Hoppsansa

Ojdå, hoppsan. 7-10 blev visst 7-14. Så det kan gå!

Jag kommer lite lagom tidigt till jobbet. Antingen kommer bussen in 6.41 eller 6.54 och det tar runt fem minuter att gå ner så jag kände att det var bättre med den tidiga bussen.
Så jag väntar, och väntar. Ingen kommer och jag messar med Oscar och tycker att nån borde väl ändå komma när klockan är fem i? Men det är ju ingen idé att ringa och tjata förrän 10-15 över om nu ingen skulle kommit.
Så ser jag helt plötsligt Patrik, tjiho! Jag får komma in.

Och när han kommer ner frågar han om jag inte visste att mötet börjar 8? VA?! Nej, det visste jag inte (vad skulle jag gjort här nu då?). Så det var väl bara gå in och försöka sysselsätta sig med nåt i en timme. Tydligen var det inte så mycket att gå igenom och så slapp Jessica ha sin dotter så länge på dagis, som egentligen var ledig.
Men när jag kom in hittade jag en lapp på anslagstavlan:
"Jenni & Malin, om ni kommer 7 kan ni köra plock"
OM?! Om man blir tillsagd att mötet börjar 7 så är man väl där till 7? Men ingen Malin/Pippi så hon visste väl tänkte jag.

Nehe, en stund senare kom även hon. Hon hade tatt sig en tur runt orten på jakt efter cigg, kaffe och lunch (till senare då) eftersom precis som hon stegade ut ur huset, hade två SMS dimpit ner i hennes telefon från Carina, med samma meddelande i båda.
"Man kan börja 8 imorgon om man vill". Imorgon var idag då, för det tog ett tag för telefonen att ta emot tydligen.

Well well, vi började med plock och efter ett tag kom Carina och vi konfronterade henne lite om detta. Hon hade tydligen messat oss igår, och hon hade nog skickat två till Pippi då iställt för varsitt. Men men, det var ju en extra timme.
Så vi packade lite vagnar tills Jessica kom, då var det dags!

Gotte frukost blidde det. Macka med ost och gurka och med skinka och gurka. Kaffe och äppeljuice på det (nej, inte tillsammans och inte på mackorna).
Och så pratade vi och pratade och pratade. I två timmar typ. Minst en halvtimme av dessa två gick till att berätta hur duktig jag är, haha. Som gör 100%-iga provköp på löpande band. Ja, jag är bra.
Så då tyckte helt plötsligt alla andra att jag borde jobba mer, haha. Och Patrik trodde att det var nån som var kär i mig. Men jag kan inte hjälpa att jag är så himla duktig och charmig?

Carina hann även fråga hur länge jag ville jobba efter mötet. Ehum? Ja alltså det var några utbildningar (som görs klickeliklick på datorn) som skulle göras så när jag ändå var där...
Jaja tänkte jag, lika bra att få det gjort. Det brukar ju bara ta en till två timmar att göra dom.
Meeen, så skulle massa meningslöst gås igenom. Hur man loggar in och ut i kassan, hur man söker varor, hur man gör retuer, hur man gör reservationer, hur man loggar igång på morgonen, hur man loggar av på kvällen och jag vet inte allt.
Sånt man borde göra kanske första veckan eller så, när man är helt ny. Efter ett och ett halvt år satt man ju och bläddrade igenom och fick småfel för att man gjorde på sitt egna sätt och inte som dom ville, hehe.

Men jag fick lärt mig lite lätt om hur man beställer varor, det var kul. Och lite mer sånt, om... Ehh, inte komma ihåg vad det heter. Men i alla fall är det "det" som tipsar om när man ska beställa nya varor på ett typ. Alltså, jag bestämmer och klickar i att jag vill alltid ha hemma minst fem av gardinen "Stina". Och när jag sen ska beställa då så kommer det förslaget upp, att det är dags att beställa mer av "Stina" eftersom jag inte har fem hemma längre.
Och lite inventerin och sånt. Det vägde ju upp att gå igenom alla underkurser.

Men som sagt, jag var på jobbet i sju timmar. Jobbade en. Satt/åt/hade möte i två. Satt framför datorn och bara klickade i fyra. Och får betalt för det. How nice or what?

Mötte Oscar nere på torget sen, han hann typ hem och lämna av sina grejer och sen gick han ner och mötte mig. Så åt vi McDonald's. Jag var ju något hungrig. Åt tre lätta mackor innan jag gick hemmifrån, vid 6 typ då. Sen frukost på jobbet runt 8-9 som var lite mer då. Men sen satt jag ju där i lunch tider, så alla hann äta medans jag satt där, luktade ju inte gott eller så.

Efter maten gick vi till farmor. Var ju bara tvungen eftersom Jessica berättade detta förut:

Igår hade det kommit in en man och frågat efter mig. Jessica hade svarat att jag var ledig.
Han hade då gått och tittat lite, bland annat på en fåtölj men kom sen och sa att han ville ha en game stol.
Jessica stämplade in och skulle ta betalt när han frågar:
- Får man ingen rabatt?
- Ehh... Varför det? undrar ju Jessica då, självklart.
- För att mitt barnbarn jobbar här?
Då kopplar hon att mannen måste vara min morfar eller farfar - antagligen! Och som hon sa, hon funderade på om hon skulle ringa och fråga mig för hon kände ju inte igen honom (föräldrar känner vi oftast igen, vilket förvånade Filips mamma en gång haha, men farfar har nog inte varit där mer än en-två gånger sen jag började. Och då har han nog bara pratat med Filip). Men det hade ju varit lite pinsamt så hon gav honom rabatten.
Jag visste redan då att det var farfar för jag visste att dom skulle köpa en sån till min kusin som (tydligen) fyller år (just) idag.
Patrik sa även att han hade en hund - en svart pudel fyllde jag in.

