Country Roads, Take Me Home

Anneli: Jo han är allt bra charmig. Det är nog det finska blodet, eller hur? Hehe.

Chathrine: Du får ta en lyssning. Jag kände i alla fall så fort piloterna drog igång att "Detta är en annan låt!". Sen är väl inte verserna och musiken där så lika, men refrängerna är ju... kopia.

Eftersom Anneli pratade om Waiting for a Star to Fall som är hennes och Andreas låt så blev jag sådär - igen - att, vi har ju ingen låt, buhu... Men sen kommer jag på att det har vi ju visst!! Och så blir jag så glad, haha. Känns så konstigt när man som par inte har en låt. Jag har ju försökt "tvinga" fram nån ibland, men det blir ju inte bra. Ska det va ska det va. The real thing liksom. Men denna kom helt naturligt, liksom smög sig på och var så tidigt så jag glömmer det jämt.

Det var Oscar som "hade med sig" denna i början av vårat förhållande. Jag kan ju sjunga lite när, var, hur jag känner för det och norsk karaeoke är min specialite. Men Oscar vägrade sjunga en ton. Hur mycket jag bad. Tills vi kom till denna. Han sjöng både med och utan musik och jag smälte. Oftast är han helt tondöv och man kan inte höra vad han sjunger, men med denna lät det som... Ja jag vet inte men hjärtat nästan värkte för jag älskade att höra honom sjunga den.

Var jag ledsen sjöng han och jag blev på bra humör. När jag hör den idag tar hjärtat några extra skutt och det känns som vi varit tillsammans i en vecka. Vi har en låt och det är Country Roads, Take Me Home. Vår låt är det.

Jag säger bara plagiat

Anneli: Haha okej, I see! Han är bra tycker jag också, speciell framför allt. Såg honom redan i Fame Factory. Och det är ju den låten! Jag hade lyssnat för många gånger på Johans så den kom inte fram nu, men då har så rätt!
Nej, vi kom inte ner och handlade (jag somnade) så jag får prova i morgon eller så.

Ja! Anneli är ju så bra! Jag försökte lyssna på Johans/piloternas låt men hittade inte orginalet eftersom efter två lyssningar så sjöng jag ju med i deras text, haha! Men hon visste ju precis vilken det var, och jag säger bara plagiat. Oscar tyckte hon opera tjejen plagierat nåt också, men jag kan inte säga det eftersom han sa att det var ett visst läte, och jag lyssnar inte så mycket på opera så jag kan säga det. Där emot tyckte jag den påminde om Vincero.


Hörde du inte likheten, eller vet du inte vilken "originalet" är?
Waiting for a Star to Fall - Boy Meets Girl (måste höra i refrängen)
Higher - Star Pilots

Plagiat, plagiat, plagiiiat

Annika: Ja, enligt Kanal 5 (länken) är risken stor att det blir så. Det går inte att göra så!

Var det nån mer än jag som bara tänkte "Plagiat, plagiat, plagiiiiat!" om piloternas låt?
Kan inte sätta fingret på vilken orginalet är, får kolla det sen.
Men det var nästan pinsamt.

Man får inte LOV att göra så

Så FÅR man inte lov att göra
 Man får INTE lov att göra så.
SÅ får man inte lov att göra.
 Man inte LOV att göra så.

Peyton och Lucas hoppar av??
Nu behöver man inte se One Tree Hill mer då.
Blah, att dom kan med!

Cool som en filbunke

Jasas: Nej, när man inte vet vad som gäller vill jag inte skicka dit honom. Vet ju inte om dom begärt det (man får ju ringa jourcentralen, så ringer dom honom) men hade inte han haft det kanske jag ringt och frågat i alla fall.
Haha jaa, det kan man nog kalla henne? Stort, krulligt hår och tänder, hah!

Anneli: Ja till slut somnade jag när ögonen inte gick att hålla öppna, hehe.

Jasas, igen: Mår inte alls bra idag, har inte haft nån ork eller lust att blogga faktiskt, tyvärr. Men tack för att du... väntar, frågar, bryr dig, finns!

Ne usch, idag är ingen bra dag. Mår inte bra alls, är slö och trött och mår fortfarande inte bra i magen. Jag gissar på magkatarr då allt är precis som när jag hade det allra första gången, när jag var 16. Det har kommit och gått lite lätt sen dess, fast bara på hösten, men nu känns det som det är tillbaka på max igen.
Och precis som då känner jag mig cool som en filbunke. Har väl en del att tänka på men ingen stress på den nivån så jag känner mig utarbetad eller nåt sånt. Inte förrän nu i alla fall.

Så jag ligger mest nu. Försöker få i mig nåt att äta eller dricka. Har inte så stor lust med nånting. Känner mig som en grönsak nu igen. Så jag tänkte göra Annelies potatis- och purjolökssoppa sen. Det är ju mjukt, milt och snällt för magen. Just what I need. Försöka samla krafter till morgondagen, får jag inte missa!
Väntar bara att förstadiet ska gå över så sötsuget och matlusten försvinner helt, hehe. Precis som magsjuka hade varit (lite ironiskt) välkommet för vikten, är detta också ett bra sätt. Men ja, så ligger landet.

Klarvaken och livrädd

Jaha, här sitter jag vaken nu. Vet inte vad som var verklighet eller påhittat av min lustiga hjärna, men jag vaknade i alla fall av ett bankande. Jag sa till Oscar att jag låg stelt och det var spänt i öronen, så jag visste inte om det var verklighet eller bara dunkade i mina öron. Han hade hört dunkandet, men inte på samma sätt som jag gjorde.

Jag tyckte det lät som "dunk dunk, släpp in mig, jag är påtänd och farlig" medans han säger att dom bara bankade lite på nån möbel. Låg i alla fall vaken en stund efter jag hörde ljudet, klarvaken och livrädd. Hörde massa ljud där uppifrån. Saker som gick i backen, röster och alla möjliga olika ljud. Så jag försökte få fram vad klockan var, men vi hade ingen här.

Det visar sig att klockan är 2.50. Jag blev så extremt kissnödig men vågar inte gå på toa själv för jag är så rädd att dom som tvingat sig in där uppe ska komma ner hit sen. Eller om dom ser eller hör att jag är vaken och kanske hört eller sett nåt, måste dom "åtgärda" det. Och Oscar var för trött för att följa med, så jag fick klara mig själv.

Kommer tillbaka och vi pratar om det och sådär. Låter fortfarande masa, dom pratar såpass högt att vi nästan hör exakt vad dom säger. Oscar tror dom gapar men jag tror det är tillräckligt lyhört för att det räcker att prata ganska högt och kanske upphetsat/argtt när allt annat är knäpptyst här, så hörs det ner. Eftersom det aldrig är så tydligt annars.

Sen typ skojar han och säger att vi ska ringa jouren. Och i tre sekunder var jag på väg att överväga det. Som Oscar sa, dom stör ju, och jag tyckte att farligt är det inte, men han menade på att om jag är så rädd så stör dom ju mycket. Men då kom jag på att jag pratade med pappa innan, och han hann säga att han hade jouren. Och honom vill jag inte skicka dit.

Eftersom min bild är att det är ett gäng påtända killar, ska han gå dit och säga att dom stör, ajja bajja? No way José. Lika troligt som att jag och/eller Oscar skulle gå upp och göra det. Men vi får väl se om det fortsätter fler nätter såhär, då kan man ju klaga på dagtid kanske. För man ska ju inte vakna, och hållas vaken, klockan 3 på natten.

Jag är glad bara att jag inte jobbar imorgon. Nu ligger jag i alla fall och tittar på Vänner. Tänkte se hur länge jag orkar titta (det är ju några säsonger) och man har nog sett en hel del avsnitt redan. Men kan ju vara kul att se dom jag inte sett. Och då hörde jag inget, nu när jag pausade hör jag massor. Så jag ska nog återgå till den världen, utan stökiga grannar.

Blir bara så trött på att dom ska hålla på. Det var dom jag skrev om (igår?) som höll på och lät. Då var det ju åtminstonde inte när vi sov.. Och jag tror den lägenheten varit tom tills dom flyttade in så jag vet inte vad som är normalt att låta? Jag har ju ingen aning om hur mycket vi låter till grannen under oss? Inte till nån granne, men ändå.

Ne fy jag får starta igen och försöka glömma bort min paranoia. Som Oscar sa så är det ju inte alls troligt att det var nåt sånt, varför skulle man släppa in en eller fler påtända killar? Och skulle dom komma hit skulle dom ändå inte komma in. Och jag vet det också, men har jag väl fått för mig det, och när det sen fortsätter låta, ja då är det kört, kört, kört.

ÄNTLIGEN!!

ÄNTLIGEN!! Snart är det bara favvorna kvar i Let's Dance. Men det kommer bli svårt med dom fyra sista paren: Niclas, Morgan, Magnus och Laila.Elisabeth åker nästa vecka, sen är det väl nån mer (av dom fyra bra då) som ska åka innan finalen. Blir nog svårt. Men det har varit en bra säsong tycker jag, har nog inte sett mer än första ordentligt.

Ne, jag har nog inte så mycket att bjuda på idag faktiskt. Vi ser på Vin Disel filmen på femman, sen är det väl natti natti. Beroende på hur länge den håller på kanske vi ser slutet i sängen. Ja, intressant va? Jag sa ju att jag inte hade nåt att komma mer. I alla fall, hoppas ni hade en bra dag och får en mysig helg, natti natti och sov så gott!

Det har jag ingen lust med nu
Detta är ett låst inlägg.

Snart är reklamen slut, rush!

Anneli: Haha ja DÄR har du det! Får inte jag komma på ditt kalas får inte du komma på mitt. Lägger du till mig på Bloglovin' så lägger jag till dig. Jaja, alla gör väl som dom vill.

Ninu: Ja handlar bloggen lika mycket om fotbollsspelaren/bernet och bloggen heter "Jag och den/det/namn" så är det ju en sak. Men skriver jag min blogg, och då och då nämner min datanörd så kallas jag ju inte mig "Jenni och datanörden". Jag skriver om min vardag, och han tillhör min vardag. Jaa, jag tror väl ändå vi var inne på samma spår haha.

Usch, jag mår fortfarande illa. Men Let's Dance är ju bra att ha för att få en på andra tankar. Och Putti så klart.
Niclas var riktigt bra ikväll, och så glad han blev för sina poäng! Och så chockad jag blev när Morgan fick sämre poäng, hehe. Men han var också bra, finsk tango kan ju inte bli annat liksom?
Nae, får la försöka stå upp och få på mig några kläder efter duschen, och få håret att torka lite innan vi säger natti natti sen. Inte än, men sen. Det är ju mycket som ska torka och tar sin lilla tid. Well well, snart är reklamen slut, rush!

Mörka ego bilder

Jasas: Ja, även fast du har barn så är du ju Jasas också, lika mycket som mamma, fru, dotter, syster och allt. Och det är braa att du vet om det!

Det här är nice. Jag ligger i sängen och tittar på Lost. Oscar har kopplat in mina högtalare till stora datorn, så det hörs lite bättre. Högtalaren till denna sitter ju liksom under så dels hörs det dåligt och dels blir det konstigt ljud. Men nu så! Tankade Heroes så han kan komma hit och se det med mig sen, hihi.

Jag har inte varit helt hundra idag. Sen igår eftermiddag (som inte har med Malin att göra, nej) har det gjort ont långt uppe i magen när jag andas in för djupt och efter jag ätit gör det ont hela tiden. Ligger jag på sidan så gör det också ont. Så ligga i sängen känns som en bra ställning för att slippa ha ont.

Lite ännu mer kul med datorn är att den har inbyggd webkamera. Jag frågade Oscar om den inte gick att starta förutom i MSN, och det gjorde det inte sa han. Självklart gör det då så ligger man här lite lätt rastlös kan man ju ta väldigt mörka ego bilder? Jajjemen. Eftersom man bara kan fota genom MSN.Helt klarvaken och utvilad

Chathrine: Nej, det är ju det jag menar. Man måste ju kunna vara mamma och kvinna.
Men på bloggkoll behöver du ju inte gå in på alla som inte uppdaterat. Det spar ju tid på så sett. Fast det beror ju på hur många man följer, det hade ju tagit flera dagar för mig att klicka igenom 50 bloggar för att se ifall nån skrivit, hehe.

Flickorna: God morgon och god lunch på er!
Ojojoj så gott... Jag var med på lite Scrubs igår, men när vi väl stängde av somnade jag på stört. Var väl runt 1. Sen vaknade jag för ganska precis en timme sen, helt klarvaken och utvilad, så gott! Men hade jag somnat två timmar tidigare hade jag väl vaknat två timmar tidigare, kroppen har ju lärt sig vad den behöver. Sen tycker jag inte om att sova hela dagen egentligen, men nån gång då och då får man ju lov att göra det.

Ne men vad sägs? Ta tag i dagen kanske? Lite frukost/lucnh skulle kanske inte skada? Där är fördelen med att dricka maten, man behöver inte fundera på om man ska äta macka eller laga mat. Man tar sin påse och häller i sig. Annars brukar det bli sånt dilemma vid den här tiden, och när det är dagens första mål. Macka eller lagat, macka eller lagat? Men inte nu längre, inte för stunden i alla fall. Jag är sugen på mat.

Vi tar god förmiddag och god lunch också

Nej vet ni vad, nu får det vara nog! Två minuter Scrubs och sen sova till evinnerligheten. Jammi.
God natt och god morgon, vi tar god förmiddag och god lunch också, ifall ifall.

När vi ändå är inne på roliga grejer

Kom precis att tänka på en grej, när jag sitter och går igenom mina hundra bloggar (bara 15 kvar nu) att det är så roligt med dom som skriver sitt "namn" (alltså där man fyller i namn, mail och url) som typ "Namnet - mamma till Namnet & Namnet eller "Namnet - gravid vecka 18+3" eller nåt sånt.
Allt för att nån ska bli nyfiken och titta in och läsa och så. Och det funkar ju, jag har kommit in på flera bloggar på det viset. Vissa bra, andra inte. Men det är ju en grej att man gör det i syftet att göra reklamn och få fler läsare för att man är 10 år och väntar sjulingar.

Men samtidigt känner jag lite dom som heter sitt namn och att dom är mamma till namnet på sitt/sina barn, är dom liksom bara mammor? Är dom inte personen också? Precis som om vi gifte oss ska jag sluta kalla mig Jenni och undertäckna mig som Oscars fru, för det är jag ju.
Bara för att man är mamma, slutar man vara en person då? Kan man inte vara intressant utan barnet/barnen? Lite kul tycker jag det är ändå, att man liksom tappar bort sig själv och blir mamma bara. Visst är det en stor del och en underbar grej, men visst sjutton är man tjej och person också?


Och när vi ändå är inne på roliga grejer. Jag tänker på alla dessa "Lägg till mig på Bloglovin' så lägger jag till dig". Vad är grejen? Om jag nu tycker din blogg är bra så lägger jag till den, tycker inte du min blogg är bra lägger du till den ändå? För att klicka bort den varje gång jag skrivit nåt?
Jag vill då inte att folk ska lägga till mig för att jag lagt till dom, utan för att dom gillar min blogg och vill följa den. Tycker det känns så... Lågstadiet? Om du är min bästis kan jag vara din. Nej, jag följer och "addar" bara bloggar jag gillar, om den sen lägger till mig skiter jag högaktningsfullt i!

I like tit

Det är bra att det aldrig är nån som vill mig nåt. Batteriet på telefonen dog på väg hem från jobbet eftersom den står och söker teckning hela dagen så försvinner allt batteri, trots att den laddades hela natten och var full laddad när jag gick i morse. I vil ket fall laddade och startade jag telefonen nu precis, och hade inga missade samtal eller olästa SMS. Det gillar jag.

Annars när telefonen är lite avstängd har Carina hunnit ringa 78 gånger, Malin 53 och Jessica 18 plus att dom skickat mängder med SMS. Eller så har mamma gjort det. Ringt 149 gånger och skickat mängder med SMS. Det är skönt med omväxling. Och att vara impopulär. I like tit. Haha, I like IT skulle det stå. Men tit funkar väl med, även om kompisen blir ledsen då.

Jag är alldeles för trött för att vara vaken eller ens blogga, nån som märkt det?

Ballt batteri som laddar sig själv?

Anneli: Ja, om en stund i alla fall, hihi.

Det här blir spännande. Jag hade tänkt skriva "Nu sitter jag i sängen och har två och en halv timme på mig, sen måste jag nana" för det var så länge batteriet höll. Det var typ fem minuter sen? Jag orkade inte ta med laddaren så jag tog bara datorn med mig. Nu kollar jag och har 1 timme och 48 minuter kvar. Sen kollar jag igen, tjugo sekunder senare för att vara säker på att det var ju 1 timme och 48 minuter, då säger den 2 timmar och 19 minuter.Nu säger den Windows Live Messenger (Tillgänglig) - eller jaha, fel ikon. 2 timmar och 31 minuter, ballt batteri som laddar sig själv? Kanske har lite längre tid på mig än vad jag trodde då? Nja, jag får nog hålla lite kollen på den där busen, så den inte stänger ner före mig!

I snitt

Jag tycker faktiskt inte det är så illa att när man är på sin 16:e (och halva) vakna dygn, där man jobbat/inte varit hemma på 12 (och en halv) av dessa, ändå är på sitt sjunde blogginlägg, och där med i snitt har skrivit ett inlägg per nästan två (och en halv) timme. Nån som hängde med? Blev lite krångligt med allt halvt.

Men vad gör man inte för att hänga med i den bloggrush som varit idag? Jag producerar och levererar. Som om jag pratade sommarmöbler. Nu där emot går ögonen i kors så jag måste sova snart. Och så länge jag vill imorgon. Typ 9 då alltså. Sen var det ju bra att jag började med ett mega inlägg. I snitt har jag skrivit många medellånga inlägg - också.

Räknar man där emot att jag varit vaken och hemma i fyra timmar, och skrivit sju inlägg på den tiden har jag producerat ett inlägg i halvtimmen. I snitt alltså. För den som inte hängt med. Nu är jag alldeles över trött, gott det jag kommer somna som en klubbad säl, stackars Oscar som vill se Scrubs. In your dreams säger jag då, haha!

Woh, det är snart bad igen! Bara sådär.

Jag borde förvänta mg nåt i huvudet

Och nu var det nån granne som antingen dog, höll på att bli mördad, försökte mörda nån eller tappade en tegelsten i golvet. Alternativt slängde en gammal, väldigt torkad barkislimpa i golvet.
I vilket fall lät det som jag borde förvänta mig nåt i huvudet mycket snart. Oh so very snart.

Atjo på dig

Chathrine: Vaddå, nu är jag ju nere i 50 bloggar totalt, på Bloglovin'. Var nog uppe i över 70 innan, minns inte om det var runt 90 kanske till och med? Sen är det ju många som antingen skriver väldigt sällan, eller väldigt lite. Och som sagt när man läser under hela dagen blir det sällan mer än 10 inlägg per gång.

Anneli: Naj, verkligen inte. Ändå har jag strax under 60 inlägg kvar nu!

Anonym: Nehe-ee du, verkligen inte!

Det är så skönt, när en nysning är på väg. Alla kan se det för man drar ihop hela ansiktet och gapar stort med munnen. Och ATJO, där kom den. Det är så skönt när dom kommer, och inte stannar kvar inne eller blir skrämda att inte komma ut. Atjo på dig.

Jävla grannar

Det var då jävla grannar till att skrika jämt!

Har det varit nån slags bloggrush idag eller?

Vad är det här? Har det varit nån slags bloggrush idag eller? Eller är det bara att jag läser inläggen pö om pö när jag är hemma, så jag tänker inte på att det är så många per dag (och natt eftersom jag inte hann läsa i morse). Men ändå 87 nya inlägg på 13 timmar?? Det är suuukt. Och det tråkiga var att uppdelningen var lite kass...

Eftersom jag vill kunna läsa mina favoritbloggar sist har jag sorterat dom bloggarna jag följer så jag kan använda mig av den lilla remsan längst ner och kan klicka sig vidare till nästa inlägg, istället för på stora datorn klicka fram alla bloggar som täcker flik-raden, läsa dom och sen på't igen och på denna läsa ett inlägg, gå tillbaka till Bloglovin' och öppna ett nytt och så vidare.

Sega, dom som jag läser ibland, eller kanske skummar igenom. Sånna som skriver nåt kul eller bra ibland, som gör att jag vill fortsätta läsa.
Bara, varken bra eller dåliga men som ändå har nåt som gör att jag vill läsa dom. Har rensat mycket, och det är väl bland dessa främst.
Braiga, dom som är bra men inte bäst (där bara dom bästa är) och som jag verkligen gillar och följer och läser och så. Dom dom nästan har allt.
Favoriter, där ligger ett fåtal (är nog uppe i fem?) som är crem de la crem och grädden på moset. Dom ÄR blogg! Eller nån jag tycker om.

Kungen över allt, jag kan och vet allt

Jasas: Mm känns så hemskt, även om det är nödvändigt men när den lille blir så ledsen...

Anneli: Jaa, det är göttans!

Emma: Hehe, tack.

Marina: Tack, hoppas du haft det också!

Hujeda mig sicken dag! Börjar bra när jag kommer ner till jobbet och ingen är där. Börjar ringa Malin som inte har teckning på mobilen om den inte ligger i ena köksfönstret och inte har nån hemtelefon just nu. Kommer till telefonsvarare. Ringer Carina och frågar om det inte börjar 8, klockan är typ tio och då brukar hon och Malin vara där. Jodå, hon är nån minut iväg.

Hon kommer ner och då ringer Malin upp och hon är försenad men på väg, puh. Och mötet gick bra. Kände mig lite off när jag inte jobbat på flera veckor, svårt att hänga med eller känna sig insatt, eller ens försöka tänka "hur ska vi göra sen?" när det inte känns som jag kommer vara där då. Men det gick bra. Mötet började dessutom bra.

Dom gullisarna jag jobbar med hade fixat ett födelsedagspresent! Jag ska få gå på en behandling (lutar åt koppinmassage) hos en tjej som masserar och sånt! Skit bra och jag blev så glad! Lite roligt att jag fått två presenter som handlar om att ta hand om kroppen eller motverka värk och att slappna av och sånt, haha. Men det var jätte bra, ska bli så kul!

Fick även massageolja och sånna "trubbiga" handskar. Om oljan sa Carina "Du kan säga till Oscar att den är till honom - att använda på dig!" haha! Och det är ju bra, han är skyldig mig en massage! Sen började mötet då, för att gå lite fram och tillbaka. Satte mig med utbildningarna sen. Ett handlade om space/koncept i butiken, sådär kul men jaja.

Sen vart det trädgårdsmöbler - jag ääälskar trädgårdsmöbler!! Det är, utan tvekan, min favorit varugrupp! Älskar att hjälpa till med det, hjälpa och tipsa och prata och fixa priser och dona. Så jäkla kul! När jag går ut på utegården och ska hjälpa till känner jag mig verkligen som kungen över allt, jag kan och vet allt. Så jäkla nice! Synd att vi inte säjer det året om, haha!

Any how, hah. Första hjälpen var det också, som jag inte kom ihåg. Och det var la rätt bra, så att man hört det även om mycket var rätt självklart. Och sist rån och säkerhet. Lite samma där. Som att kommer det en rånare ger man alla pengar och tjaffsar inte emot (även om det tydligen finns dom som gjort det, hmm). Trodde det var självklart, men aja.

Under tiden hinner Malin komma in och säga att jag ska jobba under dagen för henne för hon mår inte riktigt bra. Har en förkylning som hållt i sig i månader så hon ville hem och vila. Eftersom jag inte hade nån mat med mig, för jag trodde jag skulle gå hem när jag var klar med utbildningarna, så skulle hon komma ner med mat till mig senare.

Vid 14 ringde jag och undrade om dom snart skulle äta, då låg hon på soffan och sov men skulle fixa mat nu, skulle ta 40-45 minuter. En timme senare ringde jag igen, då var det 15-20 minuter tills hon skulle vara nere. Jag föreslog då att jag kunde äta macka så kom hon ner vid 17 och löste av mig de sista två timmarna, så skulle hon ringa innan och fråga om jag ville ha mat.

Men det ringde ingen Malin. Istället säger Oscar strax före 17 att "Där kommer Håkan", Malins man. Jaha, där kommer han, utan Malin, men med en matlåda? "Malin ligger i toaletten och spyr huvudet av sig så hon hade lite svårt att ta sig ner" säger han. Så då blev det stängning. Och så ont i magen jag haft, haha! Det blir ju så.

Även om jag vet att hon inte kan ha smittat mig redan, eller i alla fall inte så jag känner nån symptom redan (bara en sån sak som att hon måste blivit smittad igår eller nåt, och spydde idag). Men det är som när nån säger att dom har löss så kliar det i ens eget huvud. Det bara är så liksom. Men jag hoppas, och tror, att jag ska klara mig. Så mycket pussades vi inte.

Så nice när man inte behöver hela morgonen på sig

Jasas: Jaha, så synd... Det som var var en liten kille sin skulle få vaccination. Inte så farligt men grinar en liten skär det så i hjärtat.

Anneli: Haha jasså smittar det? Eller är det nån kromosom som ligger fel hos ena könet men inte det andra? Intressant det där, hehe.

Ja men god morgon dårå.
Jag tycker om när man kan gå upp typ en halvtimme innan man ska gå, när frukosten inte ens tar en minut att göra och sen är det bara att hälla i sig den. Så jag ställde klockan på 6.15, snoozade till 6.45 och nu ska jag bara publicera och sen gå typ. Så nice när man inte behöver hela morgonen på sig. Annars hade jag ju fått ställa klockan på 5.45 och det hade inte alls varit roligt. Men i alla fall, god morgon och vi hörs om några timmar när jag kommer hem igen!
Toodels!

Om du kunde gå in och läsa min blogg....

Haha, det är ju bara så underbart!
Jag "skämtade" med Robin i helgen om det faktum att jag och Oscar sitter och MSN:ar varanadra, ett par meter ifrån den andre. Han skrattade massor och jag liksom hakade på men det är ju faktiskt sant. Mycket ofta skriver vi till varandra på MSN, istället för att öpnna käftarna och faktiskt prata med varandra.

I alla fall, det som var så underbart:
Jag frågade Oscar nyss om vi inte skulle gå och lägga oss? Och vad svarar han? "Om du kunde gå in och läsa min blogg...." HAHA! Är det nästa nivå nu då, att vi ska kommunicera genom bloggarna? Jag måste gå in där för att se när han är hungrig och här meddelar jag vad jag vill titta på till maten?

Ja jag säger då det, då det...
Älskling, jag tänkte gå och lägga mig nu. Med eller utan dig men du kommer nog snart. Så hinner vi se några avsnitt Scrubs. Glöm inte släcka lamporna innan du lägger dig. Jag väcker dig när jag går imorgon då. God natt, sov så gott. Puss, jag älskar dig. Och du, ge mig lite täcke är du gulligt.

Väcker Oscar när jag går

Jasas: Kollade du inte på Unga mödrar idag?

Tänk om vi skulle vara duktiga och säga natti natti i tid idag?
Jag ska ju ändå gå hemifrån strax efter 7 imorgon, gäsp. Typ väcker Oscar när jag går.
Så jag får kolla färdigt, sen är det nanidags.
Natti natti!

Gör så ont i hjärtat...

Jasas: Aww, tack!

Annika: Tack, hörde att jag snodde ditt jobb lite, hehe.

Aao, det gör så ont i hjärtat... Den lille gråter så när det gör så ont när farbror doktor stick med nålen. Stackars liten... Men det är ju ett onödigt ont, men det förstår väl inte han. Liksom varför sticks dom och gör ont på mig? Buhuu, I want my mummy!

Men, nu börjar det och jag måste läsa!

Lite att pilla med

Jag har haft lite att pilla med vid stora datorn idag, det är bra. Hjälpte ryggen att få sitta rakt igen. Började med att pilla med Annelis blogg och fixade där. Blev några problem här och var när det skulle in till henne, men det löste sig. Bloggen blev låst, menyn ploppade längst ner, där man skriver kommentarer blev högerjusterat och säkert nåt mer. Dessutom blev det olika i Firefow och i Explorer, knepigt nog.

Sen gjorde jag en snabb design till Oscar så han kunde komma igång. Får göra nåt bättre sen, men det räcker gott och väl tills nu. Så nu kan jag lägga mig på soffan igen, haha. Och hoppas att jag inte hinner ligga så länge så det gör ont imorgon igen. Men, den som lever får se.

Dubbel moral

Jasas: Haha tyvärr är det inte så spännande som man kan tro - än i alla fall. Men hela tre inlägg har han hunnit skriva och jag har ju fixat design, alltid nåt.

Anneli: Tur att jag är så snabb och fixar då när jag avslöjade mig så, hehe.

Utan att nämna några namn kan jag säga att jag känner någon som har lite dubbel moral. Är väl egentligen inte dubbel moral just, men vi kan kalla det för det så länge. Denna människan lever och bor jag med. Så när det uppstår grejer är den oftast med.
Som till exempel när den ska äta en bulle, och jag också vill ha en, så får jag till svar att nej jag bantar ju. Sen får jag ju en bulle om jag vill, men den påpekar att jag inte bör äta en bulle. Det är väl bra så set.
Sen säger jag att jag är sugen på pizza. Säger den då "Nej, du bantar"? Nej, den frågar om vi inte ska gå ner och köpa pizza sen då. Vad hände med bantningen då? Dubbelmoral I say.

Oscars blogg är färdig

Oscars blogg är färdig, han hittade på ett eget namn och kallar sig RaXo. Vi höll på igårkväll fram och tillbaka med hur det skulle vara, sen sa han Racso, men då var ju Raxo coolare, och ännu coolare med ett stort X. Så, här har ni RaXo - utan Z!!

Makarna Eriksson

Idag har makarna Eriksson 2 årig bröllops dag!
Så vi säger alla i samlad kör:
Grattis Björn & Hanna!!

Två år har gått och många, många, många fler kommer det bli!
Grattis till er sötnosar!!

Jag brukar väl inte ha så jättemycket rosa

Jasas: Nu har han i alla fall bestämt sig. Men det får vara hemligt tills vi fixat en design, hehe.

Ja, det var det sista vi gjorde igårkväll, fixade en blogg till Oscar. Eller vi och vi, han startade en och skrev ett inlägg. Men när vi kom till design säger han "Det är sånt här jag hatar att pilla med" så jag erbjöd mig att göra det. Han var lite orolig att allt skulle bli rosa då, varför vet jag inte för jag brukar väl inte har så jättemycket rosa i mina designer?

Och apropå andras design har Anneli bett mig fixa hennes och den är på G och är tänkt att vara uppe i veckan. Ska sätta mig vid stora datorn sen och pilla med sånt. Satt nog inte så bra och alldeles för länge vid denna datorn igår, hade så ont i ryggen när jag vaknade i morse. Fick ligga raklång en stund och nu när jag rört mig en stund är det bättre.

Men idag ska jag eller vi, förmodligen vi, ut på promenad i alla fall. Får komma igång med det nu igen efter flera dagars slarv med både mat och motion. Ställde mig dessutom på vågen i morse som faktiskt visade minus, så då blir ju det lite pepp. Lite roligt ändå när jag vägde mig efter en bra vecka visade den inget, efter massa fusk visar den minus.

Men jag klagar inte, no no, haha.

Lite förslag

Jasas: Absoluti! Ska det vara trä, plast eller aluminium?

Kommer ni ihåg att jag bad om hjälp här om dagen? Gick sådär, men fick som tur var lite förslag från några duktiga tjejer.

themanandthebeard
thebeardandi
beardpower
beardoscar
oscarbeard
theobyboy

Och själv sa han oboyinthebeard, mrlakathebeard (MrL.a.k.a.theBeard), OboyMan, TheOboyandMyBeard

Sen kallas han ju blandannat Ogge, Orris, Oskis, Ostis

.blogg.se då så klart.

Inte bara tvinga sig på

Anneli: Nej, du har helt rätt, det har varit i Simpsons. Säger Oscar i alla fall, hehe.
Ne det är ju tyvärr så när man är en offentlig person. Lite tråkigt tyckte jag dock det var att dom inte kunde tala från hjärtat utan läste innantill.

Jasas: Jo det var ett bra förslag!  Hurså...?

Marina: Haha ja det kan man lugnt säga. Jag har haft på TV4 hela sändningen, 13-18, förutom 25 minuters avbrott när Oscar ville se lite 2½ Men, haha!

Wow, jag tittar faktiskt på Unga mödrar! Kom ihåg att byta och allt så jag är imponerad att det är andra dagen i rad jag kommer ihåg det. Tänkte se Linda Rosings program sen, bara för att. Lär inte komma ihåg eller orka följa det sen, Men första avsnittet kan man ju se, bara för att se vad det är för nåt.

Jag har nog faktiskt inte så mycket att komma med, det händer inte så mycket nu. Inte mycket mer än personalmöte på torsdag morgon. Tjoho! Och sen är det utbildningar för mig. Rån & säkerhet, sommarmöbler och nån mer. Inte fel, inte fel alls. Kul att bli "bjuden" också och inte bara tvingar sig på, haha!

