Äldre, vuxen och brun

Jaaaa, jag håller på att bli vuxen! Snart, mycket snart.

För att förklara så har ukki-morfar ett sånt nedrans pigment så säger du sol till honom blir han brun som en solsemester i två veckor.

Mamma kan sitta ute i en kvart och bli tokbrun. Men hon bränner sig aldrig, hon blir bara mörkare brun eller kraftigare brun men aldrig bränd.

Tittar jag på solen, inifrån, bränner jag mig på näsan. Sitter jag ute i timmar händer inget och dom sista fem minutrarna bränner jag mig totalt. Brun, vad är det?

Men igår satt jag ute typ den där kvarten och låg gott i solen. Idag är jag förvisso lite röd, men det har inte känts (Oscar som påpekade det) och det var ju nåt!

Och det var inte meningen, så nu ska jag smöra mig med after sun och sen när vi går upp ska jag smörja mig med solskydd, för vi lär vara ute.

Men, mamma har sagt att pepparkakspigmentet kommer när man blir äldre. Hon var likadan som mig när hon var liten, och avundsjuk på sin pappa när han blev så brun.

Så, jag blir äldre och vuxen, och brun!

Kommentarer
Postat av: chathrine

Ja det stämmer. Jag har blivit mkt brunare som vuxen än barn. Eller rättare sagt har jag fått fler o fler fräkknar som flyter ihop och ser UT som brun hud. :)Det gäller ju förstås inte om man är allergisk emot solen som min mormor t ex. Hon är lika blek som alltid. Pappa med fast han är fräknig med.

2009-04-18 @ 10:07:52
URL: http://snovit.wordpress.com
Postat av: Anneli

Jag undrar det jag... var mycket brunare som barn. Fast ärligt talat beror det nog på att jag faktiskt var ute när jag var yngre. Och sola har jag inte tålamod till.

2009-04-18 @ 11:05:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0