När jag är as bad as it gets

Anneli: Haha ja, det var ju tur att hon inte gick vidare då så när norrmännen presenterar henne "And here we have, from Sweden; Elt... Joh... Py we think!"

Mja, min buss handlar om en halvtimma nu på helgerna för då går dom inte lika ofta. Men eftersom den andra är framme tre minuter innan jag ska börja så känns det sådär.

Kattis: Nja, det finns dom som inte har blogg.se-konto som också får skriva in koden, så jag vet inte vad det beror på? Konstigt att du slapp då, mysko.

Ne fy, idag mår jag inte bra med mig själv. Känns som jag mobbat en femåring till tårar idag och det känns jättejobbigt. En sån go liten going, och så ledsen.

Det var på simskolan, och det barnet har gått i vår grupp i i alla fall två eller tre terminer (förutom denna då) och har gjort såna enorma framsteg. Och mycket vill ha mer; jag pushar för att barnet ska inse hur GRYM det faktiskt är och hur mycket det kan. Så länge jag inte säger att jag inte håller går det bra men när barnet märker att jag släppt, blir det panik. Ändå simmade det en längd själv idag (och har gjort tidigare) - för att det trodde att jag höll!

Men så efter barnet simmat en längd idag då så sa jag att nu tänker jag inte hålla det minsta, för DU KAN SJÄLV! Du måste bara komma på det. Efter ett tag med tjatande ser jag blanka ögon och går fram och frågar "Är du ledsen?" men nej. "Är det nåt som är läskigt?" frågar jag och får nick till svar. Frågar vad som är läskigt och försöker visa och prata hur man ska göra det bättre och så simmar vi en längd ihop. Sen kommer jag på att nån saknas, då sitter barnet hos sin mamma - gråtandes!

Inte så där så tårarna sprutade, men snyft-snyft-gråt och jag blir så arg på mig själv. Går upp och försöker prata och förklara att jag bara vill att barnet ska inse hur duktig den är och förklarar hur långt vi kommit och säger att man får tycka att jag är dum - för det är jag ibland. Men så bestämmer vi att hej då-hoppet ska den vara med på och vänta tills dess. Så man inte slutar med nåt jobbigt utan att vattnet är bra och kul. Och det gjorde vi.

I övrigt gick badet rätt bra. En pappa jag blev lite arg på men får prata med mamma om det om hon märkte det och fortsätter det nästa vecka får vi prata med honom känner jag. Men det är nästa vecka det och denna veckan är jag sjukt stolt över "våra" barn och alla deras framsteg!

Hur tidigt är tidigt?

Chathrine: Ja det är ju för att hindra folk från att spamma, som det meddelandet på lunar "Ajabaja *dra i håret* Inte så fort!". Sen kan man ju välja om man vill ha det, eller kunde då, men nu har dom satt in det på alla då, suck. Varför koncentrera sig på det viktiga? Näää.

Vad gör alla denna morgon? Varför är ni inte vakna och bloggar så jag har nåt att underhålla mig med det sista innan jag ska dra mig? Latmaskar!

Apropå det, så skulle jag ringa en kund igår och "stöta på" för den hade inte hämtat sin soffa som vi ringt om för snart två veckor sen. Men vi öppnar 10 och det är lördagsmorgon. När Patrik kom ut lite innan 11 och frågade om jag ringt så sa jag att det kändes lite tidigt, en lördagsmorgon. Och han tyckte att man kan ju inte sova bort hela dagen ändå.

Vad säger ni? Vad hade ni sagt och tyckt om man ringt klockan 10 en lördagsmorgon "Hej, jag skulle bara höra om du fortfarande är intresserad av din soffa?"

Fast å andra sidan kan vi ju ringa klockan 10 en vardag och har man jobbat natt är man ju minst lika trött (som om man varit ute/uppe sent) och det tänker vi ju inte. Man tänker sällan på dom som jobbar natt eller skift. Men då får man ju nästan säga det när man beställer "Jag jobbar skift/natt så ring helst efter den här tiden". Vet att nån gång har det varit så.

Jaja, jag tyckte i alla fall att det var lite väl med 10 så jag ringde strax efter 11 istället. Kändes lite bättre, även om kanske just dom var uppe-med-tuppen-människor.

Söndagsmorgon

Anneli: Jag kommer inte på vilka jag tycker dom påminner om, den tiden till det förlflutna men lite Blink 182 är det ju över dom, men det finns fler såna som är mer som killarna igår.
Haha det med vampyr missade jag, gillade inte låter görmycket men han påminner ju om Mika och han brukar ju vara bra. Haha, jag sa till Oscar "Men, det är ju Elton John på scen!" när Py kom ut.

Det är morgon, tralallalalalaa! Nu är det morgon igen, trala!

Så gott jag har sovit, förutom vid 6.30 när Oscars klocka började ringa. Igen och igen och igen. Och sen vaknar jag iiiik! Och så är det akut upp och på toa utan att öppna ögonen för mycket.

Kvällen igår var dock inte så jättekul. Vi höll på och laddade för ett Kind of Queens-avsnit innan vi skulle lägga oss (jättestrax efter 22) när Oscar frågar "Ska vi rensa jagminnsintevaddetheternu-låset vattenlåset(?) nu eller imorgon?" för vattnet stod stilla i köket.

Satte mig med honom medans han rensade och när han plockade färdigt och gjorde ett bröd gick jag och la mig, trött som jag var och klockan hade gått.

Men den hann nog gå ända till 23 innan jag somnade! Och så ringde klockan 8 idag, uff jag måste sova mer ( <-- ironi ). Fast jag drog mig till 8.30 bara för att jag kan när jag börjar 12. Även om jag går hemifrån strax efter 10.30 bara för att det är söndag, men ändå.

Det var lite roligt igår, när Patrik tyckte det var roligt att jag tog en halvtimme tidigare buss än honom, som tar den som är inne två minuter innan vi börjar.

Men det känns säkrare för mig ifall det är nåt med bussen eller tar längre tid att komma ner, framför allt om vi båda åker buss. Skönt att inte behöva stressa med allt utan när han kommer är allt klart och man kan ta det lite lugnt, dricka kaffe och fundera över dagen.

Sån är jag! Förr tyckte jag det var bäst att ta den senaste möjliga, men då hade jag inte så mycket ansvar heller, var inte en av två som skulle se till att butiken öppnas och kommer igång.

Nu är planen att göra sig i ordning, äta lite tacos och bege sig. På ett ungefär men i den ordningen i alla fall. Så jag får helt enkelt önska eder alla en fröjdefull söndag, och försöka mig på att ha det själv på jobbet och badet senare! Tack, och adjö.

Tonårsförälskelse

Anneli: Men åh, varför kan det inte få vara valfritt??

Haha jo lite tidigt var det ju. Och det blev ingen film, vi kom på att det är ju MELODIFESTIVALEN ikväll, haha! Båda hade siktat in sig på film, men det kommer ju fler kvällar.

För att sammanfatta kvällens Melodifestival, jag och Oscar:

- Åh, jag önskar jag var 15 och blev kär i dom!
- Jag också!!

Oscar fick SMS: "Tack för att du röstat på Idiot med Noll Disciplin"

Verifieringskod, what?

Jag måste fråga, när man kommenterar här inne, måste man skriva såndär kod då? Verifieringskod eller vad det nu heter?

Funderar på om blogg.se ändrat så det är så på allas bloggar (inte valfritt längre då) för jag tycker att jag har fått göra det på alla blogg.se-bloggar jag har kommenterat, även om det inte varit tätt inpå. Suck på det i så fall.

Och ja, orkar man inte gå in och kommentera sin egen blogg så orkar man skriva ett inlägg om det istället, hahah!

Dagen vi önskar inte fanns


Detta är ett låst inlägg.

Inte så

Chathrine: Ja det är ju typiskt för man glömmer ju och då är det ju meningslöst, så tråkigt när man vill ha kommentarer och det ska strula så, blöö!

Haha ja, eller skottnissarna iaf! Det är väl tur att det inte är snö året om, helt enkelt.

Det känns som att ta i lite i överkant med att kalla den här dagen för dagen vi önskade inte fanns för den har samtidigt varit väldigt bra.

Men trött som ett as är jag, så det hade ju varit bättre om det var en vardag för då kan man snart gå och lägga sig, MEN INTE NU! Ska göras tacos och se nån film och mysa först. Men sen får man nana, det får man väl?

Tjejsnack #46

Matvanor

1. Vad äter du till frukost?
Oftast macka, Im a mackperson.
2. Vilken är din favoritingrediens?
Kött, får man svara kött?
3. Vad brukar du ha som fredagsmys?
Beror på vad jag är sugen på.
4. Äter du olika “fin” mat på tex. en måndag & en söndag?
Näää, beror på tid, ork och lust vad vi äter.
5. Nämn tre rätter som du ofta tillagar?
Kyckling, köttfärs och... köttfärs?


Det är inte lätt när det är svårt


Detta är ett låst inlägg.

Segt, som kola

Ja, om idag då. Då var det jättesegt att komma upp. Jag är glad att jag gick upp när jag gjorde ändå för att slippa vara så überstressad med allt. Nu har jag suttit här typ 20 minuter och får börja fixa mig snart.

Och äta, äta måste man! Får ju gå lite tidigare ifall det skulle vara halt eller så. Det var så sett väldigt, väldigt bra sandat fram till just hållplatsen då så det ska nog gå bra. Några ställen som var sådär men det kan jag leva med, hellre det än att det inte är sandat alls.

Och så får jag i vilket fall ta en tidigare buss för att vara säker på att vara nere i tid, både för att den är framme så sent och ifall den är ytterligare sen. Men nu, frukost.

Ansvarig för plogning, somnade på jobbet

Jasas: Ja man läser ju och skriver en heel del nu i och med bloggar. Och sitter där tills man är nanetrött många gånger. Men när Oscar är på humör för att läsa eller titta nåt i telefonen, är det mysigt att ligga bredvid en stund utan att somna (och gör jag inget fastnar jag i det han tittar på, haha!).

Hmm, konstigt om den blivit sne, för det var den väl inte innan? För den enda jag gjorde var att ändra storleken? Får kolla detta sen eller ikväll, för jag vill ju inte bara att det får la gå utan att det ska flyta på så bra så! Så tack för att du sa till, jag ska undersöka!

Ja det hade ju varit jätteskönt att kunna ha dom rutinerna även på jobb, det funkar ju bra om man har 7-16 jobb eller nåt, och kanske som er som inte har stängning en viss tid eller så, hehe. Det skulle aldrig i min lilla låda funka om jag satte mig för att äta vid 18 för då är det ju oftst som mest folk och sen ska man börja förbereda för att stänga. Men men, får vi inte bättre rutiner annars så är det ju inte så ofta jag jobbar och då får man ta det då liksom.

Okeej, för alla som haft massa snö på tak och sådär kan det väl vara lite skönt att det regnat, men dom säger ju att det ska komma mer snö och då känns det som det kunde lika gärna ha väntat tills efter det. Så man slipper ishalka två gånger. Plus att nu är träden så tråkigt svarta igen, blä.

Det glömde jag helt igår, att jag skulle maila Västtrafik (som kör våra bussar) och fråga vem som ansvarar för att hållplatserna blir plogade och varför h*n sover på sitt jobb.

Vår hållplats är dels en bytesstation så många byter bussar där, dels är det en stor skola här som dom flesta tar bussen till. Men ändå är det inte plogat? Folk har trampat ner en liten stig som är glashal nu efter regnet, helt ojämn och igår när jag kom hem vid 21 var det kolsvart för lamporna lyste inte. Lätt som fan att ta sig fram, eller inte.

Nu går det väl inte att göra så mycket mer än att sanda (men det skulle ju göra väldigt mycket ändå) men man kunde ju plogat i helgen när bussarna ändå inte gick. Men nee, det kostar la pengar. Och så vill man att folk ska åka kollektivt, hahaha! Eller hur.

Dessutom så när vägen har blivit plogad så har det blivit jättehöga vallar, där också nån liksom har trampat så man kan ställa foten på en vall and that's it. Så jag stod och funderade igår på hur halt är det på (bil)vägen som jag måste hoppa ner till? Sätter jag mig på rumpan när jag landar tro? Eller ska jag sätta mig på rumpan och kana ner? Kanske inte så hög, men säkert en tre-fyra decimeter.

I kolsvarta natten. I gummiskor. No good combination for me. Så det skulle jag ju maila och ifrågasetta, för jag ska ju dit idag igen, och sen ska jag hem över vallen. Tur som är så slipper jag den imorgon men sen börjar skolveckan igen.

En lång dag

Anneli: Jojo, men det ska ju komma mer snö och då kan ju regn och halka vänta tills efter det. Plus att då kan man sanda ordentligt också, haha!

Ja, dagen blev inte riktigt som tänkt.

En heldag med Pernilla, väldigt trevligt och jag har fixat färdigt det jag kan just nu inför trädgårssäsongen. Vi har ju såna krysshållare - kallar jag/vi dom - som ska stå på borden med alla/dom flesta set som finns klara med bord och stolar och så med priser på. Började i... tisdags och gjorde färdigt idag då. Trädgård ska stå klart vecka 11 och det känns ju mysigt nu, med snö upp till midjan.

Annars har dagen flutit på bra, förutom sista timmen men den brukar ju vara seg. Helst när det kom kunder och så tänkte jag "Men aaah, varför kommer dom NU?!" för jag trodde det var dags för stängning, och klockan var runt 18.20 och sen andra gången och igen "Ah, varför nu?!" och det hade gått 20 minuter men jag var säker på att det var fem-tio minuter till stängning, haha!

Och så ska jag jobba imorgon också, och på söndag. Känns otroligt bra inför nästa löning så man slipper kommentera "Ska jag gå in och kolla om jag fått min lön, eller ja jag vet inte ens om man kan kalla den lön, men se om jag fått in pengar" den 25:e. Och så har jag fått reda på att vi har mörkläggningsgardiner! Coolt som tusan, vet dock inte hur bra dom passar här. Fanns bara i (ljus)beige och (mörk)grå. Och vi har haft dom länge, men jag viste inte att dom var blackout!

Sen är det ju inte bara lönehelg, det är dubbelt upp så alla har fått lön. Och vi är klara med allt, Patrik ska inventera på lagret lite och sen ska vi sälja, sälja och SÄLJA! Nu ska AVA minsann visa vad hon går för så jag hoppas det kommer många kunder i helgen. Skolor och sånt var ju stängt idag så hoppas alla fixat sin snö och sånt idag och är sugna på att spendera lönen i helgen.

Men idag då ja. När vi stängt hade jag precis missat min buss. Den är nästan omöjlig att hinna med om man inte ska gå tidigare och det gör inte jag. Och jag hatar att själv bli stressad vid stängning så jag stressar ingen annan. Mitt val att jobba där, mitt val att ta mig dit med buss och ingen annan ska lida för det. Men i alla fall, Pernilla frågade om jag skulle gå upp och vänta eller ville åka med henne hem och så skulle hon köra mig en bit för hon skulle hem till en kompis.

Jag har varit super nyfiken på hennes hem så jag tänkte två sekunder och sa sen att jag följde med. Var jättekul, jag har aldrig varit inne i lägenheterna där och nu funderar jag på att flytta, haha! Men för att bo där måste man ha bil. Det går bussar, men dom går inte bra. Så jag snokade runt medans hon gjorde sig i ordning och så var jag smakråd i klädbesluten. Spännade och kul!

Mindre kul var att när hon släppte mig vid hållplatsen hade bussen gått för fem minuter sen, haha! Så 25 minuters väntan och jag var hemma en timme senare än vanligt (en och en halv OM jag hinner den tidiga) men jag sa precis till Anneli att det var det värt för det var kul tiden som var hos Pernilla och jag är inte så stressad att jag inte kan sitta och prata i telefon med Oscar medans jag väntar på telefonen.

Och dessutom, när jag kom hem hade han potatisgratäng och (ugns)stekt kött klart till mig! Så mumsigt, köttet typ rann av gafeln, haha! Så det landade gott i magen och blir förhoppningsvis lika gott imorgon! Nu ska jag börja krypa till kojs faktiskt. Avsluta med Anneli men det var kul att vi fick en stund här! Ska ju orka morgondagen och söndagen också. Då blir det jobb 12-16 och bad 17.30-19. Så jag säger tack för mig, och god natt!

En fredagmorgon

Ja sedär, folk klagar sig blå och vad händer då? Jo då regnar det och så blir det halt och slask istället! Som om det är så mycket bättre än stadig snö.

Så nu gnäller jag på regnet (och dom som gnällt på snön), hah! Speciellt eftersom jag ska ut idag, och ta mig till jobbet. Det är ju inte det lättaste om man inte kan gå som man vill, när man ska ta sig över en väg utan nåt som underlättar för fotgägnare. Då är regn inte bra.

Men nu ska magen få mat. Oscar har kommit på ett jättebra recept på limpa/rostbröd och igår blev det ännu fastare och matigare sen sist. Nu är väl inte vitt bröd min favvo, men det är bätre än inget och ibland får man fuska för det är mums.

Ha en fin fredag ute i världen allihoppa!

Matprat

Ne, jag känner att vi behöver börja bli lite mer normala i ätandet. Äta frukost lite tidigare än 11, äta nån lunch i alla fall och äta middag liite tidigare än 20-21.

Förut har jag sagt att vi helst ska äta runt 20 även om jag inte jobbar, för att jag inte ska vara döhungrig när jag jobbar. Men även om det ska fortsätta såhär så kan vi inte styra typ 28 dagar på en månad för att jag jobbar 2-3 dagar. Då får jag helt enkelt äta frukost senare, vilket det blir, och äta lunch lite senare så jag orkar tills middag när jag kommer hem. Eller ha med mellanmål.

Plus att nu det senaste har vi svängt om så i mattiderna så vi äter ingen frukost (småäter istället, jättebra) kommer på att vi är hungriga och då är vi jättehungriga så vi äter oss mätta och då blir det jättesent med middag. Så jag ska faktiskt gå och börja med spagetti och köttfärsås nu. Blev så sugen på det förut och att börja med maten redan vid 18 är bra tidigt för att vara oss.

Men sen är det ju det också att när Oscar är i skolan har dom lunch vid 12, ska han då inte äta förrän 20 så är han ju döhungrig. Igen då, för att jag jobbar några dagar i månaden. Då kan han ju hellre äta nåt när han kommer hem, dom få dagarna jag faktiskt jobbar. Så blir vi så glada i magarna och slipper äta så himla sent varje dag. Och vi är lite mer anpassade för andra, eller hos andra.

Nu är det ju så svårt om man är hos nån annan som äter vid 17-18 eller nåt, och sen är vi ju hungriga vid läggdags för vi åt så tidigt. Så ne, det här med att styra mattider efter mitt jobb får allt vänta tills jag jobbar oftare, så det finns nåt att styra efter. Så nu, ska här lagas spagetti och köttfärsås ála Jenni efter bådas våra önskemål, 'cos I do it so damn good!

Gener över hela världen, eller?

Jag och några av mina kusiner har gjort ett test på Facebook; "Kan du din norska?" och ena kusinen bor sen en tid tillbaka i Norge och är tillsammans med en norrman, den andra kan norska på grund av att hon har mycket familj där.

Så jag tyckte att snart är väl vår finska familj snart norsk och vi alla kommer börja prata norska. Dock är det väl ingen som tar Facebook-testen på allvar och det är ju inga allvarliga test, jag och Oscar fick lika bra resultat som mina kusiner, men det var en kul grej.

I alla fall så är ju Oscars pappa lite norsk. Oscar är väl runt 12% norsk, hans farfar var halvt norsk. Men så pratar vi om det här och Oscar säger att han också har norska gener och så, och fäller kommentaren "Min pappa har ju till och med varit gift i Norge!" varpå jag skrattar, för han får ju lov att ha varit gift i varje land i världen, utan att det spelar nån roll i Oscars gener. Han har ju från sin pappa och sin mamma. Men det var bara en så skön kommentar, haha!

Mat i vårt hus

Fy fan vad gött får jag allt lov att säga! Nu har vi varit och handlat så vi klarar matlista till nästa vecka och har mat till några veckor till. I snökaos dessutom!

Plogar gör dom väl inte än på ett tag så det var ju inte det lättaste att ta sig fram, och tungt var det, men hem kom vi och det är så otroligt skönt! Bara det att när vi kom hem och packat upp allt kom vi på varför det varit så tomt i frysen det senaste: Vi skulle ju frosta ur den! Hahaha! Aja, vi har ju en till och vi hade la inte gjort det det närmsta ändå men det var bara så dumt när vi kom på det.

Nu ska jag ändra min blogg, tycker texten är alldeles för stor? Har aldrig sett det så på min dator men så sprang jag på det nånstans, och nu på Oscars dator. Även om jag sällan läser men det var liite för stort för min smak. Så om det blev sämre för ni säga till!

Vilken risk!

Igår var för övrigt en bra dag, för somliga av oss.

Vi spelade Risk för det tycker Oscar är roligt och det är han bra på, och då tänkte jag att då hinner vi spela några varv innan han tröttnar, som med Monopol.

Första gången vi spelade, första gången jag spelade någonsin, vann jag men tyckte vi var tvugna att ta en rematch med alla regler rätt och där Oscar "tar i" för nu kan jag ju hur det funkar. Hmm, vann den omgången också då ja, haha!

Fast då hade vi en "datorspelar" som man ställde ut gubbar åt men inte använde, så den hade ju megaövertag när jag sa att Oscar kunde ta över den, och då vann han.

Så nu vill han inte spela mer med mig, hahaha! I Monopol var det rätt oavgjort men han tyckte det var så tråkigt, och när jag spöar honom på HANS spel, ja då är det illa! Så vad vi ska hitta på nu vet jag faktiskt inte. Jag kanske får spela försiktigt med honom istället.

Sovande boklus

Jahaja, här fick jag en utskällning vid 7 för att min klocka "låter så mycket" när den ringer (två gånger vad tioende minut) och jag inte alltid vaknade och snoozade.

