Vad är det med skånskan?

Anneli: Jag vill inte ens skriva det egentligen, men om två veckor är det ett halvår kvar till jul! Tiden går ju så sjukt fort så man hinner sjuttsingen inte med snart!

Jasas: Här har det bara varit varmt och kvalmigt, sådär klibbigt och äckligt och då är regn inte så mysigt, men sen när regnet väl kommer är det bättre. Men börjar ju bli van vid somrar likt denna så man kan ju inte direkt bli förvånad över regnet så ja, det är ju lika bra att acceptera det och njuta av solen när den väl är här.

Marina: Det beror på vilken du menar. Jag har en låst blogg för inlägg jag inte vill att vem som helst ska kunna läsa och en typ viktblogg eftersom jag tycker det är lite jobbigt och känsligt att skriva öppet om min vikt för alla. Men detta är ju huvudbloggen.





Jag verkligen gått och blivit schitzo, på riktigt denna gången. Det värsta är att mitt andra jag, självklart skulle gå och bli skånsk bara för att jag inte tycker om den dialekten det minsta. Så vi automatiskt blir ovänner och trötta på varandra. Eller för att få mig att hålla käft, för jag orkar inte lyssna på skånskan.

Igår kväll när vi låg i sängen och skulle sova så var det bara skånska. Jag hörde inte vad som var fel men Oscar fick ett spel på att jag pratade så jobbigt och talade om för mig att skulle jag fortsätta prata så, skulle han högst troligt göra slut. Vi tycker ganska lika om den här söderländska dialekten.

Göttigt värre var det dock i morse och skånskan var väck och jag blev glad. Tills jag kom till jobbet. När jag ska berätta för Pernilla om vad nån sagt, så säger jag det på skånska. Och så ser jag hur hon flinar och hon undrar väl varför alla våra kunder, nästan i Göteborg, pratar skånska. Och så försöker jag byta.

Det värsta är, eller värsta och värsta men sjuka då, är att jag har kvar mina göteborgska r, säger Oscar (smålänning som han är) så han trodde jag larvade mig igår just för att jag inte fick till det. Men lite av mig själv måste ju visa sig mitt i mitt skånska andra jag. Men det är så jäkla skumt.

Och så undrar jag bara; varför just skånska..?!

Kommentarer
Postat av: Anneli

Jadu... önskar jag hade ett bra svar på det ;)

2009-06-11 @ 22:08:48
Postat av: Jasas.se

Hum, då kommer du / ni aldrig kunna umgås med Björn :)

2009-06-12 @ 00:11:22
URL: http://jasas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0