När man inte är så privat som man trodde

Jag satt och pratade med Anneli på MSN förut.
Kom in på det ena och det andra, bland annat hur anonym man inte är. Jag blev verkligen chockad, vilken bubbla jag levt i verkligen, när hon berättade om sidan Ratsit där man kan söka på folk och får upp dels alla ens namn med för- mellan- och efternamn, lägenhetsnummer på vissa men adresser på alla. Även om man annars har hemligt nummer och inte finns med på eniro.

Då blev jag lite paranoid, haha!
Fast så upplyste Anneli mig om att adressen får man även på birthday.se och "självklart" födelsedatum som man får från ratsit också. Men jag tycker det är lite onödigt mycket info. Födelsedatum, fulla namn och adress. Och här satt jag och inbillade mig att skyddade mig ganska bra genom att inte skriva ut fullt så mtcket som andra, men ack så jag bredrog mig.

Som tur var lugnade jag mig efter en stund.
Vi pratade vidare och jag inbillar mig att jag inte behöver oroa mig så mycket (speciellt nu när jag gett psychon tips om dom inte visste det innan, hehe) men det är klart att man tänker alltid "det händer inte mig" men det kan hända alla. Men jag kan sova gott ikväll.

Kommentarer
Postat av: Anneli

Det har pluppat upp en hel del sidor det senaste, finns ju någon där man kan kolla upp vad folk har för årsinkomst och grejer. Jag har väl inget emot att bli hittad på det sättet, men jag blir ändå lite frågande till om dessa sidor får lov att lämna ut all den infon om en?

2009-12-28 @ 21:39:17
Postat av: ♥ Jasas

Fan vad läskigt sånt är då man börjar "leka med tanken".



Men du, det här var ju lite ballt. Ulrika (systeryster) frågade mig om vissas födelsedagar precis, och då gick jag in på birthday.se - och det har inte hänt på ÅR. Också nämner du och Anneli det! COOLT!

2009-12-28 @ 22:06:24
URL: http://jasas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0