Dåliga översättningar

Anneli: Ja, jag med fast mer att det börjar hos grannen eller nåt. Detta tycker jag inte är lika farligt, även om det är obehagligt, men det är inte så stor risk att nån kommer till skada. Men jag är livrädd för att det nångång skulle börja brinna i vårat hus, eller nån man bryr sig om.

Chathrine: Usch då, men då kanske ni är lite mer "vana" så det blir inte så jobbigt till nästa gång. Hur kommer det sig att det brinner så mycket hos er..?

Jasas: Det har ju varit mycket bränder nu det senaste, men denna ska ju ha varit värst har jag hört. Känns lite konstigt att det rapporteras så ni hör det och allt. Men lite "kul" ändå att du kom ihåg och tänkte på mig!





På Facebook finns det en grej som heter Friend Facts. Man svarar på frågor om dom på sin vännerlistan med ja eller nej. Ofast många samma frågor, dom har rätt dålig fantasi. Och mycket dåliga översättningar och konstiga frågor som man kan tolka på olika sätt.

Men så kommer frågan "Tycker du att NN är bra på att kyssas?" och jag kan inte svara när det står tycker. Tror är en helt annan sak och då hade det inte varit så svårt att svara.

Och så tänkte jag att på engelska kan det ha varit "Do you think...." och det kan ju översättas till både tror och tycker. Och då väljer man det sämre alternativet. Som när man säger "Don't look at my letters" i ett parti alfapet och det översätts till "Titta inte på mina brev".


Strumpan är på lekhumör.

Kommentarer
Postat av: Chathrine

Det blir extremt torrt här på somrarna. Så hela sommaren brukar det vara eldningsförbud. Man får använda sina klotgrillar om man vill ha sånt. Men elda på backen är förbjudet. Sen har vi ju mkt skog med. :)

Nu har de fler frågor såg ja. jag var nyss in o svarade lite nämnligen. :) Alla såna "tycker du hn kysser bra" hoppar jag över. ja dem "tycker du hn ser bra ut" med. Onödigt att såra ngn.

2009-04-26 @ 14:54:24
URL: http://snovit.wordpress.com
Postat av: Annika

Det är samma sak på med en annan grej på Facebook, kommer inte ihåg vilken nu. Men där är alla mina vänner tjejer. Det står henne om killar. Lite roligt.

2009-04-26 @ 20:42:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0