Talfel så det smäller om det

Anneli: Haha jo jag märkte detta men nu vet jag ju att den finns kvar så en helg när det passar mer får vi allt inhandla den, och/eller nån du tipsade om! Imponerande om jag kommer upp i hela tre viner jag dricker, hehe.
Ja jag vet inte, av nån anledning har det blivit extreeeemt lång laddningstid när man går in i familjen. Mätaren stannar några minuter och sen funkar det? Så det var väl inget fel så sett, men känns inte rätt så heller.
Jag tänkte så sett "det var väl inte så farligt" - eller kanske mer att det kunde varit värre? Fast jag vet inte, det kanske är mycket när man gjort så mycket innan? Men känns ändå som ett mycket bra arbete, tycker jag allt!





Jag frågade Oscar förut, kan verkligen inte skåningar säga köörrrrrslaget? Måste dom säga köuslauget? Sitter och funderar på min svensklärare i... ettan, gymnasiet. Han var skåning och har för mig att han tog i från tårna för att säga rrrr ordentligt. Kanske bara är jag, men har så svårt att tänka mig att dom inte kan prata "rent" eller i så fall kanske inte ens kan härma andras dialekter?

Lite som bidrog till tankarna är att Oscar går här och pratar Örebroska. Jättejobbigt för det är så gnälligt och han låter så dryg. Fredrik, som han umgås mest i klassen med och som han därför umgicks mest med på resan, kommer från Örebro just så Oscar har likt en svamp sugit åt sig hans dialekt.

Det kan hända mig också, kanske inte så fort eller så var det för att det blev så intensivt. Men jag har också bytt dialekt typ när vi varit på semester i Umeå (eller från ingenstans till värmländska) och det är ju det som stör, gör inte skåningarna det? Och även norrlänningarna, kan inte dom härma skåningar, värmlänningar, göteborgare, smålänningar och alla olika dialekter vi har här i landet?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0