Dagen idagen

Kan ju börja med en varning: stor risk för klag och gnäll i detta inlägg, haha! Och det kan bli långt (om jag inte somnar innan).

Vi börjar väl där vi slutade. Vi kopplade ner datorerna och ställde dom tillsammans med soffan och tv bokhyllan i mitten av rummet. Slängde ner lite mer grejer i förrådet och slängde skräp som blivit.
Jag fick mer och mer ont i ryggen så jag gjorde mindre och mindre men Oscar var duktig och fortsatte. Tillslut satte jag mig med min andra frukost. Det sista Oscar gjorde var att skruva ner fästena till gardinstängerna i köket, han hann knappt sätta sig med mig så kom målarna, klockan var la runt 7.20 och dom hade sagt att dom skulle komma nån gång 7-7.30.
Dom körde igång och jag sa till mamma att vi var redo. Runt 7.40 gick vi och då hade dom snurrat in alla möblerna i v-rummet i papper. Även burarna! Hmm kände vi.
Så körde mami oss till gamla lägenheten och Korvas följde med oss. Vi städade, eller främst Oscar eftersom min rygg inte alls ville vara med. Jag och Korvas roade oss men börjorna av Kogänget, Toy Story och Bee Movie. Jag tog mig en tuppis på golvet också så jag blev mer människa.
Sen hade ju jag/vi räknat med att Kjell skulle komma klockan 10. Han brukar vara sen, det vet man, men när klockan blev 10.40 kände jag att nån av oss måste ha missat så jag ringde och hörde. Efter en lång stund visade det sig att han skulle komma 10.45 så till slut kom han, bara typ 5 minuter sen.
Allt var bra, utom sovalkoven som vi visste då. Men mindre roligt när han säger att om han inte hittar den tapeten igen, kommer det gå på 7000 att tapetsera om hela rummet. Våran hall som verkligen sitter ihop med v-rummet är separat men inte sovalkoven, så irriterande!
Men han skulle försöka fixa så det blev så billigt som möjligt, men det lär ju ändå kosta.

När han gick åkte vi hem och skulle käka McDonald's för att slippa stå på målarna när vi äter. Spenderade ett bra tag där och skulle sen vandra vidare till farmor. Stannade och lekte lite på en lekplats först, sen fördrev vi två timmar hos farmor. Oscar sov i stort sett hela tiden och jag slumrade. Jag var liksom vaken men kunde inte hålla ögonen öppna.
Men Korvas socialiserade med farmor och tittade på tv så det gick så bra så.
Skulle gå hem och kolla resultatet sen men såg att dom inte var klara så vi gick och lekte lite till.
Kom hem, allt dom gjort är förarbete. Så trött jag blir. Dessutom har dom klätt hela lägenheten i papper eftersom dom målat taken. Men ingenstans för oss att bo! Alla golv var täckta i papper och bänkarna i köket och verkligen allt. Ändå ringde målaren förra veckan och frågade om vi skulle bo där under tiden - JA!
Så det blev till att nana hos mami idag, där vi är nu då. Vi gick ner till McDonald's och åt igen eftersom vi skulle städa och bli vrålhungriga annars. Så där lekte vi lite med Happy meal grejen sen gick vi ut och lekte på lekplatsen utanför.
Anders kom och hämtade oss och skulle köra oss till gamla lägenheten så vi kunde städa och mami sen hämta oss för att köra hem det sista.
Så blev det, fick även min cykel till papi så den kan bli lagad en dag, eller slängd om det är så. Berättade då för Lena vad som hänt på besiktningen och fick se att jag fick "bara" 349 kronor i bonus, jämfört med 1000-2000 som Malin pratade om blev jag lite besviken, får prata med henne om det.
Kom hem och då hade mamma åkt, pappa ringde samtidigt och ville höra om besiktningen och skulle prata med målaren och se vad han trodde om att hitta tapeten och så. Skönt om det kunde fixa sig.

Sen kom mami, vi började packa och jag dammsugade en sista gång. Fy vad konstigt det kändes. Flyttade över alla nycklar till en knippa. Allt blev tomt och det blev mer och mer verkligt att vi skulle flytta. Fotade och så, hade varit roligt att haft med alla möbleringar vi haft, men nu fick vi i alla fall halv bra bilder på själva lägenheten.
Lite små ont i magen får man nu när man tänker på det. Det var ju ändå första lägenheten och allt. Och nu är den borta. Sista gången vi låste den dörren, sista gången vi gick ner för dom trapporna.
Imorgon ska vi lämna in nycklarna. Ska vandra ner i lagom tid och lämna nycklarna. Sen kolla hur det gått för målarna och åka in till stan, antingen bara för shopping eller för att kolla lite bio också. Beror väl på hur långt målarna kommit.
Usch det känns så konstigt, vi kommer aldrig tillbaka till den lägenheten igen, vi bor verkligen i den nya nu. Det är vår lägenhet, finns inget annat hemma nu. Där bor vi.
Blir tokig på alla tankar och funderingar som snurrar, men lite sentimental är man ju allt.
Det bästa är väl att gå och lägga sig och hoppas på en ny dag imorgon. Oscar fastnade framför nån film på Showtime. Om clowner från yttre rymden. Verkar inte speciellt bra och helt koko. Känner hellre för att sova och/eller mysa.
Blev änna lite down av allt det här med lägenheten, tokigt.
Ähh, äckel clowner, nu går jag och lägger mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0