Spara hit och spara dit

Det senaste har vi pratat en hel del här hemma om det här med att kommuner(?) klagar över att dom förlorar så mycket pengar i snöröjning.

För det första så tycker jag det är så korkat så det finns inte. Jag är inte alls insatt men av det jag hört från Oscar så låter det som dom gnäller för att dom lagt en så låg budget till snöröjning eftersom vi haft så lite snö det senaste. Så, som det låter i mina öron, har dom spenderat pengar som dom egentligen inte haft på annat för att dom inte trott att vi skulle få en riktig vinter. Ett dåligt beslut, en dålig gissning.

Vi bor trots allt i Sverige och vintrarna kan se ut såhär, det får man ju ha med i beräkningarna. Så att det blir dyrt, det får man skylla sig själv för tycker jag allt. Man måste ju ha sparat en hel del dom senaste åren när det inte snöat så mycket som man räknat med. Men ne, det är väl bättre att lägga det på annat. Det blir ju alltid världens chock varje vinter när första snön kommer.

Men nåt man inte kan spara på är sin kropp. "Nu har jag inte jobbat så mycket, så kan jag jobba extra nästa vecka" - så funkar det ju inte riktigt. Pratade med pappa förut och han sa att han hade varit hemma från jobbet sen i tisdags på grund av sin rygg. Han brukar ju inte köra traktorn/plogen så mycket som han gjort denna vintern. Och så är stolen inte så bra.

Nu skulle han tydligen få en ny stol men frågan är ju hur länge det dröjer tills det blir av (det är ju vår egna, kära hyresvärd som är hans arbetsgivare, för er som varit med) och hur länge han behöver vara hemma på grund av ryggen nu. Skadan är ju redan skedd. Han måste ju läka också, vad som nu inte är bra i ryggen hans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0