En hel del engelska pund

Goodie, goodie, goodie morgon!
Äh, så började det igen, be right back. Sådär, jag har fastnat på TV8 det senaste. Både i Nackna kocken och i deras två (eller tre?) olika köpa-nytt-hus-program. Det ena är där folk flyttar ut på landet, Ut på landet eller nåt heter det la, haha! Och det andra, som gick nu, är En plats i solen där dom köper semesterhus (sen finns nog Min plats i solen, där man flyttar till Nya Zeeland/Thailand eller var det nu är) i varmare länder. Brukar väl vara mest britter, vad jag kan komma ihåg. I alla fall som köper semesterhus.

Känns som dom gjort en satsning på den kanalen.
Var ju sällan det gick nåt man ville kolla på, eller i alla fall jag, förr. Men framför allt dom här flytta-programmen tycker jag är kul för att dels se hur husen ser ut i England, och områdena, men också då i olika andra varma länder. Enda jobbiga är ju att man inte direkt får en uppfattning om priset eftersom dom alltid pratar i pund, så när dom hojtar "SÅHÄR billigt trodde ni inte att det var?!" så känner man inte riktigt hur billigt det är. Som ett hus för 7800 pund, låter ju billigt men punden är väl värd mer än kronan. Man kan räkna om, ja, men det är inte samma sak som att på studs veta, som om dom översatt "Huset kostar bara 7800 pund (=89310 SEK)".

Aja, det är ju inte det viktigaste, bara en tanke och ett tycke från min sida.
Kollade i alla fall och man kan på ett ungefär säga att 10.000 pund är gånger 10 plus 15.000 eller vad det nu blir, på ett ungefär 115.000, sen blir 20.000 cirka 230.000 och då blir 30.000 runt 345.000 kronor. Man ökar med 15 och en nolla. Kan ju vara lite kul att ha ett hum om vad dom har för buget, som idag då när dom hade 30.000 pund, och hon tyckte att det var lite, och då är det ju cirka 345.000 svenska kronor (343.500 för att vara exakt). Blir plus/minus några tusenlappar varje gång, men ett hum får man ju i alla fall och det är ju huvudsaken.

11.51 står det på en sida att punden ligger i.
Kom på att man kan ju lik väl räkna ut på telefonen/miniräknaren när man tittar om man är nyfiken för husen kostar ju inte alltid exakt, idag var det ett för 19.825 tror jag. 226.996 svenska kronor. Haha ja, för den som är intresserad av den engkelska punden då. Är jag inte bra så säg, speciellt på att sväva iväg på andra banor och att bara skriva allt som ploppar upp i huvudet. Jag kunde ju lika gärna bara skrivit slutsatsen men inte då, lika bra att skriva hela banan hur jag tog mig dit. Ja, jag säger då det.

Klockan går i alla fall.
Fags för lite frukost i magen nu. Gjorde ett så mmmmh!!-bröd igår så det hungrar nästan i magen bara av tanken. Det receptet får jag komma ihåg. Jag har ju mitt standardrecept som jag kör på, med mängder av vätska och mjöl(er) men så varierar jag mig om jag har vatten, mjölk, båda eller en dag hade jag grädde i också. Och mjölerna är ju nästan alltid olika, och nu hade vi köpte vi lite andra sist så det blev riktigt bra. Så hur mycket jag hade av allt ska jag ta och skriva upp så jag inte glömmer, så får man ju testa sig fram fortsättningsvis men så har man ett, om det är lika gott nu som nybakt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0