Filmkv... dag...ar!

Ja, denna veckan har vi verkligen kollat på film. I princip en om dagen, men fler än så vissa dagar.
Ska se hur bra jag är att komma ihåg vad vi sett. I ordning, blir det dock inte - kan jag lova!


Barnhemmet
Det var lite mysigt att lyssna på spanska igen och inte riktigt lika störande som jag trodde. Lite jobbigt dock när man inte vet om dom översätter fel (som man märkt ett antal gången, när man ser nåt där dom pratar engelska) men det är ändå ett gulligt språk så det var helt okej att se och lyssna på.
Sjäva filmen var också söt. Lite konstig av och till men så slutade det så himla gulligt. Och den var verklig istället för massa hokuspokus som egentligen inte hörde dit. Men inte så, BRA!

Ice Age 3 - Blabla dinosaurier
Lockade oss båda till skratt flera gånger och oftast samtidigt. Bäst var "Earthquake! kadonk!" - ja, har man sett den eller ser man den så förstår man.
Ganska förutsägbar men man kan ju inte inte gilla Disney's filmer så den är ju helt klart söt och bra.

The Unborn
Jag tycker inte om filmer där man nästan hela tiden sitter och frågar "hur funkar det?" eller "varför är det så?" och liknande. Och det gjorde jag genom denna filmen. Känns som det kunde blivit bra men så var det nån som ville ha det annorlunda. Inte speciellt läskig, men väldigt... mysko.

Rallybrudar
Kändes mest fattig och svensk. Utspeade sig i Värmland, men det var bara en som hade lagt på sig dialekten - dåligt dessutom. Och så kändes det som att den slutade med ett jaha.
Svensk film är väl inte min favorit direkt för det brukar inte bli jättebra.

Sauna
Finsk rysare skulle det vara, men jag tyckte inte det var speciellt rysligt. Oscars förklaring var att jag är van vid amerikanska rysare och i Finland gör man inte på samma sätt, tydigen.
Dock gillade jag att det var finnar och ryssar med och inte ett ord engelska talades. Ryssen kunde kommunicera med finnarna på finska men när ryssarna skulle prata med varandra var det ryska dom pratade. Dock ville jag bara skrika "WHAT?!" när den slutade, så igen så var det väl inte jättebra, där heller.

Changeling
Den var faktiskt baserad på en verklig händelse vilket gjorde det hela ännu värre, men också bättre. Och vi visste aldrig hur det skulle sluta, som Oscar annars listar ut efter tio minuter.
Det var en riktigt fin hisotria och jag tyckte verkligen man rycktes med och blev förbannad när man skulle och glad när man skulle, som om man stått där när det hände och skrikit.

Valkyria
Vi började titta men tröttnade rätt snabbt och har ännu inte försökt fortsätta titta. Jag är inte så mycket för filmer om krig och så, så det är om Oscar vill se den så får han göra den.
Men, han verkade inte så pepp på den heller.


Jag insåg idag att vi mest sett filmer som utspelar sig för längesen. Vissa var ju nyare och vissa var äldre, men dom flesta utspelade sig faktiskt för 40-50 år sen i alla fall.
Så jag känner att eftersom ingen direkt varit sådär WOW (som ni kan läsa också, hehe) så kanske vi borde så nån som är lite nyare även i storyn för att vi ska gilla den mer. Vi har några på lager; Killing Room, The House On the Left, Knowing och Obsessed. Sen vill jag se PS. I Love You - bara för att ha sett den liksom. Men jag försöker övertala Oscar att han inte behöver se den för jag tror inte han kommer gilla den.

Så vi har lite att göra.
Och har ni filmer att tipsa om, gör det! Gamla som nya, tipsa på!



Ähh, jag glömde länka alla titlar till IMDB så man kunde fått läsa vad dom handlar om, och inte bara vad jag tycker. Men så kom jag på det nu och då bestämde internet sig för att vara extremt segt, så det får vara!

Kommentarer
Postat av: JASAS.se

Oj vad vi inte ser på film nånting nuförtiden :O

2009-08-14 @ 22:50:31
URL: http://jasas.se
Postat av: Anneli

Vi såg precis Wolverine - den var helt okej. Unborn var sådär ja - se Uninvited istället, om ni inte sett den redan. Minns inte om du kommenterade något om den när jag skrev om det i bloggen. Vi såg faktiskt hela Valkyria, men jag tyckte inte den var något vidare, mest för att man faktiskt ändå vet hur det hela slutar... Man kan inte ändra på historien ju... Changeling, ovanligt att se Angelina i en sådan roll, så den var bra bara för det. Men i övrigt gjorde hela filmen mig bara så jävla förbannad! Blir så känslomässigt engagerad när det handlar om sådana saker så den var inte bra för mig på det sättet - men ju bevisligen en film som berör.

Haha, hur kan man kalla Barnhemmet söt? ;p Jag tyckte den var tragisk. Smaken är som baken, som alltid ;)

2009-08-14 @ 23:17:53
Postat av: Spiderchick

klärvoajant är ett annat ord för synsk =)

2009-08-15 @ 11:03:40
URL: http://spiderchick.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0