Min fristad, mitt jobb

Det är helt sjukt, hela dagen har varit emot mig förutom när jag har varit på jobbet.

Gick rätt bra i morse, jag duschade och Oscar kokade potatis. Jag lunkade på morgonen som vanligt, sen kom jag på att jag hade ju inte gjort iordning min matlåda, stressa stressa. Mitt i maten kom jag på, jag har ju fortfarande inget busskort!! Jag fick ju be mamma hämta mig i måndags eftersom jag inte hade busskort nog att ta mig hem, och glömde sen fylla på mitt kort.

Så det var ju bara att springa ner till ICA och fylla på. Så klart står käckingen där och pratar och sölar tid med han innan. Sen fixar han mitt kort, och jag står några extra sekunder och väntar på betal-kvittot som visar att jag har faktiskt betalat.
Tittar på klockan i kassan, typ tid när bussen åker från hållplatsen hemma, tar en minut till den vid Lidl. Kuuuuuuta! Så ja, jag skyndar mig. Sen ser jag bussen och måste springa, högst ovanligt. Och så klart ramlar byxorna av! Haha, allvarligt talat så hade dom hängt vid fötterna om jag inte hållt i dom, men jag fick nog ändå visat halva rumpan. Var jobbigt då men nu kan man skratta lite lätt åt det.

I alla fall, jag han preciiis med bussen. När jag gick av sen försökte jag få ordning på mina kläder och precis när jag ska gå ner öppnar sig himlen. Jag tänker att jag väntar lite, och som tur är duggar det bara sen. För att sen ösa. Och dugga. Och ööösa. Och dugga. Och sluta. Och precis när jag kommer bak står ingen mindre än......Pippi där! Det var hon och jag som öppnade idag, tjiiiho! Så vi babblade, fortfarande om hennes jobbande.

En större butik har bett henne komma dit, BC är gift med en som varit BC med Pippi innan så genom henne hade han önskat Pippi. En mindre butik, nästan i storlek med oss, där hon jobbat innan vill också ha henne och båda vill ha henne som sälj chef. Minns inte vilken som var vad men på ena stället var det 75% och på andra var det 100% och hos oss går hon på lösa timmar. Och hon får "öva" på att vara säljchef, vilket hon behöver om hon vill bli BC en dag.
Och kanske, kanske, kanske, väldigt kanske skulle en tjänst bli ledig hos oss. Men det var så svagt så det kunde hon inte räkna med, så ledsamt att hon förmodligen skulle lämna oss. (Blev en lång avstickare)

Men i alla fall, vi lullar runt i några minuter och pratar om vad hon gjort igår och sen mitt i allt får vi, vad vi tror är, en sängleverans. Kul. På två.
Så Pippi får ju gå bak och ta emot den och strax efter ringer Carina och vill prata med Pippi.

- Hon är på baksidan och tar emot sängleverans.
- Ehh... Fick ni... sängar... nuu..? Ehh... Va..?
- Ja, den kom för någar minuter sen.
- Ehh... Jaha...

Och så skulle hon ringa senare. Och hon ringer igen men jag står med en kund och precis när jag ska svara lägger hon på, snällt. Så jag ringer ut till Pippi och säger att Carina söker henne så ringer det igen är det nog hon och hon vill prata med henne.
Alla kunder försvinner så jag tänkte gå och kolla om det fanns en vagn med plock till mig. Kommer ut och lagret är fullt med madrasser. "62 kollin skum!" tjuter Pippi! Haha, och Carina är i telefon. Mm, jaa, okej, jaha, mm, jadå.
Då ska chefen komma och visa upp våran fina butik för en annan butik som är lite risigare, och nyss tillkommit i vårat distrikt. STÄDA! Carina ska komma ner och städa, Jessica med en unge får komma ner och städa lite. Och på kanske två-tre timmar är butiken i tipp topp! Tänk dig själv om du skulle storstäda hemma, och kanske inte städat på en vecka eller två, klarar du det på tre timmar?

I alla fall, chefen kom inte men två från den andra butiken kom och det var ju finfint.
Har haft lite halvbra kunder, inga jättejobbiga. Helt okej dag verkligen. Sen kom Jessica och det är ju också skoj. Goa tjejer båda två verkligen.
Carina är ju lite skön också. Jag trodde det bara var jag, Pippi och Jessica som skulle jobba idag, men Carina kom ju ner för att städa och blev kvar sen.

Jag: "Var inte du ledig idag?"
Carina: "Jag har semester!!"

Haha, ooookej. Well well, jag slutade 17. Tänkte vänta 10-20 minuter med tjejorna för att slippa stå där uppe och bara vänta på bussen. Så vi tjötade lite, Filip kom ut och jag kallade honom fyllo.
När jag gick ut och hämtade mina grejer i personalrummet hör jag en kille harkla sig och kissar ner mig, skit rädd när nån bara sådär är där ute! Så jag frågar Pippi om det ska vara nån kille där ute? Jaha, då var det bara Filip, haha.
Så när han kom ut fick jag ju säga att jag trodde det var ett fyllor eller nåt som tagit sig in där. "Jag hörde *host host* och trodde det var nåt fyllo eller nåt, haha" Och lite rätt hade jag ju, men det höll han inte med om.

