Ja, dom har klarat 10.000 steg idag också, så jag orkade inte hålla uppe dom för att fota. Imorgon ska bli spännande.


Show me what you've got!

Jag har blivit flirtad med idag, tydligen.

En kund kom in och handlade lite småsaker, och betalade kontant. Han hade massa mynt i en magväska och pratade om att det var bra att ha när det blåser. När han ändå plingade runt med mynten i väskan, frågade jag om han inte ville bli av med lite mer? Och han svarade att jag fick ta så mycket jag ville ha.

Jag försökte ändå fråga hur mycket han ville behålla, för ibland kanske man ha lite växel. Men han fortsatte säga att jag fick ta så mycket jag ville ha och jag tog det som gick att ge honom sedlar tillbaka för. Onödigt växla och få tillbaka mynt, känner jag. Så vi pratade och jag räknade och gav honom pengarna.

När han är påväg ut puttar Pernilla på mig och viskar jag tror nån flirtade med dig. Ehh, vad sa du sa du? Han flirtade med dig! sa hon lite högre då. Jasså? Säger du det? Jag som bara var trevlig, och trodde han var det tillbaka. Han kunde ju varit mer pang på, som han (så sett något fulla) som sa att han ville ha med sig Rebecca hem för att hon var söt.

Ska det flirtas så får det var ordentligt, så man fattar!...för övrigt, så berättade jag om händelsen för Oscar när jag kom hem. Helt chockad och han bara skrattade. Jag säger då det, han vet ju i alla fall var han har mig!

Trött, tröttare, Jenni

Jag är trött, det är allt jag säger. Oscar ville se Meet the Family (Släkten är värst) så han tittar och jag slöar här framför datorn och slänger ett öga ibland. I love bärbar, yes. Han har aldrig sett tvåan, så den är väl på ingång.

Imorgon är jag ledig och har planerat dagen tills eftermiddagen, förmodligen. Tanken är att duscha, äta frukost, handla, hälsa på farmor, äta, gå till pappa och sen hem och se vad dagen blir av. Sen eventuellt upp till mamma på lördag så är allt "avklarat" och jag kan vara ledig när jag kommer hem på söndag.

Inte för att jag måste hälsa på folk, men för att jag vill. Och helgen som är korta dagar är så skönt när man kan komma hem och sitta och sen bara "OJ, är klockan inte mer än så?!" eller vara trött och stressa iväg på annat.

Bloggningen får vara som den är, under tiden. För jag är som sagt trött.

Jag skulle precis fota att jag had

0-4ee6633c6ef315b5a11281428bbcf2b6.png

Jag skulle precis fota att jag hade 0% batteri, medans jag stängde av blixten på telefonen jag skulle fota med, dog telefonen jag skulle visa det på. Typiskt?


Min, och bara min rumpa

Jag och Rebecca samarbetade ju så bra på lagret förut när vi lastade upp kontorsstolar. Men för att nästa man/kvinna som ska hämta stolar ska veta vad vi slängt upp där, skrev vi det på den yttersta kanten på kartongen.

Tuschpennan som vi skrev med hade jag hämtat, och den hamnade i min ficka efter vi använt den. Så var det Rebeccas tur att skriva igen och då utbrister hon så glatt:


- Får jag låna din tuschie?!

En sten som föll från hjärnan

Anneli: Jaa, det tror jag vi redan har. Men jag tycker inte om filmer som inte är på engelska eller svenska så jag inte förstår vad dom säger. Har så svårt för sånt, så det är därför vi inte har sett den.

Jasas: Ja-aa... Den är ju inte som en "normal" 20-årings kropp. Jag har ju problem med ryggen, även om det är så mycket bättre nu, så är den långt ifrån bra. Det är väl framför allt det. Övervikt och klena muskler kan man ju ordna, haha. Och rggen hänger väl ihop med det lite, men ja. Vissa dagar känner jag mig ju mer som 80 bast är 20.

Jag låg och funderade lite igår innan jag somnade. Jag har tänkt på det innan men inte kunnat formulera vidare det, men så igår kom jag fram till hur det är jag tänker.


Jag och Oscar har varit tillsammas i tre och ett halvt år. Men dom flesta jag känner har varit tillsammans längre än så. Och så känns det så "mesigt" med bara tre år. Vad är det att komma med, liksom.

Men så funderar jag att vi blev ändå tillsammans precis innan jag fyllde 17 och Oscar 18. Och dom jag känner har väl kanske blivit tillsammans i samma ålder, men att dom är äldre än mig. Eller senare och då räknar jag ju att när jag är i den åldern har vi ju ändå varit tillsammans längre.

Inte för att man tävlar eller nåt sånt, det är bara jag som ibland tänker "oj vad länge dom varit tillsammans" men så är dom ju äldre också. Så redde jag ut det också. Det också. Gott.

Nytt jobb

Jasas: Kanske för att jag dricker det så extremt sällan? Om jag inte kommer igång på jobbet eller sällskapsdricker så blir det iprincip inget. Men jag tycker det är rätt gott på morgonen, på jobbet så. Mysigt, på nå vis.

Oj så trött jag är. Orkar inte skriva så värst möe. Sitter just nu och messar med mamma som är på väg hem. Dom har varit på Kålmorden (orkar stavas?). Åkte i måndags, var där igår och idag och nu är dom snart hemma.

Har dessutom gått över 12000 steg idag så nu behöver jag inte gå nå extra ikväll, haha! På fredag, när jag är ledig, har vi planerat att gå till pappa så då blir det ju några steg fram och tillbaka där.

Blev en hel del jobb på lagret idag, och det var gott. Blev bara en halv pall datastolar som jag och Rebecca hjälptes åt med så det gick bra. Hon gav dom till mig och jag la upp dom på hyllan. Och så lämna ut varor och sånt. Gott!

Hade min kropp varit som den borde efter 20 år så hade jag lätt slängt ur vår lageransvarige och tagit hans jobb. Det är verkligen ett jobb jag hade kunnat tänka mig. Hade varit galet kul!

Ne, dags att strutt runt på intrenätet och se vad som hänt där innan vi ska nana. En halvtimme-timme kvar, hah! Jag har blivit sån pensionär, fast nä antingen sover dom sen två timmar tillbaka, eller om två timmar.

Här sitter...

0-49475e7d095f78cd315140dec4528df4.png

Här sitter jag alldeles i min ensamhet och himlen är grå och trist. Inte jättekul, ingen som har ett körkort att låna ut?


Vill du ha nånting på lagret? Ja v

-9c676cf9b81c46cb4de84e2a71ba982.png

Vill du ha nånting på lagret? Ja visst, jag ska bara anteckna!


Kaffe it is

SMS:ade Pernilla för en stund sen för att bara säga att om hon skulle göra kaffe när hon kom nu på morgonen, fick hon gärna göra en kopp till mig också. Jag säger oftast nej när jag får frågan om kaffe, så jag tänkte att det var bäst att "förvarna" så slapp vi snåla om hon bara gjorde till sig, eller nåt.

Till svar fick jag typ "Haha så klart tjejen. Ses snart!" Haha, förlåt mig då.

Långa dagar

Ninu: Ja, det är verkligen skit. Självklart ska det überallergiske hitta den mest kattgalna familjen som finns, hehe. Tack!

Marina: Tack, det hoppas jag också! Kram tillbaka!

Jasas: Hahaha ja, absolut! Blev så chockad när jag hittade den i lådan, har aldrig sett att vi får reklam så, "som alla andra". Kan ju vara ny/sommarbrevbärare eller nåt.
Aw tack, ibland får jag allt till det i köket, hehe. För övrigt gömde jag dom gröna paprikorna för dig :p Eller ja, dom såg inte så fräscha ut och du skrev att allt utom paprikorna såg goda ut sist, och så trodde jag det var dom gröna bara. Haha!

Anneli: Det är bara att komma och ta för sig, finns gott om matlådor, hehe.
Okej, jag ska orka mig på Barnhemmet då alltså? Trots att den är på spanska? För egentligen så vill jag ju verkligen se den...

Goder morgon alle sammen.

Idag är ingen vanlig dag för det är tre av mina kusiners födelsedag och även födelsedag till en kompis till Oscar. Så jag har grattat utav bara den på Facebook idag, haha!

Är trött som ett as, önskar det vill gå över nån gång för inte ens duschen hjälpte idag. Får se om det blir kaffe på jobbet sen så man vaknar till. För idag blir det en lång heldag. Gäsp. Men sen är det bara imorgon kvar, och så är jag ledig på fredag. Helgen är ju relativt kort på sex och fyra timmar, istället för nio.

Sen är det öppning till stängning hela nästa vecka, även helgen, förutom tisdag och onsdag då jag är ledig. Så nu ska jag pilla i mig lite frukost och göra mig i ordning för dagen.

Hoppas ni alla får en bra, och kanske lite solig, dag! ...ser ut att kunna bli soool idag!

MagknipDetta är ett låst inlägg.

Tyvärr blev den ju på sniskan, men

1e5db2202b0b5340f33710875846cd3b.png

Tyvärr blev den ju på sniskan, men Oscar frågade om jag kunde ha en helgrön vecka, alltså att jag gått 10.000 steg varje dag. När jag satt i soffan och skulle göra mig klar för natten hade jag 9936 steg, så jag fick vandra lite här, hehe. Nu är det dock god natt!


Så gudomligt gott, jag är verklige

bda374f32ecc4edc984483a8d5d412.png

Så gudomligt gott, jag är verkligen en mästerkock ibland!


Kolla, vi har fått post på jobbet!

0-584594cc8c0f2711e79431f800a69cd7.png

Kolla, vi har fått post på jobbet!


Atjo prosit, host och fräs

Jasas: Det var ju där emot inga roliga tider :( Antar för övrigt att det var du, orkade inte kolla IP men jag tror bara det är du som skriver natti patti, haha!
(Och så kollade jag, och det var duuuu..!!)

Sitter precis och pratar med Oscars syster på Facebook. Dom ska ha dop för det senaste tillskottet om ett par veckor och jag vill så gärna kunna vara med, men då måste jag ha ny medicin först.

Jag har ju jobbat i fem veckor, bra mycket mer än vad jag gjort på typ ett halvår, så jag mäker ju redan nu hur trött jag är. Mer blir det ju när det sen är färdigt. Och att gå runt och vara superallergisk gör en ju inte direkt pigg, snarare tvärtom. Tillsammans med att jag mår så dåligt, så känner jag bara att jag inte orkar.

Till slut fick jag övertalat Oscar att han måste åka, oavsett om jag gör det eller inte för han får inte missa det bara för att jag kanske inte kan åka, men jag ska försöka så gott jag bara kan!

Och så tänkte vi ut planen att sova hos svärfar hela helgen. Oscar vill ju gärna stanna till måndagen, om vi ändå är där liksom. Dopet är på lördag så fredag-söndag var tanken. Men jag förstår ju honom, och är vi där kan vi lika gärna stanna känner jag med. Och hans pappa har ju bara en hund och en in-ut-katt.

Medans svärmor sitter med tre katter. Något jobbigare, eftersom katt dessutom är jobbigare för mig än hund, suck. Så typiskt att dom ska vara sånna kattmänniskor! Inget eller hund, hade varit bättre.

Eller, allra bäst hade ju varit att inte vara allergisk alls, alltså.

Några små ord

Jasas: Okej, det lite kortare dagar. Jag gör heldag måndag, onsdag och torsdag, 13-19.15 imorgon och hela helgen 10-16 och 12-16. Men ändå kul att vi jobbar samma dagar, trots att vi jobbar så udda.

Marina: Nej, det har jag allt märkt, men kul att "höra av dig" idag.

Chathrine: Hehe, det har du ju så rätt i också. Fast det är sånt som jag inte tänker på, men som andra säkert gör då.

Anneli: Ja, alltid är det nåt, inte sant?

Oj vilken dag det varit, tiden har bara sprungit iväg och dagen har gått hur bra som helst. Blir dock sängen snart för jag är så trött! Imorgon ska vi dessutom handla veckans mat innan jag börjar jobba, klockan 13.

Sitter och funderar på om jag ska orka ett låst inlägg eller inte, vi får se helt enkelt.

Vad är klockan?

Jasas: Haha, vad lustigt! Egentligen skulle jag inte jobbat helg, men hon som skulle bytte med mig. Fan vad coolt, ska jag tänka på dig hela veckan när jag jobbar att det gör du också!
Jaa, nu är det ju bara mumsig mat, inget som man liksom "jaja, jag får väl äta det då" och det gillar vi!

Usch vad det är jobbigt att sova när det är sommar. Man tror, ännu mer än på vintern, att man försovit sig. Det är verkligen min mardröm, att försova mig så alla står argt och väntar. Jag hatar det.

Försov jag mig till första lektionen i skolan, kom jag alltid till nästa. Inte smyga in mitt i och störa och alla undrar var man varit. Jag hatar verkligen att vara sen. Även om ingen direkt blev arg i skolan, mer än läraren.

Men på vintern kan jag vakna ibland, då är det ju mörkt hela tiden när man sover, men då vaknar jag kanske vid 5 och tror jag försovit mig. På sommarn är det ljust som dagen, vid 5.

Tror det varit 6, 6.30, 7.30 och till sist 7.50 som jag vaknade. Eftersom klockan stod på 7.57 så kände jag ingen idé i att ligga kvar och invänta spelandet, så jag gick upp själv istället. Lite utvilad.

Så nu, ska jag gå och sjunga Fjukoost! Fjukost, fjukost, fjukoost! till Oscar, hoppas att han vaknar glatt och fort och kommer och håller mig sällskap vid bordet. För nu är jag hungrig, och snart ska jag åka.

