Hur svårt kan det vara att bli av med tidningen

Sen en annan grej.

Vi prenumerar på GP/Göteborgs Posten och har gjort i flera omgångar. Mamma eller pappa brukar bju på typ 100 nummer för en viss summa eller nåt sånt, och sen tar det slut.
Men sist vi hade ett sånt erbjudande så ringde dom innan det tog slut och frågade om vi ville fortsätta. Det hade vi inte tänkt eftersom Oscar nästan är själv om att läsa tidningen och han läser ganska flitigt i början när vi inte haft den på ett tag, men sen avtar det och den åker direkt i soporna.

I vilket fall så lyckades den här killen (utan problem) övertala mig till att förlänga prenumerationen eftersom vi bara behövde betala för helgerna, ett kanonpris!
Jag hade ju tänkt säga nej men jag hann inte och så hade han typ gjort färdigt allt och så sa jag att jag skulle prata med min sambo. Han sa starkt nej och jag började försöka övertala honom eftersom GP-killen övertalat mig och trots att Oscar sa nej egentligen, så gick jag med på det till slut.

Men så, vi läser den ju verkligen och vi har ingen lust att sitta och lägga ut massa pengar för nåt vi ändå bara lägger i en kasse och bär ner till soporna. Så, jag ringde för att avboka den.
Vilket i sig är ganska roligt. Ingenstans på hemsidan står det hur/var man avsäger sig prenumerationen. Det självklara blir ju att man ringer kundservice och då får man ju massa alternativ och långt, långt bak ligger avsluta prenumeration. Jag sa till Oscar att dom vill nog verkligen inte tappa prenumeranter.

Men så kom jag till slut fram, något irriterad för att det ska vara komplicerat och killen säger nåt i stil med "Hej och välkommen till Göteborgs Posten, du pratar med Alexander vad kan jag hjälpa dig med?"
Jag svarar snabbt: "Hej, jag heter Jenni och jag vill kort och gott avsluta min prenumeration" och då skrattar han! Vad var så kul? Jag vet ju hur omöjligt det är att få säga upp prenumerationen så jag kände bara snälla människa skriv bara av mig så jag kan bli av med skiten, kort och gott.

Ne, men det gick ju inte för sig. Först såg han att jag betalade mer än vad jag hade blivit lovad när jag förlängde det. Nu betalar jag 337 kronor enligt honom, 317 enligt räkningen, istället för de 139 som dom sagt.
För det var en autogiro-rabatt. Jahaja, nämnde han det när han ringde första gången tro? I vilket fall så om man efter flera, flera, flera månader inte skickar in autogiroblanketten försöker dom nå en och annars så höjer dom avgiften till (vad jag antar?) normalpris. Fine, ingen har ringt mig, jag bryr mig inte.

Då skulle han locka tillbaka mig med att jag skulle få det här bra priset igen, bara det att dom haft en prishöjning så nu får jag betala 146 kronor, i ett år. Vilket jag är nästan ensam om att göra, wow.
Ja, för egentligen får man bara ha rabatten i ett år och jag skulle få den i ett och ett halvt totalt, för han var villig att göra ett undantag för bara mig. Gu så gulligt, avboka skiten!! Skapligt irriterad vid detta laget, inse att jag har sagt nej och att jag inte är intresserad av var nu snäll och ta bort mig.

För jag var ju dum och sa att vi läser kanske tidningen en-två dagar i veckan, MAX. Och att det då är min sambo som läser den, vilket är en av två i detta hushållet, och helt meningslöst.
Men så bra, för den här rabatten var ju uträknad så man bara betalar för två dagar (helgen) så då sparar man ju massa pengar och betalar bara för det man läser. Ja, det kan jag nog minnas att han sa förra gången jag försökte säga upp tidningen, eller ja dom ringde och prackade på mig mer.

Men jag sa igen att jag tycker det är onödiga pengar på en grej som bara slänger ändå, vi läser inte tidningen så så även om det är billigt och bra erbjudande så är det onödiga pengar.
Jaha sa han och fortsatte förklara och sa att det ju det alternativet jag har. Eller så avbokar dom den. Ja men tack, undra varför jag ringde? AVBOKA och det är nu! Att det kan vara så svårt? Dom måste ju verkligen tappa prenumeranter och inte vilja tappa en enda till? För sjukt är det ju som dom går på!

Men en sak är säker, jag kommer aldrig igen vilja prenumerera på GP när det ska vara så här svårt att sluta! När dom dessutom ringer upp, när den första tiden gått ut, för att pracka på mer.
Och när man ringer in, har valt att man har GP, har valt att man vill säga upp och har valt igen. Jag vill inte ha kvar tidningen. Men man måste? Man får inte avsluta? Det är en sak att sälja men han blev nästa otrevlig, lite dryg, bara för att jag var bestämd nu och ville inte mer. Så nej tack till GP för min del!

Kommentarer
Postat av: Anneli

De är väl underbara! :) Här ringde de från lokaltidningen och erbjöd oss 3 månader gratis. Andreas sa, att ja, men vi är studenter, så vi kommer inte ha råd att prenumerera ganska långt framöver. Men vi fick tre månader gratis ändå, och de var fullt förstående när de ringde för att kolla läget igen. Men nej tack, fortfarande förstås.

En annan gång när jag skulle säga upp en tidning via nätet, så fick jag hundra alternativ och frågan om det var säkert att jag ville säga upp säkert 8 gånger. Samtidigt fick jag väl kanonerbjudanden på 2 andra tidningsprenumerationer... De försöker, de små :p

2009-05-04 @ 23:13:56
Postat av: Jasas.se

Suck säger jag bara. Jag fick faktiskt skälla ut Hallandsposten (eller ja, snubben som ringde därifrån) för han ringde flera gånger om dagen. Hate it.

2009-05-05 @ 15:24:49
URL: http://jasas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0