Well, vi babblade på om det ena och det andra. Pippi kläcker ur sig, bara sådär, att hon tackat nej till erbjudandet i den lilla butiken som hon helst ville till av dom två, what?! Hon hade nästan bestämt sig att ska hon ta ett av dom två erbjudandena var det i den lilla butiken.
Och hon har tackat nej? Det visar sig att det kanske blir en ledig tjänst hos oss snaaaart! Och dessutom vickar hon för en som är sjukskriver till mitten av september nu så, det är ju så nice! Snart kanske hon är fast hos oss, och hon kommer få öva på säljchefs grejerna här också.
Man blev ju inte lite glad av att höra att hon snart kanske skulle vara fast. Istället för att hon och jag drar, och sen bara hon drar, så kan vi båda vara kvar! Tjiiiiiiiihoo!!!

Så ja, vi babblade lite till och till slut hade jag stått där en timme, haha! Och så tänkte jag att expressbussarna hem går 02 och 32 så jag såg till att komma upp till den 02.
Mötte i backen en express som gick 55, men jag tänkte att det kommer säkert en 02 också, och jag skulle ju ändå inte kunna ta den jag mötte.
Så jag gick upp, tittar och ser att enda timmen bussen inte går 02 är 18, och då går den 15! Så klart, en enda timme på dagen går den 15 istället för 02, självklart den timmen det blev att jag skulle åka.
Så jag väntar. Kommer ingen buss. Vanliga bussen kommer men eftersom jag tror expressen kommer så väntar jag. Sen kommer det en express, men då säger chauffören att han kör raka vägen till stan! Jaha..! Men en till buss kommer om två minuter.

Eller hur. Väntar vidare. Så kommer nästa buss när den "ska". Alltså 32. Så jag får ju ta den hem.
Kollade nu på deras hemsida och skrev ett typ 950-tecken långt inlägg till dom och hoppas jag får svar. Blir så irriterad, det är ju ofta bussarna är några minuter sena men så får det ju inte vara.
Känns som det mesta varit skit om jag inte varit på jobbet. Vi handlade en snabbis på Lidl, eller snabbis och snabbis. Tog nog ett tag men vi gick i lagom takt och skulle inte ha mycket så det var faktiskt mysigt.

Oooch, nåt lite negativt hände faktiskt på jobbet idag. Är ju lite si och så med personal, och Pippi hade lovats bort till en annan butik i helgen trots att hon skulle jobbat hos oss. Och jag skulle jobbat såna där softa tider i helgen. 10-15 istället för 9.45-16.45 på lördagen och 12-15 istället för 11.45-16.15 på söndagen.
Men eftersom Oscar börjar skolan och vi ska åka med på Antons simining och allt på söndag tänkte jag bara bytt med nån, men det gick ju inte eftersom Pippi inte var där.
Så då får jag jobba heldag på lördag ändå, och vara ledig på söndag. Så typiskt, när jag för en gång skull fick dom softa tiderna. Jaja, så är det.

Shit vilket inlägg det blev idag då! Men jag hade verkligen lust att bara vädra dom små långa och skriva, skriva, skriva so I did. Säkert kul att läsa men skit samma, behövde skriva av mig lite så det gjorde jag. Och sen om man går tillbaka kan man läsa och minnas denna dag, som vändes som en snurrande peng.

För övrigt ska mami och Korvis komma hit och käka tacos imorgon. Och han ska få sin börja-skolan-present. Blev så eftersom jag hittade en grej på jobbet som jag ville testa, som jag tänkte ge till honom, och nu när den gick ner i pris köpte jag den och tänkte att det var väl lite kul om han fick nåt.
Så dom kommer hit imorgon efter jobbet, kul det.

Nu ska vi nana här. Oscar fastnade i Star Gate men han får banne mig ta sig loss, nu är det långt efter läggdags. Och ögonen och Jenni är trötta.
Öppna med Pippi imorgon också då ja, myyys. Så tråkigt bara att det är vi imorgon. Jag och Pippi öppnar, sen kommer Jessica och sen går jag.
Sen är Pippi ledig på fredag och jag har ingen aning om vem som jobbar.
Sen är det helg, utan Pippi då, grin. Och sen är det söndag, och veckan är slut, bara sådär. Knäppt.
Skönt i alla fall att jobba 10-17 dagar denna veckan. Har varit väääldigt mycket 14-19.15 dom senaste månaderna, men då blir det ju inget av dagarna. Man gör liksom inget mer än äter och sitter vid datorn eller tv:n tills man går strax efter 13. Men kommer man hem 18 känns det som man får ut mer av dagen.
Jaja, så är det. Stänga av datorn, och Miss Li? Buhu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0