Tjejsnack #15

Din stad

1. Vilken stad bor du i?
Närmsta stad, för jag bor bara i en ort, heter Göteborg.
2. Berätta om något din stad är känd för?
Orten ska börja göra typ bra-för-naturen-bilar (tror jag?) och Tudor låg/ligger i närheten.
Göteborg..? Jaa... Hmm. Liseberg, Volvo, Avenyn. Vet inte riktigt vad folk kopplar till Göteborg?
3. Hur länge har du bott i din stad?
Jag är född och uppvuxen i kommunen, och har alltid bott i närheten av självaste orten.
4. Vad är det bästa med din stad?
Det bästa med orten är att många utav släkten bor här, och att vi har ett mini-köpcentra (betoning på mini).
Och vad är inte bäst med Göteborg? Underbar stad med allt av varje. Man bara måste älska.
5. Vad saknar du i din stad?
Här nere skulle jag vilja ha en riktigt skoaffär, men verkliga priser. Och ett Jysk hade inte varit fel.


När drömmar går i kras

Vi har pratat och pratat och pratat idag. Idag igen. Och vi vet inte alls hur vi ska göra eller vad det ska bli. Vi kan bara inte komma överrens och det gör mig så ledsen. Alltid är det nåt, liksom.

Till slut kändes det bara som, ne-e nu tar du ditt och jag tar mitt, du går dit och jag går hit. Inte för att det var nåt alternativ egentligen, men allt vart bara så hopplöst och duuumt.

Värsta rushen

Haha vad lustigt, det bara rasade in kommentarer till inlägget till Tjejsnack #14 så jag får nog gå in och kolla om det inte ligger uppe ett nytt, och att det var på den vägen folk hittade hit, hehe.

Annars, så ska vi snart äta lite paj. Värma från igår. Blev gott, men inte lika gott som sist. Men, man ska inte klaga när det står mat på bordet.

För övrigt, skrev jag här om dagen till Anneli, att jag tänkte spela Sims nu när jag har tre dagars ledigt. Tycker det är så jobbigt när man inte hinner "spela av sig" annars. Bara det att jag inte hunnit eller haft lust? Eller ja, Oscar installerade 130 andra småspel, eller vad man ska kalla det. Så jag hittade lite annat. Bejeweld 2, mahjong och sånt.

Det blev några matlådor, ja. Kyckl

0-70d4442d97505add68e86a66896fc7c2.png

Det blev några matlådor, ja. Kycklinggryta i några och köttfärslimpa (dock inte gjord idag) med potatis och brunsås i några. Mums!


Trots att jag alltid kallar det fö

5c9ade10cc33b2605aef1ce38d3e2892.png

Trots att jag alltid kallar det för kycklinggryta så gör jag den alltid i panna. Idag hade det dock behövts hela grytan, det blev en del.


Lördag... var det inte

- Maten förut var SÅ god.
- Ja, det var den.
- Och sen glass på det, mm!
- Ja, det var gott.
- En bra lördag är det!
- Fast det är söndag.
- En JÄTTEBRA lördag då!
- Det är det väl inte, för då ska jag ju jobba imorgon och då är jag inte ledig en dag till.
- En dååålig lördag då.

Matlagning på riktiga söndagen

Jasas: Så är det här också, det är lagomt att vara ifrån tycker jag; en dag på jobbet.
Haha ja, jag såg en gång Are you smarter than a fifthgrader? och alla svar vad inte direkt självklara!

Anneli: Haha okej, jag försöker mig inte ens på vanliga korsord, om jag inte verkligen verkligen vill göra ett. Dom som var med i tidningen OKEJ gick bra också, för det var så mycket andra frågor och sånt. Annars, är det barnkryss för mig.

Idag, är det söndag på riktigt. Och det är rätt skönt, för som jag väntat!

Jag har ju varit ledig fredag, lördag och söndag. I fredags trodde jag att det var lördag, och då var det ju bara en dag kvar att vara ledig och lite tråkigt.

Igår borde det ju ha varit söndag då, så jag fick påminna mig att det bara var lördag, så jag fortfarande hade ytterliggare en dag kvar att vara ledig. En trevlig överraskning.

Men idag är det söndag och sista dagen av ledigt. Sen jobbar jag måndag-torsdag, ledig fredag och sen jobbar jag helg, för denna veckan.

Nu, ska jag ställa mig och koka potatis och, koka ris och göra kycklinggryta. Vi gjorde köttfärslimpa här om dagen, så lite potatis till matlådorna där och kycklinggryta till nya lådor sen.

Mest för att det är så kul att göra grytan, och för att det blir så gott. Oscar erbjöd sig förut att göra den i veckan, eftersom jag jobbar, men neeeej...?!

Kvällen ikväll

Anneli: Jaa, det är lite häftigt att man kan känna pirr även efter flera (eller inte så många, men "några) år tillsammans. Och absolut positivt!
Kul att jag var in förut, och när jag kom igen hade du kommenterat - IGEN! :D Jag var inte så förtjust i honom eller Fairytale förrän jag tankade skivan och lyssnade lite mer, faktiskt. Men ja, man kan inte gilla allt och alla!

Nu börjar jag bli lite trött, blev lite sent hos mamma. Strax efter 00 tassade Anton upp. Stackarn hade såå ont i fötterna när han skulle lägga sig. Stod bara och grät för att han hade ont. Antingen för att han varit och trampat på berg hela dagen eller för växtvärk, eller varför inte lite av varje? Sen när han vaknade, hade han ont igen så han behövde mamma och lite massage. Stackarn, så jobbigt när han är ledsen och har ont.

Vi satt i alla fall och tjötade ute ett bra tag, sen blev vi in medans mamma skulle natta Anton. Och jag fastnade i korsord. Mamma hade köpt nån tidning, som hade med en barn-bilaga! Perfekto för mig, hehe. Älskar korsord men får aldrig ut nåt. Om det inte är barnversioner då.

Sen traskade vi hem. Kändes varmt när vi kom ut, men när vi råkade stanna en millisekund blev det kallt men hela tiden när vi gick var det skönt. Och då gick vi i t-shirt båda två. Och pratade hela vägen hem. Jag tycker det är så obehagligt att gå så sent på kvällen, när det är mörkt, och helg. Men så pratade vi oss hem, så skönt!

Nu börjar det väl bli dags att ta sig till säng? Liiite sent, och jag börjar bli hungrig. Och trött, framför allt. Nej, dags för god natt innan det är god morgon igen. Natti natti och god morgon, när ni nu läser!

Om man inte tänkte så mycket

Jag kan tänka ibland, när jag ser ett par som verkar väldigt nykära eller så, att jag önskar att man hade det så hela tiden och inte bara i början. Eller hör fnittret när den ena får ett SMS från den andra, och vill känna så också.

Så kommer jag på, att vi hade aldrig den där super nykärastadiet. Vi träffades ju bara på helger, och tog vara på tiden då, förutom när vi skickade SMS heeela tiden när vi inte var med varandra.

Men så har vi det ju nu också. Jag känner inget annorlunda idag, mot dagen vi träffades, förutom mer då så klart. Och jag tittar ständigt mobilen när vi inte är tillsammans, och ler sådär fånigt när det ligger ett väntande SMS.

Så istället för att vara sådär galet nykär ett tag i början, och sen gå över till att bara vara, så är jag glad att det efter över tre år, känns som att vi lika gärna kunde ha träffats förra veckan.

Och det är ju det viktigaste, och inte vad alla andra har. Och jag är så glad över vad jag har!

Change of plans

Snart ska vi bege oss upp till mamma.

Jag ringde förut och undrade ifall nån var sugen på att spela lite minigolf, men då var Anton vid havet med en kompis så vi sa att det var snällt att vänta tills han kom hem.

Men pratade med henne nyss, och då hade han inte kommit än, så hon frågade om vi ville komma upp och grilla hamburgare istället. Oscar nickade.

Inte för att vi skulle göra det innan han kommer heller, men ja. Blir mys det också.

Roll with the wind

Den här låten har fastnat hos mig nu.Människor omkring

Jasas: Ojoj, det var illa...! :/

Anneli: Mja, dom har ju ändrat nu till "sommartider" så bussen går 13 över och vi har ju trots allt arbetstid till 15 över så jag går ju inte förrän vi är klara. Hinner jag så är det bra, hinner jag inte får jag vänta till 43. Tråkigt nu men sen efter sommarn påstår Oscar att den ska gå var sjunde minut, så det går väl att överleva väntan nu, hehe.

Jag tycker det är så spännande med människor, på alla dess viss. Kända och okända. Hur man tänker och agerar, hur deras liv går på och vad de väljer att göra med det.

Igår tänkte jag mycket på det här med att vara ett par. Jag träffar ju så otroligt mycket människor varje dag på jobbet, och par då också självklart. Och det är så kul att se hur dom är tillsammans, och tänka på att dom har ett liv även när dom går utanför våra väggar, vad dom ska göra i det livet och så.

Eller varför man väljer den man väljer, som sin partner. Hur dom funkar ihop, vad dom har för slags förhållande. Hur det är för dom som är själva, frivlligt eller ovilligt. Vad dom gör i sin vardagliga slentrial. Tänk hur mycket människor som finns runt oss, som vi inte vet nåt om?

Tänk bara på grannar. Det är åtminstonde 15-20 lägenheter i vårat hus, jag känner till, har sett, runt åtta av dom hushållen. Och hur många är det inte som bor i kommunen, som jag säkert sprungit på en och annan gång men kanske aldrig igen. Vilka är dom, vad gör dom?

Montera och montera, till slut ble

47c5cd44574a58104eaeaba32594bb9b.png

Montera och montera, till slut blev det en byrå efter en hel dags slit. Inte så att det brukar ta sån tid, men man gör ju annat som att hjälpa kunder, under tiden. Och så blev det lite fel här och var men jag fick till det till slut! Nu väntar jag på bussen som jag missade med några minuter som vanligt, bara 20 minuter kvar nu.


Someone please save me

Jag vill inte bo kvar här. Jag älskar våran lägenhet och är så glad över den och allt vi gjort med den och kan göra med den. Men jag vill inte bo i detta området, med dessa grannarna. Jag vill att en av oss ska ha fast jobb och körkort så vi kan flytta och aldrig komma tillbaka till all skit här.

För jag orkar verkligen inte mera nu. Jag vill inte mer. Ta mig bara härifrån.

Jag stör mig, också!Detta är ett låst inlägg.

Näst sista dagen för denna veckan

Idag är det inte lika gott morgon, så jag håller mig lite kort. Ska snart få i mig frukost så jag kan åka och jobba heldag. Så skönt att imorgon är sista heldagen och sen är jag ledig fredag-söndag.
Man är ju så ovan att jobba så här mycket, och långa dagar, så dom lediga dagarna behövs!

Har inte haft så stor lust eller ork till datorn, mer än tittat till Facebook, ifall nån undrar var jag tagit vägen med egna inlägg och kommentarer i andras bloggar. Men dom kommer väl i hegen, om inte tidigare.

Igår vart vi dessutom inte hemma förrän runt 22.40 och efter en stund där kom jag på att matlådorna inte var gjorda. Och så behövde Oscar hjälp med en boss på Lego Batman, sen däckade jag rätt fort kan jag lova, hehe.
Med ett belåtet leende, att han behövde min hjälp. På ett TV-spel.

Så står jag och steker

0-3bd36c951dd2e621eb3a989fc5bebce6.png

Så står jag och steker lax och kokar potatis, som vem som helst klockan 23.18 en tisdags natt.


Vi hittade liiiten groda!

1eec389de45f211a567b4ea2781ee90a.png

Vi hittade liiiten groda!


Vill du veta vad jag gör?

- Jag kissar!
- Varför då?
- För att jag är kissnödig.
- Varför då?
- För att jag inte kissat på länge.
- ... Måste du varför du kissar?
- Ja, du frågade ju!
- Nähä!
- Jo, jag sa att jag kissar, du frågade varför, jag sa för att jag var kissnödig och du frågade varför.
- Men måste du berätta att du kissar?
- Ja. Måste du fråga varför jag kissar?!


Ursäkta mig, nästa gång ska han få gå och undra vad jag gör när jag sitter på toaletten.
Ytterligare ett av livets mysterier, kan vi kalla det.

För- och nackdelar

Egentligen så skulle jag inte ha nåt emot att börja 10 lite oftare, och slippa lite stängningar. Det är ju trevligt att ha lite tid efter jobbet, för jag i alla fall är så seg på att få igång nåt innan jag åker.

Men samtidigt så är det riktigt gott, att jag fortfarande kan sitta i handduk efter duschen och slöa men inte ha bråttom. Sitta och kolla när Oscar spela och surfa lite. Gottigotti.

Men men, allt har sina för- och nackdelar.

Var tyst, le och räkna till tio

Igår var en grym dag. Jag stod och matade i kassan, ringde kunder allt eftersom Malin och Pernilla hittade varorna på leveransen. Det är nån enstaka som fått sina varor igår, men som inte blivit ringd eftersom vi inte hittat det än. Och det är ju riktigt trevligt, många har dessutom hämtat så det gick grymt bra.


Där emot så hade jag en mindre trevlig kund. Han var ganska gammal så egentligen tog jag inte åt mig så mycket, för det verkade inte riktigt som att han visste vad han gjorde och sa och hans fru (antar jag att hon var) var väldigt lugn och försökte lugna honom. Men det är ju lite jobbigt, ändå.

Först berättade han att han tyckte det var så dumt, för dom hade åkt ganska långt och ville haft en hammock men så hade han ju inte en tanke på att ringa och kolla så vi hade en hemma, och det hade vi inte. Men han fick göra en reservation och jag sa att kanske så ligger den på leveransen som ska komma under dagen.