Räcker gott att höra med ett halvt öra

Jasas: Haha ja, jag vill i alla fall väldigt gärna att han gör det!! Och det peppar väl honom lite extra, hehe.

Marina: Ja, jag tror det kan bli riktigt bra faktiskt! Spännande!

Hah, jag är la för tokig! Bad Oscar fixa Sims - Livets historier (där man spelar efter "manus" kan man säga, man får olika uppgifter man ska göra för att komma vidare) till denna datorn, så jag sitter och spelar nu. Det är ju anpassat/tänkt till lappisar så det är ju bra. Börjar lära mig att inte ha en mus, haha. Jag är så beroende av musen i det vanliga spelet.

Men det var lite kul faktiskt. Lyssnar samtidigt på TV4 om det här med Victoria och Daniels förlovning(?). Är väl inte jätte intresserad och sånt egentligen, men det är ju ändå en rätt stor grej. Och då är det perfekt att sitta och spela samtidigt, när man inte orkar sitta och följa varenda ord dom säger. Räcker gott att höra med ett halvt öra.

Plus att det håller på till 18 hörde jag i morse, sen är det ju bara att zappa över och se slutet på Grey's Anatomy och sen Unga mödrar. Idag kommer jag ihåg minsann. Fast frågar man Aftonbladet och GT är det redan klart, nu är dom offeciellt förlovade. Eller nu och nu, det stod det vid 9-tiden i morse. Men vi får väl se. Back to Sims!

Är du en "riktig" tjej?

[X] Du har fler än 10 nagellack.
[  ] Du har en parfym som kostade mer än 500.
[X] Du har eller har haft lösnaglar.
[X] Har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[x] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[  ] När du var liten ville du vara en prinsessa.
[  ] Du brukar gå på stan med din mamma.
[  ] Du har haft rosa på ditt rum.
totalt: 4

[x] Du har färgat håret.
[x] Du har slingat håret.
[/] Du har alltid din mobil med dig.
[x] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[  ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
[  ] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan.
[x] Du älskar att gå till frisören.
[ ] Du solar hellre än att bada.
totalt: 3.5

DU ÄLSKAR:
[X] Skor
[  ] Färgen rosa
[  ] Shopping
[X] Dekorationer
[  ] Speglar
[  ] Skolan
[  ] Delfiner
[x] Disneyfilmer
[x] Ljus
[X] Blommor
[  ] Mjukisdjur
totalt: 5

Du shoppar/shoppat på:
[  ] MQ
[  ] Kompaniet
[  ] Victoria's secret
[x] H&M
[  ] Aima
[/ ] New Yorker
[  ] Gina Tricot
[  ] NK
[  ] Top Gun
[  ] Taily Weijl
[  ] Bijou Birgiette
[  ] City Girl
[  ] Colosseum
[  ] sisters
totalt: 1.5

DU SÄGER OFTA:
[  ] Whatever
[  ] Oh my god!
[X] Vet inte
[  ] Cutie
[  ] Hot
[  ] Visst
[X] Säkert
[  ] Ursäkta?
[  ] Fabulous
totalt: 2

DU LÄSER:
[  ] Frida
[  ] Cosmopolitan
[  ] Glamour
[  ] Elle
[  ] Teen Vouge
[  ] Bravo
[  ] Solo
[  ] Wendy
[  ] Bravo girl
[  ] Star Flash
[  ] Okej
totalt: 0

DU GILLAR DESSA FIMER:
[  ] Elizabetown
[  ] Eva och Adam
[  ] Freaky Friday
[  ] Ciao Bella
[  ] A Walk To Remember
[  ] Sweet home Alabalma
[  ] Where The Heart Is
[  ] Just My luck
[  ] John Tucker Must Die
[  ] The holiday
[  ] Girls United
[  ] How To Lose A Guy In 10 Days
[  ] The hot chick
[  ] My girl
totalt: 0

DU BRUKAR KOLLA PÅ:
[X] Lost
[  ] Top Model
[/] Projekt Runway
[x] Desperate Housewives
[  ] The Simple Life
[  ] Men In Trees
[  ] 8th & Ocean
[x] Grey's Anatomy
[X] The OC
[  ] Laguna Beach/The Hills
[  ] Nip/Tuck
[  ] Gilmore Girls
[x]One Three Hill
[X] Heroes
[  ] Idol
totalt: 6.5

Totalt: 22.5


Får du: 0-20 mer kille än tjej
Får du: 20-30 pojkaktig tjej
Får du: 30-40 rätt så tjejig
Får du: 40-50 du är en tjej
Får du: 50-60 du är riktigt flickig

Det första du tänker på

Reglerna är enkla, skriv det första du tänker på!

Grön: Paprika
Sockervadd: Kladdigt på byxorna när det regnar
USA: Amerikanska flaggan
Picasso: Mona Lisa
Krulligt: Mammas hår
Frukt: Päron
Alkohol: Vodka
Pyssel: Lim, papper, saxar på ett bord
Skräckfilm: Tjej som är vit i ansiktet
Betty Boop: Kurvor
Kusin: Puttiritha
Paris Hilton: Go parfym
Dricka: Läsk
Jesus: En kille med långt hår och vit "klänning"
Doft: Kladdkaka
Julen: Gran
Vass: Gräset i sjön
Varmt: Kaffe
Medeltiden: Riddare (typ Arn)
Pizza: Ost
Döden: En gubbe i svart grej med luva
Blod: Rött
Skönt: Massage
Gott: Puss
Bröllop: Kasta ris
Kärlek: Barn
Mardröm: Våld
Djurpark: Elefant
Härligt: En sval bris en varm dag
Vinter: Snö
Läskigt: Grudge (inte på riktigt, men det poppade upp)

Ett badkar med lock i jättesalt vatten

Anneli: Jo men faktiskt, jag tycker ändå dom borde frågat vilken färg man vill ha buketten i. En kille kanske vill ha gul, röd eller varför inte rosa också? Likväl som en tjej skulle kunna vilja ha gul eller blå också? Finns ju massa olika färger att ha i en buktett, nu sa hon ju tulpan så alternativen blev ju lite mindre men fler än rosa och lila. Ett sånt samhälle vi lever i i dag, haha!

Mamma är ju så fiffig och piffig.
I födelsedagspresent fick jag och Oscar att vi skulle få gå på floating. Hon förklarade lite lätt att man låg i ett badkar med lock i jättesalt vatten och det är bra om man har ont i kroppen och sådär.
På "ställets" hemsida kan man läsa mer: tryck här!

Jag tycker det ska bli skit spännande!
Skulle vilja åka nu, men känns som man vill passa på och utnyttja det typ när det varit mycket jobb så man är trött och har ont och sådär. Eller passa på nu när man är ledig. Mm, ska bli kul i vilket fall!
Och när ni ändå klickar, klicka HÄR!

När man går fram i mitten och ut på sidorna med armarna

Ne, nu börjar jag tycka att det närmar sig natti-tid.
Fan och hans moster har varit här och ställt om våra sovtider, morr. Så kosntigt ändå för hela helgen har vi varit uppe till midnatt, gått upp tidigt och haft fullt upp hela dagarna men sitter ändå uppe till 12 nästa dag igen? Imorgon får vi nog gå en promenad på 2-3 timmar strax innan läggdags, jajjemen.

För så här kan vi inte ha det längre.
Och imorgon lägger jag ner mat igen. Har ju fuskat precis hela helgen med smörgåstårtor, vanliga tårtor, kakor, läsk och allt möjligt. Men man fyller bara 20 en gång och nu blir det inget mer kalas på en bra stund så nu kör jag igen. Latat oss har vi gjort med, var väl i torsdags vi var ute och gick sist?

Igår körde jag så sett lite extra på badet.
Vi har en stark "ström" eller vad man ska säga, som hjälper barnen att flyta och simma. Så dom liksom kommer iväg med lite hjälp. Och den kör vi lite med på slutet. Man simmar bassängen (som så sett är rätt liten, 8x10 meter trodde mamma, så det är åttan vi kör) motströms.

Gör rätt gott faktiskt.
Så jag kör varannan krål och varannan bröstsim (fast det är samma sak? Den när man går fram i mitten och ut på sidorna med armarna, och den när man viftar armarna runt huvudet typ) tills jag inte orkar längre. Sen får man ligga lite i vattnet tills man orkar gå upp, haha.

Än så länge orkar jag typ 10 minuter.
Men under dom minutrarna kör man verkligen järnet tills man inte kan mer och kroppen skakar. Och 10 minuter är ju bättre än inga minuter. Plus att det blir roligt att se när man klarar en kvart, 20 minuter och sen kanske en halvtimme? Så lite, väldigt lite, har jag tränat ändå, haha!Och glöm för sjutton gubbar inte, hjälp oss HÄR!!
Jag tjatar tills det kommer in lite fler förslag, just so you know!

En rosa eller lila tjej?

I helgen fick jag även en bukett med jättefina blommor från min faster.
Massa tulpaner, nejlikor och annat jag inte sett innan.
Görfin och hon hade sagt att hon ville ha lite mer än en vanlig tulpanbukett,
och det fick hon ju!
Synd bara att jag glömde fota tills idag,
dom är ju inte riktigt lika fräscha tyvärr.


Det roliga var att hon i blomesteraffären hade frågat om det var en rosa eller en lila tjej som skulle få buktetten.
Faster hade la skrattat lite och sagt att hon inte visste.
Jag kom på nu dessutom,
att pappa var där precis samtidigt faktiskt haha.
Att dom inte tänkte på att fråga honom,
eller så insåg dom att han skulle inte heller veta?
I alla fall, hade dom frågat mig hade jag nog svarat samma som faster:
Jag vet inte.
Har ingen aning om jag är en rosa eller lila tjej,
det beror ju helt på vad.

Som blommerna tyckte jag var görfina,
och föredrar nog faktiskt rosa i blommor i alla fall.
Sen finns det ju andra saker (typ sovrums tapeter) som inte är lika fint i rosa.
Men det var en sån klockren fråga,
som liksom inte har nåt svar.
Hade nån frågat mig,
om jag var en rosa eller lila tjej,
hade jag nog faktiskt svarat blå eller grön,
eller blå-grön haha.
För jag är varken eller.
Eller ja,
i just detta fallet gällande buktetter är jag nog en rosa tjej.

Egentligen helskum och sådär

Anneli: Lät fiffigt, och speciellt! Haha ja hade jag kommit ihåg säkert att jag redan gjort den hade inte jag gjort den heller.
Haha du jag vet inte, bacillerna kanske också äter med tallrik och bestick..?

Chathrine: Hehe ja det lät tufft, fast lite långt om man ska ha themanandthebeard.blogg.se hehe.

Marina: Ja, till slut. Är inte lika kul när man får göra det tre gånger, hehe.

Jasas: Jag diskade allt, haha! Vet att jag ställde dom olika, men det fanns inte plats att ställa varannan tom med dom stora och tänkte att det torkar nog snabbare så, så dom små fick stå så. Bra iakttaget, haha!
Fan sicken fiffig kaffekokare! Jag som tyckte vår på jobbet var high-tech för när man hällt i vattnet känner den själv hur mycket kaffe man ska ha i! Smidigt!

Jag har en låt jag fastnat lite för.
Egentligen helskum och sådär, men när jag hörde den i en reklam fastnade den och varje gång den reklamen kom log jag lite extra, tog en liten dans och sjöng med. Nanana, liksom.
Sen såg jag ett "gammalt" avsnitt i Lost och då är den låten med! Så nu tänker jag på Lost varje gång jag hör den, och diggar. Vad pratar jag om? Buddy Hollys Everyday.Nog för att jag tjatar, men det har ju kommit så dåligt med förslag:
Hjälp till HÄR!!

Håller på att avveckla mjölk

Ann-Sophie: Haha ja det kan jag faktiskt hålla med om! Men har man börjat kan man inte sluta!

Blö, det går inte att hitta.
Eller jag hittade en dansk sida som visade Unga mödrar men jag fick det inte att funka. Sen kom jag på YouTube men där låg bara korta klipp på 20 sekunder till 10 minuter och liksom inte sammanhängande, så det var synd.
Och av nån anledning har inte Kanal 5 med programmet på sin webb-TV, trots att många klagat på det. Det gäller väl bara att komma ihåg när det går, eller sätta det på inspelning. Men då ska man ha tid och lust att se det så det inte blir liggandes i hundra år på hårddisken. Som Oscar och hans Stare Gate SG-1.

Har inte riktigt varit på blogg humör idag?
Har liksom haft massa, massa att säga/skriva men när jag väl satt mig har så har det inte funnits längre? Jätteskumt. Vettikatten vad jag gjort idag faktiskt. Tycker bara dagen försvunnit och varit borta. Kaffe har vi druckit i alla fall, tre-fyra koppar eller nåt. Bara för att jag sagt att det var gott hade Oscar blivit sugen.
Och antingen var det för att vi bytt kaffe eller kaffebryggare, men nu var det lika gott som på jobbet och då är det gott! Håller på att avveckla mjölk i. Hoppas på socker också, men det beror på hur många koppar. Nån utan mjölk går men inte flera på raken. Och ja, varför har vi ny kaffebryggare?

Vi hade ju kalas i helgen.
Som om nån missat typ. Men då får man ju koka mycket kaffe. Mamma hade lånat oss sin stora, stora termos som rymmer typ 20 koppar så det räcker ju en stund. Mer än att koka och koka i bryggaren, och så blir det fes ljummet och sådär. Men i alla fall, vi hade kokat sista kannan i lördags.
Jag ser att Oscar lämnat bryggaren på så det bränner i botten och säger att det är inte så bra, tar ut den och ställer den på den blöta (och kalla) diskbänken så det säger kraak.

Inte jättesmart kanske? Inte ens lite.
Tror inte det spruckit igenom helt, men dels vill jag inte chansa egentligen och dels ville man ju inte att den skulle spricka helt mitt under kalaset. Speciellt när det var mammas sida. Sorry folks, nu blire saft eller dricka. Alla hade ju typ gått hem, haha. Så när vi var och kollade på dator, fick vi plocka med oss en bryggare också.
Men det är sånt som händer. Klantigt som fan var det men vad ska man göra? Det roliga är han glömde den på idag igen. Han tyckte att visst får man väl glömma en gång till, men inte en gång till sen igen. Nu är det sista gången. Mm, om jag trodde på det så. 1 av 10 gånger stänger han av plattan på spisen.


OCH! Glöm inte att hjälpa mig och oss HÄR!!

Vad ska bloggen heta?

Nu folket, är det så att jag ber er om hjälp.
Eller rättare sagt är det Oscar som ber er om hjälp.
Efter att han läst att jag ville att han skulle starta en blogg funderade han på det,
men vet inte vad den skulle "heta".
Jag tyckte nåt i stil med Jag & skägget men man kan ju inte ha 'ä' med.
Jag & skagget låter inte lika kul, hehe.

Men i alla fall,
han bad mig skriva här och be er om hjälp,
vad ska bloggen heta?
Så hjälp honom nu,
jag slipper starta en spökskriven blogg åt honom!

En hel del disk

Trots att allt var rent på söndag morgon blev det en hel del disk efter alla tårtor och annat gottigt under söndagen. Så gott som all porslin var använd, haha!


Hela bänken belamrad, och lite till!Djupa tallrikar och jobbiga-att-diska-glas kvar, haha!


Soppa kunde vi levt på, gott om stora skedar fanns det allt kvar!


Första diskningen, tallrikar, tallrikar och åter tallrikar!


Andra diskningen, asietter och bestick


Tredje diskningen, glas och muggar


Fjärde diskningen, och den sista med diverse stuff


Väldigt sådär intressant inlägg med massa disk, haha. Men rent blev det, gott att ha det gjort nu, haha! Man har ju ändå diskat så gott som allt porslin nu, så vet man att det är rent.
Men, jag är glad att det inte är kalas varje helg, hehe.


Går ju som sagt inte att lyssna vad dom säger

Anneli: Hehe jasså kanske den som bodde där innan som snodde med sig en hylla? Jag funderar på att ta ut en, så saker och ting (typ mjölkpaket och liknande) slipper ligga ner. Jag vill ha space, haha!
Japp, det var Chathrine som hjälpte med receptet, hon kan hon! Riktigt smarrigt var det, funderar på att göra oss små-tårtor av brödet som blev kvar haha.

Marina: Mja, typ halva med leverpastej? Kanske lite mindre. Men det är ju mitt fel som är så tokig och gör två separata istället för en med ett lager var, haha!

Erika: Hehe det är lugnt, förstår. Gör när du hinner, om känner för't så klart.


Wohoo!
Satt och zappade förut och hittade Grey's Anatomy, bland dom första (eller i alla fall väldigt tidiga) avsnitt och lämnade tv:n där medans jag satt här i soffan med datorn i knät och ögnade då och då på tv:n.
Sen gick jag på toa och hörde en välbekant vinjett, Unga mödrar!! Har nog knappt sett i det i denna lägenheten för är jag hemma kommer jag aldrig ihåg när det går, eller ens ATT det går.
Men nu så! Ska kolla om det går att se tidigare säsonger nånstans, det stod på tv.nu att det var avsnitt 1 av 8 idag. Hoppas Kanal 5 har det upplagt, så man får text kom jag på nu.
Är ju inte som amerikanska serier man kan se utan text, men jag kan inte se danska program utan text hahaha! Ne nu får jag koncentrera mig på tv:n om jag ska se, går ju som sagt inte att lyssna vad som säger.

Sju sanningar

En utmaning väntade mig hos sötaste Jasas, och självklart skulle den göras!

Blir du utmanad går det till så här:
1. Länka till den som har utmanat dig.
2. Berätta sju sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg.
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så att de vet om utmaningen.

Sanningar:
1. Jag har alltid velat ha ett småsyskon.
2. Och helst skulle det vara en lillasyster.
3. Jag har aldrig rökt, någonting man tänder på.
4. Jag har följt Våra bästa år i cirka 10 år.
5. Jag får alltid hjärnsläpp på sånt här.
6. Jag skulle kunna tänka mig att ta den lata vägen och göra en plastikoperation för att bli smalare.
7. Jag tycker Oscar borde börja blogga.

Utmanar:
1. Anneli
2. Ann-Sophie
3. Erika
4. Marina
5. Chathrine
6. Anna
7. Emma


Helgens bravader

Här kommer bilder från helgens bravader:


Här skulle vi ha in två smörgåstårtor...!


Med lite omjustering gick det fin, fint!


Smörgåstårtan med skinka, bara haha.


Och smörgåstårta med bara leverpastej, tjoho!


Lena (pappas sambo), farfar och Orris


Orris, faster och kusin Mattias som överraskade med sin närvaro, skitkul!


En mörk bild, men enda lilla Ida (Mattias dotter) och pappa fastnade på.


Fina farmor och Emma (Mattias äldsta dotter) avslutar detta kalaset!Glömde fota lördagens tårta, grön text och gelehallon på. Söndagens gluten- och laktosfria tårta!


Orris, Robin (Neas kille), kusin Nea och Anders (mammas man)


Nea, Anders, mami, Puttiritha, mummu och ukki


Moster och "morbror"/hennes man

Så dammigt så genomskinligt glas blivit svart

Anneli: Förstår att det är jobbigt med vatten då, det är ju sånna grejer som sätter sig och blir kvar länge.
Hehe jag tycker det låter hemskt, skulle aldrig kunna tänka mig åka till Englad där alla, alla pratar så. Men ännu värre när hon "fejkade" (dåligt dessutom).

Jasas: Hehe jag tycker det låter så slöddrigt, jämfört med amerikanskan. Lite som norka och svenska (väldigt lite), där norskan är som brittiska. Men ja, alla tycker vi olika! Eller ja, inte du och Anneli nu då haha.

Blaah, kom ihåg nåt tokigt jag drömt i natt!
Har ingen aning alls om vad, var eller varför, men vi hade ett glasbord som var svart. Bara att det inte brukade vara svart, det var det jag tyckte (i drömmen) var så konstigt.
Så jag tog en trasa och torkade av den uppe på, gjorde inget. Sen drog jag den på undersidan av glasskivan, och trasan blev svart och glaset genomskinligt!
Hua mig om man haft det så dammigt att genomskinligt glas blivit svart, haha! Men jag kommer inte ihåg alls vad drömmen handlade om eller nåt, så tokigt.

Fjärliar i magen

Så skojsigt när man kan ligga i sängen, också.
Oscar tyckte att det gjorde ju inget om han tog lite tid på sig att avsluta spelet, för jag kunde ju surfa även om jag gått och lagt mig. Haha nej mig gör det väl inget, men du ska ju orka upp till skolan imorgon!
Jag ska orka stå på benen lite medans vi säger hej då, sen kan jag lägga mig igen om jag vill. Gör jag ju inte, men jag kan. I alla fall har det varit en bra och mysig kväll med fjärliar i magen!
Ha en go natt och god morgon!

Grattis, världens underbaraste ÄlsklingGrattis, världens underbaraste Älskling
på din 21 års dag! <3


Amerikansk engelska ska det vara!

Chathrine: Hehe nej, jag sa ju att jag aldrig gjort det innan så jag hade "ingen aning". Kändes konstigt med bara ett lager fyllning, så jag gjorde dubbel sats och två lager. Men det förklarar ju en del, hehe.
Så fiffigt att göra det själv, hemma. För det ju just det jag menar att man kanske inte kan lära barnet allt man vill - just för orsaker som pengar eller så. Vilket är synd, man tycker ju att alla barn borde få lära sig simma!

Blah, jag hittade en film på TV4+.
Den verkade sådär lagom fjantig så den kanske skulle kunna bli bra, och går det på en B-kanal kan det bli bra. Dessutom var Jennifer Lowe Hewitt (som för övrigt fyllde 30 igår, höhö) med så kör i vind tänkte jag.
Så är den brittisk! Bläh, hatar dialekten, eller vad man kallar det. Enda som funkar är Hem till Gården, annars hatar jag det verkligen. Amerikansk engelska ska det vara!
Så det är inte säkert filmen blir sedd, orkar inte lyssna på det. Speciellt när jag veeet att hon inte pratar så egentligen, då låter det så domt. Men men, Scrubs finns ju alltid.

Här blir vi djupa och ingående

Chathrine: Hahaha okeeej, jag förstår! Det ska jag komma ihåg om det blir en annan gång, jag trodde man skulle göra två olika. Tyckte väl det var konstigt att man bara skulle haft ett lager. Jodå, dom kom jag ihåg att fota men det kommer nog upp imorgon först.

Jasas: Haha häftigt, din kusin är lika gammal som mig men fyller på Oscars födelsedag! Jaa, speciellt när man får veta två minuter efter utsatt tid att dom blir en timme senare, men vad göra? Och tårtan blev bra ändå. Aningen trasig och sådär, haha, men den går ju sönder i munnen och magen ändå!

Anneli: Ja idag var det ju helt okej. Och dom smakade ju inte ens, det var ju det som var grejen. Men jaja. Nu vet jag ju ifall det skulle bli nån mer gång, att man ska ha båda på samma, haha.

Nu är jag hemma från badet igen.
Trött som attans. Ska bli gott att lägga sig och nana sen. Speciellt när det inte är några måsten imorgon direkt. Oscar ska ju till skolan och jag bör gå en och annan promenad, men that's it. Gottigottgott. Bör väl inte skriva det, för då blir det aldrig så, men tänkte försöka komma ut på en promenad imorgon, sen få med Oscar ut på en. Även om han lär vara trött efter skolan. Men vi får la se, det blir aldrig som man tänkt om man skrivit det i bloggen, haha.

Var lite lustigt idag på badet faktiskt.
Vi har rört till lite i grupperna, som egentligen ska vara åtta barn i varje. Vi har flyttat en tjej från "lilla" gruppen till "stora" gruppen, så det blev nio och sju i grupperna. Sen kom en mamma och frågade om hennes store pojk kunde få en plats och dom på kansliet hade skickat henne till oss efter att vi skickade henne till dom. Och i varje grupp har det varit en tjej som aldrig varit med, så då hade vi åtta och sju barn i varje grupp.

Så båda bröderna hamnade i "lilla" gruppen.
Då blev det åtta och nio, det funkar ju. Men när vi ska börja andra, och "lilla" gruppen kommer det en mamma som mamma pratade med, så vet inte exakt hur det kom sig att hon var där men hon hade blivit "lovad" en plats i vår grupp, och jag pratade med en annan mamma som sa att kansliet sagt att det inte var några problem att hennes dotter började hos oss. Men ingen hör av sig till oss, så vi vet och när vi dessutom ändrat lite.

Men vi löste det, så alla är med.
Bara det att vi hade tio barn sista passet, haha. Så mamma fick ha sex barn (där två hade föräldrar med) och jag hade fyra. Även om jag hade en smitare så vi blev bara tre sen. Men det var kul, även om det gick sådär med att lyssna, haha. Lätt att säga nej och jag vill inte stå och tjata i evighet så det tar tid från dom andra, så jag går vidare till nästa och sen när jag kommer tillbaka går det kanske bra. Eller så gör man nåt man själv vill.

Men dom är goa dom små barnen.
Och jag hörde mamma, jag vet inte om jag skrivit det här till nån (med nån menar jag nog Jasas, jag minns inte) att man kan börja babysim från tre månaders ålder. En tjej i ena gruppen hade en lillasyster på 10 månader så mamma och hon pratade lite, och mamma sa att man kan egentligen börja så fort naveln läkt (jag började när jag var nio veckor) för då har man allt sånt i instinkt, som växer bort sen.

Så bäst är att börja direkt.
Och då har ju barnen lättast att lära sig sen när dom blir äldre, när man ska lära sig simma "på riktigt". Det märks ju som nu som antingen aldrig gått i simskola eller haft några års uppehåll (även om dom inte är så gamla, hah) att det är ju svårt. Man lär sig ju som bäst som barn, och har man det "inprogramerat" är det ju skit bra. Jag kommer, förhoppningsvis, börja i simskola så fort som möjligt när jag får barn, absolut!

Det är ju en stor gåva till ens barn.
Precis som man lär den om livet och allt sånt. Jag lärde mig simma när jag var typ 7-8. Seg inlärning, eftersom jag började när jag var nio veckor, haha. Ne men vi slutade efter ett tag. Minns inte varför men så var det. Och sen blev det inte förrän dess. Och det är ju lite tråkigt, faktiskt. Precis som man vill att ens barn ska kunna laga mat, sköta hemmet, vara en fin människa, skriva, läsa, tala, gå och allt sånt, vill man ju att det ska kunna allt.

Simma, skidskor, skidor, språk och allt.
Känns som det är lätt att sitta här och "predika" när man inte har barn själv, men tänka kan man ju. Och om man lever som man sagt sen kan man ju omöjligt veta, men man kan ju få ha tankar om hur man vill att det ska vara? Jag kan ju sitta här och säga att jag ska minsann lära mitt barn simma, åka skridskor, tala massa olika språk, allt om historia och vem vet vad. Men sen är det nåt helt annat när man väl är det.

Det kan man ju inte veta nu.
Och jag kan ju inte veta nu, utan barn, hur det är att ha barn. Men jag tycker att till exempel simskola/låta barnet lära sig simma är en stor gåva! Sen kanske man inte har alla förutsättningar och så, menar inte så. Jag lärde mig inte simma förrän senare och kan fortfarande inte stå på ett par skridskor men jag är inte en sämre människa för det, och inte mina föräldrar heller. Men kanske lite därför kan jag känna att det ska mina barn lära sig?

Om dom vill så klart.
"Nej, nu ska vi åka skridskor för mamma kan inte, sluta grina unge du SKA!" Nae, inte direkt va? Ja, här blir vi djupa och ingående. Jag ska inte ens börja med vad jag tycker om att lära barnen "modersmål" eller "hemspråk", då blir det lika mycket text till, haha. Tänkte sagt som exempel, men jag lämnar nog det till en annan kväll och städar ut linserna och funderar på var jag ska befinna mig resten av kvällen. Punkt och slut.

Det misstaget gör jag ju inte igen

Anneli: Mjaa, lite så kände jag också men det är ju inte så mycket att göra åt. Men så blir det ju när folk "samåker". Mormor hämtar moster och kusin, så dom kan ändå inte komma innan. Och kusinen som åker själv kommer väl inte före dom andra. Men men, nu är det över.

Marina: Hehe ne som tur var slapp vi ju det! Dom vet ju om att vi ska dit också!

Anna: Okej, som senaste dagarna har det varit massa strul. Man går in på ett inlägg så visas den fortfarande som oläst, går man in ibland så står det att den är nere, även om man går in på ett inlägg. Ja, typ hela tiden den senaste veckan har det varit problem. Och som i morse när dom nya inte kom upp.

Zandra: Tack, det samma till dig!

Ja, nu är kalasandet slut.
Mummu skulle köra hem Putti, så dom åkte först. Alltid först när det gäller mummu. Efter ett tag åkte även moster och Nea (med man och pojkvän) som skulle till Ikea. Dom frågade innan när vi behövde åka och åkte ett bra tag innan. Mamma och dom blev kvar här en stund till, Anders och Oscar pratade, mamma somnade och jag och Korvas satt här och spelade.

Nu är det snart dags för bad.
Får änna skynda mig lite för mamma kan ringa lite när som helst och säga att hon är på väg. Men ja, jag har i alla fall lärt mig att jag ska aldrig bjuda på smörgåstårta med leverpastej (nu ringde hon) igen. Igår var det kanske tre bitar som gick, och halva med skinka. Idag blev det en liten bit skinka (ingen som vågar ta sista biten) och kanske halva med leverpastej.

Så det misstaget gör jag ju inte igen.
Nästa gång blir det pure skinka. Nästa gång säger jag, när jag fyller 25 eller? Hmm, när kan man ha tillfälle att göra och bjuda på smörgåstårta? Kanske nästa gång jag fyller år. Mamma och pappa får ju ändå komma hit. Jaja, vi får se, det var gott och kul. Och alla blev imponerade och tyckte (i alla fall den med skinkan) var god. Nu måste jag kila! Hejs!

Då blir det hett, hett hett

Ann-Sophie: Hehe tack för tummarna!

Anneli: Ja det är ju lite extra. Bara som igår när vi fixade dip, och när jag säger att det var en färdig påse frågade hon om det var mjöl i? Ehh, va? Vad säger du? Tydligen brukar det var det, och även på chips och grejer. Ne, det är gör krångligt att hålla reda på en och värre med två. Därför jag ville göra nåt som hon, och alla andra, kan äta.

Jaha, nu sitter vi här och väntar.
Mamma rinde för 15-20 minuter och sa att vi inte behöver vänta oss folk än. Nehe? Ne, mummu hade bestämt att dom skulle åka vid 12 (och då var det sagt 12 här) och då ska dom hämta moster efter det, och eventuellt nån annan mamma hade inte hängt med där riktigt. Jaha, det var ju kul.
Och när jag sa att det hade ju varit bra att få reda på innan, eftersom vi börjat förbereda så sa hon att hon tänkt ringa tidigare. Men det är väl inte upp till henne? Hon hade inte tänkt komma 12 för dom har massa annat med skridskor och fotboll idag, så dom skulle komma senare.

Men ja, då får vi se vad vi hinner.
Därför jag tyckte 12 var en bra tid eftersom vi ska till badet. Jag tror inte, men man vet ju inte, om folk stannar så länge som tills vi ska åka men man vill ju inte känna att man måste slänga ut dom och så. Eller liksom "Jaaaa, nu måste vi nog åka" och då ska alla andra göra det först och så blir det kö.
Jaja, det är tur att det bara är kalas en gång om året och jag tänker inte bjuda in förrän jag fyller 25. Den som vill är välkommen de åren emellan, men jag tänker inte ställa tll med massa kalas. Ingen annan som gör det heller, så varför ska vi lägga ner tid, pengar och energi på det?

Jaja, så är det. Dagen kan bli bra ändå.
Ska kolla kakan strax, eller rättare sagt be Oscar nu. Lite tur för då hann ju den svalna mer. Och jag hoppas den är klar snart, det börjar bli kallt. Är inte tillräckligt kallt ute/i loftgången/i hallen så jag fick öppna balkongdörren och ställa kakan i draget där. Kallt börjar det bli här nu.
Men det värms ju rätt snabbt när alla andra kommer sen. Då blir det hett, hett, hett. Igår kväll satt vi fem vuxna och ett barn i soffan och när folk började ta av sig frågade jag om nån frös eller om vi skulle öppna, hehe. Idag sitter vi ju inte lika tätt, men det blir ju varmt ändå.

Usch, det här är inte bra, haha!
Jag vill inte sluta. Bara blogga, blogga, blogga! Mest för att jag inte har så mycket annat att göra liksom. Bloggkoll börjar komma igång igen men ändå. Och kakan är fortfarande varm. Men nu är i alla fall kragen av så kanske det går lite snabbare. Jaaa jaaa... Jag kanske skulle fota?
Men jag orkar inte. Man ligger så jädra gott i soffan, haha! Lutar ryggen mot armstödet och benen rakt ut, datorn i knät. Perfect. Kan sitta här och så här tills tiden tar slut. Eller i alla fall tills kakan svalnar. Men så går det, man får skylla sig själv. Även om allt är lättare när det är Oscars fel.

