Så rätt det kan bli

När jag skulle söka till skolan så skulle man dels berätta vad man gjort dom senaste 5 åren, och ett personlig brev (som framgår i "rubrikerna", men ändå) och när jag satt där och skrev så fick jag en sån insikt, jag tänkte på ett helt nytt sätt.

Jag har alltid sagt att jag hoppade av gymnasiet efter halva tvåan, när jag slutade samhäll och började praktisera på IV. Men så tänkte jag efter då och insåg att jag gick ju trots allt gymnasiet den terminen också. Inte så att jag satt och pluggade och hade lektioner, men för att ha hoppat av måste man ju ha slutat allt som har med skolan att göra, och det hade jag ju inte.

Var på nåt sätt rätt skönt att komma på det, så nu säger jag antingen att jag hoppade av efter två år, eller hoppade av efter halva tvåan och praktiserade resten av det året. 'Cos that's the truth. Och jag kände mig stolt över mig själv, på nå vis.



Vad har du gjort dom senaste 5 åren?

2005 påbörjade jag gymnasiet på linjen samhäll.
2006 började jag andra året på samhäll med inriktning journalistik, efter första terminen skrev jag in mig på IV för att börja praktisera och ta en "paus" från skolan.
2007 började jag praktisera på Jysk i februari-mars och har sedan siste april det året haft en visstidsanställning och praktiserade terminen ut.
2008-2009 har jag jobbat extra på Jysk när det har behövts och har kvar min anställning som visstidsanställd.

Ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och varför du söker kursen:
Jag heter Jenni och är snart 21 år. Efter andra terminen i tvåan på gymnasiet var jag väldigt skoltrött och istället för att hoppa av helt och bara gå hemma så skrev jag in mig på IV för att börja praktisera. I februari-mars fick jag en plats på Jysk, jag hade sökt till olika butiker för att få jobba med och runt mycket människor då jag i grundskolan haft praktiker i butiker och det är något jag trivs mycket med, att få träffa många olika människor varje dag.

Planen var att praktisera tills tvåan tog slut och ta nya tag till hösten, 2007 då. Siste april blev jag anställd och jobbade extra efter praktikendagens slut, helger och lov. När hösten kom trivdes jag så otroligt bra så jag skulle vänta till våren. Och till hösten igen. Och nästa vår. Och som nog framgår genom denna ansökan så kom jag inte iväg i höstas heller. Jobbet är för bra och givande, helt enkelt.

Men nu känner jag att det är dags att ta mig i kragen och bli klar med min utbildning. Om jag skulle förlora min anställning eller vilja söka mig till annat så behöver jag ha gymnasiet klart. Just nu vill jag få betyg i svenska B, natur A och religion A för att ha det grundläggande och skulle jag i framtiden behöva utöka mina studier är det något som ligger i just framtiden.

Kommentarer
Postat av: ♥ Jasas

Men vad bra skrivet, Jenni! :O Jag hade antagit dig direkt! Nästan en liten snyfthistoria bakom, också ju..

2010-01-22 @ 22:02:21
URL: http://jasas.se
Postat av: Anneli

Du har gjort lite mer än vad du mindes/tänkt på? Men det har man nog alltid. Så du ska vara stolt i vilket fall, över allt du åstadkommit :)

2010-01-23 @ 13:07:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0