Ursääääkta då. Vid 7.40 försökte jag ställa om den på 8 men så vaknade jag strax innan 10. Hur gick det här till? funderade jag och tog mig upp. Vet inte riktigt vad jag ska göra för att vakna av klockan när jag inte måste upp. Händer inte lika ofta när jag har en tid och passa för då är väl kroppen inställd på att gå upp. Jag har ändå Tick Tock och 1000 Miles som ringsingnaler och byter rätt ofta.

Hopplöst är vad det är. Men nu känns det som jag kommer sätta mig i soffan och läsa? Gosh! Jag fick en bok, som jag dessutom önskat mig, av mamma i julklapp... måste vart julen 2008? Alternativt när jag fyllde år 2009. Men jag har veeerkligen kommit ifrån det här med att läsa.

När jag var yngre läste jag flera böcker om dagen om det var så. Läste alltid ett antal kapitel innan jag somnade och vissa lov har jag spenderat med näsan i nån bok, hah! Och framför allt när jag läste Isfolket, då bara visslade det, bok efter bok. Men nu så! Tog några kapitel att komma igång och igår låg jag och grät som jag vet inte vad, haha!

"Min bästa väns dotter, varför skriver man en bok om sin bästa väns dotter?" frågade Oscar mig. "Ja, varför gör man en serie om Stargate?" frågade jag och han suckade, så jag suckade. Men när han läste baksidan så tyckte han "Du kunde ju bara sagt vad den handlade om" haha ja, ursmäkta!

Trött var det här!

Chathrine: Haha ja men då var jag ganska nära? Vet ju typ hur det uttalas, och bör ju stavas nåt så när likt uttalet tänkte jag.

Anneli: Ne det tycker ju inte jag heller, och speciellt om man tror att man ska gå dagen efter men om man inte kommer iväg då? Skönt att det inte bara var jag som kände så då.

Ja jisses, nu börjar nog tröttheten komma ikapp litegrann. Det är ju oftast inte så att jag faktiskt är trött, bara om jag har gjort nåt (mer än suttit hemma?) men efter ett tag kommer det ju ikapp en.

Vet inte varför jag har haft så svårt att komma till ro på kvällarna det senaste, jag har liksom inte ens nån sovlust och ändå vill jag upp vid 8, senast 9? Saknar nog en vardag lite. När inte ens Oscar har nån så har vi ju inget att rätta oss efter och även om han går och lägger sig i tid är det nästan så jag mår illa av att behöva gå och lägga mig.

Så nu har jag skrattat av mig tröttheten, skrattar åt allt och ingenting tills tårarna sprutar. Visst är det kul när det är roligt men det är ju inte ens roligt. Så jag ska bege mig in i duschen, äta nåt och kanske besöka John Blund sen? Känns ju som det behövs, en gnutta.

Så... hui

Jag låg och läste igårkväll och hon som det handlar om pratade om sin pojkvän och hur hon kunde ligga på kvällarna och titta på hur han sov, allt var så fint och mysigt och jag tänkte att jag gör likadant. "Så vacker han är när han sover" och ett kärleksrus fyllde mig.

"Vill du ha snor??" frågar Oscar mig direkt efter, efter att ha snytit sig. Tack men nej tack och så var den good feel förstörd, haha!

Det är kris

Jasas: Ja, det är just nyhetsbiten jag vill slippa (alltid) så Nyhetsmorgon är väl inte direkt mitt program, hehe. Men att dom börjar 6 är bra! Det är det som är så tråkigt med Vakna! att i radio sänder dom 6-10 men bara 6.30-9 på TV. Men det är ju bra att du hittat nåt du kan titta på/ha sällskap av!

Anneli: Haha ja, jag åt frukost strax efter 9 och kommer hem 11 timmar senare, på den tiden måste man äta nåt kände jag. Och jag la mig vid 21.20 igår, haha! Blev ju lite senare sen för Oscar kom in så klockan hann nog bli en timme senare innan jag somnade men det var ju tidigt ändå (för mig).

Bah, så muppigt. Jag som hade sett fram emot att vi skulle gå och lyssna på Oscars klasskompis som spelar ikväll, men han (Oscar, inte han som ska spela) är sjuk.

Och jag tycker i alla fall inte att man ska gå på spelning på kvällen om man inte kunde gå till skolan på dagen, för då har man ju ingen aning om om man kan gå dagen efter heller. Eller, aning har man väl men har man mycket frånvaro sen innan så känns det ju dumt om det kommer ut att man är hemma en vecka men kan springa på spelning ändå.

Så vi får väl hoppas att han ska spela här i Göteborget nån annan gång också så vi, eller ja jag då, kan få höra honom. Tror man kan säga att han spelar visor, ikväll skulle han spela eget material men även Björn afelafel (Azfelius? Auzfelius? Asfeliuz?). Men han är himla duktig av det jag hört på nätet. Oscar har frågat om han kan spela på vårt bröllop, så han tycker också han är bra.

Men sånt är det. Nu ska jag hitta på nåt att göra. Spelade monopol med datorn på Oscars dator men så ville haaan spela. Vad är det för stil? Ja, inte monopol då för då hade jag ju spelat det med honom. Ah, nåt hittar jag väl alltid på.

Tjejsnack #45

Träning/Motion

1. Hur motionerar du?
Inte alls..?
2. Vilken typ av träning skulle du gilla bäst?
Nåt som funkar att göra här hemma, motionscykel eller nåt. Eller roddmaskin!
3. Tränade du något som barn, vad?
Jag gick i gympa i jag vet inte hur många år.
4. Skulle du kunna tänka dig att gå Friskis & Svettis?
Om jag visste mer vad det innbar, och kände att det pasade, varför inte?
5. Har du använt dig av mental styrketräning?
Hmm nej, aldrig hört talas om.


Så trött så trött

Anneli: Tack, det har jag haft! Blev dock lite mer än några timmar bara.

Jasas: Jaa, så varför gnäller han för jag pratar ju med honom på lika många ställen, eller ja samma ställen, och IRL så vadå? Han är la lika knäpp han? Haha!

Hahaha det säger nog mer att du blivit gaaaammal! Skulle aldrig i mitt liv få för mig att titta på Nyhetsmorgon (än så länge) men ja, det säger en hel del att du har bytt över dit!!

Jag är så trött.

Blev heldag och nu är jag så trött. Men tack vare mamma är jag inte döhungrig för hon kom med mat till mig. Pappa tyckte jag kunde svälta. Eller ja, han var tvungen att flytta snö så det fick bli svält idag, sa han.

Men nu ska jag... ja, klia öronen och fundera på om det är läggdags. Oscar är på skattjakt så han är väl inte på för monopol, det aset.

Morgontidning

Nu sitter jag här med min "morgontidning", ifall nån från GP skulle vara in här och läsa så är jag inte det minsta sysslolös på morgonen.

Valde till och med bort Vakna! för jag tycker inte alls dom är lika bra längre - dom utvecklas inte som Oscar säger. Väntar istället på att Rivstart ska börja i TV igen och tittar på Vakna! när jag har tid, ork och lust, Men datorn och bloggar har man ju alltid lust med.

Nu ska jag hoppa i kläder bara och bege mig mot jobbet. Carina ringde för en liten stund sen och jag behöver lösa av henne en stund så det blir nog ingen lång dag men bättre än inget och framför allt för att ställa upp!

Så där har ni mig det närmsta, sen hoppas jag att Oscar är på monopol-humör när jagg kommer hem igen. Vad har ni för er en tisdag som denna?

Är detta min butik?

- Sitter ni och pratar på Facebook OCH MSN?!
- Och bloggar, glöm inte bloggar!
- Men ni pratar i alla fall inte IRL som vi brukar göra. Och skickar SMS.


Oscar blev lite avundsjuk kanske, när jag svarade på Hannas status på Facebook, och han sett hur hon blinkat på MSN under kvällen, haha! Men han har ju inte sett att jag svarat på hennes kommentarer här, och då har ju hon kommenterat, och så har vi ju varit inne på hennes blogg.

Är det såhär det känns att ha en affär?

Vad sa du?

- Vad segt internet blev nu, gjorde du nåt så det blev segt?
- Mmh...
- Gjorde du? Vad gjorde du då?
- Ha? Va? Nej menade jag!


Kanske borde lyssna när han pratar med mig..?

Pappa. Din pappa? MIN pappa?

Anneli: Det var ju tur att ni hittade vad som störde, och att du också hade nån att skicka iväg för att kolla det, haha! I såna stunder är man extra glad att man inte bor själv!

Ja jag vet då inte? Som att lägga skulden på henne för att äktenskapet tog slut, för att hon gjorde slut trots att han var så duktig och bad om ursäkt!

Haha ja men 20 var ju ett helt år äldre än 19 och det kändes inte som ett lika stort steg. Och då fick jag ju dels gå på systemet och slutade vara tonåring. Varför känns det så mycket att gå från 20 till 21? Men du, du är ju inte i närheten av pension, du har ju precis börjat ditt arbetsliv, TOKER!

Vi har funderat på när det skulle passa, jag kände lite "jag vill åka nuuu" men vi får väl försöka matcha det med Oscars skola på nåt vis. Vet inte riktigt om man ska satsa på lov eller inte, får höra med mamma vad hon tror om det är lugnare på lov eller vardagar.

Hahaha jaa, det ska gudarna veta att jag tänker och har funderingar! Det är ju det som är så bra med en blogg, att man kan dela med sig av sånt, haha! Jag tänker för mycket många gånger, men alldeles för lite många gånger också, hah!

Jasas: Haha ja, jag vet inte riktigt hur dom tänker där, det är ju precis som att jag ska veta hur många watt dom har i sina lampor hemma, egentligen!

Ah, det kan man säga att jag är glad att jag hade Oscar! Dels när man vaknar och det är jobbigt men också så han kunde gå och känna på dörren så den var låst!

Ja det är dom ju bra på "Kändis namn körde rattfull" och så öppnar man tidningen och så var det för 20 år sen. Men när det står så på hemsidan ska dom ju egentligen inte sälja nåt, dom ska ju locka läsare och då tycker jag det var ett väldigt klantigt val av rubrik.

Jaa, men det är ju precis samma där! Man måste upp i sadeln igen eller vad är det man säger? Upp på cykeln? Jag minns inte, men för att man inte ska assoiera det som nåt dåligt så måste man försöka direkt igen. Jag vurpade med cykeln för... tre år sen (så jag var ju ändå 18 då) och kunde inte cykla på ett tag och så var det inte så bra väder så nu är jag skiträdd när jag sitter på en cykel. Och jag har ändå vurpat värre innan, men eftersom jag väntade så länge blev jag bara mer och mer rädd.

Ann-Sophie: Hehe ja, ibland blir det nog så men han kan sova lika mycket/vara lika trött även om han sovit en "normal" natt eller mindre än vanligt eller mer, haha! Han är nog bara bra på att sova, eller nåt.

Haha ja men det var ju typ i förrgår du var 21 då ju! Och så är man ju inte äldre än vad man gör sig så hur gammal är du då, haha!

Jasas: Haha ja det är ju bra, fast kanske blir udda när jag är... ptja, ska vi dra till med 90 för att kanske vara på den säkra sidan, och förhoppniningsvis har nåt barnbarn som är över 25 så kommer du här "Jaaa Jenni, hon fyller 25 idag" (med såndär tillgjord gammal kvinnas röst) och undrar om Jasas gått och blivit senil nu, haha!

Jaa, det är toppenbra för annars hur ofta unnar man sig sånt liksom?? Och att få komma iväg en natt, sova på hotell och få middag och frukost och åhhh! SÅ BRA! Haha ja, hon skulle sätta in pengar på Oscars konto till mig så hur troligt är det att dom kommer hamna på Ikea! Ne egentligen ska man ju vara bättre med sånt meeen, det är man ju inte.

Ja men det ser jag lite som en självklarthet, faktiskt! Att ibland erbjuda mig att hämta Anton eller bara allmänt ställa upp när dom behöver för det är så sällan dom kan komma iväg så. Så jag gör ju allt för att fixa ihop det när det behövs.

Jo .se ska la vara för att det är en svensk hemsida, eller nåt? Eller att sidan ligger på en svensk server eller nåt? Men kändes så konstigt med "svenska bloggar"? Ah, vet inte?

Nee jag menar det, dom ligger ju mycket efter andra på så vis. Dom gör ju bara om inne där man är inloggad typ, lägg energi på att fixa bloggarna till det bloggarna och läsarna vill ha?

Hah, så jag skrattade! Eller ja, det var lite roligt i alla fall.

Vi pratade om snön och att den ska ju försvinna och sådär och så säger Oscar "Tänk hos pappa, om dom inte hade fixat där, blabla" och så fortsätter han och jag funderar på att det spelar väl ingen roll om det blir mycket som smälter hos hans pappa, inte värre än för nån annan. Och att jag inte visste vad dom hade fixat där ute.

"Pappa? Vems pappa?" Min och din låter ju ganska likt, men jag hörde inget sånt? "Din pappa" svarar han. "Men du sa PAPPA bara!" och det var ju himla roligt. Ja, klockan är rätt sent på kvällen, det förklarar väl att det var så roligt då, hah.

Sova sova sova

Det är en sak jag inte förstår, hur man kan sova så mycket?

Oscar kan sova flera timmar på dagen, även på kvällen, och ändå somna utan problem på kvällen? Och vara trött innan? Själv ligger jag uttråkad på två sekunder om jag somnar så jag sover vid den här tiden, då är natten skapligt körd för mig.

Men han kan sova så gott som hela dagen, och natten innan, och somna utan problem på kvällen. Idag är han så sett inte helt pigg för han har en liten förkylning i kroppen, men ändå. Det är ju inte bara idag. Jag förstår inte, det är så orättvist...!

Svara och vidare

Och nåt annat apropå blogg.se då. Jag skulle ju vilja ha den här svara-funktionen, att man kan svara direkt under kommentaren istället. Även om jag funderat på om man svarar som en kommentar så blir det ju typ samma sak, inte lika lätt att följa men ändå.

Jag skulle också vilja ha som i alla fall Hanna har på sin jasas.se och jag tror det är Wordpress som har det också? Att man kan klicka sig fram och tillbaka till senaste inlägget efter och före, genom det inlägget man är på. Det tycker jag också är en fiffig bloggfunktion.

En svensk blogg?

Jag såg precis nåt jag aldrig sett förut, när man går in på olika sidor så i remsan längst upp (blå i blåa XP) så står det ju vad man är inne på. Som nu står det "Nytt inlägg - Mozilla Firefox" på min för jag skriver ett nytt inlägg, i Firefox. Och är jag inne på en blogg eller annan sida, står det.

Men i alla fall, när man går in på blogg.se's startsida så stor det "Blogg.se - Svenska bloggar" och då undrar jag, för det första varför skulle det bara vara svenska bloggar och för det andra vad är en svensk blogg? Naisy till exempel är ju svensk men bloggar från Australien där hon bor.

Och beroende på hur petig man är, jag är fruktansvärt petig men så opetig att jag inte bryr mig om vad som står på papper, så är ju inte jag svensk. Numer är jag svensk medborgare och har väl varit det lite mer än halva mitt liv men jag ser mig ändå som finsk, och kommer alltid att göra.

Oscar hade en japan i sin förra klass så hon har pluggat svenska där och sen här då, om hon åker tillbaka till Japan, träffar en kille (om hon inte redan gjort det) och dom skaffar barn, hon lär barnet svenska och den börjar blogga på blogg.se så är det väl ingen svensk blogg, men den är på svenska?

Klappat och klart

Haha, är det inte typiskt så säg. Jag sittter och spelar ett spel på Facebook så jag spelade till game over, skrev ett inlägg, spelade till game over, ett inlägg och så höll jag på så. Tills jag inte kom på nåt mer att skriva om nu så då spelade jag bara. Sen kom jag på vad jag tänkt på, och då dog jag direkt i spelet, haha! Eller ja, jag klarade inte nivån jag var på men slog nog rekord.Det försvann men kom tillbaka; vet inte riktigt hur jag ska formulera mig för att det inte ska låta så dumt, men så vill jag ju berätta för att det är roligt.

På torsdag ska jag och Oscar eventuellt hämta Anton, ta med honom hem till dom och göra honom klar för fotbollsträning, gå med honom dit och så småningom kanske fixa middag beroende på vad klockan blir när mamma och Anders kommer hem. Jag tyckte dom skulle unna sig en dag/kväll iväg tillsammans på nåt roligt så förra julen (-08 alltså) fick dom varitt presentkort på Ticnet så dom kunde gå på nåt kul, nån show eller konsert eller vad dom kände på, det går ju en hel del speciellt i Göteborg.

Så på torsdag skulle Amanda Jensen spela här, har ingen aning om hur det ser ut med biljetter och så men det hade ju varit kul om dom kunnat komma iväg och jag hade lovat barnpassning när det blev så det passar ju himla bra i så fall.

Lite presenter

Och jag kände att jag ville ta ett eget inlägg för att berätta om presenten vi fick i lördags när mamma, Anders och Anton var här på lite för-kalas.

Vi fick en övernattning på Sankt Jörgen Park Resort där man kan gå på spa, träna och få massa olika behandligar - bland annat. Så vi vill väl helst komma dit rätt tidigt, gå på nåt av deras träningspass, gå på nån spabehandling, sen är det trerätters supé på kvällen och så har vi ju ett rum där. På morgonen är det frukostbuffé och sen åker man hem, om jag fattat allt rätt.

Men det känns jättekul och det var bara för några dagar sen jag tänkte att det är så himla tråkigt att vi aldrig gjort nånting ihop så. Vi har ju varit i Finland och Umeå - och Västervik - men aldrig nånstans så iväg bara vi två. Så jag blev otroligt glad, även om jag önskade mig ett presentkort på Ikea, haha! Fast jag valde att inte byta.

Och ännu roligare var att på fredagkväll pratade vi om det och Oscar slängde ur sig "Jag tror vi får en spaweekend i Bjurholm" och så skakade vi hand att om det skulle vara nåt med spa, nåt med weekend eller nåt med Bjurholm så skulle han få rätt, och det fick han ju! Trots att det bara var nåt han slängde ur sig, den jäkeln. Men det gjorde ju inget, hellre det än om han gissat rätt på nåt vi inte ville ha, haha!

Så det var la det typ, hah! Svärmor ringer väl idag och då får Oscar sin historietidningsprenumeration, han skulle önska Ikea-presentkort till mig. Av pappa fick vi ju dammsugare och bakmaskin i julklapp och det tyckte jag räckte mer än väl som födelsedagspresenter också. Resten har vi ju inte träffat för vi valde att inte ha kalas (man har inte det när man är så gammal som 21 och 22, om det inte är jämt) men jag är gott nöjd med det vi fått, mer än lite!

21 going on 30

Och födelsedagen, den får jag nog säga var bra. Trodde det skulle blivit en lugn dag hemma tills det var dags för badet, men så kom ju Malin med två tjejer.

Var himla trevligt, och av dom fick vi ett kinderägg och jag fick en pistol med plastkulor för att kunna skjuta Oscar när han inte lyder mig, hahaha! Så himla bra, och den har redan kommit till användning. Även till "häll upp vatten till mig" under pistolhot. Så det var en himla bra present, undra om det är så Malin dresserar sin man? Hah!

Blev massa grattis via FB och SMS och bloggar men jag saknade ändå några, och blev lite ledsen för att dom som jag ändra räknar till närmsta släkten (en faster, moster, mormor/morfar) glömde av mig. Ett SMS tar ju inte så lång stund ändå men så är det kanske när man blir gammal, då är det inte så noga längre. Väntar på att svärmor ringer och grattar Oscar idag och hälsar till mig.

Men Malin och tjejorna var här till jag skulle åka, eller ja mamma ringde och frågade om vi kunde åka lite tidigare och då såg jag hur fort tiden hade gått. Då satt vi med våra småtjejer i köket så Malins tjejer kunde leka lite. Så dom åkte hem och jag inväntade mammas samtal att hon skulle åka så jag kunde gå ner och möta henne. Och kallt var det.

Sen när jag kom hem ringde farmor och så glad jag blev! Svarade och så hör jag bara nåt klingande på finska, antar att det var ja må hon leva eller nåt liknande. Min mormor sjöng alltid för mig när jag var liten men jag kan inte komma ihåg att farmor gjort det. Synd, för igår när hon sjöng i telefon så ville jag vara liten, så liten igen och att hon skulle sjunga för mig.

Men så är jag ju 21 nu då. MAJ GAD! Närmare 30 än 10 och allt. 20 kändes inte så gammalt men av nån anledning känns 21 göööör gammalt, haha! Malin frågade igår "Hur känns det att fylla 17 nu då?" och jag sa att jag har inte kommit så långt än att jag behöver dra av nåt på min ålder, det känns jättebra att vara 21, HA! Bara för att hon nyss fyllde 26 för... jag vet inte vilken gång i ordningen.

Så alla and all är jag nöjd med min födelsedag. Vi sjöng "Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Jennis födelsedag! Hurra hurra HURRA!" runt 500 gånger igår och jag hade mysigt besök och sådär. Jag ska inte klaga, i alla fall.

Om badet igår

Nu minns jag inte allt vad jag tänkte igår när blogg.se valde att strula, så jag får väl ta det jag kommer ihåg, och i den takt och ordning jag kommer ihåg det.

Kan ju fortsätta med badet. Var ganska lite barn, ena gruppen var bara halv och dom andra var det lite fler i men så är det ju på sportlovsveckan, vi hade ju veckan som gick, och även när det är sånt väder. Och med sjukdommar och så också, som det är en hel del av under denna årstiden.

Det gick i alla fall bra med dom barnen vi hade. Vi valde att säga till pappan till barnet som "var på tapeten" förra veckan att kontakta kansliet så dom kanske kunde testa en lektion där ute för att se hur det går. Hon är egentligen inte helt redo, hon kan inte allt hundra som hon ska kunna, men hon är jätteduktig så hon kan fixa det. Kan blir vilket av det.

Annars var det en som hade fått kallsup som tyckte det var obehagligt. Och både jag och mamma blev så imponerade för pappan stod en bit bort och tittade så allt var okej men fanns tillräckligt nära om barnet skulle blir superuber ledsen men lät oss/mamma ta hand om det.

