Truble in Paradise

Usch vad dumt, Gismo skulle äntligen få komma hem nu efter snart två och en halv månad ifrån sin familj. Det började "bra", dom iprincip sket i varandra totalt. Gick förbi och ingen brydde sig om nån.
Sen började väl Gismo intressera sig för dom små, nosa och så. Sen hälsade han och Lova lite men dom skötte ändå sitt. En lekte, en badade, en åt hö och så turades dom om med det.
Sen helt plötsligt tar Lova fram sin sur kärrings-dräkt och börjar spöa Gismo. Skoj. Förmodligen har han varit hemmifrån för länge så hon ser honom som en inkräktare på hennes rivir.

Dom bråkar ett tag fram och tillbaka men det verkade ändå som att det lugnade sig. Bara det att Gismo, som ska vara kastrerad, går och luktar alla tjejerna i rumpan. Ibland luktade Lova tillbaka men det kändes liksom inte som "normalt" beteende.
Men vi väntade och jag tittade för att se vad dom gör och hur det funkar.
Så helt plötsligt ser jag hur Gismo försöker para sig med Lova! Nåt positivt är väl att hon "lät" honom göra det så kanske var han förlåten? Men det kändes ju som att det inte var så bra.
Jag ringer Blå Stjärna (dessutom på deras betalnummer, 20 kr/min.) och en sköterska svarar. Jag presenterar mig och säger att jag ringer för att jag har frågor om chinchillor. Då frågar hon om det är akut, för hon står mitt i ett kejsarsnitt och kan inte koncentrera sig fullt på min fråga. Ehh, nehe?
I alla fall berättade jag att vi har kastrerat vår hane och i tisdags var det tre veckor sen, veterinären sa att han skulle hållas ifrån honor i tre veckor, och idag satte vi ihop dom. Sen dess har det varit bråk mellan honan och hanen (samtidigt som hon börjar på nåt säger jag också) och han är och nosar alla tjejer i rumpan för vi har två små flickor också.
Då säger hon att tre veckor kan man inte säga, det är väldigt individuellt och hon tycker det är konstigt att den veterinären sagt tre veckor och undrade om det var, vad nu det veterinär stället hette. Ne det var det inte så hon sa bara att hon tycker att vi ska hålla dom ifrån varandra flera veckor till. Men jag sa då att det verkar ju som att hon skyddar sitt "revir" och då svarade hon att ja så kan det ju också vara. Men kommer det inte bli värre då?!

Hon tyckte bara att det är ju inget livshotande problem så jag skulle ringa exotiska avdelningen imorgon eller nu och lämna ett meddelande. Skit sur, men tack.
Dom har liksom telefonrådgivning 11-12 på vardagar, sen har dom jourtelefon lördag, söndag, helgdag och vardagar efter 17. Sen har dom ju det där OBS betaltelefon som man kan ringa 21-07. Då trodde jag ju att det också var typ jour rådgivning, speciellt när det kostar 20 kronor i minuten! Är det akut borde man inte behöva betala ju, men om man bara har nåt att fråga så kan jag förstå det.
Så jag ringde i alla fall numret till exotiska avdelningen men inte kom det nån telefonsvarare inte, så det är bara att ringa imorgon. Så trött jag blir!

Ska ringa Blå Stjärna först imorgon och höra vad dom säger om det hela, sen ringa till veterinären som gjorde kastreringen och höra med henne vad hon tycker.
Så typiskt för dom hade så mysigt och roligt i början. Men det får inte bli några bebisar, varken med Lova eller flickorna. Sur kärring är hon, Lova alltså.
Hon var riktigt förbannad förut verkligen, om blickar kunde döda... Jaja, får ju ringa imorgon och höra men detta var ju verkligen skit!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0