Efter det sa han att "hon" skulle betala, för han själv var bara pensionär och då tjänar man ju så himla bra. Och att åka fram och tillbaka till oss är ju graits så det gör han så gärna. Han berättade att "hon" var egenföretagare med tio anställda, och att dom garanterat tjänade mer än oss. Och blev lite sur när jag liksom bara svarade ja för att inte säga nåt dumt, eller gå in på det mer, för jag visste ju inte vad dom tjänade.

Sen när leveransen kom så hittade dom efter ett tag hammockarna, och jag ringde och "hon" svarade och blev jätteglad för dom skulle ge bort den i present, imorgon. Så dom kom ner igen och han gnällde över att dom fick åka flera gånger. Han var då den tredje kunden som skulle ha den, och jag glömde att han var där innan leveransen.

Jag sa att tyvärr blev det så, för att vi inte hade hittat dom innan. Och han blev sur och sa sen till "hon" att den hade minsann legat på leveransen, och hon svarade ja att då hade vi fått den idag. Då kom jag på det och sa att den hade ju inte kommit när dom var där, men han var ändå sur.

Som tur var så var ju "hon" väldigt trevlig hela tiden och tackade så mycket, och det märktes att det inte var första gången hon var ute med honom. Men ja, även om jag inte tog åt mig så av hans humör så blir det ju en jobbig sits när man inte riktigt vet vad man får och inte får säga, för att han inte ska ta åt sig. Men, dom blev nog nöjda till slut.

Pigg och go

Jasas: Ja, jag förstår dig!! Så långt glider inte jag, men blir rädd ändå, hah!
Det är massa ost. Det är den Karibiska grytan(?) som du har lagt upp på din blogg! Så ja, kassler!
Ja, liiite känner jag att har man beställt en julklapp så lämnar man inte hemnumret..? Men ja, jag lärde mig ju.

God jättemycket morgon!

Idag är jag pigg och glad, känns toppen! Var trött som ett as igår men efter några timmars sömn, lite frukost och en goe dusch så är jag igång igen, heja heja! Plus att jag bara jobbar tre timmar.

Sen ska vi upp till mamma a.k.a. sömmerskan och fixa lite byxor till mig. Så skönt när inte hela dagen gått när man kommer hem, jag är väl hemma vid 15.30 så det blir nice.

Har ni alla haft en bra start på veckan?

Vet inte om det syns så bra, men B

0d9e2426439fae039c9d7a7c089878fd.png

Vet inte om det syns så bra, men Belinda typ ligger på sin mamma, medans hon dricker. Varför göra det lätt när man kan göra det svårt?


Hej, jag heter Jenni och ringer från Jysk

Vad jag flinade, förut på jobbet. Jag skulle ringa och informera en kund om att hans soffa inte kom idag.

Hans son, antar jag, svarade. Klockan var strax innan 12 och jag väckte stackaren. Han fattade inte mycket av vad jag sa men jag hoppas att pappan förstod när killen sa vad han mindes.

Det fick mig också att tänka på den gången jag förmodligen förstörde nåns julklapp.

Nån hade beställt en spelstol, och jag ringde för att tala om att den kommit. Vad jag inte tänkte på var att personen jag pratade med lät väldigt liten. Och han hade ingen aning om spelstol. Och det var i december.

Jag ångrade mig rätt mycket sen, och frågar efter personen som beställt, och kollar vad dom beställt.

Lite normalare lunchtid idag, 13.4

3baa63b468aa408ad28b6e9e7c7a8d41.png

Lite normalare lunchtid idag, 13.45. Nu är det bara resten av dagen kvar!


Blöta fopplor ÄR verkligen inget a

0-48c7fb457a191b4c0f5bd4a96d6088a7.png

Blöta fopplor ÄR verkligen inget att leka med! Halkade mig in på bussen nu och halkar mig hit och dit i regnet. God morgon!


Så sitter den på men det är ju så

-bf0f505f47854d32db22f553a93a710.png

Så sitter den på men det är ju så värdelös kvalité...


Man ser fruktansvärt dåligt, men d

-792d4b4d4fe1aa02c83b341e970eb73.png

Man ser fruktansvärt dåligt, men det är en liten ängel och jag orkar inte jaga fram den riktiga kameran nu.


Vad gör ni egentligen? Krya på er!

Fick precis veta att min faster ligger på sjukhus... Hon hade fått två blodproppar i lungan, fy! Ringde och skällde på pappa för att han inte berättat för mig men han trodde att farmor ringt mig när hon ringt honom.

Men icke, så får man höra det från kusinen på Facebook. Vad vore vi utan Facebook liksom?

Så passade han på att berätta att ena ingifta farbrorn hade klippt av sig en bit finger..! Typ halva nageln, så det gick inte att få på igen. Bara att vänta på att huden ska växa dit, huu...


- Vad var det där?
- Det var en bit av ditt finger!

Ingen Jungfru Maria här inte

Jasas: Jag tänkte faktiskt på dig när jag skickade dom inläggen! KUL att du gillade dom då också!
Nej, vi sa det förut att när han har en liten säng så tar han liten plats, men i stor säng tar han stor plats. När han sover bredvid eller mellan mig och Oscar så tar han ju mer plats själv än vad jag och Oscar tar tillsammans.
Jag ska skriva en sak NU om dom håriga trollen!

Jag trodde Lova låg och födde förut. När jag sa det till mamma frågade hon hur det skulle gå till. Jag och Oscar sa i mun på varandra "Jungfru Maria". Men så var inte fallet.

Hon satt nere i spånet, vilket hon sällan gör. Satt och gungade typ så jag tänkte bara att nu är nåt fel. Tog Oscars telefon, startade kameran och riktade blixten mot henne. Kom inte på nåt annat nära som kunde lysa. Men så blev hon rädd och hoppade och skuttade upp. Hon mådde bra, och födde inte. Puh!

Kvalité när det är som bäst

Oscar: Alltså Macken är ju en av dom bästa serierna! En av dom bästa svenska serierna!
Jenni: Jaa-a, snäppet under Skilda Världar bara!

You're a blowhole

Vi har en såndär "grej". I ett Simpons-avsnitt så sitter Bart och Lisa sitter på varsinn delfin eller nåt. Minns inte exakt vad Lisa säger, men nåt om att han sitter på ett blowhole. Varpå Bart svarar "You're a blowhole!" som om hon förolämpat honom.

Pernilla hade skrivit i sin status på Facebook att hon satt uppkrupen i soffan och Oscar kommenterade att han aldrig förstått hur man gör när man sitter uppkrupen. Jag frågade honom om han var dum, det måste han ju veta.

- Men jag tycker uppkrupen är ett så dåligt uttryck!
- DU är ett dåligt uttryck!

Eureka!

Nuuu ska vi se Eureka..! WI-fucking-HO!

23:e september visades senaste avsnittet. 080923 alltså. Gissa om jag väntat, tjatat och längtat? Nu måste vi se om sista avsnittet men det gör vi med nöje. För nu kommer fortsättningen!

Titta, du rodnar!

Oscar läste precis mitt inlägg med svaren från Tjejsnack.

- Älskling!
Jag tittar på honom.
- Du rodnar!
Jag ronar.

Tjejsnack # 14

Pinsamt

1. Berätta om nåt pinsamt du blivit påkommen med?
Jag kan nog inte komma på nåt pinsamt jag blivit påkommen att göra..?
2. Vad får dig att rodna?
När jag får beröm eller liknande. Eller när nån säger att jag rodnar.
3. I vilket läge skulle du skämmas för en vän?
En närastående som är full och går på mer än nödvändigt, skäms jag över.
4. Vad är för pinsamt för att du skulle göra det?
Hmm ja, jag kommer nog inte på nåt där heller, tråkigt nog.
5. Vad skulle du tycka om att stå framför en folkmängd & framföra något?
Är det något jag är bra på/kan så hade det inte varit några problem.


Nu råder lugnet här

Det är kul att ha honom här, det är kul när han är här, men det är också så himla skönt när han åker hem och det blir lugnt. Fast jag ska la inget säga, som jobbat hela helgen, haha! Fick ett par jättesöta örhängen av mamma, som jag antar att hon köpt där. Supersöta, men så har mitt ena hål växt igen :( Oscar föreslog isbit och eldad nål, men jag törs inte. Får väl gå ner och göra nytt en dag.

Tube:a på Oscars telefon.

0-46848c115667f20041c8de91a8f4a629.png

YouTube:a på Oscars telefon.


Ojdå, var allt jag kunde säga när

0-324c43eb46f7e23e2ec783bb4bbf60fa.png

Ojdå, var allt jag kunde säga när jag kom hem och in på toaletten (trots att det var jag som försedde honom med grejerna i morse).


Nog för att jag hört om alla tokig

0-2981b8b71c3b4c935c55a57815b4a782.png

Nog för att jag hört om alla tokiga sovställningar jag hade som liten. Tvärs över sångarna, under bäddmadrassen eller varför inte med fötterna på kudden. Mamma har alltid sagt att jag sov som en orkan. Men, jag har nog mött mitt överhuvud.


Tänka sig att vi blev klara. Sen s

5911fa607b4fd85ad03ff4fcb9d09caf.png

Tänka sig att vi blev klara. Sen ska dom bara sorteras också. Och sättas upp imorgon så klart. Veckoblad, we love you..!


Här står jag och river skyltar....

0-26467ef8fb649960abd8f298c2a1ea12.png

Här står jag och river skyltar....


Bassen

Anton och Oscar sitter och spelar Lego Indiana Jones.

Anton: Neeej, nu har du en basse!
Oscar: En basse?
Anton: En bazooka!
Oscar: En bazooka...

Vill du vaja min kompiss?

Jasas: Ja det är så bra att du gör det, för annars är det så lätt hänt att man glömmer. Men det gick bra ändå, fick bara vänta lite på maten, hehe. Haha ja, 1 är ju lite väääl tidigt :p Ne men jag har inte sånna problem med att folk messar när jag sover, för så gott som alltid så somnar jag om, och svarar på morgonen om jag inte orkat på natten. Så mig kan man messa typ när som, dag som natt!
Hahaha jag vet inte vad som hände igår, men det kom bara massa sånt ju? Och publicerade bara vanligt? Kanske bara jag som sitter och uppdaterar en lördagskväll? Haha!
Ja, nu började ju mitt "sommarjobb", så nu har jag gjort första av fem veckor av hårt arbete! Och som du säger, AJ LÖV IT!

Anneli: Haha, jag förstår. Skönt att han kom in till slut då. Minns inte när jag väl kom i säng med det var nån gång idag, hehe.
Nej, precis så tycker/tänker jag också. Måste man be om ursäkt så vet man ju att man gör fel, så varför gör man det då?

Jag känner att jag måste lägga till en info-text om mig i menyn. Den ska vara nåt i stil med:

Hej!
Jag lägger bara till bloggar jag vill följa på Bloglovin' men om du nu tycker att min blogg är så söt, fin eller bra så är du välkommen att lägga till mig. Du behöver inte be om lov, det är okej.
Ja, jag heter Jenni och är 20 år. Bloggar här om... Ja, det kan ni ju se i inläggen


Nåt i den stilen. För jag lägger inte till nån på Bloggkoll, bara för att den lagt till mig. Jag lägger till dom jag vill läsa, men för det måste dom inte lägga till mig. Eller har det blivit nån tävling, att ha så många bloggar som möjligt på Bloggkoll?

Det är...

0-49c49f56b630cc3459edc5d743d77f83.png

Det är lite maffigt när man står uppe på loftet och tittar ut över lagret. Man vet inte om man ska få svindel eller storhetsvansinne..!


Hjärnan har slutat?

Jo, nu kom jag på en grej:

Det känns inte som jag ska jobba imorgon. Jättemysko, för jag gör ju inget annat än tjatar om att jag ska jobba tills torsdag utan att vara ledig. Men ändå känns det som att jag inte behöver ta mig dit imorgon? Mysko, mysko. Kanske för att det är så kort dag? Bara jag inte försover/glömmer bort mig imorgon..!

Som jag skrattade!

Anneli loggade precis in på MSN:

Anneli: Tjosan?
Jenni: Trosan? :p
Anneli: Haha, jaså, är du på det humöret? Musfisar och trosor ;p
Jenni: Hahaha ja, över trött med andra ord :p

Sanna mina ord, som jag skrattade!

För trött

Jag är så gör, gör, gör trött nu va? Skulle lätt kunna lagt mig och sovit för en timme sen. Men så ville jag egentligen titta på filmen med Oscar och mysa. Men så sitter jag och läser bloggar. Han ligger bredvid och pillar på min fot och pratar på MSN, så det är ju mys ändå. Men jag har en känsla av att klockan kommer vara såpass innan jag läst klart, att det blir natti natti. Är en stund kvar på filmen, också.

Får se vad det blir. Det är ju en dag imorgon också. Men på måndag börjar jag ju 10 istället för 12 som imorgon, så då får man ju sova lite tidigare.

För övrigt, har jag fått väääldigt många "reklam" kommentarer idag. Fler än vanligt. Har inte ens orkat ta bort dom, är nog fyra-fem bara under de senaste paret timmar. Lite tråkigt när man kommer in och tänker att det är kul att nån ny lämnat en tanke, så är det bara om att man ska titta på ditt eller datt.

Rackarns musfis!

Anneli: Hehe okej, våran sitter väl på sätt och vis mot kuden. Fast i mitten av disken (mellan mig och kunden då) och lite närmare mig. Och på sidan om skärmen/kassan som kuderna sällan står på. Så dom får ju liksom ta ett-två steg åt vänster för att ta det. Men det har ju blivit mer nu, bara för att jag tänkt på det.