Många föräldrar får ju panik (och jag förstår dom) när nåt händer deras barn och rusar fram till kanten och ska ha upp barnet ur vattnet så dom kan få sitta och trösta. Men det viktigaste och bästa för barnet är ju om den kommer i igen så den känner att vattnet inte är farligt, så den inte går hem och är rädd för vattnet.

Lite småsurt blev det dock när vi var klara och blev ombedda att ta på oss skorna utanför omklädningsrummet. Man får inte ha med sig skorna i skåpet, för då blir det smutsigt på golvet till sko-området. Så det slutade vi med - trots att andra fortfarande gör så.

Men så började vi med att sätta oss där och torka av fötterna för med strumpor kan man inte gå för golven är avspolade. Men då blev det tydligen för smutsigt så jag fick sätta mig utanför, i gången, och sätta på mig strumpor och skor? Eh, jaha? Funkar la till sommarn när man kanske inte har så mycket att ta på, men nu är det ju dessutom smutsigt där ute också.

Har man valt att ta ett jobb som städare för man ju ta tiderna det gäller. Vårat sista pass slutar 19.05 och då ska vi ändå plocka undan och så också, och få lov att duscha och byta om, men när vi kommer ut fem-tio minuter efter passet är hon närstan klar.

Men ja, badet gick i alla fall bra, haha! OCH JA! Det får jag ju inte glömma. Jag fick en ballong av en tjej! Jag blev så chockad, och glad! Jag var på väg upp ur bassängen och så kastade hon den till mig "Här!" och jag sköt den till henne och hon sköt tillbaka. "Den är hemifrån, det var viktigt att fröken skulle ha den" sa mamman. Men åh, tack så hemskt mycket! På min födelsedag och allt!

Jag måste också säga nåtDet kanske bara är jag, men jag tycker i alla fall att rubriken är väldigt klumpig, dålig till och med. Nu läste jag inte artikeln, för jag blev så sur på rubriken.

Trots att han bett om ursäkt så lämnar hon honom - vad hemsk hon är! Öh? Okej, så bara för att man sagt förlåt för att man var otrogen så måste man bli förlåten, allt måste vara glömt och man ska fortsätta som vanligt då eller?

Alla accepterar ju sin gräns av otrohet, vissa tycker att en kyss räcker för adjö, andra tänder på att se sin partner med andra människor. Men hon gör väl inte fel för att hon lämnar honom? Bara otroheten hade la räckt, nu när allt dessutom är ute i media förstoras det ju ännu mer.

Bah, rubrika mig hit och rubrika mig dit!

Anneli: Nej egentligen är det ju så, men man kanske får ta det med en nypa salt. Borde ju finnas en sida om Personalen har inte alltid rätt också egentligen, finns nog lika många hisotier om korkade expediter som om korkade kunder. Men ja, detta lät ju nästan som nån som drev med dom.

Haha eller hur, är det nån gång det ska fungera felfritt liksom, speciellt när det är andra året i rad jag inte får vara med på startsidan dessutom! Dålig stil på dom!

Se god morgon världen. Det var inte fel att blunda en timme eller två. Speciellt när det kändes som flera, flera timmar. Istället för att ha sovit flera timmar men det känns som en halv.

Sov ändå inte så bra i natt, mest för att vi pratade precis innan vi somnade om att det lät som nån som gick i dörren, Oscar var ändå uppe och kollade så den var låst men jag kunde ändå inte släppa det. Och vi bor ju i loftgång, så när nån går där uppe så knarrar det i snön.

Så jag har vaknat titt som tätt och lyssnat på ljud. Första gången tänkte jag att klockan nog var 6 eller så, så jag kanske skulle gå upp. Tittade på klockan, 1.30 vilket betydde att jag sovit i en och en halv timme? Eh, nej tack för att gå upp då.

Och så höll det på hela natten, tills jag vaknade lite innan 8 och gick upp. Det kändes mer okej men två timmar till nu då, så väntar jag lite på dom som glömde mig igår. Två av fem tror och hoppas jag hör av sig under dagen, resten är jag bara besviken på.

Det är inte så ovanligt som man kan tro

Ann-Sophie: Jo det hade jag ju tänkt men så tappade jag lusten heelt och hållet när det inte funkade igår, haha! Men det kommer, jag lovar!

Nu var det ett tag sen (sen sist?) det strulade för mig men fortfarande går det ju inte att gå in på alla inlägg och kommentera dom. Har jag inte märkt hos nån annan längre men det är la klart att det ska vara så här, haha! Men ne blä, blogg.se tycker vi inte om nu.

Hittade precis ett inlägg på Kunden har (inte alltid) rätt som var ganska klockren får jag säga.

Vet inte hur många gånger det kommer in kunder till oss med "standard fönster", "standard bord", "standard säng" eller nåt annat som det inte finns nån standard på.

Och alla får samma svar: "Det finns inget standard"

Det gick inte

Jag försökte logga in igår men fick bara felmeddelande 504 då. Hade så mycket att säga men nu när det inte funkade, och det jag fick skrivit inte ligger kvar som utkast, tröttnade jag lite. Så, nä.

Malin ringde precis

- Hej, vad gör du?
- Diskar.
- Jag är nästan utanför dig!
- Okej, är du på väg upp?
- Nej, jag är på innebandyturnering med dotter.

Bla bla bla.

- Är du hungrig i magen då?
- Nej, vi har precis ätit korv med bröd!
- Så du vill inte ha smörgåstårta?
- Har du smörgåstårta?!
- Ja, det är väl klart?
- Varför är det så klart?
- VET DU INTE VAD DET ÄR FÖR DAG IDAG?!
- Nej, jag vet inte ens vad det är för datum.
- DET ÄR DEN 21 FEBRUARI IDAG!
- Men oj, förlåt, GRATTIS! Men jag har inte koll på nåt, jag vet att det söndag och att jag ska jobba imorgon!

Det är väl lite viktare, kanske.

Hon skulle kolla med tjejorna hon hade med sig om dom skulle komma upp.
Locka med små lurviga djur.

Det lät lite väl bra

Anneli: Nej usch, jag ryser nu bara vid tanken på den. Fy, det har ju alltid varit ett så mysigt minne från när jag var liten texten var ju allt annat än mysig, FY! Får ha minnet med mig och glömma texten.

Haha vad bra, det är ju lite det en sån lista går ut på!

Mjoo, egentligen gör han det för det är det enda han tjatat om idag och så men det blev nog bara lite tokigt just där, haha!

Ja gudars vad vi sjungit sen i natt. Klockan hann nog bli 1 innan vi somnade så vi hann sjunga några gånger innan det, och sen i morse. Men nu börjar det bli nog.

Så nog vet Oscar egentligen att han ska vara snäll mot mig idag, men det kanske var efter jag tog ut frukosten och han skrek att jag inte fick, och jag sa att jag tänker minsann för jag tänker inte göra allt det åt honom imorgon, som han tröttande och blev elak istället? Haha ne, han är snäll och fin.

Speciellt när han säger att jag ska inte diska idag, för han vill inte det. Så jag la i disken i blöt och väntade på att han skulle diska. Nu ska jag gå och ta den andra (som blev efter besök igår) haha! Tanken var god?

Den stora dagenDenna låten brukade pappa sjunga när jag var liten.
Dock sin egna version:
Jasså, säger du det, att du tog fel på vilken dag det var.
Nej nej, det gör ingenting, att du tog fel på vilken dag det var.
Tur att internet finns, så man kan kolla upp texter.

När jag börjde följa texten verkade den passande.
Det var ju om födelsedag!
Sen var den ju jättesorglig visade det sig.
Varför har ingen berättat det fö rmig innan?
Pappas version var bättre.


Till mig!

Anneli: Ja men eller hur, efter att jag ändå nämnt det redan förra året! Jag som är en så trogen bloggare här liksom, haha! Jaa, jag blev toppenglad, inte illa att du kom ihåg!

Nej det är ju det, dom måste ju verkligen ploga ordentligt och det förstår jag ju att du klagar på. Men dom flesta verkar mest bara störa sig på snö i det stora hela (eller så orkar dom inte skriva "Dumma snö, det var inte plogat") men så är det trots allt att leva i Sverige, även om det inte varit så dom senaste åren.
Haha jo jag är väl också lagom många gånger men just i snö-frågan tycker jag faktiskt att man kan vara glad att man en gång var tionde år får mycket snö! Även om jag tycker synd om dom som drabbas som jobbar med/i det.

Ann-Sophie: Haha, vad bra att det var intressant!
Man får ju visa vem som bestämmer, haha! Så man får som man vill och allt blir rätt!

Hah, jag blev så glad förut. Min telifon ringde och så var det en mamma till ett barn från badet som undrade om vi hade som vanligt ikväll eftersom det är sportlovsvecka. Men vi har ju inget sånt, brukar vara tävling en gång per termin men lov och grejer har vi inte.

Funkar ju inte riktigt, denna terminen är det ju minst två lov och säkert nån röd dag och alla åker ju inte just denna helgen, några åkte kanske förra helgen. Så vi kör på så kommer dom som kommer, jag blev bara så glad att dom ringde mig. Dom har ju både mitt och mammas nummer.

Oscar dödade dock den glädjen en del med kommentaren "Din mamma svarade nog inte då" HAH! Hygglo på honom liksom!

7 saker du inte visste om mig

Jag hittade en utmaning inne hos Jasas, och jag är ju inte sen att anta utmaningar men denna är lite klurig. Man ska komma på sju saker om sig själv som man inte tror att ingen vet om en (fast, att få vet det tycker jag räknas också). Den lätta delen var dock att länka tillbaka till Hanna, så jag länkar först.


.- När jag var liten skrev jag mitt namn LENNI (j:et bakochfram, inte med l) eller helt bakochfram, INNEJ, utan att se vad som var fel. Det tog även lång tid innan jag lärde mig att mitt andra namn stavas med k och inte c som jag alltid gjorde.

.- Jag har alltid, alltid, alltid velat ha syskon och lekte mycket när jag var liten att saker och ting var en bebis/mitt syskon. Och när Anton väl kom tänkte jag några gånger att det hade varit roligare med en lillasyster, haha!

.- Jag är den elaka och den som bestämmer mest i vårat förhållande. Bossig är bara förnamnet men efter fyra år börjar Oscar lära sig att stå på sig eller säga ifrån så jag kommer ner på mänsklig nivå och kan resonera. Det handlar om att både ge och ta.

.- Många, många gånger tänker jag på hur det varit om jag inte hoppat av gymnasiet. Känns inte som sista ett och ett halvt året varit så himla lyckade för mig på nåt sätt, men idag ångrar jag nåt så in i bomben att jag hoppade av, och inte får tummen ur att fortsätta idag.

.- Jag lärde mig simma när jag var 7 år och skämdes över att gå på simskola för jag trodde att alla kunde simma vid den åldern, trots att det fanns äldre barn än mig där - även om jag inte visste att dom var det då. Cykla lärde jag mig när jag var... 8 eller 9.

.- Trots att jag ska föreställa säljare så klarar jag inte av det där falska där man hittar på saker som låter bra eller "Jag har den hemma" utan allt jag säger till kunderna är sanning, även om jag kanske säger det på mitt sätt, men jag hittar aldrig på nåt så nåt ska låta bättre.

.- Mina planer när jag var yngre var att ta studenten, flytta till Finland och lära mig finska och plugga där, träffa en kille och skaffa barn när jag var ung. När jag var ännu mindre var mina drömyrken tennisproffs, läkare och lärare.


Det gick faktiskt, tog bara sisådär en kvart eller så, haha!

Det här med snö

Jag har faktiskt inte tröttnat på snön, fast så mysigt är det kanske inte längre men mer häftigt. Det bara snöar och snöar, och ligger hur mycket som helst.

Det som kanske är jobbigt är ju om man ska nånstans och det inte är, eller är dåligt, plogat. Men det är ju egentligen inte snöns fel, eller ja inte mer än att det kommer så mycket så man inte hinner och orkar ploga allt på en gång.

Sen blir jag ledsen för dom som mår dåligt av snön på grund av deras jobb. Som pappa som fick ont i ryggen efter alla timmar i traktorn, eller mina kusiner som delar ut GP på nätterna och det är inte det lättaste när snön står en till knäna på vissa ställen för ingen vill ploga klockan 2 på morgonen.

Men sen igår (eller innan, I don't know and I don't care) börjar kollektivtraffiken ställas in och det kan ju bli lite jobbigt på måndag när skolorna börjar igen. Blir man bara försenad får man faktiskt skylla sig själv när man vet hur vädret är men ändå ska ta senaste möjliga bussen.

Till sist är det lite synd om mig också, som vill få besök av min pappa men det bara snöar och snöar så han måste ploga så i alla fall han representerar hyresbolaget bra genom att vara en bra och snäll fastighetsskötare, stackar mig!


I övrigt, har jag ingenting över till dom som bara klagar för klagandets skull och jag hoppas att det kommer bli en kall och regnig sommar, bara för att, mouahaha! Okej, det gör jag väl egentligen inte men snälla nån, hur många år har man inte klagat över att "Vi har iingen snö på vintern, dumma växthuseffekten" MEN VAD SA NI NU DÅ?! Jo,  "Fyy för all snö!" Herre gud, om inte annat så var glada för barnen skull, när lär dom få en vinter som denna igen?!

Så bitter jag blev, det var inte meningen....

Nepp, snepp, hepp


Nehe, inte i år heller...

Tredje delfinalen

Idag får jag lov att säga att jag tyckte att Melodifestivalen var helt okej faktiskt. Mycket bättre än de två första delfinalerna i alla fall, det finns hopp.

- Alcazar ska ge upp, hur många gånger har dom inte varit med utan att vunnit? Och kan dom inte komma på nåt nytt? Vi satt chockade och imponerade dom första sekundrarna i deras framträdande för det lät bara inte som Alcazar, wow! Men, sen kom det. Med samma koreografi som förra året.

- Crucified Barbara var faktiskt helt okej, jag hade väl kanske föredragit om det var lite mer drag och inte så mycket åt ballad-hållet. Sen vet jag inte hur bra den gått i stora finalen, det detta var betydligt bättre än tidigare bidrag.

- Darin överraskade faktiskt lite också. Visst, det var väl samma stuk som alltid men jag tyckte ändå att låten var lite mysig. Det var lite balladernas kväll ikväll. Kändes ändå som att han kommit liite längre än när han nyss vunnit Idol, och jag gungar med i låten.

- Elin Lanto, tack och god natt. När hon kom med "I Won't Cry" så älskade jag den - minns inte riktigt varför dock men dom spelade den några gånger per natt på Rix FM och jag låg där i mörkret och log. Ikväll var ett leende det sista mina läppar vill bju på. Istället för att vuxit, har hon krympt - tokmycket.

- Erik Linder kom med tredje balladen (i denna listan, inte under programmet) och jag bara smälte. När jag YouTube:ade honom förut så hittade jag klippet från när han var med i Talang och då gillade jag honom inte men när han sjunger såhär, maj gad!

- Getty Domein sjöng inte på svenska = skicka inte till finalen. Svenska och engelska går bra men annars tycker jag inte man sjunger varken på nåt riktigt eller påhittat språk. I alla fall när man ska representera Sverige. Även om låter var bra och jag kan svänga till den senare.

- Johannes Bah Kuhnke minns jag inte ens? Jo, jag råkade säga "Ja, den!" i snabbreprisen för jag trodde det var Erik, men jag minns inte Johannes uppträdande för fem minuter? Det var en ballad, eftersom jag kunde förväxla den med Erik.

- Timoteij kan faktiskt ha en chans, men jag tror inte på att skicka låtar där man sjunger på svenska. Och skulle dom sjunga på engelska om dom tog sig till Norge, ska dom göra det i Globen också. Men neh, en bra låt också men ingen vinst.


Sex av åtta låtar var ändå helt okej och ska säkert gå att lyssna på igen. Eller ja, egentligen åtta men jag minns ju inte honom. Så jag får säga att denna kvällen var bättre än de två tidigare, så får vi hoppas att Malmö bjuder på nåt brakbra så vi känner att vi drar hem det hela, annars känns det kört. Finland ska sjunga på finska, ska bli spännande men jag tror ju inte dirket på nån vinst där heller. Jag hejar på... Portugal! ...om det är ett land? ...som är med i Eurovision Songcontest?

What a chock

Oscar sitter på Facebook:

- Ne men! Har din pappa spelat poker?!

- Haha, mm.

- Och din mamma bejeweld! Är det uppochner vända dagen idag??

Sextestet - säger dom

1. När hade du sex senast? – I förrgår.
2. Vad är det pinsammaste du gjort under en sexakt? Inget som är sjunka-genom-golvet-pinsamt.
3. Vem är den bästa du haft sex med? –  Oscar.
4. Vem är den sämsta du haft sex med? – Haha, den andre, mitt ex.
5. Har du haft sex med någon kompis? – Om man räknar med Oscar, ja.
6. Vem var en slump att du hade sex med? Ingen, mer än när det hänt de senaste fyra åren ”av en slump”.
7. Ångrat någon av dom? – Näääj.
8. Var du kär i alla? – Alla, en och ja.
9. Är/har du varit en player? – Nej, skulle nog aldrig kunna bli heller.
10. När blev du av med oskulden? – För snart sex år sen.

Har du haft sex i:

11. Ett badkar/dusch? – Ja.
12. På ett tak? – Haha nej, men tufft!
13. En toalett? – Ja.
14. I en skog? – Nej.
15. I en säng? – Haha, nää.
16. I en husvagn? – Nej.
17. I en bil? – Nej.

18. När fick du din första kyss?  - När jag var pötteliten? Haha!
19. Hur gammal var ditt äldsta hångel? – Två år äldre än mig.
20. Hur många seriösa förhållanden har du haft? – Ett egentligen, eller två.
21. Hur många gånger har du varit riktigt kär? – En endaste.
22. När kramade du någon senast? – Flera gånger idag.
23. Saknar du någon speciell nu? – Saknar alltid nån.
24. Har du svårt att bli kär? – Ja det tycker jag, men nu ska jag la inte bli det i fler.
25. När kysste du någon senast? – Ett litet tag sen.
26. Ångrar du det? – Haha nej, det var mums!
27. Är du singel? – Nej, inte sen fyra år tillbaka.
28. När fick du en komplimang senast? – Idag kan man väl säga, haha!
29. Har du träffat någon internetperson? – Ja, några men framför allt hjärtat.
30. Vem vill du ha sex med? – Min sambo/fästman, and that’s it.


Om Honom

Vad heter han?  Herr Oscar Lindeberg.

När fyller han år? På måndag, den 22 februari.

Har han några syskon? En massa; en storebror, två storasystrar, en lillasyster och en lillebror.

Har han några djur? Ja, vi har fyra chinchillor.

Vart bor han? Hemma hos mig/oss.

Vilken skola/klass går han i? Eh, miljö och etik kanske? På folkhögskola.

Vad brukar han säga för saker till andra? Sånt han kan och vet.

Vad är hans lyckonummer (om han har något)? 13.

Vad brukar han ha på sig? Jeans och t-shirt.

Hur träffades ni? Internääätet.

Hur lång är han? 1.84 eller så?

Skostorlek? 46 tror jag? Eller 47?

Hur hälsar ni på varandra? Nåt slags hej och en puss och kram.

När blev ni tillsammans? 19 februari år 2006.

Till sist, älskar du honom? Om jag gör!

Vem har tagit min kexchoklad?

Anneli: Oj, ja då är det galet! Det hade jag faktiskt missat. Undra om jag kan åka buss in till stan nästa vecka då, om det fortsätter så här liksom.

Chathrine: Men man lär sig av sina misstag, haha! Blev lite förvirrad att du ska äta på sportlovet, men ni har inte samma vecka som här, vårat sportlov tar slut imorgon, hehe.


Frånvarande, minst sagt

Anneli: Ja, det är ju det så däför slänger jag ur mig vad jag tycker och så förklarar Oscar verkigheten för mig, haha! Måste man diskutera exakt vad som ska göras som det är nu är jag körd, jag kan ju bara komma med hur jag tycker att det borde vara.

Jag har också funderat på att rösta blankt, men så säger Oscar att eftersom jag inte vill ha in SD det minsta nånstans, att rösta blankt gör ju att alla andra partier tappar en röstare, men SD får ju bara mer och mer. Så vi får nog ha en genomgång här hemma när det närmar sig, vad alla dom större partinerna står för och gör och sådär, haha!

Och massa tack, hihi!

Jasas: Haha vad du är söt, var ju tvungen att gå in och kolla det bara! Jag hör då ingen skillnad på det och riktigt danska, så mig kan du impa på att du kan danska, haha!

Tack igen, som fan!

Hej världen, mår ni bra och lever ni i snökaos och allt annat som pågår där ute?

Jag har varit lite ytterligare frånvarande just för att vi igår hade 4-årsdag som vi firade med att städa och att ha datafri dag. "Det är ju inte fem" så vi firade inte alls nåt speciellt, städade och grejade hela dagen, var nere och handlade och spelade lite mer monopol på Oscars dator. Ja, vi tvättade också. Täcket och kuddarna i tvättstugan.

Och idag ska vi göra finslipet, och göra klart smörgåstårtan. Sån tuur att Chathrine är så bra på sånt och att jag frågat innan om recept på smörgåstårta som blev en hit sist så jag kunde köra favorit i repris. Denna gången blev det dock en tårta med leverpastej OCH skinka, inte en med leverpastej och en med skinka, haha! Det är inte lätt när det är svårt.

Men jag får försöka klämma in lite bloggar under dagen också, jag är ju så nyfiken på vad som händer där ute i världen i alla andra bloggar! Framför allt Hanna och Anneli nu då, var typ i förrgår jag sa att jag skulle ta mig in dit, men kom aldrig så långt? Aja baja på mig säger jag bara, nu lider jag!

Imorgon blir nog en smått frånvarande dag också, jag har studiebesök när Anton är på sin simning och sen vet jag inte hur vi har tänkt göra mellan hans och vårt bad. Och sen är det ju då ja, vårat bad men om inte annat börjar skolan på måndag, och då minsann!

