Korkad ekonomi

Marina: Haha jo jag hade ju läst det innan men när jag satt och rensade så hittade jag ju det igen. Och ett skratt förlänger ju livet, så jag tänkte det var bäst att dela med sig, hehe.





En sak som jag kan fundera på, men inte riktigt förstå, är det här med "om jag får så får du" när det gäller att handla och framför allt om man har ont om pengar.

Kom att tänka på det från ingenstans för det var lite så i Desperate Housewives nyss. Hos familjen Scavo när Lynette precis börjat jobba igen. När den ena partnern går hemma, dom har fyra barn och ett hus, då förstår man ju att ekonomin är rätt tight.

Men i alla fall, hon har precis börjat jobba och skulle köpa sig dyra dräkter som matchade jobbet och då blev Tom sur och tyckte dom var alldeles för dyra, fyra-fem dräkter för 3000 dollar. Och hon skulle ha lämnat tillbaka dom men så blev det inte så och Tom får en chock när hon kommer hem i en dräkt ändå.

Och vad gör hon då för att "övertala" honom mer än med det hon sagt om varför hon behöver en ny dräkt? Hon köper honom massa golfklubbor för det förtjänar han. Ehh, ja? Då spenderade dom ju massa pengar ändå.

Men så är det ju det där "du får så jag får". Antingen köper man väl ingenting, eller nåt (hyffsat billigt?) till bara den ena och så kan väl den andra köpa nåt nästa gång man har råd? På vilket sätt hjälper det ekonomin att båda lägger ut massa pengar? Vilket?

Kommentarer
Postat av: ♥ Jasas

Fy vilken girig karl! Visst 3000 dollar är väl typ 30.000 kronor, men ändå? Hade jag varit honom så hade kommentarer blivit likadan "men jag sa ju att dräkterna var för dyra, vad blir det då inte med golfklubbor?!". Nej hua bua!

2010-02-10 @ 21:37:09
URL: http://jasas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0