Men skit också! Andra gången ikväll jag tänkt nåt jag ska skriva, men glömt det när jag kommit in!


Skit, skit, skit!

Dödssynden #2

När vi ändå håller på, liksom:

Dra inte dåliga skämt. Speciellt inte om du är dålig på det.

Så många gånger nån sagt nåt så lamt skämt att det mer verkat som ett konstaterande, för att när jag sen liksom svarat på det, mest gurgla för att jag inte skrattade.

Då var det inte roligt, och du har ingen humor. Inget att gråta över, gör bara inte om det....men kunder som har humor uppskattar jag väldigt mycket!

Dödssynden

Anneli: Haha nej verkligen inte, speciellt inte när klockan ändå stod på rigning en kvart senare. Och det hade ju inte varit världens panik att gå upp då, om jag inte kunnat somna om, om jag inte skulle upp tidigt.

Jag kom att tänka på en sak. Jag tänkte när jag skulle komma ihåg söta/roliga eller griniga kunder, att det finns ju även saker som kunder kan göra som man stör sig på. Förutom att vara sura då.

Och bara för att jag tänkte det en gång igår, har det hänt flera gånger efter både igår och idag. Att dom tar kvittot, själva. Jag stör mig verkligen nåt så fruktansvärt när nån kommer och rycker loss kvittot själv, oftast medans jag packar påsen. Speciellt om dom bara rycker det, utan ett ord.

Här står jag och är snäll, och då kan dom inte ens ha respekten att vänta två sekunder på att jag tar loss det och lämnar över det med ett leende och "...och här har du kvittot!"

Säkert ingen som tänker på det, säkert inte alla kassörskor som stör sig på det, men jag gör det - massor. Gaah! Till och med när dom innan frågar typ "Kan jag ta det här?" och medans jag drar in luft för att suckande svara ja, så rycker dom. Inte ens då är det okej. Om än mer okej än att bara rycka.

Så står ni nån gång framför mig, på andra sidan disken, har precis betalt och kvittot har kommit ut. För gudars skymning, ryck inte kvittot!

Anton hälsar att mamma hälsar

Anton pratade precis med mamma, medans han ligger och försöker sova. Lite trött var han allt.
När han la på sa han till mig:

- Mamma hälsar till er.
- Jaha, hon la på.
- Ja. Hon hälsar till er.
- Okej. God natt, hjärtat.
- Säg till Oscar... att jag hälsar... att mamma hälsar...


Och ja, jag sa till Oscar att Anton sa att mamma hälsar, jag lovar!

Okristligt tidigt?

Jag lyckades chocka Pernilla förut, ordentligt.

- ...ja och så fick jag SMS vid 7.30...
- VEM skickar SMS till dig 7.30?
- Ehh, ja mamma. För dom åkte och hon skulle säga att dom kom iväg.
- Jaha...

Smaaarto...

Jasas: Nja, sådär. Många verkar tro att alla andra är ute, men jag får nog säga att vi hade mer att göra när det var som varmast. Men folk går väl kanske mer och strosar, istället för att springa in och hämta det dom ska ha.

Marina: Hehe, ja han var verkligen übergullig!

Värst vad dagen har sprungit ifrån mig. Jag kom hem 16.30 istället för 17 och då kilade vi alla tre ner och handlade, Oscar hade köttfärsen till lasange på spisen. Nu står jag och väntar på att ugnen ska bli klar, nåt smarto glömde ju starta ugnen medans vi gjorde själva lasangen. Jaja, inget bråttom.

Klockan är i alla fall snart 18, vilket jag inte riktigt var beredd på. Hade funderingar på att gå upp och hämta Antons cykel, men det tar ju minst en timme. Så vi blir inte hemma förrän 20 igen, som tidigast, så det blir nog inte av. Vi sätter oss och tittar på en film eller så får dom fortsätta spela.

Ahh, trött! Haha. Gott med sovmorgon imorgon, kan man hoppas. Annars får Oscar gå upp. Och nu är mamma och Anders ute och äter. Har pratat lite med dom under dagen och Anton sa god natt i förtid förut. Det hade gått bra men regnat massor, men inte här. Några, små droppar. Skönt det.

Ajja bajja på mig

Jag tänkte lite när Hanna här om dagen frågade, eller snarare konstaterade att jag inte skriver så mycket om kunder från jobbet. Och jag svarade att jag minns oftast inte allt, och minns jag så tänker jag inte på det när jag bloggar. Så idag, när det hände nåt, skrev jag ner det. Efter att jag hade glömt det första, hehe.

Men sen var det en tjurig tant, men det har jag bara ingen lust att skriva om, så det blir nåt roligare:

En söt liten pojke. Han kan väl ha vart runt 2(-3) år kanske. Så söt! Hans mamma hade mycket som han inte fick göra hit och inte göra dit. Hon var väl som dom flesta mammorna som kommer in med barn är. Och så hade han gjort nåt han inte fick, och då svarar han att får han inte det, så tänker han sätta sig i stolen här.

När han satte sig där började han mumla för sig själv "Nej Tim, du får inte sitta där. Inte göra så, Tim. Nej, det får du inte göra." And so on, men SÅ söt, haha! Satt och sa allt vad mamman skulle ha sagt. Och så lite sådär halvt oklart, eller sluddrigt som bara en liten som inte kan prata klart än, kan.

Det blev ju mat

Jasas: Haha vad sjukt! Läskigt att det var en sån också, och att jag fick för mig att fota den! Coola är dom, dessutom.
Nja, jag blev hungrig men sen gick det ju över. Det är ju bara att köra på.

Marina: Nja, inte så att nån sa att jag inte fick gå, men vi var bara två och precis när jag skulle gå blev det nåt hela tiden så jag hann inte gå.

Ja, alltså vi var ju då, som jag skrev till Marina, bara två som jobbade idag vilket gör att lunchen kan bli lite si och så.

När Malin äntligen hann gå och äta, frågade hon om hon kunde gå före mig och det var ju lugnt för klockan var bara 13 och jag hade inte tänkt äta förrän en timme senare. Blev så klart hungrig när jag tänkte på mat, men jag fick ju så snällt vänta. Hon fick springa under tiden hon åt men så är det ju när man är två.

Lunchen blev ju utdragen och så hade hon lite att fixa där ute så klockan var väl närmare 15 när hon kom ut igen. Då pep jag iväg. Hann precis ställa in tallriken i micron så ser jag en lastbil komma runt.

Ringer ut till Malin och säger att sängleveransen precis kom och hon gick ut och tog hand om det. Men så var det aningens fullt på lagret så hon fick fixa och dona ett bra tag för att få in allt, samtidigt som hon fick lämna ut varor på lagret då. Men till slut kom hon in igen, och jag skulle bara.

Men det gick bra. Jag gnällde lite på henne innan att lunchen tog en och en halv timme, på skoj då. Min tog en timme med allt spring och så. Men mätt i magen blev jag, det är ju det viktigaste.

När Pernilla kom sen och jag sa att 16.40 vart det lunch för min del, tyckte hon att vi skulle ha ringt och sagt att det inte funkade. Men vaddå? Det funkade ju. Vi kom ju igenom det och ingen dog. Var inte ens nära på. Om inte Malin då, när hon bar in sängarna och blev blö och kall.

Nu är det tandborstsdags, sen ska jag in i duschen och sen är det sagoläsning.

Fördelen med sen lunch är ju att m

0-2a78e208e1d2ece67fc199023c0b9260.png

Fördelen med sen lunch är ju att man dels inte behöver nåt mellanmål och dels att det inte är så långt kvar tills man ska äta igen. Och inte heller långt kvar tills det är dags att gå hem. En timme kvar tills det är dags att förbereda för stängning och den timmen kommer gå utan problem. Home sweete home!


Tur att jag hade så stor bit paj m

42cdebb73b7dec61fa806752c335e807.png

Tur att jag hade så stor bit paj med mig eftersom jag nu, 16.40, satte mig för att äta lunch. Och att jag åt en bra frukost vid 8.30 i morse. Ja okej då, en banan vid 12 också, vad klagar jag över egentligen?


Sicken tokig morgon

Chathrine: Det har du ju så rätt i. Tänkte inte så långt. Har ju ingen aning om hur han skriver, eller hur "korrekt".

Jasas: Jaa, dom kommer ha det bra grabbarna :) Oavsett om det är en eller flera timmar så har dom ju att göra. Får ju bara ha koll så Oscar kommer ihåg att fråga om han är hungrig, hehe. Han är ju bra på att säga till egentligen, men mitt inne i spelet så tappar dom bort det båda två.

Anneli: Jaa, det är skönt med dom lite yngre som läst svenska. Sen har vi vissa som kan svenska, är finlandssvenska, kan några ord svenska (som man kan kommunicera det viktigaste) eller kan engelska. Men dom äldre, typ mammas/pappas mor- och farsyskon kan ju i princip bara "hej" och nåt mer.

Ojoj, vad jag sovit! Var så trött igår, men kom ändå inte till ro när jag skulle sova. Och nu har jag sovit som en klubbad säl i natt. Behövdes väl lite sömn, så det blir allt en tidig kväll ikväll också.

Här ska det nu bli frukost. Är lite hungrig i magen, och lite ovan att jag gick upp såpass sent. Eller snarare nära inpå jag ska gå. Men så kände jag att så mycket hade jag inte att göra denna morgonen, så varför inte sova? Det är ju liksom inte förbjudet att sova lite längre, hehe.

Ja, idag är det ju heldag som gäller så jag är inte hemma förrän om liiite mindre än 12 timmar. Och då finns det ju att göra. Så jag hopps ni alla får en toppenfin dag, även om det kanske regnar. Toodeloo!

Tack för besöket, nu går jag

Imorgon kommer Anton hit, och ska vara här tills söndag nån gång.

Mamma gav Anders en resa i födelsedagspresent. Eller snarare en övernattning på nåt ställe, och sen en konsert på lördag. Så dom ska gå och se hans all time favorite, Sissel K... (måste googla) Kyrkjebo.

Men eftersom resan dit är som halva vägen till Ångermanland, så frågade mamma om Anton kunde komma redan inmorgon så dom kunde komma iväg ordentligt tidigt på lördag morgon, och helst utan att väcka honom då. Och Oscar tyckte det var okej. Eftersom det är han som ska ha hand om honom.

Imorgon jobbar jag heldag, är hemma vid 20-tiden men då skulle han redan ha kommit. Sen jobbar jag 9.45-16.15 på lördag, vilket betyder att jag går hemifrån runt 9.20 och kommer hem runt 16.30-17.00, beroende på vilken buss jag hinner med, den sernare mest troligt. Och söndag, 11.45-16.15 så då är det 11.20 hemifrån och 16.30-17.00 hemma igen.

Så det blir inte mycket jag ser av Anton inte. På fredag ska han helst vara ombytt och borstat tänderna när jag kommer, lördag morgon blir inte många timmar så det blir ju kvällen där. Sen får vi väl se när han ska hem.

Men men, det kommer fler gånger och jag tror han blir glad över en spelhelg med Oscar.

Vad sa du, sa du?

Anneli: Hehe nej, du missar åndå inget. Helt sjukt slut också, snacka om att man slösat bort den tiden av sitt liv. Tack, det har jag och har också haft!

Marina: Haha tack, nästan så, jag vet att nån var jävligt jobbig ett tag men det har jag glömt så SÅ farligt kan det inte ha varit, hehe.

Jag trodde att Google Translate skulle vara min räddning. Min gamelkusin, eller pappas kusin då, som är finsk finns ju på Facebook och så tänkte jag att vad bra, när han skriver sin status på finska kan jag bara ploppa in det där så vet jag precis vad det handlar om, och kan svara på svenska eller engelska.

Ehh, jaha? Jag fick precis skicka vidare till mamma, och avslutade med att det var nästan lättare att förstå den finska texten, än den svenska. Vet inte riktigt var bristerna i översättningarna ligger?

nu är det svårt att skynda på hela tiden för att gå till Björneborg Ingå Sett på att Italien inte har tid att Saimen och de båda borde få gå


Antingen är han kass på att formulera sig på finska, eller så är inte översättningen den bästa. Jag hoppas på svar från mamma så snart hon lagt Anton. Haha sen ska jag svara (om det finns nåt att svara på), på engelska. Faster skrev på svenska, han svarade på finska och jag på engelska.

Ja, alltså det blev visst jobb ida

08ad8412243e6ce77fe66a262157266b.png

Ja, alltså det blev visst jobb idag.


Jag har fått lera på fopplorna...

149ad1069719a109e0c5c8f133cdecaf.png

Jag har fått lera på fopplorna... Skulle undvika en stor vattenpöl och hamnade i lera och gleeed så grasiöst genom den. Men jag lever.


Mycket eller lite?

Ja förresten, apropå filmen och EVP och det igår.

Filmen började med lite text och info om EVP och slutade sen med att utav de tusentals EVP-inspelningar som finns, så är en av tolv av elak karaktär.

Jag tänke att det var väldigt mycket. Oscar tyckte där emot att det var lite. "Av tusentals, och bara en på tolv, det är ju ingenting". Nej, men om du tänker att du får ett meddelande per timme, så har du fått två onda på hela dagen. Det känns ändå som ganska många, tycker jag.

Men allt är ju relativt.

