Tjejsnack #25

Sjukligt

1. Vilka barnsjukdomar har du haft?
Jag fick faktiskt googla barnsjukdomar för jag vet inte riktigt vad som räknas dit? Men av vad jag orkade läsa så får jag svara vattenkoppor och astma då.
2. Av vilken anledning besökte du senast ett sjukhus?
Jag hade sjukt ont i magen, misstänkte blindtarmen eller nåt med tarmarna - men "det finns ju så mycket i magen" har jag fått lära mig genom alla år.
3. Har du några ärr på/i kroppen, varför?
Uppifrån och ner: i ena ögonbrynet (högra tror jag) för att jag vurpade när jag var liten, i ett dike med is. I bakhuvudet för jag har tagit bort ett födelsemärke. På överarmen (vänster tror jag) efter en spruta när jag var pötteliten (röda hund eller nåt sånt?). Tre som en fyrkant (fast det ena övre hörnet fattas) på magen plus ett i naveln efter jag tog bort gallstenar plus gallblåsa med titthål för fem år sen. Ett stort på (höger?) knä efter vurpa med cykel när jag var runt 10, borde förmodligen sytt, plus småärr på båda knäna efter andra vurpor. Och ett på ena knölen (vet inte vilken) på foten, fotknölen heter det nog, på yttersidan efter att jag fick typ en skåpslucka på mig där när jag var liten. Skulle putta/rätta till nåt och så attackerade den min fota.
4. Hur tänker du om vaccin för svininfluensan?
Not for me. Ne, jag har inte bestämt mig när jag tänker på det här att man är så ego när man tänker att det inte är så noga. Samtidigt så är det så överdrivet i media, tror/tycker jag. Man dör lättare av nåt annat. Skulle jag vaccinera mig skulle det vara av den orsaken att inte smitta nån och/eller ligga själv i en-två veckor (eller mer?) för det känns elakt. Men inte för själva sjukdomens skull.
5. Var går din gräns för att åka hem till någon som är sjuk?
Det beror ju helt på. Har jag ett jobbschema för flera veckor fram så undviker jag så långt det bara går. Är det en vanlig förkylning som varat ett par dagar så är det inte så noga. Magsjuka brukar jag undvika. Sen "går" det inte så mycket annat vad jag vet så oftast så bara det gått några dagar (förutom magsjuka just då) så är det ingen fara enligt mig, eller om jag ska göra nåt viktigt som man inte "kan" missa.


Kommentarer
Postat av: Anna

Håller med dig om det där med influensa-vaccineringen :)

2009-09-27 @ 23:06:55
URL: http://tingeling0.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0