Jul och annat strul

Hanna: Jo det är klart, men vill ändå inte att du ska sitta och muttra och tycka att jag snor från dig. Du får ta det som en komplimang och sen säga till! Om det skulle vara så, men tack ändå.
Och ja, hihi. Tror det blev en bild förut där båda hade ögonen öppna och inte såg helt koko ut så kan jag med så kanske jag lägger upp den bilden imorgon, hehe.


I love memoryskum under rumpan! Funderar bannemig på om jag inte ska köpa mig en sån här stol jag också... Fick ju mig en chock när lönebeskedet kom hem idag, så varför inte liksom? Kanske för att min stol jag har nu bara är några månader gammal, haha. Kanske ett halvår. Känns lite dumt, och det är ju inget fel på den.
Det är ju bara det att denna är så fruktansvärt skön så rumpan nästan gråter när man reser sig! Till och med armstöden är klädda i skinn så det är gott att lägga upp armarna på dom. Ahh, underbara stol.
Sen jag satt i den första gången har jag velat ha en sån. Sen satte sig Oscar i den och skulle ha den. Alla som suttit i den har antingen köpt den eller gått och trånat efter den. Detta är nog det absolut bästa vi någonsin fått in.
Riktig kvalité och ett vettigt pris. 1250 pjux ligger den på - på rea nu. Jag hade för mig ordinarie pris vad 1500 men Oscar påstår att det är upp emot 2000. Men vilket fall som helst, tusen spänn kan ju anses vara mycket för en datastol, men så är den ju bra också! Man får vad man betalar för.

Och vad jag gör här, är att jag inte kan sova. Vi gick och la oss och jag blev trött och höll på att somna. Sen vaknade jag till och Oscar blev trött så han somnade. Jag hatar att ligga vaken när han sover, så det var bara att tassa sig upp. Har tittat på tv i nästan en timme, men vad hjälpte det? Är inte mycket tröttar för det.
Tycker verkligen inte om när jag kommer in i dessa nätter/perioder när det blir så här. Och så går jag ändå upp efter 8 imorgon och är ännu tröttare.
Om jag bara visste vad det är som ställer till det för sömnen. Tänk så mycket lättare det varit då. Men så är det väl för alla, smarto.

Kanske är det julen? Gaah, jag tycker inte om att vara i förhållande när det kommer till jul!
Jag älskar verkligen julen, det är så mysigt och det har alltid varit fullt upp. På julafton brukar jag vara på fyra-fem olika ställen. Det är liksom, wow. Man hinner vara några timmar på varje ställe, sen är det fara av igen.
En julafton, förr får man väl tillägga, kunde se ut på ett ungefär så här:
Vakna hos mamma (uppesittaren med att klä granen och fixa skinkan - obligatorisk). Äta frukost tillsammans och sen öppna paket. Mysa lite innan det är dags att bege sig.
Åker till mummu och ukki där resten av den familjen möts. Moster och kusiner. Äta mat, i massor, för att se gå igenom varje julklapp. Tar sin lilla tid eftersom man delar ut dom ett och ett. Öppnar och tittar och det är kul. Sen åker vi.
Blir släppt hos farmor där pappa väntar. Lite mat där och antingen öppnar jag mina klappar eller så gör vi kusiner det tillsammans (öppnar våra klappar då, vi öppnar inte mina tillsammans). Är hos farmor ett tag, tills vi rullar igen.
Så kommer vi hem till pappa där vi byter paket igen och äter lite och har det mys. Sen är dagen över, tänka sig?
Och vissa jular hann vi även med Anders familj då, då var jag hos pappa på morgonen så omvänd ordning förutom att efter mummu åkte vi vart nu dom firade jul och sen hem till mamma.

Men i år då vill Oscar fira med sin familj. Förstår jag, och jag vill att han ska få göra det.
Våra två jular vi har haft tillsammans har vi firat med min familj. Första julen var liksom inget snack om saken, då var vi här. Men pratade om varannan jul, så vi skulle vara nästa hos hans familj.
Då kom jag på att jag ville fira julen hemma hos oss, den som ville hälsa på var välkommen. Det gick bra, tills en vecka innan jul då jag bangade och vi åkte som vanligt till min familj.
Och året innan var han tillsammans med sitt ex. Dom körde varannan jul och då var det dags för hennes jul. Så dom tre senaste jularna har han inte firat med sin familj, jag om nån förstår att han vill göra det.