Det är nog nåt fel på Bloggkoll (när är det inte det liksom?)

Okej, jag kan inte slita mig.
Dessutom finns det inget annat här att göra. Det är nog nåt fel på Bloggkoll (när är det inte det liksom?) för nya inlägg kommer inte upp. Var precis inne och såg att Hanna skrivit innan 8 i morse och det har inte kommit än, tre timmar senare. Men det var bara det jag ville veta typ, haha.
Nu ska vi plocka i ordning och så, så är vi redo för kalas nummer två. Sist förhoppnignsvis också. Blir en hel del disk. Skönt att vi (eller snarare Oscar) diskade upp allt från kalaset innan mamma och dom kom igår för det blev en hel del efter igår kväll också. Så det får ju fixas.

Upptäckte att det inte var så bra att dubbla.
Tar lite lång tid att grädda. Fan också. Får hoppas det hinner bli klart i alla fall. Skulle kört två omgångar. Jaja, annars får dom väl vänta på fikat bara. Man kan ju dessutom ställa ut den i hallen så svalnar den rätt fort. Ne, men Oscar har börjat stöka så jag får joina honom kanske? Neh.
Haha, jo då. Så håller vi tummarna att Bloggkoll funkar när jag kommer tillbaka, ellerhur?

Halvvägs till 42. Han läser matte F

Ooh, jag är stolt.
Jag är släkt med ett geni. Oscar fiskar efter ett grattis från sin lillebror. Vet inte om han frågade eller konstaterade att Oscar fyllde 21, men Oscar svarade 21 i alla fall.
Sen säger han att Karl sagt att nu är han halvvägs till 42. Ooh, han läser matte F, tror han siktar på Nobelrpiset för bästa mattematiska kommentar? Haha, jag säger då det.

Jag vet inte om jag ska berätta detta.
Det känns lite dumt, men kanske kan bli bra? Denna datorn har en kortläsare (tror jag det är/heter?). Så jag kan sätta in minneskortet till kameran och föra över bilderna direkt.
Kom på nu att den har ju USB-uttag också, så man kunde ju gjort det den vägen också, haha. Men i alla fall. Problemet är ju bara att jag vill ha bilderna på stora datorn också.
Undra om man kan sno bilderna medans dom fortfarande ligger på minneskortet och lägga in dom typ här, sen lägga in dom på stora datorn? Eller jag vet, jag vet.
Man kan lägga in dom här också, men ah.

Det får nog bli dagens I-landsproblem.
Och så typiskt, jag skulle ju göra en helt gluten- och laktosfri tårta till mamma idag. Har förvarnat att jag inte tänkt en tanke på att göra smörgåstårta hon kan äta, så hon får äta nåt innan.
Hon sa att det var okej, när hon visste det ínnnan. Tråkigt att komma och inte veta om det och sitta och titta när andra äter och så blir man bara hungrig. Men då lovade jag i alla fall tårta.
Och så gick jag ju ner och handlade medans Oscar gjorde smeten. Jag hade läst i receptet att det skulle bli två delar bara, alltså bara ett lager. Och jag vill ha två.

Men jag tänkte att det går nog.
När jag kommer hem ser jag hur lite det faktiskt är så vi går göra en sats till. Ja men bra att jag inte hade grädde så det räckte så vi fick ta lite mindre än en deciliter mjölk.
Men då fanns det ju ingen grädde att ha uppe på. Frågade mamma om det gick bra med ett tunt lager, man äter ju inte hela tårtan själv precis. Och hon sa ja, hon skulle försöka skrapa.
Så tråkigt och jag är så lat. Funderar nu på om vi kanske ändå inte har lite grädde kvar. Hmm, får gå och kolla. Som vanligt har man (läs: Oscar) inte kolla ordentligt.


Så klart vi hade.
Jag läste ju 2 deciliter i receptet, och antog att det var att ha uppepå. Sen läste jag receptet och det visar sig att man ska ha grädde i, så då har jag ju inget att ha uppepå.
Så nästa gång köpte vi mer grädde. Så vi har ju "ett helt" paket kvar. 2,5 deciliter var den på, så det räcker ju gott och väl. Puh, sicken tur!
Började få så dåligt samvete och funderade på om jag inte skulle gå ner och köpa så hon kunde äta ändå. Nu när jag lovat liksom. Så jäkla trist. Men nu är det ju inget problem!

Det är riktigt nice att ligga i soffan.
Eller halvsitta mer, men nice är det. Börjar lära mig tangenterna också, även om dom är lite ihoptryckta. Ta bort knappen. <--- alltså, blir gärna ´ som man kan ha på é eller så.
Och shift för stor bokstac blir antingen Caps Lock eller < haha. Men snart sitter det nog. Jag trycker inte lika mycket fel idag som igår, och fel kan man ju alltid göra.
Så blir det ofta på vanliga tangentbord, om fingrarna ligger "ett steg" åt fel håll kan det bli hel knasigt. Fingrarna vet ju var dom ska trycka, oavsett om dom ligger rätt eller fel.

Känns som detta skulle blitivit två-tre inlägg.
Ingen som bloggar idag, heller. Kanske är för tiidigt för att vara söndagsmorgon? Bara födelsedagsbarnen uppe? Hah, nae kanske inte dom som firar med fest.
Inte kalas. Ne, nu får jag sluta innan jag somnar själv av att bara skriva, haha. Ska se om jag får till lite bilder, annars kommer det ikväll eller imorgon.
Ikväll är det ju bad också, tjoho!

Nåååde dig om du sölar ner datorn!

Jasas: Ja, tack. En super födelsedag! Något bättre om det varit ytterliggare två besökare men ja, man kan inte få allt?

Anneli: Så sett har han ju inte världens längsta karriär, men att utesluta alla bra delar kändes så korkat. Varför inte göra lite extra och visa upp det han har gjort?

Gutten morgen alle sammen!
Nu ska jag strax bege mig ner till Ica. Hade så klart glömt köpa ströbröd också, till mamma kaka, så det måste jag gå ner och köpa nu. Under tiden får Oscar börja med smeten, kan bli lite kort om tid. Den ska ändå vara inne 40 minuter, sen svalna och sådär. Som tur är kommer dom inte förän 12-tiden och man börjar ju inte med tårtan.

Men så typiskt, igen.
Jag tänkte gjort den igår men så far vi ju iväg och hämtade denna, sen ville jag ju pilla med den och sen var det förberedelserna inför kvällen (hacka grönsaker, göra dip och sånt) så det blev liksom inte av. Så jag glömde ens kolla det, så typiskt. Men men, inte mycket att göra åt. Det är ju bra när man kan dela det så ändå.

Ja, och nu sitter jag i köket.
Oscar påpekade det när han kom in hit förut. "Nu kan du surfra i köket". Ja, säg var i lägenheten jag inte kan surfa nu? Kom på igår att vi har ju ingen skrivare så när vi ska ha recept och grejer får jag skriva ner det på papper först, men nu kan man ju ha datorn här i stället.

Och jag har förvanat Oscar.
"Nåååde dig om du sölar ner datorn!!". Det är väl inte så positivt, och nån gång måste vi ju köpa en skrivare, men skönt att nu, idag slippa skriva det. Och kanske nästa gång. Beror väl på lite vad man ska göra. Men nu börjar han bli klar att börja, eller lämna toan så jag kan göra mig klar, så vi får höras senare!

Tack för att ni gjort min födelsedag så bra!

Anneli: Hehe får väl hoppas att det är lite större utrymme, eller att det är så skönt så man glömmer att bli rädd?
Ne, jag tycker inte det finns nån, än så länge, värd att skicka. Mer än NIna (ja, jag tjatar) och det är ju kört redan.

PORNIE: Hoppas du slapp se ikväll då.

Strax ska jag lägga ner, Oscar gnäller.
Han påstår att det inte var ett bra köp. Men jag väntar på att det ska bli midnatt så jag kan skriva grattis till honom. Och så har han mage att gnälla. På min födelsedag dessutom!
Såg precis Björn Gustafssons DVD, ingen hit direkt. Inte många av dom roligaste grejerna han gjort, sådär bra klippt och väldigt kort och plumpt. Det liksom, bara var slut.

Men nu är klockan framme.
Scrubs är laddat och startat, så jag säger natti natti och släcker. Men jag vet en som finns här hos mig när jag vaknar imorgon. Min alldeles egna älskling.
God natt folk, och tack för att ni gjrot min födelsedag så bra!

Jag har ju ingen talan då jag inte röstar

Ja, jag måste ju säga det.
Vad sjutton har hänt med Melodifestivalen i år? Och då menar jag varken programledaren eller röstningen. Jag pratar om låtarna. Helt galet upp åt väggarna och inget man känner bara YEAH detta kan vi skicka! Ja, förutom Nina som åkte ut då.
Fast jag brukar ju inte se delfinalerna, kanske brukar vara så här, nån bra kanske nånstans och ett fåtal bra till finalen och resten skit. Jag minns inte, men det lutar ju åt det om det ska fortsätta så här.
Och allt vi skickar till final är småflickornas idoler. Hur vinner man med sånt? Om inte poppiga Perelli kan vinna, hur ska dom göra det? Bara för att dom är "snygga"?

Jaja, svenska folket gör ju som dom vill.
Jag har ju ingen talan då jag inte röstar. Fast å andra sidan känner jag inte att det finns nåt värt att rösta på. Men som när Caroline af Ugglas gick vidare, det kunde jag ju inte förhindrat genom att rösta på min favorit.
Eller, det hade jag väl egentligen. Men AH så snurrigt. Jag är på tok för trött för att sitta här och filosifiera. Funderar på att ta med mig lillan och lägga mig. Oscar spelar med Karl, strax klar så han kan hämta tårta. Det har han sagt i 20-30 minuter nu. Så sett bra, då blir det ju inget, haha.

Och jag som var så nyfiken!

Anneli: Haha nej tyvärr, just denna gjorde inte det. Den finns/fanns i svart, vitt, brun, blå och rosa.

Jasas: Tack, och ja det är det! Haha så häftisch, vi kan typ smy surfa tillsammans då.

Okej, jag har hittat nåt negativt.
På min mus på stora datorn har jag både fram- och bakknapp. Som dom gröna (eller vad dom har för färg på din dator) i högra hörnet (eller var som sitter i din webbläsare) som man kan gå fram eller bak i sidorna man varit på. Det saknar jag att inte snabbt och smidigt kunna göra här. Man blir liksom lite beroende, det blir en vana man gärna vill ta med sig till nästa mus men som inte finns där.
Men så kan jag ju koppla in musen till datorn också.

Sen har jag kommit på en grej.
Fast det visste jag nog redan innan, men idag fick jag (igen) konkreta bevis på det. Jag har världens bästa föräldrar. Jag fick ju denna lilla godingen av pappa. Mamma kom med en "upplevelse". Vi ska få gå på floating. Är inte helt hundra på vad det är så jag kan inte förklara, men det är ett badkar med lock och jättesalt vatten, typ. Ne men det ska vara bra mot muskelvärk och så, och det har jag ju så det räcker och blir över!
Så det lät mega skönt, åka idag?

Får kolla upp det lite mer också.
Fick med en broschyr och sådär. Så gulligt, mamma vet alltid vad man behöver, eller hur? Och pappa också, när man talat om det för honom haha. Alla sätt är bra utom dom dåliga. Men där emot vet jag inte vad mamma hade tänkt - egentligen. Pappa har pratat om det, att han inte ville vara med på det (men jag har iiingen aning om vad det är) och detta var tydligen inte det.
Och jag som var så nyfiken!

Nu ska jag komma ikapp.
Jag har 48 (om inte fler nu) inlägg på Bloglovin' att läsa. Så bloggvärlden kanske inte är död, trots allt? Inte mig emot, nu kan jag ju gå och lägga mig och läsa det i sängen om inte annat! Ta med mig broschyren och surfa in på den och se när man skulle kunna åka. Skjuts ingick också, haha. Så fiffig min lilla mamma. Men nu får ni klara er utan mig, även om jag kanske kommer tillbaka snart.
Om jag inte fastnar i andras bloggar.

Smyg-blogga

Anneli: Än så länge har jag bara positivt att säga, men så har jag ju bara haft den i fyra timmar typ, haha. Men det är ju smidigt för skolarbeten och sånt också.

Smidigt om man vill smyg-blogga också.
Haha, jag skulle kolla en grej på min stora dator, där Oscar satt med denna. Lånade den lite när jag var klar på den stora och kan vara social och blogga. Så fiffigt.
I'm gonna love this!

En mini dator

Alla underbara tjejer: Tack så hemskt, hemskt mycket för alla grattis! Det värmer och gör dagen ännu lite bättre! Tack alla underbaringar!

Jaha, gissa vad jag gör?
Jag sitter och bloggar på en mini dator, hihi. Jag önskade mig ju det, eller i alla fall bidrag till en. Ja, en bärbar men sen kom jag fram till att jag ville ha en liten, och Oscar sa att det gick att få en precis lika bra som en stor. Och det funkade fin, fint för mig. Liten och käck.
I vilket fall, fick lite bidrag från farmor och faster som var här idag, sen började pappa kolla var den fanns och så åkte vi! Ja, han skulle betala resterande belopp så jag fick den idag. Gör kul och jag blev så glad och överraskad! Tittade på Media Markt och visst var den en skönhet.
Gick vidare för att se om Elgiganten hade den billigare. Japp, det hade dom. Men inte i vitt som jag ville ha. Så det blev en rosa, haha! Hade jag aldrig trott, men man vet aldrig jag kanske klarar det också? Och annars får jag lämna tillbaka den, det var lite häftigt faktiskt.
Kommer jag på, inom 30 dagar att nej, rosa var inte min grej, och den är i samma skick i princip (jag får alltså använda den, som jag gör nu) så får jag lämna tillbaka den! Samma om man hittar den billigare (vilket jag betvivlar, men ändå) så får man mellanskillnaden, inom 30 dagar.

Så jag är glad och nöjd!
Nu väntar vi in mami med följe. Korvas, hans pappa, hans farbor och hans farfar. Mamma, Korvas och hans pappa skulle väl stanna och se Melodifestivalen (har fixat grönsaker med dip, hehe, och lite chips för dom mindre nyttiga) så får vi väl se hur länge dom två andra stannar.
Alla är välkomna, bara roligt med mer folk. Blev åtta pers och två små ut över mig och Oscar idag, och imorgon blir det lika många ut över mig och Oscar igen, om inte mamma och dom kommer, då blir det ju tre till. Men samma där, alla är välkomna och det är bara kul.
Men Oscar tycker nog det är skönt att vi ska till badet imorgon, haha. Så får han riktigt lugn och ro efter fullt upp hela helgen. Och när han går till skolan på måndag är det bara jag och min rosa skönhet kvar. Men nu ska jag fixa dip till gottet sen. Bra att ha klart innan 20.00.

Hej så länge, och TACK igen alla sötnosar som grattat idag!!

Lite över en timme kvar tills jag inte är tonåring längre

Chathrine: Hehe ja man kan la göra lite vad man vill och vad magen tycker om. Ska bli spännande att se vad som sägs om detta i alla fall. Ne okej, då var det inte hela världen, blev mycket ändå. Jag köpte sån i ask och mosade med sked och rörde. Blev lite bitar men ÄH det är inte så svårtuggat!
Ja det var verkligen tur att vi glömde uppe-på-grejs haha, och inget som skulle vara i!

Nu är jag trött.
Och ont i ryggen. Men glad. Och lite över en timme kvar tills jag inte är tonåring längre, även om jag tycker det är roligare att räkna till födelsetiden (14.25) men Oscar blev så kinkig förut när jag vid 13-tiden sa att det var lite mer än 24 timmar kvar som han fick lov att kyssa en tonåring, haha.
Meen, det är bara 11 timmar, du är ju inte mindre tonåring fem minuter innan du fyller. Haha, jaja. Men då borde det inte spela så stor roll där vid 23.55 heller? Jaja, skit samma.

Nu blir det i alla fall natti natti.
Måste bara säga att jag slarvat idag, fy på mig! Men så typiskt mig också. Har ju liksom varit fullt upp hela dagen och jag åt mitt pulver vid 14, en timme för tidigt egentligen. En timme senare åt jag några mackor för jag var fortfarande hungrig. Sen glömde jag bara att äta.
Nu börjar jag bli hungrig igen, så jag får lägga mig och se Scrubs och drickäta. Inte jätte bra men vad ska man göra? Går inte att sova hungrig i vilket fall.

Natti natti!

Du är tillsammans med mig och det tycker jag är snällt

Anna: Ja, inte så lite heller. Segt men ja, jag bär ansvaret på mina axlar, haha.

Såå, första tårtan klar!
Och det såg smuskit (haha smaskigt och mumsig (hjärnan sammarbetar inte)) ut så till och med Oscar verkade positiv, tjoho! Men nu är det en kvar, kanske går lite snabbare när man har snitsen inne?
I vilket fall städade Oscar klart "mitt" rum som jag inte orkat idag, hah. Typ världens bäste. Som när jag spillde grädde i halva kylskåpet, så kom han och torkade upp det istället för att jag skulle lämna det.
Vääärldens bäste.

- Herre gud, jag måste ha varit riktigt snäll i ett tidigare liv!!
- Nej, du är snäll i detta livet.
- Hah, neej du, det vet jag att jag inte varit.
- Jo, du är tillsammans med mig och det tycker jag är snällt.

Aww, nu förtjänar jag en puss.
Och så glömde vi så klart köpa skinka att ha på tårtorna, det var ju smart. Glömde nåt mer också som jag kom på förut med glömde lika snabbt. Kanske kommer tillbaka, kanske inte.
Glömde ha i majonnäsen i skinkröran, tror du det gör nåt Chathrine? Kom på när jag plastat in den, att vad sjuttsingen skulle man ha majonnäs i? Jahaaa, whoops! Haha.

Har ställt leverpastej på uppvärmning.
Den var lite hård eftersom jag inte tänkte mig för och ställde den i kylen. Och eftersom vi har så kass belysning i köket så kom Oscar med en bordslampa till mig så jag såg bordet.
Där blir det lite varmt så jag ställde leverpastejen där under lite, haha. Så blir det nog lättare när jag ska röra sen. Strax. Får se om jag hinner mer uppdateringar, annars inte.

Vi köpte inget som inte stod på listan

Chathrine: Hehe låter bra, jag ska försöka att inte lyckas med det omöjliga - även om jag är känd för att göra det. Men ne, det ska nog gå bra, annars bjuder jag på McDonald's till hela bunten eller nåt. Man kan ju ha kalas där, kanske ska ringa och förboka, ifall ifall? Haha.

Anneli: Åh, du tycker det? Hmm, kanske skulle satsa på det då? Haha.

Jag tycker allt det är lite roligt.
Vi gick till Lidl och hittade det mesta där. Lämnade av det hemma och sen till Ica där vi hittade resten. Det balla är också att vi köpte inget som inte stod på listan, eller ja sånt jag glömt som vi pratat om. Jo, Oscar köpte baconsnacks på Lidl. Jag tänkte köpa geisha choklad, men nej.
Lär nog bli nog med gott i helgen ändå.

Ja, ialla fall, det roliga.
Vi kommer ut med tre papperskassar från Lidl med olika stuff och det gick på lite över 450 kronor. Sen går vi in på Ica, kommer ut med tre plastkassar (och Lidl har ju dessutom större papperskassar än till exempel Ica) och handlar för prick 500. Synd att Lidl inte har större sortiment.
På sånt vi behöver i alla fall.

Så nu ska jag sitta en liten stund.
Sen blire till att ge sig på smörgåstårtorna. Tror det kommer bli skit bra, ska se om jag kan få med mig kameran och dokumentera det hela. Ska bara döda den tryckande huvudvärken som hoppade på mig på Ica. Och få upp Oscar att fortsätta städa, suck. Det är inte kul.
Och jag vill inte imorgon.

Är inte det ett bra steg in i vuxenlivet liksom?

Anneli: Na, jag vet inte men det kanske ska bli en överraskning imorgon då..? Kanske? Man kan ju hoppas, haha.

Chathrine: Haha ja men du är ursäktad eftersom du varit så snäll!

Ja, Chathrine är min hjälte idag.
Jag ångrade över mig till smörgåstårta för Oscar sa att det var okej och han kunde tänka sig att smaka när det inte var så mycket majonnäs (som tydligen är "problemet") i. Så vi ska göra smörgåstårta.
Tänkte skrivit här och frågat om tips och recept men mailade Chathrine direkt istället, haha. Kände att det var lättast. Så ni ska vi strax iväg och handla och fixa och dona.
Ska bli spännande, mina första smörgåstårtor! Är inte det ett bra steg in i vuxenlivet liksom? Bjuda på hemmagjorda smörgåstårtor på kalaset? Jo, det tycker jag allt.


Dessutom är jag glad, och stolt.
Jag får bloggvärlden att röra sig! Inte bara att det är jag som får den att leva, jag har även fått både Anneli och Chathrine att blogga, mouahaha! Snart tar jag över världen.
Watch out!

Den som håller bloggvärden uppe idag

Anneli: Hehe det är okej, ibland är det så också. Bara jag som vill ha en ursäkt att slippa städa, haha.

Ah, det går framåt i alla fall.
Men blä, jag har verkligen ingen lust idag. Hade hellre legat på soffan och spelat Wii eller nåt. Här är det ju ändå dött. Den som håller bloggvärlden uppe idag är ju, utan att skämmas, jag. Och bara jag.
Borde varit lite pinsamt att ha så lite att göra så man kan sitta här och blogga var och varannan sekund, och klaga på dom som inte gör det. Men det faktum att jag har massor att göra egentligen, gör att jag kan säga det utan att skämmas. Fy på er slarvpottor som varken bloggar eller kommenterar!

Ne men okej, jag skojar bara.
Så farligt är det inte, men det hade varit kul om jag sluppit sitta här och roa mig själv. Oscar bara städar eller spelar. Han har inget mellanläge där idag, spel eller städ, punkt.
Vill jag pussas när han städar får jag antingen damma samtidigt eller svassa med i dammsugarvals. Vill jag kramas när han spelar får jag hänga över ryggstödet och viska gulliga grejer som han ändå inte hör för han har hörlurar på sig. Ett mellanläge, och lite alltid, tack.

När jag ska logga in på bloggen

När jag ska logga in på bloggen nu möts jag av detta:Rihanna fyller 21 år idag.


Min första tanke var "Oj! Fyller hon bara 21?!"
Hade lätt kunnat ta henne för 24-25 minst. Om inte mer.

Min andra tanke var "Får jag vara med imorgon?"
20 är ju "mer" än 21, förtjänar jag inte en plats på blogg.se's startsida då?

Fortfarande besviken

Jag är fortfarande besviken.

Starka krafter samlar sig

Haha jag hade fått ett mail från mamma.
Starka krafter samlar sig, eller nåt sånt skrev hon.
Ja banne mig, så måste det vara!
Lär inte sluta snöa det närmsta, med andra ord.
Dålig stil av er

Jasas: Jo det är sant, 25 är ju också lite större. Fast dom (föräldrarna) blir väl bjudna på fika eller nåt vid varje födelsedag, eller ja dom blev det när jag fyllde 19 så det blir nog vid 21 också. Men just 20 vill man ju gärna ha dom här. Men vi får se, det löser sig väl.

Verkar vara dött i bloggvärlden?
Ingen som bloggar alls? Eller är det bloglovin' som busar med mig? Tråkigt i vilket fall. Då måste jag ju göra saker. Pöh, sicken stil. Dålig stil av er må jag säga!

En erfarenhet rikare

Marina: Ja, det hoppas jag också! Men, man vet ju aldrig med vädret. Usch vad tråkigt att det är så mycket som förstörs bara för att snön kände för att komma nu... Kunde den inte kommit till jul istället?

Anneli: Här har det äntligen slutat snöa, än så länge!

Japp, det slutade faktiskt snöa.
Och det ser ut som dom redan hunnit ut och plogat, haha. Dom gör ju helst inte det när det snöar, och det har ju snöat mycket! Men nu körde dom igång så fort det slutade. Så håll tummarna blåa att det inte snöar mer förrän tidigast lördag kväll! För då hinner han ploga till ikväll och kan vara här imorgon!
Annars ska jag bajsa på nån av vädergudarna (och känner mig så mogen av en sån kommentar (apropå att fylla 20?) men det var det första som ploppade upp i huvudet).

Nu, ska jag göra klart.
Det var inte alls roligt att stryka upp gardiner, trodde det skulle vara snabbt och lätt men blah det var inte alls kul. Så nästa gång nåt behövs kortas åker jag upp till mamma och syr upp det! Det var inte min grej helt enkelt, för det finns ju massa kunder som uppskattar det och brukar göra det.
Jag brukar påpeka när den där grejen man stryker, följer med gardinen, just för att jag trott det var så lätt. Kan man ju göra ändå, men nu vet jag hur det är! En erfarehen rikare.

10-1

Kommer inte ihåg om jag gjort denna innan, men det kan väl inte skada att göra den igen i så fall? Hah.


10 favoriter:
Färg: Blå och grön.
Mat: Kööött!
Band: The Rasmus.
Film: Remember the Titans.
Bok: Sagan om Isfolket-serien.
Sport: Curling och speedway.
Årstid: A little bit of all.
Veckodag: Måndag och onsdag.
Glassmak: Choklad.
Tid på dygnet: Nana.

9 för tillfället:
Humör: Lite på G.
Smak: Salmiak.
Kläder: Stickad kofta och duntofflor.
Bakgrund: En "naturbild" av moi.
Nagellack: Inget alls.
Tid: 11.01.
Omgivning: Städa to be.
Irritationsobjekt: Ont i magen.

8 första:
Bästa vän: Jossan.
Screen name: Duktig.
Husdjur: Vovve, Lissi.
Piercing: Öronen.
Förälskelse: Som barn: Robin.
Musik: Spice Girls.
Bil: Hyundai Accent LS coupé.
Kyss: Hah, måste varit Robin där också.

7 senaste:
Cigarett: Never been taken.
Mat: Naturdiet (annars pizza).
Dryck: Vatten, bara vanligt vatten.
Biltur: I söndags.
Kyss: Igår.
Spelad låt: Tingeling.
TV-program: 2½ Men

6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner: Han är ju min bästa vän nu?
Brutit mot lagen: Gått mot röd gubbe, säkert kört lite för fort (typ 52 på 50-väg).
Blivit arresterad: Nope.
Badat naken: Jajjemen, that's how we do it in Finland, haha.
Varit med på TV: Hmm, jag vill svara ja men jag är inte säker?                               
Kysst någon du inte känner: Beror väl på, så nja.

5 nej tack:
Kläder: Klänning.
Mat: Ärtsoppa, vitabönor och blodpudding.
Musik: Kent och liknande.
Dryck: Bubbelvatten, vin.
Personlighetsdrag: Avundsjuk.

4 saker:
Du gjorde igår kväll: Strök gardiner, satt här, kollade Scrubs, hade mys.
Du kan höra just nu: Tingeling, Oscar som rakar(?) sig.
Du inte kan leva utan: Nära och kära.
Du gör när du har tråkigt: Gnäller eller hittar på nåt.

3 personer:
Du kan berätta allt för: Oscar, mamma och Putti.
Du tycker om: Oscar, Korvas, och alla andra!
Du inte gillar: "Monster", gammal kompis och en till.

2 val:
Kaffe eller te: Te.
Vår eller höst: Vår.

1 önskan:
Ett bra, kärleksfullt liv.

Man kanske skakar av några hekton

Marina: Tack, och tack!

Anneli: Ja det är väl det som är problemet, men då får man går och lägga sig tidigare, hehe. Fast ska man köra var tredje timme så ska man ju egentligen äta en gång till där på kvällen, fast då blir det ju efter 18. Jaja, man vänjer sig nog bra efter ett tag? Du får klubba ner honom eller nåt, hehe.

Jasas: Igår satt han lika länge som mig, hade lite kvar att kolla själv. Men där emot om han säger "en stund" så tycker jag inte att det är 10-20 minuter, mer 5 speciellt om vi ska göra nåt. Så jag har lärt mig att fråga ungefärlig tid istället för om det är en snabbis eller en stund.

Tjollahoppsan!
Idag vaknar man och det snöar - fortfarande. Det snöade när vi var ute igår, det snöade när vi gick och la oss igår och det snöade när vi vaknade idag. Men jag säger att det är okej så länge det slutar snöa till imorgon. Men det skulle vara så typiskt och självklart om det snöade imorgon.
På dom två senaste födelsedagarna jag tyckt varit viktiga, 18 och 20, har pappa varit tvungen att jobba/ploga en av dom. Och varför inte denna också då? Det är ju ändå bara 20. Möp. Kanske jag som är larvig, men jag vill faktiskt fira min födelsedag på min födelsedag med båda mina föräldrar (om så inte samtidigt).
Därför föreslog jag ju att mamma och dom skulle komma hit på lördag kväll så jag fick träffa dom på dagen som är. Och tur är väl det då om pappa måste jobba.

Blö, så positiv man kan vara.
Var inte meningen från början, kom bara och tänka på att eftersom det söar som det gör nu och har gjort, så lär det väl fortsätta och där. Men skit samma. Annars får jag boka in 30 - det är ju bara 10 år dit.
Får se vad vi gör idag. Oscar ska städa i alla fall. Jag får väl börja med mitt för att få igång honom. Får se hur promenaden blir. Det ligger ju rätt bra med snö och det är så jobbigt att gå då. Så det kanske bara blir en kortis då? Vi får väl se, det löser sig alltid. Å andra sidan kanske man skakar av några hekton när man städar också? Kanske skulle ta allt själv istället då, haha. Vet en som blivit glad i alla fall.

Tänk om vi kunde vara sams eller överrens NÅN gång?!

Jasas: Haha jaa. Jag föredrar dock nån centimeter långt hår och skvätten på hakan, men han gör ju som jag vill. Haha DET skrev jag utan att tänka! Jag menade ju HAN gör som HAN vill, haha! Men så klär ju en skönhet i allt, jajjemen!

Chathrine: Haha jo det är sant, det skrev du. Trodde du trodde jag brukade gå upp vid den tiden eller nåt sånt, ahh lite snurrig idag kan man säga. Men det är ju typ det jag går efter, fast jag hoppar över den första så jag tappar ett mellis.
Haha OJ det var inte illa vad folk knött ut ungar hos er i februari!
Ja, han föredrar kort/rakat hår själv, kanske ligger nåt i det då?

Jag blir så trött på alla dessa bråk!
Man tycker att efter tre år kunde dom ta slut nån gång, men det verkar som att efter ett bråk som kommer två nya. Dom liksom föder av/på varandra. I no more want it.

Jag ska sätta mig en snabbis här efter tandborstningen.
Ögnar bort till hans dator där jag ser spelet som börjar.

- Men vad gör du? Ska du spela?
- Grugel gurgel (tandborste i munnen).
- Men ska vi inte gå och lägga oss?
- *skaka på huvudet*
- *tittar klockan* Jo det ska vi! (tänkte att jag kan ha tänkt fel i tiden, men den var 21.40)
- Gurgel gurgel.
- Jaja, spela dådå.

- Men jag sa ju förut att jag ville spela en snabbis.
- Okej, gör det då.
- Men jag trodde inte du var klar med gardinerna så jag skiter i det.
- Nej, spela du en snabbis.
- Ne men vi går och lägger oss och tittar Scrubs.
- Nej, nu spelar du en snabbis!
- Okej okej...

Tänk om vi kunde vara sams eller överrens NÅN gång?!

Lite hår liksom?

Fick lite lust, eftersom Hanna påpekade det innan, att "visa upp" lite olika sätt och vis han haft sitt hår och skägg under dessa tre år. Lite orättvist, skägg gör så stor skillnad och kan förändra hela personen och utseendet. Lite hår liksom?
Men i alla fall, detta var vad jag hittade, och kom inte ihåg mer, hah!Inget skägg & mycket hår, liite skägg & mycket hår.
Liite skägg & liite hår, lagomt (hel)skägg & lagomt hår.


Långt hår & långt skägg, långt (hel)skägg & långt hår.
Långt (helskägg) & rött långt hår, långt (hel)skägg & kort hår.


Vi liksom samlas i samma hög allihoppa

Jasas: Ja, och det blev några stycken också. Och taaack!
Sak tillägna honom ett inlägg med mer och mindre skägg och hår, hah. Tänkte inte på att skägget försvann bakom halsduken.

Chathrine: 6.30-7.00? Så tidigt går jag aldrig upp! Oftast runt 8 om det inte är nåt speciellt så jag måste gå upptidigare, men sällan före 8. Men jag väntar spänt på schemat!

Anna: Tack tack!

Anneli: Tack till dig också!
Fy attans vad trött jag blev!
Oscar ville se en film, vi tyckte båda Ace Ventura JR. lät spännande så vi började se den. Men jag tröttnade efter 10 minuter. Började fortsätta med gardinerna tills jag satte mig här.
Känns som jag kommer somna när som helst. Känns som det snart är dags för sängen och (säsong tre) Scrubs. För det här går snart inte längre, haha.