The Talanted Mr. Ripley

Men åh, störiga blogg.se som ska ta så lång tid på sig innan man kan se inläggen här inne. Jag får väl skriva ytterliggare ett inlägg, tänkte bara slänga in detta under det förra inlägget. I vilket fall:


Igår började vi se på Talanted Mr. Ripley. Bara det att vi båda undrade vem som önskat den. Oscar sa att han haft den på datorn i evigheter så det var en film jag hade bett honom att tanka, för ni vi startade sa han "undra om detta ens är en film jag vill se?" men jag känner knappt igen filmen, och ingen utav skådisarna (Gwyneth Paltrow, Jude Law och Matt Damon) är sånna som jag älskar och måste se deras filmer.

Inte för att det finns så många, eller nån, som jag känner för. Och jag kan inte tänka mig att jag har läst handligen och fastnat. Jag kan kort och gott inte förstå varför vi har tankat den. Och när vi sett en bit in i den, kan jag heller inte förstå varför någon skulle vilja se den. Eller ens spela i den.

Den verkar helt psycho, men så måste vi ju se klart den för att se vart den ska ta vägen. Och jag blir så förvånad att den är så konstig, när det ändå är tre stora namn med i den. Får nästan googla, eller IMDB:a den och se vad den är för nån. För samtidigt så känner jag igen namnet lite. Men hade jag varit med i filmen, helst som huvudkaraktär som dom tre, så hade jag skämts och utvandrat från Hollywood. Den filmen får en överkryssad blogg, av fem möjliga.

Some words

Anneli: Nej, jag tror absolut att man skulle känna eller veta det, men jag blev mest rädd för vad som skulle kunna komma.

Gutten morgen unt wishes ni har sleeping gooding!

Här sitter jag och är hungrig och trött. Blev lite väl sent igår eftersom vi började titta på en till film, efter vi sett Wees också. Men då kommer jag i säng i tid ikväll, hoppas jag. Nu när min vecka drar igång, fredag-torsdag.

Ehm, hade nån tanke på vad jag skulle skriva, men den är som bortblåst.

Älskade små djur!!

Det är otroligt vad dom små grejerna verkligen gör det hela.
Här sitter jag, och så hör jag djuren där ute.
Det låter bara... jag kan inte ens skriva vad det låter,
men dom är bara och dricker vatten.
Och hela hjärtat värms upp mer än självaste solen,
jag blir så glad och stolt och tänker bara

VAD INNERLIGT JAG ÄLSKAR ER,
ERA SÖTA, UNDERBARA, GOA OCH MJUKA DJUR!

Tack för att ni förgyller mitt liv,
dag ut och dag in.
Mamma älskar er

Here we go againDetta är ett låst inlägg.

Vad har vi här då?

Chathrine: Så bra, jag slängde upp dom direkt och det ser inte ut att bli några problem! Inte med just dessa, sen har jag ju andra som jag inte skulle hänga upp utan att ha strykt. Men det blev bra, tack!

Nina: Nej, dessa är rätt tunna och vanliga längder så dels är det inte hela världen om det skulle bli lite skrynkligt men så verkar det gå bra också. Toppen!

Anneli: Jag har inte sett den i alla fall, får kolla med Oscar och be honom tanka. Och har han sett den har han garanterat glömt den, hehe. Nu tyckte jag så sett inte att ettan var såå farlig, mer än att den skrämde mig på andra sätt.

Ja, nu har vi sett klart White Noice och även om jag inte tyckte själva filmen var så speciellt läskig eller så, så skrämde den mig väldigt mycket. Jag kom nämligen och tänka på vad Siv berättade när vi var där.

Nu tänker jag förstöra filmen för er som inte sett, så vill ni inte veta vad den handlar om eller hur den sluta så föreslår jag att ni slutar läsa här och nu. You've been warned.

I vilket fall, det handlade om EVP, som jag uppfattat som att man kan spela in de på den andra sidan genom myrornaskrig och sådär. Och om jag fattade filmen rätt sen så visade det sig att en man sysslade med det här, genom att ge människor till tre onda andar.

Och han som det handlade om, hade förlorat sin fru till dessa och blev sen helt besatt när han fick höra om EVP och när han försökte rädda en tjej som var "på väg dit" så blev han mördad av dessa tre onda andarna. Och genom hela filmen blev han varnad för att ge sig in på sånt han inte förstår.

Det kan jag bara intstämma i, jag ser andevärlden (om man vill kalla den så) som nåt mycket allvarligt och inget man leker med. Inte om man inte vet vad man gör. Och Siv pratade ju om att jag var väldigt mottaglig för den andra sidan, på både gott och ont då. Och jag behövde lära mig att stänga ute det onda.

Men jag har ingen aning om hur man gör? Jag vet inte om jag bara tar in onda andar nu? Oscar fnyser bara och säger att det inte finns, men det tror inte jag ett skvatt på. Så filmen i sig var inte speciellt farlig, men jag blev ju skiträdd att jag har massa onda andar här nu, ofrivilligt!

Och ni får gärna säga att det inte är så farligt, att jag bara hittar på eller att det är trams. Men jag tror inte det och jag är därför lite... rädd, kan man nog säga. Eller snarare orolig, för vad som kanske kommer. Oscar sa att det finns ju ingen som vill oss nåt ont. Nej, sant. Men jag kanske råkar ta emot dom ändå, och då vill dom det?

Ingen bra film för mig att se, helt enkelt. Får se om jag vågar mig på tvåan, eller om jag får höra av mig till Siv. Eller om jag har glömt det hela till imorgon. Behövde bara få ut det, först.

Hjärtat förbereder sig på att bli

0-41a58c8762d31e0807695ba7c64053.png

Hjärtat förbereder sig på att bli rädd. Vi ska se White Noise som han inte vågade se själv. Så vi passar på medans det är ljust och så det förhoppningsvis hinner gå lite tid mellan filmens slut och natti natti. Kycklingpajen står i ugnen och vi gissar på att det kommer bli mums!


Vi sa båda, lite i mun på varandra

0b27a2c8d161b97351f8384329146eef.png

Vi sa båda, lite i mun på varandra, att visst känns det som man ska flytta när fönstrena är rena och tomma. Men ljust blir det, i vilket fall.


Kasta det i fejjan, gör detDetta är ett låst inlägg.

Nu ser vi bra ut

Idag har Jenni varit duktig och tvättat vardagsrumsfönstrena. För att vara ärlig, så var det första gången vi tvättade dom. Och ja, man kan säga att det behövdes. Så nu ligger de "nya" gardinerna i tvätten och så ska dom på sen. Funderar på hur bra, eller obra, det är att hänga upp fuktiga gardiner? Kan dom torka där, lik väl som på torkställningen?


Fast lite tur hade jag också. Satt i soffan och tänkte att jag skulle tvätta fönstrena. Då hör jag hur det smattrar där ute, aha det regnar. Men det tog slut lika fort som det började och medans jag stod där hann det komma några få droppar men som inte ens nådde mig. Men det var skönt att få dom rena, överiga fönster får vänta tills jul. Eller om jag får för mig att byta gardiner där. Nu städade jag ju ändå bort julgardinerna här inne, hehe.

Men faktiskt, det är bara röda linne gardiner så det syns ju inte direkt att det är julgardiner. Och jag har inga gardiner som passar så här inne, samtidigt som jag inte vill köpa några förrän vi har dom möblerna vi vill ha. Och dom röda har ändå passat ganska bra, eller väldigt bra. Med svarta lampor och röda krukor i svarta formar, typ, i fönstret. Übertjusigt.

Skojar du med mig?

Det rycker fortfarande, av och till..!

Shoppilopping!

Nu är jag hungrig i magen. Vi sov förbi frukosten (trots att klockan ringde i över en timme) men nu är det strax dags att börja med lunch och det ska bli riktigt, riktigt gott. Falukorv i ugn med (hemmagjord) potatismos.

Vi har varit nere och handlat för veckan. Vi blev så chockade när det var så billigt, för resten av veckan, trots att vi handlade på Ica. Skönt att ha det gjort också, eftersom jag jobbar nu. Får ju bli att vi handlar innan... Ehh, nej. I helgen kanske eller så inför nästa vecka. Men men, är så sugen på köttfärslimpa, funderar på att ändra lite i listan och slänga in det.

Blev så förvånad för övrigt på Ica idag. Skulle ha ägg, och alla småpack dom hade gick ut idag? Och det var massa kvar dessutom. Trodde dom antingen gick igenom det, eller fyllde på med färska.

Lite till överdrift?

Och så kom jag att tänka på att jag skrev aldrig om regnet igår. För åskan var ju liksom en fortsättning på det.

Jag har ju i några veckor önskat ett riktigt reg- och åskoväder så alla spänningar släpper och för att regn behövs. Men ingenting kommer. Vädret är äckligt och ibland kommer molnen, men inget regn och ingen åska.

Igår när jag skulle gå hem, hade räknat kassorna och skulle bara lägga in dom och bege mig. Då öppnar sig himlen. Det var inte lite det regnade och jag sa till Pernilla att det var ju snällt när jag precis tänkt bege mig.

Funderade på hur jag skulle göra för att ta mig hem. Det tar ju inte jättemånga minuter att ta sig upp för backen, men en halv minut och man är dränkt i det där regnet och allt jag hade på mig var jobbskjortan (och jeans, så klart).

Medans jag fått in pengarna lugnar det sig, det regnar inte ens lite, så jag skyndar mig att säga till Pernilla att jag går. Och hoppas, hoppas att jag inte ska möta bussen i backen för det är precis på gränsen att jag ska hinna.

Jag stressar som en dåre och tänker bara snälla, snälla, snälla, ingen buss än! Flåsar och har mig och kommer upp och tänker att det är tur att det står folk och väntar, OM den kommer nu så hinner jag.

Hann gjorde jag, men regnet också. Sista biten bestämde himlen för att släppa lite mer regn så jag hann bli halvt genomblöt i alla fall. Fem minuter senare skeeen solen så fint. Haha, sa den liksom.

Av med alla kläder när jag kom hem, muttra lite om att nog för att jag önskat regn men man behöver ju inte överdriva! Och sen kom åskan på natten då. Man behöver ju inte överdriva, har jag ju sagt!

Världens knall

Fast jag måste faktiskt berätta att jag höll på att kissa ner mig i natt. Så nära att jag var tvungen att gå och lätta på trycket för att inte riskera att göra det i sängen sen.

Jag hör hur nåt brötar, kopplar det med hur Patrik håller på på lagret och man undrar om han ska riva stället. Men jag vet ju att jag är hemma så jag undrar vad fan Oscar håller på med, mitt i natt, och river plejset.

Jag försöker fråga honom vad han håller på med, men brötet fortsätter och han hör inte. Förren det är slut och vi konstaterar att det var åskan! Och hjärtat skena iväg och jag sprang på toa.

Den måste varit precis, precis ovanför oss för så tydligt har jag nog aldrig i mitt liv hört åskan förut. Och så höll det på ett bra tag. Och på en liten stund var den över en halvmil borta. Lustigt, egentligen.

Men nej, det var obehagligt verkligen. Tog ett tag att somna om för jag blev verkligen skärrad. Har egenligen inget problem med åskan, men just den som var så stor, hujedamig.

Så det kan bli

Anneli: Haha nej, jag hade inte sålt ett enda sånt bord eller en enda sån stol, så han skulle tagit det med dom som sålde alla stolar på två dagar, tack. Ne, men oftast förstår folk men dom som har bråttom och ska ha allt nuuu blir ju sura.
Grejen är ju att egentligen tycker jag inte om vin heller. Det är första "riktiga" vinet jag kunnat dricka. Inte i mängder, men jag kan dricka det. Och det gillar jag för jag vill kunna sätta mig i soffan, eller duka upp god mat, och ta ett glas vin. Man bara "ska" göra så, haha!

Jasas: Största anledningen till att jag inte nämner så mycket är för att jag oftast glömt det mesta när jag kommit hem :p Många gånger så händer det så mycket under en dag så man kan inte komma ihåg hälften. Eller kommer jag ihåg så glömmer jag att skriva om det. Men igår sprutade det bara ur mig, haha!
Det är ju framför allt på jobbet jag vill ha mottagning, vi har ju världens bunker med noll mottagning egentligen. Men både Telia och Tele2 har mottagning, men inte 3. Annars är väl inte 3 så himla dålig, men eftersom det är på jobbet jag vill kunna använda telefonen också, så är jag besviken och missnöjd med 3.
Hehe ne varje kväll är nog ingen risk. Jag fick mitt mys igår, nu räcker det för ett tag. Haha ja, fingrarna liksom skrev vad dom ville, och så blev det farmor? Mysko.

Sådär, det var morgonbloggningen det. God morgon!

"Det där var inte mycket vin, det

-b2dc32485b973ecb947d27c870e24b9.png

"Det där var inte mycket vin, det blir du inte full på!" sa Oscar. När jag fotade denna bilden utbrast han: "Jaha! Det var dääärför du ville dricka vin, för att fota till bloggen!"


Det gottiga vinet!

527575ab8cce0958654b22baa958aae7.png

Det gottiga vinet!


Ja, ni läste rätt: vin!

Förstår ni att jag har mycket att säga nu eller? Haha! Inlägg efter inlägg. Stackars Oscar som jag tjatar hål i huvudet på, slänger iväg massa SMS till mamma och bloggar som en tok. Jag säger då det!

Funderar på att sätta mig med ett glas vin farmor (varför skrev jag farmor? framför, menade jag så klart) TV:n en stund innan det är natti natti. För att det är gott. Ja, jag ska dricka vin. I lördags hade Magnus köpt nåt gott vin och jag tyckte till och med att det var gott, så vi fick med det som var kvar att ta hem. Men vi dricker ju aldrig! Och jag har hört att vuxna kommer hem och sätter sig på kvällen med ett glas vi och kopplar av.