Men jag har kommit fram till att det tar för lång tid för att åka fram och tillbaka. Det tar tre-fyra timmar enkel väg, så det skulle aldrig funka att vi var här, åkte till Malin och kom hem igen. Och jag har inget alls emot att vara hos Malin så nu sa vi att vi sover hos Malin två nätter, antingen innan eller efter.
Och så räknade jag då med att vakna hos Malin, så jag räknde med att vara hemma här vid 19-20 på julafton. Hujedamig, hur ska man hinna till två ställen på den korta tiden?
Men, så är jag ju så himlans briliant, så kom jag på att varför kommer inte dom hem till oss? "Alla" sa jag till mamma, menade inte riktigt så utan mamma och dom och pappa och dom. Blir ju perfekt. Så hinner man umgås med alla lika länge, eller så länge dom vill då, men mindre stress.

Ska ringa och höra med pappa imorgon vad han tycker om saken.
Det var upptaget hela kvällen men det är ju ett tag kvar. Men jag känner ändå att eftersom det blev sånt vel är det bra att vara ute i god tid så alla vet om vad jag tänkt.
Istället för att mamma planerar nåt och pappa planerar nåt så har dom min lilla tanke i bakhuvudet också och kan planera in den. Eftersom det är så många som blir berörda.
Hos mamma är dom ju tre i familjen, sen beror det ju på när dom ska till mummu, hur och när dom ska träffa Anders familj. Hos pappa är dom ju också tre, och ska förmodligen fira med Lenas mamma så när och var ska dom vara? Då är det ju lika bra att börja planera i tid, tycker jag.
Och med Malin och alla andra där. Och framför allt bussar. Hu!

Men nu fick jag i alla fall skrivit av mig alla tankar och allt vad jag nu hade i skallen.
Man skulle lätt kunna bli koko för mindre, helt klart. Men det löser sig väl till det bästa, antar jag. I värsta fall får vi väl resa bort. Nej, jag kan inte.
Oscar blev så chockad när jag förklarade min plan för honom. "Menar du att vi ska åka tillbaka hit på julafton?? Kan du inte träffa dom dagen innan? Eller dagen efter?" Naj, det går ju inte, haha!
Även om inte jularna är precis som när jag var liten, så är dom nära på (och jag har ju firat jul på ett sätt mina första sju jular, och dom tio kommande på ett liknande, men lite annorlunda sätt) och så vill jag ha dom.
Även om jag förstår att det inte kan vara så för alltid. Men man kan ju låtsas? Ne, knappt det. Då hade jag inte skrivit allt detta nu, hihi.

Nej, det är väl ingen idé att tjata vidare om detta. Får ringa pappa imorgon, kolla med Malin och alla vad dom tänkt.
Jag är bara lite orolig över min uppesittare. Men jag tror vi får göra en Oscar-jul. Dom satte upp julgranen en vecka innan jul (om inte tidigare, minns inte?) och vi har alltid gjort det kvällen innan. Skinka vette katten om/när dom gjorde, men det gjorde vi ju också på uppesittaren.
Men förra julen kunde jag inte vänta med att sätta upp granen så vi gjorde det några dagar innan. Och åker vi till Malin två nätter innan jul blir det ju samma där. Och göra skinkan, det kommer bli tokigt!
Eller så ber jag mamma göra en som hon tar med sig på kvällen. Hon kommer ändå göra så många så en till eller från kommer inte göra nån skillnad?
Nej, men var det inte nog tjatat nu? Ska gå och krypa ner brevid Oscar tror jag och försöka somna. Wish me luck!

Kommentarer
Postat av: Emma

Jul hos er låter väl mysigt, skulle me vilja ha det! Men iår blir det julafton hos min mamma i hennes nya lägenhet och sen jul med Markus föräldrar på annandagen hos dem =) Vi kör varannan jul med varannan familj.

2008-10-23 @ 02:27:21
URL: http://princessbetty.blogg.se/
Postat av: Jasas

Vi har också alltid satt upp granen på min födelsedagskväll (23:e dec) :D Tufft att ni också har en sådan tradition ju!



Det är svårt det där med varannan jul.. speciellt då man får barn. Då 'måste' man liksom. För man förstår ju att Mio's farmor vill fira jul med honom också. Men denna julen ska iaf jag vara hemma hos mina föräldrar, och Böna hos sin mamma. Så får vi se vart Mio hamnar :P Men jag tror att han hamnar med mig ;D



Jag tycker att du ska unna dig stolen!!! Kul när man får en chock (åt det hållet iaf) då man får lön :D Sätt ut din andra stol på blocket eftersom den inte är gammal, vetja!!

2008-10-23 @ 09:12:36
URL: http://therockerinnan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0