Och jag ljög lite förut.
Inte med mening, glömde bara. Jag frågade Oscar vad han ville äta idag. Eftersom det är vår dag tänkte jag att han skulle få bestämma så skulle vi äta nåt gott, och jag också.
Så han valde, så klart, pizza. Så vi delade på en kebabpizza (med sallad på, är visst inte det på alla ställen). Så det blev lite fusk idag också, tur att vi ska gå extra imorgon? Haha.

Oj, sicken gäsp alltså...
Ne, jag kanske skulle göra inlägget jag skrev om till Hanna och sen bli klar med gardinerna, i alla fall till sovrummet. Kan bli så tokigt när man är trött, haha.
På fler än ett sett. Men imorgon är en "ingen" dag, som får gå till städ (eftersom han inte gjorde det idag) och fundering och kanske bak till helgen. För sen kör vi.

Nån måste ha 20:e februari.
Jag fyller år 21:e, Oscar fyller år 22:e, hans systers kille fyller 23:e och hans andra syster fyller 24:e. Ja, och så har ju vi 19:e då. Hah, så tokigt verkligen.
Hittar vi nån på 25:e och 26:e hade det var bra för då har jag min moster på 27:e hah! Vi liksom samlas i samma hög allihoppa. Lite komiskt ändå, faktiskt, hah.

Vi firar tre år idag <3

Bilder från dagen


Rexi-Kexi, vårt fyrbenta sällskap!
Han hade massa spännande att nosa på.
Råkade bli att Oscar gick med honom hela vägen runt sjön.
Jag och min halsduk, fast under näsan för det var inte så kallt.
Och så var ju vi där!


Det med att lyfta arslet

Jasas: Hehe tänkte väl att det var så. Jag kan ju ha snott listerna av dig så det är möjligt att du gjort dom, men det skadar ju inte att göra dom igen? Så blir det ju en uppdatering, hehe.

Chathrine: Tack!! Jag känner verkligen för att köra stenhårt på detta nu. Tror inte det gått lika bra utan dina råd, då hade jag gått med mina påsar i tid och otid och blivit hungrig och tagit en macka. Men jag blir mer och mer peppad för varje dag!

Känns som jag fick en bra rytm idag.
Med maten alltså. Förutom att jag vaknade för tidigt så frukosten blev lite tidig, men det gick ju att lösa lätt. Frukost (Naturdiet) vid 8.15, lunch (ett äpple och två morötter) vid 11.45 och nu mellanmål (Naturdiet) vid 15 och sista påsen till middag vid 18. Tror jag får börja så så länge så det inte blir så långt tills natti natti (även om jag inte är lika hungrig nu när jag försöker dricka mer, inga två liter än men betydligt mer än annars!) men annars siktar jag på att äta 8, 11, 14 och 17. Och att idag då "vila" en timme efter maten och sen gå två timmar så var jag lagomt hungrig när jag kom hem. Jätte gott. Så stor skillnad jämfört med igår, när jag slarvade med maten.

Men jag känner verkligen att jag vill försöka.
Promenadena tar lite emot fortfarande, när man väl är igång är det inga problem men det med att lyfta arslet och ta sig ut. Och är det som idag, när det inte gick att vika av tidigare, så går det som på räls. Men kan man gå hem tidigare vill man så gärna göra det. Så nästa gång vi går "vanliga" rundan så går vi åt andra hållet, för då är det bara en gång man kan vika av snabbare och bara en gång det blir "så jobbigt".

Och vi gick inte längsta idag.
Pratade ju om att gå just vanliga rundan först, på cirka 40 minuter. Men Oscar orkade inte riktigt så vi bestämde att imorgon skulle vi göra det. Men det blev ändå två timmar så jag tycker vi har varit duktiga. Så vi sa att vi ska försöka ta denna rundan en-två gånger i veckan, och då kan ju mamma (och dom) haka på om dom vill också. Alltid kul med lite annat sällskap, haha. Ja, idag var ju Rex med också. Han hade kul och mycket att upptäcka. Ska lägga in bilderna nu så dom kommer lite senare. Har lite annat pill också.

Snart får vi nog gå

Jasas: Men herre gud kvinna vad begär du? Tre listor på en och samma morgon, det var allt jag hade! Haha.

Marina: Jag försöker smitta så gott jag bara kan, haha! Du får tagga dig från mig och Jasas och ge dig ut på en runda!

Mm, så mätt i magen.
Smaskade i mig ett äpple och två morötter som lunch och blev så mätt. Kanske jag kan unvdika att smaka på Oscars baguette som han ska göra till sig nu, haha. Annars proppar det väl snart mat ur öronen på mig, kan jag tro.
Kom på att snart får vi nog gå också då. Försöker köra på det med att äta var tredje timme, även om jag åt för tidig frukost för jag vaknade så tidigt, så jag sköt fram lunchen en halvtimme.

Men om tre timmar är det ju liksom dags igen. Och ska vi då gå i två timmar plus kommer jag vara hungrig när jag kommer hem, eller innan om det vill sig illa.
Igår åt jag ju en Naturdiet innan jag gick, eller ja jag åt vid 15 och gick 16.30 och när jag kom hem 17.30 var jag gör hungrig. Då tog jag ett äpple. Kände sen att jag skulle druckit istället, och haft äpplet till sen.
Även om jag inte ska äta efter 18, och ska försöka lära kroppen det, så känner jag att ett äpple hade varit bättre då istället för drickat eller mackan som det blev istället. Men jaja, så kan det gå.

Herre gud, det var ju typ igår eller förrgår jag började att försöka övertala mig att äta så, tack vare Chathrine. Klart att det tar lite tid för kroppen och huvudet att vänja sig, men idag satsar jag på var tredje timme, slut klockan 18.

Listorna

Emma: Aww, tack! Jag försöker.

Ja, det var dom listorna.
Gick igenom alla utkast, blogg.se har haft en tendens att spara två utkast när det segar sig så jag rensade lite. Och så hittade jag massa listor!
Sett Lost under tiden och nu ser jag på det braiga One Tree Hill igen, haha. Snart blire duschen där emot. Bra innan prommis, men ändå.

In i buren

Hade inget bättre för mig så jag tänkte fota bebisar.
Fick inga bra så jag skulle in i buren.
Då blir det kallabalik och alla snurrar runt, runt.
Då kan det bli så här:

Sen var jag bara tvungen att fota hur sött dom satt.
Mamma och pappa i mitten.
Ungarna på sidorna, stirrandes på mig.
Såg så gulligt ut:Lite mera lista

Brukar du komma i tid: Ja, försöker alltid.
Vad hade du i din mun senast
: Vatten.
När mår du bra
: När andra omkring mig mår bra.
När blev du fotad senast
: I helgen.
Hur känner du dig just nu
: Lite trött men på G.
Kan du laga mat
: Jodå, hyffsat.
Vad tycker du om fötter
: Blä, blä, blää.
Är du smart
: Lagom, inte dum i alla fall.
Vad har du på dig
: Stickad kofta.
Är du aktiv i skolan: Nej, inte än i alla fall.
Vad saknar du
: Körkort.
När och varför grät du senast
: Minns inte, nåt av det.
Var det pinsamt att svara på det
: Haha, nej inte direkt.
Hade du en bra kväll igår
: Jovars, det hade jag väl.
Din favoritdryck på morgonen
: Vatten.
Vad ska du göra i sommar
: Jobba, yeah!
Är du nöjd med ditt liv
: Jadå.
Vad vill du jobba som: Inte den blekaste aningen.
Har du tråkigt just nu: Nja, jag har ju detta att sysselsätta mig med.
Vad gör livet värt att leva
: Alla underbara människor i det.
Vad i livet ångrar du
: Inget jag kunnat påverka.
Är du musikalisk
: Nja, inte direkt va?
Vad lyssnar du på för musik:
Helt blandat.
Kategoriserar du dig själv i någon stil
: Arbetslös, typ? Haha.
Är du bortskämd
: Har varit i alla fall.
Är du trött
: Nja, lite kanske.
Vad gör du i morgon
: Promenera i alla fall, får se sen.

Din första:
Operation: Gallsten.
Piercing: Har bara i öronen, första tog jag när jag var 6 år.
Bästa vännen
: Josse.
Priset
: "Vann" som tjej i springtävling på dags (ingen vinner ju på dagis, men jag var först!)
Sporten du började på
: Gymnastik.
Husdjuret: Vovvi.
Semestern
: Finland.
Konserten
: Backstreet Boys.
Kärleken
: Robin.

Favorit:
Filmer: Remember the Titans.
Tvprogram
: One Tree Hill, Heroes, bland annat.
Musik
: Massa olika.
Drink
: Water on rocks.
Kroppsdel på kille
: Ögon.
Sport: Cruling och speedway.
Plagg
: Jeans, tighta.
Bok
: Sagan om Isfolket-serien.


Lilla listan

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
6 styck.

Vilken svordom använder du mest?

Fan slinker nog ut ofta.

Äger du en i-Pod?
Neppinepp.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
8.30.

Hur många resväskor äger du?
För många.

Använder du flip-flops även när det är kallt ute?
Haha nej, knappt när det är varmt.

Var köper du dina matvaror ifrån?
Ica och Lidl.

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Börjar vänja mig framför, så lite båda.

Vilken var den senaste filmen du såg?
Bolt.

Har några av dina vänner barn?
Jao.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En resa.

Har någon någonsin kallat dig lat?
Hah, ja.

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nejp.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Magnus Ugglas Alla får påsar.

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Vanlig, men med oboy funkar.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Ja.

När var senast någon stötte på dig?
Liten stund sen, hah.

Vad åt du till middag?
Naturdiet kommer det bli.

Använder du huvtröjor?
Japp, senast igår.

Kan du vissla?
Jojjomen!

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nej.

Vem var den sista som ringde dig?
Papi.

Vilken är din favorit åkattraktion på ett nöjesfält?
Hmm, gillar dom flesta.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Ja, alltid och överallt.

Vilket riktnummer befinner du dig i?
0303.

Tittade du på tecknat när du var liten?
Haha ja, då också.

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Stooort.

Hur många syskon har du?
Ett litet.

Är du blyg inför det motsatta könet?
Nej, speciellt inte min.

Vilken film kan du alla replikerna till?
Grease.

Äger du några band t-shirts?
Ja, men inga jag använder idag.

När flög du senast?
Har aldrig gjort.

Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Fyra styck.

Läser du för skojs skull?
Inte ofta, tyvärr.

Pratar du några andra språk?
Inte bra.

Diskar du din egen disk?
Och Oscars, om inte han gjort det.

Har du gråtit offentligt?
Ja det har säkert hänt.

Har du en stationär dator eller en laptop?
Än så länge stationär.

Vilka gör du, önskningar eller planer?
Både och. Önskningar/drömmar måste man ha.

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Mjaa, om det behövs.

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Piercing i så fall.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Hah, är väl inget måste.

Kan du kasta macka?
Ibland, om jag har tur.

Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej.

Vad har du med dig in på bion?
Dricka och popcorn eller godis.

Vem var din favoritlärare?
Helene och Marcela.

Har du någonsin dejtat någon av en annan ras?
Öh, ras? Vad fan är det för grej?

Vad har du för väder?
Snöigt.

Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar?
Nae, kanske?

Har du en blogg?
Hah, jaa och här är den!

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Usch. Rast?

Gillar du att flyga i flygplan?
Har aldrig gjort.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Ärlighet.

Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv?
Då hade den väl inte varit oattraktiv?

När sov du senast på golvet?
Inte på golvet, men med sängen på golvet för nån vecka sen.

Vilken är din favoritdrink?
Water on rocks.

Gillar du din boendesituation?
Jovars, det blir bättre.

Vilken är din mammas hemstad?
Ämmänsaari.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Inte så många, fast inte flera dagar i rad.

Äter du frukost dagligen?
Dricker i alla fall, men frukost är ett måste.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Inte nu längre, mööp.

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Naj, jag var duktig.

Vilken är din favoritfrukt?
Päron.

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Köper ju bara Naturidet, ofast.

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
20!!!

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Mja, hyffsat. Ingen språkpolis direkt.

Tror du på liv på andra planeter?
Mja?

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Minns inte.

Vad var det senaste du åt?
Åt, som i tugga, var macka igår.

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Båda.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Pappa tyckte det var det finaste namnet han hört.

Gillar du senap?
Näj, inte "bara sådär" i alla fall.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Voi perkkele, sen går vi vidare.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Jaa, hade varit häftigt.

Sover du på sida, mage eller rygg?
Snurrar.

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Hmm, minns inte.

Har du någonsin köpt något från eBay?
Nej.

Tycker du om att krama folk?
Jao.

Skulle du säga att du är trendig?
Naaj!

Äger du en digitalkamera?
Jappipappi.

Om någon som du inte var intresserad av att dejta bjöd dig på en dejt hur skulle du reagera?
Antingen tacka nej, eller ja för man vet inte vad som händer? Men inte idag dock.

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Haha, ingen vad jag vet.

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
Botbot (Cp3O eller nåt?).

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Beror väl på om dom skulle ringt om nåt viktigt.

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Vissa från Sagan om Isfolket.

Tycker du att du är attraktiv?
Ibland, i rätt ljus haha.

Vad är du allergisk mot?
Katter, pollen, hö.

Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser?
Not for me.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Nej, det är muuums!

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Ingen aning, Jens kanske? Haha.


100 frågor

Tjuvade från Hanna, mouaha!

01. Fullständigt namn? J-E-N-N-I.
02. Exakt ålder? 20 år -2 dagar.
03. Vart bor du? I vår lägenhet.
04. Bor tillsammans med? Orris och trollen.
05. Husdjur? Fyra chinchillor.
06. Färg på ditt hus? Öhh, vitt? Tror jag?
07. När är du född? Tisdagen den 21 februari, 1989.
08. Klass? 1,5 när det väl drar igång igen.
09. Vilket år tar du studenten? Never gonna happen.
10. Något jobb? Jysk!
11. När gick du upp i morse? 07.45 cirka.
12. När ska du sova? 22-tiden är bra.
13. Duschat idag? Nej, men snart.
14. Kramat någon idag? Mja, lite.
15. Pussat någon idag? Ne, det var värst!
16. Vad har du ätit idag? Druckit vatten och Naturdiet.
17. Dagens klädsel? Stickad kofta och trosor.
18. Dagens smink? Nada.
19. Dagens sötnos? Vi!
20. Dagens roligaste? Har nog inte hänt än.
21. Har du många vänner? Jorå.
22. Hur många har du kysst? Kan räknas på en hand.
23. Vem kramade du senast? Orris.
24. Har du träffat någon utav dina vänner idag? Nej, inte mer än Oscar.
25. Hur många har varit otrogna med dig? Nej, inte vad jag vet.
27. Har du pojk-/flickvän? Ja, kan man kalla honom.
28. Vem pratade du med i telefon senast? Pappsi.
29. Vem fick du senast sms ifrån & vad stod det? Oscar: Du förtjänar en kram tycker jag -eller- Oscar: De gör vi älskar dig...hälsa pippi...

(FAVORIT…)
31. Film? Remember the Titans är en.
32. Låt? Hmm, finns för många bra.
33. Mat? Naturdiet?
34. Dryck? Vatten just nu.
35. Färg? Blå och grön.
37. Stad? Göteborget.
38. Land? Finland.
39. Ämne i skolan? Syslöjd.
40. Strul? Haha, får väl säga Oscar.

(SENASTE:)
41. Personen du tänkte på? Förutom Oscar, mamma.
42. Personen du kysste? Oscar.
43. Gången du spydde? I höstas nån gång?
44. Gången du grät? Läänge sen.
45. Pizzan du åt? Flygande Jakob (kyckling, banan, jordnötter, curry) i tisdags.
46. Gången du var i Göteborg? Hos moster i tisdags.
47. Gången du var i Stockholm? Troo det var fyra år sen, på väg från Finland.
48. Gången du var full? Bra länge sen.
49. Gången du var hög? Aldrig på droger.
50. Personen som såg dig gråta? Minns inte.

(ANTINGEN ELLER:)
51. Svart eller vitt? Svart.
52. Hund eller katt? Hund.
53. Ut och festa eller hemma och mysa? Hemma och mysa.
54. Tvspel eller datorspel? Både och.
55. Singel eller upptagen? Upptagen.
56. Film eller bio? Film.
57. Lunarstorm eller helgon eller Playahead? Facebook.
58. Sommarlov eller vinterlov? Sommarlov (= jobba, jobba, jobba!)
59. Big Brother eller Paradise Hotel? Big brother.
60. Har du svart hår eller blondt? Mörkt, typ.
61. Har du blåa ögon eller bruna? Blå/gröna.
62. Choklad eller lakrits? Choklad, marabous mjölkchoklad!
63. Göteborg eller Stockholm? Göööteeebooorg!
64. Högerhänt eller vänsterhänt? Högerhänt.
65. Coca cola eller fanta? Hmm, cola for now.
66. Pizza eller kebab? Beror helt påå.
67. Randigt eller prickigt? Randigt.
68. Älska eller älskas? Både och - så klart.
69. Leva eller dö? Leva!

(ANTAL:)
70. Personer du älskar? Många.
71. Personer du hatar? Inte lika många.
72. Pojk-/flickvänner du haft? 2 "riktiga".
73. Personer du hånglat med inom en 24timmars-period?En i taget, tack.
74. Glassar du ätit på en dag? Oj, minns inte.
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? Nada.
76. Gånger du haft minnesluckor? Jag är glömsk, jag kommer inte ihåg.
77. Gånger du varit hög? Fortfarande, aldrig på droger.
78. Personer du saknar just nu? En hel del.
79. Gånger ditt hjärta brustit? Aldrig, det har alltid verkat värre än det varit.

(VEM:)
80. Vill du kyssa nu? Orris!
81. Ska du träffa imorgon? Orris, sen får vi väl se.
82. Sjöng du senast för? Mig själv.
83. Hade du senast en msn-konversation med? Anneli.
84. Spelade du tvspel med senast? Orris.
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? Hah, Orris.
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? Ingen idé att slösa tiden.
87. Förtjänar att dö? Mördare och våldtäcktsmän.
88. Är söt? Många!
89. Vill du sova bredvid inatt? Orris.

(VAD:)
90. Gör dig glad? Andras lycka.
91. Gör dig ledsen? Att inte få jobba.
92. Vill du helst göra nu? Duscha.
93. Önskar du att du slapp göra? Gå hemma.
94. Vill du ha nu? Lördag!
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? Bärbardator, eller vad som hittas på.
96. Längtar du till? Lööördaaag!!
97. Tycker du om dina betyg? Dom var la okej.
98. Ångrar du i ditt liv? Inget jag kunnat påverka.
99. Är det bästa som hänt dig? Oscar, än så länge.
100. Hur mycket är klockan? 09.06

En två timmare

Jasas: Får inte alla det..? Eller kanske bara är inom vår region? För att man ska ha "råd" att gå till tandläkaren. Vet inte om alla får samma men han får 350 kronor och det räcker ju egentligen inte långt.
Min mascara är fortfarande mjuk faktiskt. Och den är minst ett år gammal? Och jag trodde det var "nån skit" bara.

Anneli: Haha, jag vet inte? Nåt som gör att man själv måste ringa runt till folk och prata och ha sig? Istället för att be nån annan göra det, med röksignaler eller vad dom använder sig av?

Chathrine: Ja fast jag har aldrig upplevt detta innan? Kanske var "dags" då? Får väl vänta och se så jag kan ha linserna en dag utan problem och testa med mascara sen, om det var det eller katterna.
Ja, smörgåstårta tänkte jag men det äter inte Oscar. Och det bjuder alla, alltid, på kalas så jag kände att på hans egna skulle han få nåt han kan äta, haha. Men tacos lät inte så dumt. Och så kan man ju ha både köttfärs, kyckling och nåt annat kanske. Det var en bra idé, tack!!

Vi gör ett nytt försök dårå.
Hade glömt att jag hade svarat på Jasas kommentar redan igår, och sparat det. Så kom jag in och svarade på Anneli och Chathrine och när jag sparat det, för jag liksom inte hade nån "lust" att blogga, undrade jag vad det var för utkast. Och det var ju svaret till Jasas, så tokigt.

Idag ska här städas.
Så man slipper stå och stressa med det på lördag morgon. Och en promenad på minst två timmar har jag blivit lovad. Oscar föreslog att gå runt sjön. Det lät lämpligt. 40 minuter upp, 50 minuter runt och 30 minuter hem. Det är precis. Så, jag funderar på om vi ska gå vanliga rundan, också.

Eller vanliga och vanliga.
Den vi brukar gå, som är på typ 40 minuter också. Nu när jag typ springer upp för backen, haha. Och en två timmare imorgon. Fast det är ju bara lite kompensation för allt fusk i helgen och tisdag, whoops. Så det kanske får bli några rundor av den nästa vecka också, haha.

"Försvara" mig liteDetta är ett låst inlägg.

Haha, god natt

Jasas: Haaannnaaa... Vet inte vaaad?
Skit också att Sverige ska va så jäkla långt då, kunde det inte varit ett pytteland så allt låg nära? Och jag vet ju inte än vad det är, kanske är nåt jätte bra och fiffigt? Och dator sa jag ju bara för att alla som undrade skulle veta och kunna ge ett bidrag i så fall. Jag blir glad vad jag än får, faktiskt! Vi får väl se, på lördag vet jag/vi!

Fan vad skumt.
Tog precis ut linserna och det känns som jag har haft två pappersbitar i hela dagen? Alltså, det har inte känts så hela dagen men nu när dom är ute känns det så. Det har varit lite mökigt det senaste, förmodligen är en orsak katterna. Ögonen reagerar ju på det också och som när jag är hos Oscars mamma så brukar dom vara lite röda och kliiga, när jag tar ut linserna smäller det och ögonen blir helt röda.
Och så har jag använt mascara, vet inte om den är för gammal kanske. Man ska la bara ha sånna tre-fyra månader max? Inte för att det stört innan om den varit "gammal" men kanske i kombination med katterna? Jaja, skit samma, ögonen är torra som attans i alla fall.

Och nu ska vi strax nana.
Har lite Hanna kvar att läsa först. Och muttra över Nordea. Oscar får ju såndär check från Folktandvården, två om året. Och så tänkte vi lösa ut denna innan den går ut. Glömde när vi var i stan, hade förmodligen kunnat lösa in den där annars. Men så tänkte vi att vi kunde gå ner till kontoret här, dom har inte kontanter men kanske kan dom sätta in det på hans kort istället, det är ju egentligen bäst.
Så går jag in på deras hemsida, bara för att liksom, och då står det att man måste tidsboka! Så tröttsamt. Så antingen får man bröta med det, för att lösa in en liten check, eller så får vi åka nån annanstans. Och då kostar det att åka, för att få ut pengar? Bah, varför ska allt snurra ihop sig?

Och så helgen.
Jag vill baka nåt, eller bjuda på nåt. Mummu hade gjort piroger (vet inte om hon kommer göra gifflar också även om jag "beställde" det men hon kan ha glömt) och skulle göra bullar och tigerkaka och jag hoppas att det stannar där. Men det kan säkert komma en rulltårta och sådär, men jag räknar inte med mer än vad hon sagt för det var ju gulligt bara det. Och jag vet ju inte vad hon orkar och sådär.
Men jag känner att jag kanske vill bjuda på nåt mer matigt. Tillsammans med pirogerna. Så jag är inne på paj eller sallad. Och så tårta så klart. Men jag känner att nåt mer mat vill jag ha, men vet inte riktigt vad. Ge mig tips nu! Nu, nu, nu och geeenast!! Haha, god natt.

En klump i magenDetta är ett låst inlägg.

Om det var nån som undrade. Och det är det ju. Alltid

Vi går här i present-tankar.
Jag och pappa i alla fall. Jag önskade mig ju en mobil från början, närmare bestämt Nokia E90. Men när jag fick se den i verkligeheten var den lika stor som dom gamla "tegelstenarna" och inte direkt nån man bara slängde ner i fickan. Så det fick va. Får leta vidare sen i vår.
Men jag ändrade mig då till en bärbar dator. Så mycket smidigare här hemma plus att vi kan ha med den på bussen när vi åker till Västervik och sånt. Surfa, se på film eller bara ha nån sysselsättning. Perfekt. Och man blir inte låst här när man är hemma.

Så Oscar har tittat.
Och han har hittat min lovley Acer Aspire One A150. Så pappa skulle ringa mamma och se hur det gick med det hon planerat, som jag inte har en aning om vad det är. Men när jag sa att jag bestämt mig för en bärbar dator undrade hon vad händer om man hittat på annat?
Ja, då får man väl ha gjort det, men detta är vad jag önskar mig om nån undrar, eller så får du bjuda in dom på ditt. Vilket som. Det kommer ju bli en bärbar förr eller senare, i vilket fall. Och jag tänkte bara, om det var nån som undrade. Och det är det ju. Alltid.

Så vi får väl se vad det blir.
Jag blir nog glad i vilket fall. Bara tanken och tiden och allt räcker ju liksom. Men som sagt, det var planen ifall nån hade undrat. Men jag kom nog på det lite för sent. Men jaja, jag fyller ju ändå bara 20. Och jag gick aldrig ner till farmor. Var så hungrig så jag gick direkt hem.
Så får jag messa fastrarna sen, och gå till farmor imorgon då. Och SHIT! Jag måste ju fixa gardinerna innan helgen också, baah. Det med. Som om det inte var nog. Tur att man är så lat och aldrig får tummen ur så man får allt i sista stund, yeehaaw!

Och gått och gått

Jasas: HAHA du är feting inbjuden!! Fast jag djugeltelegraferar själv, så JASAS DU ÄR SÅ JÄTTE BJUDEN! LÖRDAG OCH/ELLER SÖNDAG VID 12 - BE THERE!

Såå, nu har jag gått.
Och gått och gått. Och Miss Li har sjungt och sjungt. Och sjungt.
Good night.

Djungeltelegrafera

Chathrine: Puh sicken tur att man inte ska löpa eller gå på gym, haha. Promenad är ju bra, det har jag/vi ju kommit igång med ganska bra. Ja, som tur är så har han hakat på morotsstavar som jag kört med nu, och tyckt det varit gott. Sen så klart slinker den ju ner en och annan godis i hans mage också, men han kunde gå med på att ersätta godis (till viss del) med till exempel morötter. Så det är ju positivt. Och han går ju med på sånt för mig, för han vet hur gärna jag vill gå ner.
Gu så gulligt, tack för all hjälp och bra ord!

Now I'm back, oh yeah.
Typ. Bidde typ tre timmar på jobbet. Mat (för Malin) och kaffe med Malin och massa tjöt. Tiden bara flög iväg och efter 15 ändrades busstiderna så jag kom inte ihåg exakt när dom gick så jag fick skynda mig upp och hinna med den sista jag kom ihåg hur den gick.
Men, man kan ju åka tillbaka fler gånger. Om det inte blir nå jobb för då blir det ju ändå. 16 maj fick jag en tid i alla fall, haha. Ne, men jag har schema från 16 mars, det är ju alltid nåt?

Nu ska jag ringa mummu.
Boka bakning och kalas. Sen ska jag promenera och hälsa på farmor och be henne djungeltelegrafera. "Aaaioaiooaaa!! Jenni har kalas i helgen, komsi komsi!!" ska hon ställa sig och skrika tänkte jag. Eller om hon vill använda telefonen och ringa, nymoderniheter.
Jaja, på återseende.

Tre

Tre saker som skrämmer mig:
1. Döden, min och andras.
2. Hur världen kommer se ut i framtiden.
3. Mördare/inbrottstjuvar.

Tre personer som får mig att skratta:
1. Korvas.
2. Oscar.
3. Malin.

Tre saker jag älskar:
1. Familj och vänner.
2. Jobba/göra nytta.
3. Få kreativt utlopp.

Tre saker jag hatar:
1. Egoistiska människor.
2. Lögner och svek.
3. När smöret är slut.

Tre saker jag inte förstår:
1. Hur telefoni funkar.
2. Vad som pågår i världen.
3. Dagens barnprogram.

Tre saker som finns på mitt skrivbord:
1. Högtalare.
2. Massa papper.
3. Ett äpple.

Tre saker jag gör just nu:
1. Tänker på klockan.
2. Försöker fixa ögat.
3. Längtar till jobbet.

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
1. Skaffa barn.
2. Hitta vad jag vill göra med livet.
3. Se flygande bilar.

Tre saker jag kan göra:
1. Roa folk.
2. Jobba.
3. Slicka mig på näsan.

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
1. En stilla bris genom träden, och fågelkvitter.
2. Din magkänsla.
3. Bebis-gaga.

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
1. Sy.
2. Photoshop.
3. Teckenspråk.

Tre favoriträtter:
1. Allt
2. med
3. kött!

Tre personer jag utmanar:
1. Anneli
2. Chathrine
3. Marina


Antog Jasas utmaning

Jag antog Jasas utmaning, självklart! Here it goes:

DIG:
1. Hur lång är du ? 1.67 känner jag mig som idag.
2. Vad vill du bli när du blir stor? Mindre, miiindreee.
3. Vad pluggar du ? Ingenting än så länge.
4. Har du långt hår ? Nae, strax nedanför axlarna.
5. Vilken hårfärg har du? Brunigt, typ.
6. Sminkar du dig ? Har börjat med lite mascara, annars inte.
7. Har du haft sex senaste månaden? Ja.
8. Vad har du för färg på dina underkläder just nu ? Svart/rosa.
9. Har du kysst någon idag ? Huh, neej..! Dags to do then.

FAMILJ:
1. Bor dina föräldrar ihop ? Nej, no more.
2. Vem är bäst, mamma eller pappa ? Båååda.
3. Hur många syskon har du ? En liten bror.
4. Vad är det senaste du sa till din mamma ? "Tack för idag, hej då" eller nå.
5. Hur många ställen har du bott på ? 11 olika lägenheter/hus.
6. Vem i din familj stör du dig mest på? Anser inte att den personen är min familj.
7. Vilken familjemedlem är snällast ? Alla goingar!
8. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? I fredags.

KOMPISAR:
1. När var du senast med nån kompis ?
Igååår.
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Malin.
3. Har du kysst nån kompis ? Oscar är min kompis?
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med ? Nej, kan jag inte påstå.
5. Vem har du varit kompis med längst ? Puttiritha?
6. Vem känner dig bäst? Jag själv.
7. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det ? Inte hata, men att det inte är min stil. 
8. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar ? Nej.

VÅGAR DU:
1. Skrika åt dina föräldrar ? Vågar ja, men varför?
2. Klä dig annorlunda? Måste sno Jasas svar, det var så fint: Det som är annorlunda för dig kanske inte är det för mig.
3. Vara dig själv ? Sjääälvklart! Vem annars?
4. Visa dig i bikini/badbyxor ? Hah, helst inte.
5. Fisa inför din pojk/flickvän ? Haha ja, annars hade det blitt ont i maggen!
6. Pierca dig ? Ja, om jag skulle vilja.
7. Ha sex på offentlig plats ? Beror väl på hur offentlig, men ja.
8. Vara omogen ? Självklart!
9. Äta småkryp ? Vågar, nja? Vill, nej!

DIVERSE:
1. När tuggade du tuggummi senast ?
Igår, mums.
2. När var du på semester senast ? Semester... Kanske -04 eller -05? Om man ser semester som borta för att slappa.
3. Vilken färg är det på din tandborste ? Vit och blå.
4. Är ditt hår tråkigt ? Nae, men inte jätteroligt heller?
5. Vem såg dig naken senast ? Orris.
6. Hur ofta duschar du? Varannan dag.
7. När ska du gå och lägga dig Ikväll ? Ligga till sängs vid 21-22 är planen.


Nu är det mer än dags!

Anneli: Har nog aldrig tittat på det men skulle nog aldrig lita på vad en tv-doktor säger. Knappt så jag litar på dom när man går till VC, haha.

Chathrine: Ne, det är precis vad jag menar. Även om jag vill så gärna, så är inte hjärnan med tänket med och då går det inte. Men självklart kan man ha ett äpple att tugga på, jag fattade det som du menade mat var tredje timme :) Har för mig att när jag läste först i början om GI så stod att man fick äta vad man vill, bara man gör det var tredje timme. Men jag ska peppa mig att komma in i det tills jag börjar äta mat, och inget efter 18!
Och nej, han är inte med så. Där emot kommer han ju få äta av den nyttigare maten (som jag i alla fall tänkt ska bli när jag ät klar med pulver) för jag tänker inte stå och göra två maträtter varje dag. Sen om han inte tar sallad till, det skiter jag i egentligen. Det är det ju bara jag som behöver.

Jasas: Hela tre! Inte dåligt. Och då blir det inte som här, när vi har en, att dom har huuutlösa priser. Fast då äter man så sällan, hehe.
Jag är inte så "frysig" av mig heller, och jag tyckte bara det var lite kallt om låren igår men ögonfransarna sa nåt annat, haha!

Jag hade faktiskt tänkt säga natti här igår.
Vid 20.20 igår skickade jag ett meddelande till Malin att om hon ville och hade tid kunde hon ringa och bara tjöta (har ju inte pratat eller jobbat med henne på år och dar) annars ville jag bara veta om och när hon skulle jobba idag. Det är ju mitt i lägga barn-tider så det kändes så dumt att ringa.
En timme senare ringde hon, haha. "Var det länge sen du skickade det?" Naae, bara en timme. Så vi tjötade på till 23 när hon var tvungen att sova eftersom hon började nyss att jobba.