Och jag är ju vuxen, enligt allt och alla. Jag ska bara sluta blogga först, så svårt att skriva med ett vinglas i handen. Och det ser så tjusigt ut, när man håller det. Det var nåt mer jag tänkte på, men det har jag glömt!

Sluta ryck då!

Jag har sånna störiga ryckningar i tummen, och från tummen till pekfingret! Och det sjuka är att det ryckt av och till sen klockan 8 i morse! Förutom när jag varit på jobbet och inte hunnit tänka på det.

Men nu, när jag sitter här, hinner jag tänka och så rycker fanskapet. Varför då för, egentligen?

Hur gör vi nu?

Haha, jag kom och tänka på ett samtal jag fick tidigare idag på jobbet.

Kunderna har ju möjligheten att få varor hemkörda, genom Jetpak. Och det senaste har dom tydligen varit lite oense med oss och det har varit lite diskussioner. Så när jag tog emot två hemkörningar igår så var jag övertydlig.

Trodde jag.


- Välkommen till Jysk, det är Jenni.
- Hej Jenni, det här är Namn på Jetpak. Du har bokat en körning av oss.
- Ehh, ja... Det stämmer nog.
- Ska vi se... torsdagen den... nionde borde det bli?
- Ja. Ja! Det stämmer, ja.

Han frågade lite om varan som skulle köras, storlek och vilken bil som kunde behövas.

- Och sen ser jag här att du skrivit "ej kod, ej bomnyckel"? Betyder det att vi inte kommer in eller?
- Haha nej, nej det betyder att det inte behövs nåt av det.
- Jaha! Ja men var bra! Då vet vi vad som gäller!


Men när han sa det hörde jag också att "ej kod, ej bomnyckel" kunde tolkas som att dom skulle få det jobbigt så nästa gång får det nog stå "Behövs ej kod eller bomnyckel" hehe.

I like mottagning

Sen är det så grymt skönt med den nya telefonen också, eftersom det är Tele2 (så är det heller inte så mycket tack vare telefonen, men ändå) så har jag mottagning (3 har bäst mottagning my ass) så batteriet håller i evigheters evigheter!

Minns inte om jag laddade den igår morse eller i förrgår morse och har hälften kvar. På gamla telefonen (med skit 3) tog batteriet slut varje kväll eftersom den alltid stod och sökte mottagning. Heja Tele2!


...och jag kan äta med Oscar. Och kissa med Oscar. Nu kan han ha koll på mig jämt, säger han.

Jag måste lära mig trolla

Marina: Ja, jag får börja "leda" varje kund till varorna dom letar efter, istället för att bara peka, haha!

Chathrine: Ja, jo men jag är ändå nöjd med ett arbete som kräver att man rör sig såpass ändå. Jämfört om man suttit framför en dator hela dagarna och bara reser sig för att ta sig till kaffemaskinen. Hade jag haft ett sånt arbete hade jag säkert orkat träna och promenera också men när min kropp är som den är så är 10.000 steg på en dag helt okej, tycker jag.

Jasas: Ja, och tack och lov så spyr jag ju inte direkt av att höra den, hehe. Men inte så att jag tycker den är grymt bra.

Anneli: Nej, det med grannar som inte vet var dom bor gör ju det hela lite mindre roligt. Men men, vad göra liksom?

Nu är Jenni hemma igen, och ser fram emot två lediga dagar. Speciellt eftersom jag just såg att sen är jag inte ledig förrän på fredag igen..! Må så vara att det är korta dagar, men ändå. Fredag liksom? Aja, jag klagar inte. Jag är glad att jag har ett jobb, jag är glad att jag trivs på mitt jobb och jag är glad att jag får jobba!

Har varit en del att göra idag också. Lite bröt och stök och så känner man mest att man inte orkar. Helst några minuter innan stängning. Eller när typ tre kunder står och glor på mig för att jag försöker hjälpa alla samtidigt. Och så går en, så hjälper jag den andra, så kommer den första tillbaka och och sur så jag får skynda mig att hjälpa den och lägga den andra på is, samtidigt som den tredje bara står och väntar.

Blir så ledsen när jag måste säga nej, tyvärr när nån tittat ut nåt och verkligen, verkligen vill ha det. Men jag kan ju inte trolla. Det bästa jag kan göra är att titta var annars det finns, och ringa dit och be dom lägga undan. Speciellt nu när det börjar bli slutet av säsongen och saker och ting utgår från dag till dag. Allt är så osäkert.

Men, jag gör mitt bästa för att alla ska bli nöjda. Ibland når man inte riktigt fram och då är det inte mycket att göra. Men jag har gått 3898 steg idag. Lite plus, för den har inte varit på hela dagen, suck.

Ms. Jackson

Oscar låg och drog sig i sängen och zappade på TV:n (det äär ju sommarlov, som han sa) medans jag satt här vid datorn.
Så kom han till MTV, som spelade Ms. Jackson med Outkast.

Helt plötsligt blev det helt mörkt i rummet, jag låg i min lilla säng i mitt lilla rum hos mamma och kunde inte sova. Jag minns inte när den kom, men när det gjorde det så körde ZTV den varje natt, ett antal gånger. Och jag som låg vaken nätterna igenom, hörde den flera gånger likväl.

Inte för att jag tycker att den är så bra egentligen, och inte för att jag tyckte det då heller, men för att den ger sånna minnen och känslor. En låt och tiden spolas tillbaka och jag är nån annanstans.What's going on?

Jasas: Kebabpizza, som där har förutom kött och sås sallad, gurka, tomat och pepperoni på, smaskigt!
Åh så gulligt, så betyder den lite extra för dig också :) Jag kan säga att du har inte missat nåt! Det är typ dom som är bäst, tills det spårade ur. Hmm ja, det har ju hänt en del under alla säsonger men kan kan väl säga att allt löste sig :) Michel hade nån konstig sjukdom och fyra år senare sågs alla kompisar vid graven, och gick sen in i solnedgången typ.

Anneli: Hehe jag kan förstå om du inte gillar den så värst, det är ju som sagt dom första säsongerna som är bäst och det var ju tre år sen dom gick på TV:n ;) Så du får tycka att det inte verkar bra, hehe.
Haha, här var det tvärtom, typ. Oscar tyckte att jag skulle kontrollräkna och jag sa bara att det orkar jag inte, funkar det så funkar det och annars får jag ju på ett ungefär rätt. Men han tyckte jag skulle gå 20 steg och se om det funkade men ahh, så värstans noga är det ju inte!

Jag undrar vad det är som händer här egentligen. Att det ränner amublanser och brandbilar här titt som tätt har vi vant oss vid nu. På gården ovanför oss, så vi ser det ju från sov- och vardagsrumsfönstret. Här i huset har vi haft polisen åtminstonde en gång. Man blir liksom inte förvånad längre.

Förrän igår kväll. Jag hade somnat och så springer Oscar upp, jag fick inte riktigt klart för mig varför och försökte somna om. Så kommer han tillbaka och säger att en ambulanshelikopter har landat här i närheten, och att en ambulans stod här utanför. Efter funderade han på om det var en polisbil för han hade bara sett ljusen.

Man undrar ju vad katten som hänt när det kommer en helikopter. Har försökt kolla runt på tidningarna men inte hittat nåt. Och så undrar folk, varför vi inte känner oss säkra och inte trivs här?

Vad är det som går och går?

Anneli: Ja pizzan i sig var god, men pizza som pizza var inte så gott, haha!

Jag tycker det är lite roligt för i nya telefonen så finns det även stegräknare. Den är ju lite sisådär, ibland verkar den mäta och ibland inte, men den visar ju på ett ungefär.

Jag trodde att man var tvungen att ha den i fickan eller nåt sånt (typ i väskan, trycka väskan hårt mellan armen och kroppen) för när jag testade så visade den inget av att bara ha den i handen. Men så testade jag förut att ha den i fickan och den visade inget. Och igår hade jag gått några hundra steg, utan att haft den i fickan.

Aja, lite mysko men som sagt, jag ser ju på ett ungefär. Och det var dagens resultat som var lite roliga, speciellt jämfört med dom tidigare dagarnar (lördag och söndag).

Minns inte exakta siffror från helgen, men lördag var 700 nånting och igår var det 100-200 steg. Idag dock, kom jag upp i 8184 steg! Och enligt telefonen/mätaren är 10000 steg hälsomålet. Känns bra ändå, att man rör sig såpass under en dag på jobbet. Så hade jag gått heldag hade det nog varit 2000 steg extra.

8000 steg på sju timmar, borde ju bli över 1000 på 9 timmar? Aja, så noga är det inte men det var spännande och kul att se ändå, vad man rör sig på en dag!

Bra avslut, Prison Break

För övrigt så såg vi sista avsnittet av Prison Break igår. Ett antal säsonger för sent, men SÅ otroligt fint slut. Vi fattade det ett bra tag innan och jag sitter nästan och ryser bara jag tänker på det nu.

Vi får ta och se om det nån dag. I början var det ju verkligen skitbra, sen skulle dom bara dra ut på det för att tjäna pengar kändes det som. Och så segade man sig igenom hela säsongen för att de två-tre sista avsnitten skulle vara bra och spännande. Lite sorgligt ändå.

Prison Break är ju "vår" serie. Jag fastnade bara av reklamen som var så intetsägande egentligen, och trodde det var en film och sen när den började såg jag avsnittet som gick på måndagar och sen reprisen på onsdagar.

Oscar blev tipsad om en serie av sin bror, och när han tittade på den visade dom reklam för Prison Break i den så han tankade och fastnade. Sen skrev jag ett inlägg på ett klotterplank om hur bra Prison Break var, Oscar svarade och på den vägen är det. Utan Prison Break, hade vi kanske inte suttit här idag.

Mumsig pizza!

Jasas: Hehe ne det var bra jobbat :) Ahh, var tråkigt med avokadon... Uscha.

Marina: Ja det tycker jag du får göra, en varm sommardag! Och JA, han är verkligen super go!

Åhh, Jenni har ätit pizza från den godaste pizzerian på många kilometers avstånd! Där vi bodde förut gjorde dom så dunder god pizza och vi har pratat om att äta där "när vi har vägarna förbi" men oftast så ska vi ju hem till pappa då och då blir det inte av. Men idag!

Malin frågade om jag ville ha skjuts en bit på vägen, för hon skulle ändå ditåt. Jag sa att det gör ju ingen skillnad var jag väntar egentligen, så jag åkte med.

Väl där kommer jag ju på att jag kunde ringa pappa och fråga om han ville köra hem mig, när han ändå bor där. Så slapp jag vänta 20 minuter på bussen också. Och så kom jag att tänka på pizzan! Ringde Oscar och han sa ju inte nej direkt, hehe.

Ringde pappa och frågade om han ville köra hem mig. Ja, det kunde han. Och så sa jag att jag skulle ha pizza med mig. Och frågade om han hade pengar för det hade inte jag, hah! Inte på mig då alltså. Så han kom med pengar och sen körde han hem mig och det var gott!

Dagen har känts väldigt lång men ändå kort. Vi har knappt fått gjort nåt mer än hjälpt kunder känns det som. Och det är ju därför vi är där, också.

Har precis varit i duschen. Kände att jag behövde bli fräsch från allt svett inför morgondagen. Börjar inte förrän 14 så vi ska handla och så innan. Nu ska jag läsa så mycket bloggar jag orkar och sen krypa till kojs. Märks att vi haft att göra idag verkligen, gott!

Lille sötrumpan var här i

-c057167b03978ad60df6cb98a8b9cd1.png

Lille sötrumpan var här i fredags och spelade då lite Sims. Han hade tydligen startat sitt eget kvarter som hette västävik. Och på spelade han en gubbe som hette Oskar fast Antons efternamn. Haha, så gullig han är lill bubben!


Tjejsnack #13

Barndom

1. Ditt första barndomsminne?
Jag kan nog faktiskt inte sortera fram vilket som är det allra första?
2. Vad samlade du på som barn?
Frimärken (när jag kom ihåg), kapsyler (när alla andra gjorde det) och säkert massa annan skräp.
3. Vad lekte du för lekar som barn?
Vi lekte mycket ute, oavsett om vi hittade på saker ute eller tog med oss typ Barbies ut.
4. Var du ett snällt eller busigt barn?
Jag var nog mest snäll, så klart busig också men snäll.
5. Har du någon slags relation med någon barndomsvän ännu?
Njae? Vi hälsar och pratar om vi ses, men inte så att vi ringer och umgås titt som tätt, nej.


Det där konstiga

Jag kan ju säga att jag blev väldigt, väldigt förvånad när vi hade ätit maten i lördags och mamma gick in och börjar gröpa ur avokado. Jag trodde ju det var efterrätt som skulle komma fram, och hon står och grejar med avokado?

Sen kom hon med banan, och jag bara tittade på henne och undrade om hon slått i huvudet eller vad som var problemet? Vad gööör hon, liksom?

Men det blev gott till slut. För dessutom skulle man ha frysta hallon i. Helst ska man köra i en stor matberedare så man kan köra allt på en gång, så blir det lite som sorbé. Vi körde lite pö om pö så det blev lite löst, men smaken den samma!


2 st. avokado
2 st. bananer
500 g. frysta hallon

Och mixa allt, servera direkt.


Låter lite mysko, och alla som inte visste att det var avokado i blev förvånade. Och gott var det ju dessutom! Och enkelt. Superbra nu i sommar när det är varmt, men detta blir så kallt.

Lite småsyrligt av bären, men bananen är ju söt så det vägde upp ganska bra. Jag skulle kunna tänka mig en bit vaniljglass till, men det funkar absolut lika bra att bara äta det här som vi gjorde. Mums!

