Atjo prosit

Vad jag nyser och nyser! Helt galet. Som tur är inte en tio gånger på raken men idag har jag nyst mer än vad jag nånsin gjort i mitt liv - för att överdriva aningens. Det kittlar hela tiden i näsan och så kommer det ett atjoooo! En patchjo som det mer låter som, tycker jag.

Men jag är inte sjuk, nej. Jag tror sånt ligger mycket i inställningen också. Oscar har ju varit sjuk ett par gånger men han går också så fort han känner sig lite dålig och säger det. Jag har känt emellanåt att en förkylning är på ingående men sen blir det inget för jag låtsas inte om det. Man kan göra sig så mycket mer sjuk än vad man är genom att tänka på det och känna efter lite extra mycket. I know.

Jag är faktiskt den enda på jobbet som inte varit sjuk alls denna hösten/vintern. Dom andra har varit hemma i omgångar, antingen för att dom varit sjuka själva eller haft sjuka barn och då står jag där med ett smile för här biter fan inga förkylningar!

Där emot tänker jag där då att om min kropp antingen blivit svagare på grund av det här, att den typ burit på virus längre men i bakgrunden. Eller starkare för att immunförsvaret klarat det. Apropå svinis då ja. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska ta vaccinet eller inte. Måste ringa antingen vårdcentralen eller sjukvårdsupplysningen och fråga om förkylningsastma.

Pappa blev lite nervös när jag sa att jag hade det för har man astma räknas man ju till riskgrupperna, men jag vet inte om förkylningsastma är samma sak. Men så vill jag samtidigt inte ringa för det känns som dom är så opartiska och vill att alla ska vaccinera sig.

Ska jag göra det ska det vara för att det kan bli farligt för astman just. Ur influensans vinkel så tror jag snarare det kan vara bra att få sig en däng för att bygga upp kroppens försvar. Den starkaste överlever, det är liksom naturens sätt att rensa ut så vi inte blir för många. Även om inte svinis kanske är ett sånt exempel men det som inte dödar det härdar.

Aporpå atjo prosit då ja, haha! Tankarna går sin egna lilla bana. Bättre att mysa lite och göra färdigt med all jul sen. Kommer bli så fejnt!

Kommentarer
Postat av: ♥ Jasas

Svårt det där med vaccinet om man bara inte bestämt sig för att ta / inte ta. Speciellt om man kaaaanske tillhör riskgrupp. Men jag sjukvårdsupplysningen / vårdcentralen svarar ju ärligt! Dom kanske avslutar med "men det är ju bra att vaccinera sig" men annars så svarar dom ju ärligt! :)

2009-11-30 @ 21:08:04
URL: http://jasas.se
Postat av: Anneli

Jag kan inte alls bestämma mig! Blev lite mer rädd för vaccinet då två tonåringar blivit apatiska efter de fått det, en av dem fick tydligen syrebrist också... bara någon minut efter injektionen alltså. Så just nu är jag mer rädd för vaccinet än för influensan faktiskt. Men är inte så pigg på att ligga däckad någon vecka heller...



Men visst är killar vekare än tjejer? Tycker att de alltid går och känner efter hur dåligt de egentligen mår, och då är det klart att man mår sämre. Nej, ignorera är mycket bättre! ;)

2009-12-01 @ 16:14:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0