Är vi släkt?

Hanna: Det är ju ganska lätt att tanka, blink blink.





Jag tycker om min familj, största delen av den. På båda sidor till och med (mammas och pappas). Men det finns en sak som skrämmer mig rätt mycket när jag träffar mammas familj.
Inte det faktum att de flesta av oss har samma näsor. Och nej, vi delar inte näsa, men från mormors mormor har samma utseende på näsa gått i arv. Jag såg kort på henne och utbrast: "Hon har ju också den näsan!"

Men vi hade diskuterat lite om att min mamma och moster är väldigt lika. Jag och Putti säger rätt ofta att dom säger väldigt lika saker (hon är van vid sin mamma, jag är van vid min. När man ser den andres tänker man "det kunde varit min mamma!") och gör mycket lika. I kroppsspråk och sådär.
Robin, som är ny i familjen och träffade min mamma första gången sist det var kalas, hade efter påpekat för moster hur lik hon var sin syster.

Så berättade moster om hur Cyrenia berättat att hon och Robin nu fått en datahörna (dom har precis flyttat, eller Robin har det och Cyrenia kom med på köpet) och att hon själv då hade kommenterat med "Då fattas ju bara en tv tupp!".
Och jag var ju tvungen att skratta, dels för att det var ju lite kul (jag är skadad från födseln, det bara är så) och för att det var en sån klockren grej mamma kunde ha sagt också.

Så frågade jag mamma om hon hört vilket hon inte hade. Så jag frågade att om man har en datahörna, vad behöver man då? "Data tupp" svarade hon och jag sa vad moster sagt men att jag köpte hennes svar också, det var ju samma tanke i alla fall.
Så skrattade vi lite åt det och sådär, kul när dom är så lika, haha, det märks att dom är släkt, haha. Jag pekar på ukki (som är morfar på finska) och säger att det är så dom kommer sluta, haha.

Sen ska Robin, Cyrenia och Putti gå. Robin åker på tisdag till Thailand och ska fira jul där med sin familj. Han kommer hem strax innan nyår. Moster ger honom då en påse med paket ifall dom inte skulle ses innan, så fick han sina julklappar där. Han tackar och sådär.
Sen säger jag och mamma i mun på varandra, samtidigt som vi båda pekar/hytter med pekfingret: Men du får inte öppna förrän på julafton!

Kommentarer
Postat av: Jasas

HAH, sånt är ju skitkul då man är lika inom släkten (iaf om det är i positiv anda, som det är här ovan) :D

2008-12-06 @ 21:23:42
URL: http://jasas.se
Postat av: Jasas

Du har ett award att hämta hos mig :D

2008-12-06 @ 21:23:54
URL: http://jasas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0