Slut i huvudet

Jasas: Haha ja, jo men det är så tråkigt för honom att gunga med mig för då får han bara sitta uppe och jag sitter bara nere :p Ne men jag brukar faktiskt vara med, bara att det är liite för varmt nu. Till och med för honom.
Hehe ja Oscar sa också kladdkaka, men att folk skulle tro typ köttfärs/tomatsås. Men det var det icke, det var efterrätt! Ska ta och skriva "receptet" i ett kommande inlägg!

Anneli: Ja, man vet ju inte vem som har mest fel i skallen, mamman eller sonen. Hua.

Så gottigotti, nu har jag duschat och ska äta frukost om en stund, eller en timme snarare. Ja, nu gjorde jag ju saker emellan så 40 minuter mer då, för att vara exakt.

Ehh, ja... Sen ska jag ju jobba då ja. Verkar vara ganska mulet idag så jag slipper nog raka benen idag, haha! Kör med hellånga byxer, yes. Igår kom faktiskt en yttepytte liten skvätt regn. Vi satt här med dörren öppen, och så frågade jag Oscar om det inte luktade blöt asfalt, och det gjorde det. Men synts knappt sen, suck.

Ja, nej mitt huvud verkar inte riktigt ha vaknat än så jag ska skriva ut "receptet" på gissningsinlägget jag skickade i lördags (även om bara Jasas gissade).

Mama's Boys

Jag råkade landa TV:n på TV3 där det var Tyra Banks show. Dagens tema är Mama's boys.

Det enda jag kan säga är att det är sjukt. Visst är det bra att man älskar sin mamma och tycker om sin mamma och trivs men sin mamma och har en bra relation med sin mamma, jättebra.

Men när man är närmare 30 (om inte mer?), har en fästmö och barn och väljer att flytta hem till sin mamma igen för fästmön inte kan ta hand om honom som mamma gör. Som nu, vid 30-års ålder sover i sin mammas säng när han är sjukt så hon kan hålla koll på honom så han mår bra.

Nu i slutet fick fästmön frågan om hon ska leta efter en ny kille, och hon gav tilbaka ringen och sa att inser han inte vad han har så kommer hon att leta efter en ny, ja. Och han la ringen i fickan.

Nej, det var lite väl... såg inte så mycket mer för man blir ju bara mörkrädd.

Nån som inte skulle bli helt rädd

4507a90640edbbdae18308b07a5cd3bf.png

Nån som inte skulle bli helt rädd om en dinosaur skulle komma och käka upp honom.


Kul med nya ramar nu i början, heh

0-4098a9b1b705cdc117049534c87ec633.png

Kul med nya ramar nu i början, hehe.


Model of the Year

738b543a3c1cebc70aed4c60124b3474.png

Model of the Year


Gissa vad jag gör..?

0cab01805dbdc3b181ae8e9a96320f68.png

Gissa vad jag gör..?


År och dar sen

Ojdå, jag hade lyckats trycka i att jag ville ha positionering när jag mobilbloggade, det var ju inte riktigt meningen.

Kom precis ut ur duschen, bara en kort och svalkande en. Ska hoppa i kläder och göra mig snyggare och så ska vi väl bege oss upp till mamma igen. Promenera hade vi tänkt, var ju år och dar sen vi gjorde det.

Det är lite kul i nya telefonen finns det en stegräknare. Det enda tråkiga är att det räcker inte att man håller den i handen, eller i handen tryckt mot höften, man måste ha den i byxlinningen (eller fickan antar jag, men har inte haft nåt med fickor sen jag öppnade den) för att stegen ska räknas. Lite tråkigt nu när jag gå i kjol. Ska se hur den tar i väskan sen.

Ska faktiskt gå i linne idag också, och smöra mig ordentligt när jag kommer upp sen. Frågade mamma och hon tyckte det kunde gå bra, men att det är bra att ta nåt som täcker axlarna också.

Det man inte vet frågar man mamma om! Ha en bra eftermiddag i (förhoppningsvis) solen, allihoppa!

Var ju tvungen att testa så det gå

5ff0ebfa5e02a6db0cebe7d6781c9cd9.png

Kolla varifrån!

Var ju tvungen att testa så det går att mobilblogga också, hehe.


Ingen tid här

Ja, sådär värst mycket lust att sitta här har jag inte, hehe. Är nöjd med nya telefonen även om det behövs lite vana. Tydligen ska den ha nån blogg funktion eller nåt sånt, enligt Oscar, så jag ska försöka hitta det.

Annars är kameran värdelös jämfört med den gamla telefonen, så mobilbloggningar blir inte lika kul om inte det andra är bra.

Ikväll blir det att vi åker till mamma istället. På tok för varmt för att sitta i stugan på Orust nu, även om det hade varit kul att åka dit. Men, det kommer fler gånger. Stugan står ju kvar.

3 saker i...

Kylskåp: mjölk, smör, grönsaker.
Frys: is, köttfärs, pommes.
Skafferi: olika mjöler, pasta, lök.
Handväska: (vit) toblerone, nycklar, plånbok.
Sminkväska: mascara, mineralpuderfoundation, läppglans.
Badrumshylla: rakgel, sminkborttagningsmedel, Aloe Vera-kräm.
Förråd: matbord med stolar, gamla saker, julsaker.
Hjärna: nära, kära, minnen.
Jackficka: nycklar, (skräp) lappar, lypsyl.
Kryddskåp: salt, vitlökspeppar, svartpeppar.
Barskåp: rosévin, drinkmix, mjölk.
Köksbänk: diskställ, diskmedel, bestickhållare.


Allt är i sin ordning

Anneli: Haha okej, känns som det blir väldigt tokigt när man tar så i spegeln. Eller så har det väl inte ändrats, dårå.
Haha precis, ifall du springer på en sån nån gång, då vet du att det är ett cykelhopp!

Sådär ja. Potatisgratängen står i ugnen, salladen är hackad, kasslern är skuren, morötter står på spisen i väntan på att bli kokad, jag ligger i sängen under fläkten, Anton spelar Sims (2), mamma och Anders är på gång och Oscar borde vara i Jönköping och bege sig där ifrån strax.

Har man...

6989dcd62abc60e4be5ec00d8999061d.png

Har man ingen att gunga med får man gunga med sig själv.


-Kolla cykelhoppet!...

55b7139520f8f810e5c8a91cedf1a53b.png

-Kolla cykelhoppet! -Vad sa du? -Kolla cykelhoppet! -Vilket cykelhopp? -Lådan där!


Nu då?...

-7c6c253ef64432dc0444709ad049d1c.png

Nu då? Haha, nån gång måste det ju bli bättre. Glömde fota igår bara för att jag tänkte på det hela tiden. Men ja idag förmiddag är det så här, lite bättre?


Jaja

Attans, jag glömde ta ut laxen igår. Mööp, så ledsen jag blev nu när jag kom på det. Då är det att välja om jag ska ställa mig och steka köttfärssås eller äta kalla köttbullar? Ahh, köttbullar.

Vad man ska ha till? Sallad. Idag går det bara inte att äta varmt. Räcker att jag ska ställa mig och göra potatisgratäng sen, hujedamig! Får fundera på hur jag ska göra med ugnen bara.

Funderar på om jag ska göra så den är klar lite tidigare, så jag kan stänga av ugnen innan så den kan stå och hålla sig varm tills dom kommer, men så ugnen hinner bli lite sval.

Så dumt när man inte kan sitta nån annanstans än i köket. Vardagsrummet går la, men det blir så bökigt. Bättre och lättare med köket. Jaja, salladen och kasslern är skuren i alla fall.

Och jag är så gott som klar. Inte alls mycket när jag väl satte igång. Det visste jag väl, men jag orkade bara inte. Plus att jag tittar på det jag ska göra, och så forsar svetten direkt, huga.

Vart tog det vägen?

Jag skrev ju igår om flaskan som var så intressant. Det gulliga var att när jag ryckt loss tejpen och hängde upp flaskan igen så var alla där och letade efter det att tugga på, hah! Sötnosarna.


För övrigt känns det ganska korkat att sätta klistermärken på en vattenflaska till gnagare.

Då var det fredag!

Marina: Oj! Ja, då förstår du vad jag menar med att det är varmt i köket, hehe.

Haha, det var lite roligt. Jag fick tre "nya" kommentarer på inlägget jag skickade igår, om att det var 22 minuter kvar till fredag. Jag tänkte väl inte på vad fredag betyder för dom flesta (party/helg), jag tänkte ju bara att Oscar skulle komma hem, haha! Tror inte dom vart så glada för min skull, ändå hehe.

Jaa, fick jag bara tummen ur så är jag så gott som klar men bara för att jag inte gör det sista känns det som det är kaos. Hmm? Samtidigt som det egentligen inte är så bråttom. Dom äter tydligen vid 11 på fritids så som tidigast hämtar jag honom vid 12. Tänkte vi skulle vara ute sen och räknade på att behöva vara inne vid 15-16 för att börja med maten. Stor tidsspann, ja. Men det beror på hur mycket jag förbereder innan.

Så nu är jag spänd på att få min nya telefon, haha! Och att Oscar ska komma hem, så klart. Ska bli skönt även om veckan sprungit på så det knappt varit jobbigt. Det tackar vi för. Det var liksom bara innan det var jobbigt, för jag trodde det skulle bli jobbigt under tiden. Nån som hängde med där?

Det är...

5ef7bb59b08fb14e391ec66edeeecf4b.png

Det är fredag om 22 minuter!! :D


Vad är det med flaskan?

Alltså djuren. Djuren, djuren, djuren. Dom älskade små djuren.

Hela kvällen har dom suttit och försökt tugga på sin ena vattenflaska. Jag har sagt till dom att sluta flera gånger och det gör dom, för att två sekunder senare gå dit igen.
Och alla var på den, så det var ju inte bara nån som fått en idé.

Så till slut fick jag nog och tog ner den förbenade flaskan! Då, kom jag på att jag hade undrat varför den ena flaskan hade haft bilder på, och inte den andra.
Dom är ändå köpta på samma ställe.

För att dom käkade upp klistermärket (eller vad man ska kalla det) på första flaskan, så vi tog bort det. Nu ser jag likheten i flaskorna faktiskt. Och jag behöver inte undra mer.
Och så klart tog jag bort bilderna, även på denna flaskan.

Och så är ju Oscar som han är

När jag såg hur misslyckade muffinsen blev så bestämde jag direkt att jag skulle göra en ny sats. Och snabbt dessutom eftersom det blev SÅ galet varmt här av ugnen.

Oscar bad mig komma in på MSN för han satt vid datorn. Jag försökte svara snabbt och "muffins" fanns inte i ordlistan. Det gick sådär, det hela:


"Kan du vänta lite? Får göra en ny sats bak."

"Varför ska du satsa på baken? Och vem ska satsa på din bak?"

"Muffins!!"

"Jaha, trodde din älskar var där"

"Ja"

"Du har de?"

"Tjata"

"Så du har haft kladig rumpa när jag varit borta?"  "Dog du?"

"Jag bakar och vill gärna komma ifrån köket så jag slipper smälta bort!"

"Okej ska inte störa..."

"Förlåt snart klar"

"Gör inget, fredag imorgon"

Mumsiga muffins

Hanna: Hahaha neej, jag vet inte vad det är? Pinnar kanske? Inte har vi då pommes där ute, haha!
Fan vad tuffa namn! Så fiffigt av din farfars mor och far. Bra mycket bättre än vad folk hittar på idag, asballt!

MM vilka goda muffins! Eller ja, själva "kakan" var god. Smakade på det som runnit ut av dom som blev sådär bra och det blev toppen gott! Liiite torrt, men så brukar det bli när det ska vara gluten- och laktosfritt. Måste faktiskt säga att detta var bra mycket godare än annat sånt jag smakat. Det är väl oftast köpt, så sett.

Kunde dock inte smaka med sylt för jag hade lite för bråttom, så sylten var skapligt varm, haha! Men nu fick jag ju en bra sats så jag behöver inte smaka mer. Toppen!

Kolla där!...

0-207c7cfb4a5d4abcd85fccedaa1bff3f.png

Kolla där! Muffins!


Gick sådär...

0-167b306896e08492a296a561a62804ba.png

Gick sådär med första satsen. Hoppas nästa blir bättre. Nu rinner jag bort!


Solsvammel

Chathrine: Glasyr? Ovan på? Nu ska vi inte krångla till det här, haha! Men brukar du omväxla vanligt margarin i gram till flytande i deciliter? Jag glömmer alltid men hittade att det mest troligt var 100g. = 1dl. så jag kör på det.
Oj, vilket minne! Jag minns min morfars 55-års dag, inte lika detaljerat  (men det kanske kommer om 10 år? :p) men jag vet att i säkert 10 år efter "trodde" jag att han var 55 för den dagen fastnade så mycket. Och då var jag 4 år.

Jag var precis ner på Ica och handlade så jag kan baka och lite annat vi behövde. Jag bantade ner listan lite för att slippa bära hem så mycket. Tänkte till exempel att istället för att köpa flytande margarin till oss och mjölkfritt vanligt margarin till mamma köpte jag bara flytande mjölkfritt margarin, voila!

Sitter och deppar lite över att jag missade laxen nu medans Oscar varit borta. Det ligger fortfarande en laxbit i frysen med mitt namn på. Nej, vänta! Jag skulle ju ta ut den nu och äta till lunch imorgon, så var det! Puh, trodde jag skulle gå miste om det underbara tillfället, men icke då.

