Vaddå banan?

Jasas: Men gör det då kvinna! Så kanske jag kan komma igång också, haha!





Sitter här och kliar mig i huvudet med mitt korsord.
Eller ja, inte med korsordet men på grund av det. Och så var det lite komiskt för jag tror det var i helgen jag pratade med Anneli om svenska språket och sådär.
Mamma brukar ju alltid prata om att svenskan är så svår jämfört med exempelvis finskan. I finskan så läser man det som står, rakt upp och ner.

Inte riktigt så i svenskan.
Dels finns ju alla dessa sch-ljud. Man säger ju inte sKeed, man säger sched, men stavar sked. Och alla likadana ord, som kö (bilkö/kassakö) och kö (biljardkö) och sånt.
Mamma brukar även säga tomten (han i röda kläder) och tomten (som huset står på) men jag tycker att tOmten är han i rött och toMten står huset på. Ja, svårt att skriva hur man säger.

Men i alla fall, korsordet då.
Jag läser om och om igen "på banan" och tänker på häst och grejer, vad kan annars springa eller åka på banan? Finns det olika slags banor? Vad sjuttsingen har man på banan??
Sen läser jag det igen, på banan! Den där gula, böjda saken! Skal så klart, banan har skal på. Men det stod ju banan? Som man åker/springer/kör på? Vaddå banan?

Kommentarer
Postat av: Jasas.se

HAH, hjälp vilket invecklat inlägg, jag blev lite snurrig - men jag log hela tiden och förstår preciiis vad du menar ju! Banan är ju och banan är ju banan?

2009-02-09 @ 11:39:05
URL: http://jasas.se
Postat av: Jasas.se

Banan är ju banan - och banan är ju banan (skulle det stå) :P

2009-02-09 @ 11:40:24
URL: http://jasas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0