Men vi bestämde date idag.
Jag ska försöka hinna komma ner till hennes lunch och dricka kaffe och tjöta och hinna prata lite med Carina kanske. Om hon är där och det finns tid, vilket inte borde vara några problem men man vet aldrig. Eller så blir man så tankspridd av allt tjöt så man går i andra banor och sen säger man hej då.
Den går också, haha. Men det viktigaste är att komma ner och säga hej då, jag har inte varit där på två veckor! Helt galet känns det verkligen. Så nu är det mer än dags! Jyck, here I come!

Snabbmat hade man lätt kunnat äta sig fördärvad på

Anneli: Haha så bra, varje man behöver (bevisligen) en!

Chathrine: Ju mer jag tänker så hade väl säkert äta var tredje timme gått, men jag "vill" inte? Lättare hemma än på jobbet, det hade la gått men jobbar jag 10-19 behöver jag tre raster och det är väl inte troligast. Plus att då missar man ju allt jobb, hehe. Men efter 18 går inte för jag är van att komma hem 20 och äta där eller fram till 22, skulle jag äta 18 nu skulle jag vara hungrig hela kvällen. Jag har inte det ultimata jobbet för viktnedgång, tyvärr.
Men, mycket handlar om tänket också, jag vet. Och jag tänker inte tillräckligt bra, så risken finns att det kommer stå still tills jag kan säga "Ja, jag kommer äta var tredje timme och aldrig efter 18".

Erika: Vet inte om det var Klara & Mia du tänkte på, jag skrev i vilket fall inget om det men alla andra verkar älska den, hehe.

Nu är vi hemkomna från moster.
Ingen promenad där ifrån eller nu på kvällen. Liiite sent för kvällspromenad faktiskt, men jag trodde inte det skulle bli så sent. Men vi kom dit före 16 och började fixa och dona. Oscar i alla fall, jag tjötade med Puttis - så klart. Sen kom "morbror" och en timme (var det verkligen så länge? Tiden går fort när man har roligt) kom moster och då gick dom och hämtade pizza som vi blev bjudna på. Himla gulligt.
Och nu vet vi att vi ska flytta till stan, haha. Dom hade 12 listor till pizzerior/kinor/liknande som låg i närheten, gångavstånd! Och många av dom har dessutom hemköring. Och sen finns det ju mängder mer i hela stan, men jag menar tolv i närheten??

Vi har ynka tre, på gångavstånd.
Mc Donald's, en thai och en pizza. Vad är det, jämfört med tolv? Plus McDonald's och Burger King också då. Helt galet, tänk att bo i stan, på ett eller annat sätt. Hade varit mysigt, no doubt, men vette katten om det är min grej. Men snabbmat hade man lätt kunnat äta sig fördärvad på, haha.
Men nu är jag i alla fall skit trött. Blir nog en liten stund här och sen natti natti med Scrubs. Och försöka komma ut på prommis imorgon igen, fast inte riktigt lika tidigt så jag kan använda gluggarna till att se. Seee, inte klibba ihop. Och en långer, istället för kortisen idag. Jag vill, jag vill, jag vill! Så jag kan!

En kvällspromenad hinns ju alltid med

Så mysko det känns.
Dagen går jätte fort men samtidigt jätte segt? Men det är nog bara för att jag ska iväg sen, annars hade det ju varit att jag haft hela dagen på mig. Men nu ska jag ju gå om sisådär tre timmar. Uh, tre timmar redan?
Blir nog att vi går ut sen efter då, för nu ska jag snart duscha för jag fryser som en tok. Sen får vi se hur vi tar oss ifrån moster. Beror ju på om vi får sällskap av Putti, och kanske dansken, eller om dom stannar kvar, om vi stannar eller hur det nu blir. Who knows?
Men en kvällspromenad hinns ju alltid med.

Och så fick jag brev från Carina.
Gu så lessamt att bara gå hemma och drälla. Hur mycket man än önskar att vara ledig när det är mycket jobb så vill man hellre jobba när man gått hemma några dagar. Och har ju andra "lediga" veckan börjat.
Men jag fick i alla fall tider hela vecka 11, wow. Haha. Men kanske mer, beroende på hur det ser ut med en som varit långtidssjukskriven. Får höra hur det ser ut där, ingen koll nu. Får nog fråga Malin hur hon jobbar i veckan så jag får åka ner och hälsa på.
Man saknar ju placet och folket när man inte är där!

Ögonfransarna frös till

Ojoj, det blev inte mycket.
Jag hade halsduken virad runt ansiktet, upp till näsan. Och när jag andades kom ju luft upp till ögonen och blev till ånga så ögonfransarna frös till. Och när jag andades på halsduken frös även den till. Så det var rätt kallt ute. Men jag frös inte, mer än kanske om låren. Hade bara en t-shirt under jackan men med mer hade jag varit dyngsur nu. Eller en isklump? Men ja, det blev 35 minuter i rask takt, alltid nåt.
Får se om jag kommer ut när det blivit lite varmare (eller mindre kallt?) eller om vi går till centralen från moster sen, det tar ju säkert 40-50 minuter.

Sju timmar, jag har ju lite tid på mig

God morgon folket!
Eller god och god. Vi börjar om: Morgon folket! Sitter och knaprar morötter, bra frukost. Tänkte bege mig ut på en morgonpromenad straxi. Om sju timmar ska jag bege mig in till stan för att träffa Putti, så jag har ju lite tid på mig tycker jag.

Och handla på vägen hem.
Det lutar åt Naturdiet, för denna gången. Eller gång och gång, den håller väl en vecka cirka beroende på hur många man tar (och hur många som var i, glömt) så jag har lite tid på mig att fundera vad det blir sen.

Trött, trötti trött, trött

Chathrine: Jag har ingen koll, men eftersom mamma testat och det funkat så bra på henne kan jag inte vara annat än positiv? Grejen är att jag pallar inte GI (i alla fall inte så som vi körde) och äta var tredje timme finns inte hos mig. Det är ju det, plus att jag alltid äter så sent, som är mitt största problem.
Men vill du fixa nåt annat får du så klart gärna göra det, så länge det inte hänger på var tredje timme för då är det, som sagt, kört.
Men jag är glad för all hjälp jag kan få, och har sån tur att du finns!

Anneli: Ögnade igenom den lite, men är skeptisk till sånt egentligen och kan bara tänka mig mayo eftersom mamma testat (och dessutom fått bra resultat).
Och tack för hjälpen, jag får lägga in det imorgon när jag hoppas att blogg.se inte segar som kola!!

Gu vad jag tycker om att vara kvinna!
När vi diskuterar mat sitter Oscar vid sin dator och säger att det finns inget att äta, det finns inget att äta. Nene okej, men man kan ju kolla? Han går till skåpen, kolla i dom med tom blick och säger att det finns inget att äta, det finns inget att äta. Nehe, ojdå?

Så går jag ut och kollar.
Ne men oj! Hade vi ett paket bacon? Och lite tacosköttfärs? Ne men, om vi steker dom tillsammans, stätter på ugnen, lägger det stekta på (mjuka, runda) taco bröd, river ost på och lägger ett till bröd ovanpå och har det i ugnen en stund, kan man inte äta det?

Är inte det mat eller vaddå?
I vilket fall åt vi det idag, eftersom vi inte gick ner och handalde och jag hade ingen nyttomat kvar. Inga påsar eller nånting. Ja, det är tomt i skåpen men visst fanns det nåt att äta. Lögn, lögn, lathet, lögn, lathet, lögn, lögn. Så var det. Absolut, thank god I'm a woman!

Nu ska jag sova där emot.
Har så ont i huvudet och är trött, trötti trött, trött.

Skandal säger jag!

Jasas: Den är ju "färdig", det är ju därför jag funderar på om jag ska köpa en ny eller börja på denna. Jag hade aldrig tänkt tanken på att försöka om inte mamma testat, eller nån annan som jag litade på. Men hon säger att den är bra och jag ser ju framför allt att den funkar. Men det är liiite, på allt. Jag vet inte...

Sitter och pratar med Putti på MSN.
Hon var ju i Danmark med sin Kevin när vi var hos moster i helgen. Så det var nu tredje gången jag träffade moster, sen jag träffade Putti sist. Och det var... i somras kanske? Jag kommer inte ens ihåg när vi sågs sist, helt galet. Och då har jag träffat moster tre gånger detta året redan.
Och Putti, i somras?

Naj, det är skandal säger jag!
Så jag föreslog att hon ska släppa in oss till sina föräldrar när vi ska fixa datorn i veckan så kan vi ses och tjöta så slipper jag sitta och titta på allt tråkigt Oscar gör. Plus att vi får ses, flera flugor i en smäll och Jenni glad!

Och klockan tickar, yes yes.
Han har frågat nån gång om vi ska välja och om vi ska ringa. Men nu sitter han och spelar med Kalle-Balle så kanske han hinner glömma? Jag får bara inte bli hungrig, haha. Men jaja, det löser sig la på ett sätt eller ett annat. Jag får la ta i med hårdhandskarna och banka näven i bordet!
Och säga snälla, snälla.

What to do, what to do?

Jasas: Ja, 53 som handpenning. Och sen en nolla till på själva priset. 2,5 mil ifrån Göteborg hittar man inte en trea för 53.000 - men det hade varit nice om man gjort det!
Ja jisses, det förstår jag att det kändes BRA! Minst sagt. Sån tur man har när man får följa människor, deras utveckling och sen få se "första steget" typ. Wow!
Och ja, jag publicerade inlägget en halvtimme innan dina kommentarer (kanske var seg på att komma upp?) annars hade jag så klart svarat! Som nu då.

Anneli: Haha ja, en dubbel dag! Trevligt med Grey's!

Jag är sugen på pizza!
Allt man inte får vill man ha? Lite så känns det som, för tidigare var jag mega sugen på cheeseburgare. Och så vill Oscar ha pizza idag. Mitt bud är tre timmar promenad idag och imorgon (eller imorgon och övermorgon) för att det ska bli pizza. Han kan tänka sig två timmar i två dagar. Men det lutar åt nej.
Och ju längre jag förhala det hela, desto närmare stängning kommer vi så då kanske det hinner bli för sent, haha! Fast han lär tjöta ihjäl mig under tiden, men det får gå.

Annars är jag imponerad av mig.
Och min mage så klart. Jag har ätit klockan 9 (frukost = frukostbulle) och klockan 15 ("lunch" = Naturidet shake, inte den vanliga) och börjar bli lite små hungrig. Förmodligen för att jag blev proppmätt av den där drycken förut! Mamma mia, trodde jag aldrig. Så nu funderar jag på hur jag ska göra, när det går så bra.
Antingen går jag ner och köper en ny omgång Naturdiet, och kör (förhoppningsvis) enbart på denna. Ingen mat alls, bara pulver, när jag ändå inte jobbar.

Eller, så kör jag mayo.
Mamma fick tipset av en kompis och har kört två gånger. Det är egentligen en rening av... (läsa lappen)... eller ändra ämnesomsättningen stod det. Och det "håller" i tre år, och man ska tappa 7 kilo på 14 dagar (vilket är längden på dieten) men mamma har gått ner mer, och massa massor i måtten.
Så jag funderar, men den menyn jag har är inte så lockande. Och kör jag så kör jag på den, eftersom mamma kört den. Finns massa olika på nätet också.


Dag 1
Frukost Svart kaffe + 1 digestivekex
Lunch 2 hårdkokta ägg + 1 tomat + spenat
Middag 1 stor bit grillat oxkött + grönsallad

Dag 2
Frukost Svart kaffe + 1 digestivekex
Lunch 1 stor bit grillat oxkött + grönsallad
Middag 1 tallrik soppa (ej med kötteller mycket salt)

Dag 3
Frukost Svart kaffe + 1 digestivekex
Lunch Stekt selleri/broccoli + 1 tomat + 1 mandarin/apelsin
Middag Kyckling + grönsallad

Dag 4
Frukost Svart kaffe + 1 skiva rostat bröd
Lunch 1 hårdkokt ägg + morot + ost
Middag Yoghurt + färsk frukt

Dag 5
Frukost 1 skål rivna morötter + citron
Lunch 1 stor fisk + 1 tomat
Middag 1 stor bit kött + stekt selleri eller sallad

Dag 6
Frukost Svart kaffe + 1 skiva rostat bröd
Lunch
Kyckling + grönsallad
Middag 2 hårdkokta ägg + 1 skål rivna morötter

Dag 7
Frukost Te + 1 digestivekex
Lunch 1 stor bit grillat oxkött + färsk frukt
Middag Vilken middag du vill (ej ur dieten)

Efter dag 7 börjar man då om med dag 1 igen, ytterliggare en vecka. Bryter man måste man börja om, och börjar man om måste det ha gått 14 dagar emellan och man får inte göra det när man har mens.
Man ska dricka 2 liter vatten per dag och får inte ha socker eller mjölk i kaffet eller teet eller lägga till nånting som inte står på listan (som smör på mackan).
Står det inte hur mycket/hur många bitar man får äta får man ta hur mycket man vill. Men man måste äta av det.


Blir nog jobbigt, men går gör det!
Problemet är att man får inte äta nånting utöver det som står. Vanligtvis får man ju ta en frukt eller nåt som mellanmål, men inte ens det. Vatten är det enda man får ta mellan målen.
Men kanske? Jag vill liksom också spänna ihop mina byxor från den ena skärphållaren till den andra - på båda sidorna! Jag vill, jag vill, jag vill! What to do, what to do?

Första bokstaven i ditt namn

Regler: Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till! (DETTA BLIR INTE LÄTT)

1. Vad heter du? Jenni
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jaga
3. Flicknamn: Joline
4. Pojknamn: Jacob
5. Yrke: J... ...ägare
6. Färg: J... ... -
7. Klädesplagg: J...eans
8. Mat: J... ... -
9. Sak i badrummet: J... ... -
10. Plats/stad: Jönköping
11. En orsak att vara sen: J...obbiga barn
12. Något man skriker: JAAAA!!
13. Film: J...urassic Park
14. Något man dricker: Juice
15. Band: J... ... -
16. Djur: J... ... -
17. Gatunamn: J...unigatan(?)
18. Bil: Jaguar
19. Sång: Jag vill vara din, Margareta.
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Juijutsu

Det var svååårt, 'j' är ingen bra bokstav!!

Överrasknings morgon

Marina: Ja visst kan man! Och en dag är ju faktiskt framtiden här. Man behöver ju inte stressa, men tjuvkika? Hehe.

Anna: Det är ju kul att se vad som finns där ute, och vad man kanske vill ha när det väl är dags.

Sicken bra överrasknings morgon!
Tankade gårdagens Desperate Housewives och kände att jag inte riktigt hängde med. Så tankade avsnittet innan och se vad jag hade missat! Så det blev änna dubbelavsnitt idag.
Snart blire frukost och sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

Utkast: Och så ...

Och så till det jag glömmer hela tiden:

Vi måste börja leta lägenhet eller hus! Att köpa alltså.
Jag kom för ett tag sedan, av en slump, in på hemnet(?) och jag sökte på lägenheter här i området. Hittade en gööör fin i det området jag och pappa bodde innan. Såg jätte fräsch ut och man blev så sugen. Men så kostar det ju och när ingen av oss har fast jobb så är det ju inte att tänka på.
Berättade det för pappa - "Du behöver inte köpa en mobil i födelsedagspresent, du kan ge mig 53.000 till en lägenhet" skojade jag. Och skulle sen visa den för mamma, för den var så fin verkligen! Men hittade då lägenheten under där vi bodde innan, som var ledig. Men inte lika fräsch.

Inte alls lika intressant. Men ändå.
Jag vet inte riktigt hur det kommit sig och format sig, men jag tror att mamma har berättat detta för min moster. Hon frågade nämligen igår hur det går med lägenhets- och husletandet? Ehh, va? Och var vi letar och sådär? Hmm, va? Vad säger du? Letar vi? Söker vi? Ska vi flytta?
Jag sa att inget händer förrän en av oss (= jag) har körkort ändå, men det är ju kul att kolla för att veta vad som finns och vad allt ligger på och sådär. Och framför allt hur det ser ut och ja, allt. Men vi söker ju verkligen inte nu! Sa jag inte, men så är läget på planeten i alla fall.

Här kommer vi bo några år, förmodligen.
Jag tycker ju att vi båda ska ha nån form av fast inkomst innan vi ens funderar på så stora lån. Och framför allt körkort då, måste jag ha. Och egentligen Oscar också. Så det ligger långt, långt i framtiden. Men visst vill vi köpa eget en dag. En dag i framtiden. Långt in i framtiden.
Vi har inte en bestämt var vi ska bo. Nu bor vi på västkusten, 32 mil ifrån Oscars familj. Ska vi flytta uppåt? Innåt? Bortåt? Vi är inte redo att köpa eget än, för då ska man ju verkligen bo där och inte hatta vidare nåt år senare. Tycker jag. Men så länge är det kul att titta, drömma och le?

Skjuter snor och barn som varit fantastiskt duktiga!

Jasas: Haha jag måste ju ha skrivt jätte luddigt! Får kolla det sen, men nu orkar jag inte för blogg.se strular som bara den. MEN:
1. Malin ringde runt 20 minuter innan vi skulle åka, och då tänkte jag raka benen. Sen gjorde jag mig klar, och satte mig här och väntade/bloggade.
2. Det var listan innan jag hittade hos dig, och fick den listan undertiden jag svarade på listan från dig.
Äru mé?

Ja jisses vad trött jag är, och skjuter snor gör jag också.
Har haft så kul idag och många barn som varit fantastiskt duktiga! En tjej som är på sin andra termin med oss. När hon började första terminen var hon så rädd så hon knappt gick i bassängen. Under sommaren (vi började alltså i höstas då) hade hon gått i simskola och kommit under vattnet.
Sakta men säkert gjorde hon framsteg, men var inte med på samma nivå som dom andra barnen. Men hon var i vattnet och kunde leka lite med sin mamma som alltid vad med.

Men så idag, var hennes pappa med!
Och som hon lekt och stojat! Hon har flytit, åkt ruchkana, hoppat från kanten och allt! Även om det var på hennes sätt har hon gjort allt vi andra också gjort! Och det var så kul att se! Hade även en tjej som förra gången satt på kanten och grät och skakade när vi skulle hoppa, utan att säga nåt.
Hon nickade varje gång jag frågade om hon verkligen ville hoppa, och jag sa att vill man inte så måste man inte men hon grät och nickade ändå. Och idag, hon hoppade värre än alla! Inga tårar eller nånting, hon hann inte komma upp från kanten innan hon skulle i igen! Åh, så glad man blir!

Det är verkligen SÅ kul att få följa alla, och busa med alla!
Och se dom som antingen från början eller sen förra terminen varit lite mer rädda, men som nu helt plötsligt bara släppt. Både i vattnet men även att dom kanske varit lite blyga men nu vågar dom "bråka emot" lite och säga vad dom tycker och vill. Och framför allt leka och busa med varandra.
Underbara ungar! Så tråkigt att vi bara har en halvtimme per grupp, man skulle vilja ha flera timmar! Varje dag! Gu så tråkigt när dom ska gå vidare sen, men så stolt man kommer vara!

Mycket vettigt

Jasas: Jorå, om en liten stund. Men det är ju inte förrän nu på eftermiddagen.
Förstår att tiden gick långsamt hos dig också i "morse" då, det gör den alltid när man längtar efter den man älskar? Helt tokigt.

Anneli: Det är lugnt, som sagt. Och som sagt igen, så är det på G men det måste blir braaa, haha!

Spiderchick: Ja, det är så gott som den enda sporten jag kan/orkar titta på, haha!

Så mycket vettigt jag har gjort idag.
Spelat Sims, hela dagen. Men det var rätt skönt ändå, var länge sen. Men nu är jag klar och redo att åka när mamma ringer. Vilket hon borde göra om några minuter. Gott det!
Hatar att stressa och låta nån (mamma i detta fallet) vänta. Men nu är jag redo för att lära dom små simma! Ska bara se hur namnen sitter...

Vi har ju bara haft tre lektioner innan.
Och dom två första kom det ju bara några stycken (andra gruppen är så gott som samma som förra året, som tur är, så där är det ju inget att lära) och tredje gången var vi sena så vi missade uppropet. Och förra veckan var det ledigt.
Så, nu ska vi se hur bra minnet är egentligen. Brukar så sett ha rätt bra koll rätt snabbt. Bättre än mamma i alla fall, haha. Hon ser ju dessutom inte vem det är.

Hon har ju glasögon, men inte i bassängen.
Jag har linser. Man kan säga att jag ser liiite bättre. Så när hon står och kisar och letar efter nåt barn vid uppropet så får jag säga att den är där. Om den är det då.
Så kan det gå. Kul är det i vilket fall, och nu tänkte jag gå in en snabbis i spelet tills vi ska åka. Om jag kan slita mig här ifrån? Det blir lätt så när man spelat länge.

Jag har dessutom skrivit upp vad jag glömt.
Ja, jag sa väl igår att jag glömde nåt jag tänkte att jag måste blogga om flera gånger, men jag kom på det förut och skrev upp det för att inte glömma. Men det blir ikväll.
Och Malin ska inte komma nu, haha. Hon ringde nyss (precis när jag skulle gå och raka benen!) och lät som att hon tänkt komma hit, men det var tänkt en annan dag.

Jaja, nu gååår jag!

Mail från chefen

Precis som jag sitter och svarar på listan jag snodde från Jasas, får jag mail från chefen. Jag borde vetat bättre än att bli orolig, men i alla fall. Detta var vad jag fann:

1. Vad är klockan? 13.02
2. Ditt namn? Jenni
3. Smeknamn? Du. Av innersta kretsen: Ninni
4. Piercings: Bara i öronen.
5. Ögonfärg: Blå-gröna
6. Födelseplats: Göteborget
7. Favoritmat? Kött, kött, kött!!
8. Någonsin varit i Kalifornien? Nej, inte än.
9. Någonsin tapetserat något med toalettpapper? Nej, men skickar jag till Malin har jag kanske gjort det snart?
10. Älskat någon så mycket att du börjat gråta? Ja
11. Varit med i någon bilolycka? Nej, jag kör bra.
12. Krutonger eller baconbitar? Bacon
13. Favoritdag på veckan? Måndag eller torsdag
14. Favoritrestaurang? McDonald's
15. Favoritsport? Curling
16. Favoritdrink: Vatten on rocks
17. Favoritglass: Vanlijglass med choklad kross
18. Walt Disney eller Warner Bros: Båda, Disney senast dock
19. Favorit-snabbmatsrestaurang:? Corner
20. Vilken färg har din sovrumstapet? Lila
21. Hur många gånger kuggade du på teoriprovet? Ingen, än så länge
22. Vem fick du ditt förra mail ifrån? Marina
23. Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort? Ikea (får man svara när chefen också gjorde det!)
24. Vad gör du oftast när du är uttråkad? Hittar på nåt, eller gnäller
25. När går du och lägger dig? Allt mellan 22-03
26. Vem kommer att svara på detta e-mail först? Jasas!
27. Vem av dom du skickat detta e-mail till kommer inte att svara? Carina
28. Vilket tv-program missar du inte? Inga, tankar det jag vill se.
29. Senaste person du gick ut och åt middag med? Oscar, pappa, hans sambo och hennes två söner
30. Ford eller Chevrolet? Volvo
31. Vad lyssnar du på just nu? Oscar som pratar med sin lillebror
32. Vilken är din favoritfärg? Blå och grön
33. Hav eller flod? Sjö
34. Hur många tatueringar har du? Inte så många
35. Har du någon gång kört slut på bensinen? Nej, mamma duktig på att tanka
36. Katter eller hundar? Hund
37. Klockslag när du blev färdig med det här mailet? 13.11

Lista från Jasas

Hur gammal är du om fem år?
25, bara.
Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Orren, än så länge.
Hur lång är du?
167,5 kan vi säga idag.
Vilken är den senaste filmen du sett?
Bolt (3-D)!
Vem ringde du senast?
Mamma.
Vem ringde dig senast?
Hah, mamma!
Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Oftast SMS, men det beror på ärendet.
Vilken ögonfärg har du?
Blå-grön.

När vaknade du i dag?
6.50 (för sista gången).
Vilken är din favoritjulsång?
Får man bara välja EN?
Vilken är din favoritplats?
Stugorna i Finland, myyys.
Vilken plats föredrar du minst?
Där katter bor.
Var tror du att du befinner dig om tio år?
Herre gud, tio år? Det är för lång fram!

Vad skrämde dig om natten som barn?
Mörkret, konstiga ljud.
Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Liten broren.
Hur stor är din säng?
160x200.
Har du stationär eller bärbar dator?
Stattis.
Sover du med eller utan kläder på dig?
Beror på väder och vind.
Hur många kuddar har du i sängen?
Vi har fyra, två av dessa är mina.
Är du social?
Kan hända.
Vilken är din favoritglass?
Vanilj med choklad kross.
Tycker du om kinamat?
Japp, det är mums!

Vad dricker du till frukost?
Vatten.
Kan du spela poker?
Jorå, kan kan jag men är väl inte så bra?
Känner du någon med samma födelsedag som din?
En tjej i (gamla) paralellklassen, och Jennifer Lowe Hewitt. Fast henne känner jag inte. Tjejen i paralellklassen
Vill du ha barn?
En dag, ja.
Har du någonsin åkt ambulans?
Nej, näver.
Föredrar du havet eller en bassäng?
Bassäng eller sjö.
Vad spenderar du helst pengar på?
Kuliga saker.
Äger du dyrbara smycken?
Förlovnigsringarna är ju dyrbara på olika sätt.
Vem är den roligaste människan du känner?
Korvas.

Sover du med gosedjur?
Nej, men med min goseälskling.
Vad har du för ringsignal?
Minns inte, bytte nyss. Hakuna Matata på den gamla i alla fall.
Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Mja, mamma har hemma hos sig.
Hund eller katt?
Hund mest, men katt funkar också.
Flirtar du mycket?
Japp, massor!
Kan du byta olja på bilen?
Har aldrig testat, så kanske?
Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nepp-pepp!
Vilken var den senaste boken du läste?
Håller på med Min bästa väns dotter.

Den bästa bok du läst?
Alla Sagan om Isfolket.
Prenumererar du på någon veckotidning?
GP, än så länge. Fas det är en dagstidning?
Dansar du i bilen?
Haha ja, det händer.
Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Rix FM only.
Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Krafsade och krafsade, skrev ner cd-key till Windows XP till moster sist.
När var du i kyrkan senast?
När lille Algotti döptes.


Sorry pal, jag är inte förutsägbar! ...längre

Jasas: Dialekt?? Haha man måste nog vara "utifrån" för att höra det, jag tycker jag/vi är så neutrala här, hehe.

Marina: Ja, jag fick ändå ingen luft eller sömn, då kunde jag lika gärna gå upp hehe. Han börjar ju skolan imorgon, då går han upp 6.30 och eftersom han haft lov nu försöker han vända tillbaka dygnet.
Usch då, då får vi nana tidigt (och förhoppningsvis gott!!) båda två ikväll då!

Anneli: Ja, det var inte roligaste. Men jag ska försöka, tack!

Chathrine: Kan tänka mig det. Och känner man till grejerna så blir det ju ännu billigare. Dom hade ju "svenska" grejer också, som var lite dyrare jämfört med "deras" version på det hela. Bra affär helt enkelt, antar att det är nåt i stil med er "turk-affär" också.

Jag är inte förutsägbar längre!
Eller, det blir ju liksom så när man går här och trampar dag ut och dag in tillsammans, man lär sig den andres beteende och vad den säger, tycker eller tänker. Och många gånger så säger han saker, och sen vad jag ska svara eller när jag svarar det så säger han att han visste att jag skulle säga det.

Men nu så, andra bullar är bakta!
Både igår och idag har han sagt nåt, som jag hade sjävklara svar på som jag alltid säger. Men så sa jag nåt annat, inte för att inte säga som vanligt utan för att det var det jag ville säga. Och då säger han "Men... Du ska ju säga såhär, det är ju din Jenni-sägning!". Sorry pal, jag är inte förutsägbar! ...längre.

Herregud vad dagen går långsamt.
Klockan är bara 12.25 och vi har ätit (sallad och bacon för min del, nyttigt och onyttigt så vägde dom upp varandra, säger vi), städat min dator (dammsugat på dens plats, i den, städat sladdarna) spelat massa Sims (byggt stora lägenhetshuset och pillat) och sett ett avsnitt Scrubs och klockan är 12.26!

Men det betyder ju bara att jag kan försvinna in i Sims igen i några timmar, innan jag ska göra nåt. Om vi inte tar en promenad, men jag har ändå timmar på mig. Me like. Puss puss!

Jag är väldigt duktig? Lite?

Anneli: Dom var dom enda jag tyckte var bra också, annars lät alla likadant och tråkigt. Radiopop för hela slanten (även om jag lyssnar på sånt annars, men nu är det ju Melodifestivalen!).

Uh, sicken natt I tell you.
Jag har undvikit så mycket smittbärande kontakt med Oscar som möjligt i en vecka. Vi pussas på kinden eller mega fort på munnen. Och jag var ändå mega kyssugen igår. Men till vilken nytta? Började känna i nästan igårkväll att det lätt skulle kunna vara en förkylning på G. Yeah. Sen kan jag inte andas eftersom moster har två katter.

Men jag försökte lägga mig.
Har vaknat hela tiden för att jag inte får nån luft varken genom näsan eller halsen/munnen. Vaknade 2.40 vilket jag tyckte var lite tidigt att gå upp. Men snöt mig, till ingen nytta. Tog lite medicin och tog med en till kudde. Som går att vika så det blev som jag har fyra kuddar. Till ingen nytta. Jag vaknade lite mycket ändå.

Jag har "ramlat av", eftersom det blir så högt.
Suck. Plus att det inte är bekvämt att sova sittandes, i princip. Jag vill kunna vända mig och kramas eller bara ösa ut mig på mage. Men inte nu, nej nu fick jag ligga stelt på rygg, nästan sittandes. Blah! Sicken natt. Och jag som var så trött. Men har det gått över till ikväll, kommer jag nana så gott, så gott då. Det är ju alltid nåt.

Fast egentligen.
7 är tidigt att gå upp också, när det bara är söndag. Men lite mer acceptabelt än 2.40 ändå. Plus att Oscar ställt klockan på 7.30 (till sig) så jag är ju lite duktig som kommer upp före det, speciellt när han väljer att vila dom sista 40 minutrarna efter jag väckte honom för hans mobil/väckarklocka dött. Så jag är väldigt duktig? Lite?

Se mina filmer igen

Jasas: Jaha, här tjatar du och tjatar men så kolla du inte ens!! Haha ne men jag förstår, dom finns kvar imorgon också!
Hahaha! Jaa, filosofin får han från nån annan, för jag har mitt kvar (som mamma brukar säga)! Han fick spagetti och köttfärssås till lunch, inga bullar här inte!
Jag tänker på dom från mellan östern, tänker att dom är ju så stora familjer och har säkert mor- och farföräldrar boendes hos dom och gör sånna mängder när dom gör mat så en 10 liters dunk olja går som en liter hos "oss"? Kanske inte är så, men så tänker jag!

Blä, Melodifestivalen var en besvikelse.
Inga som var direkt bra, dom enda som stod ut var Heat och Markoolio. Heat för att dom rockade och var rätt okej och kan slå i det stora sen. Markoolio för att han var dålig, haha!

Fan vad störande när man är snurrig.
Tänkte förut "Detta måste jag blogga om" men glömde det - så klart. Sen kom jag på att "Ja just det, det skulle jag ju blogga om! Får jag inte glömma", och gjorde det!

Men nu är det väck, igen.
Skönt så sett med Melodifestivalen, den slutar tidigare än Let's Dance, haha! Men snart natti natti ändå. Spela lite Sims, men först se mina filmer igen, haha!

Han lyssnar

- Kolla! Måns kör har liknande kläder som Amy, fast i svart!
- Mmhh...

- Sa du att Amy hade DOM dansarna??
- Nej, Måns kör hade liknande kläder som Amy, fast i svart!

Så bra att han lyssnar.
Vad ska jag nu begära som han säger ja till?

Allt! Eller ja, mycket i alla fall

Anneli: Det tänkte jag också på, att han kisar. Fast jag tycker jag ser annorlunda men ja, det är väl inte ofta jag säger att jag blir bra på kort. Men tack!!

Jasas: Jag kan ju inte ladda upp filmer snabbare än vad YouTube gör, men nu så!
Tack, kändes som bild-inlägget skulle passa dig, hehe. Och att jämföras med din storasyster, det betyder mycket! Men jag älskar att skämma bort min lillebror, så det får jag!

Alla: Tack för att ni gjorde testet, och ni som inte gjorde det: gör det här! Tack för alla fina ord!!

Idag har varit en lång dag!
Kan nästan lova att kommer det bilder (schh, Jasas!) så kommer dom imorgon. Men den som hållt i kameran mest idag är lillebror och han tar ju inte dom mest intressanta bilderna, hah.  Ett träd här, en hylla där. Och lite så. Men vi får se, nåt kanske det finns att bjuda er på?