4 år, 48 månader, 1461 dagar
Jenni, på Facebook:
Har orkat stå ut med Oscar Lindeberg i hela fyra år idag, en klapp på axeln till mig för bra kämpande!

Oscar, på Facebook:
Nu får ni säga ha den äran till oss, nämligen så att det blivit 4 år ihop :D


Nu minns jag inte klockslaget, men det var runt i krokarna här, pratade vi som så många kvällar i telefon och pratade om fråga chans, att man bad kompisarna göra det, Oscar frågade om han skulle ha det på mig, just in case han skulle fråga, det skulle han, han frågade, och det hade han.

Nu sitter vi här, fyra år senare. "Ja, jag hade inte planerat det riktigt så" svarade han när jag kommenterade om hans status att det blivit fyra år. Det bara råkade bli så, eller vadå? Det var det nog ingen av oss som trodde då, den natten för fyra år sen. En i Göteborg, en i Västervik.

Och här är vi nu.

Till Jasas-Hanna

Jasas: Men det är ju klart jag svarar, jag älskar ju dina/era kommentarer precis lika mycket!

Det är faktiskt väldigt kul att höra/läsa om hur andra gör, tycker jag! Speciellt när man kanske har vissa knäppa saker för sig själv, antingen om andra gör samma eller har andra knäppheter för sig. Coolt sånt där, tycker jag!
Haha ja, det är ju egentligen det jag tycker är fräschast också, med smörknivarna, och försöker göra så emellanåt här. Där emot kan jag tänka mig att när dom var fyra barn (det skiljer fem år på äldsta och yngsta) så skulle det gått en heeel del smörknivar så det var nog lättast för henne.

Hahaha du är la gooo! Läste det du skrev på danska, lät så kul! Jag förstår knappt nån danska, men jag tycker det är skitkul att kram heter typ knuz eller nåt, hah! Trodde du skulle skriva att hon tyckte du pratade konstig danska när du skrev att du tror att du pratar bra och tjabbar på, haha! Undra hur det låter för henne när du tjabbar på så? Hah!

Jaa, speciellt eftersom vi då aldrig riktigt diskuterat det innan. Kanske pratat om det eller sagt nåt eller så men vi satt i över en timma och diskuterade så till en början var det faktiskt väldigt kul! Och sen är det ju intressant att höra nån annans åsikt, Oscar kan ju tycka väldigt mycket om vissa saker och jag vet väldigt lite om det mesta så det är kul att höra nån som har koll.

Jag ville bara svara på Hannas inlägg, eh nej. Kommentarer, Hannas kommentarer.

Vi har suttit och spelat monopol på Oscars dator i två timmar eller nåt, nu ska vi krypa till kojs. Eller ja, Oscar ligger redan och kollar Stargate. Snart dags att gå upp. Eller ja, tvättid om 12 timmar så innan dess är vi förhoppningsvis uppe.

God natt, sov så gott, god morgon, ha en bra dag och KNUZ!

Loads of fun

Haha, åh vad jag gillade den här historien. Helst ska man ju läsa (även om man gör det i huvudet) taxichaufförens citat med indisk brytning - I sure did!!

Politiskt, det var värst!

Ikväll har vi diskuterat politik, och som vi har diskuterat politik!

Jag är ju bara så totalt ointresserad av politik som man bara kan bli och ser inte alls fram emot att rösta (för första gången) i år. Men det var liksom inte meningen att diskutera politik men vi kom in på nåt och sen kallade Oscar mig för moderat. Och sen sverigedemokrat. Även om jag inte förstår varför han måste fackera mig, jag tycker som jag tycker inte för att nåt parti tycker det.

Han frågade om jag tyckte det var rätt att skattepengar skulle gå till att hjälpa svenska medborgare utomlands som varit med om nån katastrof (Tsunamin, Haiti och liknande) och jag sa nej. Nu har vi ju pratat om det, och som mycket jag tycker så kanske jag inte tycker att det som är idag är rätt men jag är inte insatt och så säger jag "Men, det är ju bara att..." och så är det inte så enkelt. Så även denna gång.

Jag tycker ju att har jag bokat en tur och returresa till Thailand som exempel så ska ju inte flygbolagen "tjäna" på min hembiljett som blir outnyttjad så jag måste få pengar av staten för att komma hem. Nu säger Oscar att dom förlorar ju mer pengar än vad dom tjänar ifall det blir en sån katastrof, men ändå. Har man sparat så man har råd att åka kan man spara lite till så man kan lägga lite extra på att få nån typ av sån garanti, att man får hembiljetten betald om det sker nåt sånt.

Det går inte säger Oscar. Ingenting går visst men det är så jag tycker. Jag har aldrig varit utanför Norden på mina 20 år i livet, eller jo jag har varit på en båt i hamnen i Polen en gång men annars inte utanför. För att vi inte haft råd med annat/valt att lägga pengarna på annat/valt att åka och hälsa på släkten i Finland istället. Så för att jag valt att inte bege mig utomlands, till ställen där sånt här kan hända, så ska jag behöva betala för att det finns dom som gör det? Med det säger jag inte att jag inte tycker att staten ska hjälpa till nu när det inte funkar som jag tycker att det borde göra, självklart ska alla komma hem när nåt sånt hänt!

Men då kom han in på skolor, borde vi inte ha privatskolor så alla betalar sin egen/sina barns utbildningar? Men då säger jag att jag gärna kan betala för alla Sveriges barn om det är så, för det gör ju att landet utvecklas, växer och förändras. Vi utbildar oss, eller våra barn, så inte alla går hemma på soc så dom som jobbar får betala för att dom andra gör ingenting. Men jag kan inte tycka att det är riktigt samma sak, men så blev jag rätt trött och irriterad efter diskussionerna.

Så vi avhandlade en hel del och invandring och sådär. Han säger bara "intressant att veta" men jag tycker allt jag fick till svar var påståenden om vad jag sagt, som jag inte alls tyckte att jag sagt. Did that make sence? Så vi la ner, återupptog det, gapade lite och så la vi ner och jag... ska inte säga att jag erkände mig besegrad men jag sänkte väl garden så jag avslöjade mig (med flit) och så var det över. Men, jag säger som Oscar, jag är glad att vi hade en vuxen diskussion.

Kär roteskuff har många namn

Jag frågade Oscar om hans skruttlåda. Det låg närmast till hand i minnet, men när jag sagt det kom jag på att det var ju hopp-och-skutt-låda jag kallade den.

Oscars farfar var ju norsk, om inte helt så lite i alla fall. Så hans pappa, Oscars alltså sen vet jag ju inte om han fått det från sin pappa, har kallat en såndär "bra att ha med massa grejer huller om buller"-låda för roteskuff. Jag tycker det låter jättelogiskt nu ikväll.

Så har det inte alltid varit. Hopp-och-skutt-låda för roteskuff lät så sjukt och jag såg inte nåt vett i det. Men nu, man växer till sig ibland. I smaklökarna.

Farmors alla påhitt

Jag tänkte på när Hanna kommenterade det här med att rulla batterierna, att hon gör så för att hennes pappa och farfar gör/gjort det. Då tänkte jag på min farmor, och pappa.


Mamma blir tokig på mig när jag skär av kanterna på osten. Hon gör aldrig det och jag skär aaalla kanter verkligen innan jag kan äta och blir nästan äcklad av att behöva skiva med kant. Då drar jag bara i mitten, så jag ändå inte får med kanten.

Jag har försökt försvara mig med att pappa gör så men det förklarar ju egentligen inte varför jag gör det. Mer än att jag inte tycker om kanten, men det är väl mer nåt som bara blivit, för att pappa skär av den. Hjärnan kan ju få för sig mycket, den mackapären.

Sen en gång, för länge sen, när jag var hos farmor så dukade hon fram med ost och skulle ha på sin macka. Vad gör hon? Jo, skivar av kanten! Och jag nästan skrek "Det är DUU som gör så!" och hon fattade ingening.

Samma som att klippa i locket på smöret så det blir typ en flik. Då kan man lägga kniven där i så har man den alltid där, den ramlar inte runt i kylskåpet och det blir inte kladdigt på locket. Farmors påhitt som pappa ibland tagit efter men som mamma inte förstår sig på alla gånger.


Det var också hon som lärde mig att tänderna behövde gymnastik. Hon gör världens godaste bröd men när jag var liten fick jag för mig att jag inte skulle äta kanterna så jag gnagde som ett köttben. Åt brödköttet och lämnade kanten. Men då sa farmor att även tänderna behöver sin gymnastik så man ska äta även det som gör att dom får kämpa lite.

Jomensåatte....

Chathrine: Haha okej, TUR att det inte var det nu för mig då för då hade vi väl tappat lusten på varandra ännu mer då. Nu förstod vi ju åtminstonde varandra. Nästan.

Lite lustigt att ni säger typ tvärtom vad (i alla fall jag) vi säger. Kom på nu, att jag kan säga fjärrkontroll och då menar jag oftast till TV:n. Skulle inte få för mig att kalla den till DVD:n för fjärris, en typ till stereon kanske? Ah, jag vet inte, haha!

Anneli
: Nej det kan säkert vara så, men varför är det just/bara lesbiska som kallas för flator, en inte alla homosexuella, eller bara bögar?

Jasas: Ja precis, nåt om att Elgiganten och Bredband2 hämtar sina anställda från samma ställe? Men visst, jag ska tjata tills jag får svar! Han sa att vanligtvis handlar det om längre tid men jag tycker även att dåligt bemötande ska räknas in, så tills jag får ett "nej, kommer aldrig hända" ska jag tjata!

Ne det är klart, har faktiskt aldrig tänkt på det. Kanske för att den enda som jag kommer ihåg som har hund och lämnat sitt hem (farmor och farfar, jag har ju känt fler men då var jag liten - vi har ju också haft hund) både lyssnar utanför och frågar sin granne om han skällt.

Haha, vad skönt att det inte bara är jag då! Vet dock inte riktigt vem som "lärt mig" det, haha! Pappa skulle jag tro, på sådär rak arm bara.

Jaa, men det var ju som vi skojade om här förut, men som det ringer en kund och har problem med sin stol, inte fan kopplar jag dom till Åhléns då eller? Vet jag inte vad jag kan göra så frågar jag nån eller ber att den som vet får återkomma när den är på plats. Jag är inte obarmhärig, jag vill bara ha hjälp?

Jag skulle typ bara... svara på kommentarer? Haha!

Some stuff

Vad gjorde du kl 08 imorse: Var i pre-vakning tillstånd, klockan var 8.06 när jag vaknade.


Vad gjorde du för 15 min sedan: Snuffade på Facebook tror jag?


Det sista du sa högt: Kii? Kii.


Det senaste någon sa till dig: Eller Satsuu!


Vad var det senaste du åt: En colaglass, slurp!


Hur många kuddar sover du med: Två, en under huvudet och en under armen.

Morgon eller nattmänniska: Olika beroende på vad jag gjort/gör, men oftast morgon numer.


Längtar du mest efter just nu: Söndag = bad!


Sover du tungt? Njae, ibland men oftast inte - tror jag.


Vad ska du göra härnäst: Läsa färdigt andra bloggar så jag kan komma till Jasas och Anneli!


Höger eller vänsterhänt: Höger, men jag klarar med vänster också - även om det ser ut som att en fyraåring skrivit det.


Wiho!

Chathrine: Dom jag pratade med pratade rätt bra svenska, alltså dom hade inte speciellt mycket dialket. Men det är klart det kan vara lite svårt att få malmöska och dalmål att matcha, hehe.
Vi har väl egentligen inte haft problem heller innan, men detta var ju mer än nog så vi börjar titta på vad vi har för andra alternativ faktiskt.

Har ju strulat massor med kommentering (och komma in på inlägg) nu det senaste, fast för mig har det gått bättre på andras blogg.se-bloggar men verkar fortfarande vara strul här inne, suck.

Och busstabeller får man gratis på bussen här. Förr delade posten ut dom en gång i om året när dom uppdaterades men nu ska det ju sparas på papper, så man får beställa själv. Men man förlitar sig ju så på internet och att man alltid har det, så jag har aldrig tänkt att jag ska behöva nån i papper. Men det kan väl vara bra att ha, ifall ifall.

Det var också en spännande teori, kul att höra hur ni andra tänker.

Haha, fan vad grymt! Vi har grejat och donat, jag ska fota när vi har städat klart idag eller imorgon en nu har jag en plats till min lilla dator också, hihi!

Jag har ju velat ha nånstans att kunna sitta lite mer rakt och ordentligt och inte bara pösigt i soffan och nu har jag det - t o p p e n ! Menne, Oscar går här i nån form av eufori så när han kommit ur det ska vi städa lite, äta lite och sen eller imorgon kommer det då bilder.

Äntligen, en vettig människa!

Oh my, ska man skratta eller gråta?

Nu har jag ringt runt, angående internetet. Ringde först GothNet som säger "hör av er om ni fortfarande har problem". Hon i morse säger "ring senare när datorerna funkar" och hon nu efter säger att hon ska koppla mig till dom som ska installera det? Så sjukt att att man får olika besked beroende på när man ringer och vem man hamnar hos.

Blir kopplad till dom som ska installera, förklarar mitt ärende för damen i luren och hon mumlar nåt snabbt och så får jag en tut-ton i örat - hon har kopplat mig. Kommer till en jättetrevlig man, men som tyvärr inte hade nåt med mitt problem att göra för han hade bara hand om TV? Men han är nog mer insatt i det hela än nån annan jag har pratat med denna veckan, han frågade och var intresserad och undrade sig. Var så skönt att "prata av" sig lite, haha! Fastän han inte kunde göra nåt alls åt det.

Blev lite sur, för i mailet från GothNet stod ett telefonnummer, som var fel. Fattades minst två siffror. Tappade hoppet och ringde hyresvärden ifall dom visste. Ringde växeln och frågade om jag kunde få reda på vilka som skulle installera. "Det tror jag inte att du kan få reda på men häng kvar så ska jag koppla dig till en person" - eh jaha? Veeem då kanske?

Men av dom som kunnat hjälpa mig var det utan tvekan den bästa jag kunde fått prata med! Han var jättebra och det gick att prata med honom. Han hade blivit nedringd i måndags och skulle ta tag i det här och se vad som hänt för det kommer inte vara klart förrän tidigast till sommarn. Och det gör mig absolut ingenting, jag ville bara ha besked lite hur det blir. Så han skulle återkomma med lite bättre besked, han hade jagat dom innan för han ville också vea, men nu är vi väl fler som undrar.

Så nu är jag faktiskt ganska glad, lugn och nöjd. Jag tycker inte om att Bredband2 och GothNet har gått ut med så felaktig information och att det nånstans har gått så fel i kommunikationen så detta har fått hända, och jag hade aldrig trott att det var när jag ringt till dom annars rötäggen till hyresvärd som jag skulle lugna mig. Men det visar ju att det finns hopp för företaget.

Ibland tänker man för mycket

Är det bara jag som rullar på batterierna när dom håller på att ta slut? Nu mer är det väl kanske mest i fjärrkontroller, och dom är ju inte jättekrävande, eller nåt.

Jag har suttit här ett tag och rullat och rullat på dom i TV-fjärren och sen bytte jag en från DVD-dosan och satte i en från TV:ns. Och rullade. Till slut bytte jag så dom dom satt i TV-fjärren hamnade i DVD-dosan och tvärtom och det har funkat bra. Tills idag. Man kunde trycka en gång på DVD:n, rulla en kvart, trycka en gång och så höll det på så jag kände att det var dags att byta nu.

Dock fungerar TV-fjärren felfritt och det är ganska imponerande. DVD-dosan drar tydligen mer än den till TV:n då. Men det är rätt skönt att knappt behöva nudda knapparna, och inte måsta vara preciis framför DVD:n, för att den ska reagera. Haha, hur lat/snål är man inte då? Men det har liksom alltid varit så, man kan inte lära gamla hundar sitta?


En annan fråga också; Säger du fjärr, fjärrkontroll, dosa, kanalväljare eller nåt helt annat till manicken du har i handen för att starta TV:n, höja eller sänka ljudet, byta kanal och allt sånt. Eller gör ni som jag (tydligen gör, märkte jag när jag skrev detta inlägget) säger olika till olika kontroller. TV-fjärr och DVD-dosa. Fast att prata om många känns kontroll rätt, men varken TV-kontroll eller DVD-kontroll.

Stackars vovven

Är det nån som kommer ihåg att jag skrev om grannens hund som skäller och skäller? Minns inte när men måste varit nån gång tidigare i år?

Vet inte om det är varje (var?)dag eller om jag kopplar bort det emellanåt för det har liksom blivit en sån vana nu. Men så hörde jag stackarn nu precis. Och kom på att jag ska börjar försöka kolla om det är runt samma tid den skäller, för då kanske det finns nån anledning till det. Kan ju vara så sett nån som är hemma på lunchen och rastar den, sen skäller den när den blir ensam.

Och det är ju egentligen inte det att det stör för det är inte länge den skäller och så högt är det ju inte men jag tycker ju synd om hunden som står där nere och skäller och skäller. Det borde vara sportlov nu men barnen kanske inte är hemma för det. Man måste ju inte sitta hemma hela lovet, menar jag. Ja, får se vad det blir i fortsättningen, om jag ens hör den mer.

Stackars vovven

Är det nån som kommer ihåg att jag skrev om grannens hund som skäller och skäller? Minns inte när men måste varit nån gång tidigare i år?

Vet inte om det är varje (var?)dag eller om jag kopplar bort det emellanåt för det har liksom blivit en sån vana nu. Men så hörde jag stackarn nu precis. Och kom på att jag ska börjar försöka kolla om det är runt samma tid den skäller, för då kanske det finns nån anledning till det. Kan ju vara så sett nån som är hemma på lunchen och rastar den, sen skäller den när den blir ensam.

Och det är ju egentligen inte det att det stör för det är inte länge den skäller och så högt är det ju inte men jag tycker ju synd om hunden som står där nere och skäller och skäller. Det borde vara sportlov nu men barnen kanske inte är hemma för det. Man måste ju inte sitta hemma hela lovet, menar jag. Ja, får se vad det blir i fortsättningen, om jag ens hör den mer.

När jag blir arg, blir jag arg

Jasas: Haha, det tycker jag! Och missar dom att erbjuda dig en klädvårdsrulle (om dom har kvar) så får du en gratis, talar ingen i personalen om för dig att du har 20% så får du en Jysk-väska eller Jysk-pläd gratis! Så kom ihåg det, haha!

Ja, nu blev jag lite smått förbannad så vi tar hela internet-historien nu också!


När jag vaknade i måndags och gick upp och skulle kolla internet kom jag bara till "Välj tjänsteoperatör" och skrek på Oscar att nåt hade hänt med internet. Klockan är runt 9 och jag börjar ringa vår internetleverantör och efter 20 minuters kö kommer jag fram, och han säger att vårat LAN (vi ska få fiber, snabbare internet än den kabel vi har idag) är rapporterat som klart den 15/2 (måndags alltså) så därför har dom ju avkopplat vårt gamla och startat det nya. "Öh, men vi har ju inte ens fått dosan?" och han lovar att koppla in det gamla på en halvtimma-timma.

Tiden går och vid 13 nån gång börjar jag ringa igen. 50 minuters kö och jag kommer fram till en kille som inte verkar fatta nånting, varken av vad den första skrivit in i datorn eller vad jag säger men lovar att det ska vara fixat "nu under förmiddagen" och när jag lägger på så frågar Oscar hur länge han tänkte att det var förmiddag, för då var ju klockan nånstans runt 13-14 redan. Vi avvaktar i alla fall, nån gång måste det ju komma igång nu när man fått ringa hela två gånger, men vi är ju skapligt irriterade på hur fan dom sköter saker och ting, och sitter titt som tätt och kollar om det kommit igång än.

När det fortfarande inte kommit tillbaka vid 17 så ringer jag för tredje gången, och ytterligare 20 minuter i kö (den mobilräkningen ska bli trevlig att få, not) är jag skapligt arg. Killen kunde inte bli av med mig fort nog och Oscar sa sen att han var lite rädd för mig när han suttit bredvid och lyssnat. Inte heller denna killen visste vad problemet var "Vad är det som inte funkar frågar han?" och jag svarar "JAG HAR INTE ENS NÅN DOSA ATT KOPPLA IN MINA KABLAR I! NI SKULLE KOPPLA TILLBAKA MITT GAMLA NÄT FÖR JAG KAN INTE ANVÄNDA MITT LAN" men allt dom gjort var att koppla in mitt LAN, meddelade han mig galtt när jag presenterade mitt ärende.

Eter det undrar jag om Elgiganten och Bredband2 plockar sina anställda från samma ställe. Service är inget vad nån av dom vet om. Jag försökte även fråga denna sista kille vad jag får i kompensation för en och en halv timme i telefon kö, det skulle man fråga ekonomiavdelningen men jag hann inte fråga hur jag skulle få svaret sen eller hur det blir när väl dosan var inkopplad för då hade hade redan lagt på. Öh? Okej, jag pratade med dig men visst, lägg gärna på i örat på mig. Innan det hann han råka säga att det skulle var igång vid 8-9 dagen efter (tisdag) och när jag sen då frågade "Så imorgon, vid 8-9, är det tillbaka?" blev han nervös och sa då börjar dom, så under förmiddagen är det fixat.

Nåväl, strax innan 10 kom det tillbaka och jag höll på att fixa mig för jobbet. Då säger Oscar att han fått mail från Bredband2. Nåt i stil med "Jag pratade med dig tidigare idag, försökte nå dig på telefonen men du svarade inte, kan du maila mig den här koden?" Ja, han hade ringt men telefonen låg på ljudlöst så vi hade missat det och det var från hemligt nummer så vi kunde ju omöjligt veta att det var dom - jag sätter mig ju inte i kö en gång till, för att fråga om det var dom, och ingen av dom två andra sa att han sökt mig så ingen hade la vetat det ändå.

Så när jag kom hem från jobbet i förrgår mailade jag tillbaka, ganska argt, om att det är hemskt att dom skickar mail till nån utan internet, och att jag ville veta vad vi får för kompensation för en och en halv timme plus "sveda och värk" efter denna hemska behandling. Än har vi inte fått nåt svar.

