Från det ena till det andra

Anneli: Jag skriver alltid dom, enstaka få fall då jag tycker de/dem passar bättre, men jag kan inte minnas att jag nånsin fått fel för det i skolan. Räknas det som fel egentligen? På nätet skrivs det ju mej/dej men jag tycker det var mer förr. Hade en tjej i klassen, nån gång på högstadiet, som hävdade att hon inte kunde stava riktigt (mej/dej, oxå och allt vad man skrev/skriver på nätet) för att hon skrev så på fritiden. Var ju mest en ursäkt för lathet, men sen var väl hon inte den som var mest mån om sina betyg heller.
Jasså? Du kan sticka men inte virka? Jag har försökt flera gånger att sticka men får aldrig till det och har aldrig tyckt att det är lika roligt som att virka. Så då trodde jag lite att det var lättare att virka, hah! Mamma gör ju båda, massor, så hon lär mig om/när jag behöver! Ska se om jag hinner fota innan jag åker sen, det blev inte som jag tänkt men det blev bra ändå!

Jasas: Haha ja, jag hade en sån måndags-känsla när jag skrev inlägget, kändes inte alls under dagen som att det var måndag, men det kändes som det var måndagmorgon jag skrev om.

Smäm: Ja det är riktigt kul, och avkopplande! Bra substitut att ha framför TV:n när jag väntar på att få en fungerande laptop igen. Jag har så svårt för att bara sitta och titta, haha!





Fast det blev nog lite för mycket av det goda.
Igårkväll kände jag nåt som jag inte känt på hur lång tid som helst, men som var en del av min vardag i nästan lika lång tid. Jag satt nog fel när jag i princip satt heeela dagen och virkade, i soffan, för när vi skulle lägga oss kunde jag knappt röra mig för det gjorde så ont i "ryggen" och när jag väl lagt mig, med halva kroppen utanför sängen, fick jag dra mig med dom delar jag kunde använda utan att det kändes som nån sköt mig i ryggen, och dra mig i Oscar för att komma till rätta.

Och jag som alltid somnar på högersida!
Det var vänstersidan som gjorde ont och enda gången det inte kändes så mycket var om jag låg på vänster. Dock var jag så trött, och efter lite kämpande och smärt"poffar" blir man rätt utmattad, så jag tror minsann jag somnade på vänster ändå. Gick ändå inte att sova på höger när det strålade smärta uppåt och neråt hur jag än låg. Så idag ska jag röra på mig!

På det älskade, kära lilla jobbet som jag saknat så!
Blir bara fem timmar i eftermiddag men det är ju ingenting. Är ändå två veckor sen jag var där sist och det känns lite tråkigt. Men men, så är det ju. Kunde ju fått för mig att gå i skolan istället, så hade ju det varit löst, hah! Men men, men men, men men. Vad är väl en bal på slottet? Jag såg för övrigt varifrån det kom. Malin och Carina brukar vara bra på att använda det uttrycket, och på julafton såg jag ju varifrån dom fått det! Askungen, när hon inte får/kan gå. Vad är väl en bal på slottet?

Kommentarer
Postat av: Anneli

Nej, det finns ju vissa lärare som inte bryr sig om det där. Jag tänker nog göra det tills det kommer andra direktiv från någon... vem vet jag inte. Det är tyvärr lite så att för oss som mer växt upp under teknikens utveckling, så har vi också lärt oss att skilja på skriftspråk, "sms-språk" och alla såna där versioner. Men det är väldigt få elever som kan det idag. Sen har de inte förståelse för varför man ska anpassa språket efter mottagaren heller. Det går att förklara ibland, om man frågar om de brukar svära inför sina mor/far-föräldrar. Det är det få som gör.



Nej, virka kan jag inte. Jag tycker det är så svårt. Missar alltid var man ska sticka in nålen nästa gång och det blir hål eller dubbelt ;p När man stickar ligger ju alla på rad och byter sticka när de är stickade ;) Jag virkade i syslöjden dock, det blev en väldigt ojämn grytlapp som satt på väggen i köket (som prydnad, inte som oanvänd grytlapp? ;) ) väldigt länge sen.

2010-01-08 @ 18:28:30
Postat av: ♥ Jasas

Men! Vad duktig du är som virkar! :D Jag kan sakna att ha något sådant pyssel - men samtidigt, när ska jag prioritera det för att hinna "allt annat". Men senare i livet får jag absolut sätta mig för att sticka eller virka! :D



Men vad jobbigt att du fick så ont :( Det är häftigt det här med sidor som man somnar på. Just nu har jag ingen speciell, jag vet bara att jag alltid somnar på magen. Men då jag bodde hem vet jag att jag hade samma ritual på kvällarna.. först låg jag på rygg, sen höger sida, sen vänster sida och sist magen - tada - en sovande Jasas. Haha!



Skönt att du skulle få jobba lite ju. Och tänk inte mer på skolan nu, vad ÄR en bal på slottet?

2010-01-08 @ 19:46:14
URL: http://jasas.se
Postat av: Kattis

Vill bara kommentera samtelt om de/dem/dom :)..

Jag fick lära mig att det heter dom när jag lärde mig skriva, och det sitter kvar. På "äldre" dar har jag lärt mig hur man använder de/dem men jag kommer nog aldrig riktigt börja använda det.. har ju använt dom sen jag började skriva!

2010-01-08 @ 21:47:47
URL: http://paksukainen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0