Har i alla fall haft en bra dag.
Gick upp så vi var hos mamma vid 12-tiden. Åt lunch där och begav oss till moster. Mötte kusinen Nea i trappan med sin Robin och strax efter oss kom Olso-kusinen Ia med sin Björnar. Putti hade åkt till Danmark i morse för att träffa Kevins familj, istället för sin egen!

Men det gick rätt bra ändå.
Vi fikade, Oscar byggde dator och vi tjötade. Kul, kul. På vägen hem svängde vi in i en butik som heter Orienthuset. Där hade dom verkligen allt! Eller ja, mycket i alla fall. Säkar med 25 kilo socker, 50 kilo ris, 10 liter olja och såntdär. Helt galet, tycker jag/vi.

Men det går ju, bevisligen.
Sen hade dom en till affär med mattor och möbler och massa pillipilli. Var väl sådär priser på vissa saker men mycket fint! Så det gick nog nån timme i dom två affärerna, haha. Och nu är det Melodifestivalen som gäller för mig. Så, toodels och ha en fin kväll!

YouTube-filmerna!Ett litet test.... till er!!

1. Vad heter du?
2. Gillar du mig?
3. Träffas vi ofta?
4. Skulle du kunna krama mig?
5. Är jag, enligt dig, en bra människa?
6. Hur skulle du beskriva mig med tre ord?
7. Skulle du kunna sova vid min sida i tre nätter?
8. Kommer du att kopiera så att jag kan svara på ditt?

Inte världssnabbast

Ann-Sophie: Åh, tack vad du är söt!!

Japp, jag gjorde som jag sa.
Skaffade mig ett YouTube-konto och håller på och lägger upp filmerna från igår. Det går ju inte världssnabbast så det tar sin lilla tid, men nån gång ska jag väl få in det här?
Så nu får jag börja hitta intressanta saker att filma ifall Jasas skulle börja begära filmer också, haha. Fast jag har ju inget barn att filma, mer än denne som jag inte ser varje dag. Faktiskt.

Gu vad svårt att skriva begära då?
Först stod det bäga... nej, bägera... nej, bäg... hur ska det vara då? Begära ju. Hjärnan läste inte in att det var ett 'ä' istället för 'e'. Men fel var det, hah. Ite för tidigt, men bara ite.

Och idag är dagen D.
I alla fall för Marjos dator. Vi ska (förhoppningsvis promenixa) till mamma och äta lunch innan vi åker och Oscar bygger dator till moster. Och jag träffar kusiner. Och pojkvänner.
Min ena kusin bor i norge, numer med sin norrman, och dom är här i helgen. Sen kan man ju alltid hoppas att Putti och hennes dansk dyker upp. Och dom med svensk och finsk kille kanske?

Får nog skaffa mig ett YouTube-konto

Marina: Haha jag har lila diadem på mig, kanske det du tänkte på? Ha en bra helg du också!

Chathrine: Lät som ett inte helt fel byte. Här luktar det, som tur är, ingenting. Slipper bli varken äcklad eller läskad, haha.

Anneli: Jajjemen, it was!

Sicken dag!
Filmen var helt okej. En fin story men ska nog helst ses på engelska. Och inte nåt jätte stort med 3-D för dom hade inte utnyttjat det till fullo. Var en två-tre gånger som saker verkligen flög ur skärmen, annars var det mest att allt fick ett annat slags djup och så. Men en helt okej film, skulle gärna se om den på engelska!

Tänkte bjuda på lite bilder också.
Efter filmen gick vi en snabbis på McD eftersom vi sett fel på tiden hann vi inte köpa nåt dricka. Så det blev det där. Sen gick vi till en lekplats och en fontän som frysit till en "skridskobana" som man kunde åka runt på med skorna. Och så får jag nog skaffa mig ett YouTube-konto för att lägga upp våra filmer!


Ja, det höll vi på med hela eftermiddagen, haha!
Och varför jag lägger in två nästan likadana bilder på oss är för att mamma bett om en bild på oss att ha på jobbet och jag vecklar mellan att båda är lika konstiga/ful och båda är precis lika fina.
Så, jag ber om lite omdöme, vilken är bäst?

Kvällsmat


Så ser det ut när storasyster bjuder på kvällsmatSå ser det ut när storasyster dukat fram kvällsmat

Bullar till lunch

Jasas: Haha, ja minst sagt!! Men jag är brun och fin idag, hah!
Jaa, det är kanske nåt som ligger i namnet? Sötheten alltså.

Jag gjorde en chansning, bära eller brista.
Jag frågade om Anton skulle äta blodpudding med Oscar sen. Neeeej skrek han. Han äter tydligen inte det. Och inte bacon. Och jag glömde planera nån lunch, för det blev så tokigt igår kväll.
Men han hade med sig gifflar så jag tänkte han får äta det. Vilket jag sa, att då fick han äta det. Men nej, han skulle äta bullar till lunch. ELLER HUR! Hah!

Vilka djur är svarta?

- Vilka djur är svarta? Förutom skunkar.
- Ehh...?
- Förutom dom små!
- Vilka små?
- Hundar! Stora hundar!

- Vad sa du förutom hundar och..?
- Myror... och skunkar.
- Gismo är ju svart.
- Ja men förutom dom små. Som är lika stora som oss människor. Vuxna.
- Det finns ju hästar som är svarta?

Väääldigt utförligt

Chathrine: Haha nej, det tillhör väl inte ovanligheten att du bakar? Dig skulle man ju bo granne med, haha!
Haha ja han pratade om växel och sånt igår också. Men dom är små är härliga, tänk om världen bara varit som dom trott också, haha!

Emma: Ja det är det verkligen, han är inte dum den killen! Han blir 7 i juni.

Guu siken go natt. Eller inte.
Vi låg och tittade på två avsnitt Scrubs när vi väl la oss igår. Närmar midnatt var väl det. Och två avsnitt Scrubs så gick ögonen i kors på mig. Men när vi stängde av blev jag klarvaken. Oscar gick upp för han kunde inte somna men jag tänkte att jag får ju försöka.

Lönlöst.
Gick upp och tittade på TV och spelade (snarare byggde) lite Sims. Ritade en lägenhet medans jag tittade på TV och gick in och byggde den sen. Klockan var väl runt 3.30 innan vi kom i säng andra gången, gäsp. Då hade dessutom liten kommit över till vår säng.

Flyttade bort honom till sin sida.
Försökte ta så mycket plats som möjligt men det är inte det lättaste. En människa som inte ens är hälften så stor som nån av dom två han delar säng med, tar upp mer plats än oss två! Vi har, knappt, en 80 säng att dela på för han far runt. Sen i morse hade vi inte ens det.

Jag vaknade när han kom tillbaka till sängen.
Skit också, jag hade missat att han gick upp så jag tog inte plats och han la sig så nära mig som möjligt. Jag håller på att dö eftersom vi har dubbeltäcke, jag ligger i mitten och båda killarna är som element. Vi brötar lite och Oscar säger att han inte kan sova så, med halva rumpan utanför sängen.

Jag tyckte han kunde inta soffan.
Inte han. Han lägger sig åt andra hållet och jag som haaatar fötter får spel, haha. Hur ska man kunna sova med fötter i fejjan? Så jag gick upp och la mig på soffan. En liten stund senare kommer Anton och frågade om jag inte skulle gå upp? Joo, men kom på att jag kunde ligga här.

Då gick han in och la sig hos Oscar igen.
Men kom tillbaka efter en liten stund igen för han var hungrig och hade ont i magen. Japp, då var det bara gå upp och bju på frukost. Men som tur är klarar han sig själv framför TV-spelet så jag kunde gå och vila lite till, mouahaha. Så ropade han sen "Oscar, jag behöver lite hjälp nu!".

Och då var det god morgon igen.
Efter en liten stund, hah. Så jag kom mig in i duschen och här är vi. Nu har ni fått väääldigt utförligt hur natten och morgonen sett ut, haha. Men som sagt så ville jag skriva och det bara går av farten. Nu ska jag där emot kika vidare och sådär. Får se om det blir mer sen.

Ikväll var han i farten igen

Minns ni när jag skrev för ett tag sen när min lillebror filosiferade i pengar? Ja, angående Wii och sådär. Om inte, tryck här. Ikväll var han i farten igen, och jag måste ju så klart berätta.

Jag har för mig det hela började med, att han från ingenstan, ställer sig och hoppar i sängen. Jag säger att han inte får för tänk om hela sängen brakar ihop. Då får vi ju åka och köpa en ny.
Ja men det gjorde inget tyckte han för man får ju tillbaka pengar när man lämnar in saker.

När vi gick hem från affären pratade han om att kvitton var värda pengar. Vi förklarade att har man pantat burkar och flaskor är det kvittot värt pengar, men inte det man får från kassörskan när man betalat.
Och ska man lämna tillbaka nåt så är ju kvittot så värt pengar.

Men med sängen då, så tyckte han att "vi har ju så mycket pengar" och jag skrattade och sa att inte nu längre för vi har ju köpt saker. Då tittade han sig runt i rummet och sa: Har ni köpt allt detta själva??
Och ja, det hade vi ju och då sa han igen att vi måste ha mycket pengar.

Jag försökte förklara att det har vi ju inte så, eftersom vi köpt dessa grejerna. Men han menade på att man får ju pengar på kvittot om man lämnar tillbaka grejerna, så visst har vi pengar.
Men, sa jag, vi har ju köpt grejerna för att vi vill ha dom och behöver dom.

Då trillade nog poletten ner. Han skulle alltså inte göra sönder nåt. Imorgon får jag nog, för att försäkra mig och mamma, förklara att gör man sönder nåt själv får man inga pengar från kvittot.
Då får man betala allt igen, i onödan. Från hans spargris.

På nån minut bara? Helt sjukt ju

Anneli: Haha okej inte bara blogg.se som strular då?

Nu nanar den lille.
Vi åt kvällsmat, sen satt jag och Oscar och pratade när han spelade Wii och klockan bara försvann! Den hann nog bli nästan 23 innan jag flög upp och skrek bums i säng!
Ja, borsta tänderna och på med pyjamasen först. Och så har vi läst och läst för han var inte trött, inte trött. Sen släckt vi och försökte blunda (jag fick kämpa för att inte somna, haha).
Han somnade på stört. Nån minut senare när jag reste mig och välte lampan reagerade han inte ens. På nån minut bara? Helt sjukt ju.

Men jag ska nana också.
Ögonen går i kors och vi går väl upp 7-8 imorgon så bäst att få sovit lite. Sitter och funderar på när som kan vara lämplig tid att gå upp. Ska gå här ifrån vid 12 i alla fall.
Och han ska la äta en eller två gånger innan dess. Och jag ska duscha. Jaja, det löser sig. Det fixar sig imorgon. Nu ska jag bara koncenterar mig på att nana.
Natti natti.

Långa listan

HAR DU..
Folköl i kylen? Nej, bara mjölk.
Något husdjur? Fyra små troll.
Någon favoriträtt? Kött, kött, kööött!!
Puder på dig? What is that?
Några framtidsplaner? Dom ligger nog i plånkan?
En levande tro? Naj, den är dooot.
Någon sjukdom? Japp, jag är suuuk.
Gymkort? Nej, det avslutade jag haha!
Några kärleksproblem? Naj, inte direkt.
En homosexuell kompis? Inte vad jag vet?
Någon favoritlåt? Öhh ja, men jag glömde vilken det var?
Någon kompis som snarkar? Kompis och kompis, mer sambo.
Någon vän som spelar i ett band? Nae..? Inte vad jag kan komma på?
Några MVG? Hade i alla fall.
Någon som förstår dig? Otroligt nog, ja!
Tuff kompis som kan försvara dig? Åter igen: kompis och kompis, mer sambo.
Något beroende? Nae, inget allvarligt.
Fikat idag? Nae, inte så precis.
Nagellack? Nånstans, i hemmet.

VEM..

Avskyr du? Avskyr? Nae, konstigt ord.
Delar du mest minnen med? Finns många.
Stör du dig på? Inte nån just nu.
Gosar du med? Liten bror och stor sambo.
Lagar mat? Not me.
Diskar? Not me either.
Städar ditt rum? Jag, senast i alla fall.

VILKEN..

Tidning läser du? Skvallerblaskor och Hem & Hyra(?).
Buss åker du oftast? Lila eller 403:an.
Frisyr har du? Hyffsat kort, ganska mörkt? Typ.
Dag fyller du år? Lördag om en vecka!!!!
Årstid föredrar du? Vår och sommar.
Stad är du uppväxt i? Göteborg, för att säga stad då.

VAD..

Gör du nu? Hmm, gissa?
Gör dig till en bra människa? Allt jag gör, att jag bara finns.
Gör dig till en dålig människa? Jag är inte en dålig människa!
Vill du arbeta med? Har inte bestämt det än.
Är roligast just nu? Skratta.
Har du på dig nu? Jeans, linne, tröja och "grej". Ja, och underkläder.
Har du för smink? Nothing at all!
Äger du för skor? Två par skejt, ett par "vanliga", ett par foppa och ett par vinterstövlar?
Läser du för bok? Min bästa väns dotter, tror jag den heter.
Ska du göra nu? Fortsätta här, sen socialisera om vi byter spel.
Kallt ute? Japp, it's beeing vinter!
Idrottar du? Nae, promenerar (typ, öh, hah).

ÖVRIGT..

Var det sista du åt? Frukostbullethekaka med ost.
Har du en gitarr? Nae, finns en hos mamma.
Vilket land vill du helst besöka? USA-Amerikat.
Tycker du om dataspelsvåld? No comment.
Mario eller sonic? Mariio.
Har du bra hörsel? Beror väl på vad som sägs, hah!
Tycker du om sånt här? Japp, denna var lite kul dessutom.
Har du några trummor? Haha, no way!
Tittar du mycket på TV? Nej, tankar så gott som allt jag vill se.
Senast spelade dataspel? Ett par veckor sen kanske?
Har du någon piercing? "Hål i öronen".
Har du någon tatuering? Nopp.
Är du rik? Haha, jag har så jag klarar mig!
Har du bra betyg? Hade väl hyffsat när jag hoppade av.
Vad har du för mattebetyg? Kan ha haft VG när jag slutade?
Vad är klockan när du gör detta? 21.07 - nu när jag är klar då.

Detta blir ett mega inlägg

Anneli: Det är nog inte samma som jag åt när jag var liten, men lät gott så det ska jag absolut testa! Jag har för mig att det bara var potatis, purjolök och mjölk men jag vet inte. Men, nu har jag ju denna att testa!

Jag håller på att bli tokig på blogg.se!
Man får klicka, gå till baka, klicka, gå tillbaka tre-fyra gånger (minst) för att kunna göra nåt här på bloggen. För att börja med att logga in också då. Och sen för att komma in på nån blogg, klicka, gå tillbaka. Gu så tröttsamt. Lutar mer och mer åt en egen domän. Inte bara av den orsaken, men också.

Nu är vi i alla fall hemma, allesammen.
Mamma mötte oss/lämnade av liten vid Lidl och vi gick in och handlade snabbt och lätt. Tänkte det var bättre att köpa godis där än imorgon i stan. Allra värst är ju att köpa i bion, mamma mia! Så det blev varsinn godispåse till honom och mig (jaa, till mig också. Det är fredag och bio) och ostbågar till dom till ikväll. Jag ska hålla mig ifrån dom. Börjar man är det kört men, jag är stark och ska inte ta en enda!

Ja i alla fall, det var det vi köpte.
Två påsar godis och ostbågar. 68 kronor, snart kommer vi få pengar när vi är och handlar? Men då är det fixat i alla fall. Räknade med att han skulle vilja ha godis men kom på när vi gick in att jag kunde ju fråga. Vill du ha popcorn eller godis? Godiiiis!


Jag passar på att blogga som en galning.
Man vet ju inte om det går att komma in på bloggen mer sen, eller om jag kommer ha tålamod till att försöka så jag passar på här nu. Och medans han sysselsätter sig själv med Lego Star Wars på Wii:t. Sen får vi umgås allihoppa. Orre får slita sig från sin lillebror och vara med miiiiin!


Jag tror dessutom min mail fått fnatt.
Eller, jag högerklickar på MSN-gubben vid klockan för att se hur många nya mail jag har och ta mig till inkorgen. I ett par dagar har det stått 3 oavsett om det är tomt eller inte. Och så har jag väl lite glömt att titta idag, och såg 3 igen men tänkte att det är väl bäst att kolla, ifall ifall liksom. Nee, men låg där inte 10 nya mail och väntade? Mycket skräp men sånt jag ville ha också, så det var ju tur att jag tittade.


Hmm ja, what else?
Gjorde nästan thekakor idag. När jag gjorde frukostbullarna första gången (i förrgår) blev som små till ytan men väldigt höga så jag har delat dom i tre delar nu. Så idag försökte jag göra en större yta och plattare "bulle". Well, det blev thekakor. Så nästa gång får det bli ett mellanting.

Men gott blev det.
Trots att det blev lite tokigt, haha. Jag läste 2 msk socker och 1 msk salt, men gjorde tvärt om. Tänkte att jag vill ju inte ha dom fööör salta, men lite mer smak eftersom jag hade för lite sist (måttade i handen, trodde det var typ bra och såg sen med riktigt mått att jag hade inte ens hälften). Så efter 2 matskedar salt slängde jag i lite mer än 3 med socker, för att jäma upp. Och det blev faktiskt bra.


Ja, detta blir ett mega inlägg.
Men som sagt, jag lär väl kanske inte sitta här så mycket mer och man vet ju inte hur bloggen strular. Men jag har gjort två hopp när det är "ämnes bytning" och ett hopp för att bara göra en andningspaus i samma ämne. Så kan ni ju läsa bit för bit under kvällens gång. Om inlägget ens kommer upp.

Sitter och kollar mig omkring.
Ingenting som kan bidra till nåt att skriva om. Jag är på sånt skrivarhumör så jag höll på att öppna Word och skriva nåt! Men har inget att blogga om och blir så blank om jag ska sätta mig och bara skriva. Vet liksom inte vad, varför eller till vem. Men men, jag får sysselsätta mig med annat?

Det hänger bly från ögonlocken

Anneli: Oj, mamma mia! Jag insåg inte att det var så länge sen jag hade bloggat. Förlååååt, from the bottom of my heart! Men, nu är jag här!
Jag tycker minsann han kan följa med dig ut nu, du har ju trots allt gått själv det sista så nu kan väl han också masa sig ut?

Martina: Hoppas du har/hade en bra dag på jobbet! Kram!

Jisses, jag är så trött.
Kan knappt hålla ögonen öppna. Känns som det hänger bly från ögonlocken, det ääär omöööjligt att hålla dom öppna. Men, jag ska (när jag kommer ihåg) brygga kaffe i hopp om att det hjälper. Men knappast. Jag brukar bli tröttare. Varmt och gott liksom, mm.
Så kan jag ju låtsas att jag är på jobbet?

Tror tvättmaskinen tystnade?
Attans. Vi dealade här idag. Oscar städade köket och vardagsrummet (och toan eftersom jag sa njaae, vi får seee...) om jag tog sovrummet och hängde upp tvätten som var igång nu, plus den jag ska starta efter det. Det tyckte jag var en bra deal i alla fall. Han också.
Efter lite övertalning.

Och så kommer ju liten ikväll.
Mamma trodde nån gång 18-18.30 efter middagen. Så vi räknar mest ner till det. Och städar. Man vill inte ha en liten näsvis 6½-åring som klagar på ens städning! Oh no, inte kul alls. Vad jag kan komma ihåg har han inte hälsat på oss utan att påpeka nåt med städningen.
Än så länge, än så länge I say!

Lite annat sällskap

Anneli: Hah, ja lite så. Fast idag verkar det funka bättre i själva bloggen, har inte hunnit kolla runt än.

Anna: Skit dyrt, men ändå handlar man där...

Emma: Ett mörkt med linfrön, solrosfrön, pumpakärnor, grahamsmjöl och yoghurt om jag inte helt missminner mig. Du får plinga till på MSN om du är intresserad!

Malin: Men nu har vi ju fått livstecken!

Leonora: Tack, hoppas du får det också!

Marina: Ja, det känns som hur lite man än plockar på sig så blir det minst hundra spänn.

Guuu vad jag är duktig!
Inte nog med att jag varit duktig mot mig själv, jag har hjälpt andra också! Oscar orkade inte följa med på promenaden, så jag tänkte att jag kunde få lite annat sällskap. Så jag gick ner till farmor och hämtade Rex, deras pudel, och tog med honom på promenade tillsammans med Miss Li.

En 50 minutare blev det.
Snabb takt blandat med stå tilla när han skulle kissa och lukta på allt. Men det var ändå skönt att komma ut. Och så hann jag ju sitta och tjöta med farmor en stund innan jag kände att det var dags att gå hem och ta hand om hemmet. Hon såg så oförstående ut, jag undrar om saker sköter sig själva där?

Jasas-deprisson

J: Tack!!

Marina: Jaa, kanske nåt virus i bloggvärlden? Och, när jag läser så menar jag inte virus som Trojanska hästar utan mer frökylning eller nåt, hah.

Vi var ut igen. En snabbis. Ner till Ica.
Det började med att jag bara skulle ha jäst. Då kom Oscar på att han behövde pasta. Och creme fraise. Då kom jag på morötter. Så vi gick ner.
Kom hem med allt det, plus bröd till liten bror och Oscar, mjölk och inget mer vad jag kan komma på nu? Hmm, känns som vi köpte mer? Vad kan det ha varit?

I alla fall, så gick det inte ens på 100 spänn.
Jag är så imponerad. Det händer så extremt sällan att vi kommer där ifrån utan att ha spenderat ett tresiffrigt belopp, men idag klarade vi oss i alla fall.
På gränsen, men ändå. Och mina fingrar är nog inte ihopkopplade med hjärnan, för dom skriver heltokigt. Och brödet är snart klart för andra vändan.

Jag lider nog av Jasas-deprisson, när jag tänker efter.
Hon har inte bloggat på i princip två dagar. Då slutar min hjärna och kropp att fungera (så nu behöver Oscar inte skälla på mig för att det luktar illa här).
Eller Jasas-abstinens. Fast jag är ju deprimerad för jag har abstinens? Det här är värre än att sluta äta! Jasas, pleeease come back to us, jag vill bli mig själv igen!

Damdidam...

Anneli: Hmm, vad mysko? Dom kanske planerat ett stopp som inte blev av? Vet faktiskt inte men när jag kollade tidigare (på tv.com) så stod det imorgon.

Jag kan inte kommentera bloggar, damdidam...
Fan vad jag älskar allt detta, damidam... Tänk om nåt nångång kunde tänka sig att funka, damidam... Jag är gnällig och sur, det får man när varit nyvaken, damdidam...

Ska vi göra nåt?

- Ska vi göra nåt?
- Som vaddå?
- Jag vet inte.

- Ska vi göra nåt?
- Kan vi väl?
- Som vaddå?
- Säg det du.

Sitter här och gapar

Jag är så förvånad så jag sitter här och gapar.
Klockan är 14.33 och jag åt frukost runt 10-tiden. Och, jag är inte minsta lilla hungrig? Vanligtvis har jag hunnit få i mig två påsar nu och är hungrig igen. Mamma mia, brödet var mättande! Absolut ska göras en omgång till så jag har i frysen också. Det här måste jag ju ha mer av! Sjukt gott!

Oscar tyckte vi skulle baka idag också.
Mer än bara bröd. Nåt sött. Som jag inte ska äta. Ne men vi kunde baka en liten kaka tyckte han. Men jag vill ju äta även en liten kaka? Så vi kom överrens om att han fick en chokladbit när vi var och handlade. Kexchoklad är inte jätte gott, så det kan han smaska på. Det, vill jag minsann inte ha!

En liten extra bit

Anneli: Grey's ska komma imorgon, tankas på fredag!

Nuu, folket, har vi varit ute och gått!
Gick samma runda som sist, fast en liten extra bit. Och så in på Lidl och handlade. Tog totalt runt 1 timme och 40 minuter, men jag hade ingen klocka på mig när vi gick eller kom till affären.
Så jag får gissa litegrann. Och så kunde vi ju inte gå så fort eftersom dagens snö inte försvunnit än. Och faktiskt så snöar det ytte ite så kanske det inte är helt bart ikväll?

I vilket fall, var det gott.
Imorgon ska vi gå åt andra hållet. Man tröttnar så fort på att gå samma, samma väg. Men det blir ju lite annorlunda åt andra hållet. Plus att då måste vi fortsätta, haha.
Nu kunde vi gått en liten bit till men var trötta och kalla så vi svängde en bit tidigare. Då gäller det bara att ta den långa vägen imorgon, så blir det långt och bra!

Man får inte lov att göra så!

Man får inte lov att göra så.
Man bara inte får lov att göra så! Det kan inte vara lagligt?!
Enligt TVtorrents, därifrån vi tankar serier, skulle det kommit ett avsnitt One Tree Hill i måndags, som går att tanka dagen efter vilket var igår.
Under hela dagen igår fanns bara avsnittet innan, en vecka gammalt. Tills jag gick in och kollade nu, då var den dagens avsnitt helt borta? Hel mysko.
Så jag går in på tv.com och kollar när nästa skulle kommit. Ne men så braa då, 9:e mars närmare bestämt. Ja, det var ju nästan samma som 9:e februari, verkligen.
Bah! Man får inte lov att göra så!


Dagens I-lands problem, JA!

Scrubs tills vi däckar

Anneli: Ja verkligen! Och de var så mättande! Det andra brödet var också smaski smask, om du ville testa.

Nu ska vi säga natti natti.
Eller i alla fall lägga oss och titta Scrubs tills vi däckar.
Natti natti.

Scrubs tills vi däckar

Anneli: Ja verkligen! Och de var så mättande! Det andra brödet var också smaski smask, om du ville testa.

Nu ska vi säga natti natti.
Eller i alla fall lägga oss och titta Scrubs tills vi däckar.
Natti natti.

Bakat bröd

Chathrine: Jag glömde faktiskt allt vad extra jäst och bakpulver hette när jag bakade nu. Tänkte på bakpulvret men glömde när det gällde. Men verkade inte bli så tokigt ändå?

Som jag bakat bröd idag!
En sån som Anneli tipsade om, vilket var riiiktigt gott! Blir allt en länga till imorgon! Och frukostbullarna men hann inte smaka ordentligt på dom, men dom ser goda ut!
Ska ta mig en test lite senare med ost och paprika, smaskens!

Så ja, det har jag gjort.
Och formaterat om min krångel telefon. Nu ligger i alla fall telefonboken i rätt ordning, det är ju ett framsteg. Får se på resten sen när vi kommer dit.
Nu ska jag beställa biljetter till fredag!

My Little Pony

Nu håller jag på med brödet Anneli tipsade om.
Den ska jäsa lite mer än 20 minuter till och sen in i ugnen. Och eftersom den ska starta i kall ugn så fick den börja, så tar jag frukostbullarna sen. Och eftersom man skulle ha två formar, får jag göra en halv sats idag och en halv ikväll eller imorgon. Det löser sig, blir ju en idag och frukostbullar, jag klarar mig ju till imorgon, hehe.

Fastnade lite i YouTube.
Hah, i My Little Pony för att vara exakt. Det sjuka är att jag har aldrig varit en hästtjej. Jag har suttit på en häst en gång och aldrig varit intresserad av att rida eller nånting. Och då har alla mina kompisar alltid varit hästtokiga. Men nej, jag har aldrig förstått mig på det. Men My Little Pony har varit annorlunda.

Och nu är jag då fast.
Och det sjuka är att jag känner igen båda avsnitten jag än så länge sett. Vet att jag hade en film, kanske var blandade filmer på den där dessa var med? Vet inte om det gick på tv:n eller vad det var. Men lekte med dom gjorde jag när jag var liten. Hade några hästar och ett slott. Kusinerna hade fler hästar och grejer.

Tänk om man var liten igen...
Eller nja, men mindes mer från tiden kanske? Man kanske skulle bli gammal så man kommer ihåg allt från länge, länge sen, haha. Och då ska jag leka med My Little Ponys! Nej, nu är det bara fem minuter kvar (sa jag att jag fastnade, hah) så jag får nog passa på det när som helst!

Underfrys!

Anneli: Haha okej, det har jag aldrig hört! Har så sett inget ord på det heller, men...

Nu har dom varit här!!
Och det är så fiiint! Dessutom var det underfrys! Den vi hade innan var ju bara ett litet skåp (två "fack", eller ett stort med en hylla beroende på hur man vill se det) och kylen under, så man fick krypa på golvet för att hitta det längst ner. Men inte nu inte, nej nej! Nu är det som i gamla lägenheten!

Och det är precis så jag vill ha det!
Ja, när det är kyl och frys i samma då. Botten på kylen är i precis lagom höjd för att bre en macka, haha. Och frysen har tre eller fyra (jag tror fyra) fack, så den är lika stor som den extra vi har. Som vi egentligen inte behöver nu då. Men vi har liksom inget annat att ha där annars?

Men jag är skiiit nöjd i alla fall!
Så fräscht och fint och nytt och bra! Och, lampan slocknar när man stänger dörren!! Hah, hade nästan glömt att den skulle göra det. Jaja, massa tjat om kyl men jag är så glad och nöjd att det äntligen fungerar där också! yeehaaw, jippi jippi och tjo-fucking-ho!!

Puuubliceeera!

Jasas: Tack, håll lite till för det har inte hjälpt än...

Anneli: Haha jasså? Pumsig har jag alltid vetat, men Oscar hade tydligen en annan betydelse på det, på sätt och vis. Men skångra har jag aaaldrig hört, hah! Vad är det?

Nu är det sex minuter sen dom ringde att dom är här om tio.
Nån ringde i morse och sa att dom skulle komma 14-16 och ringa en halvtimme innan. Och så ringde dom nyss då, och var här om tio, haha! Jaa, fast hellre att dom kommer tio minuter för tidigt (när vi ändå var hemma och inte sprang en snabbis innan dom kom) än tio minuter för sent.

Så sen blir det en tripp till Ica, oavsett promenad eller inte.
Vill baka bröööd! Så surt att jag glömde jästen igår. Men men, inget att göra åt. Det man inte har i benen får man ha i fötterna? Och så kanske jag skulle kolla med mamma när Korvasen kommer hit så kan vi kanske handla inför det också. Så är det gjort liksom.

Han ska ju vara här en dag i veckan.
Om jag inte sagt det? Gu vad glömsk jag blivit. I alla fall, (nu när jag skulle skriva detta kom jag på att jag skrivit det innan) så hade han ju bett att få vara här. Och vi tänkte göra pizza. Så har jag sagt till mamma att han ska sova här på kvällen innan, för att slippa gå upp tidigt, hah.

Hennes kommentar till det var bara:
Idag (lördag) gick han inte upp förrän 7.30 så det var ju sovmorgon! Ja. Men okej. Jag kan sova längre i alla fall, haha. Funderar på om vi ska ha honom här till nästa dag också, men vi får se. Då blir det ju mer tid, eftersom så mycket försvinner när vi är i stan.

Jaja, tio minuter har gått.
Dom borde vara på G? Bäst att publicera, ifall dom står utanför dörren nu? Så blir det så stressigt och tokigt annars och jag glömmer av det för jag bara sparar utkast och så. Så ja, jag publicerar detta nu så jag inte glömmer. Nu alltså. På en gång. Nu, direkt! Puuubliceeera!

Lite pumsig

Ne men, så bra det här gick då!
Men det skiter jag i för vi är lediga och passar på att vara det. Det är ju inte ofta vi har flera dagar lediga tillsammans och det känns så braa! Passande att han blev lite sjuk så han är lite dämpad och inte lika speedad som han brukar när han är ledig, haha. Så nu orkar jag med honom.

Vi la oss och kollade Scrubs.
Lille bubben bidde trött så han nanade lite. Jag satt och kollade runt på internetet på hans telefon så jag blev lite pumsig och somnade jag med. Skulle bara sova en kvart men det blev 40 minuter. Vaknade i alla fall och fösökte väcka honom men han är ju ändå sjuk, så han får ju sova.

Tänkte börja rensa kylen och sådär.
Allt från frysen får åka in i stora frysen. Plocka ner allt som hänger på frysen och rensa och kolla så vi inte har nåt onödigt där i. Även om det görs ofta hittar man nåt som gått ut eller så. Men nu känns det som det behövs en påse i magen först, sen fixa och dona. Håll tummarna!

Förstår inte varför han tjatar?

Marina: Haha tack vad gulligt! Nu ska jag nog klara mig!

Jag har skrivit ett monsterinlägg.


Jag förstår inte varför han tjatar?
Igår sa jag att vi skulle ställa klockan på 7 för 7.30-8.30 skulle dom ringa om kylen, när dom skulle komma. Och jag kan ha varit lite trött så när Oscar gick upp runt kvart över, låg jag kvar. Och han tjatade och tjatade och klockan ringde och ringde men jag låg kvar. Det var gott och jag var (rätt) vaken.