Men jag mailade också GothNet som har hand om alla eller nåt sånt, och är dom som ska koppla in den här dosan för LAN och undrade lite lätt hur i helvette (kanske inte med det ordet i mailet, men i sinnet) dom inte kan kontakta Bredband2 och säga att dom är försenade så dom inte kopplar bort oss hur som helst! Och så vill vi ju veta hur försenade dom är, för det kunde inte Bredband2 svara på. Man ska ju få ett brev "inom god tid, minst tre dagar innan det är dags" för att man ska flytta möbler. Och det har vi ju inte fått så minst tre dagar till.

Idag hade vi fått svar. "Allt ska vara inkopplat och klart på adressen(huset) så hör av er om ni fortfarande har problem" Problem har jag väl inte för internet fungerar ju men VAD FAN?! Inkopplat och klart in my ass. Så jag försökte ta redan på om min faster, som bor längre ner här men är bland dom första husen där dom började 2 november, hade fått nåt än men har inte fått svar på det ännu.

Så jag ringer GothNet och blir helt chockad att det inte ens var nån kö. Jag tryckte in mitt val och hon svarade innan jag fick luren till örat igen? Men självklart så ligger vissa delar i dreas datorer nere just nu och just den delen hon behöver för att veta om det ligger ett ärende är nere. HAHAHAHAHAHA! Sa jag då. I mitt stilla sinne. Varför inte, varför inte? Så vid 13-14 skulle det nog vara tillbaka, och jag skulle ringa igen. Snart funderar jag på om inte DOM ska få börja ringa upp mig när dom har nåt vettigt att komma med. Kul om man varit heltidsarbetare och inte kunnat sitta i telefonkö och kunna springa iväg och ringa dom hela tiden. Vad gör man då? Rullar tummarna?

Två av tre

Jag får börja checka av min lista lite känner jag. Vi börjar med jobb och mående för internet-historien är lite väl så jag orkar inte nu, verkligen.

I... tisdags blir det, hade vi precis satt mig och börjat kolla matlista för veckan, jag hade skrivit typ tisdag och så ringde Carina "Hej, ville du jobba, nu?" och det ville jag ju så klart. Utan internet fick jag ringa mamma och be henne kolla när och hur bussarna gick, så jag inte gick till nån som inte gick eller väntade till en senare när det gått nån annan emellan. I-landsproblem, ja.

Så jag åt mer/färdigt, hoppade i kläder och åkte. Det blev en rätt annrolunda dag på grund av en här "Spara momsen"-kampanjen, många glada kunder som blev överraskade när dom kom till kassan och hade 20% rabatt på det dom handlat. Fanns ju dom som inte tyckte det var okej att kampanjen sa spara momsen, men att vi ändå drar moms. Men, sån är lagen och inte ens dom på Jysk står över den, tyvärr.

Det roliga, eller typiska, var att i lördags sa mamma att dom blivit förkylda. Jag var ju där torsdag och fredag och peppar peppar kände inget på lördagenl. På söndagen började det göra ont där i skiftet hals/näsa men ah, det är väl inget. Måndag, förkyld men snorig näsa. Låg bara i soffan och sängen heela dagen verkligen, och inget internet att roa mig med.

Mådde lite bättre på tisdagen men sen när vi närmade oss stängning längtade jag hem. Gjorde ont här och var och förkylningen hade blivit sämre. Tack och lov hade världens bästa mamma kommit med lunch i form av sallad till mig, även om jag inte hade så värst mycket matlust. Smarto hade tagit med sig kycklinggryta, stark sådan med sweetchhili, matchar gott med sårig och öm hals - not.

Men, det var bara att ta sig hem, äta och hoppa i säng för nästa dag, onsdag, var det obligatoriskt jobb. Dom bygger om lagret och då behöver dom en ordinarie i butik och det var bara tisdag och onsdag som funkade, och nästa vecka börjar plast (utemöbler) komma så då ska helst lagret vara klart. Så, bita ihop tänkte jag.

Men jag mådde mycket, mycket bättre igår morse än vad jag gjort kvällen innan. Carina sa det att hon tyckte nästan att jag borde stannat hemma ändå, men jag sa att det var så mycket bättre och sen på kvällen var det inte i närheten av lika illa som dagen innan. Så jag har pratat moms, moms och moms i två dagar nu, ska bli skönt att slippa idag.

Vi missade precis ett fullpott provköp, det var lite därför jag var inne också för att vi skulle klara det (skryt, ja) men så fick Carina en kund när han kom in, jag skulle jaga honom när Carina kom tillbaka och då fastnade jag med en annan kund. Inom 3 minuter ska vi ju ha sökt upp honom och erbjudit honom hjälp, men det gick ju inte så bra då. Tyyyyypiskt, så störigt verkligen.

Men annars har veckan, den något korta jobbveckan, varit bra! Var jätteskönt att få komma in två dagar så, och det behövdes för klirr i kassan i slutet av mars dessutom. Två flugor i en smäll. Eller ja, tre, fyra, fem kanske. Men två minst. Så nu har jag dessuom lindrat abstinensen lite, hah! Och, förkylningen mår ännu lite bättre idag så snart ska jag väl vara kvitt den, och är glad att Oscar sluppit det hela!

Wakie pakie

Jasas: Babba och dedda lät gulligt, nästan lite hitta på när man är liten för man inte kan säga riktigt, men det är ju oftast det som är roligast sen.

Japp, denna veckan har vi kampanj "Spara momsen" så på varenda liten sak, även om den är nersatt sen innan. Så det är ju bra speciellt på sånt vi aldrig har rea på annars.

Haha jo, fast förr i tiden sa man ju far och mor, då blir det ju farsdag och morsdag. Fast lite roligt att vi ändrat så långt att vi bytt till mamma och pappa men inte pappasdag och mammas dag.
Det var nåt på Vakna! med Olle Waller så dom pratade om faltlöstt, sen kom jag att tänka på flata, och om det hade nån connection.

Fy bubblan vilket god morgon idag! Klockan stod på 8.20 och jag hopade up 8.07 utan problem. Ynderbart när man inte behöver dra sig upp utan vaknar pigg och glad.

Tackar den nya kudden för det! Märks verkligen stor skillnad både på att jag inte vaknar på nätterna, inte håller på och vrider och vänder på mig och vaknar pigg. Och som i natt, vaknade av näsan och hade så ont i nacken, undrade hur det kunde gå till och upptäckte att jag låg ju på fel kudde. Jag trodde faktiskt inte helt på det innan, men nu!

Idag har vi städdag, jag ska försöka ta mig ner till tvättstugan och se om det är nån annan som känner för att tvätta på fredagar, annars ska vi göra det och ta täcket och kuddarna. Dom behöver sig ju ett röj en gång om året eller så så det börjar bli dags nu.

Inte mö mer

Marina: Tack, även om jag inte ser det själv, hehe.

Kattis: Haha ja, så sett var det ju väldigt logiskt.

Anneli: Jaa, långa dagar + förkyling = minimal bloggning, I'm sorry!

Ja, det är ju också möjligt, men varför just flata/flatlöss?

Jag vet inte om det är så att Oscar tycker att jag blivit lite beroende/tokig men när jag kom hem idag fanns Top Model som spel till Wii så ja, jag har att göra.

Snorar fortfarande men inte lika illa som igår. Dagen idag var inte lika jobbig för kroppen heller men trött är jag ju. Och så vill jag ju testa spelet, så skyll på Oscar att det inte blir mö mer uppdatering idag.

Hoppas ni andra har det bra och lever. Imorgon hoppas jag på mer tid och ork för er och bloggande. Vi hoppas.

Hur tänkte man där?

Varför säger man flata? När det heter flatlöss?

Kortfattat

Chathrine: Jo jag har hört det från alla håll och kanter att svenskan är så väldigt svår, och det kan jag förstå. Men som i Stefan/Steffen-fallet kunde man ju valt ett lite mer engelskt/amerikanskt namn som dom kunde uttala. Hans bror hette ändå Damon, så jag vet inte.

Anneli: Haha ja, när du säger det så kanske det är svårt att säga? Fast samtidigt inte? Dom kanske inte har nåt som alls liknar Anneli? Det är ju som i Finland, eller ja släktingarna där, dom har jäättesvårt att säga Anders och säger mycket hellre Andreas. Till mammas man då. Är väl att det inte faller sig rätt på tungan.

Vad söt du är, då kan jag bära den med stolthet imorgon, haha!

Haha ja, det var väl kanske därför han var tvungen att dubbelkolla om det verkligen var till honom?
Men fy då, verkligen krya på oss!

Jasas: Haha ja, det är skönt att veta att man skulle kunna gå in en dag och bara skriva jidder eller hitt på, och du skulle ändå vara glad bara för att jag bloggat! Det värmer!

Haha tack! Fast nån modell tror jag inte att jag blir, så många foton som hade behövts för att jag skulle vara nöjd (inte för att jag haft nån talan, men ändå) så hade fotografen tröttnat på studs, hah! Men tack!

Ne jag förstår inte, dom flesta karlar jag känner tittar på det. Eller ja, kvinnor också, kanske inte dom flesta men många. Och jag förstååår inte hur man kan stå där och "Åh, nu är det snöbollskrig, måste hem och titta!" eller sitta uppe hela nätterna, huga!

Hehe ne den killen har många tankar och funderingar inom sig. Mamma hör väl bara hälften och jag inte ens hälften av det. Tänk om man kunnat vara liten, och minnas alla sina tankar och funderingar. Som innan jag fattade att bebisar inte föddes genom naveln, hahah!

Jo det blir nog så. Oscar kallar ju min mormor och morfar för mummu och ukki också, dom liksom "heter" det (som för övrigt också var en fundering när jag var liten) så det kommer dom nog vara för våra barn också, så får det bli svenska mormor till min mamma till exempel.

Hahaha jaa, det tänkte jag inte på då, men det har ju varit en hel del Mio och bobbycar, måste ju kommit där ifrån, fast att han körde en stor bil (typ XC90 size) här, sjukt egentligen!

Vi gör en protest/idé-lista som så många som möjligt får skriva på och så skickar vi in den till alla produktionsbolat, hahah! VÅGA ANVÄNDA SMS TILL ERA KARAKTÄRER MO'FO'S.

Jaa, visst är han söt! Dom hade gjort den i skolan, på finskalektionen, och fick göra till vem dom ville så han gjorde till storasyster, hihi! Så glad man blev liksom! Det står nåt i stil med glad alla hjärtans dag, fast på finska som var nåt nåt annat, men ah betyder ju som det som vi säger.

Hahaha tack! Men reflexvästar till våra blå/orange skjortor, nåt liite bättre kunde dom kommit på tycker man. Eller finare, i alla fall!

Jag säger såhär; jag var ofrivilligt utan internet igår (mer, och mycket mer om det en annan dag) och därför varken bloggade jag eller läste bloggar.

I morse, strax innan internet kom tillbaka, ringde Carina "Jobba? NU?" (mer om det en annan dag) så jag åkte på studs, så gott det gick.

Imorgon jobbar jag igen, hur länge beror på vad som ska göras och hur jag mår (mer om det en annan dag) så där beror också på när nästa uppdatering kommer.


Slutligen; jag har såå mycket att förtjälja så jag önskar dygnet hade några extra timmar så jag kunde göra det nu men nu ska jag skriva ett något argt mail och sen hoppa i bingen för att sova gott innan jobbet imorgon. "Du har väl inte missat att vi har 20% rabatt på aaaallt i butiken?"

Get over your self

Jag sitter och fnissar och ler, Oscar frågar:

- Vad skrattar du åt?
- Jysk-folket som kommenterat min status.
- Min?
- Ja, hur många Jysk-folk kommenterar DIN status?


Bör kanske tillägga att jag är snortät i näsan av förkylning så jag talar något otydlit, men ändå?

Såhär himla snygga är vi denna vec

2ecdec63140af5bc46adb2f10b966ad2.png

Såhär himla snygga är vi denna veckan. Modeoraklet jobbar inte för Jysk, kan vi konstatera.


Steffen

Amerikanerna kan ju bara inte prata. Vi ska inte ens nämna ryggsäck (rucksack) eller smörgåsbord (smårgausbård), men nu senast har det varit Magdalena och Nivea.

Och så Stefan. När jag hörde namnet trodde jag det skulle vara Stephen, som Steven. Dom säger nämligen Steffen. Sen visar det sig att det är Stefan dom säger.

Tjejsnack #44

Livet

1. Vem skulle du vilja byta liv med för en dag?
Min mamma tror jag, för att verkligen se allt vad hon faktiskt gör - framför allt för oss barn.
2. Vad skulle du göra om du fick byta liv en vecka?
Göra och göra? Göra det hon gör i en vecka, antar jag?
3. Vad skulle du aldrig i ditt liv göra?
Äta fårtestikel? Döda någon? Vara någon jag inte är?
4. Hur tror du att ditt liv skulle se ut om du vann 50 miljoner?
Väldigt annorlunda? Jag hade kunnat jobba som nu, utan att oroa mig.
5. Den händelse i mitt liv som påverkat mig mest är…
...utan tvekan mina föräldrars separation med allt vad den innebar.


Tänk vad gulligt

Anneli: Ja fast det är ju inget som är aktuellt just nu så det kan man ju ta när det är dags, tänkte jag. Ja, det är ju inte sånt som jag står och tänker på flera gånger om dagen, men ändå.

Haha det var ju lustigt att du också drömt konstigt, och om det jag kom att tänka på och klaga på från serier och sånt. Lite connection.

Jag har Oscars lurar nu när jag tittar mycket serier på min dator för ljudet är inte det bästa så ska jag titta utan är det lättast om jag är själv hemma. Plus att det blir bättre även när jag är själv, och Oscar tycker det rä skönt att inte vara tvugnen att ha dom för att jag ska höra.

Så kommer han här, nyss och tycker att nån gång i framtiden ska vi köpa nya lurar till mig. Jag fattade inte riktigt varför för jag har ju dels dessa men så har vi ju ett antal gamla hörlurar man ploppar in i öronen från Mp3s och sånt där. "Ja men till bussen och sådär" fösökte han, men varför kan man inte ha dessa eller såna andra där då? "Ne men jag bara tänkte, nån gång, lite mindre och sådär"

You're talking to the wrong person var allt jag hade att säga. Haha, ja det var ju jättegulligt tänkt och så, men jag är ju den siste som tycker det är nödvändigt att lägga pengar på (teknik, framför allt) sånt som vi har. Men det var väldigt gulligt tänkt.

Då tänkte jag på bloggar

Han lämnade hennes dagbok och hon svarar lite besvärat:

- Thank you, I must have dropped it...
- Don't worry, I didn't read it.
- No? Why not? Most people would had.
- Well, I wouldn't want anyone to read mine.

Och då kom jag att tänka på bloggar, nutidens dagböcker - überoffentliga.

Från världens sötaste lillebrorPuckon

Egentligen, hur dumma är dom? Nog för att det är serie eller film, men det blir nästan lite tråkigt när det blir så överdrivet genomskinligt.

Men alltid om några bråkar och flyr ifrån varandra så är det nån som ringer och ringer och önskar att den andre ska svara. Självklart har ju den som ringer blivit missförstådd och det är mest därför den andra är jättesur, för att den har missförstått.

Varför skickar dom inte bara ett SMS? Ringer man så ser man ju vem det är och är man sur så svarar man inte. Men med ett SMS har man ju betydligt större chans att få fram sina ord. Och kanske komma överrens igen. Och sams.

En weirdodröm

Bläh, en sån jobbig mardröm jag vaknade till. Minns inte så mycket mer än jag var stressad och rädd när jag vaknade och det sitter lite i fortfarande.

Dum som jag är så låg jag där och tänkte medans jag drömde, att ska det vara en äkta mardröm så ska jag bli jagad av nåt, på nåt sätt, och inte bara springa på en öppen äng för det ska alltid vara lite krångligt med små gångar kanske, klättra hit och dit, flera olika dörrar att välja mellan och så. Idag hade jag hjälp att hitta ner, via telefon. Bara det när jag frågade hur jag skulle komma ut sen (jag hade ju nån hack i häl som jagade mig) så skrattade personen mig i örat och frågade om jag trodde att dom kunde hjälpa alla upp.

Jag pratade med svenska-nånting för jag var på nån typ av mack, fast inte som att dom reparerar bilar men nåt annat - med bilar. Mio var med, hah! Hannas lille Mio, och körde bil. Ganska farligt om man säger så, att en 2-åring sitter i en stor bil och brummar runt. Jag försökte prata med honom lugnt och få honom att stanna och varje gång jag trodde jag lyckades så körde han iväg. Så den här "macken" hade hand om sånt. Bilar på vift? Haha, jag vet inte, men vi var i USA i alla fall.

Det är typ det jag minns, tror att Hanna var med också så jag pratade med henne när vi såg Mio i bilen (vilket bara jag tyckte var fel typ, hah!). Och att när jag kom ner där jag flydde så var det massa folk i ett stort rum som blev rädda för att dom som jagade skulle komma ner. Man kom lite vidare; till en bastu. Där sprang jag in, insåg att det skulle bli väldigt svettigt men jag var ju tvungen att komma undan. Och där, kände jag att det räckte och att det var dags att vakna. Och nu, att lugna sig och inse att det var en dröm. Som jag triggade, dessutom.

I like, I like

Ibland går man inte av för hackor, det blev en ny profilbild på Facebook till och med. Nu säger jag tack för idag, vi ses imorgon. Nån av småtjejerna hälsar bröl bröl. Puss och kram, skumbanan.

Vem är du?

Jag sitter och läser inne hos Jasas-Hanna och där har hon skrivit om(/till) mommo, Mios mormor. Jag kommenterade där, men kände att jag kunde dela med mig här också.

När jag var liten så tyckte jag alltid att det var så roligt att några av mina kompisar kallade sin mormor för mommo, och förklarade att det var för att dom sagt så när dom var små. "Jaa-a, du pratar finska du, fniss fniss" sa jag alltid då.

Mormor på finska heter mummu (men uttalas som mommo) och det säger vi och har alltid sagt. Precis som vi säger ukki, som är morfar då helt inte oväntat.

Så jag har funderat på när vi kusiner får barn, "ska" dom säga mummu och ukki till våra morföräldrar eller till sina morföräldrar (ja, vi är bara tjejer på den sidan). För det blir ju konstigt om vi säger mummu och ukki, sen säger våra barn det till våra föräldrar. Och de blir många mummu och ukki.

Men jag hade nog haf svårt att säga mormor och morfar, framför allt om mina föräldrar. Det ligger inte rätt i min mun.

Och i det här är finskan som engelskan, mummu är mormor och farmor och ukki är morfar och farfar så jag säger ju farmor och farfar - jag har ju en mummu och ukki redan, hah! Lustigt nog, för på den sidan hade ju alla sagt mormor och morfar, de är ju på andra sidan vi borde sagt mummu och ukki.

För jag har funderat på att slippa där här med gammel.... för jag har ingen koll på vem utav mina mor- och farföräldrar som blir gammelmormor till exempel.

Säger då alla mummu och ukki till samma så slipper man ju det problemet. så jag får fundera på vad mina kusinbarn säger. På mummukki sidan tror jag hon säger mormor till sin mormor, och mummukki till mummukki. Och på farmorofarfar säger dom nog gammel... vilket det nu blir.

"Det är nog inget du behöver bry your pretty little head om ändå" önskar jag nån ville säga till mig. Det blir alldeles för snurrig, och jag svävar iväg.

Nyfiken i en strut

Anton har ju funderat en hel del på det här med syskon under en längre tid. Och jag förstår honom, jag har ju så länge jag kan minnas velat ha ett syskon och han har ju inte ett "på heltid" längre.

Här om dagen hade han pratat om det med mamma igen. Han önskar sig en lillebror, trots att två av hans kompisar ett par dagar tidigare sagt att det var det värsta som fanns. Och efter att jag talade om att man inte kan garantera att det blir en lillebror eller en lillasyster, var han inte lika säker. Och efter jag berättade hur dom skrek och höll på, så var han inte alls så sugen.

Den dagen han pratade med mamma, hade han i alla fall bett om en lillebror och mamma hade sagt att hon inte skulle ha fler barn och han undrade varför. Hon förklarade att hon var för gammal och det köpte han. Sen funderade han lite till, och kom på frågan; Hur gör man för att inte få barn?

Pappa ♥ OS

Jag är så otroligt glad att jag hittat en kille som är precis lika ointresserad av sport som jag är. Mycket kan jag lyssna på som inte intresserar mig, men sport är svårt.

Det enda Oscar är intresserad av inom sport egentligen är speedway och sen vi blev tillsammans har jag också blivit intresserad. Men inte så att vi sitter och följer varje match och måste se allt. Speedway ska ses live när gruset skvätter som småspik.

Och nu har Oscar pratat den senaste veckan om vinter-OS, och hans misstro till pappor. Det har väl egentligen varit på tapeten varje gång det är nåt sånt här, om att pappor ofta tar ut sina pappadagar kring såna här evenemang. OS och allt vad det nu är man vill följa, när jobbet kallar.

Då var det så klockrent när jag läste ett så roligt inlägg inne hos Ann-Louise, just om pappa och OS. Ja, läs själva så förstår ni vad jag snackar om här.

Bildbevis


Ett inlägg bakom kommentarerna

Anneli: Nu höll jag på att skriva Andreas bara för att jag läste att du skrev det, hah! Inte visste jag att han varit göteborgare! Hoppas dom gick hem då, haha!

Haha nej, det var inte bildbeviset, mer en bonus typ. Och jag har inte heller förstått mig på det innan, eller sett det roliga i det - förrän jag testade igår och nu är jag f a s t !

Jasas: Nae, flummiga och halvdana bilder med webcam går la an men jag har inte riktigt vant mig själv och då är det svårare att hitta nåt jag kan med att visa, haha! Men nu har jag fotat som en gaalning, så nåt ska jag nog ha att bjuda på!

Haha, tack! Och jag tror inte dom tagit mig seriöst faktiskt, undrat vad jag går på som inte bara säger till honom att stänga av skiten, haha!

