Ja, det var på skoj

Vi sitter och diskuterar ögonfärger, riktigt varför vet jag inte för Oscar pratade om nåt jag inte lyssnade på. Men han frågade om mina var blå-gröna och det är dom.

Hans är blåa och då började han fundera på vad våra barn skulle få för ögonfärg, och jag gissade på blå. Och så pratade vi om mina föräldrars ögonfärger och sådär. Sen kommer cleaverboy med en så klockren kommentar:

"Om man har färgade linser på sig när barnet blir till, vad får den för ögonfärg då?"

Kommentarer
Postat av: Anneli

Brun/grön ska ju vara dominant egentligen, eller vad det heter... Men det stämmer inte. Min naturvetenskapslärare försökte förklara det där med gröna ögon, eftersom alla korsningsscheman bara handlar om bruna och blå. Grönt ska vara en variant av brunt, och jag citerar "två blåögda föräldrar kan inte få grönögda barn" - gissa om jag protesterade då jag och Annika är levande bevis på att det visst går ;) Men linserna spelar nog ingen större roll ;D

2010-03-03 @ 18:41:25
Postat av: Chathrine

Sådant däringa läste jag då jag var gravid. Och vad mamma och pappa har spelar ingen roll eftersom att man kan vara "bärare" av annan färg. Ni kan få ett brunögt barn för att moster har det tex. David har ju mörkbruna efter sin gammalmormors far mest troligen. Har en kusin med ett grönt och ett brunt öga och hennes föräldrar är blåögda. :)

Är ju detsamm med hårfärg. Är Ni blonda, så kan barnet bli rödhårigt efter ngn annan släkting.

2010-03-03 @ 20:16:31
Postat av: Anneli

Ja, där är det också lustigt och "fel" då, eftersom pappas svarta hår borde ha "slått ut" mammas blonda, men nog katten fick de tre blonda barn! Jenny var tom rödhårig då hon föddes :)

2010-03-04 @ 17:34:45
Postat av: ♥ Jasas

Hahahaha, isf borde ju Mio ha svart hår? :P

2010-03-08 @ 21:03:24
URL: http://jasas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0