Svettades som en gris hela vägen till, i och hem från affären. Nu måste det vara nära tills åskan brakar loss för det är inte nådigt ute alltså! Och så ska jag sätta på ugnen? Öh? Jaja, jag måste ju faktiskt inte sitta bredvid och låta värmen spruta ut på mig. Jag kan ju befinna mig på en annan kontinent under tiden också.

Nu, ska jag äta maten. Sen baka. Starta en tvätt också. Dagens kläder är "något" blöta. Ska bara fundera på om jag orkar hänta tvätt ikväll eller imorgon bitt? Och fundera på om jag ska ha på mig nåt imorgon, som jag tänkte tvätta idag. Nej, mat i magen först säger jag.

Bit av kaka

Jag som var så orolig för att denna veckan skulle bli seg och ta lång tid på sig och att jag skulle gå och sakna Oscar nåt förskräkligt och att den bara skulle vara så jobbigt.

I själva verket har den sprungit iväg. Måndag, tisdag och torsdag var det jobb, heja heja. Även om det var tokskönt att komma hem tidigare idag så man hinner liiite mer.

Onsdag var jag toppen ledig och passade på att njuta av lugnet här, och att städa.

Imorgon hämtar jag Anton, lagar mat till mami familjen, åker och hämtar Oscar, åker och köper hans telefon, går och hälsar på farmor som fyller år och kanske pappa som kanske är där och sen hämtar min telefon.

På lördag ska vi till Orust då Antons farbror fyller år så vi ska med och fira. Eventuellt blir det övernattning så då är ju söndagen gjord också. GÖTT!

Och på måndag börjar min sommar; fem veckors jobb.

Det var tydligen varmt i vattnet

Jag stod och tjuvlyssnade lite på en kund idag som berättade för sina föräldrar om att han tagit ett kvällsdopp igår. Ja, han var alltså vuxen och hade egna barn, och råkade springa på päronen hos oss.

I vilket fall så berättade han att när han gick i vattnet så hade det varit varmt, verkligen varmt i vattnet. Sen när han gick upp hade det svalkat. Jag måste fråga om det är så hos mamma också.

I så fall, finns det risk för bad inom det närmsta. Även om jag inte gör bad. Och havet är inte min favvo, så det blir sjön hos mamma en kväll då kanske. Då kan man ju bada när man vill, eller när ingen annan vill.

Du var ju bara inte född, säkert att du inte minns?

Imorgon fyller min bästaste farmor år. När jag tänkte på det förut så kom jag också att tänka på här om kvällen, när vi satt ute på hennes balkong och pratade.

Vi pratade om släktingar och så, jag har så dålig koll framför allt på farfars syskon för han har "så många" (sex stycken, dom är totalt sju) och ännu sämre koll på både hennes och farfars syskon barn och barnbarn och sådär. Så vi försökte friska upp minnet lite, men jag har ju träffat så få av dom.

Och så berättar hon om några, som var här när hon fyllde 50 och sa nåt i stil med "Men det kanske du inte kommer ihåg?" och så sa jag att nej det minns jag inte.

Men så funderade jag, vaddå 50? Fyllde hon inte nyss... 70? Och så frågade jag om det var förra eller förrförra året hon fyllde 70. Då tittade hon sig omkring, och så viskade hon när det var. Då räknade jag vidare och skrattade till henne, att när hon fyllde 50 var jag inte ens född, så det kalaset mindes jag inte!


Men det vore ju fy skam om grannarna fick reda på att hon inte är 45 alls, utan egentligen... Något över 70.

Lite längre tänk

Ibland tänker jag mer, ibland tänker jag mindre. Ibland behöver jag tänka länge, ibland behöver jag inte tänka så länge. Denna gången har jag tänkt länge. Lääänge.


När vi var i Umeå över midsommar så hade ju Oscar tankat maaassa Nintendo 8-bit, Super Nintendo och Gameboy (Advance?) spel till min dator. Anton hade med sig sin trådlösa kontroll som går att spela på datorn med och så spelade vi tv-spel hela vägen upp och hela vägen ner.

Men så blev jag så ledsen när vi kom hem, för jag hade blivit så mycket bättre på ett spel jag varit kass på innan, och hade velat spela mer. Men hur ska jag gör det när vi inte har dosan?

Idag, på bussen hem, slog det mig. Har har ju exakt samma pack med NES och SNES spel på Xbox:et, så jag kan ju spela där. På riktigt, med en TV då också, dessutom.

Äntligen fläktar det

Chathrine: Okej, det visste jag inte, och att det var så stor skillnad på hur man gör det. Men ägg och socker först sa receptet också. Får nog göra en sats idag så jag vet att det funkar, hehe. Misstänkte väl att sylten skulle bränna, därför jag blev så förvirrad. Tack för hjälpen!

Annli: Man kan "alltid" skicka SMS till mig. Sover jag så vaknar jag antingen inte eller så somnar jag om på stört så det behöver du inte oroa dig för! Bara att skicka när du känner fört, hehe.

Nina: Hehe jasså, det har jag aldrig sett eller tänkt på faktiskt. Det måste jag kolla!

Vad skönt det är att vara hemma igen! Helst när jag satte mig vid stora datorn så det blåser från fläkten. Så varmt det varit idag verkligen! Måste vara det där regnet, som förvisso inte vill komma, men som stökar till vädret. Har liksom varit så blaskigt och klibbigt varmt. Jobba tio minuter, stå vid fläkten tio, och så har vi hållt på.

Blev heller ingen massage idag, Annelie SMS:ade (vad underbart att vi lever på 2000-talet, eller hur?!) och sa att hon fått ont i benet så jag ska boka en ny tid sen när hon haft semester eftersom vi inte hittade nån tid som passade nu innan. Men, som jag skrev till henne så ska jag ju jobba på nu så det behövs väl mer sen då.

Såå, idag ska jag städa vidare, så gott jag orkar. Kanske bege mig ner och handla lite för att ha till imorgon, men också för att testa och baka dom där muffinsen så jag vet att dom blir bra. Annars får jag ju hitta på nåt annat, inte mer med det. Och tvätten den tvättar, är klar om en timme eller nåt. Så blev det med det.

En glass...

0-53ba7a9ff3175e9dc851426c7d178a99.png

En glass var inte helt fel heller, he he he...


Har aldrig...

-9a3b572fd5ecd50500143ff76d5f104.png

Har aldrig sett innan att dom har med norsk pant på en PET-flaska. Bonaquas 0.7 litare. Lustigt.


Sitta i...

0-16346af4d9a7a2447d207e71545f4940.png

Sitta i skuggan en liten stund och lufta fötterna och äta äpple är inte helt fel. Försökte med solen först, men det blev för varmt, hah!


Nattligt SMS

Jag älskar dig mest av allt i hela världen.
Längtar nåt otroligt tills du kommer hem så jag får vara i dina armar.
Har känts så tomt här denna veckan
men när jag vet att du mår bra och har roligt så känns det bättre.
Sängen är så stor och tom nu och jag längtar efter att ha dig här bredvid mig,
känna din värme och få lägga mina läppar mot din kropp.
Smeka med mina händer över din hud.
Höra dina ord eller ljud som värmer som en eld inom mig.
Även om jag nån gång har stört mig eller blivit irriterad på nåt du gör
så är det också det jag älskar hos dig.
Och saknar när du inte är här.
Nu ska jag sova och tänka på dig så mitt hjärta värms gott
och länta till fredagen.
Tack för att du finns och för att du vill vara min!
Du och jag för alltid,
max 5 cm ifrån evigheten och till jul!

Jag avlurade hjärnan

Jasas: Jag tycker inte det jobbigt med linser för det är en sån befrielse att slippa ha glasögon. Många gånger önskar jag att jag hade sånna som sitter i en månad, istället för att plocka i varje morgon och ut varje kväll. Men annars så är det ju ingen skillnad (beroende på person till person, så klart) än att inte ha det.
När jag var hos optikern första gången och testade linser så bara gapade jag och visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag SÅG, och långt, och utan glasögon! Det var bara så häftigt! Så även om man vissar morgnar önskar att dom hoppade i själva, och vissa kvällar att dom hoppade ut själva, så skulle jag inte byta bort det mot glasögon all the time. Det är helt klart värt lite bröt. Ahh, du förstår, nu maler jag på.

Anneli: Ja det blev ju liksom inrutat; två, fyra eller åtta timmar och bara klockan 11, hehe.

Jag kan inte sova, hade varit lätt att skriva här. Ja, det var lätt också.

Ska sanningen fram så har jag nog inte försökt ordentligt. Trots att jag har att göra imorgon och att klockan står på rigning klockan 8 imorgon bitti. Men jag vet inte vad det är men jag "vill" inte sova.

Får försöka titta mig trött på Desperate Housewives och somna så dagen blir så bra som tänkt imorgon. Hoppas ni andra sover gott och får en bra dag. God natt och god morgon, thank you!

Det gäller att tänka

Jag tänkte starta en tvätt imorgon innan jag går, så den är klar när jag kommer hem.
Så började jag fundera på hur många timmars delay jag skulle sätta den på. Två, fyra eller åtta?

Jag räknar med att gå vid 11, så två blir ju på tok för tidigt eftersom jag kommer hem vid 19. Fyra blir så dumt också för då är den klar vid 17 och orkar jag inte ta det direkt när jag kommer hem blir det så lång tid.

Då var det åtta kvar, men då är den inte klar förrän vid 21 och då kanske jag inte orkar ställa mig och hänga tvätt.

Så slog det mig. Jag måste ju inte starta den precis innan jag går, jag kan ju faktisk starta den tidigare. Om jag sätter den på åtta timmar och startar den klockan 9 är den klar vid 19 och alldeles lagom.

Ibland tänker jag till. Och ibland gör jag det inte.

Lalala

Anneli: Ja, det är så jag fattar det också men då hade jag la snarare sagt "lägg en klick på" eller nåt, inte "klicka i".

Chathrine: Ja alltså man kan ju spritsa i också. Men det var nog i:et jag fastnade på, klicka i. Som jag skrev till Anneli borde det ju annars varit på man använt. Men sylten ska ligga uppe på muffinsen alltså?

Hujeda mig vad varmt det blev! Typ senaste en-två timmarna hände nåt och det blev tokvarmt! Ligger ändå nästan neck i sängen med takfläkten på högsta varvet och svettas!

Försöker titta på Armageddon men den var inte så värst bra. Eller jag tröttnade. Sen slutade Oscar titta så jag kunde inte fråga honom när jag inte fattade. Den är på, men jag tittar inte så värst.

Dags att sova strax också. Jobba imorgon då, även om jag börjar lite senare så tänkte jag fixa lite här hemma innan. Får se om jag orkar mig ner och handla innan, annars får det blir när jag kommit hem. Inte mer med det. Jag kan ju göra vad sjuttsingen jag vill!

Det känns...

4af611b5be20a14e6b5df66c849b8d6b.png

Det känns mycket bättre idag. Har gått i linne hela dagen så det röda har fått vara ifred. Kan ta på det nu men svettas för mycket för att smörja in. Jaja, det går åt det bättre hållet!


Vaddå klicka i?

Anneli: Ja, och bra laddning inför fem veckors jobb sen!

Jag minns inte om jag skrivit det, så jag gör det nu ändå. Känner ni igen det får ni la hoppa över det, hehe.

På fredag kommer ju Oscar hem. Vi (jag och mamma blir det väl) ska då hämta honom i stan vid bussen och sen åka till Media Markt och (förhoppnignsvis) hämta hans telefon.

Bara det att bussen är inne vid 19 och mamma hämtar Anton på förskolan vid 17.30 och ska dom då hem och göra mat, äta den och en halvtimme in till stan så blev det lite ont om tid. Och så ville jag vara lite snäll tillbaka när mamma var det som även skjutsade oss i söndags.

I vilket fall, så sa jag att jag kunde hämta Anton och ha maten klar när dom kom hit så ska vi ju hinna utan problem. Och då tänkte jag att kaffe på maten är ju lite obligatoriskt.

Så jag skulle baka. Och hittade ett recept. Men så har dom skrivit lite konstigt, enligt mitt tycke. Det sista man ska göra innan gräddningen är att hälla i smeten i muffinsformar och klicka i hallonsylten. Vaddå klicka i den? Lägga på smeten, eller göra hål och hälla i där eller vad?

Mamma tål ju inte gluten och laktos så det får ju vara nåt som funkar för henne (förutom maräng) och då vill jag ju gärna att det ska bli bra också! Klicka i, vad är det då?

Så var morgondagen gjord

Anneli: Så är det här idag också. Men lite har jag fått gjort ändå.

Ann-Sophie: Eeexakt! Inte många knyck som blir gjorda nu!

Ojoj, SMS:en väller in och så vart hela morgondagen borta också.

Tidigare SMS:ade Annelie som jag går på massage hos, och kollade så jag kom ihåg min tid hos henne imorgon. Det gjorde jag icke så det var tur att hon påminde mig.

Nyss skickade Carina och frågade om jag inte ville jobba imorgon, och det var det ju klart jag ville! Tur i det hela så är det en kort dag (12-17) och dessutom så passar det så perfekt att jag har tid 17.30 hos Annelie, bussen är framme 17.20 och det tar tydligen 10 minuter att promenera till henne, helt perfa!

Ska bara se när jag hann handla och städa färdigt. Äh!

Vad är det dags för nu?

Jag har ätit mat, sett färdigt filmen, zappat i oändligheter (utan att hitta nåt bra), kollat det senaste på Facebook och läst alla nya bloggar. Betyder det att jag måste börja städa nu?

Och ja, gårdangens städlust är som bortblåst! Sen jag lite senare efter jag skrivit inlägget, bara la mig i sängen och blev så trött. Inte så smart, nej. Jag vet det nu.

RSS 2.0