Jag försöker, tycker jag spottar ganska bra med inlägg när jag väl skriver. Inte varje gång men ibland blir det ju flera inlägg på raken. När jag liksom kommit igång och kommit på massa att berätta, hah!

Jag kör oftast på lättaste, eller medel. Har märkt att det kan vara väldigt olika. Den som var i GP som var lätt var svårare än den som var i vår lokaltidning som medel.

Ja, nu har jag fotat som en halvgalning för att få fram en bra bild på håret (och mig). Men mitt hår är ju så ultrabra på att bli fettigt så det ser redan ofräscht ut. Men ah!

Så här ska läggas in bilder strax. Fick precis ett SMS från Jasas, som timeing så jag vet inte vad. Men jag blir först om att blogga om det, nananana!

Sudoku all day long

God lördagsmorgon!

Här smygstartar vi dagen med TV:n som sällskap och sudoku i skallen. Oscar sitter i sin lilla värld och spelar så jag kan fortsätta med min besatthet.

Rotade fram alla sudokus jag kunde hitta här igår, löste dom jag kunde lösa och sen fick jag leta upp på nätet, och så hittade jag till telefonen. Mamma, vad har du ställt till med?

Så om jag är frånvarande, då vet ni vad jag gör.

Det är inte nådigt

Oscar lyssnar på så förtvivlat dålig musik så jag tvingas ha på mig lurarna utan ljud för att dämpa oljudet. Nu förstår jag att grannarna ringer och klagar, jag får lust att göra det själv faktiskt!

Vad sa du?

Ja, jag är trött. Jag satt här i min egna lilla värld och efter en stund av nåt ljud hör jag Oscar säga "Skojaaa" och då kommer jag på, har jag missat att han pratar med mig?

Så berättar jag det och hans kommentar var lugnt bara "Men jag pratade inte med dig?" Nehe, ne vad gjorde det då att jag inte lyssnade?

Humorrr

Jasas: Haha ja, jag lovar men just nu känns det  väldigt mörkt = jag utan minsta uns smink blir vääldigt blek så jag tänkte när jag orkar slänga på sånt i fejan imorgon så ska jag visa!
Jag har haft en toppenmysig fredag, och nu går ögonen i kors, haha!

Anneli: Haha ajdå, du synade min bluff! Eller nej, det är sant men jag lovar dig också att det kommer bildbevis imorgon!

Oscar lider lite över att vara tillsammans med en göteborgare, men egentligen vet han bara inte vad humor är.

- Springer du runt och köper upp alla fettisdagsbullar?
- Ja, jag semlar på dem!

- I vilket land e Luanda huvudstaden?
- Angola inte mej!

Fäääädi

Lite imponerad blev jag, det tog bara runt 20 minuter innan Oscar märkte att jag färgat håret. Men han var inte säker på om jag gjort det igår eller idag. Och hade jag kommit på en dag han var i skolan när jag slängde ur mig en dag tidigare i veckan, hade han trott på det.

Men nu är jag färdig med gardinerna, julgardinerna till nä... ja, denna julen också. Skulle sytt köksgardiner men det blev inte idag. Tyget springer ju inte ifrån mig precis. Trött som ett as vart jag nu. Oscar pratar om att gå ner och handla fredagsmys men det känns som jag får sväva iväg från denna världen en stund, till tjatet från topmodellerna.

Har ni en bra fredag där ute i världen?

Mamma är så söt, hon gav mig ett s

0-430c898257bf24efd3ba7cdb3879428b.png

Mamma är så söt, hon gav mig ett storsudoku för att testa och jag har på två timmar fått ut ett säkert nummer, så jag fick en guldmedalj för att jag kämpar så bra! Mamma är bäst!


En liten stund

En liten plingeling, hann knappt hem igår och är på väg snart också. Eller ja, efter frukost that is.

Kom hem och landade en stund efter mötet igår. Plockade ihop några panelgardiner som skulle läggas upp och mätte köksfönstret. Traskade upp till mamma som var hemma. Kom upp vid 12 och ja, man kan väl säga att när vi hämtade Anton en stund efter 15 så hade vi inte börjat med nåt. Bara pratat, pratat och pratat. Maj gad vad det pratades!

Och sen fixade vi ju med lite annat så jag hann sy ett par i alla fall, haha! Och då var allt som skulle göras, måtta för att lägga upp, nåla och sy en gång med raksöm (och paneler är ju så breda, runt 40 centimeter). Men men, då blir det en dag till idag och det gör ju absolut ingenting. Kom hem vid 20-tiden igår så hann inte jättemycket innan jag ville nana. Men jag hade en bra dag och hoppas på nåt liknande idag! Så ha en fin fredag, vet inte hur lång dag det blir idag. Men fin, det blir den.

Best of 90-tal

Jasas: Mjaaa, alltså jag vet inte hur intressant det är för andra, haha! Det är mycket siffror och så, hur det går för oss och kommande grejer och sådär. Det är skitkul och intressant att vara med, absolut! Men så klart kan jag ju berätta om det skulle vara nån intresserad.

Mjaaao, det skulle vi ju kunna göra, haha! Har inte tänkt på det så mer än att ha i nödfall om man glömmer baka. Det blir ju inte jätte stora bröd.

Jag hittade en (dålig) grupp på Facebook som hette "Minns du det här är du uppvuxen på slutet av 90-talet" och det var hej vildt blandat från 40-90 talet och 00-talet.

Vissa grejer var ju lite roligare att läsa för det blev ju "Haha ja, deeeen!" men vi satt mest och gnällde över att det var dåliga exempel och över analyserade det hela. Men, som sagt, listan var inte den bästa men göööör lång!

"Haha jaa, gogos!" ropar jag när det står i listan. Öhh? frågar Oscar. MEN GOGOS! När jag tyckte att Västervik var efter höll han inte med. Ne men okej, hålan Gud glömde eller nästan Göteborg, om det kom hit men inte dit så är det vi som är efter? I don't think so. Sen försökte han med att han kanske hängde med dom coola, men här höll A L L A på med gogos, och då var ingen cool och så för vi var så små. Då försäkte han med att han kanske var så gammal så han inte höll på med det.

"Åhh, Max-glassen!!" och han tittar på mig som jag är dum. MEN MAX-GLASS! Okej, han kände igen den sen när han såg den men när vi pratade om gogos så tänkte jag direkt på skattkistan för jag hade gogos i en sån, så det var faktiskt roligt.

Är man bonne så är man.

Blev lite tjötig på kvällskvisten

Anneli: Jag som hade så många timmar över kunde ju ha hjälpt dig hela dagen!!

Jasas
: Haha ne, så jäkla typiskt så glömde jag att baka till det, brödet tog slut på morgonen och var inte klart förrän på kvällen sen. Typiskt eller vad?

Ja men precis, han skulle varit tyst och tipsat om bara UM eller att hon skulle prata med föräldrarna direkt. Dom kanke inte hade bästa relationen eftersom hon ringde in så, men 14 är ju lite väl ungt att slänga ur sig såna grejer. Och en sån grej som abort förföljer nog en hela livet, tänk om hon nu gjorde det "för att Olle sa" och sen ångrar sig? Det finns ju fler alternativ, och han vet ju inget om hennes liv.

Haha ja, då var ni som två yra chinchillor då, haha! Så förstår ni dom yrbollarna här då, haha!

Haha ja egentligen är det nog det, ja. Men nu när vi dom senaste veckorna hela tiden gått om/på varandra in dit så hade det verkligen behövts, haha! Fast jag har aldrig hört en tvåa med två to:or (konstigt det blev, för övrigt)? Men tydligen behövs det ju, haha!

Jag kom på här lite tidigare ikväll att baske mig så ska jag ju gå upp görtidigt imorgon så jag kan ju inte sitta uppe hur länge jag bara vill.

Det senaste har jag blivit så snål så jag vill inte ha på bakmaskinen hela natten så den står och drar ström. Dels så står den ju på när man har den på timer, sen tar det tre timmar för den att stänga av sig när brödet är klart så går jag och lägger mig nu, och ska ha bröd imorgon bitt, hade den ju stått på i sju timmar, dubbelt så långt som om jag "vaktar" den. Vi hade sån sjukt hög elräkning senaste kvartalet så vi har änna kollat vad vi gör, och nybakt så det är klart nu eller en timme innan jag vaknar, ja jag överlever att det är några timmar gammalt faktiskt.

Men i alla fall, så var det nån kväll jag startade den för sent så brödet blev inte klart förrän vid midnatt och så skulle jag ju bara titta färdigt så det blev ju sent. Men imorgon är det möte med distriktschefen så jag fick lov att vara med och då börjar vi 8 så jag går hemifrån 7 och åker lite tidigare buss så jag vet säkert att jag är tid. Speciellt när chefen är där, men jag tycker annars bara att det är respektfullt mot övriga på mötet att jag som åker kollektivt ser till att vara där i tid när jag vet att det kan vara förseningar och så, inte minst under denna årstiden och med detta vägunderlaget.

Såå, vad jag försöker säga är att jag ska gå och lägga mig nu, haha! Oscar ligger sen ett tag tillbaka för att ha större chans att komma iväg imorgon. Är faktiskt lite stolt över honom, orkar inte gå in på allt det just nu, men han har skött sig bra dom senaste dagarna jämfört med innan och det är skönt. Allt kan inte komma på en gång men ett steg är bättre än att stå still. Så nu ska jag krypa ner, hoppas på att somna fort och att grannen väljer att dämpa sig. Men så verkar det, sen de senaste minutrarna. Ta ut brödet, snyta mig, dra tänderna och så vipps i säng! Sen, får vi se om det blir en pigg dag eller om jag bara vill hem och sova efter mötet. You never know.

Tack för mig, och god natt!

Så trött jag blir på dig!

Jag blir så arg när du låter tillfället glida mellan fingrarna på dig. Du får chans efter chans, glider fram på bananskalet men tar inte vara på varje tillfälle och extra chans du får. Nån gång måste livet komma ikapp och bita dig i röven så du aldrig kan sitta igen. Och då, vad gör du då?

Dagens I-landsproblem

Jag funderar på om det är dags att bygga om klädkammaren till en toalett. Om inte; bör vi inte flytta till ett ställa nästa gång med bara en toalett. Jag hoppas ni förstår vart jag är påväg med det här.

Förra veckan i alla fall, var våra blåsor och tarmar sammanlänkade. "Ska du bajsa? Jag måååste kissa först!!" eller "Men jaaaaag är ju bajsnödig nu!" heela veckan lång. Aldrig förut har jag haft såna problem med en toa på två personer, hah!

Eller när tarmar och blåsor inte planerar efter samma schema som vi kanske gjort. "Åh, en dusch strax kanske? Jaha, gick du dit nu..." och så är det bara att vänta tills det går att gå in utan gasmask. Det är väl för väl att det är tio minuter kvar på Top Model på TV.

Skojar du med mig?

Men eh? Vem är det som går här och luras med mig och ställer tillbaka alla klockor?

Tiden går ju nåt så otroligt långsamt idag! Kändes som den åtminstonde borde ha varit 13 för snart en timme sen, så jag ligger i alla fall en timme före schemat. Då tänkte jag också att Oscar snart slutar. Eh ne, nu är det en och en halv timme kvar.

Så jag får väl sätta mig och skratta vidare åt hemmafruarna. Igår frågade Oscar vad det var som var så roligt. Ja, det minns jag inte nu men som jag skrattade. Det är inte lika roligt på samma sätt längre. Det är ganska mycket annorlunda nu, faktiskt. Men ah!

Så tyst så tyst

Det surrar lite lätt och två klockor tickar om varandra. Egentligen tickar dom nog samtidigt men den ena är i ett annat rum, så ljudet ska ju färdas hit och då kommer det efter.

Annars är allt man hör mitt knapprande på tangenterna. Knapprande ja, inte knaprande. Djuren ligger och sover och Oscar har gått till skolan. Började alldeles nyss dessutom. Får en liite obehaglig feeling, som igår kväll när jag satt uppe själv. Hörde massa knasiga ljud när jag satt med lurar och tittade på Desperate Housewives. Och nu när det är så knäppt tyst, scary.

Inte som igår, men när jag funderar så förstår jag ju. Jag satt här i mörkret, allt var släkt utom min dator men när jag stängde den blev det svart. Jag gjorde nåt så det lät en del och båda burarna fick spel och blev skiträdda. Sen var det nåt mer och samma där, dom bara flög runt lät det som. Men så kom jag på det, jag vet inte säkert för jag har inte hittat nåt om det, men jag tror inte att dom ser speciellt långt. Dom har nog jättebra luktsinne, men synen når nog inte en meter, inte mycket i så fall.

Så hade jag suttit i ett kolsvart rum, dessutom varit lite trött kanske. Allt är väldigt tyst och så helt plötsligt säger det badabang (som det säkert lät för dom då, om dom hör bättre än mig) så hade jag nog också blivit rädd, faktiskt. Så jag fick ju säga lite förlåt efter att jag suckat "Men herre gud, behöver man bli så rädd?" Klart man behöver!

Klantigt, Olle

Konstigt nog så många gånger när jag tittar på Vakna! och Olle Waller är gäst så blir jag rätt irriterad på det han säger. Antingen för att han är klumpig eller bara säger dumma saker.

Idag var inget undantag. En 14-årig tjej ringde in och berättade att hon visste att hon var gravid och undrade hur hon skulle berätta det för sina föräldrar. Hon visste inte hur långt gången hon var så han tyckte att hon skulle gå till ungdomsmottagningen idag för då kan dom ta reda på det - för man får ju göra abort upp till vecka 18. Att vara 14 år och mamma låter ju lite ungt så abort är bättre, tyckte Olle. Och att hon även får hjälp och stöd att berätta för föräldrarna från dom på ungdomsmottagningen.

Och ja, visst 14 år och mamma är ju ungt men jag tycker ändå det är fel av honom att stå där och nästan säga till den lilla tjejen att hon måste göra en abort. Han sa det ju inte rakt ut, men så lät det. Är det inte bättre att hon får söttnning och råd från dom på ungdomsmottagningen och sina föräldrar när det ändå är ett så stort beslut som abort, det kommer ju följa med henne resten av livet. Istället för att Olle Waller står där och vräker ur sig det. Ne, ju mer jag ser honom där desto mer tappar jag förtroende och tillit till honom. Jag har aldrig följt honom i Fråga Olle eller så, och kommer aldrig göra heller!

Korkad ekonomi

Marina: Haha jo jag hade ju läst det innan men när jag satt och rensade så hittade jag ju det igen. Och ett skratt förlänger ju livet, så jag tänkte det var bäst att dela med sig, hehe.

En sak som jag kan fundera på, men inte riktigt förstå, är det här med "om jag får så får du" när det gäller att handla och framför allt om man har ont om pengar.

Kom att tänka på det från ingenstans för det var lite så i Desperate Housewives nyss. Hos familjen Scavo när Lynette precis börjat jobba igen. När den ena partnern går hemma, dom har fyra barn och ett hus, då förstår man ju att ekonomin är rätt tight.

Men i alla fall, hon har precis börjat jobba och skulle köpa sig dyra dräkter som matchade jobbet och då blev Tom sur och tyckte dom var alldeles för dyra, fyra-fem dräkter för 3000 dollar. Och hon skulle ha lämnat tillbaka dom men så blev det inte så och Tom får en chock när hon kommer hem i en dräkt ändå.

Och vad gör hon då för att "övertala" honom mer än med det hon sagt om varför hon behöver en ny dräkt? Hon köper honom massa golfklubbor för det förtjänar han. Ehh, ja? Då spenderade dom ju massa pengar ändå.

Men så är det ju det där "du får så jag får". Antingen köper man väl ingenting, eller nåt (hyffsat billigt?) till bara den ena och så kan väl den andra köpa nåt nästa gång man har råd? På vilket sätt hjälper det ekonomin att båda lägger ut massa pengar? Vilket?

Chiliconcarne

Jasas: Nej, det är ju när man går in på ett inlägg eller ska kommenterar det som 404 kan komma, och när man går in via Bloglovin' så går man ju in på varje inlägg. Men nu har jag inte heller stött på nåt (även om du gjorde det, bara för det) - peppar peppar!

Nej men precis, vi har ju ändå haft ansvar för hennes barn så länge nu och det har funkat bra, det är ju inte precis som att vi sitter "hehe, nu ska vi pumpa dom dumma föräldrarna på pengar och låta barnen gå extra länge i fel grupper, mouahaha!" - vi vill ju också barnens bästa! Men, med lite tur har vi kanske en plan för en lösning så får vi se hur det går.

Hmm, jag är inte helt hundra på vad en app är, men det är väl typ olika saker du kan hämta ner till telefonen. Verkar ju finnas saker till allt, Melodifestivalen har ju nåt så man kan följa allt där, the Voice har så man kan lyssna på deras radio and so on. Sen finns det massa grejer man kan leka med och sådär, typ spela instrument. Ja, jag har ju ingen så jag vet inte exakt.

Är jag inte bra så säg! Maten blev faktiskt riktigt god till slut och räckte till massa matlådor så det var bra jobbat av mig. Chiliconcarne på Jennis vis.

Jag lånade tips och mått från ICA.se och Tasteline. Och sen gjorde jag mitt egna av det. Dels hade jag bara rödlök hemma så det blev det istället för gullök. Och kryddor efter smak, för det var det dåligt med så jag öste i. Chiliconcarne heter det ju. Sen råkade jag hitta en påse med frysta ärtor, majs och paprika som ramlade i. Så ja, det blev min twist på det hela, gott som tusan!

Det var ju inte alls samma som den där påsen, två totalt olika chiliconcarne. Denna var mer som jag tänker mig när dom i USA säger att dom ska äta chili, fast som en maträtt då. "Today we're having chili" För det var ju typ köttfärs i tomatsås. Men men, gott i vilket fall och mättade magarna och det är ju det viktigaste!

Nya vägar

Men heej alla tysta människor där ute i världen som pinar er igenom mina inte så jätteintressanta inlägg. Ja, händer det inget finns det ju inte så mycket att skriva om.

Nu ska jag försöka mig på att göra lite chiliconcarne. Vanligtvis köper vi sån påse med smak men nu hade vi ingen sån, och dom brukar kännas så flottiga, så då tänkte jag att varför inte testa? Tog det bästa av det bästa från två olika recept så det ska bli spännande. Gör ju ändå som jag vill, men för att ha lite att gå efter, framför allt i mått och sånt.

Så nu ska här kokas av det goda basmatiriset. Tittade inte så noga när jag skulle ha ris sist och när vi kom hem visade det sig vara basmati, och gott var det! Kanske inte så speciellt att äta bara så (ja, man kan göra det om riset är gott) men när man hade nåt till, typ kyckling i sötstark sås, mm-mm! Från och med nu bannar jag Oscar från köket och beger mig ut och hoppas på underverk!

T-t-top Model

Just nu känns det som jag bara andas och lever Top Model, haha! Jag kom till och med på mig själv igår, när jag gått och lagt mig, med att tänka poser när jag låg där!

Och jag vill bara veta vilka som är top tre i säsong två som jag är på nu. Det är tre tjejer som veet att jag har sett, men det kan ju lika gärna vara i senare säsonger, men det hade ju varit lite kul om det varit dom tre som var i final sen.

Sen fattas ju aldrig fenomenet bitchig, svart kvinna. Det måste ju vara så att dom vill ha lite drama så dom tar med nån som muckar med alla. Eller dom överkristna i första säsongen, men det gick nog inte hem för det har jag inte sett sen efter det.

Nuu, drar vi till Milano!

A little bit funny

Marina: Så är det ju för dom flesta men just det här barnet tycker väl mer "jag kan allt" och då behöver man inte träna, men vi är ju fortfarande halvt på lekstadiet och att då komma ut till den stora bassängen där det är på riktigt, det skulle inte funka när man inte har diciplinen att lyssna på lärarna när man är uttråkad efter ett försök. Kanske borde dom leta efter en annan fritidssyssla, men det är ju tråkigt för det är i så fall för barnet ÄR ju så duktig.

Jag sitter och rensar mailen och hittade ett roligt mail från Marina just.

En kvinna har tagit med sig sin älskare hem under dagen, medan hennes man är på sitt arbete.
Utan att hon vet det så har hennes nioårige son gömt sig i garderoben.

Hennes man kommer överraskande hem, så hon gömmer älskaren i  garderoben, där den lille pojken redan är.

Den lille pojken säger: Mörkt här inne.

Mannen: Ja det är det.

Pojken: Jag har en baseboll.

Mannen: Det är ju bra

Pojken: Vill du köpa den?

Mannen: Nej, tack.

Pojken: Min pappa är utanför.

Mannen: Hur mycket?

Pojken: 2.500:-

Mannen: Ok.

Någon vecka senare, händer det igen att pojken och mammans älskare är i garderoben tillsammans.

Den lille pojken säger: Mörkt här inne.

Mannen: Ja det är det

Pojken: Jag har en basebollhandske.

Mammans älskare minns förra gången och frågar: Hur mycket?

Pojken: 7.500:-

Mannen: Ok.

Några dagar senare säger pappan till pojken:

- Hämta handsken och basebollen så går vi ut kastar lite.

- Jag kan inte. Jag har sålt dem.

- För hur mycket då?

- 10.000:-

Pappan blir upprörd:

- Det är inte snällt att ta så hutlöst betalat av dina vänner. Det är många gånger mera än de kostar nya. Du får följa med till kyrkan och bikta dig för prästen.

Dom går till kyrkan och pappan placerar pojken i biktbåset, stänger dörren och sätter sig att vänta utanför.

Pojken säger: Mörkt här inne.

Prästen: Börja inte med den där skiten nu igen....

En kvinna har tagit med sig sin älskare hem under dagen, medan hennes man är på sitt arbete.
Utan att hon vet det så har hennes nioårige son gömt sig i garderoben.

Hennes man kommer överraskande hem, så hon gömmer älskaren i  garderoben, där den lille pojken redan är.

Den lille pojken säger: Mörkt här inne.

Mannen: Ja det är det.

Pojken: Jag har en baseboll.

Mannen: Det är ju bra

Pojken: Vill du köpa den?

