I'm a bitterkärring

Jag är en sån bitterkärring, men jag vet om det.
Det jag tänker på denna gången, är alla raketer som skjuts runt den här tiden på året. Inte så att jag vill förbjuda dom eller nåt, nej så långt ska vi inte gå. Men i senaste lokaltidningen stod det att det bestämts att här får man skjuta rakter på nyårs afton mellan tiderna 19 och 01 om jag inte minns helt fel. Och det är klart att man ska få skjuta rakter på nyårsafton, det får man.

Men då ska man hålla sig till det också.
Jag måste bli en surkärring när det finns dom som inte respekterar detta och att det kan finnas varelser som far illa av skjutande. Jag tänker på djur och barn som tycker det är jobbigt och när man inte vet att det kommer skjutas innan (om man inte antar, men man kanske inte kan anpassa sig efter folk som inte sköter sig med tanke på jobb och annat) så kan man inte heller hjälpa den som far illa av det. Eller förvarna eller vad det än må vara. Och då blir jag ledsen i ögat.

Man önskar att dom nån gång satt där själva.
Att det var deras hund som tyckte det var jobbigt när det smällde överallt, att det var dom som fick hantera det. Och inte bara under dom timmarna en kväll som dom vet att det kan hända, utan lite när som veckan innan dessutom. Eller tänka att det kan hända, men här måste jag sitta på jobbet så vovven är alldeles ensam. Då förvandlas jag, dutturuduttuduu, till bitterkärringen!

Kommentarer
Postat av: Anneli

Men det är ju faktiskt jobbigt. Jag blev skrämd idag när någon fick för sig att dra iväg raketer...

2009-12-29 @ 21:57:28
Postat av: Kattis

Jag är så glad, dom har smällt mycket mindre här i mitt område än dom brukar göra. Vad kan det bero på? Finanskrisen, folk har inte råd att köpa så jävla mycket? Dom som säljer har börjat bry sig om åldergränser? Jag vet inte och egentligen bryr jag mig inte heller. Tidigare år har det smällts 2-3 gånger om dagen HELA DECEMBER. Nu har det smällt en gång varannan dag - typ.



Min hund är visserligen inte rädd, men jag vet så väl hur det var med hunden vi hade innan. Hon gömde sig direkt och vågade knappt komma ut på flera timmar, lilla snuttan.



Jag tycker det borde förbjudas (snälla, va lustigt det här var då. det smällde just utanför mitt fönster! haa ha), eller ja. Det borde bara vara tillåtet på nyårsafton. Egentligen vill jag säga typ från 23 till 01, men så tänker jag att mindre barn kanske vill se fyrverkerier o så också så.. ju 19-01 känns okej då ;) hehe... Sen tycker jag man ska sluta sälja sånt som BARA låter. Vem fan njuter av det?!

2009-12-30 @ 00:40:06
URL: http://paksukainen.blogg.se/
Postat av: ♥ Jasas

Då är jag också en bitterkärring! För jag tycker inte att de ska sälja raketer överhuvudtaget. För alla olyckor som händer VARJE ÅR. Samma sak!!! Folk lär sig ju aldrig! Alla som vill smälla raketer borde lägga en slant och samlas ute på en äng med skydd framför sig för att glo på miljöförstörelsen.. BLÄ!

2009-12-31 @ 20:24:59
URL: http://jasas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0