Gick upp när jag blev vrålhungrig.
Hann sitta en liten stund (bör ju varit strax innan 8) och så ringde dom. Jag hann ju? What's all the tjat about? Dom skulle i alla fall komma på eftermiddagen, nån gång mellan 14-16 (Oscar tyckte det var ett stort tidsspann) så jag funderar på att baka och så innan? Så man inte står med det då.

Och kanske gå en promenix nu.
För att landa på Ica och köpa den där jästen. Plus att jag fick ett recept av Anneli igår som jag ska testa också. Men oj så trött jag blev, haha. Men å andra sidan snöar det, vi kanske skulle gå ut och "njuta" av det? Jaja, i vilket fall hoppas jag dagens One Tree Hill kommer ut snart!

Ont här, snörvel

Jasas: Japp, en kvinna reder sig själv vettu! Men du får ju lägga upp recepten också, när du har tid!

Uh, min älski-pälski håller på att bli sjuk.
Tycker inte om det alls. Det slutar alltid med att jag blir det också. Och så är han så ynklig när han är sjuk. Ont här, snörvel, ont där, ujuj. Vem ska serva mig när han är sjuk?
Ska jag behöva hämta saker själv då?

Jag försöker säga till honom att sluta snora.
Imorgon ska han äta c-vitamin och dricka te. Men det känns som det redan är kört. Han snyter sig oftare än vad jag gör och då är det riktigt illa!
Vad ska vi göra nu? Nån hjälpe oss!

Vad gjorde man innan MSN?

Chathrine: Ja det stod ju det i receptet att man kunde ta vanligt vetemjöl så jag har räknat med det faktiskt. Men stod inget om extra jäst och sådär? Men då vet jag, tack!

Nina: Hehe okej ja då blir det ju att ni firar halvåren också. Fast ni firar som förlovningsdag. Fiffigt för att inte ha så många datum att komma ihåg, hehe.

Anneli: Ja det får du göra. Ska meddela sen om det är nåt att ha, hah.

Jag tycker om att vi lever på 2000-talet.
Jag har på musik på datorn och hör tydligen inte att Oscar pratar med mig. Jag sitter väl lite i min egna värld också, men ändå.
Och då skickar han på MSN vad han vill. Att jag ska rulla och byta kanal på tv:n så han kan se vad vi ska se till maten sen. Vad gjorde man innan MSN?

Hur typiskt är inte det?

Baah, jag vill bara slita av mig allt hår!!
Blir så frustrerad på mig själv verkligen! Var så sugen på bröd och hade skrivit upp allt vi skulle ha. Men så hittade jag ingen "vanlig" jäst så tänkte att jag tar torrjäst när jag kommer dit och ska ha mjöl. Och trots att jag tittade listan efter, så glömde jag självklart jästen. Hur typiskt är inte det?

Får väl se om jag har lust att gå ner sen igen.
Annars får vi ta det en annan gång. Jag köpte i alla fall mer morötter och blomkål så det blir nog stavar ikväll, hähä. Det var gott. Och jag blev så sugen på blomkål också. Lär fisa lika gott också, får väl se hur länge till jag har kvar Oscar här? Haha. Stackarn, han har det inte lätt.

Men nu ska vi spela hans spel.
Det tog för lång tid att få ner igår så vi satte oss och spelade lite fia och sådär, men nu är det klart och utbränt så vi ska spela lite innan han börjar med sin mat. Får passa på att kolla över kylen också eftersom den nya kommer imorgon! Wiho, finally kan man säga.

Frukostbullar

Jasas: Hehe jo det är ju, bevisligen, inget fel på slumpen!

Linda: Ja, det är ju så det är. Speciellt om man är envis också, då kan det gå illa, haha!

Marina: Jaa, ödet är en bra grej, helt klart!

Här ska bakas bröd idag!
Eller frukostbollar hette dom, men man har smör och pålägg på så då är det bröd! Googlade mig lite och hittade detta recept som lät, och såg, gott ut.
Tänkte att när jag väl äter frukost är det bättre/lika bra att jag äter bra bröd? Nu äter jag så sett bara mörkt bröd eller rågrut knäckebröd ändå, men ja. Det var roligare så här!
Så jag ska föreslå ett avsnitt Scrubs (vi har ju börjat om från början igen, om jag inte sagt det) och sen börja med brödet. Tar ju sitt lilla tag. Men gott blir'e!

Vilken slump jag är

Jasas: Haha så bra att du förstod i alla fal! Är ju, som skrivet, inte så lätt att i ord förklara hur man säger, hah!

Kom att tänka på en grej från i lördags.
Jag och pappa vi är nog rätt lika ändå, på olika sätt och vis. Inte bara det att jag möter folk som rycker tag i mig och med stora ögon utbrister "Är du Jompes dotter??" (nah okej, inte riktigt så, men känner dom igen mig är det för pappa) men också i sättet många gånger.
När jag bodde hemma var det inte många gånger vi bråkade, om man räknar från -97 till -05 kan jag räkna alla gånger på en hand. För vi är egentligen så lika så bråk behövs inte, men när det väl blir så blir det ordentligt. Skillnad med mamma där vi är FÖR lika så vi bråkade (ett tag) hela tiden.

Men i alla fall, i lördags.
Vi var på väg till bussen efter vi ätit och går förbi en restaurang och så säger pappa att den hetat Marco Polo innan och sådär. Han sa väl det två-tre gånger: Innan låg där en restaurang som hette Marco Polo, Förr hette den restaurangen Marco Polo, och sådär.

- Där inne träffade jag din mamma.
- Jasså?
- Jag och NN skulle bara käka en pizza innan vi drog hem och det var fullt överallt. Där hade dom två lediga platser, bredvid din mamma.
- Sicken otur! (ironiii) Tur att ni ändå bestämde er för att ta en pizza och inte drog hem bara.
- Ja, annars hade du ju inte funnits.
- Och det hade ju inte varit bra!

Och nu när jag skrivit konversationen, ser jag inte det roliga längre.
Eller ens det som gjorde att vi var så lika. Men jag tänkte väldigt mycket på det i lördags! Jag tror jag har glömt varannan mening eller nåt, för som sagt så var det inte alls lika kul nu.
Säkert ingen som fattar det hela heller, haha. Så nu överväger jag att ta bort det, men ah det får la vara där. Det är lite flummigt, men så fick ni ju veta hur nära det var att jag inte kom till?
Eller, vilken slump jag är? Haha!

Vaddå banan?

Jasas: Men gör det då kvinna! Så kanske jag kan komma igång också, haha!

Sitter här och kliar mig i huvudet med mitt korsord.
Eller ja, inte med korsordet men på grund av det. Och så var det lite komiskt för jag tror det var i helgen jag pratade med Anneli om svenska språket och sådär.
Mamma brukar ju alltid prata om att svenskan är så svår jämfört med exempelvis finskan. I finskan så läser man det som står, rakt upp och ner.

Inte riktigt så i svenskan.
Dels finns ju alla dessa sch-ljud. Man säger ju inte sKeed, man säger sched, men stavar sked. Och alla likadana ord, som kö (bilkö/kassakö) och kö (biljardkö) och sånt.
Mamma brukar även säga tomten (han i röda kläder) och tomten (som huset står på) men jag tycker att tOmten är han i rött och toMten står huset på. Ja, svårt att skriva hur man säger.

Men i alla fall, korsordet då.
Jag läser om och om igen "på banan" och tänker på häst och grejer, vad kan annars springa eller åka på banan? Finns det olika slags banor? Vad sjuttsingen har man på banan??
Sen läser jag det igen, på banan! Den där gula, böjda saken! Skal så klart, banan har skal på. Men det stod ju banan? Som man åker/springer/kör på? Vaddå banan?

En kvart-tjuga

Jasas: Haha ja jag hade då inte blivit förvånad OM det var du, det kan jag lova!
Precis vad vi tänkte, vi använder den aldrig själva ändå, bara om nån sover över här. Och det är ju inte varje dag precis.

Anneli: Fast å andra sidan är den stabil också, hehe. Får det plats med en Malm 120 är det ju inte mycket kvar till en liten ram till 140 (och så kan man ju ha bara huvudgavel om man vill, inget extra på sidorna) så det går nog bra!

Ne men? Vad är det här?
Tycker jag suttit här i evigheters evigheter, bara för att jag är hungrig. Men så har jag bara suttit här en kvart-tjuga. Jaja, jag är väl snabb och det är ju positivt också, då blir det snart mat.
Idag kände jag lite för att förbereda och planera kalaset/kalasen. Typ baka och frysa in eftersom man aldrig vet hur det ser ut med jobb. Och då vet man att det är klart.
Tänkte baka allt så mamma kan äta. Mummu skulle baka en del också men hon brukar "bara" göra en sort till mamma (men desto fler till oss andra!) så tänkte jag skulle göra till henne.
Och så fixa så kylen är redo för avhämtning imorgon. Behöver man städa under, tro? Har ju gjort det innan, ser kanske fräschare ut om jag gör det nu också? Ah, får fundera på det.
Nu, ska jag gå vidare så jag kan få frukost snart!

Nu segar internet som bara den

Anneli: Vi köpte den svartbruna, vit finns inte i vår storlek (160). Ja det är lite rötet på sätt och vis. Fast tänker man efter är sällan en sängram/gavel exakt 2 meter lång, det är ju alltid tjockare i i alla fall huvudändan. Men denna är ju totalt 10 centimeter extra lång.

Jasas: Jaa det är den verkligen! Gillar byråerna i den serien ocksås, snyggt utan handtag och grejer! Det blev kanoners!! Skeeeta snyggt verkligen och vi är SÅ nöjda! Förutom huvudgaveln då, blöö.
Hah, jaa! Så dörren ryker nog, haha!
Och JA, det var dig jag menade med Hanna, haha!

Ja, jag sitter här och bloggar om Jasas tänkte jag skriva. Men inte bloggar om henne så att jag skriver saker om henne, utan jag skriver en stund och sen sparar jag och går ut och ser vad hon kommenterat, eftersom när jag publicerade det senaste inlägget (det mystiska) så hade hon kommenterat.

Men nu segar internet som bara den för Oscar tankar nåt spel till Wii som vi ska köra när det är klart, så då var det inte lika roligt, hehe. Men jag har i alla fall läst alla (antar jag?) kommentarer nu och ska skriva färdigt här och sen återgå till mitt korsord(!) innan vi då som sagt ska spela Wii.

Även om jag var mer inne på verkligt spel. Vi köpte ju ett set, minns inte om jag skrev, med olika brädspel och kortspel och allt möjligt, så jag är inne på att spela det. Men Oscar ville testa det här spelet, så vad gör man? Allt för kärleken, eller nåt sånt? Har jag hört?

Väldigt mystiskt

Det här är väldigt mystiskt.
Jag pratade med Malin precis, och då börjar min "gamla" mobil ringa. Antog att det var mamma eftersom det i princip bara är hon som använder det numret. Så tänkte att jag kunde ringa henne sen, när jag pratat färdigt med Malin.
Kollar sen mobilen och det är hemligt nummer som ringt, jaja då är det farmor och jag (okej, nu vet jag vem det är) får väl ringa henne sen när jag pratat färdigt med Malin.

Och just som vi ska avsluta ringer hemtelefonen.
Hemligt igen, ja. Så jag hinner precis inte svarar och suckar och undrar vem som vill nåt? Går på toa och då kommer Oscar in med den "nya" telefonen, men just då kändes inte så lägligt att svara när man inte vet vem det är, haha.
Vi börjar undra vem som ringer, som har båda mina mobilnummer och hemnumret? Inte så många som brukar ha alla, speciellt när hemnumret är så gott som hemligt - också.

Jag började faktiskt fundera på Hanna, haha.
Om hon typ letat upp mitt nummer, men jag minns inte vilka som står på mig och vilka på Oscar men ja, det kändes som nåt hon lätt skulle kunna göra! Så jag kollade om hon bloggat, vilket hon inte hade.
Då ser Oscar på sin "gamla" telefon att nån med hemligt ringt där också. Då börjar vi verkligen undra, vem är det som jagar oss så här? På alla nummer som finns?

Då ser jag att min gamla precis lyst.
Varför? Den var på ljudlöst och ett SMS hade kommit: Försökte ringa o fråga ang brännare till datorn. Kram Marjo. Min moster alltså, som Oscar ska bygga dator till när tillfälle finns.
Så var mysteriet löst! Funderade en snabbis på Putti också, men tänkte inte att det skulle vara moster. Men, jag skickade och sa att nu är linjerna lediga igen så det är bara att ringa, haha!

En konversation

En konversation mellan Korvas (6½ år) och Mami (46 år).

- Mamma, kan inte jag få ett Wii när jag fyller år?
- Vi får se, det är mycket pengar det handlar om och så.
...
- Har Jenni och Oscar mer pengar än er?

Funderar om han menade för att vi har ett Wii,
eller om han ska önska sig av oss?

En liten tår av besvikelse

Chathrine: Haha nej, inte egentligen. Och jag frågade ju - får skylla mig själv. Ne, men det är ju bara en omställning man måste göra att det är detta som gäller nu.
Ska kolla vad du skrev, och i affären och se om inte nåt kan gå ner! Morot och blomkål om inte annat. Fan jag blev änna sugen på det som kvällsmys, hah!

Såå, nu är hela sängen uppe.
Ska bara bäddas också, men det hinns. Blev gööör fint! Men, mööp, så kommer inte huvudgaveln få plats. Kommer en liten tår av besvikelse här. Och jag tänker då inte köpa nattdukborden som hör till "så länge" när dom ligger på 449 kronor styck! Noo way. för nåt permanent: JA! För nåt tillfälligt: NEVER!
Så vi får hitta på nåt annat.

Där emot fick vi nåt glatt besked idag:
Tyget på soffan ska vara det billigare av dom två vi hittade! Haha, annars hade vi nog fått tänka om. Men det blir i alla fall en tvåsitts med schäslong, Karlstad på Ikea, och en fåtölj till och eventuellt en fotpall. Men det är ju sånt man kan köpa till lite när som, måste man ju inte göra samtidigt.
Så det var ju lite kul, när inte sängen blir bra.

Ne, men nu är det några timmar kvar av dagen.
Ska ta och bädda och röja lite här. Tvätta sängkläderna vi haft på eftersom det (självklart) ska bytas till rena fina lakan nu när vi har fina ramen! Så antingen blir det bilder när jag bäddat, eller när jag fått tummen ur och fixat gardinen. Vi får se så länge, men det kommer, I promise!
Toodels, så länge!


För övrigt, kom jag på.
Så diffar det två centimeter för att få plats med huvudgaveln. Två små centimetrar! Hur orättvist och jävligt är inte det? Annars får vi hänga av dörren. Suck, vi får se.

Vi lyckades i alla fall bestämma oss

Jasas: Hah, neej! Mardrömmen verkligen. Tur att jag sådär inbyggt rullar mig till honom så i värsta fall får vi knö på en 80 säng, hah!

Anneli: Jag märker bara sånt, annars, med Oscar när han typ frågar om jag sett vad han skickat och så tar det långt tid innan det kommer. Hel mysko.

Pratade precis med mamma.
Vi ska åka och hämta sängen idag! Har inte bestämt färgen än, men det blir Ikeas Malm. Och så köper vi bara ramen nu för att mäta sen om bak-grejen får plats. Eller huvudgavel hette det visst.
Risken finns, att på några millimeter, kommer inte kunna stänga dörren med huvudgaveln, hah. Nu gör vi ju i princip aldrig det men ändå. Så vi får kolla och fundera.
Vi lyckades i alla fall bestämma oss!

När det blir fel, blir det ordentligt fel

Det är så kul när mitt MSN ibland bestämmer sig för att inte skicka allt jag skrivit till Putti. Ibland frågar hon nåt, jag svarar och efter ett tag undrar hon varför jag inte svarar.
Lite så var det igår.

Min dator:
Putti säger: ja tror ja ska sova snart
Putti säger: börjar bli trött...
Putti säger: får ja de?
Jenni säger: Jaja, för den här gången då ;)
Jenni säger: Tror faktiskt jag ska ta och nana nu...
Putti säger: nähä?
Jenni säger: Aha!
Putti säger: aha?
Jenni säger: Japp! :p
Putti säger: e de ditt svar på frågan?
Jenni: Nähä skrev du?

Puttis dator:
Putti säger: ja tror ja ska sova snart
Putti säger: börjar bli trött...
Putti säger: får ja de?
Putti säger: nähä?
Jenni säger: Aha!
Putti säger: aha?
Jenni säger: Japp! :p
Putti säger: e de ditt svar på frågan?
Jenni: Nähä skrev du?


När det blir fel, blir det ordentligt fel.

Bestämma oss pang fort

Anneli: Haha jaa, tur att det är just hon då som är tillsammans med just honom som har samma uppfattningar där!

Jasas: Ja, alltså jag tycker det är kul att kolla in och se vad hon har att säga, men jag tycker ju inte att hennes ord är lag (just detta var ju en rolig grej, så dumt skrivet av henne) eller nåt. Att man kan tycka det förstår jag inte.

Now, it is morning, I have been told.
Eller snart förmiddag? Spela roll, god morgon i vilket fall. Jag gick och la mig vid 0.30 i natt, lite mer än två timmar efter Oscar. Och då hade alla flickor sagt god natt. Lite lustigt att vi alla tre var inne på att lägga oss samtidigt. Men det var kul att tjöta av sig lite med fina flickor, me like.

Men vad me no like, är säng på golvet.
Dom glider ju isär (för vi kommer inte ihåg var klämmorna är, men nu vet jag nog ska gå och kolla sen) och så vaknar man i hålet och har ont i ryggen. Blä, inte kul. Och vi har inte bestämt sängram än, så det dröjer ju. Eller så får vi bestämma oss pang fort, så kunde den vart här idag kanske.

And I melted

En låt som jag ett tag skulle haft som soundtrack till mitt liv, och som fortfarande betyder mycket, är Bon Jovis It's My Life. Den låten kommer nog alltid förfölja mig, och betyda mycket.
Och så råkade jag hitta den unplugged och i slow-mo. And I melted.

Blondinbella har talat

Blondinbella har talat, och dömt ut (vad jag tror) större delen av världens förhållanden.
Ah, så allvarligt är det väl inte? Läs och döm själva: take me to Blondinbella!

Ett gammalt inlägg

Jag hittade ett gammalt inlägg jag skrivit, närmare bestämt den 10 juni förra året klockan 00:58.
Det sjuka är att det känns som om jag skrev det... i förrgår? Kommer inte ihåg exakt vad jag skrev och sådär, eller var jag var eller hur jag kom att tänka på det, men jag kommer ihåg känslan jag hade när jag skrev det.
Som om det var i förrgår.


Och apropå gammalt, jag råkade hitta en låt jag alltid lyssnade på när den kom.
Hade den på datorn och höjde alltid radion när den kom. Eller lyssnade extra, eftersom den ofta kom runt 22-22.30 när jag (i min period när jag la mig tidigt) gått och lagt mig. Alltid, samma tid.
Elin Lantos "I Won't Cry".

Svenska folket röstar ju som jag vet inte vad

Anneli: Tack för tipsen! Synd att jag inte äter avokado bara, och tur att jag inte äter mango haha.

Jsoul: Tack! Bloggen är startad i april 2008 men jag kom la inte igång förrän juni eller sådär.

Chathrine: Asch då, kunde du inte sagt att man kunde äta två nävar nötter innan man kom upp i dåliga kalorier? Haha ne men jag föredrar faktiskt nötter före chips också.
Ska försöka tänka på det med grönsaker, även om det inte är lika gott som frukt, hehe. Tack för tipset!

Jaa, idag har varit en lång Melodifestival dag!
Vi gick hemifrån vid 12 och kom hem lite innan 20. Men det var riktigt kul på gen repet! Kul att se allt bakom, och sen när man kom hem och tänkte på hur dom faktiskt gjort och vad dom ändrat.
Sen att det blev kass i slutändan var ju inte lika kul.

Svenska folket röstar ju som jag vet inte vad.
I första gallringen skulle Caroline och Marie åkt, och kanske Emilia. Andra gången kunde Alcazar åkt (det är ju inte som om det är sista gången för dom?). Nina är den, från denna delfinal, jag tror hade störst chans att klara sig i stora Eurovision.

Sen tycker jag allt det nya är helt skumt.
Som nu när Caroline gick vidare till Andra chansen, hon får ju också en chans från den internationella juryn. Hade det inte varit bättre att ta nån som inte kommit vidare alls?
Ja, jag säger då det.

Oscar han har gått och lagt sig han.
Men jag har både Anneli och Putti på MSN, plus att klockan inte är SÅ mycket så jag blir nog kvar här ett tag. Så dagen fortsätter lite till. Åt för övrigt en nachotallrik idag. Kände att det var inte för onyttigt, haha. Jämfört med allt annar på menyn. Och gottigt var det.

Så det var en dunder bra julklapp!
Hela dagen har varit mysig och kul och jag gör gärna om det!

Nu är sänggaveln väck

Så skönt, nu är sänggavlen väck!
Får vi bara se vad för en vi ska ha istället och när vi ska fixa det. Men vi slipper i alla fall ha det ståendes i hörnet nu. Är nog första gången sen vi flyttade in som det är tomt där? Ja, förutom grejer som ska vara här då.
Nuu, får min byrå plats där!

Anders tyckte den var fin, synd att slänga.
Men, skulle vi sälja hade det tagit längre tid och vi betalade inte allt för mycket för den heller. Vi sålde ut den på jobbet för att det varit en visning. Jag prutade lite till eftersom jag inte fick nån rabatt.
Blev ett fin-fint pris för en ram och två bord.

Inte för att jag klagar

Jasas: Jag har faktiskt tänkt på det när jag "sett" Björn! Att dom påminner om varandra, eller ja mer att han är lik Oscar då.

Anneli: Haha neej, jag minskade den för jag trodde den var så stor som jag ser den. Så du har rätt. Men då är det bara hos mig det är koko, suck.
Haha det var ju snällt tänkt men ack så fel det gick. Men så duktig att inte röra påsarna! Undrar om jag haft den karaktären om dom legat hemma hos mig, haha!

Chathrine: Tack för tankarna! Tror det blir nån form av grus eller sand faktiskt. Blev bara så snopen när det inte blev som jag tänkt, hah!

Jag tror faktiskt texten ser likadan här som hur er nu, fast inte som när jag förhandsgranskade från designen. Men i vilket fall är den mindre än det jag såg igår, och det var ju det jag var ute efter.
Kanske bara var seg på att uppdatera här, vad vet jag?

Satte mig faktiskt med det som blev över (alltså typ allt) av vindruvorna igår. Det blev för mycket och passade inte riktigt med det andra, men dom är ju lika goda idag!
Så blir det en påse sen innan vi åker. Och så ångrade jag att jag inte köpte med cashewnötter igår. Tog så lite igår för det brukar alltid bli över, men det var gooott.
Så sett, när det inte fanns kunde jag inte äta mer?

Jaja, nog tjatat. Ska väl kolla lite bloggar som kommit under natten och morgonen innan jag hoppar ur handduken och börjar göra mig redo för dagens bravader.
Ska bli skoj som attans, och känns nästan som hela dagen försvinner? Vi åker vid 12 och är inte tillbaka förrän tidigast 17 förmodligen? Inte för att jag klagar, nej nej.


Men sen tänkte jag på det här med frukt också. Finns det nån frukt som är mer och nån som är mindre bra att äta? Om man ser i att gå ner och "erstätta" godis typ? Nu hade jag ju bara tänkt att det skulle bli så här till helgen, om/när godissuget smyger på. Om det nu har nån betydelse?
Kom i alla fall att tänka på det när jag stod och plockade igår, att det kanske inte gjorde nån skillnad om man tog en sån där eller en bit choklad - typ.
Så, o visa människor, hur ligger landet?

Måste fråga

Måste fråga er:
Är texten i inläggen i samma storlek som länkarna i menyn
eller som länkarna med kommentarer och sådär?
Eller nåt heeelt annat?

Sjuuukt sugen på fredags gott

Haah, jag skulle lägga upp mina bilder på mitt kvällsmys men så fastnade jag med bästaste Jasas på MSN och bara glömde lägga in dom efter jag lagt in klockslagen.
Jag blev så sjuuukt sugen på fredags gott, och när vi ändå skulle ner och handla tänkte jag att det var kört. Men! Så kom jag på att man måste ju inte äta just godis, för att det ska vara gott!
Så, nu när hon påminde mig (pratade om att jag lagt upp bilder på vad vi handlat, skulle säga att jag lagt upp på detta också men neeej) så lägger jag upp dom NU!Här kommer i alla fall bilderna

Jaja, jag kollade på Let's Dance också,
men det sa jag ju inget om?
Här kommer i alla fall bilderna:En bringare med en vattenpinne i som blir till is (i frysen), kallt och gott.
Ännu en ny stekpanna, ska vi se hur länge denna håller?
Blåa och vitt doftljus (till badrummet) ska dofta tvätt(?).
Glas/ljushållare för 3 kronor styck i fyndhörnan! Helt felfria!
Bruna och beigt doftljus (cheesecake, bullar och kladdkaka) till köket.
Ölsejdel/oboyglas. Bara till Oscar, för vi plockade på oss en visning som vanligt.
Påsklämmor, som alltid tycks försvinna här.Och bara för att bevisa liksom,
att det var till oboy den var köpt och inget annat.
Och ingen kan väl mista va som finns i muggen?
Eller snarare i botten?Vi skulle köpa grejer till dom små och sprang in i plock-och-pill-affären också.
Dom har massa olika grejer hit och dit.
Ljus och tillbehör, leksaker, kalasprylar, kökstillbehör, tavlor, handdukar.
Ja, allt utom present till en 17-åring.
Det var även där jag köpte pappas handdukar när han fyllde år.
Och dessa små grejer då.
Vi har ingen burk till kaffet där man kan ha hela förpackningen i.
Nu har vi det! Snygging där, liksom.
Och en bricka/uppläggningsfat i samma serie, eller vad man ska säga.
Halva priset var ju inte så tråkigt heller, hehe.
39 krons och 69 krons tror jag dom kostade från början, som hittat!Och så ville Oscar vara med, igen.
"Kan du inte lägga ut en bild på mig nu när jag får sitta här själv,
när du äter middag framför tv:n och jag får sitta här?"
Men, det är faktiskt valfritt.
Antingen sitter man där och äter för sig själv,
annars sätter man sig med mig och ser Let's Dance.
Faktiskt.Och här, ber jag om er hjälp och goda smak.
När jag hittade detta fyndet såg jag framför mig värmeljus och stenar.
Mitt badrum går ju i lite havs-aktigt och jag tyckte det skulle bli så bra.
Tills vi kom hem och det blev så här.
Min fråga är då (inte så konstigt kanske):
Vilken av dessa ser bäst ut?
Trodde väl egentligen inte att ljuset skulle få plats, där av stenarna.
Men så tyckte jag det skulle bli fint.
Nu funderar jag på att köpa "grus" på jobbet istället,
som ett fjärde alternativ då?
Så, vad säger ni, o smakfulla människor? What to do?

NU ska vi gå ner och handla

Ann-Sophie: Taack!!

Anneli: Vi har ju resårbottnar så vi behöver ingen botten som tur är. Annars verkar den robust och bra. Tycker hela Malm-serien är ur läcker, speciellt byråerna (även om vi har nästan identiska hos oss) och en sån lär hamna i hallen.
Oookaj, då är jag med! Blev bara så förvånad, det är ju annars nåt man borde veta tänkte jag, haha!

Jasas: Jaa, men tänkte att det blir ju lite roligare att titta då än om jag bara babblar "Så tittade vi på den, sen på den, sen den, och så ska vi köpa den blabla"! Jaa, tänker sällan lika på hur vi vill ha det, så när vi bara hittade nåt som klickade så får man ju ta det!
Tar ju egentligen lång tid att få ett rum, och ett helt hem helt i ordning!

Jag skulle bara gå in och skriva "Nu ska vi gå ner och handla, sen ska jag lägga in bilderna på vad vi köpt." men så hade jag fått kommentarer att svara på så Oscar bara tjatar och tjatar. Men NU ska vi gå ner och handla, sen ska jag lägga in bilderna på vad vi köpt.

Det känns skit bra och kul och ja, allt!

Marina: Japp, det var riktigt nice! Åh, tackar tackar!

Jasas: Men... Men... När ska vi åka till Ikea? Om jag frågar så då? När ska vi åka till Ikea tillsammans, kvinna?

Anneli: Ne men tackar! Skulle jag väl kunna göra, lite MSN-tid utbytt mot pill i blogg, låter bra? Haha!
Vi började på Bauhaus (badrumnsavdelningen) och gick vidare genom Jysk (ojdå?), den lilla inredningsbutiken bredvid, en snabbis på Expert, EM möbler, kollade mega stora Media Markt (shit vilket sortiment!) och sen en sväng in på Mio. Sen gick vi övervången på Ikea (trodde renoveringen skulle varit klar nu, suck) och åt innan vi tog nedervåningen. Perfekt runda i fyra timmar!

Ja, som sagt för den som är intresserad av var vi varit idag så fick Anneli ett långt svar med detta. Har kollat massor och det känns bra. Hittade inget bra till badrummet, det var lite tråkigt bara (dom hade minimalt utbud på Ikea vad gäller sån "hylla" man ställer under handfatet). Men vi hittade soffa som vi båda bara pang JA, DEN! Äntligen, haha! Vi har inte varit ense  alls om just den punkten. Och vilken slags matta och vilken matbordstaklampa.

Vi har varit riktigt överrens idag. Förutom när Oscar säger "Och så får vi kolla på tv-bänk" och får svaret "Ja men det har jag ju redan bestämt!!" haha. Så det behövdes inte. Men det känns skiiit bra!! En dag kommer vi nog bli klara så vi kan få det fint och trivas här. En dag, inte allt för långt här ifrån. Kanske? Wiho!

Det vi tittat på då i alla fall, är följande: soffa från Ikea i form av Karlstad med schälsong, förmodligen i sivik mörkgrå, är inte helt hundra på vad färgen hette men det blir nåt i den stilen i alla fall. Och antingen nån fåtölj eller nån fotpall bredvid. Och inte med ekben utan i aluminium.
Mattan blir nåt i stil med denna, "hårig" och grå ska den vara i alla fall.

Sen har jag tittat ut tv-bänk och soffbord på jobbet. Har inte bestämt att det ska vara exakt dom men nåt i samma stil. Vita, högglans. Tv-bänk alá lång och tv:n på väggen. Och så ett vitt soffbord på den gråa mattan, jammi!
Och lampan över matbordet (matbordstaklampan) ska antingen vara två av denna, eller en av denna. Eller ja, nåt liknande. Jag tyckte inte dom var gööör snygga, jag var mer inne på nåt som den här, men Oscar vill att lampan ska vara vid så ljuset kommer ner bättre. Vi får se, men vi är överrens om hur det ska vara och sådär, det är bra!

Det är väl det... nehe! Skulle sagt att det var det vi tittat på idag och kommit fram till, men det mest akuta var ju sängram, och det har vi ju så klart tittat på! Jag vill ha en i serien Malm, den som är överst i en stor bild med säng och sängbord och en byrå står väl där också. Men vi är inte helt säkra på att den skulle få plats så vi funderade på att köpa bara ramen och köpa den bakom när vi flyttat. OM vi ens vill ha den då. Annars hittade jag en annan på Ellos, som det kanske nästan mer lutar åt. Färger är vi inte helt hundra på än, på nån av dom. Men DET var det.

Detta har vi tittat på idag (förutom den från Ellos då, men den fanns ju i tankarna). Och det känns skit bra och kul och ja, allt! Kommer bli så fint här när det blir klart. Tar väl sitt lilla tag, men en dag är vi färdiga får vi hoppas? Och, jag ska fota mina små fynd sen. Blev inte mycket alls, men Oscar sa att han inte skulle orka bära så mycket hem sen.

Men inte på Ikea in, no no

Erika: Så är det ju inom handels. Jag är bara glad att vi inte öpnnar 8 och stänger 22 som Ica, det är långa dagar det!

Jasas: Taack! Så BRA! Då vet du vart du tar vägen när du är lite off eller sådär, kommer du in här och kikar, haha!

Emma: Han blir 7 år i juni och är sådär jätte lill-gammal, hah!

Jag ville sova, jag var trött, det blev lite senare.
Vi skulle åkt om en kvart, men eftersom jag inte kunde somna igår kväll låg jag vaken till 2-tiden och kunde bara inte vakna när klockan ringde 7.30. Tror Oscar gick upp efter 8 nångång, sen kom han in till mig och sa att jag skulle inte somna om efter han gick och duscha (Va? Ligger du inte i sängen?) och sen var klockan 8.45. Ojdå?
Men, vi har ju inga tider att passa så vad gör det?

Ska bara helst vara hemma till 18, om det går.
Och det är ju en stund kvar tills dess. Blir nog att vi går i andra affärer först och strosar på Ikea sen. Där glömmer man liksom tiden, istället för att man stressar i dom andra affärerna för att man vill hem.
Men inte på Ikea inte, no no.