Mannen: Nej, tack.

Pojken: Min pappa är utanför.

Mannen: Hur mycket?

Pojken: 2.500:-

Mannen: Ok.

Någon vecka senare, händer det igen att pojken och mammans älskare är i garderoben tillsammans.

Den lille pojken säger: Mörkt här inne.

Mannen: Ja det är det

Pojken: Jag har en basebollhandske.

Mammans älskare minns förra gången och frågar: Hur mycket?

Pojken: 7.500:-

Mannen: Ok.

Några dagar senare säger pappan till pojken:

- Hämta handsken och basebollen så går vi ut kastar lite.

- Jag kan inte. Jag har sålt dem.

- För hur mycket då?

- 10.000:-

Pappan blir upprörd:

- Det är inte snällt att ta så hutlöst betalat av dina vänner. Det är många gånger mera än de kostar nya. Du får följa med till kyrkan och bikta dig för prästen.

Dom går till kyrkan och pappan placerar pojken i biktbåset, stänger dörren och sätter sig att vänta utanför.

Pojken säger: Mörkt här inne.

Prästen: Börja inte med den där skiten nu igen....

Puss väck

Men vad mupp, det var nåt jag tänkte på nyss och skulle skriva om det men "ska bara" och så glömde jag helt och hållet. Inte ett minne vad det var.

Hah, försökte titta runt vad jag tänkte på men det ser inte ljust ut. Ah, det kommer la eller så var det inte tillräckligt viktigt. Det var ju lite roligt också, Josefin dissar text-TV "VA?! Finns det kvar?" utbrister hon när dom säger att det finns en app till iPhone. Eh ja, och jag använder det!

Inte lika bra

Ja, badet var ingen höjdare idag direkt. Jag kände mig mest tråkig och tjatig, kändes nästan som jag tappade tålamodet efter fem minuter.

Alla var duktiga och så men det blev lite enformigt och tröttsamt på nåt sätt. Det tar ett tag, sen kommer dom igång och sen är det så. Plus att en mamma till ett barn vi haft alla mina fyra terminer tyckte att det inte var roligt att lägga ut massa pengar på att barnet skulle göra samma sak som det alltid gjort, om och om igen. Och mamma försökte förklara att det var så många som inte kunde lika mycket så man kan ju inte gå direkt på. Och då tyckte hon att barnet kanske visst skulle gått vidare. Mamma försökte igen, för vi hade faktiskt diskuterat det så sent som förra veckan, med att säga att det barnet behöver tänka på är att lyssna på oss och göra som vi säger. "Ja, men när den har gjort det en gång och kan det så blir den uttråkad" svarar mamman kyligt.

Jag försökte säga att ja, men så har det varit sen första terminen. Barnet är jätteduktig och kan verkligen mycket men måste öva. Man kan inte allt efter ett försök och även om man är duktig så finns det nästan alltid nåt att fila på. Så även i detta fallet. När jag och Oscar pratade om det så jämförde vi det med att gå i skolan. "Nej, jag har redan gjort ett mattetal med plus, nu är det tråkigt. Jag vill göra nåt annat." och visst jag kan förstå att barn känner så men hade föräldrarna tagit upp det med oss tidigare - och framför allt med sitt barn - hade det kanske gått att göra nåt åt det tidigare. Mycket ligger ju hos dom att se till att barnet utnyttjar all tid den har i simskolan.

Ja, så det gick jag och störde mig på ett tag. Och sen var det samma visa med dom två andra grupperna som den första. Och det kändes som jag bara tjatade och tjatade. Ne, hela dagen kändes så bra men så blev det så fel när vi kom dit. Vet inte om det var för att vi var så sena så det var så stressigt. För jag vilade ändå 20-30 minuter innan vi åkte och blev mycket piggare. Eller så var det bara en sån dag. Den var så pepp och bra men så blev det inte så. Men skåpet är sprutat med döda-kryp-sprej så nu ska vi strax krypa till kojs och tacka för idag, hoppas att morgon dagen börjar och fortsätter lika bra, och slutar så också. så tack, och god natt. Sova gott.

Kvällen

Nu har jag också varit med om 404 not found. Blah! Men det är inte bara jag som har det problemet, jag har stött på det hos fler när man går in via Bloglovin'.

Badet gick sådär får jag nog säga. Men sen kom jag hem och gjorde en gudagod köttfärsås så det har vi ätit nu med spagetti. Eller ja, för ett tag sen men ikväll efter badet - dårå.

Nu blir det nog ett Desperate Housewives till och sen natti natti. Imorgon är ju skola för somliga i detta förhållandet, då får man sova i tid.

Innan ögonen gick igen

Äh, man kan inte ta allt på en gång. Badrummet får vänta, det går ju ingenstans. Oscar rensade ut heela skafferiet i hopp om att få död på oinbjudna gäster. Nåt gevalia ska dom inte få, men radar eller nåt ska vi nog allt bju dom på - mouahahaha! Och jag städade övriga köket.

Sen blev jag så jäkla trött eller så. Och så är det ju snart dags för bad. Får se färdigt på Desperate Housewives och packa väskan sen äta lite innan det är dags att bege sig. Det sjuka är att jag är borta lite över tre timmar, men det känns som det knappt är en. Vi har ju pass/lektion i en och en halv timme totalt, 17.25-19.05 men den tiden känns ju som... 10 minuter? Knappt? Tiden går så jäkla fort när vi är där, vi hinner knappt börja förrän det är dags att sluta och vipps så är det nästa grupp och snart sitter vi i bilen hem. Det känns som det tar längre tid att duscha, även tiden vi har med barnen.

Men nu är det slut så jag får la resa mig. Nästan så jag skulle hoppa över maten och ta en powernap, det är sanslöst vad trött jag blev nu då! Och ändå pratade vi igår om dom nya kuddarna, att vi båda är så nöjda med dom och sover så mycket bättre med dom. Istället för att vakna flera gånger per natt och vrida och vända och hitta rätt läge så händer det otroligt sällan att man vaknar ens en gång. Så otroligt skönt, och tänk vad lite som krävs ändå. Kan ju vara också att man har en dålig säng, och byter till bättre. Men i detta fallet; att byta kudde, till en dunderkudde.

Tjejsnack #43

Skönhet

1. Skulle du kunna tänka dig att göra en skönhetsoperation, vad?
Idag skulle jag nog inte kunna det, känner inget behov av det, men i framtiden vet man ju inte. Det är nåt alla gör som dom vill med, jag tycker inte det är rätt eller fel.
2. På vilket sätt sköter du om din kropp på utsidan?
Hmm ja, jag duschar, tvättar ansiktet, smörjer mig där/om det behövs, borstar tänderna, klipper naglarna, filar och sköter fötterna när det behövs.
3. Vad tycker du är INRE skönhet?
Vet inte om jag kan sätta ett ord på inre skönhet, men att man har ett gott hjärta (ingen är perfekt) och besitter omtanke och empati. Ja, jag vet inte riktigt?
4. Måste din partner vara snygg, eller räcker det om h*n har ett gott hjärta?
Skönheten ligger i betraktarens öga, heter det inte så fint? Självklart så tycker jag att den jag älskar är det vackraste som stått på denna jord. Men kanske inte hade tyckt det, annars. Hade frågan varit; Bryr du dig om andra tycker din partner är snygg? hade jag svarat: INTE ETT JÄVLA DUGG.
5. Vad tycker du är sexigt hos en man/kvinna?
Många gånger ögon, men det kan ju variera från person till person.


Tiden som inte stod still

Jasas: Ja vi har faktiskt skojat om det, men eftersom det tar runt 3-4 timmar för varje bröd så hade man ju fått gå upp med dom intervallerna på natten, och bara fått ut 8 bröd på 24 timmar. En granne hos pappa säljer ju frallor, fast hon får dom färdiglevererade. Men annars hade det varit toppen, hah!

Nej, jag skulle nog inte säga att jag har åldersnoja för jag ser samtidigt fram emot att bli äldre, utvecklas och gå vidare i livet men för att komma till 40 måste jag ju leva dubbelt så länge som jag bara gjort, och jag tycker ju jag levt jättelänge, haha!

Hahaha, brändes det enda till Halmstad och i denna kylan kan jag bara säga: DAMN I'M HOT!

Anneli: Jag har inte haft några som helst problem i nån annan blogg. Hade ju en del i min egna för ett tag sen men nu har det flytit på. Så tråkigt när ni inte kan kommentera, man tröttnar ju efter ett tag även om man gärna vill.

Haha nej, dom såg jag ju inte så det kan jag ju inte uttala mig om (även om man lätt kan vara, tappar ordet, men övernegativ mot sig själv) men det man såg var ju jättefint, så VARSÅGOD!

Och tack, det ska jag verkligen försöka med! Kramar till dig också!

Oj, vad klockan gick fort då? Tre timmar sen jag skrev det senaste och det kändes som en kvart eller nåt? Eller nej, det funkar inte men ändå.

Top Model och Desperate Housewives är perfekt för städ fix. 10 minuter titt, en disk. 10 minuter titt, raka huvuden och ben. 10 minuter titt, en disk. En disk och städa badrummet ska man väl hinna med mellan nästa Desperate Housewives? Tar såå lång tid att få ner cycle 2 av Top Model så jag får titta på dom lite äldre damorna så länge. Inte för att jag klagar, inte på nåt sätt.

Det jag där emot klagar över är min klantighet. Nu igen hade jag nåt vasst under ena foten och skulle "skrapa av" det mot den andra foten. Aaj, nu svider det en hel del. Istället för att jag skar mig och klantade mig flera gånger om förra veckan när jag rakade benen inför badet. Alltid är det nåt som ska göra ont.

Och det svider såå gott i vattnet sen, haha! Men nu ska jag kila till disken. Kolla läget hur det går för Oscar och Sims. Det var visst ett redigt problem där men han är ju så duktig, den snygga stora saken. Grr, mjau, aooaooo, iihaha!

About to be a good day

Anneli: Men åh, nu börjar jag blir riktigt irriterad på att det inte funkar faktiskt. Vi har sagt för länge "Nu verkar det faktiskt funka" för nu gör det ju inte det. Blä!

Men tack, även om dom är suddiga och inte syns allt för bra alltid så är det ju så klart roligare att lägga upp mer när det är så lätt som webcam i datorn. Så tack!

Kan tänka mig att det känns extra konstigt när man sett lillsyskon från liten till stor. Som det blir för mig med Anton sen, Mattias har jag ju inte känt lika länge men det känns ändå konstigt. Jag tycker ju Anton är stor nu, bara som 8-åring men om 10 år när han blir 18 - ayayay...

Tack igen! Men jag såg faktiskt dina bilder igår och även om det inte är just låren så veet jag att det finns mycket som är och fint på dig också! Eller ja, haha det kändes elakt för det visste jag ju redan innan, men nu fick jag ju bildbevis också!

Goood morgon! Det här känns som en bra dag, fastän det ser lite tråkigt ut ute. När jag gick upp såg det ut som snöväder, nu ser det mest trist ut. Men, vad gör det?

Det är bad idag och det ser jag fram emot, massor! Alla små barn och hoppas att det går lika mycket framåt som förra veckan! Grymungar liksom. Det bästa är när man kan börja gå längre fram och pusha dom hårdare istället för att bara mesa fram.

Men nu ska jag joina tjejerna igen, snart får jag veta vem som vinner cycle 1. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda tills det är dags för bad. Känns som att vad det än blir, så blir det bra. Idag är ingen skitdag och idag går inget emot mig - för då jävlar! Haha!

Ahaa!

Ah, jag hade värsta aha-upplevelsen förut! Tänkte att jag skulle skrivit då när jag kom ihåg det, men så glömde jag.

Och nu kommer jag inte ihåg varför jag stod och vek mig så jag hade mina lår precis i blickfånget, men det hade jag. Och jag tittade och undrade vart dom tagit vägen? Ja alltså dom är ju där och är ju inte i size med tändstickor men dom är mindre än vad dom brukar.

Annars har det inte spelat så stor roll om jag varit stor eller liten över kroppen här och var för låren har nästan alltid varit stora i förhållande till övrigt. Inte ens när jag var som minst var låren det. Jag skulle nästan tro att dom idag är mindre än då, i förhållande till hur resten av kroppen är så kanske om jag gick ner så gör låren också det.

Beror nog på promenarder och att jag aktiverar benen mer än tio minuter-en kvarts promenad till eller från bussen. Både hemma och på jobbet. Nice som attans! Förut har jag alltid tyckt att mina ögon är det som är finast, och att jag har fina läppar, men nu är nog låren med där också.

Fy fan vad jag är bra! Helt enkelt. Och snygg, dessutom. Och den dagen jag orkade ta tag i resten, jävlar var bra det blir då! Spott på fingret, touch me, tssssss. I'm hot!

Liten blir stor

Haha, den nyblivna 18-åringens status sen en halvtimme: Öl, cider, champange och cigarr är livet!! :D Isn't life sweet?

jag som nyss insett att han är min "låtsasbror" och att min pappa är hans "styvpappa" och jobbig som fan. Och så gick pojken och fyllde 18 idag? Öh, jaha? Sa jag att det var okej? Var inte du typ... 11 nyss? Ne men jag vet inte exakt hur länge pappa och Lena varit tillsammans, men det är väl 7 år minst, säkert fler. Fast jag har ju inte fattat att jag fyller T J U G O E T T om två veckor, jag hade nog mer gissat på 27. Eller 32. Men 21, ne det kan inte vara möjligt.

Eller som Mattias kusin idag, när dom pratade om "Är du verkligen SJUTTON år äldre än honom, var du sjutton när han föddes? Du var nästan som honom när han föddes. Så du är sjutton år äldre." och hon bara skakade på huvudet och sa att hon fortfarande var 25. Eller om att hon och hennes man (/kille?) brukade säga att dom umgås med folk i 30-års åldern men nu... börjar folket smyga sig mot 40 så nu blir det ju 40-års åldern. Och hennes gubbe skulle tydligen blir 38 i år så han är ju snart där med.

Jag som precis börjat acceptera att 30 inte är så gammalt. 40 där emot, gosh! Då tar ju livet slut typ. Men det är ju bara nio år (och två veckor) tills jag fyller 30 så jag bearbetar att man inte är så gammal då. Det går bra, livet tar inte slut vid 30. Men vid 40 tror jag. Och lille Mattias som håller på och fyller 18. "Känns inte så jävla annorlunda" svarade han förut, och så kände jag också. Och? Jag fick inte ens visa leg när jag köpte två 2,8:or på Ica idag. Vad är det för kul med det? Jag kunde lika gärna varit 17 och inte fått köpa alls.

Men vad jag menade var, att det känns så konstigt att han den lille bortskämda killen (som han så sett fortfarande är, hehe) nu fyllt 18. Han som inte ens kunde hjälpa sin mamma med det enkalste utan frågan "Vad får jag för det?" och jag skakade på huvudet och önskade att jag inte var sån i den åldern. Eller blev tokig på honom under semestern i Finland och bad till gudarna att han skulle växa upp nån gång. And guess what, HE DID! Och bara sådär, utan förvarning också. Nästa sommar tar han studenten och nu håller han på med körkort. Liten blir stor.

Funny Little World


You would treat me lika a girl, and I'd treat you like a girl, in this funny little world.

Hanna och Alexander

Jasas: Jaa det är helt mupp att dom inte är med! Så Nathan som är värsta grymme basketspelaren nu har en... eh, jag vet inte vad det heter nu men som förhandlar med vilka lag han ska spela med och så, som liksom tagit Lucas kompis-plats hos Nate. Precis lagom tills dom fick sin bebbe liksom. Dålig stil!

Haha ja men jag klagar typ bara om det inte funkar, och det är ju inte så ofta det inte gör det - TACK OCH LOV!

Duu, jag kan inte säga hur många bröd vi gjort faktsikt! Många, många. Jag är ju mackoman så jag äter ju alltid bröd till frukost så det går ju en del. Men jag är helt klart övertygad om att vi sprar på det, och i vilket fall slipper man komma på "Shit, nu får vi springa ner fort som fan/nu måste vi skynda ner imorgon bitti innan vi blir hungriga och köpa bröd" för då är det bara att göra till morgonen.

Men åh, mupp. Anneli säger också att det strulat. Piss att det ska börja igen då. Säkert bara för att dom varit inne och ändrat och haft sig, the muppos.

Ja, jag tycker det är bra att kolla om en serie som ändå hållt på så många år för man glömmer ju så fort. Mycket som händer i början som egentligen har betydelse (eller som bara är kul att veta/komma ihåg) men som man glömmer efter några säsonger och år.

Haha vad bra att du uppskattade bilden (cam i dator = perfa!) men det ska nog mycket till att jag ska kunna lägga ut hel bild, du får fantisera så länge, haha!

Hahaha jaa, det hade ju varit det roligaste. Nu är jag ju inte med när han använder den men jag hoppas att han berättar om det går så! När pappa visade att det fanns en typ klämma för att man skulle kunna stoppa ölen sa han bara "Jaha, och vem skulle vilja sluta dricka öl då?" så den lär ju komma till användning, hah!

Det går ju på eftermiddagarna (16-17 hah) och sen går samma avsnitt dagen efter på förmiddagen (11.20 eller nåt, och en timme fram) så man kan ju gardera sig rätt bra, hehe.
Ja absolut, och jag vet att jag har nåt att se fram emot i dom kommande säsongerna, hade det visat sig att det blir sämre och sämre hade man nog inte orkat titta.

Ja jag vet inte vad jag tänkte? Typ svara på Jasas kommentarer som kom medans jag skrev förra inlägget och snurrade runt på YouTube.

Fastnade i Alexander Rydbak - igen. Det är väl mina gamlingsgener som kommer till rätta där, får jag tro. Men man blir så sprallig och på gott humör när man lyssnar på hans musik. Eller tittar på honom, haha! Han är söt på nåt sätt, ser koko ut på ett annat.Rockin' to Fariytale

Första deltävlingen

Anneli: Jag vet inte om han är det, jag bara antog det för att han är så stor men inte bara hög som typ greyhound utan "bred" också, och långhårig. Kanske kan vara en pyreneiska mastiffen för när jag tittar på första bilden påminner det mycket om honom. Får fråga, helt enkelt!

Jag förstår, nu känns det viktigare att mitt kommer fram så svarar du när du vill/behöver/orkar. Men jag tycker det var ett fint förtydligande, här!

Det är väl så att dom lär sig och utvecklas, som tur är. Men som just Hell's Kitchen, där vet dom ju vad som funkar och då är det nog lätt att dom spelar över liksom.
Det finns ju minst 10 säsonger av ANTM så jag vet ju inte om det blir värre sen, men som nu i första har dom en personlig tränare typ, och det har jag aldrig sett innan. Nu när jag sett så många säsonger är jag mest imponerad över att dom kommer på så många olika teman eller vad man ska kalla det. Hur och var dom fotas - och som vad.
Sen är Tyra med nästan hela tiden i denna säsongen, och i dom senare är det ju jätte exklusivt att hon är med för alla bara skriker när hon kommer in.

Haha, det tyckte jag nästan var lite elakt att inte tala om för honom att det började! Så lite glad är jag för Andreas att han fick se, fast du kunde ju blivit lite skonad då. Haha, Oscar pinade sig igenom det mest för att han lovat att vi skulle mysa och jag blev ledsen när han ville gå!

Nja, jag får väl säga att jag inte är speciellt nöjd med kvällens Melodifestival, nej. Men minns jag inte helt fel var det så förra året också och därifrån har jag ju favoriter också.

Ikväll fick jag två låtar som kändes dugliga efter första lyssningen; Hot-Hot-Hot och Anders Ekborgs låt. Och när jag började säga att jag tyckte den var bra insåg jag "Fan, jag börjar bli gammal när jag gillar sån här musik!" Men det säger väl mer att dom andra var så värdelösa. Jag gillade dock Salem Al Fakir efter andra lyssningen, så den kan nog gå hem sen.

Det är ju sisådär 80 veckor kvar med delfinaler så nån låt ska väl komma som man kan tänka sig att lyssna på. Jag tycker ju fortfarande att Tick Tock är bra och har den som alarm på telefonen. Sen att den inte gick så långt att det gick att heja på den, det är ju en helt annan fråga, hah! Ne men efter att ha lyssnat flera gånger på låtarna så fastnade dom flesta och kategoriserades som bra. Eller som Snälla, snälla som jag hatade först, men sen förstod och smälte totalt för den.

Och Oscar påminde mig att det var ju Norge som vann förra året. Att jag inte kom ihåg det, illa av mig. Han vann ju med storslam och allt. Plus att han också är bra fortfarande, även om man inte hört nåt från honom nu. Precis som Lottis Perelli. Hon var med och vann 2007 tror jag? Så därför var hon med förra året när hon lämnade över pippin. Men vad hade hon där att göra idag? Och vad har hon gjort där efter?

Det börjar igen

Nu blir det King of Queens med ma man i en timme tills det är dags för Melodifestivalen. Japp, i år slutar bojkotten och jag ska försöka mig på att se allt i år.

Tittar ni på Melodifestivalen? Alla delfinaler eller bara finalen? Eller kanske bara the big finale i... minns inte var det blir i år, nepp borta.

Top Model from the beginning

Hi, my name is Jenni and I'm a Top Modelaholic.

Jag tycker ju att det är bra och har egentligen alltid gjort, men bara sett från vad jag tror, fjärde säsongen och nu har jag ju sett femte och sjätte när TV3 visar dom och är på sjunde. Jag har liksom fastnat när det varit marathon en lördag eller så och då har det allitd varit säsong fyra, om det nu är den. Så, igår bestämde jag mig för att tanka och titta på dom tidigare säsongerna.

Bara det att jag blev så extreeemt besviken på första säsongen. Den är inte i närheten av lika bra som dom jag sätt hitintills - så dålig till och med att jag tänkte strunta i det men så var det bara nio avsnitt och då tänkte jag att det var lika bra.

Och det är inte det att tjejerna är skamligt dåliga, inte mer än annars. Men upplägget. Och filmningen och Tyra. Dessa tre-fyra säsonger jag sett är så mycket bättre och starkare på nå vis. Vet inte riktigt vad det var som gjorde det så stort, när det var så lamt i början. Men jag funderar på när Sverige började visa det, om det var först när det blev stort - och bra?

