Ett litet livstäcken och uppdatering

Ann-Sophie: Hehe okej, jag kan säga typ tjofräs när jag inte hittar ordet, beroende på vad det är. Så nåt med tjo är nog bra, hehe.

Jasas: Jag måste plugga upp min gymnasiebehörighet, jag har ju kärnämnena som man oftast måste ha men grundämnena (tror det är dom som är utöver matte A, svenska A, engelska A är natur A, historia A eller om det är sv, ma, eng B som är med kommer inte ihåg, kanske Anneli vet..?) som krävs om man vill gå vidare till högskola/få komplett gymnasie. Så folkhögskola(n som Oscar går på nu) är det som gäller. Märks det att jag inte bloggat på år och dar..? Hah!

Anneli: Haha okej, jag har nog inte varit där "sen dess" jag heller, kanske vi var där samtidigt? ;) Men Oscar är ju intresserad så det blir nog en tur dit i sommar, första gången på 10-15 år!

Marina: Tack, jag och vi mår bra! Hur mår du själv?





Ja mamma mia. Jag har inte gjort annat än typ suttit och spelat Sims det senaste, hah! Umgåtts lite med Oscar när han klagat för att han har tråkigt när han inte har nåt spel att gå in i sådär. Men så kan det va'. Nu sitter han och spelar Sims medans jag ser Let's Dance.

Jag måste verkligen filma Belinda en dag! Bara det att man vet inte hur länge hon ska hålla på så det känns som hon slutar varje gång man får för sig att filma. Hon flummar runt i vilket fall, klättrar och har sig. Tur att hon inte läst böckerna om hur chinchillor ska vara, för det där är inte normalt!

Imorgon står det jobb på schemat, gott! Blir så där extremt kort, men bättre än inget och det är kul. Längesen jag jobbade helg, har nog inte gjort det i år? Är bara 11.30-14.30 så det blir snabbt och kul. Och "hela" söndagen 11.45-16.15 och sen raka vägen till badet.

Men nu får jag ta och läsa lite bloggar, kan gissa att det blivit några under tiden jag inte suttit här. Men, det kommer ju alltid fler dagar så det är ingen panik. Och i Hjälp är det jag som spelar!

Kommentarer
Postat av: Ann-Sophie

Tjo-ord rockar! ;D

2009-03-27 @ 21:18:22
URL: http://pontiacpower.blogg.se/
Postat av: chathrine

Jag har ju "ganska" nyligen läst upp nästan hela min gymnasiebehörighet och det är Sv A, Eng A, Ma A, Rel A, Sam A, Na A. Sedan måste man komma upp i 1800p om jag minns rätt. Jag vet att jag som bara har Ma A och Na A kvar kommer fortfarande ha 900p kvar, där jag måste läsa B-ämnen och andra ämnen som inte liknar de jag redan har i betyget. Jag har läst Sv B/litteraturhistoria med. Jag råkade göra om Sv A t ex, så det räknas inte. Visste inte att jag hade det i gymnasiebetygen redan. trodde det bara var livsmedelsämnena som vara klara från då. Beroende på vad man vill läsa på högskola, så kan man behöva hi A med och ibland id A...men läser man på folkhögskola som jag gjort, så räcker omdömet där till högskolan. Sen finns ju högskoleprovet med.

2009-03-27 @ 21:19:50
Postat av: ♥ Jasas

Ja jag förstod först inte vad det var du svarade på, men sen kom jag ihåg att jag sett bilden och frågat vad du skulle plugga, eller nå't :)



Kul att du är tillbaks.

2009-03-27 @ 22:31:24
URL: http://jasas.se
Postat av: Anneli

Grejen är den att det blir nya regler fr om 2010. För att kunna plugga vidare på högskola då måste man ha ett fullständigt slutbetyg från gymnasiet och godkänt i minst 2250 poäng. Och godkänt i alla kärnämneskurser, matte, svenska och engelska. Komplettera gymnasiebehörigheten måste man göra på komvux, men söker man en utbildning hamnar man i den så kallade "kompletteringsgruppen" och blir prioriterad efter de som söker uppnått behörighetsreglerna från början. Du hamnar i samma grupp om du kompletterar på folkhögskolan.

Jag tror jag fattat detta rätt, är inte helt insatt i de nya bestämmelserna, det finns massa annat nytt också, t ex kan vissa kurser ge ett högre meritvärde så du får har större chans att konkurrera om platserna. I stort kan man väl säga att de nya bestämmelserna slår hårt mot dem som av olika anledningar inte gått klart gymnasiet :o(

2009-03-28 @ 10:37:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0