Farmors alla påhitt

Jag tänkte på när Hanna kommenterade det här med att rulla batterierna, att hon gör så för att hennes pappa och farfar gör/gjort det. Då tänkte jag på min farmor, och pappa.


Mamma blir tokig på mig när jag skär av kanterna på osten. Hon gör aldrig det och jag skär aaalla kanter verkligen innan jag kan äta och blir nästan äcklad av att behöva skiva med kant. Då drar jag bara i mitten, så jag ändå inte får med kanten.

Jag har försökt försvara mig med att pappa gör så men det förklarar ju egentligen inte varför jag gör det. Mer än att jag inte tycker om kanten, men det är väl mer nåt som bara blivit, för att pappa skär av den. Hjärnan kan ju få för sig mycket, den mackapären.

Sen en gång, för länge sen, när jag var hos farmor så dukade hon fram med ost och skulle ha på sin macka. Vad gör hon? Jo, skivar av kanten! Och jag nästan skrek "Det är DUU som gör så!" och hon fattade ingening.

Samma som att klippa i locket på smöret så det blir typ en flik. Då kan man lägga kniven där i så har man den alltid där, den ramlar inte runt i kylskåpet och det blir inte kladdigt på locket. Farmors påhitt som pappa ibland tagit efter men som mamma inte förstår sig på alla gånger.


Det var också hon som lärde mig att tänderna behövde gymnastik. Hon gör världens godaste bröd men när jag var liten fick jag för mig att jag inte skulle äta kanterna så jag gnagde som ett köttben. Åt brödköttet och lämnade kanten. Men då sa farmor att även tänderna behöver sin gymnastik så man ska äta även det som gör att dom får kämpa lite.

Kommentarer
Postat av: ♥ Jasas

HAHA, vilket roligt samtalsämne! (på riktigt alltså).



Vi skivar också av kanterna på osten! Och jag äter aldrig kanter på bröd! Så jag skär av till både mig och till Mio.. så han lär också få problem med att äta kanter. Helt sjukt att jag gör det, men ah. Jag tycker synd om honom att han ska behöva äta det!



Björns mamma klipper en flik i smörlocket men det får inte Björn göra här hemma. FÖR mamma använder alltid bara en smörkniv och sen lägger man den i disken. Och det gör jag, också! :P

2010-02-18 @ 23:09:03
URL: http://jasas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0