Senare hade pappa kommit in. Han skulle köpa stolar till jobbet. Honom kände Jessica igen så hon stämplade in och skulle börja göra rabatt.
- Nej nej, kommunen ska inte få nån rabatt! svarar pappa, haha! (Ser väl lite tokigt ut om han lämnar in ett personalrabatts-kvitto till jobbet som redovisning.)
Och så hade Jessica berättat vad som hänt innan, och sagt att hon trodde att min morfar eller farfar varit inne.
Pappa svarar då lätt:
- Ja det var säkert min pappa, om han kunde med att fråga om rabatt var det min pappa!
Haha, jag säger då det.

Så därför var jag ju tvungen att gå dit och prata med honom om det. Och som han skrattade när jag berättade att dom sagt att nån skum gubbe varit där, haha. Och ännu värre när jag berättade vad pappa sagt.
Jag säger då det.

Sen blev vi faktiskt kvar. Jag fick syn på lådan med leeego. När jag började snöra upp den frågar farmor om jag minns vad som finns i den, självklart!
Kände mig som ett litet barn på nytt. Byggde nästan precis som när jag var liten, haha. Och hon tyckte jag var så duktig.
Oscar sov så klart, och snarkade.
Två och en halvtimme var vi där, så runt två timmar satt jag och byggde. Kuligt.
Tittade i lite fotoalbum faster klistrat ihop. Ett från en kusins student och ett på andra kusinerna.
Och ett på varje av farmors barnbarnsbarn.
Hittade en bild på mig själv som var kanske runt tre år gammal. Ja det stämmer nog ganska bra, jag var inte tillsammans med Oscar då.
I alla fall, allt jag kunde tänka när jag såg den bilden var "Herregud, jag ser ju ut som ett benrangel! Bara skinn och ben!"
Nu var det säkert inte så illa, för jag har aldrig varit smal. Men det var ju 45 kilo mindre på den kroppen än på den som sitter här framför skärmen, så det var ju viss skillnad.

Nu har jag (medvetet) inte lagt upp speciellt mycket bilder på mig, framför allt inte på hela mig.
Men så här såg det ut 2004, 15 år och så långt ner i vågens mått som jag nånsin varit:



Och jag vet, snygg bild i övrigt men det var inte det jag var ute efter. Har inte speciellt mycket bilder därifrån tydligen så man tager vad man haver?
I alla fall, denna bilden var visst inte mycket jämfört med den jag såg hos farmor. Så jag kanske gick ner ännu lite mer då? Vad vet jag? Men som sagt, det där är långt ifrån vad det är idag.
Och jag som var så taggad, men inte nu längre. Men så kan det gå. Man får väl vara glad att man lever?
Saknar jeans faktiskt, som satt åt och bra.

Tja, vi kom hem sen (no shit?) och eftersom det var så sent, och jag hade saker att göra här, har jag faktiskt inte sovit än. Men har huvudvärk så jag vill grina.
Tittar, igen, på Hemma hos mig halv åtta. Egentligen var det rätt tråkigt, och jag stör mig som attans på speakern, men har man börjat så vill man ju ser fortsättningen.
Sen ska jag se Bonde söker fru. "Ge allt en chans" eller vad sa jag? Ne, men jag har för mig att en bonde var här ifrån så då ville jag se för det. Sen får man väl se om man orkar följa det vidare, inte så troligt.

Känns som ett lagomt inlägg, eller?
Bara några rader om dagen, haha. Och dessutom började det på tv:n igen. Och dom spelar Veronica Maggio eller om hon lyssnar på det.
So long suckers.

Kommentarer
Postat av: Jasas

Så roligt med din farfar - inte lite dåligt att ta för sig av personalrabatten inte. Så mysigt det låter att du besökt din farmor och farfar.. blev nästan lite tårögd då jag tänker på att jag aldrig mer kan göra det själv.. :( MEN, jag är så otroligt glad för din skull att du har dina kvar i livet <3



Så smal du var, ja! Så smal har jag inte varit sedan barnsben. Men jag tycker om dig hur du än ser ut - även fast att jag inte sett hela dig så spelar det ingen roll! Tycker om Jenni för hela Jenni - både på insidan som på utsidan, det lovar jag dig!



Vad var det mer du skrev om? Ja just ja, gud så kul att du får testa på nya grejs inom jobb! Skitkul ju :)



Och du.. så fort jag är hos syrran aka. Anton så sätter jag mig och leker med lego, HAH! Fast att han inte vill alltid :P Elr ja, han är för liten för vanligt lego men duplo elr vad det heter kör vi.. byggde en hel brandstation (efter ritningen) sist jag var där. Tihi! Älskar lego och älskade att bygga med lego då jag var liten kicka (och stor), tih!



Tack för ett mycket långt inlägg kickan, godnatt!!

2008-10-08 @ 22:46:32
URL: http://therockerinnan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0