Pappa och jularna

Jag kom att tänka på julen.
Och julen vi hade när jag var mindre. Hos pappa hade vi inte plats med en riktigt julgran så han hade en liten på inte mycket mer än cirka 40 centimeter som stod på... ehh, minns inte vad det heter men på elementet hade dom byggt ut en bänk typ, så man kom inte åt elementet, där i alla fall stod den. Och där la vi julklapparna "under granen" fast oftast när vi vaknat.

Fast en julafton blev det inte så.
Pappa vaknade chockat av att hans presenter redan låg där. Jag visste ju att tomten inte fanns då men tycker ändå det är mysigt att gå upp till en "fylld" gran och tänkte att det kunde väl vara kul för pappa att vakna så nån mer gång i sitt liv, om han gjorde det när han var liten.

Men det var inte det.
Det jag tänkte på var när jag fick ett Supernintendo i julklapp. Då var/bodde vi hos farmor. Och jag öppnar mina julklappar, hade väl från fastrar och sånt också, och så öppnar jag ett med ett spel till Nintendot. Eh, jaha? JAHA?! Och superglad, haha! "Ja just det, jag skulle säga till dig att öppna det stora först" säger pappa lite snopet. Öppna konsollen före spelet då.

Eller, som jag minns det, när han avslöjade tomten.
Jag vet inte om jag trodde på tomten då, eller så var jag på gränsen för jag kan inte ha varit äldre än 7 och Anton 7 senaste julen var ju inte säker. I alla fall när jag fick en klocka, som inte funkade, sa pappa "Då får vi ta med den till affären så får dom titta på den" och jag tror att jag blev lite chockad.

Vänta, jag har en till!
Jag har alltid fått öppna en julklapp på morgonen hemma, sen åkt runt och öppnat resten när vi kom hem. En uppesittarkväll hade jag och pappa somnat på varsinn soffa. När jag vaknade smög jag upp som aldrig förr för att inte väcka honom, och börja öppna paket. Där satt jag när mamma kom ner "Vad gööör du?" - oj då? Men, jag ville ju. Haha!

Kommentarer
Postat av: Anneli

Haha, vilka roliga minnen :) Och vad sött av dig att pappa skulle få vakna upp till en presentfylld gran :)



Jag minns en jul då tomten hade knackat på och lämnat alla paket utanför dörren (vilket han ofta gjorde). När vi hade burit in alla julklappar stod där en cykel som inte var inslagen. Vems cykel är det? undrade jag och funderade över vem som ställt den på vår tomt. Men den var ju till mig! Haha :) Min första lilla tvåhjuling, som jag använde med stödhjul länge först ;p



Eller julen när alla utom Jenny visste att det var pappa som var tomten. Hon var inte riktigt säker, utan såg lite ängslig ut och frågade några gånger "Är det du pappa?" men utan att vara säker ;) Vad fort tiden går!

2010-01-10 @ 12:17:53
Postat av: Kattis

Jag minns inte hur gammal jag var, men ett år när tomten hade varit hos oss så sa jag bara till mamma att "Det där var Pekka." (kompisars pappa) och jag minns hur mamma försökte bortförklara det men jag fattade ;) haha dumme fan som började prata om sina barn, svårt att koppla ihop röst (han har ganska speciell röst, med kraftig finsk brytning) med barn liksom.. försöka lura mig sådär ;)

2010-01-10 @ 23:24:35
URL: http://paksukainen.blogg.se/
Postat av: ♥ Jasas

Åh, vilka mysiga minnen! Det är såna som du kommer att ha med dig hela livet.. tänk vad olika traditioner man har, ändå, från familj till familj.



Jag och min syster hade också alltid ett paket som vi fick öppna på morgonen. Och där i var det oftast något pyssligt, som vi kunde pyssla med / titta på (som en film osv) under dagen tills släkten kom, eller ja, tills vi skulle iväg till släkten. MYS!

2010-01-15 @ 19:13:32
URL: http://jasas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0