Vad heter det nu igen?

Jag kom att tänka på en grej, kanske bara är roligt när man var där, men när jag läste en kommentar av Anneli hos Jasas här om dagen.

När jag gick i högstadiet hade vi en ganska gammal lärare, hon gick i pension när vi slutade nian så hon hade ju hängt med ett tag och var verkligen en sån väldigt strik och rätt dam. Både bra och dåligt på alla sina sätt och vis.

I alla fall så hade vi svenska och jag har ingen aning om vad vi jobbade med, men av nån anledning skrev hon på tavlan nåt om att hon var svensklärare. Och nån av killarna i klassen såg sin chans: "Men öh, du har ju stavat fel på svenskAlärare, HAHAHA!" och så hackade dom på henne för att hon faktiskt kunde göra fel, hon som trodde att hon var så perfekt och kunde allt.

Little did we know, hon försökte övertyga oss att det heter faktiskt svensklärare men ingen trodde henne. Förrän hon slog upp det i en ordbok och det faktiskt stod svensklärare.

Nu när jag tänker kanske hennes beslutsamhet kanske mer handlade om att inte lära oss fel? Skrattar nån och säger att det heter svenskalärare och hon inte rättar oss, så är det ju det vi tror. Ah, jag tror mer på att hon var en tjurkärring som skulle ha rätt men i vilket fall var det ett roligt minne tills jag blev så himla vuxen och såg allt på ett annat sätt. Blä!

Kommentarer
Postat av: Anneli

Jag hoppas att jag hade skrivit svensklärare där ;)

2010-01-22 @ 21:19:26
Postat av: ♥ Jasas

Dom kan ju sin grej, dom där lärarna.. Fast jag hade hellre haft en ung lärare (som Anneli) för såna som hon kan omöjligt vara surkärringar, ju! :D

2010-01-22 @ 21:59:13
URL: http://jasas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0