Hela, långa dagen

Vilken lång dag det varit idag....!! Kom hem för en timme sen så jag har typ hunnit göra mat och äta. Skulle bara steka potatis (som jag tack och lov delade igår, redan) och värma lax så det gick snabbt.

Jaa, dagen då? Mamma mia, som vi hållt på! Jag trodde ju att det skulle bli lite "föreläsning" och sen skulle vi visa att vi kunde köra lite och så var det bra så, trodde aldrig att tiden 9-16 kunde stämma, vi skulle säkert vara klara tidigare. Från början trodde jag dock vi skulle få nåt teoriprov, om vi skulle få truckkort för det måste man ju göra för körkort och sådär, om det inte var nåt individuellt som bara "funkar" inom Jysk, men Oscar övertalade mig att inget prov. Okej.


Vi var cirka 20 minuter tidiga och när vi kommer fram till butiken vi skulle vara i, åker han som ska hålla i kursen? Vi antog att han skulle köpa sig frukost eller nåt, när det ändå var såpass med tid.
Vi kommer in efter ett litet tag och frågar vart han åkte. "Till Varberg och hämtade era böcker som han glömde" får vi till svar. Ehh, jaha..? Nu var det som tur var bara cirka halvtimmen dit så på en timme var han tillbaka men det var ändå en timme vi bara satt och glodde när man kunnat vara hemma istället.

När han kommer tillbaka langar han fram böcker med tio kapitel och småtest i slutet på varje. Och förklarar att sen ska vi ha ett, ja just det: teoriprov. Va faaaan?! var det i alla fall en som tänkte.
Så vi pluggade. Läste ett kapitel och gjorde frågorna och gick igenom dom, i tio kapitel. Tog sitt lilla tag kan man säga och vi började bli hungriga så först pratades det om att äta innan provet men blev visst inte så så klockan hann bli 14 tror jag, innan vi kom fram och skulle äta. Men, nån fick i alla fall fullpott på provet!! Hah, gissa om jag blev chockad, men glad! 26/26 - inte illa pinkat när man knappt fattade vissa kapitel?

Ja, sen maten då så var det en som ville gynna sin mammas nyöppnade café så vi skulle in och snurra i stan i lagomt med köer och försöka hitta parkering och sådär. Och åka lite "omväg" istället för att ta ett McDonald's på vägen och äta i bilen, så hade vi sparat en timme eller så.
Speciellt eftersom klockan då redan var 14 och den praktiska kursen skulle ta 3-4 timmar trodde han. Och vi räknade ju med att sluta 16, även om dom andra hade haft 17. Men då hade vi ändå hållt på till 18-19, och då spenderar vi en timme på mat och annat? Det, har vi gnällt om idag medans vi väntat.

För det har vi gjort. När vi kom till nästa butik där vi skulle köra så var det ju lite att vänta då man två och två skulle gå igenom en koll så allt var rätt, som man ska göra varje morgon sen. Eller ja, innan varje gång man använder trucken i alla fall. Hrm, jaa....
Sen skulle vi köra en slalombana, alla vi tre tjejer från vår butik fastnade på samma ställe, haha! Sen skulle vi in lite krångligt och hämta en hög med pall, köra ut den liten och lasta upp den på en "hylla" (näste man fick plocka ner den, köra ut och ställa in den igen) och då blev det ju ytterligare vänta.

Klockan sprang på och sen var det själva provet. Men vad attans tänkte vi. Nu fick dock ingen stå och titta på, så vi gick till andra sidan butiken och satte oss i solen en stund. Sen börjar folk gå hem? Va!? Får man gå hem när man är färdig? Vad är det för sett, då ville ju vi också köra!
Men, det var ju kö så vi fick vänta. Och vänta. Fy fan vad vi väntat. Klockan hann alltså bli ännu lite efter 19.30 innan vi kunde åka där ifrån! Gissa om vi var lagomt trötta, sura och irriterade. Vi trodde ju alla skulle stanna lika länge, och få sina intyg tillsammans. Men nene, snällt att vi sopor fick vänta sist.

För det var också lite tråkigt. Alla sju övriga på kursen hade andvänt trucken tidigare. Och mer än den lilla övningskörningen vi tre hade gjort. För alla körde betydligt bättre. Vissa var ju till och med lageransvariga, då är det ju självklart. Så vi kände oss ju lagom dumma och kassa.
Så vi har gnällt som attans idag, och stackars Filip som fått lyssna på oss, haha! Så nu är ju dagen snart slut. Även om det var skönt att få vara iväg några timmar hade jag ändå sett fram emot att hinna vara hemma lite i alla fall. Och nu vill jag ju liksom inte gå och lägga mig heller, när jag inte "måste" upp imorgon.

När jag gick hem såg jag att Oscar hade skickat meddelande. Jag sa i morse att jag trodde jag skulle vara hemma vid 16, nån timme plus eller minus. Och då trodde han inte att han skulle vara hemma och jag sa att då får han väl svara när han kommer hem, jag skulle messa när jag kom hem.
Ja, så då blev jag ju glad att vi skulle hinna messa lite eftersom jag ändå (självklart) saknat honom under dagen. Han svarade nog på ett mess och medans jag svarade på det så skickade han att dom skulle gå igen. Gissa om jag blev ledsen? Och då ska dom väl ut och äta middag så det kan ju dröja innan han kommer hem igen och kan svara mig. Igår var han hemma 1.40 om jag inte minns fel.

Betyder det då att jag inte får nåt jag älskar dig och god natt ikväll då? Nej fy, då blir jag ju ännu ledsnare. Tur att jag inte ska upp imorgon! Eller ja, inte tidigt. Sätter väl klockan på 8-8.30 och snoozar tills jag orkar upp - lite innan Oscar kommer hem, som senast.
Ne, nu har jag skrivit ett tillräckligt långt inlägg så nu ska jag kolla vad alla andra har haft för sig under dagen. Jag klarade i vilket fall kursen men lite anmärkningar och han hade sagt till oss alla tre att vi behövde öva på samma sak, och det är väl mer en vane grej (vilket är orättvist, jämfört). Men skönt att det är avklarat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0