Snö och plogning

Hjärtat: Nu var det ju igen så att jag inte klagade, jag bara delgav min morgon. Och jag hörde mig själv, men jag hörde dig högre ;)

Jasas: Haha ja det ligger väl några vuxenpoäng i det, men jag plockar hellre såna än går hungrig för vi inte vet eller kan bestämma vad vi ska äta sen, hehe.
Haha förlåt, men man kan säga att du ingår i framtids-kolumnen? För jag hoppas ju så klart att du är med där också!! Och tack, det känns väldigt bra att kunna titta tillbaka på året så!
Haha nej, det är nog rätt så vanligt att man hör fel, oavsett om det är att man hör nåt helt annat än det som sagts, eller hör det i fel "ton" så det tolkas fel.
Haha jag satt igår när jag skulle blogga efter ändringarna och undrade vart tusan mina kategorier tagit vägen, och vad katten dom hette nu! Blev totalförvirrad, men jag har ändrat vardag (förut Tjöt & babbel) till huvudkategori så nu slipper jag leta efter den i alla fall! Men jo, jag blir minst lika förvirrad, haha!

Anneli: Jo fast min smäll blir att jag snart vränger dygnet annars. Går jag inte upp tidigare så sover jag till 10-11 och sen när jag går upp 8 på torsdag för att säga hejdå till Oscar kommer jag vara dötrött och somna under dagen/kvällen vilket leder till att jag somnar ännu senare på kvällen och så blir det en ond cirkel så. Allt blir senare och senare och till slut så måste jag ställa klockan för att veta att jag ska hinna till jobbet när jag börjar 14. Eftersom jag inte gör nåt om dagarna och så sällan har nån tid att passa så blir det ju inte riktigt samma sak, hade jag haft fasta arbetstider hade jag varit tvugen att komma upp och hålla igång, men inte nu när jag är hemma. Haha ja, ett inlägg här då.
Hahaha neej, det vill man inte höra! Jag tycker/tror att jag har ganska mörk röst vanligtvis, och det har jag tyckt varit så jobbigt och på morgonen är det ännu värre. Haha nej, jag lovar, du missar inget!





Herre min je vad det snöar och snöat!
När jag vaknade så hade det kommit säkert en decimeter, vad man såg inifrån. Och nu har det snöat på med mycket och stora flingor i en timme eller så. Tänker på min stackars pappa som sitter i sin traktor, dag ut och dag in. Plogar och skottar. Även om det är tråkigt på sommaren när det blir rätt enformigt med gräsklippningen så är det ändå nåt som hyresgästerna inte är beroende av på samma sätt som att gångarna och parkeringarna är rena. Det kan vänta om det är så, men snön är ju inte så snäll tyvärr. Men, vanligtvis är det ju inte så många gånger han behöver göra det, per vinter.

Det är nåt jag har funderat på många gånger.
Har man som fastighetsskötare nån form av system hur man gör när man plogar? Var man börjar? Som pappa då, han har ju tre områden med radhus och tre gator med hus. Börjar man på samma varje gång, eller kör man liksom "Jag började på ettan sist, nu börjar jag på tvåan" eller hur gör man? Dom som är här kan ju knappast ha nån sort turordningssystem för här plogar dom alltid senare på dagen. Kanske dom gör på övriga gårdar också, men känns som dom tar oss bland dom sista. Jag måste nog fråga vid tillfälle när jag kommer ihåg. Om inte annat nästa vecka när han fyller år, om han inte plogar då.


3 minuter senare:
Den lilla plogen drog förbi i en jäkla fart precis, i en av fyra gångar på gården bakom oss. Det är liksom en gräsmatta i mitten, sen ligger fyra hus runt den där tre av husen har sina utgångar och vi har vår baksida dit. Vår sida plogade han, men inte dom tre som har utgångar där? Dom två ena sidorna är så sett inte så mycket, förmodligen ligger det nån värmeledning eller så där, men ett hus nu då som har en-två decimeter snö att ta sig igenom. En kille gick ut precis när jag kollade, han fick gå i bilspåren som var i snön. Ja, jag säger då det.

Kommentarer
Postat av: ♥ Jasas

Ingen aning hur de gör, faktiskt.. Det har jag aldrig tänkt på! :O

2010-01-06 @ 10:27:46
URL: http://jasas.se
Postat av: chathrine

Tro det bor på om det är privat eller genom bostadsbolaget. Har ett ex som körde i sitt område. Privat, genom sitt företag. Han klippte gräs, buskar osv med. Och han tog där det behövdes mest först. Annars blir det som man tycker just för den gången.

Är det kommunalt så tror jag dem har sin rutt...

2010-01-06 @ 14:03:54
URL: http://snovit.wordpress.com
Postat av: chathrine

jamen..jävla tangentbord att tappa bokstäver...suckelisuck.

2010-01-06 @ 14:04:57
URL: http://snovit.wordpress.com
Postat av: Anneli

Nä, jag menar väl att jag inte dissat dig! Blev orolig över att mina kommentarer inte kommit fram, men jag var ju här igår. Jag bloggade även igår, så så länge har jag inte varit borta, så det så ;) Haha.

2010-01-06 @ 23:26:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0