Baby Thor

Malin frågade i morse om jag har läst om lille Thor som blivit kidnappad? Nej, jag hänger aldrig med i vad som händer. Hon tyckte jag skulle gå in på Aftonbladet och läsa. Och det är skrämmande.

Thors pappa kidnappade honom samma dag som mamma Mia fick beskedet från Högsta domstolen att hon skulle få ensam vårdnad och få lov att flytta tillbaka till Stockholm från Los Angeles där hon bott med pappan och sonen hela hans liv. Den 14 februari i år. Idag är det den 20 april och han är ännu inte tillbaka hos mamman.

Nu är han i alla fall hittad tillsammans med sin pappa på Guatemala. Pappan säger att mamman slagit sonen och att det var därför han flytt för att skydda sonen. Att Mia har med sig bevis från polisen att han två gånger anmälts för misshandel av henne struntar dom i. Så nu sitter han på ett barnhem i Guatemala, tills allt är ordnat.

Det är ju helt sjuk hur saker får lov att gå till. Mia har också vänt sig till UD och inte fått nån (eller i alla fall inte tillräckligt) hjälp. Och i och med det pratade dom om Kalla Fakta från igår om ett annat fall där mamman fick sköta nästan allt själv, eller med hjälp av andra. Men UD kunde inte ens hjälpa henne med en biljett.

Hon var i landet där hennes dotter befann sig, hennes pappa hade kidnappat henne. Polisen sa att dom behövde tre dagar på sig för att fånga honom, dom visste var han fanns nu. Men flygbolaget kunde inte hjälpa dom att boka om biljetterna, som gick hem dagen efter om jag förstod det rätt. Och det kunde inte UD heller.

Mia har också en blogg som hon skrivit i sen slutet på Mars men nu då hon är i Guatemala skriver hennes vän Camilla lite istället, för att uppdatera om vad som händer. Vill man så kan man också skänka pengar till Mia. Så som allt krånglar och går emot henne kostar det mycket pengar och hon måste ju få tillbaka sin son!

Man blir lite mörkrädd när nåt sånthär kan hända idag. Och att det dessutom finns 103 fall i Sverige, där ett barn har blivit kidnappat av sin ena förälder. Men som Camilla skrev så måste ju nåt större hända för att media ska uppmärksamma det. Och vad som krävs för att få hjälp från nån med mer makt, det vetti katten faktiskt. Flytta kanske?

Kommentarer
Postat av: [ Erika's Viktresa ] -21kg! Före&Efter bilder ute nu!

Hej! Hur är det?



Läs gärna mitt inlägg: LÄKAREN HÄLLDE SPRIT OCH ISKALLT VATTEN PÅ VÅR SON!



Du får gärna länka det inlägget så fler ser hur illa behandlad man kan bli :(

2009-04-20 @ 12:37:45
URL: http://lifeabouterika.blogg.se/
Postat av: ♥ Jasas

Men fy fan vad sjukt, hänger inte heller med på alla hemskheter som händer i vår värld..

2009-04-20 @ 15:03:49
URL: http://jasas.se
Postat av: Marina

ja det är sjukt.. samhället stöttar inte alls i vissa fall.. :(

2009-04-20 @ 17:22:14
Postat av: chathrine

Är inte förvånad, har själv upplevt kidnappning som varat i flera år i min släkt med två olika barn.

2009-04-20 @ 17:30:59
URL: http://snovit.wordpress.com
Postat av: Anneli

Usch vilken röra. UD verkar ju slöa :p

2009-04-20 @ 19:22:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0