När vi ändå är inne på roliga grejer

Kom precis att tänka på en grej, när jag sitter och går igenom mina hundra bloggar (bara 15 kvar nu) att det är så roligt med dom som skriver sitt "namn" (alltså där man fyller i namn, mail och url) som typ "Namnet - mamma till Namnet & Namnet eller "Namnet - gravid vecka 18+3" eller nåt sånt.
Allt för att nån ska bli nyfiken och titta in och läsa och så. Och det funkar ju, jag har kommit in på flera bloggar på det viset. Vissa bra, andra inte. Men det är ju en grej att man gör det i syftet att göra reklamn och få fler läsare för att man är 10 år och väntar sjulingar.

Men samtidigt känner jag lite dom som heter sitt namn och att dom är mamma till namnet på sitt/sina barn, är dom liksom bara mammor? Är dom inte personen också? Precis som om vi gifte oss ska jag sluta kalla mig Jenni och undertäckna mig som Oscars fru, för det är jag ju.
Bara för att man är mamma, slutar man vara en person då? Kan man inte vara intressant utan barnet/barnen? Lite kul tycker jag det är ändå, att man liksom tappar bort sig själv och blir mamma bara. Visst är det en stor del och en underbar grej, men visst sjutton är man tjej och person också?


Och när vi ändå är inne på roliga grejer. Jag tänker på alla dessa "Lägg till mig på Bloglovin' så lägger jag till dig". Vad är grejen? Om jag nu tycker din blogg är bra så lägger jag till den, tycker inte du min blogg är bra lägger du till den ändå? För att klicka bort den varje gång jag skrivit nåt?
Jag vill då inte att folk ska lägga till mig för att jag lagt till dom, utan för att dom gillar min blogg och vill följa den. Tycker det känns så... Lågstadiet? Om du är min bästis kan jag vara din. Nej, jag följer och "addar" bara bloggar jag gillar, om den sen lägger till mig skiter jag högaktningsfullt i!

Kommentarer
Postat av: Chathrine

haha, jag avskyr dessa mammatillxxxx som finns miljontals på lunar. Tyder på otrolig brist på fantasi. Att bli mamma är fantastiskt - men man blir inte hjärntvättad under tiden och försvinner som kvinna. Självklart förändras man fysiskt som psykiskt - men kvinnan bakom försvann aldrig. Fast sen har jag aldrig förstått tanken med föräldrar som ska samlas på en plats och prata blöjor, välling och diarré heller. Urtrist! Jag ha bloggkoll, men är aaaldirg in. Går mkt fortare att trycka på länkarna i favoriter. :P

2009-02-27 @ 11:04:55
URL: http://snovit.wordpress.com
Postat av: Jasas.se

Ja det har jag aldrig haft "Miosmamma" t.ex. Jag ÄR Jasas OCH mamma, jag håller med du!

2009-02-27 @ 15:13:26
URL: http://jasas.se
Postat av: Anneli

Man bör ju fortfarande vara sig själv och mamma, även om man säkert ändras på ett eller annat sätt, men det gör man väl vad man än går igenom. Haha, ja, om du inte bjuder mig på ditt kalas får inte du komma på mitt! ;p

2009-02-27 @ 18:34:12
URL: http://myspecialplace.blogg.se/
Postat av: Ninu

Samma med såna som heter typ "jag och min fotbollsspelare" egentligen, är det du eller fotbolssspelaren som är huvudpersonen i DITT liv? Kan jag känna..

Men det klart att bloggen kanske handlar lika mycket om mamma + barn, och "jag" + fotbollsspelarn.. då är det kanske rätt att ha med dom i namnet.. jag vet inte,

Jag är mest på ditt spår och tycker väl att man ska se sig själv som huvudperson :p

2009-02-27 @ 19:10:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0