Det kalaset avklarat också

Anneli: Vad skönt då, ska in och kika ditt mail strax också!

Hujedamig vilket kackel! Trots att det "bara" var åtta personer vid borde och två stående/inte alltid närvarande så blev det sånt tjöt så öronen höll på att trilla av.

Och ljudnivån låg ju inte så fruktansvärt lågt heller, men det var väl för att alla skulle höras. Det var moster, morbror, kusin, farmor och farfar till Mattias, födelsedagsbarnet, som var där. Förutom mamma och "styvpappa" som bor där och jag då. En en mega hund. Vet inte vad han är för ras, men han är jättestor. Lite typ sankt bernard (stavas?) men han har nog nåt annat i sig också för han är så otroligt stor. Men så jättesnäll också. Och fin. Men det blir ju lite att lägger han sig, ja då är det svårt att ta sig nånstans i köket som ändå är relativt stort, men hunden är stor!

Så efter två timmar när alla gick blev det lugnt och skönt i mina små öron. Hujedamig. Oscar var hemma och mådde inte så bra så jag var kvar tills pappa och Lena skulle iväg. Inte för att han var sjuk, men annars hade han ju också varit med. Dom ska iväg och bo på hotell och ut och käk ikväll för Mattias ska ha fest. Så pappa fick det i födelsedagspresent av Lena. Prima skinka, och Mattias kunde inte få ut oss ur huset fort nog, haha! Trots att vi gick en timme innan hans kompis som skulle hjälpa till skulle komma, och tre timmar innan dom första gästerna skulle komma. Men, jag minns ju själv att man ville ha lite tid själv innan folket kom och sådär.

Hoppas hans present kommer till användning bara, haha! Det var så bra, jag får nog säga bästa (förutom massa pengar till körkort eller bidrag till datorn eller TV:n, men ändå). En sån typ arbetarhatt fast i plast med två hållare för burkar. Och så slangar som sugrör så han fick den med två öl i. Och alla skrattade så jag hoppas han får användning för den, haha! Pappa var direkt där och kollade så det var sånt han fick dricka (2,8:or) och när han ställde ut dom för att kolla hur det funkade under till nästan skrek Lena "Ska du dricka dom nu??" ne, men det är lite svårt att vända på den om man han kvar dom i hållarna. Man fyller ju bara 18 en gång, så hoppas kvällen blir lyckad för dom!

The fashion lives within me

Jag är ju som modeoraklet själv. Inte nog med att jag satt i turban, glajjor och stora lurar så springer jag runt i vit t-shirt, vit kjol och röda duntofflor. Märks att jag är redo för en fredagskväll? Nu; dejt med sängen.

Desperate Housewives för hela slanten

MAJ GAD vilken god mat! Det var nog den godaste tacogratängen vi ätit! Perfekt med allt ifrån smak till konsistens. Vet inte om det var för att jag hade dubbelt med krydda, men gudagott var det!

Så nu är magen både toppenglad och fylld till toppen. Så gott så man önskade att man kunde pressa i sig liite, liite till. Men så blir man så mätt. Så jag får titta vidare på Desperate Housewives här i soffan bredvid Oscar som sitter och tittar på... Spartaka? Eller vad den nu hette? Typ som Rom så det var inget jag var intresserad av - inte för att jag sett Rom heller men ändå.

Lite roligt med Desperate Housewives också, jag tittar på första säsongen och där berättar Tom för sin pappa, som det precis har kommit fram att han varit otrogen i många år, att han har gjort nåt som Lynette inte kan få reda på. Och innan sa hon att är han otrogen så lämnar hon honom. Sen i senare säsonger får man ju vet att Tom har en dotter med en annan kvinna, som om jag inte minns fel antingen var något äldre än deras äldsta, eller något yngre. Men han höll henne hemlig hela tiden.

Annars brukar ju sånt komma fram relativt nära så man kommer ihåg men jag hade inget minne av att han sagt så, eller det om hans pappa. Men det var lite kul när man såg det nu då. Och nu håller dom på med Mary Alices död och hemligheten, och jag minns inte för fem öre vad det var som hände. Några små, små saker men inte alls vad det var.

Spara hit och spara dit

Det senaste har vi pratat en hel del här hemma om det här med att kommuner(?) klagar över att dom förlorar så mycket pengar i snöröjning.

För det första så tycker jag det är så korkat så det finns inte. Jag är inte alls insatt men av det jag hört från Oscar så låter det som dom gnäller för att dom lagt en så låg budget till snöröjning eftersom vi haft så lite snö det senaste. Så, som det låter i mina öron, har dom spenderat pengar som dom egentligen inte haft på annat för att dom inte trott att vi skulle få en riktig vinter. Ett dåligt beslut, en dålig gissning.

Vi bor trots allt i Sverige och vintrarna kan se ut såhär, det får man ju ha med i beräkningarna. Så att det blir dyrt, det får man skylla sig själv för tycker jag allt. Man måste ju ha sparat en hel del dom senaste åren när det inte snöat så mycket som man räknat med. Men ne, det är väl bättre att lägga det på annat. Det blir ju alltid världens chock varje vinter när första snön kommer.

Men nåt man inte kan spara på är sin kropp. "Nu har jag inte jobbat så mycket, så kan jag jobba extra nästa vecka" - så funkar det ju inte riktigt. Pratade med pappa förut och han sa att han hade varit hemma från jobbet sen i tisdags på grund av sin rygg. Han brukar ju inte köra traktorn/plogen så mycket som han gjort denna vintern. Och så är stolen inte så bra.

Nu skulle han tydligen få en ny stol men frågan är ju hur länge det dröjer tills det blir av (det är ju vår egna, kära hyresvärd som är hans arbetsgivare, för er som varit med) och hur länge han behöver vara hemma på grund av ryggen nu. Skadan är ju redan skedd. Han måste ju läka också, vad som nu inte är bra i ryggen hans.

Lite kvalité

Anneli: Men åh, säg inte att det ska börja strula igen?
Nej, som jag skrev till Jasas så var det nog mer att jag tänkte fel för vi gick ut med soporna först, så tänkte jag att det var bara det. För dom få minutrarna sopslängning tar, tar jag faktiskt inte på mig halsduk.

Jasas: Haha nej, det är det väl egentligen inte, du brukar ju ha koll!

Hmm ja, Lucas och Peyton har ju slutat/flyttat så det är inte lika bra längre, Brooke höll på att bli lycklig men så kan man ju inte ha det och, ja dom flesta har det bra och livet flyter på? Har ju varit en hel del drama men nu flyter det på bra.

Nu har jag gjort mitt för idag, tycker jag nog allt. Tredje tvätten snurrar i maskinen, dom två före är upphängda och nytt bröd håller på att bakas.

Lite mys med gamla avsnitt av Desperate Housewives passar sig bra nu. Blir förhoppningsvis nån typ av tacogratäng ikväll, förhoppningsvis ihopsmord av min käre sambo. Tacos är väl om nåt typiskt svensson på fredagar, men man kan ju variera sig lite och inte köra vanliga köttfärs i bröd.

Simssugen är jag också, men det bara strular heela tiden. Än det ena, än det andra. Nästan så jag funderade på att starta Livets historier där man spelar efter en story och får uppdrag man måste göra. Men det är inte riktigt som vanliga spelet. Jaja, dagens I-landsproblem.

Jippikaajaay

Jasas: Jaa, det var riktigt, riktigt smarrigt! Dock måste man nästan ha nåt till annars blir det ju rätt torrt. Funkar ju med annan sås eller kall sås om man vill också, men nåt "måste" man nästan ha.

Haha ja, gäller bara att jag kommer ihåg också! Värst vad du är uppmärksam, hahaha! Tänkte inte ens på att man skulle se det när jag tog bilden, och fattade inte vad du menade förrän jag kollade på bilden!

Lycka är att upptäcka att man har T V Å nya avsnitt One Tree Hill istället för ett och vet att man har ett avsnitt Desperate Housewives. Och dessutom två Top Model om man kommer ihåg imorgon.

På det har det varit en toppendag idag! Har mestadels inventerat och sånt är så kul när man inte gjort det på länge. Grejt att det fanns att göra! En allmänt bra dag på alla sätt och vis, pikar varje gång att det blir så bra när dom tar in mig, haha! Det bästa är att det är lite sant också, höhö.

Jag funderade faktiskt i morse på om det inte var dags för sommarschemat men så kom jag på att det var i tidiga början av februari så hur troligt är det? Hahaha! Ett tag kvar till sommarn. Och ja, det får gärna snöa då om dom andra bara tar semester så jag får jobba.

Nu ska jag njuta av One Tree Hill och sen somna så gott med värk lite här och var. Totally worth it! Grejt dag och ont betyder att man gjort nåt. Aj love!

Nu har jag det varmt och skönt med

39fda1e63da0dcedf2578e18c7c16238.png

Nu har jag det varmt och skönt med halsduk och vantar!


Smarri smarr i magen

Jasas: Hej och välkommen tillbaka, haha! Väntade mig kommentarer från dig om dom bilderna men så koooom inga. Men visst är han söt, tihi! Lillplutten, verkligen!

Jag hade vantar ja, men myssen är bara med när det är riktigt varmt, annars blir jag tokvarm. Kom på sen när jag kom på att jag glömde halsduken att jag kunde stänga också, men jag "trodde"/tänkte att vi bara skulle ner och slänga skräp för det gjorde vi först, därför blev det så tokigt!

Nej ett fångat djur kan ju aldrig få en bur/inhängnad eller akvarium stort likt det fira, och just hon i programmet såg inte ut att ha en speciellt stor bassäng, förhoppningsvis bodde hon nån annanstans eller hade större utrymme under där hon showade.

Det är lite så jag menar också, naturen kan vara grym (och måste ju vara det) så alla överlever ju inte och har det kanske inte så bra som dom har i fångenskap, men det naturliga är ju ändå att dom är fria. Så det är ju både gott och ondt, men så länge man gör sitt bästa för att ta hand om djuren så har dom det ju bra nu och det är ju det viktigaste! Går ju inte atttänka "tänk om".

Haha ja, jag hade ju inte älskat det om det varit mina barn, och för Jessicas och barnens skull älskar jag det ju inte men för stackars mig som inte får vara på mitt älskade jobb så ofta älskar jag sjuka barn, men det var ju skönt att det framgick, haha!

Mm, vilken god mat vi gjorde idag! Smidigt och lätt, man fick ju göra som man får göra vad man än gör för mat typ, och sen skötte det sig i ugnen självt. Och så lite morötter på, istället för squash, jammi!

Och så varm/kokt beasås på det, like a dream. Mumsiga matlådor till imorgon också, om det bara ville bli lunchdags nu, haha! Såå många timmar kvar, 16-17 timmar, det är ju gööör många! Fler än vad man kan räkna på händerna till och med!

Nu blir det titta färdigt på Heroes tills det blir natti. Eller lite läsi bloggi tills det blir dags för natti. Blir ju lång dag imorgon, iihi! Ska bli spännande att se vad Carina har för planer, hoppas på nåt bra trots alla tusen praktikanter, men nåt måste ju finnas kvar till lilla mig också! I hope..!

Så ha en bra dag imorgon om vi inte skulle skrivas innan morrn kväll. Good night, don't let the bedbugs bite. See you later alligator. Kort och gott: Tack, och adjö.

Veckans dusch; check!

Tänk vad skönt det kan vara att duscha ibland! När man är lite på dusch-humör i alla fall. Ibland är det megagott och andra gånger önskar man det inte ens till ens värsta fiende.

Men nu är det gjort i alla fall, för denna veckan höll jag på att skriva men det menade jag ju inte riktigt, haha! Men för idag. Så nu ska jag bara hoppa i kläder så vi kommer ner till affären. Ser att jag får lite bråttom om vi inte ska äta mitt i natten. Men min dator krånglade och så skulle Oscar bara titta färdigt Chuck och då tänkte jag bara duscha emellan och så bara blev det såhär!

Det är ju tur att det krånglar dagen innan jag ska till jobbet i alla fall så han hinner fixa imorgon så jag slipper sitta och sura hela dagen när han är i skolan. Men nu, ska jag gå och göra mig klar för det börjar bli aningens jobbigt att sitta och kisa. Hade inte en tanke på att plocka med mig glajjorna när jag satte mig här, smart som jag är. Man kan inte tänka på allt alla gånger. Nåt bra har jag säkert gjort i dag också, med lite tur.

Lite tjöööt

Nu har vi sett Lost också. Började här om dagen (igår?) efter typ ett halvårs uppehåll. Snurrigt värre, dom är lite som jag; vet inte när man ska avsluta.

Jag fick sånt sug på kladdkaka här och nu. Lagom kletig och go kladdkaka. Inte för att vi har allt hemma för att baka det ändå, men så sugen vart jag! Sitter och funderar på vad för chokladigt vi kan ha, men jag kommer nog inte på nåt. Vi har liksom inget gott alls hemma?

Får nog bli att handla idag, inte för att köpa gott men för att handla mat till veckan, eller så får vi försöka äta färdigt i frysen. Vi sa att vi skulle frosta av den när vi tömt den men det är ju inget gott kvar nu, haha! Inte möe i alla fall.

Och imorgon ska jag jobba, tjoho för det! Carina ringde tidigare. Vad jag gillar sjuka barn! Mer sånt, tack. Så det blir en heldag, iih! Hoppas att det finns massor kul att göra! Inventeringar, koncept, montering, you name it! I do it! Pepp till max.

Så förhoppningsvis blir Oscar klar med min dator snart. Den stora krånglade en hel del så han har installerat Windows 7 på den nu (istället för XP) så det är lite läskigt, och jag vill spela, haha! Han frågade vilket som skulle installeras först PS och office eller Sims. Sims!!

I och med att det är jobb imorgon, blir det Top Model snart också, iih! Har försökt kolla det som går på eftermiddagen oavsett, ifall jag glömmer på morgonen. Inte hela världen, men nu när jag ändå är hemma kan jag lik väl kolla om jag kan.

Nu ska jag göra som Lost inte kan (fast eventuellt gör efter denna säsongen, eller 2012) och avsluta. För den här gången i alla fall.

Tänker på djuren

Chathrine: Ja, det är ju samma som jag säger om våra chinchillor. Dom har aldrig varit ute så dom lider inte av att sitta i bur? Eller behöver katter vara ute mer än vad chinchillor (och andra bur-djur) gör?

Anneli: Ja eftersom dom ändå "beter" sig som i det vilda (på vissa sätt, andra är säkert helt borta) så finns det ju kvar. Så är det säkert här också, bara att jag faktiskt inte är så insatt i deras vilda beteende, men saker som rangordning och så sitter väl kvar hos dom flesta djur som man kanske tycker inte borde behövas i, ja fångenskap.
Jag försöker tänka så också, och det var lite så jag menade, att man ger dom ett så bra liv som man kan här och nu för dels skulle dom förmodligen inte klara sig nå bra alls i det vilda nu, och hellre att jag tar hand om dom än att uppfödaren var tvungen att göra sig av med dom för att dom inte hade tid/plats/ork (för det var ju inte Gismo eller lovas mamma som var fir, direkt). Så på så sett har man gjort en lite god gärning? Dom kunde ju haft det värre, eller hur?

Jag kan inte låta bli att fundera på hur hjärnverksamheten fungerar i dom fyra hjärnorna till varje chinchilla i detta hem.

Oscar säger alltid att dom inte tänker på samma sätt som oss, och jag utgår många gånger från att dom gör det. Lättast så, att tänka som om det vore jag. Eller ja, tänka på mitt vis. Men så är det ju säkert inte. Men det hade varit intressant att veta hur intelligenta (får man säga så?) dom är jämfört med oss människor. Hur mycket, eller kanske lite, dom fakitskt tänker.

När man sitter här och tittar och ser alla fyra yra runt som nåt jagade dom, för att i nästa stund göra tvärnit och ta ett höstrå, äta lite och studsa iväg, leka jage med varandra, leka jage själva och runt, runt, runt, ja då undrar jag om dom har nåt innanför pannbenet för det ser då verkligen inte ut som det, haha! Samtidigt som man många gånger märker hur smarta dom är.

Som dom som vet varifrån godiet kommer. När vi försöker handträna dom och en är klar så vet ju den att det är godis vi snackar, och tar sig till öppningen. Eller att resebur betyder slut på leken (vi har dom i resebur från buren till köket där dom är ute).

Men sen när man tittar på Belinda som kan sitta på en hylla, jaga sin svans ett varv, hoppa ner och ta sats på väggen för att hoppa upp på samma plats igen, jaga svansen några varv, hoppa ner, väggen upp och jaga svansen - flera gånger om. Då undrar man om det bara är henne det är fel på eller om alla har lika få hjärnceller som hon verkar ha.

Men samtidigt så är dom så goa och mysiga mot varandra. Även om dom många gånger kommer på just precis samtidigt att dom är törstiga och ska slåss om saken, så lägger dom sig allra helst och sover tätt inpå, eller jag tätt på, varandra. Gismo och Lova (mamma och pappa) är ena riktiga pussgurkor emellanåt. Igen, säkert jag som ser som människor, att dom gör som oss.

Det är underbart i alla fall. Jag uppskattar att jag har dom hos mig, och är glad för att dom finns är. Och som jag skrev till Anneli, så får man trösta samvetet lite med att man gör en god gärning med att ta hand om dom nu när dom ändå finns, och inte har största möjligheten att leva och överleva i det fira. Jag tror faktiskt dom tycker om oss lite också. Även om dom inte vill erkänna det alla gånger.

Stackars lilla späckhuggare

Jag hamnade på Miami Ink och jag vet inte varför men två av killarna var på zoo med en skolklass rätt små barn. Och så tittade dom på en späckhuggare som showar.

"Häftigt att dom tittar på samma späckhuggare om jag såg på 70-talet!" säger ena killen. Och så tänkte jag att det är ju 30-40 år sen, den stackars späckhuggaren har simmat runt där och hållt på med det så länge. Så jag var tvungen att kolla hur länge en späckhuggare kunde leva. Runt 50 år om det var en kille men detta var en tjej så runt 90 år då. Så hon har ju gjort det halva sitt liv.

Men frågan är, kan man föda upp ett sånt djur, så hon aldrig vart fri? För när jag satt där och tyckte synd om henne tänkte jag på våra djur. Det är klart dom varit lyckligare om dom varit uppe i bergen och fått hoppa och skutta men just våra fyra känner ju inte till nåt annat än att sitta i bur. Dom har aldrig varit fria och hade dom varit det hade dom nog aldrig funnits. Inte just dom som dom är idag i alla fall. Och man vet ju inte om dom överlevt, naturen rensar ju.

Dom lider ju inte här. Då hade det ju varit en annan sak. Men som späckhuggaren, hur vet man att hon inte lider av att inte vara i det fria, om det så var 40 år sen man fångade henne? Ja, man kan inte hjälpa alla eller ens göra nåt åt så mycket men man kan ändå fundera och i alla fall lägga en tanke till dom. Och ta väl hand om dom små (eller stora) djur man har fått lyckan att ha hos sig.

Allmänt om dagen

Anneli: Förlåt, det var inte positivt nånstans, haha!

Ja, igår var inte min dag nånstans. Idag ser det dock mycket ljusare, trots att dagen inte började speciellt bra.

Oscar har inte varit i skolan på... två veckor nu? Så jag blev lite chockad, och irriterad, när han strax innan 8 kom in och tjoade att han skulle gå - typ nuu! Och där ligger jag, trött som ett och blir väckt sådär underbart stressad, måste få på mig nåt och röra mig ens. Inte ett bra sätt att starta dagen på, nej det tycker jag inte. Förutom att det var bra att han gick, så klart.

Så nu ska det äntligen bli saker gjorda här. Kanske inte på en gång och idag, men om det fortsätter såhär under veckan. Är inte så pepp att bli av med andningen och röja i dammet igen men det måste ju bli klart, tyvärr. Ligger saker överallt känns det som just nu. Och det gör det ju också, så det får man lite spasmer på. En dag, en dag.

Diskpaus. Har ett halvt öga på Sjunde himlen samtidigt som jag godkänner massa förfrågningar på Facebook. Ibland orkar man inte och då får man sitta och greja det en annan dag. Och då får man ha nåt på TV:n så man vet när det är reklam, och där med dags för disk eller liknande. Men snart är klockans Simstid tycker jag nog. Hittade en nytändning igår.

Sitter och klurar på lunch. Kändes som det skulle bli nåt hopkok av kassler, quinoa och fryta grönsaker (paprika, majs, ärtor). Och säkert morötter. Mm, barnmat is the greatest. Skära och tugga, blä. Haha ja, lite så är det faktikt, varför är maten godare beroende på hur den äts? Som grillad kyckling, alltig godast om man drar i "trådarna" och äter den så, än bara tar en bit eller skär i den.

Nej, nu är jag redigt Sims-sugen. Byggde ett hus för 91 eller 96 tusen § (simdaler) igår så nu får jag ju kämpa för att få råd med det, haha! Men han har snart toppat sportkarriären och så får kanske chefen flytta in snart så blir det ju dubbla löner. Började en ny kula istället för den med 10 generationer, så får vi se om jag får lust för den familjen sen.

Skönt att slippa tänka

Jag har det senaste tänkt på att när jag går in på Facebook så är det via adressen facebook.com och det känns som det borde varit .se men jag kan ha fel.

Nu när jag försöker logga in testar jag på olika vis (det strular, för ovanlighetens skull) och så råkade jag se att efter ett försök stod det just facebook.se och sökte. Öh? Jaha, det kanske ändras automatiskt, eller nåt? Aja, jag testar med .com igen ifall det går bättre.

Men! Då tänkte jag på vad jag gjorde, och märkte att fingrarna minsann skrev .se själva! Så jag måste ha gjorde det utan att ha tänkt på det, hah! Så läskigt för jag minns verkligen inte. Så sällan jag skriver adressen alls, men ändå.

Jag skulle bara vilja säga:

Det är en sån dag idag.

RSS 2.0