Så jag kanske ska hälla i mig frukost.
Och tugga lite, så man står sig efter alla promenader som det blir. För nu är det inte lika bråttom som om bussen gått halv nu, för nästa går halv om en timme. Så det är ju lugna puckar. Ska ju bara klä på mig, göra mig i ordning, borsta tänderna, sätta i linserna, äta och kolla på allt är med och mått och allt.
Ja, men det är ju luuugna puckar!

Nana gott med ett leende på läpparna

Marina: Tack, det blidde det!

Erika: Vi har ju öppet 10-19 så det är ju den långa dagen (om man inte räknar när vissa börjar 8) så idag var ju en kort dag, hehe.

Jasas: Haha så tänkte jag också, men jag kände att det inte var läge att ta upp det när jag "vunnit". Men ska fråga nån dag, hehe.

Anneli: Haha ja, så sånt gör man bara i smyg...

Jag har pillat! Och oj som jag pillat!
Men det var kul och jag blev, läs och häpna, nöjd! Så nu kan jag nana gott med ett leende på läpparna. Äntligen! Plus att det blev så jag verkligen. Turkos I love. Speciellt turkos och brun, jam!

Nu, tänkte jag strax skära frukt.
Några få minuter Lost kvar (förmodligen slut innan jag är klar här) och ta med till sängen och Scrubs. Har inte druckit min middag än (åt lunch vid 15-tiden om jag inte minns fel?).

Lite impad att jag inte är hungrig än.
Men, då kändes det bättre att bara äta lite gott. Det är ju alltid mys liksom? Så, det är lika bra att säga natti och imorgon ska vi för-shoppa! Yeehaaw!! Och säkert shoppa med, höhö.

En kopp kaffe eller fem

Jaha, god morgon folket!
Blev inget tidigare jobb idag. Eller jobb och jobb, vi börjar alla 10 men Malin skulle vara på plats 8.30-9 och jag tänkte varit där strax efter 9 för att ta en kopp kaffe eller fem och tjöta och sådär.
Men, Oscar gick inte upp och jag kom in upp och eftersom jag skulle duscha och sådär får jag komma lagomt så jag hinner till 10. Men, man kan dricka kaffe i kassan också.
Man kan, men vi gör inte. Oh nej, inte.

Jenni med dom fina benen

Jag bytte namn på MSN till Jenni med dom fina benen. Malin undrade varför, just fina ben.

- För att jag har det! Sitter och beundrar dom.
- Du skulle se mina.
- Dom är inte i närheten av mina!
- Beror på. Är dom ny rakade?
- Jag har byxer på mig.
- Är dom väldoftande?
- Så klart.
- Då är dom bättre än mina.

Ja, och vad var det jag sa då?

Se Bolt i 3-D

Marina: Jaa, det ska bli riktigt kul! Spännande att se allt dom gör bakom och sådär. Hehe tack, får klappa mig själv på huvudet!

Jasas: OJ! Så långt! Förr hade vi väl runt 4 mil (Kållered, har för mig Anso pratat om den?) och tyckte det var långt, haha!
Jag hade faktiskt lite fundering på hemmagjord pizza också, OM jag hade ätit då. Kanske tills nästa fusk?

Chathrine: Japp nu funkade det, tjoho! Välkommen tillbaka, hehe.

Anneli: Du, det kan man minst sagt säga haha!

Har suttit och pillat lite i PowerPoint.
Guu vad dom gjort om och det var länge sen jag var där! Nog för att det (vad jag sett) är bra förbättringar men man blir så förvirrad, haha. Håller på och fixar vad vi ska skicka till chefen inför veckans kampanj. Så det var kul, även om det inte blev speciellt avancerat direkt.

Fick dessutom låna Mio som modell!!
Försökte googla nån kul och klatchig bild men hittade inget bra och så kom jag på Mr. Sunshine Himself. Gjorde en grej men antingen tyckte inte Malin det var bra eller så kunde hon inte få in den i det hon redan gjort, haha. För den kom inte med. Men skit samma, det var bara kul.


Pratade även med min lillebror idag.
Han hade bett om att få vara här nån dag nästa vecka när han har sportlov. Han ska vara med vår mormor också, hon hade planerat typ hela veckan, haha. Men han själv hade frågat mamma om han inte kunde få vara här nån dag, och det kan man ju inte säga nej till?

Och vi har pratat ett tag om att ta med honom på bio.
Så jag frågade om han ville se Bolt i 3-D och det ville han. Och om ni minns när vi såg High School Musical on ice, så såg vi hälften och sen ville han gå. Kanske att han inte förstod eftersom allt var på engelska och i sång, och detta är på svenska, men jag ville vara säker:

- Tänkte, ska vi åka in till Göteborg och se en film då?
- Eh... Jaaa!
- Så kan vi se Bolt, om du sett reklamen för den?
- Hmm... Nej...
- Nej, i alla fall, det är en tecknad film om en hund som är filmstjärna. Och den är lite häftig för den är i 3-D, du vet så man får ha sånna glasögon, fast kanske inte precis likadana, som du har hemma i rött och grönt, fast kanske i andra färger.
- Jaa!

- Stannar vi och ser hela filmen då?
- Eh, ja?
- Så vi går inte efter halva då?
- Eh, nej?
- Så vi ser filmen till slutet?
- Ja.
- Bra, då ska jag kolla lite här på det då.
- Men jag kan kanske ändra mig sen!

Min kusin-systerFick en sån fin bild på min kusin-syster förut,
så jag måste visa upp henne här!
Sötaste och finaste ever, vad hon än säger själv!
Här är hon, min och bara min:
Toksugen på pizza

Bah, jag blev så helt toksugen på pizza!
Har en påse kvar för dagen att dricka (åt frukost innan jobb, ett äpple där/i slutet och en påse när jag kom hem) så den får ju komma till sen. Men jag blev bara så sugen på pizza!
Ser det liksom framför mig, känner doften, smaken, känslan på tungan! Beloved pizza! Men, nej. Om jag så måste hugga av mig en fot eller två så blir det ingen pizza.

Vi åt mat igår, det får räcka.
Ska dessutom äta (ute dessutom, även om det är på "riktig" restaurang) på lördag också. Kom på att jag kanske inte skrivit det (heller)? Om våran julklapp från papi?
Vi fick varsinn biljett till genrepet till Melodifestivalen, så dom (pappa och Lena) ska gå med oss och hennes två pojkar/söner/killar ska gå tillsammans.

Och efter blir det då middag, ute.
Antingen åker vi med dom hem, men då bjuds det väl på gott-gott (man kan så sett säga nej, bara man inte börjar är det ju inte så farligt att låta bli) och sådär.
Annars åker vi väl hem och tittar på väggarna och äter morötter? Ja, just den delen löser sig. Men ja, no pizza for me today. Forget it, huvud! Get it out!

Vad är klockan egentligen?

Jasas: Haha, jag skriver alltså för långa inlägg? Vi har väl 2 mil kanske? 20 minuter med buss så det är inte alls farligt! Ungefär samma med bil så det skit smidigt!

Alltså, vad är klockan egentligen?
Ja, det står att den är 18.38 men det känns så konstigt. På ett sätt känner jag "Är den bara halv sju?" men samtidigt känner jag "Är den redan halv sju?" (halv sju var den när jag fick tanken).
När vi kommer hem vid 17 båda två blir hela dagen så konstig. Man har inte varit hemma många timmar, men det är snart läggdags. Känns som det är gör lång tid kvar tills vi ska sova, samtidigt som det känns som det är stress för snart ska vi sova? Gud så knäppt det blev!!

Shoppingsugen

Hah, nu blev jag shoppingsugen!!

TJI-fucking-HO!

Jasas: THANK YOU! Alltid kul att göra, höhö. Men jag tog faktiskt bort dom (fem) kommentarerna som redan fanns, haha! Blev lite lättare så, men tack för att du försöker!!
Och ja, det är nåt sånt vi tänkt på. Men man ska komma iväg till Ikea och sådär också, hah.

Anneli: Thank you too!!

Marina: Tack!! Och det verkar som det alltid är svårt, mutter...

Ann-Sophie: Taack, gissa vart dom kommer ifrån hahaha! Och ja, vad har man annars att smycka ut sitt hem med om inte Jyskpåsar? Behöver jag säga att sängborden kommer därifrån också? Haha!

Jag är glad att förhoppningsvis inte så många av mina (tänkte skriva kunder här, hmm) läsare har koll på vårat sortiment. Tänker på Ann-Sophie främst som ofta kommenterar "och där var det Jysk ja!" typ. Och så kan jag inte låta bli att titta mig omkring och fnissa. Hah.


Annars har jag vart och jobbat idag.
Carina ringde vid 8 och lät inte alls bra och bad mig hoppa in för henne. Självklart! Lite kul också, för hon säger ju, som man väl gör om man är artig och sådär, när hon ringer och vet/hör att hon väckt mig: "Förlåt att jag ringer och väcker dig" men hellre det än att hon ringer tio minuter innan bussen går för att jag ska hinna? Haha. Tyckte bara det var lite komiskt, att man säger sånt.

Och eftersom hon mådde så idag, blev det inget jobb för henne imorgon.
Vem hoppar in då? Japp, du gissade rätt: MOI! Jag bara ääälskar när folk är sjuka haha! Dom börjar nog snart på alvar (och inte bara på skoj längre) fundera på om det inte är jag som gör så dom alla blir sjuka hela tiden. Alltid är det ju nån som är det. Jessicas barn är ju sjuka titt som tätt, sen var det Patrik, sen Jessica själv och nu Carina. Malin har ju haft nåt där emellan också. Men, jag står kvar!

Men på fredag ska jag vara ledig.
Då är Oscar ledig också så vi ska faktiskt bege oss in till Ikea och sådär och kolla. Åka hyffsat tidigt och bara strosa. Så gott. Gärna göra av med massa pengar, hah! Ne men som sagt så verkar hemmet ju vara på väg att bli i ordning snart, så då är det gott att kollat sånt. För, läs och häpna: Fastighetsskötaren har varit här idag!! Gissa om jag blev chockad när jag kom hem och stängde "fel" innerdörr.

Då började jag kolla runt.
Han hade (av nån anledning?) plockat ner hatthyllan och tatt ner klossarna den satt på. Hela hyllan ska bytas så det är beställt tillsammans med lister till ytterdörren så när det kommer ska han fixa det. Så lagom tills vintern är slut slipper vi frysa här hemma? Han har täppt igen vid foten till handfatet i badrummet. När man fyllde upp det och släppte så hade vi allt vatten på golvet.

Men så måste jag ju gnälla.
Sorteringshyllan (den under diskbänken där man slänger skräp) skulle bytas enligt protokollet när vi flyttade in, för att den var rostig. Detta propsar jag på för att det inte ska komma när vi flyttar "Men, vi bytte ju denna -08 och behöver byta igen?! Ni får betala!" men den nya var så fuuuul. Och lådorna var så långt ner. Och den var trög. Så det blev jag besviken på faktiskt. Och gnäller lite om.

Sen missade han en sak, som jag så sett kan förstå.
I klädkammaren hade en stolpe lossnat, var också med på protokollet att den skulle på. Samma sak där att jag vill ha det gjort ("proffsigt" för att inte få skit sen dessutom) för att inte få det när vi flyttar. Men han visste nog inte vart stolpen var och sådär, så den har han inte monterat. Men, det är bara att ge sig på't igen. Och, ett eluttag har han bytt också, också från protokollet som dessutom var trögt.

Och, det bästa av allt faktiskt.
Vi ska få ny kyl/frys!! Den vi har nu sluter ju inte tätt. Minns inte om jag förklarat, så när jag ändå är igång kan jag ju göra det. Dels öppnar den sig gärna om man inte stänger ordentligt. Men sen när den är stängd står lampan på (tur att vi inte betalar för elen än!!) och drar plus att värme kommer in så den över kyler. Mat blir dålig och fryser i princip. Enda fördelen var att dryck var kall, men så ska det inte vara.

Så nu känns det bättre.
Med det mesta faktiskt. Och vi har typ enats om vissa grejer som vi var lite oense om innan och sådär. Fan det är flyt! Hade vart kul om mycket kunde varit klart tills det blir massa kalas. Blir ju lite roligare då. Dels för dom som aldrig varit här och för dom som varit här som får se lite nytt. Jag är taggad som fan, känns skit bra! ÄNTLIGEN liksom! Nu är det våran tur, om än lite sent! TJI-fucking-HO!

Fan vad bra det känns

Maten står i ugnen, luktar gudomligt!
Bara lite, lite kvar. Och till maten tittar vi på... Heroes! Säsongsstart idag, jippi! Sen är dagen snart slut, fan vad bra det känns. Maten blev lite sen bara, för vi var ute och promenerade förut. 50 minuter i bra takt ("Aj, ont i vaderna. Ska vi sakta ner (som vanligt)? Ähh, vi kör på!") och sen in på Lidl och handla sen bar det raka vägen hem och igång med maten.

Så köpte vi nåt "mass-spel" också.
Det var massa olika spel i samma kartong alltså. Så jag funderar på om vi ska sätta oss och spela lite sen. Fick dessutom i julklapp av mamma en kortspels grej med 20 olika kortspel så vi har att göra. För att sen avsluta med Scrubs. Japp, låter som en skit bra plan! Fan så nice allt är. Förutom blogg.se då. Håller på - igen - med ett inlägg men nee.

Men, vill det strula så får det la?
Jag ser ju ändå bilderna här själv hur mycket jag vill. Tänkte bara varit snäll och delat med mig till er andra, så det är väl mer ni som ska klaga på blogg.se isåfall. Faktiskt. Mm, maten luktar så gott! Och jag är hungrig i min mage! Fast inte speciellt sugen på varm mat/tuggbar mat. Konstigt ändå. Men, njuta ska jag! So long!

När jag ändå var i farten

Kom på att jag har nog aldrig, riktigt ordentligt, fotat kötet? Hade ju en visning för ett bra tag sen på lägenheten, vissa delar i alla fall. Men köket glömde jag ganska garanterat.
Så, när jag ändå var i farten med kameran passade jag på att fota.Fyra kort, fyra hörnen. Lite tomt - än så länge.


Och, när jag som sagt var i farten kom jag på att jag nog inte visat min fiffighet i badrummet? Vi har ju som sagt gööör ont om plats, plus att vi inte hittat vad vi egentligen vill ha där och sådär.Tandborstar och kräm på väggen. Handdukar på handfatet.


Och så vet jag att jag försökt att förklara hur mönstret på kökstapeten ser ut. Innan den kom upp så jag kom inte riktigt ihåg exakt hur den såg ut så det kan ha låtit konstigt. Så varför inte fota?Gula blommor är lite fel att säga, men typ.

Varit här och gått

purplerain: Ne, vi är fruktansvärt bortskämda idag!

Nu har killarna varit här och gått.
Först kom en kille, vid 11.40. Då stängde jag av min dator för vi hade fått brev innan om att dom skulle bryta strömmen. Han grejade en liten stund och sa sen att en kollega skulle komma och installera den, men det blir nog snart för han var på undervåningen. Okej.

Zappade på tv:n, vad gör man annars?
Började fundera på om kollegan gick på lunch kanske? Tog min lunch, zappade lite mer. Sen, en timme senare, kommer killen som ska installera och efter en liten stund tar han strömmen. Så, jag började läsa på min bok som jag fick i julklapp (av mamma, som förhoppningsvis ska funka).

Ett litet kick senare var han klar.
Och jag rusade till datorn! Haha, inte riktigt så men typ. Höll ju på och blogga mitt när dom kom! Och försöker nu med, men jag får inte lägga ut alla bilder jag vill och jag säger bara antingen allt eller inget. Så, det ligger ett utkast tills blogg.se vill vara kompis igen.

Funderar på att göra (kall)såsen till ikväll.
Har ju inget bättre för mig och så får den dra sig lite. Vitlök blir ju inte sämre ju längre den drar liksom. Är så sugen på maten, vill ha nu, nu, nuuu! Men salladen och så kan man ju egentligen förbereda också. Äh, det går ingen nöd på mig. Och Oscar är nog hemma om en timme eller två.

Sängbord däremot

Jag har nog inte sagt det rakt ut än, men våran säng har dött.
I söndags monterade vi ner sängramen så nu står den på samma ställe som vi några minuter tidigare tömt på kartonger, underbart. Men en sängram tar ju inte så mycket plats, inte mer än kartonger i alla fall. Sängbord däremot.
Men, jag tror dom var menade för andra platser:Halvvägs försvann varmvattnet

Jasas: Ja, en dag hoppas jag det. Men samtidigt så blev det en sporre att fortsätta. Känns skit bra!

Det gick sådär bra med min varma, goa dusch.
Halvvägs försvann varmvattnet och jag fick liksom stressa igenom. Hatar när det blir så. Speciellt när vi har så kallt så vill man inte komma ut som en ispinne från duschen heller. Så det var inte alls skönt.
Och så blir/är jag så stressad när jag inte vet om/när folk kommer och då vill man ju inte gärna stå i duschen, haha. Dels är det ju el-gubbarna men så felanmälde jag ju allt igår igen (två månader sen sist).
Så man vet ju inte om/när folk tittar in. Men, nu är jag påklädd och redo för besök.

Sitter och lyssnar på Rix FM här vid datorn.
Imorgon ska dom göra nån typ "protest" (kommer inte på ordet, tror inte dom använde det) och bränna dun täcken och kuddar, där dom är i fjällen. Tycker bara det är så fel, fel, fel.
Oscar sa det att det är ju typ slöseri, fåglarna har ju plågats och det är vidrigt men om vi bränner upp allt, då har dom ju plågats i onödan? Man får försöka tänka att man hedrar fåglarna istället.
Mailade dom, bara för att sagt det liksom. Bättre än inget.

Det är sant, snark

Jasas: Synd att vi inte har tomt att skotta då, hah. Får kanske erbjuda mig hos nån annan? Men kassarna. Weeell, jag är rädd att Oscar blir ledsen om inte han får bära hem dom? Haha!

Anneli: Ja, och så länge man inte fuskar varje dag tycker jag det är okej. Nu har vi dessutom en kaka kvar (Oscar köpte en också) och jag SKA INTE äta av den idag. Annars brukar hans vara slut när han kommer hem, hah. Men inte idag!

Nemen, vad hände?
Oscar sa till mig 7.15 att el-gubbarna kan komma från och med 7.30 så om jag ville gå upp. Mummel mummel, duscha nu kanske, mummel. Så säger han att det är inte så troligt att dom kommer till oss först, i mitten. Ne det är sant, snark.
Sen vaknade jag till, ingen aning vad klockan är eller nåt men antar att han snart ska gå. Kommer upp och han borde gått för fem minuter sen. Ja just det, dom skulle till stan idag.

Men om en liten stund ska han gå.
Och när han inte vill messa mer ska jag gå in och duscha nu. Sen lägga mig med min dyna för idag är verken ännu värre. Funderade på att åka och titta på sängar idag, men nej. Inte idag.
Och bättre att ta det en dag när han är hemma lite tidigare än "vet inte, men vi slutar typ 14.30". Så idag får jag min rå-om-Jenni-när-hon-inte-mår-bra-dag. Som börjar med vaaarm, go dusch. Haaaa't!!

Då får man fuska

Jasas: Aw, tack! Jag försöker och det blir lättare med sånna ord! Och, du ska veta att du är en förebild! En dag kanske jag blir lika duktig som dig?

Sååå, nu har vi här så rent och fint.
Känns så gott och då kan det komma hur många som helst imorgon, haha. Dom ska ju installera elmätaren här imorgon och då måste dom ha fri passage dessutom. Och det har dom. Vi har vart så duktiga här så det är inte sant. Och nu kommer det bli nemas problemas inför kalasandet i slutet på månaden!

Så snart ska jag ta min värmedyna och lägga mig och mysa.
Hann aldrig testa den innan men nu känner jag att vi ska bli kompisar så när jag och Oscar ser nåt avsnitt Scrubs ska jag ligga med den och hoppas att det funkar och hjälper. Har ju vart mycket idag som irriterar ryggen och det kombinerat med mensverk är inte jätte kul. Men, det är ju bara ett litet tag av hela livet!

Bestämde också att jag ska äta mat imorgon.
Jag är verkligen så sugen på varm, riktig mat att tugga. Så vi ska göra grekisk pytt, yeehaaw! Gott som bara den och nyttigt, bra att ta som liten paus i pulvret. Så köttet ligger redan i marinaden, haha! Kommer bli riktigt, riktigt gott imorgon! Hade tänkt äta idag men kom på att jag ville ha detta, om jag nu skulle äta, så det fick vänta. Jam!

Jaa, jag ska faktiskt ta med mig chokladen till sängen också...
Mensen är undantag, då får man fuska, haha. Och jag åt inget godis i helgen, och ska inte ha nåt i helgen nu heller så lite choklad kan man få unna sig nu? Och det är ju bara för det, annars hade den inte kommit med hem. Jag har varit så duktig med det! Trots att Oscar köpt, har jag låtit bli. Japp.

Ne, nu ska jag kolla det sista.
Klockan springer ju på som bara den och snart är det mitt i natten igen. Då hinner man inte se Scrubs eller mysa. Åhh, dom små grejerna som gör en lycklig!! Ja, det spritter i hela mig bara av tanken på att vi hinner gå och lägga oss och bara ligga och skratta och mysa! Inte bara slockna och nästa dag tack.

Fan vad bra livet ÄR!

Det spelar ingen roll vems fel det är

- Varför är det blött här?
- Jag torkade av förut.
- Men det är pisseblött.
- På fönsterbrädan??
- Nej, vid min dator.
- Jag har inte haft nåt blött vid din dator.
- Du välte väl ut nåt vattenglas när du städade.
- Jag har väl inga vattenglas vid din dator?
- Nej men alltså, det spelar ingen roll vems fel det är.
- Joho!
- Jaha?
- Det viktigaste är ju att det är ditt fel!


Ja, han tog på sig skulden då.
Ja, han hittade en sjö på sitt skrivbord sen.
Ja, jag hade varit SNÄLL och städat golvet vid hans dator.
Nej, han sa inte tack.

Vi är gör duktiga!

Marina: Jasså? Kanske kan minnas nåt man tuggar? Haha.

Anneli: Ja man kan ju hoppas. Och alla kan ju inte vara lika extrema. Men sen är ju frågan om man hellre går in och köper fiber så försäljningen så sett ökar och man har att göra (förutom hos oss som skött det så dåligt då, men om man ser till andra butiker, suck).

Kom att tänka på när jag skrev till Marina, att det låter som jag inte ätit på flera dagar. Och det är inte riktigt sant. Jag har inte ätit mat som i korv, kött eller kyckling med pasta, potatis eller ris men faktiskt har jag ätit sallad kanske varannan dag av "dieten". Dels till jobbet och dels för att jag inte blir mätt, men då är det sallad som gäller.

Och nån (mörk) macka eller knäcke macka här och var kanske. Men inte lika ofta. Men däremot tänkte jag faktiskt på det tidigare idag, att jag minns inte när jag sist åt varm mat! Det var nog en vecka sen. Måndag tror jag, för jag började väl i tisdags? Då knöt det sig lite i magen, haha. Och det är det som är mat för mig.

Men i alla fall, vi är gör duktiga! Här blir så rent och fint och vi får upp massa lampor så det syns hur tomt det är. Men det har liksom alltid stått saker överallt som vi inte fått bort eller haft plats för eller varit för lata för att bära ner, och det mesta där är borta. Så nu kan vi börja bygga och göra i ordning vårat hem, jeej!

Känns skit bra! Det liksom väger upp all annan skit, och jag ska ju dessutom rapportera in det ikväll så då kanske det blir fixat inom några månader? Och ju mer man trivs i själva lägenheten, desto bättre blir det även om man inte trivs så massa i övrigt? Eller hur? För lägenheten är ju bäst!

Massa mys

Marina: Ja helt sjukt och vidrigt är det! Fattar inte att det finns människor som gör sånt!

Jahaa, det var idag det.
Känns som hela dagen skulle gått men egentligen inte. Oscar kom hem tidigare så vi hann massa mys innan vi nu ska ta tag i hemmet. Sen hörde jag nåt pratas om promenad? Kanske? Vi får väl se. Handla pratade Oscar om också, han ska ju ha mat säger han. Vad är det?

Nu är det inte vi längre, tvi!

Anneli: Jag säger bara det, blogg.se strular alltid! Synd med Arkiv X. Visste dom att det skulle sluta där då eller blev det sådär "pang, vi har inga pengar"?

Jag har skrivit ett inlägg här, sparat som utkast, om det här med fåglar som blir plockade levanade på fjädrarna för att vi ska sova gott om natten. Aftonbladet hade en artikel och kommentarer och sådär och jag kände lite sådär ur min synvinkel och så. Men nu känns det som jag nästan skäms för var jag jobbar och vill liksom inte lägga mig i.

Jagt tycker dom hanterat detta så fruktansvärt dåligt så jag vill inte ens tänka om eller kanske, som det var igår. Då kände man att ett litet strimma av hopp kanske fanns men nu är det putts väck. Jag känner att jag vill göra nåt, pratar med Malin och hon är lite inne på samma fast "man fåååår inte".

Hon mailade chefen som säger att det finns ett pressmedelande, punkt slut. Vi ville, som dom på sova.se har gjort, att man typ blockat över dun på hemsidan. Men det finns ett pressmeddelande, så det behövs inte. För vi tar ingen ställning, vi visar inte att vi bryr oss. Vi sitter bara här och nickar på huvudet och gaggar vidare.

Jag tycker att vi tar ut allt dun ur butiken, för att visa att vi bryr oss och är engagerade. Det är ju i princip allt vi små i butikerna kan göra. Allt ligger ju på chefernas bord och dom säger bara "ingen kommentar". Men inte ens det får vi göra. Det skulle inte se bra ut. Men hur sjutton ser det här ut då?

När första upprörda kunden kommer in kunde vi sagt "Vi har plockat bort allt dun från butiken/vi håller på att plocka bort allt och inväntar svar" istället för "Det finns ett pressmeddelande, prata med han som inte har en kommentar". Nån har ju blundat, eller varit för godtrogen, men TA ANSVAR!

Så uthängda dom (nu är det inte vi längre, tvi!) blev igår i programmet måste man göra nåt för att få tillbaka folks förtroende. Det får man inte genom att sitta och rulla tummarna utan att säga nåt, man måste visa var man står och med tystnad står man helt fel. Har allt gått rätt till, borde man kunna tala om det?

Okej, jag kanske inte bara la ner. Men det var i alla fall inte samma som jag var inne på innan. "Jaa, men i alla fall. Det är faktiskt som så att..." men nu känner jag bara att nee, varför? Även om det inte var för att försvara nån eller nåt, mer att se det från en annan synvinkel men nu känner jag mig som alla andra upprörda.

Min nya favoritlåt

Det här var lite skumt.
Jag minns inget mer av drömmen än att ytterdörren stod lite öppet och jag tyckte det var så konstigt. Minns inte varför eller nåt sånt, om jag ens stängde den. Sen när Oscar ska gå och "låser upp" säger han att dörren varit olåst, vilket i princip aldrig händer då vi låser så fort vi kommer in.

Så nu är jag själv igen.
Men inte ensam. Men med världens mensverk så det blir mindre roligt. Kanske ska passa på att testa min värmedyna, om den är nåt att ha? Tillsammans med min nya favoritlåt som går om och om här: Duffy - Warwick Avenue. Den är verkligen fast, me like very so much!

Det ser ju inte så bra ut

Jasas: Jaa, det var nog mest han som var duktig faktiskt, han som gjorde det mesta jobbet.
Du, det har du faktiskt rätt i! Tur att jag har dig som poängterar sånna saker!

Anneli: Ehh, ja lite så att man får tugg abstinens haha! Morot och knäckebröd är mina kompisar nu!

Marina: Naturdiet tror jag den heter? Trodde det var Nutrilett men icke.

Okej, nu är klockan lite mitt i natten.
Men jag fastnade i telefonen med Malin angående Kalla Fakta. Jag tänkte sett det men missade, får försöka hitta det på nätet imorgon. Det ser ju inte bra ut, och då vill man ju "vara med".
Sen pratade vi lite till och sådär, la på för en halvtimme sen eller så. Kom upp i tre timmar så vi höjde statistiken, vilket Oscar påpekade många gånger haha! Men vi hade mycket att säga?

Och lära, hoho jaja!
Jag trodde jag var värsta PowerPoint experten som skulle visa hur det minsann går till. Så installerade jag det här och ehh, dom har ändrat allt? Så detta blir spännande för mig också!
Så duschen blev lite senarelagd, till nu då. Så ska vi nog se Scrubs tänkte jag. Börja om från början en gång till typ. Första säsongen har vi utbränd så den kan man se i sängen!

Den som står på golvet alltså.
Bah, jag blir tokig. Nu är vi i alla fall på jakt efter en ny sängram, punkt slut. Antingen köper vi den vi tittat på i över ett år (som för övrigt Malin köpte i veckan, utan att vi pratat om det eller nåt) eller så får vi hitta nåt nytt. Har hittat en vi vill ha, men den lär inte gå in om vi ska ha buren där vi har den.
Ska den stå nån annanstans, var ska den stå då? Ja, det är lite sånt man får klura på.

Men nu då, sängen med Scrubs.
Så har dagen imorgon massa att bju på eftersom det blev lite ändrade planer här och så, suck. Antingen städa här eller åka till jobbet och tjöta och dricka kaffe.
Vi får se vad det blir av det hela. Oscar är inne på att bara vara hemma när han kommit hem, så i så fall får jag dra innan så vi hinner ses när han kommit hem.

Sov så gott!

En riktig genomgång

Så gott som färdigt i sovrummet.
Bara sängkläderna som ska på och golvet som ska svabbas. Oscar tänkte bli klar med köket medans jag är borta. Gott med en riktigt genomgång av allt. Till och med dammsugaren åker fram (den är så kass så jag har övergått till att sopa, Oscar envisas dock med att ta fram den ibland).

Och nu sitter jag med macka.
Det räcker tydligen inte med bara pulver, men samtidigt känner jag inte att jag måste äta lika mycket för att bli mätt/sluta vara hungrig. Och det är ju bra. Ett bra framsteg till sen när jag ska äta mat igen. Så man kan minska portionerna.

Well well, det var idag det.
Lite synd att jag eller vi inte kom ut på en promenad men kände att det blev lite ont om tid med tanke på bad och städ och allt. Mer än snabbisen till Lidl då. Men det har varit riktigt gott väder idag. Skönt att det börjar tyda på vår (även om snön kan dimpa ner när som helst igen, möp).

Här ryker det!

Jasas: Haha ja då hade han åkt i 30-40 minuter. Frågade om han gjorde en isängel, men nej det var en snöängel haha!
Haha japp, natti natti tomtarna!

Marina: Tack!

Anneli: Hehe ja det är lite fix och trix. Och egentligen nåt nytt som ska till varje år (med i år som undantag, hrm..)

Anna: Här handlade det mer om lathet och tidsbrist, varför grejerna fanns kvar, hehe.

Här ryker det!
Nej, det brinner inte men vi kör så det ryker. Förutom just nu då, när jag häller/hällt i mig lunch. Städade i sovrummet och tröttnade på att fläkten låg och samlade damm så jag frågade Oscar var man hittar en borr om man inte ska springa och låna jämt. Han hade sett en på Lidl sist så vi gjorde en chansning, och kashing!

Dom hade dessutom bits och grejer, gör bra!
Så nu ska vi borra upp fläkten så vi blir av med den. Får då den lampan till andra hallen, SKIT BRA! Plus att det blir så gott sen till sommaren med en fläkt! Så idag röjer vi som bara den, SÅ gott! Speciellt när båda håller på och är energiska och det kommer bli så fint och bra sen!

Men, jag börjar inse att jag är lite tidsoptimist.
Det är ju trots allt bad ikväll, och bara lite mer än två timmar tills vi ska åka så det är ju bäst att sätta fart. Så sett kan man ju fortsätta efter, men borrandet måste ju göras nu. Så, då lämnar jag datorn och åter kommer sen! Haj!

Plocka ner julen

Marina: Tack! Önskar det samma till dig!

Vi tänkte, att när vi ändå håller på kan vi ju plocka ner julen också.
Eller ja, julbordet som är det enda som är kvar (plus röda gardiner här inne, men vi har inget vi vill byta med).
Så, mörka och sådär bra bilder tänkte jag bjuda på.
Nästa år får vi fixa med ljus och grejer så det ser ut som det ska, lite pre-view kan vi kalla detta:(Och glöm inte att vänta så den gröna "ramen" försvinner, då kan man klicka upp dom)

Gäsp

Anneli: Nae, ibland känns det som det sällan blir som man tänkt. Meeen, förhoppningsvis blir det bra, det som blir?

Dumdridumdridumdri... DAGEN HAR BÖRJAT!
Eh ja, typ så.

Det gick trots allt att somna igår.
Efter 1 så sett, men ändå. Och klockan stod på 9 i morse och vi kom upp 10 så det var ju inte så illa. Och Oscar har redan börjat diska, gäsp. Jag ska klä på mig, borsta tänderna och sätta i linserna först tänkte jag, innan jag börjar med nåt.
Känner inte att jag har nåt vettigt att bidra med här än?
Så, vi ses senare!

RSS 2.0