Lärdom

Jag tänker skriva detta inlägget för att ge mig själv lärdom, och kunna gå tillbaka till när jag behöver.

Är jag ledig, kontakta inte jobbet på nåt sätt. Skulle ringa nu och lägga undan stolarna till mamma. Vanliga simpla vita plast stolar för 10 kronor styck, Pippi sa det igår när vi plockade in dom "Det är ju bara att köpa och sitta sönder!". Ibland blir vi ju många under sommaren, och då är det ju käckt att ha så man slipper springa in och hämta stolar och så. Sen är dom ju stapelbara, ännu bättre.

Men nu var det inte det, utan grejen att jag ringde på min lediga dag. Pippi är där, trots att hon inte börjar förrän 14 (vi är skadade, ja) och sa till alla andra att hon lagt undan stolarna till min mamma så vet dom.
Så hör jag Carina i bakgrunden och hon frågar om jag jobbade imorgon och Pippi förklarar att vi löser av varandra, jag kommer när hon går. Så fick man helt plötsligt komma in och jobba idag också, hur mycket man ville. Suck.
Chefen, över hela distriktet, har varit där och kollat så allt ser okej ut när hon och hennes chef ska komma på torsdag. Och det gjorde det inte, så nu har vi att göra.

Så det är bara att göra iordning sig och åka. Tar ju sitt lilla tag för mig eftersom jag måste ner och fylla på busskortet och så, så jag är inte på jobbet om en timme. Men jag orkar inte stressa. Men så tänkte jag så käckt att börjar jag runt 12 är det ju okej att gå hem typ när mamma kommer, käckt.

Men det jag ville ha sagt var då, hör aldrig av dig till jobbet när du är ledig, det slutar bara med att du jobbar!
Min andra lediga dag från måndag till onsdag nästa vecka. Ska kolla om ingen vill jobba lördag eller nåt då istället.

Känns som detta blev väldigt negativt, var inte menat så för det är ju ändå kul att jobba. Men när man är ledig två dagar, och får åka och jobba en av dom, som man dessutom tänkt fixa hemma på, då får man bli lite less. Eller kanske mer trött. Jaja, bara att klä på sig och åka.

Vi får ju trots allt lunch på jobbet, höhö. Pippis sista kommentar "Då blir det Jysk lunch idag. Då behöver jag ju inte åka hem!" Hon var på väg hem på sin andra frukost, men skippade det då.
Jag får nog helt enkelt gå och börja klä på mig för mina tår håller på att trilla av som isklumpar. Helt galet kallt, när ska man få använda elementen igen? Dom står på max men är iskalla. Sjukt. Jag fryser.

Det gick bra med min lärdom, verkligen. Fick ju sagt en hel del annat också. Men det är så det ska vara. Nu ska jag klä på mig och säga till mamma att stolarna är undanlagda och att dom eventuellt får en till gäst i bilen hem. Om jag orkar vara kvar så länge. Vi får se. Vi får se. Vi får se.

Vi får se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0