Nu kan jag berätta

Ja, jag kanske ska berätta vad jag ville berätta?
Igår höll jag på att börja skolan igen. Jag har kollat att jag behöver bara läsa upp svenska B, natur A och religion A för att bli klar med gymnasiet. Jag får inte söka högskola och sånt, då behöver jag fler ämnen, men jag kan söka jobb och säga att jag har ett komplett gymnasiebetyg med mig, vilket jag inte kan nu.

Men jag har siktat in mig på en termin bara.
Tydligen är svenska B en så stor kurs på den skolan, folkhögskola, så hon jag pratade med (Oscars förra lärare, samma skola som han går på) trodde att man kanske inte skulle hinna på en termin bara. Och i så fall får man göra väldigt mycket extraarbete, hemarbeten och kämpa ännu lite mer sa hon.

Vi gick och funderade och diskuterade hela dagen igår.
Till slut kände jag att för att jag ska orka sätta mig där igen, i skolan, så måste jag veta att det är en kort tid för jag har verkligen inte skollust alls. Och att hoppas på en termin, som sen kanske visar sig bli två, det funkar inte. Så jag fick ringa upp sen och säga tack men nej tack, det blir inget för min del i år.

Som tur var, egentligen.
Blev lite besviken när hon sa att hon pratat med lärarna på den kursen som jag kunde försökt med en termin på, och dom sagt att det var fullt. Går en till kurs i år men på den har man inte natur, så då hade jag varit tvungen att gå en termin till. Kunde man inte ringt och sagt det då?

Men det kändes bra igår, och jag hade faktiskt velat börja för att bli klar.
Och det hade varit roligt att åka till skolan tillsammans varje dag och äta lunch ihop och sen kunna åka hem tillsammans. Men ah, man får inte alltid som man vill så jag får kolla vad Komvux säger om det hela, inte för den här terminen, men för framtiden. Verkar just nu vara mitt enda val.

Kommentarer
Postat av: ♥ Jasas

Det lät väldigt mysigt att åka till skolan ihop (om ni hade börjat samtidigt) och ätit lunch ihop (om ni hade haft den samtidigt?) :D

2010-01-06 @ 10:29:34
URL: http://jasas.se
Postat av: chathrine

Annars kan du ju läsa just litteraturskunskap på distans. :) Jag tog det på komvux och det tog ingen termin, utan 2 månader. (fast jag tog religion, samhällskunskap och engelska samtidigt)



Men vem vet, när du väl är där på skolan, s kanske du visst vill fortsätta på termin två. Beror juh elt på hur kul du tycker det är och det beror ju på klskompisaroh lärare.

2010-01-06 @ 13:59:24
URL: http://snovit.wordpress.com
Postat av: Anneli

Så det blir inte av fast det skulle blivit av? Hänger inte med i svängarna.



Glömde ju säga en annan sak i förra kommentaren, klart det känns som att jag dissar dig när du skrivit inlägg för en hel vecka här idag ;)

2010-01-06 @ 23:27:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0